View Full Version : Накъде отива Алфа Ромео!?
Pages :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
Не е много хубаво да говориш такива неща... :) Няма как да знаеш кой какво е карал и т.н. 156-цата която имах беше като твоята със всички екстри вътрешен фейс, бяла кожа, два комплекта гуми ала бала, на 130 000 км я дадох за 4000 лева, перфектна с ново окачване. Е какво е това.... как да си купя нова да не съм луд. Просто трябва много да ми хареса колата. И 147 съм карал повече от година и една година ГТ съм карал и двете Селета.
Ако алфа имаха хубав модел и сега бих се напънал за нова, но уви, а има много по платежоспособни хора, които ще си вземат нова лафа без да са фенове и без да се напъват като мен, но направо ги гонят от автосалона........ примери бол
п.с Въпреки всичко искам класическа алфа, днеска през деня раздавах газ на алфата, която ще карем на състезанието - 75 1.8 ... е няма такъв кеф... но няма възможност и за такава кола да поддържам към момента
Не си само ти така... и на мен ми се иска нещо 75 или 33 перманент 4, да не говорим, че Монреал колкото е странен толкова ми е любим ... но ще почакам по-добри дни.
Отговор до nikolaaaay:
Гъпите философи в България преобладават. Някой си ти бил казал, че нещо си ала бала за 33-ките. Добре. Ами как тогава продадоха тая кола в едномилионен тираж. Горе-долу пак толкова са продали и 156-ци. Ха сега. Ти някога имал ли си 33-ка и от какво си страдал с нея? Тя в класа ли е на 3-та серия на БМВ или 75-цата? Ако ти си нямал ел. проблеми със 156-цата, мислиш ли, че всички са така? Мислиш ли, че си по-запознат от мен в техническо отношение с Алфите въобще, при условие, че аз работя в автосервиз?
Много, ма много си запознат с Алфа като цяло. С историята и моделите също. Все едно слушам някой Голфианец. Моето си е най-хубаво (за да не си признаеш, че си преебан като всички останали). Баща ми има 156. Аз я поддържам. Не ми обяснявай, че аз не съм запознат, а ти си знаещият. Тия глупости пред вашия блок със съседите ти.
Ако нещо не ти е ясно е по-добре да попиташ, вместо да си съчиняваш приказки от шипковия храст.
Със сигурност всеки собственик си е возил няколко пъти повече колата на пътна помощ, от всеки собственик на 33.
За 33 по-горе... не бих отказал една перманент 4 :)
Обяснете ми обаче и двамата, какво не ви харесва в 156, като я сравнявам с аналогични модели от 98-2003 си е много добре даже.
Само да имаше как да стане 4х4 автомат...
Па нека е Фиат.
Не си само ти така... и на мен ми се иска нещо 75 или 33 перманент 4, да не говорим, че Монреал колкото е странен толкова ми е любим ... но ще почакам по-добри дни.
За 33 по-горе... не бих отказал една перманент 4 :)
Обяснете ми обаче и двамата, какво не ви харесва в 156, като я сравнявам с аналогични модели от 98-2003 си е много добре даже.
Па нека е Фиат.
Ма там е трагедията с Фиат. Преди много години е имало малка Алфа (демек 33-ката) комби и 4х4. По същото време да кажем Голф (той е в този клас, а не както се опита да ни осветли колегата nikolaaaay - БМВ 3-та серия). А по-късно след голямото доразвитие от Фиат вече няма подобен продукт. Обаче по същото време на 156 конкурентите имат това което споменаваш. Е там е трагедията.
Иначе за подигравките към 33 съм слушал и аз такива, но съм слушал и същите, че и повече обиди за 156.
Проблемите на 156 са ясни на всички. Може да има излъчване и много други качества, но малките бензинови мотори не стават, ходовата част е прекалено крехка и др. При старите Алфи не е така. При тях идват проблеми от НЕпознаване на моделите, защото те са технически много различни от останалите коли. Но, в подходящи ръце всичко е ОК. В правилни ръце всички истински Алфи са в пъти по-надеждни от сегашните коли.
Па нека е Фиат.
Чак 4х4 нема нужда,стига едно задно и предницата щеше да е най-здравата в историята на италянките,а цените на старо щяха да са олеле.
dilian alfa gtv
17-11-2011, 22:43
Аре сега започнахте да се обиждате и на модели,кой какво е карал и кой къде работил,кой разбирал и кой не,а темата е за бъдещето на марката по принцип,а към колега боби 33 ще кажа,че това са пълни глупости че новите модели са фиат,полуфиат и тем подобни глупости и че не стават,не носят духа марката и т.н,а видиш ли ти 33-ката най великата алфа....!
Аз си пък ще кажа че алфа ромео от години е така,просто политиката е такава,тук колкото и да гадаем сме доста далече от самата истина и прогнозите за бъдещето на марката тва е.
Относно това че новите модели са недъгави е пълна глупост,със всеки един нов модел колите са още по качествени като цяло,със много по добра конструкция,сигурност и т.н,което е съвсем нормално,а по мненията тук излиза че 33-ка примерно е много по добра като качество на изработка за времето си от 155,156,147 и т.н,което е ще кажа че е пълна глупост,виждал съм 33,карал съм,близък роднина на времето си беше купил нова такава през 92год и от тогава до сега кара алфа ромео и ако го питаш да ти обясни малко повече за модела ще ти обясни че това е един от най недосмислените и недъгави модели на марката без да се обижда никой.
По темата със професията ще кажа че аз работя във пункт за ГТП на който съм собственик и всеки един модел дошъл на преглед се преглежда по всяка една точка опомената във наредбата,а те са над 100 от чисто любопитсво като фен на марката,а след това правя съпоставка със други модели от същата година,и ще кажа че съм погледнал доста 33-ки на различни собственици и във съпоставка със алтернативни марки,състоянието им изобщо не е цветущо.
То секта ама се уливате,а това кой е се возил на пътна помощ повече пак не е критерий,защото някой примерно вече отдавна стоят пред блока и до пътна помощ не могат да стигнат вече.
Сега малко по-в релсите на темата. Всеки може да си припомни, че преди няколко години Фиат бяха пред фалит. В този момент Алфа беше на печалба, продаваше се добре. Фиат обаче дръпнаха парите на Алфа, за да излязат от кризата, като им спряха кранчето. Следствието го виждаме сега. Просто Фиат са цървули и сега, въпреки, че излязоха от кризата, пари на Алфа не дават. Затова и върнаха заводите на скрап. Направо цялата марка. За малко да разпродадат и музея. Тогава вече щеше да си е истинско погребение. Сега също не дават пари. Излизат разни патриотични статийки за оптимистично бъдеще на Алфа Ромео, но са само статийки. Нищо не е наяве. Пуснаха някакви МиТо и Жулиета, само за да продават нещо допълнително към фиатите. Това е някакъв вариант да наречеш Фиат премиум. Но е доста неубедително. Неубедително е просто защото не дават пари за нищо по-сериозно като проект. Нормалните марки по света създадоха нови марки, разграничиха ги успешно от евтините им събратя и ги продават отвъд океана. Примерно Тойота създадоха Лексус. Нисан създадоха Инфинити. Хонда създадоха Акура. И ги продават, без да се притесняват за вътрешнофирмена конкуренция. Фиат се оправдават, че щяло да има именно такава вътрешнофирмена конкуренция, ако засилят Алфа и тя се конкурира с Мазерати. Допреди да попадне във Фиат, Алфа се е продавала отвъд океана. През 90-те спряха да я изнасят там, при условие, че в същото време много други марки стъпиха там. Това само заради правилното управление на Фиат.
После пак ми разправяйте, че Фиат са свестили Алфа.
Ма не на мен тия.
alfatras
17-11-2011, 22:56
Боби, по времето на трийстройката Алфа изобщо не е била конкурентна на БМВ. Изобщо никога не е била конкурентна освен по състезанията (където е мачкала) и при сравнения на някои конкретни модели на двете марки, като напр. 159 и съотв. 3-ка.
Като Производител Алфа никога не е била значим фактор и то най-вече заради имиджът който й дават модели като 33. Говорил съм с различни хора - не-алфисти и не фенове на италианските коли, но такива които са имали Алфа и почти всички се изказват крайно негативно за старите модели и конкретно за 33 (като по-масова) защото цитирам: "отваряш прозореца и си остава там", "поддържаш Мерцедес, караш Фиат", "от тъща и Алфа бягай далеч" и тем подобни неща. За 159 не съм чувал някой да казва, че е боклук, пък ти си говори, че е Опел колкото си искаш. Може да е тежка и малко по-бавна, но си е готина кола и може да се сравнява с БМВ и с всяка друга в класа си! Може да носи удоволствие от шофирането и от притежаването й и можеш да си отваряш прозореца спокойно, без да се чудиш дали ще се затвори после.
Я ми кажи честно на 33-ките ти колко от ел. екстри работят? Защото по моята почти 10 годишна 156 работи абсолютно всичко като изключим лампата на беговете и досега не съм имал проблеми с нищо по ел-системата. На 33 така ли е?!
Няма как да има продажби със сегашния имидж и особено пък на премиум автомобили с V6, и V8. Кой ще изръси една бала с пари за Алфа с V6 мотор?! Ти що си наредил в подписа си 100 коли с фиатовски ТС-и? Като си толко голям фен на старите Алфи с Арезе мотори вземи си едно ГТ с 3,2 Арезе като бат Бобо и си прави кефа. Има на пазара колкото искаш. Даже на старо са евтини. Не са по 40-50к евро колкото струват новите коли с такива моторетки. По форумите сме много велики, че ИСКАМЕ динамика, спортен дух и дрън дрън, ама реално караме 1,8 и 2,0. Даже от най-изявените фенове съветват, че 1,9 било по-добре от 2,4 понеже поддръжката била по-евтина и горяла по-малко. В 1,9 може ли да има повече спортен дух от 2,4? Еми за какво от Алфа да правят големи мотори?!
Само едно ще кажа - искате нови модели - за истински нов модел се харчат около и над 1 млрд. евро само за дизайн. Алфа продава по 100 000 коли годишно. Ако трябва да изкарва по 1 модел на година (не като VW по 4-5) то тогава от всяка продадена кола трябва да заделят по... 10 000 евро. Това възможно ли е? Естествено, че не е. Значи ако искаме да има нови модели ще трябва да се правят не-Алфи с фиатовски и Крайслерови мотори, вкл. да се продава МиТо със 79 к.с., за да се вдигнат продажбите поне 4-5 пъти и тогава може и да има повече модели и някои от тях може да станат наистина култови и уникални. Както казах и преди, технологиите ги има. Макароните са правели коли и пак могат да направят. Трябва обаче да има икономическа логика в това.
Наистина темата стана за ключ. Бъдещето на Алфа няма да го решим ние. Само си плямпаме общи приказки.
Колега ти сериозно ли говориш за 33ката или поне се надявам,че твоето мнение е различно от на разбирачите!!!159ката я сравнява с опел заради мотора и(мое мнение да ме поправи колегата ако е имал друго впредвид)!
Аре сега започнахте да се обиждате и на модели,кой какво е карал и кой къде работил,кой разбирал и кой не,а темата е за бъдещето на марката по принцип,а към колега боби 33 ще кажа,че това са пълни глупости че новите модели са фиат,полуфиат и тем подобни глупости и че не стават,не носят духа марката и т.н,а видиш ли ти 33-ката най великата алфа....!
Аз си пък ще кажа че алфа ромео от години е така,просто политиката е такава,тук колкото и да гадаем сме доста далече от самата истина и прогнозите за бъдещето на марката тва е.
Относно това че новите модели са недъгави е пълна глупост,със всеки един нов модел колите са още по качествени като цяло,със много по добра конструкция,сигурност и т.н,което е съвсем нормално,а по мненията тук излиза че 33-ка примерно е много по добра като качество на изработка за времето си от 155,156,147 и т.н,което е ще кажа че е пълна глупост,виждал съм 33,карал съм,близък роднина на времето си беше купил нова такава през 92год и от тогава до сега кара алфа ромео и ако го питаш да ти обясни малко повече за модела ще ти обясни че това е един от най недосмислените и недъгави модели на марката без да се обижда никой.
По темата със професията ще кажа че аз работя във пункт за ГТП на който съм собственик и всеки един модел дошъл на преглед се преглежда по всяка една точка опомената във наредбата,а те са над 100 от чисто любопитсво като фен на марката,а след това правя съпоставка със други модели от същата година,и ще кажа че съм погледнал доста 33-ки на различни собственици и във съпоставка със алтернативни марки,състоянието им изобщо не е цветущо.
То секта ама се уливате,а това кой е се возил на пътна помощ повече пак не е критерий,защото някой примерно вече отдавна стоят пред блока и до пътна помощ не могат да стигнат вече.
Викаш айде стига храна между моделите, ма именно ти продължаваш тая простотия. Никъде не съм казал, че 33 е най-най в никое отношение. Напротив, говоря за старите модели като цяло.
Само да те попитам, колко от старите Алфи познаваш? Кои модели базирани на 105-та серия си карал, какво мислиш за тях?
Ма там е трагедията с Фиат. Преди много години е имало малка Алфа (демек 33-ката) комби и 4х4. По същото време да кажем Голф (той е в този клас, а не както се опита да ни осветли колегата nikolaaaay - БМВ 3-та серия). А по-късно след голямото доразвитие от Фиат вече няма подобен продукт. Обаче по същото време на 156 конкурентите имат това което споменаваш. Е там е трагедията.
Иначе за подигравките към 33 съм слушал и аз такива, но съм слушал и същите, че и повече обиди за 156.
Проблемите на 156 са ясни на всички. Може да има излъчване и много други качества, но малките бензинови мотори не стават, ходовата част е прекалено крехка и др. При старите Алфи не е така. При тях идват проблеми от НЕпознаване на моделите, защото те са технически много различни от останалите коли. Но, в подходящи ръце всичко е ОК. В правилни ръце всички истински Алфи са в пъти по-надеждни от сегашните коли.
То щото на ФВ/Ауди (прехваленото качество нали) от същата година е по-добро окачването... колко колеги вече плакаха.
Пък и същото това крехко окачване идва на 10 годишни коли у нас непипнато... тук не изкарва и годинка след ремонта, дали не е от пътища и качество на резервни части?
БМВ са ни изпреварили още по времето на 33 те.
75 4х4 също няма.
159 и Брера обаче има... както и Кросвагона си е мод на 156 ца, за това се запитах защо няма 4х4 на последните седани и комбита.
Изобщо странни са ни моделите отдавна, но и това им дава уникалност.
То в правилните ръце и онова бялото от подписа ми е по-надеждно, ама е правено да е просто и ясно.
Новите коли се правят с други приоритети.
Е, и туй бялото и то Фиат, един вид...:tooth:
Колеги, наскоро мярнах нещо, дето ме накара да настръхна направо. Montecarlo, което е оригинална разработка на Пининфарина за Фиат, па они го дали да е с табелка Lancia, щото нямало да се продава много. Е, един наскоро му беше трансплантирал 3л Арезе 12 волтово. Какво му е лошото на това? 4C "направи си сам", един вид... Стари, нови, хубави, лоши, важното е да има нови модели и да се продават, щото иначе само един музей и няколко форума ще останат...
Само да вметна, че по време на най-продаваните модели на Алфа - 33, Суд и производни, Алфа Ромео е в тежко положение по състезателните трасета, от няколко успеха (титли) на GTV до 75, модели които търпят провали по пистите докато БМВ - мачкат. Във формула едно също не е много розово. на това му викам карма и последните години на Алфа Ромео. Истината е такава въпреки, че съм влюбен в състезателната Алфа Ромео 75. Факт е че състезателната история на АЛФА приключва с Алфа Ромео 75 като провал.
nikolaaaay
18-11-2011, 00:07
Отговор до nikolaaaay:
Боби, вземи прочети малко, пообразовай се и тогава изказвай толкова крайни мнения :cheers:
@nikolaaaay
Да се каже че Bobi_33 е необразован на тема Алфа Ромео е малко преувеличено :shocked:
Боби, вземи прочети малко, пообразовай се и тогава изказвай толкова крайни мнения :cheers:
Аз съм НЕграмотен, както си личи. Вие Господине сте мноооооого над моето ниво и аз не мога да Ви стигна. Нито вашите познания, нито вашият опит ще придобия.
И понеже съм прост автомонтьор, няма как да разбера къде точно съм сгрешил. Затова искренно Ви моля да ми разясните моята грешка и да ме пообразовате ако имате свободно време за изгубени души като мен!!!
nikolaaaay
18-11-2011, 00:27
Сега малко по-в релсите на темата. Всеки може да си припомни, че преди няколко години Фиат бяха пред фалит. В този момент Алфа беше на печалба, продаваше се добре. Фиат обаче дръпнаха парите на Алфа, за да излязат от кризата, като им спряха кранчето. Следствието го виждаме сега. Просто Фиат са цървули и сега, въпреки, че излязоха от кризата, пари на Алфа не дават. Затова и върнаха заводите на скрап.
И Маркионе каза и на 100 места се написа, че Алфа са били на загуба при покупката от Фиат и оттогава досега все са на загуба. Това е защото продават прекалено малко коли! БМВ продават повече от Х5, отколкото Алфа изобщо. Това не е защото дилърите на италианците били чалнати, а защото Алфа няма имидж на премиум марка и го е загубила още много преди да ги купят Фиат.
Фиат продават по над 2 млн коли на година. Алфа продават 100 хиляди преко сили. Кой на кого е дръпнал парите?! Просто им е писнало да наливат пари в каца без дъно и са решили да сменят концепцията. Сега предлагат по-надеждни коли и съобразени с масовия вкус. Друг начин да се вдигнат продажбите не знам. Е, може да нямат толкова душа, но това не значи, че са по-малко коли.
---------- Post added at 00:24 ---------- Previous post was at 00:19 ----------
Факт е че състезателната история на АЛФА приключва с Алфа Ромео 75 като провал.
Е да ама после с фиатовската техника 156 има доста победи.
---------- Post added at 00:27 ---------- Previous post was at 00:24 ----------
@nikolaaaay
Да се каже че Bobi_33 е необразован на тема Алфа Ромео е малко преувеличено :shocked:
Тук темата е Бъдещето на Алфа Ромео, а не историята. Просто някои хора виждат само и единствено негативните неща.
Причината алфа да затъне е много политическа и става въпрос за кражба на пари. Земята на стария завод на Алфа където сега е единият от Панаирите на Милано и какво ли още не.... става много скъпа, по скъпа от производството, и "дълновидни" господа стават мултимилионери с продажбата. А парите се "държавни". Историята е интересна, има дори и атентати, но няма да ми стигне времето да я разкажа.
Както и да е имах на предвид, че продажбата се дължи не на калпавите алфи и слабите продажни. Алфа Ромео е фалирана нарочно, няколко пъти в историята си с цел лична печалба и политически интереси.
Колко мислите струва завода в Арезе в момента? - ами малко повече от Ланча Алфа и още две три марки... когато земята стане по скупа от това върху нея се случват такива неща
---------- Post added at 22:31 ---------- Previous post was at 22:27 ----------
---------- Post added at 00:24 ---------- Previous post was at 00:19 ----------
[/COLOR]
Е да ама после с фиатовската техника 156 има доста победи.[COLOR="Silver"]
---------- Post added at 00:27 ---------- Previous post was at 00:24 ----------
Състезателните коли на Алфа Ромео след 1988-9 до края на състезателната й история (2005-6) се дължат само и единствено на АБАРТ ( инж. на Ланча, Алфа и Ферари), но не ТОЗИ АБАРТ КОЙТО СЕ ЛАНСИРА В МОМЕНТА, последното е важно и да се вземе под внимание
nikolaaaay
Само повтаряш "сега това , сега онова "
От което следва ,че си прочел нещо но не и че наясно с Алфа Ромео .
Още повече когато Фият придобива Алфа Ромео - Алфа има модел който е класиран за кола на далечната 1987г и е бил а и все още е в пъти по сигурен от Типо платформата на която е базирана Алфа Ромео до началото на второто хилядолетие .
Фият ги крепи само дизела . Бензинов мотор след Т.С. 8v свестен нямат -затова и взимат от Опел .
За това кой колко продажби има . Ами кой ще си купи същия клас Алфа на цената на 2 WV Polo . Пазари с цифромания не се превземат .
Тук темата е Бъдещето на Алфа Ромео, а не историята. Просто някои хора виждат само и единствено негативните неща.
За да искаш да бъдеш някой , трябва да знаеш от къде си тръгнал и да си познаваш историята , а не да вярваш на всичко което пишат за теб .
И за последно - спориш и казваш че са необразовани на хора които са карали и са се интерисували от Алфа Ромео от време по което само си чувал за тази марка .
И Маркионе каза и на 100 места се написа, че Алфа са били на загуба при покупката от Фиат и оттогава досега все са на загуба. Това е защото продават прекалено малко коли! БМВ продават повече от Х5, отколкото Алфа изобщо. Това не е защото дилърите на италианците били чалнати, а защото Алфа няма имидж на премиум марка и го е загубила още много преди да ги купят Фиат.
Фиат продават по над 2 млн коли на година. Алфа продават 100 хиляди преко сили. Кой на кого е дръпнал парите?! Просто им е писнало да наливат пари в каца без дъно и са решили да сменят концепцията. Сега предлагат по-надеждни коли и съобразени с масовия вкус. Друг начин да се вдигнат продажбите не знам. Е, може да нямат толкова душа, но това не значи, че са по-малко коли.
Ами аз събирам 2 и 2 а не чакам изявлението на Маркионе или някой друг, за да си образувам мнение по въпроса (все пак Маркионе се оправдава за положението до което са са довели марка като Алфа Ромео). За сметка на това добре си спомням други информации изнасяни преди години. (в последните 10 да бъда по-точен)
nikolaaaay
18-11-2011, 00:35
Моето си е най-хубаво (за да не си признаеш, че си преебан като всички останали). Баща ми има 156. Аз я поддържам. Не ми обяснявай, че аз не съм запознат, а ти си знаещият. Тия глупости пред вашия блок със съседите ти.
Аз съм далеч от мисълта, че 156 е кой знае каква кола. Очевидно обаче те е стъпка напред в сравнение с 33. Както и 159 е още по-голяма стъпка напред. Надявам се, че 159 ще успее да да подобри реномето на марката, така че с Джулия да могат да се продават и по-големит от 4 цилиндрови мотори и наистина да стане премиум марка. Сега е нито премиум нито масова марка.
Аз съм далеч от мисълта, че 156 е кой знае каква кола. Очевидно обаче те е стъпка напред в сравнение с 33. Както и 159 е още по-голяма стъпка напред. Надявам се, че 159 ще успее да да подобри реномето на марката, така че с Джулия да могат да се продават и по-големит от 4 цилиндрови мотори и наистина да стане премиум марка. Сега е нито премиум нито масова марка.
За съжаление подемът на 156/147 беше рапродаден отдавна, а Алфа 159 бе обявена за губещ модел и спрян за сметка на Панда. Демек историята се повтаря и някой пак спечели от това ;)
Незнам дали сте наясно но ФИАТ си продадоха на-вискоскорстното тестово трасе (в еропа а може би и света) с хиляди декари площ за без пари и после "частни фирми" изкупиха земята за още по малко пари :):):)
Историята на италианското автомобилостроене е много мнго инстресна ако имате възможнот четете, струва си... ще видите как завод на Ланча е работил със загуба от 1000 евро на кола само и само за да има работни места...
nikolaaaay
Само повтаряш "сега това , сега онова "
От което следва ,че си прочел нещо но не и че наясно с Алфа Ромео .
Още повече когато Фият придобива Алфа Ромео - Алфа има модел който е класиран за кола на далечната 1987г и е бил а и все още е в пъти по сигурен от Типо платформата на която е базирана Алфа Ромео до началото на второто хилядолетие .
Фият ги крепи само дизела . Бензинов мотор след Т.С. 8v свестен нямат -затова и взимат от Опел .
За това кой колко продажби има . Ами кой ще си купи същия клас Алфа на цената на 2 WV Polo . Пазари с цифромания не се превземат .
И кой точно модел на Алфа визираш да не би да е 164.... или забрави че той е обща разработка с Ланча и Сааб ,която е собственост на Фиат.Че дали и с кромата си нямаше зимане даване....
И като сме заговорили за спорт що се правите че забравяте под чие ръководство Ланча има най-големите успехи в ралишампионатите,Делта може би е несвалена и до днес!
И защо да се кланям пред модели като Суд и 33.На единия сглобката е толкова добра че се разпада в ръцете ти , и ако беше толкова добър суда що не измести Голф,при условие че беше първия модел на пазара.А за 33 нямам много впечатления но само като и видя хартиеното табло ми става лошо,сигурно и платформата и е на суд.....Та не мога да разбера за какво качество говорите при старите модели.От механична гледна точка е ясно,всички автомобили навремето се правиха така че да бъдат здрави,в момента не е така.
И някъде мернах че 33 била произведена в едномилионен тираж - що за глупост.....
Не ме разбирайте погрешно - харесвам старите алфи ,ама тея масовки които издигате на пиедестал в никакъв случай не са с по-добро качество на изработка от сегашните модели на "фиат"
И кой точно модел на Алфа визираш да не би да е 164.... или забрави че той е обща разработка с Ланча и Сааб ,която е собственост на Фиат.Че дали и с кромата си нямаше зимане даване....
И като сме заговорили за спорт що се правите че забравяте под чие ръководство Ланча има най-големите успехи в ралишампионатите,Делта може би е несвалена и до днес!
И защо да се кланям пред модели като Суд и 33.На единия сглобката е толкова добра че се разпада в ръцете ти , и ако беше толкова добър суда що не измести Голф,при условие че беше първия модел на пазара.А за 33 нямам много впечатления но само като и видя хартиеното табло ми става лошо,сигурно и платформата и е на суд.....Та не мога да разбера за какво качество говорите при старите модели.От механична гледна точка е ясно,всички автомобили навремето се правиха така че да бъдат здрави,в момента не е така.
И някъде мернах че 33 била произведена в едномилионен тираж - що за глупост.....
Не ме разбирайте погрешно - харесвам старите алфи ,ама тея масовки които издигате на пиедестал в никакъв случай не са с по-добро качество на изработка от сегашните модели на "фиат"
Гениален си... един пост а само плява... не знам от къде си ги измисляте тия неща
1. Грешка
Истина е, че Алфа 164 има много общо с изброените коли, но е истина, че Алфа 164 е разработвана в Арезе като за тестови мулета са ползвани алфети и е най усъвършенствна от инженерите на Алфа. Алфа 164 е в пъти с по-добро пътно поведение от подобните на нея (изброени) коли и е може би най-тестваната преди производство алфа въобще. Останала е в историята като разработка на Арезе. Точка.
2. Грешка
" под чие ръководство Ланча има най-големите успехи в ралишампионатите " - Под ръководството на Абарт ;), същите, които създават и 155 ГТА и т.н.
и малко да ти напомня че първо Алфа се обединява с Ланча ;)
3. Грешка
Голфа е създаден да бъде ФИАТ Ритмо ;) Джуджаро създава и Голфа и Суд, и Суда се продава добре в Италия, като никога не е имало за цел да се продава добре другаде
4. грешка
"И някъде мернах че 33 била произведена в едномилионен тираж - що за глупост....."
От Alfa Sud, 33 и производни са произведени 1 960 000 автомобила
5. Грешка
"като и видя хартиеното табло ми става лошо" - в случая визираш "обновеното" табло а именно обновено от ФИАТ, по хубаво табло едва ли има от първото на Алфа 33
6. Грешка
"сигурно и платформата и е на суд" - Би трябвало като алфист да знаеш, че са на една платформа
7. Грешка
"единия сглобката е толкова добра че се разпада в ръцете ти" - има си икономическо обяснение за почти всички марки коли по това време и то е липсата на подходяща стомана
п.с. Моля те не се напъвай повече
Гениален си... един пост а само плява... не знам от къде си ги измисляте тия неща
1. Грешка
Истина е, че Алфа 164 има много общо с изброените коли, но е истина, че Алфа 164 е разработвана в Арезе като за тестови мулета са ползвани алфети и е най усъвършенствна от инженерите на Алфа. Алфа 164 е в пъти с по-добро пътно поведение от подобните на нея (изброени) коли и е може би най-тестваната преди производство алфа въобще. Останала е в историята като разработка на Арезе. Точка.
2. Грешка
" под чие ръководство Ланча има най-големите успехи в ралишампионатите " - Под ръководството на Абарт ;), същите, които създават и 155 ГТА и т.н.
и малко да ти напомня че първо Алфа се обединява с Ланча ;)
3. Грешка
Голфа е създаден да бъде ФИАТ Ритмо ;)
4. грешка
"И някъде мернах че 33 била произведена в едномилионен тираж - що за глупост....."
От Alfa Sud, 33 и производни са произведени 1 960 000 автомобила
5. Грешка
"като и видя хартиеното табло ми става лошо" - в случая визираш "обновеното" табло а именно обновено от ФИАТ, по хубаво табло едва ли има от първото на Алфа 33
6. Грешка
"сигурно и платформата и е на суд" - Би трябвало като алфист да знаеш, че са на една платформа
7. Грешка
"единия сглобката е толкова добра че се разпада в ръцете ти" - има си икономическо обяснение за почти всички марки коли по това време и то е липсата на подходяща стомана
п.с. Моля те не се напъвай повече
по т.1 - Възможно
по т.2 - Чия собственост е Ланча тогава ?
по т.3 - Суда е един от първите автомобили в тоя клас...
по т.4 - Не говорим за производни говорим за 33 ???? В колко бройки е излезнала и коя е най-продаваната Алфа...
по т.5 - Хартиени са си таблата та чак се цепи от слънцето....
по т.6 - Е аз не се бия по гърдите като теб.Няколко пъти казах че си харесвам колата и я ползвам за превоз и удоволствие и не съм фанатизирам на тема стари заводи,надписи и прочие.
по т.7 - Е то от тея стомани ланча напуснаха УК ,ама ся управдания ли търсим,нали говорехме че са били ебати бичетата тея старите алфи.......Суда е трошляк не само като ламарини и пластмасите са му такива и всичкото.
ПС : току що минах през тоалетната,та не бери грижа ти ...
по т.1 - Възможно
по т.4 - Не говорим за производни говорим за 33 ???? В колко бройки е излезнала и коя е най-продаваната Алфа...
по т.6 - Е аз не се бия по гърдите като теб.Няколко пъти казах че си харесвам колата и я ползвам за превоз и удоволствие и не съм фанатизирам на тема стари заводи,надписи и прочие.
по т.7 - Е то от тея стомани ланча напуснаха УК ,ама ся управдания ли търсим,нали говорехме че са били ебати бичетата тея старите алфи.......Суда е трошляк не само като ламарини и пластмасите са му такива и всичкото.
Ти какво мислиш, че ще е останало от твоята Свръх-кола след 30-тина години? Нещо повече от прах? Все пак обсъждаш коли на близо 40 години. Пластмаси на 40 години в 147? Дано съм жив да го видя това.
А ти колега колко Сюда извади от магазина и ти се разпаднаха в ръцете?
по т.1 - Възможно
продължаваш да се напъвашшшш.. :wc::wc::wc::wc:
по т.2 - "Чия собственост е Ланча тогава ? "- Фиат, но Абарт прави състезателните коли - Нищо общо
по т.4 - "Не говорим за производни говорим за 33 ???? В колко бройки е излезнала и коя е най-продаваната Алфа..." - Алфа Ромео 33 е произведена в 989.324 бройки.
по т.5 - "Хартиени са си таблата та чак се цепи от слънцето...." - няма смисъл да коментираме явно никога не си виждал табло на 33-ка
по т.7 - "Е то от тея стомани ланча напуснаха УК ,ама ся управдания ли търсим,нали говорехме че са били ебати бичетата тея старите алфи." - Алфите произведени в Завод Север са бичета... и то какви, ЗАПОВЯДАЙ на 27 на пистата с дизелака си, които има по-малко екстри от Базовата 75 1.8 (която също е базов модел за 1985) да видим коя е по здрава, а като се замисля за Алфа 155 с двигател, СТАНИ ПРАВ И ОТДАЙ ЧЕСТ, туйн спарк осем клапана арезе и я сравня с кашкавала 147 ..., няма смисъл, за 164 няма да споменаваме...
Нено, можеш ли да ми обясниш през коя година ФИАТ купува Ланча, от коя година започва вграждането на 2-валовия ФИАТ мотор в Ланча, на базата на кой мотор АБАРТ развива рали-версиите за Ланча (изкл. Стратос и до някъде, но не съвсем С4) и не на последно място на кой е собственост АБАРТ???
П.С. А какво да кажат от Ланча горките като съсем изчезнаха и в момента направо се подиграват с тях с тези Крайслери.... С това си поведение и плюене по ФИАТ още повече желая всичко което е в мойта Алфа да си дойде на мястото в някой ФИАТ...
Ти какво мислиш, че ще е останало от твоята Свръх-кола след 30-тина години? Нещо повече от прах? Все пак обсъждаш коли на близо 40 години. Пластмаси на 40 години в 147? Дано съм жив да го видя това.
А ти колега колко Сюда извади от магазина и ти се разпаднаха в ръцете?
Един ми е достатъчен да го наблюдавам последните 10 години.За съжаление един от малкото останали в БГ , а е пазен пазен.......
Къде ги гледаш тези 40 години !!! - 81г
Стига глупости,моля ви
Това да не ви е детска градина????????????
Ако ще пишем нещо смислено,дайте-ОК
alfatras
18-11-2011, 18:00
по т.7 - "Е то от тея стомани ланча напуснаха УК ,ама ся управдания ли търсим,нали говорехме че са били ебати бичетата тея старите алфи." - Алфите произведени в Завод Север са бичета... и то какви, ЗАПОВЯДАЙ на 27 на пистата с дизелака си, които има по-малко екстри от Базовата 75 1.8 (която също е базов модел за 1985) да видим коя е по здрава, а като се замисля за Алфа 155 с двигател, СТАНИ ПРАВ И ОТДАЙ ЧЕСТ, туйн спарк осем клапана арезе и я сравня с кашкавала 147 ..., няма смисъл, за 164 няма да споменаваме...[/QUOTE]
Немога да се сдържа:bowdown:
И кой точно модел на Алфа визираш да не би да е 164.... или забрави че той е обща разработка с Ланча и Сааб ,която е собственост на Фиат.
Точно 164 визирам Да .
Но както каза Нено си в голяма грешка точно поради незнание и неинформираност както казах .
Сааб , Алфа Ромео и Ланча разработват изцяло нова обща платформа за Сааб 900 , Ланча Тема и Алфа 164 - и до тук свършват общите неща . Едно голо шаси . Нямат общи мотори ,окачване и общ дизайн .
В последствие Фият се включва за да вземе платформата за Фият Крома . И пак нищо общо като дизайн ... etc .
33 има повече общо в окачването със 164 от горе изброените .
Чети човек - не вреди . Най- много да научиш нещо и да не дращиш глупости по форумите .
Това е писано дори и в този форум .
.
В последствие Фият се включва за да вземе платформата за Фият Крома . И пак нищо общо като дизайн ... etc .
33 има повече общо в окачването със 164 от горе изброените .
Чети човек - не вреди . Най- много да научиш нещо и да не дращиш глупости по форумите .
Това е писано дори и в този форум .
Какво значи че фиат се включва - нали фиат притежава Ланча ,какво се включва,ама и ти ги пишеш едни мечешки.....май на теб ти трябва да почетеш малко извън форумите , че тук ти се объркват представите!
Кога се появява Крома Мк1/Тема Мк1/СААБ 9000 и кога 164 колега??? Айде стига с лъжите!!! То бива бива ама вече се надскачате чак - ясно че ФИАТ ви дразни, но и на бялото започнахте черно да казвате.........
alfatras
18-11-2011, 18:11
Стига глупости,моля ви
Това да не ви е детска градина????????????
Ако ще пишем нещо смислено,дайте-ОК
Те хората си пишат доста смислено колега-да си призная и аз незнаех някой факти за което евала на хората който все още милеят за марката!
---------- Post added at 18:11 ---------- Previous post was at 18:10 ----------
Кога се появява Крома Мк1/Тема Мк1/СААБ 9000 и кога 164 колега??? Айде стига с лъжите!!! То бива бива ама вече се надскачате чак - ясно че ФИАТ ви дразни, но и на бялото започнахте черно да казвате.........
Що теб не те ли дразни колега?
А кога минават първите и неизлезли модели на 164 .... заради кофти дизайн ?
Преди да пишеш глупости се поинтерисувай ...
Приключих с темата . То се обяснява на хора които искат да научат нещо - няма да ви го набивам в главите .
Карайте си фиятите и не се занимавайте с Алфа Ромео .
Наско - заеби . Не си струва .
Не не приключвай с темата защото грам не си прав и не говори кой какво пише след като ТИ самия пишеш такива!!!
За колегата преди това: Ако знаеш какво означава ник-а ми сам ще си отговориш какво мисля за ФИАТ - ЕДИНСТВЕНИЯ 4 цил. италянски мотор пред който всеки фен трябва да стане прав когато се споменава е 4 цил. дву-валов мотор на ФИАТ!!!! Прочетете защо.....
Нено, можеш ли да ми обясниш през коя година ФИАТ купува Ланча, от коя година започва вграждането на 2-валовия ФИАТ мотор в Ланча, на базата на кой мотор АБАРТ развива рали-версиите за Ланча (изкл. Стратос и до някъде, но не съвсем С4) и не на последно място на кой е собственост АБАРТ???
П.С. А какво да кажат от Ланча горките като съсем изчезнаха и в момента направо се подиграват с тях с тези Крайслери.... С това си поведение и плюене по ФИАТ още повече желая всичко което е в мойта Алфа да си дойде на мястото в някой ФИАТ...
Фиат купува Ланча заедно с Ферари (но не и състезателния отбор) през 1969 година.
Първата кола с двуваловия мотор е Бета през 1972 - (не съм 100% сигурен)
Фирмата на Карло Абарт е купена от Фиат в началото на седемдесетте. След това Абарт спират да произвеждат собствени коли и "МЕНИЖИРАТ" спортните дивизии на ФИАТ абсолютно самостоятелно, като се използват 10-ки подизпълнители и инженери от почти цяла Италия.
Последния законен наследник на Абарт е фирмата Про Ту, която прави и пакета Р4 на Лансър 10 и 11, Porsche Panamera S, P 4/5 Competizione база на Ферари
Абарт който се лансира в момента е само емблема и няма никаква връзка със състезателното поделени... Тук съм много силен за това къде кой модел от кого и как се е произвеждал, говоря за всички състезателни коли :)
alfatras
18-11-2011, 18:24
Не не приключвай с темата защото грам не си прав и не говори кой какво пише след като ТИ самия пишеш такива!!!
За колегата преди това: Ако знаеш какво означава ник-а ми сам ще си отговориш какво мисля за ФИАТ - ЕДИНСТВЕНИЯ 4 цил. италянски мотор пред който всеки фен трябва да стане прав когато се споменава е 4 цил. дву-валов мотор на ФИАТ!!!! Прочетете защо.....
Аз само питах-радвам се че си фен на фиат-все някой трябва да е нали?:-D
За последните "абарти" няма какво да говориме освен че са емблеми и лъскави аксесоари на безбожни цени...
Лека корекция - Фиат поема контрола над Ланча през 69-та след като тогавашното итал. правителство не одобрява заинтересоваността на Форд да закупи Ланча ;)
Иначе да дебютира през 72-ра с т.нар. оригинален 1.4 ТС мотор на Фиат с 90 к.с.
Това че си запознат с истинската дейност на АБАРТ е много добре, не разбирам защо си кривиш душата да си признаеш че при Ланча използват за: Бета/Бета Монтекарло Турбо; LC1; 037; Делта S4/4WD/Integrale 8v/16V/EVO 155 GTA агрегати базирани и безкрайно близки до ФИАТ?
---------- Post added at 16:35 ---------- Previous post was at 16:33 ----------
Аз само питах-радвам се че си фен на фиат-все някой трябва да е нали?:-D
Колега, аз съм фен на всичко бръмчащо от ботуша и до скоро не делях ФИАТ/Ланча/Алфа..... но с тези дрязги тук започвам да се замислям и честно казано да се породява едно негативно усещане в мен към Алфа.... а в семейството имаме дори 2-чки ;)
Това че си запознат с истинската дейност на АБАРТ е много добре, не разбирам защо си кривиш душата да си признаеш че при Ланча използват за: Бета/Бета Монтекарло Турбо; LC1; 037; Делта S4/4WD/Integrale 8v/16V/EVO 155 GTA агрегати базирани и безкрайно близки до ФИАТ?[COLOR="Silver"]
Това е факт и за мотора на Лампреди нищо лошо не мога да кажа и не съм казвал. :)
Смея да твърдя, че съм огромен фен на Абарт
Благодаря за разбирането колега - то друго от ФИАТ не ме интересува с изкл. на някои 1.3/4 8В атм. с които се заиграват навън или пък турбо версиите ;)
А сега малко по темата - без да имам претенции че съм икономически грамотен, но според мен бедата е предив всичко икономически. Въпреки че се водят 3-та икономика в Европа, няма как да се сравнят с Германците например по промишленост, растеж, иконом. показатели. И докато преди 15-20 години нашите мачкаха по трасетата и пускаха ограничени серии по няколко стотин или хиляди Ку4-ки, Делти и т.н. вурст-любителите напускаха 16 милиарда голфове, ибизи, пасати с опростена техника и добър имидж благодарение на което днес берат плодовете на това и закупуват все повече престижни марки (съответно и ноу-хау за многоцилиндрови мотори) и развиват все повече и повече върхови модели, докато при нас е "ехо" ситуацията........ :(
П.С. През 2007-ма бях на посещение в заводите на Мазерати и да ви кажа честно на моменти се питах как тези хора въобще произвеждат МПС-та и дали си имат идея колко ценени са те от феновете като нас по света...?
alfatras
18-11-2011, 19:11
За последните "абарти" няма какво да говориме освен че са емблеми и лъскави аксесоари на безбожни цени...
Лека корекция - Фиат поема контрола над Ланча през 69-та след като тогавашното итал. правителство не одобрява заинтересоваността на Форд да закупи Ланча ;)
Иначе да дебютира през 72-ра с т.нар. оригинален 1.4 ТС мотор на Фиат с 90 к.с.
Това че си запознат с истинската дейност на АБАРТ е много добре, не разбирам защо си кривиш душата да си признаеш че при Ланча използват за: Бета/Бета Монтекарло Турбо; LC1; 037; Делта S4/4WD/Integrale 8v/16V/EVO 155 GTA агрегати базирани и безкрайно близки до ФИАТ?
---------- Post added at 16:35 ---------- Previous post was at 16:33 ----------
Колега, аз съм фен на всичко бръмчащо от ботуша и до скоро не делях ФИАТ/Ланча/Алфа..... но с тези дрязги тук започвам да се замислям и честно казано да се породява едно негативно усещане в мен към Алфа.... а в семейството имаме дори 2-чки ;)
Това е хубаво,че си фен на всичко от ботуша колега и няма смисъл от негативното усещане-просто се опитваме да бъдем реалисти,а реалноста не ни кефи за съжаление :cussing:
П.С И в моето семейство има..... 5 :-D алфи!
Моето "най-черно" усещане е че в следващите макс. 10 години итал. автомобилостроенето ще престане да съществува във вида който познаваме/свикнали сме или поне ни се иска да бъде..... и най-нечестното според мен е че това се случи чисто икономически, а не поради неумението на жабарите да правят коли /със всичките им кусури дори/....
Затова дайте да се радваме и да караме поне коли чисто итал. разработка с итал. души докато ги има, че после като гледам май ще се кара колело..... :(
nikolaaaay
18-11-2011, 19:40
На мен ми е забавано като чета раздела на 159, понеже там щом тропне или скръцне нещо и веднага почват едни коментари от сорта ''старата песен на нов глас", "дали не е рейката", "нещо за скоростите се притеснявам". Хората,които карат Алфа все си имат едно наум, че колата може да се повреди и ще се почне голямото изваждане. Попреглеждам и един немски форум и там реномето на марката е същото - хубава кола ама ненадеждна. Всъщност италианските модели от последните години изобщо не са толкова чупливи, както едно време. Фиат Браво даже беше сред отличниците на теста за издръжливост на Аудибилд и е много по-напред от конкурентния Голф, Панда - също, но имиджът на марката си е лош и това се променя бавно.
Нено иска Арезе мотори, добре и аз искам, ама кой ще си купи V6 или V8 на Алфа? Нали имаше 147 и 156 ГТА и продажбите бяха нищожни. БМВ няма тоя проблем. Те имат супер имидж и е пълно с BMW-та от V6 и нагоре и продават стотици хиляди годишно. Защо е така? Защо техните клиенти не се притесняват да дадат маса пари за V6, а за Алфа не го правят? Фиат ли е виновен? Не мисля. По-скоро Фиат е единствения възможен изход за Алфа. Сега новите модели на Алфа привличат много повече клиенти, които никога преди не са карали Алфа или дори и италианска кола. Качеството и надежността се надявам ще продължат да се подобряват и така след време може и да излезе нова Алфа 75 300+ коня и да стане лидер в класа си. Италианците отдавна са доказали, че могат да правят коли, но трябва някои да ги купува.
М/у другото Брера и Спайдер са пуснати в серийно производство само защото фенове и журналисти се натиснали да има такъв модел, понеже прототипът бил страхотия. Пуснаха я и кво - изобщо не се харчи. Е, 2005г. може и да е имало пари да покриват такива сметки, но явно сега няма.
Предлагам това да е точката, какво ще кажете?
Аз съм "за" - иначе излишни спорове и дрязги м/у хора от 1 отбор ;)
М/у другото Брера и Спайдер са пуснати в серийно производство само защото фенове и журналисти се натиснали да има такъв модел, понеже прототипът бил страхотия. Пуснаха я и кво - изобщо не се харчи. Е, 2005г. може и да е имало пари да покриват такива сметки, но явно сега няма.
Ма феновете искаха Брера, ма прототипа. Същият този с надлъжен V8 и задно задвижване, ма какво им даде Фиат? Предно предаване и мъртъв V6 на Опел и това на 1700кг. тегло. Всичко това и на не много ниска цена. А иначе феновете и сега искат същото, когато гледаха прототипа на Брера, ма отново Фиат не отговориха на техните очаквания. Оправданията на Фиат бяха, че платформата за прототипа била на Мазерати и е скъпа. Пълни лъжи. В тая платформа няма нито скъпи материали, нито скъпа технология. Можеха да пуснат колата, но ги биши страх да не би да се конкурира с Мазерати. В действителност сгрешиха, защото феновете на ще си купят Алфа и това е. А феновете на Мазерати ще си купят Мазерати. Истината е, че Фиат управляват немарливо и некадърно дъщерните си фирми. ВАГ например са образец за управление на много марки под една шапка. И лайняният Маркионе не може да стъпи и на малкия пръс на лудият Фердинанд Пиех.
nikolaaaay
18-11-2011, 20:10
...феновете на ще си купят Алфа и това е. А феновете на Мазерати ще си купят Мазерати.
А ти какво очакваше да направят. Да хвърлят няколкостотин милиона за да направят нова платформа за задно предаване, да разработят един чисто нов осмак и после да я продават и за малко пари. Социализъма свърши.
P.S. И пак нямаше да се харчи.
---------- Post added at 20:10 ---------- Previous post was at 20:09 ----------
прав си
А ти какво очакваше да направят. Да хвърлят няколкостотин милиона за да направят нова платформа за задно предаване, да разработят един чисто нов осмак и после да я продават и за малко пари. Социализъма свърши.
Ти въобще прочете ли ми поста? Нещо подобно да съм писал, че е нужна нова платформа? Колега, МОЛЯ те, чети преди да пишеш. Недей да цъкаш само по клавиатурата, само и само за да си на 180 градуса. Или грам не вникваш в моето писане, или се правиш, че не вникваш.
nikolaaaay
18-11-2011, 21:40
Боби, прочетох. А ти знаеш ли колко струва едно Мазерати? Наистина ли си представяш, че могат ей така да вземат шаси от Мазерати и да направят Алфа?! Ми тва е откачено. Те тогава могат и от Ферари да вземат шаситата и да пуснат 5 модела нови Алфи. Как не са се сетили.
nikolaaaay
18-11-2011, 22:05
ма какво им даде Фиат? Предно предаване и мъртъв V6 на Опел и Всичко това и на не много ниска цена. Ама има и 2,4 баш италиански мотор и го има с 4х4 и пак не се харчи. Що така :respect:
Ама има и 2,4 баш италиански мотор и го има с 4х4 и пак не се харчи. Що така :respect:
Ето затова:
http://www.youtube.com/watch?v=UtwNSF9bF-I - резултата накрая е важен
иначе брерата с най якия мотор върви колкото ТТ с най слабия, но пък харчи колкото Ескалейд.
Неможе марка с такава спортна история да изкара такава кола и да очаква нещо....
nikolaaaay
19-11-2011, 00:02
За теглото е ясно, че е тежка, но колата има с какво да компенсира.
Продажбите не вървят защото на хората не им се дават много пари за Алфа. Никой не иска да даде 40-50к евро за кола и да се ослушва непрекъснато дали нещо не тропа и скърца. Трябва да минат поне 2-3 поколения с качество на високо ниво, за да могат да предложат истински премиум модели. Затова и се надяват да пробият в щатите, понеже там никой не знае колко велик автомобил е 33-ката.
За теглото е ясно, че е тежка, но колата има с какво да компенсира.
Продажбите не вървят защото на хората не им се дават много пари за Алфа. Никой не иска да даде 40-50к евро за кола и да се ослушва непрекъснато дали нещо не тропа и скърца. Трябва да минат поне 2-3 поколения с качество на високо ниво, за да могат да предложат истински премиум модели. Затова и се надяват да пробият в щатите, понеже там никой не знае колко велик автомобил е 33-ката.
Отново 33-ката, та 33-ката. Евала, много ме обогати с изказванията си. Ти си моето ГУРУ. Нищо смислено не написа, а от няколко страници само простотии чета от теб. АМАН.
sa6o_roman
19-11-2011, 01:05
На мен ми е забавано като чета раздела на 159, понеже там щом тропне или скръцне нещо и веднага почват едни коментари от сорта ''старата песен на нов глас", "дали не е рейката", "нещо за скоростите се притеснявам". Хората,които карат Алфа все си имат едно наум, че колата може да се повреди и ще се почне голямото изваждане. Попреглеждам и един немски форум и там реномето на марката е същото - хубава кола ама ненадеждна. Всъщност италианските модели от последните години изобщо не са толкова чупливи, както едно време. Фиат Браво даже беше сред отличниците на теста за издръжливост на Аудибилд и е много по-напред от конкурентния Голф, Панда - също, но имиджът на марката си е лош и това се променя бавно.
Нено иска Арезе мотори, добре и аз искам, ама кой ще си купи V6 или V8 на Алфа? Нали имаше 147 и 156 ГТА и продажбите бяха нищожни. БМВ няма тоя проблем. Те имат супер имидж и е пълно с BMW-та от V6 и нагоре и продават стотици хиляди годишно. Защо е така? Защо техните клиенти не се притесняват да дадат маса пари за V6, а за Алфа не го правят? Фиат ли е виновен? Не мисля. По-скоро Фиат е единствения възможен изход за Алфа. Сега новите модели на Алфа привличат много повече клиенти, които никога преди не са карали Алфа или дори и италианска кола. Качеството и надежността се надявам ще продължат да се подобряват и така след време може и да излезе нова Алфа 75 300+ коня и да стане лидер в класа си. Италианците отдавна са доказали, че могат да правят коли, но трябва някои да ги купува.
БМВ не слагат 6 цилиндровите си двигатели на мини, за това. Имиджа на БМВ е граден с упоритост, старание, последователност и мислене! Те сега ще правят коли с предно не защото се отказват от задното, а защото искат да предлагат още повече на хората.
Последния голф е по-напред в класирането на ауто билд, но това няма значение..
Кой ще си купи алфа с голям мотор, ако отново пуснат такава??? Еми ако е добър модела ще го купуват, защото и на Ягуар имиджа беше на дъното до скоро, но пуснаха изцяло нови XF и XJ - големи автомобили със задно, с V6 и V8, и хората ги купуват въпреки "кризата".
Новите модели на Алфа наистина привличат клиенти дето никога преди не са имали Алфа. Това не е ли доказателство че това вече не е същата марка явно?
Относно платформите... колко по-сложно и скъпо е да се направи една платформа за кола със задно отколкото такава за кола с предно? Изобщо не е! Най-скъпо е 4х4! Щом 159ката може да бъде с 4х4 много ясно че може да бъде и само със задно -махаш две полуоски отпред и ето ти нов модел със задно. Нима Форд не предлагат Транзит и с предно и със задно? Концепта Diva от 2006 е кола със средно разположен двигател, задно предаване и платформа на ... 159-ка. Щеше ли да бъде скъпа за производство, ако беше серийна?
Пари... да не би случайно Опел да имаха пари като се молеха някой да ги спаси и кво... пак пуснаха Инсигния, нова астра и кво ли още не..
Знаеш ли защо Фиат нямат пари за инвестиции? Защото общо взето не инвестират. Хах, колко са жалки, макар да правят добри градски и ликотоварни коли.
Не съм вярвал , че ще го кажа , но тук съм съгласен с теб.:humpx::humpx::humpx:
B. Stamatov
21-11-2011, 16:52
Alfa Romeo работи по създаването на нов модел, който трябва да се пребори с Mazda MX-5. Японският роудстър държи под свое влияние пазара на бюджетните двуместни открити спортни коли и това не се харесва на италианците. Идеята на Alfa Romeo е с пускането на напълно ново поколение Brera Spider да вземе голяма част от дела на продажбите в този сегмент.
Новият Alfa Romeo Brera Spider ще бъде оборудван с четирицилиндров турбо двигател. Очаква се той да разполага с около 180 кс, което ще му даде предимство от близо 20 кс повече от топверсията на Mazda MX-5.
За новото поколение Brera Spider ще бъде разработено напълно ново шаси, чийто дизайн ще бъде фокусиран към максимално олекотяване на роудстъра. Очаква се общата маса на Alfa Romeo Brera Spider да не надхвърля 1000 кг, което е с над 100 кг по-малко от MX-5. http://topcars.bg/news.php?id=7216
Alfa Romeo работи по създаването на нов модел, който трябва да се пребори с Mazda MX-5. Японският роудстър държи под свое влияние пазара на бюджетните двуместни открити спортни коли и това не се харесва на италианците. Идеята на Alfa Romeo е с пускането на напълно ново поколение Brera Spider да вземе голяма част от дела на продажбите в този сегмент.
Новият Alfa Romeo Brera Spider ще бъде оборудван с четирицилиндров турбо двигател. Очаква се той да разполага с около 180 кс, което ще му даде предимство от близо 20 кс повече от топверсията на Mazda MX-5.
За новото поколение Brera Spider ще бъде разработено напълно ново шаси, чийто дизайн ще бъде фокусиран към максимално олекотяване на роудстъра. Очаква се общата маса на Alfa Romeo Brera Spider да не надхвърля 1000 кг, което е с над 100 кг по-малко от MX-5. http://topcars.bg/news.php?id=7216
Айде да спреме с едни и същи измислени новини да ги пускаме тука и да се залъгваме...Колкото и да пишем нямаме пари за последните модели,които алфа изкара,пък и да имаме малко биха си взели...Времето ще покаже какво е бъдещето за алфа.Колкото и да пишем кое,как и защо няма да им налеем парите за да пуснат нови модели.Караме си готините алфи,които сме си избрали и това е ;)
DiStefano
21-11-2011, 20:19
Аз пък не мога да разбера кво неколко човека тука точат шмиргелите срещу Фиат. Арджентата да не би да не е била кола навремето, или пък Ритмото, а защо не и Кромата ?! Техните мотори лоши ли са били ? Всички, които говорят за Алфа до 97-ма нека се замислят .. по-скоро да пофантазират какво щеше да е в момента ако ги нямаше 156/147/GT. Да и мен новите модели не ме влекат особено много и все по-често имам допир до други марки със силни представители и ме е яд, че даже Опел имат по-истински коли в момента.
Аре, модератора да затваря тая тема и да ходи да пали свещи за продължаващи добри продажби на Пунто/Панда/500, че да има пари за нови модели на Алфа Ромео, щото ние нямаме пари да допринесем за добрите продажби на компанията :prescription:
rossenvn
25-11-2011, 13:41
Докато тук се дърляме дали Жулиета става или не става тя печели в анкета на немското списание Auto Zeitung
"Ето всички победители в Auto Trophy 2011
Малки коли - победител с 32,1% - Audi A1
Малки коли (внос): победител с 15,2% - Citroën DS3
Компактен клас: победител с 28,2% - BMW Серия 1
Компактния клас (внос): победител с 17,5% - Alfa Romeo Giulietta
Среден клас: победител с 29,7% - Audi A5 Sportback
Среден клас (внос): победител с 15,4% - Volvo S60
Горен клас: победител с 37% - BMW Серия 5
Горен клас (внос): победител с 33.5% - Jaguar XF
.................................................. ......................."
Наградите Auto Trophy 2011 (http://www.automedia.bg/news/article_14866.html)
Auto Bild от 15.12.2011 г. "Алфа Предизвиква Ауди"
Пускат Giulia крос вагон и седан през 2014 и дългоочакваният СУВ разработен заедно с JEEP! Има интересни снимки на моделите!
Auto Bild от 15.12.2011 г. "Алфа Предизвиква Ауди"
Пускат Giulia крос вагон и седан през 2014 и дългоочакваният СУВ разработен заедно с JEEP! Има интересни снимки на моделите!
Челна страница!
Хайде по бързо да ги правят автомобилите електрически че с тия горива не се живее
Единственото нещо , което не ми хареса в статията , е че нови модели ще има 2013 и 2014.Ще има 6 нови модела , 166 със задно , SUV , нови двигатели и то собствена разработка четири цилиндрови с турбо и ще са двувалки. Единствено 4C ще влезе в производство пръв от новите модели.
За последния брой на Ауто Билд БГ:
Накъде отива Алфа ....
Добрече има рисунки по списанията та да си мечтаем !
А ето я реалноста
http://alfaromeo.bg/?go=models
Три модела от който единия е дърт !
Че то Дачия има повече модели !
Накъде отива Алфа ......
Накъде отива Алфа ....
А ето я реалноста
Накъде отива Алфа ......
И то 159-ките са залежали от 2010 г. :screwy::screwy::screwy:
Накъде отива Алфа ....
А ето я реалноста
Накъде отива Алфа ......
Точно това бях написал преди време, ама на повечето "фенове" им харесва да са с розови очила.
Топ-моделът на Алфа Ромео в момента е компактен хечбек. Алоооооо, Дайхатсу ?!?!?!?:surrender:
Точно това бях написал преди време, ама на повечето "фенове" им харесва да са с розови очила.
Топ-моделът на Алфа Ромео в момента е компактен хечбек. Алоооооо, Дайхатсу ?!?!?!?:surrender:
Давайте да я закриват тая марка и тва е ! Ми да ... нищо че пича е пропуснал линка към това:
http://www.automedia.bg/news/article_14366.html
Забележка:Вижда се и без розови очила. Моля ви , да не подхващаме темата песимисти против оптимисти(традиционалисти0. Опитвам се да продалжа темата с актуална информация
http://www.youtube.com/watch?v=gOI-i7x45QY&feature=player_embedded#!
Давайте да я закриват тая марка и тва е ! Ми да ... нищо че пича е пропуснал линка към това:
Забележка:Вижда се и без розови очила. Моля ви , да не подхващаме темата песимисти против оптимисти(традиционалисти0. Опитвам се да продалжа темата с актуална информация
Линка към кое? Кое е в момента на пазара? Къде видя нещо в шоурумовете, при положение, че тая Джулия като концепт дори не е показана. Марката в момента е толкова зле, че в цялата си 100 годишна история не е била по-зле и неконкурентна. И сега ти ми казваш на черното бяло.
Хора, бъдете малко реалисти. През времето в което се водят тия спорове Фиат спряха още един модел на Алфа (според мен последният красив) и ти през цялото време ми обясняваш, че аз съм в грешка. Ами махни ги вече тия розови очила.
Ми ние не даваме, ама те си я закриват. Което е много жалко, но е факт.
firedragon
24-12-2011, 13:17
2013 ако имаме много голям късмет ще има нов модел. Другото е оставено за 2014, а дали ще излезе и тогава един Бог знае. Само за 4c има някаква информация,но според нея ще има невероятните 18 000 бройки,които както и да го гледаме си е направо колекционерска серия. Та къде беше Алфа Ромео, къде е сега и къде ще бъде след 5 години?
Jivko7777
24-12-2011, 17:38
Пак и на това трябва да се радваме, защото Сааб обяви фалит!!! След 1 седмица завода затваря врати и 3700 човека са на улицата и една именита марка се затрива...
http://tv7.bg/news/world-economy/3237982.html
http://www.segabg.com/article.php?id=582677
CrazyElement
24-12-2011, 20:45
Дам добре , че е ФИАТ груп да ни дърпа иначе и ние удряме фалит-а и така ... Факт е обаче наистина , че имаме 3 модела :) което си е направо без коментар
firedragon
24-12-2011, 21:22
2 модела са, 159 се спира от производство,ако не е спряна изцяло вече.
Факт е обаче наистина , че имаме 3 модела :) което си е направо без коментар
Не го приемайте като заяждане или конфликт или нещо подобно защото сериозно питам!!!
Спомням си през 2006 година баща ми искаше 159-ка и салона на Алфа беше срещо метро софия 1! Тогава в каталога им пак имаше 3 модела а имено 159 (в две модификации) Брера, GT и имаше промоция на изостанали 147 -ци! Та питането ми е дали е имало момент в който на пазара Алфа да е предлагала повече от 3 модела (без модификации 3 или 5 врати седан или комби)?
п.п Весело посрещане на КОЛЕДААААА! :cheers:
---------- Post added at 21:28 ---------- Previous post was at 21:25 ----------
2 модела са, 159 се спира от производство,ако не е спряна изцяло вече.
Произвежда се но се предлага само с новият 20 JTDМ и 1.75 TBI! И това заради евро 5 стандарта за вредни емисии!
firedragon
24-12-2011, 21:38
Не го приемайте като заяждане или конфликт или нещо подобно защото сериозно питам!!!
Спомням си през 2006 година баща ми искаше 159-ка и салона на Алфа беше срещо метро софия 1! Тогава в каталога им пак имаше 3 модела а имено 159 (в две модификации) Брера, GT и имаше промоция на изостанали 147 -ци! Та питането ми е дали е имало момент в който на пазара Алфа да е предлагала повече от 3 модела (без модификации 3 или 5 врати седан или комби)?
Произвежда се но се предлага само с новият 20 JTDМ и 1.75 TBI! И това заради евро 5 стандарта за вредни емисии!
Вярно,че имат нови двигатели, но пък започна спирането на продажбите. Във Великобретания например не се предлага от около половин година.
Вярно,че имат нови двигатели, но пък започна спирането на продажбите. Във Великобретания например не се предлага от около половин година.
Така е!
don_pepone
26-12-2011, 09:24
как няма да падат продажбите, като цял свят е заразен от идеята,че само немците правят истински автомобили :( :( :(
CrazyElement
27-12-2011, 19:34
Ами не знам как е била преди марката не съм толкова възрастен , че да съм я следил от много години , но си прав така е било и преди 5 години , ами то затова и Алфа Ромео е ФИАТ ГРУП всъщност то няма как марката да съществува сама , ФИАТ ГРУП ще си я бута за да не фалира и така , и алфа май ще произвеждат доста време коли само от 1-2 класа
За съжаление на всички нас фенове това е голата истина. Нито разнообразие нито качество ще получаваме...
PEPI-2ALFA
29-12-2011, 21:46
...ФИАТ ГРУП ще си я бута за да не фалира и така...
Това не е сигурно - справка СААБ :shocked:
Alfa Romeo 159 от Auto Avio Construzioni
http://www.automedia.bg/news/article_15209.html
DJraceman
01-01-2012, 23:02
За колегата HACCP 159 модела вече отдавна не се произвежда а се разпродават останалите количества. Вече не може да се поръчва.
За колегата HACCP 159 модела вече отдавна не се произвежда а се разпродават останалите количества. Вече не може да се поръчва.
Може, може! Незнам колко е отдавна, но ако не се лъжа колега от форума си поръча през изминалата година (2011) страхотна 159 с 1.75 TBI /уникална/! Точното име на колегата може да каже Mury!
Може, може! Незнам колко е отдавна, но ако не се лъжа колега от форума си поръча през изминалата година (2011) страхотна 159 с 1.75 TBI /уникална/! Точното име на колегата може да каже Mury!
Колегата е този, чието мнение цитираш ;).
Колегата е този, чието мнение цитираш ;).
Хахаха добре че не се опитах да се сетя за името :calc:
При тези обстоятелства отговора ми "може" се променя на .... прав си колека :thumbup:
Страшно грозно, кой ще го купи това?
Страшно грозно, кой ще го купи това?
Безрезервно уважавам повечето от твойте мнения.
Но тоя път нищо не каза. На мен ми харесва. Особено тия 240 коня
DJraceman
03-01-2012, 12:39
Беше последната възможност за поръчка. Сега само каквото е останало за съжаление, даже в alfaowner някой беше сложил актуалния сток в момента но трябва да се порови за да се намери.
За малко да си заложиш капан,ма той Иво си е за бой де,още не е споделил официално във форума за колата,и не накачулил снимки,ма явно си има причина,щом не го е направил досега...................:BIGsmile::BIGsmile::BIGs mile::BIGsmile:
За малко да си заложиш капан,ма той Иво си е за бой де,още не е споделил официално във форума за колата,и не накачулил снимки,ма явно си има причина,щом не го е направил досега...................:BIGsmile::BIGsmile::BIGs mile::BIGsmile:
Защо капан? Аз мисля че казах истината, мисля че именно Иво е най навътре по темата с предагането 159 /не знаех какъв е никът му/!
Иначе наистина жалко че още няма снимки.
Безрезервно уважавам повечето от твойте мнения.
Но тоя път нищо не каза. На мен ми харесва. Особено тия 240 коня
Ок въпрос на вкус, но сива кола с една педя черна лайсна, оранжев покрив, оранжеви обръчи на джантите и червени апаратчета са много близо до кича :cheers:
dilian alfa gtv
03-01-2012, 17:57
Ок въпрос на вкус, но сива кола с една педя черна лайсна, оранжев покрив, оранжеви обръчи на джантите и червени апаратчета са много близо до кича :cheers:
На мен също не ми допада,повечето рацинг изпълнения на голф и хонда примерно по улиците са подобни като цветово съчетание.:kiss:
Stoyan Georgiev
03-01-2012, 18:44
да я бяха оставили цялата оранжева с хромирани или никелирани джанти - щеше да е доста по-добре :)
вмомента е ... :wierdo::wierdo::wierdo:
Не мога да разбера защо всички мрънкат, че марката нямала мощни двг след като повечето коли във форума са дизели на Фиат и TS-и със средна мощност 130 коня. Кой ще кара 400 коня Алфи, че нещо не ми е ясно, при положение, че 90% от колегите във форума не биха си купили и 200коня "щот много гори". Клиентите на Алфа са хора на които не им се кара Опел или Фолксваген, а не хора дето ще тръгнат да си сменят Куатропортето или А8-цата с АR. И аз да съм един шеф на Фиат, и аз няма да направя такава Алфа щото ще си я карам сам, иначе на приказки сме великани .. И крайно време е някои колеги да осъзнаят, че Алфите им са по-скоро особени, а не най-, най- във всичко. Това че има коли, които са по-, по-, не ви пречи да си харесвате вашите, по- винаги ще има .. 3,2 бил Опел - ами колко 3,2 има в цяла Бг, че да им разработват самостоятелен мотор?
Не мога да разбера защо всички мрънкат, че марката нямала мощни двг след като повечето коли във форума са дизели на Фиат и TS-и със средна мощност 130 коня. Кой ще кара 400 коня Алфи, че нещо не ми е ясно, при положение, че 90% от колегите във форума не биха си купили и 200коня "щот много гори". Клиентите на Алфа са хора на които не им се кара Опел или Фолксваген, а не хора дето ще тръгнат да си сменят Куатропортето или А8-цата с АR. И аз да съм един шеф на Фиат, и аз няма да направя такава Алфа щото ще си я карам сам, иначе на приказки сме великани .. И крайно време е някои колеги да осъзнаят, че Алфите им са по-скоро особени, а не най-, най- във всичко. Това че има коли, които са по-, по-, не ви пречи да си харесвате вашите, по- винаги ще има .. 3,2 бил Опел - ами колко 3,2 има в цяла Бг, че да им разработват самостоятелен мотор?
По въпроса за 3.2,защо трябва да го разработват бе човек,като те го имаха,ма го спряха :surrender::surrender::surrender::surrender::surre nder:
По въпроса за 3.2,защо трябва да го разработват бе човек,като те го имаха,ма го спряха :surrender::surrender::surrender::surrender::surre nder:
Еми фирмена политика, от Опел са казали дайте един хубав дизел на готово (16 клапановия) на ви бензините - евтинко и лесно:big_money: Това е то глобализация.
Mury, кой точно мотор имаш предвид?
Еми фирмена политика, от Опел са казали дайте един хубав дизел на готово (16 клапановия) на ви бензините - евтинко и лесно:big_money: Това е то глобализация.
Абсолютно сделката е била,2 дизела за 3 бензинови/даже в началото са 4/ :evilsmiley::evilsmiley::evilsmiley::evilsmiley:
П.С.Но в случая Опел са били по-умните,защото нашите дизели са много по-безпроблемни от техните бензини
А пък новият Viper ще бъде с 8,7-литров V10 с Multiair:shock: и мощност над 700 к.с.:Bolt:
Бата мата
А пък новият Viper ще бъде с 8,7-литров V10 с Multiair:shock: и мощност над 700 к.с.:Bolt:
Бата мата
Дано го направят и с по-голям багажник... да има място за Ловатото, не за друго... :)
[...]кой точно мотор имаш предвид?
Арезето (дето е в ГТА например) вероятно. Само че то е (било) Евро4, а тия са Евро5 и Фиат не са искали да наливат пари (щото ги нямат) за него. Тъпо само защо не го продадоха на Косуърт ми го пратиха в моргата...
Susscrofa
05-01-2012, 11:08
Тук някой е разсипал кофа с боя върху паркираната долу 159-ка на съседа.
Уникално левашко изпълнение.
Оптичният тунинг е под всякаква критика.
Когато се прави подобен тунинг се изпълнява "линия" по колата, а това стои някак си недовършено.:drinking:
---------- Post added at 09:04 ---------- Previous post was at 09:03 ----------
Бата мата
Ухаааа, това може да се монтира и на селскостопанска машина.:)
---------- Post added at 09:08 ---------- Previous post was at 09:04 ----------
Време му беше да го спрат. Само така може да се освободи ниша за нещо по-съвременно и актуално за времето си.
Mury, кой точно мотор имаш предвид?
3.2 Бусо имах предвид,но колегата ти е отговорил :metal::metal::metal::metal:
---------- Post added at 14:41 ---------- Previous post was at 14:39 ----------
Тук някой е разсипал кофа с боя върху паркираната долу 159-ка на съседа.
Уникално левашко изпълнение.
Оптичният тунинг е под всякаква критика.
Когато се прави подобен тунинг се изпълнява "линия" по колата, а това стои някак си недовършено.:drinking:
---------- Post added at 09:04 ---------- Previous post was at 09:03 ----------
Ухаааа, това може да се монтира и на селскостопанска машина.:)
---------- Post added at 09:08 ---------- Previous post was at 09:04 ----------
Време му беше да го спрат. Само така може да се освободи ниша за нещо по-съвременно и актуално за времето си.
Кво значи нещо ново бе бате,всички марки си ползват блокове разработени преди повече от 20 години,ти кво искаш немога да разбера.Фиат са същите,кво мислиш че новите мотори са изцяло нови разработки :screwy::screwy::screwy::screwy:
1.4 ТБИ-блока е от 1.2 16в Файър мотор
1.8 ТБИ -блока е от 1.8 ТС :wow::wow:
2.0 Мжет-блока е от 1.9 ЖТД/да не говорим че блока е от 1.9 ТД/
Susscrofa
05-01-2012, 13:51
3.2 Бусо имах предвид,но колегата ти е отговорил :metal::metal::metal::metal:
---------- Post added at 14:41 ---------- Previous post was at 14:39 ----------
Кво значи нещо ново бе бате,всички марки си ползват блокове разработени преди повече от 20 години,ти кво искаш немога да разбера.Фиат са същите,кво мислиш че новите мотори са изцяло нови разработки :screwy::screwy::screwy::screwy:
1.4 ТБИ-блока е от 1.2 16в Файър мотор
1.8 ТБИ -блока е от 1.8 ТС :wow::wow:
2.0 Мжет-блока е от 1.9 ЖТД/да не говорим че блока е от 1.9 ТД/
Все ми се струва, че ако продължат да го развиват, ще излезе нещо с много коньове и голям разход, което няма да се продава.
Бъдещето е в посока на намаляване на обема и увеличаване на "налягането":bouncing_smiley:
Кофти новина е за нас като ползватели на коли втора употреба, но едва ли някой се вълнува от нас.
siniqtzmey
06-01-2012, 00:20
Дано да изкарат новия спайдер с дизайн на дуетонтата Пининфарина и задно предаване,ако ще и от Мерцедес и някакъв хилав фиатски малолитражен мултиеър :metal:
infernus
09-01-2012, 13:37
Аз пък чета чета новия Ауто Билд, където Пинко е написал :shocking: че в края на годината ще се появят, а именно - 8 септември Алфа Ромео СУВ и 16 октомври Алфа Ромео 4C, като последната ще е май найстина последната кола на марката която се прави в Италия от новите модели и то в заводите на Бертоне....
Аз пък чета чета новия Ауто Билд, където Пинко е написал :shocking: че в края на годината ще се появят, а именно - 8 септември Алфа Ромео СУВ и 16 октомври Алфа Ромео 4C, като последната ще е май найстина последната кола на марката която се прави в Италия от новите модели и то в заводите на Бертоне....
Докато не го видя, не го вярвам ... Ама а дано да стане, особено 4с.
infernus
10-01-2012, 11:59
Докато не го видя, не го вярвам ... Ама а дано да стане, особено 4с.
Стига, хейти :) То освен 4Ц другото няма да има нищо общо с Алфа Ромео освен скудето и емблемата. Ще се правят в щатите и т.н.
Стига, хейти :) То освен 4Ц другото няма да има нищо общо с Алфа Ромео освен скудето и емблемата. Ще се правят в щатите и т.н.
Нищо не хейтвам бре! Искрено и лично се надявам да изкарат поне едно истинско спортно купе.
boris037
10-01-2012, 15:04
Дали 4С, дали някой Додж? Нещо им умотах спатиите, нали уж бяха купили Крайслер, а сега...
http://topgear.bg/photos/napolovina-chrysler-napolovina-alfa/?p=16753?referer=z
Дали 4С, дали някой Додж? Нещо им умотах спатиите, нали уж бяха купили Крайслер, а сега...
Ами то марката "Додж" е собственост на "Крайслер корпорейшън" от 80 години :) .
Относно 4С искрено се надявам да е успешен модел. Нямам нищо против това, марката Алфа Ромео да бъде наистина "ексклузивна" с подходящите, макар и малко модели.
boris037
10-01-2012, 16:05
Ами то марката "Додж" е собственост на "Крайслер корпорейшън" от 80 години :) .
Относно 4С искрено се надявам да е успешен модел. Нямам нищо против това, марката Алфа Ромео да бъде наистина "ексклузивна" с подходящите, макар и малко модели.
За "Додж" не знаех...
За другото- а дано!
DiStefano
10-01-2012, 21:47
ебати миндила ..
Ето и едно кратко видио за въпростният автомобил.
http://www.vbox7.com/play:febc8f186a
Furious 155
11-01-2012, 13:56
Колата доста ми допада външно, че и отвътре. Само това цялостно осветление отзад не ми харесва.
Интересно като двигатели какво ще слагат в нея.:prescription:
leketo84
11-01-2012, 19:20
http://www.cars.bg/autonews/technologies/1502
Не е тук май мястото , но вижте само каква примерна кола са дали :evil:
D-I-V-A-K-A
11-01-2012, 20:01
От пред ми мяза доста на Сироко-то, а пък задницата на Астон Мартин. Готин вид вади, ама според мен доста явно са ги изкопирали и двете.
nikolaaaay
11-01-2012, 22:39
Абсолютно сделката е била,2 дизела за 3 бензинови/даже в началото са 4/ :evilsmiley::evilsmiley::evilsmiley::evilsmiley:
П.С.Но в случая Опел са били по-умните,защото нашите дизели са много по-безпроблемни от техните бензини
Е, защо Опел да са по умни, като ние сме им продали милиони двигатели, а сме купили от тях едва няколко десетки хиляди?! Според мен който продава повече е по-на далавера. Опелските двигатели имат мизерен дял (под 10%) от продажбите на 159, които от своя страна не са високи.
nightroller
12-01-2012, 00:38
...
Един интересен концепт или фотошоп ?
http://div.bg/Играчки/Новата-Alfa-Rom-o-Giulia_l.a_c.98426_i.144345.html
DiStefano
14-01-2012, 22:53
айде и един италиански /америкън/ масъл
швабците му прават реклама по телевизора
http://www.freemont.fiat.com/
http://www.freemont.fiat.com/images/big-gallery/photos/Freemont_01.jpg
forza_italia
15-01-2012, 21:55
http://fiat2america.blogspot.com/2010/08/2012-alfa-romeo-montreal.html
dilian alfa gtv
15-01-2012, 22:03
E това е гавра вече със дизайна на американците и на италянците.:crybaby::crybaby::crybaby:
Susscrofa
16-01-2012, 09:30
E това е гавра вече със дизайна на американците и на италянците.:crybaby::crybaby::crybaby:
Уродлива работа.
Прилича на расов жребец с рога и виме на крава.
Бати грозотията.
Не мога да не го споделя с Вас. Още повече ,когато честоговорим за бъдещето на марката.
Разпродават историята на SAAB
Финансовият крах на Saab доведе до разпродажбата на повече от 100 изключително редки автомобила от музея на фирмата в Тролхатан (Швеция). В този музей са събрани уникални модели на марката и той е съхранил нейната история от създаването й до днес.
След като бе обявен банкрута на Saab една юридическа фирма от Швеция, свързана с ликвидацията, обяви списъка с автомобилите за разпродажба. В него има над 100 оферти и е написан само на шведски език, но всеки може да добие ясна представа за безценните возила, които са гледани с много любов и възхищение в музея, но сега ще се пръснат в частни колекции.
Някои от колите в Тролхатан са собственост на частни колекционери, които са ги държали тук след закупуването им, други са влезли в музея непосредствено след производството им.
Почитателите на Saab имат възможността да се сдобият с най-редките модели на марката. Сред тях е първият ръчно изработен прототип Ursaab. Колата е направена през 1946 г. и има шаси с номер 92001. Въпросният прототип е бил показан публично през 1947 г., а след това е ползван за изпитания. Той никога не е реставриран и е в напълно оригинално състояние.
На пазара излизат и страхотният авангарден Saab Aero X Concept от 2006-та, експерименталният спортен Saab EV-1 от 1985, Saab 900 Turbo от филма „Джеймс Бонд“, няколко броя Sonnet, датиращи от далечната 1950-та и дори изоставеният в зародиш прототип, на който се базира Subaru Tribeca - 9-6X.
Заинтересованите купувачи трябва да изпратят залозите си в писмена форма до изпълнителната фирма Delphi. Крайният срок е 20 януари.
Уредниците на музея са обезпокоени, но все пак живеят с надеждата, че евентуалните купувачи ще оставят закупените от тях возила в музея, за да може и в бъдеще да бъдат видени от почитателите на автомобилите.
http://www.dnes.bg/cars/2012/01/17/razprodavat-istoriiata-na-saab.148980
firedragon
17-01-2012, 17:46
Това ни чака и нас ...
Дано да ни подмине,ианче и аз това си мислех,че историята на SAAB прилича доста на тази на Alfa Romeo. Пък и вече имаше един опит да се ликвидира музея на Alfa :priest:
nightroller
17-01-2012, 17:46
Това ни чака и нас ...
Че това ни чака е ясно, само дето колекционерите на Алфа Ромео имат колекции много по-големи от музея в Арезе :) с тази разпродажба според мен се цели популяризиране на марката СААБ.
И не на последно място искам да отбележа, че СААБ не умря сам а го убиха ония от Дженерал сМотлърз за съжаление ... голямо съжаление е и че в днешния консуматорски свят нишовите стоки в т.ч и нишовите автомобили бъдеше нямат.
firedragon
17-01-2012, 17:48
Че това ни чака е ясно, само дето колекционерите на Алфа Ромео имат колекции много по-големи от музея в Арезе :) с тази разпродажба според мен се цели популяризиране на марката СААБ.
И не на последно място искам да отбележа, че СААБ не умря сам а го убиха ония от Дженерал сМотлърз за съжаление ... голямо съжаление е и че в днешния консуматорски свят нишовите стоки в т.ч и нишовите автомобили бъдеше нямат.
Нас пък ни убива FIAT,които имат вземане-даване с Дженерал сМотлърс......
nightroller
17-01-2012, 17:55
Нас пък ни убива FIAT,които имат вземане-даване с Дженерал сМотлърс......
точно! ... ето там по-нагоре Фиат фриймонт - кво е тва пък сега ??? и ако са направили такъв мегамикс защо се продава в Европа? Да си го държат за Америките :) ама там тази бълха ще се продава само в градовете по източното крайбрежие и то на латиноси ;)
я покажи на някой ортодоксален американец Фриймонт при условие че оня кара Форд СД ДабълКаб ;)
Баси грозния мелез... :puke:
Е големи песимисти сте....много сте черногледи.
По съм склонен да се съглася,че това очаква Ланча. За нас има още надежда. Не знам дали сте чели Ауто Билд миналата седмица...
Кофти за Сааб, много ги харесвах като марка.
outsider
24-01-2012, 10:55
Баси грозния мелез... :puke:
Това не е никаква АЛФА а Dodge Challenger. Не знам кой е сътворил тази глупост.:-D http://carsnotice.blogspot.com/2010/07/dodge-challenger-2011.html
siniqtzmey
24-01-2012, 12:54
По-скоро слуха е, че заместника на Чаланджър ще е по малък и ще споделят платформа с Алфда Ромео
http://www.autoblog.com/2012/01/09/chrysler-to-replace-dodge-challenger-with-barracuda/
Дано алфа прихванат нещо от хамериканците, че Ланча има повече модели от Алфа към момента
Ланча има повече модели от Алфа
То Дачия има повече модели :shocked:
Невероятно но факт !
Много ме е яд ,че съсипват една история,една марка която са я гледали с възхищение ,поколения наред !
Жалко
outsider
28-01-2012, 16:20
Според мен меко казано нещата отиват на провал.
В среден клас последен модел 2005 .
Висок клас последен модел 2003 .
Спортен клас 8С !?
Сега е 2012 година.....
Компактен клас "нови модели" 2 бр. с извинение грозновати п...чи въшки....и това ли е бъдещето и гордостта на любимата марка...
Moment4life
31-01-2012, 00:53
Е големи песимисти сте....много сте черногледи.
По съм склонен да се съглася,че това очаква Ланча. За нас има още надежда. Не знам дали сте чели Ауто Билд миналата седмица...
Колегата е прав. Да се надяваме,че алфите,които ще излизат на пазара, ще успеят. Почти съм сигурна,че това ще стане,защото колите са доста добри на не толкова високи цени.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=297491170294975&set=a.202820883095338.55441.190107151033378&type=3&theater
http://www.automedia.bg/news/article_15753.html най сетне голям трилитров дизел, надявам се да се появи и в алфа.
http://www.automedia.bg/news/article_15753.html най сетне голям трилитров дизел, надявам се да се появи и в алфа.
Ако е като старите ВМ има да пука глави като пуканки !
Ако е като старите ВМ има да пука глави като пуканки !
Нема бе,сега ще са с чугун и ще издържат на напъна.
Една тематична картинка от братята италианци.
Та, Алфа Ромео за мен е един дух, който броди все още из народите, и се крепи от безкрайни оптимисти като нас, който харесваме ГТ, Брера , 159 и не искаме да признаем истината за кончината на Алфа.
Furious 155
22-02-2012, 17:14
Та, Алфа Ромео за мен е един дух, който броди все още из народите, и се крепи от безкрайни оптимисти като нас, който харесваме ГТ, Брера , 159 и не искаме да признаем истината за кончината на Алфа.
Подобаващ край на темата!
Мисля че няма какво повече да се добави!
adv_petrov
22-02-2012, 19:10
марката Алфа Ромео от 15г. насам върви само в една посока (което е неприемливо най-малкото с оглед дизайна и) по ред причини, за последно старателно, подробно и аргументирано (специално по мое мнение) обяснени от nicola_59, човек с явен обширен опит относно качеството на алфите, в последната дискусионна тема, която за съжаление днес вече не намирам, сигурно не ми работи търсачката...
siniqtzmey
22-02-2012, 23:46
марката Алфа Ромео от 15г. насам върви само в една посока (което е неприемливо най-малкото с оглед дизайна и) по ред причини, за последно старателно, подробно и аргументирано (специално по мое мнение) обяснени от nicola_59, човек с явен обширен опит относно качеството на алфите, в последната дискусионна тема, която за съжаление днес вече не намирам, сигурно не ми работи търсачката...
Не, по скоро лошото управление в последните 10 години, както е било в края на 70-те. Също и поглъщането на Крайслер(те си обновиха всички модели, а Фиат не).
УжасТ, като видях какво са направили с LANCIA, направо ми се плаче. Същото ще се случи и с Alfa и тези, които ревяха, срещу "вагината", когато се въртяха слухове, че иска да ги купи, ще им се иска да е било истина.
Ти се моли да не видиш такъв мотор в Alfa.
„Летяща чиния” ще покажат италианци на салона в Женева
http://www.speed-press.com/„Летяща-чиния”-ще-покажат-италианци-на-салона-в-Женева-/?pageId=20425
rossenvn
24-02-2012, 19:36
Новината е косвено свързана с Алфа Ромео. Става дума за на новия Чаленджър.
"Според непотвърдени слухове Challenger ще легне на новата фирмена платформа със задно предаване, разработена съвместно от Chrysler и Fiat. По-късно тя щяла да послужи и за някои модели на Alfa Romeo. "
http://www.speed-press.com/Chrysler-заменя-Dodge-Challenger-с-Barracuda/?pageId=20448
blacksnoopy
03-03-2012, 16:32
1950’s Alfa Romeo Disco Volante Reborn as an 8C Competizione-Based Limited Production Model
http://3.bp.blogspot.com/-5b6aN6fGOZ0/T1EiqMA3foI/AAAAAAAG3FI/FptXV5UaQjo/s800/Disco-Volante-2012-01.jpg
http://carscoop.blogspot.com/2012/03/1950s-alfa-romeo-disco-volante-reborn.html
D-I-V-A-K-A
03-03-2012, 23:52
http://carscoop.blogspot.com/2012/02/marchionne-says-fiat-may-close-two.html
Честито на печелившите!!! :brickwall:
DiStefano
03-03-2012, 23:59
Направо е смешно .. вече не е трагично ..
Ферари има повече актуални модели от Алфа и съм сигурен, че и SUV ще изкарат преди нас.
rossenvn
04-03-2012, 07:07
Направо е смешно .. вече не е трагично ..
Ферари има повече актуални модели от Алфа и съм сигурен, че и SUV ще изкарат преди нас.
...само плачете като на гробища...
Какво се очаква от Алфа Ромео в Женева!
http://news.data.bg/9/auto/312582/
nicola 59
07-03-2012, 20:29
Колега то за новите модели не са нужни оптимисти ,а трябват безумно богати и смели мазохисти,при положение ,че една 159 ка може да ти доиде на цена колкото за една скромна къща за 2 или 3 години употреба.И същевременно да е загубила повече от една трета от пазарната си цена.
Eй,не се спираш с тия глупости.Ти наистина ли си мислиш,че тия неща дето си ги написал за 159-ката не се отнасят по същия начин и за 155-цата някъде към 1995-6 година.Наистина ли си мислиш,че сега като ти е евтина поддръжката на 155-цата е била толкова евтина и през '95г. например.Или си мислиш ,че е била много здрава и безпроблемна......????И това се отнася не само за 155,ами и за 75,и за 164,и за 90,и за алфа 6 ,а и за който и да е нов модел на която и да е марка.
Просто частите за всеки нов модел са скъпи,а и за да ти е по-гадно се обезценява най-много през първите 3-4 години.
B. Stamatov
10-03-2012, 19:36
Alfa Romeo е марка, която не остава безразлична на никой автомобилен ентусиаст. Макар освен с невероятния дизайн и прекрасната визия, марката да е известна и с неособено качествените и икономични двигатели, тя все още държи здрава армия от фенове, верни на италианските традиции в автомобилостроенето. За съжаление, тази автомобилна икона в момента не се намира в най-бляскавите си времена. Днес на пазара има само два модела носещи герба на Милано, след като 159 бе извадена от производство и това са MiTo и Giulietta.
За да се пребори този дефицит от модели Alfa отдавна се занимава с разработването на заместник на 159, който трябва да носи името Giulia. Флагманът трябваше да поведе повторната инвазия на марката на американския пазар редом до новият спортист 4С и бъдещото SUV взело до голяма степен гените на своите американски събратя от Chrysler и Jeep.
За съжаление, разработката на новите модели явно ще трябва да почака. Giulia трябваше да се появи през тази година по първоначална информация, но след това нейната премиера бе избутана назад първо за 2013 година, а сега и за 2014 година. Същото се отнася и за малкото спортно купе 4С. Сега остава тежкото решение дали Alfa Romeo да продължи с плана си за инвазия в САЩ само с двата си компактни модела или италианците ще изчакат дебюта на новите си попълнения за да атакуват Щатите.
http://topcars.bg/news.php?id=7928
blacksnoopy
11-03-2012, 01:06
Fiat Open to Talks with Volvo for a Possible Partnership http://carscoop.blogspot.com/2012/03/fiat-open-to-talks-with-volvo-for.html
siniqtzmey
24-03-2012, 20:03
Chrysler's need to find the appropriate replacement for the Dodge Challenger will spawn a family of rear-drive Alfa Romeos.
click
(http://www.motortrend.com/future/future_vehicles/1204_chrysler_looks_to_the_cuda_to_replace_the_dod ge_challenger/)
Не знам до колко е удачно да го казвам тук, но ако някой е поглеждал новия брой на Ауто Мотор унд Шпорт половината корица е със снимки на Алфа Джжулия и заглавието е Идеалната Линия....прелистих го и имаше поне 10 страници за Алфа...
Това ако не е предпоставка за прекрасен неделен следобед..:thumbup:
Не знам до колко е удачно да го казвам тук, но ако някой е поглеждал новия брой на Ауто Мотор унд Шпорт половината корица е със снимки на Алфа Джжулия и заглавието е Идеалната Линия....прелистих го и имаше поне 10 страници за Алфа...
Дай линк,има ли някъде :torch::torch::torch:
damyanov
27-03-2012, 15:55
http://ams.bg/?act=content&rec=11753
ама там няма нищо....
ама там няма нищо....
Орязали са си интернет версията. Може пък да се наложи едно сканиране и да се качи тук
"Тя е лицето на Alfa Romeo – некрасиво, но харизматично. Tя стана символ на един нов тип автомобили – спортния седан. Tя е мощна, компактна и стабилна на пътя, с великолепен мотор под предния капак. Нейната превъзходна техника й осигури 16 години живот, а след това поради липса на наследници тя бързо се превърна в мит. Сега Giulia навършва 50. Три поколения разказват за живота й.
Повече в мартенския брой на списание auto motor und sport. Купете сега!"
Само толкова.
nicola 59
29-03-2012, 01:40
Eй,не се спираш с тия глупости.Ти наистина ли си мислиш,че тия неща дето си ги написал за 159-ката не се отнасят по същия начин и за 155-цата някъде към 1995-6 година.Наистина ли си мислиш,че сега като ти е евтина поддръжката на 155-цата е била толкова евтина и през '95г. например.Или си мислиш ,че е била много здрава и безпроблемна......????И това се отнася не само за 155,ами и за 75,и за 164,и за 90,и за алфа 6 ,а и за който и да е нов модел на която и да е марка.
Просто частите за всеки нов модел са скъпи,а и за да ти е по-гадно се обезценява най-много през първите 3-4 години.
Колега чак сега ти видях поста.та ти отговарям веднага.На времето си купувах една количка 75 ца карах си я една годинка и после я продавах с много сочна горница.Сега си купувам една количка 156 не я карам хич и след една годинка си я продавам с много сочна загуба.Другото не ме интересува аз гледам фактите.
Колега чак сега ти видях поста.та ти отговарям веднага.На времето си купувах една количка 75 ца карах си я една годинка и после я продавах с много сочна горница.Сега си купувам една количка 156 не я карам хич и след една годинка си я продавам с много сочна загуба.Другото не ме интересува аз гледам фактите.
Навремето всичките коли се продаваха лесно и с горница, сега джамбазите пренаситиха пазара и всеки си има барем по една, затова е така ;-)
Не е точно така колега-има едно нещо наречено имидж.
nicola 59
30-03-2012, 06:15
Не е точно така колега-има едно нещо наречено имидж.
Така е колега имиджа е много важен ,ако говорим за имиджа на търговеца,но също толкова важен е и имиджа на марката .И имиджа на Алфа Ромео създаван с години от верижните мотори с карбуратори и по късно вече инжекцион,го затри за няколко години новия 16 клапанов мотор.
Колега, ти да не си купуваш кола та да изкарваш пари от нея. На коя марка и модел, без да броим уникатите, цената и се качва.
Няма как да си правиш такива тънки сметки и накрая да ти излязат. Да я караш 2 години и да я продадеш с 30% горница.
Нещо повече- вземи обективно погледнато, много добри коли. Висок клас. БМВ 7 , S-classe или А8. След три години струват 40% ( четиридесет процента !!!) от стойността си като нови, особено тези с големите двигатели.
Така, че Алфата не е изключение. Особено пък 156, която вече можеш да намериш на всякъде. Има предлагане, по -малко търсене, съответно цената е надолууу.
:priest:
sa6o_roman
30-03-2012, 10:39
ето ви една кола поскъпнала след производството и.
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/alfa%20romeo.andere.rz%20rz%20zagato.torino/145473387.html?lang=en&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=24%2C1&makeModelVariant1.modelDescription=rZ&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&tabNumber=2
rossenvn
30-03-2012, 11:50
ето ви една кола поскъпнала след производството и.
Ясно е, че няма какво да напишеш, но само заради спора пускаш някакво недоразумение. В колко броя е произведено това чудо? И дали сега не се търси само защото е толкова рядко, а не защото е чудо-невиждано технически. Може да ви е яд, но слава Богу новите Алфи се продават в хиляди пъти повече от "бутиковите", довели до състоянието на марката днес.
Ясно е, че няма какво да напишеш, но само заради спора пускаш някакво недоразумение. В колко броя е произведено това чудо? И дали сега не се търси само защото е толкова рядко, а не защото е чудо-невиждано технически. Може да ви е яд, но слава Богу новите Алфи се продават в хиляди пъти повече от "бутиковите", довели до състоянието на марката днес.
Бутиковите коли, в която и да е марка, доказват, че тя има технически потенциал и поддържа нейният имидж. А тази кола конкретно е много добро техническо постижение за времето си, колкото и да не ти се вярва. За съжаление днес обаче нашата марка не може да демонстрира същото. Показваните тук-там концепти не са базирани на серийна Алфа (била тя и Фиат), а на Мазерати, Ферари или пък Додж Вайпър. Дори чаканото и бленувано 4С не е разработено от Фиат (опаа, Алфа де) а на нещо друго. Това доказва, че марката не съществува като технически феномен, какъвто е била в миналото. Та примерът си е съвсем на място. Показаната кола си е базирана на серийна Алфа, доработена от инженери на Алфа и е Алфа до последният болт. Та недей да обясняваш кой е наобратно.
rossenvn
30-03-2012, 20:41
Тази кола е маскирана 75-ца, произведена в 200 бройки. 75-цата много повече ми харесва. Лично мнение.
п.п. Просто исках да покажа колко е неуместен примера за кола, която си покачва стойността във времето, а не да започвам спорове ново vs старо.
Роска,ако я видиш на живо точно жълта ще си смениш мнението на мига.Не, че 75 е кофти,но това автомобилче е наистина грабващо.
rossenvn
30-03-2012, 21:03
Роска,ако я видиш на живо точно жълта ще си смениш мнението на мига.Не, че 75 е кофти,но това автомобилче е наистина грабващо.
:cheers: а дано и това стане!
Дано,но едва ли.Аз за първи и последен път видях точно такава във Виена в началото на 90-те.Беша в един салон на РолсРойс(Янко мисля се казваше) и я бяха натикали зад едни въжета между два ролса на безумни цени,сакън да не я пипне някой,докато бентлитата седяха като щайги посредата ,та да се спъваш в тях.Цена нямаше ,но дилъра се ухили много мазно като го попитах и нищо не каза.
Тази кола е маскирана 75-ца, произведена в 200 бройки. 75-цата много повече ми харесва. Лично мнение.
п.п. Просто исках да покажа колко е неуместен примера за кола, която си покачва стойността във времето, а не да започвам спорове ново vs старо.
А знаеш ли къде са им разликите между SZ/RZ и 75?
rossenvn
30-03-2012, 22:00
А знаеш ли къде са им разликите между SZ/RZ и 75?
Не, но бих се радвал да ги науча. Този модел винаги съм го гледал като по-екзотичен дизайн, просто неуспешен концепт и нищо повече.
sa6o_roman
30-03-2012, 23:07
Да, RZ и SZ са лимитирани модели, но мисля че Боби обясни достатъчно добре какво се криешев лаконичността на мнението ми.
И все пак този модел не е бил лимитиран:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/audi.s2**%20einmalig**%201hand**%2028000%20km**kd% 20gepflegt**.bayreuth/157741248.html?lang=en&pageNumber=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=18&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&tabNumber=1
И да не започнем да търсим оправдания в километрите на конкретния автомобил, просто трябва да приемем че добрите коли струват много пари и на възраст. Защо според вас цените на 75-ците в mobile.de са като за 156-ци?
Не, но бих се радвал да ги науча. Този модел винаги съм го гледал като по-екзотичен дизайн, просто неуспешен концепт и нищо повече.
Що да е неуспешен концепт? Щом има тираж, значи не е неуспешен. Още повече, че бройките са били купени, преди да бъдат произведени. Нещо като случаят със 8С.
Разликите между RZ и 75 са много. Накратко: Усилена конструкция спрямо 75 със скъсено междуосие и разширена стъпка. Пластмасови капаци, калници и т.н. за по-ниско тегло. Подобрена спирачна система, вентилирани дискове и на задницата. Радиатор за охлаждане на маслото в скоростната кутия. Стандартните гумени тампони в окачването са заменени с унибали. Отпред не е с торсионите са заменени с регулируеми по височина койловъри. (с копче отвътре в купето, като на Ламборгини Мурсиелаго например, но в далечната 1989г.) 20 к.с. в повече от същия мотор в 75. (3.0 V6 12V) Тази кола, благодарение на тези промени, а най-вероятно пропускам и много други, прави RZ/SZ доста по-различна кола от 75-цата във фабричният и вид. Всички технически параметри са подобрени. А още по-хубавото е, че все пак корените и са на серийна кола. Към днешна дата няма аналог тази кола, или поне не от Алфа.
damyanov
31-03-2012, 15:50
ама там няма нищо....
Ето я и статията
nicola 59
01-04-2012, 13:28
Що да е неуспешен концепт? Щом има тираж, значи не е неуспешен. Още повече, че бройките са били купени, преди да бъдат произведени. Нещо като случаят със 8С.
Разликите между RZ и 75 са много. Накратко: Усилена конструкция спрямо 75 със скъсено междуосие и разширена стъпка. Пластмасови капаци, калници и т.н. за по-ниско тегло. Подобрена спирачна система, вентилирани дискове и на задницата. Радиатор за охлаждане на маслото в скоростната кутия. Стандартните гумени тампони в окачването са заменени с унибали. Отпред не е с торсионите са заменени с регулируеми по височина койловъри. (с копче отвътре в купето, като на Ламборгини Мурсиелаго например, но в далечната 1989г.) 20 к.с. в повече от същия мотор в 75. (3.0 V6 12V) Тази кола, благодарение на тези промени, а най-вероятно пропускам и много други, прави RZ/SZ доста по-различна кола от 75-цата във фабричният и вид. Всички технически параметри са подобрени. А още по-хубавото е, че все пак корените и са на серийна кола. Към днешна дата няма аналог тази кола, или поне не от Алфа.
Незнам вашето мнение колеги ,но за мене понеже 75 цата е много добра концепция и има доста силни качества ,то РЗ или СЗ е доста подобрена 75 ца и точно тези подобрения я правят перфектният автомобил.Това за мене е наи добрата сериина алфа ромео.
Незнам вашето мнение колеги ,но за мене понеже 75 цата е много добра концепция и има доста силни качества ,то РЗ или СЗ е доста подобрена 75 ца и точно тези подобрения я правят перфектният автомобил.Това за мене е наи добрата сериина алфа ромео.
Компанията има далеч по-новаторски и успешни модели през годините от тоя ръб с 4 врати, бе Кольо ;-) Че, тя си е жива Жулиета с малко променени ламарини... Пък и темата е накъде отива марката, а не кво е било преди 30-40 години, все пак...
п.п. Имам предвид 75-цата, а не Загатото.
Компанията има далеч по-новаторски и успешни модели през годините от тоя ръб с 4 врати, бе Кольо ;-) Че, тя си е жива Жулиета с малко променени ламарини... Пък и темата е накъде отива марката, а не кво е било преди 30-40 години, все пак...
п.п. Имам предвид 75-цата, а не Загатото.Тя темата не е относно твоето мнение за 75-ците, ама ти си го написал, нали?
И как така ще се разисква накъде отива марката без да се тръгне от това къде е била.
rossenvn
01-04-2012, 20:41
И как така ще се разисква накъде отива марката без да се тръгне от това къде е била.
Доста ни е бавен старта - щом за 79 страници още не сме тръгнали:respect::clap::upsidedwnsmiley::crazy:
nicola 59
01-04-2012, 20:41
п.п. Имам предвид 75-цата, а не Загатото.
Колега аз съм старомоден и понеже за момента марката отива към кривата круша нищо друго не ми остава освен да гледам към миналото ,понеже ако го няма миналото и моделите от миналото, то с моделите от настоящето отдавна да съм си купил Ауди или друга марка.Ма още ме крепи надеждата ,че ако един ден продам 159 ката и 156 цата и добавя некоя стотинка мога пак да се радвам на Алфа Ромео.
Като цяло съм си все още оптимитст, по рождение де :)Но и за Алфа Ромео смятам, че отива надобре- в края на краищата.
Да, може би не така, както се иска от всички, не толкова бързо, има и грешни стъпки но не мисля, че Алфа Ромео ще загине.
Смятам, че ще има нови успешни модели в близките 3 години, а и има такива новини.Та ще видим.Класиките са си класики, а бъдещето принадлежи на новите модели.
Ха - единствената по-любима марка на българите от Алфа Ромео, според тази класация е БМВ. Сиреч Алфа е втората най-харесвана марка автомобили...брех :big_whoops::big_whoops::big_whoops:
Аudi 12 % (6302 гласа)
Alfa Romeo 14 % (7383 гласа)
BMW 19 % (10133 гласа)
Mercedes 10 % (5446 гласа)
Ford 2 % (1151 гласа)
PSA 1 % (418 гласа)
Honda 4 % (1925 гласа)
Mazda 5 % (2464 гласа)
Toyota 2 % (1165 гласа)
VW 11 % (5591 гласа)
Volvo 2 % (1186 гласа)
Opel 10 % (5015 гласа)
Друга марка7 % (3787 гласа)
http://testdrive.bg/poll.html
4C ще се произвежда в завода на Мазерати в Модена от май 2013.
http://carscoop.blogspot.com/2012/04/maserati-to-build-alfa-romeo-4c-at-its.html
От сега почвам да събирам : D
DiStefano
19-04-2012, 07:28
http://auto.dir.bg/news.php?id=10974683&tid=2
не е по темата, но требва да се знае
Пинко кога ще тества Кубанга ?
Алфа Ромео?Ама има ли я още?
Цели два модела на пазара за момента :):):)
Тъжно, но факт.
Относно Дукати, жалко. След Ламборгини, сега и те...
Ето не къде отива, а откъде идва Алфа:
forza_italia
21-04-2012, 18:27
И тя като тази марка:
И тя като тази марка:
Ламбото все още си правят и трактори....:cheers:
---------- Post added at 00:31 ---------- Previous post was at 00:30 ----------
Ето не къде отива, а откъде идва Алфа:
Не е важното от къде си тръгнал а къде отиваш,от трактор лесно се прави трактор,има едно понятие еволюция,понятие спряло за жалост за АР...........
outsider
22-04-2012, 05:23
Много точно казано !
siniqtzmey
22-04-2012, 12:21
Ако Алфа Ромео го караха на еволюция 99% от форума нямаше да може да си ги позволи ;)
Иначе 4C (http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120420/COPY01/304209849/1193/alfa-romeo-sets-return-to-u-s-with-4c-sports-car-brand) наближава с всеки изминал ден.
Ако Алфа Ромео го караха на еволюция 99% от форума нямаше да може да си ги позволи ;)
Иначе 4C (http://www.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120420/COPY01/304209849/1193/alfa-romeo-sets-return-to-u-s-with-4c-sports-car-brand) наближава с всеки изминал ден.
Да,а 4С само да излезе на пазара и форума ще се пренапълни с такива :):):)
Развитието на марката си няма нищо общо с това какво кара по-голямата част от форума................
forza_italia
22-04-2012, 23:13
Ламбото все още си правят и трактори....:cheers:
---------- Post added at 00:31 ---------- Previous post was at 00:30 ----------
Не е важното от къде си тръгнал а къде отиваш,от трактор лесно се прави трактор,има едно понятие еволюция,понятие спряло за жалост за АР...........
Верно е,но тракторите им се купуват най вече щото са ламбо ,а с еволюцията от трактори през автомобили накрая ги купиха ВАГ групата,колкото и наистина страхотни автомобили да правеха. Като че ли напоследък се наблюдава една тенденция при марките че е по важно все още да съществуваш някак си на пазарите,пък дали си правил самолети,трактори или велосипеди в началото хич на никой не му дреме. А при АР еволюцията си я е имало винаги,дори и в момента да изглежда спряла към този момент.Нека бъдем оптимисти все пак :cheers:
Нека бъдем оптимисти все пак :cheers:
.....и реалисти ;):cheers:
sa6o_roman
23-04-2012, 02:45
Горките ламборджини, откакто ВАГ ги купиха само трактори и комбита правят.
http://www.youtube.com/watch?v=PqBjHjtH4mY
То май никой от форума не кара Ферари, ама ако ги затрият като СААБ ще има голям рев, нали?
Много коне в малка конюшня !?!?
http://auto.dir.bg/news.php?id=9625354&tid=38
Много коне в малка конюшня !?!?
http://auto.dir.bg/news.php?id=9625354&tid=38
Ох, майко това ще е скандално. Ако това са новите Алфи с по 300 коня - Bring it, bring it on !!!
ivopifeca
06-05-2012, 14:02
И тва предно предаване:shoot:
Екстра... Да направят още един "300 С" с италианска емблема, този път за разнообразие с изобразена змия...
По-добре изобщо да няма нови модели отколкото да има такива, си мисля аз... :unsure:
Поне няма да е 1:1 както е при ланча а ще е модификация ,иначе да я бяха пуснали.
В интерес на истината колкото и да ги плюете към алфа винаги е имало по различно отношение от фиат.
Вижте 147 и 156 не ги пуснаха на дъртата типовска платформа а доста ги модифицираха , аз 159 семейство отново изцяло нова
Да не давам примери с известни немски светила....
Усещам от сега, че Джулия ще е нещо уникално! живот и здраве, това ще е колата ;)
Stoyan Georgiev
22-05-2012, 18:53
оф айде бе, разбрахме, че фиати и вектри караме, нещо ново ?
От това което чета, Джулия ще е с абсолютно ново шаси, ще е широка кола (подобна на размери на Алфа 166), ще е със ЗАДНО, и със сигурност ще се предлага с ЕВРО 5 200+ коня двигатели. И съм сигурен, че ще и направят красив дизайн! При това ще се казва Алфа Ромео!
Какво от всичко това не ви харесва? Аз само едно ми се иска ... да се наемат и до края на 2014 да я видим вече на бял свят!
Уникална платформа е 159 - "орел вестра щар по щар турбо катерач"... :wierdo:
Това че GM са участвали в разработката не означава че са използвали платформата, реално няма друга кола освен семейство 159 върху нея (ГМ са планирали да сложат Концепт Инсигния на нея, но повече в Уикито )
rossenvn
23-05-2012, 12:11
Mazda и Alfa Romeo с общ
роудстер
http://www.automedia.bg/news/article_16659.html
Stoyan Georgiev
23-05-2012, 12:16
е това звучи вече сериозно :)
oTBpaTuTko
23-05-2012, 14:24
Mazda и Alfa Romeo с общ
роудстер
http://www.automedia.bg/news/article_16659.html
Тамън и аз това гледах http://www.hid.bg/news/mazda-i-alfa-romeo-s-obsht-roudster
Викам да го споделя, но колегата градски ме е изпреварил. Това звучи обещаващо и ми звучи със задно... :D ммм.... звучи ми като истинска алфа!!!! :D :D
Този цитат ми хареса: "Чрез споразумението с Mazda, ние ще си сътрудничим с един от най-признатите производители на компактни автомобили със задно задвижване, за да създадем автомобил, изпълнен в типичния стил на Alfa".
Дал господ.... на A.L.F.A.
blacksnoopy
23-05-2012, 15:13
http://1.bp.blogspot.com/-lhwtscY3EkM/T7y_7ovRtKI/AAAAAAAAd0s/74ReQMe0haI/s1600/vers-une-alliance-Fiat-Mazda-560x271.jpg
Fiat и Mazda в тясно сътрудничество и общи модели http://autoblogbg.blogspot.com/2012/05/fiat-mazda.html
Alfa Romeo e предназначена да е палава и все да ти прави мръсни номера. Опасявам се, че ако този модел се прави в Япония, този характер ще се изгуби и няма да те оставя на сред пътя :D
Иначе сериозно, проекта звучи доста интересен, и него ще следим с интерес.
Alfa Romeo e предназначена да е палава и все да ти прави мръсни номера. Опасявам се, че ако този модел се прави в Япония, този характер ще се изгуби и няма да те оставя на сред пътя :D
Тва за оставянето на сред пътя отдавна не е на дневен ред при японките,вече е обратното,случва се да не кажа често но нерядко :haha::haha::haha::haha:
Иначе за идеята за общ родстър е много добра,все пак Мазда МХ5 Миата е е една добра дрифтачка :firstprize::firstprize::firstprize:
Не знам на къде отива АР но Тролера ми отвори очите днес,та вижте BMW кво са замислили,BMW Zagatio Coupe.....http://www.google.com/search?q=bmw+zagato+coupe&hl=bg&client=firefox-a&hs=8tl&rls=org.mozilla:bg:official&prmd=imvnsu&source=lnms&tbm=isch&ei=1GHBT9_WILPR4QT-mrzxCQ&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CFgQ_AUoAQ&biw=1366&bih=665,ако излезе тази кола и ако можех да си го позволя хич нямаше да се замисля.:respect:
Жмичките са болни мозъци и правят доста не скучни коли,така,че един подобен проект може и да е за добро,другото го е написал Mury.
Пипнаха най-красивия автомобил
http://www.speed-press.com/%D0%9F%D0%B8%D0%BF%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D 0%BB/?pageId=21071
Пипнаха най-красивия автомобил
http://www.speed-press.com/%D0%9F%D0%B8%D0%BF%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D 0%BB/?pageId=21071
Ох, как ми гъделкичка душицата това..."най-красивия автомобил (в света)"...
Интересно ми е как е оптимизирана, като всички вече са продадени...
blacksnoopy
05-06-2012, 16:46
Alfa Romeo Spider и Mazda MX-5 няма да си приличат http://www.automedia.bg/news/article_16755.html
siniqtzmey
05-06-2012, 19:52
Ferrari ще подготвя двигатели за Fiat click (www.automedia.bg/news/article_16762.html)
Рокери обезкостиха „Алфа Ромео”
Тия са направо скандални...
http://www.standartnews.com/balgariya-regioni/rokeri_obezkostiha_alfa_romeo-152777.html
siniqtzmey
11-06-2012, 16:35
http://www.standartnews.com/balgariya-regioni/rokeri_obezkostiha_alfa_romeo-152777.html
Това Алфета ли е ?:brickwall:
Богохулници !!! Да колата е Alfa Romeo Alfetta.
blacksnoopy
11-06-2012, 17:32
Плановете на Crysler - Jeep до 2015г. http://autoblogbg.blogspot.com/2012/06/crysler-jeep-2015.html
Ferrari ще подготвя двигатели за Fiat click (www.automedia.bg/news/article_16762.html)
Ето че Ферари вече имат тестово "муле" за новия двигател: http://www.youtube.com/watch?v=STJdwhhtO5U
B. Stamatov
12-06-2012, 12:23
Миналата седмица от автомобилния концерн Fiat обявиха подписването на споразумение за производство на двигатели с Ferrari. "Черните кончета", които са част от италианския автомобилен концерн, ще получат финансиране в размер на 50 милиона евро, за да разработят и започнат производство на нови турбо V6 двигатели. Очаква се те да се произвеждат с два работни обема, а мощността да варира от 300 до 500 кс.
Днес станахме свидетели и на първите реални тестове на новите турбо двигатели от Ferrari на домашната им писта „Фиорано" в Маранело. Това показва, че работата по новите агрегати е стартирала поне преди година. Ferrari са по-известни с високооборотните си атмосферни двигатели с толкова типичния звук, достигащ до крясък. Това обаче не е напълно нова територия за тях, като легендарните серийни модели от миналото F40 и 288 GTO също бяха с турбо двигатели.
Във видеото от Ferrari използват за муле своя модел California. Новият V6 двигател с два турбокомпресора ще задвижва новия флагман на Alfa Romeo - Giulia, който ще бъде със задно предаване, Maserati Kubang, Levante и новото поколение Quattroporte, което трябва да се появи на бял свят през 2014 г. Очакваме в по-късен етап тази разработка да послужи за база на ново поколение турбо двигатели и за новите модели на Ferrari, след като цялата автомобилна индустрия тръгна в тази посока в последните години.
http://topcars.bg/news.php?id=8539
---------- Post added at 09:23 ---------- Previous post was at 09:20 ----------
Миналата седмица от автомобилния концерн Fiat обявиха подписването на споразумение за производство на двигатели с Ferrari. "Черните кончета", които са част от италианския автомобилен концерн, ще получат финансиране в размер на 50 милиона евро, за да разработят и започнат производство на нови турбо V6 двигатели. Очаква се те да се произвеждат с два работни обема, а мощността да варира от 300 до 500 кс.
Днес станахме свидетели и на първите реални тестове на новите турбо двигатели от Ferrari на домашната им писта „Фиорано" в Маранело. Това показва, че работата по новите агрегати е стартирала поне преди година. Ferrari са по-известни с високооборотните си атмосферни двигатели с толкова типичния звук, достигащ до крясък. Това обаче не е напълно нова територия за тях, като легендарните серийни модели от миналото F40 и 288 GTO също бяха с турбо двигатели.
Във видеото от Ferrari използват за муле своя модел California. Новият V6 двигател с два турбокомпресора ще задвижва новия флагман на Alfa Romeo - Giulia, който ще бъде със задно предаване, Maserati Kubang, Levante и новото поколение Quattroporte, което трябва да се появи на бял свят през 2014 г. Очакваме в по-късен етап тази разработка да послужи за база на ново поколение турбо двигатели и за новите модели на Ferrari, след като цялата автомобилна индустрия тръгна в тази посока в последните години.
Съжалявам че повтарям информацията... Не видях предния пост
Jivko7777
13-06-2012, 11:23
Брееее че и баш тия рокери лично ги познавам :) явно е някаква традиция това ще ги питам!
---------- Post added at 09:23 ---------- Previous post was at 09:20 ----------
Съжалявам че повтарям информацията... Не видях предния пост
За по-хубави новини, даже немога и да си мечтая!!!
!!!ЕВАЛА!!! на ФИАТ, ЕВАЛА на Маркионе...има бъдеще за тез италиански кочини, във възторг съм!
Със сигурност подобно тясно сътрудничество има потенциал на огромно развитие и бум на продажбите при марките ни!!!
Едно такова партньорство има много лица, едно от които е бъдещите V6 Turbo мотори във F1, които вече чукат на вратата... :flirt:
Дали бъдещата Alfa Romeo Spider ще изглежда така?
http://www.speed-press.com/%D0%94%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0-Alfa-Romeo-Spider-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0/?pageId=21254
DiStefano
20-06-2012, 10:58
Дали бъдещата Alfa Romeo Spider ще изглежда така?
http://www.speed-press.com/%D0%94%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D1%89%D0%B0%D1%82%D0%B0-Alfa-Romeo-Spider-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0/?pageId=21254
Тва BMW Z4 .. добре изглежда ;)
Тва BMW Z4 .. добре изглежда ;)
Това де го наричаш Z4 е малко като ей това тука
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/403425_10150897919496840_972066703_n.jpg
Това е посветено на всички алфисти. Вчера, днес и утре.
http://www.youtube.com/watch?v=GG8cmWCMsLE&list=FLGgOZahbfhTxbkWdW7_TzIA&feature=mh_lolz
http://autoutro.ru/news/2012/07/20/223440.shtml
Това ми харесва доста за бъдеща Джулия!
Митко145
23-07-2012, 22:03
Това вече е по-добре от разпънатата Жулиета.Започвам да събирам кинти.
Ето и на Бг http://www.automedia.bg/news/article_17222.html
За мен обаче продължава да е неясно защо чакат толкова 159 -> 2005г , наследника 2014, защо се бавят така моделните семейства?
badmadafaka
24-07-2012, 13:30
Най-голямо евала за частта за headlights... :notworthy:
siniqtzmey
24-07-2012, 18:22
Според Американците в Allpar, Алфа и Додж/СРТ ще послзват обща платформа със задно задвижване на бъдещите спортни си модели http://www.allpar.com/model/upcoming.html
Ех, е как да не кажа, че е мноооого здрава. Представете си сега, че видите тая муцуна в огледалото за задно виждане. Силно се надявам серийната да е в подобен вид.
Знам, че песимистите сега ще кажат, че никой няма да даде 35000 евро за алфа.
Поживём — увидим, са казали братаните. Аз мисля, че пазара в Щатите не е малък , а там марката има солиден имидж.
Евала на Чентро Стиле, ако те стоят зад дизайна. Особено за препратките към Coda Tronca
DiStefano
30-07-2012, 07:20
Също подобно на Инсигнията съм на мнение, че тези агрегати 1.4 макар и асматици са смешни за такива купета.
damyanov
01-08-2012, 08:44
Според шефа на марката, първо ще оправят Maserati, пък чак тогава ще мъчат да съживят Алфа. Подробности в прикачения файл
Според шефа на марката, първо ще оправят Maserati, пък чак тогава ще мъчат да съживят Алфа. Подробности в прикачения файл
Хубава статия. По всичко личи, че трябва да се почакa още 5 месеца, докато започне нещо да се случва. Според мен има напредък. Пoмислете само- до преди няколко месеца се чудехме ще фалира ли марката или не и даже още по-кошмарното, ще ни купят ли VW. Сега има поставени амбициозни цели. По моему, обаче доста се забавиха. За сметка на това през 2013 ще има 4 нови модела- Куатро Чи, Джулиета Спорт Вагон, Джулия и Камал. Дано палновете се реализират и да реализират сериозни продажби, което ще задвижи машината и ще има възвращаемост, печалби и съответно нови модели. Иначе само със загуби нямаме шанс. Без зачение колко добре изглеждат колите и колко фен клуба има.
damyanov
07-08-2012, 08:55
Alfa Romeo Giulia with RWD and KERS
6 August 2012 17:50
http://www.autoedizione.com/wp-content/uploads/2012/08/achterwielaandrijving1.jpg?9d7bd4The next Alfa Romeo Giulia will have RWD and AWD. AutoEdizione received this information from the Italian newspaper La Reppublica. The newspaper has spoken to some people who are involved in the development project of the Alfa Romeo Giulia. After last weeks rumours (http://www.autoedizione.com/more-details-about-the-future-alfa-romeo-giulia-from-america/) about front- and 4WD, internal sources mentioned to the press that it definitely is RWD with optional 4WD. Alfa Romeo aims to position the new Giulia next to other prestigious models of the brand, like the 4C, the Duetto and a future top of the range model. We contacted our spokesperson in Turin about this information and he repeated his earlier statement without discussing the topic.
Although just like our readers we become more and more impatiently on the arrival of the new Giulia. And we are also confused by the rumours, but we stay focused and resume on our first impression that Alfa Romeo wants to develop a saloon with great handling and stability which will of course be influence by sportiness. This will be the newest derivative in the great history of the brand from Milan. The use of a RWD platform for this car will make a strong marketing impact and gives Alfa Romeo the advantage it is looking for. This would facilitate the road to success even more.
Within the Fiat Group the priority was set high for the brand development of Alfa Romeo. Alfa Romeo should be rehabilitated to the stand it deserves, nothing less is acceptable. The goal is to give the Giulia the features and characteristics the consumer expects it to have. The development not only stops at great handling and other nowadays ‘taken for granted’ features like safety, prestige should also be incorporated into the D-segment model. And if this D-segment model is an Alfa Romeo than it gets an even higher priority. This also explains the cooperation with Maserati.
The next Giulia will be fitted with longitudinal placed engines, that vary from a newly developed 1750, 4 cylinder engine till also a newly developed V6. The customer can choose between a lot of different power outputs. The V6 diesel engine will be offered with 2 or 3 turbo’s. Even the introduction of a Hybrid version (with a KERS-system, also used in F1) is possible according to La Reppublica. This Kers-system would operate in combination with the high-end powered versions of the Giulia (GTA?). Maserati will also use this Hybrid system for its E-segment model. This shared technology will also be adapted by the future top of the range model by Alfa Romeo (probably scheduled for 2015). Expected is that this model can be build besides the top of the range models of Maserati (http://www.autoedizione.com/production-maserati-quattroporte-starts-today-in-turin/). The 2014 Giulia will be built in the US. If everything is according to plan, a coupe version (GT) will be added to the range. The rumours about the mid-size SUV are just as wild, the fact is we don’t know if the same platform (Giulia) will be use to develop this car. Of course looking at the production plans, we noticed that this SUV should get dynamic handling, this points to the Giulia platform. At Jeep (the next Alfa Romeo SUV shares a lot of components with this car) one says that this model will also have RWD and 4WD on a platform which is enhanced to the features of this car.
DiStefano
07-08-2012, 12:06
йеее тва вече изглежда истинска работа :naughty: