PDA

View Full Version : Накъде отива Алфа Ромео!?

Pages : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9

Bobi_33
04-08-2011, 18:59
Колеги, какви са тия глупости, има си хас да сложат в това леко купе 200кг двигател, много си е удачен турбо мотора. Колата тежи 2 пъти по-малко от 159-ка, а е с един от най-хубавите и мотори :hehe: Не виждам какво под 300 коня ще и се опъне ;)

Всичко това е добре, но е само на хартия. Нека колата се качи на конвейра и стигне да потребителите и тогава да я анализираме. Щото пак казвам: конкурентите не спят, да не закъснее Фиат, все пак сме 21-ви век и останалите марки много по-бързо разработват модели и ги пускат на пазара.

Bobi_33
08-08-2011, 19:39
Ето едно клипче показателно за настоящето на Алфа, а оттам всеки може да си направи изводи и за бъдещето. Прочетете и коментара на автора на клипа:
http://www.youtube.com/watch?v=yQvqk6v5KGY&feature=related

nikolaaaay
08-08-2011, 23:49
Адски тъпо клипче.

Bobi_33
08-08-2011, 23:55
Адски тъпо клипче.

Е то не е правено от Айнщайн естествено, но какво според теб е адски тъпо в него?

Furious 155
09-08-2011, 01:26
Адски тъпо клипче.
Що?

oTBpaTuTko
11-08-2011, 15:27
Не разбирам италиански. Явно клипа показва колко е запустял магазина на Alfa ли какво аз така го разбирам ??

alfonso_90
11-08-2011, 17:32
http://www.youtube.com/watch?v=J4bG4US_OVc&feature=player_embedded#at=254 преди и сега :whip:

nikolaaaay
11-08-2011, 21:21
http://www.youtube.com/watch?v=J4bG4US_OVc&feature=player_embedded#at=254 преди и сега :whip:
Това не е преди и сега, а само преди.

Сега е това тук (http://www.youtube.com/watch?v=7JXxQMLXTZU&feature=related)
И още малко от сега цък (http://www.euroncap.com/results/alfa_romeo/giulietta/2010/400.aspx)

oTBpaTuTko
12-08-2011, 13:17
Заглеждам се и точа лиги по новите снимки на Gulia... да излиза, че да се гордея, че съм Алфист. :party: http://www.youtube.com/watch?v=qdcF7_VtoYU&feature=related
Пък и като има алфи има и... http://www.youtube.com/watch?v=EHEkQdZsXmw&feature=related
Айде по-ведро от F.I.A.T. не са чак толкова зле :hehe:

firedragon
12-08-2011, 16:53
Заглеждам се и точа лиги по новите снимки на Gulia... да излиза, че да се гордея, че съм Алфист. :party: http://www.youtube.com/watch?v=qdcF7_VtoYU&feature=related
Пък и като има алфи има и... http://www.youtube.com/watch?v=EHEkQdZsXmw&feature=related
Айде по-ведро от F.I.A.T. не са чак толкова зле :hehe:

Много фотошоп има намесен при този рендър. Джулия няма да изглежда така със сигурност,не мисля,че и тези във фиат знаят все още как точно ще изглежда колата. Вече трябваше да има поне 1 снимка направена с камуфлажа от тестовете ама нещо.... Дори и да се появи Джулия нещата пак ще си останат такива,докато не се направи нещо за развитие на технологиите на марката.

oTBpaTuTko
12-08-2011, 23:11
Не е хубаво да бъдеш реалист относно икономическото състояние на марката. То е ясно, че е зле, но просто се отешавам като фен, че съм в правилнка насока :] :hehe:

AR147
13-08-2011, 00:42
Много фотошоп има намесен при този рендър. Джулия няма да изглежда така със сигурност,не мисля,че и тези във фиат знаят все още как точно ще изглежда колата. Вече трябваше да има поне 1 снимка направена с камуфлажа от тестовете ама нещо.... Дори и да се появи Джулия нещата пак ще си останат такива,докато не се направи нещо за развитие на технологиите на марката.
Кви технологии - VW вадят на 1 платформа всичките си модели,GM купуват мотори наред,Toyota рисуват емблемки,кое ти липсва като технология,масаж на ушните миди ?

Кво сте ревнали ,едно време било еди как си ,еми не е било,просто останалите производители бяха по назад с матриала в някой отношения - сега силите са повече от изравнени и всичко е до реклама и статии тип VW bild.

Като е било толкова добре Алфа що фалираха и ги взе Фиат,всичко се прави от икономически интереси.
Аз си харесвам колата и не бих я заменил с някоя каруца на 30 години била тя и култов модел за времето си.....Алфа СУД един от първите компактни хечове що не се наложи,ами всички знаят VW 1чка ?

Bobi_33
13-08-2011, 01:24
Алфа СУД един от първите компактни хечове що не се наложи,ами всички знаят VW 1чка ?

Я кажи как не се наложи, при положение, че е продадена в милионен тираж. А с VW не я сравнявай, 1-чката е била осезаемо по-евтина.

Към днешна дата ако ми кажеш, че WV имат само една платформа, ще ти кажа браво, по-добре не пиши повече. Щото Фиат имат повече платформи сигурно (може би сега когато купиха Крайслер)
Колега, наясно ли си че WV имат 3, 4 ,5, 6, 8, 10, 12, 16 цилиндрове мотори? И това викаш всичко на една платформа? БРАВО!!! Ти си гений.
Отвори очете и се събуди! Вече сме във втората половина на 2011г.

AR147
13-08-2011, 10:05
Я кажи как не се наложи, при положение, че е продадена в милионен тираж. А с VW не я сравнявай, 1-чката е била осезаемо по-евтина.

Към днешна дата ако ми кажеш, че WV имат само една платформа, ще ти кажа браво, по-добре не пиши повече. Щото Фиат имат повече платформи сигурно (може би сега когато купиха Крайслер)
Колега, наясно ли си че WV имат 3, 4 ,5, 6, 8, 10, 12, 16 цилиндрове мотори? И това викаш всичко на една платформа? БРАВО!!! Ти си гений.
Мда по-скъп и по-неуспешен модел,дрънчащ и разглобяващ се в джижение,колко голф 1чки има и колко суда.И като питаш някой кой е първия компактен хеч,първо се сеща са Суд нали.

VW до скоро правиха повечето си модели на 2 платформи(не включваме разни бентлита и ламбота ,които така и така са придобити марки-като гледам и ти не ги смяташ тях)
Гледам при по-новите тея 2 платформи се сливат в една с леки промени
До скоро A3,GOlf 4,Leon,Toledo 2 ,Octavia,Bora -едно
A4-6-8,Passat,Superb и те.
А гледам сега най-новите им модели ги обединили на една платформа с леки промерни,A3,GOlf 5-6,Leon,TOledo 3+,Althea,Passat,Toaran - абе бол.

Добре знаеш че тея 8маци и тем подобни се слагат на големите добичета ,за останалите които не могат да си ги позволят са за престиж - Фиат на какво да сложи тоя мотор ? И по интересното -ти тоя мотор няма да си го купиш - ама просто да си ревеш ,че иначе няма калабълък.Не сравняваме Фиат с Вагените,а си говорим че нещата всъщност не са по-зле.....специално при алфа!

Забрави да споменеш 33ката колко по-кола е от новите Алфи ?

nikolaaaay
13-08-2011, 12:17
Тия мотори ги има ФВ Групата, но и Фиат Групата ги има или поне 2,4,5,6,8 и 12. Разликата с ФВ е обаче, че 8 и 12 цилиндровите агрегати са разработени за истински автомобили, а не два залепени двигателя от Голф само и само да има някакво V. Сега сигурно ще кажеш, че голфовиte V и W двг-та са по-добри от тези на Ферари или Хеми. Ти обичаш да пускаш такива "провокации", но да сравняваш тия технологии е голяма смешка :tooth:
Точно като технологии италианците са си на световно ниво, но не е това което продава автомобилите. Не е само Ф1 и Ферари, но новата платформа на Жулиета събира повече точки от всички останали автомобили на краш-тестовете, вкл. от Голф 6 (който е плътно след нея наистина).
Новият 2 цилиндров двигател говори за сериозно самочувствие на италианските инженери да пуснат масово такова нещо. Двигателят е признат от всички, вкл. ФВ Билд за "високотехнологичен". И не разбирам защо точно с ФВ трябва да се сравняваме, след като те бяха единствените, които чак до 2008 г. продаваха техните ТДИ-та с помпа-дюза, докато всички останали производители бяха с комън-рейл от 10 години. Първата кола с комън рейл е Алфа 156, а първата масова кола със скорости от волана тип селеспийд е Алфа 156.
Марката изобщо не е изостанала в технологично ниво и точно затова сега се очаква да излязат много интересни комбинации между досегашните европейски модели и продукцията на Крайслер. Дано го направят успешно. Като гледам Додж Джърни и Фиат Фриймонт, разликата е осезаема. Променили са точно това, което правеше Джърни да изглежда като дърво. Фиат-ът изглежда много по-добре, а ако му сложат и един 2,4 мджет... :hitbycupid:

oTBpaTuTko
13-08-2011, 13:30
Тия мотори ги има ФВ Групата, но и Фиат Групата ги има или поне 2,4,5,6,8 и 12. Разликата с ФВ е обаче, че 8 и 12 цилиндровите агрегати са разработени за истински автомобили, а не два залепени двигателя от Голф само и само да има някакво V. Сега сигурно ще кажеш, че голфовиte V и W двг-та са по-добри от тези на Ферари или Хеми. Ти обичаш да пускаш такива "провокации", но да сравняваш тия технологии е голяма смешка :tooth:
Точно като технологии италианците са си на световно ниво, но не е това което продава автомобилите. Не е само Ф1 и Ферари, но новата платформа на Жулиета събира повече точки от всички останали автомобили на краш-тестовете, вкл. от Голф 6 (който е плътно след нея наистина).
Новият 2 цилиндров двигател говори за сериозно самочувствие на италианските инженери да пуснат масово такова нещо. Двигателят е признат от всички, вкл. ФВ Билд за "високотехнологичен". И не разбирам защо точно с ФВ трябва да се сравняваме, след като те бяха единствените, които чак до 2008 г. продаваха техните ТДИ-та с помпа-дюза, докато всички останали производители бяха с комън-рейл от 10 години. Първата кола с комън рейл е Алфа 156, а първата масова кола със скорости от волана тип селеспийд е Алфа 156.
Марката изобщо не е изостанала в технологично ниво и точно затова сега се очаква да излязат много интересни комбинации между досегашните европейски модели и продукцията на Крайслер. Дано го направят успешно. Като гледам Додж Джърни и Фиат Фриймонт, разликата е осезаема. Променили са точно това, което правеше Джърни да изглежда като дърво. Фиат-ът изглежда много по-добре, а ако му сложат и един 2,4 мджет... :hitbycupid:

Ето едно положително релистично мнение. Така е колега, много си прав и се съгласявам с теб, но найстина не това продава марката а името. Vw се продава повече в Европа, цени се повече особенно в третия свят като България. Ауди, мерцедес и бмв - това е! :wierdo::wierdo:

sa6o_roman
13-08-2011, 23:29
AR147, фв вадят от една платформа сумати модели ( и то успешни), а алфа дори нещат да пуснат жулиета с три врати. Къде е логиката тука? А относно 33ката на колегата, вервай ми е много по-вълнуваща от новата жулиета. Последната като усещане и т.н. е нищо особенно. С нищо не изпъква пред конкуренцията.

nikolaaaay, евала на фиат за двуцилиндровия двигател и за tbi, и за TCT, обаче ваг вадеха 240 коня от 1.8 турбо и имаха кутия с два съединителя преди десетина години. Кой излиза че е по-напред с технологиите? Като изключим може би JTD моторите, двигателите с помпа дюзата бяха много по-добри от всички останали common rail (да, вече не е така но и за тва може да се спори). Двигателя на rs5 е доста по-технологичен от този на 8c. Тоя на 8c им е подхвърлен от ферари, щото на тях вече не им трябва.

А относно Ф1, кога им е последната победа на ферари и не правят ли рено най-добрите двигатели напоследък?

п.п. А замисляте ли се, че марката, която напоследък обира наградите за дизайн е КИА?
п.п.2 ауди навремето взе два двигателя на голф и направи v8, а алфа взе два блока на фиат и ги направи с twin spark... lol
Толкова ли не можете да разберете, че щом е зададен въпроса на къде отива марката, явно не отива на добре???

rossenvn
14-08-2011, 01:40
И ти какво предлагаш? Да си накупим 33-ки или от хубавите ТДИ-та?

sa6o_roman
14-08-2011, 12:01
Предлагам Маркионе да се гръмне.

AR147
14-08-2011, 13:29
Ей това се казва истински българин Мачо!

infernus
14-08-2011, 13:45

Човека преди Макрионе е трябвало да се гръмне, защото тогава Фиат тотално са го разпродавали, и са се кооперирали с разни куфари фирми като опел за платформи. И да си дойдем на думата в 159 освен уникалния дизайн къде видяхте Алфа ? Двигателя ли ? Платформата ли ? Килограмите ли ? И въпреки всичко вместо да си взема хАуди А4 2004-2006 бих си взел една 159, за да не изглеждам последния брусук в немски варел.
Айде сега всички собственици на 159 почвайте да ме плюете, дреме ми.

V@K@T@
14-08-2011, 14:09
За мен в една кола е важен дизайна звука и още някои работи които няма да споменавам ... всички тези неща съм ги намерил в АлфаРомео и вобще не ме бърка на каква платформа и т.н. в днешно време няма автомобил , който да не ползва платформи на някой др. или да не копира нещо от дизайна на някой др. тос купува оня оня купува другия ... вобщеее мармалад отсякъде ... но за мен 1 е марката :)

nicks1
14-08-2011, 15:13
Каква ли ще е тази кола с два съединителя? Многодисков съединител да, но с два съединителя?

И е много сложно да извадиш 240 коня от 1.8? Но дали има смисъл? Да вдигнеш цената с 30% за незначтелно подобрение на показателите? И защо не го правят сега този мотор? Щото има много смисъл от него?

И за да не съм голословен, вижте какво правят хората с некъф "скапан италиански мотор" с напълно сток железа.

http://www.nyssaracing.com/k_2005.php

Линкът е взет от Ланча форума.

Abar7h
14-08-2011, 16:22
Каква ли ще е тази кола с два съединителя? Многодисков съединител да, но с два съединителя?

И е много сложно да извадиш 240 коня от 1.8? Но дали има смисъл? Да вдигнеш цената с 30% за незначтелно подобрение на показателите? И защо не го правят сега този мотор? Щото има много смисъл от него?

И за да не съм голословен, вижте какво правят хората с некъф "скапан италиански мотор" с напълно сток железа.

http://www.nyssaracing.com/k_2005.php

Линкът е взет от Ланча форума.Конструкцията на този съединител е вече позната от немските возила и не е нещо извънземно. А 1.8 турбомотора (във версия с 235к.с.) се произвежда и слага в Жулиета QV. А тва дето си го постнал не виждам какво място има тук. :)

nicks1
14-08-2011, 16:28
Май не четеш. Колега изказа мнение, че ВАГ вадели 240 коня от 1.8Т, и че било много високо технологично.

Bobi_33
14-08-2011, 18:30
Май не четеш. Колега изказа мнение, че ВАГ вадели 240 коня от 1.8Т, и че било много високо технологично.

Ти не четеш, ма нищо. Само и само някой да изтъкне нещо пише без да вникне в постовете на останалите. ДА, в наши дни Фиат мнооооого са изостанали от останалите. А Алфа в тона число е изостанала много повече от останалите, на които е изнасяла уроци как се правят коли. Някога Алфа въобще не е имала за конкурент ФВ, а марки като БМВ, Мерцедес и някои английски возила. Сега обаче трябва да се конкурира с марки от много по-ниско ниво като ФВ, Опел и Форд. Само дето една 159-ка не може да се пребори именно с тези конкуренти в нейния клас, камо ли с БМВ, Мерцедес и Ауди. Нито има гама от мотори, нито достатъчно варианти на обурудване, които да се комбинират с различни мотори и трансмисии, нищо. Върхов мотор при Алфа 260 к.с. ПРи ФВ 300 к.с. При Опел Инсигния над 300 к.с. при 4х4 , ами това ако е напредък на Алфа, аз съм трамвай.

Само във времето откакто съществува тая тема уж смотаната марка Рено вече направи по-силен дизел в класа 2.0 от Алфа. Мерцедес имат над 200 к.с. дизел от 2.0 литра. Какво става с Алфа, ами Фиат я ЕВОЛЮИРАТ. Стига глупости, засега марката тъпче на място, докато всички други се развиват.

---------- Post added at 15:29 ---------- Previous post was at 15:16 ----------

.....И защо не го правят сега този мотор? Щото има много смисъл от него?...

Имат по-нов и по-екологичен. Италианците имат ли все още 5 цил 2.0 Турбо - НЕ.
Имат ли 6 цил. Турбо - НЕ!!! Но затова БМВ имат.
Имат ли 10 цил. Турбо - НЕ!!! Ауди пък си имат.
Към днешна дата в Италия (като изключим Ферари, щото не е кола за всеки и за всеки ден) италианците леят само 2 вида блокове и то само от чугун. (при условие, че сериозните мотори на Алфа в миналото винаги са били от алуминий) FIRE-и ( на него се базират 1.4 разновидностите) и "големият" 4 цилиндров блок на 1.8 турбо, който е същият и на ЖТД. Вече даже не правят 5 цил. ЖТД. СТрашни технологии бих казал.

---------- Post added at 15:30 ---------- Previous post was at 15:29 ----------

Да преди повече от 10 г. си беше достатъчно технологично, при условие, че Фиат вадеха 220 к.с. от 2.0 като топ мотор в цялото си съществуване.

Колега не ми приемай писаното като заяждане, дал си пример, и аз съм дал друг пример. А точно Ланча го отнесе най-много от Фиат и тяхното управление. Знаеш къде беше Ланча преди 20 г. и сега къде е. Правят Ланча на база на тара, смотана четириочка Мерцедес. Е същото гледам, че се случва и с Алфа сега.
Това е реалността сега за мое и ваше съжаление.

nicks1
14-08-2011, 18:58
Не приемам нищо като заяждане. От такива теми се научава много. Приказката ми за този мотор на ВАГ беше, че е разхищаване на пари. За това и се произвжда само една година.

Казваш коли за всеки ден. И дали има смисъл на такава кола да слагаш 10 цилиндров турбо мотор. И защо винаги изключвате Ферари и Мазерати. Те също са от Фиат групата.

Личното ми мнение, е че посоката в развитието е нагоре, но бъдещето ще покаже.

sa6o_roman
14-08-2011, 19:55
тоя мотор го използваха дъги години с мощности от 150, 180, 190, 209 и 225 коня. Накрая си казаха дай да пуснем нова модификация на първото ТТ като за последно и го направиха на 240.

Ферари са добре, но само защото фиат не им се бърка в работата. Мазерати и тях ги спасиха, обаче те са зависими от ферари, използват техни двигатели, платформи и т.н. Не ви ли прилича това на случая Фв - Шкода? Толкова мн се чудите как използват една платформа за 5 модела, един двигател за всички марки, само дизайна бил различен... ама за случая на ферари и мазерати не се обаждате.

Фиат бил спасител на алфа и то ги спасява вече 20г... те и опел за малко да изчезнат като марка и малко след това хоп... сумати нови модели, осезаемо по-добри от предишните, а продажбите не спират.

п.п. подсетих се от другата тема за ягуар - те имаха същата съдба като алфа. Закъсала благородна марка, купена от голям производител (Форд), обаче при тях крайния продукт отговаря на традициите на марката. Вярно че пуснаха х type на базата на мондео, предложиха го с дизелов мотор и спечелиха пари... от тях извадиха xk, xf и xj, които са серизни модели.

bushiDO
17-08-2011, 00:18
.....п.п. подсетих се от другата тема за ягуар - те имаха същата съдба като алфа. Закъсала благородна марка, купена от голям производител (Форд), обаче при тях крайния продукт отговаря на традициите на марката. Вярно че пуснаха х type на базата на мондео, предложиха го с дизелов мотор и спечелиха пари... от тях извадиха xk, xf и xj, които са серизни модели.
и на края ги продадоха на индианците - не мерси!

dilian alfa gtv
17-08-2011, 12:36
Човека преди Макрионе е трябвало да се гръмне, защото тогава Фиат тотално са го разпродавали, и са се кооперирали с разни куфари фирми като опел за платформи. И да си дойдем на думата в 159 освен уникалния дизайн къде видяхте Алфа ? Двигателя ли ? Платформата ли ? Килограмите ли ? И въпреки всичко вместо да си взема хАуди А4 2004-2006 бих си взел една 159, за да не изглеждам последния брусук в немски варел.
Айде сега всички собственици на 159 почвайте да ме плюете, дреме ми.

Няма да те плюем споко ,истина е ще дам малък пример със рамките на предните врати на 159-ката:същите са като на фиат мареа който имах преди 7 год ,със разликата че при него не бяха избелели,а на няма и 3год 159 ката вече са станали жълти и ще ходя да ги облепям със фолио.

sa6o_roman
18-08-2011, 22:00
и на края ги продадоха на индианците - не мерси!

А те в Индия ли ги правят вече?

Значи Алфа могат да бъдат купени от Фиат, ама Ягуар не може да бъде купен Тата ли?

Откакто дойде Тата, Ягуар стъпиха на крака. Тва е щото им дадоха пари, а не акъл. А Фиат даваше акъл на Алфа, а не пари.

siniqtzmey
19-08-2011, 00:05

Значи Алфа могат да бъдат купени от Фиат, ама Ягуар не може да бъде купен Тата ли?

Откакто дойде Тата, Ягуар стъпиха на крака. Тва е щото им дадоха пари, а не акъл. А Фиат даваше акъл на Алфа, а не пари.
Трябва и тебе да те купи Фиат да ти дадат малко акъл :rotfl:

Bobi_33
19-08-2011, 00:15
Трябва и тебе да те купи Фиат да ти дадат малко акъл :rotfl:

Това толкова ли беше смешно? Или ти си собственост на Фиат и не ти трябва вече акъл? Успокой малко топката, ако имаш да кажеш нещо по темата, кажи, а не обиждай!

oTBpaTuTko
19-08-2011, 13:48
Както казах не ми трябват нови автомобили, но за моето самочуствие може би се надявам за благото и доброто за марката. И се гордея с техните модели, новости и постижения. Дали било Фиат, Ланча, Алфа... Новата Лача Тема например много ми харесва. Доста по-различно от нещата, които излизат на пазара тип СУВ и по-разчупено от Мецаните..
Какво ни остава на нас ( ако мога да включа и мен ) феновете? Да се надяваме някой да купи Алфа и да им даде пари да си подобрят качеството? Или да направим смс дарение на марката от всеки фен по 5лв. :drunk::hehe:

ALFonsOlder
19-08-2011, 17:44
сигурно не му е тук мястото, но сякаш е писано за алфа и ми се искаше да го мушна някъде.
http://topgear.bg/james-may/za-glupavite-injeneri-na-ferrari/?referer=z

съжалявам ако прозвучи като спам.
:)

bushiDO
19-08-2011, 17:58

имах предвид, че едва ли са спечелили много пари, след като са ги продали, а не че никой не може да купи Alfa Romeo.
да не говориме, че ако с такова критично око с каквото гледаш на Alfa Romeo погледнеш и Jaguar, ще ти се придрайфа ;)

AlfaMan
20-08-2011, 01:28
сигурно не му е тук мястото, но сякаш е писано за алфа и ми се искаше да го мушна някъде.
http://topgear.bg/james-may/za-glupavite-injeneri-na-ferrari/?referer=z

съжалявам ако прозвучи като спам.
:)
За алфа, ама истинските, които имаха душа в тях.
Сега вече всичко е унифициран фиат и е едно и също за всичко, което е фиат група. Тъжното е, че при групата не липсват иновации и авангардни инженерни решения, изпреварващи времето, но реализацията им е много зле - къде от икономия зо гонене на себестойност, къде от мърлявост и това в крайна сметка преобръща каруцата. При нашата марка, първия сравнително успешен опит да се скъса радикално с не особено добрата репутация на фиат групата е 159. За жалост "любимата ни 156" е доста далеч от нея в това отношение. Новите модели, тепърва ще трябва да се доказват и чак след време ще видим дали началото положено със 159 върви в правилната посока. Относно модели и пазарни сегменти - тук нещата са трагични, но за жалост "шапката" не предлага подходящ асортимент. Все едно 3-та серия на BMW да беше топ моделната им линия :lol: То и затова и асортимента на моторите е такъв, защото е разработван за фиатските платформи и няма нито един по-серизен многолитров дизел или бензин - като изключим наследството от мазерати, който пак не може да се види другаде освен в лимитиран модел - 8Ц. В крайна сметка бъдещето на AR зависи от шефовете на фиат. Поне досега не се вижда от действията им, че имат желание да я налагат и развиват, защото това означава да разширяваш асортимента с цел да покриваш повече пазарни нисши, къде за печалба, къде само за престиж. А това определено липсва за момента.

vladev
20-08-2011, 11:21
http://www.youtube.com/user/dodge

Това са един куп НОВИ реклами на Додж. Причината Алфа да е на заден план, е че групата се е съсредоточила да възстановява Jeep и Dodge. Просто приходите, които те ще донесат ще са в пъти повече от Алфа. На година Додж продават по 200,000 Dodge Caravan, което е скучен седемместен ван, а цялата Алфа марка продава половината от това. Разбирам го Макрионе защо не се е втурнал да оправя Алфа още.

emil georgiev
23-08-2011, 09:36
напълно съм съгласен, че днешните модели са едно нищо, без характер и собствена агресивна визия, прост фиат, жалко наистина, гледах ги в шоурума и си мислех, сбогом алфа, а съм имал Arna ,33, 75 и сега 166

RPWWD
23-08-2011, 10:54
напълно съм съгласен, че днешните модели са едно нищо, без характер и собствена агресивна визия, прост фиат, жалко наистина, гледах ги в шоурума и си мислех, сбогом алфа, а съм имал Arna ,33, 75 и сега 166

Според сектантски настроените скрападжии и 166-цата е Фиат ;-)

rossenvn
23-08-2011, 10:55
Да, арна и 166 са изключително агресивни. Като пишете четете ли го после или е по-важно да се плюят новите модели?

Bobi_33
23-08-2011, 11:39
Да, арна и 166 са изключително агресивни. Като пишете четете ли го после или е по-важно да се плюят новите модели?

E дай, като имат емблеми на Алфа новите модели само да се възхваляват, без да се даде критика. Е това е сляпо сектантство вече.
Колега, запознат ли си със 105 серия на Алфа и какво означава тя спрямо конкурентите си? Ако не си запознат, по-добре не ми отговаряй. Аз само знам, че подобно нещо няма да се повтори. Не и с тази политика на Фиат спрямо Алфа Ромео.

---------- Post added at 08:39 ---------- Previous post was at 08:34 ----------

Според сектантски настроените скрападжии и 166-цата е Фиат ;-)

166 аз лично я харесвам, въпреки, че има пропуски относно надеждността. За най-голямо съжаление тя няма наследник. Затова плюем Фиат. Ако досега не си го разбрал този акцент, значи хич не си чел темата.
Моята теза е, че просто от Фиат не им дреме за Алфа, а точно обратното - иската да я унищожат. И ако съм в грешка нямаше да има такива теми:http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=56523

rossenvn
23-08-2011, 18:35
E дай, като имат емблеми на Алфа новите модели само да се възхваляват, без да се даде критика. Е това е сляпо сектантство вече.
Колега, запознат ли си със 105 серия на Алфа и какво означава тя спрямо конкурентите си? Ако не си запознат, по-добре не ми отговаряй. Аз само знам, че подобно нещо няма да се повтори. Не и с тази политика на Фиат спрямо Алфа Ромео.

---------- Post added at 08:39 ---------- Previous post was at 08:34 ----------

166 аз лично я харесвам, въпреки, че има пропуски относно надеждността. За най-голямо съжаление тя няма наследник. Затова плюем Фиат. Ако досега не си го разбрал този акцент, значи хич не си чел темата.
Моята теза е, че просто от Фиат не им дреме за Алфа, а точно обратното - иската да я унищожат. И ако съм в грешка нямаше да има такива теми:http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=56523

И? Общото между серия 105 и Арна, и 166 е...? Очаквам отговор ако си запознат де, иначе можеш и да не ми отговаряш. Ще пробвам аз да отговоря - емблемата!? Знам, че е по добре да се пише отколкото да се чете, но е редно като се заяждаме, защото аз така разбирам поста ти, да сме погледнали първо за какво е спора. За мен Арна е най-голямото недоразумение правено от Алфа, но не го натрапвам в всяка тема за Алфа Ромео и да се говори за агресия и визия при този автомобил е смехотворно. Не мога обаче да разбера тази неприязън към новите модели, които съвсем отчетливо се различават от конкуренцията, и за съжаление са на нейното равнище, а не я смазват както са го правили автомобилите от споменатата от теб серия. Аз също харесвам 166, но някак не ми се връзва с идеята за Алфа Ромео - спорта. Голяма, луксозна, но няма да я видим на пистите. Моля, собствениците на 166 да не ми се нахвърлят, защотото наистина ми допада и дори бих обмислил покупка на фейслифта. Не знам откъде черпиш информация за това, че Фиат искат да унищожат Алфа. Напротив, във всичките си интервюта Маркионе казва, че има големи планове за Алфа. Вярно, че тези планове са повечето само на хартия, но нека не забравяме, че Фиат беше зает с покупката на Крайслер и вероятно всички свободни пари са отишли там. Нека почакаме да се стабилизират и да видим дали ще се закрива или открива Алфа. Аз засега оставам оптимист. Знам, че като алфисти всички ни боли, че там където са се произвеждали Алфи сега има само развалини, но ще бъде ли по-добре Алфа са я има само в Wiki-то и в ретроралитата? И след 50 г. например, ВАГ да купят правата върху марката и да напъхат голф 64 с емблема с кръст и змия, а като отвориш капака на двигателя да пише Ауди, например.
Моля, да запазим уважение един към друг, а и към марката най-вече, на която сме фенове. Нека да запазим и добрия тон и да не се разделяме на сектанти, фенове на 156, 33, 75, или Арна. Всеки автомобил си има недостатъци, но ние сме фенове въпреки тях, нали?

emil georgiev
31-08-2011, 10:01
Хубавото е , че по планове 166 трябваше да се замести от 169 visconti още през 2010 година, но уви, гледам я само в vbox7--- СТРАШИЛИЩЕ, на мацките им падат гащите, щом я видят!

emil georgiev
31-08-2011, 10:43
няколко думи за арна
алфа
ромео
нисан
автомобил
купе на нисан, боксерен двигател от алфа и пълен провал
никой не иска да купува една безлична алфа, приличаща на митсубиши колт и много други японски автомобили. Произвежда се само 3 години , което е тотален провал за сегмента. Прогнозирам почти идентична ситуация за МиТо

koolio
31-08-2011, 14:29
няколко думи за арна
алфа
ромео
нисан
автомобил
купе на нисан, боксерен двигател от алфа и пълен провал
никой не иска да купува една безлична алфа, приличаща на митсубиши колт и много други японски автомобили. Произвежда се само 3 години , което е тотален провал за сегмента. Прогнозирам почти идентична ситуация за МиТо

Да де, ама МиТо (което не ми е никак симпатично) вече трета година прави нелоши продажби.

nightroller
31-08-2011, 15:32
Да де, ама МиТо (което не ми е никак симпатично) вече трета година прави нелоши продажби.

Прави, и ще прави защото е много тясно ориентирано към точна потребителска група, както Мини, примерно :)
А нас не ни е симпатично щото не сме от тази група потребители.

koolio
31-08-2011, 16:20
Прави, и ще прави защото е много тясно ориентирано към точна потребителска група, както Мини, примерно :)
А нас не ни е симпатично щото не сме от тази група потребители.

Анджак де. Но думата в случая е за продажбите.

tanatos
31-08-2011, 16:24
Цифри дайте сравнено с други автомобили от същия клас.Мито според мен си е провал, както и това новото психично болното, Жулиета.

nightroller
31-08-2011, 17:21
Цифри дайте сравнено с други автомобили от същия клас.Мито според мен си е провал, както и това новото психично болното, Жулиета.

Каквито и цифри да ти дадем няма да бъде адекватна сравнителна статистика. Разбираш ли че от гледна точка на масови продажби Алфа Ромео е една регионално позиционирана марка т.е. купува се предимно от хора в Италия (цитирам Лука ди Монтедземоло по памет) и затова за топ сравнителни продажби не може да се говори и т.н.

Екзотична марка е и това е. И нека такава си остане!

Flame
01-09-2011, 00:29
Ма тя винаги е била екзотика,това не е масова кола,аз точно затова и карам Алфа,защото не е масова:beer:

AlfaMan
01-09-2011, 00:39
Ами извинявай колега, ама същия "екзотичен" ефект би имало, ако караш и тата. ;)

ЗМЕЯ!
01-09-2011, 01:54
Alfa Romeo 4C в нови одежди за Франкфурт!

При дебюта си в Женева през пролетта концептуалното купе 4С на Alfa Romeo бе оцветено в червено. След две седмици във Франкфурт италианската компания ще представи нова версия на модела, чиято основна разлика на пръв поглед е само в боята на каросерията. Сега тя е сив сребърен металик, наречен Течен метал.

Легендарната италианска марка вече потвърди официално, че ще пусне в серийно производство спортното купе, чиито продажби ще стартират през следващата година. За сега не е известно дали техническите характеристики на серийната кола ще се различават от тези на концепта.

Концепцията е изработена със стоманена рама и панели на каросерията от карбон, като теглото й е само 850 кг. Централно разположеният двигател 1750 Tbi разполага с над 200 к.с. и работи в комбинация с роботизирана скоростна кутия с два съединителя TCT. Ускорението до 100 км/ч заема по-малко от 5 сек, а максималната скорост надхвърля 250 км/ч.

Независимо от факта, че Alfa Romeo 4C ще се произвежда в ограничена серия, това ще е първият модел на компанията, който ще се появи в САЩ. След завръщането си на американския пазар, марката възнамерява до 2014 г. да достигне обеми на реализация до 85 хил. автомобила годишно.

http://www.clubs1.bg/news/alfa-romeo-4c-v-novi-odezhdi-za-frankfurt-19767

Milcho
01-09-2011, 19:48
Това ако е наистина вярно за 4С и е 850кг и с този мотор ще е в класа на Лотус,а според мен една истинска спортна кола трябва най-вече да е лека,няма нужда от 1000к.с. и да ми тежи 2 тона и да ми обесняват,че е страхотна спортна кола.А и като визия си е добра,просто това за мен е перфектната концепция за спортен автомобил.

nightroller
01-09-2011, 20:19
Това ако е наистина вярно за 4С и е 850кг и с този мотор ще е в класа на Лотус,а според мен една истинска спортна кола трябва най-вече да е лека,няма нужда от 1000к.с. и да ми тежи 2 тона и да ми обесняват,че е страхотна спортна кола.А и като визия си е добра,просто това за мен е перфектната концепция за спортен автомобил.

Точно!
Обаче малко се съмнявам в карбоновия монокок на 4С ако го направят ще е добре но не вярвам - просто карбона е скъп материал и е модерно скъп (което не означава че е ресурсно и технологично скъп) и затова си мисля, че цената на 4С хич няма да е ниска - но конпцепцията е добра.
Аз бих предпочел примерно Телайо Тубуларе (Telaio Tubolare, тръбно шази)или ТТ (което после Ауди открадват въпреки че не знаят какво значи ;)) отколкото карбон ама защо не и двете накуп :):)

Milcho
01-09-2011, 20:50
Важното е,че се мисли в правилната посока-една спортна кола първо трябва да е лека,така и с този малък мотор ще има перфектна динамика и ускорение,а това е и турбо мотор и може да се напомпа яко и при условие,че колата е лека,тогава ще е наистина "бегачка".Отделно с малък мотор се постига много по-лесно икономия на гориво и вредни емисии,нещо за което вече е луднал света,а и се влагат по-малко материали за агрегата,което пак се отразява на цената,особено при серийното производство .А и карбона вече наистина е скъп само заради модата,а не заради самите материали,а и най-вече защото не се правят серийно детайли от него,но като се случи и това, тогава цената му ще падне доста.

siniqtzmey
02-09-2011, 23:15
The Detroit News is reporting that Fiat (http://www.autoblog.com/fiat) may move its planned Jeep (http://www.autoblog.com/jeep) and Alfa Romeo (http://www.autoblog.com/tag/alfa%20romeo) SUV production from Turin to the United States. That would leave the Italian plant open and available to produce a new future city car.

According to an unnamed source close to the situation, the decision is based largely on the fact that the Euro has made substantial gains against the dollar in the past few months. A little less than a year ago, Fiat announced that it would invest $1.44 billion in the Turin facility in order to produce Jeep and Alfa Romeo SUVs beginning in late 2012, but since then, the Euro has gained nearly 9 percent against the dollar.

Needless to say, that makes the possibility of manufacturing Jeep vehicles abroad and importing them back into the U.S. considerably less profitable. Building the two vehicles here in America would keep Jeep assembly domestic and give Alfa Romeo a leg up when it comes time for that brand to re-launch in the land of the free.

Линк:
http://www.autoblog.com/2011/09/02/fiat-to-build-alfa-romeo-suv-alongside-jeeps-in-america-build-s/
или http://www.italiaspeed.com/2011/cars/industry/09/mirafiori/0109.html

stefoo
03-09-2011, 12:46
Един от най-красивите седани в средния клас се отправя към историята, съобщава ItaliaSpeed. FIAT пристъпва към поетапно снемане от производство на Alfa 159. Заводът в Неапол, където се изработва моделът, се преоборудва за сглобяването на новата Panda.

159-ката вече не може да се поръча в някои страни, включително във Великобритания, където се радваше на нелошо търсене. На останалите пазари ще се продават коли от запасите, натрупани преди демонтажа на мощностите в Неапол. Желаещите обаче ще могат да избират само между 4 цвята на купето и един-единствен двигател.

Alfa Romeo 159 така и не успя да се наложи в средния европейски клас. Дизайнът на Giugiaro и досега спира дъха, но острата предница влошава аеродинамиката на автомабила. Решението да се използва платформа от General Motors също направи лоша услуга на модела. На 159 бяха възлагани много надежди за завръщането на Alfa на щатския пазар и седанът изначално бе проектиран в съответствие с американските изисквания. В крайна сметка дълго отлаганото триумфално възкръсване на марката в САЩ така и не се състоя.

Пенсионирането на 159 ще отвори зееща дупка не само в моделната гама на Alfa Romeo, а и на групата FIAT като цяло. Ако не се броят Maserati Quattroporte и Chrysler-ите с емблемите на Lancia, най-големите автомобили на концерна остават хечбековете от Голфовия клас Alfa Giulietta, Lancia Delta и FIAT Bravo. Наследникът на 159, който вероятно ще носи името Giulia, ще се появи не по-рано от 2013-а, което означава, че това печално за компанията положение ще продължи поне още няколко години.

http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/alfa-romeo-pensionira-159.html?ref=nf

koolio
03-09-2011, 15:21
Мисля, че последният пост дава много добър отговор на въпроса, поставен в заглавието на темата ...

Milcho
03-09-2011, 15:30
Все повече и Алфа Ромео се доближава до трагедията сполетяла Ланчия:heavy_cry:

nightroller
03-09-2011, 16:09

За съжаление май е така ... за в бъдеще марката явно ще има все по-нарастваща нужда от своите фенове.

firedragon
03-09-2011, 17:45
Феновете са тук и са винаги с марката,но моделите липсват. Да продават компанията на VW за 2 млрд.(на толкова е оценена :| ) и да се молим да се случи нещо хубаво с нея :priest:

dilian alfa gtv
04-09-2011, 06:49

Много правилно казано според мен,във момента във шоурумите нищо не се предлага: няма Brera ,159,GT нито 147 която се продаваше доста добре през целия си период,имаме само guliеta и mito,да но със тези два модела не става,само 2-те зад витрините и това е.....!

Дано се вземе някакво решение за марката ,защото другите компаний се развиват и като дизайн и като иноваций,което по принцип винаги си е било присъщо за алфа ромео............:respect:

За огромно съжаление марката отдавна не е това което е била преди много години,нито е това което беше и доскоро даже...през последните 5год.
Алфа и Ланчия имат нужда от най-вече свежи пари ,и хора които да подхванат работата присърце ,да вложат страст и носят духа на марката във сърцето си,а разбира се и много работа за да могат да върнат славното минало на тези марки.
За съжаление майката FIAT във момента ги е оставила на доизживяване и не се интересува от тяхното развитие ,поне така изглежда,а си гледа лекотоварната гама на FIAT profesional ,продава се абсолютно добре във цяла Европа и не само,фирмата е от първите по продажби мисля във тази гама,а от там се печели най-добре...
Алфа не трябва да бъде продадена ,а FIAT трябва да се погрижи за нея,защото продадат ли на VAG -групата примерно може и друг да е без значение,това означава че със АЛФА наистина е свършено,ако ще и 15 модела да направят,аз мисля че постепенно новия собственик на марката ще погубят и последната доза италянски дух и страст във марката и ще се изгуби харектерът на Алфа Ромео.
-Представете си: Нови модели на Алфа подобрени във всички насоки,(за дизайна не е сигурно),перфектни да кажем,които се продават неочаквано добре..........марката се развива какво по добре от това...............НО до там ,истинското усещане ,спортния дух,начина по който те е карала да се чустваш старата ти алфа да кажем,усмивката на лицето ти дори,това че незнайно как те кара винаги като паркираш и тръгнеш,преди да се скрие от погледа ти,да се обърнеш и да я погледнеш и още куп неща от характера на една АЛФА ,дори и лошите страни,които също не са малко и т.н..!
Всичко това е просто е изчезнало,
алфата не е това което очакваш,скучна,безлична,безразлична дори-към собственика си,което е неприсъщо за една алфа,няма е тръпката която винаги е носила марката,със 2 думи обезличена и превърната във поредния скучен немски варел,който е здрав, надежден,мощен...и т.н ,Но Без Душа.....:|

Алфа Ромео винаги e била религия и начин на живот за феновете си,създадена за хора които имат специално отношение и уважение към Алфа Ромео,които умеят да изпитат удоволствието от марката,или истинските алфисти ,придобили колата си единствено и само слушайки сърцето си,след това наслаждавайки се на всеки един момент,от шофирането на колата си.и т.н .
Тази тръпка изчезне ли,считайте че e погубена напълно,тогава кой алфист би си купил подобна алфа........??? Аз бих потърсил алфа
на старо,носеща истинския дух на марката:grandpa:
Във следствие на преродената марка,ще се появат куп нови фенове на марката,наречени алфисти,без дори да подозират за истинската алфа,която чрез характера си те е карала да се чустваш по необясним начин....!!!

Алфа Ромео НЕ трябва да се продава според мен,това ще е пагубно за духа който носи марката....!Обаче имам предчуствието,че марката до няколко години ще се превърне във истинска Екзотика,насочена само и единствено във производството на лимитирани серии,предназначени за заможни клиенти решили да попълнят колекцията със подобна кола.Ако стане така от една страна добре,но от друга лошо тука във БГ няма да можем да се класираме във никакъв случай дори и за алфа на старо.

firedragon
04-09-2011, 11:15
FIAT вече взе духа на марката,остави я уж за по-добри времена,когато ще имат пари,но тези времена не идват и няма да дойдат в близките 2-3 години. Джулия трябваше да е излязла вече,но по стар обичай FIAT о*раха нещата и отложиха излизането с почти 2 години. Ами много хубаво 2 години само с 2 модела на пазара,това ако не е умишлено затриване не знам какво е. А относно VAG,дори и те имат спортен дух вече и най-важното е,че се развиват. Двигатели имат много,шасита-все ще направят едно-две-три свестни(за мястото където искат да позиционират марката ще им трябват),дизайна- Валтер Да Силва (предполагам знаеш,че той е правил дизайна на колата ти и има не лоши попадения и в редиците на VAG) също така могат да продължат да ползват услугите на дизайнерските студия и резултата да е много добър.
И накрая нещо интересно Очаквайте скоро това и с Алфа :heavy_cry: (http://www.automedia.bg/news/article_13613.html)

dilian alfa gtv
04-09-2011, 11:38
Вярно е това трябва да се търсят алтернативи,защото фиат се отнасят крайно несериозно и имат голяма вина за състоянието на марката във момента,каквото не е било никога,и мислят единствено за развитие на тяхната си лекотоварнагама FIAT,която не изиска огромни средства за развиване на даден модел,а във същото време е търсен и се продава,от колкото да мислят за алфа ,да наливат маса пари години наред за разработката на автомобил който после трудно се продава.Ако мисля правилно,не очаквам нещата да се променят честно казано,а има и друго че фиат не им пука имат чуство за собственост и малка доза национализъм дори и да звучи пресилено и няма да продадът,защото като цяло компанията не е във затруднено положение,а точно обратното компанията е във челните позиций автомобилни гиганти във света и имат възможност да купуват компаний във подобно затруднено положение.От тази гледна точка Алфа ще си остане тяхна със по 2 модела на 5год и това е,или както казах ще се насочат във ограничено производство лимитирани серии.

Milcho
04-09-2011, 12:28
Колеги,много сте прави и вие,но все пак всичко е пари,а Фиат в момента не са в много цветущо финансово състояние,все пак по тази причина спряха развойната дейност по доста модели.А както казахте един лекотоварен Фиат да бъде разработен трябват сигурно 10 пъти по-малко пари,отколкото за един нов модел на Алфа,а в същото време Фиат се продава доста добре с хубави печалби и много ясно,че ще се набляга на него.А алфа е вече просто едно име,няма нито производствена,нито развойна база,а всичко се прави от Фиат и се слага само емблемата на Алфа после.Така,че не е чудно,че от концерна майка не искат да наливат пари в развитието и производството на нещо,което е с нужда от голяма инвестиция,която ще се възвърне много бавно във времето и то с малки печалби,при условие,че тези производствени и развойни мощности могат да се занимават с доста по-печеливши в момента машини.А може би и малко хора знаят,че Фиат произвеждат и доста коли от други марки на "ишлеме" (например Опел Корса),а това са сигурни и постоянни печалби и заети мощности за производство,без да се налага да се чудят дали и как ще се продадат тези коли после.Но също е вярно,че в менъджерско отношение Фиат са доста зле,ако не броим Ферари,че те са всепризнати търговци с перфектен маркетинг,все пак те направиха новите модели на Мазерати,които се продават доста добре.Но те не са масови коли и Ферари може спокоино да поеме и част от тяхното производство.И все пак да се молим да не стигне и Алфа до нивото на Ланчия,която се върна 15години назад с "новите" си модели и вече е тотално обизличена,само погледнете новата Тема-10годишна Е-класа с грозен дизайн,като на тухла четворка.Къде са невероятният дизайн,иновационните технологии,спортния дух и постижения,пък и макар с капризите си и не най-добрата сглобка.Просто ми се плаче,от 10 годишен се занимавам с коли и винаги в сърцето са ми били италианските коли и най-вече Ланчия и Алфа(достатъчно е човек само подписа да ми види и да си помисли,че съм луд),но в момента дори и да имам пари да си купя нова кола,аз не мога да си харесам нито един нов италиански модел,особено като спряха вече и 159 от производство:no:

B. Stamatov
04-09-2011, 17:03
Аз имам един въпрос. Сега след спирането на 159, кога и дали избщо ще пускат в производство Джулия. По този въпрос аз нищо никъде не прочетох. До колкото знам по време на салона във Фракфурт единствената новост на щанда на Алфа ще е подготвената за сериино производство 4С.

B. Stamatov
04-09-2011, 17:26
Тази информация намерих аз. Не знам колко е актуална към момента.
http://www.newsmaker.bg/post/view/article/id/11080-Alfa+%D0%BE%D1%82%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0+%D0%B4%D 0%B5%D0%B1%D1%8E%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+Giulia+% D0%B7%D0%B0+2013+%D0%B3.

firedragon
04-09-2011, 18:41
Тази информация намерих аз. Не знам колко е актуална към момента.
http://www.newsmaker.bg/post/view/article/id/11080-Alfa+%D0%BE%D1%82%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0+%D0%B4%D 0%B5%D0%B1%D1%8E%D1%82%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+Giulia+% D0%B7%D0%B0+2013+%D0%B3.

Това е най-актуалната информация за момента,само външния вид на колата най-вероятно няма да е този.

oTBpaTuTko
06-09-2011, 02:48
Феновете са тук и са винаги с марката,но моделите липсват. Да продават компанията на VW за 2 млрд.(на толкова е оценена :| ) и да се молим да се случи нещо хубаво с нея :priest:

+1 глас. Аз също мисля, че е добра идея. Алфа има история... Щом СЕАТ и ШКОДА им е добре сега, ALFA ROMEO ще ги мине в пъти ако ги купи фолцваген

DiStefano
19-09-2011, 09:51
А това видяхте ли го ?

http://editorial.autos.msn.com/listarticle.aspx?cp-documentid=1199502&icid=autos_2074&GT1=22012

Чакам Пинко да вземе да го тества и да разкаже ;)

http://fp.images.autos.msn.com/Media/580x348/a8/a8be6a7002d34577a26c5eea19254639.jpg

http://fp.images.autos.msn.com/Media/580x348/1b/1b9fe383bb8b4d9dba5843aec309e106.jpg

http://fp.images.autos.msn.com/Media/580x348/c4/c422c5f88736401686ca17de44091dd9.jpg

Old Fox
19-09-2011, 13:18
Камал, Кубанг...
За чий им е на Фиат Мазерати SUV, като можеше да е алфов същия тоя SUV?
За мен Порше си развалиха имиджа с техния Кайен, същото и ся ше го бъде и с Мазератито.

Stoyan Georgiev
19-09-2011, 13:28
Камал, Кубанг...
За мен Порше си развалиха имиджа с техния Кайен, същото и ся ше го бъде и с Мазератито.

порше толкова да не си развалиха имиджа, че даже и обратното

кайен може да е грозен и да харчи като ламя ама е със страхотно поведение и на пътя и на офроуд (естествено не тежък офроуд)

продажбите им са през тавана както казват братят англичани

nightroller
19-09-2011, 13:31
Това Мазерати е на базата на Гранд Чероки и ще може да се поръчва с три мотора - Ферари, Пентастар(Крайслер) и дизел на ВМ ...

Mind_Control
19-09-2011, 16:37
Това Мазерати е на базата на Гранд Чероки и ще може да се поръчва с три мотора - Ферари, Пентастар(Крайслер) и дизел на ВМ ...

Е кое тогава освен емблемата е Мазерати в тая кола :)

DiStefano
19-09-2011, 17:00
Мен пък ме кефи. Щото по пътищата не само в БГ освен Кросвагон друг италиански по-голям офроудър не може да се види. Пандата си е панда .. малка цикалка.

nightroller
19-09-2011, 19:24

Нямам положително звучащ отговор на този въпрос, затова на края на изречението съм оставил многоточие.

Не одобрявам политиката на ФИАТ с Ланча и Мазерати - политиката на наследяване на технологии, шасита и двигатели на съществуващи вече и остарели модели на Крайслер рано или късно ще доведе до забрава на всички италиански марки автомобили ... дано да знаят какво правят.

Ladjov
19-09-2011, 19:29
Камал, Кубанг...

емблемата е на Марати не на Алфа защото в този случай заради едната кирлива емблема ще му вземат двойно парите :laser:

DiStefano
19-09-2011, 20:27
Алфа Шамшал, Мазерати Бакуган се тая .. важното е, че се случи. Макар и след повече от петилетка. Ква му е емблемата и ква е платформата пак не е от значение, ако се наложи на пазара и почне да печели награди в класа си. Дали ти харесва на теб или на мен ама никой от производителите не го вълнува. Щом е произведено, значи има защо. Има хиляда поне гения дето са смятали, умували, сондирали и прочее за да се появи тва чудо на бял свят. Колата според мен е страхотна и базовата цена от 80 000 USD за този бранд е добре.

Стискам палци да го виждаме често.

infernus
20-09-2011, 22:45

Е на кайена кое не му е туарег? Същата кофа безлична, но немогат да смогнат да го произвеждат, китайците чакат по година за да си купят кайен... А това мазерати с ферари мотор мисля че ще мачка, жалко че не сложиха отпреде емблемата на алфа, защото мазерати е по известно в САЩ.

sa6o_roman
23-09-2011, 03:04
Е на кайена кое не му е туарег?

Някои двигатели, трансмисии и 4х4 системи се различават в Кайен, Туарег и Кю7.

Браво, Делта и Жулиета имат бая повече сходства в това отношение.

dimitar_vd62
24-09-2011, 01:12
Що тоя негативизъм бе хора.

http://www.vbox7.com/play:99c95cc7

Сто на сто не сте го пропуснали.Може и да не влезе в производство като серийна кола, но сигурно някои технологии от концепта ще влязат в работа.Знаете приказката - затишие пред буря.Не вярвам марка с такава история да се затрие.Лично аз мисля че 159 е страхотна кола,просто се отличава от другите на пътя и привлича погледа.С малко заемки от концепта, струва ми се би избила рибата.Аз бих заложил на нея и на някой модел с ретро заемки.Но това е мое виждане.Всъщност, тези които викаха че съм мазохист да си купя АР,сега ме подпитват - абе гледам не слизаш от нея, пък върви...Колкото до това VW да купи Алфа...не вярвам италянците да си продадат историята.Но интереса клати феса, казват.Все пак не бих си купил VW с емблема на AR.Все едно на Данон да кажеш кисело мляко - няма го бацила.

valio 323
26-09-2011, 18:31
Рекламата е великолепна.Визията на колата също.Но защо ми се струва че на 1.16сек като погледнете фара отпред тая лаисна отдолу не е плътно прилепнала...

nickyto
26-09-2011, 21:03
Рекламата е убийствена ! Красива жена, красива кола... какво повече му трябва на човека !

sa6o_roman
27-09-2011, 01:55
Колеги, подскачате от радост на рекламата на тая кола, дето никога няма да стане реалност така все едно от утре я пускат по шоурумите.

Яка е, концепта също, ама общо взето самочувствието бликащо от тях не покрива реалността. Единственото нещо (по спомени) което са внедрили от конептуален модел в последните години е дизайна на Брера и 159.

Айде поне вече да ги пускат тия Спайдъри, 4ц-та и Джулии.

ALFonsOlder
27-09-2011, 19:34
Рекламата е убийствена ! Красива жена, красива кола... какво повече му трябва на човека !
тццц.. точно това не ми хареса в рекламата. създава усещането за женска кола. пък алфата точно това не е. адресирана е към друга целева група.

nickyto
27-09-2011, 20:46
тццц.. точно това не ми хареса в рекламата. създава усещането за женска кола. пък алфата точно това не е. адресирана е към друга целева група.

Даммм... към отличниците ! Тея дето могат да си позволят и двете...

GORETEX
28-09-2011, 17:17
Нека си кажем истини
Алфа никога не е била масова,надявам се също(тайничко уж) да не стане.....
Кажете ми кой обича масовите коли-много малко
Повечето не ги интересуват каква кола карат
Искат само транспорт от точка А до Б
и да гори малко
основно това са изискванията към кола,която се продава
Алфа не предлага това
тя предлага нещо друго.......това да си различен
това да си различен е нещо много лично
какво сте ревнали че няма нови модели
колко от вас сте си купили нова алфа
единици от форума
евала на тях
могат-купили
а аз като не мога си карам моята 156
не е нещо особено-2.4 жтд-май има и чип
върви доста и се кефя
напоследък е доста в бокса,просто колата е на 12 години и не е поддържана много добре
и аз искам нова алфа,но засега не мога да си я позволя
просто не мога
алфа правят такива коли,каквито според тях могат да се продадат добре(надяват се че пазара ще ги приеме добре)
останалото са ала-бала
след като смятат че няма смисъл да правят кола в даден ценови сегмент-значи няма
всеки нов модел изисква определена инвестиция
тя не е малка
въпросът е дали този модел може и ще се продава "добре",в смисъл дали пазарът ще го приеме
погледнете последните няколко модела
159-красива,много,всеки път като я видя й се кефя
ще ви кажа един недостатък-много е дебела
няма добри мотори
за мен
сравнение с 3-та серия почти няма
тя се продава с шестцилиндрови мотори
основно
алфата има един,който губи
той дори не неин
брера
готино купе
но тежко за купе
същите мотори
как да се продава
нека си признаем
последните алфи са бавни,дебели и тромави
вие бихте ли си купили такава кола,макар да е красива много,ужасно много
тя гори,не можеш да си направиш бъзик с някой мощен баварец,чупи се
искам алфа,с която мога да се бъзикам
искам нещо много добро
искам колата да ми е нещо наистина добро
алфа в момента е спортна марка без спортни автомобили
жалко
дано да пуснат 4ц
и цената да е добра
пазара ще го одобри
справка погледнете 156,една добра кола за времето си
доста напредничава
продавала се е добре
нали това е идеята
много е просто
дотогава ,ние ще си караме старите алфи и ще даваме акъл,защо ли тези не правят нещо добро
(ако си я купим нова,дали няма да ни боли повече глава?)
искам,стига да мога,
да си купя нова
искам също така е добра
когато разберат в милано(или в торино) какво иска клиентът

може и да се получи нещо
да се надяваме
от мен със здраве

ALFonsOlder
28-09-2011, 19:24
да бе, ама мястото на мадамата не е там, а на дясната седалка.

nickyto
28-09-2011, 21:38

хм... имаш ли и двете, без значение е на коя седалка си.

Naso
29-09-2011, 00:00

Що ? Аз не мога ли да си карам колата ?

dc_massive
01-10-2011, 23:21
Що тоя негативизъм бе хора.

http://www.vbox7.com/play:99c95cc7

Сто на сто не сте го пропуснали.Може и да не влезе в производство като серийна кола, но сигурно някои технологии от концепта ще влязат в работа.Знаете приказката - затишие пред буря.Не вярвам марка с такава история да се затрие.Лично аз мисля че 159 е страхотна кола,просто се отличава от другите на пътя и привлича погледа.С малко заемки от концепта, струва ми се би избила рибата.Аз бих заложил на нея и на някой модел с ретро заемки.Но това е мое виждане.Всъщност, тези които викаха че съм мазохист да си купя АР,сега ме подпитват - абе гледам не слизаш от нея, пък върви...Колкото до това VW да купи Алфа...не вярвам италянците да си продадат историята.Но интереса клати феса, казват.Все пак не бих си купил VW с емблема на AR.Все едно на Данон да кажеш кисело мляко - няма го бацила.

Хубав е концепна но едва ли ще стане реалност колега. Според мен от Фиат не залагат на Алфа като на спортен автомобил и затова не го развиват в тази насока. Е пуснаха едно 8С но то е по скоро символично а не е кола която и да имаш 100 бона има от къде да я купиш (според мен) :P Времената в нашата мила родина станаха такива, че имаш ли кола над 130-140 коня в данъчното ти удрят една секира защото ти е мощна колата и изобщо не ги интересува EVRO 3, 4, 5 ... ли е и дали замърсява по-малко. Аз поне незнам да има "пъргава" алфа с по-малко от тези коне под капака и в тази насока 600 лв минимум за такси и темподобни задължителни плащания на година ми се виждат множко. Хасервам си 156-цата но нещата клонят все повече към раздяла с нея , въпреки че съм с газов инзекцион и разхода за гориво е на половина в сравнение с бензина , без помощ от нашите немога да си позволя да и плащам данъците и застраховките и всички други работи.

ЗМЕЯ!
03-10-2011, 23:04
Alfa Romeo с нов флагман!

Alfa Romeo разкри планове за производство на нов флагман който ще има задно предаване.
Колата трябва да се появи на пазара през 2014 година. За сметка на това, шефовете на групата Fiat съобщиха, че отменят плановете за производство на Alfa SUV.
Новите планове на Fiat са да направи от Alfa Romeo глобален производител в сегмента „веднага под премиум“ автомобилите, който сега е доминиран от Volkswagen и Volvo.

Предвижда се Alfa да се комбинира с Jeep, като създаде конкурент на групата Jaguar Land Rover. Има слухове, че новият флагман на Alfa ще се прави на платформата на Maserati Quattroporte, а от Alfa предвиждат колата да е с двигател V6 и да бъде „роднина“ на новата генерация на Chrysler 300C. Името на флагмана ще бъде най-вероятно Montreal или 6C. Вероятно ще се прави в САЩ заедно с бъдещия 300C.

В същото време новата и очаквана дълго време Giulia (която ще замени 159) ще закъснее поне с още 12 месеца. Според шефът на Alfa, Харалд Вестер, през тази година се очаква продажбите да са 155 000, а плановете са още през 2014 те да достигнат 400 000 автомобила на година. Доста голям скок, ако бъде постигнат.

http://www.automedia.bg/news/article_14325.html

KoRny
04-10-2011, 00:09
Тва вече стана като няква сапунка-през месец се пускат поредните различни новини,как еди кое си ще се забави,но за сметка друго е измислено....Докато не изкарат наистина нещо,могат да си ни залъгват дълго време...

stefoo
04-10-2011, 11:48
http://fakti.bg/avto/16589-300-ks-pod-kapaka-na-alfa-romeo-4c

mihail_mladenov
04-10-2011, 13:44
1,8 = 300 коня. :super: Просто нямам думи. :D

nickyto
04-10-2011, 15:35
А дано не си остане само като пожелание !!!

Sunny
04-10-2011, 16:02
хм... имаш ли и двете, без значение е на коя седалка си.

Като се замисли човек май има значение .

nickyto
04-10-2011, 16:11
Като се замисли човек май има значение .

Въпрос на гледна точка !
На мен ще ми е много гот да карам хубава кола, ама и да ме вози готина мадама също ми е приятно !

Lqnkata
05-10-2011, 11:13
"Луксозен флагман, SUV, нов седан и няколко спортни модела.
На конференция с инвеститори, италианската марка Alfa Romeo съобщи плановете си за следващите няколко години. Италианците казват, че ще се превърнат в "истинска премиум марка, съсредоточена върху стила, динамиката и леките конструкции".

Планът им стартира с обновената Alfa MiTo, която ще видим през 2013 година. Моделът ще има и версия с пет врати, за да задоволи нуждите на младите семейства, казват от Alfa.

Непосредствено след него очакваме да се появи моделът 4C, на чиято премиера ще бъде показан и SUV модел. По думите на италианците, проходимото возило ще "съчетава качествата на кросоувър с динамиката на Alfa Romeo".

През 2014 година, към новите моделите на Alfa Romeo ще се присъединят още четири - Giulia във версии седан и комби, нов Spider, луксозен флагман (със задно задвижване и V6 двигател) и обновена версия на Giulietta.

Планът на Alfa Romeo предвижда увеличаване на продажбите в световен мащаб до 400 000 единици годишно."

източник: http://www.automedia.bg/news/article_14366.html

Sm0k
07-10-2011, 11:26
Ето малко за новия двигател от сайта на Алфа. Хората твърдят че такъв двигател ще има, даже е написано къде в Италия ще се произвежда :)

http://www.socialnetwall.alfaromeo.com/c/alfa-romeo/prodotto-in-italia-u/9930

Както се казва, "а дано" :)

dc_massive
10-10-2011, 21:46
300 коня в кола до 1500-1600 кг нали се сещате какво означава ? "МРС" тоест - малък реактивен самолет :) ай дано да излезе този мотор и по нашите пътища.

mihail_mladenov
11-10-2011, 15:08
http://www.speed-press.com/Това-е-най-бързият-FIAT-500-Abarth/?pageId=19485

ето какво са пуснали ФИАТ в лимитирана серия...

Lqnkata
17-10-2011, 22:39
Зная, че отдавна има скоростна кутия с два съединителя на конкурентни фирми и Алфа Ромео също пуснаха на пазара такава. Прилагам клип на принципа и на действието й:
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=x5pJPheN0zY
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=DsrlLk4XhZM

Peak1
18-10-2011, 22:05
4C ще има, от догодина започват да се произвеждат уплътненията за колата. Знам го от човек, който работи във въпросния завод.

bobi_kvo
20-10-2011, 16:37
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YSwcUJ2wwRQ#!

ЗМЕЯ!
22-10-2011, 23:33
Америка е по-ценна от Европа за Alfa Romeo!

http://www.automedia.bg/news/article_14520.html

GORETEX
23-10-2011, 12:29
Америка е по-ценна от Европа за Alfa Romeo!

http://www.automedia.bg/news/article_14520.html
Щом смятат че там могат да пробият-нека опитат.
Това означава и нови модели.
А нали ние това искаме......да се развива.....нали това е идеята...........иначе умира
избора е един
Нека се развиваме

siniqtzmey
28-10-2011, 20:52
Кросоувър на Alfa Romeo

http://www.automedia.bg/news/article_14575.html

morfius
28-10-2011, 20:57
Кросоувър на Alfa Romeo

http://www.automedia.bg/news/article_14575.html

Тоя кросоувър ту ще го има, ту ще го няма... несериозно звучат вече :no:

pooh
29-10-2011, 08:54
...

nickyto
29-10-2011, 09:16
Тоя кросоувър ту ще го има, ту ще го няма... несериозно звучат вече :no:

Като гледам, май докато са пускали разнопосочни мнения, са и работили по въпроса... А дано излезе нещо ново най-накрая...

Ladjov
29-10-2011, 16:59
Може и да пуснат версия на Джулиетта 4х4 ,нали щяха да връщат Алфа към морторните спортове . А за ВРЦ до колкото знам кочината май треа да е 4х4.

Jivko7777
29-10-2011, 23:58
Може и да пуснат версия на Джулиетта 4х4 ,нали щяха да връщат Алфа към морторните спортове . А за ВРЦ до колкото знам кочината май треа да е 4х4.

Алфа няма да се връща никъде, пари си трябват, пари...

bouncer
04-11-2011, 16:46
за мен лично Алфа Ромео на никъде не върви. Спряла е на едно място и копае надолу. Защо ли? Хайде да видим какво предлага нашата любима марка на пазара. МиТо - градски автомобил с доста спорен дизайн и почти неотличаваща се с нищо особено моторна гама. Всъщност отличава се с липсата си. Джулиета - хечбек, на който всички залагахме голи очаквания, но отново резултатът е спорен. Имаме доста противоречива визия и отново липса на избор на двигатели.

Има една куптова реклама на Ауди, в която на стената се закачат 4 халки с ключове на автомобилни марки. Накрая четирите халки правят емблемата на Ауди. Втория ключ е от Алфа Ромео и е за красота. Нещо, което безвъзвратно си отиде с последните наистина красиви модели Брера и 159.

Оставям 8Ц извън класациите, защото е толкова рядка и лимитирана, че не играе никаква роля в цялостното представяте на марката.

За да не съм празнословен айде вижте това :
http://topgear.bg/photos/oficialno-astra-opc/

и ми кажете с ръка на сърцето, че не ви се иска емблемата отпред да беше друга.

morfius
04-11-2011, 17:54
за мен лично Алфа Ромео на никъде не върви. Спряла е на едно място и копае надолу. Защо ли? Хайде да видим какво предлага нашата любима марка на пазара. МиТо - градски автомобил с доста спорен дизайн и почти неотличаваща се с нищо особено моторна гама. Всъщност отличава се с липсата си. Джулиета - хечбек, на който всички залагахме голи очаквания, но отново резултатът е спорен. Имаме доста противоречива визия и отново липса на избор на двигатели.

Има една куптова реклама на Ауди, в която на стената се закачат 4 халки с ключове на автомобилни марки. Накрая четирите халки правят емблемата на Ауди. Втория ключ е от Алфа Ромео и е за красота. Нещо, което безвъзвратно си отиде с последните наистина красиви модели Брера и 159.

Оставям 8Ц извън класациите, защото е толкова рядка и лимитирана, че не играе никаква роля в цялостното представяте на марката.

Какво, тая Астра ти харесва повече от 4С?

Аз поне предпочитам да изкарат първо 4С вместо напомпана Жулиета (то щото си няма Жулиета с 235 к.с.)
А Жулиета първо да я докарат до 4х4, че да може да понесе по-големи мощности... па тогава да я помпят.

ЗМЕЯ!
04-11-2011, 20:16

Оставям 8Ц извън класациите, защото е толкова рядка и лимитирана, че неиграе никаква роля в цялостното представяте на марката.

Ели пък тия...

http://www.picvalley.net/u/2532/368318715598975611320430258WitWGT3QkVtQHIATh6qM.JP G (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2532/368318715598975611320430258WitWGT3QkVtQHIATh6qM.JP G) http://www.picvalley.net/u/2170/59531337112942525151320430260KqGbjVbMKiI1Ob36ZOIR. JPG (http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2170/59531337112942525151320430260KqGbjVbMKiI1Ob36ZOIR. JPG)

Беее с шегата до тук и майтапа на страна, ма тоз хлопел сериозно си ме изкъртва майна, братче, копеле!!!

bouncer
04-11-2011, 21:07
Какво, тая Астра ти харесва повече от 4С?

Аз поне предпочитам да изкарат първо 4С вместо напомпана Жулиета (то щото си няма Жулиета с 235 к.с.)
А Жулиета първо да я докарат до 4х4, че да може да понесе по-големи мощности... па тогава да я помпят.

Какво 4Ц? Ти виждал ли си я? Продава ли се? Има конццепция, да. И до там. Щели да я правят през 2013, щели и заместник на 166 да правят....То и Камал щеше да има, и МиТо ГТА, и 159 ГТА....Не им вярвам.

Жулиетата можеш да я поръчаш с три-четири двигателя и това е. Опел в този клас водят в случая. А тази астра я дадох само за пример!!! Още колко конкурента има....

Мини, които правят само един клас кола предлагат:
3 врати, 5 врати, клубман (комби), Купе, роудстър и кросоувър....и това само моделите. Двигатели бол!!!

малко е срамно.....

Bobi_33
04-11-2011, 21:32
Батки, грозна, красива, все тая. Жулиета си напълно посредствена кола и само от фенщина много хора не искат да го приемат. Все още я няма с 2 врати. Гамата от мотори е повече от бедна, в интериора също лепсват достатъчно разновидности. Дори в цветовете е куца работата.
Преди години имаше приятни жълти италианки. Сега няма. А Опел имат хубаво жълто и и отива на новата Астра с 2 врати.
Ебаси докъде потъна тая марка, да се сравнява с Опел и да не може да го бие.
Заместник на 159 няма. Тоя клас го пропускаме. ОК. В горния клас също няма представител. Абе това марка ли е изобщо. Не се сещам да има марка в днешно време с по-бедна и смотана гама. И то гама само в дървените класове. Какво ви говори това? Че марката Алфа Ромео не съществува.
Отделно че наистена марката не съществува, защото и настоящите модели не се разработват и произвеждат от отделни хора, а само от Фиат.
Пък после ми разправяйте, че не Фиат са убили Алфа. Нито пък Ланча. В никакъв случай. ТИя от ФИат са толкова некадърни, че приди някоя и друга година замалко и те да фалират. Добре, че света глобално е в криза, та да могат да разработват и продават евтините си боклуци. Само това спаси Фиат от фалит. Истината е, че за повече нямат потенциал.
Не сравнямайте нещата с едно време. Сега авто индустрията се управлява от мениджъри и тем подобни лагирани и наконтени копеленца, които хал хабер си нямат от инженерство и технологии. Някога автоиндустрията се е управлявала от инженерите.
Но към днешна дата просто италианците няма мениджъри, а въпросните мениджъри са толкова прости, че са допуснали кадърните италиански инженери да избягат да работят в други концерни. Просто поредица от глупави решения. Така седят нещата и с Алфа. Просто тя е на системи и изкуствено се поддържа нейния живот.

wrc
04-11-2011, 23:14
Това звучи ужасно гадно,НО е абсолютно вярно за съжаление.

nickyto
04-11-2011, 23:51
Ами само преди няколко години в отбора на Ферари бяха Рос Браун, Жан Тод, Михаел Шумахер, Рори Бърни... това беше друг отбор. Сега Ферари се управлява от италианци и...
Е, дано по-скоро дойде края на кризата за Алфа Ромео !

Plamen33
05-11-2011, 12:28
И наи лошото, че и в Италия ги чака маи сьщата участ като в Гьрция а това вече наистина може да е фатално

geniusloci
07-11-2011, 09:43
Просто поредица от глупави решения. Така седят нещата и с Алфа. Просто тя е на системи и изкуствено се поддържа нейния живот.Е, то и да не правят глупави решения, трудно ще се борят с подобряването на качеството на Ford, няма да могат да предложат нещо коренно различно от Опел, а с BMW/Merc вече просто са в различни лиги, при все фенщината си го признавам. Говоря за класове 159/166, или по-скоро евентуалните им наследници. макар че 159 визуално дори от FL няма нужда, за да се превърне в по-добра кола, малко подобрения отдолу биха добре дошли, все още има малко толкова красиви коли. Голямата платформа нали я продадоха, та изобщо не знам какво могат да направят по въпроса. Каквото има Фиат, това ще има и AR като размери и коли.

156
07-11-2011, 11:21
Новите опели са наистина много красиви. Не само астрата, инсигинията също, че дори и корсата. Но те са по-скоро изключение, според мен. Вижте примерно новите БМВ-та, начело с новото 5 ГТ :pp: Или пък голф 6, който е спрямо 5-цата е ... крачка назад (най-меко казано).
А жулиетата е доста красива кола, макар и не в точно в духа на Алфа Ромео - до голяма степен си съперничи като визия с Астрата. Същото важи и за МиТо-то - наживо определено хваща окото, а звукът от двигателя е доста приятен и като цяло е добра алтернатива на мини-то.
И сега двигателите ... ето тук е проблемът... Трябваше да има един V8 (от Мазерати да речем) в 159... дори за имидж само. Това е много важно според мен. Вижте как във ВАГ слагат яки мотори не само в премиум марките си, но и във VW, Сеат и т.н. По този начин се създава култ към модела - нещо много важно.

bouncer
07-11-2011, 13:58
Новите опели са наистина много красиви. Не само астрата, инсигинията също, че дори и корсата. Но те са по-скоро изключение, според мен. Вижте примерно новите БМВ-та, начело с новото 5 ГТ :pp: Или пък голф 6, който е спрямо 5-цата е ... крачка назад (най-меко казано).
А жулиетата е доста красива кола, макар и не в точно в духа на Алфа Ромео - до голяма степен си съперничи като визия с Астрата. Същото важи и за МиТо-то - наживо определено хваща окото, а звукът от двигателя е доста приятен и като цяло е добра алтернатива на мини-то.
И сега двигателите ... ето тук е проблемът... Трябваше да има един V8 (от Мазерати да речем) в 159... дори за имидж само. Това е много важно според мен. Вижте как във ВАГ слагат яки мотори не само в премиум марките си, но и във VW, Сеат и т.н. По този начин се създава култ към модела - нещо много важно.

ще ме прощаваш колега, НО:
1. пета серия ГТ е модел на няколко години вече. А какво ще кажеш за новото поколение на 5-та серия, или на 3-та серия. или на 6-та серия? Грозни ли са? ха!
2. Фоксваген никога не са изтъквали голфа като дизайнерски, а просто като най-добрия в класа си. И той (за жалост) води по продажби от много години в неговия клас. Ако ще си говорим за красиви вагени, защо не обсъдим новото поколение на Широко-то или новото Поло. И те са грозни, а?
3. Честно ми кажи с ръка на сърцето ако сега трябва да избереш между Жулиетата и тази Астра ще избереш ли Джулиетата? Та дори и КуВе! Щото аз се имам за много болен алфист, но съм почти убеден, че ще си тръгна с Астрата. Митото не става. Нито като дизайн, нито като поведение, нито като удобство. Лично мое мнение е това.

morfius
07-11-2011, 14:11
Тая Астра не е ли по-скоро в класа на МиТо, от колкото на Жулиета?
Новите опели ги докарват доста на вид... пък и не само, но специално тая въшка не ме радва.
Ако ще хлопаме, по-добре Инсигния 4х4 :flamingdevil:

Stoyan Georgiev
07-11-2011, 14:21
1. пета серия ГТ е модел на няколко години вече. А какво ще кажеш за новото поколение на 5-та серия, или на 3-та серия. или на 6-та серия? Грозни ли са? ха!
2. Фоксваген никога не са изтъквали голфа като дизайнерски, а просто като най-добрия в класа си. И той (за жалост) води по продажби от много години в неговия клас. Ако ще си говорим за красиви вагени, защо не обсъдим новото поколение на Широко-то или новото Поло. И те са грозни, а?
3. Честно ми кажи с ръка на сърцето ако сега трябва да избереш между Жулиетата и тази Астра ще избереш ли Джулиетата? Та дори и КуВе! Щото аз се имам за много болен алфист, но съм почти убеден, че ще си тръгна с Астрата. Митото не става. Нито като дизайн, нито като поведение, нито като удобство. Лично мое мнение е това.

съгласен съм с всичко казано

като за ФВ ще добавя и пасат ЦЦ (не този дето го обявиха преди няколко дена, а предния), новия турег

(освен за най-новата тройка, която си е грозничка)

rossenvn
07-11-2011, 16:41
Брей, трябваше да погледна още веднъж за емлемата и името на форума, защото за малко не помислих, че съм в този на Опел. Не знам като окачване и мотори как са двете марки, но поне дизайна на Алфа все още е с класи над немския - пък нека и да не е супер агресивен. По подобен начин се говори и за новите коли на БМВ. Все повече лукс и все по-малко спорт. Къде е агресията на новата 6-та серия сравнена с предната? Май пак се задава нова вълна с хейт към марката.

156
07-11-2011, 16:58
1. Не знам коя е най-новата 5-ца ГТ, но от тези, които съм виждал по улиците (модел 2009) са отвратително грозни, поне според моите разбирания - приличат ми на полонеза малко или някой мега дърт сааб хечбек. Да не говорим за новата 1-ца.... Също и към новата 7-ца имам доста резерви, най-вече по отношение на предницата. Иначе не съм от тези, които не харесват ерата на Крис Бенгъл в БМВ, дори напротив. E60 и 6-цата (не помня какво й беше обозначението) са страхотни!
2. Голф 5 е един доста красив автомобил според мен, а 6-цата, особено отзад, е отвратителна! Сигурен съм, че ако сложиш голф 5-ца и 6ца, една до друга и ги покажеш на хора, неинтересуващи се от коли, голяма част от тях биха се затруднили да определят коя е по-новата модификация...
За пасат CC нищо лошо не мога да кажа... даже напротив - това за мен е произведение на изкуството...
3. Да, казвам с ръка на сърцето, бих избрал Алфа Джулиета! Астрите настъпват с такава скорост, че колкото и да са красиви, скоро ще им свикнем и няма да са толкова "куул". Между другото, нещо подобно се случи с една от най-успешните алфи от последните години - алфа 156. Никога няма да забравя първата алфа 156, която видях наживо през далечната 1998 г. По онова време много харесвах новопоявилите се Авенсис, Форд Мондео, Хюндай Лантра и т.н... до момента в който не видях паркирана на ул "Криволак" една червена алфа 156 със спойлер ГТО... останах като гръмнат! Просто беше на светлинни години от всички други коли от този клас. Ето нещо в подкрепа на думите ми : http://www.youtube.com/watch?v=DgS5dTRE-Us
Сега, като гледам как биват "хранени" 156-ците ми става едновременно смешно и тъжно...

В заключение искам да повторя отново, че това което е*ва майката на алфа ромео като марка е именно липса на хай-перформънс версии на добре познатите ни модели, а не нещо друго. Защо не монтираха би-турбо дизела в никой модел на алфа?!?! Освен това най-бързите алфи кои са? С присадени турбобензинови двигатели от фиат/ланча, или в най-добрия случай - някоя 155 кучка, която както знаем пак не е със сърце на алфа. Добре че се появиха 3.2 ГТА-тата та да отсрамят малко марката.

bouncer
07-11-2011, 17:27
1. Не знам коя е най-новата 5-ца ГТ, но от тези, които съм виждал по улиците (модел 2009) са отвратително грозни, поне според моите разбирания - приличат ми на полонеза малко или някой мега дърт сааб хечбек. Да не говорим за новата 1-ца.... Също и към новата 7-ца имам доста резерви, най-вече по отношение на предницата. Иначе не съм от тези, които не харесват ерата на Крис Бенгъл в БМВ, дори напротив. E60 и 6-цата (не помня какво й беше обозначението) са страхотни!
2. Голф 5 е един доста красив автомобил според мен, а 6-цата, особено отзад, е отвратителна! Сигурен съм, че ако сложиш голф 5-ца и 6ца, една до друга и ги покажеш на хора, неинтересуващи се от коли, голяма част от тях биха се затруднили да определят коя е по-новата модификация...
За пасат CC нищо лошо не мога да кажа... даже напротив - това за мен е произведение на изкуството...
3. Да, казвам с ръка на сърцето, бих избрал Алфа Джулиета! Астрите настъпват с такава скорост, че колкото и да са красиви, скоро ще им свикнем и няма да са толкова "куул". Между другото, нещо подобно се случи с една от най-успешните алфи от последните години - алфа 156. Никога няма да забравя първата алфа 156, която видях наживо през далечната 1998 г. По онова време много харесвах новопоявилите се Авенсис, Форд Мондео, Хюндай Лантра и т.н... до момента в който не видях паркирана на ул "Криволак" една червена алфа 156 със спойлер ГТО... останах като гръмнат! Просто беше на светлинни години от всички други коли от този клас. Ето нещо в подкрепа на думите ми : http://www.youtube.com/watch?v=DgS5dTRE-Us
Сега, като гледам как биват "хранени" 156-ците ми става едновременно смешно и тъжно...

В заключение искам да повторя отново, че това което е*ва майката на алфа ромео като марка е именно липса на хай-перформънс версии на добре познатите ни модели, а не нещо друго. Защо не монтираха би-турбо дизела в никой модел на алфа?!?! Освен това най-бързите алфи кои са? С присадени турбобензинови двигатели от фиат/ланча, или в най-добрия случай - някоя 155 кучка, която както знаем пак не е със сърце на алфа. Добре че се появиха 3.2 ГТА-тата та да отсрамят малко марката.

Друже изобщо не си хванал тънкия смисъл на писанията ми. Обичам Алфа Ромео. Обожавам тази марка, но ужасно много ме е яд, че в момента една астра е по-готина, по-мощна, по-спортна, по-добра кола от аналогичната Алфа Жулиета. Жулиетата е посредстваен автомобил. Алфите не са такива! Алфите те грабват от пръв поглед! Влюбваш се в тях! Те са шумни, бърси и много красиви. Сега като видя МиТо или Жулиета ги гледам и знаеш ли какво си казвам? "Абе, не е чак толкова грозна. Даже като свикнеш с нея е готина."

Това е жалко. Защо като видях за пръв път прототипа на Брера не реагирах така? Защо като видя 75-ца всеки път се ухилвам като зелка. Първия път когато седнах зад волана на току що прехвърленото си ГТВ буквално крещях от кеф по бул. България. Не е същото.....Няма смисъл да се оправдаваме с другите, няма смисъл да говорим колко била грозен голфа или 1-цата. Щото се лъжем самите себе си. А и няма значение. Важното е, че вече няма Алфи. Има.....Мито и Жулието....

ПС - тази Астричка ще пръсне гъза на което и да е ГТА, за съжаление...

Bobi_33
07-11-2011, 18:46
Усещам как темата става типично българска. Важното е да има спор. Когато на някой му изнесеш факти и реални аргументи, той само за да е наобратно, ще каже не е така. Аз харесвам/не наобратно на теб, ти не си прав.
На колегата с обърканото усещане за това къде и в кой форум е влязъл ще му кажа следното: Тази тема е за бъдещето на марката. Токава обаче няма. А ако си объркан колега, ми има и други раздели освен този. Аз пък ако вляза в "Общи приказки, тогава си задавам твоите въпроси. Ами сега? Значи марката я няма наистина? НЕ! Има я, но в, но в останалите раздели. Там марката живее все още. Живее заради 100-те години история назад, а не заради неясното бъдеще и облачното настояще. И пляем тук именно заради това, че сме фенове и не ни е безразлично, а не за да си чешем езиците. И ДА, жалко е да те застигне и изпревари Опел, защото в миналото Опел е била марка за посредствени коли. Е това ме боли мен най-много. Стигнтахме дотам да се сравняваме с марки, на които преди не им обръщах внимание.
Същото надлъгване като с правителството. Ти усещаш, че са зле нещата, ма правителството те уверява, че по-добре никога не е било. Ма моля ви се, мислете малко, може ли да съществува марка, която си няма дори завод собствен?

Flame
07-11-2011, 23:03
Общо взето положението с нашата марка е трагично и не върви на никъде,може би само надолу.Много тъпо ми става като знам какви коли са Алфите и накъде отиват.:priest:

sa6o_roman
08-11-2011, 06:08
Още повече се убеждавам че Маркионе се е побъркал:

http://fakti.bg/avto/20337-fiat-s-nai-slabi-prodajbi-ot-20-godini#/

firedragon
08-11-2011, 14:30
"Няма никакъв смисъл да разработваме нови модели."
Бъдещето на кое???
Да продават марката на VW и да се молим там да не са такива идиоти като този :priest:

geniusloci
08-11-2011, 20:36
Отново ще кажа ПРОДАЖБИТЕ зависят най-вече от ПАЗАРА и продукта. Алфа Ромео в момента се продава само в Европа. Няма как да се конкурира с марка, която се продава НАВСЯКЪДЕ по света.
Всъщност причината Fiat да искат презокеанска марка е, за да могат да пласират и своите там (същия принцип като японците и преди време - Мерцедес), а VAG да могат да продават AR отвъд океана (ако вече продават там).

Аз лично бих предпочел VAG за собственици, поне ще има повече модификации и платформи, отколкото с малките платформи на Fiat и остарелите на Крайслер.

Alfa Pilot
09-11-2011, 12:07
Още повече се убеждавам че Маркионе се е побъркал:

http://fakti.bg/avto/20337-fiat-s-nai-slabi-prodajbi-ot-20-godini#/

Ето я оригиналната статия: http://www.reuters.com/article/2011/10/19/fiat-marchionne-idUSL5E7LJ18420111019?type=companyNews

От "the lowest Italian sales in 20 years" е станало "FIAT с най-слаби продажби от 20 години", невероятно но Факт :).
А пък тоя Опел не знам какво толкова го хвалите, ако 4c влезе в производство ще изглежда като тунингована Калибра до него.

bouncer
09-11-2011, 14:50
Ето я оригиналната статия: http://www.reuters.com/article/2011/10/19/fiat-marchionne-idUSL5E7LJ18420111019?type=companyNews

От "the lowest Italian sales in 20 years" е станало "FIAT с най-слаби продажби от 20 години", невероятно но Факт :).
А пък тоя Опел не знам какво толкова го хвалите, ако 4c влезе в производство ще изглежда като тунингована Калибра до него.

Да де, ама АКО влезне в производство... А и защо сравняваш прекия конкурент на Жулиета с 4Ц? Не е правилно. Факт е, че този Хлопел ще разцепи ВСЯКА от понастощем продаваните Алфи без 8Ц (което както вече казахме не е баш 100% истинска Алфа, а и е от тотално друг извънземен клас).

Stoyan Georgiev
09-11-2011, 15:58

виж какво, дай евентуалната 4ц да я сравняваме с лотус елис, опел ГТ и понтиак солстис, че те са пО в категорията ;)

адекватен съперник до момента от алфа няма, факт!

и престанете да подлагате под съмнение ФЕНСТВОТО на всеки, който каже лоша дума за алфа или изрази добри чуства към друга марка по дяволите !

пък особено на боян, който е изсипал такива пари по колите си, дето изключително малко хора от форума са похарчили !

bouncer
09-11-2011, 16:52
Стояне,

смисъл никакъв, братко :)
Убедил съм се, че фенщината минава през няколко фази на развитие.
Фаза 1 - процеса на харесване на дадена марка и зародиша на идеята за покупка. Субекта все още е обективен във вижданията си и преценките си.
Фаза 2 - придобиването на продукта и тоталното заслепяване. Субекта си е купил дадения продукт и започва да изтъква предимствата му пред всички останали конкурентни продукти, защото не може да приеме, че не е направил правилния избор. Или просто защото наистина много го харесва.
Фаза 3 - Сектантство. Субекта е като кон с капаци и не отчита никакви доводи и тези, които не са съгласни с твърдението, че избраната марка е номер едно и всички останали са боклуци. Всички, които не са съгласни с него са или тотални лаици, или нищо не разбират.
Фаза 4 - Приемането на негативите. Субекта виждам осмисля и приема както силните, така и слабите страни на продукта, но въпреки това остава фен и отново би закупил продукт на въпросната марка.

Анализа и сегментирането на процесите и фазите във фенщината са си напълно моя интерпретация и не твърдя, че са 100% коректни. Някои минават през всички фази, някои остават в една единствена. Не е задължително да се мине през всички нива на фенщина.

ПС - айде сега е ред на един от най-уважаваните фоумни юзъри да ме репортне, защото "тея пичове от УС вече минават всякакви граници" :) Шегичка :)

morfius
09-11-2011, 16:57
Стояне,

смисъл никакъв, братко :)
Убедил съм се, че фенщината минава през няколко фази на развитие.
Фаза 1 - процеса на харесване на дадена марка и зародиша на идеята за покупка. Субекта все още е обективен във вижданията си и преценките си.
Фаза 2 - придобиването на продукта и тоталното заслепяване. Субекта си е купил дадения продукт и започва да изтъква предимствата му пред всички останали конкурентни продукти, защото не може да приеме, че не е направил правилния избор. Или просто защото наистина много го харесва.
Фаза 3 - Сектантство. Субекта е като кон с капаци и не отчита никакви доводи и тези, които не са съгласни с твърдението, че избраната марка е номер едно и всички останали са боклуци. Всички, които не са съгласни с него са или тотални лаици, или нищо не разбират.
Фаза 4 - Приемането на негативите. Субекта виждам осмисля и приема както силните, така и слабите страни на продукта, но въпреки това остава фен и отново би закупил продукт на въпросната марка.

Анализа и сегментирането на процесите и фазите във фенщината са си напълно моя интерпретация и не твърдя, че са 100% коректни. Някои минават през всички фази, някои остават в една единствена. Не е задължително да се мине през всички нива на фенщина.

ПС - айде сега е ред на един от най-уважаваните фоумни юзъри да ме репортне, защото "тея пичове от УС вече минават всякакви граници" :) Шегичка :)

А в коя фаза попадат тия дето осъзнали, неосъзнали и да искат не могат да си купят щото просто няма на пазара?

Колкото до сравненията, коли да ми харесат много... ама пустата Астра дето стана обект на спора ми е определено противна 8)

bouncer
09-11-2011, 17:08
А в коя фаза попадат тия дето осъзнали, неосъзнали и да искат не могат да си купят щото просто няма на пазара?

Колкото до сравненията, коли да ми харесат много... ама пустата Астра дето стана обект на спора ми е определено противна 8)

ОК, Астрата ти е противна. Ще дам друг пример. Фоксваген, марка без особена традиция в спорта (ако не броим ДАКАР в последните години), от догодина ще учства в международния рали шампионат с Поло. Мини участват от тази година. Къде е Алфа Ромео в спорта?

Къда са ни спортните модели? Къде са ни моделите изобщо? какво става?

тъжната истина е, че заради мърлячите от ФИАТ Алфа Ромео се превърна в една доста скучна марка без особени спортни възможности, с доста противоречив дизайн и доста по-скъпа от конкурентите си.

Alfa Pilot
09-11-2011, 17:09
Понастоящем Opel Astra OPC не се продава, очаква се идното лято когато ще разкрият повече детайли за динамиката и, а до тогава може да ги сравняваме само на картинка. Изглежда добре но в дизайна няма нищо оригинално, модели с такива фарове има почти всяка марка вече, за разлика от новите Алфи които винаги започват от бял лист с риск накрая да кажат че имали "спорен дизайн". Не разбирам защо от зор да се изкараме максимално обективни трябва да изравняваме Алфа със земята. От моделната им гама на мен ми липсва само 159 Crosswagon.

bouncer
09-11-2011, 17:13
Понастоящем Opel Astra OPC не се продава, очаква се идното лято когато ще разкрият повече детайли за динамиката и, а до тогава може да ги сравняваме само на картинка. Изглежда добре но в дизайна няма нищо оригинално, модели с такива фарове има почти всяка марка вече, за разлика от новите Алфи които винаги започват от бял лист с риск накрая да кажат че имали "спорен дизайн". Не разбирам защо от зор да се изкараме максимално обективни трябва да изравняваме Алфа със земята. От моделната им гама на мен ми липсва само 159 Crosswagon.

човече, то липсва 159 вече ти за кросвагон говориш.... В момента се продават само Мито и Жулиета. И да, спорен е дизайна. Защо никой не оспорваше дизайна на Брера или 159, а на новите модели доста се коментират? Защо като излезе 156 никой не каза, че е спорна? 155 спрямо всички коли в класа й за времето си? 164? ГТВ? 33? 75? 145/6, 147?

Ти като видиш някоя от на Звезделин Алфите обръщаш ли се? А ако видиш Опел от същите години дали ще ти направи впечатление? Смятам не.....

и още нещо, не изравняваме Алфа Ромео със земята, а НЕДОВОЛСТВАМЕ!!!! защото ни ДРЕМЕ! и ни е ЯД!!!!

ПС - прав си за Астра ОПЦ, но пък се продават корса ОПЦ 192 к.с. и Инсигния ОПЦ 325 к.с. Аналогични Алфи? нема.... срам....

morfius
09-11-2011, 17:21
ОК, Астрата ти е противна. Ще дам друг пример. Фоксваген, марка без особена традиция в спорта (ако не броим ДАКАР в последните години), от догодина ще учства в международния рали шампионат с Поло. Мини участват от тази година. Къде е Алфа Ромео в спорта?

тъжната истина е, че заради мърлячите от ФИАТ Алфа Ромео се превърна в една доста скучна марка без особени спортни възможности, с доста противоречив дизайн и доста по-скъпа от конкурентите си.

Е това си е за яд... хич не им се радвам на ФИАТ.
И остава само да се надяваме на някакво развитие покрай експанзията в САЩ или на продажба на марките, но на кого... ВАГ, Китайци?

renyx
09-11-2011, 20:10

Ето това е самата истина.
В началото на WRC сезона, Ланчия все още водеха по брой победи , а сега къде са? Същото се случва и с Алфа.Мито и Жужа с колко вида двг се продават и с колко са конкурентите?

Drag0
09-11-2011, 22:46
Отива точно към VW.
В първия ден , когато я пуснат за продажба ще бъде купена от VW.
Немската техника радва , само дано дизайна остане Италиански.

P.S. Fiat в Америка никога няма да пробие. Един мустанг 300 коня чисто нов е само 20 000 долара там. КъФ фият кви пет лева ...

nikolaaaay
09-11-2011, 23:50
ПС - прав си за Астра ОПЦ, но пък се продават корса ОПЦ 192 к.с. и Инсигния ОПЦ 325 к.с. Аналогични Алфи? нема.... срам....
Какво като има 192 к.с. и 325 к.с.? Предпочитам всяко Мито и не само със 170 коня, а и с по-малко пред тая Корса. Мито-то доставя повече удоволствие. Точно пък с Опел е смешно да се сравнява Алфа или която и да е италианска кола. Зад повечето Опели мирише на масло та се не трае. Като влязат някакви такива миризми знам, че отпред има или Опел или VW. Алфите имат много недостатъци разбира се, но качеството и дизайнът (не външния вид) са прилични, а удоволствието от карането е на доста високо ниво в сравнение с останалите масови марки.
П.С. На майка ми на Корсата днес й падна мигача от калника и се отвори дупка Д 15 см. Причината е тотална ръжда. Италианските коли от същите години си вървят и изглеждат съвсем прилично.

П.С. Опел Вектра Б има спирачен път oт 100 км/ч. 42 метра, Пежо 406 - 44,5 метра. Алфа 156 (от същите години) спира за 38 метра. Източник: ADAC

sa6o_roman
10-11-2011, 02:20

Колега, не помниш ли колко дълго време се възмущавахме, че задницата на Жулиетата супер много прилича на тази на Астрата. Опела излезе преди Алфата!!!

А като видя фаровете на същата алфа веднага се сещам за Пежо 206.

Николай, от къде си сигурен, че Мито и Жулиета са по-вълнуващи за каране от конкурентите си?

bouncer
10-11-2011, 09:56
Николай,

аз лично наскоро карах МиТо на дълъг път и честно да ти кажа не останаха никак очарован.

Speeder
10-11-2011, 10:15

Човек, какво ти става?
Хахаха, този спор го водихме по повод новата Жулиета мисля, но ти беше от другата страна!
Спомняш ли си?
Кой те "проми" ? :stretcher:

Сега, ако и стара Алфа си купиш.... :priest:

bouncer
10-11-2011, 10:22
Промиха ме колите на живо. София - Сливен - София с МиТо ми промениха светогледа! Жулиетата от вътре ми промени светогледа. Некъв умрел Опел е по-добър от Жулиета...е това вече ме разби...

Аз стара Алфа някой ден ще придобия, това не подлежи на обсъждане :)

HACCP
10-11-2011, 10:48
Момчета пожелавам на всички ви по един страхотен Опел какъвто ви сърце сака :big_love:
А аз ще се мъча с безличната не отличима Алфа със стопове на Астра (ама новата астра) :rosso_spider:
п.п. Карах 1.4 турбо и 1.6 турбо на Астрата както и инсигния 4x4 2.0 нафта .... страхотни са купувайте си :prescription:

Speeder
10-11-2011, 11:07
Работата е там, че Алфа е била на върха на автомобилният свят, сега е на дъното.

Някой да отрича?

HACCP
10-11-2011, 11:25
Работата е там, че Алфа е била на върха на автомобилният свят, сега е на дъното.

Някой да отрича?
Аз съм твърдо ЗА :static:
Да произведеш най сигорната кола в класа:
Да спечелиш в класа за най добър нов двигател за 2010:
Да притежаваш най добрият 1.4 двигател който се вгражда сериино:
Да си първият автомобил които вгражда сериино DNA деференциал в този клас (с три режима на каране корено различаващи се един от друг):
И не на последно място със стопове на Опел които са СтраОтни!
От това по надолу няма!:static:
п.п. http://www.alfagiulietta.com/giulietta/com/index.html#

bouncer
10-11-2011, 11:29
колега,

не казваме, че колата ти не става, а че просто Алфа Ромео не е това, което е била. Нямаме спортни модели, нямаме спортни участия, имаме два модела с три-четири опции за двигател. и това е.

HACCP
10-11-2011, 11:37
Ауууу щех да забравя двигателя е първи и в класа с електромагнитни клапани (смукателни) ама е на ФИАТ ....... стоповете обаче компенсират ....... аааааа те са на астра (новата) !

---------- Post added at 11:37 ---------- Previous post was at 11:29 ----------

колега,

не казваме, че колата ти не става, а че просто Алфа Ромео не е това, което е била. Нямаме спортни модели, нямаме спортни участия, имаме два модела с три-четири опции за двигател. и това е.
За да не ме разбере някой криво първо искам да кажа че въпреки че имам Жулиета за мен най красивата алфа е 155 после може би 159!
Проблема според мен че няма големи мотори по скоро е в това че алфа са си направили сметката и на тях им е ясно колко се купуват! И аз искам 350 коня алфа но ако я има дали мога да си я позволя и колко от хората които харесват алфа и биха карали алфа биха си я позволили! После идва въпроса с подръжката и така нататък. Нека се преброят във форума колко човека карат най големите мотори които алфа предлага за отделните модели и колко са малолитражките! Търсенето определя предлагането това и колкото и да е идиот новият шеф на фиат (а според мен той определено Е) не би пренебрегнал тази максима!

bouncer
10-11-2011, 11:38
Двигателят е първи в класа си, да. И да, на ФИАТ е. Не виждам какво се палиш и се нервираш. Ти не би ли искал да има ГТА Жулиета?

То това е така, но защо преориентираха една доста спортна марка в конкурент на Опел и Пежо, мама му стара?!?! Хубаво, нека има малолитражки и нормално мотори, но защо само три? Къде е ГТА модела? Къде са големите мотори? Къде е наследника на 159, на 166, на ГТВ, на ГТ? Жулиета е наследника на 147, ама къде е ГТ? нещо 4х4?

Ей това ме дразни. Обещават, но нищо не се случва. Не може да спреш от продажба един модел и да кажеш - новия през 2013...евентуално. Ти ще се кефиш ли на Алфа 300Ц? Или Алфа Себринг? Убиха идентичността на Ланчия, а сега ще убият и Алфа Ромео.

HACCP
10-11-2011, 11:51
Двигателят е първи в класа си, да. И да, на ФИАТ е. Не виждам какво се палиш и се нервираш. Ти не би ли искал да има ГТ Жулиета?
Колега не си ме разбрал правилно не се паля и не се плаша ама никак даже .... забавно ми е и го казвам сериозно ЗАБАВНО и всичо го казвам с голяма доза самоирония :drive:
Аз наистина съм щастлив от покупката си доставя ми огромно удоволствие! И всеки има право на мнение вашите са такива и аз ги приемам напълно сериозно!
И да искам ГТА но не на всяка цена, защото виждате какво става в Италия сега (ако не се лъжа концерна Фиат е единсвената автомобилна марка в която държавата е акционер) и ако цената да има сега ГТ жулиета е да доведе до нови загуби и то такива че въобще да няма Алфа или да я купи например WV по добре да няма!

bouncer
10-11-2011, 12:01
Аз също си харесвам 159-ката ужасно много, но ако можех щях да си купя бензинова. В момента на покупката още нямаше 1850 ТБи, а друг бензинов двигател просто не си заслужава за този модел.

И само за пример ще ти кажа - 159 е адски тясна кола. Въпре пространството е по-малко от колкото е в 147-цата. Кожения салон е направен от стари вестници е се къса за норматив (иначе в офертата е 3800 лв нали....) Волана за три години и 60 000 км се изтърка, скоростния лост е на гъз, рейката тропа, задницата също тропа, меховика също се разтропа.....но не бих я сменил за друг модел :)

Stoyan Georgiev
10-11-2011, 12:02
па мойта пък е в отлично състояние, само сглобката на салона е правена като че ли от изгладняли сомалийци хахахахахаха

преди 3-4 години като минех покрай салона на алфа и ми се пълнеше душата... сега няма нищо вътре, което да ме грабва - факт :)

ако тръгна да си взимам друга алфа вмомента ще е минимум 10 годишна ;)

HACCP
10-11-2011, 12:27
па мойта пък е в отлично състояние, само сглобката на салона е правена като че ли от изгладняли сомалийци хахахахахаха

преди 3-4 години като минех покрай салона на алфа и ми се пълнеше душата... сега няма нищо вътре, което да ме грабва - факт :)
И няма как да те грабне ... особено от акто ви взех Жулиетата :pp:
п.п. Моята Жу беше във вашият салон в Бургас! :static:

---------- Post added at 12:27 ---------- Previous post was at 12:19 ----------

За мен най-големият чар на Алфа е че няма два еднакви модела! Всеки нов модел се различава от предшевственика си и носи собствена индивидуалност!
За пример: Ното ауди А3 е същото като старото ама не съвсем, новото BMW серия еденичка е като старото но с по грозни фарове :yes:, или да вземем BMW 3 или WV и така нататък! Новите им модели са като фейслитинги на старите, малко опъване малко диодчета леко заглаждане на ръбове и готово .... НОВ! В алфа го няма този феномен!
п.п. Е то и новата Аста не е като старата :bouncing_smiley: - това е в кръга на шегата!

Stoyan Georgiev
10-11-2011, 12:35
И няма как да те грабне ... особено от акто ви взех Жулиетата :pp:
п.п. Моята Жу беше във вашият салон в Бургас! :static:

---------- Post added at 12:27 ---------- Previous post was at 12:19 ----------

За мен най-големият чар на Алфа е че няма два еднакви модела! Всеки нов модел се различава от предшевственика си и носи собствена индивидуалност!
За пример: Ното ауди А3 е същото като старото ама не съвсем, новото BMW серия еденичка е като старото но с по грозни фарове :yes:, или да вземем BMW 3 или WV и така нататък! Новите им модели са като фейслитинги на старите, малко опъване малко диодчета леко заглаждане на ръбове и готово .... НОВ! В алфа го няма този феномен!
п.п. Е то и новата Аста не е като старата :bouncing_smiley: - това е в кръга на шегата!

проблемът е, че говоря за софийския шоурум... подвизавам се в София

в Бургас поне са наблъскани фиатите, алфите и ланчите на едно място...

HACCP
10-11-2011, 12:39
проблемът е, че говоря за софийския шоурум... подвизавам се в София

в Бургас поне са наблъскани фиатите, алфите и ланчите на едно място...
Моя грешка :respect:

bushiDO
10-11-2011, 14:09
Положението с продажбите наистина не е цветущо, но то никога не е било кой знае колко розово. Просто към момента изискванията да оцелееш на пазара се покачиха неимоверно. Много брандове с традиции бяха купени, някои дори от китайци и индианци.

колкото то технологичното ниво на Alfa Romeo, според мен е абсолютно на нивото на конкуренцията. Дизайна също ми харесва и на Mito и на Giulietta.

п.п. верно е, че в моделната линия липсват купе, кабрио и нещо подобно на crosswagon.

п.п.2 някъде мернах инфо за планове за нов мотор 300 к.с. турбо, 1.8л, който ще се вгражда първо в Алфа...?

bouncer
10-11-2011, 14:30
http://www.automedia.bg/news/article_14708.html?utm_source=dnesbox&utm_medium=link&utm_campaign=footer

Alfa Romeo готви завръщане на паякаКабриолетът ще се произвежда отново от 2014 г.

Alfa Romeo преустанови производството на кабриолета Spider през миналата година, но явно шефовете на компанията се преосмислили това си решение и са решили да върнат към живота този впечатляващ автомобил.

Новият паяк (Spider) трябва да слезе от конвейера през 2014 г., като основно ще бъде насочен към пазара в САЩ, където конкуренцията на коли от този клас е най-сериозна. Машината, разбира се, ще се продава и на останалите пазари.

Първото, което се вижда, е че над новия Spider сериозно са поработили дизайнерите. Своята външност, както и интериорът си, автомобилът дължи на ателието Pininfarina, което още през миналата година показа на автосалона в Женева концептът 2uettottanta (на снимките).

Според появилите се информации серийната версия на кабриолета, за разлика от 2uettottanta, ще бъде по-мека, но и същевременно по-дръзка. Очаква се фаровете да бъдат по-големи от тези на концепта, същото важи и калниците.

Все още е рано да се каже с какъв двигател ще се появи машината, но се очаква това да бъде четирицилиндров агрегат с турбо Multi-Air с директно впръскване на горивото. Има възможност да бъде сложен и V6 би-турбо.

HACCP
10-11-2011, 14:53
http://www.automedia.bg/news/article_14708.html?utm_source=dnesbox&utm_medium=link&utm_campaign=footer

Alfa Romeo готви завръщане на паякаКабриолетът ще се произвежда отново от 2014 г.

Alfa Romeo преустанови производството на кабриолета Spider през миналата година, но явно шефовете на компанията се преосмислили това си решение и са решили да върнат към живота този впечатляващ автомобил.

Новият паяк (Spider) трябва да слезе от конвейера през 2014 г., като основно ще бъде насочен към пазара в САЩ, където конкуренцията на коли от този клас е най-сериозна. Машината, разбира се, ще се продава и на останалите пазари.

Първото, което се вижда, е че над новия Spider сериозно са поработили дизайнерите. Своята външност, както и интериорът си, автомобилът дължи на ателието Pininfarina, което още през миналата година показа на автосалона в Женева концептът 2uettottanta (на снимките).

Според появилите се информации серийната версия на кабриолета, за разлика от 2uettottanta, ще бъде по-мека, но и същевременно по-дръзка. Очаква се фаровете да бъдат по-големи от тези на концепта, същото важи и калниците.

Все още е рано да се каже с какъв двигател ще се появи машината, но се очаква това да бъде четирицилиндров агрегат с турбо Multi-Air с директно впръскване на горивото. Има възможност да бъде сложен и V6 би-турбо.
:big_love:

Bobi_33
10-11-2011, 15:06
:big_love:

Страхотия, но само на хартия, и то не по-рано от 2014г. Не ми се мисли останалите марки дотогава какво ще имат на пазара.

vladev
10-11-2011, 16:23
Само да вмъкна за Sergio Marchionne, че според мен човека е много в час. Вие гледате Алфа, че не цъфти, но когато той поема концерна Фиат е пред фалит. Успява за няколко години да го спаси. Около 2005 г. Алфа работи на 20% загуба - за всяка произведена Алфа, компанията прибира само 80% от разходите си. (За съжаления нама информация към днешна дата за състоянито). Освен това през 2008 ни удря една от най-тежките икономически кризи (да се надяваме и най-техката в живота ни). Всички производители на автомобили от премиум надолу страдат - GM, Ford, Toyota дори! Човека успява и да спаси и Крайслер групата от фалит. Съветвам всеки да прочете статията в Уикипедия за него:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sergio_Marchionne

Колкото до политиката отностно Алфа е напълно разбираемо. Един модел, от проект до поточната линия, му трябват 6! години. Това означава, че сега трябва да се появяват колите, проектирани през 2005, а със загуба от половин милярд на година и 100,000 продадени автомобила е трудно да се води развойна дейност.

И на мен ми се иска нещата да стават по-бързо, но уви - реалността е други.

P.S. Иначе напълно подкрепям повечето мнения че Алфа го е закъсала много и е на светлинни години от славата, която е имала.

rossenvn
10-11-2011, 16:30
Астра ОРС отговор за Bobi_33

Bobi_33
10-11-2011, 16:55
Астра ОРС отговор за Bobi_33

Колега, човек като теб, щом остане без доводи в един спор или обръща нещата на ирония или започва да обижда. Мен не ме мисли. Моят отговор за мен си, си остава по подразбиране от ника ми. Имам си и 145-ца. В семейството имаме още 2 скрапа. Една 145-ца 1.3 и най-голямата грешка в купуването на автомобил в семейството ни - 156 1.8ТС.
Но поне мога да кажа, че има с какво да се занимавам и с какво да сравнявам.
Или дай нещо съществено с пост на нормален човек или не пиши. Или пак ми показваш, че си Бай Ганьо?

mladej_it
11-11-2011, 06:46
Изчетох цялата тема и мога да кажа ,че мнението ми дословно се припокрива с това на Bobi_33 ! Просто накъдето и да се обърна и каквото и да търся не мога да отрека очебийното. И с риск да бъда запсуван ще кажа ,че за мен Маркионе е един нещастник! Наречете ме хейтър или лаик ,но тоя боквално се е..ва не само с марките под шапката на Фиат ,но и с хората работещи в концерна. Предпочитам пак положението 1990 отколкото някакъв цървул да ми обяснява как ще продава в САЩ милиони бройки , ще произвежда в САЩ и т.н. Цял свят се върти на изток и се чуди как да прилапа източните капитали , този мушмол уздравява мъртъв динозавър родом от безконечната печатницата на долари. А по-смешното даже бих казал трагичното е начина по който го прави. Модел на 10 години и изказвания от рода на "няма смисъл да се разработват нови модели" .
И още нещо което лично мен ми прави впечатление и направо ме шокира, да сте забелязали с какво се вози г-н Берлускони и какво го ескортира!? Ами ще ви кажа Алди, ескортират го Мерц-ове !? От това по-голямо доказателство ,че сме във фалит здраве му кажи.

rossenvn
11-11-2011, 10:00
Изчетох цялата тема и мога да кажа ,че мнението ми дословно се припокрива с това на Bobi_33 ! Просто накъдето и да се обърна и каквото и да търся не мога да отрека очебийното. И с риск да бъда запсуван ще кажа ,че за мен Маркионе е един нещастник! Наречете ме хейтър или лаик ,но тоя боквално се е..ва не само с марките под шапката на Фиат ,но и с хората работещи в концерна. Предпочитам пак положението 1990 отколкото някакъв цървул да ми обяснява как ще продава в САЩ милиони бройки , ще произвежда в САЩ и т.н. Цял свят се върти на изток и се чуди как да прилапа източните капитали , този мушмол уздравява мъртъв динозавър родом от безконечната печатницата на долари. А по-смешното даже бих казал трагичното е начина по който го прави. Модел на 10 години и изказвания от рода на "няма смисъл да се разработват нови модели" .
И още нещо което лично мен ми прави впечатление и направо ме шокира, да сте забелязали с какво се вози г-н Берлускони и какво го ескортира!? Ами ще ви кажа Алди, ескортират го Мерц-ове !? От това по-голямо доказателство ,че сме във фалит здраве му кажи.

Не че защитавам "мушмола", но Фиат работят и с Китай и с Индия, така че може и да не е толкова прост. Иначе в кръга на шегата ако Берлускони не харесва италианските автомобили, то военните там определено разбират повече: Maserati Quattroporte за военните в Италия (http://www.automedia.bg/news/article_14610.html)

qpwo
11-11-2011, 17:44
Сигурен съм ,че съм виждал Берлускони по медиите в 166-ца. Дори когато преди това го написах, колега ми отговори, че бил пич...

Bobi_33
11-11-2011, 19:23
Сигурен съм ,че съм виждал Берлускони по медиите в 166-ца. Дори когато преди това го написах, колега ми отговори, че бил пич...

Със сигурност се е возил и в италианка. Но 166 няма от 5г. и нейн заместник също. Докато всички немски производители оттогава досега извадиха доста машини във високият клас. Че и дълги бази и какво ли още не. И бронирани (респективно по-тежки), а и мотори да ги движат тия слонове. Дори Мазерати Куатропорте поостаря, а за заместник не се говори. Говореше се и за V12 в Куатропорте (за да догони немците), но уви, отново само обещания.
Като ще продава отвъд океана тоя тъпанар Маркионе, поне на Мазерати да беше дал засилка.

Alfabas Dimov
12-11-2011, 03:55
аз пък си мисля че духът на марката,дори и затихнал все още се носи от верните фенове които все още държат да имат истинска и сърцат автомобил със своя душа,и не си купуват някоя безлична марка кола която да е без душа,независимо от всички коментари за марката и нейното развитие!!!

---------- Post added at 03:55 ---------- Previous post was at 03:44 ----------

колегата е 100% прав по този въпрос,трябва да се помисли върху доста неща:big_whoops::big_whoops::big_whoops:

ne0
13-11-2011, 16:00
Аз съм твърдо ЗА :static:
Да произведеш най сигорната кола в класа:
Да спечелиш в класа за най добър нов двигател за 2010:
Да притежаваш най добрият 1.4 двигател който се вгражда сериино:
Да си първият автомобил които вгражда сериино DNA деференциал в този клас (с три режима на каране корено различаващи се един от друг):
И не на последно място със стопове на Опел които са СтраОтни!

Ауууу щех да забравя двигателя е първи и в класа с електромагнитни клапани (смукателни) ама е на ФИАТ ....... стоповете обаче компенсират ....... аааааа те са на астра (новата)

Колега радвам ти се, че си подпомогнал по някакъв начин Фиат като си си купил, кола с емблема на Алфа - ЕВАЛА! Това им е основния проблем - продажбите.
Моля те като собственик запознай се каква техника има точно в твоята кола, защото в цитатите, които избрах набързо има глупости и неверни неща.

Пиша ти го това за да провокирам повече знания и познаване на нещото, в което повечето тук се кълнат, но явно не познават.

Не го приемай като заяждане, далеч съм от тая мисъл, моля не ми отговаряй. :)

п.с. казах си, че няма да пиша тук в тази тема, но очевидните глупости ме дразнят и затъпяват форума

bushiDO
13-11-2011, 19:54
не мога да повярвам колко е трудно да се разбере, че ако до преди 3-4 години със 100к/годишно си на минус, със 150 си 0 на 0 и със 200к си на печалба, то в момента нещата са доста променени. така че не го хранете толкова обилно Маркионе.

ne0
13-11-2011, 22:37
Попрочетох последните не прочетени от мен страници и реши х да напиша нещо.

Доста съм писал за гибелта на Алфа, но явно голямото болшинство щзери от форума продължават да не са запознати с Алфа Ромео, а се пишат фенове и т.н. поради неразбираема за мен причина. Опитах се да добренеса за знанието за Алфа Ромео и да провокирам хората като им помагам да разберат, че Алфа Ромео изчезна отдавна, но уви.

Единственото останало са така наричащите себе си хора - АЛФИСТИ по целия свят.

Доказателство за това е и отбелязването на 100-годишнината на Алфа Ромео в Милано. Ами просто Алфа Ромео не съществува в Милано. Хората са си там но мразят Фиат.

Знам, че е трудно да се проумее, но по време на така наречените "организирани" празненства нямаше хора от Алфа Ромео. Имаше Алфисти. Алфисти от Китай, от Явпония, Лос Анжелис, Австралия, цяла Европа и огромна група близо 30 човека от България.

Та ние феновете създадохме мероприятието и местните фенове, които бяха истинските организатори. Фиат се покриха и така. Нямаше нищо официално от Алфа Ромео, нямаше пилоти от формула едно, нямаше каквито и да е представяния и т.н. Нищо.... просто сбирка на феновете, което си беше супер.

Аз бях с последен модел на Алфа Ромео (мито), който по мое мнение е срам за марката и когато с Григор и Петко се озовахме в завода в Арезе завидях на Григор който беше с последния модел проектиран от Алфа, при това го докара от България в двора от който преди маса години е излязла тази кола - Алфа Ромео 164.

10 факта на прима-виста, които трябва да Ви тревожат и да прикючат тази тема.

1. Алфа Ромео е Милано. Отдавна това не е така. Единственото останало там е музеят, поддържан от заклети фенове.

2. Хората работили за Алфа отдавна ги няма.

3. Заводите ги няма.

4. Инжинерите ги няма.

5. Развоините цехове за двигатели ги няма.

6.Алфа Ромео не прави двигатели почти 10 години вече.

7. Спортната дейност на Алфа Ромео приключва преди 20 години

8. Днес се радваме на FIRE мотори с турбина и им викаме Алфа Ромео........ системата Multiair е дело изцяло и само на Фиат....

9. ALFA ROMEO GIULIETTA не беше кръстена MILANO защото хората в Милано се надигнаха....

10. Недоразумението MITO се казва така за да се замаже убийството на АЛФА РОМЕО. (Milano - Turino)

п.с. Моля помислете дали тази тема има бъдеще...(и без това този раздел е поне 10 пъти по-слабо посетен от ВАЖНИТЕ ОБЩИ ПРИКАЗКИ) една добра кола като Алфа 159 с немски двигатели, за 10 години не съживява мъртвеца... Мъртъвците ходят по филмите ;)

а... и Маркионе да го духа

HACCP
14-11-2011, 00:02
Колега радвам ти се, че си подпомогнал по някакъв начин Фиат като си си купил, кола с емблема на Алфа - ЕВАЛА! Това им е основния проблем - продажбите.
Моля те като собственик запознай се каква техника има точно в твоята кола, защото в цитатите, които избрах набързо има глупости и неверни неща.

Пиша ти го това за да провокирам повече знания и познаване на нещото, в което повечето тук се кълнат, но явно не познават.

Не го приемай като заяждане, далеч съм от тая мисъл, моля не ми отговаряй. :)

п.с. казах си, че няма да пиша тук в тази тема, но очевидните глупости ме дразнят и затъпяват форума
Е не мога да не ти отговоря просто ми е трудно:dance:!
Само ще отбележа че познанията ми върху този автомобил които ти наричаш фиат с амблема на алфа са много по големи от твоите освен ако не разполагаш с информация която я няма побликувана ... а и едни 15 000 километра зад волана на този прекрасен ФИАТ! Както и да е. Не мисля че се заяждаш, пак повтарям аз пиша тук не за да се паля или ядосвам а за да се забавлявам! Колата която карам ми доставя огромно удоволствие ама Огромно, колата е уникална в много направления и ми пълни окото всеки ден и клкото повече я карам толко повече ми харесва. За разлика от много колеги аз мога да се самоиронизирам и да нося шега за моя сметка затова са и горните постове! :rosso_spider:

п.п. мнението ти за този фиат ми е напълно извено и съм наясно ... то е твое и имаш право на него
http://www.automedia.bg/video-test-drive/video_49.html
п.п.п. И се радвам че не се вслушах в него! Поздрави!

---------- Post added 14.11.11 г. at 00:02 ---------- Previous post was 13.11.11 г. at 23:54 ----------

Попрочетох последните не прочетени от мен страници и реши х да напиша нещо.

Доста съм писал за гибелта на Алфа, но явно голямото болшинство щзери от форума продължават да не са запознати с Алфа Ромео, а се пишат фенове и т.н. поради неразбираема за мен причина. Опитах се да добренеса за знанието за Алфа Ромео и да провокирам хората като им помагам да разберат, че Алфа Ромео изчезна отдавна, но уви.

Единственото останало са така наричащите себе си хора - АЛФИСТИ по целия свят.

Доказателство за това е и отбелязването на 100-годишнината на Алфа Ромео в Милано. Ами просто Алфа Ромео не съществува в Милано. Хората са си там но мразят Фиат.

Знам, че е трудно да се проумее, но по време на така наречените "организирани" празненства нямаше хора от Алфа Ромео. Имаше Алфисти. Алфисти от Китай, от Явпония, Лос Анжелис, Австралия, цяла Европа и огромна група близо 30 човека от България.

Та ние феновете създадохме мероприятието и местните фенове, които бяха истинските организатори. Фиат се покриха и така. Нямаше нищо официално от Алфа Ромео, нямаше пилоти от формула едно, нямаше каквито и да е представяния и т.н. Нищо.... просто сбирка на феновете, което си беше супер.

Аз бях с последен модел на Алфа Ромео (мито), който по мое мнение е срам за марката и когато с Григор и Петко се озовахме в завода в Арезе завидях на Григор който беше с последния модел проектиран от Алфа, при това го докара от България в двора от който преди маса години е излязла тази кола - Алфа Ромео 164.

10 факта на прима-виста, които трябва да Ви тревожат и да прикючат тази тема.

1. Алфа Ромео е Милано. Отдавна това не е така. Единственото останало там е музеят, поддържан от заклети фенове.

2. Хората работили за Алфа отдавна ги няма.

3. Заводите ги няма.

4. Инжинерите ги няма.

5. Развоините цехове за двигатели ги няма.

6.Алфа Ромео не прави двигатели почти 10 години вече.

7. Спортната дейност на Алфа Ромео приключва преди 20 години

8. Днес се радваме на FIRE мотори с турбина и им викаме Алфа Ромео........ системата Multiair е дело изцяло и само на Фиат....

9. ALFA ROMEO GIULIETTA не беше кръстена MILANO защото хората в Милано се надигнаха....

10. Недоразумението MITO се казва така за да се замаже убийството на АЛФА РОМЕО. (Milano - Turino)

п.с. Моля помислете дали тази тема има бъдеще...(и без това този раздел е поне 10 пъти по-слабо посетен от ВАЖНИТЕ ОБЩИ ПРИКАЗКИ) една добра кола като Алфа 159 с немски двигатели, за 10 години не съживява мъртвеца... Мъртъвците ходят по филмите ;)

а... и Маркионе да го духа
Ейййй велик си сериозно! Доводите и 10 -те са истина и дори ентосиаст като мен не може да ги отрече! Но както всеки се опитва да разбере мнението ти така е добре и ти да оставиш ние да изразим своето! Така като си почнал защо спираме само до тази тема ... защо не затрием още 10-тина теми или давай да закрием форума? Тук сме за да споделяме, разменяме и коментираме мнения и идеи! Никой не е последна истанция. Така че като не ти се пиши не пишеш и толкова!
п.п. Разбери ме правилно нищо ама нищо лично :thumbup:

ne0
14-11-2011, 01:11
Така е всеки си има право на мнение. Радвам ти се, че си се навил да купиш нова Алфа. Моля те като фен поне научи каква техниката има по колата, за да може да споделяш полезна информация. Написал си глупости в по-горните постове или още вярваш, че имаш DNA диференциал и електромагнитни клапани.....???? :):):):):)

Бъди далеч от мислъта, че се опитвам да ти кажа, че си се пре...ал... НАЙ-ВАЖНОТО Е ЧЕ ТЕБ РАДВА!!!!

Това, че имаш 15 000 км опит не прави Джулиета по-кола. Имал съм възможността да пробвам Ку Ве -то на Серес... Бърза е.... но духа на Алфа го няма ЗА МЕН. Не го усетих. Карал съм почти всички модели в най-различни модификации на алфа след 70-те без Монреал, Арна, 8Ц и Алфа 6....... като само на Арна и Алфа 6 не съм се качвал вътре... мисля имам база за сравнение, та на тия новите неща в шоурумите им липсва много, а на хората които са запознати с това което е била марката та дори и до 164 (може би най-добрият автомобил правен от Алфа Ромео) в техническо отношение им е ясно, че емблемата към настояще лъже. Пробвай да разбереш, какво се опитвам да ти кажа.

Алфа 159 е много добра кола... но да сложиш мотори правени в Кайзерслаутерн - ГЕРМАНИЯ и Австралия... в Алфа не става. АНАТЕМА!!!!!

:):):):):)

п.с. И с твоята съм имал досег преди да я купиш :):)

546
14-11-2011, 01:56
Нео,прав си братче,ма като акционерите искат кинти,а не хубави коли така става.Ако случайно има читава Алфа в бъдеще,то няма да е заради фенщина от страна на Маркионе и компания,а ще е защото пазара го изисква,тоест трябва да има търсене на нови,стилни и спортни коли в ценовия сегмент под Мазерати.Към момента явно няма такова нещо.АР за мениджърите е просто емблема която дава възможност да се изкарат печалби от определена група купувачи,нищо повече.Американската авантюра дето дръпна сериозен финансов ресурс още не е към края си -има още акции да се купуват и там подозирам ,че дълго ще праскат минуси докато изкупят колкото се може повече и на по ниска цена.Интереса клати феса дето викат комшиите.Гадно ще е, ако трайно забият марката в посока да е просто един фиатов фейслифт и да напускат ефтинки алфи с кьопави мотори дето да я компрометират окончателно.По добре скъпи,лакоми и недотам здрави алфи,но бързи и със спортен характер,отколкото по-лъскави фиатчета с за масовия купувач,дето му е все тая какво кара,важното е да е на сметка.

HACCP
14-11-2011, 02:08
Така е всеки си има право на мнение. Радвам ти се, че си се навил да купиш нова Алфа. Моля те като фен поне научи каква техниката има по колата, за да може да споделяш полезна информация. Написал си глупости в по-горните постове или още вярваш, че имаш DNA диференциал и електромагнитни клапани.....???? :):):):):)

Бъди далеч от мислъта, че се опитвам да ти кажа, че си се пре...ал... НАЙ-ВАЖНОТО Е ЧЕ ТЕБ РАДВА!!!!

Това, че имаш 15 000 км опит не прави Джулиета по-кола. Имал съм възможността да пробвам Ку Ве -то на Серес... Бърза е.... но духа на Алфа го няма ЗА МЕН. Не го усетих. Карал съм почти всички модели в най-различни модификации на алфа след 70-те без Монреал, Арна, 8Ц и Алфа 6....... като само на Арна и Алфа 6 не съм се качвал вътре... мисля имам база за сравнение, та на тия новите неща в шоурумите им липсва много, а на хората които са запознати с това което е била марката та дори и до 164 (може би най-добрият автомобил правен от Алфа Ромео) в техническо отношение им е ясно, че емблемата към настояще лъже. Пробвай да разбереш, какво се опитвам да ти кажа.

Алфа 159 е много добра кола... но да сложиш мотори правени в Кайзерслаутерн - ГЕРМАНИЯ и Австралия... в Алфа не става. АНАТЕМА!!!!!

:):):):):)

п.с. И с твоята съм имал досег преди да я купиш :):)
Добре за да бъда напълно точен ще се опитам да бъда кратък но надявам се съдържателен!
Колата притежава Q2 диференциал (надявам се :roll2:) и няколко системи за сигурност (да не ги изброявам че може да се окаже че ги няма вече :-D). В купето е разположено едно лъскаво копче което променя характеристиките им в три режима да го наречем DNA устройсто (така мисля че е по точно). Промените се в опериращите параметри на двигателя, на кормилното управление, окачването и на електронния диференциал Q2.
Отностно Технологият Multiair - "Новата технология на MultiAir се състои в променената технология на всмукателните клапани. За отварянето и затварянето им се използва хидравлична технология с електронна система на управление. Моментът на отваряне и затваряне на клапаните и неговата продължителност могат да се променят."
А ако горното не те задоволява - "Multiair (or Uniair) is an electro-hydraulic variable valve actuation technology controlling air intake (without a throttle valve (http://en.wikipedia.org/wiki/Throttle_body)) in petrol or diesel engines[/URL]. It is compatible with both naturally aspirated and forced-induction engines." цитата е от ето тук.
[url]http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Multiair&ei=mVXATsDUMYyIhQeSj92cDQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=3&ved=0CEIQ7gEwAg&prev=/search%3Fq%3Dmultiair%26hl%3Dbg%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DX%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26channel%3Dnp%26biw%3D1280%26bih%3D88 4%26prmd%3Dimvns (http://en.wikipedia.org/wiki/Multiair#cite_note-BestNewEngine-0)
До някъде може би си прав че не съм се изрзил правилно или по скоро пълно!
п.п. И в духа на майтапа и буквалистиката с мойта не си имал допир ... освен ако не си и навъртял 11-сете километра на които я купих :lol: или ми кръшка Мръсницата :roll:

sa6o_roman
14-11-2011, 02:26
Когато си уредих кръгче с новата Жулиета, до мястото на срещата отидох с една 33-ка. Съвсем ясно усещах за какво говори Нео относно духа (който по-скоро бих нарекъл наслада или кеф от шофирането).

А на тези които биха отсекли, че няма смисъл да се сравняват коли от различни епохи, ще им кажа да не бързат. Окачването в режим normal на Жулиетата въобще не беше толкова комфортно както това на 33-ката, а отгоре на всичко в режим dynamic колата пак не блестеше с динамични качества спрямо 33!

HACCP, преди в Алфа да сложат системата DNA, в Голфа и Астрата пуснаха по-скъпи и по-сполучливи активни окачвания. Поне DNA е серийна (май). Иначе Жулиетата е добра и съвременна, ама няма и мирис на Алфа в нея.

Защо да не могат да съществуват отделни заводи, студиа, инженерни екипи и т.н за Фиат и за Алфа? Фв и Ауди ги плюете че били еднакви но това въобще не е така, всяка от тези марки си има доза автономност. Ауди си има отделни инженери и заводи. Наистина делят платформи и двигатели, но над тях са мислили две глави а не една.

Вижте колко марки се възродиха напоследък... само Алфа и Ланча гинат, не можем да се оправдаваме с външни фактори като криза/пазари/чушки. Интереса клател феса еми от Фиат що са толкова незаинтересовани?

pooh
14-11-2011, 10:02
...

HACCP
14-11-2011, 10:46
Когато си уредих кръгче с новата Жулиета, до мястото на срещата отидох с една 33-ка. Съвсем ясно усещах за какво говори Нео относно духа (който по-скоро бих нарекъл наслада или кеф от шофирането).

А на тези които биха отсекли, че няма смисъл да се сравняват коли от различни епохи, ще им кажа да не бързат. Окачването в режим normal на Жулиетата въобще не беше толкова комфортно както това на 33-ката, а отгоре на всичко в режим dynamic колата пак не блестеше с динамични качества спрямо 33!

HACCP, преди в Алфа да сложат системата DNA, в Голфа и Астрата пуснаха по-скъпи и по-сполучливи активни окачвания. Поне DNA е серийна (май). Иначе Жулиетата е добра и съвременна, ама няма и мирис на Алфа в нея.

Защо да не могат да съществуват отделни заводи, студиа, инженерни екипи и т.н за Фиат и за Алфа? Фв и Ауди ги плюете че били еднакви но това въобще не е така, всяка от тези марки си има доза автономност. Ауди си има отделни инженери и заводи. Наистина делят платформи и двигатели, но над тях са мислили две глави а не една.

Вижте колко марки се възродиха напоследък... само Алфа и Ланча гинат, не можем да се оправдаваме с външни фактори като криза/пазари/чушки. Интереса клател феса еми от Фиат що са толкова незаинтересовани?
Съжалявам че пак ще се повроря но държа да ме разберете правилно! Аз не искам да кажа че карам най добрата Алфа а по скоро се опитвам да ви разбера защо толкова много ... кака да кажа я не долюбвате?
Системата DNA не е активно окачване но това няма знаение! Алфата която ме спечели е именно бяла Алфа ромео 33. Това стана след като няколко дена се возих в такава през далечната 1994 година (далечна за мен)! После окончателно полудях по 155 и до днес за мен 155 -цата е уникална! След това следват няколко опита да се сдобия първо 145 джуниар, имах колебания за една 33 -ка която м/у другото още стои изоставена на дойран (само защото ми беше детска мечта), 159 1.9 JTS, и така до март тази година.
И т.к. единствено и то до някъде знам какво очаква от една алфа ne0, бихте ли ми описали какво и как ви се иска да изглежда и какво поведение да има следващият и модел например?
п.п. В концерна който спомена VW AUDI груп са още много и си прав за казаното за тях но да не забравяме че се опправляват от НЕМЦИ :flirt:

ne0
14-11-2011, 11:06
Аз искам кола с индивидуалност. А това значи, спортна история (минало и настояще), нестандартен дизайн, нестандартни мотори, нестандартно управление и като се каже Алфа да се знае.... не са много здрави, ниски са и не много удобни, ама вървят много и са адски красиви и не можеш да ги припознаеш ;) Искам Алфа да е близо до нивото на БМВ.

Но това няма как да стане. Проблема е, че Алфа Ромео не съществува и каквото и да си говорим е само в минало време... много минало време. Това е. Няма как да има отново старата Алфа.... няма ги хората правили алфа... връзката с миналото е изчезнала отдавна, останала е емблемата

п.с. Много се кефя на БМВ...ей го на пуснаха M1 пуснаха и М5 дизел... лошо ли е...

Mury
14-11-2011, 16:07
Аз искам кола с индивидуалност. А това значи, спортна история (минало и настояще), нестандартен дизайн, нестандартни мотори, нестандартно управление и като се каже Алфа да се знае.... не са много здрави, ниски са и не много удобни, ама вървят много и са адски красиви и не можеш да ги припознаеш ;) Искам Алфа да е близо до нивото на БМВ.

Но това няма как да стане. Проблема е, че Алфа Ромео не съществува и каквото и да си говорим е само в минало време... много минало време. Това е. Няма как да има отново старата Алфа.... няма ги хората правили алфа... връзката с миналото е изчезнала отдавна, останала е емблемата

п.с. Много се кефя на БМВ...ей го на пуснаха M1 пуснаха и М5 дизел... лошо ли е...

Тук само да вметна,като каза мотори-те да са италиански,а не в днешно време Алфа да се гордее единствено с дизелите си,защото само те са италиански.1.4 си е жив Файър мотор на Фиат,1.8 ТБИ Т.С. с модерна глава с директно впръскване,и малко за времето си коне 200/230/ФВ имат такъв мотор с 225 коня преди 12 години/,сори ама всички вече правят 2 литрови мотори по 300 к.с. и нагоре,при Алфа няма вече кой да ги направи................:wallbash::wallbash::wallba sh::wallbash:

digitalundgrd
14-11-2011, 17:01
Аз искам кола с индивидуалност. А това значи, спортна история (минало и настояще), нестандартен дизайн, нестандартни мотори, нестандартно управление и като се каже Алфа да се знае.... не са много здрави, ниски са и не много удобни, ама вървят много и са адски красиви и не можеш да ги припознаеш ;) .

Мога да кажа само едно ГОЛЯМО ЕВАЛА за тези думи :clapping:

И на мен много, много пъти са ми задавали въпроса защо по дяволите продължавам да набивам толкова пари в моята кочинка, която вече не е първа младост, не вози меко, не са и евтини частите, не е икономична, не е тиха, не може да прави обратни завои лесно по тесните улички итн... - Нено е дал отговора кратко и ясно в цитата по-горе 8-)

RPWWD
14-11-2011, 19:12
Мога да кажа само едно ГОЛЯМО ЕВАЛА за тези думи :clapping:

И на мен много, много пъти са ми задавали въпроса защо по дяволите продължавам да набивам толкова пари в моята кочинка, която вече не е първа младост, не вози меко, не са и евтини частите, не е икономична, не е тиха, не може да прави обратни завои лесно по тесните улички итн... - Нено е дал отговора кратко и ясно в цитата по-горе 8-)

Ти па къде се буташ между шамарите с тоя ФИАТ 16V, не знаеш ли, че твоята кола не е Алфа и е най-чупливата заедно със 156 ;-)

п.п. След като стана ясно, че марката отива на майната си, аре да я заключим тая тема вече и толкова!?! Аз пък бих си купил и Жулиета и всяка друга чисто нова Алфа, ама няма кинти и затва гроздето трябва да ми е кисело, ли? Бъдете мъже, а не ревливи деца.

leketo84
14-11-2011, 19:34
Ти па къде се буташ между шамарите с тоя ФИАТ 16V, не знаеш ли, че твоята кола не е Алфа и е най-чупливата заедно със 156 ;-)

п.п. След като стана ясно, че марката отива на майната си, аре да я заключим тая тема вече и толкова!?! Аз пък бих си купил и Жулиета и всяка друга чисто нова Алфа, ама няма кинти и затва гроздето трябва да ми е кисело, ли? Бъдете мъже, а не ревливи деца.
Аз харесвам Жулиетата , но ми е малка ! Искам да има модели във всички сегменти и тогава всички ще са щастливи 8-)

nickyto
14-11-2011, 19:53
Ето какво прочетох днес :
http://topcars.bg/news.php?id=7216

:gruebel:

А дано не е поредния кьор фишек...

mladej_it
14-11-2011, 21:40
Ето какво прочетох днес :
http://topcars.bg/news.php?id=7216

:gruebel:

А дано не е поредния кьор фишек...

Море баш фишек си е и то арабията, като и всяка друга информация относно марката последните години.

Ще прощаваш ,че те цитирам ,но аз пък днес във финансовите новини по една БГ телевизия чух за пореден 5 % спад в акциите на ФИАТ. "Ха сега кажете де са му рацете!?" на Маркионе имам впредвид (ако мога така да се изразя). И за да не спамя излишно ще замълча ,защото изразих дословно какво мисля по темата в предишния ми пост. Поздрави на всички и им се радвайте на беллите макини, че подобни скоро няма да видим !

digitalundgrd
14-11-2011, 23:46

Не знам аз къде се бутам, но мисълта ми беше, че 100 пъти бих предпочел 10 годишна 147 ГТА пред ново Мито или Жужка Куве пък нека ми е кисело гроздето ;) Не всичко опира до кинтите повярвай :calc:

bouncer
15-11-2011, 10:37

Мислиш ли че рева щото ми е кисело гроздето? Айде да се въздържаме от такива определения и класификации, а?

RPWWD
15-11-2011, 18:33
Мислиш ли че рева щото ми е кисело гроздето? Айде да се въздържаме от такива определения и класификации, а?

Може и да ти е станало вече, хора са се разорявали за часове, де да знам мама и тате на кво финансово дередже са ;-) Това в кръга на шегата, разбира се, на който му е кеф и може - си купува Жужи-мужи, Митковци и прочее, на който не му е или не може - кара квото има и може да си позволи и престава да вие като линейка и да обяснява на целокупното форумно братство колко жестоко пре.е.ан е в цялата трагедия :smartass:

Наистина призовавам модераторите да заключат тая безумна тема или поне да я преместят в Чата, наравно с "Гледате ли го?", "Смучете ли го?" или "Имам хемороиди и си мисля за Космоса" :machinegunner:

HACCP
15-11-2011, 19:52
Колеги няма значение гроздето кисело или сладко важното да е ферментирало :wein: и само приятни поводи свързани с марката за :drinking::cheers:

digitalundgrd
15-11-2011, 23:36
Може и да ти е станало вече, хора са се разорявали за часове, де да знам мама и тате на кво финансово дередже са ;-)

Хахахах добре, че мама и тате са на средностатистическа за България заплата, иначе щях да го приема лично :flirt:

Каквото и да си говорим с оглед на форума, а и не само...90% от притежателите на Алфа Ромео са си купили кола от тази марка, не защото са толкова големи фенове, не защото искат да карат някаква кола със спортна история и по-спортно поведение на пътя. Просто са имали по 3-4000лв и са видяли примерно 156-чка с малко повече екстри (кожа, климатик, Халуминиеви жанти) и са скочили в джаза ;)

И Нено е тръгнал на същите тези хора да им обеснява за марката, че някога е била с традиции в спорта, и че вече в същност няма Алфа Ромео...Няма смисъл :lol_sign:

Sunny
15-11-2011, 23:52
............. :lol_sign:

Много си прав но и същите хора няма да те разберат за съжаление .

AR147
16-11-2011, 00:00
Оф аман от хейтъри - ай карайте си 30 годишните кочини .... Алфа било еди кво си - кой си ти че да определяш ние кво да караме .... ае сиктир.Жулиетка ше си я карам с кеф и ме боли фара за мнението ти

ne0
16-11-2011, 00:10
Оф аман от хейтъри - ай карайте си 30 годишните кочини .... Алфа било еди кво си - кой си ти че да определяш ние кво да караме .... ае сиктир.Жулиетка ше си я карам с кеф и ме боли фара за мнението ти

http://www.caracid.com/wp-content/uploads/alfa2.jpg

Щом тази 30 годишна кола е кочина ХОДИ И СЕ ГРЪМНИ и моля те като си купиш и спортни накладки и тях да си ги туриш у подписа.... набраво си напиши с големи букви и какви са ти вентилите на джантите ... смях в залата

Светльо е много прав ... за ко ли аз и още няколко колеги тук си губим времето

п.с. Индивид които пише такива глупости (AR147) за най-истинските алфи заслужава сам да си изтрие профила от форума, без да чака да му помогнат

morfius
16-11-2011, 00:28
Хахахах добре, че мама и тате са на средностатистическа за България заплата, иначе щях да го приема лично :flirt:

Каквото и да си говорим с оглед на форума, а и не само...90% от притежателите на Алфа Ромео са си купили кола от тази марка, не защото са толкова големи фенове, не защото искат да карат някаква кола със спортна история и по-спортно поведение на пътя. Просто са имали по 3-4000лв и са видяли примерно 156-чка с малко повече екстри (кожа, климатик, Халуминиеви жанти) и са скочили в джаза ;)

И Нено е тръгнал на същите тези хора да им обеснява за марката, че някога е била с традиции в спорта, и че вече в същност няма Алфа Ромео...Няма смисъл :lol_sign:

Не всички сме си ги купували защото са евтини, някои защото им е допаднало как се чувстват вътре... макар да са вече каръщисани от ФИАТ.

Хайде стига хейтили, дай ми един Монреал например и условия да го съхранявам, пък пак ми кажи, че било кочина.
Не мога да разбера защо бъркате нещата, някога сме били спортна марка, сега сме поизлъскан ФИАТ.
Това не прави колите ни лоши, лошото е, че няма развитие.
Жулиета като топ модел?
Малък градски хеч като топ модел?
Несериозно е бре хора...
А за спорт изобщо няма да говорим.

546
16-11-2011, 00:59
Еле пък с мотор1,4,па бил той и мултиеър спорт няма,само икономия и екология.Тия хитрите системи с които са наблъскани модерните коли кво общо имат със спортното усещане ми е най-чудно.После били бездушни колите,че къв кеф мога да изпитам като кошника само дето не завива сам.
Едни много коне ама ги усещаш след малко,не веднага след като я настъпиш.Баланс на масата нема,затуй пък ръгат мултилинк и или електронна система за стабилност.Натикали скъпо аудио и мултифункционален волан,а мотора звук като деу .
Искам алфа дето да завива като кола с леко отворена предница,да спира както си трябва,а не АВС да трака непрекъснато заради шегичките на конструктора.
Да има визия като спорта кола,не като кола за пазар.Друг път повече

Sunny
16-11-2011, 01:09

Карай си там префърцунения Фият и не се занимавай с Алфа Ромео .
И когато споменаваш Алфа Ромео с 8v мотор стани прав - както каза Нено ....
Аман от хейтъри с надрусани дизели в тоя форум вече ...

Speeder
16-11-2011, 10:24

Тая Алфа от картинката ти в подписа не я знам.
Кой модел е ?
Сигурно е някоя нова с дизел и голям чип! :busted_cop:

Stoyan Georgiev
16-11-2011, 11:09

е ти утрепа коньо с мистрията направо

HACCP
16-11-2011, 11:36
Еле пък с мотор1,4,па бил той и мултиеър спорт няма,само икономия и екология.Тия хитрите системи с които са наблъскани модерните коли кво общо имат със спортното усещане ми е най-чудно.После били бездушни колите,че къв кеф мога да изпитам като кошника само дето не завива сам.
Едни много коне ама ги усещаш след малко,не веднага след като я настъпиш.Баланс на масата нема,затуй пък ръгат мултилинк и или електронна система за стабилност.Натикали скъпо аудио и мултифункционален волан,а мотора звук като деу .
Искам алфа дето да завива като кола с леко отворена предница,да спира както си трябва,а не АВС да трака непрекъснато заради шегичките на конструктора.
Да има визия като спорта кола,не като кола за пазар.Друг път повече
Колега много задълбочен анализ от твоя страна! Остава да кажеш сега колко километра имаш зад волана на подобни коли пък били те Алфа (ооо извинявай лъскав фиат) или НЕ? А на въпросати колко спорт може да има в един малък двигател с турбо ето малък пример от любимата ни марка!
Емблематичният сезон от Ф1 1984 (емблематичен с това че Ники Лауда печели титлата само с 0.5 точки) се засичат и два двигателя на Алфа Ромео!
1.Алфа Ромео 1260 3.0 V12 - Отбор Osella Squadra Corse
2. Алфа Ромео 890Т 1.5 V8Т - Отбор Benetton Team Alfa Romeo
Сезона завършва с 11 т. за отбор номер 2 и само 2 точки с отбор номер 1. Като отбор номер 1 печели тези две точки едва след като сменя двигателя си с Алфа Ромео 890Т 1.5 V8Т!
Друг отбор с V8 3.0 мотор в същият този сезон е Arrows-Ford и те печелят цели 3 точки!
А ако системите за сигорност които споменаваш намалят само с един човешки живот смъртноста по улиците аз съм ТВЪРДО ЗА! Признавам обаче че съществен недостатък е че когато решиш да се забавляваш извън пътя липсва едно копче OFF което да разкара всички тези системи и да те остави да се бориш с колата сам!
Поздрави!
п.п.
http://www.vbox7.com/play:3a0ea3da

bouncer
16-11-2011, 11:43
Колега много задълбочен анализ от твоя страна! Остава да кажеш сега колко километра имаш зад волана на подобни коли пък били те Алфа (ооо извинявай лъскав фиат) или НЕ? А на въпросати колко спорт може да има в един малък двигател с турбо ето малък пример от любимата ни марка!
Емблематичният сезон от Ф1 1984 (емблематичен с това че Ники Лауда печели титлата само с 0.5 точки) се засичат и два двигателя на Алфа Ромео!
Сезона завършва с 11 т. за отбор номер 2 и само 2 точки с отбор номер 1. Като отбор номер 1 печели тези две точки едва след като сменя двигателя си с Алфа Ромео 890Т 1.5 V8Т!
Друг отбор с V8 3.0 мотор в същият този сезон е Arrows-Ford и те печелят цели 3 точки!
А ако системите за сигорност които споменаваш намалят само с един човешки живот смъртноста по улиците аз съм ТВЪРДО ЗА! Признавам обаче че съществен недостатък е че когато решиш да се забавляваш извън пътя липсва едно копче OFF което да разкара всички тези системи и да те остави да се бориш с колата сам!
Поздрави!
п.п.

Колега,

не е редно да сравняваме двигатели от Формула 1 със серийни такива. Нямат нищо общо.

HACCP
16-11-2011, 12:00
Колега,

не е редно да сравняваме двигатели от Формула 1 със серийни такива. Нямат нищо общо.
Ама и двата двигателя са от формула 1! И двата са правени за това и двата са на лимита на възможностите и са проектирани за по 500-800 километра! Затова и сравнението ми е само м/у тях! Аз не давам за пример турбо мотор от Ф1 и сериен мотор от улицата!

Mury
16-11-2011, 12:00
Олеле майкоууууууууууу,мъка,мъкааааааааааааа:chair::chai r::chair::chair:нямам думи просто какви неща говорят хората :tv::tv::tv::tv:

andro88
16-11-2011, 12:09
Редица нови модели от Alfa Romeo
Луксозен флагман, SUV, нов седан и няколко спортни модела.
На конференция с инвеститори, италианската марка Alfa Romeo съобщи плановете си за следващите няколко години. Италианците казват, че ще се превърнат в "истинска премиум марка, съсредоточена върху стила, динамиката и леките конструкции".Планът им стартира с обновената Alfa MiTo, която ще видим през 2013 година. Моделът ще има и версия с пет врати, за да задоволи нуждите на младите семейства, казват от Alfa.

Непосредствено след него очакваме да се появи моделът 4C, на чиято премиера ще бъде показан и SUV модел. По думите на италианците, проходимото возило ще "съчетава качествата на кросоувър с динамиката на Alfa Romeo".

През 2014 година, към новите моделите на Alfa Romeo ще се присъединят още четири - Giulia във версии седан и комби, нов Spider, луксозен флагман (със задно задвижване и V6 двигател) и обновена версия на Giulietta.

Планът на Alfa Romeo предвижда увеличаване на продажбите в световен мащаб до 400 000 единици годишно.
И това ако не е новина..
http://www.automedia.bg/news/article_14366.html:go::go::go::go:

ne0
16-11-2011, 12:12
Ама и двата двигателя са от формула 1! И двата са правени за това и двата са на лимита на възможностите и са проектирани за по 500-800 километра! Затова и сравнението ми е само м/у тях! Аз не давам за пример турбо мотор от Ф1 и сериен мотор от улицата!

мъка, мъка мъка.......

andro88
16-11-2011, 12:58

Това ми е любимата част...

HACCP
16-11-2011, 13:39
Оригинална статия:
http://www.motorauthority.com/news/1055619_report-ferrari-working-on-super-multiair-engine
Превод:
http://alpina.autohop.bg/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F/ferrari-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D 0%B8-%D1%81%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%80-multiair-10752.html

ne0
16-11-2011, 15:06
Айде тогава нещо по темата.

Да Ви попитам къде ще се произвеждат така наречените Алфа Ромео като няма заводи вече... или има завод на Алфа за който не знам. Ще съм Ви много благодарен ако измислите някаква реална История и обогатите знанието ми/ни.

Факти.

Основните заводи на Алфа Ромео бяха Алфа Север и Алфа Юг.

Алфа Север не работи от 2005 година след приключване на производството на V6 моторите и там няма нищо. Само Музеят седи с Историческия архив и някой други администрации.

Алфа Юг към момента се преустроява да прави Панди. Алфа Юг беше последния завод на Алфа отдам излезеи последната почти истинска Алфа Ромео - 159. А ФИАТ с цялата си наглост дори го прекръстиха на скоро завода на някакъв писател или филосов...

Та къде ще се правят Алфите????

morfius
16-11-2011, 15:32
В Канада... без билет и виза :go:

andro88
16-11-2011, 15:46
Айде тогава нещо по темата.

Да Ви попитам къде ще се произвеждат така наречените Алфа Ромео като няма заводи вече... или има завод на Алфа за който не знам. Ще съм Ви много благодарен ако измислите някаква реална История и обогатите знанието ми/ни.

Факти.

Основните заводи на Алфа Ромео бяха Алфа Север и Алфа Юг.

Алфа Север не работи от 2005 година след приключване на производството на V6 моторите и там няма нищо. Само Музеят седи с Историческия архив и някой други администрации.

Алфа Юг към момента се преустроява да прави Панди. Алфа Юг беше последния завод на Алфа отдам излезеи последната почти истинска Алфа Ромео - 159. А ФИАТ с цялата си наглост дори го прекръстиха на скоро завода на някакъв писател или филосов...

Та къде ще се правят Алфите????

Прави ми впечатление, че ти си непоправим песимист. На моменти досадно черноглед. Има официален релийс за недвусмислено положително развитие на марката- умножаване на моделното семейство-нещо за ,което постоянно недоволстваме, а ти видиш ли сега , проблем е , че са преместили завода от А в Б.
В отговор на въпроса ти :
Заводи на Алфа Ромео в момента има в Милано, Арезе, Торино, Помиляно Д'арко, в момента се строи и в САЩ.
Със сигурност това ,което казваш е вярно-има и такива ,които са затворени. Не виждам проблем.
Носталгията по миналото не е добър съветник. Или се адаптираш или ставаш като СААБ , Volvo, Dodge , или недай Боже като Шевролет , дето днес им лепят емблемата върху азиатски колички за голф
Неразбирам защо Алфа МиТо ГТА не е спортна само щото не V8 от '70. Не разбирам защо Жулиета КуВе е Фиат. По тая логика не съществуват Ламборгини, Сеат, Шкода, Ролс Ройс, Крайслер, Ауди , Порше...или бъркам
Нещо повече Фиат е концерн-майка и за Ферари. И те ли не са вече Ферари , а поизлъскана Фиат Панда 1.1 Спорт

ne0
16-11-2011, 16:08
Прави ми впечатление, че ти си непоправим песимист. На моменти досадно черноглед. Има официален релийс за недвусмислено положително развитие на марката- умножаване на моделното семейство-нещо за ,което постоянно недоволстваме, а ти видиш ли сега , проблем е , че са преместили завода от А в Б.
В отговор на въпроса ти :
Заводи на Алфа Ромео в момента има в Милано, Арезе, Торино, Помиляно Д'арко, в момента се строи и в САЩ.
Със сигурност това ,което казваш е вярно-има и такива ,които са затворени. Не виждам проблем.
Носталгията по миналото не е добър съветник. Или се адаптираш или ставаш като СААБ , Volvo, Dodge , или недай Боже като Шевролет , дето днес им лепят емблемата върху азиатски колички за голф

Много си далече приятелю от познанието за Алфа Ромео, но не ме учудва..... фенове били

МОЛЯ ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА И СЕ ИНТЕРЕСУВАЙТЕ.

Алфа Ромео е имала два завода (изключваме отделни модели в малки бройки):

Алфа Север в Милано (Първо Портело, сега там е Фиерамиланосити после Арезе) единия завод го няма от края на 80-те другия го има... като изоставени халета.

Алфа Юг в Помилиано, завода е собственост на ФИАТ много отдавна и последната Алфа която излезе от там е 159. Точка. Вече се правят само Фиатове.

Алфа Ромео е родена в Милано и там си и умря. Алфа Юг се създава нарочно за да се подсили Юга с така наречените народни коли и да се намери работа на хората.

В момента излагацията Мито се прави в Мирафиори... Наред с Идеа и Муса

Джулиета се прави в Казино ... а там има един на име Марко Кръщелников, където седи на стол и има три бутона пред него (понеже в Казино всичко е автоматизирано от много отдавна)
единия бутон е Ланча Делта, другия Фиат Браво и третият Алфа Джулиета... та тоз Марко Кръщелников просто избира под каква форма да излезе въпросното превозно средство.......

Заблуди заблуди.....

п.с. За да се познава историята на Алфа и Фиат е нужно да се познава и историята на Италия, отношението между Торино и Милано и т.н..

А това за завода в САЩ е супер... :):):)

andro88
16-11-2011, 16:17
Много си далече приятелю от познанието за Алфа Ромео, но не ме учудва..... фенове били

МОЛЯ ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА И СЕ ИНТЕРЕСУВАЙТЕ.

Алфа Ромео е имала два завода (изключваме отделни модели в малки бройки):

Алфа Север в Милано (Първо Портело, сега там е Фиерамиланосити после Арезе) единия завод го няма от края на 80-те другия го има... като изоставени халета.

Алфа Юг в Помилиано, завода е собственост на ФИАТ много отдавна и последната Алфа която излезе от там е 159. Точка. Вече се правят само Фиатове.

Алфа Ромео е родена в Милано и там си и умря. Алфа Юг се създава нарочно за да се подсили Юга с така наречените народни коли и да се намери работа на хората.

В момента излагацията Мито се прави в Мирафиори... Наред с Идеа и Муса

Джулиета се прави в Казино ... а там има един на име Марко Кръщелников, където седи на стол и има три бутона пред него (понеже в Казино всичко е автоматизирано от много отдавна)
единия бутон е Ланча Делта, другия Фиат Браво и третият Алфа Джулиета... та тоз Марко Кръщелников просто избира под каква форма да излезе въпросното превозно средство.......

Заблуди заблуди.....

п.с. За да се познава историята на Алфа и Фиат е нужно да се познава и историята на Италия, отношението между Торино и Милано и т.н..

А това за завода в САЩ е супер... :):):)

Слава Богу това кой е фен и кой не не го определя никой в тази тема. Не казвам чия собственост са заводите, казвам ,че там се правят алфи. А това ,че обясняваш колко автоматизирани са заводите и че това е причината да няма истински алфи е направо страшно ако вярно го мислиш.
Попитах- всички ли марки ,които са собственост на друг , а не на основателя или наследниците му вече не са "истински " марки.
И още нещо-времето когато някой се убеждаваше в нещо с плоски фрази и писане с главни букви безвъзвратно отмина.
Колкото до това колко съм чел и колко съм се интересувал- за дванайсе години-смятай

ne0
16-11-2011, 16:24
Смятай не смятай гледай какво си написал за заводите на Алфа Ромео... глупости...

Да не знаеш къде и от кой се правят любимата марка коли е като да си фен на Левски и да не знаеш къде е Герена.... и да казваш че Стадион Васил Левски е стадионът на ПФК Левски 1914

п.с. Да речеш че сме 1988 година и трудно се намира информация...... НО ТУКА В ТОЯ ФОРУМ Е ПО-ВАЖНО ДА ИМАШ БЕЛИ СТОПОВЕ И ДА ТИ ПИШЕ СТЕЙХОВ У ПОДПИСО... СРАМОТА

п.с2. Истинските любители на Алфа Ромео даже и внимание няма да ти пишат на приказките....

ALFA ROMEO MITO GTA към момента няма!!!!

за SAAB и Volvo много грешиш, а за Chevrolet просто не ми се говори, ясно си далеч от автоиндустрията

Колкото повече пишеш - толкова повече се излагаш

andro88
16-11-2011, 17:03
Смятай не смятай гледай какво си написал за заводите на Алфа Ромео... глупости...

Да не знаеш къде и от кой се правят любимата марка коли е като да си фен на Левски и да не знаеш къде е Герена.... и да казваш че Стадион Васил Левски е стадионът на ПФК Левски 1914

п.с. Да речеш че сме 1988 година и трудно се намира информация...... НО ТУКА В ТОЯ ФОРУМ Е ПО-ВАЖНО ДА ИМАШ БЕЛИ СТОПОВЕ И ДА ТИ ПИШЕ СТЕЙХОВ У ПОДПИСО... СРАМОТА

п.с2. Истинските любители на Алфа Ромео даже и внимание няма да ти пишат на приказките....

ALFA ROMEO MITO GTA към момента няма!!!!

за SAAB и Volvo много грешиш, а за Chevrolet просто не ми се говори, ясно си далеч от автоиндустрията

Колкото повече пишеш - толкова повече се излагаш

Добре. Ти си най-големия фен на Алфа Ромео. Знаеш най-много, можеш най-много и си чел най-много.
Аз дето съм далеч от автомобилната индустрия в петък бях в заводите на Кия в Корея. Ама здраве да е. Лошото е , че хейтърството и комплексарщината отказвам много хора да пишат.
Виж какво направи. Постнах си съвсем нормално, писах си в реда на нещата , а ти ми разправяш ,че съм неграмотен и не съм чел.Съвета ми към теб е да спреш да обиждаш хората от форума било с бели или каквито и да е стопове.
Къде сгреших за Волво и Сааб -не разбрах . И знам ,че МиТо ГТА е концепт. Ама здраве да е.
Жив и здрав да си.

ne0
16-11-2011, 17:07
Добре. Ти си най-големия фен на Алфа Ромео. Знаеш най-много, можеш най-много и си чел най-много.
Аз дето съм далеч от автомобилната индустрия в петък бях в заводите на Кия в Корея. Ама здраве да е. Лошото е , че хейтърството и комплексарщината отказвам много хора да пишат.
Виж какво направи. Постнах си съвсем нормално, писах си в реда на нещата , а ти ми разправяш ,че съм неграмотен и не съм чел. Жив и здрав да си.

Радвам се, че си разбрал какво правиш и защо те поправям постоянно. Темата не е по-по-най, а за Алфа Ромео. Като пишеш глупости и неистини така ще е. И на мен не ми се занимава ама не подкрепям затъпяването на знанието за Алфа Ромео и принизяването на фактите до ниво 3-ти клас. Незнанието не е повод за измислици и написване на нова история. Не го взимай на вътре ами се поправи.

AR147
16-11-2011, 17:28
Радвам се, че си разбрал какво правиш и защо те поправям постоянно. Темата не е по-по-най, а за Алфа Ромео. Като пишеш глупости и неистини така ще е. И на мен не ми се занимава ама не подкрепям затъпяването на знанието за Алфа Ромео и принизяването на фактите до ниво 3-ти клас. Незнанието не е повод за измислици и написване на нова история. Не го взимай на вътре ами се поправи.
Масата от хората които ще си купят нова кола ги боли фара за това в кой завод се прави,боли ги фара какъв тип окачване за капака на двигателя.....Повечето хора си купиват Емблема
Но предпочитам да карам Фиат с Емблемата на Алфа отколкото марката да не съществува....сигурен съм че повечето биха го предпочели.... за тези като теб които искат да изчезне марката има още доста "Авто" производители и особено форуми в които можеш да насаждаш негативизма си .......

ne0
16-11-2011, 18:04
Масата от хората които ще си купят нова кола ги боли фара за това в кой завод се прави,боли ги фара какъв тип окачване за капака на двигателя.....Повечето хора си купиват Емблема
Но предпочитам да карам Фиат с Емблемата на Алфа отколкото марката да не съществува....сигурен съм че повечето биха го предпочели.... за тези като теб които искат да изчезне марката има още доста "Авто" производители и особено форуми в които можеш да насаждаш негативизма си .......

Ти още ли пишеш тука бе. Като няма какво да пишеш, просто не го прави.

Последният който иска алфа да изчезне съм аз... но в момента коментираме нещо, което се е случило, а не нещо което може да се случи ;)

Stoyan Georgiev
16-11-2011, 18:12
Ти още ли пишеш тука бе. Като няма какво да пишеш, просто не го прави.

Последният който иска алфа да изчезне съм аз... но в момента коментираме нещо, което се е случило, а не нещо което може да се случи ;)

нено, щях да те питам защо се хабиш да обясняваш, но отгвора ми е ясен и то е - от страстта към марката....

bouncer
16-11-2011, 18:24
да, бе, да! Нено е хейтър! Също като мен! и като Боби 33! Нищо не разбираш Стоенчо.... :)

Само за информация ще кажа, че няколко пъти до сега от ФИАТ официално излизаха с информация за предостоящи нови модели на Алфа Ромео и обновяване на моделната гама. Примери - Камал, наследник на 166, наследник на Спайдър дуето, 159 ГТА, МиТо ГТА, 8Ц ГТА.... и колко от тези коли видяхме? Колко от тях можеш да си купиш? а?

не бе щото ние само хейтваме и за това....

Stoyan Georgiev
16-11-2011, 18:25
да, бе, да! Нено е хейтър! Също като мен! и като Боби 33! Нищо не разбираш Стоенчо.... :)

Само за информация ще кажа, че няколко пъти до сега от ФИАТ официално излизаха с информация за предостоящи нови модели на Алфа Ромео и обновяване на моделната гама. Примери - Камал, наследник на 166, наследник на Спайдър дуето, 159 ГТА, МиТо ГТА, 8Ц ГТА.... и колко от тези коли видяхме? Колко от тях можеш да си купиш? а?

не бе щото ние само хейтваме и за това....

омразата ви съсипа марката...

заеби!

nikolaaaay
16-11-2011, 19:53
Да Ви попитам къде ще се произвеждат така наречените Алфа Ромео като няма заводи вече...
Добре де, нека си представим, че ти работиш в автосервиз и си много добър работник. В един момент решаваш да смениш работното си място с друго по някаква причина - примерно за да изкарваш повече кинти или да предлагаш по-качествени услуги и да спечелиш повече клиенти или и двете заедно. Тогава ти по-лош работник ли си, след като не работиш вече на старото място? И за Алфа нещата се променят и вече не е същата Алфа като от преди 86-та и не се прави в същите заводи. Това означава ли, че е по-лоша кола?! Това, че г-н Тоци Бегали вече очевидно не е на работа в Алфа лошо ли е?! Защото подобрение в качеството определено има. Вярно няма почти никакви двигатели, които да не се монтират и на Фиат, но разлика в концепцията между Фиат и Алфа има - по-добро пътно поведение, по-мощни двигатели (Браво с 1,4 170кс има рядко а 1,8тби не знам дали изобщо се монтира), по-яки спирачки, по-качествени материали и системи. Няма как Алфа и Фиат да са еднакви защото таргет-групата на двете марки е съвсем различна. Алфа струва с 30-50% повече. МиТо е даже 2 пъти по-скъпо от Пунто.
Няма как хем да ревеш, че няма продажби, хем да се оплакваш, че пускат МиТо със 79 к.с. По същата логика феновете на Порше могат да се оплакват, че се пускат дизелови Поршета, но какво да се прави - борбата за пазари е жестока. Вярно, няма как кола със 79 коня да носи духа на Алфа, но за да изкарат истински и разнообразни модели и двигатели трябват пари. Тогава вече си взимаш каквото ти е кеф - 4ц, Джулия с 300 коня, СУВ и т.н. Важнотo е, че марката печели награди и за дизайн (Жужа) и за технологии (мултиеър и еuroncap (http://www.euroncap.com/results/alfa_romeo/giulietta/2010/400.aspx)).
А за това, дето намесихте новата Астра, аз не виждам какво толкова й харесвате. Сп. мен не е нищо особено, Жулиета е много по-хубава и отзад и отстрани, но всеки си има вкус.

ne0
16-11-2011, 20:12
Съгласявам се с мнението ти, но мен ме боли, че Алфа Ромео която аз харесвам, на чиито лаври седи сега тази емблема реално не съществува. Ок Фиат благодарение на лични изгоди на политици и сделки с Финмеханика (в които и Кадафи е участвал косвено) и политеческата обстановка в Италия се сдобиват с Алфа Ромео. Обаче запазват технологичния център в Арезе, както и този в Помилиано. Трябва да се знае, че Помилиано е бил почти отделна структура с различна насоченост. Всичко това вече не съществува. Хората (тези които са живи) нямат нищо общо с Алфа Ромео и постепенно в изкуствената история след 1990 остават имена само на Мениджъри, а не на технолози и инженери. За съжаление обикновено мениджърите се помнят с провалите си в историята, а в Алфа бол примери от самото и създаване.
Не може да не се признае моделната линия 147/156/GT че си е разработка на Алфа. Една Алфа Ромео 156 ГТА и 147 ГТА са си истински Алфи.
Всичко това обаче е история обаче и то далечна история.
Ако имахме свестен дилър в България повече хора щяха да са запознати с историята на марката, но уви.

Та това което е факт, че марката е вече напълно умряла и оттук нататък можем да говорим само и единствено за съживяване на мътвеца, като се примирим, че никога Алфа Ромео от Милано няма да има.

Бъдете сигурни, че и последните фенове на запад са наясно със случващото се, а не както тука в България.

fred
16-11-2011, 20:30
Е като цяло е така, значи остава единствено надеждата да я купи VW, или фиат да "размислят"

Bobi_33
16-11-2011, 21:01
Добре де, нека си представим, че ти работиш в автосервиз и си много добър работник. В един момент решаваш да смениш работното си място с друго по някаква причина - примерно за да изкарваш повече кинти или да предлагаш по-качествени услуги и да спечелиш повече клиенти или и двете заедно. Тогава ти по-лош работник ли си, след като не работиш вече на старото място? И за Алфа нещата се променят и вече не е същата Алфа като от преди 86-та и не се прави в същите заводи. Това означава ли, че е по-лоша кола?! Това, че г-н Тоци Бегали вече очевидно не е на работа в Алфа лошо ли е?! Защото подобрение в качеството определено има. Вярно няма почти никакви двигатели, които да не се монтират и на Фиат, но разлика в концепцията между Фиат и Алфа има - по-добро пътно поведение, по-мощни двигатели (Браво с 1,4 170кс има рядко а 1,8тби не знам дали изобщо се монтира), по-яки спирачки, по-качествени материали и системи. Няма как Алфа и Фиат да са еднакви защото таргет-групата на двете марки е съвсем различна. Алфа струва с 30-50% повече. МиТо е даже 2 пъти по-скъпо от Пунто.
Няма как хем да ревеш, че няма продажби, хем да се оплакваш, че пускат МиТо със 79 к.с. По същата логика феновете на Порше могат да се оплакват, че се пускат дизелови Поршета, но какво да се прави - борбата за пазари е жестока. Вярно, няма как кола със 79 коня да носи духа на Алфа, но за да изкарат истински и разнообразни модели и двигатели трябват пари. Тогава вече си взимаш каквото ти е кеф - 4ц, Джулия с 300 коня, СУВ и т.н. Важнотo е, че марката печели награди и за дизайн (Жужа) и за технологии (мултиеър и еuroncap (http://www.euroncap.com/results/alfa_romeo/giulietta/2010/400.aspx)).
А за това, дето намесихте новата Астра, аз не виждам какво толкова й харесвате. Сп. мен не е нищо особено, Жулиета е много по-хубава и отзад и отстрани, но всеки си има вкус.

Колега, ма ти все едно от Марс идваш. Говорим за Алфа, че щяла да става (неизвестно кога) премиум марка и да се конкурира с големите. Абе човек ти наясно ли си че откакто говорят Фиат за подобрение, оттогава Алфа е неконкурентна с БМВ, Мерцедес, Ауди и др. Как може да си бил конкурентен на въпросните, да те доразвият Фиат (щото тука чета небивалиците, че едва ли не Фиат са направила Алфа истинска марка) и вследствие доразвиването от 4-5 модела които си имал при уж изостаналото си положение, в апогея на това върховно развитие да имаш 2 модела на пазара. А когато си имал 4-5 модела (това пради примерно 25 години) тогава и конкурентите ти са имали също толкова. Сега конкуренцията има по 10-15 модела, а Алфа 2 и пак си говорим глупости и се убеждаваме в глупости. А отделно тия 2 модела дето са в производство нали се сещаш на кои модели отговарят при конкурентите - в най-ниското стъпало.
И накрая си говорим, че тия 2 модела били с много по-напред от конкуренцията. Да ама не. И също така феновете навсякъде по света не мислят така. И не ги купуват. А това е достатъчна индикация за случващото се.
Само ние тук се залъгваме, че киселите джанки били по-вкусни от ябълките и прасковите. Ала Бала.

А ядовете с Тоци Бегали идват именно от времето на Фиатското господство. А ако твърдиш обратното значи не познаваш никой модел на Алфа Ромео. Ако не съм прав ми дай пример.

546
17-11-2011, 04:08
Поздрави!
п.п.
Ми да ти призная нямам много километри с лъскавия фиат,макар и по-дърт модел от твоя,карам такси основно и то е обикновенно продукт на GM.Алфата ми е за през свободното време и не ми е необходима, освен за да си създавам радост на душата.Иначе последната година имах възможноста да покарам колкото да добия представа що за коли са S500 и X5.Хубави са, но не са мой тип.Жулиетката не съм я пробвал,но предполагам, че би ми допаднала повече,но с дизеловия мотор.
Мултиеър е голяма работа,но ще е гадно да видя двуцилиндрова Алфа с обем на мотора под 1000к.см.,нищо че ще е над 100коня.Дано на тия от фиат не се наложи да стигнат до там в името на продажбите.
Относно Ф1 предполагам си наясно, че хората са правили посочените от теб коли от любов към автомобилния спорт,включително и Лауда .И са побеждавали.Парите тогава са били средство ,а не цел ,Нео говори за тези хора,че ги няма.
Системите за безопасност са безценни,но допринасят колкото ролбара в един автомобил за удоволствето от шофирането.Всъщност някой може и да се кефи на това ,колата да не губи сцепление колкото и да е мощна, а той некъдърен.
Някъде четох, че от Порше били имали готовност да възродят спортния дух на Алфа,дори щели боксери да има,ама от фиат трябва да са луди за да го допуснат .Лошото е, че няма много голям интерес към марката от страна на крайните клиенти.
Айде със здраве , че съм на работа.

andro88
17-11-2011, 08:26

Човече тука с доводи няма да стане. Важното е че всичко ново е скрап. И МиТо и Жулиета и 8ц и 4ц ...щото вече има нови заводи и автоматизирани поточни линии.
Няма угодия- като няма модели -защо няма , като има-що не са като старите.
Лошото е , че няма нищо конструктивно. На съвсем обикновн пост се отговаря- "ти още ли пишеш тука бре? Ти нема кво да кажеш."
Що за щуротия
Добре че хора като вас не са в управлението на Алфа щото сега най-ноовия модел щеше да е 145 , а в момента заводите щяха да произвеждат нокторезачки или пазарски колички за Билла.

---------- Post added at 06:26 ---------- Previous post was at 06:22 ----------

Евала

HACCP
17-11-2011, 09:00
Ми да ти призная нямам много километри с лъскавия фиат,макар и по-дърт модел от твоя,карам такси основно и то е обикновенно продукт на GM.Алфата ми е за през свободното време и не ми е необходима, освен за да си създавам радост на душата.Иначе последната година имах възможноста да покарам колкото да добия представа що за коли са S500 и X5.Хубави са, но не са мой тип.Жулиетката не съм я пробвал,но предполагам, че би ми допаднала повече,но с дизеловия мотор.
Мултиеър е голяма работа,но ще е гадно да видя двуцилиндрова Алфа с обем на мотора под 1000к.см.,нищо че ще е над 100коня.Дано на тия от фиат не се наложи да стигнат до там в името на продажбите.
Относно Ф1 предполагам си наясно, че хората са правили посочените от теб коли от любов към автомобилния спорт,включително и Лауда .И са побеждавали.Парите тогава са били средство ,а не цел ,Нео говори за тези хора,че ги няма.
Системите за безопасност са безценни,но допринасят колкото ролбара в един автомобил за удоволствето от шофирането.Всъщност някой може и да се кефи на това ,колата да не губи сцепление колкото и да е мощна, а той некъдърен.
Някъде четох, че от Порше били имали готовност да възродят спортния дух на Алфа,дори щели боксери да има,ама от фиат трябва да са луди за да го допуснат .Лошото е, че няма много голям интерес към марката от страна на крайните клиенти.
Айде със здраве , че съм на работа.
Благодаря за отговора колега!
п.п. Все си мисля че дискусиите тук трябва да са именно в този тон :notworthy:
Поздрави и лека работа!

ne0
17-11-2011, 09:26
Човече тука с доводи няма да стане. Важното е че всичко ново е скрап. И МиТо и Жулиета и 8ц и 4ц ...щото вече има нови заводи и автоматизирани поточни линии.
Няма угодия- като няма модели -защо няма , като има-що не са като старите.
Лошото е , че няма нищо конструктивно. На съвсем обикновн пост се отговаря- "ти още ли пишеш тука бре? Ти нема кво да кажеш."
Що за щуротия
Добре че хора като вас не са в управлението на Алфа щото сега най-ноовия модел щеше да е 145 , а в момента заводите щяха да произвеждат нокторезачки или пазарски колички за Билла.

---------- Post added at 06:26 ---------- Previous post was at 06:22 ----------

Евала

Престани, моля те. Не разбра ли, че ти и колегата ти (AR147) един довод не написахте, а мога да ти изброя поне 15 неистини, ма не четеш. Сто пъти ти казах чети и тогава пиши... а ти директно си измисляш историии... значи в Белово може да разказваш каквото си измислиш на който си искаш ама в така наречения форум на алфа има хора, които може би знаят за какво става въпрос. Ето разказваш, че си пътувал и 12 години си чел... ами покажи малко от малко мярка.

п.с. Във всички мнения от последните 3 дена, които съм писал тук има информация, която нито ти, нито АР147 сте чували дори за нея..... оценявай това..
а ти ми говориш за заводи в Щатите, Мито ГТА, два завода в Милано ( Арезе къде е?) глупости.

Колега НАССР се поправи, попрочете какво е Мутиеър и не спори. Важното е че разбра, че няма електомагнитни всмукателни клапани и ДНА диференциал в края на сметка;).

Поздрави.

andro88
17-11-2011, 11:13
Престани, моля те. Не разбра ли, че ти и колегата ти (AR147) един довод не написахте, а мога да ти изброя поне 15 неистини, ма не четеш. Сто пъти ти казах чети и тогава пиши... а ти директно си измисляш историии... значи в Белово може да разказваш каквото си измислиш на който си искаш ама в така наречения форум на алфа има хора, които може би знаят за какво става въпрос. Ето разказваш, че си пътувал и 12 години си чел... ами покажи малко от малко мярка.

п.с. Във всички мнения от последните 3 дена, които съм писал тук има информация, която нито ти, нито АР147 сте чували дори за нея..... оценявай това..
а ти ми говориш за заводи в Щатите, Мито ГТА, два завода в Милано ( Арезе къде е?) глупости.

Колега НАССР се поправи, попрочете какво е Мутиеър и не спори. Важното е че разбра, че няма електомагнитни всмукателни клапани и ДНА диференциал в края на сметка;).

Поздрави.
Добре аз не разбирам къде е проблема. Кое от всичко е грешно. и ти освен ,че хулиш друго не казваш. Това аз кое къде говоря не е твоя работа. Tи каза ,че нямало заводи , а ти изброих къде се произвежда Алфа сега или до съвсем скоро. Ти ми викаш , да ама се прекръстили завода.......ти сериозно ли?
Добре- знаеш, чел, си можеш- на такъв човек отива да обясни нормално и да каже какво мосли , БЕЗ ДА ПУЛИ И ДА ИЗБИВА КОМПЛЕКСИ.
Аз също мога да бъркам някъде, ама твоя махленски тон минава всякъкви граници.
В тоя форум има по-знаещи и по-можещи хора от теб , без да имам претенции да съм сред тях.
Спирам да пиша тук и се радвам че не пишеш в раздела на 166

ne0
17-11-2011, 11:32
Ето на... конкретно местата за заводи, които си изброил не са истина.

Факт е че преименуваха Алфа Юг завода и там "Алфи" вече не се правят. То има и само два модела. И въобще аз ти изложих хиляда факта, а ти само измислици като от първи клас. От прост език не разбираш.

Обясних ти с исторически факти сто неща, които явно не знаеш, а ти ми говориш за заводи в Щатите и за Алфа Ромео Мито ГТА.

Долни глупости. Ти не само, че бъркаш ами си и измисляш разни истории, просто като не знаеш не споделяй измишльотини. Добро решение си взел да не пишеш в този раздел. Адмирирам.

firedragon
17-11-2011, 11:35
Добре аз не разбирам къде е проблема. Кое от всичко е грешно. и ти освен ,че хулиш друго не казваш. Това аз кое къде говоря не е твоя работа. Tи каза ,че нямало заводи , а ти изброих къде се произвежда Алфа сега или до съвсем скоро. Ти ми викаш , да ама се прекръстили завода.......ти сериозно ли?
Добре- знаеш, чел, си можеш- на такъв човек отива да обясни нормално и да каже какво мосли , БЕЗ ДА ПУЛИ И ДА ИЗБИВА КОМПЛЕКСИ.
Аз също мога да бъркам някъде, ама твоя махленски тон минава всякъкви граници.
В тоя форум има по-знаещи и по-можещи хора от теб , без да имам претенции да съм сред тях.
Спирам да пиша тук и се радвам че не пишеш в раздела на 166

Колега, Нено ти каза да му прочетеш поста внимателно, за да го разбереш и ти пак не го направи. Не е въпроса за името на завода, а за това,че Алфа НЯМА собствен завод. Произвежда се на поточна линиия с още няколко модела, хората, които са направили тази марка нещо, вече ги няма. Не е проблема, че Алфа е собственост на друг (в случея ФИАТ), а в това, че на ФИАТ им през дедовия какво ще стане с марка на 100 години и вместо да направят нещо за имиджа на марката, да направят нови модели (не след 3 години) с истински двигатели (не опелски), мениджърите си бъркат по дупките.

HACCP
17-11-2011, 12:30
Поздрави.
Колега стига деееее моля те :lol:
Пак ти казвам много добре знам какво съм си купил ама мнооооооого добре! Не отидох в Милано моторс с вързани очи и да купя онази кола която напипам! Преди това бях изчел всичката достъпна информация ... включително и видиото с теб! Така че пределно съм наясно с колата От До но ти се хвана за самият израз и аз се поправих като се опитах да бъда максимално точен! И от онзи ден в които реших че това е Моята кола до днес чета всичко което излиза като статии мнения видиа!
Ти определено познаваш истирията на Алфа за което глямо Браво но наистина е по добре да смениш малко тона и малко да си подбираш думите (каквото има и в предвид и колегата andro88. Тук е място за забавления а не за заяждане и обиждане ... така мисля АЗ де (мнението си е мое) и ако съм в грешка веднага се отеглям от темата! Наистина искрено се зарадвах на отговора (поста) на колегата "546"
п.п. Народа го е казал "прекален светец и Богу не е драг"
Поздрави!:static:

ne0
17-11-2011, 13:04
Естествено, прав си, но като направиш на някой забележка един, втори, трети път, като знаеш че той сам знае, че греши и шикалкави само и само да не каже ..." ей пич благодаря ти че ми го каза това, откъде научи". Понеже в живота ни е пълно с хора които не могат да кажат: благодаря, извинявам се, не знаех, и не могат да питат открито поради истински комплекси, съм се научил как се комуникира с такива лица. Друг начин няма.

Мисля съм точен и ясен.

HACCP
17-11-2011, 13:29
Сериозно имам едно питане дизеловите двигатели и по точно JTD които се влагат в Алфа са разработка на кого ... фиат или алфа?

bushiDO
17-11-2011, 13:40
на FIAT.

ne0
17-11-2011, 14:24
Сериозно имам едно питане дизеловите двигатели и по точно JTD които се влагат в Алфа са разработка на кого ... фиат или алфа?

Управлението си е разработка на Бош.. Фиат 11 години по-рано започват да разработват системата и мисля, че Крома с D id мотор е първия дизел с директно впръскване. Както и да е Бош купуват патента от изследователския център на Фиат в Торино и накрая, Бош произвеждат управлението на JTD. Алфа Ромео 156 е първата кола с JTD през 1997.

Железата по моторите са си на ФИАТ.

Tie
17-11-2011, 14:40
Еххх тия лоши и гадни Фиат-и.....

HACCP
17-11-2011, 15:02
Управлението си е разработка на Бош.. Фиат 11 годии по-рано започват да разработват системата и мисля, че Крома с D id мотор е първия дизел с директно впръскване. Както и да е Бош купуват патента от изследователския център на Фиат в Торино и накрая, Бош произвеждат JTD.

Железата по моторите са си на ФИАТ.
Е няма как да не ти го призная силен си :flex:
Та идеята ми е следната ... тогава в следното изказване „Тук само да вметна, като каза моторите да са италиански, а не в днешно време Алфа да се гордее единствено с дизелите си, защото само те са италиански. 1.4 си е жив Файър мотор на Фиат”
Немога да го схвана! Фиат италиански ли е или не и защо алфа се гордее с Фиатски дизел!
Но ти не коментира това изказване или другата възможност е Аз да не съм схванал за какво става дума!
Ако искаш да бъдеш коректив бъди "строг но справедлив" :upsidedwnsmiley:
п.п. Нека колегата който цитирам да не го приема лично! Тои знае мнението ми за колата му казвал съм му го лично ... страхотна е и много исках такава :drive:

---------- Post added at 15:02 ---------- Previous post was at 14:53 ----------

Еххх тия лоши и гадни Фиат-и.....
Е е е е моят е Страхотен :boo:
Опитвам се да съм оптимист знам че поради редица причини Алфа се променя но явно няма начин! Надявам се да има нови добри модели за на пред и да можем да си ги позволим ... нямам намерение да карам Жули до живот!

RPWWD
17-11-2011, 15:44
Добре бе, деца мои, щото повечето още не сте били родени, като Фиат са купили Алфа Ромео, но говорите все едно сте били на масата на преговорите, къв ви е проблема?!?
Алфа Ромео нямали собствен завод - ми нали тия от ВАГ, за които драпате да купят марката сглобявят Q7, Туарег и Кайен на една и съща поточна линия в Словакия и излизат точно като Браво, Делта и Жужа каръшик през няколко стотин бройки?!? Къде се сглобява Голф 6 комби - в Бразилия и Мексико!
Завода в Помиляно беше известен с лошто си качество на сглобка заради ония търтеи от вилаета на Камората, за справка Пандата и 500 се сглобяваха в Полша, сега новата Панда я местят там - глей къв спад при качеството на сглобката ще настъпи.
Доскоро плюехте 156/147/ГТ, че били "ФИАТи", а 159 била Опел - сега били от последните истински Алфи?!? Чакай бе как ще са Алфи - та те са с предно предаване и повечето дизелови, а и с ТС 16V - Анатема ;-)
Нямали богата моделна гама - ми като имаше и 147 и 156 и 166 и ГТ, що не купувахте, бе баровци? Я, да се върнем през 80-те години, по-точно по времето на покупката от Фиат, колко модела има - 90, 75, 33 и Спайдера, а преди това? Моделната гама на Алфа Ромео винаги си е била от 4-5 модела и затова продажбите не са били нещо особено и преди ФИАТ и сега, точно затова и оня балък Маркионе, за да угоди на пазарните тенденции я преустройва - затова имаме 2 модела плюс остатъчните 159-ки по дилърствата, докато измислят нещо радикално ново за маркетинговата стратегия на Алфа Ромео.
Еконормите се налагат от европейските законодателства и се спазват задължително от производителите, пука им че някой си искал V6 бензинояд да ходи в неделя на кафе с него ;-)
Миналото няма да се върне, настоящето е обусловено от това минало, а бъдещето далеч не е толкова черно, драги ми оплаквачки. Все пак вие сте един доста ограничен кръг хора, доста различен от масовият купувач в Европа и по света, а нали все пак искате и продажби да има - на кой да угоди Маркионе ;-)

ne0
17-11-2011, 17:18
Не е много хубаво да говориш такива неща... :) Няма как да знаеш кой какво е карал и т.н. 156-цата която имах беше като твоята със всички екстри вътрешен фейс, бяла кожа, два комплекта гуми ала бала, на 130 000 км я дадох за 4000 лева, перфектна с ново окачване. Е какво е това.... как да си купя нова да не съм луд. Просто трябва много да ми хареса колата. И 147 съм карал повече от година и една година ГТ съм карал и двете Селета.

Ако алфа имаха хубав модел и сега бих се напънал за нова, но уви, а има много по платежоспособни хора, които ще си вземат нова лафа без да са фенове и без да се напъват като мен, но направо ги гонят от автосалона........ примери бол

п.с Въпреки всичко искам класическа алфа, днеска през деня раздавах газ на алфата, която ще карем на състезанието - 75 1.8 ... е няма такъв кеф... но няма възможност и за такава кола да поддържам към момента

ne0
17-11-2011, 18:05
:pain::pain::pain::pain:

RPWWD
17-11-2011, 18:28
Не е много хубаво да говориш такива неща... :) Няма как да знаеш кой какво е карал и т.н. 156-цата която имах беше като твоята със всички екстри вътрешен фейс, бяла кожа, два комплекта гуми ала бала, на 130 000 км я дадох за 4000 лева, перфектна с ново окачване. Е какво е това.... как да си купя нова да не съм луд. Просто трябва много да ми хареса колата. И 147 съм карал повече от година и една година ГТ съм карал и двете Селета.

Ако алфа имаха хубав модел и сега бих се напънал за нова, но уви, а има много по платежоспособни хора, които ще си вземат нова лафа без да са фенове и без да се напъват като мен, но направо ги гонят от автосалона........ примери бол

п.с Въпреки всичко искам класическа алфа, днеска през деня раздавах газ на алфата, която ще карем на състезанието - 75 1.8 ... е няма такъв кеф... но няма възможност и за такава кола да поддържам към момента

Ето виждаш ли, дори и ти - Великият Нено не си бил клиент на Фиат груп, също като мен, пък даваш наклон на хуя на Маркионе ;-) Изобщо, мненията ни в забутан форум на марката, в забутана страна като Голфландия са твърде маловажни и смешни, затова отново призовавам модераторът на този раздел да заключи накрая тая говорилня.

nikolaaaay
17-11-2011, 20:13
...наясно ли си че откакто говорят Фиат за подобрение, оттогава Алфа е неконкурентна с БМВ, Мерцедес, Ауди и др. Как може да си бил конкурентен на въпросните
Боби, по времето на трийстройката Алфа изобщо не е била конкурентна на БМВ. Изобщо никога не е била конкурентна освен по състезанията (където е мачкала) и при сравнения на някои конкретни модели на двете марки, като напр. 159 и съотв. 3-ка.
Като Производител Алфа никога не е била значим фактор и то най-вече заради имиджът който й дават модели като 33. Говорил съм с различни хора - не-алфисти и не фенове на италианските коли, но такива които са имали Алфа и почти всички се изказват крайно негативно за старите модели и конкретно за 33 (като по-масова) защото цитирам: "отваряш прозореца и си остава там", "поддържаш Мерцедес, караш Фиат", "от тъща и Алфа бягай далеч" и тем подобни неща. За 159 не съм чувал някой да казва, че е боклук, пък ти си говори, че е Опел колкото си искаш. Може да е тежка и малко по-бавна, но си е готина кола и може да се сравнява с БМВ и с всяка друга в класа си! Може да носи удоволствие от шофирането и от притежаването й и можеш да си отваряш прозореца спокойно, без да се чудиш дали ще се затвори после.
Я ми кажи честно на 33-ките ти колко от ел. екстри работят? Защото по моята почти 10 годишна 156 работи абсолютно всичко като изключим лампата на беговете и досега не съм имал проблеми с нищо по ел-системата. На 33 така ли е?!
Няма как да има продажби със сегашния имидж и особено пък на премиум автомобили с V6, и V8. Кой ще изръси една бала с пари за Алфа с V6 мотор?! Ти що си наредил в подписа си 100 коли с фиатовски ТС-и? Като си толко голям фен на старите Алфи с Арезе мотори вземи си едно ГТ с 3,2 Арезе като бат Бобо и си прави кефа. Има на пазара колкото искаш. Даже на старо са евтини. Не са по 40-50к евро колкото струват новите коли с такива моторетки. По форумите сме много велики, че ИСКАМЕ динамика, спортен дух и дрън дрън, ама реално караме 1,8 и 2,0. Даже от най-изявените фенове съветват, че 1,9 било по-добре от 2,4 понеже поддръжката била по-евтина и горяла по-малко. В 1,9 може ли да има повече спортен дух от 2,4? Еми за какво от Алфа да правят големи мотори?!
Само едно ще кажа - искате нови модели - за истински нов модел се харчат около и над 1 млрд. евро само за дизайн. Алфа продава по 100 000 коли годишно. Ако трябва да изкарва по 1 модел на година (не като VW по 4-5) то тогава от всяка продадена кола трябва да заделят по... 10 000 евро. Това възможно ли е? Естествено, че не е. Значи ако искаме да има нови модели ще трябва да се правят не-Алфи с фиатовски и Крайслерови мотори, вкл. да се продава МиТо със 79 к.с., за да се вдигнат продажбите поне 4-5 пъти и тогава може и да има повече модели и някои от тях може да станат наистина култови и уникални. Както казах и преди, технологиите ги има. Макароните са правели коли и пак могат да направят. Трябва обаче да има икономическа логика в това.
Наистина темата стана за ключ. Бъдещето на Алфа няма да го решим ние. Само си плямпаме общи приказки.

Bobi_33
17-11-2011, 22:02
Отговор до nikolaaaay:
Гъпите философи в България преобладават. Някой си ти бил казал, че нещо си ала бала за 33-ките. Добре. Ами как тогава продадоха тая кола в едномилионен тираж. Горе-долу пак толкова са продали и 156-ци. Ха сега. Ти някога имал ли си 33-ка и от какво си страдал с нея? Тя в класа ли е на 3-та серия на БМВ или 75-цата? Ако ти си нямал ел. проблеми със 156-цата, мислиш ли, че всички са така? Мислиш ли, че си по-запознат от мен в техническо отношение с Алфите въобще, при условие, че аз работя в автосервиз?
Много, ма много си запознат с Алфа като цяло. С историята и моделите също. Все едно слушам някой Голфианец. Моето си е най-хубаво (за да не си признаеш, че си преебан като всички останали). Баща ми има 156. Аз я поддържам. Не ми обяснявай, че аз не съм запознат, а ти си знаещият. Тия глупости пред вашия блок със съседите ти.
Ако нещо не ти е ясно е по-добре да попиташ, вместо да си съчиняваш приказки от шипковия храст.

Със сигурност всеки собственик си е возил няколко пъти повече колата на пътна помощ, от всеки собственик на 33.