View Full Version : Накъде отива Алфа Ромео!?
Pages :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
Гадни са ама виж какво направиха със бившата Соц марка Шкода за 20 години!!!
От Шкода 120 л до новия Супърб.
Имат широка моделна гама, всякакви двигатели, продаваемост, конкуренция.....
Аз предпочитам да ни купят ФВ отколкото да сложат на 300Ц и емблема на Алфа и айде наследник на 166...
Мразя ФВ, но имат мн.правилен маркетинг и моделна политика. Мисля че биха могли да направят от Алфа икономичекси и емоционлано прераждане на марката.
Защото каквото и да си говориме за САЩ, не мисля че това е пътя за оцеляване на Алфа.
е кво направиха, същото което направи рено с дачия и фиат с ланча и алфа.
Сигурен ли си?
Я си помисли къде беше шкода преди 20 години и къде е сега. И къде е била Алфа пък и Ланча и къде са стигнали сега.
A какво направиха ФВ със Сеат, голф с испанска емблема...
Уж него щяхада го правят спортна марка среден клас... направиха боза и понеже не могат я преглътна, дай сега да се пробват и с Алфа.
Дали ще е по-добре?
Сигурен ли си?
Я си помисли къде беше шкода преди 20 години и къде е сега. И къде е била Алфа пък и Ланча и къде са стигнали сега.
Каква е разликата между Шкода - VW с друга емблема и бъдещите 300ц от Ланча и прочие ?
Разликата май е в поднасянето на информацията или опаковката :lupe:
Нищо не са направили със шкода,само един фейс,докато фиат винаги се е опитвал да подхожда различно с Алфа и навремето с Ланча.Различни платформи за 156/147 самостоятелна за 159.
Тези постижения които помните на Ланча в рали шампионатите повечето също са под крилото на Фиат,преди това Ланча е била много скъпа и луксозна марка.......
Това което Ваг ще направи е 159 с окачване на A4
Жулиета с платформа от Голф
166 отново с окачване на А4
Не е ли парадокс A4-A6-A8 Superb Passat
A3-Golf-Octavia.
Къде е разликата в имената ? интерор ?
ВАГ и Алфа са две абсолютно несъвместими и противоположни неща! И какво като Шкода е толкова напред...? Пак е същата скучна купчина желязо, неприличаща на нищо.... :sickness:
Гадни са ама виж какво направиха със бившата Соц марка Шкода за 20 години!!!
От Шкода 120 л до новия Супърб.
Имат широка моделна гама, всякакви двигатели, продаваемост, конкуренция.....
Аз предпочитам да ни купят ФВ отколкото да сложат на 300Ц и емблема на Алфа и айде наследник на 166...
Мразя ФВ, но имат мн.правилен маркетинг и моделна политика. Мисля че биха могли да направят от Алфа икономичекси и емоционлано прераждане на марката.
Защото каквото и да си говориме за САЩ, не мисля че това е пътя за оцеляване на Алфа.
колега,
300Ц вече е Ланчия и няма как да стане Алфа. А и в САЩ ще сис е продава като Крайслер - само в Европа е Ланчия. Виждам говориш за маркетингова политика и моделна гама - къде виждаш там Алфа Ромео? Спортна марка? НЕ - имат си Ламборгини и спортните модели на Ауди (ТТ, Р8, С серията), В хот хечовете имат ГТИ серията. В големите лимузини имат Ауди. Спортна марка? Какъв тип спортна марка? Като СЕАТ? Ами Сеат в момента им по-ниски продажби и от Алфа Ромео и дори дизайнера на Алфа Валтер Де Силва не можа да им го оправи това. А защо си представяш, че като купи ФВ макрата и веднага ще почнем да бълваме спортни коли със задно и големи двигатели? Дали пък няма да е съвсем същото, но за сметка на това Джулия ще бъде пасат (какъвто е супърба), а Жулиетата Голф (какъвто е октавията и Леона).
И къде е шанса за развитието на Алфа Ромео, ако не на американския пазар, който е пъти по-голям от Европейския и изисква задно предаване и големи кубатури? Били остарели? Да, това е така, но както вече казах какво пречи да се вземе един остарял двигател на Крайслер и да се модернизира? Били технологично прости....да, де, ама как тогава трошат по пиститие доста по-сложни и технологични двигатели и автомобили. Толкова ли ще звучи невъзможно върху платформата за задно да се сложи американски блок с италианска глава, да се подмени окачването с по-модерно и да се създаде една доста интересна кола? При все че технологията вече е налична и измислена и само трябва да се имплементира в един продукт и не се изискват огромни разходи за създаването на нова технология....
Все ревеме, все се оплакваме....Фиат били гадни, Крйаслер били гадни....Само Алфа Ромео е номер едно, ама от едно време...
Добре де, а защо са се продали на Фиат като са били номер едно и за къртили навсякъде и са правили най-добрите автомобили?
Тук не се говори за бъдещето на марката, а се плюе Алфа Ромео независимо от всичко. Спирам да пиша - този разговор е монолог!
Добре де, а защо са се продали на Фиат като са били номер едно и за къртили навсякъде и са правили най-добрите автомобили?
Сега ще ти покажа, че си обслютно голосовен и наистина не познаващ нито модерната история на ЕВРОПА, нито историята на Алфа Ромео.
Прочети какво се случва началото на 80-те в Италия, каква е политическата обстановка, прочети какво се е случвало със съдии, прокурори, политици....
Ще разбереш и защо Алфа е била апетитна хапка в центъра на Милано и т.н...
ПЪРВО ЧЕТИ, ПОСЛЕ НАУЧИ след това вади изводи... а на края давай оценки
---------- Post added at 09:48 ---------- Previous post was at 09:47 ----------
Спирам да пиша - този разговор е монолог!
Не ща да споре с теб ама до тук един факт или нещо истинсо не си9 споделил.. само вайкане
Сега ще ти покажа, че си обслютно голосовен и наистина не познаващ нито модерната история на ЕВРОПА, нито историята на Алфа Ромео.
Прочети какво се случва началото на 80-те в Италия, каква е политическата обстановка, прочети какво се е случвало със съдии, прокурори, политици....
Ще разбереш и защо Алфа е била апетитна хапка в центъра на Милано и т.н...
ПЪРВО ЧЕТИ, ПОСЛЕ НАУЧИ след това вади изводи... а на края давай оценки
---------- Post added at 09:48 ---------- Previous post was at 09:47 ----------
Не ща да споре с теб ама до тук един факт или нещо истинсо не си9 споделил.. само вайкане
И политическата и икономическата обстановка в Италия в началото на 80-те карат най-добрата автомобилна марка да се продаде са държавата? Така ще да е. Несъмнено. Силно определения даваш, Ненко, но ще се учудиш колко порядъчно сеъ осведомен за ситуацията в Италия през онези години, че и преди това. Семейството ми е живяло там, чичо ми е роден в Рим.
Щом мислиш, че не говоря с факти ти ми каже някой факт за бъдещето на марката. Да, имали сме славно минало, с което се гордеем и което ни липсва на всички. Да, в момента марката не е това, което е била ( до колко това е явление само при Алфа Ромео е спорен въпрос). Но да даваш генерални заключения за бъдещето на марката без да взимаш под внимание коренните промено предстоящи в близко бъдеще е доста странно. Малко положението е като магарето на моста. Аз съм оптимист.
Каква е разликата между Шкода - VW с друга емблема и бъдещите 300ц от Ланча и прочие ?
Разликата май е в поднасянето на информацията или опаковката :lupe:
Нищо не са направили със шкода,само един фейс,докато фиат винаги се е опитвал да подхожда различно с Алфа и навремето с Ланча.Различни платформи за 156/147 самостоятелна за 159.
Тези постижения които помните на Ланча в рали шампионатите повечето също са под крилото на Фиат,преди това Ланча е била много скъпа и луксозна марка.......
:roll2:
Каква различна платформа???Типо 87г. единствената марка уж престижни коли която е на остаряла платформа през 2001г са тамън 147 и 156 и затова и не покрива норми на Ncap голф 4 е по добре А3 е по добре......а GT-то 2005г ????
На 159 платформата е поредния компромис, разработвана със GM и е за по горния клас ма ФИАТ я набиват в 159 и брера и резултата е че в този клас няма толко тежка, харчеща и бавна кола е поне е сигурна......
Докато Шкода не е само емблема и дори е по добре от VW, октавията е с окачване от 4-ка и е в пъти по здрава от пасат, дори авто билд си признаха че Шкода е по качествена. Как да е. Жулиетата е с хубава платформа, що годе читави двигатели, просто окачване но си е чист Фиат за повече пари ако се бяха постарали още малко щеше да е чудесна, но вътре усещането не е за Алфа а си е за Браво....
И политическата и икономическата обстановка в Италия в началото на 80-те карат най-добрата автомобилна марка да се продаде са държавата? Така ще да е. Несъмнено. Силно определения даваш, Ненко, но ще се учудиш колко порядъчно сеъ осведомен за ситуацията в Италия през онези години, че и преди това. Семейството ми е живяло там, чичо ми е роден в Рим.
Хубо ма, разкажи какво се е случило тогава от първа ръка... а не някакви общоглобални изказвания без съдържание...
На мен ми е супер интересно да науча нещо, което не съм чел или не е имало откъде да науча. Разкажи какво се е случило с Алфа Ромео в този период.
И съм сигурен, че даже и името на ръководителя на Алфа Ромео по това време не знаеш.
голямата риба
24-02-2011, 15:05
само не знам защо решихте, че на реднецитетрябва да се продават само големи мотори на задно
да не би фолксваген да не продаватдори дизел там
да не би королата да е на задно и 6-так
Ненко пожелавам ти да си купиш алфа с СРТ4:dance:
само не знам защо решихте, че на реднецитетрябва да се продават само големи мотори на задно
да не би фолксваген да не продаватдори дизел там
да не би королата да е на задно и 6-так
Ненко пожелавам ти да си купиш алфа с СРТ4:dance:
Чичка, Фолксваген продават дизел едва от няколко години и те първа се опитват да го наложат в САЩ. Основният проблем им е, че трудно се намират бензиностанции в градовете, които да предлагат дизел. Най-продавания двигател на Фолксваген в САЩ в автомобилния клас е 2.5 бензин петак.
Тойота корола има съвсееееееем незначителен пазарен дял в Америка. Това е Европейски модел. Масовата Тойота там е Камри. Двигателите са 2.5 до 3.5 бензини и един 2.4 хибрид. Предаването е предно - факт.
Реших, че в САЩ се купуват основно големи двигатели, защото така показва статистиката. Ама какво ли разбирам аз.....
DiStefano
24-02-2011, 20:00
Не знам само кво толкова ви е "блъснал" в главите американския пазар. Там се карат само редосеялки, ЗиЛ-ове - тип Тойота Тундра, Форд Ф и други подобни камиони дето реднеците си карат торта на свиньете и говедата с тех, а тука в милата ни родина народа гъзарее .. е чат пат има и некое ЮМЗ с дискова брана. Аз пък искам Алфа да си остане "екзотика" за ония отвъд океана.
sa6o_roman
24-02-2011, 20:43
A какво направиха ФВ със Сеат, голф с испанска емблема...
Уж него щяхада го правят спортна марка среден клас... направиха боза и понеже не могат я преглътна, дай сега да се пробват и с Алфа.
Дали ще е по-добре?
Какво им е на Сеат? Доста по-продавани са (вярно че май понасят загуби), а като моделно развитие положението им пак е по-розово отколкото на Алфа, за съжаление. Ibiza-та и Leon-а изглеждат много по-добре от Mito и Giulietta и са напълно конкурентни в техническо отношение. Само Exeo е по-зле от 159, но главно на дизайн. Вярно, че нямат конкурент на Brera и Spider, но коя алфа е конкурент на Leon Cupra R?
Карах чисто нов Сеат Алтеа и просто няма такава гавра, абсолютна пръчка.:pain: Другите модели не ги знам как са, но предполагам, че положението е подобно . .
rossenvn
24-02-2011, 21:50
Явно отиваме в чата. Нека не обсъждаме други производители, а неща свързани с Алфа Ромео:chair:
alfageorgi
24-02-2011, 21:52
Какво им е на Сеат? Доста по-продавани са (вярно че май понасят загуби), а като моделно развитие положението им пак е по-розово отколкото на Алфа, за съжаление. Ibiza-та и Leon-а изглеждат много по-добре от Mito и Giulietta и са напълно конкурентни в техническо отношение. Само Exeo е по-зле от 159, но главно на дизайн. Вярно, че нямат конкурент на Brera и Spider, но коя алфа е конкурент на Leon Cupra R?
Абе приятелю , ти в нов или пък какъвто и да е Сеат на под 10 г.сядал ли си да видиш какъв шедьовър на дърводелското изкуство е вътре.Да не говорим за материалите и сглобката.Отврат.И какво ми ги хвалиш тия ФР-и и Купра-същите недодялани гробници-нито толкова вървят , нито ще се обърне някой след тях.
Недей бе, човек, СЕАТ са по-отвратителни и от Опел Кадет като интериори ...
идеята на сеат е била да произвежда евтини фиати за мързеливите испанци. сега произвеждат голф и поло на същите цени като фв. то какъв е смисъла да си купиш сеат тогава. шкода ако не друго, поне правят по-евтини и по-качествено сглобени голфове, ама самата марка не я харесват на запад.
ако алфа произвежда масови автомобили, не сме доволни, обаче ако произвежда бутикови , пак няма да сме доволни.
колегата е прав, че търсенето определя предлагането.
Не бре не бутикови, нито толкова масови.
Нека просто да има нормална моделна гама.
Къде отиде наследника на 166? (В този клас примерно - Мерцедес имат: Седан, комби, купе, кабриолет) а ние нямаме дори представител!
Защо Жулиета се появява цели 10 г. след 147?
Защо като показаха прототипа на Джипката (Камал) не се появи серийно? (Другите производители по-колко поколения вече смениха) а ние все още си гледаме в бъдещето.
Гамата ни е 1/3 от това което трябва да имаме.
Аз искам да имаме представители в основните сегменти + това моделите да се обновяват редовно на всеки 5-6-7 години!
Както един нормален производител!
Не бре не бутикови, нито толкова масови.
Нека просто да има нормална моделна гама.
Къде отиде наследника на 166? (В този клас примерно - Мерцедес имат: Седан, комби, купе, кабриолет) а ние нямаме дори представител!
Защо Жулиета се появява цели 10 г. след 147?
Защо като показаха прототипа на Джипката (Камал) не се появи серийно? (Другите производители по-колко поколения вече смениха) а ние все още си гледаме в бъдещето.
Гамата ни е 1/3 от това което трябва да имаме.
Аз искам да имаме представители в основните сегменти + това моделите да се обновяват редовно на всеки 5-6-7 години!
Както един нормален производител!
Демек искаш бусове и баничарки ;-) Алфа винаги са имали по един модел в класовете Ц, Д, доскоро в Е, плюс едно купе с вариант кабрио и това е. Сега пък имат и в Б класа - Митко, ето ти нещо ново... Големите лимузини извън немската тройка вървят трудно на пазара и затова вина имат точно ненадеждни и скъпи модели като АЛФА 6, 164 И 166. Мислиш ли, че ако реализираха печалби от този клас нямаше да пуснат наследник на тъжният сом още през 2006-та?
Демек искаш бусове и баничарки ;-) Алфа винаги са имали по един модел в класовете Ц, Д, доскоро в Е, плюс едно купе с вариант кабрио и това е. Сега пък имат и в Б класа - Митко, ето ти нещо ново... Големите лимузини извън немската тройка вървят трудно на пазара и затова вина имат точно ненадеждни и скъпи модели като АЛФА 6, 164 И 166. Мислиш ли, че ако реализираха печалби от този клас нямаше да пуснат наследник на тъжният сом още през 2006-та?
Батко излагаш се,я кажи кое е по ненадежното в 164 или 166 в сравнение с другите модели като 156 или 155.Те са класи отгоре/говоря за 166 и 164/ :grandpa::grandpa::grandpa:
Да бе и аз се питах кое е ненадеждното в 164 и 166:grandpa:
Къде видя да споменавам баничарки!?
Ауди А1,А2,А3,А4,А5,А6,А7,А8, Q3,Q5,Q7, + кабриолети, комбита, и тн.
БМВ 1,3,5,7, Х3,Х5 и т.н нямам претенции за изчерпателност, но се вижда че с Мито, Жулиета, 159 и Брера/Спидер сме за никъде...
Е да лесно е на некой американски туч да сложиме емблема с кръст и змия и айде нова алфа.
Дано не се случи!
Само не разбирам защо всички смятате, че асортимент=успех. Ако погледнем в мобилните телефони Apple имат 1, докато Нокия имат 100 и единия от тях много го е закъсал.
Освен това понякога някой модели просто не се вписват - пример: А-класата на Мерцедес, които правят супер-луксозни коли произвеждат и това лайно. За съжаление тук попада и Мито-то.
Батко излагаш се,я кажи кое е по ненадежното в 164 или 166 в сравнение с другите модели като 156 или 155.Те са класи отгоре/говоря за 166 и 164/ :grandpa::grandpa::grandpa:
В сравнение с любимите ви БМВ-та и Мерцедеси от съответните класове и години, бе Мурджев, къде слагаш ширпотребата от клас Д ;-)
infernus
25-02-2011, 20:50
bouncer
Американския пазар е девствен, с това че само непознава Алфа Ромео, отдавна е залят с коли от европа и япония. Кво да се напъваме с Крайслер като Даймлер-Бенц се отказа от тях и избягаха с 200 от тези "велики" технологии, ако са можели щяха да ги оправят и да използват със здраве дилърската мрежа.
Гледам че пак се говори тука за разни варели като Сеат, Шкода и ФВ, за съжаление изкарах една кошмарна седмица в пътуване и работа в Испания, ха сега кажете по техните пътища колко Алфи съм видял?!? 5 10 15 ?!? Само немски варели, японски тояги и някоя друга френска свирка, алфите не бяха повече от 15 за цяла седмица и съм минал там най малко 1500 километра, да не говорим Мадрит и т.н. Великите Фиат просто са изгонени от там като на стара баба мензиса, Фиат най много да видиш някое Добло или 500.
Както се казва каквото и да говорим тука ще поживеем още 2 години ще видим, истината е марката никога вече няма да е това което е била по простата причина че конкуренцията е вече много напред и няма стигане, да не говорим за състезания.
На мене ми е чудно и друго нещо.
Защо така се бавят с различните модели и модификации, ето например вчера в "любимия" Ауто билд прочетох, че през 2013 щяло да излезе 5-врато МиТо!?
Е м*мка му какво по-д*волите ще търси на пазара 5 години след като е излязла 3-врата версия!!!???
Тия луди ли са!? Е тва ме дразни адски ама адски, направо им се чудя на акъла.
Естествено, че няма да имаме успехи, продажби, нови разработки...
Е та четохте ли статията в Ауто Билд /24-феврари-2 март/за заводите Алфа Ромео, исканията на профсъюзите там-искат при фолксваген демек и прочее?
rossenvn
26-02-2011, 11:17
Четохме я. Малко като рекламна кампания на фолксваген. Иначе тъжна работа. А и хората си искат работните места. А четохте ли за статията за Шкода вс ФВ. Станали са прекалено добри и затова сега им сменили шефа. И вече няма да стават толкова добри. Това вероятно ще се случи и на Алфа, ако някога попадне в тази група. А и се съмнявам, ако Алфа все пак отиде там, то отново да се произвеждат мотори в Арезе. Ще си се слагат общите за групата и толкоз.
Да, така е, малко си е реклама де, ама самите работници иската това, като сложим и тия дето са преминали, водещи специалисти- като Валтер Де Силва, а за Шкода..жалко, така е.Все пак има една разлика, Шкода прави много автомобили във всякакъв клас, Алхфата може да остане като някаква разновидност, бе не се знае.Но определено тия от Фиат не им дреме много, поне засега,
rossenvn
26-02-2011, 12:33
Работниците е съвсем естествено, че са бесни на ФИАТ. Взели са им работата и няма никакви изгледи да се върне производсвото там. Само че се чудя, дали ФВ ще върнат производството там, ако ни купят или ще я пратят някъде, където има по-евтина работна ръка. Като гледах сравненията между Шкода и ФВ е ясно, че директна конкуренция няма. Може би това е причината за успеха на чехите, освен по-ниските цени. Дали не е по-добре за марката да има собственик подобно на Сааб? Спайкър продадоха Спайкър за да се занимават само с тях. Това би дало по-голяма самостоятелност на Алфа за добро или лошо.
Най-доброто за марката Алфа Ромео е да попадне в ръцете на корпорация с добър маркетинг, която обаче да не пипа традиционния облик и качество, да върне спортната слава и да създаде модел, конкурентен в по-високите класове. Това обаче е утопия и няма да се случи. Реалните варианти за момента са американизиране, сеатизиране или талботизиране, т.е. изчезване. Едно е ясно - и при трите варианта фенщината изчезва.
infernus
26-02-2011, 14:08
Най-доброто за марката Алфа Ромео е да попадне в ръцете на корпорация с добър маркетинг, която обаче да не пипа традиционния облик и качество, да върне спортната слава и да създаде модел, конкурентен в по-високите класове. Това обаче е утопия и няма да се случи. Реалните варианти за момента са американизиране, сеатизиране или талботизиране, т.е. изчезване. Едно е ясно - и при трите варианта фенщината изчезва.
Градски, тъкмо бях прочел първото изречение и си помислих че си предръсал с някакви гъбки, защото това са самоизключващи се неща, за съжаление и никога няма да се случат.... Абе само при последния фенщината ще остане според мен.
Ако трябва да се прави груба преценка за това, къде да отиде Алфа, мисля, че при ФВ е добре, защото:
1. На ФВ им трябва имиджова марка, като Алфа, която да наредят като характер там където имат празнина. Със сеат не можаха да направят нищо, защото Сеат никога не е бил марка. Преди сянка на Фиат, сега на ФВ, като пак при ФВ е по-добре, все пак има поне видими разлики с ФВ. Преди нямаше такива докато беше Фиат.
2. Мисля, че ако ФВ управбява Алфа, тя пак ще се произвежда в Италия, най-малкото, за да дразнят Фиат. Фиат или друг никога няма дапостроят заводи в Милано и Арезе. Дори и да ползва технологии от Крайслер, Алфа няма да бъде нищо, просто защото Крайслер не разполага с такива. Фиат също. Каквото имат Фиат го наливат във Ферари и никъде другаде. Дори и Мазерати, макар да се продава, е нищо особено в сравнение с това което са били. За Ланча да не говорим. Пълен крах за марката. В миналото Ланча са могли да дават уроци на Крайслер как се прави луксозна кола, сега са тяхна сянка. ( Така както бяха Сеат на Фиат) Пълна гавра, естествено под некадърното управление на Фиат.
Ако Алфа отида при ФВ какво? Ми те немците купиха и половината италиански дизайнери, ми кой да прави дизайн, като в Италия няма кой. Очевидно е, че Фиат не пускат пари на дъщерните си фирми, дават само на Ферари. ФВ през последните 20 г. доказаха, че могат да управляват правилно, имат изключително агресивна политика и оставят свобода на действие на дъщерните си фирми.
Освен всичко, за съжаление в наши дни Фиат технологично е светлинни години назад от ФВ. Това е жалката истина. Фиат никога не са могли да правят хубави автомобили от висок клас, а сега дори нямат такъв. Е тогава какво да дадат на Алфа. За сметка на това ФВ създадоха традиции в правенето на висок клас автомобили, като успешно, чрез Ауди и Бентли конкурират Мерцедес.
infernus
26-02-2011, 15:00
Ако трябва да се прави груба преценка за това, къде да отиде Алфа, мисля, че при ФВ е добре, защото:
1. На ФВ им трябва имиджова марка, като Алфа, която да наредят като характер там където имат празнина. Със сеат не можаха да направят нищо, защото Сеат никога не е бил марка. Преди сянка на Фиат, сега на ФВ, като пак при ФВ е по-добре, все пак има поне видими разлики с ФВ. Преди нямаше такива докато беше Фиат.
2. Мисля, че ако ФВ управбява Алфа, тя пак ще се произвежда в Италия, най-малкото, за да дразнят Фиат. Фиат или друг никога няма дапостроят заводи в Милано и Арезе. Дори и да ползва технологии от Крайслер, Алфа няма да бъде нищо, просто защото Крайслер не разполага с такива. Фиат също. Каквото имат Фиат го наливат във Ферари и никъде другаде. Дори и Мазерати, макар да се продава, е нищо особено в сравнение с това което са били. За Ланча да не говорим. Пълен крах за марката. В миналото Ланча са могли да дават уроци на Крайслер как се прави луксозна кола, сега са тяхна сянка. ( Така както бяха Сеат на Фиат) Пълна гавра, естествено под некадърното управление на Фиат.
Ако Алфа отида при ФВ какво? Ми те немците купиха и половината италиански дизайнери, ми кой да прави дизайн, като в Италия няма кой. Очевидно е, че Фиат не пускат пари на дъщерните си фирми, дават само на Ферари. ФВ през последните 20 г. доказаха, че могат да управляват правилно, имат изключително агресивна политика и оставят свобода на действие на дъщерните си фирми.
Освен всичко, за съжаление в наши дни Фиат технологично е светлинни години назад от ФВ. Това е жалката истина. Фиат никога не са могли да правят хубави автомобили от висок клас, а сега дори нямат такъв. Е тогава какво да дадат на Алфа. За сметка на това ФВ създадоха традиции в правенето на висок клас автомобили, като успешно, чрез Ауди и Бентли конкурират Мерцедес.
:notworthy:
Освен че ще гаврят Фиат трябва да ти кажа, че ще им навлезат на пазара както е станало в Испания някога, сега там Фиат/Алфа/Ланча просто ги няма, изчезнали са....
Качи се на 45-ца най накрая а :P Сърце на Алфа във ковчег на Фиат ....
Качи се на 45-ца най накрая а? Сърце на Алфа във ковчег на Фиат ....
:wow: Да, поне се успокоявам, че има сърце на Алфа. Всъщност още не я карам. Бръмча си с комбито и установявам, че върви повече, въпреки, че е с 20 коня по-малко.
Това е оптимистичният вариант ... Ама нещо не ми е реалистичен. Дали ФВ имат интерес когато таман направиха Ауди имиджова марка някой да я конкурира?
infernus
26-02-2011, 15:52
:wow: Да, поне се успокоявам, че има сърце на Алфа. Всъщност още не я карам. Бръмча си с комбито и установявам, че върви повече, въпреки, че е с 20 коня по-малко.
200 кила < 20 коне - по закона за вървежа
Бентли не е ли на БМВ, какъв ФВ!? И какво се притеснявате да не пипат качеството на Алфа :big_whoops: хаха точно там трябва да пипнат.
rossenvn
26-02-2011, 16:38
Не, не е:-). Ролс Ройс е. Някой не е слушал в час;-) Дори Бентли и Авди имаха общ проект.
alfageorgi
26-02-2011, 20:49
Абе момчета защо се самозалъгвате , че тъпите немци ако успеят да се докопат до Алфа ще я направят по -добра или по-конкуретна от сега.Нима си вярвате , че тия малоумници ще се примирят или направят нещо-технологии , мениджмънт , подобряване на качеството , че Алфа да открадне дял от собствените им марки и клиенти.Вижте какво правят с Шкода-била прекалено добра , дърпала клиентите на ФВ , айде дървото.Никой никога пък била и под шапката на ФВ няма да почне да мисли , че Алфа е немски , а не италиански автомобил.А самите бюргери никога няма да се примирят с факта , че италианците могат да правят наистина добри коли , че често и по-добри от техните.Конкуренцията е най-добрия начин да се поддържа прогреса и затова Алфа трябва да си остане италианска.Аз поне не искам префасониран ФВ защото той винаги си остава ФВ-сив , скучен и посредствен.Погледнете Аудитата-никаква визуална разлика в моделната гама -4.6.8.Никелирани и одървени ФВ-та , е мерси може да са много качествени , което абсолютно не е вярно , но аз никога няма да си купя нито Ауди , нито каквато и да е кола от тая група.Искам да съм различен, а не овца от стадото.
Абе момчета защо се самозалъгвате , че тъпите немци ако успеят да се докопат до Алфа ще я направят по -добра или по-конкуретна от сега.Нима си вярвате , че тия малоумници ще се примирят или направят нещо-технологии , мениджмънт , подобряване на качеството , че Алфа да открадне дял от собствените им марки и клиенти.Вижте какво правят с Шкода-била прекалено добра , дърпала клиентите на ФВ , айде дървото.Никой никога пък била и под шапката на ФВ няма да почне да мисли , че Алфа е немски , а не италиански автомобил.А самите бюргери никога няма да се примирят с факта , че италианците могат да правят наистина добри коли , че често и по-добри от техните.Конкуренцията е най-добрия начин да се поддържа прогреса и затова Алфа трябва да си остане италианска.Аз поне не искам префасониран ФВ защото той винаги си остава ФВ-сив , скучен и посредствен.Погледнете Аудитата-никаква визуална разлика в моделната гама -4.6.8.Никелирани и одървени ФВ-та , е мерси може да са много качествени , което абсолютно не е вярно , но аз никога няма да си купя нито Ауди , нито каквато и да е кола от тая група.Искам да съм различен, а не овца от стадото.
Колега, бъркаш малко по отношение на немците. Колата от подписа ти е повече немска, отколкото италианска. Дизайна е най-добрия наистина от последните години, но шасито е същото като на Опел. Моторът ти е италиански (само дето не Алфа) а бензиновите също са Опел. Е не мисля, че ФВ е по-зле от Опел.
Направи сметка, щом Фиат се обърнаха към Опел за помощ при разработване на шаси, дали е по добре Алфа да си загива бавно при Фиат или да отида във ФВ. Щом и бившите работници на Алфа искат ФВ да ги купят, значи наистина е дошъл този момент.
alfageorgi
26-02-2011, 21:23
Колега, бъркаш малко по отношение на немците. Колата от подписа ти е повече немска, отколкото италианска. Дизайна е най-добрия наистина от последните години, но шасито е същото като на Опел. Моторът ти е италиански (само дето не Алфа) а бензиновите също са Опел. Е не мисля, че ФВ е по-зле от Опел.
Е точно защото е много немска /демек според теб качествена/ всички немски компоненти по мотора -компютър , дебитомер , помпи , дюзи, ЕГР-и , свещи , датчици и какво ли още не на говняните фирми Бош и Пиербург , както и при 156-та която карах и карат бая хора се осират редовно.Айде направи една статистика на най-честите ремонти по алфите и ще стигнеш до учудващия извод!!! , че всички немски части в тия коли са най-чупливите елементи от тях.Мерси , винаги когато нещо по италианските ми коли/три фиата , 2 алфи/ се е чупило и има марка , аналог не немска задължително купувам нея.Не бих искал в италианска кола никаква част , дори и стойката на номера да е немски, защото простия ми извод от практиката е , че са некачествени.
Е точно защото е много немска /демек според теб качествена/ всички немски компоненти по мотора -компютър , дебитомер , помпи , дюзи, ЕГР-и , свещи , датчици и какво ли още не на говняните фирми Бош и Пиербург , както и при 156-та която карах и карат бая хора се осират редовно.Айде направи една статистика на най-честите ремонти по алфите и ще стигнеш до учудващия извод!!! , че всички немски части в тия коли са най-чупливите елементи от тях.Мерси , винаги когато нещо по италианските ми коли/три фиата , 2 алфи/ се е чупило и има марка , аналог не немска задължително купувам нея.Не бих искал в италианска кола никаква част , дори и стойката на номера да е немски, защото простия ми извод от практиката е , че са некачествени.
Хубаво, ма друго така или иначе няма. Щом и италианците сега слагат немски части, то какво мислиш ще се промени? За немските части споделям същото мнение, но в Алфа има инвазия на немски части, откакто са собственост на Фиат. Вече дотолкова, че в Алфа няма нищо Алфа. Само, дето сега няма и един сериозен мотор в Алфа. Въпреки, че примерно 159 е на едно шаси с Опел, в момента Опел имат по-силен мотор в своята Инсигния и то на прилична цена. Е това ли трябваше да се случи на Алфа? Да ги изпреварят дори и Опел?
Каквото и да си говорим поне във ФВ имат мноооого сериозни мотори, които вече се конкурират с Ферари. Е от Фиат не чакай мотор, който ще се конкурира с Ферари.
rossenvn
26-02-2011, 22:33
Не е необходимо Фиат да правят такъв мотор за Алфа, а от Ферари да протегнат ръка. Порше направиха хиляди модели, който се различават с по 10 к.с. Алфа има нужда от ново ГТВ, но с по-силни мотори - от Ферари например, но без да е необходимо да са по 500 к.с. И тогава никой няма да плюе новите модели, а и отново ще има спорт в марката
Не е необходимо Фиат да правят такъв мотор за Алфа, а от Ферари да протегнат ръка. Порше направиха хиляди модели, който се различават с по 10 к.с. Алфа има нужда от ново ГТВ, но с по-силни мотори - от Ферари например, но без да е необходимо да са по 500 к.с. И тогава никой няма да плюе новите модели, а и отново ще има спорт в марката
Хубаво, но решението да си направи каквото и да е се взима от Фиат. Дотук решението на Фиат относно Алфа е най-голям мотор с 1750 кубика:shocking: Е да ама няма как да претендираш, че си спортна марка с такива малолитражки.
Хубаво ме подсети за Порше. През 60-те години Порше не са можели да гонят Алфите по магистралите, защото са им се взривявали моторите. По същото време Алфите са били едни от най-високоскоростните автомобили по пътищата, а сега виж какво се случва с Порше. Просто швабите са много последователни и постигат успехи. А италианците вървят назад. Когато един концерн държи цялото производство и всички марки в една държава и няма местна конкуренция се случва точно това. Именно от конкуренция се е родило правенето на спортни автомобили Ламборгини. От тракторе кам свръхколи. Е сега при Алфа обратното: от свръхколи към трактори.
alfageorgi
26-02-2011, 23:04
Хубаво, ма друго така или иначе няма. Щом и италианците сега слагат немски части, то какво мислиш ще се промени? За немските части споделям същото мнение, но в Алфа има инвазия на немски части, откакто са собственост на Фиат. Вече дотолкова, че в Алфа няма нищо Алфа. Само, дето сега няма и един сериозен мотор в Алфа. Въпреки, че примерно 159 е на едно шаси с Опел, в момента Опел имат по-силен мотор в своята Инсигния и то на прилична цена. Е това ли трябваше да се случи на Алфа? Да ги изпреварят дори и Опел?
Каквото и да си говорим поне във ФВ имат мноооого сериозни мотори, които вече се конкурират с Ферари. Е от Фиат не чакай мотор, който ще се конкурира с Ферари.
Ааа , изобщо не е така.Я поразрови да видиш във Ферари например слагат ли немски части-бошовски говна например.Не , там всичко си е Магнети Марели.Иначе съм съгласен , че Алфа загуби спортния си дух с който всички я свързват и затова очевидно е виновен Фиат, но пък не съм съгласен , че ФВ са направили мотор равностоен или даже приближил се до което и да е Ферари.Толкова са далеко , че са смешни с напъните си и не ме убеждавай , че Ламборгини или Порше видиш ли са с мотори на ФВ защото изобщо не е така.
rossenvn
26-02-2011, 23:05
Дано от Фиат по-бързо си изяснят какво искат да постигнат с Алфа. Да бъде масова марка -без лице или да се върне към това, което е била много отдавна. Предполагам още година две ще се лутат заради това сливане с Крайслер. Явно сега не им остават пари за нещо конкурентно и гледат как да закърпят положението. Това с Ланча е отврат и дано по-скоро се прекрати, ама надали. Като помисля обаче спорта не продава. Лотус не продават кой знае колко. Порше май е единствената такава компания, но там от фалит ги спаси Кайена. Тойота например продават най-много, но почти никой не ги свързва със спорт.
Ааа , изобщо не е така.Я поразрови да видиш във Ферари например слагат ли немски части-бошовски говна например.Не , там всичко си е Магнети Марели.Иначе съм съгласен , че Алфа загуби спортния си дух с който всички я свързват и затова очевидно е виновен Фиат, но пък не съм съгласен , че ФВ са направили мотор равностоен или даже приближил се до което и да е Ферари.Толкова са далеко , че са смешни с напъните си и не ме убеждавай , че Ламборгини или Порше видиш ли са с мотори на ФВ защото изобщо не е така.
Колега, ровил съм много. Не знам откога си запален фен, аз съм само от 17-18г. и за себе си съм проучил достатъчно. Убеден съм обаче, че ти не знаеш на коя Алфа за последно е слагано примерно Магнети Марели. Още повече, съдейки от по-горните ти постове, всъщност ти никога не си имал Алфа. по скоро Фиат и после Опел-Фиат (сега това не го приемай като заяждане) По отношение на Порше няма какво да се говори. Кайена си е ФВ Туарег, от-до. И моторите включително. А дали не могат да се конкурират с Ферари, ми виж това:
http://www.youtube.com/watch?v=N3iwBtgA90A&feature=fvst
Имай предвид, че Аудито струва доста по-малко (дори с тунинга по него) от Ферарито, а е с 4 врати. Може и примера да е дървен, но не мислиш ли, че вместо Ауди, щеше да е в пъти по-хубаво да е Алфа, това до Ферарито?
---------- Post added at 21:31 ---------- Previous post was at 21:19 ----------
Ааа , изобщо не е така.Я поразрови да видиш във Ферари например слагат ли немски части-бошовски говна например.
Слагат си Бош, повярвай ми, виждал съм отблизо. Ще ти постна и снимки утре или вдругиден.
alfageorgi
26-02-2011, 23:44
Колега, ровил съм много. Не знам откога си запален фен, аз съм само от 17-18г. и за себе си съм проучил достатъчно. Убеден съм обаче, че ти не знаеш на коя Алфа за последно е слагано примерно Магнети Марели. Още повече, съдейки от по-горните ти постове, всъщност ти никога не си имал Алфа. по скоро Фиат и после Опел-Фиат (сега това не го приемай като заяждане) По отношение на Порше няма какво да се говори. Кайена си е ФВ Туарег, от-до. И моторите включително. А дали не могат да се конкурират с Ферари, ми виж това:
http://www.youtube.com/watch?v=N3iwBtgA90A&feature=fvst
Имай предвид, че Аудито струва доста по-малко (дори с тунинга по него) от Ферарито, а е с 4 врати. Може и примера да е дървен, но не мислиш ли, че вместо Ауди, щеше да е в пъти по-хубаво да е Алфа, това до Ферарито?
---------- Post added at 21:31 ---------- Previous post was at 21:19 ----------
Слагат си Бош, повярвай ми, виждал съм отблизо. Ще ти постна и снимки утре или вдругиден.
Не ми се спори за нищо , само ще ти кажа , че съм с 12 г. по-голям от тебе , пък ти си прави изводите колко съм фен на Алфа ,колко знам за нея като марка , кога съм имал възможност и съм карал такъв автомобил и ти къде си бил по това време и т.н.Нищо лично , но ти нещо май не я долюбваш тая марка и все те влече към немското.Е мерси мене не ме влече макар , че съм карал и немски коли-БМВ така , че приключвам до тук.
Не ми се спори за нищо , само ще ти кажа , че съм с 12 г. по-голям от тебе , пък ти си прави изводите колко съм фен на Алфа ,колко знам за нея като марка , кога съм имал възможност и съм карал такъв автомобил и ти къде си бил по това време и т.н.Нищо лично , но ти нещо май не я долюбваш тая марка и все те влече към немското.Е мерси мене не ме влече макар , че съм карал включително и немски -БМВ така , че приключвам до тук.
Ти караш полунемска кола, не аз:-D
alfageorgi
26-02-2011, 23:53
Ти караш полунемска кола, не аз:-D
ОК , радвам се , че разменихме мнения защото аз ценя хората които имат знания , а ти очевидно имаш.
По принцип тия със над 20годишните Алфи не признават нищо по-ново и мисля, че е ясно защо. За тях 159-ките са Опел(тва трябва да е нещо много обидно за всеки виден турбоалфист), TS-а са някаква Фиатска глупост и т.н. :jumping:За мен пък старите Алфи са скрап на 90%, а за колегите които са дали 15-20 и повече хилки за Алфа още повече. Няма смисъл да се дразним това е положението. За мен да се сравнява кола за 1000лв и кола за 20000 е смешно, пък ако ще и направо да си е Опел Астра :-D:-D
скрап по скоро е някоя барака дето е на път да се разпадне независимо на колко години е . Някой си държат даден автомобил с цел 1 ден да бъде класика и да струва много повече от 1 чисто нов автомобил . И тая на един опреден етап не е била и половината от тая стойност дето сега и искат http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=ligtsddbrrff .
По принцип тия със над 20годишните Алфи не признават нищо по-ново и мисля, че е ясно защо. За тях 159-ките са Опел(тва трябва да е нещо много обидно за всеки виден турбоалфист), TS-а са някаква Фиатска глупост и т.н. :jumping:За мен пък старите Алфи са скрап на 90%, а за колегите които са дали 15-20 и повече хилки за Алфа още повече. Няма смисъл да се дразним това е положението. За мен да се сравнява кола за 1000лв и кола за 20000 е смешно, пък ако ще и направо да си е Опел Астра :-D:-D
Без да се обиждаш, но това беше много парвенюшко изказване. Тук коментираме реалните качества на колите, а не пазарната конюктура. Ако гледаме така нещата, с твоята кола трябва да се срамуваш от всеки собственик на 16-годишно Ауди 80 Б4, щото Аудито ще се продаде по-скъпо и по-бързо.
Значи според теб всички хора, които се радват на класически и стари модели са глупаци? Мога да кажа само, че една марка е марка заради историята си, и по това си измерва нейната значимост.
А това, че има хора които карат/имат стари модели, далеч не значи, че не са хвърлили пари за тях. Ако пък за теб е от значение само това, хората колко пари са хвърлили за колите си и по това да се измерва дали са фенове или не, ми много грешиш.
infernus
27-02-2011, 13:18
И тука идва повратния момент колата дето е 20к да я отнесе кола за 1к, нали смешно но факт. А карал ли си някога истинска Алфа ? С леко купе, мощен двигател и нисък център на тежестта или според теб спортния дух се измерва в пари и килограми на колата ?
siniqtzmey
27-02-2011, 14:02
И тука идва повратния момент колата дето е 20к да я отнесе кола за 1к, нали смешно но факт. А карал ли си някога истинска Алфа ? С леко купе, мощен двигател и нисък център на тежестта или според теб спортния дух се измерва в пари и килограми на колата ?
O благодаря колега ти ми отвори очите за истината за новите колите
http://www.youtube.com/watch?v=LLG7wHDBq64
Тия съвременните слонски каляски за нищо не стават.Но обаче тази червената количка си е чист Фиат,тука има нещо гнило.Фиат не могат да правят бързи,а само тежки и чупливи Легени :coolio:. :idea2: Абе ако беше някой Голф там,щеше да им прави тирове на дръгливия Датсун и "Префасониран" Фиат :bash:.
скрап по скоро е някоя барака дето е на път да се разпадне независимо на колко години е . Някой си държат даден автомобил с цел 1 ден да бъде класика и да струва много повече от 1 чисто нов автомобил . И тая на един опреден етап не е била и половината от тая стойност дето сега и искат http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=ligtsddbrrff .:bravo:
Ето това е ретро автомобил, и не да си купиш от mobile.bg кола за 1000лв ;)
Колега една кола не е само вървене ;)
пп Колега koolio не се обиждам, както и аз нямам за цел да засегна някой, просто ми е малко странно когато някой с 20пъти по-евтина и стара кола търси кусури :laughing1: Гроздето е кисело . .
:bravo:
Ето това е ретро автомобил, и не да си купиш от mobile.bg кола за 1000лв ;)
Колега една кола не е само вървене ;)
пп Колега koolio не се обиждам, както и аз нямам за цел да засегна някой, просто ми е малко странно когато някой с 20пъти по-евтина и стара кола търси кусури :laughing1: Гроздето е кисело . .
Т.е. всеки, който кара Ес класа на 10-тина години за 15 бона примерно няма прави да коментира дори ФВ Поло, щото то струва 35 бона?
Т.е. всеки, който кара Ес класа на 10-тина години за 15 бона примерно няма прави да коментира дори ФВ Поло, щото то струва 35 бона?
Почна да става детинско . . Какво да ти отговоря на това? Според мен бях много ясен, да не търсим под вола теле:gayfight:
S-класата е 33-ката така ли? А 159 е Поло? Айде сега . .
Почна да става детинско . . Какво да ти отговоря на това? Според мен бях много ясен, да не търсим под вола теле:gayfight:
S-класата е 33-ката така ли? А 159 е Поло? Айде сега . .
Ако със сигурност визираш мен, то можеше директно да се обърнеш към мен. А това какво мога или не мога да обсъждам, не си ти човека който може да определи. Не си засегнат от някакъв спор, не ми е ясно защо се намесваш там където не ти е работа. Може да си мислиш, че просто имаш мнение, но всъщност нямаш.
Още повече, че едва ли ти си човека който може или трябва да оцени колата ми. Ако за теб има значение само това за колко някой си е купил колата, ми тогава явно мястото ти не е тук. Така или иначе в тази тема не си дал никаква ценна информация, просто спориш. Впоследствие, виждайки, че не си убедителен, си готов да обиждаш. БРАВО. Ти си герой. Със скъпа кола. Да те сложим на пиедестал?
Всъщност колега code, единственото което можеш да постигнеш в тази тема, е да помогнеш модераторите да я затрият. Нищо повече.
Мене визираше. Аз не съм правил такива конкретни сравнения, само показвах накъде води логиката ан колегата.
Предлагам да спрем дотук и да не разваляме темата.:handshake:
nikolaaaay
27-02-2011, 22:50
Прав е колегата, защото и вие с тия вечно негативни коментари с нищо не помагате на темата да стане по-интересна. 159 е Опел, Жулиета - Фиат, а трийстройката е перфектната кола. Ми що струва (даже и не струва) 1000 лв.? Новите модели на групата са с по-високо качество и това означава само едно - Алфа върви само напред и нагоре :respect:
forza_italia
28-02-2011, 01:36
Прав е колегата, защото и вие с тия вечно негативни коментари с нищо не помагате на темата да стане по-интересна. 159 е Опел, Жулиета - Фиат, а трийстройката е перфектната кола. Ми що струва (даже и не струва) 1000 лв.? Новите модели на групата са с по-високо качество и това означава само едно - Алфа върви само напред и нагоре :respect:
33-ката може и да не е перфектната кола ,обаче колега за времето си е била всичко онова ,което не е и няма да бъде никога 159 или Жулиета сега. А иначе Боби 33 от кое време говори точно това обаче явно повечето не искат да го чуят. А това че струва или не струва 1000лв е вследствие от дереджето в България последните 20 години ,обаче винаги ще бъде един от най забележителните и запомнящи се модели на Алфа,нещо което някой от по последните модели едва ли ще постигне някога.
какво е това плюене по НОВИТЕ коли, гроздето май е кисело (и аз съм така), ама вземете се осъзнайте малко.
Само един пример ще Ви дам за качеството на НОВИТЕ коли.
"Alfa Romeo 159 - better car than BMW 3"
Вижте си клипчето в този форум
Да не говорим, че в този тест са 11 марки коли - и мерц, и форд, и хонда, и ситроен и т.н. и АЛФАТА е най-добрата кола за КАРАНЕ!
Не искам да изтъквам, че алфата е и НАЙ-КРАСИВАТА кола. Е кво му трябва повече на човек? На мен лично нищо повече и догодина ще си я взема.
alfageorgi
28-02-2011, 11:10
33-ката може и да не е перфектната кола ,обаче колега за времето си е била всичко онова ,което не е и няма да бъде никога 159 или Жулиета сега. А иначе Боби 33 от кое време говори точно това обаче явно повечето не искат да го чуят. А това че струва или не струва 1000лв е вследствие от дереджето в България последните 20 години ,обаче винаги ще бъде един от най забележителните и запомнящи се модели на Алфа,нещо което някой от по последните модели едва ли ще постигне някога.
Ха-ха , ти май се опитваш да ме убедиш , че 33 на времето е била много по-направена кола от 159 сега в сравнението с конкуренцията така ли? И с кое качество -с гниешите калници от руска ламарина на 3-та година , с постоянните откази в ел.компонентите , с разкрачените мостове и окачване , с трагичната сглобка на купето и т.н и т.н. Недей така бе , колега и ние сме карали 33 -ки , аз лично още през 1991г.и мога да направя сравнение в развитието на марката във всички последващи модели до сега , което очевидно като качество е все по -добро.Иначе няма как, защото конкуренцията просто те смачква защото не спи и се развива и те кара ако не да си по-добър , поне да си на нейното ниво.И тогава както и сега Алфа си беше в криза и немците се подиграваха , че ръждясвали дори и кламерите от рекламните им брошури, но аз въпреки всичко харесвах 33-та защото в колата имаше дух и страст , какъвто нито една немска кола от онова време не събуждаше у мен като седнех в нея.Аз просто не искам Алфа да стане част от ФВ защото мисля , че нищо няма да се подобри.Както виждаш и както твърди Боби 33 ,159-та била Опел /което изобщо не е така/защото видиш ли двигателите -бензиновите и платформата били техни .Е да ама не, защото всичко друго-интериор , окачване , купе е различно и ще го разбереш веднага като се качиш в една 159 -ка след като си слязъл от Вектра със същата платформа и то в полза все на Алфата.
Хубаво, но решението да си направи каквото и да е се взима от Фиат. Дотук решението на Фиат относно Алфа е най-голям мотор с 1750 кубика:shocking: Е да ама няма как да претендираш, че си спортна марка с такива малолитражки.
Хубаво ме подсети за Порше. През 60-те години Порше не са можели да гонят Алфите по магистралите, защото са им се взривявали моторите. По същото време Алфите са били едни от най-високоскоростните автомобили по пътищата, а сега виж какво се случва с Порше. Просто швабите са много последователни и постигат успехи. А италианците вървят назад. Когато един концерн държи цялото производство и всички марки в една държава и няма местна конкуренция се случва точно това. Именно от конкуренция се е родило правенето на спортни автомобили Ламборгини. От тракторе кам свръхколи. Е сега при Алфа обратното: от свръхколи към трактори.
Какво става с Порше, Боби? От много спортна слава и успехи фгалираха преди година и нещо и вместо да купят контролния пакет акции на ФВ бяха изкупени от същата марка и сега са им подчинени. Най-продаваният им модел е джипка, а сериозно говорят за четири цилиндрови бюджетни абтомобили. Турбо-то е разкошен автомобил, но всеки нов модел и стария с променени фарове и една-две модернизации.
Ламбо? Ами Ламборгини си е Ауди. Единствено с Мурсиелагото и наследниците му има малко малко запазване на духа на Ламбо. С какво е било най-известно Ламборгини? С това че е адски плашещ автомобил, който иска да те убие, но адреналина е велик. Сега е Р8 с други пластмаси.
Не мога да ви разбера, бе хора. Като Алфа Ромео е толкова гадна и ужасна маркаи за нищо не става кво правите в тоя форум?!?? Тук има ли фенове или не?
alfageorgi
28-02-2011, 11:32
Какво става с Порше, Боби? От много спортна слава и успехи фгалираха преди година и нещо и вместо да купят контролния пакет акции на ФВ бяха изкупени от същата марка и сега са им подчинени. Най-продаваният им модел е джипка, а сериозно говорят за четири цилиндрови бюджетни абтомобили. Турбо-то е разкошен автомобил, но всеки нов модел и стария с променени фарове и една-две модернизации.
Ламбо? Ами Ламборгини си е Ауди. Единствено с Мурсиелагото и наследниците му има малко малко запазване на духа на Ламбо. С какво е било най-известно Ламборгини? С това че е адски плашещ автомобил, който иска да те убие, но адреналина е велик. Сега е Р8 с други пластмаси.
Не мога да ви разбера, бе хора. Като Алфа Ромео е толкова гадна и ужасна маркаи за нищо не става кво правите в тоя форум?!?? Тук има ли фенове или не?
Е и аз това се чудя , немско та немско.Ми купете си по едно Ауди 80 и айде радост до безкрай.
Значи според теб не съм фен? ОК не съм, щом казваш. Няма да пиша повече тук. Явно съм объркал форума. Аз и от автомобили не разбирам въобще. Не знам само как си се доверявал на глупаци като мен, да си оставиш колата на некомпетентни хора като мен. Винаги много съм мразел да се изопачават думиа на някого и да се четат мненията на кой как му е удобно. Явно тук е на почит парвенющината и могат да пишат единствено хора с пари, а тези които нямат са глупави и нямат право на мнение и не са фенове.
Много съм разочарован от ширещата се комплексарщина, дотук бях, вече нито едно мнение!!!
alfageorgi
28-02-2011, 13:13
Значи според теб не съм фен? ОК не съм, щом казваш. Няма да пиша повече тук. Явно съм объркал форума. Аз и от автомобили не разбирам въобще. Не знам само как си се доверявал на глупаци като мен, да си оставиш колата на некомпетентни хора като мен. Винаги много съм мразел да се изопачават думиа на някого и да се четат мненията на кой как му е удобно. Явно тук е на почит парвенющината и могат да пишат единствено хора с пари, а тези които нямат са глупави и нямат право на мнение и не са фенове.
Много съм разочарован от ширещата се комплексарщина, дотук бях, вече нито едно мнение!!!
Е Боби , не се пали така бе човек.Първенюта сме били , парите били само в умните и т.н. Никой не казва , че не си фен , макар ти да ми обясняваше на мен , че аз не съм и нищо не съм знаел и разбирал и т.н.Просто всеки от нас си има мнение и си го защитава доколкото и както може.Абе темата стана като Левски -ЦСКА , а истината е , че от нас нищо в развитието на Алфа не зависи и решенията каквито и да са те най-вероятно съвсем ще ни изненадат.
Чакай сега, Боби! Къде съм казал, че не си фен или че не разбираш от автомобили или Алфи? Който те познава знае какъв си. И аз мразя да ми се изопачават думите и да ми четът мненията както дявола евангелието! Къде е на почит парвенющината? Къде съм казал, че всички, които нямат нова Алфа не са фенове? Прочети ВСИЧКИТЕ ми мнения и виж какво казвам! Да, далече сме от славната история, но идва нова ера! Дали ще е по-добра или по-лоша ще видим.
Прекалено лично приемаш нещата, и се палиш излишно! Питането ми не е конкретно към теб, но я погледни и ми каже нормално ли е в тема в Алфа Ромео форума за бъдещето на марката да преобладават мненията - "Алфа е кенеф и трябва да се закрие". Малко ми е пресилено.
Отива марката натам, накъдето я водят :hehehm:
forza_italia
28-02-2011, 15:44
Ха-ха , ти май се опитваш да ме убедиш , че 33 на времето е била много по-направена кола от 159 сега в сравнението с конкуренцията така ли? И с кое качество -с гниешите калници от руска ламарина на 3-та година , с постоянните откази в ел.компонентите , с разкрачените мостове и окачване , с трагичната сглобка на купето и т.н и т.н. Недей така бе , колега и ние сме карали 33 -ки , аз лично още през 1991г.и мога да направя сравнение в развитието на марката във всички последващи модели до сега , което очевидно като качество е все по -добро.Иначе няма как, защото конкуренцията просто те смачква защото не спи и се развива и те кара ако не да си по-добър , поне да си на нейното ниво.И тогава както и сега Алфа си беше в криза и немците се подиграваха , че ръждясвали дори и кламерите от рекламните им брошури, но аз въпреки всичко харесвах 33-та защото в колата имаше дух и страст , какъвто нито една немска кола от онова време не събуждаше у мен като седнех в нея.Аз просто не искам Алфа да стане част от ФВ защото мисля , че нищо няма да се подобри.Както виждаш и както твърди Боби 33 ,159-та била Опел /което изобщо не е така/защото видиш ли двигателите -бензиновите и платформата били техни .Е да ама не, защото всичко друго-интериор , окачване , купе е различно и ще го разбереш веднага като се качиш в една 159 -ка след като си слязъл от Вектра със същата платформа и то в полза все на Алфата.
Изобщо не си ме разбрал. Не се опитвам да те убедя в това че 33 е била по направена кола спрямо конкуренцията отколкото 159 сега. Това което казвам ти самият сам си го казал малко по долу в поста си. Именно че въпреки всички свои недостатъци 33 е давала усещане за Алфа,за дух и страст,за нещо различно от останалите марки коли от конкуренцията. Ти имаш ли сега това усещане като седиш в 159-ката,усещаш ли някакво превъзходство над лъскавите ,мощни и бързи немски коли навсякъде около теб ? Разбираш ли къде е разликата,преди време това да караш Алфа е значело че можеш да издухаш всяка една немска кошница по пътя.....защото караш Алфа Ромео по дяволите,нищо друго няма значение. А сега какво,караш Алфа , но в един момент се получава така че виждаш ли застанал на светофар разбираш че Аудито /примерно/ до теб е два пъти по мощно и почти толкова по бързо от твоята,твоята кола вече не e онова куоре спортиво което е било преди време,ти просто караш една ОБИКНОВЕННА ГОЛЯМА И НЕ ДОСТАТЪЧНО МОЩНА КОЛА радваща единствено и само с дизайн и с емблеми на Алфа Ромео. Не се заяждам с теб,не разбирай че не харесвам 159,харесвам я, но ми се иска тя да превъзхожда конкуренцията по всеки един показател,да не радва само с дизайна си и това че имаш интериор,окачване и купе различно от Вектра изобщо няма значение за никой.Аз искам съвременната Алфа да бъде една брутална,изключителна,мощна и бърза кола,кола която да носи онзи дух на Алфа от миналия век и да предизвиква асоциации за нещо уникално и различно когато се изрече името АЛФА РОМЕО. Това е. Всички в този форум обичаме марката,всички искаме тя да продължава да съществува,няма смисъл да се делим на такива каращи нови и стари Алфи,просто си обсъждаме миналото ,настоящето и бъдещето на марката,а когато някои неща са очевидни не трябва да се премълчават,всеки има право на мнение и е нормално точно тук във форума на Алфа да го изкаже,а това е най подходящата тема.
е какво куоре спортиво от 33 като най-големия двигател е 1,7. това е най-продавания модел на марката и добре че са били фиат , че първите серии са нямали и парно даже.
другия най-продаван модел - суд е с двигатели от 1,2 до 1,7 . да не говорим за разни извращения като арна , джипчета и бусове в които просто няма как да има спортен дух.
то като се замисли човек, алфа не е променила особено политиката си , откакто я има. никога гамата не е била повече от 5-6-7 серийни модела.
въпроса е че се вижда напредъка като се качиш от 33 в 145, както и от 156 в 159. просто е мислено повече върху детайлите. то си е вярно и че всеки модел си носи собствен дух и точно това прави алфа - алфа. за това се караме сигурно - щото искаме 159 да дава усещането на 33 , ама тогава марката щеше да се казва тойота или фв.
alfageorgi
28-02-2011, 16:29
Изобщо не си ме разбрал. Не се опитвам да те убедя в това че 33 е била по направена кола спрямо конкуренцията отколкото 159 сега. Това което казвам ти самият сам си го казал малко по долу в поста си. Именно че въпреки всички свои недостатъци 33 е давала усещане за Алфа,за дух и страст,за нещо различно от останалите марки коли от конкуренцията. Ти имаш ли сега това усещане като седиш в 159-ката,усещаш ли някакво превъзходство над лъскавите ,мощни и бързи немски коли навсякъде около теб ? Разбираш ли къде е разликата,преди време това да караш Алфа е значело че можеш да издухаш всяка една немска кошница по пътя.....защото караш Алфа Ромео по дяволите,нищо друго няма значение. А сега какво,караш Алфа , но в един момент се получава така че виждаш ли застанал на светофар разбираш че Аудито /примерно/ до теб е два пъти по мощно и почти толкова по бързо от твоята,твоята кола вече не e онова куоре спортиво което е било преди време,ти просто караш една ОБИКНОВЕННА ГОЛЯМА И НЕ ДОСТАТЪЧНО МОЩНА КОЛА радваща единствено и само с дизайн и с емблеми на Алфа Ромео. Не се заяждам с теб,не разбирай че не харесвам 159,харесвам я, но ми се иска тя да превъзхожда конкуренцията по всеки един показател,да не радва само с дизайна си и това че имаш интериор,окачване и купе различно от Вектра изобщо няма значение за никой.Аз искам съвременната Алфа да бъде една брутална,изключителна,мощна и бърза кола,кола която да носи онзи дух на Алфа от миналия век и да предизвиква асоциации за нещо уникално и различно когато се изрече името АЛФА РОМЕО. Това е. Всички в този форум обичаме марката,всички искаме тя да продължава да съществува,няма смисъл да се делим на такива каращи нови и стари Алфи,просто си обсъждаме миналото ,настоящето и бъдещето на марката,а когато някои неща са очевидни не трябва да се премълчават,всеки има право на мнение и е нормално точно тук във форума на Алфа да го изкаже,а това е най подходящата тема.
Абе изобщо не е просто голяма и недостатъчно мощна.И трябва да ти кажа , че като спрат до мене тия с превъзнасяните от тебе аудитата и БМВ-та които изобщо не са по-лъскави от моята Алфа те ме гледат / а и повечето пешеходци/ , не аз тях защото скучните им сиви варели с нищо не се отличават и са просто овци в тълпата.Не си мисли , че вървят кой знае колко защото болшинството от тия Аудита и БМВ са с малките мотори
с които просто се подигравам както си искам.Прочети им първо данните да речем на А4 с 1.9 и 2 ТДИ мотора виж ги какви са мъртъвци и после ги превъзнасяй .Аз карам 159-ка , много добре знам какви са и възможностите и хич не ми пука от масовата немската конфекция защото съм в определено по-запомящ се автомобил който тотално ме кефи и не бих заменил в никой случай с немския му аналог защото за мен той с нищо не е по-добър.
leketo84
28-02-2011, 19:36
Момчетата дето обиждат 159-та не са прави просто !
Лично аз съм бил свидетел на многократно , как като мине този автомобил дори и децата го коментират "виж егати яката алфа" и т.н. Много хора които дори не харесват Алфа , а само немско или френско автомобилче са ме разпитвали пак именно за този автомобил !
П.С. И аз дори сериозно съм се замислял за 159 пък да видим какво ще стане ? :-P
rossenvn
28-02-2011, 19:41
Господа, 159 е великолепен автомобил, 33 също. Но тази тема не е за настоящето, още по-малко за миналото на марката, а за бъдещето. Моля, да се въздържаме от спам и нападки, и да се придържаме към темата, доколкото може. Тази тема се превърна в тоалетна.
Че кой обижда 159, тя беше лебедовата песен на марката ... Ама какво следва след нея ...
В 8-ми брой на Аутобилд пише, че италианските работници от Милано искат ФВ. да купи Алфа Ромео. За да отвори отново завода в Арезе същевременно да отвори работни места. От цялата статия разбрах, че те ненавиждат Фиат и го обявяват за главния виновник за пропадането на марката.
Aми не са много далеч от истината. :)
alfasysop
01-03-2011, 09:04
Не искам да обиждам никой, но да кажеш, че 33-ката е нещо кой знае какво.....
За 75-цата нищо не казвате?
159, GT , Brera са уникални и не знам какви ги говорите??!? тежки били... бла бла
Тя темата отдавна стана за пишкомер, грозно е...
А все пак някаква надежда на фона на новите реалности има, погледнете съседната тема - 4С радва доволно.
Искам да видя колегите дето бяха на Серес да кажат как се е представила Жулиета на пистата редом до пипнатите коли и ретро моделите.
Ами доста добре се представи.
Прочетох... 5 то време звучи отлично... значи колата си може а, че не е само до кола е видно от другата която е на 19 място (освен ако не са препипани още в гаранция).
Прочетох... 5 то време звучи отлично... значи колата си може а, че не е само до кола е видно от другата която е на 19 място (освен ако не са препипани още в гаранция).
:) Нено каза, че тая дето е с 5-то време била с чип ;) :strong:
То понеже всички коли в челната 10-ка са абсолютно сток!
и я караше не кой да е....
НО Е ФАКТ, ЧЕ ДАДЕ ДОБРО ВРЕМЕ, тази която карах, дилърската не ми хареса... и волана пак й беше ужасно тежък
:) Нено каза, че тая дето е с 5-то време била с чип ;) :strong:
Абе не знам на Серес кой е карал и коя Giulietta QV с къв чип е била, по след като изгорих два резервоара на пистата Балоко с такава Алфа, останах с повече от чудесно впечатление. И казах, че Giulietta е с класи над всяка друга Алфа, произвеждана в последните години. И че е много по-добър автомобил от 159.
За което бях жестоко оплют, но това е друга тема.
Става дума за коли в оригинално състояние, а не минали през тунинг за хиляди евро. Ако и Жулиетата се "пипне", ще стане звяр.
DiStefano
01-03-2011, 19:42
Днес тествахме новия модел на Escort /радар детектор/. Пациентът беше едно чисто ново Ауди А7 с 3.0TFSI мотор. Забележки нямам освен цвета - лайняно кафяв :sickness: Имах удоволствието в продължение на час и половина да го "шпоркам" из Филибето. Автомобилът при нормално каране съобразено с пътните условия се движеше уравновесено и спокойно. Доколкото разбрах мотора е 300 конски сили и реагираше доста агресивно при рязко подаване на гас. Но някак си усещането вътре от цялата мощност се "разваляше" от обезшуменото купе и липсата на недозавиване. Емоцията определно липсва при шофиране. Линията на автомобила супер ме изкефи особено обособената хеч-задница и изкачащия спойлер. Адската лимузина, комфортна, силна, сигурна .. но не е Алфа. Искрено се надявам скоро да ни зарадват с нещо подобно.
rossenvn
01-03-2011, 20:44
Искрено се надявам скоро да ни зарадват с нещо подобно.
Апетита идва с яденето:thumbup: Да се порадваме на 4С първо и после да искаме още. Дано той задоволи всички фенове искащи спорт от Алфа Ромео. Интересно, че отпред си е Жужа, вярно че умряла от глад, че даже ребрата и се броят, но Жужа:flowers:
Абе не знам на Серес кой е карал и коя Giulietta QV с къв чип е била, по след като изгорих два резервоара на пистата Балоко с такава Алфа, останах с повече от чудесно впечатление. И казах, че Giulietta е с класи над всяка друга Алфа, произвеждана в последните години. И че е много по-добър автомобил от 159.
За което бях жестоко оплют, но това е друга тема.
Става дума за коли в оригинално състояние, а не минали през тунинг за хиляди евро. Ако и Жулиетата се "пипне", ще стане звяр.
В какъв смисъл е по-добър автомобил? Като пътно поведение, управляемост, позиция на водача, ергономия как е в сравнение със 159 - като се има предвид все пак, че е един клас надолу?
DiStefano
01-03-2011, 22:09
В какъв смисъл е по-добър автомобил? Като пътно поведение, управляемост, позиция на водача, ергономия как е в сравнение със 159 - като се има предвид все пак, че е един клас надолу?
Вероятно има предвид технологично погледнато. Култивирани агрегати, удачно тегло, сигурност, пазарно съобразен .. и куп други .. предполагам.
Вероятно има предвид технологично погледнато. Култивирани агрегати, удачно тегло, сигурност, пазарно съобразен .. и куп други .. предполагам.
Е, това е нормално, все пак има 6 годин разлика между моделите.
Да не забравяме ,че и за Камал се говори все повече, дори има и официално подтвърждение. И снимки от завода имаше.
Абе общо взето трябва да си луд да кажеш ,че марката замира. Постоянно се шуми за нея. 4 ц беше на 1 стр. на Стандарт вчера,новата реклама на Шел е с Брера...но не това е важното, важното е Алфа се развива и продължава да прави коли с неподражаеми характеристики.
:super::super::super:
Да не забравяме ,че и за Камал се говори все повече, дори има и официално подтвърждение. И снимки от завода имаше.
Абе общо взето трябва да си луд да кажеш ,че марката замира. Постоянно се шуми за нея. 4 ц беше на 1 стр. на Стандарт вчера,новата реклама на Шел е с Брера...но не това е важното, важното е Алфа се развива и продължава да прави коли с неподражаеми характеристики.
:super::super::super:
От твоите уста в Божиите уши!
Но мен все пак по-ме интересува наследника на 159 и новата лимузина - наследник на 166.
siniqtzmey
04-03-2011, 21:46
В старите се возеха в 155 и оттогава съм си харесал марката. То тва е било преди доста години явно.
А в последните серии с бяха докарали с Алфа 166 :respect:.
Иначе нещата се развиват добре http://www.italiaspeed.com/2011/cars/industry/03/sales_germany_february/0403.html
Камък ми падна НА сърцето като прочетох това:
Тези три модела (Giulia, новия Chrysler 200 и новия Dodge Avenger) ще се правят на една и съща платформа, ще използват едни и същи мотори и едно и също окачване.
Цялото инфо тук: http://www.automedia.bg/news/article_12718.html
Компактният СУВ (за които Алфа имаха готов проект още от '03-04 г.) ще е всъшност Jeep Compass
Затриха Ланча, сега същото ще се случи и с Алфа, за огромно съжаление....
Аз нямам думи да коментирам повече... :-(((
Тези три модела (Giulia, новия Chrysler 200 и новия Dodge Avenger) ще се правят на една и съща платформа, ще използват едни и същи мотори и едно и също окачване.
Компактният СУВ (за които Алфа имаха готов проект още от '03-04 г.) ще е всъшност Jeep Compass
Ако Giulia е на платформата на новата Жулиета, ще е перфектният седан. Чудесна платформа, готова и за двойно задвижване. От това ще спечелят и съответените Крайслери и Доджове. И в това няма нищо лошо - половината модели на Ауди/Холцваген/Сеат/Шкода са на една платформа (Голф) и кво от това? Нима са лоши или пък се продават лошо?
Ако трябва да изброя всички модели на платформата на Голф, няма да ми стигне 1 час - Ауди ТТ, Ауди А3, ФВ Туран, ФВ Тигуан, цялата бразилска гама на ФВ плюс новата Джета и Голф комби (които се правят в Бразилия), повечето Сеати, Шкода Оставия и още мнооого... И става дума за почти пълна взаимозаменяемост на детайлите (освен при Тигуан, чиято разлика с Голф е колкото между 156 и Кросвагон - тоест 90% взаимозаменяемост).
Нима Ауди Q7, ФВ Туарег, Порше Кайен се продават лошо, след като на практика са един и същ автомобил и се сглобяват на една и съща поточна линия в Братислава? Виждал съм този конвейер - един зад друг вървят аудита, поршета, холцвагени...
А Джип Компас след фейслифта си е много готина машинка с най-модерно окачване, ама ти вероятно не си го карал... Ако се пипне външния вид, сложат се хубави ЖТД-та, Q4-задвижването и се оправи интериора, си става перфектно СУВ-че.
Незнам дали ще е на платформата на Жулиета, мен ме притеснява това че ще ена платформата на Крайслер 200 поне аз така го разбирам като чета текста.
Демек гавра като с Ланча Флавия.
Добре де в статията пише, че ще са с еднакви двигатели, окачване и платформа.
На американците какво ще им предложим - твърдо окачване двигател 1.4/1.8 ТБИ - те не обичат такива неща всички знаем че харесват големи двигатели и доста меко окачване.
Аз лично не си представям 200 или Авенджър с двигател 1.4 и да се продава добре....
Добре де в статията пише, че ще са с еднакви двигатели, окачване и платформа.
На американците какво ще им предложим - твърдо окачване двигател 1.4/1.8 ТБИ - те не обичат такива неща всички знаем че харесват големи двигатели и доста меко окачване.
Аз лично не си представям 200 или Авенджър с двигател 1.4 и да се продава добре....
Ами те колегите по-горе са ти го казали - една платформа с възможност за пентастар двигатели. Пък и 1750 турбо мотора не е никак лош дори и за САЩ.
Аз не знам какво толкова против имате Додж и Крайслер,те имат много хубави модели и са добри марки за американския пазар.
blacksnoopy
15-04-2011, 13:12
Marchionne also denied reports that Alfa Romeo’s relaunch in the U.S. was being delayed until 2013.
Източник: http://www.motorauthority.com/blog/1058373_fiat-chrysler-boss-sergio-marchionne-shows-off-personal-ferrari-enzo
Edit: между другото GT кабрио :) http://www.automedia.bg/news/article_12727.html
Нямаме нищо против додж и крайслер, просто искам като седна в Алфа, да усещам че съм в Алфа, а не в Крайслер с емблема на Алфа на волана и триъгълната решетка отпред, а също така и двигателя да не бъде 5.6 V8 с 250 кс. примерно квито ги измислят Американците....
Иначе има развитие Фиат придоби 30% от Крайслер като скоро ще достигне 51%.
http://www.automedia.bg/news/article_12766.html
Брат ми,за да усетиш какво е да си в истинска алфа,си купи една 105-та серия.В днешно време няма истински коли:oops:
valio 323
17-04-2011, 16:02
Нищо тревожно не прочетох тук.Откъде ти хрумна че работата върви към лошо. Платформи еднакви се ползват от доста различни Марки да не говоря и за двигатели.
Нищо тревожно не прочетох тук.Откъде ти хрумна че работата върви към лошо. Платформи еднакви се ползват от доста различни Марки да не говоря и за двигатели.
Тревожното е, че на един модел няма разновидности. При Мито примерно можеше да пуснат версия и с 4 врати. Можеше и кабрио да спретнат. Да ама италианците са мързеливи. Същото важи и за Жулиета. Можеше и нещо като купе-кабриолет да пуснат. Конкурентите печелят много клиенти с такива дребни трикове. Дори не се налага да откриват топлата вода италианците, а да вървят по утъпкания от другите вече път.
Stoyan Georgiev
17-04-2011, 16:55
да направиш мито и мито кабрио не означава да си увеличиш продажбите, а да си намалиш печалбата.
допълнителнти разработки и т.н., разсейваш клиентите - вместо да им продаваш една кола, ти им продаваш 2 - т.е. едната винаги остава непродадена.
мито 5 врати е друга бира, но общо взето същата логика може да бъде приложена и там
ако искаш мито 5 врати - вземи си джулиета ;)
да направиш мито и мито кабрио не означава да си увеличиш продажбите, а да си намалиш печалбата.
допълнителнти разработки и т.н., разсейваш клиентите - вместо да им продаваш една кола, ти им продаваш 2 - т.е. едната винаги остава непродадена.
мито 5 врати е друга бира, но общо взето същата логика може да бъде приложена и там
ако искаш мито 5 врати - вземи си джулиета ;)
А тогава защо според теб немците имат примерно Астра или Голф или пък примерно БМВ 3-та серия в толкова разновидности. За да губят ли? Сигурно заради това са много слаби концерни ФВ или БМВ.
А това с тия 100 изпълнения на един модел не го схващам,явно колкото повече-толкова повече.Но щом го правят явно има търсене,поне в Германия.Но при алфа нещата са малко по-различни като че ли,аз примерно на си представям 166 като комби версия,докато сигурно 65% от А6-тиците тогава са комби.
А това с тия 100 изпълнения на един модел не го схващам,явно колкото повече-толкова повече.Но щом го правят явно има търсене,поне в Германия.Но при алфа нещата са малко по-различни като че ли,аз примерно на си представям 166 като комби версия,докато сигурно 65% от А6-тиците тогава са комби.
Да, ама я си я представи като 2-врато купе. Според мен ще бъде идеална. За пример ще ти дам Ланча Капа Купе. В пъти по-красива от седана.
Да така е,купето е страшно:drool:
valio 323
17-04-2011, 21:14
Спокоино.....ще приказваме пак .В италианският концерн работят доста умни и раздвижени хора...доверете им се.Нищо чудно да се появи италианска визия със японски мотор и френско окачване.Само едно съм убеден....няма да се появят измислени модели като Шевролет тук....
Stoyan Georgiev
17-04-2011, 22:20
А тогава защо според теб немците имат примерно Астра или Голф или пък примерно БМВ 3-та серия в толкова разновидности. За да губят ли? Сигурно заради това са много слаби концерни ФВ или БМВ.
имаш нещо много просто - първоначално позициониране и бюджет, който можеш да отделиш.
освен това айде моля ти се дай да говорим за еднакви класове
астра колко разновидности има ? - 3 врати, 5 врати, комби, кабрио
голф ? 3, 5 и комби
трета - купе, кабрио, 3 врати
огромната разлика е - техните модели не се конкурират, поради простата причина, че мито и жулиета са прекалено близо една до друга, ако се направят с еднакъв брой врати, докато голф ако не си забелязал вече с 3 врати са само специалните версии (гти, р и т.н.)
при тройката пък вече отиваме на съвсем друг клас автомобил, където компактния седан и купето са тотално различен жанр - там въобще не се конкурират
астра - там разликите между броя на вратите идва от цените, просто едните са супер оборотни, като за фирмени коли
какъв е смисълът да направиш 2 версии на 2 "бутикови" за класа си коли, ако ще се конкурират ?
изморен съм и малко несвързано може да ми звучат изреченията
Абе не е точно така - колкото повече разновидности на модела има, толкова повече клиенти ще се спечелят. Пример - ако аз искам да си купя кабрио и харесвам Алфа в този момент мога да избирам само между Спйадър и...тва е. Ами ако жената иска малка количка, ама кабрио какво? пак ли Спайдър? Ми той почти 100 000 бре! Мини не се пордава ли? А няма мини кабрио ли, та джипче ли, та комби ли, та 3 и 5 врати ли? Общо взето за всеки влак си има пътници. Някак си идеята да дадеш 100 000 за кабриолет с опелски мотор и предно ми се вижда странно....независимо колко е красива!
А това с Крайслер и Додж.... ами аз съм адски корав фен на американските автомобили защото според мен това са последните истински расови автомобили с огромни дивигатели, които издават покъртителни звуци. Като гледам на къде върви европейското автомобилостроене ми се реве - АМГ ще стават дизели, БМВ махат осмаците ..... Мъкааааааа
. Като гледам на къде върви европейското автомобилостроене ми се реве - АМГ ще стават дизели, БМВ махат осмаците ..... Мъкааааааа
Тва нищо не е - БМВ постепенно ще минават на предно:cussing:
Stoyan Georgiev
18-04-2011, 11:34
ей това вече си е светотатство....
---------- Post added at 11:34 ---------- Previous post was at 11:32 ----------
Абе не е точно така - колкото повече разновидности на модела има, толкова повече клиенти ще се спечелят. Пример - ако аз искам да си купя кабрио и харесвам Алфа в този момент мога да избирам само между Спйадър и...тва е. Ами ако жената иска малка количка, ама кабрио какво? пак ли Спайдър? Ми той почти 100 000 бре! Мини не се пордава ли? А няма мини кабрио ли, та джипче ли, та комби ли, та 3 и 5 врати ли? Общо взето за всеки влак си има пътници. Някак си идеята да дадеш 100 000 за кабриолет с опелски мотор и предно ми се вижда странно....независимо колко е красива!
А това с Крайслер и Додж.... ами аз съм адски корав фен на американските автомобили защото според мен това са последните истински расови автомобили с огромни дивигатели, които издават покъртителни звуци. Като гледам на къде върви европейското автомобилостроене ми се реве - АМГ ще стават дизели, БМВ махат осмаците ..... Мъкааааааа
дипчето на мини е далеч от мини, бая е голямко
а двувратото мини е прекалено малко, така че има логика в другите... т.е. не са направени просто за разнообразие, а защото печелят нови клиенти
в случая с кабриото си прав, за него не настоявам, по-скоро за варианти с различните броеве врати :)
То това да беше само.... ще има много големи разочарования свързани с тази марка в идните години...като започнем със смъртта на един легендарен модел и стигнем до все по-малките двигатели и предно предаване... тъжно...
Знам ,че поста ми не коресопондира с написаното по-горе , но искам да изразя лично впечатление. Да ви кажа хора докато си в България си създаваш различно мнение за марката и за това кой я купува и кой не и по-скоро колко я купува...От 10 дни съм в Брюксел и трябва да ви кажа ,че за тези 10 дни видях поне 30 МиТо,още толкова Джулиети и двойно,ако не и тройно повече 159 и 147( след лифта).
Искам само да кажа ,че ние принципно не купуваме нови коли, освен за таксита и подобни. И мисля ,както и преди тези 10 дни , че марката не върви на долу. Не че сме топ ъф дъ лайн...но все пак мисленето ,че всичко ново е от алфа е скапано и фиат ни съсипва не е реалистично
Аз пък днес по погрешка цъкнах на реклама на Рено Меган кабрио...Ми какво да кажа...превъзходен автомобил. И купето ми харесва....Па и ЛАГУНА купе има...кеф.... Ей сега за 40бона каква 2врата алфа да си взема, понеже съм фен на купенцата и 2вратките...На жужа ли да скачам??:crazy: 147 поне имаше 2 врати....
Toва кабрио е такова дРЪво, че нямам думи просто. :)
На всичкото отгоре, версията със 130к.с. струва колкото Megane RS. Айде нЕма нужда! :)
Аз пък днес по погрешка цъкнах на реклама на Рено Меган кабрио...Ми какво да кажа...превъзходен автомобил. И купето ми харесва....Па и ЛАГУНА купе има...кеф.... Ей сега за 40бона каква 2врата алфа да си взема, понеже съм фен на купенцата и 2вратките...На жужа ли да скачам??:crazy: 147 поне имаше 2 врати....
Брат ми,тоя Меган е много зле,отвън има леко визия,ма вътре е:dyrvo_v_kenefa:
Брат ми,тоя Меган е много зле,отвън има леко визия,ма вътре е:dyrvo_v_kenefa:
ма вътре е какво?
70936
Новия меган е адски симпатичната количка... отвсякъде!
Stoyan Georgiev
18-04-2011, 20:50
ох моля ти се, виж го това на живо, пак ще си говорим - материалите са отвратителни
infernus
18-04-2011, 23:09
Знам ,че поста ми не коресопондира с написаното по-горе , но искам да изразя лично впечатление. Да ви кажа хора докато си в България си създаваш различно мнение за марката и за това кой я купува и кой не и по-скоро колко я купува...От 10 дни съм в Брюксел и трябва да ви кажа ,че за тези 10 дни видях поне 30 МиТо,още толкова Джулиети и двойно,ако не и тройно повече 159 и 147( след лифта).
Искам само да кажа ,че ние принципно не купуваме нови коли, освен за таксита и подобни. И мисля ,както и преди тези 10 дни , че марката не върви на долу. Не че сме топ ъф дъ лайн...но все пак мисленето ,че всичко ново е от алфа е скапано и фиат ни съсипва не е реалистично
Не че е лоша Жужа ама в Брюксел явно някак си с театрално майсторство или незнам какво си си е извоювала място (И това дето някой ми говореше че отзад била като новата Астра, да пали гнилиша и да отлита, нищо общо с "яйцето" на Опел), но примерно бях в Испания за 5 дена, видях 2 х 159, 1 х 156 фейслифт, 1 х 146, и още някаква... Бях в Мадрид и из тяхните им там провинции като за 3 дена вначалото ударихме 1000 километра по тяхните пътища. Има една много точна дума. Поне за мен в Испания Алфа отдавна е Кауза Пердута.
А по темата и аз бих се радвал ако имаше Митко кабрио и Жужа 4х4 GTA ама аре де...
Ми то и на новата Е класа за 100 бона материалите са кофти, ама какво? Честно казано не смятам, че жужа беше нещо кой знае какво повече спрямо Мегана...Добре де...смятам...ама не е там въпроса... http://www.youtube.com/watch?v=1isfGotso90
Всъщност нещо много трудно се изразявам по темата Жужа, и новите алфи, тааа ще замълча за да не бъда криворазбран :P:P:) Пък и да няма повече офтопик :)
ма вътре е какво?
70936
Новия меган е адски симпатичната количка... отвсякъде!
Ми аз мисля че говорим за меган кабрио,не за най-новия меган.
Пак ще има Суперки
http://www.aboutcars.bg/?read=1664
valio 323
19-04-2011, 20:21
Океи......супер перки ама е тотално скопена откъм екстри.Стандартно не предлагат нищо...освен визия.
Спред плановете през 2013 ще има Мито с 5-врати.
Драмата тука е защо се появява толкова години след 3-вратата версия - тогава вече ще трябва да го сменят, а не да добавят 2 врати :-D
Относно моделите колегите дото казват че голф, астра, меган и т.н. имали по 3 модела - хаха.. нещо бъркаш (Стоян Георгиев)!!!
Примерно Меган - 3/5 врати, Комби, Седан, Ван, КупеКабр. - 6 броя разновидности на една кола!!!
Астра/Голф/Пежа и т.н. същата работа...И да ми разпрвяш че не е рентабилно да имаш много модели щото имало повече разходи за разработка е смешно....
Stoyan Georgiev
21-04-2011, 00:56
вановете не ги слагай въобще като разновидност, а и не давайте пример все с рено
я изброй вариантите на голф и пежа и т.н.
седани, медани, глупости
много повече като процент се печели от една кола ако е с един вариант, а не 5
то не е дай да направим 50 000 бройки от тоя модел, па ше ги мислим ко да ги правим после
рено могат да си позволят да го правят това, защото продават на много повече пазари
и пак ти казвам, дай пример с друг модел освен меган, че той е уникален случай с всичките си супурнайсе хиляди разновидности - примерно астра, но това са все коли, които са далеч от имиджа, осанката и класа на жулиетата
а като си казал меган седан, меган комби, меган хечбек
от къв чеп ти е да правиш взаимно-конкуриращи се модели - седан и комби в гамат на алфа вече има, при това са прекалено близо до габаритите на жулиетата - т.е. разновидности на тази улиета са пълна безсмислица докато 159 и мито се произвеждат
разработката е лесния момент - производството е гредата - ресурси, машини, обучение на персонал и т.н.
Честно не мога да ги разбера Фиат Груп... :screwy:
Сега чета че се Отказват от Фиат Браво за сметка на компактен Кросоувър!?
Защо се отказвате бре, защо за сметка на някой модел!? Направете Браво с 3/5 врати, пуснете едно комби, седан, КК, а тога и Кросоувър.
До С.Георгиев.
ОК!
Голф - 3/5 Врати, Комби, Седан, Кабриолет, Голф плюс -> 6 модела, поне
Пежо 308 - 3/5 врати, Комби, Седан (модела се води 408 но това да не те подвежда), КК, Ван -> 6 модела, поне
Може и повече да са.
Та така, хората имат модификации, продават се, правят пари, правят нови модели и разработки и колелото се върти...
А Фиат, дай да спреме бравото и да пуснеме Кросоувър, ми не така. И за децата е ясно, че така не става.
Честно не мога да ги разбера Фиат Груп... :screwy:
Сега чета че се Отказват от Фиат Браво за сметка на компактен Кросоувър!?
Защо се отказвате бре, защо за сметка на някой модел!? Направете Браво с 3/5 врати, пуснете едно комби, седан, КК, а тога и Кросоувър.
До С.Георгиев.
ОК!
Голф - 3/5 Врати, Комби, Седан, Кабриолет, Голф плюс -> 6 модела, поне
Пежо 308 - 3/5 врати, Комби, Седан (модела се води 408 но това да не те подвежда), КК, Ван -> 6 модела, поне
Може и повече да са.
Та така, хората имат модификации, продават се, правят пари, правят нови модели и разработки и колелото се върти...
А Фиат, дай да спреме бравото и да пуснеме Кросоувър, ми не така. И за децата е ясно, че така не става.
Специално за Бравото ги разбирам - имат още 2 коли в същия сегмент - Жулиета и Делта - няма смисъл да се конкурират със себе си. ВАГ го правят, но и Сеата и Шкодата са значително по-евтини от ГоУфа - пък Бравото като ще се прави на същата платформа и вероятно на същата поточна линия като другите две - няма как да е по-евтино. Виж - да вземат да вдигнат едно заводче у нас и ще могат и те! :)
Stoyan Georgiev
21-04-2011, 11:21
голф седан - няма - има отделен като маркетинг и т.н. модел - джета , макар и на същата платформа
пежо пък ван къде видя :D
въобще не ги смятай като един модел щом е на една платформа
и жулиетата ще има още 3 коли на нейната платформа, както и на митото има
но откъм маркетинг и позициониране те са тотално различни модели
ще се наложи да навлезем в дълбоки дебри за да говорим на езика на маркетолозите, така че да кажем, че ти си прав за да приключим, спора... съгласен ?
nightroller
21-04-2011, 13:10
АМГ ще стават дизели, БМВ махат осмаците ..... Мъкааааааа
и шестаците :( всики 4 цилиндрови с каскадно турбопълнене и двойни vanos-и абеее ... не мъка ами баш :(
иначе тия хамериканските само шум - ей на Шевролет Събърбън 5,7 литра (по спомени) дига макс 150 км/час ... и докато ги дигне пристига там закъдето е тръгнал :D
голф седан - няма - има отделен като маркетинг и т.н. модел - джета , макар и на същата платформа
пежо пък ван къде видя :D
въобще не ги смятай като един модел щом е на една платформа
и жулиетата ще има още 3 коли на нейната платформа, както и на митото има
но откъм маркетинг и позициониране те са тотално различни модели
ще се наложи да навлезем в дълбоки дебри за да говорим на езика на маркетолозите, така че да кажем, че ти си прав за да приключим, спора... съгласен ?
Колега с теб май не можем да се разберем.
Говоря не за коли на една платформа, а за разновидности на даден модел.
Примерно Астра с 3 и 5 врати, Комби, Кабриолет и т.н.
И да Голф седан това си е чиста джета и то не от сега ами винаги е било така.
А пежо ван ами 3008 или там каквото беше какво е?
Колега Владев, а пък Вие направо ме изумихте.
Значи примерно ВАГ да спре Ауди А3 щото има вече Голф и да не се конкурират!!!???
Замислиял ли си се че компактните автомобили (каквото е бравото, жулиета и делта примерно) са най-продавнаите в европа. И фиат като масова марка на какво да разчита на нишово позиционираните (луксозна Делта и Спортна Жулиета) да дърпат концерна напред?
Щото с едно добре продавано Пунто не става...
Пак казвам супер е че ще има Компактен Кросоувър, но да не спирират бравото, а напротив да пуснат освен хечбека,седан, практично комби, с добро качество, така се печелят клиенти.
Въпреки че и с този Компактен Кросоувър доста закъсняха. В европа отдавна са бестселъри Рав4, Кашкай, Тигуан и т.н.
nightroller
21-04-2011, 14:02
Колега с теб май не можем да се разберем.
Говоря не за коли на една платформа, а за разновидности на даден модел.
Примерно Астра с 3 и 5 врати, Комби, Кабриолет и т.н.
И да Голф седан това си е чиста джета и то не от сега ами винаги е било така.
Колега Владев, а пък Вие направо ме изумихте.
Значи примерно ВАГ да спре Ауди А3 щото има вече Голф и да не се конкурират!!!???
Замислиял ли си се че компактните автомобили (каквото е бравото, жулиета и делта примерно) са най-продавнаите в европа. И фиат като масова марка на какво да разчита на нишово позиционираните (луксозна Делта и Спортна Жулиета) да дърпат концерна напред?
Пак казвам супер е че ще има Компактен Кросоувър, но да не спирират бравото, а напротив да пуснат освен хечбека,седан, практично комби, с добро качество, така се печелят клиенти.
Въпреки че и с този Компактен Кросоувър доста закъсняха. В европа отдавна са бестселъри Рав4, Кашкай, Тигуан и т.н.
Alfa Romeo винаги е бил тясно нишов автомобил ако стане като със концерна ВАГ дето сипят модел след модел на една и съща платформа просто тва няма да е Алфа :) аз и до днес не мога да разбера какво в различното между Ауди а3, а4, Голф, Шкода, Сеат и другите глупости избирани от хората на базата на идиотския критерий "цена-качество" :) Но допускам, че почитателите на ВАГ са много по-емоционални от всеки един алфист :) как мое да си купиш Ауди а4 което си е чист Голф и да мислиш че караш кола ??? а де - обяснете ми сега тука :):)
:) как мое да си купиш Ауди а4 което си е чист Голф и да мислиш че караш кола ??? а де - обяснете ми сега тука :):)
Мммм не е точно така :) Слагаш една до друга две сестри.Едната красива другата грозна.И двете са жени, и двете имат цици и п*тки. Да ама красивата по хваща окото и някак си е по различна, нищо че са сестри:) Аудито и голфа и с тях е така. Аудито може да е голф ама е някак си по изискано да го еба. :)
D-I-V-A-K-A
21-04-2011, 15:18
Е то по тая логика и ние си имаме такива модели: 156- 4 врати/комби, ако искаш двуврата 147 или ГТ; 159 - 4 врати/комби, ако искаш двуврата Брера, кабрио - Спайдер. Аз мисля, че се говори за един и същ модел, а не за коли сходни по визия, но различни модели, защото на мен пежата са ми едни и същи от 107 до 1000007, но това не ги прави големи по разновидност спрямо даден модел. Поне според мен това има предвид колегата като говори за разновидност и ако е така, в случаят е прав, ако не съм разбрал нещо както трябва се извинявам.
Тъй де, ама при нас рецептата на ВАГ няма да работи - Бравото трябва да е по-евтино от Жулиетата и Делтата, обаче това няма как да стане (причините - в предния ми пост), а ако вдигнат цените на Алфата ще я направят непродаваема.
Stoyan Georgiev
21-04-2011, 16:15
....
нацели донякъде това, което казах
на едните стратегията им е постоянно вадене на варианти върху една и съща платформа, с еднакво име и разновидности
на производители като алфа почти никога не им се повтаря името, т.е. наследник рядко има, защото дори даден модел да е идеологическия наследник на дадена кола то тя носи много разлики
156 св и 159 св -коли в различни класове, а уж едната наследява другата
дай да изброим всичко, което алфа предлага вмомента и това, което ти предлагаш или по-скоро искаш ти колега (не дивака)
мито - замества 147 - 3 врати, макар и малко по-дребна
----- ти искаш мито 5 врати, което би се доближило адски много до жулиета - просто по-малък багажник и ще му яде от продажбите
----- ти искаш жулиета 3 врати, което би се доближило до мито и евентуалния мито 5 врати като габарити, освен това ще отнема от ролята на мито да замества 147 с 3 врати и ще бърка хората при избора на хот хеч . Тук алфа нямат лукса да си рекламират подобно на рено клиото и мегана в рали шампионати и т.н. и не могат да допуснат да има размиване на потока
жулиета - замества 147 5 врати
----- ти искаш жулиета седан, която би се доближила прекалено близо до зле продавания 159 и би обезсмислило съществуването му като цяло, нищо че спират производство скоро --- но и това ще се случи с появата на новия седан на алфа, забравих му евентуалното име
159 - замества 156 - несполучлив поради ред причини и най-вече продажби и репутация модел, нищо че карам такава
------ ти искаш 159 хечбек - за мен кола с тези габарити във вариант хечбек не е мъдро решение по ред прични, макар и да има редки представители
159 св заместник на 156 СВ и КРОСВАГОН поради наличието на q4 вариант за 159
брера - заместник на гт и гтв - несполучлив модел по ред причини
спайдър - заместник на гтв-спайдър - отново несполучлив модел по ред причини според мен
---- аз искам алфа кабрио с 4 седалки, защото превръща кабриото в една мнооооогоооо по-реалистична опция за хора, които познават повече от 1 натокана мацка или имат семейства
4ц - концепция - засега претендента за титлата "следващата ми алфа"
8ц (нищо, че е ограничен)
8ц спайдър (нищо, че е ограничен)
blacksnoopy
22-04-2011, 00:29
Fiat закупи още 16% от Chrysler и вече има 46%. Сумата е $1.27 милиарда. Остават (поне) още 5%.
sa6o_roman
22-04-2011, 17:12
Тъй де, ама при нас рецептата на ВАГ няма да работи - Бравото трябва да е по-евтино от Жулиетата и Делтата, обаче това няма как да стане (причините - в предния ми пост), а ако вдигнат цените на Алфата ще я направят непродаваема.
Относно рецептата, през 80те Fiat Tipo, Lancia Delta и Alfa 33 са били успешни модели в един и същи клас, за разлика от наши дни когато Браво и Делта не са, а Жулиета се опитва да бъде... Разликата е, че тогава не ги е раждала една глава моделите...
blacksnoopy
09-05-2011, 13:54
Инфографика - обещанията на Fiat
http://img62.imageshack.us/img62/8232/timelineupdated.th.jpg (http://img62.imageshack.us/img62/8232/timelineupdated.jpg)
soldier81
09-05-2011, 17:42
Дали този път ще е наистина?
http://www.hid.bg/news/idva-pyrviiat-suv-na-alfa
infernus
13-05-2011, 20:23
Незнам но имам чуството че тоя Пентастар е леж... Баси останаха само 4 модела да се продават... кофти...
Ето следващото НОВО!
http://www.hid.bg/news/idva-pyrviiat-suv-na-alfa
Инфографика - обещанията на Fiat
http://img62.imageshack.us/img62/8232/timelineupdated.th.jpg (http://img62.imageshack.us/img62/8232/timelineupdated.jpg)
Брутално, ужасно....
Истина...
http://www.youtube.com/watch?v=qdcF7_VtoYU&feature=related
B. Stamatov
27-05-2011, 09:59
http://www.youtube.com/watch?v=qdcF7_VtoYU&feature=related
Хубава концепция, макар и с доста заемки от модели на Ферари. Мисля, мисля че ако се работи в тази посоки и за серийният модел ще се получи интересен автомобил..
http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/opel-vadi-astra-kabrio.html
Все си мисля, че не е лошо и нашите да се позамислят за Жулиета кабрио...:mf_Flush:
siniqtzmey
27-05-2011, 13:44
http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/opel-vadi-astra-kabrio.html
Все си мисля, че не е лошо и нашите да се позамислят за Жулиета кабрио...:mf_Flush:
Нещо от типа Астра/Голф/Ескорт кабрио противоречи на традициите на марката.До две години трябва да видим двуместен кабриолет на базата на 4C (дано) ;)
Дамм, марката да излезе на печалба също противоречи на традицията на Алфа.
Дамм, марката да излезе на печалба също противоречи на традицията на Алфа.
Взе ми думите от устата...
Нещо от типа Астра/Голф/Ескорт кабрио противоречи на традициите на марката.До две години трябва да видим двуместен кабриолет на базата на 4C (дано) ;)
А какви са традициите на марката според теб? Да не прави кабриолети?
Когато една марка не прави кабриолети, това означави само едно - просто няма пари да разработва такива.
А всеки който мисли, че Алфа Ромео няма кабриолети, просто не познава нейната история и грам не е в час със нейните традиции.
siniqtzmey
27-05-2011, 22:31
А какви са традициите на марката според теб? Да не прави кабриолети?
Когато една марка не прави кабриолети, това означави само едно - просто няма пари да разработва такива.
А всеки който мисли, че Алфа Ромео няма кабриолети, просто не познава нейната история и грам не е в час със нейните традиции.
Сори Боби, ама къде го прочети, че съм казал че Алфа Ромео не трябва изобщо кабриолети.За мен това click (en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_2uettottanta) е истински кабриолет, а не хечбеци с отрязани покриви.
infernus
27-05-2011, 22:34
Тоя линк нещо куця :) Според мен искаше момчето да каже че Алфа правят кабриолети върху базата на скъпи модели като 159, и няма да резнат на Жужата. А най-веротно чичковците от Фиат са сметнали че от това няма да изкарат пари и са решили да не влагат и готово.
Сори Боби, ама къде го прочети, че съм казал че Алфа Ромео не трябва изобщо кабриолети.За мен това click (en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_2uettottanta) е истински кабриолет, а не хечбеци с отрязани покриви.
Ами ФВ в последните години направиха Голф Кабрио, но с малко по-различен дизайн, с име ЕОС и си го продават добре. Още повече ако трябва да сме честни тоя Еос хич не изглежда зле. Астрите без покрив от доста години се оформят в Италия и то от Бертоне.
Е мамка му, кво, Алфа не могат ли да забъркат едно симпатично кабрио на базата на Жулиета? Ако ще и да му попроменят дизайна.
Просто Фиат гледат да НЕ наливат пари в Алфа.
Алфа с какво може да се конкурира? С никого. Я се замисли Мерцедес колко кабриолета имат на пазара.
siniqtzmey
28-05-2011, 02:00
Стара песен на нов глас.Е и,хюндай колко кабриолета правят.И Алфа Ромео с кабриолетите на VW,Opel и Mercedes ли трябва да се конкурира.Сега е по на мода да изкарат кросовър/сув на базата Жулиета отколкото кабриолетите ;), това си иска простолюдието.И какво му е различното Еос,прилича на Голф за голяма изненада :innocent:
Да именно СУВ, а също и 3/5 врати, кабрио, комби - за мен това е истината - Разнообразието. Много компании постъпват така и са на печалба.
А относно ФВ Еос освен че е кабрио на базата на Голф има и Голф 6 кабрио.
Да именно СУВ, а също и 3/5 врати, кабрио, комби - за мен това е истината - Разнообразието. Много компании постъпват така и са на печалба.
А относно ФВ Еос освен че е кабрио на базата на Голф има и Голф 6 кабрио.
Еос беше Голф 5, сега просто пак си го кръстиха Голф. Голямо разнообразие, няма що ;-)
Преди няколко дни бях на тест драйв в на Шевролет и Опел. Карах Груз-1.6 ръчка и 1.8 автомат, Астра Спорт и Спарк. Ми нема толкова скучни коли. Скандално скучни. Вярно продават се марките имат коли във всеки клас, но особено Шевролета си личи ,че е сглобяван на кораб.
Направих анонса да кажа, че според мен се нареждат нещата при алфа. Четох интервю на Серджио Маркионе ,в което разправя ,че фиатизирането на Алфа е било грешка и връщат марката към славното и минало...
Джулиетката се продава много добре. В Италия само Голф е по-продаван. Чакаме 4С, Камал... все добри новини...
погледнете колко продадени алфи има в бг
за колко години(говорим за нови)
нещо този вносител ни прави на будали
продава ни евтини версии ,малко по-евтино
като махне отстъпката.............пак е на печалба
за сравнение казвампунто ево се продава 1 год в "европата".преди да стигне до бг
това нормално ли е
infernus
30-05-2011, 00:14
Преди няколко дни бях на тест драйв в на Шевролет и Опел. Карах Груз-1.6 ръчка и 1.8 автомат, Астра Спорт и Спарк. Ми нема толкова скучни коли. Скандално скучни. Вярно продават се марките имат коли във всеки клас, но особено Шевролета си личи ,че е сглобяван на кораб.
Направих анонса да кажа, че според мен се нареждат нещата при алфа. Четох интервю на Серджио Маркионе ,в което разправя ,че фиатизирането на Алфа е било грешка и връщат марката към славното и минало...
Джулиетката се продава много добре. В Италия само Голф е по-продаван. Чакаме 4С, Камал... все добри новини...
Добре хайде дай я тука тази статия, сложи линк. Дай я тука тази малка капчица надежда :)
Добре хайде дай я тука тази статия, сложи линк. Дай я тука тази малка капчица надежда :)
http://carsnotice.blogspot.com/2010/10/alfa-romeo-giulietta-auto-europa-2011.html това е за представянето на Джулиетата
Статията на Маркионе я четох тук , беше постната , но не откривам сега. Общо взето говореше ,че "фиатизирането на Алфа е било грешка, говореше и за плановете на Алфа за американския пазар, за новите модели... и прочие. Намеря ли я, я пускам
Това пак е по темата
http://www.nikeride.com/2013-alfa-romeo-suv-to-follow-4c-gta-in-united-states/
Furious 155
31-05-2011, 00:39
Накъде отива Алфа Ромео ли ???
Ами натам накъдето ме закара, като се кача да я карам!!! :go:
Важното е винаги да се стига!
sa6o_roman
31-05-2011, 23:33
Еос беше Голф 5, сега просто пак си го кръстиха Голф. Голямо разнообразие, няма що ;-)
Рече и отсече, без да си сугурен, човече!
http://img2.netcarshow.com/Volkswagen-Golf_Cabriolet_2012_1024x768_wallpaper_2a.jpg
http://img2.netcarshow.com/Volkswagen-Eos_2011_1280x960_wallpaper_12.jpg
Дори да приемем, че еос и голф кабрио са една и съща кола (щото са примерно 90% еднакви като механика), кой друг прави за един модел две кабриолет версии - с мек и с твърд покрив?
Фиат не посмяха да пуснат ГТ кабрио, не се сетиха, че може да направят Spider с твърд покрив на базата на Брера и с мек - на GT (или обратното)
Рече и отсече, без да си сугурен, човече!
http://img2.netcarshow.com/Volkswagen-Golf_Cabriolet_2012_1024x768_wallpaper_2a.jpg
http://img2.netcarshow.com/Volkswagen-Eos_2011_1280x960_wallpaper_12.jpg
Дори да приемем, че еос и голф кабрио са една и съща кола (щото са примерно 90% еднакви като механика), кой друг прави за един модел две кабриолет версии - с мек и с твърд покрив?
Фиат не посмяха да пуснат ГТ кабрио, не се сетиха, че може да направят Spider с твърд покрив на базата на Брера и с мек - на GT (или обратното)
Имам предвид, че Еос беше кабрио варианта на Голф 5 и вече не се произвежда, а е заменен от Голф 6 кабрио.
sa6o_roman
04-06-2011, 17:35
RPWWD,аз имам предвид, че това не е вярно. Еос и Голф кабрио се произвеждат паралелно.
RPWWD,аз имам предвид, че това не е вярно. Еос и Голф кабрио се произвеждат паралелно.
Четох някъде, че "Голф 6 Кабрио заменя Еос", но не претендирам за 100% меродавност, все пак продуктите на ВАГ групата не представляват интерес за мен :sleepy:
infernus
04-06-2011, 22:45
Четох някъде, че "Голф 6 Кабрио заменя Еос", но не претендирам за 100% меродавност, все пак продуктите на ВАГ групата не представляват интерес за мен :sleepy:
Абе четеш тайно признай си :shocking:
А по темата, напоследък много съм се наточил на тема 4С мисля че това е правилна крачка да видим какво ще излезе от завода накрая, и аз бях бая разочарован като видях че ще е с 4 цилиндров двигател и само с две места, насоро зачетох че и на С-класата и гласят 4 цилиндров дизел и се пойспокойх сякаш че :)
Абе четеш тайно признай си :shocking:
А по темата, напоследък много съм се наточил на тема 4С мисля че това е правилна крачка да видим какво ще излезе от завода накрая, и аз бях бая разочарован като видях че ще е с 4 цилиндров двигател и само с две места, насоро зачетох че и на С-класата и гласят 4 цилиндров дизел и се пойспокойх сякаш че :)
E кво да и се точим, като тя ще струва 100 000 лева, бе друже :crybaby: Също колкото и на Брера Спъйдър :rip:
извинявам се за неуместната намеса но.... Вие сте били много далеч от тест драйв на едната от изброените марки..../първата в поста/, по скоро на деу и опел... и за да не съм голословен-в местния сервиз на Шевролет имаха само филтри за деу.... :afro: нищо лично,ама това си е един вид обида към собствениците и на други автомобили...... :cheers:
Stoyan Georgiev
06-06-2011, 12:56
извинявам се за неуместната намеса но.... Вие сте били много далеч от тест драйв на едната от изброените марки..../първата в поста/, по скоро на деу и опел... и за да не съм голословен-в местния сервиз на Шевролет имаха само филтри за деу.... :afro: нищо лично,ама това си е един вид обида към собствениците и на други автомобили...... :cheers:
къде нареждаш твоето камаро към горе-посочените...
на всички им е ясно, че американските шевролети нямат нищо общо с корейските, но все пак не може на нещо, на което му е сложена значка на шевролет да му се казва деу, най-малкото става объркване :)
Е, то с този вносител и такива журналисти в България къде да иде марката....
http://auto.dir.bg/news.php?id=8792555
на всички им е ясно, че американските шевролети нямат нищо общо с корейските, но все пак не може на нещо, на което му е сложена значка на шевролет да му се казва деу, най-малкото става объркване :)
Да те поправя, че са мексикански и бразилски там в Охайо я сглобяват я не, и че са си същите коли и в америката ;)
А за архаичните технологии точно на Шевролет сме говорили много.....
Stoyan Georgiev
08-06-2011, 21:50
Да те поправя, че са мексикански и бразилски там в Охайо я сглобяват я не, и че са си същите коли и в америката ;)
А за архаичните технологии точно на Шевролет сме говорили много.....
приемам забележката :)
infernus
11-06-2011, 12:27
Тука на бай индииците като им показах снимки от Юндола и тези веднага циганетата, "Ама това Ферари ли е" като видяха 159-ката, явно ги е обхванала манията след като миналият месец беше отворен тука шоурум на Ферари.
Като гледам така май Камал няма да се сбъдне а ще бъде Мазерати:
http://www.automedia.bg/news/article_13398.html
infernus
23-06-2011, 10:09
http://www.automedia.bg/news/article_13414.html
А добро утро. Тия май пак се изхвърлиха силно...
siniqtzmey
23-06-2011, 12:13
http://www.automedia.bg/news/article_13414.html
А добро утро. Тия май пак се изхвърлиха силно...
Не четеш от където трябва click (www.italiaspeed.com/2011/cars/industry/06/investor_presentation/1806.html)
Jivko7777
25-06-2011, 12:59
Освен 4C друго не знам дали ще има успех в САЩ...
Stoyan Georgiev
27-06-2011, 11:31
Освен 4C друго не знам дали ще има успех в САЩ...
по-скоро то да няма успех - там коли тип елис, които са 1/3 размера на нормална кола не се тачат много, защото им се смеят по светофарите
по-скоро то да няма успех - там коли тип елис, които са 1/3 размера на нормална кола не се тачат много, защото им се смеят по светофарите
Е нали и децата трябва да карат нещо :neko:
Аз лично залагам големи надежди на Джулия. Заради пазара от другата страна на океана залагам на задно предаване и един (поне) по-големичък двигател, което се търси там. Като цяло развитието на марката, визирам Жулиета ми харесва и ако с наследниците на 159 и 166 продължат така ще бъда доволен .
Накъде отива Алфа Ромео....? Ами ето натук отива
http://blogautomobile.fr/alfa-romeo-4c-gta-une-nouvelle-rumeur-italienne-102165?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campai#axzz1QVF3nzm6
infernus
27-06-2011, 22:08
Това не е ли малко стара новинка ? 17 février 2011
Докато си бълбукаме тук във форума и чакаме повече от година да се появи това 4С (на пазара грам не е ясно кога ще се появи) други марки пускат модели. Излезе и БМВ М1 купе. В момента това БМВ показва много зъбите си и не е баснословно скъпо. Да видим дали от Алфа ще покажат адекватен конкурент, който въобще да се продава. Да не забравяме, че това е най-малкото БМВ от М-ките. А нагоре има и по-сериозни.
Не знам как ви се струва бъдещето на Алфа, но засега изглежда безнадеждно.
От 2 години тука чоплиме тъпотии за това как Алфа ще стъпи зад океана, а зад океана си спомнят за Алфа само възрастните там.
Е те алфа са си публикували статистика за това какво да очаквам през идните години ама някои хора май отказват да я видят.Все пак нещата не стават от днес за утре.Ако поживеем достатъчно...........пък и нека бъдем оптимисти и реалисти.Мен МитТко и Жужа ме кефат много, а и се радвам че не са на всеки светофар по пет иначе нямаше да се обръщам да ги гледам всеки път.
Е те алфа са си публикували статистика за това какво да очаквам през идните години ама някои хора май отказват да я видят.Все пак нещата не стават от днес за утре.Ако поживеем достатъчно...........пък и нека бъдем оптимисти и реалисти.Мен МитТко и Жужа ме кефат много, а и се радвам че не са на всеки светофар по пет иначе нямаше да се обръщам да ги гледам всеки път.
Ми може и да те кефят, но за тия пари които струват просто не си заслужават. Мен пък не ме кефят грам даже. Няма нищо интригуващо в тия 2 модела. Никъде Алфа няма модел, който да се състезава, а уж бяхме спортна марка......
Пълен майтап. Тая марка е загинала вече.....
А това кой каква статистика е публикувал.....ами знам само, че ат предишните години статистиките не си покриваха с реалността.
Ключова дума...........бяхме.
Мен ме кефят новите модели,но ме дразни това че я няма спортната амбиция от преди.Не може все да се лежи на стара слава...
Спорт-морт, вече караме бутикови коли, а не квартални бегачки ;-) Който иска квартална бегачка, да минава в редиците на ония самоубийците със селските стикери от един популярен национален автосъбор :gives[1]:
Спорт-морт, вече караме бутикови коли, а не квартални бегачки ;-) Който иска квартална бегачка, да минава в редиците на ония самоубийците със селските стикери от един популярен национален автосъбор :gives[1]:
Колега, извинявай, ма на моменти правиш уникално необмислени включвания. Или може би не намираш правилните думи за това какво искаш да кажеш. Какво "бутиково" има в коли на които цената спрямо конкурентите пада най-бързо? При това пада не само тук в БГ, а и навън - там откъдето идват тия коли.
Обикновено бутиковите стоки, за каквото и да става въпрос, са по-скъпи в пъти от останалите подобни.
А иначи в новите Алфи няма нищо бутиково. Ако отвориш чужд сайт, добре знаеш, че скъпите моделе са отпреди 80-те и може тях да наречеш бутикови, а не масовките от модели на Алфа търкалящи се по пътищата родни.
Накъде отива Алфа Ромео....? Ами ето натук отива
http://blogautomobile.fr/alfa-romeo-4c-gta-une-nouvelle-rumeur-italienne-102165?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campai#axzz1QVF3nzm6
Не го бях гледал това ,но коментарите са изключително точни ,евала на водещия и колегите.Истината е ,че с тези изкуствено създадени куци режими и по-пластично управление Алфа ще може да нагази на пазара по-сериозно.
Боби 33 да се радва ,че им пада така цената ,щото иначе щяхме да караме алфи ,ама друг път.А цената им като нови си е височка ,но щом има кой да ги купува лошо няма.
Колега, извинявай, ма на моменти правиш уникално необмислени включвания. Или може би не намираш правилните думи за това какво искаш да кажеш. Какво "бутиково" има в коли на които цената спрямо конкурентите пада най-бързо? При това пада не само тук в БГ, а и навън - там откъдето идват тия коли.
Обикновено бутиковите стоки, за каквото и да става въпрос, са по-скъпи в пъти от останалите подобни.
А иначи в новите Алфи няма нищо бутиково. Ако отвориш чужд сайт, добре знаеш, че скъпите моделе са отпреди 80-те и може тях да наречеш бутикови, а не масовките от модели на Алфа търкалящи се по пътищата родни.
Добре, бутикови не е най-правилната дума, караме красиви и забелязващи се коли. Изобщо не е задължително да са спортни.
Добре, бутикови не е най-правилната дума, караме красиви и забелязващи се коли. Изобщо не е задължително да са спортни.
Е за мен е задължително. 100 години съществува тая марка, от които 80 са свързани предимно със спорта. Благодарение на битките по пистите и многобройните състезания, марката е изградила имиджа си на спарта такава. Хубаво е да не се губи именно това качество.
Факт е, че колите ни без да са нещо кой знае какво като коне под капака и съвсем сток си се държат съвсем прилично на пътя и вървят повече от доволно. Алфа няма да се върне във Формула 1, щото има Ферари там и инвестицията би била твърде голяма и със спорен ефект. Като говориш за разни М-ки Боби, хубу - в Обеля продават една ГТА, обсъждана в една друга тема - газ към автокъщата ;-) Това, което не се споменава достатъчно ясно в тази тема, е че "натоканите" версии на всички автомобилни марки струват повечко както нови, така и на старо, и е много лесно да въздишаме по Арезета и прочее 6-таци, 8-маци, W 12-ки, а съвсем друго да си ги купим, поддържаме и храним. По този начин мислят и практичните западноевропейци. Новите модели на компанията са си съвсем в пазарният тренд и ще видиш, как ще се продават прилично. Дори имам усещането, че Жулиетата ще надмине продажбите на пазарен хит за компанията като 156.
Факт е, че колите ни без да са нещо кой знае какво като коне под капака и съвсем сток си се държат съвсем прилично на пътя и вървят повече от доволно. Алфа няма да се върне във Формула 1, щото има Ферари там и инвестицията би била твърде голяма и със спорен ефект. Като говориш за разни М-ки Боби, хубу - в Обеля продават една ГТА, обсъждана в една друга тема - газ към автокъщата ;-) Това, което не се споменава достатъчно ясно в тази тема, е че "натоканите" версии на всички автомобилни марки струват повечко както нови, така и на старо, и е много лесно да въздишаме по Арезета и прочее 6-таци, 8-маци, W 12-ки, а съвсем друго да си ги купим, поддържаме и храним. По този начин мислят и практичните западноевропейци. Новите модели на компанията са си съвсем в пазарният тренд и ще видиш, как ще се продават прилично. Дори имам усещането, че Жулиетата ще надмине продажбите на пазарен хит за компанията като 156.
Човече, повярвай ми, че ако сега трябваше да избирам за купуване кола, в тоя ценови диапазон, въпреки, че не харесвам много неща в 156, щях да я взема тая кола, без да се замисля (все пак съм монтьор и мога много проблеми да преглътна), но единственото, което ще ме води е мотора :-D
rossenvn
29-06-2011, 22:40
Голям рев, че Алфа вече се е споминала и нищо не е като едно време :-). 90-те така се ревеше, че Метъла като музика е умрял. Умрял, колко да е умрял? Днес е по-добре от всякога като групи, стилове и т.н. Като говорим за спорт. Ами да видим какви успехи има БМВ в спорта? В туристическите автомобили ги мачкат някви "шевролети" и сеати. Във Ф1 се провалиха и тихомълком си обраха крушите. Но пречи ли им това да са най-печелившата компания за производство на автомобили - неее. Хората не си дават парите на вятъра, а ги вкарват в правенето на коли и печелят. Омразните ми ВАГ. Ами те какво правят - днес четох, че инвестирали в Китай 10 млрд. Ами да - така се става производител #1. ФИАТ се опитват да извадят от блатото американците и Алфа и Ланча и за Китай хич не им остават пари - лошооо. Ами нека да успеят да се стабилизират, че току виж ги глътнал и тях някой, пък после да се занимават със спорт. Хубав гъдел е спорта и е лошо марка, която 100 г. е развивала спорт да отсъства, но спорта е за богатите, а в момента ми се струва, че Алфа не са такива.
infernus
29-06-2011, 22:58
Голям рев, че Алфа вече се е споминала и нищо не е като едно време :-). 90-те така се ревеше, че Метъла като музика е умрял. Умрял, колко да е умрял? Днес е по-добре от всякога като групи, стилове и т.н. Като говорим за спорт. Ами да видим какви успехи има БМВ в спорта? В туристическите автомобили ги мачкат някви "шевролети" и сеати. Във Ф1 се провалиха и тихомълком си обраха крушите. Но пречи ли им това да са най-печелившата компания за производство на автомобили - неее. Хората не си дават парите на вятъра, а ги вкарват в правенето на коли и печелят. Омразните ми ВАГ. Ами те какво правят - днес четох, че инвестирали в Китай 10 млрд. Ами да - така се става производител #1. ФИАТ се опитват да извадят от блатото американците и Алфа и Ланча и за Китай хич не им остават пари - лошооо. Ами нека да успеят да се стабилизират, че току виж ги глътнал и тях някой, пък после да се занимават със спорт. Хубав гъдел е спорта и е лошо марка, която 100 г. е развивала спорт да отсъства, но спорта е за богатите, а в момента ми се струва, че Алфа не са такива.
ФИАТ не ги мисли, имат джойн венчър с ТАТА Индия, а индииците са вече колкото китайците и трябва да ти кажа че са и доста по моторизирани от Китайците.
Боби кажи каква 156 ще си вземеш V6 или дизел :)
И все пак ми се вижда, че 4Ц е стъпка в правилната посока, точно защото е по-нестандартна и невероятно евтина. Опа и задно предаване. Като минус е, че няма да е ежедневна масова кола.
oTBpaTuTko
29-06-2011, 23:09
Каквото и да казват ВСИЧКИ. Алфа е кола, която човек винаги иска да кара, но му се струва скъпа и т.н. защото е прекалено красива. Вече технологиите са навлезли яко в автомобило строенето и марки, които преди бълваха грозни коли VW, Opel И т.н. изкарват яки гъзарски модели. Алфа трябва да поработи върху качеството и това е. Иначе си има всичко друго, което останалите компанни не могат да постигнат. бля бля и т.н.
Работата е паричкитееее :) Сега сме криза, трябва да се мисли за това, но АЛФА не е масов автомобил така че по-добре да не го виждаме на всяка пресечка. Да пуснат по-масови неща и някакъв нов модел....
rossenvn
30-06-2011, 08:25
ФИАТ не ги мисли, имат джойн венчър с ТАТА Индия, а индииците са вече колкото китайците и трябва да ти кажа че са и доста по моторизирани от Китайците.
Много добре - не бях чувал за това с индийците и не знам колко е сериозно. Може и да станат колкото китайците, но дали ще имат пари да си купуват коли?? Интересно защо не се чува много за инвестиции в Индия, особено на скъпите марки, докато за Китай е точно така. Дори Ауди, Мерц и БМВ си имат автомобили само за китайския пазар, които не се предлагат другаде - разните там удължени и какво ли още не версии. И още нещо. Скоро обявиха ена статистика, че в Китай има около 300 млн. човека с доходи около средните за Германия. Хайде да помислим след колко време техния пазар ще стане двойно по-голям от Американския. Така че не е нужно с лека ръка да се зачерква този пазар и се надявам и от ФИАТ да не го правят.
Каквото и да казват ВСИЧКИ. Алфа е кола, която човек винаги иска да кара, но му се струва скъпа и т.н. защото е прекалено красива. Вече технологиите са навлезли яко в автомобило строенето и марки, които преди бълваха грозни коли VW, Opel И т.н. изкарват яки гъзарски модели. Алфа трябва да поработи върху качеството и това е. Иначе си има всичко друго, което останалите компанни не могат да постигнат. бля бля и т.н.
Работата е паричкитееее :) Сега сме криза, трябва да се мисли за това, но АЛФА не е масов автомобил така че по-добре да не го виждаме на всяка пресечка. Да пуснат по-масови неща и някакъв нов модел....
Колега, от всички Алфи само 159 е приета що годе еднозначно като дизайн. 156 и 166 като им видят носовете повечето хора свикнали на варелите се обръщат с погнуса. За 145 и 146 не искам и да говоря. Старите 155, 33 са им прекалено ръбести. А виждаш, че дори в нашия форум новите Алфи са тотално оплюти - говоря за Мито и Жужа. Нека слезем малко на земята. И кое е това което другите компании не могат да постигнат? "Ниския" разход на гориво, който имат нашите коли ли или не могат да направят двигател над 235 коня?
Вярно - туинеар-а стана пак двгател на годината. Я да видим от тези които пишат тук колко от тях искат този двигател в Алфа? Алфа не е масов автомобил? Гледам, че и ти си от Варна. Тук поне като застанеш на който и да било булевард за 10 мин ще видиш поне 10 156-тици и 3-4 146-тици. Да не говорим, че нито един от тези хора не е фен, а си я е взел заради ниската цена. Вече спрях да примигвам с фарове, защото никой не отговаря. Както бяха писали колеги нищо бутиково няма в кола, която струва 2000 лв.
infernus
30-06-2011, 09:19
Е прав си за 156 и 145/6 че бая има, но да ти кажа честно не навсякъде е така. В Мадрид видях само една 146 за една седмица и 3 4 156 фейслифт. Да не говорим че преди това бяхме минали 600 км из Испания и там видях само няколко 159 и Брера :big_love:.
Ето линк към това което ти казах за джоин венчъра, даже и рено имат интерес както се вижда Махиндрата и тя е индииска марка.
2010 - http://www.carmagazine.co.uk/upload/23408/images/AutomotiveCarTubeMap1.jpg
2005 - http://simplecomplexity.net/wp-content/uploads/2007/11/who-who-in-car-companys.jpg
rossenvn
30-06-2011, 09:39
Това от кога е? Че вече май има промени в тази схема:-). Особено в групата на Форд са най-големите размествания. Лада вече е към Рено-Нисан и др. Да не е от 2005 г.?
п.п. В рамките на шегата испанците да не са луди да карат толкова стари коли като 156 и 145-6. Пък и те си имат СЕАТ:-). Иначе няма как в в друга страна да има такава концентрация на стари Алфи. Просто те са произведени в бутиков брой:crazy:, а и да не забравяме, че всичко около 10 г. рано или късно идва у нас.
infernus
30-06-2011, 10:11
Сорка объркал съм линковете, ето и по ново но не се чете добре...
Едно свежо МиТо
http://ams.bg/?act=content&rec=10710
Не разбирам какво е лошото на модели ГТ,159,бреба,мито,джулиета или с какво са по лоши от колите в техните класове?Алфа си е алфа.156 не е по зле от пасат 4,мондео 2 примерно или 147 спрямо фокус2, голф4,ауди а3 примерно.Италианците пускат модели стоящи на авто пазар над 6г.и то доста добре а дали това е проблем и трябва всеки модел да има безброи подмодели,модификации не знам леко излишно ми се стува
badmadafaka
12-07-2011, 11:23
Тук поне като застанеш на който и да било булевард за 10 мин ще видиш поне 10 156-тици и 3-4 146-тици. Да не говорим, че нито един от тези хора не е фен, а си я е взел заради ниската цена. Вече спрях да примигвам с фарове, защото никой не отговаря. Както бяха писали колеги нищо бутиково няма в кола, която струва 2000 лв.
За съжаление е вярно - без да искам да обидя притежателите на такива модели, ама точно цитираните за мен са "голфа" на алфите... С тази разлика, че собствениците (за които говори колегата, не истинските фенове) ги карат и плюят непрестанно и се отървават от тях при първия удобен случай (дори във форума можеш да ги срещнеш такива)... И така в очите на средностатистическия българин, ако караш алфа си просто балък който си набива парите в някаква тенекия дето не стига, че само се троши ами и струва една торба пари да я оправиш като се строши... Демек в крайна сметка има нещо "бутиково" в колите, но някакси в негативен смисъл като че ли... :innocent:
Това за масовите модели, които се карат по нашите пътища - от 159 натам мисля, че нещата са както при всички останали коли...
oTBpaTuTko
12-07-2011, 19:18
Много добре - не бях чувал за това с индийците и не знам колко е сериозно. Може и да станат колкото китайците, но дали ще имат пари да си купуват коли?? Интересно защо не се чува много за инвестиции в Индия, особено на скъпите марки, докато за Китай е точно така. Дори Ауди, Мерц и БМВ си имат автомобили само за китайския пазар, които не се предлагат другаде - разните там удължени и какво ли още не версии. И още нещо. Скоро обявиха ена статистика, че в Китай има около 300 млн. човека с доходи около средните за Германия. Хайде да помислим след колко време техния пазар ще стане двойно по-голям от Американския. Така че не е нужно с лека ръка да се зачерква този пазар и се надявам и от ФИАТ да не го правят.
Колега, от всички Алфи само 159 е приета що годе еднозначно като дизайн. 156 и 166 като им видят носовете повечето хора свикнали на варелите се обръщат с погнуса. За 145 и 146 не искам и да говоря. Старите 155, 33 са им прекалено ръбести. А виждаш, че дори в нашия форум новите Алфи са тотално оплюти - говоря за Мито и Жужа. Нека слезем малко на земята. И кое е това което другите компании не могат да постигнат? "Ниския" разход на гориво, който имат нашите коли ли или не могат да направят двигател над 235 коня?
Вярно - туинеар-а стана пак двгател на годината. Я да видим от тези които пишат тук колко от тях искат този двигател в Алфа? Алфа не е масов автомобил? Гледам, че и ти си от Варна. Тук поне като застанеш на който и да било булевард за 10 мин ще видиш поне 10 156-тици и 3-4 146-тици. Да не говорим, че нито един от тези хора не е фен, а си я е взел заради ниската цена. Вече спрях да примигвам с фарове, защото никой не отговаря. Както бяха писали колеги нищо бутиково няма в кола, която струва 2000 лв.
Виждам, че и ти си от Варна :)
И аз често махах и се заглеждах по-коли най-често 156,145-6 и повечето пъти седяха бабички и заблудени набори. В момента съм на работа и тамън като пиша мина черна 156 SW с ксенон и тъмни стъкла и видя мойта алфа паркирана и веднага се обърна. Това е човек, който обича марката. Не съм казал да е фен като повече тук, дето е болест за тях.
Аз и аз си ходя с часовника на ръката на алфа и си я карам и й се радвам много и бера плюене относно качество и т.н. че била Алфа и т.н. Ама като влязат вътре и ми казват: Ейй тя много красива. Отвънка: ейй тя мноо готина. Еййй тя много хубава. И всичко това за 10г. кола за 5000лв.
Карал съм и продължавам да карам всякакви коли. На 20г. съм и имам рентакар. Работя в Обзор ако искаш ела ми на гости и харесай нещо друго освен 156 и 147 е имаме и Пт Круизер. Имам предвид, че и кликентите ги харесват. Форд, Рено, Алфа, Фиат, Крайслер, Опел.... каквото искаш карам всеки ден и няма такъв кеф като алфата.
Или съм заразен или незнам какво. Айде спирам да пиша и да проверя маслото, че гори 156-цата :D :D Да си дойдем на думата
За съжаление е вярно - без да искам да обидя притежателите на такива модели, ама точно цитираните за мен са "голфа" на алфите... С тази разлика, че собствениците (за които говори колегата, не истинските фенове) ги карат и плюят непрестанно и се отървават от тях при първия удобен случай (дори във форума можеш да ги срещнеш такива)... И така в очите на средностатистическия българин, ако караш алфа си просто балък който си набива парите в някаква тенекия дето не стига, че само се троши ами и струва една торба пари да я оправиш като се строши... Демек в крайна сметка има нещо "бутиково" в колите, но някакси в негативен смисъл като че ли... :innocent:
Това за масовите модели, които се карат по нашите пътища - от 159 натам мисля, че нещата са както при всички останали коли...
Абе то от 159 насам няма нищо съществено, поне не и в България. Колкото до 156 - да знаеш, това е много хубава кола, по добра и от 145/6 и от ГТВ и от 155, съответно големите й продажби никак не са случайни за да се превърне в голфа на АР в БГ през лето господне 2010/11 ;-)
п.п. Относно отърваването - изобщо не е лесно, ако искаш пробвай да ме отървеш от моята срещу 7 000 BGN примерно ;-)
DiStefano
14-07-2011, 23:02
Абе хубава кола си е 156. И на мен ми допада повече от предходните модели на Алфа пък и е сравнително поносима за поддръжка. А относно отърваването ми .. нема такова. Бих казал е със статут "вечно твоя", щото реално не си струва да правиш подарък на някой като я продаваш. Междувпрочем това май важи са сите италиански таралясници. Ей го гледам некви Тезиси по 12-15 бона .. ахам ма мерца Е-classe от този набор е 25 и нагоре .. пък дали е по-кола не знам. Но името е силно. Жужката е симпатяга, Миткото тоже, ама Опела е по-скъп и по се купува. Демек не отива наникъде марката, поне засега. Някой ще каже - Алфа е "екзотика", бутикова, уникална ... минала е покрай тях.
Абе хубава кола си е 156. И на мен ми допада повече от предходните модели на Алфа пък и е сравнително поносима за поддръжка. А относно отърваването ми .. нема такова. Бих казал е със статут "вечно твоя", щото реално не си струва да правиш подарък на някой като я продаваш. Междувпрочем това май важи са сите италиански таралясници. Ей го гледам некви Тезиси по 12-15 бона .. ахам ма мерца Е-classe от този набор е 25 и нагоре .. пък дали е по-кола не знам. Но името е силно. Жужката е симпатяга, Миткото тоже, ама Опела е по-скъп и по се купува. Демек не отива наникъде марката, поне засега. Някой ще каже - Алфа е "екзотика", бутикова, уникална ... минала е покрай тях.
И все пак, не е хубаво да правиш изводи от пазара на коли втора ръка в България относно бъдещето на една марка защото, първо той е твърде малък, и второ защото за Фиат Груп са важни европейският и световен /например в Бразилия, отскоро и САЩ / пазар на НОВИ АВТОМОБИЛИ. Както добре знаем, в България на практика няма реален пазар за нови автомобили, като изключим лекотоварната гама и някоя и друга лимузина за служебно ползване. Показателен е и фактът, че дори и разни "баровци", които много тежкареят карат ВТОРА РЪКА немски и японски автомобили, пък били те и малко по-скъпи от Тезиса :BIGsmile:
D.Istatkov
16-07-2011, 02:44
http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/giulia-zamestva-alfa-romeo-159.html
това ако стане от другата година бих продал и двете алфи и бих теглил кредит зада си взема този модел уникален е ............
RoMeO_156_GTA
16-07-2011, 10:31
http://spisanie.mobile.bg/public/editors/images/15072011/2.jpg
http://spisanie.mobile.bg/public/editors/images/15072011/1.jpg
nikolaaaay
16-07-2011, 15:16
Какво общо има тая статистика с темата? В България всички марки продават за една година 20 хиляди автомобила. В Италия само Фиат продава 50 хиляди на месец. А, италианският пазар далеч не е най-големия в света.
mihail_mladenov
20-07-2011, 16:43
http://www.speed-press.com/%D0%A9%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D0%BD%D 0%B5-%D0%BB%D0%B8-Alfa-Romeo-Giulia-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B5/?pageId=18901
firedragon
20-07-2011, 17:43
http://www.speed-press.com/%D0%A9%D0%B5-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D0%BD%D 0%B5-%D0%BB%D0%B8-Alfa-Romeo-Giulia-%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B5/?pageId=18901
Ебаси недъгавия дизайнер :ranting:
mihail_mladenov
20-07-2011, 18:28
Ебаси недъгавия дизайнер :ranting:
На същото мнение съм.
ПП: По-скоро това е някакъв американски боклук преобразен във Алфа Ромео.
dilian alfa gtv
20-07-2011, 19:14
На същото мнение съм.
ПП: По-скоро това е някакъв американски боклук преобразен във Алфа Ромео.
Тази кола прилича на хладилник.:cold:
rossenvn
20-07-2011, 19:34
Както се казва в статията това изчадие няма да се появи в шоурумите и слава Богу. Лошото е, че май за пореден път се отлага стъпването на американския пазар. Сега се говори за 2013 г.
http://www.automedia.bg/news/article_13675.html
DJraceman
20-07-2011, 23:31
С тези 15 продажби АлфаРомео отива стремително към дъното!!! И никой няма да може да я извади!!!:thumbdown:
rossenvn
21-07-2011, 07:14
С тези 15 продажби АлфаРомео отива стремително към дъното!!! И никой няма да може да я извади!!!:thumbdown:
Че откога българския пазар е мерило за нещо:pp: Иначе споко, дори и да отиде на дъното, желаещи има доста да я извадят, но чичко Серджо не я дава да го.....:frown:
Алфа (или Додж?) тестват Жулиета в Мъртвата долина в Щатите?
http://www.caranddriver.com/news/spied/11q3/2013_dodge_small_car_spy_photos-future_cars
Ами все ми се щеше да вярвам /да продължа да вярвам/, че фиат няма да оставят Алфа просто така да изчезне и да се размие... Щеше ми се. Обаче на последък фактите говорят друго. Вглъбени последните години в закупуването на Крайслер всички марки в италианската група изпитват остър недостиг на модели. Нямат моделна гама. А останалите са вече остарели морално , с използвана технология далеч от конкуренцията. Да знам , какво ще кажат някои веднага -"Джулиета" ... Е да , но една птичка пролет не прави. Да знам ,159 още дълго ще бъде актуална с дизайна си , но това не я прави пряка конкуренция на нито един от постоянно излизащите нови модели в Европа и Азия. Тя е на 7 години , време е за нов модел , но уви той се отлага за пореден път с още една година. Конкуренцията обаче не спи. Великия SUV на алфа , за когото се спекулира вече не знам колко години си остава мираж , е продължава да се спекулира с това , но никого не го грее вече. Конкуренцията не спи. Тя създава. Тя продава. А не можеш да продаваш нещо , което нямаш. Погледнете какво правят другите марки... вземете един Ситроен
http://www.automedia.bg/news/article_13699.html
Няма значение дали ви харесва , дали ни харесва ... Създават се нови и нови неща и модели.
Фиат вече притежава над 53% от Крайслер и мисля време е да положи такива големи усилия и за марките от Италия . Защото подобно бездействие ще бъде пагубно за Алфа и Мазерати ... Участ , която вече застигна Ланча , мир на праха й. Дано Маркионе знае какво прави , дано работи ЗА Алфа Ромео , не срещу нея.
Ще ми се да вярвам...
Ами все ми се щеше да вярвам /да продължа да вярвам/, че фиат няма да оставят Алфа просто така да изчезне и да се размие... Щеше ми се. Обаче на последък фактите говорят друго. Вглъбени последните години в закупуването на Крайслер всички марки в италианската група изпитват остър недостиг на модели. Нямат моделна гама. А останалите са вече остарели морално , с използвана технология далеч от конкуренцията. Да знам , какво ще кажат някои веднага -"Джулиета" ... Е да , но една птичка пролет не прави. Да знам ,159 още дълго ще бъде актуална с дизайна си , но това не я прави пряка конкуренция на нито един от постоянно излизащите нови модели в Европа и Азия. Тя е на 7 години , време е за нов модел , но уви той се отлага за пореден път с още една година. Конкуренцията обаче не спи. Великия SUV на алфа , за когото се спекулира вече не знам колко години си остава мираж , е продължава да се спекулира с това , но никого не го грее вече. Конкуренцията не спи. Тя създава. Тя продава. А не можеш да продаваш нещо , което нямаш. Погледнете какво правят другите марки... вземете един Ситроен
http://www.automedia.bg/news/article_13699.html
Няма значение дали ви харесва , дали ни харесва ... Създават се нови и нови неща и модели.
Фиат вече притежава над 53% от Крайслер и мисля време е да положи такива големи усилия и за марките от Италия . Защото подобно бездействие ще бъде пагубно за Алфа и Мазерати ... Участ , която вече застигна Ланча , мир на праха й. Дано Маркионе знае какво прави , дано работи ЗА Алфа Ромео , не срещу нея.
Ще ми се да вярвам...
Фиат груп вложиха милярди в стратегическото си желание за поглъщане на така блянувания презокиaнски концерн Крайслер и е съвсем нормално това да задъха италианците, но след като вече постигнаха целта си вярвам, че скоро ще насочат внимание към развиване и на собственото си портфолио!
От всички страни се вижда обаче, че Крайслер е вече отдавна на крака и даже се радва на успехи, а това няма как да не доведе до положителен финансов баланс за новия и собственик (ФИАТ) и надежди за едно po-светло бъдеще си мисля... :flirt:
И аз се надявам Змея да е прав..и все още вярвам :) понеже всичко е пари .., но фиат в случая заложи на стратегия за пазар , което в бъдеще вярвам ще донесе пари ....и ще е добро за компанията.
infernus
23-07-2011, 21:32
Според мене колкото и да го псуваме Макрионе е поел един потъващ кораб, и сега се опитва да го изкара не повръхността а както се вижда по продажбите на Freemont засега се справя надявам се и така да се остане, за да има бъдеще и за Алфа Ромео. Жалко само че пак чета да се отлагат разни премиери на 4C и на Джулия :(
В Аутобилд, последния към момента, има начална статийка относно теста за 100 хил кма не един Сеат, където се казва, че WV иска да продава Сеат и е устремил поглед към Алфа..То не, че е нещо ново, ама явно нещата отиват бая "навътре"
Като знам какво ше се случи, ако това се реализира, предпочитам алфа ромео да фалира и да изчезне, отколкото като се кача в най-новия модел на алфа да седна на седалка от голф, ама с логото на алфа, да хвана волана на същия голф, ама с грижливо сложена емблема на алфа (и на VW и на алфа емблемите са кръгли, така че още по-лесно ще сменят логото) и да запаля VAGинджийския двигател, нямащ нищо общо с марката, който двигател носи толкова радост от шофирането, колкото Toyota Prius...
Нищо лично, ама VW e с пъти повече продажби....не че съм им фен, не ме разбирай погрешно, ама е тъпо да се плюят така поименно другите марки....
Алфата си е хубава кола, ама е по-нестандартна...нещо като Ферари. За мен Алфа Ромео е ефтино Ферари. За мен Алфа Ромео не е семейна кола, ами автомобил за приключение. С БМВ-то само се возя, ама няма тръпка, колкото и да върви. А с Алфата ми, макар, че беше най-слабия модел и модификация ми беше много адренали, дали заради набирането, дали беше заради характера на оса, дали заради винаги съществуващата опция да загасне на пътя....
Както казах Алфата е нестандартна марка леки коли, а те не бележат големи проценти продажби на пазара. Именно затова някоя по "голяма риба" ще я отнесе т.е. купи и преправи, така че да си избие парите от инвестицията, дори и да спечели. Т.е. щем нещем Алфа скоро ще бъде собственост на някои от дърварските концерни и ще бъде "подърварена" подобаващо
infernus
25-07-2011, 22:40
Нищо лично, ама VW e с пъти повече продажби....не че съм им фен, не ме разбирай погрешно, ама е тъпо да се плюят така поименно другите марки....
Алфата си е хубава кола, ама е по-нестандартна...нещо като Ферари. За мен Алфа Ромео е ефтино Ферари. За мен Алфа Ромео не е семейна кола, ами автомобил за приключение. С БМВ-то само се возя, ама няма тръпка, колкото и да върви. А с Алфата ми, макар, че беше най-слабия модел и модификация ми беше много адренали, дали заради набирането, дали беше заради характера на оса, дали заради винаги съществуващата опция да загасне на пътя....
Както казах Алфата е нестандартна марка леки коли, а те не бележат големи проценти продажби на пазара. Именно затова някоя по "голяма риба" ще я отнесе т.е. купи и преправи, така че да си избие парите от инвестицията, дори и да спечели. Т.е. щем нещем Алфа скоро ще бъде собственост на някои от дърварските концерни и ще бъде "подърварена" подобаващо
Не че и аз не съм песимист като тебе, ама не ми се вярва да вземат Алфа, защото просто не виждам къде ще я позиционират в продуктовата си гама претруфена от 51 модела базирани на ГоУф плаформата. Имам само на идея че може да я бутнат под крилото да Порше за да не се излагат с бегачки комби, както вече направиха.
А VW вярно че продават доста, но вече е мит това че са здрави коли, и остава вече че не само не са здрави ами са и скучни. Да не говорим, че имам моменти в който подръжката на едно Ауди надмина Мерцедес...
П.С. А аз какво да кажа като карам 1,7 осичка ;) и даже си мисля че става и за семеен автомобил и се возим с него по цял ден, само трябва да се свикне с темперамента.
Отново ще кажа ПРОДАЖБИТЕ зависят най-вече от ПАЗАРА и продукта. Алфа Ромео в момента се продава само в Европа. Няма как да се конкурира с марка, която се продава НАВСЯКЪДЕ по света.
infernus
26-07-2011, 15:54
Отново ще кажа ПРОДАЖБИТЕ зависят най-вече от ПАЗАРА и продукта. Алфа Ромео в момента се продава само в Европа. Няма как да се конкурира с марка, която се продава НАВСЯКЪДЕ по света.
+1 съгласен, а пазара в момента в Европа е най пренаситеният, може би след американския.
nikolaaaay
26-07-2011, 19:58
Каква е идеята, че ФауВе продава повече коли от Алфа? Като се търсят повече са по-добри ли?! Няма много логика. Ферари са продали за 2010 год. цели 6 573 коли в цял свят и това даже е абсолютен рекорд в историята на марката. Щом не се харчат много значи не са хубави сигурно.
rossenvn
26-07-2011, 22:23
Каква е идеята, че ФауВе продава повече коли от Алфа? Като се търсят повече са по-добри ли?! Няма много логика. Ферари са продали за 2010 год. цели 6 573 коли в цял свят и това даже е абсолютен рекорд в историята на марката. Щом не се харчат много значи не са хубави сигурно.
Прав си, колега като сравняваш Алфа и Ферари. И двете марки са собственост на ФИАТ, и двете се продават в почти еднакви бройки - за огромно съжаление. Но това са единствените прилики. Алфа от десетки години няма реномето на Ферари, а и качествата им. Политиката на ВАГ, от друга страна, е много агресивна, запълват абсолютно всички възможни пазари с автомобили от всички класове. И за съжаление е напълно възможно да постигнат целта си да станат най-големия производител. Алфа нямат модели, нямат маркетинг, нямат пазари. ФИАТ нехае за Китай или просто няма сили за там в момента. Само един дизайн не продава - примери много. Даже в самата ВАГ. Ако сравним голф със Леон, втория печели категорично по красота, като техника са отвратително близки, но като продажби голфа бие с много обиколки.
Викам да сменя малко до болка познатата тема за "упадъка" на марката ни с една мноооо фетска новина!!! :razz:
Промо видео на Alfa Romeo 4C
Идва догодина със средноразположен 1.8-литров двигател, генериращ над 200 к.с.
Италианците разпространиха официално промо видео на Alfa Romeo 4C - модел, създаден по класическата формула за италиански спортен автомобил - две места, леко купе, задно задвижване и централно разположен двигател, опаковани с италианска страст, който ще стъпи на пазара през 2012 година.
Колата ще използва карбоново шаси и средноразположен 1.8-литров бензинов двигател с принудително пълнене, вероятно аналогичен с познатия от Giulietta QV - 1750 TBi турбо бензинов двигател с директно впръскване на горивото. Мощността му ще бъде около 200 к.с., които ще се предават към задния мост посредством трансмисия с два съединителя "Alfa TCT".
Предварителните данни сочат, че за ускорението от място до 100 км/час ще са необходими под пет секунди, а максималната скорост на движение ще достига 250 км/час.
Моделът ще стъпи на територията на Европа и САЩ почти едновременно. Отвъд океана Alfa Romeo 4C ще се предлага в новите шоуруми на Fiat, също като пожъналия сериозен успех там - Fiat 500.
Предшественикът на Alfa Romeo 4C - 8C Competizione също се предлагаше в САЩ, но чрез дилърите на Maserati, като реализира общо 119 продажби - 84 купета и 35 роудстъра.
http://www.automedia.bg/news/article_13730.html
ебаси...само 1750 ТБ ли ще халнат вътре?!?!? някакво извращение няма ли да има? В САЩ като чуят 1,8 и ще се смеят с глас! Ходи им обяснявай че е лека и всичко останало....
Aбе те нека го направят толкова леко и с тази визия с показатели за ускорение близки до порш и ферари - пък като изреже 6-7 литровите им лами ...да видим дали няма да се продава. Все пак и в САЩ бензинеца поскъпна доста :)
Почвам да пестим от закуски за 4Ц - дано не се издънят талянците !
nikolaaaay
27-07-2011, 21:29
В САЩ като чуят 1,8 и ще се смеят с глас!
Там само 6 литрови пикапи карат за да могат да си качват по някой Фиат 500 или 4ц отзад. Цък (http://www.automedia.bg/read/10687.html)
---------- Post added at 21:29 ---------- Previous post was at 21:25 ----------
И двете марки са собственост на ФИАТ, и двете се продават в почти еднакви бройки - за огромно съжаление.
112 000 бр. продава Алфа за 2010.
Ако броим и продажбите на тениски са по равно.
При 300 милиона население 500 коли са.....смешен процент.
Айдееее изгорехме с наследник на 166-цата:
http://www.automedia.bg/news/article_13758.html
....Бъдещият седан на Maserati, е бил първоначално замислен като флагман на Alfa Romeo, но в последствие тези планове са се променили, заради по-голямата известност на марката Maserati в световен мащаб, твърди Automotive News....
Дам сигурен съм ,че 1,8 мотор има близки показатели на този на ферари,мазерати или ламбо. Грозна работа на това купе, неможе да се гавриш с двигател като за прахосмукачка. Е те тука американците трябва да се намесят и да боднат нещо мощно с доста нютончета.
Иначе скоро време ще има..Алфа ромео ли? Това не беше ли банка (примерно).
Недопустимо е на кола от ранга на 8ц емблемата да е избеляла и да прилича на гъз. В Берлин видях 8ц конвъртъбъл с избеляла емблема. Аз ако бях на собст веника челно ще им я засиля цялата кола през прозорците на шоурума.
Дам сигурен съм ,че 1,8 мотор има близки показатели на този на ферари,мазерати или ламбо. Грозна работа на това купе, неможе да се гавриш с двигател като за прахосмукачка. Е те тука американците трябва да се намесят и да боднат нещо мощно с доста нютончета.
Иначе скоро време ще има..Алфа ромео ли? Това не беше ли банка (примерно).
Недопустимо е на кола от ранга на 8ц емблемата да е избеляла и да прилича на гъз. В Берлин видях 8ц конвъртъбъл с избеляла емблема. Аз ако бях на собст веника челно ще им я засиля цялата кола през прозорците на шоурума.
Най-легендарните модели на Алфа са с малък двигател и леко купе. За това казват , че тази кола 4Ц е завръщане към традициите на алфа. GTA, GTAm - 1300 до 1600 см3
Съветвам хората предубедени към малки двигатели на леко купе да разгледат внимателно следния линк:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=43336
Колеги, какви са тия глупости, има си хас да сложат в това леко купе 200кг двигател, много си е удачен турбо мотора. Колата тежи 2 пъти по-малко от 159-ка, а е с един от най-хубавите и мотори :hehe: Не виждам какво под 300 коня ще и се опъне ;)