Известие

Collapse
No announcement yet.

Питбул и компания.........

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Всяко едно едро куче е опасно по своему.
    Въпроса е, че някои породи могат много по-лесно да се дресират да хапят, отколкото други.
    Питбула е една от тях, но при нея по-голям фактор се явява дресьора, а не самото куче.
    Отглеждан нормално, питбула е просто един лигльо, винаги готов за игра.
    Той дори не е добър пазач.
    Именно за това го озлобяват и той тогава просто хапе. Такова куче не пази нищо.
    Пазачи са овчарките, всички породи, като особено упорити са немската, източноевропейската и българската . По мои наблюдения, нашата е много по-опасна от другите две.
    Има и други породи, добри пазачи, но не са толкова опасни. При тях основното е лаенето и зъбенето, като ухапванията са много редки.
    Колкото за питбула и аз го мислех за особено опасен, до като не се запознах отблизо с турския червен полумесец.
    Там питбула е широко използван като куче спасител.
    Както се изрази един от водачите: тъпичък, но за сметка на това много упорит и силен. Никога не се отказва.
    Има разбира се и изключения!
    Имах барак, тежащ не повече от 4-5 кила, но така ухапа един крадец, че го прати за половин година в травматологията!
    Хакратко: оръжието се носи на предпазител, тоест песа с намордник и редовни изпити, тоест, като не можеш да си контролираш кучето- ще отглеждаш канарчета или рибки!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Част от тези кучета са наричат още служебни и се използват и за охрана.Немската ми овчарка е перфектно обучена и мога да я спра с глас или жест на място без да се страхувам ,че няма да се подчини.Наистина ако някой наруши периметъра на охрана или бръкне в джоба си или в чанта ,напада без заповед,но това е куче за охрана ,по умно е от много хора, които познавам ,неподкупно е и му имам пълно доверие,няма човек на който се бих доверил в такава степен.Всичко опира до обучение,винаги го разхождам с повод и то единствено за спокойствие на хората на улицата ,не е необходимо да се стресират и да се чувстват заплашени,когато се разминавам с някой винаги аз се намирам между човека и кучето и хората са спокойни и не се чувстват застрашени.Кучетата за охрана се обучават да нападат единствено хора (всички сте виждали как става) затова трябва да имат безотказни спирачки.Всичко опира до ценностите на стопанина ,ако е изрод и кучето е такова.
      Last edited by lordliness; d.m.y г., 20:35.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
        Част от тези кучета са наричат още служебни и се използват и за охрана.Немската ми овчарка е перфектно обучена и мога да я спра с глас или жест на място без да се страхувам ,че няма да се подчини.Наистина ако някой наруши периметъра на охрана или бръкне в джоба си или в чанта ,напада без заповед,но това е куче за охрана ,по умно е от много хора, които познавам ,неподкупно е и му имам пълно доверие,няма човек на който се бих доверил в такава степен.Всичко опира до обучение,винаги го разхождам с повод и то единствено за спокойствие на хората на улицата ,не е необходимо да се стресират и да се чувстват заплашени,когато се разминавам с някой винаги аз се намирам между човека и кучето и хората са спокойни и не се чувстват застрашени.Кучетата за охрана се обучават да нападат единствено хора (всички сте виждали как става) затова трябва да имат безотказни спирачки.Всичко опира до ценностите на стопанина ,ако е изрод и кучето е такова.
        Честно казано не съм съгласен дори добре обучени кучета да се разхождат в градинките. Ще се заплеснеш някъде, няма да видиш кучето и ще стане мазало. А то мазалото става само веднъж!! А и такива обучени кучета са едно на 100.
        Lexus IS200

Comment

Колега даваш статистика колко са нахапани от питбули а защо не извадиш обща статистика да видим дали е на първо място. Относно селекцията си в голяма грешка не се избират най-злите кучета, а от това как се представят на ринга , казвам го защото се интересувам от породата има питбул от 8 години който е с бойно потекло и съм го възпитал и няма да кажеш ,че е питбул. Познавам много хора които се занимава с боеве с кучете(което аз не одобрявам) и да ти кажа това е добре затворен кръг и никой от тях няма да парадира с кучетата си , изключения правят комплексарчетата които си взимат питбул от някъде си насъскват го срещу всичко живо и вижте ме колко съм велик, и точно от там идва лошата слава на породата. Мога да кажа реален случай за два бойни питбула шампиони на един познат на който му се ражда дете а кучетата живеят при него, детето ги язди скубе тормози а те бягат и се чудат къде да се скрият а всъщото време ако се опиташ да нараниш детето ще те изядат.
          ПИТБУЛА Е КУЧЕ КАТО ВСЯКО ОСТАНАЛО НО С ГОЛЯМА СИЛА И ДАЛИ ЩЕ Е ЗЛОБНО ИЛИ НЕ СИ ЗАВИСИ ОТ СТОПАНИНА, ЗАТОВА НЕ Е ЗА ВСЕКИ.
          EX' Alfa Romeo 33 1.7 16v / EX' Alfa Romeo 164 super 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 166 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 146 TI
          Peugeot 406 Coupe 2.2HDI
          Peugeot 106 1.4 Sport-на жената мачето

Comment

Първоначално публикувано от pitbull Покажи съобщение
            Колега даваш статистика колко са нахапани от питбули а защо не извадиш обща статистика да видим дали е на първо място. Относно селекцията си в голяма грешка не се избират най-злите кучета, а от това как се представят на ринга , казвам го защото се интересувам от породата има питбул от 8 години който е с бойно потекло и съм го възпитал и няма да кажеш ,че е питбул. Познавам много хора които се занимава с боеве с кучете(което аз не одобрявам) и да ти кажа това е добре затворен кръг и никой от тях няма да парадира с кучетата си , изключения правят комплексарчетата които си взимат питбул от някъде си насъскват го срещу всичко живо и вижте ме колко съм велик, и точно от там идва лошата слава на породата. Мога да кажа реален случай за два бойни питбула шампиони на един познат на който му се ражда дете а кучетата живеят при него, детето ги язди скубе тормози а те бягат и се чудат къде да се скрият а всъщото време ако се опиташ да нараниш детето ще те изядат.
            ПИТБУЛА Е КУЧЕ КАТО ВСЯКО ОСТАНАЛО НО С ГОЛЯМА СИЛА И ДАЛИ ЩЕ Е ЗЛОБНО ИЛИ НЕ СИ ЗАВИСИ ОТ СТОПАНИНА, ЗАТОВА НЕ Е ЗА ВСЕКИ.
            Аз имам друго мнение и съм го изразил.
            Знам, че не бива да се залита и в двете крайности, за това ще ти кажа, че си прав, и че приемам твоето мнение.
            Какъв ще бъде проблемът обаче, ако само хора като теб, с нужния опит и познания, получват разрешение да отглеждат тази порода при определени условия, по-този начин комплексарчетата, за които говориш ще останат встрани.
            п.с. Прости ми, но не разбирам каква е разликата между най-агресивното и най-доброто на ринга.
            Аз не твърдя, че тези кучета хапят най-много, а че когато хапят, причиняват мнооого тежки поражения, та дори и смърт.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

Първоначално публикувано от pitbull Покажи съобщение
              Добре де, представи си следната ситуация. Това бебе след 3-4 години, като поотрасне и дойде баба да му се порадва, обаче детенцето е малко разглезено и тя му олепи 2 шамара, а от друга страна кучето скочи да защити детето, какво ще се получи?
              Lexus IS200

Comment

Прав си колега тази порода не е за всеки , но в такава държава живеем ,че дори и да има закон веднага ще се намери да се заобиколи, трябва стопанина да си има съвест.Моята кучка е пълна лигла но колко бой е яла ако покаже агресия към човек или животно. Всяко едно куче трябва да е на повод независимо от породата а по-агресивните породи и с наморник.За агресивността имам предвид ,че не е гаранция щом кучето е злобно ще може да се бие добре . Като навърши определена възраст се пуска на пробен бой и там си проличава , даже съм чел по книгите ,че се избирали най-свитите кутрета но колко е вярно не знам, не съм привърженик на боевете с кучета.

---------- Post added at 09:54 ---------- Previous post was at 09:41 ----------

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                Добре де, представи си следната ситуация. Това бебе след 3-4 години, като поотрасне и дойде баба да му се порадва, обаче детенцето е малко разглезено и тя му олепи 2 шамара, а от друга страна кучето скочи да защити детето, какво ще се получи?

Колега дадох случката за пример, че щом е бойно куче не значи че е изрод. Детето е на 15 години вече едното от кучетата е умряло в битка другото преди година от старост доколкото знам не са нахапали никой но аз лично гледам кучката в клетка и избягвам да има много контакт с моето дете все пак е животно. Иначе си прав чужд човек ако го удари ще налети, от семейството кучетата не се налитали на никой. Имам познати които живеят в апартамент ,гледат питбул и имат малки деца и няма проблем при тях но аз на това не разчитам , кучката на двора в клетката и "вързан поп мирно село".
                EX' Alfa Romeo 33 1.7 16v / EX' Alfa Romeo 164 super 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 166 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 146 TI
                Peugeot 406 Coupe 2.2HDI
                Peugeot 106 1.4 Sport-на жената мачето

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                  Това е готино,защото моето куче когато с жена ми примерно се закачаме нещо, изпада в недоумение как да постъпи, скача наоколо и застава с тялото си между нас,като рефер на боксов мач,на това не го е обучавал никой.Сигурно се чувства като робот ,който трябва да наруши някой от трите закона на роботиката.Колкото до намордник ,не му харесва и го сваля за секунди ,като Худини е
                  Last edited by lordliness; d.m.y г., 16:16.
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

най много ухапани хора има от немски овчарки и френски булонки имаше преди такава статистика точно по този повод,до сега не съм виждал питбул да ухапе човек?агресия и нетърпимост към животни да ама то котката има нетърпимост към гълъбите и към мишката ама си ги гледаме по къщтите,до собственик и обучение е разбира се виждал съм питбули как си играят с деца скача около него и го ближе и детето цвърчи от кеф,то и при хората е същтото някой са агресивни и хапят други лаят и така,като цяло собственика е за наказание че не е предодвратил ситуацията,иначе па колко хора са изпохапани от улични кучета не е истина..и нямам против някой домашен питбул от време на време да разчиства квартала от улични песове дето ходят по 15 там пък кое е виновен?да забраниме уличните кучета а де?

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                      най много ухапани хора има от немски овчарки и френски булонки имаше преди такава статистика точно по този повод,до сега не съм виждал питбул да ухапе човек?агресия и нетърпимост към животни да ама то котката има нетърпимост към гълъбите и към мишката ама си ги гледаме по къщтите,до собственик и обучение е разбира се виждал съм питбули как си играят с деца скача около него и го ближе и детето цвърчи от кеф,то и при хората е същтото някой са агресивни и хапят други лаят и така,като цяло собственика е за наказание че не е предодвратил ситуацията,иначе па колко хора са изпохапани от улични кучета не е истина..и нямам против някой домашен питбул от време на време да разчиства квартала от улични песове дето ходят по 15 там пък кое е виновен?да забраниме уличните кучета а де?
                      В излишна полемика не ми се влиза.
                      Обясних достатъчно добре всичко. То и морското свинче хапе, но пораженията са никакви. Така е и с болонката. Немската овчарка съм я включил в списъка.
                      "Питбулът не хапе", сигурно за това във Великобритания е забранен, ако не се лъжа и в Австралия.
                      Хапе добре, справка, виж случаите, които съм постнал в първия си пост.
                      Това куче прави жестоки поражения, когато хапе то се стреми да довърши докрай нападението си. Те така се и бият по между си. Даже понякога умират от сърдечен разрив, причинен от умора. Това е работно куче. Хъскито също умира от умора, но от тичане, а това от бой. Ти прецени кое е по-опасно.
                      Уличните кучета са съвсем друга тема.
                      Примера с котката ще го подмина с лека усмивка. Определено не е подходящ за обсъжданата тема.
                      Колега, без да се засягаш, не съм от хората, които държат на правилното писане, но поне слагай някакъв край на изреченията, защото е трудно изобщо да хвана мисълта ти.
                      Последното го пиша единствено и само, защото искам да се разберем и да общуваме нормално, а не защото се надувам, дуя, или подигравам.
                      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                      К.М.

Comment

колега ние сме си тролове с теб според поредната модераторска анкета трябва да си прощаваме трол трол око не вади,предлагам ти тролска коалиция ЗАЕДНО ЗА ФОРУМА.

Comment

колега ние сме си тролове с теб според поредната модераторска анкета трябва да си прощаваме трол трол око не вади,предлагам ти тролска коалиция ЗАЕДНО ЗА ФОРУМА.
                          )))..и почти набори сте, ако станете приятели, му кажи да си върне старият аватар, че с тоя ще ги дразни повече........
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Най лесно се затрива нещо, за което никой не си е мръднал гъза за да го създаде, не го е гледал за да го разбере, не го е опознал, но мнения има всеки, както и задник (който мирише най вече).Не може, породи създадени от хилядолетия и столетия да бъдат затрити заради човешката простотия.Така например е почти затрита карачанската порадо у нас през 50 години на миналия век, от цървуланковците, които дойдоха в града и станаха "държавници".
                            Много глупости тука видях-например,,работно куче, не знам какво си, а и - кучета умират от умора?!?
                            В много от случаите кучетат умират от стреса - при боя имам предвид.Изпадат в стресова ситуация, съдовете се свиват и общо взето се увреждат редица органи, най вече бъбреците и доста бързо се стига до смърт.
                            Простия човек е най опасен и за хората. В случая едните прости са тия, които се отнасят жестоко към животните, включително и битките, а другите са тия, които общо взето без да разбират нищо, пишат уж компетентно по всичко.
                            Питбулът не е забранен в Англия.А най-жестоки поражания прави човека, затова и в умните държави, разискванията в тая тема са уредени със закон за поведението на хората, които имат такива кучета, а не към породата, като цяло.Това се опитах и да кажа в първия си пост в темата.Целта ми е само и само по умните да се замислят, за по глупавите не храня почти никакив илюзии.
                            Типчина популистка тема, която действа първично на незапознатите мозъци и инстиктивно ги кара да тракат със зъби при вида на подобни кучета.
                            Я да се забранят и автомобилите също, забравих, защото у нас умират по 1000 души от това!Шанса да умрете от куче е нищожен, но от човек е огромен, почти 90%, включително и алчния лекар, който няма да ви излекува, без да му се плати, корумпирания съдия или полицай, който няма да ви обърне внимани, да отсъди правилно и т.н.
                            Last edited by fred; d.m.y г., 19:34.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              Абе много глупости тука има бреее -например,,работно куче, не знам какво си, а и кучета умират от умора?!?
                              В много от случаите кучетат умират от стреса - при боя имам предвид.Изпадат в стресова ситуация, съдовете се свиват и общо взето се увреждат редица органи, най вече бъбреците и доста бързо се стига до смърт.
                              Не може, породи създадени от хилядолетия и столетия да бъдат затрити заради човешката простотия.Едните прости са тия, които се отнасят жестоко към животните, включително и битките, а другите са тия, които общо взето без да разбират нищо, пишат уж компетентно по всичко.
                              Питбулът не е забранен в Англия, за австралия незнам.А най жестоки поражания прави човека, затова и в умните държави, разискванията в тая тема са уредени със закон за поведението на хората, които имат такива кучета, а не към породата, като цяло.Това се опитах и да кажа в първия си пост в темата.Целта ми е само и само по умните да се замислят, за по глупавите не храня почти никакив илюзии.
                              Типчна популистка тема, която действа първично на незапознатите мозъци и инстиктивно ги кара да тракат със зъби при вида на подобни кучета.
                              Я да се забранят и автомобите също, забравих, защото у нас умират по 1000 души от това!Шанса да умрете от куче е нищожен, но от човек е огромен, почти 90%, включително и алчния лекар, който няма да ви излекува, без да му се плати, корумпирания съдия или полицай, който няма да ви обърне внимани, да отсъди правилно и т.н.
                              колега Сискрофа засичай тая въдица удари хвана се рибка на тролинг...аз за довечера съм приготвил една Рапала дълбоко газеща Даун Дип Хъски Джерк да видиме какво ще излезе на нея...

Comment

колега Сискрофа засичай тая въдица удари хвана се рибка на тролинг...аз за довечера съм приготвил една Рапала дълбоко газеща Даун Дип Хъски Джерк да видиме какво ще излезе на нея...
                                ма аз съм дърт шаран, не рибка. Иначе шопара си го знам отдавна, но не пиша на рибаря, ма нейсе де.
                                Last edited by fred; d.m.y г., 20:09.
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X