View Full Version : 155 ОБЩИ ПРИКАЗКИ - "ДЪРА БЪРА"
Аз затова ли като включа четвърта към 280 и те минавам като се едно си спрял.
Минаваш го ,защото е на 3-ти зъб на ръчната.:magic:
Furious 155
25-02-2010, 18:27
Минаваш го ,защото е на 3-ти зъб на ръчната.:magic:
и дисковете - парАт не сА барат!!! :wierdo:
Майтапа настрана, я сега кажете рамената от кое браво да ги сваля или в магазина нови?
Майтапа настрана, я сега кажете рамената от кое браво да ги сваля или в магазина нови?
Сещам се за едно при Румен..
Звъниш на моргите за авточасти...Италянеца, явор, никола николов и т.н...
vaklinator
25-02-2010, 19:31
Моите бяха от ДЕДРА, но дясното ми беше доста дълго и го смених от Волво 440 и си работи идеално.
Ако искаш едното /за ляво/ мога да ти го подря срещу шише бира:cheers:
Аз за това казах, че най-добре пасват ДВЕ ЛЕВИ рамена от Фиат браво...Защото ако са лявтото и дясното, то ще дойде малко по-дълго и право и ще стои чистачката по-нагоре, а и ще трябва да се реже перото :):)
* Под леви рамена имам предвид 2 такива, които са пред шофьора :)
* Под леви рамена имам предвид 2 такива, които са пред шофьора :)
А бе Венци, казвай ги тия неща овреме. Аз таман спазарих другите леви...:rotfl:
Furious 155
25-02-2010, 22:14
банда - мойта оживя! Смениха ми ремъците на моторя и ролката на единия ремък, която беше трагично хлопаща и дрънкаща и тоя мотор оживя!!!:notify: Ремъка на алтернатора беше почти на въжета, а другия ставаше, ама ролката на ръка като я въртя дрънкаше здраво, камо ли на 6500 оборота какъв зор е давала на мотора.
Поздрави на Румен и благодарности че я върна отново в играта, иначе преди 4000 нямаше живинка почти... сега порязва разни бавнооборотни дизели :jason2:
Я кажете от каква кола са рамената на ку4-ките на клиповете които Венци пусна http://www.youtube.com/watch?v=kl9osTuI5gw ? Много готино стоят хоризонтално на стъклото и кефят!
vaklinator
25-02-2010, 22:45
банда - мойта оживя! Смениха ми ремъците на моторя и ролката на единия ремък, която беше трагично хлопаща и дрънкаща и тоя мотор оживя!!!:notify: Ремъка на алтернатора беше почти на въжета, а другия ставаше, ама ролката на ръка като я въртя дрънкаше здраво, камо ли на 6500 оборота какъв зор е давала на мотора.
Поздрави на Румен и благодарности че я върна отново в играта, иначе преди 4000 нямаше живинка почти... сега порязва разни бавнооборотни дизели :jason2:
Я кажете от каква кола са рамената на ку4-ките на клиповете които Венци пусна http://www.youtube.com/watch?v=kl9osTuI5gw ? Много готино стоят хоризонтално на стъклото и кефят!
От старите мерцедеси, които движат по линия 305:rotfl:
п.п. стоят добре наистина.
абе кога ша ва пукам с мойта легенда ???
От Фиат Купе са рамената, Наско(wrc) е с такива на неговата красавица :wink:
абе кога ша ва пукам с мойта легенда ???
Амии да се затопли и да сложим турбините и сме готови :go:
Ето днес направих една снимка на моите рамена...да спомена че чистят до ръба на стъклото..докосват самия ръб, иначе мога да ги сложа още по-надолу..
ми то днеска е топло и сухо... тя мойта легенда не й дреме дали е топло мокро, сухо.... има няма гуми, турбо мурбо.... винаги е готова да мачка ;)
155 не е кола за хора които се оправдават
та кога ще са дуелите че скоро ще я прибирам
Тази вечер(26.2.10г.) Бояна ОМВ 22.00 часа.
__________________________________________________ __
Пропан бутан
thecleaner
26-02-2010, 16:11
ми то днеска е топло и сухо... тя мойта легенда не й дреме дали е топло мокро, сухо.... има няма гуми, турбо мурбо.... винаги е готова да мачка ;)
155 не е кола за хора които се оправдават
та кога ще са дуелите че скоро ще я прибирам
Изплаши народа бре, сега нема да има Легендарни всичко ще се изпокрие :-P
Изплаши народа бре, сега нема да има Легендарни всичко ще се изпокрие :-P
Докарай и твоята неможачка да я видим и нея...
thecleaner
26-02-2010, 16:14
Докарай и твоята неможачка да я видим и нея...
Свали плочката че иначе ще и гледаш третия стоп отдалече. На линия съм довечера.
V_A_N_K_A_T_A
26-02-2010, 16:21
Е,не е ли по-добре на Лукойла след караулката??
Furious 155
26-02-2010, 16:22
и аз така мисля... някакси по-непретенциозно откъм ограничение на скоростта :plane:
thecleaner
26-02-2010, 16:23
Къде кажете там ще дойда, нека дойде някоя 1,8ца независимо от мотора да се премериме с него. Flame ако четеш имаш предизвикателство :waving:
Окей лукойла, ама после не се оплаквайте от клипчетата :tooth:......
П.П Чистаааааааааччч ти си виновен за всичко:disgust::disgust:
дайте утре, че ми се идва пък съм семейно ангажиран за петък (днес) вечер....
ако измислите и място за без винетки най-добре...
дайте идеи и гледайте да е утре...
thecleaner
26-02-2010, 17:14
Окей лукойла, ама после не се оплаквайте от клипчетата :tooth:......
ТАЗИ ВЕЧЕР ЛУКОЙЛ караулката 22.00 часа.
П.П Чистаааааааааччч ти си виновен за всичко:disgust::disgust:
Последно кога да се разберем, прав е Нео най-добре утре та да може да дойдат повече хора.
Аре Венци дай безотговорно да се съберем утре вечер.. ???
V_A_N_K_A_T_A
26-02-2010, 17:22
Само да ви кажа,че утре го дават да вали по принцип...
[QUOTE=VFTI;652581]Тази вечер(26.2.10г.) Бояна ОМВ 22.00 часа.
бе мунчо ... днеска е Петък... неудобен ден... дай утре .., тва с валенето ала бала
V_A_N_K_A_T_A
26-02-2010, 17:48
Става бе....на мене ми е все тая.Легендарните решавайте...
Утре сутринта пътувам към Севлиево....
Само тази вечер аз мога и даже вече свалих плочката на газста(само едната част, ама то ще е достатъчно да отнеса Чистача) :tooth:
Имам още 30мин на компа и след това отивам на тренировка....После между 20.00 -20.30 ще мога да прочета какво сте решили
Тааа да го оставим за БОяна?!?! Или?!?! хайде вземайте някакво решение!!!
Иначе мога и 21.30 на Бояна ТАЗИ вечер...
по телефоните ще се чуем... ако ми разрешят
thecleaner
26-02-2010, 18:18
Утре сутринта пътувам към Севлиево....
Само тази вечер аз мога и даже вече свалих плочката на газста(само едната част, ама то ще е достатъчно да отнеса Чистача) :tooth:
Имам още 30мин на компа и след това отивам на тренировка....После между 20.00 -20.30 ще мога да прочета какво сте решили
Тааа да го оставим за БОяна?!?! Или?!?! хайде вземайте някакво решение!!!
Иначе мога и 21.30 на Бояна ТАЗИ вечер...
Чистача към 22,00 ще мине довечера през Бояна, че и аз няма да мога да следя форума. Пуша една две цигари и ако има някои ок, ако не здраве да е.
Buxalkata
26-02-2010, 18:41
ей и какво се слу4ва в същност ... ??:indian:
Alfa User
26-02-2010, 20:17
Колеги, и мен ме тресна лудостта да сменям любимата красавица ... Ако някой има интерес към мойто самолет, да пише на лични : давам я с преференции за колеги ! (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=652754#post652754)
Ооокей малко преди 22.00 ще съм горе!!!!
Бяхме пиши ся в моторспорт и рацинг... иначе евала откликнахте веднага на предизвикателството
Искам да изкажа ГОЛЕМИ благодарности на Пазарджишката група ,която върна отново на пътя моята кола. :clapping:
Благодаря ви момчета /Vegata,To6ko,The Game и голямата и шумна компания/ . :dance::thumbup:
Искам да изкажа ГОЛЕМИ благодарности на Пазарджишката група ,която върна отново на пътя моята кола. :clapping:
Благодаря ви момчета /Vegata,To6ko,The Game и голямата и шумна компания/ . :dance::thumbup:
Бравооооооооосс... Евалаааааа ПАЗАРДЖИИИИИИИИИКККККК!!!!!!!!!
Бяхме пиши ся в моторспорт и рацинг... иначе евала откликнахте веднага на предизвикателството
ВИНАГИ!
благодарение и пак на тях Токича е пак на линия
Аз пък мислех ,че си само на трева......:brickwall:
Да така е , и аз помагах Токича да е готов.
Сипвах бира на майсторите. :upsidedwnsmiley::boost:
Оправихте ли Газта бре?
Да така е , и аз помагах Токича да е готов.
Сипвах бира на майсторите. :upsidedwnsmiley::boost:
Оправихте ли Газта бре?
ми даааа от твоето редовно сипване ..:roll2:
некои е забравил да сложи буксата на клапана:Silent:;)
бате Токич вече е и с ксенон и на халогенните:butt:
---------- Post added at 14:20 ---------- Previous post was at 14:18 ----------
Аз пък мислех ,че си само на трева......:brickwall:
на трева ссутрин маикооо:roll2:
Да де...то и хмела е трева.
П.П. Следващото сигурно ще е ксенон на стоповете...
Не отдавна има Ксенон-Плафон.:roll2:
Furious 155
27-02-2010, 18:09
Не отдавна има Ксенон-Плафон.:roll2:
хах т'ва аз го имам :)
хах т'ва аз го имам :)
И аз и аз.:innocent:
А тези плафони колко кончета качват :roll2: ?
Те качват Магарета бре Цвятко.:roll2:
Явно и аз ще трябва да сложа и да съживя колата :butt:
Явно и аз ще трябва да сложа и да съживя колата :butt:
Ще се сетиш за Mega performansa и ти?
:whip::clap2:не се бях сетил :shocked:
и там може да сложа:new_Eyecrazy:
Furious 155
28-02-2010, 19:49
:whip::clap2:не се бях сетил :shocked:
и там може да сложа:new_Eyecrazy:
там опасно - бавно ще светва :new_Eyecrazy:
Не е лошо ксенон на халогените,обаче им ебаваш майката на другите :busted_cop:
Furious 155
28-02-2010, 20:48
Не е лошо ксенон на халогените,обаче им ебаваш майката на другите :busted_cop: безмислено е според мен на халогените... пробвай в мъгла да ги ползваш с ксенона :tv:
Ксенона на халоген не върши никва работа,на мъгла нищо не правиш.
Furious 155
28-02-2010, 21:21
Питане към 8 клапановите с вариатори - пробвали ли сте като дадете 12в на клапана на вариатора и мотора е на празех ход, изгасва ли мотора или само се влошава празния ход???
Пак се отплеснахте...:whip:
безмислено е според мен на халогените... пробвай в мъгла да ги ползваш с ксенона :tv:
за мене е важно да е красиво!..
---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 19:32 ----------
Не е лошо ксенон на халогените,обаче им ебаваш майката на другите :busted_cop:
ми да слагат очилаа:busted_cop:
---------- Post added at 19:35 ---------- Previous post was at 19:33 ----------
Пак се отплеснахте...:whip:
ммммм .деца:chair:
Дали сме деца или не сме не е толкова важно :)
Просто споделям впечатление.За 2год. съм ги палнал 20-тина пъти.
Пък и нали темата си е офф....невиждам какъв е проблема???....без това и супер рядко пиша.
Дали сме деца или не сме не е толкова важно :)
Просто споделям впечатление.За 2год. съм ги палнал 20-тина пъти.
Пък и нали темата си е офф....невиждам какъв е проблема???....без това и супер рядко пиша.
аааааааааа ..неее!!
глобен си една ракияя!!;)
аааааааааа ..неее!!
глобен си една ракияя!!;)
Шотландска или Българска? :saint:
Шотландска или Българска? :saint:
аааааааа мани тез шотланци бре , те не са ора!!
Българска !!!! , мали как забравих и дедо ти Роби
станаха 2:whip:
Furious 155
28-02-2010, 21:59
Питане към 8 клапановите с вариатори - пробвали ли сте като дадете 12в на клапана на вариатора и мотора е на празех ход, изгасва ли мотора или само се влошава празния ход???
тук някой да помогне?
тук някой да помогне?
аз лично нямам представа!!!
но на празен ход си мисля ,че може и да влоши работата на мотора
,тои все пак нали се включва на определени обороти!!
тук някой да помогне?
Доколкото виждам по схемата, получава 12в. + през гравното реле ,след това през релето за бензиновата помпа и сондата, и накрая има собствено реле.Сиреч по пътя на логиката плюса е постоянен когато е запалена колата. Управлението е по "-" и идва от 37-ми крак на ЕКУ-то. Това като информация- ако ти върши работа. Няма бушон!
Сега го премерих. +12в. идват само при натоварване- което си е нормално.
Alfa User
01-03-2010, 13:31
Сори за офтопика, ма едно въпросче :
Както знаете, мисля да заменям моята ненагледна красавица :heavy_cry: за една злобна V6 ... пак легенда разбира се. Та въпроса е струва ли си това приключение ?
Поддръжката и разхода на шестака не са толкова страшни с изключение на един основен проблем - частите май хич не се намират :shutup:
Какво е вашето мнение, защото съм сериозно на кантар ?
The_Game
01-03-2010, 14:15
Доколкото виждам по схемата, получава 12в. + през гравното реле ,след това през релето за бензиновата помпа и сондата, и накрая има собствено реле.Сиреч по пътя на логиката плюса е постоянен когато е запалена колата. Управлението е по "-" и идва от 37-ми крак на ЕКУ-то. Това като информация- ако ти върши работа. Няма бушон!
Сега го премерих. +12в. идват само при натоварване- което си е нормално.
Последно как се управлява ? По - или + ?
се си мисла ,че е по минус:prescription:
---------- Post added at 14:14 ---------- Previous post was at 14:08 ----------
Сори за офтопика, ма едно въпросче :
Както знаете, мисля да заменям моята ненагледна красавица :heavy_cry: за една злобна V6 ... пак легенда разбира се. Та въпроса е струва ли си това приключение ?
Поддръжката и разхода на шестака не са толкова страшни с изключение на един основен проблем - частите май хич не се намират :shutup:
Какво е вашето мнение, защото съм сериозно на кантар ?
то е ясно ,че V 6 си е звяр, но пък и от друга страна човек трябва да се замисли дали ще може да го подържа този автомобил
не говоря само финансово ,а и от страна как се намират части за него в България!!!
лично мнение... ,иначе идеята не е никак лоша;)
По минус. Но не можеш да му дадеш постоянен ток.
За да съм по-ясен: От копа идва сигнал по минус до едно реле което подава плюс на соленоида. Самия соленоид се задейства с 12 в. в рамките на около една сек. при натоварване. Но управлението на това действие идва във вид на минус от компа до релето.Предполагам ,че постоянно захранване няма как да му се подаде защото колата няма да работи на празен ход и намотките на самия соленоид няма да издържат и една минута.
П.П. Фурия на теб за какъв дявол ти е необходимо да знаеш това? Питам защото имам нещо предвид.
Furious 155
01-03-2010, 18:31
По минус. Но не можеш да му дадеш постоянен ток.
За да съм по-ясен: От копа идва сигнал по минус до едно реле което подава плюс на соленоида. Самия соленоид се задейства с 12 в. в рамките на около една сек. при натоварване. Но управлението на това действие идва във вид на минус от компа до релето.Предполагам ,че постоянно захранване няма как да му се подаде защото колата няма да работи на празен ход и намотките на самия соленоид няма да издържат и една минута.
П.П. Фурия на теб за какъв дявол ти е необходимо да знаеш това? Питам защото имам нещо предвид.ами клапана си беше леко блокирал и го раздвижвах и почистих. Иначе си работи доста дълго време на 12в постоянно, при напълно отворен дросел си работи постоянно тоя клапан. Според написаното за мотроника клапана се отваря след 1600 оборота и над 30% натоварване на мотора. ;) При рязко укорение си работи почти нон стоп тоя клапан. Идеята е че като се захрани на празен ход се влошава празния ход ама не гасне мотора... поне и опитно и при мен е така. Което ми беше достатъчно да знам че си работи уж нормално клапана.
Ми нормално е. Нали идеята му е да измести вала и съответно газоразпределението.
Furious 155
01-03-2010, 20:13
Ми нормално е. Нали идеята му е да измести вала и съответно газоразпределението.
да де ама ако изместването влияе на празни ход че да предизвика гаснене, при мен щеше да е ненормално, само като се влошава празния ход! Затова ми трябваше практическа помощ, но намерих снощи де :).
Furious 155
01-03-2010, 22:28
някой тук наблизо из младост, за една проба на клапан за вариатора от неговата на моята?
някой тук наблизо из младост, за една проба на клапан за вариатора от неговата на моята?
Аз, ама сутрин преди 9 и вечер след 7. Е, на 3-ти може и през деня.
Furious 155
01-03-2010, 23:27
Аз, ама сутрин преди 9 и вечер след 7. Е, на 3-ти може и през деня.
ама нали се сещаш че който се жертва, може да му текне оттам масълце после...:hmm: засега няма да разглобявам никой, ако реша окончателно ще пиша пак :)
Мерси за донорството!
Ейй,и The Game продава алфата,що така бе.
The_Game
02-03-2010, 03:30
Ще се качвам на по-нова кола (Тя по-новата от половин година е налична ама седи като паметник не палеща :small_cry: )
Ще се качвам на по-нова кола (Тя по-новата от половин година е налична ама седи като паметник не палеща :small_cry: )
Уууууууууууу . :pokey::no::jason2:
щото са пустиняци:furious:
ама продавайте продавайте после ще ги търсите тези коли:devil:
milenamr
02-03-2010, 09:44
щото са пустиняци:furious:
ама продавайте продавайте после ще ги търсите тези коли:devil:
Е някой от продаващите, "продаваха" само за спорта ;),пък се отказаха :) и Алекс е почти на път да се откаже, понеже след проучвания се оказва, че части за V6 трудно ще се намират :(
Но при нас поне и дума не е ставало за излизане от сектата, а само за преминаване от една модификация в друга.Ама нещо не стана номера :devil:
И по-добре ;-)
Alfa User
02-03-2010, 16:48
Много чепат излезна шестака ... Манията е абсолютна, но и нямането на части е абсолютно. Одисеята приключи !
Много чепат излезна шестака ...
Нема кеф без антикеф бате!
Alfa User
02-03-2010, 17:00
Абе така е, но нали идеята все пак е кефа да е по-голямата част :)
Не сме дорасли още за V6 май ...
Ми да ти кажа моето мнение ,въпреки ,че не съм се обаждал нито в твойте, нито в темата на Милена.
Може би заради годините ми или знам ли какво друго, отдавна започнах да гледам на колата си първо като купчина желязо което е създадено да ми служи. След като това което карам отговаря на манталитета ми, кефи ме като визия и возия, евтино ми е за поддръжка, не се чупи всеки ден, функционално е за това което го ползвам, и не на последно място - не работя само за да карам тая кола, значи ще е тя.
Ми да ти кажа моето мнение ,въпреки ,че не съм се обаждал нито в твойте, нито в темата на Милена.
Може би заради годините ми или знам ли какво друго, отдавна започнах да гледам на колата си първо като купчина желязо което е създадено да ми служи. След като това което карам отговаря на манталитета ми, кефи ме като визия и возия, евтино ми е за подръжка, не се чупи всеки ден, функционално е за това което го ползвам, и не на последно място - не работя само за да карам тая кола, значи ще е тя.
Е, аз съм на доста по-малко от твоите години, но гледам по същия начин.
Което не значи, че трябва да минаваме в другата крайност - да искаме колата да е само евтина и икономична.
milenamr
02-03-2010, 18:08
Може би заради годините ми или знам ли какво друго, отдавна започнах да гледам на колата си първо като купчина желязо което е създадено да ми служи. След като това което карам отговаря на манталитета ми, кефи ме като визия и возия, евтино ми е за подръжка, не се чупи всеки ден, функционално е за това което го ползвам, и не на последно място - не работя само за да карам тая кола, значи ще е тя.
За алфи ли говориш???:))
Ако е за Алфи-не казвай на никой, защото от утре ще вземе куцо и сакато да си изпонакупува алфи и алфаджиите ще станат масовици :))Нека си мисли масовия голфаджия, че са супер чупени коли и зверски скъпи за подръжка ;)
Мен така ме устройва много :) :devil:
За алфи ли говориш???:))
Ако е за Алфи-не казвай на никой, защото от утре ще вземе куцо и сакато да си изпонакупува алфи и алфаджиите ще станат масовици :))Нека си мисли масовия голфад за подръжка ;)
Мен така ме устройва много :) :devil:
Че то това вече се случи ;). Особено със 145, 146, 156.:bad_evil:
milenamr
02-03-2010, 18:14
Е, аз съм на доста по-малко от твоите години, но гледам по същия начин.
Което не значи, че трябва да минаваме в другата крайност - да искаме колата да е само евтина и икономична.
Е аз пък не знам кой на колко е години, но и моите не са хич малко и може би заради това, а и не само, гледам на колата като на средство за доставяне на удоволствие преди всичко.А удоволствието е относително понятие и всеки сам си го разбира по свой начин, за мен да си карам 155-цата е един от най-големите ми кефове в живота, който ме спохожда всеки ден и каквото и друго да ми се е случило през деня, 15 мин в алфата в едната и 15 мин в другата посока са ми времето за презареждане с адски много положителни емоции.
А на всичкото отгоре както казва и колегата robygas-не ми е скъпа за подръжка, не се чупи всеки ден(а даже и през ден и през два не се чупи ;)))
И ми е страшен кеф да си я джиткам :);-)
Е аз пък не знам кой на колко е години, но и моите не са хич малко и може би заради това, а и не само, гледам на колата като на средство за доставяне на удоволствие преди всичко.А удоволствието е относително понятие и всеки сам си го разбира по свой начин, за мен да си карам 155-цата е един от най-големите ми кефове в живота, който ме спохожда всеки ден и каквото и друго да ми се е случило през деня, 15 мин в алфата в едната и 15 мин в другата посока са ми времето за презареждане с адски много положителни емоции.
А на всичкото отгоре както казва и колегата robygas-не ми е скъпа за подръжка, не се чупи всеки ден(а даже и през ден и през два не се чупи ;)))
И ми е страшен кеф да си я джиткам :);-)
И аз съм така. И - да не чуе дяволът - след 2 години и почти 30 000 км мога да кажа, че съм доволен от колата.
Е, вече не я карам всеки ден, защото новият ми офис е баш в центъра и грешни пари за синя зона не мисля да давам, а и метрото е удобно. Но винаги, като подкарам 155-цата ми е приятно.
milenamr
02-03-2010, 18:44
....
Е, вече не я карам всеки ден, защото новият ми офис е баш в центъра и грешни пари за синя зона не мисля да давам, а и метрото е удобно. Но винаги, като подкарам 155-цата ми е приятно.
Ех , софиянци голяма привилегия ударихте с това метро :))
Определено ви завиждам :) Щом за 8 мин може да се измине разстояние, за което преди съм бракувала час и половина, това си му викам- печелене на безценно време :)и то с не повече от 4,5 мин чакане на спирката .
А времето е безценно-ценно, защото всяка спечелена минутка може да се използва за удоволствия :), като онези гореспоменатите например :)
Е някой от продаващите, "продаваха" само за спорта ;),пък се отказаха :) и Алекс е почти на път да се откаже, понеже след проучвания се оказва, че части за V6 трудно ще се намират :(
Но при нас поне и дума не е ставало за излизане от сектата, а само за преминаване от една модификация в друга.Ама нещо не стана номера :devil:
И по-добре ;-)
много се радвам:devil:
...куцо и сакато да си изпонакупува алфи и алфаджиите ще станат масовици...
Това е може би единственото което може да ме накара да си сменя колата. Не обичам да съм в "масовите марки", но за съжаление Алфите станаха тачно такива.
Това си личи и от Форума...
Alfa User
02-03-2010, 19:35
Масови станаха определени модели, колега ... Не бой се, алфаджии колкот искаш има, Алфистите са малко - и това ни сплотява максимално !!!
Но определено тенденцията за масовизиране на Алфа е притеснителна ... :furious:
155_8000rpm
02-03-2010, 19:48
Масови станаха определени модели, колега ... Не бой се, алфаджии колкот искаш има, Алфистите са малко - и това ни сплотява максимално !!!
Абе тя тази тенденция,да ти кажа си е целева от доста време...и е цел на групата ФИАТ,така че не е просто тенденция заради ниските цени...то по-народна кола от алфа и фиат има ли при тези цени!
Отдавна се загуби чара на тази марка,всеки който знае за какво говоря ще ме разбере...преди 15 години като минеше АЛФА по улицата и всички се обръщаха след нея,а сега по светофарите сме кажи речи колкото голфовете...
Ама нема смисъл да си ги говорим тия,щото всички си го знаем не от сега...
---------- Post added at 19:48 ---------- Previous post was at 19:45 ----------
много се радвам:devil:
Токич на тебе ти имам 100% доверие,че ша си останеш верен на миланската мафия...
Нямам никакво намерение /поне за сега/ да си сменям колата. Просто преди 12 години беше друго....
The_Game
02-03-2010, 21:29
Аз пък на Г.М.Димитров на пешеходната пътека преди 4-ти километър. Едно такси пред мен набива спирачки и по негови думи едвам спира без да се одари в колата пред него. Е да ама аз неможах да спра без да се одаря във въпросното такси.
Издъних го с поне 20км/ч Ударих го с десния мигач и края на бронята. Все си мисля че ако бях навил волана да го изтряскам централно с цялата броня щеше да е по добре ама.....
Пазех дистанция поне 3 коли натиснах спирачка и ЙОК не намалява пущината навих волана в бодюра и драх в него ама и това не помогна. Няколко секунди се влекох поне 4 секунди. Като знам че и с пасажера си разменихме няколко реплики..
То и края на платното от прахта която се събира си беше станала кал направо. Лайняна работа.
Alfa User
02-03-2010, 21:36
Да ви подсетя, че събираме желаещи за ето това мероприятийце . . . (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=45093)
Аз те видях днес на Г.М-то,и си викам само да не си се ударил,мнооо куцо,трябваше да обърна да видя ко стаа,ма много бързах към Щутгард,и нямаше как.Много гадно,но по-добре че не си го ударил централно,че става по-лошо.
Furious 155
02-03-2010, 23:50
....
много ли е поразена колата? писаха ли ти акт?:sad2:
Аз пък на Г.М.Димитров на пешеходната пътека преди 4-ти километър. Едно такси пред мен набива спирачки и по негови думи едвам спира без да се одари в колата пред него. Е да ама аз неможах да спра без да се одаря във въпросното такси.
Издъних го с поне 20км/ч Ударих го с десния мигач и края на бронята. Все си мисля че ако бях навил волана да го изтряскам централно с цялата броня щеше да е по добре ама.....
Пазех дистанция поне 3 коли натиснах спирачка и ЙОК не намалява пущината навих волана в бодюра и драх в него ама и това не помогна.
То и края на платното от прахта която се събира си беше станала кал направо. Лайняна работа.
Кофти случка Ники ,но ще се оправиш.
На същото място го удариха отзад колегата face/off - Венелинката с Ямболската 155-ца.
The_Game
03-03-2010, 00:07
много ли е поразена колата? писаха ли ти акт?:sad2:
Двустранен протокол само попълнихме ама като се обадих в кат си продиктувах регистрацинния номер.
Предполагам нито акт ще плащам нито точки ще ми вземат.
Иначе Фара и мигача са на сол бронята е гръмнала в дясно калника е леко разчекнат ама ще се оправи без боя, предния капак почти му няма нищо.. Мигач имам.
Само бронята... Сега ще кача снимки.
Дясната врата дереше при отваряне в калника чак.
Ето папка със снимки
http://thegamepz.snimka.bg/tuning/alfaromeo155crashsite.479272.17649048
Ама снимките са ужасни.
Горе долу закрепих бронята сега съм в търсене на свински опашки за подкалницит, че в Студентски град незнам къде може да има.
Настроих си и фара, че даже и свети по силно от другия въпреки че му изчистих стъклоно на другия :D :D че имам и работа в петък до Велико Търново
Ако не намериш ще ти донеса свински опашки.
lulin racing
03-03-2010, 08:52
Нищо и нема бре Танасе тамън са е с раздувки :devil:
The_Game
03-03-2010, 14:20
Нищо и нема бре Танасе тамън са е с раздувки :devil:
Даа и от пред в профил е доста злобна с изкопано под предния капак :haha:
Лошото при такъв удар със сигурност е криво преди рога. Погледни да не е усукан водача на водния радиатор щото ще се разтече.
лошо Ники ,ама лошо лошо колко да е лошо ще има малко:knock:
а доколкото за предложението на Алекс стига да сам у БЪЛГАРИЯ съм с ваз ,..... знаете го;)
lulin racing
03-03-2010, 19:56
И кво стана колеги мойта хубосница много летеше с чипа в 8000 рпм а сега се оказа с чупен клапан :priest: ,така че внимавайте как ги вкарвате в лютеницата че стават бели :doctor:
Твойто чип ли беше или ЧиПс? :rotfl:
lulin racing
03-03-2010, 19:59
едно такова къде направи белята.... тоест не то а магарето зад волана :holiday2: някой дали е правил клапани?!
Дай да ти давам моя мотор направо и тва е .:waving:
lulin racing
03-03-2010, 20:11
Е за кво ми е тя са със строшения клапан върви повече от твойта :rotfl: имам едни скорости за подаряване свиркай :doctor: :D:D:D
milenamr
03-03-2010, 20:13
:shocked:Ами ти-как без мотор?
Да не си решил да се отърваваш от белисимата-чернисима ?:cry::small_cry:
lulin racing
03-03-2010, 20:15
Е то като се троши през ден нормално ..... разбирам го :D Мариянка нищо лично всичко е в кръга на шегата
НЕ съм.
milenamr
03-03-2010, 21:04
НЕ съм.
Ех, олекна ми :holiday:
Ще праи проект 2.0 8в widebody:holiday2:
Furious 155
03-03-2010, 23:56
Ще праи проект 2.0 8в widebody:holiday2:
то май не е толкова трудно, само читав вал да се намери :ghost2:
Благодарности на VFTI, който много помогна в намирането на рамена за моите чистачки :waving: Сега остава да пробвам да ги сложа, но още не съм се отказал от на фиат купе рамената да пробва как стоят на 155!
Furious 155
04-03-2010, 01:18
И кво стана колеги мойта хубосница много летеше с чипа в 8000 рпм а сега се оказа с чупен клапан :priest: ,така че внимавайте как ги вкарвате в лютеницата че стават бели :doctor:
ами то може и пружина да имаш счупена... 8000 си е доста за оригиналното желязо...
lulin racing
04-03-2010, 07:00
ами то може и пружина да имаш счупена... 8000 си е доста за оригиналното желязо...
при последното вкарване в бокса чак веригата ми се натяга :laser:
rumenti77
04-03-2010, 09:21
то май не е толкова трудно, само читав вал да се намери :ghost2:
Благодарности на VFTI, който много помогна в намирането на рамена за моите чистачки :waving: Сега остава да пробвам да ги сложа, но още не съм се отказал от на фиат купе рамената да пробва как стоят на 155!
Къде ги намерихте тия рамена защото и аз трябва да ги сменявам.
rumenti77
04-03-2010, 09:43
Колеги,какво е това жълтото и защо ми тече масло от там?
Furious 155
04-03-2010, 10:17
Колеги,какво е това жълтото и защо ми тече масло от там?
това е клапана на вариатор-а, с който толкова много се борих тези дни. Нормално е да е омазнен... иначе аз моя го попреборих, ама май на цената на един болт с развалена резба.
това е клапана на вариатор-а, с който толкова много се борих тези дни. Нормално е да е омазнен... иначе аз моя го попреборих, ама май на цената на един болт с развалена резба.
Тече, щото няма кой да си купи един "О" пръстен от книжарницата и да го смени:chair:
Furious 155
04-03-2010, 11:12
Тече, щото няма кой да си купи един "О" пръстен от книжарницата и да го смени:chair:е и аз така го изолирам да не тече, но вчера май го пренатегнах... още ме е яд!!!
Ми и аз се борих с него , слагах разни гарнитурки , после силиконизирах със силикон за гарнитури /червен/ и пак покапва масълце и от та ми пълни гнездата над мотора.:-?
rumenti77
04-03-2010, 13:54
Ми и аз се борих с него , слагах разни гарнитурки , после силиконизирах със силикон за гарнитури /червен/ и пак покапва масълце и от та ми пълни гнездата над мотора.:-?
И на мен ми ги пълни и за това питах.Значи с гарнитурки и силикон и само:go:
Ми и аз се борих с него , слагах разни гарнитурки , после силиконизирах със силикон за гарнитури /червен/ и пак покапва масълце и от та ми пълни гнездата над мотора.:-?:
Силикона е за мадамите бе брадчед:)))
:
Силикона е за мадамите бе брадчед:)))
След като ме заряза гаджето нещо не ми е много до тях.:hump:
Айде бе... като ти чета постовете от един месец имам чувството ,че ей сега ще се гръмнеш. Хубавото на слизането надолу е ,че после следва изкачване!
Вземи се стегни и гледай от тая позиция.
Айде бе... като ти чета постовете от един месец имам чувството ,че ей сега ще се гръмнеш. Хубавото на слизането надолу е ,че после следва изкачване!
Вземи се стегни и гледай от тая позиция.
Евала за думите Роби.:th_up:
Моментни състояния знаеш.:go:
Ще има 5-та и после 3-та.
The_Game
05-03-2010, 00:13
Ее дано сме стигнали дъното тогава и всички да почнем да се изкачваме :P
ко става симпатяги
:big_beer::big_beer::big_beer:
викам да почваме
Alfa User
05-03-2010, 11:37
И на мен ми ги пълни и за това питах.Значи с гарнитурки и силикон и само:go:
Става и с една намотка около клапана с тефлонова лента за ВиК - от личен опит гарантирам, че е безотказно. Ако навиеш повече обаче, няма да влезе клапана в гнездото. Не клепи със силикон.
:big_beer::big_beer::big_beer:
викам да почваме
ами откога ви чакам :chair:
:chair::chair::chair::chair:
ами ти си 4акаи!!:go:
:chair::chair::chair::chair:
ами ти си 4акаи!!:go:
малиииииииии майко
Ее дано сме стигнали дъното тогава и всички да почнем да се изкачваме :P
...катеря се по стълбата, която води надолу......нещо такова се получава..:-?
---------- Post added at 15:38 ---------- Previous post was at 15:37 ----------
следващият път ти зарязвай за да не те боли.....:laser:
Бате,дъното е надълбоко,а още по-дълбоко е кат почнеш да се окопаваш в дъното,е тогава си е еб**о мамата.
Ибаси змиътъ,ибаси мамътъ:mrgreen:
п.с.Аи поздрави на бандата
http://www.vbox7.com/play:9eb97182
Бате,дъното е надълбоко,а още по-дълбоко е кат почнеш да се окопаваш в дъното,е тогава си е еб**о мамата.
Ибаси змиътъ,ибаси мамътъ:mrgreen:
п.с.Аи поздрави на бандата
http://www.vbox7.com/play:9eb97182
Айде да ти вьрна поздрава.
http://www.vbox7.com/play:f7d03571
:mrgreen:
Furious 155
06-03-2010, 12:43
опляяя... вън голямо студ!:depressed: на някой 8 клапанов да му е изостанал термостат, че ми трябва читав темп. датчик от него!
опляяя... вън голямо студ!:depressed: на някой 8 клапанов да му е изостанал термостат, че ми трябва читав темп. датчик от него!
Какъв проблем ти дава тоя датчик, че и аз имам някакви съмнения за моя........нали иде на реч за тоя дет стой на термостата...>
20лв. е нов на Бош...Има и по 10лв. на KW ако си сигурен, че е той го смени...Аз моя го смених преди 2г. превантивно, ама май след смяната му колата тръгна по-добре...Абе не помня, ама имах добри впечатления :D
Furious 155
06-03-2010, 14:40
20лв. е нов на Бош...Има и по 10лв. на KW ако си сигурен, че е той го смени...Аз моя го смених преди 2г. превантивно, ама май след смяната му колата тръгна по-добре...Абе не помня, ама имах добри впечатления :D
не съм сигурен, защото за да го проверя трябва да е на 20 градуса и тогава да показва приблизително 2.5кОм-а... а вънка е -2 сега :). 20 няма как да ги уцеля за да го проверя. Това е написано в мануала за този датчик като показание.
Какъв проблем ти дава тоя датчик, че и аз имам някакви съмнения за моя........нали иде на реч за тоя дет стой на термостата...>
ами незнам дали дава проблеми, но той казва на компютъра каква е темп на мотора... ако бърка и сместа се бърка и т.н....
Ако не си го сменял никога го сменяй...Все пак е 20лв. :)
Furious 155
06-03-2010, 14:47
Ако не си го сменял никога го сменяй...Все пак е 20лв. :)сменян е заедно с термостата бер преди 2 години... но това не пречи да не е в час!:choice:
а бре сменявайте тои е без пари
Ще го сменям...съмнявам се, че той ми бърка рахода на колата.....или може да греша, че не влияе той...?
п.п. Венци, къде каза, че го има...
Ще го сменям...съмнявам се, че той ми бърка рахода на колата.....или може да греша, че не влияе той...?
Аз бях си го взел от Ауто+ ...Той си е бошовски, така че по бош номер пише го на датчика може да го търсите в тия по-големите магазни...
Или директно от Киров
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=27124
че и ще има 10% аванта, ама предполагам ще е с поръчка:)
За Венци една бира...:beer: тоез кола:))
Никой не подсказа, дали влияе осъзаемо на разхода....абе тая зима ме съсипа(никога не е бил такъв)....веднъж 16-17л/100км....друг път под 10л....:scherzkeks:
Furious 155
06-03-2010, 15:22
да напълно е възможно! На диагностика мисля излиза, защото се вижда и темп на охл. течност. Тъпото е че наблизо имам Ахм-ауто, но там не виждаш бошовски да има...http://axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=48&modif=222&cat=351&subcat=357
Като каза влияе се сетих! Когато го смених колата ми започна да харчи по-малко! Това беше положителния ефект, който усетих :) Сега видях в темата и е било преди повече от 2г.
Сваляте стария записвате си Бош номера, звъните на киров и го поръчвате:) После отивате да си го вземете от където ви е удобно и готово...Незнам колко са хубави др. датчици от този тип с друга марка...
Един приятел когато смених моя беше си поръчал от Ауто италия и беше 68лв. :)
Furious 155
06-03-2010, 15:44
не го ли пазиш някъде записан...че ако го сваля сигурно ще текне скъпата течност отвътре :)?
Ако го свалиш при незагрята кола не би трябвало да текне...Стария ми датчик се мота 1г. и 6месеца в кората на врата докато скоро не го изхвърлих...така че нямам номера...
Помня, че когато смених моя колата беше позагряла и бликнаха едни 300-400грама:depressed: готино фонтанче стана :tooth:
Furious 155
06-03-2010, 18:19
Ако го свалиш при незагрята кола не би трябвало да текне...Стария ми датчик се мота 1г. и 6месеца в кората на врата докато скоро не го изхвърлих...така че нямам номера...
Помня, че когато смених моя колата беше позагряла и бликнаха едни 300-400грама:depressed: готино фонтанче стана :tooth:е то се отвива капачката на казанчето да изравни наляганията и после се завива, за да не текне... и не е добра идея да е топла че може да те ощави...
ясно ще видя утре на студено моя!
Furious 155
08-03-2010, 02:01
банда... сега преди да си легна гледам една обява за 33-ка 4х4... нейното 4х4 дали има нещо общо с 155? дали има начин да се прехвърли или е коренно различно? а сега де :new_Eyecrazy::new_Eyecrazy::new_Eyecrazy:
Дано не греша, ама НЯМАТ НИЩО общо...
банда... сега преди да си легна гледам една обява за 33-ка 4х4... нейното 4х4 дали има нещо общо с 155? дали има начин да се прехвърли или е коренно различно? а сега де :new_Eyecrazy::new_Eyecrazy::new_Eyecrazy:
Легай си спокойно ...
Furious 155
08-03-2010, 09:34
Легай си спокойно ...:tooth:
vaklinator
08-03-2010, 13:31
Честито и аз съм вече от бонаците със замръзнала ръчна спирачка. Ми сега?
Ку----винси месец
Alfa User
08-03-2010, 13:35
Нищо общо нямат 155 и 33 ... няма как да се напасне 4х4 от трента-тре на легендата - иначе щеше да е яко :)
Имам още два календара колеги - някой не иска ли да си вземе, или да има познат, който да иска ?
The_Game
08-03-2010, 15:46
Честито и аз съм вече от бонаците със замръзнала ръчна спирачка. Ми сега?
Ку----винси месец
Удряш няколко пъти по лостчетата на апаратите и си ти :)
Аз мойте жила ги свалих на есен и източих доста вода от тях и ги смазах и сега нямам проблеми.
Само на единия апарат лостчето почти няма ход и или жули постоянно като го натегна или работи съвсем слабо ръчната на това колело ама пък не жули постоянно.
vaklinator
08-03-2010, 18:38
Удряш няколко пъти по лостчетата на апаратите и си ти :)
Аз мойте жила ги свалих на есен и източих доста вода от тях и ги смазах и сега нямам проблеми.
Само на единия апарат лостчето почти няма ход и или жули постоянно като го натегна или работи съвсем слабо ръчната на това колело ама пък не жули постоянно.
За месеца нищо не каза?:boo:
155_8000rpm
08-03-2010, 18:56
не съм сигурен, защото за да го проверя трябва да е на 20 градуса и тогава да показва приблизително 2.5кОм-а... а вънка е -2 сега :). 20 няма как да ги уцеля за да го проверя. Това е написано в мануала за този датчик като показание.
ами незнам дали дава проблеми, но той казва на компютъра каква е темп на мотора... ако бърка и сместа се бърка и т.н....
Ще ти кажа по-прост метод за проверка...Замерваш го на току-що запалена кола и трябва да варира от 2.5 до 3.5 килоома(като 3 и нещо е най-добрият вариант),после като загрее и влезе в оптимален режим 90 градуса пак го замерваш и трябва да е 200-300 ома...При мен беше заминал и при всякаква температура ми показваше 250 ома някъде...
И на диагностика не ми излезе,защото я закарах загряла и показваше в нормите,обаче студена беше ужас...та така...накрая сам се сборих с мултицетчето пред вкъщи.
Furious 155
08-03-2010, 19:37
Ще ти кажа по-прост метод за проверка...Замерваш го на току-що запалена кола и трябва да варира от 2.5 до 3.5 килоома(като 3 и нещо е най-добрият вариант),после като загрее и влезе в оптимален режим 90 градуса пак го замерваш и трябва да е 200-300 ома...При мен беше заминал и при всякаква температура ми показваше 250 ома някъде...
И на диагностика не ми излезе,защото я закарах загряла и показваше в нормите,обаче студена беше ужас...та така...накрая сам се сборих с мултицетчето пред вкъщи.благодаря за данните.
Аз с датчик днес се сдобих, само остана да видя кога да си го монтирам и да ресетна компа. Друго ми е люботпитно - снощи го намерих в интернет - 5.25 долара,а тук в нашата родина е на цена 22.76 лв с ДДС. :pain:
Какво да му направиш на компа?!?
155_8000rpm
08-03-2010, 21:02
благодаря за данните.
Аз с датчик днес се сдобих, само остана да видя кога да си го монтирам и да ресетна компа. Друго ми е люботпитно - снощи го намерих в интернет - 5.25 долара,а тук в нашата родина е на цена 22.76 лв с ДДС. :pain:
Ти пък какво се учудваш не знам..аз го взех за 18 лв. от александър ауто(пловдив).И ми се видя добре цената.
Furious 155
09-03-2010, 13:58
...
ти мерил ли си си температурния датчик на термостата за работата ти на бензин? Топла колата пак ли не работи на бензин?
vaklinator
09-03-2010, 14:14
ти мерил ли си си температурния датчик на термостата за работата ти на бензин? Топла колата пак ли не работи на бензин?
Като извадя буксата от датчика, т.е. съпротивлението става безкрайтост, колата вдига оборотите.
Не съм го мерил, но го заменях с друг идентичен, работещ и положението беше същото, без значение топла студена, не работи на бенз. Добре че на газ всичко е ок и така си я карам доста време вече:rosso_racers:
2 - 3 килоома при 20гр.
200-300 ома при 90 гр.
В момента -около 0 гр. е около 5 килоома.
Понеже заспахте, да Ви размърдам малко!
Спешно ми трябват две счупени огледала ако някой е запазил. /толкова съм изхвърлил...ама да се е.. в тъпата тиква/. Та да поясня трябват ми да са здрави само триъгълните външни декоративни капачки.
Имам две счупени огледала при мимоузунова, като правихме неговото и има един куп "парчулаци"...
Ама какви са тия "триъгълни външни декоративни капачки" както и да го мисля не се сещам за такова нещо?!?!?!
Триъгълната пластмаса зад която са шпилките за захващане. Самата стойка на огледалото бре...
Напоследък няколко пъти ми се случва следното нещо:
качвам се давам контакт, лампичките светват и всичко си е както трябва и като опитам да запаля изгасват стартера не завърта. Връщам ключа и пак давам контакт и лампите светят едва-едва, все едно акомулатора няма ток и стартера пак не може да завърти. Като откача плюсовата клема и пак я закача се оправя (но не винаги от първия път). Вчера като ми го направи и капака беше вдигнат ми казаха, че от плюса изкочили искри. Мисля, че е от клемата на колата, но ми е чудно понеже няма окисление и е добре стегната и напръскана с контактен спрей.
От доста време ми го прави тоя проблем, правила го е и с друг акумулатор (така че не е от него), но преди е била леко хлабава, а сега е почистена и стегната.
Миналата седмица за пръв път ми го направи в движение- както си карах и взе да прекъсва, да премигват аварийните, лампата за АБС-а, за алармата...
Спрях, загасих и като опитах да запаля-пак нямаше ток.
На някой случвало ли му се е подобно нещо и дали може да е от нещо друго? Аз предположих да не би да е от плюсовите кабели и днес я оставих на контакт и ги поръзмърдах, но нямаше промяна, а когато почнах да отвивам/разхлабвам клемата всичко си тръгна нормално.
Напоследък няколко пъти ми се случва следното нещо:
качвам се давам контакт, лампичките светват и всичко си е както трябва и като опитам да запаля изгасват стартера не завърта. Връщам ключа и пак давам контакт и лампите светят едва-едва, все едно акомулатора няма ток и стартера пак не може да завърти. Като откача плюсовата клема и пак я закача се оправя (но не винаги от първия път). Вчера като ми го направи и капака беше вдигнат ми казаха, че от плюса изкочили искри. Мисля, че е от клемата на колата, но ми е чудно понеже няма окисление и е добре стегната и напръскана с контактен спрей.
От доста време ми го прави тоя проблем, правила го е и с друг акумулатор (така че не е от него), но преди е била леко хлабава, а сега е почистена и стегната.
Миналата седмица за пръв път ми го направи в движение- както си карах и взе да прекъсва, да премигват аварийните, лампата за АБС-а, за алармата...
Спрях, загасих и като опитах да запаля-пак нямаше ток.
На някой случвало ли му се е подобно нещо и дали може да е от нещо друго? Аз предположих да не би да е от плюсовите кабели и днес я оставих на контакт и ги поръзмърдах, но нямаше промяна, а когато почнах да отвивам/разхлабвам клемата всичко си тръгна нормално.
Аз ползвам едни клеми дето са по 10лв парчето и са уникално качественни - намираш си качественни клеми сменяш и си 6 ;) Имай предвид че така може да убиеш сума ти електроника в колата докато изчистиш проблема вкл. алтернатора се побърква и му се е....... м..... ;)
Аз ползвам едни клеми дето са по 10лв парчето и са уникално качественни - намираш си качественни клеми сменяш и си 6 ;) Имай предвид че така може да убиеш сума ти електроника в колата докато изчистиш проблема вкл. алтернатора се побърква и му се е....... м..... ;)
Точно там е работата, че аз на качествени не съм попадал по магазините, иначе отдавна да съм ги сменил.
Има само такива, а нещо не ми вдъхват доверие.
Утре ще видя пак по магазините и ако не намеря нещо по-добро слагам тази поне временно.
А защо не потърсиш втора ръка?
Furious 155
14-03-2010, 00:31
А защо не потърсиш втора ръка?не си струва! Нова хубава клема е за предпочитане!
Някой от София ще ходи ли на Пролетната Среща на 20-21 организирана от Пловдивчани? :grin:
Ако да се организираме да ходим заедно.
Триъгълната пластмаса зад която са шпилките за захващане. Самата стойка на огледалото бре...
имам 1 дясна като доидеш на срещата в панагюрище
ще ти я дам ;)
---------- Post added at 15:56 ---------- Previous post was at 15:51 ----------
да допълня липсва едно малко праченце от долната страна точно където започва лаисната за стъклото , не е проблем ;)
---------- Post added at 15:57 ---------- Previous post was at 15:56 ----------
Някой от София ще ходи ли на Пролетната Среща на 20-21 организирана от Пловдивчани? :grin:
Ако да се организираме да ходим заедно.
нещууу колегите ми се видят:prescription: лаабави
vaklinator
14-03-2010, 18:10
ще ти я дам ;)
да допълня липсва едно малко праченце от долната страна точно където започва лаисната за стъклото , не е проблем ;)
Лабави са ми джобовете. Хеех:lupe:
ще ти я дам ;)
И на мене Токич так ми се струва.:grin:
---------- Post added at 16:13 ---------- Previous post was at 16:11 ----------
Лабави са ми джобовете. Хеех:lupe:
Ваклинка ти ела аз ще бъда твоя спонсор за събитието.:mobile:
А защо не потърсиш втора ръка?
Мислех го и тоя вариант, обаче каква е гаранцията че ще е по-добре от моята-нали и тя е втора ръка :grin:
В краина сметка си взех оловни за 3 лв. комплекта.
Не са кой знае какво, но стават за временно.
Пък и от хамалското ми стягане оловото леко се пропука, тъй че сигурно скоро пак ще ги сменям :biggrin:
И на мене Токич так ми се струва.:grin:
---------- Post added at 16:13 ---------- Previous post was at 16:11 ----------
Ваклинка ти ела аз ще бъда твоя спонсор за събитието.:mobile:
Да не си обрал банка...?:shutup:
на Ваклина му е скъпа подръжката:)...drunk:
п.п.шегувам се:))
Айде да се катерим нащата група в 1-2 коли да отедем и да си направим купона за 1 вечер и това е, какво толкова?
:drunk:
Винетка имам , колата е на Газ, вискито го намалиха по магазините и това ,ако не са поводи за празнуване.
Айде да се катерим нащата група в 1-2 коли да отедем и да си направим купона за 1 вечер и това е, какво толкова?
:drunk:
Винетка имам , колата е на Газ, вискито го намалиха по магазините и това ,ако не са поводи за празнуване.
Не е лошо като идея и мойта кола е на разположение....но е твърде рано да кажа, тъй като в последно време нямам постояна работа и всичко е въпрос дали няма да съм ангажиран, а не въпрос на финанси.....
ЕЕЕЕ скъпа скъпа ... колко да е скъпа ,ще му дам малко ракия ,,пп и после не моем го фанем из горътъ.
---------- Post added at 17:21 ---------- Previous post was at 17:19 ----------
Мислех го и тоя вариант, обаче каква е гаранцията че ще е по-добре от моята-нали и тя е втора ръка :grin:
В краина сметка си взех оловни за 3 лв. комплекта.
Не са кой знае какво, но стават за временно.
Пък и от хамалското ми стягане оловото леко се пропука, тъй че сигурно скоро пак ще ги сменям :biggrin:
има клеми 15 кинта и забравяш за тях!!!
Аз ще съм пас на срещата на пловдивчани, ама викам да почваме да мисли за едно съборче на 155 :):)
И аз го играя пас за тая пролетна среща.А моите клеми на 166-та са се спукали,та сега ще слагам нови.
Аз ще съм пас на срещата на пловдивчани, ама викам да почваме да мисли за едно съборче на 155 :):)
то не е лошо като идея ,че бая понамаляха тез коли ми се струва:flirt:
Всичко кос..:crazy:...тая игра няма начин да се изгуби при толкова пас:)))
или по точно собствениците им !!!!! лабави са те лабави
Buxalkata
15-03-2010, 19:30
Всичко кос..:crazy:...тая игра няма начин да се изгуби при толкова пас:)))
това за ДА 4е идваш ли е знак ???
Alfa User
16-03-2010, 19:10
Абе кат гледам ентусиазма за първопролетната сбирка ..... Ако ще идва някой допълнително освен потвърдилите в темата, моля да драсне там, за да го имаме в предвид !
За Втора Национална ще мислим по-нататък - може би края на май или началото на юни. Ма то ще си трябва сериозно проучване за датата де ...
Колеги ударете едно рамо да си намеря свястен Преден Прозорец за колата. Син да е и да не е надран от чистачки и без пукнатини и удари от камъчета.
Писна ми да ми пишат фишове за глупости.:dunno:
Furious 155
17-03-2010, 15:26
Син да е и да не е надран от чистачки и без пукнатини и удари от камъчета.сори, ама такова стъкло ще има само ново с това което търсиш като описание! Ако намалиш да е само синьо ще намериш! ;).
The_Game
17-03-2010, 15:37
сори, ама такова стъкло ще има само ново с това което търсиш като описание! Ако намалиш да е само синьо ще намериш! ;).
И да е подарък ако може.
И да е подарък ако може.
Не искам да е подарък , ще си го платя.:idea2:
Ние сме 2010г..колите ни са от 92г...и да плащаш и да не плащаш все тая...няма... А ако е имане то е мега голяма цифра...
Нали ти казах за едно. Какво стана. Толкова ли е зле?
Нали ти казах за едно. Какво стана. Толкова ли е зле?
Не съм ходил да го гледам ,зле съм с времето .
Не съм ходил да го гледам ,зле съм с времето .
Твоя си работа... и да отида не мога да го избирам вместо теб.
155_8000rpm
17-03-2010, 22:11
Абе кат гледам ентусиазма за първопролетната сбирка ..... Ако ще идва някой допълнително освен потвърдилите в темата, моля да драсне там, за да го имаме в предвид !
За Втора Национална ще мислим по-нататък - може би края на май или началото на юни. Ма то ще си трябва сериозно проучване за датата де ...
Не при всички опират нещата до ентусиазъм!
Кога ще слагеме летнити гумунки колеги? :beer:
Furious 155
18-03-2010, 16:52
аз лично май ще зачакам женския месец да се свърши и тогава!
еееееее аз въобше не сам и бил с зимни:Bolt:
туи парадата голема гума само, че на лед бях така.:noooo:
еееееее аз въобше не сам и бил с зимни:Bolt:
туи парадата голема гума само, че на лед бях така.:noooo:
Тебе те нямаше в цялата схема.
Ти беше в чужбината.
Ванката отново постъпва умно.:smile:
Мене почва да ме хваща шубето да карам въобще по тия дупки-дали летни-зимни,направо ми се реве,а не карам вече почти никъде с повече от 40-50:wallbash:
vaklinator
18-03-2010, 19:27
Аз пък не съм си слагал зиминие гуменки тази година.
Беше безсмислено за мен. Имам 400 километра за сезона едва 10 от които бяха проблемни в снеговете.
Искам да кажа , че като не си карам колата не ми трябват гуми камо ли кола.:brickwall:
еиии пустиняци аиди стягаайте се за събота ,че няма време:beer:
rumenti77
20-03-2010, 18:32
Имам една питанка(най-вероятно Роби ще знае).Та,въпроса ми е тая маджавка каква е и дали да я разкарам от колата?Питам защото сам си демонтирах метановата уредба и само тая маджавка не посмях да я махна,защото не знам какво е и за какво служи.Благодарско за вниманието.
Ми то си пише бре.
Това е аванс процесор. Получава сигнал като минеш на газ и мести /дава аванс/ запалването с няколко градуса. Марката му е добра. Дай го на някой ако няма да го ползваш. По-принцип се монтира на метановите системи, но може и на LPG. Отделно устройство е.
rumenti77
20-03-2010, 19:20
Значи няма да има проблем да го махна.Е на кой да го дам, ако нещо ти потрябва туй нящо ще ти го подаря на мен за какво ми е.
Е може и да изкараш некой лев .... или десен.:unsure:
rumenti77
21-03-2010, 09:22
Е може и да изкараш некой лев .... или десен.:unsure:
Лев,десен няма значение-далавера да е.:tooth:
Alfa User
21-03-2010, 17:49
Предполагам тоя аванс-процесор е валиден само за обикновените LPG-та ? Т.е. за ГИ няма нужда, щото там си има комп...
Румба, ако си решил да го подаряваш - Милена може да се възползва от него, щото май ще изхвърляме ГИ-ти и ще слагаме обикновена газова... Само дет не знам кога точно ще да става тая хватка :)
Предполагам тоя аванс-процесор е валиден само за обикновените LPG-та ? Т.е. за ГИ няма нужда, щото там си има комп...
Румба, ако си решил да го подаряваш - Милена може да се възползва от него, щото май ще изхвърляме ГИ-ти и ще слагаме обикновена газова... Само дет не знам кога точно ще да става тая хватка :)
как така ще го сменяваш бре ??/ ,още ли си пиян?:rotfl:
КО ПРАИТЕ ПУСТИНЯЦИ??:lupe:
vaklinator
21-03-2010, 19:35
Изтрезняваме още:hehe:
Изтрезняваме още:hehe:
що бре каде сте били :screwy: ууууууууу алкохолици добре ,че не сам бил и аз с вас!!!!
krasisashkov
21-03-2010, 19:46
Колеги,колата ми нямаше халогени на бронята (така е поръчана от завода).Намерих си в Италия оригинални,изрязох си бтонята и ги монтирах.Намерих буксите от сноповете кабели и ги подвръзах,сложих реле,че липсваще и ..... няма от каде да ги запаля.Ако принудително натисна релето фаровете палят и светва зелената лампа на таблото.От ключа за задните светлини за магла не палят.
Питането ми е : Ако някои има такива фарове ''фабрично'' монтирани има допълнителен ключ някаде по таблото,по купето които пали тез фарове и зелената лампа на таблото, която индикира запалени халогени за магла,ако може да ми каже каде е тоз ключ,че да търсе я в снопа там букса и да си монтирам ключ и да си запаля фаровете .Предварително благодаря.
Eми има фабрично ключе за запалването на халогените .
Намира се под ръчната спирачка. От него стават нещата.
Намери си от някъде ще ти вземат 10 лв най-много за него.
krasisashkov
21-03-2010, 20:17
Благодаря ,така си и мислех,че може и да е там,намерих тоз сноп с кабели,след като го разгледах и навързах нещата с ключовете за задните стакла ( колата ми там е на ръчки) и остана една свободна букса и много си мислех да е дам на мост ....но аре преди това си рекох да попитам ,че да не си отварям допълнително работа,ако излезе,че е за нещо друго :):):)
155_8000rpm
21-03-2010, 20:50
Благодаря ,така си и мислех,че може и да е там,намерих тоз сноп с кабели,след като го разгледах и навързах нещата с ключовете за задните стакла ( колата ми там е на ръчки) и остана една свободна букса и много си мислех да е дам на мост ....но аре преди това си рекох да попитам ,че да не си отварям допълнително работа,ако излезе,че е за нещо друго :):):)
Ами аз тази свободна букса,която остава,имам копче за принудително включване на перката(на радиатора)...ако искаш се възползвай,доста е полезно в някои случаи!
rumenti77
21-03-2010, 21:02
Няма проблем,когато ви потрябва го взимате.Ще ви го запазя.
Днес си мерих колата...Ооо ужаст...директно ви копвам мнението, което написах в темата в тунинг раздела..
Лелее...не можах да повярвам днес:new_Eyecrazy:
Ходих да си меря колата.
1. Бензин на лампа
2. Пропан бутан не повече от 10литра имах.
3. Излишни неща, които винаги си стоят отзад(течност за чистачки,масло,ключове,въже за теглене- 10кг)
Иииии резултата БЕЗ мен(85кг.) е 1320кг.!!!:whip: На бележката пише 1340кг, ама това е защото имаше една чанта багаж(буркани:tooth:) 20кг, която свалих след като отчете уредът....
Колата си ми е 155 2.0 8В БЕЗ екстри...само едни ел.джамци и шибидах....
Очаквах да е около 1250кг. макс... а неее 1320кг...струват ми се супер много...
EDIT: За крис. Без грам бензин в резервоара(сега приемам че има 15литра на резерва),без 10литра газ и без самата газова уредна (ок. 25-30кг ) без мен и излишните течности 10кг., НО със стандартната окомплектовка колата може да падне до МИН. 1250кг....оооо ужасттттт...
В катало.ауто.ру я дават 1275кг. без инфо.
А в книжката на колата може да видите по-долу. Ако не се бъркам празна без хора и бензин я дават 1215кг..малей...малей...и аз бях потресен...винаги съм мислел че съм макс 1250кг. защото нямам никакви екстри...
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=42529&d=1269264728
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=42530&d=1269266743
Хайде още колеги да се претеглят да видим какво ще дадат..
vaklinator
22-03-2010, 16:08
Днес си мерих колата...Ооо ужаст...директно ви копвам мнението, което написах в темата в тунинг раздела..
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=42529&d=1269264728
Хайде още колеги да се претеглят да видим какво ще дадат..
Колата на килограми си е добре, ама ти си дебел:hump:
Ей ма на, аз съм 58 кила и колата ми лети все едно е празна.
Alfa User
22-03-2010, 17:44
Абе цифрата 1340кг ми се е набила в главата за тегло на 155 бензин, и гарантирам за нея - имах един спор с КАТ през далечната 2003-та, като регистрирах първата си 155 - тогава още се плащаше пътен данък според теглото на автомобила, и ми бяха написали 3400кг :new_Eyecrazy: И понеже знам, че не карам камион, а лек автомобил - ходих да се разправям със шефа на КАТ. Файда нямаше, но пък след три месеца данъка отпадна, така че пак бях удовлетворен.
Та това е - заводски данни и по оригинални документи - 155 бенз със стандартно оборудване е 1340кг.
Така че може да си спокоен - не ти е по-тежка колата от другите такива :)
мойта съм е мерил .. 1280кг, с празен резервоар ,както винаги
На Венци много му тежат добавките в резервоара.
За това се явява разлика в килограмите с на Токича колата. :))))
Alfa User
22-03-2010, 21:03
Важна поправка към моето мнение (затва го пускам отделно) - 1340кг е колата с ПЪЛЕН резервоар !
The_Game
22-03-2010, 22:27
Важна поправка към моето мнение (затва го пускам отделно) - 1340кг е колата с ПЪЛЕН резервоар !
Taка съм съгласен.
Аз съм го описал в темата...Без газовата уредба и с празен резервоар от бензин може да се свали до 1250-70кг. и пак ми се струва много... И все пак съм 92г. тоест старото купе...
Тежичка идва...колкото и да играе флекса няма да паднес под 1200кг. тоест трябва много пауър за да е бегачка :go: :go:
Аз съм го описал в темата...Без газовата уредба и с празен резервоар от бензин може да се свали до 1250-70кг. и пак ми се струва много... И все пак съм 92г. тоест старото купе...
Тежичка идва...колкото и да играе флекса няма да паднес под 1200кг. тоест трябва много пауър за да е бегачка :go: :go:
Тежка и дебела Бабичка.:crazy:
The_Game
23-03-2010, 00:03
Само изолациите ако почнеш да сваляш и ще идат страшно много килограми. Като почнеш от багажника та стигнеш до предния капак :)
Alfa User
23-03-2010, 00:07
... и седалките ...
На калояново съм решил да я карам без преден и без никакви врати :tooth: Само ще си взема още един допълнителен колан, че дане изпадна :tooth:... Абе знам че може да се олекоти с балатуми, седалки и т.н. ама няма да става за евридейка:busted_cop:
На калояново съм решил да я карам без преден и без никакви врати :tooth: Само ще си взема още един допълнителен колан, че дане изпадна :tooth:... Абе знам че може да се олекоти с балатуми, седалки и т.н. ама няма да става за евридейка:busted_cop:
вие сте тотааааално изтрещяли:whip:хахахаххах
Иди да си измиеш калта от окачването - ще смъкнеш още 10 кила :crazy:
Alfa User
23-03-2010, 18:53
Уф, днес си мерих съпротивлението на температурния датчик на термостата, и познайте кво стана ...
Ми квото става със всички изпечени от времето и температурите пластмасови джаджи - буксата на датчика се счупи като я слагах обратно ...
Някакви идеи как да спася положението - буксата сега не си стои на мястото, защото е отчупено точно ъгълчето, където се захваща скобата за законтряне ... Намацах го с едно здраво универсално лепило, но не знам дали ще стане номера (още съхне).
Абе как си тръгнал до там ще я докараш..:Tease:
Най много килограми се свалят със стъклата...оставяш само челното а другите плексиглас:))
krasisashkov
23-03-2010, 19:43
С тънка отверка изваждаж металните крачета от пласмасата и всяка друга букса от инжектори,стара ламбда сонда става .Универсални са ,аз имам един кащон и ако си на близо ще ти дам колкото искаш.
С тънка отверка изваждаж металните крачета от пласмасата и всяка друга букса от инжектори,стара ламбда сонда става .Универсални са ,аз имам един кащон и ако си на близо ще ти дам колкото искаш.
Не е наблизо колегата...от Пловдив е....но идеята ти е добра, много е важно някой да ти подскаже решение на даден проблем.
Уф, днес си мерих съпротивлението на температурния датчик на термостата, и познайте кво стана ...
Ми квото става със всички изпечени от времето и температурите пластмасови джаджи - буксата на датчика се счупи като я слагах обратно ...
Някакви идеи как да спася положението - буксата сега не си стои на мястото, защото е отчупено точно ъгълчето, където се захваща скобата за законтряне ... Намацах го с едно здраво универсално лепило, но не знам дали ще стане номера (още съхне).
Алекс, всеки газаджия или всяка морга може да ти даде стандартна букса БОШ.
Alfa User
24-03-2010, 10:46
Мерси за съветите - ще видя днес какво е станало с лепенето, и откъде ще намеря букса.
Прикачането й към кабела лесно ли е, или се налага интервенция с поялник и изолирбанд ?
Мерси за съветите - ще видя днес какво е станало с лепенето, и откъде ще намеря букса.
Прикачането й към кабела лесно ли е, или се налага интервенция с поялник и изолирбанд ?
с интервенция:flirt:
Alfa User
24-03-2010, 14:16
Букса намерих, моля някой да обясни нагледно ако може, как да я сменя без рязане на кабелите ...
Ако много се заиграеш може да успееш да извадиш пиновете от пластмасата, но не си заслужава. Режи и снаждай. Там няма значение кой кабел къде е.
Букса намерих, моля някой да обясни нагледно ако може, как да я сменя без рязане на кабелите ...
а бре с интервенция брее:beer:
---------- Post added at 16:03 ---------- Previous post was at 16:02 ----------
уууууууу ич ми не вярва........:flirt:
Alfa User
24-03-2010, 19:08
Ми ще се оперираме, то е ясно ... само че нямам ток наблизо до колата - да запоя жиците дагие... Не ми се ще само да ги оплитам.
И още едно занимателно въпросче - на колко градуса приблизително трябва да отвори термостата? Щото взех от един колега уж нов Behr, и днес го тествах - двете снимки по-долу са на студено, и след продължителна баня с гореща вода. Питам, защото както се вижда, няма никаква разлика в положението на клапата. Но пък и водата от бойлера надали надхвърля 70 градуса ...