View Full Version : 155 ОБЩИ ПРИКАЗКИ - "ДЪРА БЪРА"
Furious 155
25-06-2012, 22:18
Прага е най-грозния на света.
Джантите са 1 път. :photo:
Джантите не са баш 1 път, ама начина по който влизат в предния калник е ... ммммммммммммммм
mimouzunov
26-06-2012, 13:30
Аз пък да се похваля ,че 20 годишната баба мина сутринта на годишен технически преглед... УСПЕШНО :drinking:
Така е!
Само, че не затягаш на 360 градуса, а развиваш след 1000 км.:Tease:
После затягаш на 93 нютон-метра или 9.3-9.5 кг/м.
Благодаря за отговора и да попитам все пак гумичките на клапаните преди да ги набия на водачите на клапаните дали е хубаво да се мазнат с малко масло или не трябва, че да няма вероятност после да излязат сами.Инъче се видях в чудо докато намеря гарнитура за главата в наше село, но уж за утре ще ми докарат една на Паиен, а главата трябва вее да е шлайфана и утре ще препасна клапаните, че днес 3 часа съм се опитвал да им сваля зверския нагар и да ги лъсна, че нагара им на места беше по-дебел от 1мм, а изпускателните имаха даже и по леглото и си представям колко са задържали, а за капак хлабините на изпускателните варираха 0.65-0.7мм, а на всмукателните 0,45-0.5мм, но се надявам като им падне нагара и като се вкопаят малко след препасването и да си дойдат в границите.Но преди да започна да сглобявам мотора ще трябва да сменя сервото и спирачната помпа, че по малко неща да ми пречат, че като гледам там ще е повече разглобяване, отколкото при свалянето на главата.
Alfa User
27-06-2012, 00:00
Ще ти трябват и пулове с различни дебелини за напасването на хлабините на клапаните ... А тука точно е голямото главоблъскане - не се намират толкова лесно, и си е играчка, но пък резултата си струва !!!
Успех !
Ами за пулове вече съм питал и на всякъде ми казват, че са имали преди години, но вече нямало, има само за разни швабски кочини, но аз съм сигурен, че като пасна клапаните и ще си дойдат на горна граница, че има да шлайфам като гледам точно толкова дебел нагар по затварящите повърхнини на клапаните. То нагара им е нещо страшно, всмукателните са натрупали около 1мм от горяло масло от изтърващите гумички, а по изпускателните им много дебел като котлен камък нагар, че колата и доста вода е изгорила (четирите бутала са измити по края им от водата). Но най-важно ми е за сега въпроса с гумичките-дали да ги набивам леко омаслени, че ще влязат по-лесно, но могат и да излязат лесно.
nikola 155
27-06-2012, 19:01
Ще ти трябват и пулове с различни дебелини за напасването на хлабините на клапаните ... А тука точно е голямото главоблъскане - не се намират толкова лесно, и си е играчка, но пък резултата си струва !!!
Успех !
Пак се изказваш неподготвен,има всичко ама трябва да знаеш къде да търсиш.Стоенето във ''възвишения'' форум по цял ден няма да помогне в търсенето.http://www.metellispa.it/en/list-code.php?modello=12&marca=2&versione=41&settore=confezioneprv&name=Valve%20Shim%20Kit
Пак се изказваш неподготвен,има всичко ама трябва да знаеш къде да търсиш.Стоенето във ''възвишения'' форум по цял ден няма да помогне в търсенето.http://www.metellispa.it/en/list-code.php?modello=12&marca=2&versione=41&settore=confezioneprv&name=Valve%20Shim%20Kit
И писнето на "възвишени коментари" на хора които са над нещата няма да помогне.
ПП: Искам да се похваля,че с "РАДОСТ" сутринта установих ,че ми липсва задната емблема.
За 2-ри път ми я крадът.
Благодаря на човека дето ми я взе , да си я ползва със здраве. :-|
ПП: Искам да се похваля,че с "РАДОСТ" сутринта установих ,че ми липсва задната емблема.
За 2-ри път ми я крадът.
eeeeeeeeeeee ако знаех,че е твоята!!!,никога нямаше да я взема:hmm:
eeeeeeeeeeee ако знаех,че е твоята!!!,никога нямаше да я взема:hmm:
Поне знам кой ще го сърби гъзягата. :clapping:
nikola 155
28-06-2012, 17:58
За 2-ри път ми я крадът.
Бате, мене знаеш ли през къде ми е и за форума и за над нещата и изобщо за всичко и всички.Отказал съм се да влизам и да пиша тука поради ред причини,които причини са накарали много хора да отбягват това жалко форумче,но когато виждам че се пишат откровенни простотии и спам от велики драскачи с по няколко хиляди поста и престой по няколко часа дневно не мога да се сдържа.Тва е положението не ми дреме ако искат да ме наказват,ако искат и да ме баннат,все тая.Няма да спра да говоря истината и това,което мисля.Стойностните хора и приятелите ми не са тук или на ''главоломните срещи на сектата'',а до мен.Дано повече хора ме разберат какво имам предвид.
Бате, мене знаеш ли през къде ми е и за форума и за над нещата и изобщо за всичко и всички.Отказал съм се да влизам и да пиша тука поради ред причини,които причини са накарали много хора да отбягват това жалко форумче,но когато виждам че се пишат откровенни простотии и спам от велики драскачи с по няколко хиляди поста и престой по няколко часа дневно не мога да се сдържа.Тва е положението не ми дреме ако искат да ме наказват,ако искат и да ме баннат,все тая.Няма да спра да говоря истината и това,което мисля.Стойностните хора и приятелите ми не са тук или на ''главоломните срещи на сектата'',а до мен.Дано повече хора ме разберат какво имам предвид.
Е така като гледам,влизаш и пишеш в форума :) Може и да си разцъквай тайно. Като не ти дреме,защо се палиш толкова? Кажи каква е истината ? Това,че ти нямаш приятели ТУК или дори познати важи с пълна сила само и единствено за теб,нали знаеш ;) Тук просто си обсъждаме и НЯКОЙ си помагаме с каквото можеме ;) Аз не казвам,че няма и Педерастчета,но трябва да знаеш че има и Пигачи тука ; ) Неги поставяй ПОД ОБЩ Знаменател.
Кой колко стои във "възвишения" форум си е 100% негов проблем. Тук във възвишения форума има хора, които ГРАМ си нямат понятие от автомобили(дори да стоят и по 24часа на д.н.) има и такива които влизат 1 път в годината, а знаят за целия китайски народ...Важното е обаче да уважаваш другите -независимо дали сте най-добрия приятели и в живота или пък изобщо не се познавате. И ако някой може да помогне и има желание да го направи НЕКА ГО НАПРАВИ. 'Те толкоз...ни' повече, ни' по-малко...
Furious 155
28-06-2012, 22:22
Кой колко стои във "възвишения" форум си е 100% негов проблем. Тук във възвишения форума има хора, които ГРАМ си нямат понятие от автомобили(дори да стоят и по 24часа на д.н.) има и такива които влизат 1 път в годината, а знаят за целия китайски народ...Важното е обаче да уважаваш другите -независимо дали сте най-добрия приятели и в живота или пък изобщо не се познавате. И ако някой може да помогне и има желание да го направи НЕКА ГО НАПРАВИ. 'Те толкоз...ни' повече, ни' по-малко...тц,тц,тц... толкоз млад и вече прозрял нещата от живота... :respect:
Alfa User
28-06-2012, 23:50
Снощи се събудих облян в пот, и с думите "Welcome to the Dark side, my son!" отекващи в ума ми ...
Резултата от тоя кошмар :
https://lh4.googleusercontent.com/-c8appbLSLLA/T-zCT9hYYLI/AAAAAAAAOgA/kWrPm_a_OoU/s1024/DSC_0301.JPG
https://lh3.googleusercontent.com/-xKvi0L9SYd8/T-zCThws-QI/AAAAAAAAOf8/F3q5Ks5pijI/s1024/DSC_0305.JPG
(да, това Е метален смукателен колектор ...)
Утре ще водя колицата да слагат некви простотии с надпис "BRC" в нея ... горката ...
Приемам искрени съболезнования !!! :priest:
Furious 155
29-06-2012, 10:13
Снощи се събудих облян в пот, и с думите "Welcome to the Dark side, my son!" отекващи в ума ми ...
Резултата от тоя кошмар :
(да, това Е метален смукателен колектор ...)
Утре ще водя колицата да слагат некви простотии с надпис "BRC" в нея ... горката ...
Приемам искрени съболезнования !!! :priest:
Виж само си набави и гумените уплътнения на колектора, защото са различни от на пластмасовия!
Alfa User
29-06-2012, 10:44
Имам ги, колата вече е при майсторите ... стискайте палци !
Ее,друго си е металния колектор.Малко си е изгърбване поставянето му,но няма как
Дам,двата болта от долу са малко гърч. :)
Никакви съболезнования! Моите адмирации за надписа BRC...Аз самия съм от тъмната страна вече 60+++хил. км. та черната дупка в края на месеца ми се снижи до минимум:firstprize::firstprize::firstprize::cheers ::cheers::cheers:
Колекторчето е страхотно:cheers:
Alfa User
29-06-2012, 22:34
Мдааа, взех колата от сервиза в 19:30 ... първите впечатления - върви идеално, сякаш не е на газ ...
Повече ще пиша като улегне изпарителя, и се донастрои системата.
Иначе колектора наистина стои страхотно под капака :firstprize: - заслужаваше си търкането до след полунощ ...
Но все пак ми е странно - макар и 33-ката ми да беше на газ, и на Милена белия лебед е с газ ... Ще трябва да свиквам - инак алтернативата е да пълня джобчетата на мафиотите със скапания бензин. Че е скъп - скъп е, но поне да беше наистина бензин ...
Ей, започна записването за Четвъртата Национална - спите май !!!
mimouzunov
01-07-2012, 19:22
Ще гледам да пиша по-изчерпателно...
Преди няколко дена минах на преглед и там установиха че задните ми колела не държат колкото трябва.. Спират но не достатъчно! Естествено се хванах да гледам какво нее наред и след кратко премисляне се насочих към онова чудо което следи колко е натоварена колата и соответно колко течност да се пуска към задните апарати... Въпросния елемент (кантар/ регулатор и тн) се оказа наред (след оглед от мен и Тренди) но пружината която се "връзва" към него не! Същата пружина си седи хлабава... Оказа се в краина сметка ,че нещото за което се захваща пружината (планка която се захваща за щангата и се стяга с болт) е превъртяла... От там като ефект задните спирачки работят дотолкова, че все едно колелата са във въздуха.. Като отстраня проблема ще пиша за резултата...
vaklinator
02-07-2012, 22:00
Ще гледам да пиша по-изчерпателно...
Преди няколко дена минах на преглед и там установиха че задните ми колела не държат колкото трябва.. Спират но не достатъчно! Естествено се хванах да гледам какво нее наред и след кратко премисляне се насочих към онова чудо което следи колко е натоварена колата и соответно колко течност да се пуска към задните апарати... Въпросния елемент (кантар/ регулатор и тн) се оказа наред (след оглед от мен и Тренди) но пружината която се "връзва" към него не! Същата пружина си седи хлабава... Оказа се в краина сметка ,че нещото за което се захваща пружината (планка която се захваща за щангата и се стяга с болт) е превъртяла... От там като ефект задните спирачки работят дотолкова, че все едно колелата са във въздуха.. Като отстраня проблема ще пиша за резултата...
Същото е и при мене.
Мисля да го махам въпросния "уред " там кантар или мантар му викате..
да премахва се и на негово място се слагат маркучи и спирачки бол:dunno:
don_pepone
03-07-2012, 22:29
Това с тоя регулатор или там квото е на спирачките и аз го обмислям отдавна,ама се чудя дали просто да му опъна пружината или да го махна направо :)
А... и какви маркучи точно трябват, че да съм подготвен ако се надъхам,а не да свалям това нещо и да обикалям по магазините :)
mimouzunov
03-07-2012, 22:34
Това с тоя регулатор или там квото е на спирачките и аз го обмислям отдавна,ама се чудя дали просто да му опъна пружината или да го махна направо :)
А... и какви маркучи точно трябват, че да съм подготвен ако се надъхам,а не да свалям това нещо и да обикалям по магазините :)
Като заначало виж просто планката на пружината да не се е врътнала по щангата...
don_pepone
03-07-2012, 22:46
Ами аз я бях гледал и е леко хлабава пружината, но забелязах и леко мазно по гуменото маншонче ( или там квото е), което покрива този " кантар", затова май клоня към премахване.
Браво на Ванката Сираков,количката си му върви повече от прилично. Факт е,че направихме бая стартове от летящ и един от място. Все тая от всичките си ме бие! ;-):-)
thecleaner
04-07-2012, 01:25
Браво на Ванката Сираков,количката си му върви повече от прилично. Факт е,че направихме бая стартове от летящ и един от място. Все тая от всичките си ме бие! ;-):-)
И мене ме прекърши Фуриозо, баба пада срещу 55ците, ще играе гоуемия флуекс май :)
И мене ме прекърши Фуриозо, баба пада срещу 55ците, ще играе гоуемия флуекс май :)
Флуексо си е важен да го Ева :) :mail2::bad_evil::jason2:
Радко ако я олекотиш сериозно ще има ,....:photo::bad_evil::pokey:
Furious 155
04-07-2012, 09:44
Да, определено мотора оживя с новата конфигурация на генерацията! :starwars: И аз съм доволен... вече. :)
хаха 1.8>1.7>2.0 сите с 8 клапана! :D
Колеги,имам един въпрос-миналия месец като сменях маслото,като добро дете си смених и дифтонгата на пробката.Да обаче пак не ще да стегне и капе яко.Искам да я сменя и да сложа друга алуминиева.Питането ми е-маслото като го източа,има ли проблем да си го налея пак отгоре през гърловината?Притеснявам се,че може да има някой боклук или стружка вътре и мислех някакви планове как да го шприцовам директно в картера през тръбичката на щеката обаче...се замислих,че ще е страшно изгърбване това.Та,какво ще ми кажете-какъв е най-рационалния начин да го направя това?
don_pepone
04-07-2012, 15:08
Точиш и после при добра воля имерак го прецеждаш през един тензух и наливаш отгоре :)
Колеги, дайте съвет с какво да махна от охлаждащата система маслото преди да налея антифриз, че плува вътре невероятна гняс, а не ми се налива само вода,че поне двигателя е чист от ръжди и варовик, понеже за щастие не е каран до сега с вода и системата си свети без ръжди с изключение сега на маслото в нея.
Колеги, дайте съвет с какво да махна от охлаждащата система маслото преди да налея антифриз, че плува вътре невероятна гняс, а не ми се налива само вода,че поне двигателя е чист от ръжди и варовик, понеже за щастие не е каран до сега с вода и системата си свети без ръжди с изключение сега на маслото в нея.
Прах са пране плюс Калгон.
Последното задължително, за да не ръждясва после системата.
Обилно плакнене, пак с вода с Калгон , а после наливай , каквото ти душа иска!
nikola 155
06-07-2012, 18:20
Притеснявам се,че може да има някой боклук или стружка вътре и мислех някакви планове как да го шприцовам директно в картера през тръбичката на щеката обаче...се замислих,че ще е страшно изгърбване това.Леле-мале.Препоръчвам ти капкомер за по добро дозиране.
Леле-мале.Препоръчвам ти капкомер за по добро дозиране.
Хахах,да,затова и се отказах от тоя вариант,който между другото не е невъзможен-идеята ми дойде като гледах как ми върнаха маслото в скоростната кутия,след като ми смениха съединителя.Точно с един огромен шприц,който събира сигурно над половин литър масло и е с дълго тънко маркуче накрая.Май си има специално име.Така или иначе нямам такова,а и се замислих,че всъщност като се налива през гърловината то маслото май си отива директно в картера,няма как да влезе в цилиндрите примерно.Че и по разпределителните валове трудно може да отиде и да закара евентуално някой боклук...така че ще наливам смело и безотговорно,все пак ризницата е дуракоустойчив мотор,в което и сам съм се убеждавал не веднъж :D
nikola 155
06-07-2012, 22:12
.Така или иначе нямам такова,а и се замислих,че всъщност като се налива през гърловината то маслото май си отива директно в картера,няма как да влезе в цилиндрите примерно.Че и по разпределителните валове трудно може да отиде и да закара евентуално някой боклук...така че ще наливам смело и безотговорно,все пак ризницата е дуракоустойчив мотор,в което и сам съм се убеждавал не веднъж :D
Приятелю май познанията ти по ДВГ се свеждат до минимум,а?ТИ за маслена помпа,за маслени магистрали чувал ли си?Ако имаш стружки в маслото хвърляй го,прави една промивка на двигателя и наливай ново,не се опитвай да ''бръснеш яйцето'' ще съжаляваш после.Не знам какво значи ''дуракоустойчив'',но щом си се убеждавал не веднъж няма смисъл да пишем.
Приятелю май познанията ти по ДВГ се свеждат до минимум,а?ТИ за маслена помпа,за маслени магистрали чувал ли си?Ако имаш стружки в маслото хвърляй го,прави една промивка на двигателя и наливай ново,не се опитвай да ''бръснеш яйцето'' ще съжаляваш после.Не знам какво значи ''дуракоустойчив'',но щом си се убеждавал не веднъж няма смисъл да пишем.
Приятелю, май имаш проблем с обноските. За обноски чувал ли си? То хубаво, че си във "виртуалното пространство" и те боли "к***" за нас, виртуалните хора, които не се виждаме и живеем само тук и вируталните си срещи, но нека бъдем мааалко по-толерантни? Аз бях ти казал. Едва ли някой има нужда да получава грубо отношение и грубо мнение, пък макар и съдържащо важна информация.
Аз незнам какво е маслена магистрала. Незнам и какво е стружка....това голям проблем ли е?!?
! що си не купиш един трабант!, па боли ма кура ко си купиш ,ама айде да си спестяваш такива коментари !АА!!
:waving:Разбирачев!
(ПРИЯТЕЛЮ)............... можеше и по друг начин!.... да се обеснява!(ш)
nikola 155
07-07-2012, 08:37
! що си не купиш един трабант!, па боли ма кура ко си купиш ,ама айде да си спестяваш такива коментари !АА!!
:waving:Разбирачев!
(ПРИЯТЕЛЮ)............... можеше и по друг начин!.... да се обеснява!(ш)
Наистина е безмислено всичко.Простотията е навсякъде.
Ба,не знам кво съм ти направил да ме нареждаш така,но известни познания по ДВГ-то имам. Да има стружки е напълно нормално,дори самият двигател е способен да ги "произведе",иначе нямаше да правят пробките да са намагнитизирани. Преточването на маслото заради течаща пробка не съм първия,който ще го направи смятам,макар че и на мене не ми харесва идеята,затова и не съм го направил още.Но не ми харесва и идеята да си изхвърля едномесечното масло,както и да го оставя да изтича по асфалта.Ситуация,кво да направя-не знам другите алфисти,но аз съм се убедил,че Алфата Е способна да поставя собственика си в такива труднорешими ситуации...и не само алфата.А в дуракоустойчивостта на мотора съм се убедил по това,че си купих 19-годишна кола,която повечето "разбирачи" българи биха казали,че е за скрап,особено както вървеше в началото,без един здрав маншон или маркуч и почти нито един работещ датчик по нея и с цената на няколкостотин лева ремонти тая кола е пак способна да върви с 200 км/ч. Не че е голяма скорост по съвременните стандарти. Благодаря на колегите,които ме защитиха и се извинявам,ако съм написал някоя глупост :no:
AnastasKOSTOV-REX
07-07-2012, 16:52
иначе нямаше да правят пробките да са намагнитизирани.
Пробката на картера не е намагнетизирана!:comphits:
Пробка с магнит има само на трансмисионния блок зад лявата полуоска,непосредствено до диференциала(тази за източвнето).
Ба колега,сега и ти ли ще се заяждаш с мене-ей гледай тука кво има и тогава ми говори,че няма магнитни пробки за картер:
http://tuning-parts.bg/drugi-masl-smi/1721/
Може конкретно 155-цата да няма,но това не значи,че не се правят магнитни пробки и идеята е ясна-да обират евентуални стружки! Кво ви дразня толкова, не мога да разбера.
Няма начин да не се включа в тоя разговор...:hehehm:
Бъдете нормални хора....какви са тея обноски..
nikola 155... много си надобрял, още плуваш в аквариум:fish:...ако не ме разбираш....няма и да ти обеснявам:)))
Другите ги познавам до някъде добре......и незнам защо ти се връзват...
VFTI е прав....макар и доста млад:))
toki4a е пич, а Furious 155 е дипломат....
Да ви имах проблема....
:grandpa:...Не разваляйте най готиният раздел в форума!
---------- Post added at 14:45 ---------- Previous post was at 14:40 ----------
По темата:
След време пробките са проблем....навивал съм и калчища:))...най различни дифтунги съм слагал....там е алуминии и не трябва да се пренатягат при завиване....
решението е нова резба и пробка.....един стругар върши идеална работа за малко пара или няколко бири;-)
AnastasKOSTOV-REX
07-07-2012, 19:28
По темата:
След време пробките са проблем....навивал съм и калчища:))...най различни дифтунги съм слагал....там е алуминии и не трябва да се пренатягат при завиване....
решението е нова резба и пробка.....един стругар върши идеална работа за малко пара или няколко бири;-)
Проблема е наистина сериозен.
Резбата е вдадена навътре около 20-30мм и е тънкостенна,като в предния си край е срязана/липсва 10мм за да се утича маслото при рзвиване/смяна.
След претягане тя трудно би намачкала спиралата.Просто се отваря като дюбел.Стругар не би помогнал.
Решението се сещате какво е...
Известен задоволителен резултат се постига с комбинация от тефлонова лента(кротко с навивките) по резбата на пробката плюс силикон под и над дихтунгата.Като разбира се трябва леко да се стегне,не както нормално.И да се изчака половин един час преди нливането на маслото.Преди процедурата да не се пропуска обезмасляване с цунами,мелио,сканза или всеки препарат за измиване на двигатели.
mimouzunov
07-07-2012, 20:49
Да, определено мотора оживя с новата конфигурация на генерацията! :starwars: И аз съм доволен... вече. :)
хаха 1.8>1.7>2.0 сите с 8 клапана! :D
И това с каква компресия се получава!? Мерил ли си я скоро!?
thecleaner
07-07-2012, 22:42
И това с каква компресия се получава!? Мерил ли си я скоро!?
Недеееееейййййй, че е болна тема.
mimouzunov
08-07-2012, 13:26
Недеееееейййййй, че е болна тема.
Преди малко бях се гмурнал под колата... Заиграх се с регулатора/кантара за задните спирачки! Превъртях скобата която се захваща за щангата и малко презацепих и планките на регулатора... По-късно ще тествам какво се е получило и дали има разлика!
Преди малко бях се гмурнал под колата... Заиграх се с регулатора/кантара за задните спирачки! Превъртях скобата която се захваща за щангата и малко презацепих и планките на регулатора... По-късно ще тествам какво се е получило и дали има разлика!
Чакаме резултати!!!
Ако не се лъжа компресията на Фури беше 8-8-6-5 нещо такова...ама може да греша:)
thecleaner
08-07-2012, 18:48
Чакаме резултати!!!
Ако не се лъжа компресията на Фури беше 8-8-6-5 нещо такова...ама може да греша:)
Топло, топло хахахах. Са Бай Иван кат го прочете и ще подкочи до тавана.
Какво? Една седмичка ли ми се губи някъде :tongue2::tongue2:
mimouzunov
08-07-2012, 19:32
Чакаме резултати!!!
След като запалих с манометъра :Tease: компресията при мен е както следва 4.3, 4.7, 4, 4.2!!!
Като си взема друг пак ще пробвам :metal:
Какви са тия компресомери,Мимо ? :laughing1::respect:
След като запалих с манометъра :Tease: компресията при мен е както следва 4.3, 4.7, 4, 4.2!!!
:metal: тааа ти си направо за турбина бре:metal:
mimouzunov
08-07-2012, 20:35
Какви са тия компресомери,Мимо ? :laughing1::respect:
Ми... Уш извадих разни кабели ама тя взе че запали :Tease: един манометър по-малко...
(стрелкат му се беше превъртяла а маркуча беше като винкелов 8) )
Ми... Уш извадих разни кабели ама тя взе че запали :Tease: един манометър по-малко...
(стрелкат му се беше превъртяла а маркуча беше като винкелов 8) )
:drinking::metal:
На много ги помпаш гумите бре. :super:
Furious 155
09-07-2012, 10:38
И това с каква компресия се получава!? Мерил ли си я скоро!?Последно само набързо закачих компресомера на 1-ви цилиндър и показа 8 бара. ;)
За справка преди около година беше 8.5-9 почти... даже по цилиндри 8.5-8.5-8-8 ;) Венцоооо 6 не е имало! :p
mimouzunov
09-07-2012, 14:33
Вчера като рових по регулатора (спира по-добре, усеща се) се загледах в пружините (задните)... Много са извехтели и понеже не ми се дават пари се чудя как да я подигна отзад!? Даваите идеи разни (или направо пружини :saint: ) ... От 146-ца стават ли!?
Furious 155
09-07-2012, 15:17
Вчера като рових по регулатора (спира по-добре, усеща се) се загледах в пружините (задните)... Много са извехтели и понеже не ми се дават пари се чудя как да я подигна отзад!? Даваите идеи разни (или направо пружини :saint: ) ... От 146-ца стават ли!?Какво рови по регулатора?
mimouzunov
09-07-2012, 15:31
Какво рови по регулатора?
Преди време минах на преглед и там ми казах, че задните спирачки са ми слаби... Качиха се двама човека отзад да натежат ама положението същото...
Хванах се да проверявам (и Тренди доиде) и се оказа, че планката която е хваната за щангата е превъртяла от което пружината е без никакво усилие в-у регулатора!
Вчера просто завъртях планката където и е мястото, натегнах и болта и за всеки случаи натегнах и лостовата система на самия регулатор...
Furious 155
09-07-2012, 15:40
Преди време минах на преглед и там ми казах, че задните спирачки са ми слаби... Качиха се двама човека отзад да натежат ама положението същото...
Хванах се да проверявам (и Тренди доиде) и се оказа, че планката която е хваната за щангата е превъртяла от което пружината е без никакво усилие в-у регулатора!
Вчера просто завъртях планката където и е мястото, натегнах и болта и за всеки случаи натегнах и лостовата система на самия регулатор...
Настройката на регулатора се прави на равно място, като колата си стои на гумите си и пружината се натяга на 5кг +- 0.5кг. Напълно възможно е като я вдигнеш на крик колата отзад, да се охлаби пружината.
Ето как се прави:
https://lh5.googleusercontent.com/-2NRYFWZcX9k/T_rT82rLymI/AAAAAAAADqM/cX9SmcRqOeo/s505/rear%2520brake.png
При мен е даже малко повече натегната, че се счупи един ден и аз я сгънах на ново място(направих ново ухо), което доведе до скъсавянето й. :) Та май затова и абс-а ми се обажда на сухо, като някое от задните колела се мъчи да блокира...
mimouzunov
09-07-2012, 16:03
Трябва да легна пак отдолу и с едно кантарче да напъна да видя с колко е натегната в момента.. :clown:
Еи и фотоси на планката и регулатора..
Като гледах регулатора все се чудих защо има планка с една дупка все едно да се закачва нещо там... Сега ми се изясни...
soldier81
10-07-2012, 07:40
Проблема е наистина сериозен.
Резбата е вдадена навътре около 20-30мм и е тънкостенна,като в предния си край е срязана/липсва 10мм за да се утича маслото при рзвиване/смяна.
След претягане тя трудно би намачкала спиралата.Просто се отваря като дюбел.Стругар не би помогнал.
Решението се сещате какво е...
Известен задоволителен резултат се постига с комбинация от тефлонова лента(кротко с навивките) по резбата на пробката плюс силикон под и над дихтунгата.Като разбира се трябва леко да се стегне,не както нормално.И да се изчака половин един час преди нливането на маслото.Преди процедурата да не се пропуска обезмасляване с цунами,мелио,сканза или всеки препарат за измиване на двигатели.
Това изобщо не е сериозен проблем,трябва само да си спомним пробките на Жигулата как са направени и да отидем при първия стругар да ни направи за 5лв една такава.
ОК тогава,ама това е много сериозно за форум 155.Тука пове4ето пи4ове са веселяшки настроени:big_flowers:
Други неща ми се пишеха ама зарад Веско едвам са здържах...
---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:49 ----------
Ти мен не ма гледай аз как си пиша така ша дода,така ша са напия и така ша си ида да го ева,,,,:oops:
---------- Post added at 22:54 ---------- Previous post was at 22:52 ----------
Ам ша зема да си купа една 155-ца белким спрат да ми трият мненията ами само незнам за 19"-ки джанти колко треа да одрежа калниците:super::super::super:
ОК тогава,ама това е много сериозно за форум 155.Тука пове4ето пи4ове са веселяшки настроени:big_flowers:
Други неща ми се пишеха ама зарад Веско едвам са здържах...
---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:49 ----------
Ти мен не ма гледай аз как си пиша така ша дода,така ша са напия и така ша си ида да го ева,,,,:oops:
---------- Post added at 22:54 ---------- Previous post was at 22:52 ----------
Ам ша зема да си купа една 155-ца белким спрат да ми трият мненията ами само незнам за 19"-ки джанти колко треа да одрежа калниците:super::super::super:
мноу съм бил добър с флексо:big_flowers:то и моите си изчезват тук там;) Юлка не се коси брат!, до теб съм;)
vaklinator
11-07-2012, 05:28
Настройката на регулатора се прави на равно място, като колата си стои на гумите си и пружината се натяга на 5кг +- 0.5кг. Напълно възможно е като я вдигнеш на крик колата отзад, да се охлаби пружината.
Ето как се прави:
https://lh5.googleusercontent.com/-2NRYFWZcX9k/T_rT82rLymI/AAAAAAAADqM/cX9SmcRqOeo/s505/rear%2520brake.png
При мен е даже малко повече натегната, че се счупи един ден и аз я сгънах на ново място(направих ново ухо), което доведе до скъсавянето й. :) Та май затова и абс-а ми се обажда на сухо, като някое от задните колела се мъчи да блокира...
не е ли по-добре да се метне на скрап тоя паразитен регулатор и тръбите да се шунтират с маркучета?
чувал съм, че е било много ефективно, а верно ли е?
не е ли по-добре да се метне на скрап тоя паразитен регулатор и тръбите да се шунтират с маркучета?
И аз съм питал и аз съм чувал много истории,но докато не опиташ и сам не се убедиш в нещата няма да имаш конкретен отговор. :stumm:
Аз си карам бая време без регулатор и немам ядове със спирането
thecleaner
11-07-2012, 12:27
Махаш кантара и колата почва да спира :)
mimouzunov
11-07-2012, 15:32
Махаш кантара и колата почва да спира :)
Предни спирачки малко над 3100 нютона, задни с неработещ регулатор 1400 нютона... След като го оправих задните спират с почти 2000 нютона...
Доволен съм...
mimouzunov
13-07-2012, 09:13
Понеже сменям салона на колата се натъквам на какви ли не дреболии за оправяне... Лека полека напасвам нещата, но с шофьорската седалка имам проблем! Облегалката и има луфт които според мен идва от самите механизми (незнам как да се изкажа разбираемо)! Някои борил ли се е с тоя проблем!?
Я да се изкажат по запознатите....макферсоните и пружините 'предни и задни' от 145 1.6ts стават ли на 155 1.9td...казваите бързо докато не е изстинала офертата :D
don_pepone
13-07-2012, 20:19
Задните да,но предните на Т.С са различни (Предните амортисьори) за сажаление, но пружините стават
Понеже сменям салона на колата се натъквам на какви ли не дреболии за оправяне... Лека полека напасвам нещата, но с шофьорската седалка имам проблем! Облегалката и има луфт които според мен идва от самите механизми (незнам как да се изкажа разбираемо)! Някои борил ли се е с тоя проблем!?
Аз съм с присадени от 145 и сети се какви неща има.
"Преборих" луфтовете с един чук.
Където имаше луфтове и тракане, поизкривих лостовете и тенекиите и стана идеално.
Колкото до кантара, както винаги си имам собствено мнение по въпроса.
За мене той има смисъл само при задни барабанни спирачки. Те са по-мудни от дисковите и точно за това сега са в забвение, но за сметка на това държат много яко, след известно умуване и точно за това е кантара, да не измудрят нещо завъртащо.
Разликата между диаметъра на предните и задните цилиндри, както и площта на накладките на спирачките на нашите е такава, че кантара е просто за мене ненужна глезотия. Няма да се впускам в подробности.
Изхвърлих АБС-а, защото на педал и усет спирам по-добре. Нещата са подобни.
Задните да,но предните на Т.С са различни (Предните амортисьори) за сажаление, но пружините стават
Значи само пружинЕтЕ да докачам :D
mimouzunov
14-07-2012, 20:28
Днес така се случи,че попаднах точно там където е било интересно!!! Мереше се компресия като замерваните коли бяха 5 на брои!!! 1.7 1.7 2.0 2.5 и една с неизвестна кубатура за мен...
Аз изкарах приемлива компресия (за километри и години пробег) 9.9.9.9... Една от другите коли вадеше интересни цифри относно налягането (над 12...)
Няма да казвам кои е бил там :devil: собствениците да пишат ако искат...
1.2 е пунтото :jason2::devil: Ти оправи твоя и да мерим :))) АХАХХА
1.7 260х 9-9-5-9
2.5 160х 10-10-5-10-10- X\трябвя да се свали спир. помпа, за да се мерне тоя цилиндър\
1.1\1.2 Пунто 170х 8-12-12-12
1.7 собственика да пише, ако иска :dunno: 12/12+/12+/12/
mimouzunov
14-07-2012, 22:02
1.2 е пунтото :jason2::devil: Ти оправи твоя и да мерим :))) АХАХХА
Понеделник ще махна манометъра от компресомера а във вторник преди работа ще мина там при вас да ги питам имат ли нов... Ще пиша или обадя някак като съм готов!!!
Голямо мерене днес :) Днеска си купих партийно Компресомер ( немски). Та викам да видя какво се случва с колата. Явно както Мимо казва собственика преди теб,бая е резел от тая глава :))) Потрудил се е :))) На студен,загрял мотор толкова :) Остава да си намерим компресограф сега :devil: Изпекохме се с Момчетата днес:big_heat::bath:
Голямо мерене днес :) Днеска си купих партийно Компресомер ( немски). Та викам да видя какво се случва с колата. Явно както Мимо казва собственика преди теб,бая е резел от тая глава :))) Потрудил се е :))) На студен,загрял мотор толкова :) Остава да си намерим компресограф сега :devil: Изпекохме се с Момчетата днес:big_heat::bath:
То на тая жега компресомерите без бирено охлаждане дават грешки!:cry:
Да няма после оплаквания!
То на тая жега компресомерите без бирено охлаждане дават грешки!:cry:
Да няма после оплаквания!
Да,определено. :):big_beer::scherzkeks::headbang::whistle:
don_pepone
15-07-2012, 20:21
Привет секта :)
Имам един въпрос- можеби тъп ама да питам
Казаха ми че 3.2 ГТА не било Арезе ми няква Опелска версия. Дали е вярно или съм разбрал грешно
Ако си вземеш GTV е Areze...Ако си вземеш 159 или Брера е ОПЕЛ :):)
ГТА в 156 и 147 мисля, че си беше арезе :yes:
КОлеги. Някой да има перфектни оригинални 4 стандартни пружини за бензинка като моята... :)
И имам проблем със задните спирачки...Целия ми тръболяк отзад е много здраво корозирал..и ми се струва че може би има реален шанс по някое време да се пробият и да остана без спирачки...идея дали могат да се сменят всичките спирачни тръболяци назад??
И някой няма ли да предложи читава 155ца за покупка...
don_pepone
15-07-2012, 22:49
Ако си вземеш GTV е Areze...Ако си вземеш 159 или Брера е ОПЕЛ :):)
ГТА в 156 и 147 мисля, че си беше арезе :yes:
В крайна сметка каква е разликата между опелският и арезето,като конете и кубиците са същите и въобще защо слагат опелски неща в алфите :)
thecleaner
15-07-2012, 23:01
В крайна сметка каква е разликата между опелският и арезето,като конете и кубиците са същите и въобще защо слагат опелски неща в алфите :)
Ми защото Арезе по-това време спира да се произвежда, а става мотор на годината, италианска работа :) Ето да попрочетеш се пак си с Арезе да го ева http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_V6_engine
mimouzunov
15-07-2012, 23:02
КОлеги. Някой да има перфектни оригинални 4 стандартни пружини за бензинка като моята... :)
И имам проблем със задните спирачки...Целия ми тръболяк отзад е много здраво корозирал..и ми се струва че може би има реален шанс по някое време да се пробият и да остана без спирачки...идея дали могат да се сменят всичките спирачни тръболяци назад??
Ще доидеш на моето за окачването... Че трябва да си е стандартното :naughty: днес си купих задни пружини за бабата и са свалени от 146-ца 2000 година...
Мисля си че от 146-ца стават и тръбички регулатор и тн но несъм на 100% сигурен (трябва да се провери)...
Читава 155-ца... Незнам... :gruebel: :naughty:
digitalundgrd
15-07-2012, 23:09
Венци, ако решиш да продаваш КОНИ окачването - свиркай ;)
Furious 155
15-07-2012, 23:16
Венци, ако решиш да продаваш КОНИ окачването - свиркай ;)
хаха - ти си на опашката :grin:
mimouzunov
15-07-2012, 23:25
хаха - ти си на опашката :grin:
Не го мислете окачването му... :naughty:
digitalundgrd
15-07-2012, 23:27
хахаха абе ние да си кажем ;)
Furious 155
15-07-2012, 23:43
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=4909
"Слаби места: капризна електрическа инсталация; склонни към прегряване двигатели; корозия и износване на спирачната система; "гръмнали" водни помпи; течове на масло от мотора и скоростната кутия."
Не го мислете окачването му... :naughty:
днес го получих !
благодаря на Венци:yes:
Furious 155
15-07-2012, 23:47
А ето какво показа климатроника, след 20 минутен престой на пряко слънце, на паркинга на Кауфланд:
https://lh6.googleusercontent.com/-9xQeHWhqczo/UALD-1N047I/AAAAAAAADqY/kaGJBcZBZ3M/s1024/IMAG0580.jpg
п.п. преди това колата беше под дебела сянка и стойността беше 35 :)
thecleaner
15-07-2012, 23:48
днес го получих !
благодаря на Венци:yes:
Ауппппппп и аз получих едно от Венцо, жълтата боя май е на мода.
Ауппппппп и аз получих едно от Венцо, жълтата боя май е на мода.
:grin:
PEPI-2ALFA
16-07-2012, 08:26
На мен ми се случи на 146 по време на обезвъздушаване. Протече като лейка. Кантар, тръби и маркучи до задно ляво смених.
Венци,ето ти перфектна на пръв поглед 155-ца.От доста време я гледам, че е в мобилето, но тръгна от цена 3500, сега е по договаряне. Иначе изглежда безупречна почти ;)
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11337260697012163&f1=details
reloading
16-07-2012, 19:31
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11294686205437977&f1=details
някой да знае този д'звер на кой е? или случайно да знаете нещо повече за него :) освен че хваща окото стабилно ? :)
Венци,ето ти перфектна на пръв поглед 155-ца.От доста време я гледам, че е в мобилето, но тръгна от цена 3500, сега е по договаряне. Иначе изглежда безупречна почти ;)
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11337260697012163&f1=details
Обаждах се...Ама се кълне че под 2500лв. няма да я даде, защото била уникална...От 10г. я има и седи в гараж и иска да я продаде защото иска джип....Аз обаче много добре знам колко е уникална и как тепърва и започват проблемите....Предложих 2000лв. ама не иска...Догодина съм сигурен,че ще размисли...
Русенската се продава от може би 2г. и кусур...Ако не се лъжа е на един колега от форума, и още миналата година(когато беше на 2500лв.) му предложих 1800лв. и реши, че няма да я даде....Истината е че и аз нямам желание да се разкарвам по цяла България за "уникални" коли.... Тук в София пропилях достатъчно време и пари за огледи и в интерес на истината съм силно разочарован...Не мога да повярвам, че коли със стандартно окачване тропат повече от моята, която 2г. я карам супер брутално с онова жълтото и твърдото....Тоест това ми говори за яко карани коли...
Единствената, която искам е тая от срещата на 155-червената с всички различни нюански на
червеното....тоя колегата с бившия дизел...
Може би почвам да се отказвам, защото не ми се кара 155ца за 4000лв. пък била тя да речем и 97г....имам си една която много ме слуша...
А жълтото кони си има цена, ама никой дума не казва :evil: аз съм готов да говоря...ако има хора с предложения, иначе аз покани не правя:big_money:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11294686205437977&f1=details
някой да знае този д'звер на кой е? или случайно да знаете нещо повече за него :) освен че хваща окото стабилно ? :)
Тази май беше на Ivanko RS ама не съм сигурен
Alfa User
16-07-2012, 20:31
Единствената, която искам е тая от срещата на 155-червената с всички различни нюански на
Май няма да те огрее, щот колегата тия дни разглоби дизела на съставни части и я дава на парче - т.е. бензинката му остава единствена кола. Иначе наистина си е много добре колицата, а и не е дрънкана по траповете в БГ-то.
Шанса за намиране на читава 155 в БГ намаляват с всеки изминал месец, не година ... Остава ни само да си гледаме нашите, и да събираме части от където можем.
В сайта bеrlinasportivo колегите са подели инициатива за събиране на части за 155 от където сварят - т.е. всеки участва с някакъв начален капитал, а един-двама обикалят Европата и събират коли за части. Далаверата е, че след това всеки в нужда може да вземе каквото му трябва на съвсем разумна цена...
Това е хубава идея, но не знам до колко е приложима в милото скапано БГ ...
mimouzunov
16-07-2012, 21:01
Обаждах се...Ама се кълне че под 2500лв. няма да я даде, защото била уникална...От 10г. я има и седи в гараж и иска да я продаде защото иска джип....Аз обаче много добре знам колко е уникална и как тепърва и започват проблемите....Предложих 2000лв. ама не иска...Догодина съм сигурен,че ще размисли...
Русенската се продава от може би 2г. и кусур...Ако не се лъжа е на един колега от форума, и още миналата година(когато беше на 2500лв.) му предложих 1800лв. и реши, че няма да я даде....Истината е че и аз нямам желание да се разкарвам по цяла България за "уникални" коли.... Тук в София пропилях достатъчно време и пари за огледи и в интерес на истината съм силно разочарован...Не мога да повярвам, че коли със стандартно окачване тропат повече от моята, която 2г. я карам супер брутално с онова жълтото и твърдото....Тоест това ми говори за яко карани коли...
Може би почвам да се отказвам, защото не ми се кара 155ца за 4000лв. пък била тя да речем и 97г....имам си една която много ме слуша...
А жълтото кони си има цена, ама никой дума не казва :evil: аз съм готов да говоря...ако има хора с предложения, иначе аз покани не правя:big_money:
От днес съм със задни пружини от 146-ца... На пръв поглед не правя разлика във височината на колата!!! Като се покара малко ще пиша какво се получава на практика...
Така е, колкото и да е добра, си е кола, гонеща 20-така.Добри ламарини и боя и ДВГ-то ако не търбушено, от там нататък пак си се сменя яко и наред-съединители, помпи на съединителя,свещи,кабелаци,амортисьори и т.н. и т.н. Затва май наистина както казва Alfa_user да си стягаме нашите,че поне сме почнали да ги наливаме с пари.А с една такава почаваш отначало...Ако си на принципа караш и хвърляш,ОК,но така никога няма да имаме кола на 100%, пък и не мисля,че изобщо съществува такъв алфист, който да купува и захвърля коли на такъв принцип :nono:
Моята 155ца има само един единствен проблем, иначе никога не бих я заменил...Купето и е тотално изгнило...
digitalundgrd
16-07-2012, 22:27
За съжаление ръждата е като рак при човека... Тръгне ли веднъж..... :(
А ти принципно 155-ца търсиш, за да си прехвърлиш всичко от твоята и реално да и ползваш само купето, или ще си я караш такава, каквато я вземеш ?
Моята 155ца има само един единствен проблем, иначе никога не бих я заменил...Купето и е тотално изгнило...
А ти принципно 155-ца търсиш, за да си прехвърлиш всичко от твоята и реално да и ползваш само купето, или ще си я караш такава, каквато я вземеш ?
Еми идеален повод да си намериш едно купе от новите и да си присадиш всичко от твоята 155-ца двигател и т.н. Между другото,сигурно е писано,но доколкото знам разликата между старото и новото купе не е само "козметична".Наскоро в alfaowner.com четох една тема за тест на алфа 155 от старото купе още при излизането й.Журналистът не се беше изказал много ласкаво за поведението й на пътя-че недозавива,че задницата има склонност да поднася и т.н.-неща,които мисля,че са си верни.Та новото купе имало разлики в захващането на амортисьорите отзад и т.н.-все с цел да се подобри управляемостта.
Alfa User
17-07-2012, 00:17
...
Основно по-широката стъпка на пътя е разликата, освен дребните козметични промени (ако говорим за 8v-вариантите де - иначе 16-волтовите имат и други промени, основно в управлението).
Освен това новото купе е по-тежко от стария вариант ...
Но един здрав мотор 2.0 8v ще стои невероятно добре в купе MY.95 Sport например :evil:
don_pepone
17-07-2012, 00:22
Да заменим 0 с 5 и 8 с 12 и ще получим 2.5 12в Nice
ся майтапа на страна ,ама трудно се намира читаво ( неблъскано или изгнило) купе. Аз преди година изтървах една с новия фейси червена за 600лв- дадаха я за скрап :(
купето- перфекто,ама моторя 2.0-16в се скапал и праели опити за присаждане на 8в мотор с инсталация,която била некъдърно изкормена и неможаха да подкарат колата( язък за запазената алфа).
Абсурдно е да прехвърлям всичко от моята кола в нечия чужда...Първо ще ми се отреже главата и от пари за труд и от време и бачкане...И втора няма да е легална...
Идеята е да си взема изцяло нова 155ца(ся моята ми е много мила на сърце, ама е като съпруга...привързан си към нея ама след 6г. ти се иска някое ново пиче с неговите си проблеми, ядове и претенции :tooth: :tooth:)...
Та вземам нова и оставям моята за части да си я ползвам :) Това е...уж кратката версия... :):)
Е,така си е,няма лесно,но нали се предполага,че сме ентусиасти.Пък и честно казано,ако става въпрос за прехвърляне само на мотора,мисля че става дума за ден-два работа,ако имаш съответните подемници и инструменти.Но мисля,че колегата дон пепоне е прав--оглеждай се за 2,5...като ще е гарга да е рошава ;)
То няма читава 8клапанова, камоли 6так...А и си имам мнение за шестака, той предлага един перфектен звук. А за всичко останало няма да обяснявам :):):)
don_pepone
18-07-2012, 20:51
:) Освен да ти дам моят.... да покараш малко :P
Трудна работа е в БГ да намериш коля която да нее пред умиране,направо си е шанс .
Аз на шестака единственно не му харесвам разхода като го настъпваш,че си е ламя иначе при кротко каране се търпи :)
thecleaner
18-07-2012, 21:50
:) Освен да ти дам моят.... да покараш малко :P
Трудна работа е в БГ да намериш коля която да нее пред умиране,направо си е шанс .
Аз на шестака единственно не му харесвам разхода като го настъпваш,че си е ламя иначе при кротко каране се търпи :)
Ей шестака си е голема работа, прав си. Невероятно е да видиш лъскавите тръби под капака на 155цата, уникалния звук и да усетиш как се развърта мотора и още на 1000 оборота е дошла моща........
don_pepone
18-07-2012, 22:39
Много радва , това е факт :)
Кефи ме как може като дизел да върви от 1-ва до 5-та без газ, тъпче си едно тежко на има няма 1000об :) ,ама като си го изръчкам..... ее па няма такъв кеф :th_up:
thecleaner
18-07-2012, 22:43
Много радва , това е факт :)
Кефи ме как може като дизел да върви от 1-ва до 5-та без газ, тъпче си едно тежко на има няма 1000об :) ,ама като си го изръчкам..... ее па няма такъв кеф :th_up:
Така е и бяга мноооого за Алфа.
Колеги, някой знае ли какъв е лагера във висящата опора на вала от скоростната кутия към дясната полуоска и дали и как се сменя, че тази седмица ще сменям и скоростна кутия на 1.7-цата ни и ми се ще и него да сменя?
Струва ~20-ина лв., като размери не го знам. Смяната му е неприятна според мен(подобна е на смяна на легер на полуоска на жигулатор). Огледай лапата, която играе легло на лагера. При мен тя беше причина да взрива дифа - лагера здрав, но луфта в лапата(леглото) огромен.
Благодарение на братята руснаци, открих, че лагера в опората на дясната полуоска е 63006 2RS (размери: 55х30х19мм), като се слага на повечето италиански коли с 1.8 и 2.0 мотори, но за V6 моторите е по-голям. А ако някой колега се занимава със семеринги да помага, че ми трябва по спешност една за задния диференциял на фиата, но е малко крив размер и всеки ми казва, че такова нещо го имат само в каталозите, но никога не е внасяно, а размерите й са: 38х61х10 и номер по Corteco 12012668 B, но дори обикновени не могат да се намерят.
Благодарение на братята руснаци, открих, че лагера в опората на дясната полуоска е 63006 2RS (размери: 55х30х19мм), като се слага на повечето италиански коли с 1.8 и 2.0 мотори, но за V6 моторите е по-голям. А ако някой колега се занимава със семеринги да помага, че ми трябва по спешност една за задния диференциял на фиата, но е малко крив размер и всеки ми казва, че такова нещо го имат само в каталозите, но никога не е внасяно, а размерите й са: 38х61х10 и номер по Corteco 12012668 B, но дори обикновени не могат да се намерят.
Тука по шопско звъня ли по Аутоплюс и Аутостар и Евро07?
Искаш ли телефони? По принцип все имат такива странни някъде забутани из магазините и складовете им :)
don_pepone
19-07-2012, 22:57
Аз като сменях съединителя ми протече семеринга на полуоската... голямо търсене падна и накрая от един магазин за лагери и семеринги го намерих- казах им размера който ми даоха от магазините за части и воаля мацката се разрови и го намери за 5 лв ,а размера беше много странен с някви милиметри ама не кръгло число с десети от милиметъра :)
Венци, в Евро 07 нямат, първо там проверихме, че те поддържат доста голям асортимент, после в още 3-4 фирми, но и аз не ги знам кой бяха, че моите хора търсиха, днес ходих и до най-големия магазин за семеринги, лагери, ремъци и подобни неща в Габрово, където до сега все ми откриваха колкото и да е крив размера, но сега и те не намериха при вносителите, с които работят. А тази семеринга се монтира само на интегралскто 4х4 задвижване (Ланчия Дедра и Делта 4х4,Фиат Темпра 4х4 и Алфа 155Q4) и на Алфа 156 Кросвагон и е ясно защо никой не я внася.Та за това питам дали някой няма връзка из хилядите знайни и незнайни софийски магазинчета за авточасти, че все някой може да има нещо скатано някъде, че както казах, вече проверихме може би всички големи и по-известни фирми, дори и специализираните с подобни части, а не само вносителите на авточасти. а нещастниците от Аутоплюс последните 2 пъти като ги питах за части за италиански коли и ми казваха все, че не продавали за тях почти никакви части...
Чанакас!
Срещу пожарната в Серрес.
Или Фарделас, пак в Серрес.
Първият за части , а вторият за всякакви семеринги, оринги и други простотии.
Знам, че ще ги намерите в нета.
Колеги,прееба ми се едната шпилка от долния край на изпускателния колектор-там където се захваща за двуцевката.Резбата превърта....те там нали са шпилка от едната страна и болт от другата...болтът е натегнат добре,но шпилката не може да стегне.Не усещам да изпуска изгорели газове,слагах си ръката и не ми духа,но ако има някакво минимално изпускане между двуцевката и изпускателния колектор,дали е проблем?
Проблема е само че пърди...Ако караш на бензин ще ти бърка и ламбда сондата и може да ти повиши разхода, но може и да няма разлика...
Аз понеже карам на LPG нямам такива ядове...моята от 2 години си е сериозно цепната там и много ме кефи пърдящия звук :D:D:D:BIGsmile::BIGsmile:
nikola 155
20-07-2012, 22:54
Колеги,прееба ми се едната шпилка от долния край на изпускателния колектор-там където се захваща за двуцевката.Резбата превърта....те там нали са шпилка от едната страна и болт от другата...болтът е натегнат добре,но шпилката не може да стегне.Не усещам да изпуска изгорели газове,слагах си ръката и не ми духа,но ако има някакво минимално изпускане между двуцевката и изпускателния колектор,дали е проблем?
Ба,шлайф немаш ли?
Нямам такива екстри-ползвам ножовка :D Не се чува да пърди,нали това ви казвам,слагам си ръката близо до сглобката и не усещам да ми духа от някъде...възможно ли е да не изпуска...т.е. единият болт достатъчен ли е да стегне??
Чанакас!
Срещу пожарната в Серрес.
Или Фарделас, пак в Серрес.
Първият за части , а вторият за всякакви семеринги, оринги и други простотии.
Знам, че ще ги намерите в нета.
За съжаление Серрес ми е на 500км, а и нямам никаква връзка с там, пък и за една семеринга, която струва 7-8лв, на дали някой ще се занимава с мен, чак от там и единствения ми вариянт остава да правя втулка и да слагам симеринга с по-малък външен диаметър,колкото и да не ми се иска да побългарявам там нещата. А за лагера 63006 на СКФ вече е на цена около 30лв, понеже пак е имало поскъпване и на лагерите с 5%...:dark2:
Я вижте кво пише тука:
http://fakti.bg/avto/44250-markione-gotvete-se-za-revolucia-ot-alfa-romeo
mimouzunov
21-07-2012, 13:47
Дано Фури прочете това писание!!!
Само тои ще да е ровил и срещал по ПДФ-те дали някъде е споменато колко трябва да е компресията на верижните двигатели... Принципно съм наясно, но искам да видя таблица или някакво друго писание...
(до тук двигателите които сме замервали се движат с компресия от 9 до ~14)
Furious 155
21-07-2012, 13:49
Дано Фури прочете това писание!!!
Само тои ще да е ровил и срещал по ПДФ-те дали някъде е споменато колко трябва да е компресията на верижните двигатели... Принципно съм наясно, но искам да видя таблица или някакво друго писание...Никъде не съм го виждал това... пише само степен на сгъстяване за 1.8 и 2.0 че е 10:1. За 1.7 също няма данни в мануала.
mimouzunov
21-07-2012, 14:00
Никъде не съм го виждал това... пише само степен на сгъстяване за 1.8 и 2.0 че е 10:1. За 1.7 също няма данни в мануала.
Помня ,че за разни Лади и тн ми е останало в главата за нов двигател компресията да гони 12 а за амортизиран да е под 8!!! Това са само спомени обаче... Ще потърся инфо и аз...
http://www.opelclub-bs.com/forum/viewtopic.php?t=2287
Ето една таблица: Степен на сгъстяване <-> Компресия - Примерна .
Furious 155
21-07-2012, 22:16
:respect:
:drool::drool::drool::drool: леле - уникална е!
thecleaner
21-07-2012, 22:42
:respect:
И на мотора пише Фиат :clapping:
Furious 155
21-07-2012, 22:44
И на мотора пише Фиат :clapping:ми вероятно предния мотор (ТС) е треснал и сега пробват с тоя, как ще мине диното :D
thecleaner
21-07-2012, 22:47
ми вероятно предния мотор (ТС) е треснал и сега пробват с тоя, как ще мине диното :D
Или са му баяли врачки и гледачки да тръгне да върви, но не е фанала магията хаааха, ауееееее сички на море ли са никои не пише.
don_pepone
21-07-2012, 22:51
Аа на море утре,на мене ми е близо :bouncing_smiley::on_da_beach: , иначе алфуната мноо добре бравооооо. Петака и седи ;) като у-тях си
Furious 155
21-07-2012, 22:55
Кой диреше 16-ски спийдлайн жантоци за 155 - http://www.tuning.bg/forums/index.php?/topic/75956-speedline-16-4x987j-et40/
ALFA CORSE
22-07-2012, 00:20
:drool::drool::drool::drool: леле - уникална е!
Тази наистина е уникална и като цяло повече е правена отколкото да е карана и бтв се продава в момента ако има желаещ да й премести волана от правилната страна :wow: .
digitalundgrd
22-07-2012, 16:15
И на мотора пише Фиат :clapping:
Тая е с правилния мотор :innocent: :rockon:
:yes: " 420bhp Alfa 155 DTM-rep"
mimouzunov
22-07-2012, 21:47
:yes: " 420bhp Alfa 155 DTM-rep"
Е добре сте... щом заменяте това от снимката ( Naturally Aspirated Power 420 bhp / 313 KW @ 11500 rpm) с някакво Фятско желязо...
Furious 155
22-07-2012, 21:59
Е добре сте... щом заменяте това от снимката ( Naturally Aspirated Power 420 bhp / 313 KW @ 11500 rpm) с някакво Фятско желязо...
Ами за реплика - толкова.
Иначе този мотор струва колкото 4-етажна къща с двор 2 декара в Драгалевци ;)
ВЪпросче...Какво се прави когато имаме 155ца с онея мУдерните лампи на таблото(цял ред) които показват разни грешки, щуротии и т.н. и които имат по два червени ключа, някакъв оранжев и някакви карти с пин кодове.
Въпроса е по-скоро. Какво правим, ако наличен е само един червен ключ?
thecleaner
22-07-2012, 22:41
Това бих се прежалил да го сложа в Рунтото :)
ВЪпросче...Какво се прави когато имаме 155ца с онея мУдерните лампи на таблото(цял ред) които показват разни грешки, щуротии и т.н. и които имат по два червени ключа, някакъв оранжев и някакви карти с пин кодове.
Въпроса е по-скоро. Какво правим, ако наличен е само един червен ключ?
Отговора е даваш некои лев, и си вадиш още ключове ;)
Това бих се прежалил да го сложа в Рунтото :)
Отговора е даваш некои лев, и си вадиш още ключове ;)
Ама наистина ли? :wow:
Така да задам въпроса. Какво да направя за да разкарам имобилайзера, кода и т.н. че да мога да си извадя резервен ключ за 5лв. и да не мисля за кодове и други такива...
thecleaner
22-07-2012, 22:55
Ама наистина ли? :wow:
Така да задам въпроса. Какво да направя за да разкарам имобилайзера, кода и т.н. че да мога да си извадя резервен ключ за 5лв. и да не мисля за кодове и други такива...
Ти 8в. 55ца ли караше ;)
Alfa User
23-07-2012, 00:15
Ти 8в. 55ца ли караше ;)
Това пък каква връзка има тука ??? ... Не само "мУдерните" Алфи са с Alfa Code и много ключове - бабите ги имат също ... Моята 55-ца е 8v, и пак е с многото "екстри", за които говори Венци. Има доста други 8v-лелки с тоя пакет наоколо.
@ VFTI - ако я няма код-картата, нещата стават сложни, ако искаш да оставиш системата в оригиналното й състояние.
Иначе ако искаш да махнеш всичко - маха се фабричния имобилайзер (обикновено модула е зад CD-то, до краката), сменя се патронника с такъв с обикновен ключ, и трябва да се смени и ECU-то с такова без код-защита. И тва май не е всичко ...
Инак усещам, че може би ще имаме новина :headbang:
Ако говорите за 155-92 година...нещо сте в грешка..:smoke:
Alfa User
23-07-2012, 06:53
Ако говорите за 155-92 година...нещо сте в грешка..:smoke:
Тц, не е за '92 въпроса :)
Furious 155
23-07-2012, 09:25
@VFTI - Мисля че може да се прочете чипа от екуто и да се разкара кода(текста) за проверка през имобилайзера. Има вероятност да свети постоянно лампата, но това мисля няма да ти е проблем. Знаеш към кой да се обърнеш за това. ;)
mimouzunov
23-07-2012, 12:27
@VFTI - Мисля че може да се прочете чипа от екуто и да се разкара кода(текста) за проверка през имобилайзера. Има вероятност да свети постоянно лампата, но това мисля няма да ти е проблем. Знаеш към кой да се обърнеш за това. ;)
Има и дървен начин за оправия :evil:
Да се изчопли електрониката от ключа и да се лепне някъде около патронника :drums: Остава само да се врътне с какъвто и да е ключ и ок!!!
Несъм го пробвал това но няма причина да не стане...
don_pepone
23-07-2012, 17:52
Има и дървен начин за оправия :evil:
Да се изчопли електрониката от ключа и да се лепне някъде около патронника :drums: Остава само да се врътне с какъвто и да е ключ и ок!!!
Несъм го пробвал това но няма причина да не стане...
Става става, на служебната темпра така го направихме ;)
Добре де. А "тази електроника" в ключа няма ли някаква батерия или нещо такова? Ако може да се изчопли и метне звучи окей. По скоро ме притеснява, че в някакъв момент ще се бъгне и ще мине в режим "няма да запаля", а като няма код карта и другите тъпотии...
Варианта, който Алекс предлага за смяна на ЕКУ-то и патронника Е ли е възможен :)
- махане на имобилайзер
- нов патронник
- еку от 2.0 8в без кьорава екстра
Нещо друго трябва ли?
mimouzunov
23-07-2012, 19:06
Батерия няма... Ключа се захранва безжично :evil: ...
Та маха се платката от ключето и се залепва от вътре на пластмасата до контактния ключ (или някъде в близост).. Най-евтино и рационално е...
don_pepone
23-07-2012, 22:11
А ве хора,азз ли съм мноо зле или няистина няма как да си поръчам един панелен филтър J&R за моята убавица. Рових се и намирам разни сайтове ,ама няма откъде да си поръчам,камоли и отстъпка да си уредя :). Дайте да измислим нещо.
А ве хора,азз ли съм мноо зле или няистина няма как да си поръчам един панелен филтър J&R за моята убавица. Рових се и намирам разни сайтове ,ама няма откъде да си поръчам,камоли и отстъпка да си уредя :). Дайте да измислим нещо.
Ще ти вземем бре..>Даже и с остъпка.
Виж обади се в Хеед91
http://www.heed-auto.com/index.php?option=com_content&task=category§ionid=2&id=3&Itemid=73&lang=bg
Ако няма питай за цена и да ти доставят и след 7ми август ще ти го взема и изпратя.
Едно време вземах от там с 20% отсътпка като член на клуба, незнам сега дали важи обаче :)
А сега някой да каже. Ако на модерната 155ца 1.8 8в и се сложи от старото еку без никаквите щуротии от 2.0 8в ще запали ли ?
thecleaner
23-07-2012, 23:52
Ще ти вземем бре..>Даже и с остъпка.
Виж обади се в Хеед91
http://www.heed-auto.com/index.php?option=com_content&task=category§ionid=2&id=3&Itemid=73&lang=bg
Ако няма питай за цена и да ти доставят и след 7ми август ще ти го взема и изпратя.
Едно време вземах от там с 20% отсътпка като член на клуба, незнам сега дали важи обаче :)
А сега някой да каже. Ако на модерната 155ца 1.8 8в и се сложи от старото еку без никаквите щуротии от 2.0 8в ще запали ли ?
Добре де Венциславе, чудеса от храброст ще направиш само и само да не си извадиш един резервен ключ. Нещо не схващам ще я крадеш ли кво ли? План Б вадиш си 2 обикновенни ключа, захакваш тоя с гривната да неутрализира, тоест да си чете имото и караш.
Добре де Венциславе, чудеса от храброст ще направиш само и само да не си извадиш един резервен ключ. Нещо не схващам ще я крадеш ли кво ли? План Б вадиш си 2 обикновенни ключа, захакваш тоя с гривната да неутрализира, тоест да си чете имото и караш.
Аз се чудех,кой ми сви задната емблема и капачките на винтилите ,а то какво било. Венци си присвоява по-малко от колицата ми. :Bolt:
Просто не искам да се стига до ситуация, при която съм на майната си а тя не иска да запали, защото имобилайзера и си имал собствено мнение...А на тия баби това е напълно възможно и се е случвало на доста колеги вече:shutup: С друго еку и изкормяне на лампата ще стане ли?
Furious 155
24-07-2012, 09:26
Просто не искам да се стига до ситуация, при която съм на майната си а тя не иска да запали, защото имобилайзера и си имал собствено мнение...А на тия баби това е напълно възможно и се е случвало на доста колеги вече:shutup: С друго еку и изкормяне на лампата ще стане ли?
Ами аз ползвам само единия ключ откак я имам тая кола - винаги се е познавал ключа... и те така. Иначе си имам и втория и кафявия мастър и картите... нейде из нас са. :)
Ма не му мисли толкова, ако ти е харесала някоя 155-ца и е само с един ключ, това ти е основа за малка промяна в цената.;)
don_pepone
25-07-2012, 00:41
Имам 1 въпрос :)
Трябва да си осигуря мазане с налягане за допълнителен агрегат,който мисля да поставя на колата :)
На моята кола има маслен радиатор,който обаче се захранва с масло само след като отвори термостата. Та се чудя дали да махна термостата на маслото и да сложа някаква тетка и оттам да взема налягане или може да се пробие някъде фланеца около филтъра и оттам да се вземе :)
Абе въпросът ми е откъде и как да взема масло под налягане
digitalundgrd
25-07-2012, 09:13
Турбо ли ще слагаш?
Furious 155
25-07-2012, 09:33
Турбо ли ще слагаш?може и компресор да е. ;)
Честно казано вероятно трябва да е около масления филтър, но хич не съм сигурен - потърси подобни проекти и виж там как е реализирано!
don_pepone
25-07-2012, 15:59
изпадна ми едно компреспрче от CLK 230 на добри пари,а аз и без това се.чудех какво да направя за да я накарам да повървява повечко,че вече 4. години я карам и ми е бавна.
Ами днес се случи...с малко премеждия от страна на продавача и загубено време, но всичко стана...
Alfa Romeo 155 1.8 8v MY SPORT 95
Двигателя мърка, колата има съвсем леки външни забележки. Вътре няма протрито но има мръсно. Никакви ръжди. Всичко работи безупречно, двигателя пее и държи налягане въпреки, че е с много старо масло. Карана е само на бензин. Утре влиза за обслужване на масла и филтри и лек ремонт на климатика, че нещо днес на искаше да работи(преди 2 седмици работеше-сигурно е таблото)
Винаги съм знаел, че да съм собственик на две толкова сексапилни дупенца ще е по-добре от колкото на едно...Леле колко са якиииии...
Ето я и обявата
http://www.cars.bg/u433270
don_pepone
25-07-2012, 17:54
Браво браво - много добре изглежда ;)
Alfa User
25-07-2012, 18:06
Ехааа, честита да ти е, Венци - много да те слуша и дълго да си се возите заедно !!!
Браво, хубав екземпляр си намерил !!!
thecleaner
25-07-2012, 20:06
Да ти е честита Венци. С най-якия салон е :)
Alfa User
25-07-2012, 21:21
Мда, салона е много готин - вече 3 години не мога да се нарадвам на моя :)
Обаче с риска да ми се намръщи Венци - волана не е от тази кола - трябва да е подобен или аналогичен на този :
Мда, салона е много готин - вече 3 години не мога да се нарадвам на моя :)
Обаче с риска да ми се намръщи Венци - волана не е от тази кола - трябва да е подобен или аналогичен на този :
Има и версии с този волан*прашката* Алекс.
thecleaner
25-07-2012, 22:46
Има и версии с този волан*прашката* Алекс.
Точно, без Еърбег когато е ;)
Furious 155
25-07-2012, 22:58
...
Честито сектанте! Да те слуша повече дори и от предишната 155. Много е лачена на снимките от обявата! Дано я опазиш такава!
Най-готиното е че като гледам двигателния отсек, всичко е оригинално.
УСПЕХ!
mimouzunov
25-07-2012, 23:10
Екстра е бабата... или по-скоро лелята... :mrgreen:
Прилича на моита баба когато я купувах преди 5 години (лъскава)..
Дано наистина я опази от разни ужулвания и надрасквания и всякакви такива защото всеки ден като си видя деругите по калника и вратата :new_Eyecrazy: :-?
Коя ли върви повече!? Старата или новата :mrgreen:
don_pepone
25-07-2012, 23:12
Имам 1 въпрос :)
Трябва да си осигуря мазане с налягане за допълнителен агрегат,който мисля да поставя на колата :)
На моята кола има маслен радиатор,който обаче се захранва с масло само след като отвори термостата. Та се чудя дали да махна термостата на маслото и да сложа някаква тетка и оттам да взема налягане или може да се пробие някъде фланеца около филтъра и оттам да се вземе :)
Абе въпросът ми е откъде и как да взема масло под налягане
Все пак макар и да си ровя из темите за турбота ,аз съм отворен за предложения и идеи по тоя въпрос :)
mimouzunov
25-07-2012, 23:19
Все пак макар и да си ровя из темите за турбота ,аз съм отворен за предложения и идеи по тоя въпрос :)
Масло... от датчика за налягане с някакъв вид троиник а това което се връща в двигателя или през отвора за датчика минимално количество или да се пробива наново, (а защо не и през щеката за маслото :mrgreen: )
Според мен една от най-добрите теми на тая вълна :guns:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=15205
don_pepone
25-07-2012, 23:26
:) Аз обратното масло съм го измислил гениално :) - към маркуча на масленият сепаратор ,който връща към картера :)
И мерси за линкчето :)
:) Аз обратното масло съм го измислил гениално :) - към маркуча на масленият сепаратор ,който връща към картера :)
И мерси за линкчето :)
На шестака не знам колко е голям този муркуч ама ако е като на Т. Спарка просто забрави да стане тва с оттичането
честито Венцииии ... искам скоро да ме повозиш с новата ти 155ца! :)
Furious 155
26-07-2012, 16:59
честито Венцииии ... искам скоро да ме повозиш с новата ти 155ца! :)Дойде време след обслужването й, да излезе на чертата ;)
Честито, Венци, за новата придобивка. Новото купе хваща погледа много, изглежда по-актуално от много нови коли :)
mimouzunov
26-07-2012, 17:12
На живо е точно като на снимките!
don_pepone
26-07-2012, 18:14
На шестака не знам колко е голям този муркуч ама ако е като на Т. Спарка просто забрави да стане тва с оттичането
Ами нее много голям,но мисля да го сменя и най- много да разширя малко входа към картера,но това е само идейно решение засега- трябва да го поогледам и да преценя :)
mimouzunov
26-07-2012, 21:20
Ами нее много голям,но мисля да го сменя и най- много да разширя малко входа към картера,но това е само идейно решение засега- трябва да го поогледам и да преценя :)
Ф20 примерно го докараи...
Мерсии :) А Сираков, аз още тази вечер съм готов. Тъкмо да видим разликата след като сваля катализатора:magic::magic: Днес и сложих 5w40 + маслен и въздушен филтър...Тръгна доста по-добре...ама тоя резервоар прави водовъртеж:wierdo: 55лв. 20литра?!?!?! ибасиии ужаса...
Другото е че смених джантите(понеже гумите са зле 205/50/15) та 2 часа въртях джанти пред блока. Всички крушки сменени, оборудвана с касетофонче и стелки + чистачките от старата баба :):):)
Малееееееее на старата баба как и тичат тия широки джанти с 205 гуми...просто са създадени за ниско окачване и старото купее:hitbycupid::hitbycupid:лудница...
Събирам мнения с кои джанти да оставя новата. НОвите са MiM произведени в италия ЕТ35 7J 15" ..като килограми мисля, че нямат разлика:unsure: имат охлузвания, но са в доста добро състояние:unsure:
don_pepone
26-07-2012, 21:38
Ф20 примерно го докараи...
Аз бях оглеждал как се оттича маслото от сепаратора,ама на моя мотор е малко кът мястото и не се вижда почти нищо,видях само че маркучето минава през стойката на динамото и после на къде отива... бали мааму :)
mimouzunov
26-07-2012, 22:02
Аз бях оглеждал как се оттича маслото от сепаратора,ама на моя мотор е малко кът мястото и не се вижда почти нищо,видях само че маркучето минава през стойката на динамото и после на къде отива... бали мааму :)
Сега е кофти сезон и няма работа (финанси), иначе щях да се хващам и аз с разни духалки... Одавна да бях взел и това което ти даваше ама... Има по-важни неща :???:
vaklinator
26-07-2012, 22:40
маслото се вади след масления радиатор и веднага го завираш към турбото.
обратното е елементарно, хората са го казали преди мен
don_pepone
26-07-2012, 23:03
Интересно... към радиатора не отива ли масло след като му се отвори термостата....?
digitalundgrd
27-07-2012, 02:18
.
Събирам мнения с кои джанти да оставя новата. НОвите са MiM произведени в италия ЕТ35 7J 15" ..като килограми мисля, че нямат разлика:unsure: имат охлузвания, но са в доста добро състояние:unsure:
Според мен си сложи старите джанти на "новата" кола :go:
Alfa User
27-07-2012, 05:58
Събирам мнения с кои джанти да оставя новата.
Точно тоя вариант на оригиналните джантета на мен ми харесва повече - също гласувам за "старите" джанти на новата :th_up:
mimouzunov
27-07-2012, 09:14
Разби ми се тампона на макферсона... За 3-ти път...
Неможе ли да заваря сърцевината му защото ми писна... :chair:
don_pepone
29-07-2012, 12:25
А добро утро бее секта или добър ден :)
Ставайте и по басейните да ходим :on_da_beach:
Alfa User
29-07-2012, 15:04
Ставайте и по басейните да ходим :on_da_beach:
Епа сектата от басейн се връща ... на Брацигово беше много як купоня - както обикновено де !
don_pepone
29-07-2012, 19:08
А браво,аз пък сега от Елена идвам от едно басеинче там... мммм много хубавко!
Снощи на какво басейнче бях...:tequilla:
Ами днес се случи...с малко премеждия от страна на продавача и загубено време, но всичко стана...
Alfa Romeo 155 1.8 8v MY SPORT 95
Двигателя мърка, колата има съвсем леки външни забележки. Вътре няма протрито но има мръсно. Никакви ръжди. Всичко работи безупречно, двигателя пее и държи налягане въпреки, че е с много старо масло. Карана е само на бензин. Утре влиза за обслужване на масла и филтри и лек ремонт на климатика, че нещо днес на искаше да работи(преди 2 седмици работеше-сигурно е таблото)
Винаги съм знаел, че да съм собственик на две толкова сексапилни дупенца ще е по-добре от колкото на едно...Леле колко са якиииии...
Ето я и обявата
http://www.cars.bg/u433270
Честито Венци,много е хубава, само безаварийно! Вече е виждам със спортното окачване:)
ivopetrov_1982
30-07-2012, 11:06
много ще и отива да бъде ниска!честито и от мен и много без аварийни!
Колеги,побърках се с тея тъпи маркучета за бензина.Преди около година реших профилактично да си сменя горивопроводите (там където е маркуч) и не ще и не
ще да стане като хората. Става дума за маркучите около горивната рейка и вътре при бензиновата помпа.В момента съм сложил 8 мм (оригинално е 7,5 мм) някакъв много як маркуч. Той самият не се цепи или пробива,но с времето му изтъняват стените и се отпуска сам,в резултат на което почва да ми пръска с бензин по двигателя.Няколко пъти ми се измъква от щуцера-или на рейката или директно отзад при бензиновата помпа. Голямо притягане беше, вече взеха да изпускат скобите-кажете ми има ли някаква особеност,в скобите ли е проблемът, маркучът ли е виновен,че е с половин милиметър по-широк?
mimouzunov
30-07-2012, 20:42
Абе... маркучи...
Мен една лелка ми отвя калника вчера...
Паркирам си аз излизам от колата и в тоя момент лелката се мъчи да паркира до мен.. Дотук добре ама в момента в които се отдалечих малко се чу един звук които няма как да се сбърка... Последва моментално тичане от моя страна към колата ама късно! Калника изкривен баш на ръба (заден ляв) а лелката с газ се изнесе (нямаше как да я спра просто)...
Преди време заден калник и врата одрани незнам от кои сега ме натресоха... За 5 години от как я имам несъм и направил и една деруга аз ама въпреки това вече не прилича на нищо... То не бяха драскания по калници и врати, опити да я отварят, джип се спря в мен преди време докато си седях на светофар сега вече и крива ламарина, олющена от всякъде от разни които си отварят вратите с крак... Нямам думи... Ще я снимам тея дни да я видите...
Колеги,побърках се с тея тъпи маркучета за бензина.Преди около година реших профилактично да си сменя горивопроводите (там където е маркуч) и не ще и не
ще да стане като хората. Става дума за маркучите около горивната рейка и вътре при бензиновата помпа.В момента съм сложил 8 мм (оригинално е 7,5 мм) някакъв много як маркуч. Той самият не се цепи или пробива,но с времето му изтъняват стените и се отпуска сам,в резултат на което почва да ми пръска с бензин по двигателя.Няколко пъти ми се измъква от щуцера-или на рейката или директно отзад при бензиновата помпа. Голямо притягане беше, вече взеха да изпускат скобите-кажете ми има ли някаква особеност,в скобите ли е проблемът, маркучът ли е виновен,че е с половин милиметър по-широк?
На мен когато ми се сцепи единият на рейката, от първата железария взех обикновен маслоустойчив маркуч (дали 7мм или 8мм не помня), вкарах го колкото може да влезе повече - до сгъвката на рейката, после по две скоби навсякъде една до друга и заспа работата - вече 4 години не са мръднали :)
Снощи на какво басейнче бях...:tequilla:
:rotfl::rotfl::rotfl:
На мен когато ми се сцепи единият на рейката, от първата железария взех обикновен маслоустойчив маркуч (дали 7мм или 8мм не помня), вкарах го колкото може да влезе повече - до сгъвката на рейката, после по две скоби навсякъде една до друга и заспа работата - вече 4 години не са мръднали :)
Не се бях сещал, че може с по две скоби да се хванат..благодаря ти колега :) Иначе щуцерите на рейката са си доста шибани-почти нямат разширение в края, което да законтря маркуча :nono:
don_pepone
30-07-2012, 23:26
Аз преди 2 години реших да сменя оригиналните маркучи около рейката и сложих Семперит с по 2 скоби на всеки край и смея да кажа че съм забравил за тоя проблем повече.
Мимо.. искренно не ти завиждам брат,чесно. Аз ако видя някой да напрай така вервай ми няма да избяга и като го настигна ни лелки ни чичковци ме интересуват....
П.С. Не видя ли номера на тая лелка да се обадиш в КАТ
Давай да я издирим тая лелка...тя щом е спряла веднъж там,пак ще спре-престъпникът винаги се връща на местопрестъплението . Между другото, don_pepone, вчера да си пътувал около Търново? Щото се разминахме с една зелена алфуна, доста ниска беше и май пишеше 2.5 отзад.Не можах да прочета добре,щото много бързо мина :D
ivopetrov_1982
01-08-2012, 10:55
Абе... маркучи...
Мен една лелка ми отвя калника вчера...
Паркирам си аз излизам от колата и в тоя момент лелката се мъчи да паркира до мен.. Дотук добре ама в момента в които се отдалечих малко се чу един звук които няма как да се сбърка... Последва моментално тичане от моя страна към колата ама късно! Калника изкривен баш на ръба (заден ляв) а лелката с газ се изнесе (нямаше как да я спра просто)...
Преди време заден калник и врата одрани незнам от кои сега ме натресоха... За 5 години от как я имам несъм и направил и една деруга аз ама въпреки това вече не прилича на нищо... То не бяха драскания по калници и врати, опити да я отварят, джип се спря в мен преди време докато си седях на светофар сега вече и крива ламарина, олющена от всякъде от разни които си отварят вратите с крак... Нямам думи... Ще я снимам тея дни да я видите...
много кофти се е получило с лелката мимо!и аз като теб не съм и направил нито една драскотина за 4-ри години но има хора който ни заместват и ни отменят за да си направят кефа!:screwy:на мен онзи ден някой ми е забърсал дясното огледало и сега се налага да боядисвам!сега тъкмо ще боядисам и двете барабар и спойлера:drool:поздрави
mimouzunov
01-08-2012, 16:55
:spam_laser:
ivopetrov_1982
01-08-2012, 18:40
:spam_laser:
мале ужас!:shocking:кофти че е на ръба!мимо ти в младост ли живееш?случайно до ОМВ-то на цариградско!:bg:
mimouzunov
01-08-2012, 20:55
мале ужас!:shocking:кофти че е на ръба!мимо ти в младост ли живееш?случайно до ОМВ-то на цариградско!:bg:
Там ми е работата... Мисля като имам време да пробия вътрешната ламарина и да го изчукам колкото може.
Там ми е работата... Мисля като имам време да пробия вътрешната ламарина и да го изчукам колкото може.
Може и без. Просто намери подходящ 'леко' крив прът/траба с подходяща дължина. като откриеш всичко вътре и махнеш стопа, може се бръкне от различни страни. По миналата година, на точно същото място но на десния калник, бях се "подпрял" и се притеснявах , че ръба няма може се възстанови, обаче моя майстор теникиджия имаше всякакви размери и видове траби, и със силата на чука така го възстанови, че всякаш му нямаше нищо. Ест. се напука боята де, но го мина със шкурка, малко кит, после пръсна почти целия калник и в момента ако го видиш, няма как да разбереш, че калника е правен.
рязането на вътрешната ламарина на купето, отслабва тази точка на колата, и не дай се боже някой да те хакне отзад на тази точка, последствията, ще са по-драматични. (да не дава господ такива инциденти)
mimouzunov
02-08-2012, 13:00
Е аз ако ще "режа" от вътре то това ще е само една дупка с диаметър 8мм.. Като се навия да правя каквото и да е ще пиша...
Преди малко прегледах пак какво е положението... Дори и да се махне светлината отзад пак няма достъп! Единствения такъв се пада през малката дупка, но от там незнам кои какво може да направи. Все пак пробих една дупка Ф12 и с малко блъскане постигнах някакъв ефект (изпада ми боята и нащърбих ламарината)! Поне намазах тенекията да не тръгне да ръждясва сега.
Натиснатото се пада там където е жълтото кръгче...
Е аз ако ще "режа" от вътре то това ще е само една дупка с диаметър 8мм.. Като се навия да правя каквото и да е ще пиша...
Преди малко прегледах пак какво е положението... Дори и да се махне светлината отзад пак няма достъп! Единствения такъв се пада през малката дупка, но от там незнам кои какво може да направи. Все пак пробих една дупка Ф12 и с малко блъскане постигнах някакъв ефект (изпада ми боята и нащърбих ламарината)! Поне намазах тенекията да не тръгне да ръждясва сега.
Натиснатото се пада там където е жълтото кръгче...
Пробвай да "ръгаш" (:D) от дясната голяма тапа, малко по диагонал се пада и с лек напън. Дано успейш да го възстановиш напълно.
mimouzunov
02-08-2012, 15:53
На груб строеж :coolio:
Толкова за момента! (днес)
Евала! Добре си го възстановил! Като го нагласиш и пръснеш и боята направи някоя снимка да видим :)
mimouzunov
02-08-2012, 16:50
Евала! Добре си го възстановил! Като го нагласиш и пръснеш и боята направи някоя снимка да видим :)
Ооо... далече съм още от бои и тн! А и колко да се старая няма да стане както си е било! + това несъм специалист с бои китове и тн!
Абе колеги-като сменяте маслото на скоростната кутия,нали пробката за източване е долу до носача....как успявате да наврете инструмент там и какъв е тоя инструмент?? Щото аз имам шестограм точно такъв,но не можеше да се навре,отрязах го и пак не става-врътва половин оборот и не може да захване пак....как става тоя номер???
Отрязаното парче + здраво звездо-гаечно ключе 12 + тръба за рамо.
Отрязаното парче + здраво звездо-гаечно ключе 12 + тръба за рамо.
Стана! Само че се получи по малко по-различна схема:
Отрязаното парче+нездраво ключе 12 и голям ключ за рамо=счупено ключе 12+един час блокаж докато ме подсети един приятел,че имам друг ключ 12 хубав и в крайна сметка стана. Благодаря за съвета! Маслото е Тутела ZC 75 Synth, уж е синтетично, мирише както старото, казано другояче-на чесън :D Разлика...трудно да се каже-задна влиза по-лесно сякаш. Лошата новина е, че пак май ми е протекъл работния цилиндър на съединителя :crybaby: А е нов...и трети по ред откак съм взел колата
vaklinator
02-08-2012, 21:03
Добре си я усрал.. :)
ей тука скивай как става http://vaklin.hit.bg/
.... Лошата новина е, че пак май ми е протекъл работния цилиндър на съединителя :crybaby: А е нов...и трети по ред откак съм взел колата
Рамото от вилката за скоростите на типо, жило за съединителя, педала от Типото к-т - и изхвърляш помпите ;-)(да кажем, че типото е например 1.6 моно - жилата са различни на дължина 3 вида).
Май май накрая така ще стане...
don_pepone
04-08-2012, 19:22
Ммм... алфуната живна след смяната на свещите- NGK-то мноо добре се отрази
http://vbox7.com/play:495ed8abbc само дето ми падна накрая батерията на телефона :( иначе подмина 220км/ч
PEPI-2ALFA
05-08-2012, 07:03
Е аз ако ще "режа" от вътре то това ще е само една дупка с диаметър 8мм..
На брат ми 155-цата в Италия е правена след такъв удар и още липсва парче 20 на 20 см.
Имам едно въпросче. Новата 55чка я взех с ядове в моторчето за празен ход. Всъщност така си мислех. Понякое време, понякога, когато тя си реши започва да работи на 3800об. на магистралата не е проблем, защото е тип "автопилот" , но иначе е ужасно...
Някой път започва на 5тата минута след като я запаля, а някой след 2 часа. Смених моторчетата с на другата ми която работи перфектно и пак няма разлика. Идеи, съвети, предложения :cheers::cheers::cheers:
Закачана е на диагностика и няма грешки- има грешка само като разкача моторчето.
don_pepone
06-08-2012, 13:15
Венци,моята правеше така ,но вдигаше до 1800-2000 и то само като е студена,но излезе че смуче въздух от няколко места и като оправих пропуските и се оправи. провери си всмукателната система и виж като размърдаш наред маркучи и всякви съединения дали мени обортите .
Ами не не...Просто нещо по тоците ми се струва, защото изведнъж всякаш прещраква и директно забожда 3800об. което е макс на моторчето на празния ход...все едно дава на късо...
don_pepone
06-08-2012, 18:51
Хммм интересно,чак ме заинтригува.
П.С. Нищо не казахте за клипчето ми по горе.. нито оплюване нито похвала чак се притесних :)
thecleaner
06-08-2012, 18:53
Хммм интересно,чак ме заинтригува.
П.С. Нищо не казахте за клипчето ми по горе.. нито оплюване нито похвала чак се притесних :)
Екстра е V6 така, не е некъв самолет ма върви прилично. Средна към ниска 16ка по мои сметки ;)
Ами не не...Просто нещо по тоците ми се струва, защото изведнъж всякаш прещраква и директно забожда 3800об. което е макс на моторчето на празния ход...все едно дава на късо...
Разчопли буксата.
Там някъде е !
mimouzunov
07-08-2012, 14:30
"моторчето" за ниските обороти се управлява дирекно от ЕЦУ-то... Тоест два от кабелите на моторчето отиват в "компютъра" а последния кабел (оранжав) отива в релето което пуска + на бензиновите дюзи (това реле пуска и + към релето на бензиновата помпа а и към бобинката на релето за вариатора)
За да забива на тея обороти "моторчето" се завърта в краино положение... Трябва да се рови и да се прегледат връзките около релетата под дебитомера, клемата на "моторчето" и като за финал клемата на ецу-то (а и самото то също :gruebel: )...
digitalundgrd
07-08-2012, 14:38
Аз мисля, че вчера Румен (rubig) му оправи моторчето на празния ход :)
don_pepone
07-08-2012, 16:51
. Средна към ниска 16ка по мои сметки ;)
Това с 16-ката не го разбрах нещо :) :gruebel: ( можеби за времената)
Това с 16-ката не го разбрах нещо :) :gruebel: ( можеби за времената)
Иска да каже, че ако отидеш на ДРАГ, колата ще даде м/у 16.00 - 16.49 секунди на 400 метра. :)
Предните главини от Темпра 1.9тд стават ли на 155 1.9тд
don_pepone
07-08-2012, 17:43
Иска да каже, че ако отидеш на ДРАГ, колата ще даде м/у 16.00 - 16.49 секунди на 400 метра. :)
Ахам ясно,това и предполагах ама не бях сигурен :) , а това в ква графа влиза като време... долу горе добре или хахах
"моторчето" за ниските обороти се управлява дирекно от ЕЦУ-то... Тоест два от кабелите на моторчето отиват в "компютъра" а последния кабел (оранжав) отива в релето което пуска + на бензиновите дюзи (това реле пуска и + към релето на бензиновата помпа а и към бобинката на релето за вариатора)
За да забива на тея обороти "моторчето" се завърта в краино положение... Трябва да се рови и да се прегледат връзките около релетата под дебитомера, клемата на "моторчето" и като за финал клемата на ецу-то (а и самото то също :gruebel: )...
Това ще го помним и ако пак се появи ще се търси проблема.
Днес обаче цял ден не ми го е правило. Това което Румен направи е да изчистим "потенциометърчето" на дросела. Едно такова малко като кибритена кутийка и една букса се забива. Сваля се буксата, две винтчета и след това не помня с какво го почисти. За момента не дава ядове и ако така продължи значи това е бил проблема и ще го напиша и в "полезни за 155"...
Тониииииии при мен имаш една тениска и стикер!!
---------- Post added at 18:15 ---------- Previous post was at 18:08 ----------
Предните главини от Темпра 1.9тд стават ли на 155 1.9тд
Какво имаш предвид под главини...
155 отпред са сменящи се лагери
SKF е 78лв. а FAG 70лв...
отзад 155цата е с лагер главини:
С АБС- цената не ми се пише....250лв. клиент..
без -90лв. SKF
И ДА темпрата е със същите лагери и лагер главини :)
Аз пък мисля, че тоя проблем съвсем не е само от моторчето за празния ход. Мисля, че то самото не може да вдигне на повече от, да кажем, 2000 оборота. Не знам дали сте отваряли такова, но вътре сърцевината му е разделена на три и има три медни четки, всяка от които се опира и се движи по една от трите части на сърцевината. Като стигне четката по мястото, където има пролука в сърцевината и моторчето връща оборотите, т.е. движението му и съответно въздуха, които пропуска към ДВГ-то е ограничено и не мисля, че може да пусне толкова въздух, че да форсира двигателя до 4000 оборота.
Дими, ако си прав , всичко звучи логично, то вероятно проблема наистина е в потенциометърчето...Както казах днес карах цял ден...да се надявам и следващите дни да няма проблем :):)
Ами не съм сигурен в това, което ти казвам, но така си мисля-пробвай да прехвърлиш и потенциометъра от другата 55-ца и то ще си покаже. Да не е по-елементарен проблемът-дроселът как е? Да не би той да запецва в отворено положение нещо...щото то наистина няма пък как да се форсира,ако не й дойде въздух отнякъде
mimouzunov
07-08-2012, 21:39
Аз пък мисля, че тоя проблем съвсем не е само от моторчето за празния ход. Мисля, че то самото не може да вдигне на повече от, да кажем, 2000 оборота. Не знам дали сте отваряли такова, но вътре сърцевината му е разделена на три и има три медни четки, всяка от които се опира и се движи по една от трите части на сърцевината. Като стигне четката по мястото, където има пролука в сърцевината и моторчето връща оборотите, т.е. движението му и съответно въздуха, които пропуска към ДВГ-то е ограничено и не мисля, че може да пусне толкова въздух, че да форсира двигателя до 4000 оборота.
Според мен "моторчето" за ниските обороти може да накара двигателя да развие и над 2000 оборота ако нее наред нещо...
Е,не споря,просто си мисля,че ако моторчето може да пусне толкова въздух,че да форсира мотора до 4000 оборота (което е половината от оборотомера), то тоя голям дросел колко въздух може да пусне? Така де, дроселът го отваряш наполовина, за да се форсира мотора до тея обороти и си мисля, че моторчето за празния ход не може да осигури тоя въздух...но може и да греша
Тониииииии при мен имаш една тениска и стикер!!
......
отзад 155цата е с лагер главини:
С АБС- цената не ми се пише....250лв. клиент..
без -90лв. SKF
Еми утре ще ти се обадя, да се разберем. :)
Колкото до главината отзад, зимата бях сменял двете задни главини. Едната ми струваше 85 лв. с отстъпка при Лисан. (с АБС)
Марката сега не и помня името /мога да го издиря/, но си бяха добри лагери. Вече направих 10К+ км без проблеми.
Колеги, споделете лесно ли се сменят крушките за габаритите на алфа 155 8v......има ли нещо, за което трябва да се внимава да не се счупи примерно? Крушките универсални ли са за всички коли или не?
[QUOTE=mont78;1106019]Колеги, споделете лесно ли се сменят крушките за габаритите на алфа 155 8v......има ли нещо, за което трябва да се внимава да не се счупи примерно? Крушките универсални ли са за всички коли или не? http://am_application.osram.info/publish/index_en.html Това са ти крушките.А за смяната,първо трябва да откачиш скобите,които държат пластмасовата капачка на фара.Издърпваш буксата на габарита и си сменяш крушката.Ако е левия габарит ще трябва да си махнеш въздуховода към филтърната кутия,щото пречи.Не е кой знае каква философия.Поздрави
[QUOTE=mont78;1106019]Колеги, споделете лесно ли се сменят крушките за габаритите на алфа 155 8v......има ли нещо, за което трябва да се внимава да не се счупи примерно? Крушките универсални ли са за всички коли или не? http://am_application.osram.info/publish/index_en.html Това са ти крушките.А за смяната,първо трябва да откачиш скобите,които държат пластмасовата капачка на фара.Издърпваш буксата на габарита и си сменяш крушката.Ако е левия габарит ще трябва да си махнеш въздуховода към филтърната кутия,щото пречи.Не е кой знае каква философия.Поздрави
Благодаря!!!!:cheers: