View Full Version : 155 ОБЩИ ПРИКАЗКИ - "ДЪРА БЪРА"
Тцтцтц пустиняци....
Ще трябва да си мажа сърцето не знам дали ще издържи :lol:
Тцтцтц пустиняци....
Ще трябва да си мажа сърцето не знам дали ще издържи :lol:
ти си коравак бре:prescription::grin:
Мъро продаде алфата-край:death:
Защооооо....
reloading
12-02-2013, 20:16
жалко мнооого жалко :( , дано да е някой поне да се похвали тук..
Не е жалко,ще си купува БМВ,най-после и той да се качи на кола-хахаха ебавам се.
Да не ви е скучно, те ви нещо от моето мазе!:Tease:
https://www.youtube.com/watch?v=_9Ia4U7o3nc
Нещо да ви напомняа?:drinking:
Мъро продаде алфата-край:death:
Защооооо....
Като го знам Мариянката колко време я чаката тази кола и с какъв мерак я купи...ебаси чак на мен ми стана тъжно:icon_frown:
Като го знам Мариянката колко време я чаката тази кола и с какъв мерак я купи...ебаси чак на мен ми стана тъжно:icon_frown:
И на него му е тъжно , но човечеството трябва да се стреми към прогрес. :sad:
жалко мнооого жалко :( , дано да е някой поне да се похвали тук..
Тук никой няма да се похвали. Във форума получих точно 1 запитване за автомобила.
Момчета недейте да губите кураж и повечко газ за 155-ците. :go:
И сега кво? ;)
Времето ще покаже бат Ники. :cheers:
Васил Петров
13-02-2013, 14:51
На тролея. :BIGsmile:
На тролея. :BIGsmile:
Васето ще ме вози. :coolio:
thecleaner
13-02-2013, 16:30
Васето ще ме вози. :coolio:
Ма кат гледам Мариански, отидохме на никога повече АР :devil:
Времето ще покаже бат Ники. :cheers:
Само да не предаваш сектата! :cheers:
Ма кат гледам Мариански, отидохме на никога повече АР :devil:
159 ще си купя като си продам дроба. :devil:
Furious 155
13-02-2013, 17:08
Значи на нещо такова ще се дрифтиш :)
http://my.is/forums/attachments/f47/12412d1183155506-new-is300-drift-king-img_0887.jpg
face/off
13-02-2013, 17:49
Кажи поне мераклия ли е този който я взе!!!
И ако си търсиш кола има една перфектна лимузина за теб,обгрижвана с много любов,салон от алкантара и пет цилиндров мотор:wierdo:
Кажи поне мераклия ли е този който я взе!!!
И ако си търсиш кола има една перфектна лимузина за теб,обгрижвана с много любов,салон от алкантара и пет цилиндров мотор:wierdo:
Уж е мераклия, ще го видим.
Вендо твоята кола е страхотна , признал съм го отдавна.
Ще търся нещо 4Х4.
Ауди 100 куатро?!:wierdo:
don_pepone
13-02-2013, 19:50
Тук никой няма да се похвали. Във форума получих точно 1 запитване за автомобила. :go:
хаххх братле и аз така,което ме ооочудва яко
thecleaner
13-02-2013, 19:51
Умни момчета сте а ви е чудно защо. Трее ли ви жокер.
vaklinator
13-02-2013, 22:59
И моята е за продаване
Ако някой я иска......
Уж е мераклия, ще го видим.
Вендо твоята кола е страхотна , признал съм го отдавна.
Ще търся нещо 4Х4.
аз съм 4x4 бреее искаш ли ма на гости
сети ма ако сам забраил кат те вида е ти тегла един боц
etrovskii
14-02-2013, 16:59
http://www.cars.bg/u969089
Купи си тази
http://www.cars.bg/u8035
или тази щети ходи
То как е тръгнало,да взема и аз да пусна една обява в раздел "Продава".:crazy::phone:
Днес пред КАТ гледам на Марианчо "молнията" загледах водача ми се стори друг, викам сигурно брада е пуснал ама пък не ми заприлича, пък той я бил продал :bash:
vaklinator
16-02-2013, 07:28
Днес пред КАТ гледам на Марианчо "молнията" загледах водача ми се стори друг, викам сигурно брада е пуснал ама пък не ми заприлича, пък той я бил продал :bash:
Мърито е предател:duel:
Сега ще му скимне да купи БДЖ
BillyBoy`
16-02-2013, 12:17
Чул те господ.:).
[QUOTE=BillyBoy`;1180446]Чул те господ.:).[/QUOT И аз така. Днеска една 155 , абсолютна червена 2.0 лъскачка и свирнах, ама не ме разбраха!:prison:
За това и се опивам сега!:drunk:
Ако има мераклии за 155 да се обаждат... Моята я продавам, че съм си харесал една ДТМ-ка...та цена 80 000лв. и коментар за мераклии:bangin::bangin:
П.П Дочух, че Мърианката бил пазарил некаква Q4-ка...:razz:
digitalundgrd
17-02-2013, 12:59
Венцо до 1ви април има още чука си време ;)
Венцо до 1ви април има още чука си време ;)
Оф сори....движа се по календара на маите :)
etrovskii
17-02-2013, 17:05
Здравейте днес карах едно бмв 1.8 116 тди 2002 година троика,то голям куц кон бе:big_whoops:147 направо грей над него
Здравейте днес карах едно бмв 1.8 116 тди 2002 година троика,то голям куц кон бе:big_whoops:147 направо грей над него
де беееее:ranting::grin:
Ако има мераклии за 155 да се обаждат... Моята я продавам, че съм си харесал една ДТМ-ка...та цена 80 000лв. и коментар за мераклии:bangin::bangin:
П.П Дочух, че Мърианката бил пазарил некаква Q4-ка...:razz:
Тедо: Брада още не съм пуснал, младея знаеш. :devil:
Момчета за 5 години във форума и името не ми запомнихте. :no: Казвам се МариЯн.
Q4-ките отдавна са в ПЗ.
БДЖ -то е много амортизирано , търсим нещо по-младо. :-)
Светльо добре ви е напомнил ,че 1 април е далеч.
Ейй, кво става, колеги, да не сте по протести всички? Нещо замря форумът...
don_pepone
21-02-2013, 08:25
Незнам бро и аз се чудя ко става напоследък. Чакаля тука някой да пише нещо,да "чешем" езиците.ама нямаа :(
ivopetrov_1982
21-02-2013, 09:11
Незнам бро и аз се чудя ко става напоследък. Чакаля тука някой да пише нещо,да "чешем" езиците.ама нямаа :(хайде да се чешем:bouncing_smiley:как ще коментирате случващото се в БГ и протестите по улиците?:bg:
vaklinator
21-02-2013, 16:43
Цената на тока може да падне с 50%
Начина ли?
Незабавно рестартиране на 3ти и 4-ти реактор на Козлодуй
Ама ЕС щели да протестират?
Е! Само ние ли да протестираме?
Майната му на ЕС
Аз като цяло съм противник на ядрената енергетика, просто не си струва риска според мене, но това по принцип. Но за Козлодуй съм съгласен! Това затваряне беше пълна глупост. По-запознати от мен казват, че част от цялата афера с тока у нас се дължи на германски интереси, щото германците доставяли фотоволтайките, съответно лобират за закон за 100%-во изкупуване на тока, произведен от тия източници и ето ви скъпа цена. Покрай Търново има доста големи соларни паркове-на Златарица съм виждал и казват, че и около Самоводене имало някъде.
Alfa User
22-02-2013, 18:14
От първа ръка източник мога да ви кажа, че досега всичките проверки от европейската комисия по ядрена енергетика, които са минали през Козлодуй, винаги са завършвали с абсолютно положителна оценка - тва по отношение на сигурност и безопасност, по квалификация на персонала, и т.н.
Затварянето на реакторите беше подъл политически ход с цел постепенно дестабилизиране на държавата.
Гледам всеки си запродава 55-цата,какви сте тия хора бре :D
ivopetrov_1982
22-02-2013, 21:25
Гледам всеки си запродава 55-цата,какви сте тия хора бре :D
ще купуват по нови:Tease:
don_pepone
22-02-2013, 22:32
:flirt::th_up::th_up: позна да го е... :)
ще купуват по нови:Tease:
Това не е причина а оправдание :D
etrovskii
23-02-2013, 16:09
Това не е причина а оправдание :D
Кaто им се дават пари за нови:choice:котенца:big_wink:
Одъртяхме ние , одърдяха и те................:grin:
Всеки да го разбира както иска.
аз пък сега си купих и я приготвям за дъъълга експлоатация... :) Един продава, друг купува... :)
etrovskii
24-02-2013, 07:43
аз пък сега си купих и я приготвям за дъъълга експлоатация... :) Един продава, друг купува... :)
И аз,ще си джиткам jtd то и тва е,лятото ще взема едно jtv много ми харесват.Ще го карам само лятото.:rosso_racers::punk:
Kolegi, podarqva se preden kapak za 155 novoto kupe. 4erven. Obadete mi se.
Kolegi, podarqva se preden kapak za 155 novoto kupe. 4erven. Obadete mi se.
мой ееееее
:asthanos:
---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:26 ----------
Одъртяхме ние , одърдяха и те................:grin:
Всеки да го разбира както иска.
правиш ли патката на кокалче още...:Yoda:
ако е да ща праим джадай !
а ако е не джадайка
правиш ли патката на кокалче още...:Yoda:
ако е да ща праим джадай !
а ако е не джадайка[/QUOTE]
Аз съм 6 , не се плащункайте за мен момчета. :flirt:
Предполагам не ми се струва само на мен , че раздела 155 рязко замря. :(
Па разпродадохте ги и те....
ivopetrov_1982
28-02-2013, 09:32
избягаха колегите :go:и настана яка скука
избягаха колегите :go:и настана яка скука
Не са избягали пак е пълно с пустиняци. :bounce8:
ivopetrov_1982
28-02-2013, 10:18
Не са избягали пак е пълно с пустиняци. :bounce8:
хайде пустиняци да бъбрим че умрях от скука:busted_cop::hi_temerature:ще има ли пролетна среща?как са бабите имате ли подобрения по колите?:hump:аз ще се похваля с нещо:idea2:скоро ще боядисвам бронийте огледалата и спойлера защото ми писна да я гледам така все едно е кърпена!и заради факта че ще я карам още 1-2години трябва да я направя по красива!стара чанта с лачени дръжки:shocked:
reloading
28-02-2013, 10:31
хайде пустиняци да бъбрим че умрях от скука:busted_cop::hi_temerature:ще има ли пролетна среща?как са бабите имате ли подобрения по колите?:hump:аз ще се похваля с нещо:idea2:скоро ще боядисвам бронийте огледалата и спойлера защото ми писна да я гледам така все едно е кърпена!и заради факта че ще я карам още 1-2години трябва да я направя по красива!стара чанта с лачени дръжки:shocked:
и аз трябва да боядисвам след некадърните шофьор в София. трябва да боядисвам бронята ,десен калник ... между другото излязла е бабичката бая корава щом няма дори вдлъбнато... а на онзи бая му се беше сгънала колата... :)
vilo_155
28-02-2013, 12:03
На истина никой нищо не казва за пролетна среща! И в Пловдив нещата много замряха. Не знам какво става с тия хора!
don_pepone
28-02-2013, 14:54
Аз се радвам единственно,че може да са спрели да правят проблеми и затова да замря раздела ;)
mimouzunov
28-02-2013, 17:17
Някои са на линия други на 2.... Алф чука трака, но важното е че след 90000 пробег и в момента ме движи!!!
Занемарил съм го защото си имам друга играчка която да натягам сега зимата... :upsidedwnsmiley:
(пак е италянка спокоино)
don_pepone
28-02-2013, 18:05
Ам няма лошо кво ,като ти се занимава :) , аз като си знам главата клко ме слуша ... не се качам на нещо с по малко от 4 гуми :Д
Alfa User
28-02-2013, 18:38
И аз съм притеснен от замирането на раздела, но явно времената са такива ...
А за Пролетна среща съм навит на 200% - направихме си хубава традиция, заради която много колеги ни уважават (или одумват - според случая...), и не мисля, че трябва да я прекъсваме.
Какво мислите по въпроса - ще се съберем ли и тази годин, и има ли някой идея за място ?
don_pepone
28-02-2013, 18:41
е не баси ...не неее ако пак пропусна среща ще се садна яко :( :heavy_cry:
ivopetrov_1982
28-02-2013, 19:56
А за Пролетна среща съм навит на 200% - направихме си хубава традиция, заради която много колеги ни уважават (или одумват - според случая...), и не мисля, че трябва да я прекъсваме.
Какво мислите по въпроса - ще се съберем ли и тази годин, и има ли някой идея за място ?
нека да е на някакво готино местенце!хотелче в балкана и язовирче в близост :band:
Аз забравих как изглежда мойта 55-ца ? :help: От есента насам,си дреме в един гараж.:)
не е само твоета :)
а що се отнася до срещата и местенце с язовирче ( водоем) то месноста карандила е идеално място.Има си водоем хижи къде да се спи,фурна за хляб и чист планински въздух :)
знаеш ли ти си човека! действай аз съм с теб
Видяхте ли я Червената 155-ца с черните джанти се продава на части:small_cry: Още една легенда умря.
vaklinator
01-03-2013, 08:05
И моята не е в движение :sleep:
Furious 155
01-03-2013, 09:20
аз пък се постягам за да покарам на Серес и планирам да монитирам те това, което сам си "изпилих" отвътре тези дни
https://lh3.googleusercontent.com/-Yg_xr1Hnh3Q/US_AEN6HboI/AAAAAAAAErM/dlyhetI55hw/s912/P1120005.JPG
аз пък се постягам за да покарам на Серес и планирам да монитирам те това, което сам си "изпилих" отвътре тези дни
https://lh3.googleusercontent.com/-Yg_xr1Hnh3Q/US_AEN6HboI/AAAAAAAAErM/dlyhetI55hw/s912/P1120005.JPG
Бая шкурка си изхабил. :jason2:
Аз пък днес си видя старата 155-ца пред офиса.
Ех, спомени ...
Видяхте ли я Червената 155-ца с черните джанти се продава на части:small_cry: Още една легенда умря.
Цъкни един линк,аз търсих но не намерих. Аз се сещам за една със 17-ки ?
forza_italia
01-03-2013, 11:09
Май за тази става въпрос:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=77211
don_pepone
01-03-2013, 13:39
Да сваля и моят всмукател.гледам имаш време и нерви,да му удариш един "порт",а аз ше почерпя ;):big_beer:
Furious 155
01-03-2013, 13:58
Да сваля и моят всмукател.гледам имаш време и нерви,да му удариш един "порт",а аз ше почерпя ;):big_beer:
Време изобщо нямам в тази посока - това парче метал стои при мен от миналата година, а чак сега успях за две вечери да го поооформя.
don_pepone
01-03-2013, 14:07
Хахахха значи ще трябва да си намеря втори колектор,че ако го държиш една година няма да мога да карам :D
Майтапа настрани,ама евала че ти се занимава и дано да се изкефиш на Серес ;)
Furious 155
01-03-2013, 15:24
Хахахха значи ще трябва да си намеря втори колектор,че ако го държиш една година няма да мога да карам :D
Аз така направих, иначе как да си карам насам натам колата. ;)
Колеги. Както бях писал на бързо и на кратко...се подарява червен преден капак и задна броня от 155 май спорт.
Един колега ги подарява, но проблемите са:
- Доставката им
- Липсата на време на колегата, който подарява нещата.
Времето може да бъде уредено, но доставката на такива едрогабаритни части си е сложна и изисква средства....
Частите се намират в София. Който има идеи да ми пише, а аз ще говоря с колегата и после ще ви го дам да се разберето с него ако се съгласи.
П.П Сори, че така тъпо сложно се получава, ама той ми ги подарява на мен тия части, пък в момента нямам нужда от тях и за това се опитвам да ги дам пак на някой от наще' :):)
Май за тази става въпрос:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=77211
Точно за тази става въпрос....
Alfa User
03-03-2013, 10:56
...
Времето може да бъде уредено, но доставката на такива едрогабаритни части си е сложна и изисква средства....
Еконт доставят всичко и навсякъде - доставката на капака ще излезе около 7-8лв ...
vilo_155
03-03-2013, 16:27
Колеги имам едно предложение за пролетна среща бил съм там и е много приятно! http://bultourism.com/%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B8/%D0%A6%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D0%B2-%D0%A7%D0%B0%D1%80%D0%BA/%D0%92%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%A3%D1%8E%D1%82-0-164.html
Капака си е тежък и обемен. Куриера ще трябва да го вземе от място, което допълнително оскъпява. Та сигурно ще са поне 20тина лв...
Ако има желаещи да кажат, аз след това мога да комуникирам за да се доразберат нещата :):)
Колеги, попаднах на истинско съкровище...днеска нещо пак се присетих за олекотяването и се замислих как може да се направят панели от пластмаса, фибростъкло или карбон и взех че намерих в нета вече готови панели за нашите 155-чки:
http://usa.auto-style.jp/?pkey=parts_free_word&limit_maker%5B%5D=KPT&limit_car%5B%5D=9LB1&page=1&max=10&car_url=ALFA155
Уловката е, че и цените им са солени-ако тръгне човек да сменя всичко, което може, ще даде пари колкото за поне няколко 155-ци на старо. Но пък, ако се вманиачим достатъчно, може да се смени всичко, което поне според мен, може безопасно да се замени. Преден капак, капака на багажника, калниците. Това ако не смъкне 100-на кила от колата, пък на. А 100 кила са си много. Между другото, доста често из сайта се търси т.нар. "нож" под предната броня-тука го има
П.С. сори, ако откривам топлата вода де, щото имаше някаква такава дискусия във форума
reloading
04-03-2013, 00:00
Колеги здравейте , днес попаднах на една тема от далечната 2006г. в която собственика на 155 слага главини от 156 на неговата кола. На практика възможно ли е, до колко сходно е и какво би било струвало ? :)
p.s. сигурно беше редно да пусна и линк към темата де ;) http://www.performance-bg.org/forum/viewtopic.php?f=10&t=50
Alfa User
04-03-2013, 01:08
Колеги имам едно предложение за пролетна среща бил съм там и е много приятно! http://bultourism.com/%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B8/%D0%A6%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D0%B2-%D0%A7%D0%B0%D1%80%D0%BA/%D0%92%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%A3%D1%8E%D1%82-0-164.html
Мястото изглежда супер, цената - също - всяка къщичка се пада по около 10-12лв на човек за нощувката.
Аз съм навит - все пак създадохме хубава традиция, заради която целия форум ни уважава (е, почти целия де ...), и мисля, че е хубаво да си я спазваме.
Пускам нова тема с идеята за Пролетна среща 2013 - ако някой от вас има други предложения и идеи, моля да не се свени да ги публикува !
vaklinator
04-03-2013, 08:56
Мястото изглежда супер, цената - също - всяка къщичка се пада по около 10-12лв на човек за нощувката.
Аз съм навит - все пак създадохме хубава традиция, заради която целия форум ни уважава (е, почти целия де ...), и мисля, че е хубаво да си я спазваме.
Пускам нова тема с идеята за Пролетна среща 2013 - ако някой от вас има други предложения и идеи, моля да не се свени да ги публикува !
Бройте ме и мене!!! И аз съм ЗА ++++++
Въпреки, че нямам АЛФА :small_cry:
---------- Post added at 06:56 ---------- Previous post was at 06:50 ----------
Колеги здравейте , днес попаднах на една тема от далечната 2006г. в която собственика на 155 слага главини от 156 на неговата кола. На практика възможно ли е, до колко сходно е и какво би било струвало ? :)
p.s. сигурно беше редно да пусна и линк към темата де ;) http://www.performance-bg.org/forum/viewtopic.php?f=10&t=50
Чел съм я темата от преди много време, и не ми се стори впечатляващо. Нещо има гнило, а и много дебели инвестиции трябват.
don_pepone
04-03-2013, 18:32
Колеги, попаднах на истинско съкровище...днеска нещо пак се присетих за олекотяването и се замислих как може да се направят панели от пластмаса, фибростъкло или карбон и взех че намерих в нета вече готови панели за нашите 155-чки:
http://usa.auto-style.jp/?pkey=parts_free_word&limit_maker%5B%5D=KPT&limit_car%5B%5D=9LB1&page=1&max=10&car_url=ALFA155
Уловката е, че и цените им са солени-ако тръгне човек да сменя всичко, което може, ще даде пари колкото за поне няколко 155-ци на старо. Но пък, ако се вманиачим достатъчно, може да се смени всичко, което поне според мен, може безопасно да се замени. Преден капак, капака на багажника, калниците. Това ако не смъкне 100-на кила от колата, пък на. А 100 кила са си много. Между другото, доста често из сайта се търси т.нар. "нож" под предната броня-тука го има
П.С. сори, ако откривам топлата вода де, щото имаше някаква такава дискусия във форума
То ок,ама да бяха написали и теглото на всеки елемент.. все пак нали това е идеята да се направи по-лека,ама да си направим сметката с колко,а не да ни продават на парче карбон :)
don_pepone
04-03-2013, 19:44
Я вижте какво намерих http://tuning-parts.bg/tamponi-dvigatel/2129/
forza_italia
04-03-2013, 20:35
Колеги попаднах на един сайт със т.нар от нас "селски тунинг" приложен върху Алфа 155. Доста брутални изпълнения има,но нека всеки прецени за себе си.......
http://myweb.tiscali.co.uk/wrinx/alfaromeo155/index_page/08_Horrors/10_horrors.htm
don_pepone
04-03-2013, 20:53
от една част от снимките ми иде да :brickwall: ,а от останалите да :repuke: ,сори за изказвването,ама това ми виждането... ебаси извращенията :) ,ама всеки луд с номераси
То ок,ама да бяха написали и теглото на всеки елемент.. все пак нали това е идеята да се направи по-лека,ама да си направим сметката с колко,а не да ни продават на парче карбон :)
Да, вярно, това е пропуск, гледах преди това един български сайт, в който са посочени кг-те и един преден капак излизаше 4-5 кг, а оригиналният е сигурно 20 кг. Ето го сайтчето:
http://www.streetstylecars.com/services/index/17
Я вижте какво намерих http://tuning-parts.bg/tamponi-dvigatel/2129/
Е това е супер, достъпно е, има ли уловка някаква? Щото сериозно се замислям при следващата смяна да си поръчам такъв. Да не би да трае по-малко време?
don_pepone
04-03-2013, 23:34
Ами за съединителя се надявам да няма уловка,а аз лично ако бях го намерил тоя саит лятото щях да си барна една керамика, а не да давам куп пари за валео ( сякаш карам ламбо - за закс ми казаха цена около 700лв).
Иначе за тая керамика е посочено че керамичните плочки не влизат в цената,а в друга страница в тоя сайт ги има по 18лв двете тоест,ако е четирилъчева керамика излиза цената посочена за диска 115лв мисля бе за 4 лъча + 4комплекта плочки по 18лв което е = на 115+72 = 187лв + куриери,което мисля е много добре стига да са добре направени,а не да падат плочки след има няма 1к км или нещо от сорта.
http://www.youtube.com/watch?v=uAIe8CpfU30
:rockon:
http://www.youtube.com/watch?v=uAIe8CpfU30
:rockon:
Готино клипче,гледах го преди около месец даже и музиката си свалих от него :Yeeeehaaa:
Alfa User
08-03-2013, 18:41
Ужасно клипче бих казал ... как можете да се кефите на тъпотията на някой, дето размазва уникална 155-ца заради душевната си чи*ия ??? :thumbdown:
http://www.youtube.com/watch?v=FZoNRTEMqII (http://www.youtube.com/watch?v=FZoNRTEMqII) - тва е къде-къде по-приятно ...
Или това... (http://www.youtube.com/watch?v=BiFXbqVBFiw)
Ужасно клипче бих казал ... как можете да се кефите на тъпотията на някой, дето размазва уникална 155-ца
Човек,това е игра бре........много си черноглед :D
Alfa User
08-03-2013, 21:05
Е дори игра да е ... не може ли просто да смачкаш конкуренцията, вместо да смачкаш колата ???
Ей не знам за игрите, но тези дни един приятел ме помоли да му изтегля филма Palermo Milano и го пуснах и аз да го гледааам....Напълни ми се душата...толкова Алфи на едно място:
http://www.youtube.com/watch?v=cHHR5LHHXOk
siniqtzmey
09-03-2013, 19:06
Какъв размер трябва да са ни чистачките на 155-ни? Като лявата ми е по голяма от дясната. :-?
Какъв размер трябва да са ни чистачките на 155-ни? Като лявата ми е по голяма от дясната. :-?
Няма как да са еднакви.
Впрочем може и двете да са малки ама пред шофьора ще се вижда половината стъкло.
Все си мислех,че чистачките на 145 и 155 са еднакви но май не са :(
53 е лявата, 48 дясната
Аз съм карал с 2 по 55 ама дясната опира в капака а понякога и една в друга
don_pepone
10-03-2013, 12:38
Аз тоя проблем го реших отдавна. Взех си рамена от Вектра Б -стават и от полицейските астри и едни чистачки 56 (мисля бе лявата) и 40-43 дясната,че иначе стърчи понеже рамото е по-изнесео и работата заспа. Само за шиферската трябва да се подложи една шайба +- 3-4 мм че опира в пластмасата под чистачките.
siniqtzmey
10-03-2013, 14:52
Mерси много за инфото. Ще пробвам как е с двете 480 и по нататък ще си купя 530.
ivopetrov_1982
10-03-2013, 17:10
резултата от хубавите ни горива води до това!това е филтъра на изпарителя който е на не повече от 5000км:shocking: и колата спря да върви на газ:wow:
резултата от хубавите ни горива води до това!това е филтъра на изпарителя който е на не повече от 5000км:shocking: и колата спря да върви на газ:wow:
Нормално ,ако го изтръскаш ще падне една гадост подобна на графит от молив. Свиквай.
---------- Post added at 20:34 ---------- Previous post was at 20:32 ----------
Ужасно клипче бих казал ... как можете да се кефите на тъпотията на някой, дето размазва уникална 155-ца заради душевната си чи*ия ??? :thumbdown:
http://www.youtube.com/watch?v=FZoNRTEMqII (http://www.youtube.com/watch?v=FZoNRTEMqII) - тва е къде-къде по-приятно ...
Или това... (http://www.youtube.com/watch?v=BiFXbqVBFiw)
Алекс това е само клип от игра.
Апропо:
На 1-вото ти клипче 155-цата пили със задните си гуми. :shocking:
---------- Post added at 20:35 ---------- Previous post was at 20:34 ----------
53 е лявата, 48 дясната
Аз съм карал с 2 по 55 ама дясната опира в капака а понякога и една в друга
52 на 48 са чистачките.
Васил Петров
10-03-2013, 22:37
Нормално ,ако го изтръскаш ще падне една гадост подобна на графит от молив. Свиквай.
---------- Post added at 20:34 ---------- Previous post was at 20:32 ----------
Алекс това е само клип от игра.
Апропо:
На 1-вото ти клипче 155-цата пили със задните си гуми. :shocking:
---------- Post added at 20:35 ---------- Previous post was at 20:34 ----------
52 на 48 са чистачките.
Чшшшшшшшш ко се обаждаш ......... Вече не си в сектата :)
:bouncing_smiley: :bouncing_smiley: :bouncing_smiley:
Чшшшшшшшш ко се обаждаш ......... Вече не си в сектата :)
:bouncing_smiley: :bouncing_smiley: :bouncing_smiley:
Ти пък никога не си бил в 155 секатата или раздела , пък не си спирал да пишеш или да се обаждаш.
Така , че........:pfbbt:
ПП: Ако на някой преча може да ми каже.
thecleaner
10-03-2013, 22:57
Ти пък никога не си бил в 155 секатата или раздела , пък не си спирал да пишеш или да се обаждаш.
На мене ;) :bouncing_smiley:
На мене ;) :bouncing_smiley:
http://www.youtube.com/watch?v=E21mose6mbE
:spam_laser:
thecleaner
10-03-2013, 23:23
http://www.youtube.com/watch?v=E21mose6mbE
:spam_laser:
Аупппппппппппп http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=N7XqxfW8OUs#t=80s
Васил Петров
10-03-2013, 23:58
Еиииииииии крапел такъв. Дума не даваш да ти се каже.
Един Алфаджия ми викаше така на времето: (нямаш 155 ко говориш тука). :tongue2:
...
Хахаха "Вече не си фактор-свиквай" :D
don_pepone
11-03-2013, 17:54
:roll2:
don_pepone
11-03-2013, 20:22
Някой да знае случайно дали на V6 маховика е като на останалите 155-ци и евентуално колко тежи:evil:
Furious 155
11-03-2013, 20:27
Някой да знае случайно дали на V6 маховика е като на останалите 155-ци и евентуално колко тежи:evil:Виж в EPER за килограмите... иначе на 8 клапановия мотор мисля е 8800 грама, заедно с гривната за стартера.
don_pepone
11-03-2013, 20:50
Ейй тоя епер се го забравям :) излезе Weight (grams): 6930 а на 8в е наистина 8800 грама и това без гривната и тя още 750 грама май
Иначе Ферариста ли предлагаше олекотени маховици и шайби ?
Няма да ви преча момчета.
Живи и здрави. :coolio:
don_pepone
11-03-2013, 21:08
земи си кпи пак една 155 ца та да ти олекне и на теб и на нас :)
thecleaner
11-03-2013, 21:14
Няма да ви преча момчета.
Живи и здрави. :coolio:
Успех в живота. :roll2:
Успех в живота. :roll2:
http://www.youtube.com/watch?v=BPfR08r1gRY :roll2:
thecleaner
11-03-2013, 21:28
http://www.youtube.com/watch?v=BPfR08r1gRY :roll2:
А така Тедоооооооо, дай му http://www.youtube.com/watch?v=C_RwiJLTKzQ
Васил Петров
11-03-2013, 22:08
А така Тедоооооооо, дай му http://www.youtube.com/watch?v=C_RwiJLTKzQ
:)
http://vbox7.com/play:527f4edd
http://vbox7.com/play:86b08551
нема а барате Мурко ,че ви стъжна живота ей:busted_cop:
нема а барате Мурко ,че ви стъжна живота ей:busted_cop:
:kiss:
Добре ,че съм аз да Ви събудя от зимен сън. :)
За сите мой фенове: :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=D4mw5i668FM
alfatrace
14-03-2013, 20:04
Момчета,имам една питанка, знам че има теми за газовите алфи ама нямам време да ровичкам там.
Проблема е следния сложих газ на алфалината 155 1,8 8В преди половин година, от месец на сам прави една щуротия дето не мога да я разбера. В движение се опитва сама да превключва от газ на бензин или и аз не мога да разбера какво точно опитва. като я карам на бенз няма проблеми ама на газ лампичката на копчето директно изгасва за секунда две и след това пак тръгва. Прави го това САМО на газ т.е. едва ли е от захранването на копчето. Някакви идеи?
Момчета,имам една питанка, знам че има теми за газовите алфи ама нямам време да ровичкам там.
Проблема е следния сложих газ на алфалината 155 1,8 8В преди половин година, от месец на сам прави една щуротия дето не мога да я разбера. В движение се опитва сама да превключва от газ на бензин или и аз не мога да разбера какво точно опитва. като я карам на бенз няма проблеми ама на газ лампичката на копчето директно изгасва за секунда две и след това пак тръгва. Прави го това САМО на газ т.е. едва ли е от захранването на копчето. Някакви идеи?
колега 1.9 jtd ли е ?...значиии тре да си смениш копчето!
---------- Post added at 21:01 ---------- Previous post was at 20:59 ----------
мммм познаваме ли съ:coolio:
alfatrace
15-03-2013, 06:47
Токич, писал съм бате, колата е 155 1.8 8В и да добавя, че това го прави когато си поиска. Не е постоянно. може една седмица изобщо да не прекъсне, друг път за 4км до работа прекъсва на всеки 200м :D луда работа общо взето :D
vaklinator
16-03-2013, 19:57
Токич, писал съм бате, колата е 155 1.8 8В и да добавя, че това го прави когато си поиска. Не е постоянно. може една седмица изобщо да не прекъсне, друг път за 4км до работа прекъсва на всеки 200м :D луда работа общо взето :D
Виж си датчика за нивото в газовата бутилката. Каква ти е газовата и имаш ли електронен нивомер?
https://www.youtube.com/watch?v=CHE-seRNpfc
alfatrace
16-03-2013, 23:01
Чичко доктор каза "копчето за смяна" и верно смених го и край на проблема
Чичко доктор каза "копчето за смяна" и верно смених го и край на проблема
ми аз ко ти разпраям:baby:
а това за дизела ..просто се шегувах!:flirt:
Някой знае ли дали се продават отделно гумичките за маслопроводите на гарнитурата за главата.Къде ги запилях бе да се таковам у кухата кратуна?
Alfa User
17-03-2013, 11:23
Ще излезнат отнейде ... ама чак като си купиш другите :choice:
mimouzunov
17-03-2013, 22:06
Тези дни ще снимам сваления лагер (още е на колата)... Става въпрос за лагера които придържа дясната полуоска! Има луфт огромен в него! Прегледаите го и вие тоя мръсник защото по информация от препатили тои е един от основните компоненти виновен за загиването на скоростната кутия...
При мен дори като се подава постепенно газ, при 2000об. се получава едно "грачене" все едно опират някъде гърнетата :online2long: а то вибрира полуоската....
Furious 155
18-03-2013, 00:13
Тези дни ще снимам сваления лагер (още е на колата)... Става въпрос за лагера които придържа дясната полуоска! Има луфт огромен в него! Прегледаите го и вие тоя мръсник защото по информация от препатили тои е един от основните компоненти виновен за загиването на скоростната кутия...
При мен дори като се подава постепенно газ, при 2000об. се получава едно "грачене" все едно опират някъде гърнетата :online2long: а то вибрира полуоската....
говориш за висящия лагер ли ?
А дали граченето не е и от тръгнали вътрешни карета?
vaklinator
18-03-2013, 06:46
Вътрешните карета и маншоните са същите като на фолксмагена от подписа ми. Доста здрави са, а ако ги купуваш за бус-цената им е наполовина, отколкото, ако кажеш за алфа 155. Може би мнението е за темата "Взаимозаменяеми части".
don_pepone
18-03-2013, 11:13
Ей ся ме заинтригува честно :) това сс каретата гаранция ли е така и дали и на В6 са същите като на 8в. То да чукна на дърво нямам таквиа проблеме ама ми стана интересно евентуално някой ден ако се наложи а и ако не я продам алфуната мисля да я позасиля малко откъм power и може да издаде багажа някое каре.
mimouzunov
18-03-2013, 11:56
Същия лагер...
А за граченето... 10000% е полуоската защото говоря за шум на място а не в движение (то и в движение трака и тн)! Вчера с Тренди се бяхме заровили под колата и го хванахме... Просто на място като се подава газ цялата полуоска вибрира и се чува в купето доста неприятно!
Furious 155
18-03-2013, 21:57
Същия лагер...
А за граченето... 10000% е полуоската защото говоря за шум на място а не в движение (то и в движение трака и тн)! Вчера с Тренди се бяхме заровили под колата и го хванахме... Просто на място като се подава газ цялата полуоска вибрира и се чува в купето доста неприятно!
Давай снимките. Моя лагер го зяпахме днес - не видях жестоки аномалии уж... за сметка на това тампона на скоростната кутия е пак скъсан целия.
mimouzunov
19-03-2013, 14:14
Давай снимките. Моя лагер го зяпахме днес - не видях жестоки аномалии уж... за сметка на това тампона на скоростната кутия е пак скъсан целия.
Е да давам ама първо трябва да са свали... Като имам време ще стане това!
А и за да хванеш отклонение в тоя лагер трябва колата да е на гумите си и да нее на скорост според мен защото ако е под напрежение полуоската, луфт и при мен няма.
Черна 55-ца с надпис 'extreme' на предния джам....клубна ли е
reloading
20-03-2013, 22:33
колеги препоръчайте ми някак бояджия за джанти в София. + ако може ориентировачна цена за 4бр. 15 цола.
don_pepone
21-03-2013, 08:28
Незнам в софето къде може да идеш,но един познат си кара за боя неговите и за 120лв му ги шкурнаха и боядисаха (джантите са 20")
mimouzunov
21-03-2013, 12:14
Вчера се почна от сутринта и се приключи към 3-4 през ноща днес... Почнах пред офиса а се продължи на канал при познат! Целта беше смяната на дясната дълга полуоска заради разбит лагер или износена конзола..
Според някои запознати трябва да се развият трите шпилки които държат конзолата ,но това според мен е грешно! След като се махне късата полуоска се избива навън вътрешната и се сваля и конзолата за лагера. Трябваше малко да се помогне на въпростата стоика за лагера с флекс за да го отпусне ;-) (аз си имах втора читава) Днеска или когато ги даде другите снимки папарака ще ги кача и тях. Интересно беше и развиването на пропката за да източа маслото от скоростите... (добре че мъкнах с мен телеподаващото и с помоща на няколко гаики и тн си направихме ключ за там :-) )
(на едната снимка със стрелките, в това направление имаше голям луфт, оказа се самия лагер разбит)
reloading
21-03-2013, 13:00
Незнам в софето къде може да идеш,но един познат си кара за боя неговите и за 120лв му ги шкурнаха и боядисаха (джантите са 20")
Май ще си ги жуля сам :)
don_pepone
21-03-2013, 15:28
Ами най добре :)
аз "зимните" ми джанти дето са оригиналните на фиат купе си ги шкурех сам една седмица по малко всеки ден и си ги боядисах,после и лак им ударех и станаха бонбон.
Материалите са 25-30лв а другото е само здрави ръце
reloading
21-03-2013, 15:32
Другата седмица застъпвам.. :) ще кача снимки да Ви покажа какво съм сътворил ;)
don_pepone
21-03-2013, 20:16
Aбре някой да знае да се продава EATON M62 или M65 на що годе сносна цена. Намерих един в ибей и аха да го зема и видях че е в Щатите :(
mimouzunov
21-03-2013, 23:42
Aбре някой да знае да се продава EATON M62 или M65 на що годе сносна цена. Намерих един в ибей и аха да го зема и видях че е в Щатите :(
Такъв механичен компресор може да намериш само на късмет маи... Предполагам ,че се бъркам но маи имат някакво тефлоново покритие вътре и са много корави, рядко дават проблем! Затова и трудно се намират.. Прегледаи от разни ударени и тн дали неможе да се намери нещо...
don_pepone
21-03-2013, 23:49
Абе направо са си супер те,нямат никви грижи за разлика от турботата :),дори и маслото в тях се води life time ... Преди няколко месеца намерих един за 200лв от ударен мерцедес ЦЛК но докато ида да го взема ( става въпрос за 4-5 дни) и го купиха.
Ако се сдобия с такъв работещ за цеа под 500лв и ще се вкарам в филми :)
Вчера се почна от сутринта и се приключи към 3-4 през ноща днес... Почнах пред офиса а се продължи на канал при познат! Целта беше смяната на дясната дълга полуоска заради разбит лагер или износена конзола..
Според някои запознати трябва да се развият трите шпилки които държат конзолата ,но това според мен е грешно! След като се махне късата полуоска се избива навън вътрешната и се сваля и конзолата за лагера. Трябваше малко да се помогне на въпростата стоика за лагера с флекс за да го отпусне ;-) (аз си имах втора читава) Днеска или когато ги даде другите снимки папарака ще ги кача и тях. Интересно беше и развиването на пропката за да източа маслото от скоростите... (добре че мъкнах с мен телеподаващото и с помоща на няколко гаики и тн си направихме ключ за там :-) )
(на едната снимка със стрелките, в това направление имаше голям луфт, оказа се самия лагер разбит)
Като гледам си се мъчил 15-16 часа за нещо което става макс за 40-60 мин. и си спестил 40лв за сервиз,или просто ти е кеф сам да си направиш колата,не разбирам.
mimouzunov
24-03-2013, 11:17
Като гледам си се мъчил 15-16 часа за нещо което става макс за 40-60 мин. и си спестил 40лв за сервиз,или просто ти е кеф сам да си направиш колата,не разбирам.
Щом за 40 мин. може да разглобиш всичко за да извадиш вътрешната полуоска със стоиката за висящия лагер, да източиш през това време масла и тн и да зглобиш всичко пак... Аз си играх през деня към час пред блока в които иначе РАБОТЯ а след работа отидох при познат с нещо като канал... До сега съм ходил в сервиз точно 2 пъти, единия път беше за проста смяна на масло и след като се заговорихме с маслара че принципно сам си правя колата докато съм се заглеждал на някъде ми беше пренатегнал фолтъра и пробката, след време когато трябваше да сменям масло... Резбата от картера се "одви" с пробката.. Филтъра излезе на парчета... Второто ми ходене на сервиз беше за реглаж предница. Там на разбирача му пречеше лявото огледало на колата и след като няколко пъти му казах че се криви нагоре ме изненада че просто леко го напънал а то вече било счупено... След това за да развие отдолу чисто новата контрагаика на чисто новите накраиници ползва горелка!?!? С нея само ми скапа маншона на рейката...
И да... По колата си обичам да правя всичко сам защото ще го направя както си трябва макър и по-бавно от сервиз заради липсата понякога на точния инструмент...
Furious 155
24-03-2013, 14:33
Щом за 40 мин. може да разглобиш всичко за да извадиш вътрешната полуоска със стоиката за висящия лагер, да източиш през това време масла и тн и да зглобиш всичко пак... Аз си играх през деня към час пред блока в които иначе РАБОТЯ а след работа отидох при познат с нещо като канал... До сега съм ходил в сервиз точно 2 пъти, единия път беше за проста смяна на масло и след като се заговорихме с маслара че принципно сам си правя колата докато съм се заглеждал на някъде ми беше пренатегнал фолтъра и пробката, след време когато трябваше да сменям масло... Резбата от картера се "одви" с пробката.. Филтъра излезе на парчета... Второто ми ходене на сервиз беше за реглаж предница. Там на разбирача му пречеше лявото огледало на колата и след като няколко пъти му казах че се криви нагоре ме изненада че просто леко го напънал а то вече било счупено... След това за да развие отдолу чисто новата контрагаика на чисто новите накраиници ползва горелка!?!? С нея само ми скапа маншона на рейката...
И да... По колата си обичам да правя всичко сам защото ще го направя както си трябва макър и по-бавно от сервиз заради липсата понякога на точния инструмент...
Разбирам разочерованието ти. Мисля че подобни "неща" са се случвали и на нас, НО има и сервизи, където нещата се правят и се получават както трябва.
Иначе като те влече, а искаш да си наясно с колата си е нормално да си я правиш сам, стига наистина да имаш необходимия инструмент, че иначе мъката е голяма.
Ами 40мин. даже са много като се замисля,не е там въпроса,разбрах ти идеята.Но все пак явно си попадал на страшни некадърници.
vaklinator
24-03-2013, 19:36
И моята кола от 2007 година не е стъпвала в сервиз за ремонт. Мразя пишман майстори, особено много компетентни на приказки
И моята кола от 2007 година не е стъпвала в сервиз за ремонт. Мразя пишман майстори, особено много компетентни на приказки
Ваклинка ама има и такива баш разбирачи и особняци дет уж от всичко разбират и сами си оправят колите и после им оправяме нас*аното.Любимо ми е като някой ми каже ами аз пробвах пред блока ама не стана ;) Не малко години съм ги правил същите глупости на крика пред блока и след като видях само един подемник какво предимство е....
thecleaner
24-03-2013, 22:10
Ваклинка ама има и такива баш разбирачи и особняци дет уж от всичко разбират и сами си оправят колите и после им оправяме нас*аното.Любимо ми е като някой ми каже ами аз пробвах пред блока ама не стана ;) Не малко години съм ги правил същите глупости на крика пред блока и след като видях само един подемник какво предимство е....
Пример при Ваклин на Вендо скоростите на 55цата.
vaklinator
24-03-2013, 22:28
Пример при Ваклин на Вендо скоростите на 55цата.
Те ли му ги оправи?:bravo:
thecleaner
24-03-2013, 22:50
Те ли му ги оправи?:bravo:
Колата замина към сервиз с пътна помощ, муахахахах. Да ме извини Вендо, че го замесвам, ма самосиндикални майстори, колко па да са майстори ;)
mimouzunov
25-03-2013, 14:22
Колата замина към сервиз с пътна помощ, муахахахах. Да ме извини Вендо, че го замесвам, ма самосиндикални майстори, колко па да са майстори ;)
За прост пример ще кажа само, че на Сиерата пред нас си смених сам съидинителя а след време и двигателя... На алф сам си монтирах и настроих газовия инжекцион смених си валове и тн... Не всеки които сам си пипа по колата е некадърен...
Furious 155
25-03-2013, 15:22
За прост пример ще кажа само, че на Сиерата пред нас си смених сам съидинителя а след време и двигателя... На алф сам си монтирах и настроих газовия инжекцион смених си валове и тн... Не всеки които сам си пипа по колата е некадърен...
Тук по-скоро не става дума за този който си пипа по колата, А този който предд блока ремонтира други коли и са му много ясни всички и винаги.
don_pepone
25-03-2013, 18:36
Да продължа от темата за ку4ката да не спамим темата на колегата.
за 164 Q4 мога само да кажа че на живо не съм виждал камоли да се намери кутия,то да си кажа не знаех че има 164 4х4 де... мислех че има само QV
thecleaner
25-03-2013, 18:39
Ти и Тренди сте изключение бре, вас съм ви признал.
Да продължа от темата за ку4ката да не спамим темата на колегата.
за 164 Q4 мога само да кажа че на живо не съм виждал камоли да се намери кутия,то да си кажа не знаех че има 164 4х4 де... мислех че има само QV
BatVas от форума май има такава, те са атмосферни, тука по-запознатите колеги ще кажат по-добре точно какви са им карантиите. Двигателят е ясен, но другото не е като на Ланча Делта Интеграле, струва ми се-тия са си 6-степенни скоростни кутии май
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=223111461&cd=634871573000000000&asrc=st
don_pepone
25-03-2013, 18:46
Хммммм интересно и то доста,но ме съмнява да намеря Ку4ка 164 :(
Ами да, те май са почти толкова рядки, колкото и 155Q4, но ако изкочи някоя цапната, що да не си поиграе човек. А да се разпарчадисва движеща се 164 Q4 ще е "светотаство" :D
don_pepone
25-03-2013, 19:04
Факт :)
а и съм се отказал почти от идеят за Q4 окачване.. не си струва парте и нервите. Аз имам 25% блокаж на дифа и като тръгвам над 3500-4000об/м въртят яко и двете гуми,така че ще се спра до тук с идеята и мисля да се насоча към поставянето на компресор
digitalundgrd
25-03-2013, 19:23
164 Q4 e при Lucky, а не при Бат Вас ;)
164 Q4 e при Lucky, а не при Бат Вас ;)
Aa, ясно, сори за неточността, аз и двамата не ги познавам де, само квото съм чел по форума :d
Факт :)
а и съм се отказал почти от идеят за Q4 окачване.. не си струва парте и нервите. Аз имам 25% блокаж на дифа и като тръгвам над 3500-4000об/м въртят яко и двете гуми,така че ще се спра до тук с идеята и мисля да се насоча към поставянето на компресор
A, a тоя блокаж оригинално ли си го има на V6? Или си слагал друг диференциал?
mimouzunov
25-03-2013, 19:51
Ти и Тренди сте изключение бре, вас съм ви признал.
Я вземи кажи и ти кога и къде да се съберем да се видим!!! Аз вече забравих кои какво кара как изглежда как се казва... :unsure:
Да вземем да организираме някое събиране...
Furious 155
25-03-2013, 20:11
Я вземи кажи и ти кога и къде да се съберем да се видим!!! Аз вече забравих кои какво кара как изглежда как се казва... :unsure:
Да вземем да организираме някое събиране...
Ми то почти е организирано - пролетен събор на Клуба се казва, който тази година е само събор на клуба ;) - за края на април е нагласен!
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1195372#post1195372
don_pepone
25-03-2013, 20:18
Aa, ясно, сори за неточността, аз и двамата не ги познавам де, само квото съм чел по форума :d
A, a тоя блокаж оригинално ли си го има на V6? Или си слагал друг диференциал?
Оригинално си е така и смея да кажа чее много оферта и зимата също :)
П.С. Furi мерси за почистването на темата на Пининфарина ;) че се поуляхме с спама :)
Оригинално си е така и смея да кажа чее много оферта и зимата също :)
П.С. Furi мерси за почистването на темата на Пининфарина ;) че се поуляхме с спама :)
Да, сори и аз, че пооаках темата на колегата. А на друга 155-ца, различна от V6 как може да се сложи такъв диф? :D Че нещо се зарибих :D
don_pepone
25-03-2013, 21:01
За дифф като моя ли питаш. Ако е така незнам чесно,знам само че някой версии излизат така от завода ( за моята е препоръчително) а други не,ама дали пасва не знам. като предавателно число са си повечето еднакви ама дали пасват примерно целия корпус на дифа да се метне на друга кутия....
П.С. Мога да ти продам моя с колата коомплект (готов паснат) :Д ааххахаха
reloading
25-03-2013, 21:23
За дифф като моя ли питаш. Ако е така незнам чесно,знам само че някой версии излизат така от завода ( за моята е препоръчително) а други не,ама дали пасва не знам. като предавателно число са си повечето еднакви ама дали пасват примерно целия корпус на дифа да се метне на друга кутия....
П.С. Мога да ти продам моя с колата коомплект (готов паснат) :Д ааххахаха
Я си дръж колата.. глей ква е хубава... к'во ще я продаваш...
Хахах, аа спарка не го сменям аз, много си е добър :D
vaklinator
26-03-2013, 06:15
И аз какво общо имам с това???
thecleaner
26-03-2013, 09:43
И аз какво общо имам с това???
http://www.youtube.com/watch?v=dERG3MBaQYs
vaklinator
26-03-2013, 09:57
http://www.youtube.com/watch?v=dERG3MBaQYs
мухухуху
Ае като говорихме за различните модели Алфа-я да хвърля една бомба, задавайки следния въпрос. Мислите ли, че 155-цата губи твърде много от спортния алфа-характер поради това, че е с предно. Например в сравнение със 75-цата. От известно време ме мъчи тая дилема-коя е по-добрата кола от двете като цяло. 155-цата ми е на сърце, щото си е мойта, но по всички мнения 75-цата има всички необходими съставки за истинска класика и спортен седан-задно предаване, транс-аксъл, лека, по-бърза. Обаче (и дано не ме убият колегите със 75-ци)-много грозна бе :small_cry: Същевременно 155-цата е много красива кола, пропорции, линии, всичко, да не говорим, че не гние, абе повече кола...само че някак минава под етикета, че не е "истинска" алфа, щото е базирана на Фиат и не е със задно. Та, ако мога да обобщя-толкова ли е голяма разликата в управляемостта и динамиката между двете?
digitalundgrd
26-03-2013, 19:52
Ами аз на Серес се повозих в 75-цата на Тони (Декстър) 1.8 турбо. Като цяло колата е много по-добре подготвена от към окачване и спирачки сравнено със стоковите 75-ци, има шпер...И много приятно се взимат завоите - няма нищо общо с предното ;) А и както отбеляза колата е едни 200 кила по-лека от 155-ца и 250кг от 156-ца - много важен фактор, особено на писта !
Значи искам 155-ца с шаси на 75-ца :D
Приятели,моля ви помогнете!!!
Налага ми се да сменям двигателя на алфа ГТВ и съм намерил 1.4 16в Т.С.,а старият ми беше 2.0 16в ще може ли да съвпадне със скоростната ми кутия...........?
---------- Post added at 20:37 ---------- Previous post was at 20:36 ----------
също и дали ще стана 1.6 16в Т.С.
thecleaner
26-03-2013, 20:45
Приятели,моля ви помогнете!!!
Налага ми се да сменям двигателя на алфа ГТВ и съм намерил 1.4 16в Т.С.,а старият ми беше 2.0 16в ще може ли да съвпадне със скоростната ми кутия...........?
---------- Post added at 20:37 ---------- Previous post was at 20:36 ----------
също и дали ще стана 1.6 16в Т.С.
Тежкото ГТВ, нема да мое да откине с 1,4 и разхода ще ти е убийствен.
BillyBoy`
26-03-2013, 20:46
То че ще стане ще стане,ама ще стане все едно да сложиш на Волга двигател от трабанче,нещо подобно ще се получи.:).По добре си търси същия мотор.:).
reloading
26-03-2013, 21:02
Колеги едно питане което ме озадъчи.
Взех си МОМО волан за 155.. с айрбег. Въпроса е следния:
Какво е нужно за да работи този айрбег...?
Furious 155
26-03-2013, 21:21
Колеги едно питане което ме озадъчи.
Взех си МОМО волан за 155.. със със айрбег. Въпроса е следния:
Какво е нужно за да работи този айрбег...?
Нищо! Зад самата възглавница, във волана, има газ-генератор, който се активира уж при силно сътрсение/удар.
Но ако чакаш на него, никога няма да се отвори тая възглавница.
reloading
26-03-2013, 21:25
тоест след като сложа волана " уж" имам айрбег. Няма в какво да го включа...
Нищо! Зад самата възглавница, във волана, има газ-генератор, който се активира уж при силно сътрсение/удар.
Но ако чакаш на него, никога няма да се отвори тая възглавница.
Това как го реши?Аз лично съм вижда отвяряща се възглавница на Алфа Ромео в лицето ми. (при светеща лампа за бег-а)
reloading
26-03-2013, 22:06
А какво ще ме посъветвате ? Да оставя ли газ-генератор-а вътре или по добре да го махна... понеже не е произведена с айрбег.
Това как го реши?Аз лично съм вижда отвяряща се възглавница на Алфа Ромео в лицето ми. (при светеща лампа за бег-а)
"Виждал" или разбра в последствие какво е станало:haha:
Furious 155
26-03-2013, 22:18
Говорим за 155! Не за 145/6, където има централа на възглавниците и управление. При 155 няма елетроника, освен може би на 2.0 16 от 97-ма, но за това не съм сигурен.
"Виждал" или разбра в последствие какво е станало:haha:
Така де,идеята е че съм го изпробвал бег-а ;)
---------- Post added at 20:25 ---------- Previous post was at 20:23 ----------
Говорим за 155! Не за 145/6, където има централа на възглавниците и управление. При 155 няма елетроника, освен може би на 2.0 16 от 97-ма, но за това не съм сигурен.
Няма електроника?Ами как се задейства еърбег-а,механично?
thecleaner
26-03-2013, 22:26
Така де,идеята е че съм го изпробвал бег-а ;)
---------- Post added at 20:25 ---------- Previous post was at 20:23 ----------
С един шиш май беше целата хава.
Furious 155
26-03-2013, 22:26
Точно така - а докато дойде момента да се задейства механично, трябва мотора да се насочва към главата ти...
Точно така - а докато дойде момента да се задейства механично, трябва мотора да се насочва към главата ти...
Екстра,значи х*я е голем.
Значи пак има файда..пази те от мотора. :thumbup:
Eбаго добре , че си продадох колата. :shock:
vaklinator
27-03-2013, 11:22
Eбаго добре , че си продадох колата. :shock:
Моли се да не ти тежи на съвестта!!! Пупупупу
Моли се да не ти тежи на съвестта!!! Пупупупу
Дано. :priest:
mimouzunov
27-03-2013, 14:43
Някои ще ходи ли до Калояново в неделя да гледа класиките в деиствие!?
Аз мисля да ида но не с Алф а VW Beetle или Renault Bulgar ...
Ще се видим там с които доиде...
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=76592
reloading
27-03-2013, 16:30
аз се каня да ходя... от София ще тръгвам..
Oставете някакви телефони ,ако някой иска да дойде зада се групирате.
vilo_155
27-03-2013, 18:28
Аз ходя,ако искате да ви чакам някаде и да ходим заедно?
don_pepone
27-03-2013, 18:34
Пичове, имам един въпрос и се надявам някой да знае отговора.
До колкото разбрах няма по-дебели от стандартните гарнитури за глава за бензинови коли.... а на мен ми е нужна такава (по точно 2 :) ) с дебелина над милиметър повече от стандартната (1.5мм ми е идеалният вариант).
Та има ли откъде да се купи ил да се поръча гарнитура , без значение дали е метална или квато и да е стига да е надеждна.
Чувам от разни места че имало хора дето правят по поръчка такива ама още не съм виждал :) или разбирал къде са тея хора.
reloading
27-03-2013, 19:47
Колеги , споделете как отстранявате проблема с лекото пропускане на масло през капачката на двигателя.. много съм се чудил по какъв начин да я притегна за да не изпуска
mimouzunov
27-03-2013, 19:57
Колеги , споделете как отстранявате проблема с лекото пропускане на масло през капачката на двигателя.. много съм се чудил по какъв начин да я притегна за да не изпуска
При мен я излекувах за около година по следния начин...
Махнах гумата от капачката и я накиснах за определено време в кореселин (трябва да се внимава колко ще седи там)!!! Другия начин е да се ползва капачка от Лада и да се преправи тя... :dunno:
reloading
27-03-2013, 20:11
сега като се замисля май ми липсва това гуменото... :)
Другия начин е да се ползва капачка от Лада и да се преправи тя... :dunno:
При мен на дизеларката ладовата капачка си пасна перфектно,втора година държи....обаче аз сега се сблъсквам със сериозна дилема,жената взима книжка и се пазари да докопа 155-цата 1.9 td,сега се колебая между 2.5 TD и 2.0 16 valve - за мен :D
reloading
27-03-2013, 22:07
по-добре и купи танк :)
don_pepone
27-03-2013, 22:22
Пичове, имам един въпрос и се надявам някой да знае отговора.
До колкото разбрах няма по-дебели от стандартните гарнитури за глава за бензинови коли.... а на мен ми е нужна такава (по точно 2 :) ) с дебелина над милиметър повече от стандартната (1.5мм ми е идеалният вариант).
Та има ли откъде да се купи ил да се поръча гарнитура , без значение дали е метална или квато и да е стига да е надеждна.
Чувам от разни места че имало хора дето правят по поръчка такива ама още не съм виждал :) или разбирал къде са тея хора.
Никой ли няма идея :(
по-добре и купи танк :)
ахахахах кара си добре бе,иначе мислиш ли че ще и дам Алфетката,щом препускаше и с предишната кола 'Honda CRX' значи е добре,нея аз я смазах,танка требва да е за мене :D
reloading
27-03-2013, 22:28
А иначе за Неделя май го дават да вали.... ще се надявам да се размине. Аз обмислям да тръгна към 8-8:30..
mimouzunov
27-03-2013, 22:34
сега като се замисля май ми липсва това гуменото... :)
Може и да си е там, но просто да е станало като текстолит... То ако го няма капачката ще се халтави...
---------- Post added at 22:34 ---------- Previous post was at 22:33 ----------
Никой ли няма идея :(
Правят се и си стават 100% читави... Ще разуча за детаили...
don_pepone
27-03-2013, 22:56
[QUOTE=mimouzunov;Правят се и си стават 100% читави... Ще разуча за детаили...[/QUOTE]
Суперр ще чакам някакво инфо
П.С. а за метални ли става дума или обикновенни просто по дебели
А също пробвах да я кисна в кореселин, от него гумата набъбва и за известно време е добре, но после пак се опича и почва да пуска. Сега си реших проблема по следния начин-извадих гумата, изразях две кръгчета от друга еластична гума (нещо, което едно време ползваха по болниците да пристягат ръката при вземане на кръв) и ги подложих под оригиналната гума. Така има по-голямо притягане при завиване на капачката и уплътнява. Засега, вече 8-9 месеца, не пропуска
reloading
27-03-2013, 23:27
А също пробвах да я кисна в кореселин, от него гумата набъбва и за известно време е добре, но после пак се опича и почва да пуска. Сега си реших проблема по следния начин-извадих гумата, изразях две кръгчета от друга еластична гума (нещо, което едно време ползваха по болниците да пристягат ръката при вземане на кръв) и ги подложих под оригиналната гума. Така има по-голямо притягане при завиване на капачката и уплътнява. Засега, вече 8-9 месеца, не пропуска
ще го пробвам и аз.. защото по принцип гледам че нямам течове а само отгоре... което ме дразни...
Oставете някакви телефони ,ако някой иска да дойде зада се групирате.
тии с метрото ли ша одиш:bath:
KRASIDOB
28-03-2013, 09:31
Продават се отделно уплътнения за капачките,каталожен номер 2721 /MALO/ 90 стотинки в Евро 07
nonamecrew
28-03-2013, 18:29
И аз правя сметка да съм на калояново в неделя 0988896981 ми е телефона :lol_sign:
И аз правя сметка да съм на калояново в неделя 0988896981 ми е телефона :lol_sign:
:pimp:браво чичовото добра инвестиция как викаш ти е номера:drinking:
vilo_155
29-03-2013, 17:38
И аз имам такова намерение това е моя тел: 0894873063
Здравейте на всички!
Имам едно такова питане, имам 16ки джанти от Fiat Barchetta. Гумите са 205/45. Лятото 4ма човека в колата отзад опираха гумите по неравностите, но отзад нещо колата доста меко се държи, вероятно амортисьорите заминават. На самите джанти пише следното:
6.5j 16H2-32
Възможно ли е да опират заради друга причина, само J-я знам какво значи, но останалите нямам идея. И дали ще влезнат на 145-ца ако проблема е в показателите, или и там ще опират.
Мерси :)
Furious 155
29-03-2013, 18:07
Здравейте на всички!
Имам едно такова питане, имам 16ки джанти от Fiat Barchetta. Гумите са 205/45. Лятото 4ма човека в колата отзад опираха гумите по неравностите, но отзад нещо колата доста меко се държи, вероятно амортисьорите заминават. На самите джанти пише следното:
6.5j 16H2-32
Възможно ли е да опират заради друга причина, само J-я знам какво значи, но останалите нямам идея. И дали ще влезнат на 145-ца ако проблема е в показателите, или и там ще опират.
Мерси :)
Джантите са с ЕТ32 и явно това е причината 6.5J джанта да изнася гумата до калника, че и да опира. На 145 ще трябва да се пробва, но е възможно много да опират и повече от на 155.
Васил Петров
29-03-2013, 18:42
Джантите са с ЕТ32 и явно това е причината 6.5J джанта да изнася гумата до калника, че и да опира. На 145 ще трябва да се пробва, но е възможно много да опират и повече от на 155.
На моята 145 с ет28 и гуми 195/55/15 опираха с 3-ма.
don_pepone
29-03-2013, 20:14
Потвърждавам с ЕТ под 30 опира, на моята с ЕТ 28 и гуми 205/50/15 също опираше дори и с 2-ма отзад
И какво сега, трябва да търся други 16-ки ... С какво ЕТ трябва да са за да няма проблеми?
don_pepone
29-03-2013, 21:17
ET35-40 oсобенно ако са над 6.5J и гуми 205/45 195/45 195/50 215/40 или макс 215/45/16 иначе може да опират
ET35-40 oсобенно ако са над 6.5J и гуми 205/45 195/45 195/50 215/40 или макс 215/45/16 иначе може да опират
Мерси, така като гледам има шанс да стане и с моите де, ще се тества.
don_pepone
30-03-2013, 11:00
С твоите опитай с гуми 195/45
Абе колеги, защо има хора, които като видят Алфа, движеща се с ниска скорост, се чувстват длъжни да я изпреварят и после да не я пускат пред себе си пак. Днеска един малоумник (то и аз глупаво карах, но той се оказа по-глупав), ме изпревари, като тръгнах да го гоня, не ме пуска. Не стига това, ами беше с ван Тойота с две деца вътре и ги накара да ми махат за чао през задното стъкло. Е познайте, дали те ми казаха чао или аз на него. Не стига това, ами вече като бях пред него, на първата дълга и по-безопасна права, реших да му взема преднина, та да не се налага да се изпреварваме повече-глупака с цялото си семейство в колата, тръгна да ме гони...да не ви казвам с каква скорост :( Знам, че е глупава постъпка да се гониш с някой, но понякога е много трудно да устоя, не знам вие кво ще кажете
don_pepone
31-03-2013, 21:06
И аз в малкото случаи като реша да карам бавничко и се намира някой да си го търси :) .... и си го намира :bouncing_smiley:
Аз имам нещо като кик-даун при автоматиците,като ми прищрака в главата и вкарвам 2 надолу и..... после харчели аллфите
И аз в малкото случаи като реша да карам бавничко и се намира някой да си го търси :) .... и си го намира :bouncing_smiley:
Аз имам нещо като кик-даун при автоматиците,като ми прищрака в главата и вкарвам 2 надолу и..... после харчели аллфите
Хахах, значи да не се притеснявам, че на мен не ми е наред нещо :D
don_pepone
31-03-2013, 23:45
ОО хич даже. Като се замисля,добре че вечер не снимат за скорост тия пичове с патрулките,че поне 100 пъти да съм си оставил книжката :) ,предвид колко пъти съм се подгонвал с някой късно вечер....
don_pepone
01-04-2013, 08:30
Някой има ли идея дали на V6 може да се свалят главите без да се откача мотора да висва на някъде или нещо от сорта. Надявам се да се свалят като на нормална кола- развиваш и вадиш. И дрогото което ме интересува е, дали главите са на шпилки или са с болтове. то това ще ми отговори донякъде на първият въпрос,понеже ако е с шпилки малко трудно ще изкарам лявата (вътрешна) глава.
digitalundgrd
01-04-2013, 12:59
http://www.alfabb.com/bb/forums/attachments/alfetta-gtv6-1972-1986/220914d1314021859-2-5-12v-engine-block-coolant-drain-plug-gaskets-08.jpg
p.s. АКо не се лъжа всички Арезе-та са с шпилки...
don_pepone
01-04-2013, 13:30
ако е така щее много кофтии,че май няма място да излезе лявата глава
п.с. а тея втулки,шайби или подложки или както е там на по три места на всяка глава ,които са нанизани на шпилките,за какво са... може би да не се усуче блока,че досега само съм чувал че се прави така. но са ми казвали че се слага дебела стоманена плоча и се стяга
digitalundgrd
01-04-2013, 13:33
Taka e ;)
Ето още една форумна бивша 12в:
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=53660&d=1280527907
mimouzunov
01-04-2013, 16:27
ако е така щее много кофтии,че май няма място да излезе лявата глава
п.с. а тея втулки,шайби или подложки или както е там на по три места на всяка глава ,които са нанизани на шпилките,за какво са... може би да не се усуче блока,че досега само съм чувал че се прави така. но са ми казвали че се слага дебела стоманена плоча и се стяга
Блока си се чуства екстра... Доколкото аз знам тия шаиби и тн се слагат за да не се размърдат ризите!!! Нали неискаш като зглобиш под буталото/картера да отива антифриз....
don_pepone
01-04-2013, 18:38
Прав си да го еба,сега се загледах че всяка шайба подпира по една риза :)
Пичове в голяма дилема съм. Тъй като няма особен интерес към моята кола и то просто хората искат без пари ..ама нямааа :) , та почти се отказах да си продавам алфата, и без това щях да съм вътре от цялата работа,камоли под тази цена.. както и да е . Та обмислям няколко варианта за в бъдеще.
1: да и мина един лек шлайф да се посгъсти и да портна главите, генерацията е ясна че ще оредее още и един К§Н филтър.
2: да и сложа едни малко по-дебели гарнитури и да я разредя от 10:1 на 8.5-9 и да и бучна един компресор от мерцедес Еатън М62 (намерх си го на добра цена) и другото остава за ОЕМ (софта да се барне)
3: да и търся 3.0 12В мотор и да чипна него ( но се колебая между това и компресора-кое ли щее по-малката мъка за направа)
Общо взето голяма дилема е в главата ми :)
digitalundgrd
01-04-2013, 18:49
Първо ще сгъстяваш, а после ще разреждаш....
Прав си да го еба,сега се загледах че всяка шайба подпира по една риза :)
Пичове в голяма дилема съм. Тъй като няма особен интерес към моята кола и то просто хората искат без пари ..ама нямааа :) , та почти се отказах да си продавам алфата, и без това щях да съм вътре от цялата работа,камоли под тази цена.. както и да е . Та обмислям няколко варианта за в бъдеще.
1: да и мина един лек шлайф да се посгъсти и да портна главите, генерацията е ясна че ще оредее още и един К§Н филтър.
2: да и сложа едни малко по-дебели гарнитури и да я разредя от 10:1 на 8.5-9 и да и бучна един компресор от мерцедес Еатън М62 (намерх си го на добра цена) и другото остава за ОЕМ (софта да се барне)
3: да и търся 3.0 12В мотор и да чипна него ( но се колебая между това и компресора-кое ли щее по-малката мъка за направа)
Общо взето голяма дилема е в главата ми :)
1. е най-евтино и бързо;
2. ще е по-готино май, но ще е много по-скъпо и ще стане по-бавно;
3. Като го сложиш ще почнеш да се чудиш на него 1 или 2 да му правиш...
don_pepone
01-04-2013, 19:10
Това е ясно :)
най лекият вариоант ми е да я сгъстя малко и да портнаглавите,но незнам ефекта до колко ще ме изкефи :)
С компресора също го мислех и верно ще отнеме бая нерви и време.
За 3.0 съм навит,ама не ми се маха моя си мотор дето си е 6 ида взема нещо на сляпо ида го прая после. Макар,че ако зема 3.0 директно ще има ревизия и порт с леко сгъстяване :punk: така и така ще е свален на земята :)
Пфф егати ужаса... това да ти е пълна главата с лудории. Все пак малка част от мен иска една фейслифтова 156-ца и това допълнително ме гложди :)
Абееее не се занимавай с 156 ....това много фешън кола....Аз съм за назобване на арезето...Истински мотор в истинска кола....Така че компресорчето ще е сууупер :humpx::humpx:
thecleaner
01-04-2013, 21:24
Продай я, купи си една турбо бензинова кола, Алфа, Фиат, Ланчиа, Ауди и т.н. и не са занимавай с манипулации от рода на "съживете мъртвия" :) Турбо или компресор на атмосферка е скъпа операция с неясен и скъп изход. А чиста атмосферка да засилваш е още по безмислена операция.
radostin_ivanov
01-04-2013, 21:25
Аз пък ти предлагам 4-ти вариант,3.0 24в и компресор.