Log in

View Full Version : 155 ОБЩИ ПРИКАЗКИ - "ДЪРА БЪРА"

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

Васил Петров
10-04-2011, 19:33
Колко ти излезна пастирането? Добре се е получило.Ще ми липсват старите надписи "oyo tires".Гледам и новите предни гуми си сложил да споделиш как е.

vaklinator
10-04-2011, 19:56
Отговора на въпроса ти се съдържа в последната част на писанието ми ... и мож да е малолитражна, ма е мноу красива :crazy:

Ти затова само с "белия лебед" пътуваш напоследък, че от много хубост те е страх да не и хвърли някой око и да я шляпне по дупето:-P

VFTI
11-04-2011, 15:58
Колеги от къде може човек да си закупи моделче на 155?? Някой да се е сещал скоро да е виждал в и-нет пространството или пък в някой детски магазин:hehehm::hehehm:

MUROMAN
11-04-2011, 16:57
Колеги от къде може човек да си закупи моделче на 155?? Някой да се е сещал скоро да е виждал в и-нет пространството или пък в някой детски магазин:hehehm::hehehm:

И аз като Венци се нареждам за моделче.;-)

Pastora
11-04-2011, 17:32
Питайте за моделче mim, тя ги колекционира ;)

Alfa User
11-04-2011, 17:56
Martini Alfa Romeo 155 V6 TI DTM '96 (https://picasaweb.google.com/slyn4ogled/MartiniAlfaRomeo155V6TIDTM96TheThirdProject#)
и
Alfa 155 V6 TI DTM '93 (https://picasaweb.google.com/slyn4ogled/Alfa155V6TIDTM93ByTamiyaSecondProject#)
все още могат да се намерят в E-Bay - с доставката едно такова моделче излиза средно 50-70лв. Но като сложите и труда по сглобяването, и мъките с украсата (лепенките са стари и непослушни...) общата цена става ненормална - особено като емоционална стойност. Макар че Тренди се сдоби с една такава от мен на Първата Национална срещу скромна сума... и кат казах Тренди - къде се изгуби тоя пич ?!?

mont78
11-04-2011, 17:59
Вижте на какво "попаднах" в гр. Радомир!!!!:big_love::stumm::respect::clap::roll2:
...... имаше и аларма........УНИКАТ!!!!:rotfl:

Tedo
11-04-2011, 18:02
Вижте на какво "попаднах" в гр. Радомир!!!!:big_love::stumm::respect::clap::roll2:

:D:D:D
Добре е, ама е за другата тема 'Селски тунинг' (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=32732)
Иначе лади с аларма има доста, че и с ел.стъкла

Furious 155
11-04-2011, 20:35
Моделчета има из нета - пиши ми в скайп довечера и ще ти измислим даже :)!

vaklinator
11-04-2011, 21:03
Моделчета има из нета - пиши ми в скайп довечера и ще ти измислим даже :)!

Нямате ли се макетчета 1:1 та дирите детски работи?
ПП Израдна ми преди време една истинска 155 с двигателче на етанол и дистанционно, мащаб 1:8 и ми досвидяха 280 паунда:(

MUROMAN
12-04-2011, 00:16
Нямате ли се макетчета 1:1 та дирите детски работи?
ПП Израдна ми преди време една истинска 155 с двигателче на етанол и дистанционно, мащаб 1:8 и ми досвидяха 280 паунда:(

За 250 паунда ще си взема още една истинска баба.
:grin:

---------- Post added at 21:16 ---------- Previous post was at 21:15 ----------

Като си ходя на вилата другия път ще го издиря да го пробвам на правата за Върба. :super::afro:

mont78
12-04-2011, 18:30
За 250 паунда ще си взема още една истинска баба.
:grin:

---------- Post added at 21:16 ---------- Previous post was at 21:15 ----------

Като си ходя на вилата другия път ще го издиря да го пробвам на правата за Върба. :super::afro:

Само ще се изложиш.......виж каква стойка има и лепенки, които качват още поне 50 коня:crazy::tooth::rotfl:

TS
12-04-2011, 21:42
Ето я и моята :)

digitalundgrd
13-04-2011, 21:55
Много ще ми е интересно Фуриоуса да направи едно ревю на гумите Тойо Р888 дали държат на сняг :)

Furious 155
13-04-2011, 22:56
Много ще ми е интересно Фуриоуса да направи едно ревю на гумите Тойо Р888 дали държат на сняг :)
баткааааа, гумите държат доста добре в мокрото - това са първи впечатления! :)

stelt
13-04-2011, 22:59
Е толкова много ли ви затрупа ?

MUROMAN
14-04-2011, 10:29
Е толкова много ли ви затрупа ?

Снощи беше страшно , ден сняма и помен вече от снежеца. :)

The_Game
14-04-2011, 11:46
ебах тая виелица

Dimicha
14-04-2011, 21:28
Ей колеги,здравейте-имам пак няколко въпроса,на които не мога да намеря отговор,но преди това да благодаря на Венци (VFTI)-благодарение на него имам отново работен цилиндър за съединителя,остава само да го монтирам.Та въпросите ми са свързани със следното.Имам скъсан въздуховод и напукано/и гумени съединения на смукателните колектори.В момента съм ги олепил,но не ми харесва тая работа,щото не мисля,че така се спира всичкия прокрадващ се въздух,който може да обърква дебитомера.Съединенията на смукателните колектори ги има в axm-auto и по-нататък ще си поръчвам,но въздуховод не мога да намеря в онлайн магазините.Кажете ми колко струва това нещо и откъде да го намеря ново?

TS
14-04-2011, 21:36
Гофриран маркуч едва ли ще намериш чисто нов..... поради простата причина,че са спряни от производство. Търсиш читав 2-ра употребва и колкото изкара ......

Dimicha
14-04-2011, 21:55
Еми значи остава да търся някакъв начин да го лепя по-професионално или да го заменям с нещи друго-гледах във форума,че има мнения за комбинация от прави тръби и маслоустойчиви маркучи за местата,на които се иска гъвкавост.Проблемът е обаче,че тоя въздуховод е с различен диаметър в двата края да му се невиди :D Цялата работа обаче е заради следния проблем-преди да го залепя колата нямаше мощност в ниските обороти и тресеше при потегляне-трябваше да настъпвам до 2000 оборота,че да тръгне нормално.Олепих дупките стабилно и това се оправи,но мисля,че част от проблема остана.Оборотите играят съвсем леко на празен ход-не със 100-200 оборота,не дори с 50,а още по-малко-стрелката просто мърда и се чува как двигателя си мени звука,глъхне точно все едно съм махнал капачката на маслото.Това и още няколко симптома ме навеждат на мисълта,че някой от сензорите,отговорни за горивната смес ебава мамата на цялата романтика и мисля,че сместа е бедна.Нещата,които ме навеждат на мисълта за бедна смес са пукане в ауспуха и също така понякога като спра и угася мотора,сякаш не гасне веднага,а откъм ауспуха се чува звук все едно работи мотора още няколко секунди.Все едно някаква турбина спира бавно-ако сте чували ермомелка как спира,точно такъв е звукът :D Четох разни работи за бедна смес из форума и се наплаших-как можело да ми прегорят дори буталата и т.н. и т.н. затова питам...

TS
14-04-2011, 22:03
Като за начало си оправи маркуча и маншоните на колектора и отиди на една диагностика ;)

Dimicha
14-04-2011, 22:26
Ще оправим работата значи-и последен въпрос-някой може ли да ми каже в Търново къде може да се направи свястна диагностика и кадърно чистене на грешки.Щото ходих в оторизирания сервиз на Фиат,но не ми вдъхват много доверие-не че карам кола за 100 000 лв,но за мене си е дори по-ценна ;)

VFTI
14-04-2011, 22:49
Бе за тая бабичка дърта-като мойта 2.0 8в 92г. изобщо не ти трябва диагностика според мен. Тооо няма какви грешки да покаже, най-много ламбда да ти е заминала, ама това ще го усетиш по разхода. Така че диагностика, само при някакъв супер сериозен проблем...но май 99% от нещата са минали през този форум и раздел :):)

Оправи си маркуча и ще си решиш проблемите с въздуха. Ако не успееш да го оправиш си вземи 2ра ръка 30-40лв.

Сваляш клемите после на акумулатора и газ. Диагностиката на дърта бабичка си е почти мисия невъзможна! За София се сещам 2ма човека, които могат да ти направя, за провинцията(без да искам да подценявам никого) смятам, че са НУЛА. Официалния представител в ТЪРНОВО- БЯГАЙ ДАЛЕЧЕ ОТ ТИЯ!Дано фалират, ако не са вече... Патили сме си с 2 коли при тия измекяри...От Севлиево съм все пак...

1. Оправи маркучка
2. Изобщо не се занимавай с диагностики(по-добре си купи нови свещи вместо грешни пари)

Това са моите съвети :)

Dimicha
14-04-2011, 23:04
ОК,ще видя кво ще направя-между другото това с откачането на акумулатора не знам точно на какво влияе-предполагам,че занулява компютъра,но като ръчках по работния цилиндър на съединителя бях махнал и акумулатора и забелязах,че после колата запали много по-бързо от когато и да било.Явно нещо се е занулило или е влязла в сервизен режим или не знам какво но запали супер.На второто и третото палене обаче не беше така-явно се самообучава компа,но защо се самообучава да си върши работата зле,не ми е ясно.Зарекал съм се като ме ядоса да й бодна два дойни карбуратора и това ще е :D

TRENDi
15-04-2011, 12:38
Явно, точно някой датчик не е в кондиция и набива грешка в компа веднага след палене. Май, в крайна сметка, една диагностика най-лесно ще го хване.

vaklinator
15-04-2011, 14:19
ОК,ще видя кво ще направя-между другото това с откачането на акумулатора не знам точно на какво влияе-предполагам,че занулява компютъра,но като ръчках по работния цилиндър на съединителя бях махнал и акумулатора и забелязах,че после колата запали много по-бързо от когато и да било.Явно нещо се е занулило или е влязла в сервизен режим или не знам какво но запали супер.На второто и третото палене обаче не беше така-явно се самообучава компа,но защо се самообучава да си върши работата зле,не ми е ясно.Зарекал съм се като ме ядоса да й бодна два дойни карбуратора и това ще е :D

И аз искам карбуратори.

TS
15-04-2011, 18:20
Венци,то я свещи,я датчик,я кабели .... я нещо друго....ако почне да налучква едно по-едно да ги сменява ще скочи доста над 30лв ..........

MUROMAN
15-04-2011, 18:25
Венци,то я свещи,я датчик,я кабели .... я нещо друго....ако почне да налучква едно по-едно да ги сменява ще скочи доста над 30лв ..........

Забрави една 0 да сложиш - 300лв. :thumbup::thumbup:

VFTI
15-04-2011, 18:30
Като смятате, че една диагностика ще реши проблема дайте жокер къде в Търновски район закачат нашите баби на комп? Щото аз незнам...Дори ауто италия Търново не може...Само ще му кажат че няма грешки и толкоз :):):)

И според мен първо да си оправи маркуча, да занули и тогава да се мисли и мъдри или пък търси диагностика, ако наистина има някакъв сериозен проблем....

Dimicha
15-04-2011, 19:09
Абе днеска докато оправях съединителя (за което още веднъж благодаря на VFTI за работния цилиндър-между другото,по-хубав е от оригиналния :D ), откачих профилактично акумулатора и сега като я покарах...ми тя си е добре колата.Да не говорим,че е много по-добре,отколкото с предишната прецакана помпа-съединителят сега е доста по-мек и отделя долу,скоросите влизат значително по-лесно.За другите симптоми-не знам дали не си внушавам някои неща.Наистина ще сменя попуканите маркучи,пък тогава ще му мисля.Тея дни мисля да извадя някои от свещите и нали по цвета им се познавало дали е бедна/добра/богата сместа.И може да се поспра вече,че имам чувството,че не съм си купил кола,а съм си осиновил дете-то разходи,памперси,дрешки,обувки,храница :D А за карбураторите-някой ден...ако оцелее тоя мотор,бих му боднал карбове,но ако бодна целия мотор в едно такова купе:

http://www.youtube.com/watch?v=_QxsZ7qlJVM&feature=related

:naughty:

макар че, в никакъв случай не бих казал,че 155-цата е по-малко красива

Dimicha
16-04-2011, 17:10
Колеги,днеска след дълга борба със стария маслен филтър успях да си сменя собственоръчно и донякъде собственокрачно маслото...налях сектантската СелЯния за скромната сума от 18 лв на литър.Старият маслен филтър (доста по-голям от новия) биде развит чрез дупкане и напъване с една огромна отвертка....явно ще трябва да си купувам и ключ за маслен филтър,като съм решил сам да се справям с поддръжката на колата.Обаче пущината събра 4 кила +/- 100 грама,които налях в новия маслен филтър.Нормално ли е-мислех,че събират към 5 литра?Маслото е накъде към горния край на пръчката,но като мерих колата беше наклонена напред.Колко от старото масло може да е останало-не съм я чакал цяла нощ да се източва,но поне едно 45 мин е стояла с развита пробка,докато развивах тая гад масления филтър...И от там изтекоха още околоплодни води :D А в какъв филм се вкарах с пробката-моята се развива с ненормалния размер ключ 27,а и самата й резба е доста стабилна-поне едно 23 мм е широка.Ужас-защо няма една стандартна гайка тая кола-за всяко нещо купувам ключове и ключове и шестограмчета и еврейски звезди и битчета аааа,вече съм по-оборудван от половината сервизи в Търново.Добре,че братският китайски народ прави комплекти по за 4,50лв,че в Практикер едно ключе 7мм е 8 лв,просто не ми се говори.

mimouzunov
16-04-2011, 20:28
Тази нощ човек със съмнителна сексуална ориентация (педер@ст) ми е задигнал предната емблема :chair:
Опитал се е да посегне и на задната, но там не го е огряло!!Дано тази вечер него го огрее (отзад)..... :gay[1]:

TS
16-04-2011, 20:54
Днес кой колега беше на протеста?

mimouzunov .... ръцете да им изсъхнат

Dimicha
17-04-2011, 09:35
Колеги,нощес си измислих нов повод за притеснение-сетих се,че вчера докато си сменях гумите колата беше вдигната на крик от едната страна и с включена първа скорост.Та докато напъвах да развъртам гайките,колелото мърдаше обратно на посоката на движение-ест,не съм завъртял колелото на цял оборот,мръднало е на 5-6 сантиметра,след което се усетих да изключа от скорост.Та мисълта ми е-възможно ли е да съм превъртял двигателя наобратно и ако съм-какви са възможните лоши последствия?

Alexandrov70
17-04-2011, 17:10
Днес кой колега беше на протеста?

mimouzunov .... ръцете да им изсъхнат

Аз бях с 155 бордо, с клубен стикер от дясната страна на багажника

vaklinator
17-04-2011, 23:56
Аз бях с 155 бордо, с клубен стикер от дясната страна на багажника

И аз с фолксвагена

rumenti77
18-04-2011, 16:54
Пичове търся си работа,ако някой има нещо в предвид да казва,работя всичко(неволята учи) благодаря предварително.

VFTI
18-04-2011, 17:24
Яяяяяяяяяяяяяяяяя да си признае кой я купи:humpx::humpx: Перфектната 2.0 8v...

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11301416405763527&f1=details

MUROMAN
18-04-2011, 18:57

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11301416405763527&f1=details

Няма перфектни коли особено 2-ра употреба и то на над 15 години.:thumbup:

vaklinator
18-04-2011, 22:29

Намират се, ама ако извадиш късмет :)
Аз на кола поне случих, оти с жена... не можах.

---------- Post added at 19:29 ---------- Previous post was at 19:27 ----------

Интересното е че продавача лъже, че е 16в 150 к.с.

MUROMAN
18-04-2011, 22:34
Намират се, ама ако извадиш късмет :)
Аз на кола поне случих, оти с жена... не можах.

---------- Post added at 19:29 ---------- Previous post was at 19:27 ----------

Интересното е че продавача лъже, че е 16в 150 к.с.

Еее всички се заблудихме . :waving:

toki4a
18-04-2011, 22:52

искаш ли да те повозя в една !!!!!!!!:spoko:

VFTI
19-04-2011, 20:36
Някой може ли да ми каже, при монтаж на най-агресивните стриит валове(на коломбо и бриани са) за 8клапанов мотор, дали ще има нужда от някакви по-сериозни доработки по мотора, освен от ревизия на главата и сгъстяване...Бюджета за чип и генерация е ясен и определен...:paddle:

А каква ще е нужната ламбда сонда? Нали на нашите баби не играеше след опр. обороти...и съответно чип, пък без ламбда(нали влизала в сервизен режим, това дали ще пречи..)

Alfa User
19-04-2011, 22:36
Опаааа ... май ще имаме новина ?!? :afro:

Furious 155
20-04-2011, 00:22
Опаааа ... май ще имаме новина ?!? :afro:той затова го е писал уж като питане, ма идеята е да се пофали :coolio:

vaklinator
20-04-2011, 00:41
той затова го е писал уж като питане, ма идеята е да се пофали :coolio:

Звучи ми като за последно хвалене

MUROMAN
20-04-2011, 10:34
Звучи ми като за последно хвалене

Да бе да , Важното е Motor Sport да има.:yes:

Pastora
20-04-2011, 10:45
Стрийт валовете на C&B са общо взето plug and play. Ето и отговора на Марио Босо, който им е представител за Европа - "Our camshafts are direct fit, no changes are necessary."

digitalundgrd
20-04-2011, 12:14
Айдеееееее и бате Венци почна с валуви, иликтроники......По последна информация някои хора сън не ги лови ;) И това лято обещава да е интересно !

MUROMAN
20-04-2011, 12:19
Айдеееееее и бате Венци почна с валуви, иликтроники......По последна информация някои хора сън не ги лови ;) И това лято обещава да е интересно !

Moже да е набрал на Васето и на Вагон Ресторанта и да иска да отмъсти за Пастора.:humpx:

thecleaner
20-04-2011, 12:38
Moже да е набрал на Васето и на Вагон Ресторанта и да иска да отмъсти за Пастора.:humpx:

Да идваааааааааааааааа и да земе и други легенди :duel:

Pastora
20-04-2011, 12:55
Е то за какво да отмъщава ? :pancake:

DJ Vladic
20-04-2011, 15:24
Ще използвам тук мястото, да не отварям нова тема. Дясната чистачка нещо не работи както трябва. Изразява се в това, че като работят, ограничителя (или не знам как се казва точно) нещо не сработва. Т.е. когато чистят, едната слиза до долу и удря в капака на двигателя. Като я хванах, и на ръка си се движи свободно, пък не трябва да е така! На няколко пъти съм я затискал със капака когато съм го затварял и като пусна чистачките, само едната тръгваше и слеед това веднага отстранявах този проблем. Кажете, какво трябва да се прави. :)

Dimicha
20-04-2011, 15:45
Ще използвам тук мястото, да не отварям нова тема. Дясната чистачка нещо не работи както трябва. Изразява се в това, че като работят, ограничителя (или не знам как се казва точно) нещо не сработва. Т.е. когато чистят, едната слиза до долу и удря в капака на двигателя. Като я хванах, и на ръка си се движи свободно, пък не трябва да е така! На няколко пъти съм я затискал със капака когато съм го затварял и като пусна чистачките, само едната тръгваше и слеед това веднага отстранявах този проблем. Кажете, какво трябва да се прави. :)
Е това е или от шлиците или от механизма.Но е по-скоро от шлиците-превъртяли са,защото ако е от мехнизма,ще рече,че се е откачило долу някое рамо и тя няма да мърда въобще.Според мен развий гайката,която държи чистачката,нагласи я на правилна позиция и затегни добре ;)

toki4a
20-04-2011, 15:51

и в Пазарджик има леген 8 в. много съскащ вече!

MUROMAN
20-04-2011, 16:12
Е това е или от шлиците или от механизма.Но е по-скоро от шлиците-превъртяли са,защото ако е от мехнизма,ще рече,че се е откачило долу някое рамо и тя няма да мърда въобще.Според мен развий гайката,която държи чистачката,нагласи я на правилна позиция и затегни добре ;)

според мен също е от шлиците.
опитай да ги уплътниш като навиеш малко банд или тефлонова лента ,ако не е това ,тогава нови рамена. :???:

DJ Vladic
20-04-2011, 16:23
според мен също е от шлиците.
опитай да ги уплътниш като навиеш малко банд или тефлонова лента ,ако не е това ,тогава нови рамена. :???:

Ух... ами пробвах се да ги развия и завия нанново, но е твърде лесно да е истина. Вярно не гледах откъде точно превърта. Ще видя да сложа уплътнение, и дали ще кандиса :)
Благодаря ви.

stelt
20-04-2011, 17:06
Аз пък си мисля, че имаш прекалено големи луфтове в целия механизъм и на това се дължат проблемите ти.

Dimicha
20-04-2011, 17:23
Аз пък си мисля, че имаш прекалено големи луфтове в целия механизъм и на това се дължат проблемите ти.

Еми то ако може да има луфт в механизма,той ще е при шарнирните съединения на отделните рамена.Но ако е толкова голям луфта,то направо ще се откачи.А колега,за да разбереш дали е само от шлиците,без да развиваш кората-махни чистачката и пусни на някоя степен,ако се върти оста със шлиците,значи отдолу би трябвало всичко да е ОК....

Васил Петров
20-04-2011, 18:05

Направо по 2,3 да ги изкарваме да не хабим излишно гориво.

Венци се е ориентирал правилно ама не знае какъв е филма там..... С каквото може ще помагаме.

thecleaner
20-04-2011, 18:42

Нека да има тва са хубави неща, марката е най-важна па после са междумоделските войни.
Инаккккк ако е много насъскан легена да му пущаме Хатмосверка да го яде :clapping::clapping::clapping:

toki4a
20-04-2011, 21:23
Нека да има тва са хубави неща, марката е най-важна па после са междумоделските войни.
Инаккккк ако е много насъскан легена да му пущаме Хатмосверка да го яде :clapping::clapping::clapping:

:clapping::kicking::-Dуспех!!

VFTI
20-04-2011, 23:19
Не бе дишайте...бензина скача от другия месец, ще чакам да поевтинее:-D:-D

Furious 155
21-04-2011, 00:04
Не бе дишайте...бензина скача от другия месец, ще чакам да поевтинее:-D:-Dми то няма да поевтинява... направо търси ел. мотор за 155 :)

The_Game
21-04-2011, 00:20

Aз пък дочух, че нещо била слабичка тая за която говориш някъде към 300 коня :balloon:

Васил Петров
22-04-2011, 05:49
Aз пък дочух, че нещо била слабичка тая за която говориш някъде към 300 коня :balloon:

Еми да се показва тогава да видим.Ще съм щастлив ако има 300кс 8v мотор.Голямо постижение ще е тва.:thumbup::thumbup:

toki4a
22-04-2011, 07:57
е на Тракдея де ! колата не е 300 коня !, но не си ще гумите!

ще видим ли и малкото куве колко може?

VFTI
22-04-2011, 12:17
е на Тракдея де ! колата не е 300 коня !, но не си ще гумите!

ще видим ли и малкото куве колко може?

Муахахахаах :lol_sign::lol_sign::lol_sign::lol_sign:

toki4a
22-04-2011, 15:46
малко ми се свиди за колицата ма мисла , както имам всичко необходимо !!.., дали да не изтупам един вентилатор и на мойта:smoke:

Furious 155
22-04-2011, 17:17
малко ми се свиди за колицата ма мисла , както имам всичко необходимо !!.., дали да не изтупам един вентилатор и на мойта:smoke:ако толко ти свиди, имам една желаеща за такъв вентилатор. Е я в подписа ми ;).

toki4a
22-04-2011, 17:25
ако толко ти свиди, имам една желаеща за такъв вентилатор. Е я в подписа ми ;).

:yes:;)

Dimicha
22-04-2011, 18:49
Колеги,някой може ли да ми каже какво трябва да е топлинното число на свещите за 8V 2.0 двигател.Днеска свалях една от свещите-моделът е Bosch FR5DC.Опитвам се да разбера дали са подходящи за колата.Свещта изглеждаше добре,но както и подозирах с леко бял нагар,което говори за бедна смес.Интересното е,че имаше нюанси нагарът-на върха електродите беше най-светъл,нагоре леко ставаше керемиден,както трябва да бъде и горе имаше нещо черно :D

toki4a
22-04-2011, 19:25
Колеги,някой може ли да ми каже какво трябва да е топлинното число на свещите за 8V 2.0 двигател.Днеска свалях една от свещите-моделът е Bosch FR5DC.Опитвам се да разбера дали са подходящи за колата.Свещта изглеждаше добре,но както и подозирах с леко бял нагар,което говори за бедна смес.Интересното е,че имаше нюанси нагарът-на върха електродите беше най-светъл,нагоре леко ставаше керемиден,както трябва да бъде и горе имаше нещо черно :D

доколкото си спомням на бош требваше да са 7.ци!

Furious 155
22-04-2011, 22:34
:yes:;)не се клати ми кажи кога я почваме :)

Dimicha
22-04-2011, 22:39
Пфу да му се невиди-моите излизат на топлинно число 5 май....но пък в сайта на Бош ги дават за тая кола.Дано да няма проблем.Само не мога да разбера кабелите ми какви са-предишният собственик ги е сменял заедно със свещите,личи,че са нови.На тях пише само double silicone high temperature.Дано да са читави.

Alfa User
23-04-2011, 00:55
Няма да се плашиш, колега - на Шампион свещите по каталог са с топлинно число 6 ... Белия лебед на Милена е точно с FR5DC и работи чудесно, даже и на газ. Моята от вчера е с четириполюсните Super 4, но ще мога да споделя впечатления след седмица поне.

toki4a
23-04-2011, 08:03
не се клати ми кажи кога я почваме :)

викам а си ги запаза за мен:gayfight:;)

Dimicha
23-04-2011, 11:24
Абе щото керамичната им изолация долу е малко пожълтяла като да е опечена от висока температура и затова се усъмних,че нещо не е както трябва.Но засега значи карам и си свиркам.Като оправя всички други работи по нея,ще й хвърля едно обикновено Денсо,че гледам ги хвалите.

DJ
26-04-2011, 08:30
Здравейте колеги,
преди известно време си закупих оригинални джанти Спиидлайн 16" черни от Alfa 155 MY95 Sport, при монтажа на колата обаче се оказа че опират в задния ми спирачен апарат, поставих им фланци 5мм и си мислех че всичко е ОК но уви при преминаване през по голяма неравност опират отзад в калника, та оказа се че всички които са сложили такива джанти на 146-ците си опират отзад....ако някой има интерес към тези джанти нека ми пише:
-джанти Speedline 16" 7J ET40 Black
-гуми 4бр. Marangoni ZETA linea 205/45/16 2бр. почти нови поне 7мм грайфер DOT4908, задните 2бр. поизносени по стават за каране DOT1404 ако някой има интерес нека ми пише ЛС.
ПП: не пускам темата в продава защото искам да ги вземе някой със 155-ца :usaflag:

Dimicha
27-04-2011, 10:20
Христос Возкресе,колеги!Малко със закъснение го казвам,но...Имам едно сериозно питане.Понеже от детските ми години не ме е напуснало желанието да разглабям разни неща,за да видя кво има вътре,вчера реших да си чистя дебитомера.Става дума за дебитомер на 8-клапанова 155-ца.Та изчистих го аз хубаво(само кожуха де,самия датчик не съм пипал-той и без това е капсулован),но имах неблагоразумието да разбъзикам едно болтче,от което май се настройва горивната смес.Явно предишния собственик е карал колата на някой майстор,който е бъзикал там.Мисля си,че се е опитвал да обогатява сместа,защото ми беше скъсан гумения маркуч от дебитомера до дросела,което неминуемо е водело до бедна смес и вместо да се насочи към по-простите неща,майсторът е почнал да бъзика дебитомера.Та сега настройките му са разбъзикани двойно и въпросът ми е-има ли начин да налучкам сам правилната настройка и каква е тя?Може ли да стане това без газ-анализатор?

Alfa User
27-04-2011, 17:25
Абе колега, ти да не си мразиш колата случайно ?!?!?

Dimicha
27-04-2011, 18:40
Хаха,ами не-даже напротив-опитвам се нещата,които виждам,че не са наред да ги докарам на възможно най-доброто и най-близко до първоначалния вид състояние.Е,май в някои случаи се захващам с неща,дето не са ми по силите.Та за дебитомера-той от самото начало си беше обърнат наобратно и явно е бъзикано по него,т.е. така или иначе нещата са омазани...Въпросът е какви са последствията от тези плюс моите интервенции.Рових се из нета-според някои писания това болтче настройва единствено пружината на клапата на дебитомера.Според други има отношение само към празния ход.Интересното е,че оборотите ми на празен ход не мръднаха-800 точно с неизменното минимално трептене на стрелката.Та някой дали може да ме избави от неведението-дали съм прецакал нещо и как да го раз-прецакам :D

MUROMAN
27-04-2011, 20:37
Вземи си дебитомер 2-ра ръка и пробвай с него да видиш как ще е колата.:grin:

robygas
27-04-2011, 21:30
Пружината на лопатата на дебитомера определя всичко което си случва с горивото и празния ход. Настройва се най- добре на газоанализ. Това, че е отварян дебитомера и това, че си го пипал не означава, че ще има страшни последствия, зависи колко си я въртял или са я въртели преди това.
Колата може да има закъснение при тръгване, тромавост или обратното- да се изтрелва. Зависи от това дали е натегната или отпусната пружината. Само, че без газоанализ не можеш да разбереш дали е бедна или богата сместа.

Един такъв дебитомер 2-ра ръка е от порядъка на 50лв.

Dimicha
27-04-2011, 22:06
Да,нали горивната смес като цяло не зависи само от дебитомера,а и от ламбдата и от температурния датчик за инжексиона.Логиката ми е следната:
1)Поради скъсан въздуховод преди аз да купя колата,дебитомерът е давал грешни данни и сместа е била бедна,за което свидетелства белия нагар по електродите на свещта.Някой майстор се е опитал да обогати сместа чрез настройка на пружината на дебитомера.
2)Аз залепям въздуховода,в резултат на което сместа вече идва богата,за което свидетелства мекия черен нагар на свещите над електродите (бях писал по-нагоре,че странно свещите ми имат два вида нагар).
3)Колата почва да върви по-добре но става видим следния симптом-като я паля когато я е напекло яко слънце,не държи нормалните по-високи обороти като за студен старт .Достигнах до извода,че е прецакан температурния датчик и отчита по-висока от реалната температура при студен мотор,поради което не обогатява достатъчно сместа при студен старт.Смених въпросният датчик-колата почна да дърпа много добре на студен двигател.
4)Същевременно обаче като загрее,вече няма такъв ряз,което ме доведе до извода,че нещо не е наред с горивната смес при загрял двигател и високи обороти.Поправете ме,ако греша,но мисля,че като загрее моторът,би трябвало Мотроникът да обедни сместа-е да,но моя дебитомер като е бил настройван на богата смес,не позволява на компютъра да я настрои правилно.Мисля,че пукането в ауспуха като върна газта(двигателят играе спирачка) се е дължало на това-богата смес и неизгорял бензин в изпускателната система.Освен това мисля,че изгорелите газове миришеха на бензин,но не съм сигурен.
5)Всичко до тук беше до преди вчерашната ми интервенция по дебитомера-след като разбъзиках от глупост болтчето за настройка,реших да го настроя по следния начин-завивам докрай по посока на часовниковата стрелка,слагам дебитомера,загрявам двигателя и с въртене с по 1 оборот наобратно му настройвам оборотите на празен ход.Е да,обаче пущината си е заковала 800 оборота и квото и да правех не ги мръдна.Обаче за сметка на това тръгна много яко-на първа и втора оборотомера скача все едно я форсирам на празен ход...
В момента болтчето е на 3-4 оборота наобратно от крайна дясна позиция.Не знам обаче крайна дясна позиция крайно бедна смес ли означава или крайно богата-аз си мислех,че е крайно бедна,но сега като се замисля...

---------- Post added at 22:06 ---------- Previous post was at 21:55 ----------

Пружината на лопатата на дебитомера определя всичко което си случва с горивото и празния ход. Настройва се най- добре на газоанализ. Това, че е отварян дебитомера и това, че си го пипал не означава, че ще има страшни последствия, зависи колко си я въртял или са я въртели преди това.
Колата може да има закъснение при тръгване, тромавост или обратното- да се изтрелва. Зависи от това дали е натегната или отпусната пружината. Само, че без газоанализ не можеш да разбереш дали е бедна или богата сместа.

Един такъв дебитомер 2-ра ръка е от порядъка на 50лв.

Благодаря ти за отговора,колега!Значи почвам да си мисля следното-дебитомера не отговаря толкова за сместа като цяло,а за моментното й обогатяване при подаване на газ-ако пружината е натегната,като подадем газ,клапата се отваря по-трудно и два голямо съпротивление в самия датчик,което казва на компютъра бързо да обогати сместа,поради което колата би трябвало да се изстрелва?Прав ли съм?А в коя посока се натягаше пружината-по часовниковата стрелка или обратно?

vegatta
27-04-2011, 22:17
на оригиналния дебитомер на 155 няма болче или ако има не играе роля
най вероятно твоя дебитомер е от опел

robygas
27-04-2011, 23:59

И аз не зацепвам за кво болтче иде реч,/освен дето викаш, да става дума за потенциометъра за СО или за байпасен болт/ ама се говори и за пружина..., та:
-Колега, опитах се да ти кажа, че това нещо с тая лопата при 155- цата е от ОГРОМНО значение във всички състояния на колата и центровката му НЕ се прави на ухо.

Tedo
28-04-2011, 16:52
Не се бях сетил да си залепя на мойта стикер като тоя :D :

Dimicha
29-04-2011, 12:06
Колеги,да не би да съм баннат по IPслучайно?!Или пък не случайно.Трети ден не мога да вляза във форума от личния си компютър,а имах сериозни питания,на които не можах да видя отговора.От интернет доставчика ми твърдят,че съм баннат заради злоупотреба?Искам да питам каква ми е злоупотребата?Неприлични постове?Реклами?Спам?!Възмутен съм!Какво толкова съм направил-както виждате си знам мястото като нов във форума и дори тема не съм пускал още,а въпроси,които не мога да преценя за коя тема са,ги задавам в общата спамерска тема...за да не ме обвинят във спам в другите теми...и кво стана накрая...БАН Защо?!

DJ
29-04-2011, 12:33
Колеги,да не би да съм баннат по IPслучайно?!Или пък не случайно.Трети ден не мога да вляза във форума от личния си компютър,а имах сериозни питания,на които не можах да видя отговора.От интернет доставчика ми твърдят,че съм баннат заради злоупотреба?Искам да питам каква ми е злоупотребата?Неприлични постове?Реклами?Спам?!Възмутен съм!Какво толкова съм направил-както виждате си знам мястото като нов във форума и дори тема не съм пускал още,а въпроси,които не мога да преценя за коя тема са,ги задавам в общата спамерска тема...за да не ме обвинят във спам в другите теми...и кво стана накрая...БАН Защо?!
колега мисля че не си БАН-нат,защото под ника ти щеше да го пише;)

Dimicha
29-04-2011, 12:47
колега мисля че не си БАН-нат,защото под ника ти щеше да го пише;)

Еми не знам колега,факт е,че трети ден от мойто IP не мога да вляза във форума,в момента съм си скрил IP-то и влязох :D Ако съм направил нещо,с което съм нарушил правилата на форума,наистина съжалявам-не е било нарочно...

koki79
29-04-2011, 13:24
Здравейте на всички колеги,незнам дали е редно да пиша тук,ако не ме насочете.Та в една хубава Мартенска сутрин,слизаме с половинката от входа на блока,аз отивам до шофьорката врата на,,италянският ни мускул,, ,изваждам червенеят ключ,поставих го в патрона,но тои не влиза-всичко беше разбито и дръжката счупена.И така си стигнах насила до неосъщественният ми МЕРАК.Отдавна мислех да махна дръжките на ,,долусинеята,, ми,и уви това вече е факт.Вече си говорим на Български с нея-казвам,,СЕЗАМ ОТВОРИ СЕ,, ,и тя ми отваря вратата.Снимкfile:///E:/snimkite%20mi/alfata%202/%D0%98%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D 0%BD%D0%B8%D0%B50151.jpgи може да видите в профила,тъи като незнам как се качват тук,искам мнения относно колата-така ми се струва по исfile:///E:/snimkite%20mi/alfata%202/%D0%98%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D 0%BD%D0%B8%D0%B50151.jpgчистена няfile:///E:/snimkite%20mi/alfata%202/%D0%98%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D 0%BD%D0%B8%D0%B50152.jpgкак си.Специални поздрави на колегата,,Vaklinator,, ,дано се видим в Казанлък,че не съм забравил някои работи-ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ :love_umbrella:

robygas
29-04-2011, 14:21
Еми не знам колега,факт е,че трети ден от мойто IP не мога да вляза във форума,в момента съм си скрил IP-то и влязох :D Ако съм направил нещо,с което съм нарушил правилата на форума,наистина съжалявам-не е било нарочно...

Може и някъде нещо да си направил, но проблема не е във форума. Нямаш наказания от негова страна.

П.П. Освен ако не ползваш едно и също АП с някой колега който е наказан.

Dimicha
29-04-2011, 16:02
Колеги,обещавам-за последен път задавам въпрос за тоя дебитомер..Значи,ето къде се намира болтчето,което е бъзикано при моя дебитомер (снимката е от нета,предполагам,че моя вътре е същия):

http://clubalfaromeo.com/forum/picture.php?albumid=909&pictureid=3234

Моля ви,кажете ми какво точно настройва това болтче-дали само оборотите на празен ход или действието на дебитомера в целия обхват на оборотите на двигателя.Какво точно да кажа на майсторите като отида на газ анализатор и как да разбера дали са го настроили както трябва-щото попаднах на мнения,че газ-анализатора трябвало да се включи в изпускателната система преди катализатора.При положение,че е разбъзикано,може ли безопасно да се кара известно време така?

vaklinator
29-04-2011, 16:40
Здравейте на всички колеги,незнам дали е редно да пиша тук,ако не ме насочете.Та в една хубава Мартенска сутрин,слизаме с половинката от входа на блока,аз отивам до шофьорката врата на,,италянският ни мускул,, ,изваждам червенеят ключ,поставих го в патрона,но тои не влиза-всичко беше разбито и дръжката счупена.И така си стигнах насила до неосъщественният ми МЕРАК.Отдавна мислех да махна дръжките на ,,долусинеята,, ми,и уви това вече е факт.Вече си говорим на Български с нея-казвам,,СЕЗАМ ОТВОРИ СЕ,, ,и тя ми отваря вратата.Снимкfile:///E:/snimkite%20mi/alfata%202/%D0%98%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D 0%BD%D0%B8%D0%B50151.jpgи може да видите в профила,тъи като незнам как се качват тук,искам мнения относно колата-така ми се струва по исfile:///E:/snimkite%20mi/alfata%202/%D0%98%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D 0%BD%D0%B8%D0%B50151.jpgчистена няfile:///E:/snimkite%20mi/alfata%202/%D0%98%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D 0%BD%D0%B8%D0%B50152.jpgкак си.Специални поздрави на колегата,,Vaklinator,, ,дано се видим в Казанлък,че не съм забравил някои работи-ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ :love_umbrella:

В казанлък съм поканен на гости от моя мил приятел mitaka_111 като дойда, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще ти се обадя.
Ако имаш желание свържи се с него и си говорете каквото си искате за мене, не се притеснявам, че ще ме сърбят ушите. Поздра и благодарности.

robygas
29-04-2011, 18:59
Моля ви,кажете ми какво точно настройва това болтче

С това болтче се настройват емисиите на CO при колите за които е направен тоя дебитомер.
Няма отношение нито към празен ход ,нито към вървене.

Колегата ти е дал отговор.

TS
29-04-2011, 21:19
По-добре дай номера на дебиломера да се ориентираме малко по-лесно.

Dimicha
29-04-2011, 21:53
Благодаря ви за отговорите колеги,извинявам се за по-емоционалната си реакция по-горе.Ако модераторите,преценят,нека ми изтрият поста.Та номерът на дебиЛомера е:
0280202202
точно над него има едно 015, а малко встрани и нагоре пише 167

mimouzunov
29-04-2011, 22:17
Благодаря ви за отговорите колеги,извинявам се за по-емоционалната си реакция по-горе.Ако модераторите,преценят,нека ми изтрият поста.Та номерът на дебиЛомера е:
0280202202
точно над него има едно 015, а малко встрани и нагоре пише 167

Тоя дебитомер нее от тая кола!!!От Ауди или Опел е!!
Несъм проверявал номера ,но ми е познат от някаде не и от Алфа обаче!!!

Dimicha
29-04-2011, 22:45
Тоя дебитомер нее от тая кола!!!От Ауди или Опел е!!
Несъм проверявал номера ,но ми е познат от някаде не и от Алфа обаче!!!

Ха така-ми освен да си честитя,че ще трябва да купувам дебитомер...Ами кой е оригиналния Bosch номер на истинския дебитомер за 155-цата-да знам за какво да гледам като тръгна да купувам.

Pastora
29-04-2011, 23:03
Взимай втора ръка, почти нямат чупене и са около 30-50 лева :)

Dimicha
29-04-2011, 23:20
Взимай втора ръка, почти нямат чупене и са около 30-50 лева :)

Благодаря,колега,ще питам по моргите или от колегите дето продават коли на части.А дали знаеш-еднакви ли са за всичките 155-ци?

Furious 155
29-04-2011, 23:46
Благодаря,колега,ще питам по моргите или от колегите дето продават коли на части.А дали знаеш-еднакви ли са за всичките 155-ци?
на всички 8 клапанови мотори са еднакви - 1.7,1.8,2.0!

TS
30-04-2011, 00:42
Нов е 1738 лв без ддс. :)

http://www.worldcarparts.co.uk/Default.aspx?TabId=144&ProductID=293

nicola 59
30-04-2011, 00:44
на всички 8 клапанови мотори са еднакви - 1.7,1.8,2.0!

А имаш ли колега случайно номера на орегиналния дебитомер на 8 клапеновите

Dimicha
30-04-2011, 00:46
http://www.worldcarparts.co.uk/Default.aspx?TabId=144&ProductID=293

Благодаря много колега!

Furious 155
30-04-2011, 00:47
А имаш ли колега случайно номера на орегиналния дебитомер на 8 клапеновите
на него пише:
0 280 202 208
0 280 202 213

nicola 59
30-04-2011, 07:45
на него пише:
0 280 202 208
0 280 202 213
Благодаря ти колега :respect:

Alfa User
30-04-2011, 11:00
Въпросния проблемен дебитомер не е за Алфа - цитирам :
"Използва се при: Аudi ( A6L) Audi ( A4L, A4, A1, A8, A5, R8, Q7, Q5, TT, S6, S4, Allroad) OPEL ( Zafira, Vectra, Astra, Antara)"
Най-добре е наистина втора употреба, нов по спомени е около 730лв (по цена от Bosch).

Dimicha
30-04-2011, 11:11
Въпросния проблемен дебитомер не е за Алфа - цитирам :
"Използва се при: Аudi ( A6L) Audi ( A4L, A4, A1, A8, A5, R8, Q7, Q5, TT, S6, S4, Allroad) OPEL ( Zafira, Vectra, Astra, Antara)"
Най-добре е наистина втора употреба, нов по спомени е около 730лв (по цена от Bosch).

Благодаря за инфото :) Значи нещата са станали не просто спагети...а спагети с вурстчета :D За нов едва ли може да става дума. Вчера писах на предишния собственик да ми каже точно какво са правили с дебиЛомера и щом очевидно е сменян,дали не пази стария. Дано да изляза късметлия и да се окаже,че го пази.Щото вероятността нейния си дебитомер да е по-читав от такъв,дето ще купя от морга мисля е доста голяма.Дано само майсторът,който му е сложил тоя дебитомер,да не му е лепнал оригиналния.

robygas
30-04-2011, 11:29
Колега, казахме ти много пъти:
-Дебитомери за 155-ца втора ръка има и цената им е около 50лв. От където и да ти го пратят ще е още 10лв. за куриер.

Dimicha
30-04-2011, 11:32
Колега, казахме ти много пъти:
-Дебитомери за 155-ца втора ръка има и цената им е около 50лв. От където и да ти го пратят ще е още 10лв. за куриер.

Добре,ясно,не съм казал,че няма да ви послушам-просто казах,че може стария собственик да пази оригиналния.Мисля,че няма нищо по-добро от оригиналния й дебитомер.Това ми беше идеята.Не се сърди :)

Alfa User
30-04-2011, 17:05
А някой да ми каже дали супортите на задните спирачни апарати на 155 и 146 са еднакви ???
Мисля да слагам задни апарати от 146 (алуминиевите), но им трябва малко ревизиране. С какви главоболия мога да се сблъскам ?

vaklinator
30-04-2011, 17:30
А някой да ми каже дали супортите на задните спирачни апарати на 155 и 146 са еднакви ???
Мисля да слагам задни апарати от 146 (алуминиевите), но им трябва малко ревизиране. С какви главоболия мога да се сблъскам ?

Никакви. Ръгай ги смело!!!
П.П. Накладките са една идея по-скъпи.

Furious 155
30-04-2011, 17:57
Мисля да слагам задни апарати от 146 (алуминиевите), но им трябва малко ревизиране. С какви главоболия мога да се сблъскам ?ако нямат ОГРОМНИ луфтове на водачите, в което аз силно се съмнявам, само разглобяваш, почистваш, смазваш с грес за спирачни апарати и мяташ на колата, да се видиш в ръчна :)

MUROMAN
01-05-2011, 00:33
ако нямат ОГРОМНИ луфтове на водачите, в което аз силно се съмнявам, само разглобяваш, почистваш, смазваш с грес за спирачни апарати и мяташ на колата, да се видиш в ръчна :)
С друга грес не става ли?
От къде да я намерим тази за апарати?:shocking:

Pastora
01-05-2011, 01:54
С друга грес не става ли?
От къде да я намерим тази за апарати?:shocking:
Примерно
http://www.textar.com/lang-bg/products-mainmenu-29/--gg/textar-cera-tec-mainmenu-36

Поне аз такава съм ползвал :)

Furious 155
01-05-2011, 03:03
Греста трябва да е съвместима със спирачната течност и оттам идва изискването да е за спирачни апарати!

VFTI
01-05-2011, 16:02
АЗ да се похваля, с ЧИСТО новите си свещи Голдън лодж предоставени ми от колегата Никола59:clap2::clap2:ОГРОМНИ благодарности!!!:clap2:
Изглеждат сууупер и нямам търпени да ги сложа след 2-3 седмици:duel:

П.П И 8броя от тях са свободни, ако някой му трябват да ми пише :)

soldier81
01-05-2011, 16:39
На мен ми трябват,ако не са заети вече.:clap2:

Dimicha
01-05-2011, 16:48
Ейй,по колко парички ги давате тея Lodge-ве? :wow:

VFTI
01-05-2011, 19:10
Ейй,по колко парички ги давате тея Lodge-ве? :wow:

Ми подарък са от колегата Никола. Но 8броя които са си нови ще ги слагам на моята кола, а другите 8 броя са на 150хил км. и ще ги подаря, ама вече са запазени :)

Dimicha
01-05-2011, 20:35
Аа,ОК,ОК :)

nicola 59
01-05-2011, 22:37
Добре,ясно,не съм казал,че няма да ви послушам-просто казах,че може стария собственик да пази оригиналния.Мисля,че няма нищо по-добро от оригиналния й дебитомер.Това ми беше идеята.Не се сърди :)

Здрасти колега важното за дебитомера е да нямаш газова уредба .Ако имаш провери как е поставена ,защото е много вероятно някой неграмотен газаджия да е поставил зле ,и като гръмне ти троши дебитомера.

Milcho
01-05-2011, 23:30
Колеги,я помагайте с идея за нова бензинова помпа,че писах в една стара тема,ама то вече май никой не пише в техническия раздел,а ето я темата за всеки случай: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35025&page=2

nicola 59
01-05-2011, 23:48
Колеги,я помагайте с идея за нова бензинова помпа,че писах в една стара тема,ама то вече май никой не пише в техническия раздел,а ето я темата за всеки случай: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=35025&page=2

Здрасти колега четох я темата но не мога да ти помогна ,Ако е за 2 ра ръка имам ,но ти искаш нова

Milcho
02-05-2011, 01:06
Ами колата се кара на бензин и нямаме планове въобще да и слагаме газова уредба и за това искам да се сложи нова помпа,но за жалост в България това не е критерии за качество и за това питам колегите,които са си патили вече за някакви идеи и помощ.А като гледам и цените на новите помпи,че са по-малко от на половина от тези които бяха преди 2-3 години и още повече се плаша за какво качество става на въпрос.

Dimicha
02-05-2011, 11:06
Здрасти колега важното за дебитомера е да нямаш газова уредба .Ако имаш провери как е поставена ,защото е много вероятно някой неграмотен газаджия да е поставил зле ,и като гръмне ти троши дебитомера.

Няма газова,няма.Мисля и да не й слагам.Ще си купя един стар дебитомер,на който му отговаря номерът и ще джиткам.Благодаря на колегите,че ме светнаха,че не ми е оригинален дебитомерът,което ме подсеща да си проверя всички останали датчици.

Furious 155
02-05-2011, 11:45
Аз да попитам - с тоя дебитомер как се движи колата? Има ли нещо специфично или пък нещо ненормално? Повече сила да е и дошла :)?

Dimicha
02-05-2011, 12:31
Аз да попитам - с тоя дебитомер как се движи колата? Има ли нещо специфично или пък нещо ненормално? Повече сила да е и дошла :)?

Ами де да знам каква е разликата-не мога да сравня с нормалното.Пали малко трудно и цъгърка на границата на угасването няколко секунди докато поеме.Имам също чувството,че се изфорсирва по-рязко и неравномерно,от което се получава едно буквално "подскачане" на колата понякога,особено като е студена, и мисля,че в резултат на това са ми разбити тампоните на двигателя-без оня големия отпред,но и той е тръгнал.Просто той обира по-скоро вертикалните движения на мотора и за това се държи още.Абе мисля,че тоя дебитомер е за 164-ка,тука един колега беше дал линк и така пишеше.Би трябвало да е настроен за по-подходяща крива на въртящия момент на двигателя за по-тежката 164-ка.Колегите,които разбират,ще кажат по-добре.Но определено не е добре на тая кола,мисля,че компютърът натрупва яко грешки.

Alfa User
02-05-2011, 18:37
Има малка неточност в поста ти - 164 принципно е по-лека от 155, колкото и невероятно да звучи ...
Иначе за дебитомера - пробвай с такъв на заем от някой колега около теб, за да видиш каква ще е разликата.

Аз пък вече зачистих и боядисах новите спирачни апарати :

vaklinator
02-05-2011, 20:32
Има малка неточност в поста ти - 164 принципно е по-лека от 155, колкото и невероятно да звучи ...
Иначе за дебитомера - пробвай с такъв на заем от някой колега около теб, за да видиш каква ще е разликата.

Аз пък вече зачистих и боядисах новите спирачни апарати :

Ако и монтираш един парашут отзад.... е тогава вече ще спира. Само с боядисване на апарати от 146 няма да минеш.:bouncing_smiley::bouncing_smiley:

Tedo
02-05-2011, 22:46
Ако някой незнае как професионално се троши дебитомер ето :D :

robygas
02-05-2011, 23:01
Професионално е когато лопатата се намира в кутията на въздушния филтър:bouncing_smiley:

Това се е аматьорска работа с тая пукнатина.

vaklinator
02-05-2011, 23:30
Професионално е когато лопатата се намира в кутията на въздушния филтър:bouncing_smiley:

Това се е аматьорска работа с тая пукнатина.

При мене беше още по-професионално. Лопатата излетя през цъфналата кутия на филтъра. И неможах да намеря нито лапата , нито парчета от кутията.... газаджията ми е за ебане..

TS
02-05-2011, 23:37
http://www.youtube.com/watch?v=9HyVrYpkj5Y&feature=related
:roll::drinking:

Furious 155
02-05-2011, 23:42
http://www.youtube.com/watch?v=9HyVrYpkj5Y&feature=related
:roll::drinking:
тия японците са ненормални :)

ALFA CORSE
04-05-2011, 11:12
Е това е уникално.

Max
04-05-2011, 12:03
тия японците са ненормални :)

Пичаги! :–)
Май дори в Италия няма състезание с толкова модели Алфа ;-)

MUROMAN
04-05-2011, 14:19
Пичаги! :–)
Май дори в Италия няма състезание с толкова модели Алфа ;-)

Някой да забеляза ,че 155-цата в клипчето е ZAGATO?:joly::BIGsmile: :coolio:

vaklinator
04-05-2011, 20:38
Някой да забеляза ,че 155-цата в клипчето е ZAGATO?:joly::BIGsmile: :coolio:

Да, ама пак си е дърта бабишкера, като всичките наши пръчки.

TS
04-05-2011, 20:46
http://www.youtube.com/watch?v=DoOHuO99T7Y&feature=related
Изпусна го малко завоя :(

http://www.youtube.com/watch?v=a_cQpIKGmG8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=EaNpH3k-6Jw&feature=related

Alfa User
04-05-2011, 23:17
Абе седя си аз пред компа и гледам клубния календар на стената насреща ... та си мисля кротко ... само на мен ли ми се струва, че страницата за месеците Май/Юни е най-готината от целия календар 2011 ???

Furious 155
05-05-2011, 10:32
вчера смених радиатора с рикамбито с което се сдобих и моя радиатор се предлага, та ако има някой закъсал за воден радиатор, да звънка след понеделник :). Радиаторът е на под 3 години, няма течове и т.н. - алуминиев е.

MUROMAN
05-05-2011, 11:08
вчера смених радиатора с рикамбито с което се сдобих и моя радиатор се предлага, та ако има някой закъсал за воден радиатор, да звънка след понеделник :). Радиаторът е на под 3 години, няма течове и т.н. - алуминиев е.

На мен ми трябва горе пробката,че моята е заменена с болт и им сълзи от там.От къде да си наемря такова нещо?

di6kin,djovani_xxx@abv.bg
05-05-2011, 12:16
колеги някои имали на представа от каде мога да си намеря метални смукателни колектори за алфа 155 1.8 че мисля да слагам газ а тез газ инйекциони много пари

Tedo
05-05-2011, 12:18
колеги някои имали на представа от каде мога да си намеря метални смукателни колектори за алфа 155 1.8 че мисля да слагам газ а тез газ инйекциони много пари

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=882864
Тук има :)

05-05-2011, 12:54
мерси колега за помоща
Колеги случвало ли ви се е да ви се мокри платката кадето са бушоните на мен ми се е мокрила от доста време и се получиха много аномалии чистачките неспират светят лампички по таблото абе луда работа свалих я опитах се да я почистя но голямо разпояване трябва да става и се отказах немога да разбера от каде влиза вода и се питам дали е обща болка

Furious 155
05-05-2011, 13:25
На мен ми трябва горе пробката,че моята е заменена с болт и им сълзи от там.От къде да си наемря такова нещо?Радиатора се дава цял бе, какви пробки!

MUROMAN
05-05-2011, 14:01
Радиатора се дава цял бе, какви пробки!

Аз по принцип си питах..:static:

toki4a
05-05-2011, 19:24
то тоз болт маи маи е повредил резбата в радиатора вече !!!

MUROMAN
05-05-2011, 20:02
то тоз болт маи маи е повредил резбата в радиатора вече !!!

Може би е така,не мога да го кажа със сигурност. :I

TS
06-05-2011, 18:24
Тоз стартер ми взе здравето :( Лошото е,че пак трябва да го свалям.Явно някой не си е свършил работата като хората :(

Tedo
06-05-2011, 18:49
Да питам за маслото в скоростите - коя пробка е за нивото, тази която се развива отпред или някоя от другите 2, които са отстрани?

TS
06-05-2011, 22:27
Отпред е контролната ;)

nicola 59
06-05-2011, 23:20
Отпред е контролната ;)

Точно така колега

Tedo
07-05-2011, 00:53
И аз така предположих ама понеже не ми хареса нивото като я развих рекох да питам.
2 литра масло ли ми трябват за смяна?

Alfa User
07-05-2011, 01:05
Даже ще ти остане мъничко :)

Flame
08-05-2011, 00:20
Аз като го сменях всичките 2 литра ги събра,та даже и малко ни се виждаше.

VFTI
08-05-2011, 01:04
По мое мнение и на Тренди 2.2-2.3 литра масълце в скоростите...чувал съм че и близо 3л. влиза без ядове...

MUROMAN
08-05-2011, 01:33
По мое мнение и на Тренди 2.2-2.3 литра масълце в скоростите...чувал съм че и близо 3л. влиза без ядове...

Дам и никаква разлика след това.:punk:

Flame
08-05-2011, 20:00
Ами аз усетих разлика с Аджип-а да ти кажа.

MUROMAN
08-05-2011, 21:02
Ами аз усетих разлика с Аджип-а да ти кажа.

Аз си сложих това дето е по каталог Tutela и нищо съществено. :drive:

Buxalkata
08-05-2011, 22:47
то на какъв интервал от време се сменя тва масло ? или след колко изминати километри ?как да преценя че е за смяна ?

rumenti77
08-05-2011, 23:16
Да се оплача,другари и другарки.Мойта бабичка почина :prescription:след тежък удър в стълб:wallbash:.Багажник,задна броня,един стоп и куп други ламаринки са на хармоника да го еба:crybaby:.Така,че вече се продава на части за голямо мое съжаление.Но живи и здрави когато започна работа и събера пари пак ще си купа 155-ца.

TS
09-05-2011, 00:06
Ти нали си добре? Ще си намериш по-хубава :)

Pastora
09-05-2011, 00:11
Да се оплача,другари и другарки.Мойта бабичка почина :prescription:след тежък удър в стълб:wallbash:.Багажник,задна броня,един стоп и куп други ламаринки са на хармоника да го еба:crybaby:.Така,че вече се продава на части за голямо мое съжаление.Но живи и здрави когато започна работа и събера пари пак ще си купа 155-ца.
Е...ати, много сори колега, дано намериш друга читава бабичка и важното е да си ок, ти и семейството.

rumenti77
09-05-2011, 01:47
Нищо ми няма,добре,че бях и сам.

Alfa User
09-05-2011, 07:07
Ламарини се сменят и оправят, Румба - важното е ние да сме добре, че още не съм видял да има магазин за резервни части за нас ...
Следващата 55-ца ще е по-хубава :)

MUROMAN
09-05-2011, 09:53

Деба и лошата раобта , неприятна история.:-(
Мир на Железата и Ръждите и. :notworthy:

ПП: Ако е само багажник,задна броня и стоп мисля,че са поправими нещата или греща?

rumenti77
09-05-2011, 11:48
Деба и лошата раобта , неприятна история.:-(
Мир на Железата и Ръждите и. :notworthy:

ПП: Ако е само багажник,задна броня и стоп мисля,че са поправими нещата или греща?

За съжаление е усукано и купето:goodnight:

MUROMAN
09-05-2011, 12:04
За съжаление е усукано и купето:goodnight:

Лепенките не я ли задържаха да не се усуква?:grin:

rumenti77
09-05-2011, 14:28
Да бе:lupe:без лепенки щях да събирам ламаринки.

toki4a
09-05-2011, 22:32
лошо братле8-)

rumenti77
10-05-2011, 09:50
лошо братле8-)

Ще ми е адски гадно като започна да я раздавам на части,ама кво да се прави.Нищо,след някой друг месец пак ще лепиме лепенки с Ваклинката:oops:на следващата бебетка.

Buxalkata
10-05-2011, 21:51
Ще ми е адски гадно като започна да я раздавам на части,ама кво да се прави.Нищо,след някой друг месец пак ще лепиме лепенки с Ваклинката:oops:на следващата бебетка.

еми пази си я за сега .. според мене .. виж какво ще взимаш и тогава разпродавай

robygas
10-05-2011, 22:35
еми пази си я за сега .. според мене .. виж какво ще взимаш и тогава разпродавай
Много разумен вариант.:bravo:

11-05-2011, 11:17
Колеги имам 155 от както съм я взел вози като каруца като влизам в дупки е неприятно.Аз лично съм свикнал ,но като возя някой и все ме питат защо вози така. Като цяло съм правил окачването,сменял съм предни амортисиори и няма забележки по окачването.Не съм се возил на други 155ци и се чудя дали всички така возят

MUROMAN
11-05-2011, 11:38
Колеги имам 155 от както съм я взел вози като каруца като влизам в дупки е неприятно.Аз лично съм свикнал ,но като возя някой и все ме питат защо вози така. Като цяло съм правил окачването,сменял съм предни амортисиори и няма забележки по окачването.Не съм се возил на други 155ци и се чудя дали всички така возят

Колко цолови с ти джантите и какъв ти е размера на гумите, наляганито на гумите?:balloon:

11-05-2011, 12:22
преди беше със 17ки ,а сега е с 14ки малко по-добре е но като минавам през неравенства по пътя като возия е твърда ,което си е нормално но се чува специфичен шум като каручка

face/off
11-05-2011, 12:29
Пластмасите в купето скърцат и пукат и ти създават чуството на каруца.

11-05-2011, 15:10
Пластмасите в купето скърцат и пукат и ти създават чуството на каруца.
И аз така си мисля,но тези пласмаси май нямат оправия...

Buxalkata
11-05-2011, 18:37
ми следи като има срещи и ще покараш някоя друга да видиш,че всички са като каручки :) ама за това си ги обичаме :rosso_spider: и си бръмчим с тях:coolio:

11-05-2011, 19:00
ми следи като има срещи и ще покараш някоя друга да видиш,че всички са като каручки :) ама за това си ги обичаме :rosso_spider: и си бръмчим с тях:coolio:
Колега аз сам и свикнал вече разбрах че е нормално, ем значи ще усилвам повече музиката като возя хора :)

mimouzunov
11-05-2011, 20:48
Хаиде и аз да се оплача...
Вчера (от обект в които работех) на 15 метра от мен някои ми е преджобил якето (закачено на закачалка)!!! Взел е портмонето ми с 45лв вътре и.... лична карта ,книжка ,талон ,гражданска, талон за преглед, разрешително за оръжие ,маестро карта и тн и тн....
:cry:

Alfa User
11-05-2011, 21:25
Мразя да проклинам, ма нали знаете оная приказка за изсъхналите ръчички и т.н. ...
Затуй е хбаво да не оставяме нищо без надзор - все ще се намери някой педал да пипне дето не му е работата. За такива трябва само :sniper:

MUROMAN
11-05-2011, 21:56
Вчера (от обект в които работех) на 15 метра от мен някои ми е преджобил якето (закачено на закачалка)!!! Взел е портмонето ми с 45лв вътре и.... лична карта ,книжка ,талон ,гражданска, талон за преглед, разрешително за оръжие ,маестро карта и тн и тн....

СВЕЩИ да си купи с тях Нещастника му.
Мимо не се ядосвай пич ,бели кахъри са това.:no:

thecleaner
11-05-2011, 21:58

Дано ти подхвърлят поне документите скапаняците. Абе пообиколи ли наоколо да видиш да не са ги ихвърлили някъде.

mimouzunov
11-05-2011, 23:13
Дано ти подхвърлят поне документите скапаняците. Абе пообиколи ли наоколо да видиш да не са ги ихвърлили някъде.

Пообиколихме с колегата ама...
Как и да е!!! Личната ми карта е "анулирана" ,новата ще е на лице в понеделник...Надявам се другата седмица да си набавя повечето документи ,мои и на алфетата...

Flame
12-05-2011, 00:05
На колата ще си ги направиш за един ден,ма и там за около 30-40 лв, а на тоя жена му крадец да роди-от него да крадне на тебе да носи-големи нещастници:sniper:

Buxalkata
12-05-2011, 00:13
педалска му работа .,,....:sniper:

DJ
12-05-2011, 08:15
Колеги здравейте,
някой от вас слагал ли си е 155-цата задни пружини от Марея комби? и ако да знае ли каква е дебелината на пружината и броя навивки?

Dimicha
12-05-2011, 16:33
Колеги да се похваля-благодарение на колегата dani_ku4eto се сдобих с нов дебитомер,тоя път с точния номер.Колата е съвсем различна,има си повече мощност в ниските обороти,форсира се по-лесно и пали малко по-лесно.Добре,че се намират части на старо за колите,че иначе не ми се мисли. :no:

vaklinator
12-05-2011, 17:29
Колеги да се похваля-благодарение на колегата dani_ku4eto се сдобих с нов дебитомер,тоя път с точния номер.Колата е съвсем различна,има си повече мощност в ниските обороти,форсира се по-лесно и пали малко по-лесно.Добре,че се намират части на старо за колите,че иначе не ми се мисли. :no:

Части колкото щеш - коли няма , на които да се слагат!!!
Предполагам разбираш намека.

Dimicha
12-05-2011, 18:38
Части колкото щеш - коли няма , на които да се слагат!!!
Предполагам разбираш намека.

Мисля,че те разбирам-да си пазим колите,това искаш да кажеш,нали?Точно това се опитвам да направя и аз,но друго се получава понякога...Най-много ме е яд не за парите,които давам по нея,а за това,че всяка повреда и всеки ремонт и всяка сменена част (ако не е оригинална де) малко или много отдалечава колата от истинския й вид и от това,което е била в началото :(

vaklinator
12-05-2011, 18:48
Мисля,че те разбирам-да си пазим колите,това искаш да кажеш,нали?Точно това се опитвам да направя и аз,но друго се получава понякога...Най-много ме е яд не за парите,които давам по нея,а за това,че всяка повреда и всеки ремонт и всяка сменена част (ако не е оригинална де) малко или много отдалечава колата от истинския й вид и от това,което е била в началото :(

Еби му майката. Важното ние да сме ДОВОЛНИ от антиките и да ни радват колкото се може повече:)

Alfa User
14-05-2011, 11:13
Момци, имам три кабела за свещите, дето са със сцепена гумена изолация на лулата (към свещта). Увил съм местата с изолирбанд, ма нещо не ме радва това положение. Взех си друг комплект кабели от кола за части, ма какво стана ...
Кабелите изглеждат супер - нямат пукнатини или разкъсвания, но реших да ги замеря, и какво се оказа :
- от единия комплект положението е трагично - един кабел е прекъснат (а видимо е като нов...), а друг е с 11 килоома съпротивление (трябва да е 5 заводски) ... Другите два кабела са с по 6.1 - 6.3 килоома.
- другата четворка е по-добре - средно са с по 6.3, макар да има един със 7.5 ...
Има ли начин да се подмени само изолацията на лулата, или да не си правя тъпи експерименти ???
Явно ще трябва да се напасват кабели от двата комплекта,за да събера здрава осмица със поне приблизително равни съпротивления. Някакви акъли ?

mimouzunov
14-05-2011, 11:27
Момци, имам три кабела за свещите, дето са със сцепена гумена изолация на лулата (към свещта). Увил съм местата с изолирбанд, ма нещо не ме радва това положение. Взех си друг комплект кабели от кола за части, ма какво стана ...
Кабелите изглеждат супер - нямат пукнатини или разкъсвания, но реших да ги замеря, и какво се оказа :
- от единия комплект положението е трагично - един кабел е прекъснат (а видимо е като нов...), а друг е с 11 килоома съпротивление (трябва да е 5 заводски) ... Другите два кабела са с по 6.1 - 6.3 килоома.
- другата четворка е по-добре - средно са с по 6.3, макар да има един със 7.5 ...
Има ли начин да се подмени само изолацията на лулата, или да не си правя тъпи експерименти ???
Явно ще трябва да се напасват кабели от двата комплекта,за да събера здрава осмица със поне приблизително равни съпротивления. Някакви акъли ?

Акъли има някакви... Ако са си оригиналните кабели...
Все си мисля ,че кабела се одвива от лулата и от онова малкото "г" от към бобината :magic:

Alfa User
14-05-2011, 15:17
Лелеее, ма тва е супер - макар че аз вече направих комбината от двата комплекта кабели ... сега отивам пак да сменя лулите - единия ми кабел сега е със 7.5, което пак не ми харесва.
Мда, да не забравя - оригиналните ми кабели бяха със съпротивления от 6.28 до 6.68, но реших да ги сменя заради разкъсаната изолация на лулите. Сега съвсем ще уеднаквим нещата - тоя 7.5 ще го сменя с оригиналния (6.23). Много благодаря за инфото !!! :handshake:

Edit: всички кабели вече са със здрава изолация, и съпротивление между 6.2 и 6.7. Сега е ред на колата на Милена ;)

vaklinator
14-05-2011, 21:46
Има една самовулканицираща се електроизолационна лента, аз я зная като "бишоп". Е това е истината, не става с изолирбанди разни.

Alfa User
14-05-2011, 22:31
Има една самовулканицираща се електроизолационна лента, аз я зная като "бишоп". Е това е истината, не става с изолирбанди разни.

Тва го оправих вече с нови лули :)
Дай Боже всекиму такъв късмет !

Tedo
14-05-2011, 22:34

Откъде го пазаруваш тва че и на мойте лули трябва да им измислям нещо напукали са се половината
edit:разбрахме се на лс

vaklinator
14-05-2011, 22:43
Откъде го пазаруваш тва че и на мойте лули трябва да им измислям нещо напукали са се половината

Е няма да им правя реклама тука.

Alfa User
14-05-2011, 23:00
Не вярвам да се сметне за реклама желанието да се помогне на колеги в беда !

nicola 59
15-05-2011, 02:02
Преди 10 години го имаше само в енергото и се вземаше от някой познат които работи там и може да ти го изпише .Сега според мене ще го има по магазините за електро материали.

vaklinator
15-05-2011, 20:46
Преди 10 години го имаше само в енергото и се вземаше от някой познат които работи там и може да ти го изпише .Сега според мене ще го има по магазините за електро материали.

Че все още си го има. Електроинженер съм и го знам откато се помня. А с колегата ТЕДО се разбрахме кое и как, а ако го интересува и как се използва мога да му обесня на Л.С.

MUROMAN
15-05-2011, 20:47
Искам сърдечно още веднъж Пред всички съфорумници да благодаря на Vaklinator /Ваклин/ за помоща за поредния лек ремонт по моята кола. Ваклинка Благодаря ти за всичко пич и ти благодаря ,че си ми Приятел. :yes::kiss::bowdown:

vaklinator
15-05-2011, 20:51
Искам сърдечно още веднъж Пред всички съфорумници да благодаря на Vaklinator /Ваклин/ за помоща за поредния лек ремонт по моята кола. Ваклинка Благодаря ти за всичко пич и ти благодаря ,че си ми Приятел. :yes::kiss::bowdown:

Слагаш ме в неудобна позиция. На приятел не се благодари. Приятеля е длъжен да не отказва. Аз също ти благодаря за парите с които ми услужи за 2 дни, но това си е истинското приятелство. Дори не се замисли, а ми каза ела, че съм гроги и давам. 10хххххх

rumenti77
16-05-2011, 09:12
Слагаш ме в неудобна позиция. На приятел не се благодари. Приятеля е длъжен да не отказва. Аз също ти благодаря за парите с които ми услужи за 2 дни, но това си е истинското приятелство. Дори не се замисли, а ми каза ела, че съм гроги и давам. 10хххххх

Любов ли бе да го опишеш(шегичка).Ваклинката си е пич.Мене нито ме знаеше,нито ме беше виждал,дойде( пича) смени ми водната помпа(пред блока в един голям студ) и си тръгна.Измъчи се момчето(3-4часа)и накрая една стотинка не ми иска.Ето за това може да разчита на мен и с какво мога винаги ще му помогна.

MUROMAN
16-05-2011, 16:30
Същите положителни отзиви за него и от мен. :)
Да ни е Жив и Здрав. :smile:

vaklinator
16-05-2011, 19:28
Любов ли бе да го опишеш(шегичка).Ваклинката си е пич.Мене нито ме знаеше,нито ме беше виждал,дойде( пича) смени ми водната помпа(пред блока в един голям студ) и си тръгна.Измъчи се момчето(3-4часа)и накрая една стотинка не ми иска.Ето за това може да разчита на мен и с какво мога винаги ще му помогна.

Не съм забравил, че и ти немалко си ми помагал и за лявото огледало и за бензиновата помпа.... Благодарско

toki4a
16-05-2011, 19:46
е разбира се,че трябва да си помагаме все пак сме от сектата на ..........легените!!

vaklinator
16-05-2011, 19:55
е разбира се,че трябва да си помагаме все пак сме от сектата на ..........легените!!

Закъсал съм с пиенето. Помагай с нещо дамаджанка или каквото буренце там намериш.

toki4a
16-05-2011, 19:57
Закъсал съм с пиенето. Помагай с нещо дамаджанка или каквото буренце там намериш.

ми щи потърса
ама аз одавна:evil: не пием нищо !

vaklinator
16-05-2011, 19:58
ми щи потърса
ама аз одавна:evil: не пием нищо !

Предполагам от 5 минути най-много

toki4a
16-05-2011, 20:05
Предполагам от 5 минути най-много

пустиняк:smackbum::tooth:

Васил Петров
17-05-2011, 01:03
А бре Има ли живи 8V че като гледам вече изпадат от кам ранглистата!!!

vaklinator
17-05-2011, 01:28

Така си мислиш ти! Ще ти се!

Васил Петров
17-05-2011, 01:55
Колко да ми се Ще ?

rumenti77
17-05-2011, 11:22

Само корубата и е мъртва:prescription:иначе сърцето и е живо:big_love:.Говора за мойта-примерно.

Furious 155
17-05-2011, 20:49
Само корубата и е мъртва:prescription:иначе сърцето и е живо:big_love:.Говора за мойта-примерно.
при мен е баш обратното... хем има стойка на бегачка ;)

Bobo
17-05-2011, 21:21
при мен е баш обратното... хем има стойка на бегачка ;)

Стига се оплаквай бре се едно си с чисто нов мотор та искаш да лети - нормално е баба ти е уморена карай и си свиркай ;)

Alfa User
20-05-2011, 15:31
Абре, ние за Тракдея ще си организираме ли групово пристигане, или ???

VFTI
20-05-2011, 15:47
Мооооже! Ама аз лично ще съм там раничко заради участието.... Таааа идеи :):)

И май май не съм се хвалил, ама тази година 155цата ще е по-стабилна от всякога... :evil: :evil:

Furious 155
20-05-2011, 15:53
Мооооже! Ама аз лично ще съм там раничко заради участието.... Таааа идеи :):)

И май май не съм се хвалил, ама тази година 155цата ще е по-стабилна от всякога... :evil: :evil:Стабилна, стабилна, колко да е стабилна! :spiteful:
Иначе, да гледам че трябва да сме участниците от 9 на пистата...

Alfa User
20-05-2011, 16:21
Eми аз раничко няма да съм там (еле па Милена ...), но поне ще ви документирам качествено представянето :handshake:
Надявам се да е хубаво времето де, че нещо по прогноза май дъждец го дават ...

VFTI
20-05-2011, 21:47
Вече една седмица и 600км. се возя на това...мъкааа мъкааа :go: :go::dj:

Tonimir
20-05-2011, 23:26

мъка мъка, колко да е мъка ? :D Само избягвай траповете :choice:

nicola 59
20-05-2011, 23:33

Сладка мъка :lol_sign:

thecleaner
20-05-2011, 23:36
Сладка мъка :lol_sign:

Да ма му тече радиатора на VFTI и на новия само доставката му е 50 евро ;)

Alfa User
20-05-2011, 23:48

Само не влизай с това в Пловдив на разходка, че ш'ти окапят сичкото пломба из устата :choice:
Ми честито, че забра'их да спомена :)

Dimicha
21-05-2011, 01:24
Здравейте!Имам един въпрос-след едно рязко спиране вчера,съпроводено със свирене на гуми,днес се оказа,че ми бие предна дясна гума.Отидох при гумаджия,каза,че е от гумата,не от нещо по окачването,тръгнала е да си заминава-изтъркана на петна и усукана.Според него нищо не може да се направи.Въпросът ми е-може ли да сменя само едната-като цяло гумите не са много отъркани или трябва да се прежалвам за двете предни?Че хич не ми влизаха в сметките да му се невиди :-(

rumenti77
21-05-2011, 09:52
Няма да се разсърдя,ако някой добър човек дойде с по-здрав ключ за гуми и тръба, да ми помогне да свалиме джантите,че почнаха да им се оглеждат бракята.Бирата е от мене:big_beer:.

Tonimir
21-05-2011, 11:35
Вече съм със "нови" (втора употреба) гуми Браум 195/45 16" http://batjorkooo.snimka.bg/automobiles/gumi.507256.19053010

Не можах да си прижаля Нитото :unsure: а и с този размер, ще мога да смъкна колата още повече с моето FK окачване ( линк (http://www.gazzellaracing.com/product.php?productid=18149&cat=3451&page=1) )
Така, че ще видим какво ще стане :paddle:.

П.С: По късно може и да направя снимки :D

Tedo
21-05-2011, 12:39
Няма да се разсърдя,ако някой добър човек дойде с по-здрав ключ за гуми и тръба, да ми помогне да свалиме джантите,че почнаха да им се оглеждат бракята.Бирата е от мене:big_beer:.

Аз имам, звънни ако искаш 0885 333 528

vaklinator
21-05-2011, 13:00

Ако още не си ги свалил драсни на скайпа

Tonimir
21-05-2011, 13:49
Скивайте какво тествах до преди малко :D -> http://www.youtube.com/watch?v=YVmIzmKYK7E , как е а? :)

Мисля по-късно пак да го тествам, но като този път, ще изляза на пътя ;)

Много здраво трябва да се захване това чудо. :paddle:

VFTI
21-05-2011, 14:18
Оооо даа....тази година ще има много подготвени 155ци на пистата :evil: :hehe::hehe:

digitalundgrd
21-05-2011, 14:25
Таз година нема ли да има пак облози за кибапчита и кифтета, че искам да се включа хаха ?

VFTI
21-05-2011, 14:27
Ааа не...достатъчно са ми разходите,че да трябва пак да черпя :tooth: :tooth: щеее си карам кротко :tooth: :tooth:

vaklinator
21-05-2011, 14:58
Това компютърна симулация е или истина?
http://www.youtube.com/watch?v=l6877RfBzdU&feature=related

thecleaner
21-05-2011, 15:39
Ааа не...достатъчно са ми разходите,че да трябва пак да черпя :tooth: :tooth: щеее си карам кротко :tooth: :tooth:

Транспорт кабели+дебитомер=20лв. VFTI
Транспорт крик =20лв. Furious155

Ако има някои друг мераклия ми показва една 20ка на шпионката и носим ;)

Alfa User
21-05-2011, 18:03
Скивайте какво тествах до преди малко :D -> http://www.youtube.com/watch?v=YVmIzmKYK7E , как е а? :)

Много здраво трябва да се захване това чудо. :paddle:

Коригирай малко ъгъла на камерата по вертикала, и ще се получи визията на NFS :)
Яко ще е един тракдей от тази гледна точка !

П.П. А мен някой може ли да ме качи за една документирана обиколка на пистата (новото хапарат можело и кУипчета да прави казват ....), м ?

rumenti77
21-05-2011, 18:55
Благодаря на TRENDI за помоща.

Furious 155
21-05-2011, 18:58

Много здраво трябва да се захване това чудо. :paddle:Абе тая камерка на пистата, може ли да пробваме за една сесия? :)

Flame
21-05-2011, 20:28
Това компютърна симулация е или истина?
http://www.youtube.com/watch?v=l6877RfBzdU&feature=related

Истина е-днес по Г.М.-то мина едно такова:wierdo:

Tonimir
21-05-2011, 22:20
Коригирай малко ъгъла на камерата по вертикала, и ще се получи визията на NFS :)
Яко ще е един тракдей от тази гледна точка !

П.П. А мен някой може ли да ме качи за една документирана обиколка на пистата (новото хапарат можело и кУипчета да прави казват ....), м ?

Мхм, и виж какво сътворих преди малко: http://www.youtube.com/watch?v=GJ3a0xBDKug (http://www.youtube.com/watch?v=GJ3a0xBDKug) :strong:

Абе тая камерка на пистата, може ли да пробваме за една сесия? :)

Баце много проста технология: едно Sony A480 и 4 свински опашки.

[три за закрепване + една хваща самата камера , че в случай ако отскочи от захватката да има какво да я държи , вместо да падне на земята ;) ) Иначе нямаш грижи, днес купих цяла опаковка със свински опашки, ще те уредим в понеделник , ако тря :D ]

Tedo
21-05-2011, 22:46
Имам едно питане:
Буксите на таблата различават ли се в зависимост от модификацията?
Примерно мойта е '92, ще стане ли табло от '94 или '95, там доколкото знам лампите са с друго разположение

vaklinator
22-05-2011, 00:25
Истина е-днес по Г.М.-то мина едно такова:wierdo:

Е то ако не е по Гемето къде ли другаде ще видиш такава измислинела?
По гемето са минавали и танкоми влекачи и всевъзможни чудновати съветски щуротии :)