Log in

View Full Version : 155 ОБЩИ ПРИКАЗКИ - "ДЪРА БЪРА"

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

Bobo
29-11-2010, 17:49
Имам едно тъпо въпросче - какъв е размерът на дросела при 155 2,5 В6 ? И второ въпросче - някакви идеи за по-голям дросел от ф70, който да става за верижна машина с малко нагаждациус ?

Те хората ползват дросели от 155 70мм за 700 коня коли ти колко мислиш да докараш на твоята с по-голям?

Pastora
29-11-2010, 18:53
Те хората ползват дросели от 155 70мм за 700 коня коли ти колко мислиш да докараш на твоята с по-голям?
Знам, но говорим за атмосферка - облекчено естествено засмукване на въздух в ДВГ-то и силни високи (ниска скорост при голямо сечение и обратното- закон за непрекъснатостта)... Естествено не говорим за принудително пълнене, тогава нещата са фунция на едни други неща, макар да се подчиняват на същите закони. И сега отново и конкретно на въпроса ми от по-горе...евентуално ? :drunk:

TS
29-11-2010, 23:05
Защо на тез легенди са им турнали толкова голем дросел?

toki4a
29-11-2010, 23:09

за да дишът:prescription:

Pastora
30-11-2010, 00:00
За да дроселира предполагам ;) Май ще портвам, това е то... като имам 2 дросела ;)

Bobo
30-11-2010, 12:45
Знам, но говорим за атмосферка - облекчено естествено засмукване на въздух в ДВГ-то и силни високи (ниска скорост при голямо сечение и обратното- закон за непрекъснатостта)... Естествено не говорим за принудително пълнене, тогава нещата са фунция на едни други неща, макар да се подчиняват на същите закони. И сега отново и конкретно на въпроса ми от по-горе...евентуално ? :drunk:

Губят ти се още 2-3 закона които действат при дросела ;) Никога не забравяй че 4 тактовия мотор особенно с толкова големи клапани като алфовия разполага с огромно количество пулсации в колектора и съответно в засмукващата част на колата ;) Ами какво ще правиме при положение че дросела е около 3 пъти по голям като възможност за дебит от дебитомера ти :flirt:

Pastora
30-11-2010, 15:32
Губят ти се още 2-3 закона които действат при дросела ;) Никога не забравяй че 4 тактовия мотор особенно с толкова големи клапани като алфовия разполага с огромно количество пулсации в колектора и съответно в засмукващата част на колата ;) Ами какво ще правиме при положение че дросела е около 3 пъти по голям като възможност за дебит от дебитомера ти :flirt:
Относно закони, физика, термодинамика, механика на флуидите, динамика на флуидите и аеродинамика смея да твърдя, че съм доста добре осведомен и повече от грамотен. Но не това е идеята(няма да мериме кой е по-грамотен и начетен), все пак питах конкретно нещо. Иначе за дебитомера - слага се в доста по-сериозни машини от моята. За дросела - искам да елиминирам едно местно съпротивление. Както знаеш, загубите на налягане са съвкупност от линейни и местни съпротивления, дросела е една брънка по пътя, както са дебитомера, гофрирания маркуч (тук смяната с гладък не е препоръчителна, знаеш защо), филтъра. Дори и колектора, но там не се препоръчва при ежедневки, а стенд за измерване като във Формула 1 надали има някъде тук(има и теоретичен спор за грапави повърхнини, но това трябва да го знаеш), че да се получи нещо... Тук вече отиваме при едни ламинарни и турболентни течения и закони, които са си мамата... Дето се казва - човек да не попита.

WhitePower
30-11-2010, 16:20
таваниш дебитомера ;)

TS
30-11-2010, 22:42
Абе манете го тоз дросел..... една хубава генерация(от-до),филтър ,валове и чип и да припада.... пък може и бобец за филнал:bad_evil:. То и кг са им проблем според мен......

bass
01-12-2010, 09:38
Струва ми се, че неотдавна някой от 155-раздела търсеше две зимни гуми 185/65/14...?
Вчера сложих отпред едни нови Goodyear Ultragrip 7+ и се чудя какво да правя със старите (Sava Eskimo S3). Някой ако се интересува, ще дам детайли и снимки.

MUROMAN
01-12-2010, 10:57
прати ми лс.

toki4a
02-12-2010, 21:23
прати ми лс.

виж бре сигурно имаш лично !!!!!:spoko:

Alfa User
04-12-2010, 10:42
Я да си направите по една духовна ч...ия :

ROBERTO DI GIUSEPPE SHOW ALFA ROMEO 155 GTA (http://www.youtube.com/watch?v=-DukrVWjj9Y&feature=related) - след 00:56 можете да усилите звука на маххххххх :devil:
Обадих се на Дядо Коледа, ма вече били свършили тия 55-ци :depressed:

MUROMAN
04-12-2010, 11:08
Колеги след доста четене се двуомя дали да си заигравам термостата и да присаждам такъв от Рено 5?
Много се замислям и нещата са много на кантар ,но чисто финнсово този от реното идва дост изгодно.
Знам ,че нашия им кръгове ,а ако изтърбуша и сложа този от реното няма да ги има има вече . Да не вземе нещо от пуста икономия да си съсипя колата.Много се чудя какво да праявя.:big_whoops:

Pastora
04-12-2010, 11:10
Колеги след доста четене се двуомя дали да си заигравам термостата и да присаждам такъв от Рено 5?
Много се замислям и нещата са много на кантар ,но чисто финнсово този от реното идва дост изгодно.
Знам ,че нашия им кръгове ,а ако изтърбуша и сложа този от реното няма да ги има има вече . Да не вземе нещо от пуста икономия да си съсипя колата.Много се чудя какво да праявя.:big_whoops:
Защо не си вземеш втора ръка работещ, по-натам може да го смениш с нов, ако започне и той да сдава, но поне ще изкараш зимата.

MUROMAN
04-12-2010, 11:35
Защо не си вземеш втора ръка работещ, по-натам може да го смениш с нов, ако започне и той да сдава, но поне ще изкараш зимата.

защото няма никъкъв смисъл,може да сдаде след 1 месец.:big_whoops:

Pastora
04-12-2010, 11:37
Е, верно си е тото. Лично аз бих взел истински. Всъщност го смних преди 3-4 месеца с Вернет.

VFTI
04-12-2010, 14:32
Яяя не се занимавай с глупости... 60-70лв. е един термостат... Ся верно че парите са кът...ама за да спестиш едни 50лв. да си прецакаш колата и да се занимаваш една камара време...По-добре карай 1 месец кашончета отпред и тогава сменяй....Аз така карах моята преди....за известно време....

koolio
04-12-2010, 16:23
Тва потене на стъклата ме влудява! Не мога да повярвам,че е фабричен дефект, така можеш да се очистиш от едното нищо! Някой справил ли се е с този проблем?

VFTI
04-12-2010, 16:25
Тва потене на стъклата ме влудява! Не мога да повярвам,че е фабричен дефект, така можеш да се очистиш от едното нищо! Някой справил ли се е с този проблем?

Аз! Купих си шапка 3М инсулейт...и вече карам на отворени прозорци...:static::static:

MUROMAN
04-12-2010, 18:44
Аз! Купих си шапка 3М инсулейт...и вече карам на отворени прозорци...:static::static:

Аз за какво мислиш,че си взех шапката на Пума.:tongue:
При мен не се поти а направо тече,вечерно време да не говорим какво става.По 2-3 кърпи на ден си отиват в попиване.:|:help:

Furious 155
05-12-2010, 00:04
майтапа настрана, аз днес си перках на леко свалени стъкла като сгря колата, само на цариградско и околовръстното ги затварях, НО сложих ветробрани преди зимата и има ефект!:naughty:

търтей
05-12-2010, 00:08
майтапа настрана, аз днес си перках на леко свалени стъкла като сгря колата, само на цариградско и околовръстното ги затварях, НО сложих ветробрани преди зимата и има ефект!:naughty:

За да не ви духа на китарата се отварят задните прозорци :evil:

Furious 155
05-12-2010, 00:09
За да не ви духа на китарата се отварят задните прозорци :evil:
да де ама днес в калището на 2 пъти ми заливаха цялата кола с кал отсрещно преминаващи коли и ветробраните пазят да не засмуча тиня докато карам :)
Ако отвориш отзад, задната седалка щеше да е блато вече при мен...

Вечера покарах и на климатик и чисти :), ама после като спреш компресора всичко се връща по стъклата 1000%-та!

Pastora
05-12-2010, 00:32
Ми аз си карам така (е, 2 дена е неподвижна) и само задните странични леко се потят, но много леко. А не съм сменял филтър купе никога, тоест не знам кога е сменян. Сигурно е леш.

търтей
05-12-2010, 00:35
Абе кат казах че е сбъркана та якола по отнощение потене никой не ми вярва. И без филтър се поти като стой та гледай.
Джамците се отварят 1 пръст - няма как да влезе тиня ;)

Max
05-12-2010, 00:42
Абе кат казах че е сбъркана та якола по отнощение потене никой не ми вярва. И без филтър се поти като стой та гледай.
Джамците се отварят 1 пръст - няма как да влезе тиня ;)

Е хубаво де, моята старата защо никога не се е потила? :gruebel:

Furious 155
05-12-2010, 00:52
айде де!
При мен ако сме двама или над 2-ма в колата и потенето е доста прилично, при студен дъжд/сняг. Аз обичам да ми е топло и парното винаги е понадуто!

Pastora
05-12-2010, 00:54
Според мен не си сменял преден джам никога и това те е лишило от удоволствието, да се запознаеш с некачествения монтаж в БГ. На моята кола не е сменян, верно - надран е яко, но си е оригиналдЪ. Това е причината на другата ми алфа да се потят. То стига лека фуга отпред в силикона и се вдига относителната влажност в купето. Това си е моята теория де.

търтей
05-12-2010, 00:55
Сигурно е духала от някъде и затва не е правила конденз, Момчиле.

Furious 155
05-12-2010, 00:59
Според мен не си сменял преден джам никога и това те е лишило от удоволствието, да се запознаеш с некачествения монтаж в БГ. На моята кола не е сменян, верно - надран е яко, но си е оригиналдЪ. Това е причината на другата ми алфа да се потят. То стига лека фуга отпред в силикона и се вдига относителната влажност в купето. Това си е моята теория де.
теорията не държи, според мен, защото и аз не съм сменял, а се потя. Но всяка възможност за вентилация на купето ще намалява конденза.

Pastora
05-12-2010, 08:51
теорията не държи, според мен, защото и аз не съм сменял, а се потя. Но всяка възможност за вентилация на купето ще намалява конденза.
Ми не знам, на 145-цата е от това, временно спрях проблема със силикон лятото.

MUROMAN
05-12-2010, 09:21
Не е от сменянето на прозореца,миналата година се потях яко бях си с оригиналния прозорец.Тази година го смених и положението е същото.:online2long:
Отварям леко предните прозорци,пускам да духа на стъклото ,бърша и пак е потняшка. :(

Pastora
05-12-2010, 10:27
Проблемна клапа за рециркулация или влага при филтъра ? В смисъл дали си ги проверил ?

Max
05-12-2010, 11:33
Проблемна клапа за рециркулация или влага при филтъра ? В смисъл дали си ги проверил ?

По-скоро това с клапата ще да е отговора, пък в комбинация с мокър или мръсен филтър става направо перфектно!
Моята клапа работеше до последно като продадох колата, а предният прозорец беше сменян още преди да я купя.
Може би Дойнов е прав и е просмуквала въздух отнякъде... :gruebel:
В крайна сметка конденз се получава при недостатъчно постъпване и лоша циркулация на свеж въздух, като увеличаването на температурата дори влошава положението с потенето.

face/off
05-12-2010, 12:28
Не е от сменянето на прозореца,миналата година се потях яко бях си с оригиналния прозорец.Тази година го смених и положението е същото.:online2long:
Отварям леко предните прозорци,пускам да духа на стъклото ,бърша и пак е потняшка. :(

А случайно филтъра за купето дали не ти е мокър постояно и от там да имаш запотени прозорци!!!За това те съветвам по-бързо да сложим капака който го покрива,обзалагам се че на повечето 155-ци капаците им са начупени и от там им идеа потенето.
Това да бършеш със парцал :holiday2:

koolio
05-12-2010, 13:02
Сега се сещам, че аз май нямам капак ...

VFTI
05-12-2010, 13:17
Аз пък изобщо нямам филтър и кутия, защото нямам клима и пак се потя...та тая идея май отпада...Всъщност тази година си сложих и аз едно филтърче, въпреки че нямам клима, уж за да ограничавам гадната смрад и пепел от отвън, но разлика в потенето спрямо предните 2години нямааа....

face/off
05-12-2010, 13:32
Аз пък изобщо нямам филтър и кутия, защото нямам клима и пак се потя...та тая идея май отпада...Всъщност тази година си сложих и аз едно филтърче, въпреки че нямам клима, уж за да ограничавам гадната смрад и пепел от отвън, но разлика в потенето спрямо предните 2години нямааа....

При мен не е така изразен този проблем както при Мариян и останалите колеги,ако имам запотяване пускам парното на макс.и стъклото се чисти след което го спирам-само задното ми остава запотено,но определено филтъра трябва да е сух и покрит когато ходите на автомивки профилактично стъклата да се забърсват добре от вътре:dunno:.

Max
05-12-2010, 17:28
Сега се сещам, че аз май нямам капак ...

Твоята не беше ли с някакъв екзотичен филтър различен от масовите за 155?

toki4a
05-12-2010, 17:57

и аз нямам клима ! но пък и проблем с запотяване на стъклата също !

Pastora
05-12-2010, 18:15
и аз нямам клима ! но пък и проблем с запотяване на стъклата също !
Намирисва ми на :sex: в храстите:rotfl:

koolio
05-12-2010, 18:16
Твоята не беше ли с някакъв екзотичен филтър различен от масовите за 155?

Точно, някаква изгъзица, която не се сменя, а се пере. То принципно има капак, ама моята дойде без и не съм слагал.

MUROMAN
05-12-2010, 18:45
А случайно филтъра за купето дали не ти е мокър постояно и от там да имаш запотени прозорци!!!За това те съветвам по-бързо да сложим капака който го покрива,обзалагам се че на повечето 155-ци капаците им са начупени и от там им идеа потенето.
Това да бършеш със парцал :holiday2:

Ми познавам един дето ме лъже от половин година ,че ще им сложи правилно капака. koolio аз имам 2 капака ,може да ти подаря за Никулден единия . :rotfl:

---------- Post added at 16:45 ---------- Previous post was at 16:43 ----------

Направи си смърди отвсякъде.:big_wink:

face/off
05-12-2010, 19:23
[QUOTE=MUROMAN;807442]Ми познавам един дето ме лъже от половин година ,че ще им сложи правилно капака. koolio аз имам 2 капака ,може да ти подаря за Никулден единия . :rotfl:

:no: Ти всеки път намираш оправдания!!!

MUROMAN
05-12-2010, 19:26
[QUOTE=MUROMAN;807442]Ми познавам един дето ме лъже от половин година ,че ще им сложи правилно капака. koolio аз имам 2 капака ,може да ти подаря за Никулден единия . :rotfl:

:no: Ти всеки път намираш оправдания!!!

Така ли стана.И вчера така направих нали?:dunno:

toki4a
05-12-2010, 19:59
[QUOTE=face/off;807460]

Така ли стана.И вчера така направих нали?:dunno:

ела до Пазарджик ем да ти го оправя,:dunno: ем да ти бия един боц!!!!:dunno: за МУРКО говоря !!

---------- Post added at 17:59 ---------- Previous post was at 17:57 ----------

:rotfl::ritter:

Furious 155
05-12-2010, 20:02
абе ЕИ какви са тия оферти за ласки между мъже! Тази тема е за общи приказки, а не за общи сцени :):):)

Аз пак да се похваля и тук - работи ми вече пак централното през алараматаааааа!
Само не ме питайте как се оправи :rotfl:

Pastora
05-12-2010, 20:54
абе ЕИ какви са тия оферти за ласки между мъже! Тази тема е за общи приказки, а не за общи сцени :):):)

Аз пак да се похваля и тук - работи ми вече пак централното през алараматаааааа!
Само не ме питайте как се оправи :rotfl:
Като Ундоус - излизаш и после влизаш :)))

Alfa User
06-12-2010, 00:09
А някой да знае каква може да е причината да изгасне осветлението на инструменталното табло ???
Лампите за мигачи и ръчна си работят, но всичко друго тъне в мрак ...
На връщане от София с белия лебед се отбихме малко по магазините (че нали требе да се яде все пак), и до тогава всичко си беше ОК. Ама след последния магЪзин забелезах, че таблото е тъмно - ма и навън вече беше яко тъмно, та нямах време да чопля. Та по повода приемам всякакви напътствия ... щото ако е някакво реле или бушон за таблото - няма ли да изгасне всичко, а не част от индикациите да си работят ?!? :brickwall:

Furious 155
06-12-2010, 00:13
А някой да знае каква може да е причината да изгасне осветлението на инструменталното табло ???
Лампите за мигачи и ръчна си работят, но всичко друго тъне в мрак ...
На връщане от София с белия лебед се отбихме малко по магазините (че нали требе да се яде все пак), и до тогава всичко си беше ОК. Ама след последния магЪзин забелезах, че таблото е тъмно - ма и навън вече беше яко тъмно, та нямах време да чопля. Та по повода приемам всякакви напътствия ... щото ако е някакво реле или бушон за таблото - няма ли да изгасне всичко, а не част от индикациите да си работят ?!? :brickwall:
бушонче ще да е... иначе отгоре регулацията на осветлението може да провериш, да не прекъсва.

Alfa User
06-12-2010, 00:15
Пробвах - не е от това :(
Ще се гледат бушоните явно ... Ма нещо не мога да открия из pdf-ите къде беше схемата на бушоните :brickwall:

Pastora
06-12-2010, 00:20
Ще се гледат бушоните явно ... Ма нещо не мога да открия из pdf-ите къде беше схемата на бушоните :brickwall:
Може търкалцето за засилване на осветлението да не работи или да прекъсва веригата.

MUROMAN
06-12-2010, 00:38

Отново сте качили в колата инж.Тоции Бегалии.:idea2:

Alfa User
06-12-2010, 07:23
Абре тоя не слиза от там ... дето и да тръгнем, все с нас иска да ходи ...

vaklinator
06-12-2010, 10:36
Голям + за Марян:th_up:

MUROMAN
06-12-2010, 13:33
Голям + за Марян:th_up:

Благодаря и един голям (-) за това ,че излъгах половината собственице на 155-ци за мястото на вчерашната среща.:-D
Колеги да знаете ,че кабели за ток и въжета имам , ако закъсата звънкайте. :)

vaklinator
06-12-2010, 14:27
Благодаря и един голям (-) за това ,че излъгах половината собственице на 155-ци за мястото на вчерашната среща.:-D
Колеги да знаете ,че кабели за ток и въжета имам , ако закъсата звънкайте. :)

И аз имам. На всеки се случва да забрави нещо включено в запалката и когато завърти ключа, нищо нестава.

Tedo
06-12-2010, 19:36
Спирачките на бабичките предни/задни ли са вързани или са по диагонал?Както ми задържаше задния ляв апарат от вчера като че ли почна и предния десен :???:

Alfa User
06-12-2010, 20:29
бушонче ще да е... иначе отгоре регулацията на осветлението може да провериш, да не прекъсва.

Може търкалцето за засилване на осветлението да не работи или да прекъсва веригата.

Днес не можах да погледна бушоните, защото се върнах по тъмно, но поне имах време да се ровя из манюала. Оказа се, че бушона отговарящ за осветлението на таблото, е най-горния вляво на основното табло с релета и бушони (за сведение - снимката долу). Обаче в манюала пише друго - че ако лампите за мигачи и други аварийни светлини работят, а таблото е тъмно, да се изпълни проверка "М" от раздел "Interior Lighting". Обаче кво се оказва - отварям аз pdf-а с указаното име, и се оказва че тест "М" просто го няма ... всичко спира до тест "J" ... Та сега нова молба - някой да има тоя раздел с тестовете поне до "М", за да видя какво трябва да се гледа ???

Pastora
06-12-2010, 21:10
Дочух, че някой се е уредил с маслено охлаждане :)) А честито !

DJ
06-12-2010, 22:13

Аз па си имам фабрично такова :bg:

MUROMAN
06-12-2010, 22:33

да почерпи тогава печелившия.:wow:

Pastora
06-12-2010, 23:01
Аз па си имам фабрично такова :bg:
И аз, ма той си нямаше :)

vaklinator
07-12-2010, 12:05
И аз, ма той си нямаше :)

какво студите с това маслено охлаждане? бирите ли?

DJ
07-12-2010, 13:05
какво студите с това маслено охлаждане? бирите ли?

Ти ако знаеш че до преди 1 месец не знаех че моета има :stumm:

mimouzunov
07-12-2010, 13:35
Спирачките на бабичките предни/задни ли са вързани или са по диагонал?Както ми задържаше задния ляв апарат от вчера като че ли почна и предния десен :???:

Имаш ли АБС!?
Пробваи да прибереш цилиндърчето на въпросната гума която ти задържа.Ако се прибира трудно ,опитаи да му одвиеш пробката за обезвъздушаване и пак пробваи да го прибереш!!!Ако се прибира цилиндърчето леко (след като одвиеш пробката) значи и ти имаш запушване някаде...
При мен запушването се оказа в централата на абс-а!!!Има едни болтове петограм ,като се развият те се разглабя всичко... има едни много финни цедчици вътре....
Някаде бях пускал снимки...

Tedo
07-12-2010, 18:42
Мерси, ще пробвам
Без abs съм.

Pastora
07-12-2010, 19:23
Ти ако знаеш че до преди 1 месец не знаех че моета има :stumm:
Пропуснал си години на ефективно охлаждане на бира :noooo:

vaklinator
08-12-2010, 21:24
Къде сте бе пияници?

Furious 155
08-12-2010, 23:55
Къде сте бе пияници?
ааа наоколо :). Мерим дълбочината на снежната покривка :upsidedwnsmiley:

VFTI
09-12-2010, 00:06
ааа наоколо :). Мерим дълбочината на снежната покривка :upsidedwnsmiley:

Аз пък смятам няколко снежанки да премеря...по възможност легнали, че по-лесно се борави с линията :upsidedwnsmiley::upsidedwnsmiley:

Furious 155
09-12-2010, 00:12
Аз пък смятам няколко снежанки да премеря...по възможност легнали, че по-лесно се борави с линията :upsidedwnsmiley::upsidedwnsmiley:за снежанки трябва дълбокомер, както писах по-горе :th_up:

MUROMAN
09-12-2010, 15:18
за снежанки трябва дълбокомер, както писах по-горе :th_up:

Аз имам може да услужа на някой.:thumbup::idea2:

Pastora
09-12-2010, 17:26
Аз имам може да услужа на някой.:thumbup::idea2:
С дълбокомер или с отвес ? :bouncing_smiley::haha:

Tedo
09-12-2010, 22:46
Някой пробвал ли е да отваря тия черните /незнам как им се казва/ дето се закопчават коланите в тях?Трябва ли да се сваля седалката и чупят ли се при отварянето

vaklinator
09-12-2010, 22:50
Някой пробвал ли е да отваря тия черните /незнам как им се казва/ дето се закопчават коланите в тях?Трябва ли да се сваля седалката и чупят ли се при отварянето

Не, че откакъв зор - те са вечни!

Tedo
09-12-2010, 22:55
Не, че откакъв зор - те са вечни!
То ясно че няма ядове с тях ама искам да махна индикацията, пък ме мързи да свалям таблото

Furious 155
09-12-2010, 23:04
То ясно че няма ядове с тях ама искам да махна индикацията, пък ме мързи да свалям таблотое таблото е на 2 винта бре! :spell:

vaklinator
09-12-2010, 23:33
То ясно че няма ядове с тях ама искам да махна индикацията, пък ме мързи да свалям таблото

Под шофьорската седалката има една букса. Разкачия и си ОК

Pastora
09-12-2010, 23:37
Под шофьорската седалката има една букса. Разкачия и си ОК
Утре ще взема да оправя тая букса, май от там ми светва лампата за колана на минусовите температури, иначе не контактува :) Тедо, по-добре си махни лампичката от таблото :)

The_Game
10-12-2010, 12:25
На мен пък като ми пищи врещи мига кво да правя ? Слагайте си коланите

MUROMAN
10-12-2010, 16:44
На мен пък като ми пищи врещи мига кво да правя ? Слагайте си коланите

Ти си от голямото - Добро Утро за това,бял като Фризер.:balloon:

toki4a
10-12-2010, 17:31
С дълбокомер или с отвес ? :bouncing_smiley::haha:

бууааааааааа отвесирал ли си се бре майко !!! Мурко Муркооооооо
трееее да се бие кучето редоовно !!иначе се превръщаш в хомо шпилка директно !!!:yes:

MUROMAN
10-12-2010, 18:04
бууааааааааа отвесирал ли си се бре майко !!! Мурко Муркооооооо
трееее да се бие кучето редоовно !!иначе се превръщаш в хомо шпилка директно !!!:yes:

Бием го аз ама твоята шпилка ме тревжи вземи се у ръце малко.:paddle::humpx:

toki4a
10-12-2010, 18:09
Бием го аз ама твоята шпилка ме тревжи вземи се у ръце малко.:paddle::humpx:

хахаахха

ко праят пустиняците бре изгубихте се!!!!!!

Бобби
11-12-2010, 19:34
Ти си от голямото - Добро Утро за това,бял като Фризер.:balloon:
Я...малкият се е оженил за снежанка....Браво :thumbup:
..отива му тая кола!

The_Game
11-12-2010, 22:44
Я...малкият се е оженил за снежанка....Браво :thumbup:
..отива му тая кола!

И някой ми е задрал задната броня мамичката им негодна. :laser::laser::laser::laser:

То е малко само с паста и ще излезне ама от 3 месеца я карам и вече почнаха мизериите :laser::laser:

toki4a
11-12-2010, 23:11
И някой ми е задрал задната броня мамичката им негодна. :laser::laser::laser::laser:

То е малко само с паста и ще излезне ама от 3 месеца я карам и вече почнаха мизериите :laser::laser:

има един му викат Токи4а;):yes:

The_Game
11-12-2010, 23:34

Не бе то е малко ти пък. Ама се издразних

Pastora
12-12-2010, 01:14
Не бе то е малко ти пък. Ама се издразних
Удари едно парцалче с коресилинче...после е токи4а, ако не мине номера ;)

MUROMAN
12-12-2010, 10:12

Аз тоя го знам като Топи4а.;-):wein:

toki4a
12-12-2010, 10:18
Аз тоя го знам като ТопПи4а.;-):wein:

:comphits::comphits:

MUROMAN
12-12-2010, 10:22
:comphits::comphits:

Аз те хвалим ти ме биеш за те еба Пустиняк -бастунджан.:pokey::no:

toki4a
12-12-2010, 10:27
Аз те хвалим ти ме биеш за те еба Пустиняк -бастунджан.:pokey::no:

:spoko:оооо ,нема нема мамин сладък !!:devil:

Furious 155
12-12-2010, 11:36

Ники, кофти случка, много е гадно че българина не е свикнал да пази общата и чуждата собственост!!!
И Моята кола е станала като немска каска от отвяране на врати...

Alfa User
12-12-2010, 11:56
Пичове, един страничен въпрос - понеже милия Windows 7 все ми мрънка, че от цялата система хард-диска ми е най-бавния елемент, днес реших да тествам настоящия ми хард и предишния. Стария е 320GB Hitachi, a сегашния е 500GB Western Digital Caviar. По-долу прилагам резултата от теста за четене, но в общи линии стария диск е с много по-добри показатели за трансфер на данни при четене, но пък с по-голямо време за достъп до данните. Вие какво ще ме посъветвате - кой диск да остане за системен, че нещо се двоумя вече ?

П.П. Теста на WDC за трансфер на данни е с блокче 512КВ, а на Hitachi е с 1МВ ... И двата диска са закачени на SATA2 (стария - с преходник).

vaklinator
12-12-2010, 12:27
Пичове, един страничен въпрос - понеже милия Windows 7 все ми мрънка, че от цялата система хард-диска ми е най-бавния елемент, днес реших да тествам настоящия ми хард и предишния. Стария е 320GB Hitachi, a сегашния е 500GB Western Digital Caviar. По-долу прилагам резултата от теста за четене, но в общи линии стария диск е с много по-добри показатели за трансфер на данни при четене, но пък с по-голямо време за достъп до данните. Вие какво ще ме посъветвате - кой диск да остане за системен, че нещо се двоумя вече ?

П.П. Теста на WDC за трансфер на данни е с блокче 512КВ, а на Hitachi е с 1МВ ... И двата диска са закачени на SATA2 (стария - с преходник).

Хитачи са пълни боклуци. 2 броя вече имам изгърмяли.
Сложи си Усерна и си свиркай!

mimouzunov
12-12-2010, 12:31
HDD HITACHI 320GB / 7200 / SATA2 / 16MB

Разположение на устройството: Internal
Форм-Фактор: 3.5" x 1/3H
Капацитет за съхранение на данни: 320000 MB
Поддържа канал за данни: Serial ATA II-300
Инсталиран капацитет на кеш-паметта: 16 MB
Максимален капацитет на секторите: 512 B
HDD Desktop - Performance
Скорост на въртене: 7200 rpm
Средно време за търсене: 8.5 ms
Поддържана скорост на външен трансфер на данните: 300 MB/sec
HDD Desktop - Reliability
Невъзстановими грешки: 1 per 10^14
Старт/стоп цикли: 50000
Характеристики на твърдия диск: Thermal Fly Height Control (TFC)
Native Command Queuing (NCQ)
Smooth Stream
Съобразени сторидж стандарти: S.M.A.R.T.
HDD Desktop - Interface Provided
SATA интерфейс - брой: 1
SATA интерфейс конектор - тип:SATA 7-pin
HDD Desktop - Environment
Максимална работна околна температура: 60 В°C
Минимална работна околна температура: 0 В°C
Максимална влажност на околния въздух: 90 %
Минимална работна влажност: 8 %
Максимална неработна околна температура: 65 В°C
Минимална неработна околна температура: -40 В°C
Максимална неработна околна влажност: 95 %

Western Digital.... Тук трябваше да поясниш кои точно Кавиар е БЛУ БЛЕК ГРИИН.... Имат голяма разлика помежду си... 16/32 мб кеш и тн...

Alfa User
12-12-2010, 12:43
Със 16МВ кеш е WDC-то, а серията е Green.
Та каква е присъдата сега ?

Hitachi-то е : HITACHI Deskstar 7K1000.B HDT721032SLA360 320GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822145258)

WD Caviar е : Western Digital Caviar GP WD5000AACS 500GB 5400 to 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136149)

Furious 155
12-12-2010, 13:53
Със 16МВ кеш е WDC-то, а серията е Green.
Та каква е присъдата сега ?

Hitachi-то е : HITACHI Deskstar 7K1000.B HDT721032SLA360 320GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822145258)

WD Caviar е : Western Digital Caviar GP WD5000AACS 500GB 5400 to 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s (http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136149)

Дискът винаги ще ти е на-бавният компонент - начина на работа на магнитните дискове е такъв. Ако си вземеш SSD и метнеш няколко в райд виж какво става: http://www.youtube.com/watch?v=mKcSxd_ynsM

Иначе от изброените дискове аз бих сложил за системен хитачи-то! Лично за себе си.

vaklinator
12-12-2010, 15:58
Дискът винаги ще ти е на-бавният компонент - начина на работа на магнитните дискове е такъв. Ако си вземеш SSD и метнеш няколко в райд виж какво става: http://www.youtube.com/watch?v=mKcSxd_ynsM

Иначе от изброените дискове аз бих сложил за системен хитачи-то! Лично за себе си.

Прав си, като изгори, поне няма да си загубиш файловете. Абсолютен боклук са ХИТАЧИ.

Alfa User
12-12-2010, 19:49
Прав си, като изгори, поне няма да си загубиш файловете. Абсолютен боклук са ХИТАЧИ.

Хитачито си го ползвам от вече 3 години - до тук никакви забележки нямам към него ... Или аз съм късметлия, или ти нямаш късмет с марката :)

Furious 155
12-12-2010, 22:21
Хитачито си го ползвам от вече 3 години - до тук никакви забележки нямам към него ... Или аз съм късметлия, или ти нямаш късмет с марката :)по-скоро второто ;)

mimouzunov
13-12-2010, 00:43
А аз какво да кажа като работя вече 11-та година в сервиза на компютърна фирма.... Дотук разбрах ,че понятие сигурен хардиск просто няма... Има само късмет!!!
Случвало се е диск да дефектира още с първото му пускане (еи тоя HDD WD 1TB SATAII Caviar Green 7200rpm 64MB , WD10EARS).....

thecleaner
13-12-2010, 02:03
А аз какво да кажа като работя вече 11-та година в сервиза на компютърна фирма.... Дотук разбрах ,че понятие сигурен хардиск просто няма... Има само късмет!!!
Случвало се е диск да дефектира още с първото му пускане (еи тоя HDD WD 1TB SATAII Caviar Green 7200rpm 64MB , WD10EARS).....

Абсолютно подкрепям за понятието сигурен хард. Това е се едно да кажеш от автомобилите след 2000та година тоя е по здрав или не е. От моя скромен опит за ползване на HDD за полупрофесионални цели най-сигурни са Seagate (не че няма изгърмели и от тях де ;) )

vaklinator
13-12-2010, 04:53
Някой има ли информация какъв е коефициента на въздушно съпротивление на 155?

Alfa User
13-12-2010, 07:23
Някой има ли информация какъв е коефициента на въздушно съпротивление на 155?

Мдам, естествено че имаме - 155 при появята си е с един от най-ниските коефициенти на въздушно съпротивление сред предките си конкуренти - 0.29.

А за дисковете - сигурен диск няма наистина, даже и Seagate даде фира при мене :)
Та последно каква да е присъдата между двата упоменати диска - WD Caviar Green или Hitachi Deskstar 7K1000 ???
На скоростта на трансфер на данни ли ще заложите, или на по-ниското време за достъп до тях ?

MUROMAN
13-12-2010, 16:14
Колеги внимавайте с Легендите ,чи щях да съм първия похвалил с инцидент днес.:yes:
Не знам защо ,но винаги назад се вухам аз.:oops:
АБС не ми работи и картинката е пълна. :humpx:

Furious 155
13-12-2010, 16:16
Колеги внимавайте с Легендите ,чи щях да съм първия похвалил с инцидент днес.:yes:
е какъв АБС, като аз цял ден се опитвам да го задействам и не става... иначе с ръчна в кварталите дето има повечко сняг е гот :yes:

Flame
13-12-2010, 16:20

Леко баце,леко.Аз се върнах от Пампорово по леда успешно,но ми тече някакъв маркуч от радиатора и губя Хантифриз:bash:

Pastora
13-12-2010, 19:31
Ти пък, аз нямам абц и съм с летните гуми, беше купон, за малко да си остана да спя в офиса :static:

Tedo
13-12-2010, 21:27
Ти пък, аз нямам абц и съм с летните гуми, беше купон, за малко да си остана да спя в офиса :static:

И аз съм така, само дето гумите са ми по-зле и от летни-зимни с дот 03 и карани в най-голямата жега...
Я дайте малко акъл за една 155ца като мойта само че пича не влиза във форума, парното му бачка само като е над 1200 оборота, като падне на 900 духа студено

dani_ku4eto
13-12-2010, 21:31
И аз съм така, само дето гумите са ми по-зле и от летни-зимни с дот 03 и карани в най-голямата жега...
Я дайте малко акъл за една 155ца като мойта само че пича не влиза във форума, парното му бачка само като е над 1200 оборота, като падне на 900 духа студено
днес при мен беше същата работа и след смяна на радиаторчето на парното всичко е чук.
кога ще минеш да си вземеш датчика тази седмица цялата съм тук.

VFTI
13-12-2010, 22:24

Да си провери нивото на антифриза като начало :photo:

MUROMAN
13-12-2010, 22:28
Да си провери нивото на антифриза като начало :photo:

Ако има такъв изобщо.:photo:

Tedo
13-12-2010, 22:30
Дайте по сериозно човека не пасе трева да го е'
Доколкото разбрах от него едва ли е въздушна възглавница щото е доливал доста антифриз

Furious 155
13-12-2010, 23:10
Дайте по сериозно човека не пасе трева да го е'
Доколкото разбрах от него едва ли е въздушна възглавница щото е доливал доста антифриз
значи може да тече от някъде и да губи. Огледайте добре, особенно сега в студеното време на загряла кола може да си проличи, ако има загуба.
Отделно на това как му е водната помпа и колата загрява ли доста намясто? Вижте има ли циркулация през системата на празен ход, малкото маркуче на разширителния съд трябва да тече постоянно и равномерно.

MUROMAN
13-12-2010, 23:37
значи може да тече от някъде и да губи. Огледайте добре, особенно сега в студеното време на загряла кола може да си проличи, ако има загуба.
Отделно на това как му е водната помпа и колата загрява ли доста намясто? Вижте има ли циркулация през системата на празен ход, малкото маркуче на разширителния съд трябва да тече постоянно и равномерно.

Малкото маркуче на мен никога не ми е текло изобщо.:shock:

търтей
13-12-2010, 23:39
Малкото маркуче на мен никога не ми е текло изобщо.:shock:

купи си очила или смени мастора къде ти бара кошника :comphits:

Furious 155
13-12-2010, 23:43
Малкото маркуче на мен никога не ми е текло изобщо.:shock:батка, оттам ти се обезвъздушава системата - това е най-високото място и това е реално отоплението на дроселовата клапа - обикновенно запушването е там!

MUROMAN
14-12-2010, 00:04
батка, оттам ти се обезвъздушава системата - това е най-високото място и това е реално отоплението на дроселовата клапа - обикновенно запушването е там!

E при мен е трайно преебано.:shock:

Furious 155
14-12-2010, 08:37
E при мен е трайно преебано.:shock:Трайно, докато не го отпушиш! Просто трябва да се откачат маркучетата на дросела и той да се продуха с компресор.

VFTI
14-12-2010, 10:50
Ич не му разбирам, ама на моята кола като падне нивото на антифриза с 200мл. и парното изчезва....След това доливам и всичко е окей... И това го знам защото всяка седмица доливам по толкова:ritter:

Като му се разреши проблема драсни тука какво е било, за да знаят колегите за в бъдеще :):)

MUROMAN
14-12-2010, 13:52
Трайно, докато не го отпушиш! Просто трябва да се откачат маркучетата на дросела и той да се продуха с компресор.

е то трябва ама пак всичко е яко завряно ще го зайграя да видя какъв ще е рузултата в почивните дни..:dunno:

Колеги разглждайки раздел Продава - Атвомобили направих следного наблюдение.
На страница 1 и 2 са продават 13бр Алфа 156 /най-различки като мотори,години и цени/ и нито една 155-ца.
Освен gero records дето си продава колата ,защото иска Джип друг не се сещам да си продава Легендата.
Толкова ли са добри и надеждни нащите баби ,нямат никаква цена вече и не икаме да ги подаряваме или просто няма какво друго да си купим след това???
Как мислите вие защо е така?:dunno:

toki4a
14-12-2010, 14:16
е то трябва ама пак всичко е яко завряно ще го зайграя да видя какъв ще е рузултата в почивните дни..:dunno:

Колеги разглждайки раздел Продава - Атвомобили направих следного наблюдение.
На страница 1 и 2 са продават 13бр Алфа 156 /най-различки като мотори,години и цени/ и нито една 155-ца.
Освен gero records дето си продава колата ,защото иска Джип друг не се сещам да си продава Легендата.
Толкова ли са добри и надеждни нащите баби ,нямат никаква цена вече и не икаме да ги подаряваме или просто няма какво друго да си купим след това???
Как мислите вие защо е така?:dunno:

щото ги изкупиха който взел взел :dunno::devil:

vaklinator
14-12-2010, 15:16
Щото "дани кучето" ги връща на вторичните и те свършиха.

Pastora
14-12-2010, 15:18
Защото всеки си харесва неговата - имат един неповторим чар и носталгичен привкус от спортното минало на марката, пък са и по-евтини за поддръжка определено. Иначе дани кучето верно има сериозен принос...
:)))

MUROMAN
14-12-2010, 15:21
Защото всеки си харесва неговата - имат един неповторим чар и носталгичен привкус от спортното минало на марката, пък са и по-евтини за поддръжка определено. Иначе дани кучето верно има сериозен принос...
:)))

Абе като купувате евтини часто от dani_ke4eto не плачете нали? :mrgreen:
Продължавайте в същия дух усещам ,че ще има интересни отговори. :)

vaklinator
14-12-2010, 15:23
Абе като купувате евтини часто от dani_ke4eto не плачете нали? :mrgreen:
Продължавайте в същия дух усещам ,че ще има интересни отговори. :)

Дай да му идем на гости, да видим дали ще ни подари нещо за коледа!?!

VFTI
14-12-2010, 16:56
Миналия ден се видях с колега от форума, на който му дадой стелки за 155цата(впрочем такива от 147 пасват доста добре и аз съм с такива)...та той си е купил 155 1.8 8в 93г. за 3000лв. Колата е много добра! Колегата се пише "Sabko" -Съби и просто този човек ми напълни за пореден път дошата и ме накара да се чувствам ГОРД, че притежавам този почти 19годишен метал наречен 155 YEAHHHAAAAAAAAAAAAAA :):):):):):)
Тааа който иска да кара 156 ! Айде да не звуча прекалено сектантски ама 156 НЯМА НИЩО повече от една 155ца с новото купе! Ама нищо....Таа аз лично вместо да си купувам 156 за 3 бона 97г. бих си взел 97г. 155....

155 мания, 155 страст, 155 желание, 155 ухание,155 тръпка, 155 секс, 155 движение,155 качество,155 надежност, 155 чувства, 155 красота, 155 сексапил, 155 дом,155 семейство!!!!!!!!

Furious 155
14-12-2010, 17:00
Миналия ден се видях с колега от форума, на който му дадой стелки за 155цата(впрочем такива от 147 пасват доста добре и аз съм с такива)...та той си е купил 155 1.8 8в 93г. за 3000лв. Колата е много добра! Колегата се пише "Sabko" -Съби и просто този човек ми напълни за пореден път дошата и ме накара да се чувствам ГОРД, че притежавам този почти 19годишен метал наречен 155 YEAHHHAAAAAAAAAAAAAA :):):):):):)
Тааа който иска да кара 156 ! Айде да не звуча прекалено сектантски ама 156 НЯМА НИЩО повече от една 155ца с новото купе! Ама нищо....Таа аз лично вместо да си купувам 156 за 3 бона 97г. бих си взел 97г. 155....

155 мания, 155 страст, 155 желание, 155 ухание,155 тръпка, 155 секс, 155 движение,155 качество,155 надежност, 155 чувства, 155 красота, 155 сексапил, 155 дом,155 семейство!!!!!!!!
Смени дилъра, че следващата фаза ще те довърши!!! :mrgreen:

mont78
14-12-2010, 17:11
Момчета, някой ще сподели ли как се почиства моторчето за празен ход(МПХ), че моето взе да ми прави "номера"(държи много ниски обороти 650-700 и на газ и на бензин).Алфата ми е 155 8v.

vaklinator
14-12-2010, 17:16
Вече и аз сложих зимните гуми и за 2 дни минах 900 километра по GPS , километража отчете 870. Вероятно грешката идва от по-големия размер на зимните ми гуми 185/75/14. И между другото за първи път забелязах, че алфата на 6000к на 5-та върви с 210 по GPS

Alfa User
14-12-2010, 17:32
Защо да заменям 155 ???
И ЗА КАКВО ???
Перфектен баланс между агресивен дизайн, добър комфорт, добра динамика (за теглото си) и добро поведение на пътя ... И всичкото това комбинирано със здрав мотор (8v де...) с евтина поддръжка.
За 'къв ми е да си купувам нещо, което е 3 пъти по-скъпо, с четворна стойност на поддръжката, със съмнително по-добър комфорт само заради едната визия ?!?
ТЦ, МЕРСИ, ЩЕ СИ КАРАМ 55-ЦАТА И С КЕФ ЩЕ СИ ПЕЯ В НЕЯ, ЗАЩОТО ТЯ ТАКА МЕ КАРА ДА СЕ ЧУВСТВАМ !!!

milenamr
14-12-2010, 17:55
Не мога и да си помисля да продавам това, което ме дарява с гарантирани минути на удоволствие всеки божи ден, какъвто и да е той.
Всяка минута зад волана на 155-цата ми дава кеф и наслада, независимо дали е отивайки на някъде или връщайки се от някъде, тези моменти са незаменими и несравними.
Имам всякакви дни и хубави и скапани и тъпи и прекрасни, но всеки ден, в който съм покарала любимата си колица поне 20-30 мин е белязан със знака на удовлетворението и затова за мен тази кола не само, че не е просто превозно средство, тя е моята награда.:respect:

Pastora
14-12-2010, 18:25
Момчета, някой ще сподели ли как се почиства моторчето за празен ход(МПХ), че моето взе да ми прави "номера"(държи много ниски обороти 650-700 и на газ и на бензин).Алфата ми е 155 8v.
Развиваш двата болта, които го държат, махаш буксата, дърпаш(има едно гумено уплътнение, което влиза в колектора, внимавай да не изпадне някъде). После пръскаш с обезмаслител вътре здраво, добре е да се накисне и измие с обезмаслител(не и буксата), докато изкарва чернилка. После подсушаваш, плакнеш многократно с WD40, което е и смазка. Сглобяваш и се молиш да е ок.:)

mont78
14-12-2010, 18:35
Развиваш двата болта, които го държат, махаш буксата, дърпаш(има едно гумено уплътнение, което влиза в колектора, внимавай да не изпадне някъде). После пръскаш с обезмаслител вътре здраво, добре е да се накисне и измие с обезмаслител(не и буксата), докато изкарва чернилка. После подсушаваш, плакнеш многократно с WD40, което е и смазка. Сглобяваш и се молиш да е ок.:)

Благодаря!:cheers:

Pastora
14-12-2010, 18:59
Благодаря!:cheers:
И скобата с маркученцето махаш, забравих я ;)

Tedo
14-12-2010, 19:23
И gboiaj (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=5128) си продава 155цата, много е наточена 1.8 8V MY95 със спортна генерация и оригиналните 16ки, ама защото няма кой да я кара, яд ме е че не можах да я взема ама на мойта и е бил късмета явно
Който я купи няма да сбърка, освен това има допълнително зимни гуми с джанти и нов съединител :go:

Pastora
14-12-2010, 20:37
Някакви странни явления забелязвам по колата ми - понякога се случва да се вдърви педала спирачката(за 10-20 секунди), съпроводено временно с по-ниски обороти с някъде около 100 надолу. Това е временно и след малко изчезва, през останалото време всичко е ок, вече не знам какво да мисля. Пипах маркучите по смукателния колектор, всичко съм стегнал, не знам къде може само временно да не държи вакуум. Идеи за моето "тука има - тука нема"?

toki4a
14-12-2010, 21:41
Някакви странни явления забелязвам по колата ми - понякога се случва да се вдърви педала спирачката(за 10-20 секунди), съпроводено временно с по-ниски обороти с някъде около 100 надолу. Това е временно и след малко изчезва, през останалото време всичко е ок, вече не знам какво да мисля. Пипах маркучите по смукателния колектор, всичко съм стегнал, не знам къде може само временно да не държи вакуум. Идеи за моето "тука има - тука нема"?

фърляй и гледай на боб!!!!!!! мое и да излезне нещо !:whip:

---------- Post added at 19:40 ---------- Previous post was at 19:40 ----------

Не мога и да си помисля да продавам това, което ме дарява с гарантирани минути на удоволствие всеки божи ден, какъвто и да е той.
Всяка минута зад волана на 155-цата ми дава кеф и наслада, независимо дали е отивайки на някъде или връщайки се от някъде, тези моменти са незаменими и несравними.
Имам всякакви дни и хубави и скапани и тъпи и прекрасни, но всеки ден, в който съм покарала любимата си колица поне 20-30 мин е белязан със знака на удовлетворението и затова за мен тази кола не само, че не е просто превозно средство, тя е моята награда.:respect:

.

---------- Post added at 19:41 ---------- Previous post was at 19:40 ----------

Защо да заменям 155 ???
И ЗА КАКВО ???
Перфектен баланс между агресивен дизайн, добър комфорт, добра динамика (за теглото си) и добро поведение на пътя ... И всичкото това комбинирано със здрав мотор (8v де...) с евтина поддръжка.
За 'къв ми е да си купувам нещо, което е 3 пъти по-скъпо, с четворна стойност на поддръжката, със съмнително по-добър комфорт само заради едната визия ?!?
ТЦ, МЕРСИ, ЩЕ СИ КАРАМ 55-ЦАТА И С КЕФ ЩЕ СИ ПЕЯ В НЕЯ, ЗАЩОТО ТЯ ТАКА МЕ КАРА ДА СЕ ЧУВСТВАМ !!!

шъ ма накарате а се разплача вече бре !! то е ясно ,че и за мене това е колата ;)

Flame
14-12-2010, 21:44
Мен на серво ми намирисват нещата......

toki4a
14-12-2010, 21:51
Мен на серво ми намирисват нещата......

едвали,!! на мене ми мирише на дърпане на въздух от някаде !!!

Pastora
14-12-2010, 22:13
едвали,!! на мене ми мирише на дърпане на въздух от някаде !!!
И на мен, ама не мога да го хвана, имам съмнения във въздушния клапан на сервото(или уплътнението му), дето е забучен челно, след ръчкане по него, нещата се закротиха, че се одървяше яко педала преди месец га не трябва. Сега на 3-4 дена веднъж леко ме изненадва за миг-два..., иначе си е ок.

Tedo
14-12-2010, 22:15
Мойта след многократните гърмежи на газ, почна като я запаля на бензин да се форсира сама до 2100 оборота, седи си там 5 сек. и после пада.Дали газта ми е прее'ала дебитомера?

Pastora
14-12-2010, 22:22
Мойта след многократните гърмежи на газ, почна като я запаля на бензин да се форсира сама до 2100 оборота, седи си там 5 сек. и после пада.Дали газта ми е прее'ала дебитомера?
Ако искаш мини уикенда да смениме дебитомерите за проба. Стъпковото или някой маркуч към смукателния колектор ?

vaklinator
14-12-2010, 22:26
що за по-лесно не видите как е температурния датчик или буксата му. намира се върху самия термостат.

gboiaj
14-12-2010, 22:37
Благодаря,Теди,
наистина мисля да я продавам,не намирам време да пусна обява.
Ако някой има познат,който търси-да звънка-0886763758

Pastora
14-12-2010, 22:53
Благодаря,Теди,
Защо ще я продаваш, някоя друга ли си харесал ?

VFTI
15-12-2010, 00:35
Благодаря,Теди,

Ами дай цена :):)

gboiaj
15-12-2010, 09:14
около 3000лв :)

MUROMAN
15-12-2010, 13:01

Хеххехе Венци отново изкърти всички и всичко.:super:

---------- Post added at 11:01 ---------- Previous post was at 11:00 ----------

Благодаря,Теди,

И колата и цената са ти добри,но после ще съжаляваш,че си я дал.:mrgreen:

mimouzunov
15-12-2010, 18:19
Хеххехе Венци отново изкърти всички и всичко.:super:

---------- Post added at 11:01 ---------- Previous post was at 11:00 ----------

И колата и цената са ти добри,но после ще съжаляваш,че си я дал.:mrgreen:

Аха.. да дам аз моята на някои за 3000 пък после нека мее яд!!! :crazy: за 3000 и аз я продавам...

Tedo
15-12-2010, 18:28
Аха.. да дам аз моята на някои за 3000 пък после нека мее яд!!! :crazy: за 3000 и аз я продавам...

И аз, и аз :D
Но все пак тази на колегата си струва парите

vaklinator
15-12-2010, 18:36

Какви ги дрънкате ве!!! Как ще си продаваш колата за има няма пари за телевизор!!!!!
Моята се продава за 7000лева или 3500 евро.

MUROMAN
15-12-2010, 19:17
Какви ги дрънкате ве!!! Как ще си продаваш колата за има няма пари за телевизор!!!!!
Моята се продава за 7000лева или 3500 евро.

Хей големи търговци излязохте бре браво на вас.:clap2:
Продавайте си.:notworthy:

thecleaner
15-12-2010, 19:37
Абре пичове тва дето ви се потят стъклата на 55ците, да не се дължи на някаква скрита екстра и да изпускат изпарения от някакъв наркотик, че натам върви работата последните няколко мнения :)

vaklinator
15-12-2010, 19:42
Абре пичове тва дето ви се потят стъклата на 55ците, да не се дължи на някаква скрита екстра и да изпускат изпарения от някакъв наркотик, че натам върви работата последните няколко мнения :)

Моята се поти много яко. Спомням си преди извесно време работих към СОТ и технвите фордове дори се заскрежаваха отвътрешната страна. Мисля, че това е нормално физическо явление, което се обеснява с думата КОНДЕНЗ. Ако желаете ще ви развия пълна лекция по темата.

MUROMAN
15-12-2010, 19:45

Яд те е ,че си даде твоята и си взе Спална Вагонетка.:not-fair::crazy::biggrin::lol:

DJ
15-12-2010, 19:46
Моята се поти много яко. Спомням си преди извесно време работих към СОТ и технвите фордове дори се заскрежаваха отвътрешната страна. Мисля, че това е нормално физическо явление, което се обеснява с думата КОНДЕНЗ. Ако желаете ще ви развия пълна лекция по темата.

Абе Ваклински я да те питам преди време ти не правеше ли стикери с големината на емблемите на Алфа Ромео? и ако да правиш ли още и цена, може и на лично:)

thecleaner
15-12-2010, 20:18
Яд те е ,че си даде твоята и си взе Спална Вагонетка.:not-fair::crazy::biggrin::lol:

Не бе Мурко, ма нещо халюцогенно ми намирисва тука :)

Pastora
15-12-2010, 20:44
Специален е филтър-купе, пропуска само омайните пари ;)

Васил Петров
16-12-2010, 01:52
Не бе Мурко, ма нещо халюцогенно ми намирисва тука :)

Това е от изпаренията между масло и газ в купето на Муроман :) :blah: :new_Eyecrazy:

vaklinator
16-12-2010, 06:53
Абе Ваклински я да те питам преди време ти не правеше ли стикери с големината на емблемите на Алфа Ромео? и ако да правиш ли още и цена, може и на лично:)

Все още правя стикери. Неразбрах какво ти трябва точно.

DJ
16-12-2010, 08:45
Все още правя стикери. Неразбрах какво ти трябва точно.

Емблеми 1 предна и 2 задни ;) :drunk:

vaklinator
16-12-2010, 09:31
Емблеми 1 предна и 2 задни ;) :drunk:

Те са еднакви. Да не са ти избелели емблемите?

VFTI
16-12-2010, 10:33
Сигурен съм че няма бивши собственици на 155, които да не изпитват носталгия по нея...Независимо какво са си купи след това, и независимо колко ядове им е давала....

DJ
16-12-2010, 14:51
Те са еднакви. Да не са ти избелели емблемите?

да избелели са обаче на око ми се струва че предната е по малка :drunk: можеш ли да помогнеш? ако искаш прати една оферта на ЛС :fish:

Pastora
16-12-2010, 15:43
Нямам късмет с моята легенда, днес един с хонда ме изтрещя в бронята, калника и мигача на 1 пряка от блока ми. До последно му бягах на задна, че го видях как лети по леда..., но ме удари накрая. За капак ми спадна задна дясна на паркинга на Била и висях сумати време в опити да развия един болт, накрая я закарах по капла до гумаджията, поне беше ок. Вече се замислям за смяна на колата... Благодарности хиляди на detelazurno, че ме спасява вече за 100-тен път.

toki4a
16-12-2010, 17:18
ми от го не би един боц тоо , баси скапаняците и тук ги гледам карат като луди!! днес една фабия щеше а ма направи 145 ца :shutup:па като скочих ко да вида едно девойчинцецеце,,,,,,,,,,,,,,

Pastora
16-12-2010, 17:24
ми от го не би един боц тоо , баси скапаняците и тук ги гледам карат като луди!! днес една фабия щеше а ма направи 145 ца :shutup:па като скочих ко да вида едно девойчинцецеце,,,,,,,,,,,,,,
Са ще му взема парата след час някъде и после ще сглобявам съботата, но същата ще си е чак пролетта, че ще трябва боя по калника и бронята.
Девойчетата не се бият, ти май си намазал днеска :pp:

toki4a
16-12-2010, 18:26
Са ще му взема парата след час някъде и после ще сглобявам съботата, но същата ще си е чак пролетта, че ще трябва боя по калника и бронята.
Девойчетата не се бият, ти май си намазал днеска :pp:

ееееееееееее:pimp::whip:колко а сам намазал кат излезе и едно такова барабанче от 6.10 та забраих за ко сам скочил ,и накрая са лъзнах та ще а се претрепам :gay[1]::smoke:

Pastora
16-12-2010, 18:30
ееееееееееее:pimp::whip:колко а сам намазал кат излезе и едно такова барабанче от 6.10 та забраих за ко сам скочил ,и накрая са лъзнах та ще а се претрепам :gay[1]::smoke:
Късметлия си ти, не кат' мене на 2-мина пръча да попаднеш:drunk: Пък и да им бягаш назад, и те пак да те боцнат.

toki4a
16-12-2010, 18:38
Късметлия си ти, не кат' мене на 2-мина пръча да попаднеш:drunk: Пък и да им бягаш назад, и те пак да те боцнат.

ми да беше бегал настрани бре пустиняк хахах :static:
да не ти пука напролет ще я оправиш.:drunk:

---------- Post added at 16:38 ---------- Previous post was at 16:35 ----------

важното ние да сме здрави ламарини е, тууууут им майката

Pastora
16-12-2010, 18:42
Е аз настрани бягах, но нямах много опции, то ония зат'ва ме целна леко странично, иначе щяха и двете коли да са качамак... И после ми разправя, че нямал АБС и затова, бил свикнал с него..., пустиняк.

6279962800

toki4a
16-12-2010, 18:47
Е аз настрани бягах, но нямах много опции, то ония зат'ва ме целна леко странично, иначе щяха и двете коли да са качамак... И после ми разправя, че нямал АБС и затова, бил свикнал с него..., пустиняк.

6279962800

мммм еби им майката земи там каде 200 кинта и си свиркай;) една броня и си ти другото е детско ;)

vaklinator
16-12-2010, 19:26
мммм еби им майката земи там каде 200 кинта и си свиркай;) една броня и си ти другото е детско ;)

Закакво му е броня бе? Само парчетиите от старат му трябват. Броните се заваряряват перфектни. Моята е правена 4 пъти досега и изобщо не и личи. Даже и аз съм забравил къде беше строшена
http://vaklin.hit.bg/

Pastora
16-12-2010, 19:36
Закакво му е броня бе? Само парчетиите от старат му трябват. Броните се заваряряват перфектни. Моята е правена 4 пъти досега и изобщо не и личи. Даже и аз съм забравил къде беше строшена
Имам парчетата, а и аз съм работил това, но предпочитам да си взема здрава и в събота ще се обзаведа с всичко, само калника ще го опъна с гаргите и ще карам с него до пролетта. Напролет - разхубавяване, дано няма още мераклии дотогава:big_bow_down:

toki4a
16-12-2010, 19:54
Имам парчетата, а и аз съм работил това, но предпочитам да си взема здрава и в събота ще се обзаведа с всичко, само калника ще го опъна с гаргите и ще карам с него до пролетта. Напролет - разхубавяване, дано няма още мераклии дотогава:big_bow_down:

то това имах и аз предвид !

---------- Post added at 17:54 ---------- Previous post was at 17:52 ----------

тееее каде са правени (заварявани) изпилиха ли ти заварките после .. пустиняк !! хахахахх, то и аз ги лепа ,ама зависи колко ! това с тез пъзели не си е работа!!

а наздраве Ваклинаторе;)

vaklinator
16-12-2010, 20:05
то това имах и аз предвид !

---------- Post added at 17:54 ---------- Previous post was at 17:52 ----------

тееее каде са правени (заварявани) изпилиха ли ти заварките после .. пустиняк !! хахахахх, то и аз ги лепа ,ама зависи колко ! това с тез пъзели не си е работа!!

а наздраве Ваклинаторе;)

Аз си ги лепя бреееее, ти за сакат ли ме взимаш?
А наздравеее:please:

toki4a
16-12-2010, 20:09
Аз си ги лепя бреееее, ти за сакат ли ме взимаш?
А наздравеее:please:

:moon::cheers::tooth:

vaklinator
16-12-2010, 20:10
така така, айде грей се на кюмбето и сипи по една ракия
поне ще се стопрлиш да не ти мръзне гъзо

toki4a
16-12-2010, 20:18

сичко ми е подгрято останаха само клепарите!!:pimp:

DJ
16-12-2010, 20:40

Ей, ти забрави ли ме за лепенките с емблемите :)

vaklinator
16-12-2010, 20:55
Ей, ти забрави ли ме за лепенките с емблемите :)

не бе спокойно.... имаш ги.

VFTI
16-12-2010, 21:14
Aaa браво..аз пък днес ме нацелиха от другата страна:surrender: Тва преди 3-4часа :) Опита се да се престрои през мен...и почти успя...

Егаси :):)

ЕДИТ:::

И МЕН ХОНДА!! СИВА>...Ебасииии съвпадението...агахйахах...тия хондаджии много са ни набрали явно :)

koolio
16-12-2010, 21:18
Сигурен съм че няма бивши собственици на 155, които да не изпитват носталгия по нея...Независимо какво са си купи след това, и независимо колко ядове им е давала....
Особено като се има предвид, че ако не се кара твърде екстремно и се поддържа както трябва не дава много ядове, а цената на обичайните ремонти годишно е максимум две месечни вноски за Дачия Логан.:pimp:

thecleaner
16-12-2010, 21:20
Особено като се има предвид, че ако не се кара твърде екстремно и се поддържа както трябва не дава много ядове, а цената на обичайните ремонти годишно е максимум две месечни вноски за Дачия Логан.:pimp:

Така ще кажете защото не сте карали 16v. 155, стига да купите една 111ка и друга песен ще запеете ;)

Pastora
16-12-2010, 21:28
Aaa браво..аз пък днес ме нацелиха от другата страна:surrender: Тва преди 3-4часа :) Опита се да се престрои през мен...и почти успя...

И МЕН ХОНДА!! СИВА>...Ебасииии съвпадението...агахйахах...тия хондаджии много са ни набрали явно :)
И моята сива , а на гадината само мигач и леко калника, но почти не си личи...., японки смотани:brickwall:

---------- Post added at 21:28 ---------- Previous post was at 21:24 ----------

Така ще кажете защото не сте карали 16v. 155, стига да купите една 111ка и друга песен ще запеете ;)
И такава имам, но 145 ;) Баси, днес е денят на строшените легени...:shoot:

Furious 155
16-12-2010, 21:29
абе банда, вашите травми по колите все като все едно са бмв-та! А аз цял ден сипвам зор върху ръчната!

п.п. абе тия наще брони под 0-ла градуса са доста крехки...

thecleaner
16-12-2010, 21:32
Навремето единственото нещо което имаше за 155 при италианеца беха брони ;) Може там да проверите банда ;) Цените с алогените беха 2цифрени ма тва преди 2-3години са незнам ;) Ако имате и късмет и цвета го докарвате. Става плъг енд плей.

toki4a
16-12-2010, 21:39

оффффф ко ма напраихте днес незнам !ако искате разберете се земете една броня единия да земе лавата другия десната страна ! хаха, абееее а не сте се сукали некаде и 2 мцата!!!и заварка и ... и после а сте туряли некви случайни хонди монди !!:big_bow_down:

---------- Post added at 19:39 ---------- Previous post was at 19:37 ----------

абе банда, вашите травми по колите все като все едно са бмв-та! А аз цял ден сипвам зор върху ръчната!

п.п. абе тия наще брони под 0-ла градуса са доста крехки...

лошото е ,че и двамата са пострадали там кадето свършва по здравото укрепване на предната броня !!

Pastora
16-12-2010, 21:50
Халогените са здрави, ма не и подкалника ми, но Венци намазва с подкалника, здрав му е :)

toki4a
16-12-2010, 21:52
Халогените са здрави, ма не и подкалника ми, но Венци намазва с подкалника, здрав му е :)

неговата оти е с газово за тва......:spiteful::yes:

MUROMAN
16-12-2010, 22:13
Кофти за случките момчета ,съчувствам ви. :(
Венци и Пастра да изкарват по едно гуфре от там дето им ги няма броните и те им Air COLD intake *ефект*. :devil2:

Pastora
16-12-2010, 22:18
Хах, абе калниците от фейслифта стават за старите 155, нали ?

vaklinator
16-12-2010, 22:26
Накная само аз ще се пенсионирам със 155 2,0 8V
с всички екстри, без шибидах.

MUROMAN
16-12-2010, 22:45
Накная само аз ще се пенсионирам със 155 2,0 8V
с всички екстри, без шибидах.

Имам зеге и гумини уплътнения ,напролет я правиме кабрио твоята.:smile::idea2:

Pastora
16-12-2010, 22:50
Имам зеге и гумини уплътнения ,напролет я правиме кабрио твоята.:smile::idea2:
Ел-камино може, тъкмо ще фърли задните седалки, ако са загнили вече :))):prison:

vaklinator
16-12-2010, 23:00
Ел-камино може, тъкмо ще фърли задните седалки, ако са загнили вече :))):prison:

Аве ей! Като взема една сопа, па като ви смъкна гащите, па като фърля сопата.....

Pastora
16-12-2010, 23:12
Аве ей! Като взема една сопа, па като ви смъкна гащите, па като фърля сопата.....
Минали сме казарма, имаме тапи :Tease: Ма не е лоша идеята за кабриото, малко ще тече, но силиконеца не е скъп вече :)))

Tedo
16-12-2010, 23:12
Впрочем някой знае ли колко чини една такава трансплантация на шибедах, че аз искам да слагам на мойта

Furious 155
16-12-2010, 23:22
Впрочем някой знае ли колко чини една такава трансплантация на шибедах, че аз искам да слагам на мойта
искаш да си имаш място от което винаги да ти прокапва ли???

---------- Post added at 23:22 ---------- Previous post was at 23:21 ----------

Хах, абе калниците от фейслифта стават за старите 155, нали ?
мисля да, но трябва да смениш и двата, да му мяза!

Pastora
16-12-2010, 23:23
мисля да, но трябва да смениш и двата, да му мяза!
Е то като с гаргата - да е рошава :) Не сега, сега само клещите ще играят на тоя студдддддд...:ghost:

Tedo
16-12-2010, 23:26
искаш да си имаш място от което винаги да ти прокапва ли???

Абе да прокапва няма нужда, ама друго си е-има повече светлина в купето пък и както :smoke: вътре си е доста по-добре с шибедах

MUROMAN
16-12-2010, 23:26
Е то като с гаргата - да е рошава :) Не сега, сега само клещите ще играят на тоя студдддддд...:ghost:

Абе какви клещи -ОЛЕКОТЯВАЙ,че Васко не спи и само моДва и ЧеПва малкото Кувенце. :)))))))))

Васил Петров
16-12-2010, 23:43
Абе какви клещи -ОЛЕКОТЯВАЙ,че Васко не спи и само моДва и ЧеПва малкото Кувенце. :)))))))))

Така си е вече 6 дни спи ред блока затрупано в сняг. :devil2:

Furious 155
16-12-2010, 23:48
аз пък моята сега я покарах със 120 по околвръстното както си е снежно, голям кеф е!

Васил Петров
16-12-2010, 23:51
и аз днеска малко се попързалях с пусната аларма(нещо здаде багажа не иска да се изключи) :shoot:

MUROMAN
16-12-2010, 23:51
аз пък моята сега я покарах със 120 по околвръстното както си е снежно, голям кеф е!

И аз съм го правил напът за една от ледените Срещи на 155 на Бояна.Верно си е голям кеф.:big_bow_down:
155 е Снегорин голям.:devil2:

VFTI
16-12-2010, 23:54
Абре Дани кучето дали ще има брони??? Утре ще е много интересно и двамата с пастора ще звъним да търсим брони-черни и мигачи :tooth:

Васил Петров
16-12-2010, 23:55
Абре Дани кучето дали ще има брони??? Утре ще е много интересно и двамата с пастора ще звъним да търсим брони-черни и мигачи :tooth:

Има как да няма. :smile: Добре са ви подредили. :brickwall:

digitalundgrd
17-12-2010, 00:00
Бах маа му....Половината форум останахте без бронии :(

VFTI
17-12-2010, 00:05
Бах маа му....Половината форум останахте без бронии :(

Еее айде де...половината...2 коли сме само:devil2: то вярно че не останаха много легеди...ама...

MUROMAN
17-12-2010, 00:09
Еее айде де...половината...2 коли сме само:devil2: то вярно че не останаха много легеди...ама...

Стига бре ,на пролет ще се бройм. :smile:
Светльо и Васко много четете 155 раздела ,да не си купувате и вие Легенди или просто проучвате конкуренцията?:idea2:

digitalundgrd
17-12-2010, 00:14

Е и Влади (raiders) са го хакнали стабилно изотзадзе..:brickwall:

Иначе аз легенда няма да си взимам....Виж дочух, че Васко търси една за до година на Калояново....Нещо щял шоу да прави баш на "курасана" :pimp:

MUROMAN
17-12-2010, 00:22

Иначе аз легенда няма да си взимам....Виж дочух, че Васко търси една за до година на Калояново....Нещо щял шоу да прави баш на "курасана" :pimp:

Васко шоуто го прави вечерта в кръчмата обикновенно.
Аз знам дето се продава ,ама Васко е несериозен.:smile:

Васил Петров
17-12-2010, 00:22

Тихо не издавай тайната :devil2: В процес на търсене съм.

---------- Post added at 00:22 ---------- Previous post was at 00:22 ----------

Васко шоуто го прави вечерта в кръчмата обикновенно.
Аз знам дето се продава ,ама Васко е несериозен.:smile:

Ако е на нормална цена може и да я отнесЪ :shoot:
пп.Задължително да е 8v.

MUROMAN
17-12-2010, 00:33
Тихо не издавай тайната :devil2: В процес на търсене съм.

---------- Post added at 00:22 ---------- Previous post was at 00:22 ----------

Ако е на нормална цена може и да я отнесЪ :shoot:
пп.Задължително да е 8v.

Виж си пред блока и после виж в мобиле.:idea2:

Flame
17-12-2010, 00:37
Аз тая вечер я изкарах мойта от почти едноседмичен престой,ходих но Студентски и малко през ТУ,малко е заледено и студено и по завоите ми замръзва ръчната на моменти.....забавно е със 155:pimp:

Васил Петров
17-12-2010, 00:38
Виж си пред блока и после виж в мобиле.:idea2:

За тоя кош няма да дам 1600лв Тя няма останал лак по боята освен на калниците,салона и не става за нищо,няма зрава ключалка (все са разбити) и т.н.

Tedo
17-12-2010, 00:45

Ти пък защо ще търсиш черна?Твойта не беше ли като моята 431 bleu spazio, той май има една такава в момента

VFTI
17-12-2010, 00:47
Ти пък защо ще търсиш черна?Твойта не беше ли като моята 431 bleu spazio, той май има една такава в момента

Тя и черната няма да си личи...Гледам че Дани кучето има точно блу спационе, така че утре ще се чуя с него за калник и броня...дано ги спазаря :)

Flame
17-12-2010, 00:58
Бате,питай го и за дясната чистачка в какво състояние е,в смисъл рамото дали е здраво.

vaklinator
17-12-2010, 07:12
Абе не е ли по-изгодно да си купите зимни гуми, отколкото брони и калници?

Pastora
17-12-2010, 08:39
Тя и черната няма да си личи...Гледам че Дани кучето има точно блу спационе, така че утре ще се чуя с него за калник и броня...дано ги спазаря :)
Аз още вчера по обяд се чух и запазих бронята :)

И двамата сме със зимни гуми, моите са на един сезон Клеберки :)

vaklinator
17-12-2010, 09:38
Аз още вчера по обяд се чух и запазих бронята :)

И двамата сме със зимни гуми, моите са на един сезон Клеберки :)

Ам кво да те правя като си взел кофти гуми.

VFTI
17-12-2010, 10:21
Абе не е ли по-изгодно да си купите зимни гуми, отколкото брони и калници?

Аз пък понеже съм рейсърче съм свикнал да си сменям гумите на всеки 2 сезона...Та този сезон ми се падна да съм с чисто нови....Но когато някой те връхлети, нищо и никой не може да направи, ако ще и със златни гуми да си... Та в тая насока много мразя критики, никога до сега не съм спестили и един лев за качествена част по тая кола...нали не е нужно да слагам клипчета и да изтъквам подписа?...Подразних се....

Pastora
17-12-2010, 10:28
Ам кво да те правя като си взел кофти гуми.
Ти май не разбра, че аз дори побягнах назад колега, просто нямаше време да избегна идиотина с хондата. Гумите са ми повече от добри, убедил съм се нееднократно. А и на стъкло..., покажи ми ежедневни гуми, дето да зацепят.

bass
17-12-2010, 10:29

Младежи, ако добутате до Дани, вземете ми един заден ляв подкалник, моля!!! Човекът ми го предложи без пари, но нямам чалъм да ида да го взема. Калкулирайте си хонорари и за свалянето му, и за транспорта :-)

Pastora
17-12-2010, 13:52
Няма проблем да го взема, но не ме карай да го свалям в 9 сутринта на -10 градуса, вече 2 дена мръзна с моята кола. Ако е махнат ти го взимам :)

toki4a
17-12-2010, 13:57
Няма проблем да го взема, но не ме карай да го свалям в 9 сутринта на -10 градуса, вече 2 дена мръзна с моята кола. Ако е махнат ти го взимам :)

ей ,че си некоректен :boxing: хахах

Pastora
17-12-2010, 13:59
ей ,че си некоректен :boxing: хахах
Нали, а иначе не съм с температура :punk:

Колега bass, дай един телефон на лично да се разберем :)

vaklinator
17-12-2010, 17:13
Голяма благодарност на РУМЕНТИ77
Евалла на човека.:on_da_beach:

Alfa User
17-12-2010, 17:51
Па кажи поне за кво ???
Иначе Румбата е пич отвсякъде ...

vaklinator
17-12-2010, 18:31
Дърпа ме момчето 200 метра с въже и ми подари бензинова помпа - пълен комплект:on_da_beach:
Щото и аз съм една блейка, забравих да си заредя ГАЗ и колата загасна точно като я изкарах от гаража.
Нещо много ми се види че харчи беееееее. Русе -София и малко градско и газта видиш ли я нема??!?? Как става тоя немор немога да разбера???!?!?

Сега остана МУРОМЕН да ми подари и един бензинов маркуч и я турям проклетата помпа у баката с биндзин и "газ ферари-майка италия...."

П.П. Дано на Дани кучето да са му останали предна броня фарове и капак, калници нещем, ще карам къто бъги -без тях.
Ай стига ве, какви ги дрънкам.???

MUROMAN
17-12-2010, 18:57
Дърпа ме момчето 200 метра с въже и ми подари бензинова помпа - пълен комплект:on_da_beach:
Щото и аз съм една блейка, забравих да си заредя ГАЗ и колата загасна точно като я изкарах от гаража.
Нещо много ми се види че харчи беееееее. Русе -София и малко градско и газта видиш ли я нема??!?? Как става тоя немор немога да разбера???!?!?

Сега остана МУРОМЕН да ми подари и един бензинов маркуч и я турям проклетата помпа у баката с биндзин и "газ ферари-майка италия...."

П.П. Дано на Дани кучето да са му останали предна броня фарове и капак, калници нещем, ще карам къто бъги -без тях.

Колко дълъг маркуч ти трябва и на кой размер Ваклинка?
Знаеш ,че имам ,но ако не става ще ти купя друг.:waving:

vaklinator
17-12-2010, 19:07
Колко дълъг маркуч ти трябва и на кой размер Ваклинка?
Знаеш ,че имам ,но ако не става ще ти купя друг.:waving:

Става, става. Давай го тука и ела да удариш едно рамо да я наврем проклетията в резервоара ве. Е тогава ще скиваш какво е 2,0. Верно че бензина ми е на 2 години вече, ама е зареждан в Гърция:)

MUROMAN
17-12-2010, 19:08
Става, става. Давай го тука и ела да удариш едно рамо да я наврем проклетията в резервоара ве. Е тогава ще скиваш какво е 2,0. Верно че бензина ми е на 2 години вече, ама е зареждан в Гърция:)

Значи е 1 идея по-добър от нашия.:plane:

toki4a
17-12-2010, 20:13

ако не е станал вече на зелева чорба!!:crazy:
да бе земи си оправи колицата и не бензин бре а продухаш малко ауспусито;)

BatVas
17-12-2010, 22:46
Някой гледал ли е тази 155-ца
http://www.cars.bg/u23393

1500 лева -баси тия коли станаха на цената на един телефон.

Tedo
17-12-2010, 23:08
Някой гледал ли е тази 155-ца
http://www.cars.bg/u23393

1500 лева -баси тия коли станаха на цената на един телефон.

Тая е по сайтовете откакто си търся 155ца, смятай повече от година
Така и не отидох да я гледам, щото е в Дупница, ама щом толкова време не се продаде едва ли е много читава

rumenti77
18-12-2010, 11:16

Алеле колко съм проЗт,аз имам и маркуч в колата:pokey:.

MUROMAN
18-12-2010, 13:34
хахахахаха ще падна от смях с вас 2-мата.:scherzkeks:

mont78
18-12-2010, 15:07
Искам да изкажа, ГОЛЕМИТЕ си благодарности на Pastora:big_bow_down:, за това че ми обясни как да си почистя МПХ!!!
След почистването, за моя приятна изненада освен, че се "заковаха" оборотите на 800-850об. СПРЯ и това досадно прекъсване, за което бях пуснал тема преди време...... както се казва "с един куршум, два заека"!!!! :static:

Pastora
18-12-2010, 15:58
Искам да изкажа, ГОЛЕМИТЕ си благодарности на Pastora:big_bow_down:, за това че ми обясни как да си почистя МПХ!!!
След почистването, за моя приятна изненада освен, че се "заковаха" оборотите на 800-850об. СПРЯ и това досадно прекъсване, за което бях пуснал тема преди време...... както се казва "с един куршум, два заека"!!!! :static:
Радвам се че съм помогнал :) Добре, че е излезнала дреболия :)

Alfa User
18-12-2010, 18:50
Можете да го подготвите с подробно описание и снимки, и да заковем важна тема за проклетото МПХ ...

Furious 155
18-12-2010, 19:00
Можете да го подготвите с подробно описание и снимки, и да заковем важна тема за проклетото МПХ ...
то чистенето лесна работа, ама моя примерно се бъгна някакси и съм решил да го разглобя и самия мотор, не само клапата и да видим вътре какво има увредено. Ще го наснимам и може да пусна тема с вътрешностите!

mimouzunov
18-12-2010, 20:18
то чистенето лесна работа, ама моя примерно се бъгна някакси и съм решил да го разглобя и самия мотор, не само клапата и да видим вътре какво има увредено. Ще го наснимам и може да пусна тема с вътрешностите!

Според моите сметки ако има постоянен магнит вмимаваи с него защото ако го разместиш/обърнеш и тн може да промениш положението на клапата вътре!!!Едно време ПРУУФА маи беше пипал в едно такова и беше направил нещо...