PDA

View Full Version : 155 ОБЩИ ПРИКАЗКИ - "ДЪРА БЪРА"

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

vaklinator
18-12-2010, 21:08
Според моите сметки ако има постоянен магнит вмимаваи с него защото ако го разместиш/обърнеш и тн може да промениш положението на клапата вътре!!!Едно време ПРУУФА маи беше пипал в едно такова и беше направил нещо...

Това е обикновен 4-фазен стъпков мотор. При тоя вид задвижване, на каквото и да е било, по дефолт се подразбира, че ВСЯКА КОМАНДА СЕ ИЗПЪЛНЯВА, без да се налага проверка за това, както е например при серво двигателите. Ето защо е важно да не се размества и правилно да се сглобява всичко. С две думи ПРАВ СИ.
П.П. При стъпковите електродвигатели няма постоянни магнити.

MUROMAN
19-12-2010, 17:20
Моторчето на МПХ се чисти много лесно и елементарно.
Аз пък искам да се похваля,че подгряваенто на дросела ми вече е в изправност и всичко си работи.Благодарение на помоща и безценните съвети и помощ на Ваклин/Vaklintor/ вчера го оправихме.Разглобихме и почистихме от тиня и гадости дросела и сега вече всичко е ОК. :)
Оказа се ,че единия от изводите на дросела е затлачен и запушен с тиня и от това не циркулираше течност през маркучето което седи най-горе на разширителния съд.Промираве,продухване ,почистване и вече всичко е наред. :)

Furious 155
19-12-2010, 22:01
Моторчето на МПХ се чисти много лесно и елементарно.
Аз пък искам да се похваля,че подгряваенто на дросела ми вече е в изправност и всичко си работи.Благодарение на помоща и безценните съвети и помощ на Ваклин/Vaklintor/ вчера го оправихме.Разглобихме и почистихме от тиня и гадости дросела и сега вече всичко е ОК. :)
Оказа се ,че единия от изводите на дросела е затлачен и запушен с тиня и от това не циркулираше течност през маркучето което седи най-горе на разширителния съд.Промираве,продухване ,почистване и вече всичко е наред. :)
Браво! Ама само кой ви светна за проблема, а :)

vaklinator
19-12-2010, 22:40

Всъщност не се знае дали е проблем или е по-добре да няма подгряване на дросела
:picnic:

---------- Post added at 20:40 ---------- Previous post was at 20:32 ----------

Колеги, на кои кабели се връзва алармата към централното??? Моля за компетентни мнения:calc:

mimouzunov
19-12-2010, 22:51
:picnic:

---------- Post added at 20:40 ---------- Previous post was at 20:32 ----------

Колеги, на кои кабели се връзва алармата към централното??? Моля за компетентни мнения:calc:

Кабелите които излизат от предна лява врата.... Аз тях ползвах... Утре ако имам време ще погледна кои са по цветове!!!Трябват ти 2 кабела!!! Управлението е по минус... Минус на единия-отключва минус на другия-заключва...

vaklinator
19-12-2010, 22:53
Кабелите които излизат от предна лява врата.... Аз тях ползвах... Утре ако имам време ще погледна кои са по цветове!!!Трябват ти 2 кабела!!! Управлението е по минус... Минус на единия-отключва минус на другия-заключва...

Много благодаря, но при лявата предна врата е "гмеш" от жици.
Мислиш ли че електрическите брави са еднакви? Защото имам една излишна и ще я погледна какви са и кабеляците на нея, но е от задната врата?
Офффф писна ми от тоя Тоци Изчезналий!!!

Furious 155
19-12-2010, 23:00
:picnic:[COLOR="Silver"]
за подгрева и има и няма значение понякога, но за самата циркулация на антифриз си е 100% проблем.

vaklinator
19-12-2010, 23:06
:thumbup:
за подгрева и има и няма значение понякога, но за самата циркулация на антифриз си е 100% проблем.

DJ
20-12-2010, 14:41
Колеги искам да ви споделя че днес моята колица смени собственика си... новия собственик е бащата на колегата Venci, който се надявам да се грижи така добре за нея както съм се грижил аз :( пожелавам му само беазаварийни километри и всичко най-хубаво :)

А на вас колеги искам да ви благодаря за страхотните купони които сме си правили заедно и се надявам на следващите да позволите отново да присъствам ако не и да организирам :) пък било то и с друга Алфа :meeting:

MUROMAN
20-12-2010, 15:08
Колеги искам да ви споделя че днес моята колица смени собственика си... новия собственик е бащата на колегата Venci, който се надявам да се грижи така добре за нея както съм се грижил аз :( пожелавам му само беазаварийни километри и всичко най-хубаво :)

А на вас колеги искам да ви благодаря за страхотните купони които сме си правили заедно и се надявам на следващите да позволите отново да присъствам ако не и да организирам :) пък било то и с друга Алфа :meeting:

На кой Венци?
Драго ти си от нашия отбор дори и без печка Легенда.:smile:

---------- Post added at 13:08 ---------- Previous post was at 13:07 ----------

Ванката Фуриозо 155 ни светна,голямо благодарско.:smile:

DJ
20-12-2010, 15:25
На кой Венци?
Драго ти си от нашия отбор дори и без печка Легенда.:smile:

---------- Post added at 13:08 ---------- Previous post was at 13:07 ----------

Ванката Фуриозо 155 ни светна,голямо благодарско.:smile:
Благодаря Мариянски, ами Венци със 75-цата 3.0 дето бачка във Вентура:evil:

Alfa User
20-12-2010, 20:02

Ако не бащата, то поне Венци със сигурност ще се грижи добре за нея !
Иначе си винаги добре дошъл при нас - сигурен съм, че 155 ще остане завинаги в сърцето ти! Даже току-виж след време пак се сдобиеш с една :)

Venci
21-12-2010, 00:59
Батки, те тва е след 9 години направих и баща ми алфист :hehehm: .
Тези дни ще намеря време да се запознаем с на Драго бившата кола, малко да я прегледам. Дайте идея искам оригинален теглич за нея. Елин Пелин нещо или къде да търся?

BatVas
21-12-2010, 09:59
Батки, те тва е след 9 години направих и баща ми алфист :hehehm: .
Тези дни ще намеря време да се запознаем с на Драго бившата кола, малко да я прегледам. Дайте идея искам оригинален теглич за нея. Елин Пелин нещо или къде да търся?
Внимавай, че от Алфа дизел, може да му се докара с течение на времето и твоята бензинка :)

А , че Венци ще се грижи за 155-цата на баща си това е ясно :)

Аз с моята го поизмъчих малко и още малко ще го поизмъча за това да благодаря предварително :)
Да споделя с какво го измъчих до момента и да докладвам какво правя с моята 155:
Реглаж клапани, проверка валове, смяна на ремъци и ролки (основни и обслужващи), проверка водна помпа, нов датчик налягане масло, предни носачи, маншони, задни амортисьори, нови предни двойно вентилирани дискове 284 мм(забравих марката ама май Стейнхов с дупките) и оригинални накладки TRW, нови задни дискове и накладки TRW,нови 4 броя пружини червено BOGE 30мм lowering, нов съединител Валео, Масло Селения Рейсинг 10-60, маслен и поленов филтър (въздушния се пере) кутия за поленовия фултър ("нова" - втора употреба.)
Взех и дръжка за вратата, халоген, огледало (втора употреба са последните)
В момента е оставена за направа на цялата генерация без колекторите при Драго. След това се връща във Вентура при Венци за смяна на свещи и кабели и други по запалителна система (ако се намерят кабели , ако ли не поръчвам едни ръчна изработка спешъл от Ebay) Проверка на ламбда от Мъро и при нужда нова, настройка на дебитомера на газ анализатор. От неделя съм вече с закупените оригинални джанти за зимни гуми 15" - ки и зимни гуми 195/55/15 Бриджстоун предни и Континентал задни.
Остава да направя още:
Боядисване на отделни детайли, цалостно провесионално пастиране и ваксиране,(скоро) нови чистачки (тия дни), нови предни говорители във вратите (че едната пращи гадно) нова букса за антената, нови емблеми, поставяне на новите закупени кожи с червен шеф за скорости и ръчна, кожарска работа по салона или нов по запазен салон (вече сложих новите стелки :) )Ако намеря и ново табло без пукнатините и там може да се облече с кожа.
И за сега това, ако не излезе и нещо друго и живот и здраве да успея да я направя така като искам.

MUROMAN
21-12-2010, 11:17
Внимавай, че от Алфа дизел, може да му се докара с течение на времето и твоята бензинка :)

Аз с моята го поизмъчих малко и още малко ще го поизмъча за това да благодаря предварително :)
Да споделя с какво го измъчих до момента и да докладвам какво правя с моята 155:
Реглаж клапани, проверка валове, смяна на ремъци и ролки (основни и обслужващи), проверка водна помпа, нов датчик налягане масло, предни носачи, маншони, задни амортисьори, нови предни двойно вентилирани дискове 284 мм(забравих марката ама май Стейнхов с дупките) и оригинални накладки TRW, нови задни дискове и накладки TRW,нови 4 броя пружини червено BOGE 30мм lowering, нов съединител Валео, Масло Селения Рейсинг 10-60, маслен и поленов филтър (въздушния се пере) кутия за поленовия фултър ("нова" - втора употреба.)
В момента е оставена за направа на цялата генерация без колекторите при Драго. След това се връща във Вентура при Венци за смяна на свещи и кабели и други по запалителна система (ако се намерят кабели , ако ли не поръчвам едни ръчна изработка спешъл от Ebay) Проверка на ламбда от Мъро и при нужда нова, настройка на дебитомера на газ анализатор. От неделя съм вече с закупените оригинални джанти за зимни гуми 15" - ки и зимни гуми 195/55/15 Бриджстоун предни и Континентал задни.
Остава да направя още:
Боядисване на отделни детайли, цалостно провесионално пастиране и ваксиране,(скоро) нови чистачки (тия дни), нови предни говорители във вратите (че едната пращи гадно) нова букса за антената, нови емблеми, поставяне на новите закупени кожи с червен шеф за скорости и ръчна, кожарска работа по салона или нов по запазен салон (вече сложих новите стелки :) )Ако намеря и ново табло без пукнатините и там може да се облече с кожа.
И за сега това, ако не излезе и нещо друго и живот и здраве да успея да я направя така като искам.

BatVas коя банка обра човече или кой завод приватизира? Браво за усилията и средствата колата го заслужава.:big_bow_down:

VFTI
21-12-2010, 12:31
ДЪлго време чакахме в нашия раздел да се появи някой който да може да обгрижва истински една ЛЕГЕНДА 155 :):) Поколон от моя страна...

П.П Разни хейтърчета:tooth: с 145ци и 156ци 16V нека се замислят, защо хората се занимават с 155, а не с техните моделчета алфичКи :tooth: :tooth:

BatVas
21-12-2010, 12:49
Ами както знаете аз имах 145 и 156-ца и смея да твърдя , че 155-цата е много по добра на пътя, като поведение при движение с висока скорост. ( е вярно не е комфортна като 164, но дава други приятни усещания)
Няма го усещането за нестабилност на 156-цата. Иначе ми се иска напролет да фиксирам и уплътня всички дрънчащи неща в купето ( не знам дали ще стане :) но ще пробвам)

П.П. Да питам някой сблъсквал ли се е с кабелите на Магнакор (червените 85 обозначени с KV) или въобще мнения за кабели.

Васил Петров
21-12-2010, 18:45

Остава да направя още:

Може би си първият човек който си поддържа 155 така.А не като повечето "Старт от скрапа".

MUROMAN
21-12-2010, 19:17
Може би си първият човек който си поддържа 155 така.А не като повечето "Старт от скрапа".

Васе може би някой нямаме тази финансовата възможност да го направим. ;)

Alfa User
21-12-2010, 19:20
... за старт от скрапа се предполага, че си си взел скрап ... А не вярвам някой от тук присъстващите да е направил тая грешка ...
Иначе евала на Васко задето така ще се грижи за колата - тя наистина го заслужава, за да й се радваме всички по-дълго !

dani_ku4eto
21-12-2010, 20:06
Е Васе,всички притежатели на 155 малко или много стягат колите си е всеки според възможностите си.
а плюс това една неподдържана 155-ца винаги е по добра от една поддържана 145-ца:rotfl:

Васил Петров
21-12-2010, 20:17
Никой не говори за възможностите на хората.Всеки си я поддържа както си знае.За това говоря.Едни си купуват цд+ туба други си оправят спирачките (примерно) :prescription:

---------- Post added at 20:17 ---------- Previous post was at 20:11 ----------

а плюс това една неподдържана 155-ца винаги е по добра от една поддържана 145-ца:rotfl:

Щом си казал и не си спомням да съм споменавал 145 :pp: :drunk:

BatVas
21-12-2010, 20:22
Никой не говори за възможностите на хората.Всеки си я поддържа както си знае.За това говоря.Едни си купуват цд+ туба други си оправят спирачките (примерно) :prescription:[COLOR="Silver"]

Да прав си - аз не държа толкова на музиката - искам нещо да свири, а и при 6 цилиндров двигател почти не пускам музика - добре е да има когато се кара в задръстванията сутрин, но и аз смятам че е по добре с добри спирачки - отколкото с скъпа музика(музиката е последно, когато всичко друго е наред)

Venci
21-12-2010, 20:32
Зави ми се свят от списъка на БатВас само докато го прочета. Евала Васко!
Момчета кажете за теглича сериозно.

dani_ku4eto
21-12-2010, 20:43
имах такъв теглич на едно купе но не го свалих
така го изхвърлих на вторични.ако изпадне нещо ще ти се обада.

---------- Post added at 20:43 ---------- Previous post was at 20:41 ----------

Никой не говори за възможностите на хората.Всеки си я поддържа както си знае.За това говоря.Едни си купуват цд+ туба други си оправят спирачките (примерно) :prescription:

---------- Post added at 20:17 ---------- Previous post was at 20:11 ----------

Щом си казал и не си спомням да съм споменавал 145 :pp: :drunk:
Васе майтапасе за 145 не го приемай навътре.

thecleaner
21-12-2010, 20:45
---------- Post added at 20:43 ---------- Previous post was at 20:41 ----------

Васе майтапасе за 145 не го приемай навътре.

:roll2::roll2::roll2: Айде и ти отиде на стената с портретите във Васко къде ги задрасква един по един :roll2::roll2::roll2:

digitalundgrd
21-12-2010, 20:52
Той ги драска, ма те възкръстват ;)

VFTI
21-12-2010, 20:55
Така е...пък и ги пробва на прекъсвачи на 50градуса, ама те пак вървят :pp::pp:

digitalundgrd
21-12-2010, 21:02
Хахах ти се радвай, че той се обърка...Забрави преди това да включи на първа :) ааххаххахаа

dani_ku4eto
21-12-2010, 21:07
:roll2::roll2::roll2: Айде и ти отиде на стената с портретите във Васко къде ги задрасква един по един :roll2::roll2::roll2:
с Васко сме стари дружки,няма да ме задраска но ще ме сложи в папка подсъмнение.

MUROMAN
21-12-2010, 21:13
с Васко сме стари дружки,няма да ме задраска но ще ме сложи в папка подсъмнение.

Така прави той със старите с дружки.
Задрасква ги и ги слага в подсъмнение.:neutral:

---------- Post added at 19:13 ---------- Previous post was at 19:11 ----------

Той ги драска, ма те възкръстват ;)

Като Легенди от пепелта.:prescription:

dani_ku4eto
21-12-2010, 21:44

---------- Post added at 19:13 ---------- Previous post was at 19:11 ----------

Като Легенди от пепелта.:prescription:
Мариянски и ти ли си от съмнителните

MUROMAN
21-12-2010, 21:58
Мариянски и ти ли си от съмнителните

Как мислиш ти.:prescription:

BatVas
21-12-2010, 22:10
Ха - Ха като знам че повечето неща си ги правил ти, скоро ще я намразиш - надявам се да е останало малко :)

П.П. Кажи на Нео да провери за кабели за 155 V6 в БГ, ако няма да поръчам от UK.

Васил Петров
21-12-2010, 22:27

Само ме храниш ти.Но ще дойде "Петров-ден" :shutup: :grin:

MUROMAN
21-12-2010, 22:54
Само ме храниш ти.Но ще дойде "Петров-ден" :shutup: :grin:

Василов ден чакам аз,пържолки мамини ми се ядът.:dance::thumbup:

Furious 155
22-12-2010, 15:07
Lulin racing пак е направил изненада - вижте подписа, цитат:
155 2.0 8V
155 2.5 V6

На Мето в6-така е сменил собственика, явно.

MUROMAN
22-12-2010, 15:38
Lulin racing пак е направил изненада - вижте подписа, цитат:
155 2.0 8V
155 2.5 V6

На Мето в6-така е сменил собственика, явно.

Знам , че На Мето в6-така седи в двора до моята работа и не е мърдал със сигурност от няколко месеца.:smile:
Седи си милата затрупана със сняг. ;)

Flame
22-12-2010, 15:50
Опаа-значи наистина е изненада.

MUROMAN
22-12-2010, 18:42
Опаа-значи наистина е изненада.

Аз го знам от поне 3 месеца,за вас явно е изненада.:idea2::magic:

Flame
22-12-2010, 18:59
Еми като не казваш:phone:

митака-пловдив
22-12-2010, 19:50
Баба нещо взе да се притриса като върви.Като и задържа оборотите на някоя скорост,все едно предърпва,като и подам пълна газ,за около секунда-две "мисли" и тръгва.А на място празните обороти "шават" нагоре надоло.Тва е от няколко дни и го прави само като и е кеф.Идей,нещо?

vaklinator
22-12-2010, 21:40
Баба нещо взе да се притриса като върви.Като и задържа оборотите на някоя скорост,все едно предърпва,като и подам пълна газ,за около секунда-две "мисли" и тръгва.А на място празните обороти "шават" нагоре надоло.Тва е от няколко дни и го прави само като и е кеф.Идей,нещо?

МПХ

митака-пловдив
22-12-2010, 22:10
Сега да попитам и какво точно да си купя за да пръскам вътре(освен wd40)?

MUROMAN
22-12-2010, 22:37
Сега да попитам и какво точно да си купя за да пръскам вътре(освен wd40)?

Обезмаслител MEGLIO.

BatVas
22-12-2010, 22:43
Митак, ако мени оборотите когато си на скорост и да речем на 2000 оборота може да е от кабели или бобини, не е лошо да провериш и тях.

митака-пловдив
23-12-2010, 00:11
Те ще са номер две в списъка!Прави го в движение на всякаква скорост и обороти,само като подам пълна газ в момента до който отпусна педала работи без да прекъсва (колата е на скорост) .Аз май много чоплих релетата под дебитомера докато разбера кое е за вариатора и май там огелпих нещо,щото май им размених на всички местата.Ама има и друго,че към обед или малко по-топло време не го прави,само като е студена околната температура.Иначе пък откакто рових въпросните релета,сега на всяко сутрешно (първо) палене,оборотите "заковават" на 1500 и почват баавничко да падат.А преди,първия път запалва-гасне веднага,и чак на втория опит отиваха на 1500.Нещо не и е на ред.А след като изчистя МПХ с Меглио,после да пръскам ли и с WD40?

Furious 155
23-12-2010, 01:21
това много ме изкефи:
http://www.steedshop.com/catalog/mirror.jpg

mont78
23-12-2010, 11:47
Те ще са номер две в списъка!Прави го в движение на всякаква скорост и обороти,само като подам пълна газ в момента до който отпусна педала работи без да прекъсва (колата е на скорост) .Аз май много чоплих релетата под дебитомера докато разбера кое е за вариатора и май там огелпих нещо,щото май им размених на всички местата.Ама има и друго,че към обед или малко по-топло време не го прави,само като е студена околната температура.Иначе пък откакто рових въпросните релета,сега на всяко сутрешно (първо) палене,оборотите "заковават" на 1500 и почват баавничко да падат.А преди,първия път запалва-гасне веднага,и чак на втория опит отиваха на 1500.Нещо не и е на ред.А след като изчистя МПХ с Меглио,после да пръскам ли и с WD40?

Пръскай..... аз почистих МПХ преди няколко дни, (Pastora е обяснил как)....... работи два дни и започна пак да прави "магарии". Явно трябва да го сменям! Дано при теб се оправи само с почистване. А що се отнася за кабели за свещи трябва да знаете,че кабелите JANMOR за нашите 155 8v не стават със свещи ДЕНСО (за нашият модел)......Проблема, е че не могат да се "захванат" към свещите!!!! Не разбирам каква е причината, НО продавачката се "кълнеше", че са за нашият модел, а и на кутията си пишеше алфа 155 8v 93-95г. Четох в нета че са добри и затова реших да си купя такива! (Ако не е така КАЖЕТЕ!!!!) Някой знае ли каква може да е причината? Да не трябва свещите да се монтират с "буренцата" специално за тези кабели? Някой ако има опит да сподели......

Furious 155
23-12-2010, 12:16
от буренцата е точно. Кабелите обикновенно са направени да се хващат на резбите на свещите горе, но на денсо се свалят тия бутенца :),а на NJK не. Добре е да се гледат тия неща ,че да няма после :big_whoops: Аз лично на моето денсо съм ги отвил и са на резбите, както са и кабелите за свещите които са ми Беру вече!

mont78
23-12-2010, 14:08
То хубаво....ама буренцата еднакви ли са на всички видове свещи или трябва да търся от Денсо, защото ги изхвърлих отдавна. На ТЕСЛА кабелите по същият начин ли се захващат за свещите или те са за свещи без буренца?
П.С-само за информация JANMOR струват 88лв, а ТЕСЛА-128лв.

BatVas
23-12-2010, 14:28
Митак симптомите ти са като на моята 164-2.0 TS . Абсолютно същите- гасне от първо запалване, само при подаване на гас на скорост се "джаска" мени обороти, а като отпуснеш по инерция на скорост няма проблем.
Направихме провеки и почистване на всякакви контакти, въздух и т.н.т ....оказа се че имам проблем в бобините и проблем с кабелите. Карал съм си колата с бая по малко свещи от нормалните осем. Поне са 8 и не съм паднал под 4 свещи за четири цилиндъра :) ама с 5 свещи като съм карал пак не е нормално за ТС :).
Сега е в сервиза за смяна на бобини и кабели на свещи, ще видим довечера как е, че за 164 и кабелите са дефицит :)

П.П. Добре, че вчера като оставих 164-ката си взех от Драго готова 155-цата с новата генерация - сега няма да обяснявам какъв звук вади :)

VFTI
23-12-2010, 15:40
Митак симптомите ти са като на моята 164-2.0 TS . Абсолютно същите- гасне от първо запалване, само при подаване на гас на скорост се "джаска" мени обороти, а като отпуснеш по инерция на скорост няма проблем.
Направихме провеки и почистване на всякакви контакти, въздух и т.н.т ....оказа се че имам проблем в бобините и проблем с кабелите. Карал съм си колата с бая по малко свещи от нормалните осем. Поне са 8 и не съм паднал под 4 свещи за четири цилиндъра :) ама с 5 свещи като съм карал пак не е нормално за ТС :).
Сега е в сервиза за смяна на бобини и кабели на свещи, ще видим довечера как е, че за 164 и кабелите са дефицит :)

П.П. Добре, че вчера като оставих 164-ката си взех от Драго готова 155-цата с новата генерация - сега няма да обяснявам какъв звук вади :)

Недей обяснява! Дай едно клипче:firstprize::firstprize:

митака-пловдив
23-12-2010, 16:45
Изчистих го с Meglio кисна поне час,после го "окъпах" с wd40,обаче разликата е почти никаква.МАкар че паднаха доста "страхотий".Свалих капака на свещите да видим после като се стъмни дали ще има "светлинно шоу".Ама много странно,защото откакто оправих вариатора (релето беше за смяна) таа пущина взе много да върви.И сега пак много връви,ама се тресе като я карам кротко.

Ае ся да питам,като свалих пмх-то,хвърлих едно око в колектора през дупката с фенерче от запалка :) и вътре има доволно много масло,от къде може да е?А миналото лято одушника на картерните газове кисна 24 часа в Meglio,бензин,кореселин,газ за горене и какви ли още не химий.Тогава одушника "повърна" поне шепа (нагар,гняс,кир......) и съм сигурен че е чист и работи.Защото преди това имаше много малка загуба на масло,а през кюнците не пушеше грам и след интервенцията вече 15 000+км,не го е пипнала и капка.

vaklinator
23-12-2010, 20:41
Изчистих го с Meglio кисна поне час,после го "окъпах" с wd40,обаче разликата е почти никаква.МАкар че паднаха доста "страхотий".Свалих капака на свещите да видим после като се стъмни дали ще има "светлинно шоу".Ама много странно,защото откакто оправих вариатора (релето беше за смяна) таа пущина взе много да върви.И сега пак много връви,ама се тресе като я карам кротко.

Ае ся да питам,като свалих пмх-то,хвърлих едно око в колектора през дупката с фенерче от запалка :) и вътре има доволно много масло,от къде може да е?А миналото лято одушника на картерните газове кисна 24 часа в Meglio,бензин,кореселин,газ за горене и какви ли още не химий.Тогава одушника "повърна" поне шепа (нагар,гняс,кир......) и съм сигурен че е чист и работи.Защото преди това имаше много малка загуба на масло,а през кюнците не пушеше грам и след интервенцията вече 15 000+км,не го е пипнала и капка.

И какво от това като малкото ме изводче отдолу с тънкото маркуче ти е запушено?
Всичкото масло отива директно в колектора. От личен опит го казвам. Моя сепаратор се наложи да го разреща с флекса да го изкъпя яко и след тоза го заварих и вече няма проблеми с масло в гофрата и колектора

155_8000rpm
23-12-2010, 21:09
Пръскай..... аз почистих МПХ преди няколко дни, (Pastora е обяснил как)....... работи два дни и започна пак да прави "магарии". Явно трябва да го сменям! Дано при теб се оправи само с почистване. А що се отнася за кабели за свещи трябва да знаете,че кабелите JANMOR за нашите 155 8v не стават със свещи ДЕНСО (за нашият модел)......Проблема, е че не могат да се "захванат" към свещите!!!! Не разбирам каква е причината, НО продавачката се "кълнеше", че са за нашият модел, а и на кутията си пишеше алфа 155 8v 93-95г. Четох в нета че са добри и затова реших да си купя такива! (Ако не е така КАЖЕТЕ!!!!) Някой знае ли каква може да е причината? Да не трябва свещите да се монтират с "буренцата" специално за тези кабели? Някой ако има опит да сподели......

За съответните кабели трябва да си вземеш съответните свещи с или без "шапчица"...
Тоест или си купуваш кабели и после свещи за тях или имаш свещи и си търсиш кабели за такива...
Повечето кабели за нашите коли на пазара са за свещи с "шапчица",така че си вземи едни свещи каквито ти трябват и си решаваш проблема,ако не–хвърляш кабелите.
А "шапчиците" са абсолютно еднакви,не се притеснявай...
Та с две думи в твоя случай ще трябва да си купиш нови свещи...а настоящите ти,ако имат резба може и само шапки да им търсиш,ама от някой колега,че не продават отделно в магазина май!

митака-пловдив
23-12-2010, 21:27
И какво от това като малкото ме изводче отдолу с тънкото маркуче ти е запушено?
Всичкото масло отива директно в колектора. От личен опит го казвам. Моя сепаратор се наложи да го разреща с флекса да го изкъпя яко и след тоза го заварих и вече няма проблеми с масло в гофрата и колектора

И аз го отпуших,даже и ново маркучле сложих че старото беше напукано и ронливо!Само че,не я ръчкам и ся си мисля че всичко си стои от тогава.А МПХ дали не увлича от чернилката в гофрето и от там да идва запушването?!

А и ей сега,гледах кабелите.На първо "око" няма искрене,само да отбележа че свещите ми са G.L.А как ме е яд че подарих M.M дето я взех с тях!!!И сега нямам оборотни да си направя една проба :?

Tedo
23-12-2010, 21:34
mont78, aко искаш шапчици, буренца или както там им казваш, в събота пътувам към Пловдив ще ти подаря моите

Alfa User
24-12-2010, 00:07
То хубаво....ама буренцата еднакви ли са на всички видове свещи или трябва да търся от Денсо, защото ги изхвърлих отдавна. На ТЕСЛА кабелите по същият начин ли се захващат за свещите или те са за свещи без буренца?
П.С-само за информация JANMOR струват 88лв, а ТЕСЛА-128лв.

Звънни ми утре (или на Милена), за да те уредя с калпачета за свещите - няма смисъл да сменяш нито свещи, нито кабели заради това :th_up:

mont78
24-12-2010, 10:06
Благодаря на ВСИЧКИ колеги за мненията и най вече за ГОТОВНОСТА да ми помогнете!!!!:cheers:
Колегата "Митака-пловдив" ще ми даде.....,а и аз ще се опитам да му бъда полезен за решаването на неговия проблем....... Още веднъж БЛАГОДАРЯ!!!!!!:big_bow_down:
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!!!:cheers:

Alfa User
24-12-2010, 11:16
Важното е да се свърши работа :)
Весела Коледа на всички - нека поне в тези дни бъдем малко по-добри и разумни !

Tedo
24-12-2010, 18:09
Запалката на 155ците свети ли попринцип, пепелника ми свети но не и запалката и малко ме дразни така

митака-пловдив
24-12-2010, 18:30
Свети :) ако и е здрава крушката

Tedo
24-12-2010, 18:31
А как се отваря да я сменя, предполагам че е от тия "семките" дето са по 1,2W

robygas
24-12-2010, 18:45
Махаш пепелника, развиваш винтчетата звезди на конзолата дето го държи и тя излиза напред заедно със запалката. Крушката е отзад.

MUROMAN
24-12-2010, 19:21
мене не ми свети и аз ще трябва да го зайграя.:flirt::idea2:

Tedo
24-12-2010, 19:22
мене не ми свети и аз ще трябва да го зайграя.:flirt::idea2:

Ти нали не чадиш бе, закво ти е

digitalundgrd
24-12-2010, 19:30
Аз пък се обзаведох с една детелинка от QV, която дава поне 5 коня от горе ;)

http://img513.imageshack.us/img513/6456/dsc06238z.th.jpg (http://img513.imageshack.us/i/dsc06238z.jpg/)

http://img34.imageshack.us/img34/4660/dsc06224fs.th.jpg (http://img34.imageshack.us/i/dsc06224fs.jpg/)

Alfa User
24-12-2010, 19:34
При мене и пепелника и запалката не светят, а ми трябва запалката поне (да си целя радар-детектора на тъмно). Разглобявах всичко преди две седмици, но така и не можах да извадя запалката от стойката й - съответно не смених и крушката. Пък и не видях директен достъп до нея де ... тъпооооо :baby:

MUROMAN
24-12-2010, 19:55
При мене и пепелника и запалката не светят, а ми трябва запалката поне (да си целя радар-детектора на тъмно). Разглобявах всичко преди две седмици, но така и не можах да извадя запалката от стойката й - съответно не смених и крушката. Пък и не видях директен достъп до нея де ... тъпооооо :baby:

Има има Алекс,даже ток ме би от там веднъж като я разглобявах,но аз смених пепелника ,че моя не се затваряше и от тогава не свети той,а само запалката.
Пак ще разглобявам другата седмица като скучая в работата.:idea2:

---------- Post added at 17:55 ---------- Previous post was at 17:52 ----------

Аз пък се обзаведох с една детелинка от QV, която дава поне 5 коня от горе ;)

http://img513.imageshack.us/img513/6456/dsc06238z.th.jpg (http://img513.imageshack.us/i/dsc06238z.jpg/)

http://img34.imageshack.us/img34/4660/dsc06224fs.th.jpg (http://img34.imageshack.us/i/dsc06224fs.jpg/)

Браво Светьо със здраве да ги я караш с колата.

Furious 155
24-12-2010, 19:56
само да вметна, че оствелението на пепелника е реално крушка която е монтирана в панела с часовника ;). Там под едно зелена и прозрачна пластмаса. Аз преди време си я оправих, но реално сега при включен радардетектор ми свети леко в очите, та може да я махна и да видя как да накарам запалката да свети :idea:

MUROMAN
25-12-2010, 00:07
Весела Коледа на всички горди притежатели на
ALFA ROMEO 155. :yes::clap2:

toki4a
25-12-2010, 08:15
весела и от мене ;) бъдете здрави !!!:smoke:ииии пазете 155 ците

Alfa User
25-12-2010, 10:08
Аз вече писах, но не пречи пак - Весела Коледа, живи и здрави ! И наистина се пазете - не само 55-ците !

TS
25-12-2010, 10:59
Весела Коледа,Колеги!!! Да сме Живи и Здрави!!

rumenti77
25-12-2010, 15:12
Весела Коледа,живи и здрави!!!И както казах в една друга тема:Да сте живи и здрави и поздрав за всички приятели и познати.http://www.vbox7.com/play:7edcf544&start=1Искам да ви кажа,че за мен е чест да карам такава кола и да ви познавам.Вие сте второто ми семейство.Благодая на всички които ме накараха да се гордея,че карам ALFA ROMEO155,ДА НЕ ГИ ИЗБРОЯВАМ ВСИЧКИ.БЛАГОДАРЯ НА ПЛОВДИВСКАТА ГРУПА.НА ПИЧОВЕТЕ ОТ ПАЗАРДЖИК(БЛАГОДАРЯ МОМЧЕТА,ВЕЛИКИ СТЕ)НА МОЙТЕ ПРИЯТЕЛИ В СОФИЯ,КАЗАНЛЪК, АБЕ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ.ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ.И специално на Dani Ku4eto за търпението към мен.ПИЧОВЕ ГОРДЕЯ СЕ ,ЧЕ ВИ ПОЗНАВАМ.БЛАГОДАРЯ.

soldier81
25-12-2010, 15:30
Весела Коледа и от мен !
Дано другата година ръждата от колите ни изчезне, двигателят проработи, данъците и горивата паднат, задръстванията намалеят и хората се очовечат. Да сме живи и здрави !!!

155_8000rpm
25-12-2010, 18:30
Весела Коледа и от мен,да сте живи и здрави всички и да ви слушат машините(и жените и децата,кой квото има)!
И дано догодина с нови сили да се видим пак и да се напием....и т.н. се хубави неща!

vaklinator
25-12-2010, 19:57
:BBQ: Весела коледа и големи благодарности на всички вас. Специални поздрави за Рументи 77 и муроман
НАЗДРАВЕ!!!

Flame
26-12-2010, 00:45
Весела коледа банда,много яки мигове с 155 ви пожелавам и по-малко нерви и повече късмет,наздраве.
п.с.Бих пожелал и к*рви,бело и Царско село,но не знам кой е женен и кой не.:clapping:

Васил Петров
26-12-2010, 02:51
п.с.Бих пожелал и к*рви,бело и Царско село,но не знам кой е женен и кой не.:clapping:

Удрииии тая мачка неееее наша :) :drunk:

MUROMAN
26-12-2010, 19:46
Удрииии тая мачка неееее наша :) :drunk:

Ние дето не сме женени ще се възползваме 2-но от пожеланията на Ники.:wein::clapping::evilsmiley:

vaklinator
26-12-2010, 20:20
Ние дето не сме женени ще се възползваме 2-но от пожеланията на Ники.:wein::clapping::evilsmiley:

:clapping:

MUROMAN
28-12-2010, 22:19
Да се похваля ,че си оправих осветлението на пепелника.
Крушката беше изгоряла ,бая поразглобих ,но я оправих.;-)

VFTI
28-12-2010, 22:21
Хееелп :):):) Как се сваля предната броня на 155цата? Нещо по-специфично? От къде да започна? На къде да дърпам? :)Колко и какви болтове има? Има ли неща, които мога да счупя при свалянето?

Tedo
28-12-2010, 22:24
Да се похваля ,че си оправих осветлението на пепелника.
Крушката беше изгоряла ,бая поразглобих ,но я оправих.;-)
Кво пък само се хвалиш, мини да оправиш и мойта че ме мързи :D
На някой ако му трябва, имам панел от MY95 дето е с диоди само за вратите ще му го подаря, само дето часовника не бачка

MUROMAN
28-12-2010, 22:33
Кво пък само се хвалиш, мини да оправиш и мойта че ме мързи :D
На някой ако му трябва, имам панел от MY95 дето е с диоди само за вратите ще му го подаря, само дето часовника не бачка

И аз имам такъв от него свих едната крушка да оправя моята. Ти що не се похвал ,че имаш ксенон и нямаш радио бре младежо?;-)

Tedo
28-12-2010, 22:39
И аз имам такъв от него свих едната крушка да оправя моята. Ти що не се похвал ,че имаш ксенон и нямаш радио бре младежо?;-)

Хаха, абе тва с радиото не е постоянно, незнам що така, някой път изобщо не пращи, друг път на една станция пращи на друга не, чека за изгоряла крушка 1 път свети 1 път не...иначе ксенона свети доволно

Хееелп :):):) Как се сваля предната броня на 155цата? Нещо по-специфично? От къде да започна? На къде да дърпам? :)Колко и какви болтове има? Има ли неща, които мога да счупя при свалянето?
Pastora днеска ми обясняваше ама не запомних всичко, питай го него по-добре

MUROMAN
28-12-2010, 22:49
Хаха, абе тва с радиото не е постоянно, незнам що така, някой път изобщо не пращи, друг път на една станция пращи на друга не, чека за изгоряла крушка 1 път свети 1 път не...иначе ксенона свети доволно

При мен пращи на почти всички станции,чекове ,мекоев не ми светят.Колко К сложи?

Tedo
28-12-2010, 22:52
При мен пращи на почти всички станции,чекове ,мекоев не ми светят.Колко К сложи?

Е ти нямаш диоди над пепелника, на мен там ми свети.6000К сложих в комбинация с 9-диодни габарити :tongue2:

MUROMAN
28-12-2010, 22:55
Е ти нямаш диоди над пепелника, на мен там ми свети.6000К сложих в комбинация с 9-диодни габарити :tongue2:

Трябва да видя как свети това 6000К имам нещо впредвид.
Честито тогава със здраве да ти свети.:static:;-)

DJ
28-12-2010, 23:08

Ами в долния си край от към пътя (под радиатора е хваната с 4 болта с глави 13(по спомен) и отпред под маската има още два отново 13 (пак по спомен след развиването им отиваш отпред и внимателно дърпаш. Внимателното е заради подкалниците(най-добре някои да ти помага с подкалниците докато дърпаш... :)
внимаваш също отляво и дясно има ексцентрици с които се регулира височиката на бронята, а те са пластмасови...това от мен сигурно не е много ама съм го правил :)
Поздрави Венци :)

ПП: ако имаш халогени първо ги откачи от буксите им :)

MUROMAN
28-12-2010, 23:25
Скуби като луд и това е.:grandpa:

Alfa User
28-12-2010, 23:31
Питайте Милена как се сваля - тя вече е спец, ама май ползва за помощ бордюри ... :tongue:

П.П. И забравих - много е важно при ползване на бордюр да се движи колата назад ...:whistle:

mimouzunov
28-12-2010, 23:31
Еиииии не се занимаваите с глупости ами вземмете си махнете капаците на клапаните за да си видите валовете (по-специално за 8 клапановите)... Моита колица знаете как върви а същевременно единия и вал е изяден порядъчно...
След няколко месечно чудене и мислене какво и е и защо не върви както аз искам ,накрая го разбрах... Просто и трябва нов вал (изпускателен)....
Ако се чудите защо след 4000 до ограничител някак не върви колата ви а тъпче ,отваряите и гледаите...

VFTI
28-12-2010, 23:37
Еиииии не се занимаваите с глупости ами вземмете си махнете капаците на клапаните за да си видите валовете (по-специално за 8 клапановите)... Моита колица знаете как върви а същевременно единия и вал е изяден порядъчно...
След няколко месечно чудене и мислене какво и е и защо не върви както аз искам ,накрая го разбрах... Просто и трябва нов вал (изпускателен)....
Ако се чудите защо след 4000 до ограничител някак не върви колата ви а тъпче ,отваряите и гледаите...

Тоя проблем се решава лесно...1200лв. спортни валове от чужбинско и газ :hehehm:

Мерси на Драго, ама ако може малко по-подробно. Не обичам да рискувам и гледам да внимавам, че много обичам да чупя... И как да стигна то тия болтове под маската?!? Трябва ли да я свалям и нея?

Васил Петров
28-12-2010, 23:43
Тоя проблем се решава лесно...1200лв. спортни валове от чужбинско и газ :hehehm:

Мерси на Драго, ама ако може малко по-подробно. Не обичам да рискувам и гледам да внимавам, че много обичам да чупя... И как да стигна то тия болтове под маската?!? Трябва ли да я свалям и нея?

За по лесно:при Румен след Н.Г. и готово лично аз може да ти я сваля. :)

MUROMAN
28-12-2010, 23:43
Питайте Милена как се сваля - тя вече е спец, ама май ползва за помощ бордюри ... :tongue:

П.П. И забравих - много е важно при ползване на бордюр да се движи колата назад ...:whistle:

Не е само Милена ,няма да издавам коя друга го направи по -най тъпия начин/не е с моята кола и при мен/в движение напред и доста други неща помля не само бронята.Добре ,че господина Голям наш познайник Алфист и е простил и сега се опитва да си събере предницата.Ама пуста ЛюбоФ/Ф-то е нарочно/. ;-)

Васил Петров
28-12-2010, 23:45
Не е само Милена ,няма да издавам коя друга го направи по -най тъпия начин/не е с моята кола и при мен/в движение напред и доста други неща помля не само бронята.Добре ,че господина Голям наш познайник Алфист и е простил и сега се опитва да си събере предницата.Ама пуста ЛюбоФ/Ф-то е нарочно/. ;-)

Да гадая ли на кой е колата. Цвят-сребрист

MUROMAN
28-12-2010, 23:54
Да гадая ли на кой е колата. Цвят-сребрист

Не съм прочел поста ти.:stumm::sex:

DJ
28-12-2010, 23:54

Залягаш отдолу под колата и ще видиш 4-те болта, Колкото до тези под маската, аз маската я свалих цялата саедно с лаистните под фаровете. За целта сваляш пластмасовите капаци над фаровете, вадиш мигачите и под тях на калника се държат лаистните с гайка 10, после отгоре при ключалката за за предния капак има 4 винта за кръстата отвертка май беше после цялата маска се дърпа ама внимавай че е на едни гадни, но метални щипки :)и след като я издърпаш хоп отдолу са 2-та болта. Развиваш 6-те болта и дърпаш напред :BBQ:

vaklinator
29-12-2010, 10:41
Залягаш отдолу под колата и ще видиш 4-те болта, Колкото до тези под маската, аз маската я свалих цялата саедно с лаистните под фаровете. За целта сваляш пластмасовите капаци над фаровете, вадиш мигачите и под тях на калника се държат лаистните с гайка 10, после отгоре при ключалката за за предния капак има 4 винта за кръстата отвертка май беше после цялата маска се дърпа ама внимавай че е на едни гадни, но метални щипки :)и след като я издърпаш хоп отдолу са 2-та болта. Развиваш 6-те болта и дърпаш напред :BBQ:

Едно уточнение -болтовете се развиват /това са 2 и 5 на картинката/и щипките на подкалниците се изкормят и си ти. Има едни стиропорени шайби - гледай да не ги загубиш че има да ти хлопа бронята като на дизелово ивеко на празен ход.

toki4a
29-12-2010, 23:18
аууууууууууууууу:grandpa:

BatVas
30-12-2010, 10:31

Направих (Венци от Вентура го направи де) това упражнение за валовете на 155-цата - наред са :) Ще трябва да проверя как са на 164-ката, макар че си вдигаше 190-200 , а се оказа, че са ми работили само 5 от 8 -те свещи(все пак всички цилиндри са имали работеща свещ - три цилиндъра с по една свещ и 3-ти цилиндър с две свещи) - след смяна на кабели и бобини сега спи.
П.П. За 155-цата какви свещи да сложа. Заслужава ли си Denso iridium или NGK iridium.

TS
30-12-2010, 11:48
Дам аз съм с денсо иридиум и съм доволен. 40к пробег имам до сега.

Furious 155
30-12-2010, 12:44
Дам аз съм с денсо иридиум и съм доволен. 40к пробег имам до сега.
И аз карам с такива - IK22 мисля беше модела за твинспарка. Иначе и на NGK има пак добри отзиви за иридиума.

BatVas
30-12-2010, 13:08
И аз карам с такива - IK22 мисля беше модела за твинспарка. Иначе и на NGK има пак добри отзиви за иридиума.

За V6 ги дават IW22, ще попрочета повечко в нета за тях.

Бобби
30-12-2010, 22:12
:flirt:..стига технически приказки
Весело посрещане на Новата Година...:scherzkeks:

MUROMAN
30-12-2010, 22:15
:flirt:..стига технически приказки
Весело посрещане на Новата Година...:scherzkeks:

Мааани ги бре все коли ,свещи и масла са им в главите.:hehehm:
Никой нищо не казва за квадратните бутилки и мезето за утре.:flirt:;-)

Бобби
30-12-2010, 22:21
Мааани ги бре все коли ,свещи и масла са им в главите.:hehehm:
Никой нищо не казва за квадратните бутилки и мезето за утре.:flirt:;-)
Ами Марянчо, аз загрявам от тази вечер с червено вино......:scherzkeks:
...да видим да не е блокирал термостата за утре:))....трябва да се подържа постояна температура, че е мраз на вън :hehehm:

Alfa User
30-12-2010, 22:38
Весело посрещане и умната тия дни ... че по улиците е някакъв ад от малоумници - днес само за половин час в Майнатаун видях 3 идиотски катастрофи ...
Па може да пиете по едно и за мое здраве - от днес съм вече капитан от ВВС :plane:

Бобби
30-12-2010, 22:44
Весело посрещане и умната тия дни ... че по улиците е някакъв ад от малоумници - днес само за половин час в Майнатаун видях 3 идиотски катастрофи ...
Па може да пиете по едно и за мое здраве - от днес съм вече капитан от ВВС :plane:
Честито ...:beer:

MUROMAN
30-12-2010, 22:58

Поклон пред капитан Димитров. :flirt:
Трябва да се полее това нали знаеш Алекс?:beer:

DJ
30-12-2010, 23:59

Жив и здрав и само хубави неща в живота, особено със спътницата, ок де 2-те спътници в живота :)

Alfa User
31-12-2010, 01:21
Тъпкано да ви се връща и на вас хубавото !!! :scherzkeks:

The_Game
31-12-2010, 03:06
Aйде пиянки да се смачкате тия няколко дни където идват.

Надявам се след няколко дни да сме оцеляли че тежки дни наближават :D :D :D

ВЕСЕЛО ИЗКАРВАНЕ на всички :)

mont78
31-12-2010, 11:05

ЧЕСТИТО и от мен! :cheers:Весело посрещане на НОВАТА ГОДИНА на ВСИЧКИ колеги!!!!!

Васил Петров
31-12-2010, 12:03
от днес съм вече капитан от ВВС :plane:

Честито!
Весело посрещане на Новата Година на всички. :tequilla:

nicola 59
31-12-2010, 14:17
Честито!
Весело посрещане на Новата Година на всички. :tequilla:

Весела нова година на всички колеги :big_beer:

gboiaj
31-12-2010, 14:26
:cheers:Здраве и късмет!

MUROMAN
01-01-2011, 12:05
За Много Години колеги алфисти.
Опала.:metal::drinking::screwy:

Alfa User
01-01-2011, 12:42
За много години !
Живи и здрави, и още много Италфестове и Национални срещи да изкараме !!! И от късмет и хубави моменти да не се отървете :metal:

VFTI
03-01-2011, 01:40
Много пожелания много нещо...Всичко най-най на всички през ъпгрейдната версия 2011година :)

Аз съм вече 2 дена без броня иии се надявам утре да е готова и да се прибирам към София :):) Благодаря на Драго и Ваклинчо за обясненията как се сваля :):)

Иначе има някава агресивна и странн визия без маска и броня...като 500коня чакащи да изпържат асвалта:drive::drive:

миро
03-01-2011, 08:43
Много пожелания много нещо...Всичко най-най на всички през ъпгрейдната версия 2011година :)

Аз съм вече 2 дена без броня иии се надявам утре да е готова и да се прибирам към София :):) Благодаря на Драго и Ваклинчо за обясненията как се сваля :):)

Иначе има някава агресивна и странн визия без маска и броня...като 500коня чакащи да изпържат асвалта:drive::drive:
Сложи и един голям кулер отпред и ще ги страхуваш всички :-P

Furious 155
03-01-2011, 08:45
Сложи и един голям кулер отпред и ще ги страхуваш всички :-P
вярно е !!! :respect:

Flame
04-01-2011, 01:25
Ххаха,ся се сещам като нямах предна броня на синята,много злобно изглежда вярно.
П.с За много години банда,много щастие,здраве любов и късмет.:beer:

Pastora
04-01-2011, 02:27
Моята е с половин броня още, студа ме спира да я бодна. Вече залепена и чака на балкона.

п.с. Някой да има идея от какво може да е временен пад на оборотите от 900 на 800 понякога. В смисъл - паля, работи си ок и понякога преди да е загряла (около 60 градуса на водата) си започва едно прекъсване, все едно имма разкачен вакуум. Загрее ли, няма грижи, но като започне проблема и одървя спирачката след 2 натискания. И това не винаги го прави ? След форсаж изчезва. Ако загася и запаля пак, също изчезва. След разместване на маркуча и вакуум-клапана на сервото се оправя за няколко дена евентуално.

VFTI
04-01-2011, 11:49
Моята броня ми я залепиха, вчера я монтирах и се прибрах в София :)

Стана пееерфектно. Малко червено се вижда, защото бронята от която взех парчето е била червена, преди да стане син металик...Таа така успях да се "справя" от 2 брони направихме една, най-вероятно напролет ще я занеса да ми я боядисат и да стане хубава както си трябва :):)

Като труд и пари ми излезе: 20лв. счупената броня донор+35лв. за лепенето... Ама така или иначе на пазара няма брони, таа важното че вече е окей :):) Иначе обикалянето и мъкненето на брони в колата струва нерви...ама...к'во да се прави...

Да добавя нещо, тая нова броня е по-различна от моята. Отстрани подкалниците не се захващата със щипки, а по някакъв друг начин. Отделно че има малки разминавания, явно е била купувана преди нова, ама не оригинална :):):) И въпреки това, 155ците явно имат различни брони и не са всичките еднакви :)

Лепеното почва почти от белия надпис...хваща и извивката...
Снимки:

toki4a
04-01-2011, 13:39
Моята броня ми я залепиха, вчера я монтирах и се прибрах в София :)

Стана пееерфектно. Малко червено се вижда, защото бронята от която взех парчето е била червена, преди да стане син металик...Таа така успях да се "справя" от 2 брони направихме една, най-вероятно напролет ще я занеса да ми я боядисат и да стане хубава както си трябва :):)

Като труд и пари ми излезе: 20лв. счупената броня донор+35лв. за лепенето... Ама така или иначе на пазара няма брони, таа важното че вече е окей :):) Иначе обикалянето и мъкненето на брони в колата струва нерви...ама...к'во да се прави...

Да добавя нещо, тая нова броня е по-различна от моята. Отстрани подкалниците не се захващата със щипки, а по някакъв друг начин. Отделно че има малки разминавания, явно е била купувана преди нова, ама не оригинална :):):) И въпреки това, 155ците явно имат различни брони и не са всичките еднакви :)

Лепеното почва почти от белия надпис...хваща и извивката...
Снимки:

ми да имат разлика на 155 !! в смисъл раздутите калници и предишните ;) на 2 рата снимка ясно се вижда ,че парчето което сте лепели е броня от раздутите калници ;)
п.п пък и този пирон дет си го бил там !!!!!!!!!!!! малееееееееееееееее

Pastora
04-01-2011, 15:16
Аз залепих спуканата броня, която взех от дани кучето, ударих и един мат да не стои като на прасе звънче, но ме мързи в тоя студ да я сложа. Отлежава на балкона :)) Като я сложа, ще си лепна и оригиналната с бойния поялник за 3 лева и на боя... После ще имам черна броня за продан май :)

thecleaner
04-01-2011, 18:39

Снимки:

Имаше при Италянеца, ноооооо 100лева си е цифра ;)

face/off
04-01-2011, 21:21
http://www.youtube.com/watch?v=O3PaQ6d4qj0

VFTI
04-01-2011, 21:42
Имаше при Италянеца, ноооооо 100лева си е цифра ;)

100лв. зелена и в по-кофти състояние от моята(моята има забележки само о дясно :tooth:)..+ че e и с дупки за халогени, а моята няма халогени(и не искам да давам пари за такива)...та моята за сега е супер, липсва и само лепенката аджип :) Сигурно напролет ще и ударя едно боядисване...Ще си чакам парите за щетата.

Иначе си търся ДЕСЕН мигач :) Ако някой има или знае къде има в рамките на София да казва:) Ест. че повече от 10-15лв. за мигач моята габровска душа няма да даде...:bad_evil::bad_evil:

toki4a
04-01-2011, 21:50

аз така мога да направа от 0 до 700 бре хахахах, заааа около 4 сек!!

1239
04-01-2011, 22:38
За много години и от мен.Пожелавам ви тази година вашите хубавици да ви радват повече и по-малко ядове.

MUROMAN
04-01-2011, 23:25

Сила си Вендо.;-)

vaklinator
04-01-2011, 23:49
Сила си Вендо.;-)

неразбрах колко цилиндрово е това БМВ?:BBQ:

toki4a
05-01-2011, 08:29
неразбрах колко цилиндрово е това БМВ?:BBQ:

около 3:drive:

Pastora
06-01-2011, 14:47
Хайдее, вече и аз със здрава броня, няма само Венци да се фука. Само ще трябва да я боядисам напролет в същия цвят, че сега е черна , но мат. Пък има дребни забележки за отстраняване ( лекинко с кит за брони ). Някой да има черен металик калник от страната на шофьора, че да не боядисвам още един детайл ?

vaklinator
06-01-2011, 17:46
Хайдее, вече и аз със здрава броня, няма само Венци да се фука. Само ще трябва да я боядисам напролет в същия цвят, че сега е черна , но мат. Пък има дребни забележки за отстраняване ( лекинко с кит за брони ). Някой да има черен металик калник от страната на шофьора, че да не боядисвам още един детайл ?

Че боядисвай, кво ти пречи?

toki4a
06-01-2011, 19:18
Че боядисвай, кво ти пречи?

нали!!, па ако иска след некои друг ден а му я претърча за бързо !!:smoke:

Pastora
06-01-2011, 22:29
нали!!, па ако иска след некои друг ден а му я претърча за бързо !!:smoke:
Паронемия или кинтолипсия за момента ме спират, иначе напролет сам ще си я подготвя и един френд ще я пръсне, но той започва с щуротиите по топло :)

digitalundgrd
06-01-2011, 22:49
Момчета от къде мога да си купя метални скоби, че имам един лек теч от един маркуч, по който тече антифриз (скобата е стара и не държи)...
http://www.prikachi.com/files/354063a.jpg

Pastora
06-01-2011, 22:58
Момчета от къде мога да си купя метални скоби, че имам един лек теч от един маркуч, по който тече антифриз (скобата е стара и не държи)..

Принципно ги има в повечето автомагазинчета. На теб близко би ти било на бул .Вардар под блок 20(Разсадника). Там има няколко магазинчета с авточасти ;) Все пак зависи от Ф-то, но стандартните до Ф 70 трябва да ги има.

digitalundgrd
06-01-2011, 23:01
Мерси ;) Утре ще проверя там

Alfa User
07-01-2011, 00:25
В Бриколаж ги продават на метър - т.е. лентата е на метър, и с определен брой винтови съединения ... ма не помня цени.

MUROMAN
07-01-2011, 09:51
Момчета от къде мога да си купя метални скоби, че имам един лек теч от един маркуч, по който тече антифриз (скобата е стара и не държи)...

Във всяка железария има ,като ги купуваш виж да са по-здравички,по-възможност да не са от турските и да са читави,за да нямаш ядове с тях в последствие. :)

Furious 155
07-01-2011, 11:12
Айде пичове, за празника днес колата ме изненада... за съжаление неприятно. Първо не запали, после я запалих, но само на 2 цилиндъра.... днес съм пешеходец :thumbdown:

koolio
07-01-2011, 12:11
Айде пичове, за празника днес колата ме изненада... за съжаление неприятно. Първо не запали, после я запалих, но само на 2 цилиндъра.... днес съм пешеходец :thumbdown:

Т.е. поздравителна картичка от инж. Тоци Бегали.:thumbdown:

Furious 155
07-01-2011, 12:14
Искам аз лично да му благодаря за нея!!! :doctor:

vaklinator
07-01-2011, 12:19

По-скоро е Бошмен Изчезнали:picnic:

Furious 155
07-01-2011, 19:27
хехе, сега врътнах и запали! Даже я поразтрих из квартала! Вероятно беше залелнала на инжектори тая кола., от влага или просто от студа, но не бих се учучил и от влага в горивото повечко да има :).
Поздрави на 155 отбора!!!:punk:

Alfa User
07-01-2011, 19:32
Бе за*би го инженера, важното е да сме живи и здрави !
Което ме подсеща пак - да са ни живи и здрави Ивановците в сектата !!!
Бай дъ уей - скивнете на къв ужас и на къв шок попаднах дис ивнинг : (още ме тресе)

Ултра-мега-хипер яко BMW (http://www.barryboys.co.uk/phpBB2/viewtopic.php?t=34122) - как сега да не поискаме всички по едно такова ?!? :notworthy:

Furious 155
07-01-2011, 19:43
Ултра-мега-хипер яко BMW (http://www.barryboys.co.uk/phpBB2/viewtopic.php?t=34122) - как сега да не поискаме всички по едно такова ?!? :notworthy:
Майтапа на страна, станала е яко циганийка колата, но има супер много часове труд вкаран по нея, да стане така. Ако загледаш детайлите, доста са си играли.

Flame
07-01-2011, 20:00
Честит имен ден Ванка,да си носи много щастие и късмет името,за алфата не се притеснявай-тя само те пробва.Смятайте обаче с кви цигании ставаме известни в UK:thumbdown:

MUROMAN
08-01-2011, 09:39
Честит имен ден Ванка,да си носи много щастие и късмет името,за алфата не се притеснявай-тя само те пробва.Смятайте обаче с кви цигании ставаме известни в UK:thumbdown:

Боли те , не си мислете ,че онези бледи червенобузести са нещо повече от нас.:crazy: Не могат да пият ракия без да припаднат и бирите са им малки ,скъпи и не струват.:pfbbt::Suicide:

Alfa User
08-01-2011, 13:29
Абе некой беше споменал, че 155 била калпава за дрифт ... баф маа му ... верно ли не става ??? (http://www.youtube.com/watch?v=vX8XkFLCfu0) (цък)

vaklinator
08-01-2011, 16:46
Абе некой беше споменал, че 155 била калпава за дрифт ... баф маа му ... верно ли не става ??? (http://www.youtube.com/watch?v=vX8XkFLCfu0) (цък)

ВЕрно е! Отнася се само за мотори 1,Х - малолитражки:roll2:

nicola 59
08-01-2011, 17:05
Майтапа на страна, станала е яко циганийка колата, но има супер много часове труд вкаран по нея, да стане така. Ако загледаш детайлите, доста са си играли.

Че е работено много няма спор ,но ако знаеш колко трябва да работиш за да го учовечиш ако го купиш .Не е истина :roll2:

thecleaner
08-01-2011, 22:02
Аре ей ви една истинска 55ца ;) Евала на поморийските.
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=824603&postcount=198

vladdas
09-01-2011, 14:36
За много години на всички колеги. Пожелавам много здраве, придружено с много безаварийни киломентри, по малко проблеми с бегачките и повече победи в гонките.

Иване, честит имен ден на патерица. Да оправиш по-скоро бегачката и да биеш Венци с много секунди тази година :spam_laser:

Гледам няма активност в темата за срещи. Скоро състояла ли се е някоя?

MUROMAN
09-01-2011, 16:30
За много години на всички колеги. Пожелавам много здраве, придружено с много безаварийни киломентри, по малко проблеми с бегачките и повече победи в гонките.

Иване, честит имен ден на патерица. Да оправиш по-скоро бегачката и да биеш Венци с много секунди тази година :spam_laser:

Гледам няма активност в темата за срещи. Скоро състояла ли се е някоя?

Не Влади не се се състояла скоро среща.
Евала на 155 8V TURBO много яко изглежда колата. :clapping:
Благодаря ,че ми набихте Червен Картон,поне да си
напише кой беше и за какво.:bionic:

toki4a
09-01-2011, 20:17
Не Влади не се се състояла скоро среща.
Евала на 155 8V TURBO много яко изглежда колата. :clapping:
Благодаря ,че ми набихте Червен Картон,поне да си
напише кой беше и за какво.:bionic:

сигорно си спънал някой :spell:

BatVas
10-01-2011, 11:24
Аууу, да се оплача вчера ме наказа един форд нов дизелов - 2.O CDti или нещо подобно. Тругвам нормално с 155-цата от светофара на Арена посока Люлин и гледам нещо се набира до мен и започва да ме задминава, дадох газ на втора ( то гумите ми не могат да зацепят) и в момента в който превключвах на трета изпушвайки черно отзад ме задмина този дизелак :) .....е поне после в тунела се проявих като "елементарна частица" използвайки "ускорителя за елементарни частици - Люлинския тунел" ....ама голям кеф това бръмчене в тунела със спуснат джам :)

mimouzunov
10-01-2011, 11:38
След 6 месеца ползване ето това се случва...
(моя си носач оригинален със сменени тампони от Т&Н...)
Пак сме в движение де :coolio:

Купих си два носача от Елин Пелин :cheers:

VFTI
10-01-2011, 11:38
Сложи двигателя от ГТВ-то в 155ца и няма да те притесняват никакви фордове повече:wierdo::wierdo::coolio::coolio:

Tedo
10-01-2011, 12:13
Пичове, някой ще ходи ли до dani_ku4eto тия дни, че забравих да си взема плафон за жабката като бях там в петък

MUROMAN
10-01-2011, 13:18
Пичове, някой ще ходи ли до dani_ku4eto тия дни, че забравих да си взема плафон за жабката като бях там в петък

Ако ходиш везми ме с теб,че имаме една ракиика за допиване с него.:cheers:
Ще взема и една пластмаса да не ме помислите за пиянка като Токича.:)

Колеги хвърлете едно око тук.
http://cgi.ebay.co.uk/Alfa-Romeo-155-t-shirt-75-147-156-164-166-GTV-GT_W0QQitemZ260710369191QQcategoryZ14028QQcmdZView ItemQQ_trksidZp4340.m263QQ_trkparmsZalgo%3DDLSL%25 2BSIC%26its%3DI%26itu%3DUCI%252BIA%252BUA%252BFICS %252BUFI%252BDDSIC%26otn%3D8%26pmod%3D290518498600 %252B290518498600%26po%3D%26ps%3D63%26clkid%3D6268 198524821795853

VFTI
10-01-2011, 16:00
Някой колега от София да ми подскаже със зъболекар? Нещо в региона, студентски, младост, лозенец, стелбище, център....нали просто да не е към надежда, обеля и люлин :):)

Не търся нещо връзкарско, а просто добър зъболекар, на който може да се разчита и е коректен :):) Благодаря :)

П.П Не е лоша идея да си направим едни тениски? Да не са за някакво събитие, а просто ей така да си ги носим :) TEAM 155 THE BEST :)

MUROMAN
10-01-2011, 16:04
П.П Не е лоша идея да си направим едни тениски? Да не са за някакво събитие, а просто ей така да си ги носим :) TEAM 155 THE BEST :)

Тези ще ни седят страхотно на следващата "Национална 155 Среща " :clap2:

gboiaj
10-01-2011, 16:40
Някой колега от София да ми подскаже със зъболекар? Нещо в региона, студентски, младост, лозенец, стелбище, център....нали просто да не е към надежда, обеля и люлин :):)

Не търся нещо връзкарско, а просто добър зъболекар, на който може да се разчита и е коректен :):) Благодаря :)

Др Хаджилилов,Лозенец,обади се-0886763758

Furious 155
10-01-2011, 16:53
Довечера ще Ви пусна моята тениска, да видите, подарък за Ивановден!

Alfa User
10-01-2011, 17:48
А защо да не са с надписа на рекламния ни стикер-сенник за предното стъкло ... не че искам да го набутвам, но си звучи много добре :)

Alfa 155 Squadra Corse - Bulgaria

VFTI
10-01-2011, 17:50
Намерих си доктор, обадих се на един френд който ми препоръча...Благодаря все пак :):)

Даммм сенниците имат много добър надпис и просто ще ми залепне за тениската :afro::afro:

Tedo
10-01-2011, 19:36
И аз бих взел сенник но от много акъл си залепих и прегледа и гражданската горе в ляво, гражданската ми изтича март ама прегледа чак декември...ако ги нагрея с нещо да ги преместя може и да стане

Alfa User
10-01-2011, 21:05
Момци, организираме поредната среща за посрещане на Първа Пролет за групата на легендата 155 и нейните фенове !!!
Нямаме много време за помайване, така че четете в тази тема (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=825676) и действайте.
Препоръчвам всеки да си каже дали ще дойде, и с колко човека ще бъде. Мястото е невероятно, а всички знаем че и нашата тайфа е невероятна, така че нека се представим достойно за пореден път ! :wein:

VFTI
11-01-2011, 13:02
Баси...това е лудост :tooth: от март месец си правех сметка да започна да карам на бензин, ама май ще изчакам април, че до Батак не е малко път :tooth: :tooth:

digitalundgrd
11-01-2011, 14:03
Мани го тоя бензин, аз мисля да се връщам на газ :tooth:

BatVas
11-01-2011, 14:27
Баси...това е лудост :tooth: от март месец си правех сметка да започна да карам на бензин, ама май ще изчакам април, че до Батак не е малко път :tooth: :tooth:

Проверих вече - 150 км в едната посока :).....Венци, ако минеш на бензин само ела пък ....ще спестиш от пиенето в Батак ....с колкото ти излезе по скъпо на бензин за толкова ще ти купим пиене :) :)

MUROMAN
11-01-2011, 14:59
Проверих вече - 150 км в едната посока :).....Венци, ако минеш на бензин само ела пък ....ще спестиш от пиенето в Батак ....с колкото ти излезе по скъпо на бензин за толкова ще ти купим пиене :) :)

Венци не пие да ви кажа аз, за него една Фанта портокал или Ред Бул +Lion. :)
Друго си е горивото на сатаната.:evil:

---------- Post added at 12:59 ---------- Previous post was at 12:58 ----------

Мани го тоя бензин, аз мисля да се връщам на газ :tooth:

Ще се сетиш ти,аххаахах.:knock:

digitalundgrd
11-01-2011, 15:11
Аз се бъзиках за газта ;) хехеехех

Furious 155
11-01-2011, 15:16
Аз се бъзиках за газта ;) хехеехех :)

Поздрави за Ваклин днес, дето ми остана в задното огледало ;).

Васил Петров
11-01-2011, 15:28

Газта е за готвене,а не за каране на бегачки. :evil:

VFTI
11-01-2011, 15:37
:)

Поздрави за Ваклин днес, дето ми остана в задното огледало ;).

Ваклин сигурно е пиел биричка и не е разбрал....

ПРЕДИЗВИКВАМ ТЕ...аз на ГАЗ ти на бензин...ако искаш и добавка си сложи :evil::evil: :tooth: :tooth:

Вярно че не пия... ама дават и кока колата лайт да поскъпва...таа незнам как ще го мислим:surrender:

Furious 155
11-01-2011, 15:56
Ваклин сигурно е пиел биричка и не е разбрал....

ПРЕДИЗВИКВАМ ТЕ...аз на ГАЗ ти на бензин...ако искаш и добавка си сложи :evil::evil: :tooth: :tooth:

Вярно че не пия... ама дават и кока колата лайт да поскъпва...таа незнам как ще го мислим:surrender:
ПРИЕМАМ предизвикателството! Аз добавки не ползвам - pure 95 power :devil2:

п.п. Аз Ваклин не го издърпах, а го оставих в огледалото и трафика зад мен ;). Но се поздравихме с него!
хех ти да помисли че нещо ми е тръгнала колицата?

VFTI
11-01-2011, 16:26
ПРИЕМАМ предизвикателството! Аз добавки не ползвам - pure 95 power :devil2:

п.п. Аз Ваклин не го издърпах, а го оставих в огледалото и трафика зад мен ;). Но се поздравихме с него!
хех ти да помисли че нещо ми е тръгнала колицата?

Ми помислих...Скоро ще напиша дата и час на събитието.:surrender::surrender:

И каааак можа днес да обядвате без мен при Румен?!?! Ей заради това най-много ме заболя и твоята алфа ще бъде наказана :tooth:

Васко извинявай...не те чувам заради газовите изпарения...Ще си сготвиш 145цата ли неразбрах?!? Тоо вярно че от 145 нищо не става, ама все пак...По-добре я направи на пилчарник вместо да я давиш :evil:

thecleaner
11-01-2011, 16:37
Ми помислих...Скоро ще напиша дата и час на събитието.:surrender::surrender:

И каааак можа днес да обядвате без мен при Румен?!?! Ей заради това най-много ме заболя и твоята алфа ще бъде наказана :tooth:

Васко извинявай...не те чувам заради газовите изпарения...Ще си сготвиш 145цата ли неразбрах?!? Тоо вярно че от 145 нищо не става, ама все пак...По-добре я направи на пилчарник вместо да я давиш :evil:

Оххх това последното беше :guillotine:

milenamr
11-01-2011, 16:39
Нали се сещате, че пролетните сбирки ги правим най-вече като повод да се напием.
Така че много по-удачно ще е да се комбинираме, както стана миналата година на Панагюрище.
Не е важно колко коли ще сме, а да се съберем повечко хора, които да имат възможност да дойдат.
Пък да запазим силички и средства за Националната среща на 155, която обикновено е лятото.
Какво ще кажете ?
И ние с Алекс(а може и с още някой)ще сме комбина - аз мисля да си пия бирички на спокойствие:))):cheers:

V_A_N_K_A_T_A
11-01-2011, 16:42
Венци,ся като толкова ги разбираш нещата и ние ще дойдем на въпросната гонка :tooth:
Васко,Васко,ама да не ти сипе накрая,така,че да не можеш да си отсервираш :D
Ако искаш,може и мен да накажеш ;) И аз си карам на 95.
Казвай ден и час ;)

VFTI
11-01-2011, 16:46
Игаси..набутах се между шамарите...:please:
Тооо май времето е кофти...да изчакаме за гонки до август месец:surrender:

V_A_N_K_A_T_A
11-01-2011, 16:48
Не съм с Алфата,бе :D
То е ясно,че в тва лигаво време няма да е,амаааа аз подозирам,че тия дни 202-ра ще поизсъхне ;)

thecleaner
11-01-2011, 17:17
Не съм с Алфата,бе :D
То е ясно,че в тва лигаво време няма да е,амаааа аз подозирам,че тия дни 202-ра ще поизсъхне ;)

Светльо (digitalundgrd) са се обади от Мюнхен и каза да ви предам че предизвиква всички 55ци да ги пердаши. Каза повече да се съберат та да не си хаби бензина за една по една :)

Васил Петров
11-01-2011, 17:24

Малееее човека с колата- "Старт от скрапа" се обади пак. :flex: Зимата май още повече те е олекотила (калници и дъно останаха ли).Знаеш че аз винаги съм готов за гонки.Ама нали ти се казваше-Бате аз вече съм на газ!!! :-D А за какво се използва 145 аз не знам ама знам за какво се използва Легена 155 освен за пране за друго не става.

---------- Post added at 17:24 ---------- Previous post was at 17:18 ----------

Светльо (digitalundgrd) са се обади от Мюнхен и каза да ви предам че предизвиква всички 55ци да ги пердаши. Каза повече да се съберат та да не си хаби бензина за една по една :)

Ми то с на Миро КуВе-то никой не иска да се гони.Са и Светльо да им покаже моща на 2,0 16v и да припадат отново (ама те немогат да прескочат и 1,8 16v камоли 2,0) . :flex:

mimouzunov
11-01-2011, 17:25
Малееее човека с колата- "Старт от скрапа" се обади пак. :flex: Зимата май още повече те е олекотила (калници и дъно останаха ли).Знаеш че аз винаги съм готов за гонки.Ама нали ти се казваше-Бате аз вече съм на газ!!! :-D А за какво се използва 145 аз не знам ама знам за какво се използва Легена 155 освен за пране за друго не става.

Ще стане топло... Ще има 155-ци ГОДНИ!!!
Ще има :heavy_cry: за 16v-тата
и все пак читав 2.0 8V > 1.8 16v
:balloon:

BatVas
11-01-2011, 17:27
Венци не пие да ви кажа аз, за него една Фанта портокал или Ред Бул +Lion. :)
Друго си е горивото на сатаната.:evil:

---------- Post added at 12:59 ---------- Previous post was at 12:58 ----------

Щом не пие веднага да минава на бензин ... или по добре да го научим да пие поне малко.

Фьодор Михайлович твърди, че : ,,Всички, които не пият, са или болни, или подлеци. Има нещо нездраво и съмнително в трезвеника. Възприемам хората, които не пушат, тяхна си работа, дори възприемам тези, които не се заглеждат след жените по улицата, макар че… Но както и да се мъча, не мога да възприема непиещия за нормален. Непиещият е маниак и точка по въпроса. Всеки, който се опита да облече трезвеността в подкупно, здравословно и благообразно обяснение, е гад, мръсник, безочлив продажник. Да не пиеш означава да живееш като идиот. Да си противоестествен и пластмасов като вегетарианец. Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка шизофрения. Изкривяват се представите за света. Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес".

П.П. Венци да не се разсърдиш, ние пиянките гледаме да си търсим оправдание

Васил Петров
11-01-2011, 17:31

То през 2010 е било на мода повечето 155 2,0 8v да са счупени.Добре ме разсмиваш. :-D :smoke:

mimouzunov
11-01-2011, 17:34
То през 2010 е било на мода повечето 155 2,0 8v да са счупени.Добре ме разсмиваш. :-D :smoke:

А.. че аз навих към 23000 безавариино през 2010!!!
Имам един вал да сменям ,от него е била загубата на мощност след 7500об. :-D
Да се загрее малко и я почвам...

thecleaner
11-01-2011, 17:37

А така. То добре че си ти и боса на стелките та да отсрамвате модела :)

Васил Петров
11-01-2011, 17:40

А на мен ми задържеше задно ляво колело(гаден апарат) .Ама какво да се прави. :Lkingsmiley:

Alfa User
11-01-2011, 17:58
Щом не пие веднага да минава на бензин ... или по добре да го научим да пие поне малко.

Фьодор Михайлович твърди, че : ,,Всички, които не пият, са или болни, или подлеци. Има нещо нездраво и съмнително в трезвеника. Възприемам хората, които не пушат, тяхна си работа, дори възприемам тези, които не се заглеждат след жените по улицата, макар че… Но както и да се мъча, не мога да възприема непиещия за нормален. Непиещият е маниак и точка по въпроса. Всеки, който се опита да облече трезвеността в подкупно, здравословно и благообразно обяснение, е гад, мръсник, безочлив продажник. Да не пиеш означава да живееш като идиот. Да си противоестествен и пластмасов като вегетарианец. Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка шизофрения. Изкривяват се представите за света. Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес".

П.П. Венци да не се разсърдиш, ние пиянките гледаме да си търсим оправдание

Много добър цитат, и съвсем на място !!! :notworthy:

П.П. Стягайте опинците за Пролетната среща - наистина не е важна бройката на колите, а качеството на личния състав и поетия и поизостанал алкохол ...

И ние с Алекс(а може и с още някой)ще сме комбина - аз мисля да си пия бирички на спокойствие

E те т'ва е ... а Алекс да му мисли, нали ?!? ааа ма па работа ...

V_A_N_K_A_T_A
11-01-2011, 18:29
Ще стане топло... Ще има 155-ци ГОДНИ!!!
Ще има :heavy_cry: за 16v-тата

:tooth:
Това звучи много яко...ГОДНИ.. :D :sex:
Крайно време е ;)
И все пак....годни,годни...колко па да са годни,а?!
Айде,чакаме ги. :notworthy:
Ще взема да откача накрая ламбдата на 146-цата и вие да видите какво е да припадаш от скраб :tooth:

milenamr
11-01-2011, 20:09

П.П. Стягайте опинците за Пролетната среща - наистина не е важна бройката на колите, а качеството на личния състав и поетия и поизостанал алкохол ...

Е ти нали мноооо обичаш да караш:-D
Ето, предоставям ти тая възможност да караш 155 2.0 :static::twisted: :)))

Alfa User
11-01-2011, 20:35
На мене след такава яка сбирка и 1.8 ще ми е по мярка ...

vaklinator
11-01-2011, 20:39
На мене след такава яка сбирка и 1.8 ще ми е по мярка ...

Абе 200 грама отгоре -не е за изпускане

Tedo
11-01-2011, 20:50
Само ние с Венци ли сме въздържатели от 155 отбора?
Към тия които пият-на запад хората си карат колите на етанол, пък вие го пиете :D

toki4a
11-01-2011, 21:24
Към тия които пият-на запад хората си карат колите на етанол, пък вие го пиете :D

да бе и аз чета от камара време че тез фияти 16 v, мнооовървели Софиските разни павета оп кувета сори:-D

---------- Post added at 19:24 ---------- Previous post was at 19:23 ----------

Абе 200 грама отгоре -не е за изпускане

даааааааааааааа:smoke:

Furious 155
11-01-2011, 21:39
200 грама отгоре или 200 грама до горе :-D:-D:-D

155_8000rpm
11-01-2011, 21:44
200 грама отгоре или 200 грама до горе :-D:-D:-D

Па то има и шишета по 700,по литър...тя чашата не е задължителна :drinking::drinking::drinking:

Васил Петров
11-01-2011, 22:18
да бе и аз чета от камара време че тез фияти 16 v, мнооовървели Софиските разни павета оп кувета сори:-D

Еми понавървяват 16v :asthanos:

митака-пловдив
11-01-2011, 22:27

И аз не пия!!!И по-малко пуша,а и не се заглеждам по чужди булки,щото мойта е най-хубава!!Са кво,да взема да са гръмна ли?!:heavy_cry:

toki4a
11-01-2011, 23:30
Еми понавървяват 16v :asthanos:

дооооооооооообре:smoke:

MUROMAN
12-01-2011, 13:56
дооооооооооообре:smoke:

Бате ви Веско/Vegatta/ трябва да се поразходи малко до Софииско и да вземе Гошето със себе си . И ще има ей така за другите.:crybaby::knock::bangin::stumm::wallbash:: drive::big_bow_down:

toki4a
12-01-2011, 19:39
кой е този Гошето бре ??????

MUROMAN
12-01-2011, 20:21
Gosheto30v6 :drive:

toki4a
12-01-2011, 21:45
Бате ви Веско/Veggata/ трябва да се поразходи малко до.а Софииско и да вземе Гошето със себе си . И ще има ей така за другите.:crybaby::knock::bangin::stumm::wallbash:: drive::big_bow_down:

и се пише vegatta бастунннннннн!!!

Васил Петров
13-01-2011, 00:24
Бате ви Веско/Veggata/ трябва да се поразходи малко до.а Софииско и да вземе Гошето със себе си . И ще има ей така за другите.:crybaby::knock::bangin::stumm::wallbash:: drive::big_bow_down:

Дооооообре :rotfl:

MUROMAN
13-01-2011, 12:34
Дооооообре :rotfl:

Васе знаем ,че ти си пилот на Star trek.:yes:
http://www.talkingdesktop.com/star%20trek.htm

VFTI
13-01-2011, 12:43
Много много специален поздрав за Васил Петров

http://www.youtube.com/watch?v=wbbHRu90QE8

:Yoda::Yoda::Yoda::Yoda::Yoda:

DJ
13-01-2011, 13:00

Теб ще те уредим за пиенето;) дай само аз да си уредя идването :pancake:

Flame
13-01-2011, 13:57

Не е като да си прават гавра 155-ците с другите,а песента е хубава:yes:

MUROMAN
13-01-2011, 15:56
Не е като да си прават гавра 155-ците с другите,а песента е хубава:yes:

Da'Others 'Dirty Beat' (Original Mix)
http://www.youtube.com/watch?v=8a_lXls0LBs

Ако някой я намери на Mp3 ще е много добре.:yes:

digitalundgrd
13-01-2011, 15:58
Имам я бе Мариянка ;) Искаш ли Я?

Качена е тук :

http://www.4shared.com/get/LoCRegkF/Da_Others_-_Dirty_Beat__Origin.html;jsessionid=005F952A6DC3DA A3DA784E52FA4E95E2.dc285

Васил Петров
13-01-2011, 16:25

Мерси.Клипчето е хуваво. :biker:

vaklinator
13-01-2011, 18:00

Много е яко, хареса ми!
Палучаваш една сода от мен:)

toki4a
13-01-2011, 19:33
Много е яко, хареса ми!
Палучаваш една сода от мен:)

и от мен една фафлаа;)

MUROMAN
14-01-2011, 10:00
Имам я бе Мариянка ;) Искаш ли Я?

Качена е тук :

http://www.4shared.com/get/LoCRegkF/Da_Others_-_Dirty_Beat__Origin.html;jsessionid=005F952A6DC3DA A3DA784E52FA4E95E2.dc285

Благодаря.8-)

vaklinator
14-01-2011, 21:11
Колата си избира собственика ... колкото и да не вярвате :shutup:
На Милена белия лебед нещо не ме харесва ... вероятно затова и не можах да я купя аз ... и все ми върти някакви номерца :wallbash:
Така че вероятно това е правилното решение в случая с колегата. Амин ! :priest:

Я недей така да говориш за "белия лебед" така, щото аз го кръстих така, ще имаш ми даваш една риза, като кръстник. ААааааааама че нахалство.

Alfa User
14-01-2011, 21:20
Я недей така да говориш за "белия лебед" така, щото аз го кръстих така, ще имаш ми даваш една риза, като кръстник. ААааааааама че нахалство.

Ай от мен да мине - ша та черпа една биричка на пролетния събор :)

vaklinator
14-01-2011, 21:34
Ай от мен да мине - ша та черпа една биричка на пролетния събор :)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++
Щото разкарахте репутацията:bravo:

MUROMAN
15-01-2011, 00:06
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++
Щото разкарахте репутацията:bravo:

------ За многото минуси , аз съм щастлив ,че я разкараха тъпата репутация.
И според мен колата си избира собственика,колкото и странно и откачено да звучи.:magic:
Не казах мен ,че си се отказал от марката ,а от колата,което е много различно. :)

robygas
15-01-2011, 11:41
И според мен колата си избира собственика,колкото и странно и откачено да звучи.:magic:

Само дето има и категория хора дето могат да счупят всичко което им дадеш :Silent:

AlfaFen145
15-01-2011, 12:15
Само дето има и категория хора дето могат да счупят всичко което им дадеш :Silent:

искаш да намекнеш нещо ли ????

Пичове ,що така приятно се черпите бирички в тая тема ? :clap2:

Alfa User
15-01-2011, 12:57
Щот и без това стана спамерска вече ... За туй !

Alfa User
15-01-2011, 22:31
Тва пък що така го реши ?!?
Тая колица с нищо не е по-бърза от 155 с аналогичния мотор ...

Pastora
15-01-2011, 23:08
Да не кажа и с моят бивш сгъстен 1,8 :)

thecleaner
15-01-2011, 23:17

Ектра спорче се заформя, ти с кой се сравняваш с на Divaka ли :)

MUROMAN
15-01-2011, 23:30
Понеже темата стана за обяви целата http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11294945444108440&f1=details еи му на пича кола ;) Поне ще му гледат задния номер 99% от 55ците ;)

Добре Ради обясни ми ,защо 146 Ti -то да бяга повече от 155 2,0 16V като са с един и същи мотор,на килата са горе долу еднакви?Не защитавам 155 просто питам?

thecleaner
15-01-2011, 23:36
Добре Ради обясни ми ,защо 146 Ti -то да бяга повече от 155 2,0 16V като са с един и същи мотор,на килата са горе долу еднакви?Не защитавам 155 просто питам?

Незнам Мариянка немам логично обяснение но е факт. Проверено е. Дори и тия смотляци така го дават http://www.zeperfs.com/duel749-748.htm

MUROMAN
15-01-2011, 23:39
Незнам Мариянка немам логично обяснение но е факт. Проверено е. Дори и тия смотляци така го дават http://www.zeperfs.com/duel749-748.htm

Аз също мисля,че Ti -то /читаво/ ще натупа 155 ,но не знам защо???:unsure:
Алекс сорри ,но оцапахме на момчето темата , удари една метла. :)

Pastora
15-01-2011, 23:46
Тъй де, но все пак говорим за сток срещу не толкова сток кола, срещу QV или 155 2,0 16V съм бил отпред, но сток 16 В. В интерес на истината, фактите са точно такива, че 155 2,0 16В пада с много повече. Със същите подобрения нямах шанса да ги пробвам, надявам се да го имам.

digitalundgrd
16-01-2011, 00:00
Колеги на кого е най-бързата 155 2.0 16в СТОК ?

thecleaner
16-01-2011, 00:11
Тъй де, но все пак говорим за сток срещу не толкова сток кола, срещу QV или 155 2,0 16V съм бил отпред, но сток 16 В. В интерес на истината, фактите са точно такива, че 155 2,0 16В пада с много повече. Със същите подобрения нямах шанса да ги пробвам, надявам се да го имам.

Понеже днеска сте свалили розовите очила ще споделя малко лично мои размисли защо 8v. е сравнително конкурентен на 16v. За да е нормално вървяща една 16ка трябва ламбдата да е работеща за точния модел еку докато при 8v. на целата газ колата не я интересува дали има или не сонда. При 16v. дебитомера ако не е оргинален а на CF 1 знаете колко струва, колата пак умира. При 16v. ако не е с Denso или NGK от 200+лв. свещи пак сме в 6та глуха. При 16v. едно зъбче да е объркана колата при обслужването и вървенето изчезва. Примери още хиляда. Но ако всичко е тип топ 16v. e по бърз от 8v. и това също е факт. Та образно казано затова 16v. е мноогоо по капризен мотор. Тия мисли ми се въртят в главата ей така докато си пия водчица. ;)

Pastora
16-01-2011, 00:19
Понеже днеска сте свалили розовите очила ще споделя малко лично мои размисли защо 8v. е сравнително конкурентен на 16v. За да е нормално вървяща една 16ка трябва ламбдата да е работеща за точния модел еку докато при 8v. на целата газ колата не я интересува дали има или не сонда. При 16v. дебитомера ако не е оргинален а на CF 1 знаете колко струва, колата пак умира. При 16v. ако не е с Denso или NGK от 200+лв. свещи пак сме в 6та глуха. При 16v. едно зъбче да е объркана колата при обслужването и вървенето изчезва. Примери още хиляда. Но ако всичко е тип топ 16v. e по бърз от 8v. и това също е факт. Та образно казано затова 16v. е мноогоо по капризен мотор. Тия мисли ми се въртят в главата ей така докато си пия водчица. ;)
Има доза истина, за това и не ми е вървяла 1,6-цата - дебиломер.

Flame
16-01-2011, 01:09

Брат ми това е така,но аз не мисля че 146 2.0 е по-бързо от 155 2.0 16в.

Васил Петров
16-01-2011, 02:02
Колеги на кого е най-бързата 155 2.0 16в СТОК ?

То не остнаха много годни......

Alfa User
16-01-2011, 10:37
При равни други условия (колите да не са пипани, и всичко да си им е наред), единствения шанс за 146 ще е от скоростната кутия. Не знам какви са им предавателните числа, но друго обяснение няма. Мощността е еднаква, въртящия момент на 155 е с 1Nm повече (голямата работа пък...), теглото е почти равно (да не кажа еднакво) ...
Но според мен, за да се направи такъв тест, трябва и двете коли да са със заводските си части.

А темата отдавна вече е оспамена, та днес всичко излишно ще бъде премахнато или преместено в общите приказки на раздела. :busted_cop:

vaklinator
16-01-2011, 11:05
Брат ми това е така,но аз не мисля че 146 2.0 е по-бързо от 155 2.0 16в.

да така си е.

vegatta
16-01-2011, 11:23
Ti-то бие в всички дисциплини 155 2.0 16v при сток коли... а и много зависи от шоферите

Васил Петров
16-01-2011, 16:33
... а и много зависи от шоферите

Много важно нещо! :naughty:

VFTI
16-01-2011, 16:49
Само да се включа в спора...

В този сайт, който чистача цитира:
http://www.zeperfs.com/duel749-748.htm

146 Ти я дават 9.17кг. за конска сила, а 155 я дават 9.67кг. за конска сила...Тааа ето от това според мен идва разликата. А именно че 146 е по-лека с 70тина кг.