PDA

View Full Version : 155 ОБЩИ ПРИКАЗКИ - "ДЪРА БЪРА"

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

Furious 155
09-08-2012, 01:45
Дими, ако си прав , всичко звучи логично, то вероятно проблема наистина е в потенциометърчето...Както казах днес карах цял ден...да се надявам и следващите дни да няма проблем :):)

Аз по телефона нали ти казах че 99% проблема е от датчика на дросела-потенциометърчето. Румбата го е обезмаслил и може и контактен спрей дае пръснал. Ако драмата се повтори - имам потенциометърче.:innocent:

thecleaner
09-08-2012, 02:42
Аз по телефона нали ти казах че 99% проблема е от датчика на дросела-потенциометърчето. Румбата го е обезмаслил и може и контактен спрей дае пръснал. Ако драмата се повтори - имам потенциометърче.:innocent:

Ауе, току що обеща май моито потенциометърче. :evilsmiley:

Tonimir
09-08-2012, 16:06
Ауе, току що обеща май моито потенциометърче. :evilsmiley:
Е за бат Венци може :-P

ivopetrov_1982
09-08-2012, 16:57
колеги обмислям варианта за продажба на колата ми!въпроса ми е според вас каква цена мога да искам на колата?колата е в перфектно състояние и работи без грешка!

VFTI
09-08-2012, 18:44
16v ли беше?

Като човек, който съвсем наскоро си купи 155ца, смело мога да твърдя че сигурно съм втория за цялата година, който си е купил 155...Търсенето на колите ни е нулево.
Защо?
1. Защото са Алфа Ромео
2. Защото са стари и никой не му се дават пари такава кола.

155ца може да бъде закупена или от голям фен-примерно като някой от нас във форума или от практичен човек, който търси читава кола да го вози. При първия случай има минимален шанс една 155ца да се продаде на цена от около 2000лв. за мен лично 2-2300лв. беше тавана, който бях готов да заплатя за наистина перфектна 155ца.

Във втория вариант цената няма да е повече от 1500лв, защото практичните хора за тези пари могат да си купят Golf 3 или Audi или Opel дори малко по-нови като години и с климатици.

Масово 155ците висят с ГОДИНИ в мобиле, аз самия дали наистина дали на шега от 2г. си търсех 155 и си говорех как ще си купя...Е вече успях да си намеря читава на добра цена.

Какво купих аз колега за 1700лв. след като се пазарих с продавача и я свали от 2300лв.

- My Sport 95г. с 1.8 8клапана
- Кола на 197хил км. по километраж
- климатроник
- Отлично запазен салон
- нямаше Го и винетка, само преглед до 2.2.2013г.
- Технически перфектно състояние(може би ще сменям дисковете че имат ръб, и ще си сложа моите амортисьори+ спирачни маркучи...но реално нищо належащо)
1.8 8клапановия двигател. Споменавам го защото той си е предимство. Аз лично трябва да видя наистина наистина перфектна 16в. за 1,7-2к. за да се замисля да я купя, защото 1.8 8клапана и десетки пъти по-евтин за експлоатация, което не трябва да се пренебрегва
- миниални външни забележки
- много добри 15" лети джанти с борд и никакви гуми на тях..

Всъщност ако продаваш кенеф е по-голям шанса да я продадеш, защото някой би я купил за 1000лв. и да я досмаже от каране...Но запазена кола се продава многооо трудно...Ей питай колегата от Русе и неговата 1.8 8в. новото купе, която я мъче 2ра година...Също както и моята и искаха 3500лв. пред 1.5г....

Та това е пазара колега. Това мога да ти дам и като съвет. Другото е шанс.

Най-доброто което може да направиш е да си я караш или пък да я прибереш някъде на сухо да старее и да и се повишава стойнността. Но цени като 2к++лв. е просто немислимо да бъдат дадени...както казах примера е ясен мобиле.бг едни и същи обяви.

VFTI
09-08-2012, 18:56
Колеги. Има реален шанс старата ми 155ца да бъде разглобена в събота и неделя. Чакам потвърждение от сервиза. В такъв случай ако ще се разглабя ще мога да подаря/продам(ако не ще си ги пазя) доста неща от интериора...

А интериора и е наистина уникално запазен. Иначе по принцип всички допълнителни части ще си ги пазя и няма да ги продавам, но ако някой има нужда от нещо да пита.Ще кажа да или не:)
И нека не говорим за дръжки и огледала или амортисьори на капака :D:D:D

ivopetrov_1982
09-08-2012, 19:15
Колеги. Има реален шанс старата ми 155ца да бъде разглобена в събота и неделя. Чакам потвърждение от сервиза. В такъв случай ако ще се разглабя ще мога да подаря/продам(ако не ще си ги пазя) доста неща от интериора...

А интериора и е наистина уникално запазен. Иначе по принцип всички допълнителни части ще си ги пазя и няма да ги продавам, но ако някой има нужда от нещо да пита.Ще кажа да или не:)
И нека не говорим за дръжки и огледала или амортисьори на капака :D:D:D

16v ли беше?

Като човек, който съвсем наскоро си купи 155ца, смело мога да твърдя че сигурно съм втория за цялата година, който си е купил 155...Търсенето на колите ни е нулево.
Защо?
1. Защото са Алфа Ромео

155ца може да бъде закупена или от голям фен-примерно като някой от нас във форума или от практичен човек, който търси читава кола да го вози. При първия случай има минимален шанс една 155ца да се продаде на цена от около 2000лв. за мен лично 2-2300лв. беше тавана, който бях готов да заплатя за наистина перфектна 155ца.

Във втория вариант цената няма да е повече от 1500лв, защото практичните хора за тези пари могат да си купят Golf 3 или Audi или Opel дори малко по-нови като години и с климатици.

Масово 155ците висят с ГОДИНИ в мобиле, аз самия дали наистина дали на шега от 2г. си търсех 155 и си говорех как ще си купя...Е вече успях да си намеря читава на добра цена.

Какво купих аз колега за 1700лв. след като се пазарих с продавача и я свали от 2300лв.

- климатроник
- Отлично запазен салон
- Технически перфектно състояние(може би ще сменям дисковете че имат ръб, и ще си сложа моите амортисьори+ спирачни маркучи...но реално нищо належащо)
1.8 8клапановия двигател. Споменавам го защото той си е предимство. Аз лично трябва да видя наистина наистина перфектна 16в. за 1,7-2к. за да се замисля да я купя, защото 1.8 8клапана и десетки пъти по-евтин за експлоатация, което не трябва да се пренебрегва

Всъщност ако продаваш кенеф е по-голям шанса да я продадеш, защото някой би я купил за 1000лв. и да я досмаже от каране...Но запазена кола се продава многооо трудно...Ей питай колегата от Русе и неговата 1.8 8в. новото купе, която я мъче 2ра година...Също както и моята и искаха 3500лв. пред 1.5г....

Най-доброто което може да направиш е да си я караш или пък да я прибереш някъде на сухо да старее и да и се повишава стойнността. Но цени като 2к++лв. е просто немислимо да бъдат дадени...както казах примера е ясен мобиле.бг едни и същи обяви.
венци,колата е 16v 140кончета!колата е с климатроник и е на реални вече 157000км!с ГИ с годишна винетка гражданска преглед и т.н.благодаря ти за коментара!много си прав!:cheers:

face/off
09-08-2012, 20:31
Аз смятам че за всеки влак си има пътници,така че пускай я смело колега.Аз моята я продавах,бартеросвах и разколебавах до като най накрая успях да и взема 2200лв.Колата е 1.6 16V и си я гледах,макар че сега съжелявам че я дадох:(Успех с продажбата ако не си се разколебал!

MUROMAN
09-08-2012, 20:55
Аз смятам че за всеки влак си има пътници,така че пускай я смело колега.Аз моята я продавах,бартеросвах и разколебавах до като най накрая успях да и взема 2200лв.Колата е 1.6 16V и си я гледах,макар че сега съжелявам че я дадох:(Успех с продажбата ако не си се разколебал!

На теб ти казах,че ще те е яд.:hehe:

Моята кола също ще се постегне и съвсем скоро ще влезе в раздел Продава се.

Мисля да я пусна за 2500 лв с опцията , пазариш ли се свалят се от екстрите. Ако има пътници за влака Ок , ако не здраве.

Колега аз под 2500-2800 лв твоята не бих я дал.:cheers:

thecleaner
09-08-2012, 20:57
На теб ти казах,че ще те е яд.:hehe:

Моята кола също ще се постегне и съвсем скоро ще влезе в раздел Продава се.

Мисля да я пусна за 2500 лв с опцията , пазариш ли се свалят се от екстрите. Ако има пътници за влака Ок , ако не здраве.

Колега аз под 2500-2800 лв твоята не бих я дал.:cheers:

:hehe:

Аз па моята я дадох за 2400лв., преди 3-4 години с триста зора, таааааааа тия цени от 2500лв., са меко казано оптимистични ;)

MUROMAN
09-08-2012, 21:05
:hehe:

Аз па моята я дадох за 2400лв., преди 3-4 години с триста зора, таааааааа тия цени от 2500лв., са меко казано оптимистични ;)

Moже и така да е , времето ще покаже.
По-важното , е че са дали за Легендата повече пари отколкото искат сега за следващата(бившата) ти колица.:moon:

thecleaner
09-08-2012, 21:06
Moже и така да е , времето ще покаже.
По-важното , е че са дали за Легендата повече пари отколкото искат сега за следващата(бившата) ти колица.:moon:

Не фанах смисъла, разясни.

VFTI
09-08-2012, 22:22
Ако някой иска да си продаде колата- нека пусне цена, която е разумна за пазара и търсенето.
А ако някой се "опитва" да я продаде, то нека си и иска и 5 000лв. Но това е пазара и това са истините...

А другото е че стойността явно високата защото започнахме да говорим за суми над 2500лв. на колата се определя и от още две неща:
1. Ако има скъпи подобрения и е обслужвана с качествени части то на тази база може да се даде по-висока цена от фен или рейсър.
2. Ако колата е в наистина отлично ЗАВОДСКО състояние...

Face off продаде неговата преди 1г. и 3м. Тогава най-евтиния Mercedes CLK беше 6800лв, а сега е 3500лв.

Успех на всички бъдещи и бъдещи бивши собственици:):):):)

Alfa User
09-08-2012, 22:36
За съжаление това е реалността вече ... колкото и да сме си гледали любимата кола, пари за нея може да даде единствено друга луда глава (демек сектант) ...
Общия купувач ще гледа да мине тънко и принципно да "изклати" продавача.
Не знам защо искаш да си продаваш колата, колега, но не очаквай кой знае какво от продажбата.
каквото и да си намислил да купуваш в последствие - надявам се колата да попадне на добър нов стопанин, за да се запази минимум в сегашното си състояние !

Dimicha
09-08-2012, 23:22
Абе то май това е пазарът на коли на тая възраст като цяло...Един колега, счетоводител, преди време караше Мазда на приблизително същите години като нашите каляски. Купил я за 2500, налял около 1000 лв за консумативи и ремонти и след година искаше да я продаде за 3500 :D Щото й бил "придал голяма стойност" Е няма как да стане... Той може да й е придал стойност, но и е употребил голяма част от тая стойност. Да не говорим, че тая кола с 1.5 двигател му гореше горе-долу колкото мойта Алфа. В крайна сметка се отказа да я продава.

Furious 155
10-08-2012, 00:22
Не фанах смисъла, разясни.

155>156 :hehe:

thecleaner
10-08-2012, 00:25

Първо. 56цата е свалена от продажба.
Второ. 55цата се продаде 12 годишна, точно колкото е и 56цата в момента ;)
Трето. 55цата когато се продава, беше в перфектно състояние, продавах я 2 месеца и единствения който се обади си я купи, а на 56 и беше такава цената, че новия собственик за година каране, не беше сменил нищо освен маслото и колата имаше да се ремонтира, а тук обажданията бяха по 3-4ри на ден, по инфо от сегашния собственик, такаааааааа чееееее колкото и странно да звучи 56 лично за мен е по конвертируема от 55.

Tonimir
10-08-2012, 03:13
колеги обмислям варианта за продажба на колата ми!въпроса ми е според вас каква цена мога да искам на колата?колата е в перфектно състояние и работи без грешка!
Няколко пъти съм си мислил по тази тема. А моята 155 е поддържана до последния детайл в нея. Много пари съм влял в нея. И както да я смятам, повече от 2500 няма как да и искам. А на такава цена (или по малко) си е просто подарак.

Та за това осъзнах това което Венци написа:

Така, че или я караш докато замре тотално, след което на части и другото отива на вторични.
Или си я поддържаш и запазваш с идеята, че след 15-20 години, този модел ще е уникат. Като за целта ще ти трябва закрит гараж. И вече през годината един два пъти я освежаваш и раздвижваш.
Аз лично смятам да направя така. /ще видим, дали ще имам възможност, съдбата ще покаже :D/ като лично смятам, че 155цата е модел, който може да се впиши в бъдеще като "класика", за разлика от 145/146 или 156.

digitalundgrd
10-08-2012, 12:05
Общо взето проблема с продажбата е за човек, който си е гледал колата като писано яйце, вкарал е в нея една 4-5 цифрена сума, но в същност купувача вижда една 10+ или 15+ годишна Алфа и не му дреме и не оценява какво си правил ти по колата.

Ако си на зор - продаваш я за без пари, ако ли пък не си...караш и продължаваш да наливаш като колата си остава вечно твоя :) Има и трети вариант, който не е много приятен, но поне можеш да вземеш някакви по-приемливи пари - колата се почва на части... :(

Това е съдбата на една истинска Алфа за съжаление...

MUROMAN
10-08-2012, 13:06

Ванката отново чете между редовете. ;)

---------- Post added at 10:06 ---------- Previous post was at 10:03 ----------

Общо взето проблема с продажбата е за човек, който си е гледал колата като писано яйце, вкарал е в нея една 4-5 цифрена сума, но в същност купувача вижда една 10+ или 15+ годишна Алфа и не му дреме и не оценява какво си правил ти по колата.

Ако си на зор - продаваш я за без пари, ако ли пък не си...караш и продължаваш да наливаш като колата си остава вечно твоя :) Има и трети вариант, който не е много приятен, но поне можеш да вземеш някакви по-приемливи пари - колата се почва на части... :(

Светльо това мисля,че напълно изчерпва темата.:beer:

don_pepone
10-08-2012, 14:24
Има и един по-брутален вариант, а именно да се направи едно каско на добра стойност и да се бутне по някой баир. Само дето малко хора ще имат "сърце" да направят това.
П.С. Имам познат които по подобен начин си изкара пари , които никога нямаше да вземе на колата си ( не беше алфа)

VFTI
10-08-2012, 19:22
Какво каско? При положение, че колата по оценка на шваке съвсем легално като я прехвърляхме я оцениха на 500лв.

Тоест. Ще направиш каско на 2000лв. при някой застраховател ще платиш 300лв. ще я направиш тотал. И в крайна сметка ще ти изплатят 500лв...и то след 3-4месеца. Застрахователите са страшни мошеници. Такива тоталки се правят на наистина по-скъпи коли.

Иначе виждам, че все пак на пазара има меракли за 155 чух вече един двама да търсят читава.:beer:

Dimicha
10-08-2012, 19:41
Да не говорим, че е застрахователна измама и изобщо не би трябвало да се коментира. Макар че самите застрахователи, както казва Венци, са страшни мошеници и всички сме им роби с тея ГО дето плащаме...

vilo_155
10-08-2012, 19:44
16v ли беше?

Защо?
1. Защото са Алфа Ромео

- климатроник
- Отлично запазен салон

Не си втория,поне трима сме и аз лично не съжелявам за избора си.

don_pepone
10-08-2012, 20:17
Какво каско? При положение, че колата по оценка на шваке съвсем легално като я прехвърляхме я оцениха на 500лв.

Тоест. Ще направиш каско на 2000лв. при някой застраховател ще платиш 300лв. ще я направиш тотал. И в крайна сметка ще ти изплатят 500лв...и то след 3-4месеца. Застрахователите са страшни мошеници. Такива тоталки се правят на наистина по-скъпи коли. :

Нее точно така Венци , има си начини,дори ако нее тотал ами само се опишат щети разни е по-добре като е стара колата ;) но наистина не му е мястото да се обсъждат тия неща.
Иначе и на мен може да ми се наложи да продам Алфуната,ако тръгна да бачкам извън БГ.... далеч не ми се дава,но и не искам да седи в гаража като няква антика. Само дето няма пазар и всеки иска за има няма 2к да кара кола в идеално състояине,че и газ ако има .. :)

thecleaner
12-08-2012, 14:57
Края на една легендарна 155 ца, след 5 години вярна служба, участвала в няколко трак и драг дея, и 100ци стреет състезания :(

http://www.youtube.com/watch?v=bGM1I0u5nYI&feature=youtu.be

Alfa User
12-08-2012, 16:45
Къса ми се сърцето, като я гледам така ...

Нека я запомним с хубаво :

http://legend155.weebly.com/uploads/1/0/9/7/10970276/6419520_orig.jpg

http://legend155.weebly.com/uploads/1/0/9/7/10970276/8616059_orig.jpg

:rip:

digitalundgrd
12-08-2012, 19:10
... Има и трети вариант, който не е много приятен, но поне можеш да вземеш някакви по-приемливи пари - колата се почва на части... :(

R.I.P. :heavy_cry:

Поне маторя ще живее, макар и в друга алфа ;)

don_pepone
12-08-2012, 19:24
Чак жал ми стана да еба... Но нека гледаме от друг ъгал на нещата. Щом мотора ще отиде на друга,все едно е като донор на сърце ... едно добро дело :)

vaklinator
12-08-2012, 19:39
Браво! вичко ще отиде някаде.. някой неща дори ще станат на лъжици и вилици...:)

Dimicha
12-08-2012, 22:02
Ее, що разпарчадиса убавата Алфуна бре.... :( Тая Алфуна наистина е легендарна-преди да се реша да купя моята съм ти изгледал сигурно всичките клипчета в тубата и в бокса, така че донякъде тя ме вдъхнови.

VFTI
12-08-2012, 22:45
http://www.youtube.com/results?search_query=vfti&oq=vfti&gs_l=youtube-reduced.12...25687.27096.0.60614.4.4.0.0.0.0.267.5 59.1j2j1.4.0...0.0...1ac.SI8H0owlS0Y

Аз лично не съм и правил такива снимки...надявах се да не се появят...

Наистина ми беше супер жалко да я разглобя. Знам че тази кола можеше да ме вози още 100хил км. на цялата газ и нищо по нея нямаше да се развали. Разглобих я с всичко платено до края на годината, но просто ръждата взе връх. Това е самата истина. Взех я "тръгнала" и е нормално след 5 тежки зими проблемите да се задълбочат толкова много. Наистина ситуацията беше трагична. Чак като я разглобихме и я разгледах зад ботуши, подкалници разбрах колко сериозно беше всичко.

Иначе бих си я прибрал и запазил, а до края на годината щеше да бъде бегачката. Просто получих предложение за покупка на двигателя от колегата souze и реших, че така ще е най-добре за нея... Скоро двигателя й пак ще работи нервно и ще тупти....

Многооооооо емоции ми донесе тази кола, адски много...неописуемо много...Няма какво да кажа повече, перфектния автомобил, амин.:online2long: Хубавото е че си купих пак 155 така че друга легенда ще започне да живее в мен и банковата ми сметка :tooth: :smartass:

MUROMAN
13-08-2012, 09:45
http://www.youtube.com/results?search_query=vfti&oq=vfti&gs_l=youtube-reduced.12...25687.27096.0.60614.4.4.0.0.0.0.267.5 59.1j2j1.4.0...0.0...1ac.SI8H0owlS0Y

Аз лично не съм и правил такива снимки...надявах се да не се появят...

Наистина ми беше супер жалко да я разглобя. Знам че тази кола можеше да ме вози още 100хил км. на цялата газ и нищо по нея нямаше да се развали. Разглобих я с всичко платено до края на годината, но просто ръждата взе връх. Това е самата истина. Взех я "тръгнала" и е нормално след 5 тежки зими проблемите да се задълбочат толкова много. Наистина ситуацията беше трагична. Чак като я разглобихме и я разгледах зад ботуши, подкалници разбрах колко сериозно беше всичко.

Иначе бих си я прибрал и запазил, а до края на годината щеше да бъде бегачката. Просто получих предложение за покупка на двигателя от колегата souze и реших, че така ще е най-добре за нея... Скоро двигателя й пак ще работи нервно и ще тупти....

Многооооооо емоции ми донесе тази кола, адски много...неописуемо много...Няма какво да кажа повече, перфектния автомобил, амин.:online2long: Хубавото е че си купих пак 155 така че друга легенда ще започне да живее в мен и банковата ми сметка :tooth: :smartass:

RIP. :notworthy:

Tonimir
13-08-2012, 10:38
Има и един по-брутален вариант, а именно да се направи едно каско на добра стойност и да се бутне по някой баир. Само дето малко хора ще имат "сърце" да направят това.
П.С. Имам познат които по подобен начин си изкара пари , които никога нямаше да вземе на колата си ( не беше алфа)

Нее точно така Венци , има си начини,дори ако нее тотал ами само се опишат щети разни е по-добре като е стара колата ;) но наистина не му е мястото да се обсъждат тия неща.
Иначе и на мен може да ми се наложи да продам Алфуната,ако тръгна да бачкам извън БГ.... далеч не ми се дава,но и не искам да седи в гаража като няква антика. Само дето няма пазар и всеки иска за има няма 2к да кара кола в идеално състояине,че и газ ако има .. :)

Застрахователна измама си е както и да го погледнеш! А и по добре колата да си "умре" на вторични отколкото да я мяташ през някой хълмове. И поне най малкото е че ще отнесеш Акт с глоба 100-150 лв.

http://www.youtube.com/watch?v=bGM1I0u5nYI&feature=youtu.be
Добре де, не че искам да се меся, но защо трошите здрав джам? Утре като на някой от нас му потрябва оригинален джам, нали ще го търси :-/

Иначе наистиан R.I.P на една истинска легенда. Но добрата новина, че живя като достойна алфичка и е оставила много спомени при много хора :)

thecleaner
13-08-2012, 16:36
Застрахователна измама си е както и да го погледнеш! А и по добре колата да си "умре" на вторични отколкото да я мяташ през някой хълмове. И поне най малкото е че ще отнесеш Акт с глоба 100-150 лв.

Добре де, не че искам да се меся, но защо трошите здрав джам? Утре като на някой от нас му потрябва оригинален джам, нали ще го търси :-/

Иначе наистиан R.I.P на една истинска легенда. Но добрата новина, че живя като достойна алфичка и е оставила много спомени при много хора :)

Дръжката беше по ценна в случая, а джама остана свален...

andro88
13-08-2012, 17:54
Ни в клин ни в ръкав искам да ви пусна ей това откъсче от Top Gear. Аз настръхвам при подобно говорене за Алфа. Коя да е Алфа.
Вижте го и вие, понеже е 155. 155 Q4

http://www.youtube.com/watch?v=jYMyv9eJNpI&feature=related

TS
14-08-2012, 22:42
http://www.youtube.com/watch?v=zV8FWavCzTI&feature=related :hmm:

mitaka_cs
14-08-2012, 23:07
http://www.youtube.com/watch?v=zV8FWavCzTI&feature=related :hmm:

Само дърт диск може така мощно да се откине. ШОУ :)

Alfa User
14-08-2012, 23:21
Бъркаш колега ... на последния кръг от Endurance Trophy-то новите дискове на Импрезата не издържаха, и единия се скъса ...
Ето и снимчета (мои) :

https://lh3.googleusercontent.com/-yeskq7mRhkQ/T1YFrQPf_ZI/AAAAAAAANgg/dgsRN6GAgGs/s720/DSC_9454.JPG?gl=BG

https://lh4.googleusercontent.com/-3URydiZNoMs/T1YFs8TGPDI/AAAAAAAANgo/yDGcBnyEK-k/s1024/DSC_9461.JPG?gl=BG

Това "изживяване" не го пожелавам на никой...

mitaka_cs
14-08-2012, 23:39
И все пак си е шоу :D Брембото е стискало много продължително.
На диска дизайна обаче ми е леко:hmm: Очевидно е счупен където е товарен най-много, а баш там му липсва много месо.
За подобно счупване освен 'разпъване може и перпендикулярна на равнината на диска сила да помогне, де да знам.
Искам диаметър на счупения и на неизползван диск:p

ivangenchev
15-08-2012, 11:38
Ни в клин ни в ръкав искам да ви пусна ей това откъсче от Top Gear. Аз настръхвам при подобно говорене за Алфа. Коя да е Алфа.
Вижте го и вие, понеже е 155. 155 Q4

http://www.youtube.com/watch?v=jYMyv9eJNpI&feature=related

Супер е Q4-ката ама да и бяха затворили предния капак както трябва, че дясната скоба не е хванала и много грозно седи :)

PEPI-2ALFA
16-08-2012, 05:04
Разглобих я с всичко платено до края на годината, но просто ръждата взе връх.
И моята 146 я чака същата съдба в края на годината. Както всичко немско ръждата и е мнооого яка :guillotine:

Dimicha
17-08-2012, 11:34
Колеги, имам едно питане свързано със защита от ръжда. Отдолу колата е покрита оригинално с нещо като гумирана боя, обаче забелязах, че съм я остъргал на едно-две места до гол метал. С какво да напръскам там, че да не ръждяса...И най-вече как да почистя мястото за да не остане мръсотия отдолу. А ако е тръгнала ръжда и напръскам с нещо отгоре, има ли вероятност да стане по-зле като запечатам ръждата...т.е. трябва ли да се обработва предварително с някакъв препарат?

MUROMAN
17-08-2012, 13:50
Колеги, имам едно питане свързано със защита от ръжда. Отдолу колата е покрита оригинално с нещо като гумирана боя, обаче забелязах, че съм я остъргал на едно-две места до гол метал. С какво да напръскам там, че да не ръждяса...И най-вече как да почистя мястото за да не остане мръсотия отдолу. А ако е тръгнала ръжда и напръскам с нещо отгоре, има ли вероятност да стане по-зле като запечатам ръждата...т.е. трябва ли да се обработва предварително с някакъв препарат?

Измиваш мястото добре , може и да го обезмаслиш(Меглио),
след това го намазваш на няколко слоя с Протекта 3в1 (основа,боя и грунд в едно), има го почти във всяка железария и строителен магазин. :Lkingsmiley:

Dimicha
17-08-2012, 15:00
Измиваш мястото добре , може и да го обезмаслиш(Меглио),
след това го намазваш на няколко слоя с Протекта 3в1 (основа,боя и грунд в едно), има го почти във всяка железария и строителен магазин. :Lkingsmiley:

Благодаря ти, колега! :)

kendo
18-08-2012, 12:12
На Ланчата след Протектата минах цялото дъно с боя смесена с гума на прах.Получи се много добро еластично покритие.

toki4a
18-08-2012, 19:28
аз пък препоръчвам на колегата да мине засегнатите участъци с БОДИ 999!, и после така лекичко да си го намаже с корабна боя!.....
става си ..чуккк:mrgreen:

don_pepone
19-08-2012, 12:03
Пичове излезе ми лек проблем от вчера.
Не бях карал колата от 12-13 дни и като я запалих,неми огасна лампата на ABS-a ,гася я и пак паля и се оправя,а понякога чак от вторият път изгася. Досега нее правила така и ме хвърли в шах. До последното каране преди 2 седмици някъде нее имало проблем,вчера навъртих 150 км и при всяко палене почти ми правеше така.

vaklinator
20-08-2012, 12:05
Пичове излезе ми лек проблем от вчера.
Не бях карал колата от 12-13 дни и като я запалих,неми огасна лампата на ABS-a ,гася я и пак паля и се оправя,а понякога чак от вторият път изгася. Досега нее правила така и ме хвърли в шах. До последното каране преди 2 седмици някъде нее имало проблем,вчера навъртих 150 км и при всяко палене почти ми правеше така.

Скъсало ти се е маншончето на карето и датчика ти е загнязан с грес и дава грешка. Виж на кое каре ти е мръсно с чернилка :)

mimouzunov
20-08-2012, 12:14
Скъсало ти се е маншончето на карето и датчика ти е загнязан с грес и дава грешка. Виж на кое каре ти е мръсно с чернилка :)

Според мен неможе да е от това! Преди време като сменях карета маншони и тн бях умазал с грес доста старателно всичко и АБС-а си деистваше. Може би някоя от клемите под задната седалка или отпред около тампоните на макферсона не дава контакт... Ако е умазано с грес и други мизерии лампата ще светне чак когато колата е в движение (евентуално)...

Dimicha
20-08-2012, 13:34
ABS-ът има самодиагностика.Трябваше да се даде на маса една от трите клеми на буксата за диагностика,която виси някъде в двигателния отсек...но забравих коя. :D После даваш на контакт и то почва да светка кодове-потърси в упътването....аз съм го правил,даде ми pump motor failure или нещо такова. Може да ти помогне да се ориентираш поне

don_pepone
20-08-2012, 21:21
Маншоните са ми ОК. Предните букси ги проверих и те са ОК,само задните не съм гледал,че не ми се развиваха болтовете на седалката. Колата го прави произволно,но вчера ми го направи само сутринта и после цял ден беше ОК ... странна работа

radostin_ivanov
20-08-2012, 22:04
Същия проблем имах и аз преди години,сменях даже цялата централа на абс и след време пак спря да работи,и в крайна сметка се предадох и си карам без абс.

don_pepone
20-08-2012, 22:24
Ааа това нее оферта с моето каране :),трябва да си работи всичко,особенно зимата .

mimouzunov
20-08-2012, 23:26
Ааа това нее оферта с моето каране :),трябва да си работи всичко,особенно зимата .

Трябва да намериш писанията за електрото! Там имаше писано отпред на буксата кои пиносе са за датчиците и може да се боднеш с един уред да ги провериш. По спомен всички бяха по 1К. Ако изнамеря нещо ще пиша...

Furious 155
20-08-2012, 23:38
Като за начало може да изключи и включи наново сите куплунзи към датчиците, че защо не и на самия абс модул. Едно опресняване на контактите може да има желания ефект.

don_pepone
22-08-2012, 17:21
Това и на мен ми се струва вариант,предвид че не карам колата много напоследък ,а като седи една кола и се почват аномалиите :)

don_pepone
22-08-2012, 19:22
А бре секта,някой запознат ли е с мерцедесите и по-точно с компресорите :) Ровя се напоследък ама не могада разбера в крайна сметка Компресора на мерга. дали върти постоянно или зацепва посредством съединител на някви обороти,

Dimicha
22-08-2012, 20:03
Колеги, ръчната ми не държи дясното колело. Гледам, че дясното въженце е по-отпуснато, а кобиличката, на която са закрепени двете въженца и съответно жилото, което отива към лоста на ръчната, стои на една страна. Как да го регулирам това нещо? Търсих по темите и в упътването, но нещо не мога да намеря??

Alfa User
22-08-2012, 21:19
А бре секта,някой запознат ли е с мерцедесите и по-точно с компресорите :) Ровя се напоследък ама не могада разбера в крайна сметка Компресора на мерга. дали върти постоянно или зацепва посредством съединител на някви обороти,

Не се смятам за капацитет, но доколкото знам, компресора е постоянно зацепен (за коляновия вал ако не греша) за разлика от турбината, която се задейства над определни обороти. Затова и в мненията из нета за двете системи се говори обикновено, че в ниските обороти компресора всъщност товари мотора, но пък го няма резкия скок в мощността в последствие, за разлика от турбото - не товари в ниските, но се усеща осезателно при "kick-in"-момента ...
На мен ми е интересен и друг момент - всички знаем за турбо-лага ... и как се решава в системите с турбини. Това го няма при компресора, но как се решава проблема с разтоварването на повишеното налягане от компресора при рязко връщане на газта в сравнение с турбинираните системи (blow-off клапана) ?

митака-пловдив
22-08-2012, 21:58
С променлива геометрия на турбината.

don_pepone
22-08-2012, 22:37
Не се смятам за капацитет, но доколкото знам, компресора е постоянно зацепен (за коляновия вал ако не греша) за разлика от турбината, която се задейства над определни обороти. Затова и в мненията из нета за двете системи се говори обикновено, че в ниските обороти компресора всъщност товари мотора, но пък го няма резкия скок в мощността в последствие, за разлика от турбото - не товари в ниските, но се усеща осезателно при "kick-in"-момента ...
На мен ми е интересен и друг момент - всички знаем за турбо-лага ... и как се решава в системите с турбини. Това го няма при компресора, но как се решава проблема с разтоварването на повишеното налягане от компресора при рязко връщане на газта в сравнение с турбинираните системи (blow-off клапана) ?

Той им връзка постоянно с вала ,но някой са зацепени постоянно ,а други се включват като климатиците с някакъв електрически съединител ( по скоро електромагнитен), въпросът ми е на мерцедеса точно от кои е ,че намирам разногласни мнения.
Разтоварването става пак чрез Блоу-офф клапан,то няма как иначе ( може да пръсне нещо от пренадув.)
П.С. На мен ми е най-оферта ако се пуска когато аз реша,примерно го настройвам на някви обороти ( над 3000) и хем не товари в ниските да дига само разхода и то безцелно и като си караш кротко да е като нормална колица,хем като изпомпаш яко да те изпъва на седялката :)
Поизчетох доста за разликите между компресора и турбото и мисля ,че компресора си е мноо по-удачен вариант,особенно ако не се гони голямо налягане и респективно много коне. Много по-малко грижи има от едно турбо- нямаш греене излишно, опасност от недосмазване в стотиците хиляди обороти като при турбото и дето се вика няма кво да му се счупи толкова,а при едно турбо.... И ако се включва при обороти си е супер,като се избегне натоварването в ниските...абе за мен е по-добре особенно затова което искам ( буст около0.4-0.5)

mimouzunov
23-08-2012, 11:23
На Мерцедеса (С230) с които аз се занимавах преди време беше с ЕЛЕКТРО съединител компресора!

reloading
24-08-2012, 16:31
http://www.cars.bg/u748177 Някой виждал ли е този звяр ,че ми хвана окото ;)

toki4a
24-08-2012, 23:26
щом ти е хванал окото !. скачай!;)

to6ko
25-08-2012, 00:22

Колега зацепва се посредством ел.магнит на принципа на климатичния компресор!!!И се включва на 2000 оборота!

don_pepone
25-08-2012, 08:38
Ясноо,мерси на всички. А това за включването на 2000об,вече си зависи кой на колко го направи, при мергела си включва там,но аз мисля да го направя към 3к оборота,за да мога да си я карам като дейли кар градско и навънка,все пак при 3к съм на 110,което долу горе бива като скорост. Само трябва да се донадъхам още малко и ще скоча в "батака" и аз :)
OEM каза ще удари едно рамо за софта,а хардуерно почти всико сам ще си направя. За управлението за включване на оборотите също съм уредил нещата с един авер ( мислим посредством мап сензор и една платчиза към него да направим нещата).
П.С. Както говоря май съм го решил вече :) и остава само да си взема отпуската,но кога щее не се знае
Сори че пиша в тоя раздел,но още не съм на 100% сигурен че ще го напрая и не искам да пускам нова тема,но определено не си чеша езика само :)

Furious 155
25-08-2012, 20:35
ПИТАНКА:
От каква кола - фиат, алфа или ланча, по-нова от 155, може да се свалят предните спирачни апарати и да станат, без нужда от преправяне или планки по шенкелите, на диск 257.5мм??? Идеята да не е апарат бендикс с проблемите с водачите!

п.п. Като се замисля, колата може и да не е италианска за донора! :)
п.п.2 в краен случай съм навит да сменя дисковете с 284мм, но с преходни планки за съотвените апарати, за да не се пипат шенкелите.

Tedo
25-08-2012, 21:28
Фиат браво.
Освен че системата не е бендикс площта на накладките е по-голяма но ефекта е съмнителен доколкото знам

Furious 155
25-08-2012, 22:48
Фиат браво.
Освен че системата не е бендикс площта на накладките е по-голяма но ефекта е съмнителен доколкото знам
Същите като на 145 1.4 и 1.6 . Идеята ми е да ги сменя с по-ново поколение, не от същите години спирачки.

dani_ku4eto
25-08-2012, 23:09
Фиат браво.
Тедич,голем си,така е площа на накладките е по голяма и то не малко,съответно и спирането е по добро знам го от личен опит,и още един плюс,няма го гадното тропане на водачите.

don_pepone
26-08-2012, 10:46
Пичове,аз на Шестака съм с 284 мм диск и апарати Гирлинг ,незнам дали са апаратите като на 257мм дисковете,ама никога нее имало някви тракане чукане и тн. от към водачите,а тука всеки се оплаква от това.

pace
26-08-2012, 16:20
Чудя се аз на мойта дизеларка................ разгори ли много върви,красавицата се оказа звяр :D

don_pepone
27-08-2012, 10:20
Хора.изпаднал съм в един размисъл и се надявам някой да може да ми подскаже :)
След многото изчетена информация,констатирах,че ако сложа компресор ми е необходим рециркулационен блоу-офф,обаче той ще разтовари едвам когато върна газта и вакума в колектора се повиши.... а какво става когато давам газ(съответно няма вакум в колектора) и налягането се покачи над това което искам(0.4-0.5) и сместта почне да беднее
Та се чудя как да си регулирам налягането докато подавам газ,без да наливам пари за буст-контрол и тн. Или казано иначе,търся един вид блоу-оф , който реагира само на налягане,без вакум управление

vegatta
27-08-2012, 12:13
нещо не си прочел както трябва...
Самия компресор си има байпасен клапан който регулира налягането, а blow off-а ще ти трябва за да разтовари излишното налягане при затворен дросел

don_pepone
27-08-2012, 13:30
Интересно,това съм го пропуснал. А този байпасен клапан настройва ли се на определено налягане или е с фиксирано такова?

vegatta
27-08-2012, 16:11
Интересно,това съм го пропуснал. А този байпасен клапан настройва ли се на определено налягане или е с фиксирано такова?

мисля че на Ийтън-ните беше фиксиран ама винаги може да се направи да не е

BiTurbo
27-08-2012, 16:37
Здравейте колеги!
Две бързи питания:

1. Колко са дълбоки "хралупите" за предните говорители на таблото? Знам само, че са 10ки. Ето това например ще влезе ли като у дома си:
http://aval-bg.com/car-audio/pioneer/govoriteli/pioneer-ts-g1013i

2. Това тракане на спирачките ме убива и мен. От браво кой мотор стават за 155-цата? И правилно ли съм разбрал, че хем не тракат, хем спират повече, хем си заспиват без проблеми на 155-цата.

Мерси.

don_pepone
27-08-2012, 16:42
Колега,много е вероятно да не можеш да си щракнеш мрежичката отгоре,понеже за тъблото ти трябват еднолентови говрители ,а тези не са и стърчат малко повечко.
вариант е ако можеш да ги монтиращ отвътре.тоест да ги вкараш в тъблото,но това трябва да се прецени на място.

Gandi_MC
27-08-2012, 23:28
Колега,аз за предна линия съм с двулентов Pioneer и нямам никакъв проблем с решетките!Мога да кажа че свирят доста добре и стават перфектно на нашите легенди!Надявам се да съм бил полезен!!!

Alfa User
27-08-2012, 23:56
Не е важно дали са едно- или дву-лентови говорителите - важното е по височина габарита на говорителя да отговаря на дълбочината на гнездото.
Аз съм с двулентови Sony, и също нямам проблем с монтажа на решетката, макар да не ми харесват като звук ...

Furious 155
28-08-2012, 00:53
Не е важно дали са едно- или дву-лентови говорителите - важното е по височина габарита на говорителя да отговаря на дълбочината на гнездото.
Аз съм с двулентови Sony, и също нямам проблем с монтажа на решетката, макар да не ми харесват като звук ...
Те никои говорители монтирани в таблото на 155 няма как да ти харесат... и аз ползвам 10см JBL двулентови - решетките върху тях са леко натиснати, но пък това ги държи по местата им години вече.
Истината е да сложиш 2 говорителя като за високи в таблото горе, а във предните врати, да се сложи допълнително тяло и в него монтираш говорител тип мид-баси и става доооста по-прилично.

Alfa User
28-08-2012, 03:11
Абе .... музика ... на кой му трябва музика - 155 не е правена да се слуша в нея музика - двигателя пее повече от чудесно над 3000 об/мин :)

И едно въпросче - за тазгодишния Тракдей ще правим ли някаква организация за масово нахлуване на Легенди на пистата ???
Примерно както сме правили преди - сборен пункт на пазара в с. Труд в предварително уречен час ???

don_pepone
28-08-2012, 07:25
Абе .... музика ... на кой му трябва музика - 155 не е правена да се слуша в нея музика - двигателя пее повече от чудесно над 3000 об/мин :)

Ооо дааа, на мен дори ми си сее случвало да забравя да си пусна музиката ( и то редовно), карам и си се унасям в звукът на шестака,докато някой в колата не пита " абе що не пуснеш музика" :)

VFTI
28-08-2012, 09:38
Ооо дааа, на мен дори ми си сее случвало да забравя да си пусна музиката ( и то редовно), карам и си се унасям в звукът на шестака,докато някой в колата не пита " абе що не пуснеш музика" :)

Аз пък мислех, че шестаците фабрично излизат без място за касетофон :mrgreen: :tooth: :tooth: :go::go:

vegatta
28-08-2012, 09:44

И едно въпросче - за тазгодишния Тракдей ще правим ли някаква организация за масово нахлуване на Легенди на пистата ???
Примерно както сме правили преди - сборен пункт на пазара в с. Труд в предварително уречен час ???

Аз като гледам нема да има много 155-ци на тракдея

don_pepone
28-08-2012, 11:11
Аз пък мислех, че шестаците фабрично излизат без място за касетофон :mrgreen: :tooth: :tooth: :go::go:
Ша ма побъркаш чесно,ам си прав да го еба :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Аз като гледам нема да има много 155-ци на тракдея

Пффф мамка му аз пак няма да мога да присъствам :( :( :( псина ми от тая работа,нямам време за нищо (2-години не съм зимал отпуска)

pace
28-08-2012, 12:29
Има ли разлика в маслата 15-40 за бензин и 15-40 за TD,тоест,може ли 15-40 за бензин да се сипе на ТД мотор

davidoff_bg
28-08-2012, 12:43
http://www.vbox7.com/play:191bf3aa72

---------- Post added at 12:43 ---------- Previous post was at 12:42 ----------

http://www.vbox7.com/play:191bf3aa72 - Новото Видео на рапъра Davidoff със специалното участие на Алфа 159

Alfa User
28-08-2012, 13:30
http://www.vbox7.com/play:191bf3aa72

http://www.vbox7.com/play:191bf3aa72 - Новото Видео на рапъра Davidoff със специалното участие на Алфа 159

A т'ва що за спам е ???

Furious 155
28-08-2012, 14:25
Има ли разлика в маслата 15-40 за бензин и 15-40 за TD,тоест,може ли 15-40 за бензин да се сипе на ТД моторАми зависи от производителя - някои пишат че маслата им стават и за бензин и дизел - примерно лики молито 10-40 е така. Зависи от производителя, макар че сякаш и това при тях е за да се продават и от двата "типа" масло, а разлика може почти да няма.

MUROMAN
28-08-2012, 16:22
A т'ва що за спам е ???

Объркали са се колегите,споко. ;)

Ако не влизат говорителите (решетките ви пречат) се реже вътрешната пластмасова решетка и заспиват нещата.

Sony не са много добре за авто музика*говоря за ниския Масов клас*.Само високите им серии свирят добре.

За маслото на ТD не би трябвало да има разлика според мен. :Lkingsmiley:

reloading
28-08-2012, 18:18
Някой от Руси ? :)

Случайно да е на някой колега ?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11340446105148637&f1=details

Някой да е ходил на огред ?

pace
28-08-2012, 19:47
Ами зависи от производителя - някои пишат че маслата им стават и за бензин и дизел - примерно лики молито 10-40 е така. Зависи от производителя, макар че сякаш и това при тях е за да се продават и от двата "типа" масло, а разлика може почти да няма.
Значи да сипвам смело?

radostin_ivanov
28-08-2012, 20:37
155-та роди стартер,раждането премина без усложнения,бебето е вън.

don_pepone
28-08-2012, 23:10
Хех братле честито и аз свалях преди година..... то баси ражданеето 3 часа сваляне :big_whoops:

VFTI
29-08-2012, 12:51
До преди години нямаше дизел масла.

100% от "бензиновите" масла стават за дизели. Обратното обаче не е много валидно, защото масово си има масла за бусове, камиони,трактори и т.н..а и повечето дизелови масла нямат бензинови класове или те са много ниски. :)

pace
31-08-2012, 00:08
До преди години нямаше дизел масла.

100% от "бензиновите" масла стават за дизели. Обратното обаче не е много валидно, защото масово си има масла за бусове, камиони,трактори и т.н..а и повечето дизелови масла нямат бензинови класове или те са много ниски. :)
Питам,че един познат докарва от Германия хубаво масълце на добра цена но никъде не пише че става за D-TD мотори,преди карах бензиновата Дедра с него и съм доволен от маслото та за това питам дали може да сипя на дизеларката...........некой запознат ли е с марката Simoni Racing че от днес съм с такива пружини:rosso_spider:

Furious 155
31-08-2012, 00:40
некой запознат ли е с марката Simoni Racing че от днес съм с такива пружиниталянци са - http://www.simoniracing.com/simoniracing/simoni/home.html седалките им изглеждат доста добре. Трябва да са ок. Ще кажеш до година-две ако има проблеми. :)

pace
31-08-2012, 01:29
талянци са - http://www.simoniracing.com/simoniracing/simoni/home.html седалките им изглеждат доста добре. Трябва да са ок. Ще кажеш до година-две ако има проблеми. :)
159-еврА само предните...:big_money:

don_pepone
01-09-2012, 13:35
:( :( :( Eeee.. Днес ходих да си взима и платя Компресора от мерцедеса и се оказа че са го продали :( мамкаму,ама така става като ме няма в града и ходя по командировки. много мее яд

TS
02-09-2012, 18:11
Най-накрая си намерих пружини "Айбах". :) :horror: Купих ги от Венци,(VFTI).
Благодарности на Тошко :):drinking::drunk:

Furious 155
02-09-2012, 20:09
Аз пък днес освежих фаровете отвътре и определено вида им е повече от задоволителен - довечера ще видя как са на светене. :) Върху стъклото на фара отвътре имаше слой гадости, върху лещата на късите и от двете и страни - също. Само на дългата рефлектора беше почистен със сгъстен въздух и всичко обратно бе сглобено. Тест на автомивка показа че сякаш са добре оплътнени стъклата на фаровете.
Останах приятно изненадан колко лесно и достъпно се разглобява бош фара.
...а всичко тръгна от това че вчера се опитах да сменя неработещ диоден габарит и се оказа че е доста кофти стопен и ваденето беше само в посока към стъклото на фара.
Ето и фото от вечерта - кристални станаха стъклата
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=100010&d=1346620537

mimouzunov
02-09-2012, 21:48
Имам питанка!
Интересувам се какъв е протокола за комуникация с "компютъра" на верижна баба!?
SAE J1850 PWM(41.6Kbaud)
SAE J1850 VPW(10.4Kbaud)
ISO9141-2(5 baud init,10.4Kbaud)
ISO14230-4 KWP(5 baud init,10.4 Kbaud)
ISO14230-4 KWP(fast init,10.4 Kbaud)
ISO15765-4 CAN(11bit ID,500 Kbaud)
ISO15765-4 CAN(29bit ID,500 Kbaud)
ISO15765-4 CAN(11bit ID,250 Kbaud)
ISO15765-4 CAN(29bit ID,250 Kbaud)

Тия изброените не са маи (OBDII са) (то е ясно де... кан връзка и баба :horror: )!! Остава да е примерно KW1281 или някои първобитен вариант на iso9141/iso14230...

Milcho
02-09-2012, 22:45
Честито колеги http://novinal.com/show/1448/Propan-butanat-poskapva-sas-7-stotinki :brickwall: . Ама като сме овце и си мълчим това заслужаваме...

mordohy
03-09-2012, 10:04
Честито колеги http://novinal.com/show/1448/Propan-butanat-poskapva-sas-7-stotinki :brickwall: . Ама като сме овце и си мълчим това заслужаваме...
Ами честито!
Аз вече на държавни служители и фирми взимам с 40% повече.
Да се шибат.... с брезова метличка.:wow:
Яд ме е за нашего брата на обикновена заплата.

don_pepone
04-09-2012, 18:51
Пичове,гледам разни теми из форума за термоустойчиви лепенки ( за спирачни апарти) но не намерихкрайно решение. Или по-точно откъде да си купя такива,че имам познат в рекламна агенция,но няма такова фолио там

vaklinator
04-09-2012, 18:53
Пичове,гледам разни теми из форума за термоустойчиви лепенки ( за спирачни апарти) но не намерихкрайно решение. Или по-точно откъде да си купя такива,че имам познат в рекламна агенция,но няма такова фолио там

ами кажи му да си купи фолио. аз имам такова и съм правил такива лепенки. вечни са:roll2:

VFTI
04-09-2012, 18:58
Някой да търси маслено охлаждане?:-D:-D Свалил съм го от 2ката и смятам да го пускам в продажба...Само единия от маркучите си замина в боя с демонтажа :):)

don_pepone
04-09-2012, 19:36
ами кажи му да си купи фолио. аз имам такова и съм правил такива лепенки. вечни са:roll2:

Хахах стига дразнии :pp: ,дай да измислим нещо по въпроса

don_pepone
04-09-2012, 19:55
Пичове спешно си търся маркуч с номер 14 от снимката и с оригинален номер 60564235

Furious 155
04-09-2012, 22:26
Някой да търси маслено охлаждане?:-D:-D Свалил съм го от 2ката и смятам да го пускам в продажба...Само единия от маркучите си замина в боя с демонтажа :):)
Направо пиши на Веско - vegatta.

VFTI
04-09-2012, 22:58
Направо пиши на Веско - vegatta.

Какви пари да му търся комплект? 80лв.-100лв?!?

thecleaner
04-09-2012, 23:16

Е луд ли си бе, дай му го на Веско да дава газ и без тва единия маркуч е срезан ;)

Васил Петров
04-09-2012, 23:39
Е луд ли си бе, дай му го на Веско да дава газ и без тва единия маркуч е срезан ;)

Абсолютно,тва е за каузата бре- Legend 155

toki4a
05-09-2012, 09:01

айде една Фафла айдее:roll::dunno:

VFTI
05-09-2012, 09:12
За каузата си купих нова 155ца... :tooth: :tooth: а и имам още една кауза...казва се "Топлофикация София ЕАД" :locked::locked:

vaklinator
05-09-2012, 11:19
За каузата си купих нова 155ца... :tooth: :tooth: а и имам още една кауза...казва се "Топлофикация София ЕАД" :locked::locked:

Браво бее
Ти си се грял зимата , а сега искаш за маркуч и радиатор мангизи като за двигател комплект :)
Надявам се не се сърдиш за майтапа. Не виждам смисъл от такъв радиатор за нашите коли. Според мен е абсолютно излишен. Не сме тропическо изпърнение.

---------- Post added at 08:19 ---------- Previous post was at 08:14 ----------

Хахах стига дразнии :pp: ,дай да измислим нещо по въпроса

да ти пратя фолио или да ти пратя готови лепенки?
друго немога да измисля

Dimicha
05-09-2012, 14:49
Е що да няма смисъл бре, загрява си го маслото-при мене качва 80 градуса.Ако не е масленото охлаждане ще качва повече,а обикновеното масло,с което караме повечето едва ли държи чак толкова на температура.

Alfa User
05-09-2012, 15:12
Оня ден през Шипка моето масло се качи на 100-те ... Така че определено би имало файда от едно допълнително охлаждане.

don_pepone
05-09-2012, 18:40
Пичове спешно си търся маркуч с номер 14 от снимката и с оригинален номер 60564235

А ве някой да има идея за това :)

Иначе си намерих лепенки,доста добри ,самоче са Брембо,понеже с тоя размер надписа алфа ромео стана много фин и не стои добре

Furious 155
05-09-2012, 22:03
Иначе си намерих лепенки,доста добри ,самоче са Брембо,понеже с тоя размер надписа алфа ромео стана много фин и не стои добре
А на какви апарати ще ги слагаш?

pace
05-09-2012, 23:39
Тези дни ще ходя до една морга само за т'алянки и ще питам за тоя маркуч,кръсти се с двете ръце да го има ако си на зор :)

don_pepone
06-09-2012, 00:02
А на какви апарати ще ги слагаш?

Апаратите на badmadafaka ( които вече са мои ) от мерцедес S600,които вече са с залепена ( пробно) лепенка

don_pepone
07-09-2012, 00:24
А ве някой да има идея за това :)

Много зор работата момчета,няма никъде такъв маркуч,сякаш карам ламборгини :dunno:

Furious 155
07-09-2012, 00:34
Много зор работата момчета,няма никъде такъв маркуч,сякаш карам ламборгини :dunno:
Нещо съвместимо няма ли? Или през интернет?

don_pepone
07-09-2012, 07:30
Незнам от какво може да пасне. С този номер из нета едвам намирам инфо за маркуча и всичкото е за моята кола. Не съм видял да го дават заместим с нещо. От AXM-auto пък ми казаха че дори не са го внасяли досега :(. Лошото е ,че ме няма в Добрич и се прибирам само за по 2-3 дни и колата ми трябва като се прибера. А сега ще се наложи като се прибера,да сваля тоя маркуч и да обикалям с него в ръка по магазините :disgust:

П.С. Отидоха ми плановете за монтаж на новите ми спирачни апарати

Dimicha
07-09-2012, 10:19
Някоя силиконка унверсална няма ли да пасне бре?

don_pepone
07-09-2012, 17:59
Ам чии... може и да пасне,той един S-образен дълъг около25-30 см ама незнам с какъв диаметър. Като си ида ще го сваля и ще търся,но пък в Добрич незнам дали изобщо има такива силиконови накъде :)

mimouzunov
07-09-2012, 23:07
Гледам сега времената от пистата днес...
Наш Фури пак е направил време ПО-ДОБРО от дооооста други по-силни коли!!!! Догодина пожелавам да е с 3-4 секунди надолу във времената (към 59 секунди да се закроти :holiday2: )

VFTI
07-09-2012, 23:25
Даамм...целта беше 1.03 и го е постигнал... и то много ниска 3ка...И изобщо има още две супер силни времена. Бялата 155ца 2.0 (двойката си е двойка) и това на Веско и с турбо бабичката...Под 1 мин...разцепващи легендиииииииии:kicking::kicking:

Васил Петров
08-09-2012, 00:03
Фури се представи доста добре. :devil:
На Веско времето е много силно. :devil:

Бобби
08-09-2012, 18:15
Оня ден през Шипка моето масло се качи на 100-те ... Така че определено би имало файда от едно допълнително охлаждане.
Внимавай с температурата на маслото.....не е чак толкова до охлаждането.....ако караш агресивно...слагай подходяшо масло за тази цел....иначе лошо....:beer:
п.п. и да го охлаждаш...то като няма нужните качества...пиши го бегало:smartass:

ivopetrov_1982
09-09-2012, 17:58
[QUOTE=VFTI;1116942]Даамм...целта беше 1.03 и го е постигнал... и то много ниска 3ка...И изобщо има още две супер силни времена. Бялата 155ца 2.0 (двойката си е двойка) и това на Веско и с турбо бабичката...Под 1 мин...разцепващи легендиииииииии:kicking::kicking:[/QUOT:go:

Alfa User
09-09-2012, 20:23
Внимавай с температурата на маслото.....не е чак толкова до охлаждането.....ако караш агресивно...слагай подходяшо масло за тази цел....иначе лошо....:beer:
п.п. и да го охлаждаш...то като няма нужните качества...пиши го бегало:smartass:

Мда, стреснах се по едно време, но почти бях на върха вече - на спускането се охлади бързо маслото.
Но все пак се замислям за смяна ...
Някакви отзиви за зелената Selenia - тая за моторите с голям пробег ???

Tonimir
10-09-2012, 09:02
Да ви споделя едно нещо колеги сектанти :P

На италфест-а, ще съм със 155цата! Вчера я карах, след дълго време возене в 145цата и мога да ви кажа ... че никоя кола, не може да измести 155цата от сърцето ми!

Бях решил да цъфна на италфеста със 145цата, но не ... нека и 155цата да присъства на важно мероприятие тази година. :)

Alfa User
10-09-2012, 13:02
Ето така те искаме :cheers:

Furious 155
11-09-2012, 13:03
Алфата кърви, но не умира!!!
1186км с течаща скоростна кутия! 75км на писта и останалото извънградско каране! :super:
Надявам се в края на седмицата да видя откъде извира това масло, че е намаляло доста, щом започна по-твърдо да включва предавките.

Dimicha
11-09-2012, 13:31
Ам що не й доливаш поне-че кат вземе да вие като ЮМЗ малко не е добре...

Furious 155
11-09-2012, 15:28
Ам що не й доливаш поне-че кат вземе да вие като ЮМЗ малко не е добре...За щастие теча не е долу а някъде отгоре извира масълце при каране с над 120км/ч... затова все има останало, уж.

Dimicha
11-09-2012, 16:17
Дано да не е спукана,ами да е от някой семеринг,че лесно да я смениш. При мене сигурно беше намаляло маслото или е било остаряло и като го смених се усети много голяма разлика.

pace
14-09-2012, 21:33
Ето какво си намерих в резервоарчето на дизелицата...вътре в цедката имаше още толкова от тая гняс

BiTurbo
20-09-2012, 07:40
Здравейте Колеги!

Следното питане. Разтрака ми се мотора нещо. Трака само като е 90 градуса, тоест колата вече се е разработила. Тракане тип дрънчене. VFTI я чу на живо, но тогава нещо не не си личеше кой знае колко. Значи сефте това тракане го чух на връщане от дълъг път и след това забелязах, че съм я бил оставил с масълце на критичния минимум.
Според вас какво би могло да се е разтракало - раздрънчало? Почва да се чува от 2 000 оборота някъде и си честотата е пряко свързана с оборотите. Заслужава ли си да влизам в някакви филми или да си я карам спокойно докато евентуално нещо да изтропа :) Верига? Повдигачи?

Мерси.

@ VFTI - Знам, че мотора е вечен и му няма нищо :P Просто ми е любопитно, че пусто нямаше го това тракане :)

Furious 155
20-09-2012, 10:19
Здравейте Колеги!

Следното питане. Разтрака ми се мотора нещо. Трака само като е 90 градуса, тоест колата вече се е разработила. Тракане тип дрънчене. VFTI я чу на живо, но тогава нещо не не си личеше кой знае колко. Значи сефте това тракане го чух на връщане от дълъг път и след това забелязах, че съм я бил оставил с масълце на критичния минимум.
Според вас какво би могло да се е разтракало - раздрънчало? Почва да се чува от 2 000 оборота някъде и си честотата е пряко свързана с оборотите. Заслужава ли си да влизам в някакви филми или да си я карам спокойно докато евентуално нещо да изтропа :) Верига? Повдигачи?

Мерси.

@ VFTI - Знам, че мотора е вечен и му няма нищо :P Просто ми е любопитно, че пусто нямаше го това тракане :)
Ами те с годините няма да стават по-добре тия двигатели, така че сипвай си прилично масло и си го карай!
А какво значи на критичния минимум - на минимум на щеката или на суха щека и 700 грама масло в мотора???

VFTI
20-09-2012, 21:08
Въпросче...Мисля да минавам на някакви по-странни гуми...

Примерно 205/55/15 пък дори и на 60 за отзад...дали ще опира някъде отпред...а ако е 215/45/16 ??? за отпред???

И все пак докато мисля за такива размери си мисля и за 215/45/17" някой ще ми каже ли дали ще имам проблеми с този размер гуми...

Знам че Токича беше на такива "кукили" и в тясното купе, ама аз едно време и с 195/50.15 ми опираха...

Някой да драсне до къде мога да мечтая :respect::respect:

mordohy
20-09-2012, 22:05
Здравейте Колеги!

Мерси.

Бих ти препоръчал да сложиш 20в-50 масло.
Пробвай с него, защото по-старите мотори са с по-голям луфт и искат по-гъсто масло.
Може просто да си за биелни лагери, сегменти и един хонинг. С тях си върви и гумичките на главата.

toki4a
20-09-2012, 23:07

Примерно 205/55/15 пък дори и на 60 за отзад...дали ще опира някъде отпред...а ако е 215/45/16 ??? за отпред???

И все пак докато мисля за такива размери си мисля и за 215/45/17" някой ще ми каже ли дали ще имам проблеми с този размер гуми...

Знам че Токича беше на такива "кукили" и в тясното купе, ама аз едно време и с 195/50.15 ми опираха...

на 45 ми опираха 17 ските като качвах 2 ма отзад! ама на 40 нямам никви ядове;)
и кви са тез размери 55..60 на 15ски бре ти Чавдар ли караш!;)))))

BiTurbo
20-09-2012, 23:51
Ами те с годините няма да стават по-добре тия двигатели, така че сипвай си прилично масло и си го карай!
А какво значи на критичния минимум - на минимум на щеката или на суха щека и 700 грама масло в мотора???

Ееее, точката на щеката, чак толкова не съм я изтървал :)

Бих ти препоръчал да сложиш 20в-50 масло.
Пробвай с него, защото по-старите мотори са с по-голям луфт и искат по-гъсто масло.
Може просто да си за биелни лагери, сегменти и един хонинг. С тях си върви и гумичките на главата.

То е ясно, че има някои неща, които могат да се пипнат. Истината е, че не ми се наливат пари точно в това и точно сега. Колата не пуши, върви чудесно, мотора е тих. Харчи масло де, но то коя ли не харчи :) Просто ми е любопитно дали може да се кара така.

---------- Post added at 23:51 ---------- Previous post was at 23:49 ----------

Моя съвет е ако ще качваш цолажа да минеш на 16ки. 17ките ми идват големи за този модел и малко седи като каруца една такваз. А и тогава май возията тотално заминава. Но това е мое мнение де :)

Alfa User
21-09-2012, 12:01
На новото купе - разумния максимум за 16-ки е 205/50 що се отнася за височината. Моите зимни гуми бяха такива, но става кофти като седнат по-якички момченца отзад...

ivopetrov_1982
21-09-2012, 18:07
На новото купе - разумния максимум за 16-ки е 205/50 що се отнася за височината. Моите зимни гуми бяха такива, но става кофти като седнат по-якички момченца отзад...
аз съм на 45 и като седнат двама става егати купона:wow:стърже си перфектно:bounce8:

дадин
21-09-2012, 19:03
от мой личен опит за 15ските най-много трябва да са 195 55 15;за 16ските 205 45 16 или 215 40 16 а за 17ските 205 40 17 всичко друго на мен ми опира:)

VFTI
21-09-2012, 19:19
Ами не ме анатемосвайте ама ми омръзна да изправям джанти и гуми, и все да дърпа на някъде тая предница...За момента нямам зима или лято без крива гума или джанта....

Май ще си остана на 15ките но определено ще са по-високи от 195/50/15.... за момента най-разумно идва 205/55/15, обаче те пък са по-скъпи от 205/60/15.....втория размер мога да си купя нови и за 100лв., а от другия са много кът и скъпи...говорим за летни гуми само :) А 205/60/15 по данни са по-високи от 205/50/16 а Алекс каза, че на него му опират...А моята задница и сега си е клекнала....

Замислих се и за 16ки нали за някакво разнообразие, ама пък ще ми дойдат ниски гумите....

thecleaner
21-09-2012, 19:49
Ами не ме анатемосвайте ама ми омръзна да изправям джанти и гуми, и все да дърпа на някъде тая предница...За момента нямам зима или лято без крива гума или джанта....

Май ще си остана на 15ките но определено ще са по-високи от 195/50/15.... за момента най-разумно идва 205/55/15, обаче те пък са по-скъпи от 205/60/15.....втория размер мога да си купя нови и за 100лв., а от другия са много кът и скъпи...говорим за летни гуми само :) А 205/60/15 по данни са по-високи от 205/50/16 а Алекс каза, че на него му опират...А моята задница и сега си е клекнала....

Замислих се и за 16ки нали за някакво разнообразие, ама пък ще ми дойдат ниски гумите....

По- височки гуми добри като цена и които ще ти станат е 195/60/15

ivopetrov_1982
21-09-2012, 20:21

венци,къде я караш тази кола че,ги изправяш тези джанти толкова много!не вярвам че колата ти е офроуд:roll:мойте като ги сложих пролетта и вече изминах 30000км са без проблем!да чукна на дърво дано и нямам проблем а съм на 16-ки 205/45:bounce8:

zihni
21-09-2012, 22:11
Колеги, дайте идея по една странен случай. Днес купих две зимни гуми, асиметрични. Монтираха ги предни. Като се прибрах ми направи впечатление, странното разположение на каналите за вода в грайфера, в смисъл, че едната трябва да се движи в обратната посока за да е ефективна.
Въпросът ми е: Би ли могло да има леви/десни гуми и даса ми дали само десни примерно или няма значение?
Гумите са ето тези?
http://www.conti-online.com/generator/www/uk/en/continental/automobile/themes/car-tyres/winter-tyres/contiwintercontact-ts-810/contiwintercontact-ts-810.html

pace
21-09-2012, 22:26
Имат посока на въртене и може да са ти монтирали едната тека да се каже 'на опаки'

VFTI
22-09-2012, 09:16
венци,къде я караш тази кола че,ги изправяш тези джанти толкова много!не вярвам че колата ти е офроуд:roll:мойте като ги сложих пролетта и вече изминах 30000км са без проблем!да чукна на дърво дано и нямам проблем а съм на 16-ки 205/45:bounce8:

Ами София си е офроуд. Зимата особено постоянно се появяват нови "предизвикателства" на пътя. А аз карам навсякъде и много обикалям. И много градско и много извънградско и по много пътища където не съм ходил(тоест не мога да науча копките....баси до къде сме я докарали да уча копките)... Та просто ходя къде ли не и се натъквам постоянно на копки, ремонти и чисто и просто скапани пътища...

195/60/15 ще са ми зимните 100%....а до пролетта ще мисля как да я обуя че да е перфектния компромис... :go: Сега ще видя как ще е с тези зимни и дали ще опира някъде, но лятото ми се иска 205 широчина :):)

kendo
22-09-2012, 10:14
Колеги, дайте идея по една странен случай. Днес купих две зимни гуми, асиметрични. Монтираха ги предни. Като се прибрах ми направи впечатление, странното разположение на каналите за вода в грайфера, в смисъл, че едната трябва да се движи в обратната посока за да е ефективна.
Въпросът ми е: Би ли могло да има леви/десни гуми и даса ми дали само десни примерно или няма значение?
Гумите са ето тези?
http://www.conti-online.com/generator/www/uk/en/continental/automobile/themes/car-tyres/winter-tyres/contiwintercontact-ts-810/contiwintercontact-ts-810.html
Отстрани на борда на гумата трябва да има стрелка с надпис rotation,показващ посоката на въртене на гумата.Гумаджията би трябвало да ги знае тия неща

italqneca
22-09-2012, 22:37
колеги тарся кабели за све6ти за 8 винтиловата спе6но

Furious 155
22-09-2012, 22:56
Имат посока на въртене и може да са ти монтирали едната тека да се каже 'на опаки'
Едва ли!

Отстрани на борда на гумата трябва да има стрелка с надпис rotation,показващ посоката на въртене на гумата.Гумаджията би трябвало да ги знае тия неща
И това не е така, за конкретната шарка гуми!

Асиметричните шарки гуми имат само OUTSIDE надпис от едната страна. Затова изглежда, че едната, едва ли не се върти в обратна посока.
Реално при монтажа се спазва надписа - т.е. да се монтира така гумата, че да е от външната страна на джантата, без значение посоката на въртене.

TS
23-09-2012, 12:03
Ебахти свещи (иридиум на 10к) , 2бр.фира. Така,че внимавайте от къде пазарувате.

toki4a
23-09-2012, 18:27
Ебахти свещи (иридиум на 10к) , 2бр.фира. Така,че внимавайте от къде пазарувате.

ааааааааа ето ко си правил у Кауфланд:smoke::-P

TS
23-09-2012, 19:14
ааааааааа ето ко си правил у Кауфланд:smoke::-P

:whistle::whip:

don_pepone
24-09-2012, 18:22
Ейсега ще ви вкарам в размисъл :)
От каква кола да си търся 16'' железни джанти с 4 болта,че съм намислил едни схеми ,но ми трябват 16'' железни за зимата :)

pace
25-09-2012, 21:54
http://www.youtube.com/watch?v=JvWg-S-YmQ8
Май ще се ориентирам към Kappa :)

reloading
26-09-2012, 21:01
http://www.hills-car-parts.co.uk/images/part_images/large/1106725_455546.jpg

Това оригинална джанта за 155 ли е ? и какъв му е модела на това чудо ? :)

toki4a
26-09-2012, 21:35

точно тази капла направо кърти;)
много са арни и отиват на 155 ците;). модела е АЛУМИНИУМ 4*98;)

reloading
26-09-2012, 21:47
не се знае колко пари струват.
А друго да попитам скоро ще имам под ръка една 155. И съм почнал от сега да се вкарвам във филма. Тези джанти speedline 16'' ,ясно е че изглежда уникално с тях. Но дали ще имам проблеми с тях ( разход на гориво , динамика , по лесно разбиваща се ходова част..)?

DJ
27-09-2012, 12:44

мисля че често се слагат 2,5ТД с новото купе и са 15" :cheers:

VFTI
27-09-2012, 18:44
Джантите се слагат на 155 само със широкото купенце. Ако не се лъжа само модела Супер 97' 16в има привилегията на тези джанти....

Аз лично ги търкалям от 3г. и с тях колата има правилната визия...Естествено срещу скромната сума от 500лв. ще се разделя с тях:crazy::crazy:
Долу в подписа ми са монтирани на старата и се въртят на по-висока скорост :):):):)

http://www.clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1104825&postcount=30

mimouzunov
28-09-2012, 15:43
Някои има ли идея за някакво лепило (силикон смола и тн) която да хваща за алуминии и да бъде маслоустоичиво!?

forza_italia
28-09-2012, 18:54

Оригинални са,и аз съм с такива на 2.5 ТД. 15" цола са , на 6.5 J . На моята ги търкалям със гуми 205 50 15.

soldier81
28-09-2012, 19:34
Някои има ли идея за някакво лепило (силикон смола и тн) която да хваща за алуминии и да бъде маслоустоичиво!?

Има едно американско,13-15лв струва;
До сега съм лепил спукан блок на мотора и спукана глава(до разпределителния вал) на АТВ-то.
Не са трепнали!
Марката му беше нещо с две букви ама сега ми излезе от главата.

mimouzunov
28-09-2012, 19:43
Има едно американско,13-15лв струва;
До сега съм лепил спукан блок на мотора и спукана глава(до разпределителния вал) на АТВ-то.
Не са трепнали!
Марката му беше нещо с две букви ама сега ми излезе от главата.

Като се сетиш пиши го какво е точно!!!
Неискам да експериментирам с безброи видове лепила...
Слизах иначе през едни стълби и леко си чукнах пробката на мотопеда и сега има лееека пукнатина там...

soldier81
28-09-2012, 19:59
Сетих се ето го:

http://www.jbweld.com/

Три вида са,има го в една железария в Редута
Аз ползвах това дето издържа до 315 градуса.

mimouzunov
28-09-2012, 21:31
Сетих се ето го:

http://www.jbweld.com/

Три вида са,има го в една железария в Редута
Аз ползвах това дето издържа до 315 градуса.

Екстра!!! При първа възможност ще го пробвам!
Минавам ги тея стълби с моторетката от 2 седмици и се разминавам с 5 милиметра... До вчера когато пак се спуснах по тях ама с мека задна гума :bored:
Ще пиша като има развитие...

DJ
29-09-2012, 02:47
Джантите се слагат на 155 само със широкото купенце. Ако не се лъжа само модела Супер 97' 16в има привилегията на тези джанти....

Аз лично ги търкалям от 3г. и с тях колата има правилната визия...Естествено срещу скромната сума от 500лв. ще се разделя с тях:crazy::crazy:
Долу в подписа ми са монтирани на старата и се въртят на по-висока скорост :):):):)

http://www.clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1104825&postcount=30
на SUPER са други:) или поне аз така си мисля 10 бири по-късно;)

kendo
29-09-2012, 12:42
[QUOTE=mimouzunov;1124774]Екстра!!! При първа възможност ще го пробвам!
Минавам ги тея стълби с моторетката от 2 седмици и се разминавам с 5 милиметра... До вчера когато пак се спуснах по тях ама с мека задна гума :bored:
Ще пиша като има развитие... Препоръчвам го.Преди 6 месеца си залепих лявото огледало с това лепило,не е мръднало.Вчара даже при едно екстремно разминаване откачих на едно Опелче огледалото!:bouncing_smiley:

Dimicha
29-09-2012, 20:37
Колеги, днеска се оперирах от остатъците от катализатора ми-беше останала само корубата, пълна с нещо като вата. На нейно място сложихме резонаторно гърне, а ламбдата прехвърлиха на тръбата преди него. Да обаче, сондата, предвидимо беше се заварила и не можаха да я развият, та изрязаха около нея парче от стария катализатор и така го завариха към новата тръба. Въпросът ми е-дали има вероятност това да е преебала ламдбата, която така или иначе не знам дали работи де :D Иначе от операцията съм доволен, противно на очакванията колата стана с идея по-тиха и с няколко идеи по-добре вървяща. При подаване на газ вече реагира по-добре, преди се замисляше, сега като си сложа крака на педала и вече се е форсирала

Бобби
30-09-2012, 19:13
Търся читава 155-ца до 1200лв за едно дете....:beer:
:drums:...:beer:

VFTI
30-09-2012, 19:22

Изтърваме като зет...иначе сега нямаше да търсиш 155 за щерката, а тя щеше да кара моята:Bolt::Bolt::evil:

toki4a
30-09-2012, 19:30
аАААА ко ста тук бре:wow:

---------- Post added at 16:30 ---------- Previous post was at 16:29 ----------

за тази сума давам моята за седмица под наем:beer: с дамаджанче у багажника разбира се.....

Bobo
30-09-2012, 21:03

Мисля че имам предложение звънни ми ;)

Tedo
30-09-2012, 22:44
155цата продължава да ме изумява - отвори се капака в движение и не успя да счупи стъклото :tooth:

VFTI
30-09-2012, 22:49
Предлагам гуми 205/50/15 2бр. за
25лв. само за собственици на 155ци :):)

http://www.tuning.bg/forums/index.php?/topic/78909-sava-intensa-2055015-2%D0%B1%D1%80-28%D0%BB%D0%B2/

:Bolt::Bolt:

Tedo
30-09-2012, 22:51
Предлагам гуми 205/50/15 2бр. за
25лв. само за собственици на 155ци :):)

http://www.tuning.bg/forums/index.php?/topic/78909-sava-intensa-2055015-2%D0%B1%D1%80-28%D0%BB%D0%B2/

:Bolt::Bolt:
Ако не са много опечени ги взимам

BiTurbo
01-10-2012, 05:30
Момчета,

Кажете от какво Браво да си търся спирачни апарати, тези, които пасват като у дома си на 155-та. Вероятно зависят от мотора или поне така си мисля.

Мерси.

Бобби
01-10-2012, 07:04
Изтърваме като зет...иначе сега нямаше да търсиш 155 за щерката, а тя щеше да кара моята:Bolt::Bolt::evil:
:)))..не я търся за щерката, тя си има...кеф и 155, 156 и т.н.
Бих казал ти ме изтърва като дядо:saint:

---------- Post added at 04:04 ---------- Previous post was at 03:59 ----------

аАААА ко ста тук бре:wow:

---------- Post added at 16:30 ---------- Previous post was at 16:29 ----------

за тази сума давам моята за седмица под наем:beer: с дамаджанче у багажника разбира се.....
Заради дамаджаната си заслужава...офертата е добра...ама рискуваш много...след като изпия бонуса, колата за нищо да не става
Ще видим Бобо какво предлага....

MUROMAN
01-10-2012, 13:00
Момчета,

Кажете от какво Браво да си търся спирачни апарати, тези, които пасват като у дома си на 155-та. Вероятно зависят от мотора или поне така си мисля.

Мерси.

предни или задни?

---------- Post added at 10:00 ---------- Previous post was at 09:59 ----------

Ако не са много опечени ги взимам

Ти имаш ли още 155-ца бре?:lupe:

Tedo
01-10-2012, 15:16
---------- Post added at 10:00 ---------- Previous post was at 09:59 ----------[/SIZE]

[/COLOR]

Не съвсем, минах на 16 в :D

BiTurbo
01-10-2012, 17:35
предни или задни?

---------- Post added at 10:00 ---------- Previous post was at 09:59 ----------

Ми ужким предни. Те задните и те ли се разтракват?

Furious 155
01-10-2012, 17:54
Ми ужким предни. Те задните и те ли се разтракват?Ми те или яко блокират и хем не спира, хем няма и ръчна, ИЛИ ако не блокират работят колкото лееееко да пада ръждата на дисковете и пак нямаш ръчна! :D

siniqtzmey
01-10-2012, 18:37
Ми те или яко блокират и хем не спира, хем няма и ръчна, ИЛИ ако не блокират работят колкото лееееко да пада ръждата на дисковете и пак нямаш ръчна! :D
Мани, че така как лесно се потегля на ръчна :twisted:

митака-пловдив
01-10-2012, 19:50
Ми те или яко блокират и хем не спира, хем няма и ръчна, ИЛИ ако не блокират работят колкото лееееко да пада ръждата на дисковете и пак нямаш ръчна! :D

Ako мацнеш водачите с медна паста когато сменяш накладки и жилата са нови,ръчната е повече от перфектна.

Иначе на едната алфа съм с алуминиеви Лукас,от 146 боксер.Които наистина държат добре,но минаваш на скъпите накладки :)

TS
01-10-2012, 19:52
Пристигна ми,новия Спортен Филтър.
- Не се пере,не се омаслява,Доживотна Гаранция.
+ 10 коня (мин.)

Furious 155
01-10-2012, 20:30
Иначе на едната алфа съм с алуминиеви Лукас,от 146 боксер.Които наистина държат добре,но минаваш на скъпите накладки :)Ами аз съм така над 2 години вече и всичко е ОК отзад, след инвестиция от над 200лв... сега наред са предните спирачки... :evilsmiley:

---------- Post added at 20:30 ---------- Previous post was at 20:28 ----------

Пристигна ми,новия Спортен Филтър.
- Не се пере,не се омаслява,Доживотна Гаранция.
+ 10 коня (мин.)
Виж да няма някое кокоше яйце в тоя филтър! :)
За теб - филтър, за кокошката - гнездо :D

don_pepone
01-10-2012, 22:08
---------- Post added at 20:30 ---------- Previous post was at 20:28 ----------

Виж да няма някое кокоше яйце в тоя филтър! :)
За теб - филтър, за кокошката - гнездо :D

:big_bow_down::roll2::roll2: Не не немога не ,честно

DJ
01-10-2012, 22:40
Колеги семейството расте :), за съжаление аз все още не се завръщам в него но има време :)
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1126053#post1126053

toki4a
01-10-2012, 22:45
:smoke::cheers:
Колеги семейството расте :), за съжаление аз все още не се завръщам в него но има време :)
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1126053#post1126053

ivopetrov_1982
02-10-2012, 09:09
Не съвсем, минах на 16 в :D
дай да видим таз 16v:pizza:

reloading
02-10-2012, 16:51
Колеги да почна с питанията вече и аз... Проблемите който открих на моята хубавица са следните.

На предна дясна врата машинката на прозореца адски много се мъчи при отваряне и затваряне ( доста е бавен) смазах жилото от вътре, но без резултат.Някакви идеи или трябва да сменя по някакъв начин моторчето.

и др...

На предните 2врати не иска да ми се заключат вратите чрез алармата (оригинална уж е) какви моторчета трябва да търся и за там и ако може да ми разясните как да ги сменя.

и третото което най-не ме притеснява е - при въртене на волана от пълен ляв към пълен десен и после обратно се чува един звук като че ли нещо се откача или по скоро закача нещо (и това не винаги) от какво би могло да е?

Сетих се и за още едно нещо. Свети ми датчика за изгоряла крушка отзад на номера. След смяната продължава да свети (намира се под климатроника в дясно) мисля че е за това..

митака-пловдив
02-10-2012, 23:14
Колеги да почна с питанията вече и аз... Проблемите който открих на моята хубавица са следните.

На предна дясна врата машинката на прозореца адски много се мъчи при отваряне и затваряне ( доста е бавен) смазах жилото от вътре, но без резултат.Някакви идеи или трябва да сменя по някакъв начин моторчето.

и др...

На предните 2врати не иска да ми се заключат вратите чрез алармата (оригинална уж е) какви моторчета трябва да търся и за там и ако може да ми разясните как да ги сменя.

и третото което най-не ме притеснява е - при въртене на волана от пълен ляв към пълен десен и после обратно се чува един звук като че ли нещо се откача или по скоро закача нещо (и това не винаги) от какво би могло да е?

Сетих се и за още едно нещо. Свети ми датчика за изгоряла крушка отзад на номера. След смяната продължава да свети (намира се под климатроника в дясно) мисля че е за това..

Водачите на самия механизъм първо се чистят и после се смазват.С времето смазката вътре става на "кашкавалена" консистенция и мъчи моторчето.

Накарай някой да върти волана,а ти хвани с ръка една по една пружините и виж дали този звук не е от тях.

Вратите ще ги хванеш лесно,пробваш с ключа и тази която заключи всички врати без да ги отключи отново е развалената.Само дето машинката и ключалката са комплект,ама пък патрона си остава твоя.

А това че си сменил крушката на номера и чек панела пак свети,избрал си крушка с неправилени ватове - 5W трябва да бъде,ако боднеш диодни пак свети като за изгоряла.

reloading
02-10-2012, 23:48
ОК за крушките ясно.
За ключалките , заключва и 2те врати с ключ от копчето на алармата не реагират и 2те.

тези водачи на вратите сигурно доста трудно се свалят при положение че имаш толкова малко място между ламарината и вътрешния скелет на вратата..

don_pepone
03-10-2012, 19:03
ОО вярвай филм си е свалянето на скелета на вратата,особенно ако ти е за сефте и си сам :) Жалко че нямам снимки от разглобяването на моите,да видиш как е

reloading
03-10-2012, 20:34
Ем те ще ги свалям явно като сменям машинките за алармите след някои друг месец, и тогава ще смажа и ел стъклата. Обмислям поставянето и на задни, че има тук една да се продава та се чудя дали да се захвана и с това...

Препоръчайте ми някой тапирец да ми претапицира волана и лоста (кожени) който си купих днес :)

toki4a
03-10-2012, 22:53
тези скелети ,черепи, роботи там... си се свалят с поглед бре:hmm:

Furious 155
03-10-2012, 23:22
тези скелети ,черепи, роботи там... си се свалят с поглед бре:hmm:
Да ти кажа и аз не посмях да чупя оригиналното, та ги смазвах през процепа през който се движи жилото... вярно че голям ефект нямаше, но пак се пораздвижиха по-прилично стъклата.

VFTI
04-10-2012, 04:08
Много внимавай с разглабянето и щипките, че да не отиде на кино перфектната стегната возия без лопане и скърцане... :wierdo::wierdo:

А как се сменя крушката на задния номер? :wierdo::wierdo:

Alfa User
04-10-2012, 08:54
А как се сменя крушката на задния номер? :wierdo::wierdo:

от вътрешната страна на капака на багажника се сменят - с двете черни кръгли капачки са скрити крушките.

reloading
04-10-2012, 09:12
Да там, и аз се чудих доста, а за щипките аз я свалях кората 1 път вече да смажа но без резултат.Ще го правя пак като си зема машинки за алармата

Dimicha
04-10-2012, 16:11
Абе сигурни ли сте, че заради жилата не вървят добре тия стъкла. В смисъл-дали е механичен проблемът, щото на мен ми се струва, че е по-скоро електрически. Съдя по това, че при мен дясното стъкло не щеше да се вдига въобще или се вдигаше много бавно, разколачих самото копче, почистих му контактите и стъклото тръгна. Сега се бави само като го цъкам откъм лявата врата, мисля и там да приложа същия варварски метод. :D

Tedo
04-10-2012, 17:54
Стъклата на 155 не са с жила :waving:
Иначе, ако не е ел. проблема започват да стържат яко при вдигане/сваляне

ivopetrov_1982
04-10-2012, 18:30
Стъклата на 155 не са с жила :waving:
Иначе, ако не е ел. проблема започват да стържат яко при вдигане/сваляне
хайде покажи новата 16 волтова де!:rosso_racers::smoke:

VFTI
04-10-2012, 18:35
Айдее Тедооооо....давай 16каТААААА

Васил Петров
04-10-2012, 18:41
Венцоооооо
Фуриозо пита дали ще те видим тая вечер.Каза,че много бегала малката ЛеГенда (1.8 ) :rosso_racers:

VFTI
04-10-2012, 18:43
Ако всичко е наред с новите валове, другата седмица ще съм на линия:biggrin: тази дори няма и да гледам...

ivopetrov_1982
04-10-2012, 18:59
Венцоооооо
Фуриозо пита дали ще те видим тая вечер.Каза,че много бегала малката ЛеГенда (1.8 ) :rosso_racers:а защо да е малка легенда?:smoke:

Tedo
04-10-2012, 19:56
Айдее Тедооооо....давай 16каТААААА

Ръкавица ли ми хвърляш или така ми се струва :D

reloading
04-10-2012, 21:03
Абе сигурни ли сте, че заради жилата не вървят добре тия стъкла. В смисъл-дали е механичен проблемът, щото на мен ми се струва, че е по-скоро електрически. Съдя по това, че при мен дясното стъкло не щеше да се вдига въобще или се вдигаше много бавно, разколачих самото копче, почистих му контактите и стъклото тръгна. Сега се бави само като го цъкам откъм лявата врата, мисля и там да приложа същия варварски метод. :D

ами не скърца , от лявото или дясното копче е едно и също..

ivopetrov_1982
04-10-2012, 21:51
Ръкавица ли ми хвърляш или така ми се струва :D:director::bg:тук става интересно!:biggrin:

Васил Петров
05-10-2012, 01:28
а защо да е малка легенда?:smoke:

Ми защото е 1.8 :) ,а 2.0 си е 2.0 :flex:

---------- Post added at 01:28 ---------- Previous post was at 01:27 ----------

Ако всичко е наред с новите валове, другата седмица ще съм на линия:biggrin: тази дори няма и да гледам...

Служебна загуба!! :smoke:

Furious 155
05-10-2012, 09:28
К'ви валУви, к'ви Иликтроники - снощи бях на чертата, а теб те нямаше...

VFTI
05-10-2012, 13:41
В този момент бих се изразил, че ме болят ташаците че ме е нямало на чертата :D:D

Няма служебни загуби....Другата седмица съм на линия и ще мачкам наред...

Смятам да започна с 16ката на Тедо:native::native: да мина през бензина на Фури и да завърша с нафтовото подобие на кола на Васил Петров...:native::native: :go: :go:

Alfa User
05-10-2012, 15:09
В този момент бих се изразил, че ме болят ташаците че ме е нямало на чертата :D:D

Смятам да започна с 16ката на Тедо:native::native: да мина през бензина на Фури и да завърша с нафтовото подобие на кола на Васил Петров...:native::native: :go: :go:

:bowdown: :firstprize:

Васил Петров
05-10-2012, 16:26

Венцооо къде тръгна с новия ти спрел легенД 1.8 Ще те чакаме с фури. :)

Furious 155
05-10-2012, 20:04
Смятам да започна с 16ката на Тедо:native::native: да мина през бензина на Фури и да завърша с нафтовото подобие на кола на Васил Петров...:native::native: :go: :go:За такива подвизи ще ти трябват повече от валУви :spell:

mimouzunov
05-10-2012, 20:58
За такива подвизи ще ти трябват повече от валУви :spell:

Може би друга верижна баба 2.0 :thumbup:
Маи не останаха такива...

alfonso 155
05-10-2012, 22:05
Само с валове няма да стане на 100%.С друга помпа,дюзи маховик,генерация и с малко настройки :new_Eyecrazy: тогава можеш да се :haha: колата направо откача

MUROMAN
06-10-2012, 11:58
За такива подвизи ще ти трябват повече от валУви :spell:

Moже да е с Джокери.:magic:

siniqtzmey
06-10-2012, 20:12
Аз пък да се похваля какво ми се случи днес. Викам си днес ще се разходя с легендата и като сядам давам на контакт и нищо, :idea2:. Вдигам капака и развъртам клемите на акумулатора и никакви признаци на живот и си викам то в събота в 17 никой не работи а и няма смисъл да ми пускат ток. В понеделник ще го нося за зареждане и вече ще се разкача като не се кара Алфата.

thecleaner
07-10-2012, 10:40
аупппппп

И един старт който ми донесе много КЕФ - зад волана на Nissan GT-R 2012:
http://www.youtube.com/watch?v=yge21RnPGyQ&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=jTnbAASfvpo&feature=plcp

Linkestis
07-10-2012, 20:35
малееейййй тоз бай Иван

Furious 155
08-10-2012, 16:52
аупппппп

малееейййй тоз бай Иван
Лудница беше!
Благодаря за медийното отразяване на случката и агитката приятели, дето викаше за мен! :)

Ето я годзилата:

https://lh4.googleusercontent.com/-HrY_baZWC3M/UHF5dEFeXWI/AAAAAAAAEHs/u0YXbRZqY1I/s912/P1110814.JPG

don_pepone
08-10-2012, 18:11
Браво бравоооооо :) уникална колица

А аз да питам сега малко :)
Чудно ми е как седи въпросът със резервната гума ( патерицата) след като се наорави конверсия на спирачките с четирибутални такива ( отпред) и се мине на 16 цола поради всеизвестните ни причини с размера на апаратите

AnastasKOSTOV-REX
08-10-2012, 20:44
Трудно ще вкараш Брембото в 16-ки:coolio:

Linkestis
08-10-2012, 21:16
Брембо в 16-ки на 166-ца на 155 не знам как ще е :)

101918101919

_power_
08-10-2012, 21:46
Патерица от ГТВ с преходен фланец:evil:

don_pepone
08-10-2012, 22:06
:) Да уточня,че апаратите не са брембо (само лепенката заспа) ,а Лукас от S-класа (от старите)- тези които продаваше badmadafaka :) и ще влязат в 16'' летачки,само ми трябват фланци 5мм,че апрата не се събира точно с 2мм :)
Но дилемата ми е ко прая ако спукам гума примерно,понеже патарицата е 15" ,а трудно се намират железни 16" с 4 болта,камоли да намеря 4 броя :).
Засега търся поне 2 за отпред, да имам за зимата,ама при положение че патувам и на дълги разстояния си е риск при спукване на гума...

reloading
09-10-2012, 11:36
Здравейте колеги , имам един волан и една топка за лост кожени. Ама не са много хубави и искам да ги претапицирам. Някой ползвал ли е услугите на ето тази фирма и имате ли си идея какви са и цените ? :)

http://avtointerior.com/volani.html

VFTI
09-10-2012, 15:11
Здравейте колеги , имам един волан и една топка за лост кожени. Ама не са много хубави и искам да ги претапицирам. Някой ползвал ли е услугите на ето тази фирма и имате ли си идея какви са и цените ? :)

http://avtointerior.com/volani.html

И мен това живо ме интересува :):)
Днес се запознах с колегата Ладжов и той скоро е правил тази процедура при някакъв тапицер от Хаджи ДИмитър зад Европа....Нямам обаче повече инфо и очаквам да ми пише, за да даде телефон... 140лв. е дал...вижте резултата в темата за 156 --> http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=3181&page=46

reloading
09-10-2012, 15:35
четох във БМВ форума им че струва 100 лв за волан и лост. но незнам дали е вярно това...

ivopetrov_1982
09-10-2012, 18:08
момчета някой има ли някаква схема за разглобяването на тези тампони?

---------- Post added at 18:08 ---------- Previous post was at 18:06 ----------

ето ги тампоните!

ivopetrov_1982
09-10-2012, 18:46

ето ги тампоните!ааа

VFTI
09-10-2012, 19:00
Не се виждат снимките! :)

ivopetrov_1982
09-10-2012, 19:21

ето ги тампоните!

Не се виждат снимките! :)
абе да и се чуда защо!:online2long:става въпрос за тампони те където седят над двегателя и служат за обиране на вибрациите!

alfonso 155
09-10-2012, 19:26
Това е тампона.До колкото се вижда държи и алтернатора.

AnastasKOSTOV-REX
10-10-2012, 23:20

ето ги тампоните!
Ша черпиш ли,ако ти кажа?

ivopetrov_1982
11-10-2012, 08:56
Ша черпиш ли,ако ти кажа?е що да не черпя!давай казвай:busted_cop::handshake:

AnastasKOSTOV-REX
11-10-2012, 16:39
Болт 10мм с подходящата дължина.
гайка за болта от стругар поне 3 пъти по дълга от стандартната(20мм)
камък от гедоре(мисля 21-22 ще те излъжа) с размера на тампона-за избивач
Много голям камък в който да влиза тампона от другата страна на ухото като натягаш
здрави шайби от двата края.падат се на гъзовете на камъните или по просто казано на главата на болта и на гайката.
Нужно е да се покаже половинта,и след това с чираци или тръбен го доизваждаш.
Набиването на нови по същия начин.
ПС.с 16 клапановата салата е нали?Защото 8В-то е елементарно.

alfonso 155
11-10-2012, 17:52
Болт 10мм с подходящата дължина.
гайка за болта от стругар поне 3 пъти по дълга от стандартната(20мм)
камък от гедоре(мисля 21-22 ще те излъжа) с размера на тампона-за избивач
Много голям камък в който да влиза тампона от другата страна на ухото като натягаш
здрави шайби от двата края.падат се на гъзовете на камъните или по просто казано на главата на болта и на гайката.
Нужно е да се покаже половинта,и след това с чираци или тръбен го доизваждаш.
Набиването на нови по същия начин.
ПС.с 16 клапановата салата е нали?Защото 8В-то е елементарно.

Остави един тел ако може да се чуем да разкажеш по-подробно.