View Full Version : 155 ОБЩИ ПРИКАЗКИ - "ДЪРА БЪРА"
Леле какво изскочи тук на оферта: http://alfa155.org/forum/viewtopic.php?t=34676&sid=95efa94e8d6f340d723c42edc069b2ed
:wow::wow::wow:
Добра оферта, тази също ме кефи:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270704536938&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en
Furious 155
21-02-2011, 22:34
Добра оферта, тази също ме кефи:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270704536938&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en
дам, тези са точно за теб. Аз ги питах само за задните аморт., ама казаха че се дава всичко само комплект!
don_pepone
21-02-2011, 23:46
какво общо има октановото число със сместа на тая кола??? Ако имаш проблем, провери регулатора и инжекторите, а и бенз. помпа не е изключение.
ами със 100 октана почти нямам проблем със сместа (проблема от темата която съм пуснал- " студенагърми и прекъсва") , а с 95 направо кашля колата. Затова си мисля да сложа добавка, защото вече се изчерпах с вариантите.
ами със 100 октана почти нямам проблем със сместа (проблема от темата която съм пуснал- " студенагърми и прекъсва") , а с 95 направо кашля колата. Затова си мисля да сложа добавка, защото вече се изчерпах с вариантите.
Определено не е само заради гориво и като гледам няма как да ти помогнем, но не е заради 95 или 100 октана за съжаление :(
Furious 155
22-02-2011, 08:44
абе дали не е със сменен софтуер тая кола? Ти с компютър от друга такава пробвал ли си?
don_pepone
22-02-2011, 12:00
Ами няма в добрич друга 2.5 в6 за да пробвам с друг компютър.
дам, тези са точно за теб. Аз ги питах само за задните аморт., ама казаха че се дава всичко само комплект!
Ами аз съм навит само за предните - задните са ми нови макар и монро.
Furious 155
22-02-2011, 14:51
Ами аз съм навит само за предните - задните са ми нови макар и монро.да де ама има и пружини... те са ми излишни!
Alfa User
22-02-2011, 18:25
Ако излезнат на свестна цена пружинките, може да скокна и аз във групата, и да се заимаме кой с каквото иска :)
да де ама има и пружини... те са ми излишни!
Aми и на мен са ми излишни, аз сложих нови червени Боге
Alfa User
26-02-2011, 00:25
Пружините мога да взема аз, ако не ми съдерете кожата :)
А сега малко майтап - Alfa Romeo Challenge by Top Gear (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=849113&postcount=1511) - честно казано, въпреки гаврата с марката, не съм се смял така на тяхно предаване досега...
С тия клипчета поздрави на участниците в тая тема:))
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=57480
п.п. отборът на 155 има подобаващо участие :drive:
...ей някой да не се засегне :Suicide:
Да се похваля с мехури и гадости в разширителния съд.:metal:
Урааааааааа,Ураааааа.:drinking:
Ремонт на глава и нова гарнитура ?
Браво,само гадости....
Ммммм да.:wow:
Как да не я обичаш Легендата после.:love:
Мани че и аз днес съм се отчаял много:|
digitalundgrd
02-03-2011, 14:23
Ммммм да.:wow:
Как да не я обичаш Легендата после.:love:
Тва е щот оназ вечер се вози в Мерцедес и легендата ревнува :-P
Тва е щот оназ вечер се вози в Мерцедес и легендата ревнува :-P
Хаххаха така ли стана :disgust:, на Киро колата що не ревнува,негов си е мерцедеса.:paddle:
Имам чуството, че полудяваш.....:jumping:
Имам чуството, че полудяваш.....:jumping:
Определено съм ЛУД ,че още я търпя и ще си я направя.:balloon:
Тренирам си психиката и усещанията с нея.:jumping:
Furious 155
02-03-2011, 16:28
Няма да се плашиш! Аз след този ремонт драстично намалих посещенията под капака... даже маслото го гледам 1 път на месец-два :).
:))))....всички почти сме минали по този път!
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=24298&highlight=%F1%EB%E5%E4+16%E3.+%F0%EE%E4%E8
:))))....всички почти сме минали по този път!
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=24298&highlight=%F1%EB%E5%E4+16%E3.+%F0%EE%E4%E8
След толкова години и километри служба да ме предаде ще го преглътна,но в моя случай изобщо не е така.:no::cry:
Както и да е всеки си носи кръста. :prescription:
Buxalkata
02-03-2011, 19:54
[QUOTE=MUROMAN;851581]Определено съм ЛУД ,че още я търпя и ще си я направя.:balloon:
[QUOTE]
е тва е приказка брато :)
След толкова години и километри служба да ме предаде ще го преглътна,но в моя случай изобщо не е така.:no::cry:
Както и да е всеки си носи кръста. :prescription:
Марянски не знаеш колко е служила на този преди теб,този който я е отворил така да се каже:kicking:
Furious 155
02-03-2011, 21:41
Проблемът е ясен, като цяло. Просто на 8 клапановите мотори прогниват гарнитурите след време, основно от стар антифриз и още какво ли не сипвано вътре...
face/off
02-03-2011, 22:27
Всички сме луди,какво да се прави като толкова ги обичаме и още ги търпим.
vaklinator
03-03-2011, 00:17
Няма да се плашиш! Аз след този ремонт драстично намалих посещенията под капака... даже маслото го гледам 1 път на месец-два :).
Ама вие и маслото ли гледате бе? ... Баси, че откъде се гледа:eat:
Щото моето като стане на 15К го сменям и това е до следващите 15К
Проблемът е ясен, като цяло. Просто на 8 клапановите мотори прогниват гарнитурите след време, основно от стар антифриз и още какво ли не сипвано вътре...
Прав си, затова е добре да се смени профилактично, както направих аз.
Furious 155
03-03-2011, 22:30
Днес успешно замених оригиналния волан на колата с една реплика на ОМП :). Много готино стана и усещането е за друга кола с него вече ;).
Ето няколко снимки на процеса и финалния изглед!
ГОЛЕМИ Благодарности на souze и the cleaner - Без тях нямаше как да стане това - Благодаря приятели!!!
Ама вие и маслото ли гледате бе? ... Баси, че откъде се гледа:eat:
Гледат го колкото да видят дали не трябва да се удължи пръчката....
Днес успешно замених оригиналния волан на колата с една реплика на ОМП :). Много готино стана и усещането е за друга кола с него вече ;).
ГОЛЕМИ Благодарности на souze и the cleaner - Без тях нямаше как да стане това - Благодаря приятели!!!
Сега ще направиш мускули на ръцете :))
п.с. Ако е с по-малък диаметър :)
Гледат го колкото да видят дали не трябва да се удължи пръчката....
:spam_laser:
;);)
Васил Петров
04-03-2011, 00:07
Ванка станало е супер.Трябва да дадеш едно кръгче :bouncing_smiley: Даже и видео гледах.
Furious 155
04-03-2011, 00:34
Ванка станало е супер.Трябва да дадеш едно кръгче :bouncing_smiley: Даже и видео гледах.
:)
Да добавя само, че оригиналния волан с възглавницата тежи 3.5 кг, а това омп с фланец от друга 155 е 1.7кг ;)
Днес покарах 250км с него и съм доста доволен. Няма ги вибрациите които ми предаваше и усилваше оригиналния волан. С новия волан ми се струва и малко по-директно управляема колата.
Та така колеги, предлагам оригинален волан от 155 с възглавница в приличен външен и вътрешен вид!
Да добавя само, че оригиналния волан с възглавницата тежи 3.5 кг, а това омп с фланец от друга 155 е 1.7кг ;)
Днес покарах 250км с него и съм доста доволен. Няма ги вибрациите които ми предаваше и усилваше оригиналния волан. С новия волан ми се струва и малко по-директно управляема колата.
Та така колеги, предлагам оригинален волан от 155 с възглавница в приличен външен и вътрешен вид!
Олекотяваш ли Танасе ,олекотяваш.:tongue2:
---------- Post added at 22:51 ---------- Previous post was at 22:49 ----------
Ще можеш ли да я караш?На тесни места не ти се отдава много,там по Кремиковци.:-P
Васил Петров
04-03-2011, 01:21
Ще можеш ли да я караш?На тесни места не ти се отдава много,там по Кремиковци.:-P
:drinking: :drinking: Там бе по други причини. :tongue2:
lulin racing
04-03-2011, 16:49
Къде си бе момчето, което гледа легендите с бинокъл?! :kiss:
Ооопаа...Има храна...Васко вземи си бинокъл и айде да видим кое е повече 2.0 или 1.8..... Предлагам си услугите само в присъствието на Люлин рейсинга:grin::grin::hump::hump:
lulin racing
04-03-2011, 16:54
Аз се пенсионирам от тая далавера... Леко си карам шестака и слушам звука :gayfight:
Хубаво....Васко ела да ти дам малкия бинокъл и заповядай на чертата....:chair::chair:
Аз се пенсионирам от тая далавера... Леко си карам шестака и слушам звука :gayfight:
Да те излагам ли се чудя или да си мълча???
За 6-така става дума. :kiss:
---------- Post added at 17:48 ---------- Previous post was at 17:46 ----------
Хубаво....Васко ела да ти дам малкия бинокъл и заповядай на чертата....:chair::chair:
Васко не му ли омръзна да пада от баби се чудя??? :lupe::go::hump:
thecleaner
04-03-2011, 19:52
Да те излагам ли се чудя или да си мълча???
За 6-така става дума. :kiss:
---------- Post added at 17:48 ---------- Previous post was at 17:46 ----------
Към днешна дата нема жива баба която да е конкуренция на В.Петров :chair:
Искаш да кажеш, че няма толкова модифицирана баба, че да му е конкурент ;)
Искаш да кажеш, че няма толкова модифицирана баба, че да му е конкурент ;)
все си мисля,че има и пак ще яде бой.:go:
Васил Петров
05-03-2011, 03:51
Тук гледам вицове пак се разказват :butt: Видях те Венци миналата седмица колко вървиж щото на 3 те губа в огледалато(счупеното :) ).
А и колата колко да е модифицирана???
---------- Post added at 03:51 ---------- Previous post was at 03:41 ----------
все си мисля,че има и пак ще яде бой.:go:
Мен от падане неме е страх.Вас ви е срам да падате от 130кс кола!!!!!
Тук гледам вицове пак се разказват :butt: Видях те Венци миналата седмица колко вървиж щото на 3 те губа в огледалато(счупеното :) ).
А и колата колко да е модифицирана???
---------- Post added at 03:51 ---------- Previous post was at 03:41 ----------
Мен от падане неме е страх.Вас ви е срам да падате от 130кс кола!!!!!
Миии, чип, олекотен маховик, лека алуминиева шайба на пистовия, спортен филтър, предполагам генерацията си пипнал, може да си сгъстил леко, къси скорости и 5-6 дреболийки още. Колкото може за ежедневна кола - тоест всичко без валове май.
п.с. Нали се сещаш, че на моята бивша 1,8-ца конете фабрично бяха 129 и колко са били умрели, та това за конете и срама го остави, всичко е до кондиция на кола и сетъп.
Аууу Васе молътЪ без такива за счупени огледала...Излизай тази вечер на чертата да видим Ко ще стане:sex::sex:
face/off
05-03-2011, 14:26
Малко извън темата за рацинга!!!
От скоро имам проблем със автомобила от подписа ми,започна да държи доста колебливи обороти почти до гаснене,пукане в колекторите и замисляне при подаване на газ.Закачих я на диагностика имаше грешка свързана с ламбда сондата,изтистихме я колата поработи до вдигане на оптимална температура и изведнъж сондата пак заби-като почна да отчита много богата смес,параметрите на сондата се променяха супер мудно!
Въпроса ми е за да съм 100% сигурен ако е възможно,това ли са симптоми на заминала ламбда сонда и ако сложа универсална а не Бошовска проблем ли ще е?
От скоро имам проблем със автомобила от подписа ми,започна да държи доста колебливи обороти почти до гаснене,пукане в колекторите и замисляне при подаване на газ.Закачих я на диагностика имаше грешка свързана с ламбда сондата,изтистихме я колата поработи до вдигане на оптимална температура и изведнъж сондата пак заби-като почна да отчита много богата смес,параметрите на сондата се променяха супер мудно!
Въпроса ми е за да съм 100% сигурен ако е възможно,това ли са симптоми на заминала ламбда сонда и ако сложа универсална а не Бошовска проблем ли ще е?
Аз съм с универсална на 1,6-цата, не ми е правила проблеми, освен, че се разкачиха кабелите веднъж. Иначе си работи коректно.
Офф и аз трябва да сменям сонда и се чудя каква да сложа...а не ми се дават пари да му се незнае:pain: Приемам съвети и предложения :)
face/off
05-03-2011, 15:49
Аз съм с универсална на 1,6-цата, не ми е правила проблеми, освен, че се разкачиха кабелите веднъж. Иначе си работи коректно.
А колата ти преди да я смениш така ли се държеше,както съм го описал по-горе?
lulin racing
05-03-2011, 15:54
:lol_sign: :rotfl:
thecleaner
05-03-2011, 16:12
Не е ли време да си ихвърлиш катализатора ;)
А колата ти преди да я смениш така ли се държеше,както съм го описал по-горе?
Не точно, харчеше за световно и пушеше на богата смес (и не вървеше), но the cleaner ти е казал от какво може да се шашка ламбдата или за това да е умряла :) Според мен си за резонатор и ламбда(естествено се изказвам, като лаик), после ще се чудиш дали това е твоята кола...
face/off
05-03-2011, 16:45
Не е ли време да си ихвърлиш катализатора ;)
Да определено ще го махна,ама тогава да му мисли Васко:)
Васил Петров
05-03-2011, 16:48
На Венелин му е запушен катализатора че аз съм сигорен че такъв на 16в не сте виждали :beer: То се возиме с него вдигаме 100 и почва д мерише страшно много и да му свети лампа чек.
На Венелин му е запушен катализатора че аз съм сигорен че такъв на 16в не сте виждали :beer: То се возиме с него вдигаме 100 и почва д мерише страшно много и да му свети лампа чек.
'фанете го наплескайте :chair:, че да не си тормози убавицата така, имах случай да ми излети цялата генерация след колектора, заради такъв катализатор :drums:
Васил Петров
05-03-2011, 17:00
Няма кой да те чуе.До сега му се карах по телефона.Защото никога неме слуша и накрая пак се стига на мойто.
digitalundgrd
05-03-2011, 17:14
Не случайно Васко е чирак на Румбата ;) Явно добре те е обучил :)
Furious 155
05-03-2011, 17:30
Да определено ще го махна,ама тогава да му мисли Васко:)
Точно катализатора ти е аут и с последното зареждане на гаден бензин си му таковал мамата... може ако се е пръснала керамиката на катализатора, да ти запуши и следващите гърнета и да скочиш на цяла генерация - дано не е така де, но задължително да се инспектират и другите гърнета!
Не бързай със сондата, но побързай с катализатора! Ако си карал дългичко с проблем с катализатора, има вероятност и тя да е позаминала...
Чух че неква легенда 2.0 8клапана има победа над Васко на 400метра...дали има нещо вярно:smoke::smoke:
digitalundgrd
06-03-2011, 00:49
Да не е имало пак някакви магнитни бури и смущения в атмосферата на 202ра?
http://www.youtube.com/watch?v=FSd_LpQOc5M
Бури бури...колко да са бури...Требе си храна...
Ама имах честа първи да съм се прибрал :):)
П.П Вижда/чува се кога връщам газста..
Васил Петров
06-03-2011, 02:03
Само да ти кажа Мурко че -VFTI припадна с един автовоз на 400м.- То не слваляхме кутии,филтри,дебитомери и тем подобни.Нали като цяло Легена се представи добре (за 2,0 8v) срещу Мен ама ми е слабичък.То не останаха такива вървежни...
Има клипчета от финала и се вижда а не на Венци измамника гадните клипове. :boxing:
Екстра е количката,Венци. :)
Васил Петров
06-03-2011, 02:21
:) :) :) Така си е... :torch:
Васе излагаш се!!!
Защо толкова малко храна? Дай нещо повече:jason2::jason2:
Иначе какво да се гледат клипове от шела...разликата е 3 автовоза, защото аз съм разрешил да е толкова :crazy: Иначе всеки може да прецени от моите клипове как "за малко да те бия":jason2::jason2:..
И моля моля!!! На първата гонка, където те бия- това трябва да си го признаеш, си бях със кутията и нищо не съм разглабял...След това свалих кутията за въздух и ме препарира...И двамата, надявам се, поне за себе си съм сигурен, бяхме с пълни багажници:crazy::crazy: Така че без тия :D:D
Пак ли започнахте да разтоварвате багажниците?
Аз нямам идея и аз това и ще попитам.
На 202-ра от светофара дето се тръгва до къде горе-долу са 400м?
До Шела или след това,смисъл до къде обективно да гледаме гонката,то нагоре е ясно ,че някой ще по -силен.
digitalundgrd
06-03-2011, 16:06
До Шела
До първия стълб преди Шела.
Васил Петров
06-03-2011, 16:24
И така въпросният клип който е сниман на Шела.
http://www.youtube.com/watch?v=0Al0N81TiZ8
1-кола е някаква.
2-кола е Опел корса Ц20ХЕ
3-кола съм аз
4-кола е Венци.
Ето клипчето и приключвам с Венци с ТИР разтояние на 400м.
Да така е тир разстояние....:gruebel::gruebel:
Ей момчета научете се като падате да си казвате че падате,като мъже...;-)
Падате и ставате...няма да се давате:)))
Поздрав за всички горди водачи на ЛеГендата 155. :yes:
Furious 155
10-03-2011, 23:58
Поздрав за всички горди водачи на ЛеГендата 155. :yes:
Гният гадовете... проблема е че има немалка част от гарнитурата която не е натисната от нищо и там с годините се пропоява с антифриз и загнива, до момент в който стигне до маслена магистрала и айде в джаза :).
Нищо, щом си я почнал ще стане пак кола!
Аз пак ще питам....защо не на БОЯНА ???
хем асфалт без канали и проблеми...хем в двете посоки става...хем има избор на бензиностанций...
Аз пак ще питам....защо не на БОЯНА ???
хем асфалт без канали и проблеми...хем в двете посоки става...хем има избор на бензиностанций...
хехехех объркал си рейса пич.:dunno:
хехехех объркал си рейса пич.:dunno:
..не бе, обича да се вози бързо и е хванал експреса:)))
А ти Маряне внимавай каква гарнитура слагаш....и да са читави майстораните, че аз 2-пъти е свалях тая пущина!
..не бе, обича да се вози бързо и е хванал експреса:)))
А ти Маряне внимавай каква гарнитура слагаш....и да са читави майстораните, че аз 2-пъти е свалях тая пущина!
Ти още ли не си запил за празника бре? :)..аз като прочетой гарнитура и мислех, че вече мезета коментираш :) ЧРД още веднъж!
Ти още ли не си запил за празника бре? :)..аз като прочетой гарнитура и мислех, че вече мезета коментираш :) ЧРД още веднъж!
Благодря....още вчера в24ч. ме изненадаха съседите.....сега още релаксирам на работа и довечера продължавам:big_beer:...и за вше здраве банда
Alfa User
11-03-2011, 18:12
Абе аз нещо не разбрах, ма ако е това, коет си мисля - честито и наздраве и от нас със Милена !!! :cheers:
Абе аз нещо не разбрах, ма ако е това, коет си мисля - честито и наздраве и от нас със Милена !!! :cheers:
Ами остарях с още една година..Благодаря ви, наздраве и от мен :cheers:
Колеги,имам няколко супер аматьорски питания за мойта убавица и понеже не знаех коя тема да наспамя,реших да е тая :D На следната снимка съм заградил две-три неща под капака,които не са ми ясни за какво са :D А дори и аз успях да преценя,че щом са там,значи имат някаква функция и не е лошо да знам каква :D Ta:
http://clubalfaromeo.com/forum/picture.php?albumid=909&pictureid=3183
Въпросите ми са следните:
1.Каква е джаджа 1-имам още едно такова от другата страна?
2.За какво служат джаджи 2-едната е по-нагоре,има нещо като капачка,която се върти свободно заедно с металната бъзикня под нея.Като я натисна леко съска леко все едно поема или изпуска въздух (не знам кое от двете),поради което прецених,че е по-добре да не я натискам,въртя и за всеки случай да не я гледам,за да не го приеме като признак на агресия :D
3.Поради каква причина предишният собственик или майсторът,който е правил колата,е решил да обърне целия дебитомер наобратно и да върже карантиите,дето са под него със свински опашки?
Извинявам се предварително за глупавите въпроси и ще съм благодарен за отговори :) Пийс \/
Alfa User
13-03-2011, 15:36
1. Джаджа 1 е конектора на ABS-а за предно дясно колело (като го разделиш, няма връзка на датчика с централата). Трябва да има такъв и за лявото колело, но е възможно поради интервенциите около дебитомера да е откачен от стойката си - провери го. Датчиците за задните колелета са под задната седалка.
2. Двете тръбички, оградени с 2, са за пълнене и проверка на климатик/климатроник. И наистина не е добра идея да ги отваряш или каквото и да е, без присъствието на специалист :shutup:
3. Логично обяснение за обръщане на дебитомера не виждам, но не виждам и какво е положението с въздушния ти филтър. Ако всичко си е наред, тая операция за мене си е чиста глупост. Но поне имаш свободен достъп до бушоните и релетата, които са били отдолу :hehehm:
И ако си натискал вентилите, може да си изпуснал малко фреон от инсталацията на климатика, което ще доведе до неефективна работа и съответно зареждане на инсталацията с фреон. Тоест - изваждане на парички :(
1. Джаджа 1 е конектора на ABS-а за предно дясно колело (като го разделиш, няма връзка на датчика с централата). Трябва да има такъв и за лявото колело, но е възможно поради интервенциите около дебитомера да е откачен от стойката си - провери го. Датчиците за задните колелета са под задната седалка.
2. Двете тръбички, оградени с 2, са за пълнене и проверка на климатик/климатроник. И наистина не е добра идея да ги отваряш или каквото и да е, без присъствието на специалист :shutup:
3. Логично обяснение за обръщане на дебитомера не виждам, но не виждам и какво е положението с въздушния ти филтър. Ако всичко си е наред, тая операция за мене си е чиста глупост. Но поне имаш свободен достъп до бушоните и релетата, които са били отдолу :hehehm:
Ами има си такъв датчик за АБС-а и отляво,но честно казано не знам дали работи като цяло АБС-а.В смисъл-колата спира добре,лампи не светят никакви,но в багажника си намерих главина (по мое мнение задна),както и една кръгла шайба,приличаща на зъбчато колело,което доколкото знам е точно за АБС-а.Мисля,че е сменяна някога главината и не знам това дали е възможно да са забравили да го сложат
И ако си натискал вентилите, може да си изпуснал малко фреон от инсталацията на климатика, което ще доведе до неефективна работа и съответно зареждане на инсталацията с фреон. Тоест - изваждане на парички :(
Еми надявам се да не съм изпуснал фреона-не съм ги натискал много маркучетата,само да кажа,че тая джаджа си съска леко дори като бутна леко самите маркучета отдолу-щото се опитах с ръка да проследя накъде отиват и видях,че се завират накъде под левия фар.Климатикът не съм го ползвал днеска.Всъщност опитах се да го пусна на студено само за проба-смъкнах градусите до 16 но не поиска да се включи-явно не съм го обърнал на студено,щото не знам как-автоматично ли става?Изписа само едно "Lo"...
Furious 155
13-03-2011, 19:30
Дебитомер обикновенно се обръща за по-удобно, за да се правят интервенции по него!:prescription:
Всъщност опитах се да го пусна на студено само за проба-смъкнах градусите до 16 но не поиска да се включи-явно не съм го обърнал на студено,щото не знам как-автоматично ли става?Изписа само едно "Lo"...
Бутона "ECON" не трябва да свети. Ако е натиснат, тогава си само в режим отопление и няма как да се пусне климатика :)
Благодаря! Утре ще опитам и ще видя дали ще тръгне :)
Дебитомер обикновенно се обръща за по-удобно, за да се правят интервенции по него!:prescription:
Дам за да може някой майсторан да го настройва/бъзика./:grandpa:
Аз да си каза ,че отново съм на пътя .:static: :drive:
Furious 155
14-03-2011, 08:40
какво сменихте освен гарнитурите?
какво сменихте освен гарнитурите?
Термостата.;-)
Голем си...а и бърз само, че в ремонтите:))))
Голем си...а и бърз само, че в ремонтите:))))
Ххехехе е поне някъде ме има.:cheers:
Buxalkata
15-03-2011, 13:46
честита оправена бабичка :) Марянка :thumbup:
честита оправена бабичка :) Марянка :thumbup:
Хехехе малко ли ме чете ти за нея да не я засилвам към дерето.:flirt::evil:
Хехехе малко ли ме чете ти за нея да не я засилвам към дерето.:flirt::evil:
:smackbum:
155_8000rpm
15-03-2011, 22:52
:smackbum:
:smackbum::smackbum::smackbum:
Furious 155
15-03-2011, 22:58
Какво сте се залупали по задниците, бе?! :)
Дайте идея с какво да си оправя теча на масло от клапана на вариатора. Досега беше ок, но сега вече почна да се лее скъпия флуид :).
Махай вариатора-хаха,абе нямаше ли такива уплътнения нови?
Марянски евала за стягането на бабичката и няма се отчайваш,то всичко се троши:Bolt:
:smackbum::smackbum::smackbum:
по некоя бира ииииииииииии минаваме без бой !!!:beer::flirt:
Какво сте се залупали по задниците, бе?! :)
Дайте идея с какво да си оправя теча на масло от клапана на вариатора. Досега беше ок, но сега вече почна да се лее скъпия флуид :).
аз лично съм си правил собствена гарнитурка , мазах и с червено силиконче/високо температурно/ ,но сълзенето си остана.:icon_frown:
Furious 155
16-03-2011, 08:50
Махай вариатора-хаха,абе нямаше ли такива уплътнения нови?
Марянски евала за стягането на бабичката и няма се отчайваш,то всичко се троши:Bolt:
реално там уплътнение няма! Трябва да се направи някакво... досега имах, но се е скапало и лошо...
don_pepone
16-03-2011, 11:58
Пичове рових из раздела ама не разбрах дали се сваля само задната емблема или се сваля цялата ключалка. Питам защото искам да си я сваля и да я рециклирам,ама няма да стане за пет минути и не ми се кара без ключалка :)
И аз не знам дали може да се свали само емблемата.А иначе за вариатора няма ли начин от някаква гарнитура да се изреже такъв пръстен,той не е с голям диаметър.:unsure:
vaklinator
16-03-2011, 12:51
И аз не знам дали може да се свали само емблемата.А иначе за вариатора няма ли начин от някаква гарнитура да се изреже такъв пръстен,той не е с голям диаметър.:unsure:
Няма начин!
Теча не е от гарнитурата, а от самите клеми, които са върху вариатора. Аз моя го уплътних със специален силикон долу при капака, мислейки си , че теча ми е оттам, но се оказа, че е маслото "извира" от клемите, които минават през отливката.
Същото нещо ми се случи и на пресостата на климатроника - фреона започна да ми излиза от самите контактни клеми на въпросния датчик, който управлява цялата система на климатроника.
П.П. На всичките тези тъпи джадджи пише FIAT???
Ебати тъпотията,а тия клеми не могат ли да се уплътнят с нещо,с капчица примерно:wierdo:.С някакъв силикон?
Пичове рових из раздела ама не разбрах дали се сваля само задната емблема или се сваля цялата ключалка. Питам защото искам да си я сваля и да я рециклирам,ама няма да стане за пет минути и не ми се кара без ключалка :)
Сваля се много приятно цялата ключалка. Така се и продава - като цял елемент.
don_pepone
16-03-2011, 15:59
Пфу мамата мамата.л...
Пфу мамата мамата.л...
Taка се сваля ,че си рязах парче от багажника за да стане тази гъзобръкня. :coolio:
Taка се сваля ,че си рязах парче от багажника за да стане тази гъзобръкня. :coolio:
Ти си я олекотявал-не се прави:cheers:
Furious 155
16-03-2011, 17:55
Няма начин!
Теча не е от гарнитурата, а от самите клеми, които са върху вариатора. Аз моя го уплътних със специален силикон долу при капака, мислейки си , че теча ми е оттам, но се оказа, че е маслото "извира" от клемите, които минават през отливката.
Същото нещо ми се случи и на пресостата на климатроника - фреона започна да ми излиза от самите контактни клеми на въпросния датчик, който управлява цялата система на климатроника.
П.П. На всичките тези тъпи джадджи пише FIAT???
При мен на клемите е ок - т.е. соленоида не извира. Извира покрай него :wierdo:
vaklinator
16-03-2011, 18:00
Намацай го тогава със силикон, пък ако искаш ела ще ти го намацам. Имам маслоустойчив?
Добре де Ванка а с калчища няма ли да стане:oops:
Alfa User
16-03-2011, 20:15
Моя го уплътних с тефлонова лента - от ония тънките, дето ги има в Бриколаж. С една-две навивки нещата се оправят. :cheers:
vaklinator
16-03-2011, 21:00
Добре де Ванка а с калчища няма ли да стане:oops:
ми то , що не вземеш да си направиш корекция " на ръка"? - спермен цвят
Абе между другото,търсих по темите,но не мога да намеря точно-има ли някъде чертеж на цялата изпускателна система на 155-ца 8-клапанова.И в PDF-ите гледах,не виждам такова нещо.Питането ми е ,защото имам някаква странна интервенция по изпускателните тръби-някога са вадени и сега изглеждат по следния начин: четирите тръби на изпускателния колектор преминават в двуцевка,която влиза съвсем хлабаво и неупътнено в две други тръби,които са от буквално от ламарина,едната е срязана по дължина,явно за да влезе...Дрънчат на хлабаво само като ги чукна с нокът :shock: ,а да не ви казвам как гадно дрънчат на около 2000 оборота.След тях следва нещо,което вероятно е катализаторът но изглежда странно-с едни кдрави бухнали заварки по ръба... :no: Някой може ли да ми даде чертеж или снимка на една оригинална изпускателна система,за да знам как да върна моята към първоначалния й вид. :unsure:
Edit: Опа,намерих в Pdf-те къде е изпускателната система,така че сори за въпроса...
Абе между другото,търсих по темите,но не мога да намеря точно-има ли някъде чертеж на цялата изпускателна система на 155-ца 8-клапанова.И в PDF-ите гледах,не виждам такова нещо.Питането ми е ,защото имам някаква странна интервенция по изпускателните тръби-някога са вадени и сега изглеждат по следния начин: четирите тръби на изпускателния колектор преминават в двуцевка,която влиза съвсем хлабаво и неупътнено в две други тръби,които са от буквално от ламарина,едната е срязана по дължина,явно за да влезе...Дрънчат на хлабаво само като ги чукна с нокът :shock: ,а да не ви казвам как гадно дрънчат на около 2000 оборота.След тях следва нещо,което вероятно е катализаторът но изглежда странно-с едни кдрави бухнали заварки по ръба... :no: Някой може ли да ми даде чертеж или снимка на една оригинална изпускателна система,за да знам как да върна моята към първоначалния й вид. :unsure:
Edit: Опа,намерих в Pdf-те къде е изпускателната система,така че сори за въпроса...
http://emk-33.com/shop/oscthumb.php?src=lMzVwtXMlJCjxJuYj761rA..&w=420&h=345&f=png&q=95&hash=502fd91d515c14f6ba168c0dcd07fd28
...отпред имаш още катализатор мека връзка и двуцевка
Благодаря ви,колеги,много сте големи! Значи явно при мен проблемът е в тръбите,означени тук с "1":
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=68729&d=1300354585
-отпред на мястото, където влизат в тях предишните тръби не са захванати и уплътнени както трябва,а с ей такива обикновени скоби с винт:
http://www.startingbg.com/uploads/3/8/6/6/3866705/2092039.jpg?145
Дрънченето не ме притеснява,но се опасявам да не насмуква въздух там от самата инерция на газовете вътре и да бърка ламбдата.
mimouzunov
17-03-2011, 17:19
Преди да пускам цяла тема ще питам тук!!
Някой има ли един баласт 35 ватов за продаване!?
acko88 е твоя човек.:-)
vaklinator
17-03-2011, 20:18
е ти само дето и на мигачите не си наслага ксенон...
100 кила баласти инабута на тая кола, ама път тя си е якичка... евалла :)
е ти само дето и на мигачите не си наслага ксенон...
100 кила баласти инабута на тая кола, ама път тя си е якичка... евалла :)
Moже да му е пръцнал някои баласт бре Ваклине.:thumbup:
mimouzunov
18-03-2011, 12:27
Moже да му е пръцнал някои баласт бре Ваклине.:thumbup:
Позна...
За три години имам три баласта и една крушка цъфнали...
Сега на дългите съм едноок :ghost2: :crazy: и си търся баласт :waving:
Ще се обърна към които трябва :crazy:
Furious 155
18-03-2011, 18:01
ТЕЖКО!!! ВИНО ДАЙТЕ!!!
Получих си диагнозата днес и май ще се пие... а именно : 8.5 - 8.5 - 9 - 9! :stretcher: Днес ще пия от мъка... :no:
Alfa User
18-03-2011, 18:24
Пролетта вече потропва на вратата ... а с нея и нашата поредна Пролетна среща... В съответната тема започваме да пускаме предложения за конкретното мероприятие - за начало сборен пункт за двете групи например :)
Ако някой иска да дойде, но се притеснява, че не се е записал или платил капаро - да заповяда, но все пак да се отбележи в темичката, за да знаем за колко човека става дума.
Сираковвв...Моите съболезнования...
Иииии айдеее всички по-сериозно за срещата на 155!!!
П.П Търся 2 задни калника. Много тъмносини биещи към черни...Това е цветът на моята кола. Blue spazione е боята.... Моите са заминали и е време да ги подменя...
thecleaner
18-03-2011, 18:58
Сираковвв...Моите съболезнования...
Иииии айдеее всички по-сериозно за срещата на 155!!!
П.П Търся 2 задни калника. Много тъмносини биещи към черни...Това е цветът на моята кола. Blue spazione е боята.... Моите са заминали и е време да ги подменя...
Ти си за купе бе :)
ТЕЖКО!!! ВИНО ДАЙТЕ!!!
Получих си диагнозата днес и май ще се пие... а именно : 8.5 - 8.5 - 9 - 9! :stretcher: Днес ще пия от мъка... :no:
Боцкай 2-ка читава, все ще намериш почти без пари :)
dani_ku4eto
18-03-2011, 20:47
Боцкай 2-ка читава, все ще намериш почти без пари :)
каде ги има почти без пари и аз да си закупа
С търпение ще намериш, ако не 1,8, но май читавия аз го отнесох :)))
Пастора пак се изказа. :knock:
Пълно е с 2-ки навсякъде и ги дават по 2 за левче.:razz:
---------- Post added at 08:19 ---------- Previous post was at 08:17 ----------
ТЕЖКО!!! ВИНО ДАЙТЕ!!!
Ванка не се тревожи карай си колата и си свиркай.:gives[1]::razz:
ПП : Тези числа предполагам са наборите на готините момичетата който ти звънят да ги возиш в бързата легенда.:mobile:
---------- Post added at 08:21 ---------- Previous post was at 08:19 ----------
Момчета споделете за окачването какво сте правили вие.
Сменихте си изцяло носачите или рециклирахте?
Полиуретан?
Как ,къде и какви, мнения ,впечатления и цени? :razz:
Furious 155
19-03-2011, 10:25
Носачите винаги нови! Здрави пружини и добри амортисьори и колата е доста предвидима :).
Иначе полиуретан за какво ти е?
nicola 59
19-03-2011, 12:48
Здравейте колеги искам да питам нещо тук е тема за приказки ,и сигурно мога да питам .Колко струва в бг мотор и скоростна кутия комплект за 155 2.0 8 к оборудван така както е в колата на 100 000 км защото в понеделник трябва да карам една легенда за скрап
Ляв носач TRW - 120лв. с 30% отстъпка
Десен носач Технород - 70лв.
Два нови външни накрайника Sidem По 20лв.
Две биалетки TRW по 24лв.
Понеже стария десен носач Технород изкара 50хил км. (няма ядове все още) го смених превантивно пак с технород...за да направя всичко накуп...
Всичко това, заедно с още доста неща преди 1 седмица...има го в темата за ремонтите...
Скоро слагам и 2 нови амортисьора+ нови тампони Пирели на макферсоните и смятам следващите 50хил км. нищо да не правя по предницата:drunk::drunk:
---------- Post added at 12:52 ---------- Previous post was at 12:48 ----------
Здравейте колеги искам да питам нещо тук е тема за приказки ,и сигурно мога да питам .Колко струва в бг мотор и скоростна кутия комплект за 155 2.0 8 к оборудван така както е в колата на 100 000 км защото в понеделник трябва да карам една легенда за скрап
Па целия мотор 250-300лв...все пак в Бг легендите са по 800-1000лв. цели...пък и все тая дали е 1.8 и 2.0...разликата наистина не е кой знае колко голяма..
И вместо да я караш за скрап дай да я докараме до БГ, щом е на 100 К км.,:razz:
nicola 59
19-03-2011, 13:02
Няма документи и не може да има за това отива за скрап аз много често карам легенди за скрап миналата седмица 2 16 клаанови пак без документи ,но за първи път попадам на 2.0 8к на 98000 км , тези коли без документи стават само за части .
Furious 155
19-03-2011, 13:18
Няма документи и не може да има за това отива за скрап аз много често карам легенди за скрап миналата седмица 2 16 клаанови пак без документи ,но за първи път попадам на 2.0 8к на 98000 км , тези коли без документи стават само за части .Па тоя мотор има ли как да стигне до БГ барабар със скоростите?
Па тоя мотор има ли как да стигне до БГ барабар със скоростите?
Аз знам ,че за купета няма ядове ,но с моторите е много сложно положението. :)
nicola 59
19-03-2011, 13:48
Да стигне до БГ не проблем качвам го на камион и е там ,проблема е ,че неговата себестойност не оправдава разходите ,по сваляне ,оправяне на документи фактура за регистрация ,транспорт до БГ,и подкупи на сръбска и хърватска митница.Всички други части стигат да БГ без една стотинка разход ,но не мотори защото имат номер и сложен демонтаж
Да стигне до БГ не проблем качвам го на камион и е там ,проблема е ,че неговата себестойност не оправдава разходите ,по сваляне ,оправяне на документи фактура за регистрация ,транспорт до БГ,и подкупи на сръбска и хърватска митница.Всички други части стигат да БГ без една стотинка разход ,но не мотори защото имат номер и сложен демонтаж
А и заради Еко норми,заради съдържащите се в тях масла,антифрииз и други. :razz:
nicola 59
19-03-2011, 14:19
А и заради Еко норми,заради съдържащите се в тях масла,антифрииз и други. :razz:
Това не е проблем миналата седмица пратих 10 мотора ,но tdi audi 3.0d bmv x5 1.9jtd 159 и лошото е че разходите по тези мотори и по мотора на фиат типо са едни и същи ,както с колите за 350 евро идва до бг една 159 и една 155 ,но 159 струва 10000 лв а 155 1000 лева
Ако го разглоби и ти го праща по куриер част по част....
---------- Post added at 12:54 ---------- Previous post was at 12:51 ----------
На каква цена вървят металните отпадаци в Италия...?
п.п....какво направи с инфото за ланчата...:stumm:
Да наклюкарствам какво видях днес. :lupe:
Lulin Racin изкарваше от леговището V6-така, решил е да го съживява напролет. :spoko:
Пожелавам му Успех и да дава много газ като стегне колата. :handshake:
Споменаха ми че имало някъв метод за смяна на гумичките на клапаните без да се сваля главата-някой пробвал ли го е на нашите леген(д)и?
Furious 155
20-03-2011, 17:41
Споменаха ми че имало някъв метод за смяна на гумичките на клапаните без да се сваля главата-някой пробвал ли го е на нашите леген(д)и? Има начин, но ефекта от само смяна на гумички е краткотраен, защото обикновенно са износени и водачите на клапаните и след смяна само на гумички, много бързо след това и новите гумички биват поразплескани от неточно движещите се клапани!
ALFA CORSE
20-03-2011, 17:51
Споменаха ми че имало някъв метод за смяна на гумичките на клапаните без да се сваля главата-някой пробвал ли го е на нашите леген(д)и?
Има начин, аз съм го правил, но си изсиква някои инструменти.
Alfa User
20-03-2011, 19:32
Смяна само на гумичките е наистина с краткотраен ефект - мога да потвърдя на 100%.
В темата за Пролетна среща 2011 има вече инфо за плана за действие на Пловдивската група с предложение за времена и места за сборни пунктове.
Напомняме ви, че не е късно някой желаещ да потвърди участие в купона - уредихме и допълнително записаните хора да ползват преференциите за цените на нощувката.
Останаха има-няма 5 дена и малко - гответе се !!! :drunk:
Колко краткотраен?
При мен имаше осезаем ефект/драстично намали загубата н масълце/ ,над 1 година ,сега пак с ремонта нови гумички сложиха и ще видим как ще е .:-P
Alfa User
21-03-2011, 00:14
Колко краткотраен?
Със средна хубост гумички (нито най-евтини, нито най-скъпи) положителния ефект трая към 6 месеца. От познати майстори чух подобни срокове също, така че явно е нормално. Ако ще се прави такъв ремонт - трябва да е както трябва, а не за закърпване на положението...
Ванка съжалявам за мотора,ще се намери нещо или го прави този.Марянски само нови носачи,а може и рециклаж на твоите,но нз колко ще карат.:dunno:
Furious 155
21-03-2011, 16:12
Ванка съжалявам за мотора,ще се намери нещо или го прави този.Марянски само нови носачи,а може и рециклаж на твоите,но нз колко ще карат.:dunno:Мотор засега не барам аз! Няма пак да свалям глави и т.н. дето го правих преди 2 години. Само тогава още не бях наясно с нещата и не пипахме надолу мотора, по позодрения, че няма проблематичност. То и сега няма проблем, само не е силна като за 1.8. Затова се кара така и докато един ден не ме издразни хептен. :)
Ванка съжалявам за мотора,ще се намери нещо или го прави този.Марянски само нови носачи,а може и рециклаж на твоите,но нз колко ще карат.:dunno:
Според мен новите няма да изкарат колкото едни добре рециклирани.:thumbup:
rumenti77
21-03-2011, 18:12
Според мен новите няма да изкарат колкото едни добре рециклирани.:thumbup:
А ти вчера към 20.30 така хубаво си ме подмина на Макгахан,махах,свирках,виках ама цък.
Furious 155
21-03-2011, 18:38
Според мен новите няма да изкарат колкото едни добре рециклирани.:thumbup:няма термин добре рециклирани... :grandpa: Ако беше по-добре рециклирани, всички щяхме да си перем презервативите!
няма термин добре рециклирани... :grandpa: Ако беше по-добре рециклирани, всички щяхме да си перем презервативите!
и сега какмво излиза или слагаме TRV за доста парици или турски ментаци за по 1 година. :-o
Васил Петров
21-03-2011, 19:30
няма термин добре рециклирани... :grandpa: Ако беше по-добре рециклирани, всички щяхме да си перем презервативите!
хахахахахах
Така по темата си купи 2-ТРВ и си караш спокойно.Мойте са на 65к и са бетон като време 2г и 7мес
А на Фиорела от ТиН кво им е?
vaklinator
21-03-2011, 21:20
хахахахахах
Така по темата си купи 2-ТРВ и си караш спокойно.Мойте са на 65к и са бетон като време 2г и 7мес
Прав е колегата TRW и си караш 30 години с тях
thecleaner
21-03-2011, 21:24
Прав е колегата TRW и си караш 30 години с тях
Ти не слага ни Фаст я ни сподели как е ;)
vaklinator
21-03-2011, 21:31
Ти не слага ни Фаст я ни сподели как е ;)
Заминаха за съжаление
едвам изкараха есента и сега вече са в гъзъ
thecleaner
21-03-2011, 21:32
Заминаха за съжаление
едвам изкараха есента и сега вече са в гъзъ
Ясно минТета
Васил Петров
21-03-2011, 21:38
А на Фиорела от ТиН кво им е?
Боклуци мое мнение!!! 100 пъти по добре Технород
vaklinator
21-03-2011, 21:38
Ясно минТета
Абсолютно, аз и със оригиналните, щях да си изкарам досега.
Само да ги сваля и ще си търся гаранцита. Обещаха 2 години :(
Те са преебаха за 2 месеца
thecleaner
21-03-2011, 21:39
и сега какмво излиза или слагаме TRV за доста парици или турски ментаци за по 1 година. :-o
Май май да. ;)
Абсолютно, аз и със оригиналните, щях да си изкарам досега.
Само да ги сваля и ще си търся гаранцита. Обещаха 2 години :(
Те са преебаха за 2 месеца
ГАранция йок...Нали взех моя заедно с твоя..и го карах 2 седмици... Не е лошо да им се вдигне един скандал...ама не и на мен дее:lol_sign:
vaklinator
21-03-2011, 22:06
ГАранция йок...Нали взех моя заедно с твоя..и го карах 2 седмици... Не е лошо да им се вдигне един скандал...ама не и на мен дее:lol_sign:
Тебе не съм те споменавал никъде? Ако искаш съдействай!!!
Точно щях да ти кажа за отзивите на Васко и той ме е изпреварил,Венци също мина по пътя на Технород и според мен за тези пари е добър вариянт.А бат Венци има една мисля като твоя цвят в обявите на части,мисля ника на момчето беше moja,не е от София но колата беше цяла без липси,прегледай обявите и го питай за калниците.;-)
Furious 155
21-03-2011, 22:22
Точно щях да ти кажа за отзивите на Васко и той ме е изпреварил,Венци също мина по пътя на Технород и според мен за тези пари е добър вариянт.А бат Венци има една мисля като твоя цвят в обявите на части,мисля ника на момчето беше moja,не е от София но колата беше цяла без липси,прегледай обявите и го питай за калниците.;-)и за купе, за купе ;-)
thecleaner
21-03-2011, 22:26
Точно щях да ти кажа за отзивите на Васко и той ме е изпреварил,Венци също мина по пътя на Технород и според мен за тези пари е добър вариянт.А бат Венци има една мисля като твоя цвят в обявите на части,мисля ника на момчето беше moja,не е от София но колата беше цяла без липси,прегледай обявите и го питай за калниците.;-)
аз съм моя бе алооооу
Тебе не съм те споменавал никъде? Ако искаш съдействай!!!
Какво да съдействам...Аз като ми се прееба ходих и им вдигнах скандал, ама те ме обвиниха, че съм искал да им черня името и други тъпотии....Бе не си заслужава човек да се занимава с олигофрени...
Да аз съм доволен от Технород...Левия ми издържа 20хил км, а десния почти 50хил. км, като го смених превантивно защото правих много ремонти и рекох всичко накуп...Ако десния не беше изкарал 50хил и аз щях да си сложа ТРВ И отдясно, ама мен 50-60к ме устройват:lol_sign::lol_sign:
Ии стига сте говорили глупости..купе не ми трябва...само 2 калника:lol_sign: Нииики тоя не мога да го намеря..плс. прати ми темата :)
vaklinator
21-03-2011, 22:27
и за купе, за купе ;-)
Няма ли да му дойде тежко? Неговото с дупки от корозия е доста олекотено.... с тежкото купе няма да е същото май?!?!?!
thecleaner
21-03-2011, 22:30
Тая ще и теглят флекса тъй че купе има
Furious 155
21-03-2011, 22:33
Тая ще и теглят флекса тъй че купе имадаже фейс :)
Тая ще и теглят флекса тъй че купе има
Кво и е на тая брат ми,мога да попълня някой липси при мойта?И какво ще остава от нея?
пу за мен ветробраните !!!
thecleaner
22-03-2011, 00:47
пу за мен ветробраните !!!
аз па се абих тема да им пускам :) 40лв. иначе и ги получаваш бонус с оргиналните скоби :)
аз па се абих тема да им пускам :) 40лв. иначе и ги получаваш бонус с оргиналните скоби :)
пускай ги по еконто ! ще сам ти благодарен!;)
мое и некоя и друга бира да ударим кат се видим ;)
Пазарджик . централен офис , Тодор Пашов
0884650778
здрави са нали ? я ми попиши малко и на лични ако мое и нещо снимчицаааааааа на тех!
thecleaner
22-03-2011, 09:48
пускай ги по еконто ! ще сам ти благодарен!;)
мое и некоя и друга бира да ударим кат се видим ;)
Пазарджик . централен офис , Тодор Пашов
0884650778
здрави са нали ? я ми попиши малко и на лични ако мое и нещо снимчицаааааааа на тех!
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=58533
здрааи са, по късно ще ти ги пусна
Изчакаля момче ти :paddle:
Нищо здраве да има.
Честити на Токича.
Нищо здраве да има.
Честити на Токича.
Ти па се стисна :bash:
Честито на Токича!!!
Ти па се стисна :bash:
Честито на Токича!!!
благодаря! и аз имах като купих колата ма !.пих неколко бири и се опитах да я прескочим иииииииииииии ет ти беля!
моите беха съшите !;)
благодаря на колегата. , има бири от мен !
---------- Post added at 17:46 ---------- Previous post was at 17:44 ----------
Нищо здраве да има.
Честити на Токича.
продавам ги 300 лв. кат за теб:drinking::whistle:
продавам ги 300 лв. кат за теб
300-та цирки на гъзО да ти излязат.
:jumping:
Лепите ли ги тия ветробрани?
Че си намерих едни за 20 лв. ама незнам с кво да ги захвана
Лепите ли ги тия ветробрани?
Че си намерих едни за 20 лв. ама незнам с кво да ги захвана
с едни специални скоби като щипки се хващат.
thecleaner
22-03-2011, 21:26
с едни специални скоби като щипки се хващат.
По една пластмасова и по 2 метални на страна са щипките
продавам ги 300 лв. кат за теб
300-та цирки на гъзО да ти излязат.
:jumping:
леле кооолко та обичам:big_wink:
---------- Post added at 19:55 ---------- Previous post was at 19:53 ----------
По една пластмасова и по 2 метални на страна са щипките
на мен металните стоят!, ама пласмасовите бали ги каде са!
На бат ви Веско се продава бившата вече Легенда.
Той я предаде с една 156-ца ,лош човек бре.:machinegunner:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11300313581526809&f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11300313581526809&f1=details
да хубава кола ! правих и предницата когато е беше леко чукнал доста запазена кола беше !
да хубава кола ! правих и предницата когато е беше леко чукнал доста запазена кола беше !
знам ,че си я правил ти ,още си седят ръцете ти по нея. :notify:
знам ,че си я правил ти ,още си седят ръцете ти по нея. :notify:
хооххохо
то се вижда и на снимките !!!,,, буааа
Buxalkata
23-03-2011, 12:19
абе за тая пролетна среща защо толкова слабо уЧастие има ???? времето го дават да е екстра дано и язовира е близо:) аз смятам да си взема въдичка :kicking:
верно криза е няма приходи при много хора ама пък ще е весело
Само че е забравил да спомене с какъв мотор е!
Само че е забравил да спомене с какъв мотор е!
1.8 8V e .:balloon:
Furious 155
23-03-2011, 17:38
1.8 8V e .:balloon:
интересно че предните два калника са като от 16в моторите! ;)
Иначе на снимките е доста готина.
интересно че предните два калника са като от 16в моторите! ;)
Иначе на снимките е доста готина.
...и задните също, но няма нищо интересно...фейстлифт със верижен мотор :Lkingsmiley:
...и задните също, но няма нищо интересно...фейстлифт със верижен мотор :Lkingsmiley:
Според мен Ванката има впредвид мигачите на калниците колега, на 1.8 8в с новото купе са малки кръгли и леко заострени(така беше и на моето ТД) :)
На тази 155 виждам, че и знаете историята. Може ли повече подробности? :-)
155_8000rpm
23-03-2011, 22:19
абе за тая пролетна среща защо толкова слабо уЧастие има ???? времето го дават да е екстра дано и язовира е близо:) аз смятам да си взема въдичка :kicking:
верно криза е няма приходи при много хора ама пък ще е весело
Тя мойта въдичка е в багажника,ама е дроб.С черна корда 0.18 и не знам в какво състояние е от лани да го ева.Ма може да измислим нещо в неделя...
Furious 155
24-03-2011, 00:06
Според мен Ванката има впредвид мигачите на калниците колега, на 1.8 8в с новото купе са малки кръгли и леко заострени(така беше и на моето ТД) :)Точно ;)!
nicola 59
24-03-2011, 00:37
Според мен Ванката има впредвид мигачите на калниците колега, на 1.8 8в с новото купе са малки кръгли и леко заострени(така беше и на моето ТД) :)
Това май няма значение на мойта верижен мотор елепсовидни мигачи даже вчера ги смених с бели и ги свалих от една 16 в
Това май няма значение на мойта верижен мотор елепсовидни мигачи даже вчера ги смених с бели и ги свалих от една 16 в
Колега каква е тази 155-ца 2.0 4х4 турбо.....която опитваш да пласираш в продава и модовете те трият...?
Alfa User
02-04-2011, 18:51
Я да раздвижим малко духовете ...
Да ви се захваля каква простотия сътвори болния ми мозък - в един кашон намерих останки от фолио, имитиращо карбон. Купувал съм го преди поне 6 години, за подобни цели по първата ми 55-ца. Та ето какво натворих днес след много псуване и нерви (фолиото е доста старичко, и хич не слуша) :
- панела на климатроника :
https://lh5.googleusercontent.com/_PCxrFCdurrg/TZdEVauU66I/AAAAAAAAJNk/t1QGME2lPpk/s800/SNC12972.JPG
- същия, но вече сглобен :
https://lh3.googleusercontent.com/_PCxrFCdurrg/TZdEVgA1yGI/AAAAAAAAJNo/bxHWFlk9Ajk/s800/SNC12973.JPG
- панелчето с часовника :
https://lh4.googleusercontent.com/_PCxrFCdurrg/TZdEWNzo7qI/AAAAAAAAJNs/GNXCWMKFVHQ/s800/SNC12974.JPG
- Пепелника :
https://lh4.googleusercontent.com/_PCxrFCdurrg/TZdEWofWi8I/AAAAAAAAJNw/XJlwEtoJ8Fg/s800/SNC12976.JPG
- горната част на конзолата на волана (малко тъпо стана, но за долната нямаше вече фолио :( ) :
https://lh6.googleusercontent.com/_PCxrFCdurrg/TZdEXMLWjsI/AAAAAAAAJN0/QHsqVHfRCII/s800/SNC12979.JPG
- и накрая как стои всичко това в колата :
https://lh6.googleusercontent.com/_PCxrFCdurrg/TZdEYO-WhgI/AAAAAAAAJN8/Q-XiUxsuBvc/s800/SNC12981.JPG
https://lh5.googleusercontent.com/_PCxrFCdurrg/TZdEYkB7KpI/AAAAAAAAJOA/5DlxDmPJEFM/s800/SNC12982.JPG
Можете да започвате да ме оплювате :smoke:
vaklinator
02-04-2011, 23:27
Я да раздвижим малко духовете ...
Да ви се захваля каква простотия сътвори болния ми мозък - в един кашон намерих останки от фолио, имитиращо карбон. Купувал съм го преди поне 6 години, за подобни цели по първата ми 55-ца. Та ето какво натворих днес след много псуване и нерви (фолиото е доста старичко, и хич не слуша) ...
Снимай го наесен пак, да го видим как се е преебало
ПП като си почнал фолни и панела с радиото!!
Alfa User
03-04-2011, 01:15
Снимай го наесен пак, да го видим как се е преебало
ПП като си почнал фолни и панела с радиото!!
Абе на предната 55-ца задържа около година, после я продадох - и нямаше признаци на прее*аване.
А панела с радиото не можах да го измъкна ... иначе ми се щеше да го направя и него, че е доста надраскан и грозен :(
vaklinator
03-04-2011, 10:17
Абе на предната 55-ца задържа около година, после я продадох - и нямаше признаци на прее*аване.
А панела с радиото не можах да го измъкна ... иначе ми се щеше да го направя и него, че е доста надраскан и грозен :(
Извади радиото и шейната и отгоре отвиваш 2 рапидки и се измъква. Успех!
По добре с фолио, отколкото с някой спрей...:shocking:
иначе Ваклин е цар на тия неща, ама се спотайва:)
(Можете да започвате да ме оплювате)
Някой сме минали вече по този път , без конзолата над волана и аз ги бях направил така като теб тези работи, изкараха известно време и ги махнах.
Биеха ми много вече на GIPSY STORY.:th_up:
Alfa User
03-04-2011, 19:35
Оправих и конзолата на радиото ... Надявам се фолиото да не е чак толкова остаряло, за да изкара поне година още :)
https://lh4.googleusercontent.com/_PCxrFCdurrg/TZihMeIqgGI/AAAAAAAAJPk/hWvoKM7cJeM/s640/SNC12987.JPG
Алекс сешоара игра ли при залепването ?
Alexandrov70
03-04-2011, 22:41
Някой да знае ,ако си направя с такова фолио тавана(гланца е спомен и цвета се е изменил)трябва ли да се пререгистрира в КАТ като допълнителен цвят?!
vaklinator
03-04-2011, 22:45
Някой да знае ,ако си направя с такова фолио тавана(гланца е спомен и цвета се е изменил)трябва ли да се пререгистрира в КАТ като допълнителен цвят?!
Ако ти е черна колана - не
ПП на мен предния капак ми е сив, а колата черна и близо 3 години няма проблеми нито тука нито в Гърция:)
Alexandrov70
03-04-2011, 23:18
Ако ти е черна колана - не
ПП на мен предния капак ми е сив, а колата черна и близо 3 години няма проблеми нито тука нито в Гърция:)
Не е черна , бордо е.Как стои въпроса от гледна точка на закона?
Според мен това фолио няма да издържи и няма да стане за това което си намислил.:yes:
Alexandrov70
04-04-2011, 00:02
Според мен това фолио няма да издържи и няма да стане за това което си намислил.:yes:
Предполагам ,че си прав , но като няма нито пари , нито възможност за боядисване ... ....ако имаш идея какво мога да направя - казвай , че е много дразнещ така тавана , всеки път като се качвам в колата получавам киселини от вида му.
Furious 155
04-04-2011, 00:54
Според мен това фолио няма да издържи и няма да стане за това което си намислил.:yes:На Flame тавана му е с 3М фолио имитираш карбон и не е мръднало мисля още... питайте него какво е и от колко време е на тавана?
Alfa User
04-04-2011, 01:04
Става с карбоново фолио, но малко по-различно - т.е. "истинско". Фолиото на 3М е доста качествено и е подходящо и за външни елементи, като за по-сигурно може да се запечати с лак. Единствения проблем тук е, че фолиото на 3М е доста скъпичко - цените са от 75 до към 100лв за квадратен метър ... По тунинг-форумите четох, че един преден капак излиза средно около 180лв, така че май боядисването е по-разумния вариант ...
Някой знае ли дали предните спирачни апарати стават от друга кола, конкретно ме интересува от Ланча Дедра ТД '90
Тавана ми е от миналото лято с 3М фолио-70 лв е квадрата,като това е най-скъпото фолио,защото е и релефно,има и по-евтин вариянт.Целия таван с работата е 220лв.Няма проблем с КАТ,това е само 1 елемент.
The_Game
04-04-2011, 16:55
Доста добре се е получило особено като знам това скапано фолио колко гадно се лепи. Иначе ако беше с 3М фолио нямаше да има грешка. Аз си направих волана (часта с Еър бега) и е доста добре според мен. Сега ще правя и част от таблото и колонките на вратите и на есен таван и преден капак
mimouzunov
05-04-2011, 17:15
http://www.animegame.com/cars/Oil%20Tests.pdf
На това попаднах аз... Разгледаите прехвалените масла какви резултати дават :whistle:
http://www.animegame.com/cars/Oil%20Tests.pdf
На това попаднах аз... Разгледаите прехвалените масла какви резултати дават :whistle:
:)...ами това което най става е 55лв. за литър..:innocent:
The_Game
06-04-2011, 15:18
И какво се оказа, че мотула е зле ??
mimouzunov
06-04-2011, 15:26
И какво се оказа, че мотула е зле ??
Никаква идея си нямам... Просто попаднах на това инфо и реших да го споделя...
Всичко си зависи от начина на каране.......и самата изправност на мотора...:blah:
Furious 155
06-04-2011, 23:04
Ето с какво се сдобих почти случайно днес... Ricambi originali... и са чисто нови!
Аз лично останах без думи днес... 155 е била страшна кола като нова!!!
Ето с какво се сдобих почти случайно днес... Ricambi originali... и са чисто нови!
Красота и ЧЕСТИТО ! :)
Ама хората са го казали ... готината кола си е НОВАТА кола! Жалко, че в България голям е процента от хора, които не могат да си позволят менкането на НОВИ коли ...
Furious 155
06-04-2011, 23:53
п.п. фара ще се продава - десен е и е с ел. регулация!
п.п. фара ще се продава - десен е и е с ел. регулация!
Една птичка пролет не прави....ще има разлика ако се смени само единия...
п.п....преди 15-16 години ми се наложи да си купя същият за 360лв. ....сега незнам как вървят нови......:sad:
Една птичка пролет не прави....ще има разлика ако се смени само единия...
п.п....преди 15-16 години ми се наложи да си купя същият за 360лв. ....сега незнам как вървят нови......:sad:
тогава са били 360 000лв :new_Eyecrazy:
Еми кво, $100, съвсем нормална цена :D
Аха....и две седмици най малко ги чакаш.....все едно сега да търсиш части за Лотус в БГ:)))
Аха....и две седмици най малко ги чакаш.....все едно сега да търсиш части за Лотус в БГ:)))
Но пък усмивката от лицето ти никога не се е крила :fish:
ПП: Лотус Есприт е един от любимите ми спортни автомобили :lol_sign:
The_Game
08-04-2011, 15:42
И аз бях толкова щастлив колкото и ти, когато из частите които беше докарал баща ми от Италия имаше радиатор за 155-цата.
Тъкмо протече моя и се чудехме как да го закрепим и хоп радиатор за 155-цата че даже и Valeo. :)
Огромни благодарности за помоща и съдействието при интервенциите по моята кола на Ваклинатора и Киро*acko88*. :notworthy::notworthy::notworthy:
Огромни благодарности за помоща и съдействието при интервенциите по моята кола на Ваклинатора и Киро*acko88*. :notworthy::notworthy::notworthy:
какво и прави пак бре
какво и прави пак бре
Старт от Скрапа , какво друго. :Lkingsmiley:
Колегиии,да се похваля-след два дни упорит труд успях да счупя Алфата :D Вчера както всеки петък,и всъщност както всеки ден след работа,реших да разглабям и да оправям разни работи по колата-да повдигам за n-ти път броните,щото нещо ме дразнят :D и т.н. Та не знам защо реших,че е дошло време да се заровя по-дълбоко под капака...чак до работния цилиндър на съединителя,щото смятах,че той е виновен за това,че съединителят ми отделя високо. Ей,хора,това на човек като му влезе някоя муха,нещата стават много зле.Та помпата явно беше за смяна,маншона прокъсан и мокър,вероятно от спирачна течност,но не знам и аз защо реших все пак да я сваля,да видя дали не може да се направи нещо-е кво да се направи,аз я извадих на две парчета...Реших обаче да я монтирам обратно някак,та да мога да се дотикам до някой сервиз.Е да обаче НЕ-след почти 48 часа борба да обезвъздуша системата и доволно количество разляна спирачна течност (която с ужас установих,че е доста скъпа) днеска най-после успях да откърша пробката на помпата :D Сега мисля да изям една А**ивия и да си кажа "стига" да оставя колата на мира и да се занимавам пак с нея в края на другата седмица.А дотогава-без кола,да може да ми се смеят всички набори,та да ми дойде ума в главата :D.
Имам обаче един въпрос-това обезвъздушаване как точно се прави-четох в pdf-те,пробвах всякакви варианти,с маркуче с допълнителен съд,наливане,затягане и отпускане на пробката.Мисля си,че помпата е била заминала и да е дърпала въздух от друго място,та затова не съм успял да я обезвъздуша.Щото пробката се изкърши доста лесно и цялата беше корозирала отвътре-по отчупената повърхност имаше само едно ръбче здрав метал-всичко друго беше корозирало...
Alfa User
09-04-2011, 22:00
Една нова помпа няма ли да ти реши главоболията, вместо да се подлудяваш сам ?
Аз пък ще влизам наново за смяна на гарнитура на главата ... евтиния ремонт наистина излиза двоен в последствие :thumbdown:
vaklinator
09-04-2011, 22:09
Една нова помпа няма ли да ти реши главоболията, вместо да се подлудяваш сам ?
Аз пък ще влизам наново за смяна на гарнитура на главата ... евтиния ремонт наистина излиза двоен в последствие :thumbdown:
Много ми е интересно какво ги правите аджеба тези гарнитури? И то на малолитражни коли SPORT MY 95
Айде няма да коментирам, че с 1,8 си е ебаси спорта...
Абе тя ще реши проблема и ще я поръчвам.А иначе си много прав,че подлудявам вече,но нали знаеш колко трудно човек се склонява сам да си остави колата в бокса за известно време.Ако бях се отказал вчера да я монтирам старата помпа и си бях оставил колата разглобена,утре щях да имам и помпа и кола,а сега ще ходя с рейса,щото заминавам извън града.Ноо,това си е.. :D
Аа и съболезнования за гарнитурата,надявам се да се реши проблемът бързо :)
Абе тя ще реши проблема и ще я поръчвам.А иначе си много прав,че подлудявам вече,но нали знаеш колко трудно човек се склонява сам да си остави колата в бокса за известно време.Ако бях се отказал вчера да я монтирам старата помпа и си бях оставил колата разглобена,утре щях да имам и помпа и кола,а сега ще ходя с рейса,щото заминавам извън града.Ноо,това си е.. :D
Разбирам те.
Който няма акъл има крака е точната поговорка за теб. :)
---------- Post added at 19:22 ---------- Previous post was at 19:21 ----------
Много ми е интересно какво ги правите аджеба тези гарнитури? И то на малолитражни коли SPORT MY 95
Направо си е ебаси Спирта. :Lkingsmiley:
Alfa User
09-04-2011, 22:44
Отговора на въпроса ти се съдържа в последната част на писанието ми ... и мож да е малолитражна, ма е мноу красива :crazy:
Furious 155
10-04-2011, 19:17
Ето как днес колата преживя лека промяна на външния вид! Колата мина през пастиране и светна боята, но за съжаление не скри многото удари от недобросъвестни българи...
Добавихме и актуални стикери ;) - 10х на Ваклин за съдействието със стикерите. Ето някое фото:
digitalundgrd
10-04-2011, 19:21
Как я пастирахте - ръчно или с машина ? Какви пасти използвахте? Р888 е много "лоша" гума :)
Furious 155
10-04-2011, 19:28
Как я пастирахте - ръчно или с машина ? Какви пасти използвахте? Р888 е много "лоша" гума :)Пастирането го направиха в автомивката където работи Flame, с разни 3М пасти и машини - имат човек да си ги гласи нещата. :)