PDA

View Full Version : 155 ОБЩИ ПРИКАЗКИ - "ДЪРА БЪРА"

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 [24] 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

Pastora
29-07-2011, 13:12
:big_whoops: :big_whoops: :big_whoops: Смени си доставчика..........
Полуфиат-полуалфа, някакво никакво такова, трошливо и за сметка на това скъпо :)

Васил Петров
29-07-2011, 13:32
Полуфиат-полуалфа, някакво никакво такова, трошливо и за сметка на това скъпо :)

То нали 8в е нещо грандиозно здраво!!!!! То за тва твойта 155 роди 3 пъти...... след ремонтите ти.

Pastora
29-07-2011, 16:50
То нали 8в е нещо грандиозно здраво!!!!! То за тва твойта 155 роди 3 пъти...... след ремонтите ти.

1. 155 8V е милиарди пъти по здрав двигател, което е доказано, като е единственото истинско алфово нещо в купето и.
2. Двигател не съм ремонтирал на 155 никога, просто го гръмнах на 15000 или колкото са там оборотите и директно го смених с друг еквивалентен, барабар със скоростите за по-лесно - не е сменяна дори гарнитурата на капака. Дори сега си го кара момчето, мога и снимка да ти направя за спомен.
3. Не знам от къде ти е инфото, но откровено си измисляш за 3-те раждания.
4. Единствената кола, която ми е родила, това е моята 145 1,6 туинспарк 16V, където съм и правил основен ремонт и засега уж е ок.

И в интерес на истината, осем клапановите са наистина грандиозно здрави като механика на двигателя.

Alfa User
29-07-2011, 16:59
Еми всеки може да си намери някакви недостатъци, защото вкус другар няма...
Но определено света има нужда от повече фенове като тебе, колега !
Добре си дошъл в сектата !!! :cheers:

Alfa User
29-07-2011, 17:06
Шшшшш ... спирате до тук, или спирате за неопределено време форума !!!
И хич няма да гледам кой крив и кой прав !!!

За хубаво или не, 16v мотора се е слагал в 155 - има хора, дето много си го харесват, и те си имат това право.
Който пък не му харесва да чете и слуша за 8v - да сменя раздела веднагически, за да няма после бебешки плач тук и там !

Смятам, че разбрахте какво искам да кажа. Следващата нападка на основа "калпав двигател" или "дърта бангия" ще носи директно червен картон за дълго време !
ТОВА предупреждение да се счита за ОФИЦИАЛНО към всички, стъпили накриво до този момент, а и не само за тях !

digitalundgrd
29-07-2011, 17:54
И в интерес на истината, осем клапановите са наистина грандиозно здрави като механика на двигателя.

Сега и аз ще почна малко като един наш общ познат, който разчита само на слухове за на еди-кой си колата какво и е правено, но момчето което беше собственик (на силвърстоунката) веднага след теб, идваше от време на време при РУмен и от там сме чували, че е правил някакви интервенции по мотора (НЕ ТВЪРДЯ, че наистина е така). Както и да е, колата смени този въпросния собственик, а новия не го познаваме и не знаем какво му е мнението относно това дали е имало или не интервенции по мотора.

8в е здрав мотор, 16в също когато се грижиш за него ;) Ето ти си си направил ревизията на 145-цата, грижиш се за мотора, редовно си го обслужваш и мисля, че доста дълго време ще ти служи ;)
Тоест няма лоши мотори, има лоши стопани (лично мнение, което не карам никой да споделя) ;)

mimouzunov
29-07-2011, 17:57
А да питам сега аз... Онзи ден реших малко да си отворя двигателя да видя докъде са стигнали валовете да се ядът... Познатата гледка смукателен в нормите изпускателен зле... Освен това на трети цилиндър гърбицата е по-зле от трагична но както и да е...
Нещо друго ме накара да се замисля!!! Белезите на валовете не съвпадат!! В нормално състояние (незапален двигател) вариатора "връща ли" или остава в някакво положение измислено!? Почвам да се съмнявам в работоспособноста му напоследък....

toki4a
29-07-2011, 18:19

За хубаво или не, 16v мотора се е слагал в 155 - има хора, дето много си го харесват, и те си имат това право.
Който пък не му харесва да чете и слуша за 8v - да сменя раздела веднагически, за да няма после бебешки плач тук и там !

Смятам, че разбрахте какво искам да кажа. Следващата нападка на основа "калпав двигател" или "дърта бангия" ще носи директно червен картон за дълго време !
ТОВА предупреждение да се счита за ОФИЦИАЛНО към всички, стъпили накриво до този момент, а и не само за тях !

:handshake::whistle:

jrdn69
29-07-2011, 18:22
Благодаря! Добре съм ви заварил! Не съм чак толкова нов! Наздраве на всички! Не мога да намеря имотиконата за бира, но без бира не замръквам!

toki4a
29-07-2011, 18:45
Благодаря! Добре съм ви заварил! Не съм чак толкова нов! Наздраве на всички! Не мога да намеря имотиконата за бира, но без бира не замръквам!

:handshake:

thecleaner
29-07-2011, 19:05
А да питам сега аз... Онзи ден реших малко да си отворя двигателя да видя докъде са стигнали валовете да се ядът... Познатата гледка смукателен в нормите изпускателен зле... Освен това на трети цилиндър гърбицата е по-зле от трагична но както и да е...
Нещо друго ме накара да се замисля!!! Белезите на валовете не съвпадат!! В нормално състояние (незапален двигател) вариатора "връща ли" или остава в някакво положение измислено!? Почвам да се съмнявам в работоспособноста му напоследък....

Ако предния път си бил на белези и сега ако не си има някаква драма, сигура ли е че си бил на белези.

Довечера ще има тема в раздела за модовете :whistle: Отивам за семки и биричка :whistle: Жокер що е то чат раздел и какво означава наказние "Oставено мнение или заглавие на тема с непозволено съдържание" в тема "Общи спамерски приказки".

Alfa User
29-07-2011, 19:33
Чат раздела знаеш де е - може да се преместиш там ако тук не ти харесва ...
Пускай теми дето искаш - за това никой не те спира :)

Бобби
30-07-2011, 16:39
..това с валовете не го мисли...:whistle:...мойте от три години са така и кара, лошото е че неможе да се регулират клапаните като хората.....за другото незнам!

Dimicha
02-08-2011, 16:10

Как изглежда износен вал колега?Щото и аз скоро развивах капака на клапаните,за да си натягам веригата,единственото странно нещо,което забелязах беше на трети цилиндър на гърбицата на смукателния вал две по-жълти петна в двата края.Това износване ли е?

VFTI
02-08-2011, 19:18
Абе то е ясно че колкото и да са износени, двигателя няма ядове, ама така колата не дава максималната си мощност...Тя и с 8 компресия и дълбоко изядени валове ще върви, ама няма да е на макс...

Alexandrov70
02-08-2011, 19:50
Заинригувахте ме с тези валове , ще взема да изкормя и аз мотора да видя какво ще изскочи изпод капака.Най-много да се почувствам огорчен , че трябва да купувам и сменям една камара чарколяци!

Dimicha
02-08-2011, 20:27
Абе то е ясно че колкото и да са износени, двигателя няма ядове, ама така колата не дава максималната си мощност...Тя и с 8 компресия и дълбоко изядени валове ще върви, ама няма да е на макс...

Ем точно това е разковничето-кое й е макса :D Иначе наистина,ще върви,къде ще иде,като има кой да й насмита газта :P А за износването-не знам,просто има две жълти петна на ръбовете на гърбицата-мисля,че бутах с пръст,не усетих износване,може да е част от "хубавото" маслено оцветяване което намерих под капака.Всичко е в различни тонове на жълтото,та чак граничещо с охра-не знам с кви масла е карана.Факт е,че сегашната СелЯния почерня много бързо,което говори,че е разтворила доста гадости.

Tonimir
02-08-2011, 23:26
Гледам, че миналата седмица сте говорили пак за 16v моторите , та рекох да се включа :D
Вчера рано сутрин като се прибирах обратно в София, имаше малко трафик по Хемус магистралата. Та реших малко да понапъна легендата ... Та значи в продължение на някъде 25-30 минути (не съм засичал време), мотора не падна под 5000 оборота , като оборотите се мърдаха м/у 5000 и 6000 (на места дори 6200+). Eдинствено в тунелите оборотите падаха на 2800. Реално, тогава си почиваше мотора :D
Ако това не е добър тест за 2ка 16v , здраве му кажете. А и колегата го каза:

Тоест няма лоши мотори, има лоши стопани (лично мнение, което не карам никой да споделя

Иначе да ви се похваля, от днес 155цата е вече с маслен радиатор.

Alfa User
03-08-2011, 00:10
Ай честит да ти е :)
Иначе наистина няма лош мотор, но спорове по тази тема - като знаем до какви реплики водят - няма да се допускат тука.
Както писах и преди, за добро или за лошо, и двата мотора са слагани в 155, и нито един от двата не я прави по-лоша кола. Така че смятам, че няма какво повече да се обсъжда повече по този въпрос.
Проблемите по поддръжката са си друга бира...

Tonimir
03-08-2011, 00:19
А я да ви питам сега за съвет ...
Новия мотор който взех 2.0 16v TURBO (от Фиат COUPE). Дали да го сложа в 155цата или във Фиата (фиат Типо) ? :whistle:
От вчера ми се върти тази мисъл в главата и не мога да реша :D.
Някак си като отворя капака на Алфата и ми се свива сърцето като се сетя какво разглобяване ще падне , при условие, че си работи перфектно (чукам на дърво). Докато Типото, то е с 1.6 моно , и до някъде е на кръстопът ... дали да иде на моргата, или някой да го отнесе за 500-600 лева.

Все още се чудя ... :-/

thecleaner
03-08-2011, 00:34
Новия мотор който взех 2.0 16v TURBO (от Фиат COUPE). Дали да го сложа в 155цата или във Фиата (фиат Типо) ? :whistle:
Някак си като отворя капака на Алфата и ми се свива сърцето като се сетя какво разглобяване ще падне , при условие, че си работи перфектно (чукам на дърво). Докато Типото, то е с 1.6 моно , и до някъде е на кръстопът ... дали да иде на моргата, или някой да го отнесе за 500-600 лева.

Аз съм за Алфата ;)

VFTI
03-08-2011, 01:32
Имаш 155ца изглеждаща отлично, в отлично състояние. Спирачки, нови гуми, ОКАЧВАНЕ и се чудиш дали да сложиш 2.0 16в турбо във ТИпо 1.6?!? А това типо как ще спира после? А как ще завива?....Типото някой да го отнася(или си го карай градско) и ръгай мотора в алфата...Твоята легенда особенно заслужава да е още по-бърза!!! :go: :go: :go:

Tedo
03-08-2011, 01:32
Щом си доволен от 16в-то ако питаш мен го сложи на типото а турбинирания на алфата ако ти се занимава таман ще имаш 2 бегачки :crazy:

Furious 155
03-08-2011, 10:32

Има и 3-ти вариант :) - има една легенда дето чака за такова сърце ;)

Flame
03-08-2011, 20:31
Аз не бих развалил 155-цата,слагай го на типото и прави истинска бегачка,още повече че е по-леко:hehe:

Tonimir
05-08-2011, 05:34
Благодаря ви за мненията. Но за сега не съм склонен да пипам Алфата. Просто ако сложа този мотор на нея, то аз никога повече няма мога я карам като ежедневка. :-/

Също да отбележа, че окачването от Алфата ми няма да ми свърши работа, тъй като към мотора взех полуоските, главините със шенкелите, амортисьорите, както и носачите. На вид много си приличат с моите, обаче всичките са една идея по-големи.

Аз реално ми трябва купе , което да го "разголя" тотално, и да му монтирам всичко. Пък от друга страна ми се иска да сложа тоя мотор в кола, която е една идея по-лека от нашите 155ци :) За това, до Типо-то си мисля за купе Фиат Браво или Алфа 145. До 1-2 седмици ще съм вече се спрял на купе, до тогава имам да довършим събирането на останалите дреболийки , както и да фиксираме всичко по мотора.

Много ми се искаше да съм готов със всичко за Калояново, но ме изненадаха, че още на 5ти СЕП. ще е трак дей-а , аз се надявах към края на месеца да е, че да имам време ... но нищо, другия път :) Нямам намерене да бързам с този проект, тъй като от "бърза работа", после почти сигурно, че ще има ядове.

Ще ва държа в течение :P

MUROMAN
05-08-2011, 12:01
Те бхич не те слуша главата момче.
Но кефиш доста с желанията и мислите за проектите си .:notworthy:

Pastora
05-08-2011, 13:18
Аз реално ми трябва купе , което да го "разголя" тотално, и да му монтирам всичко. Пък от друга страна ми се иска да сложа тоя мотор в кола, която е една идея по-лека от нашите 155ци :) За това, до Типо-то си мисля за купе Фиат Браво или Алфа 145.
Типо-то е най-леко, ако купето не е изгнило, слагай в него мурбото :)

Gandi_MC
05-08-2011, 21:35
Колеги някой може ли да ми каже колко трябва да е нормалната компресия на 1.8 8в!Благодаря предварително!

mimouzunov
05-08-2011, 22:36
Колеги някой може ли да ми каже колко трябва да е нормалната компресия на 1.8 8в!Благодаря предварително!

Ми примерно 9.5-10атм. но това го казвам на изуст....

Alfa User
05-08-2011, 22:43
По техническа документация - 10.1
Ако обаче всички цилиндри са на 9 е по-добре, отколкото три да са на 10 и един - на 7.5 :)

mimouzunov
05-08-2011, 22:56
По техническа документация - 10.1
Ако обаче всички цилиндри са на 9 е по-добре, отколкото три да са на 10 и един - на 7.5 :)

Това 10.1 нее ли степен на сгъстяване!? Което няма общо с компресията?!

Pastora
05-08-2011, 23:01
Моята беше от 9,6 до 10,2 на студено.

Alfa User
06-08-2011, 00:29
Залагам за 10.1 ...
Абе ... кво мислите за 5-ия Тракдей - на 5-ти септември е (понеделник, почивен ден) - ще имаме ли пак масово посещение в колона, или кой както се накани ???

digitalundgrd
06-08-2011, 00:52

Колега, ако не се лъжа степента на сгъстяване на мотора се умножава по 1.2 и получения резултат е приблизително компресията, която трябва да гониш ;) Та според мен това е някъде околко 12...

Pastora
06-08-2011, 09:23
Малко Гуугъл кражба за бензинови мотори:

Степен на_____ Р, Начално ____ Р, Гранично
сгъстяване_______ Bar _______________Bar

6,0 --------------->7,7 <----------------5,4
6,5 --------------->8,5 <----------------6,0
7,0 --------------->9,3 <----------------6,5
7,5 --------------->10,1 <----------------7,1
8,0 --------------->10,9 <----------------7,6
8,5 --------------->11,7 <----------------8,2
9,0 --------------->12,6 <----------------8,8
9,5 --------------->13,4 <----------------9,4
10 --------------->14,3 <----------------10,0
16 --------------->25,1 <----------------17,6
17 --------------->27,0 <----------------18,9
18 --------------->28,9 <----------------20,2
19 --------------->30,8 <----------------21,6
20 --------------->32,8 <----------------22,9
21 --------------->34,7 <----------------24,3
22 --------------->36,7 <----------------25,7

Р, Начално - Означава: Двигателя като нов.
Р, Гранично - Означава, че под тази граница двигателя е за ремонт.

Gandi_MC
06-08-2011, 12:10
Значи,ако съм разбрал правилно щом степента на сгъстяване на 1.8 е 10:1 трябва компресията на двигателя да е 14,3!То тогава моята не е за ремонт а незнам за какво с компресия 8,5-9 бара!

Alexandrov70
06-08-2011, 13:42
Степента на сгъстяване е константа, докато компресията е променлива величина. При бензинов двигател компресията трябва да е под 15 бара защото над 15 бара безнина се самовъзпламенява.

Това е открадната информация
А относно показанията - едва ли е толкова за ремонт мотора , тъй като(пак инфо от други източници)на измерването оказва влияние състоянието на акумулатора, стартера , вида на маслото, неговата темпераутура , състоянието на клапаните(няма идеален случай) и още много фактори , като не на последно място вида на компресомера и дължината на маркуча му.Също така дали компресомера е съвсем точен.С две думи - ако има мощност мотора и не пуши синьо-сивкаво през цялото време на работа не е за ремонт.Непрекъснатия синьо-сив дим е симптом за износени сегменти и цилиндри , ако изпушва за кратко след като е бил на празен ход - гумички на клапани и водачи и евентуално клапани.
Каква е причината за меренето?

---------- Post added at 13:42 ---------- Previous post was at 13:25 ----------

Абе ... кво мислите за 5-ия Тракдей - на 5-ти септември е (понеделник, почивен ден) - ще имаме ли пак масово посещение в колона, или кой както се накани ???

За да има колонно придвижване и масово посещение ще е нужно да се знае кой има намерение да ходи и да се създаде организация със сборни пунктове за отделните градове и часове на тръгване.

Gandi_MC
06-08-2011, 13:44
Колета ми спря да "дърпа" след 5000об ,както преди!Другия проблем е че когато спускам дълъг (склон;проход) при подаване после рязко на газ колата изпушва за момент сиво,както и сутрин при палене!

Pastora
06-08-2011, 13:54
Колета ми спря да "дърпа" след 5000об ,както преди!Другия проблем е че когато спускам дълъг (склон;проход) при подаване после рязко на газ колата изпушва за момент сиво,както и сутрин при палене!
Според мен има още живот, това за дърпането над 5000 оборота предполагам се дължи на друго, дюзи чистил ли си някога ?

Alexandrov70
06-08-2011, 13:57
В повечето случаи ниската компресия влияе на ниските и средни обороти и на разхода на гориво и масло.Според мен търси причината другаде , вероятно се нарушава по някаква причина процентното съдържание на гориво в сместа.Специалистите да си кажат думата.Доколкото знам при черен дим е богата сместа.

Alfa User
06-08-2011, 14:06
За да има колонно придвижване и масово посещение ще е нужно да се знае кой има намерение да ходи и да се създаде организация със сборни пунктове за отделните градове и часове на тръгване.

Ми до сега сектата няколко пъти е показвала, че можем да се организираме качествено - на по-предния тракдей събрахме всички погледи със колкона от 12 55-ци, а на предния Италфест (2010) пак бяхме шоу по пътищата със колона от 9 коли ...
Трябва само желание да има - другото е учудващо лесно :)

Alexandrov70
06-08-2011, 14:08
Да го направим тогава ,при това със заявка за Гинес по брой автомобили )))

Alfa User
06-08-2011, 14:48
Аа, малко сме окъснели за Гинес - рекорда на сектата е Първата Национална среща - 32 (да, тридесет и две) 155-ци в колона, дълга малко над километър :notworthy:

MUROMAN
06-08-2011, 22:37
Аа, малко сме окъснели за Гинес - рекорда на сектата е Първата Национална среща - 32 (да, тридесет и две) 155-ци в колона, дълга малко над километър :notworthy:

СЛАВНИ И ЛЕГЕНДАРНИ ВРЕМЕНА БЯХА.:notworthy::Lkingsmiley:

Furious 155
07-08-2011, 02:58
Значи,ако съм разбрал правилно щом степента на сгъстяване на 1.8 е 10:1 трябва компресията на двигателя да е 14,3!То тогава моята не е за ремонт а незнам за какво с компресия 8,5-9 бара!
при мен компресията е 8.5-9 бара и почти не пипа масло, като обаче главата е ремонитрана преди няколко години. И в това си състояние мотора може да се кара доста мисля...
Иначе вървежа не е точно този, който се очаква от 1.8 мотор.

Бобби
08-08-2011, 02:09
Издишате момчета, щом започнахте да си мерите компресията!!!
Алфа се кара до краен предел....:drive:

MUROMAN
08-08-2011, 11:21
Издишате момчета, щом започнахте да си мерите компресията!!!
Алфа се кара до краен предел....:drive:

Дайте да се премерим на бири бре стига сте компресирали.:drunk::biggrin1:

155_8000rpm
08-08-2011, 20:28

В тая дисциплина и аз ще се запиша.Тая събота не им хванах бройката,ама мислим че бех близо до личния рекорд.:metal::drinking::tequilla:

nikola 155
08-08-2011, 20:49
Ниската компресия не влияе кой знае колко на бензиновите мотори,по лошо е всеки цилиндър да е със ''различно мнение''.А как си замервал компресията?и колко пъти?

Tedo
08-08-2011, 20:53
Някой има ли манометър да я пробваме и мойта бабичка?
Нямах намерение да си усложнявам живота ама ми стана любопитно :D

nikola 155
08-08-2011, 20:54
А за изпушването най вероятно се дължи на запушен маслен сепаратор.

Gandi_MC
08-08-2011, 22:50
Колеги компресията на колата е мерена няколко пъти,както и на студен така и на топъл двигател!Максималната стойност на манометъра е била 9.8 на всички цилиндри!Компресията е мерена с манометъра на колегата "1239" познат на колегите също като Недко!А за изпушването,нямам никаква представа!Карам с масло Yacoo 15w 50 и колата ту го гори ту не!

Васил Петров
08-08-2011, 22:56
Колеги компресията на колата е мерена няколко пъти,както и на студен така и на топъл двигател!Максималната стойност на манометъра е била 9.8 на всички цилиндри!Компресията е мерена с манометъра на колегата "1239" познат на колегите също като Недко!А за изпушването,нямам никаква представа!Карам с масло Yacoo 15w 50 и колата ту го гори ту не!

На колко километра го сменяш това масло?

Бобби
08-08-2011, 23:07
Ти на морето не се ли накваси :big_beer: та още жаден ходиш?:))

Gandi_MC
08-08-2011, 23:11
Маслото е сменено преди около 5000км и съм долял около 700мл!Мисля да сваля главата и да я ремонтирам цялостно!

Васил Петров
08-08-2011, 23:17
Маслото е сменено преди около 5000км и съм долял около 700мл!Мисля да сваля главата и да я ремонтирам цялостно!

По принцип на това масло му дават 5000км по спецификация да се сменя. И за това може да ти припушва.Иначе никога не е лоша една ревизия на глава.

thecleaner
08-08-2011, 23:23
По принцип на това масло му дават 5000км по спецификация да се сменя. И за това може да ти припушва.Иначе никога не е лоша една ревизия на глава.

То има 2модела Yacoo 15w50, не е задължително от тва къде се сменя на 5000км да кара колегата.

Gandi_MC
08-08-2011, 23:32
Води се:VX 300
SAE 15W50!!!

MUROMAN
09-08-2011, 00:30
Води се:VX 300
SAE 15W50!!!

VX 300

SAE 15W50
Предназначение: Полу-синтетично висок клас масло подсилено с магнезий за спортен тип бензинови и дизелови двигатели. Адаптирано за всеки вид бензинови и дизелови двигатели (многоклапанни, турбокомпресорни...). Най-подходящо за двигатели с по-големи хлабини и предполагаема консумация на масло. Подходящо за двигатели с газови уредби и/или катализатори. Препоръчителна употреба в двигатели произведени преди 2000 год.

Свойства и предимства: Образувано на синтетична база. Допълнително подсилено с магнезий. Изключителна температурна и оксидационна стабилност. SAE 50 осигурява максимална защита при високи температури. Намалява разхода на масло и предотвратява образуването на утайки в картера. VX 300 SAE 15W50 надвишава изисканията на основните производители, ACEA и API.

Радко ти нещо по -въпроса като специУалист? :devil:
Става ,не става?
И защо пък трябава да се сменя на 5000хиляди км?

thecleaner
09-08-2011, 00:39
VX 300

SAE 15W50
Предназначение: Полу-синтетично висок клас масло подсилено с магнезий за спортен тип бензинови и дизелови двигатели. Адаптирано за всеки вид бензинови и дизелови двигатели (многоклапанни, турбокомпресорни...). Най-подходящо за двигатели с по-големи хлабини и предполагаема консумация на масло. Подходящо за двигатели с газови уредби и/или катализатори. Препоръчителна употреба в двигатели произведени преди 2000 год.

Свойства и предимства: Образувано на синтетична база. Допълнително подсилено с магнезий. Изключителна температурна и оксидационна стабилност. SAE 50 осигурява максимална защита при високи температури. Намалява разхода на масло и предотвратява образуването на утайки в картера. VX 300 SAE 15W50 надвишава изисканията на основните производители, ACEA и API.

Радко ти нещо по -въпроса като специУалист? :devil:
Става ,не става?
И защо пък трябава да се сменя на 5000хиляди км?

Васил имаше предвид скъпото 15/50 галаксито за 5те хиляди километри. Иначе това е масло като масло за по износени мотори.

Dimicha
09-08-2011, 10:32
Колеги,някой може ли да ми каже с какъв вътрешен диаметър са маркучите за картерните газове-този дето е между капака на клапаните и сепаратора и този,който е от сепаратора до гофрирания маркуч.Щото взех някакъв с Ф16,но май е малък за горе и голям за другата страна.А също-някой знае ли с какво Ф трябва да е вакуумното маркуче,което излиза от регулатора на налягането на бензина и влиза в смукателния колектор?

Бобби
09-08-2011, 12:05
Колеги,някой може ли да ми каже с какъв вътрешен диаметър са маркучите за картерните газове-този дето е между капака на клапаните и сепаратора и този,който е от сепаратора до гофрирания маркуч.Щото взех някакъв с Ф16,но май е малък за горе и голям за другата страна.А също-някой знае ли с какво Ф трябва да е вакуумното маркуче,което излиза от регулатора на налягането на бензина и влиза в смукателния колектор?
Вземи един шублер и ги премери...елементарно е...

mimouzunov
09-08-2011, 14:13

:metal: Този дето е м-у главата и сепаратора е с различни диаметри в двата си края! Откъм главата е ф24 а към сепаратора става Ф20! От сепаратора към маркуча след дебитомера е Ф16 и в двата си края... Малкия към блока не помня колко е...
Аз ползвах част от стария маркуч (м-у главата и сепаратора) като втулка която набих в новия маркуч и така се получи разликата в диаметрите...

Dimicha
09-08-2011, 15:11
Абе взех 16 мм вътрешен диаметър две парчета от различни места и двете са различни,а уж трябва да са все 16 мм.Едното,дето е по-широко го набих горе-разпъна се мамка му,заспа идеално,другото още не съм го слагал.Подозирам,че и двете не са маслоустойчиви,даже на едното пише HOT WATER HOOSE :D Но повече нямам нерви да ходя да се разправям с магазинери,всеки втори гледа да ме метне нещо.Имам чувството,че дребните поправки по колите ни дърпат повече пари,отколкото сериозните ремонти.Басссиии взе да ми писва вече

митака-пловдив
09-08-2011, 20:03
Абе взех 16 мм вътрешен диаметър две парчета от различни места и двете са различни,а уж трябва да са все 16 мм.Едното,дето е по-широко го набих горе-разпъна се мамка му,заспа идеално,другото още не съм го слагал.Подозирам,че и двете не са маслоустойчиви,даже на едното пише HOT WATER HOOSE :D Но повече нямам нерви да ходя да се разправям с магазинери,всеки втори гледа да ме метне нещо.Имам чувството,че дребните поправки по колите ни дърпат повече пари,отколкото сериозните ремонти.Басссиии взе да ми писва вече

В Събота имам курс до Свищов,ако си там мога да ти донеса един маркуч :) Мое производство е,от хидравличен маркуч на багер,направил съм си една "макина" с която си правя по-големия отвор за главата,а за сепаратора,размера е точно.

Dimicha
09-08-2011, 21:01
В Събота имам курс до Свищов,ако си там мога да ти донеса един маркуч :) Мое производство е,от хидравличен маркуч на багер,направил съм си една "макина" с която си правя по-големия отвор за главата,а за сепаратора,размера е точно.

Абе аз съм от Търново по принцип и сега съм си в Търново-в Свищов докторантствам само през учебната година.Ако минаваш през ВТ обаче,свиркай,ще пием биричка някъде :drinking:

митака-пловдив
09-08-2011, 21:13
Абе аз съм от Търново по принцип и сега съм си в Търново-в Свищов докторантствам само през учебната година.Ако минаваш през ВТ обаче,свиркай,ще пием биричка някъде :drinking:

Kолега,не пия алкохол :) Ама пак през Търново ще минавам,ако искаш пак мога да ти донеса маркуч.

Dimicha
09-08-2011, 21:21
Kолега,не пия алкохол :) Ама пак през Търново ще минавам,ако искаш пак мога да ти донеса маркуч.

Е че аз затова казах биричка,т.е. безалкохолно :D А маркуч недей носи,оправих се,няма смисъл да се занимаваш да го правиш.Но се обади ако имаш време,тел. ми е 0883 34 64 73.В Свищов по работа ли ще ходиш-ако мога да помогна с нещо,познавам горе-долу града и хората.

митака-пловдив
09-08-2011, 22:12
Е че аз затова казах биричка,т.е. безалкохолно :D А маркуч недей носи,оправих се,няма смисъл да се занимаваш да го правиш.Но се обади ако имаш време,тел. ми е 0883 34 64 73.В Свищов по работа ли ще ходиш-ако мога да помогна с нещо,познавам горе-долу града и хората.

На един познат - митничар,ще му карам павета от Пловдив :screwy::screwy:,да си павира пред вилата:screwy::screwy:.Немоа разбера,някой хора едвам свързват двата края,а някой дават 6800 лева,да си павира пред "виличката".
Познавам го града,редовна дестинация ми е ЕкоБулпак,от там товаря хартия за Унгария.

Ама аз и бира не пия :drinking: Налитам на газирани безалкохолни продукти :)

Venci
09-08-2011, 23:54
Батки, трябва ми счупена предна броня от 155. Искам долната част - ножа, да пробвам да я напасна на 75та. Помагайте!

AnastasKOSTOV-REX
10-08-2011, 00:22
Батки, трябва ми счупена предна броня от 155. Искам долната част - ножа, да пробвам да я напасна на 75та. Помагайте!
Батка Никола миналия понеделник я подари неговата от морето по телефона.Пичагата дето я взе има с счупена дясна част от десния ръб назад.Ако те устройва веднага му лепа 2 шамара.

Venci
10-08-2011, 01:37
Трябва ми долната част да няма липсващи парчета :metal:

Alfa User
10-08-2011, 10:59
Да ви напомня само, че всички допълнителни уговорки за получаване/даване на желаната част трябва да стават на лични съобщения, за да не зацапваме темата.
Довечера разчиствам.

Dimicha
10-08-2011, 17:57
Колеги,имам пак един въпрос относно ангренажната верига-как звучи когато се разтрака-постоянен ли е шумът или зависи от обороти,натоварване на ДВГ и т.н.Щото при мен има едно гадно металическо подрънкване като карам и се появява при точно определени обороти и зависи от това дали ДВГ-то е натоварено.На място не се чува.Дали е верига или някоя идиотска шайбичка дрънчи според вибрациите на мотора.

Venci
11-08-2011, 00:23
Веригата се чува най-добре на празен ход.

Furious 155
11-08-2011, 16:19
Искам да се сдобия с такъв тип задно гърненце - тип DTM
Идея откъде да се сдобия с такова и ако е възможно да не е с много нули цената?
http://yourcarshop.de/images/stories/Sportuitlaat/006/1.jpg

mimouzunov
11-08-2011, 18:16
Искам да се сдобия с такъв тип задно гърненце - тип DTM
Идея откъде да се сдобия с такова и ако е възможно да не е с много нули цената?
http://yourcarshop.de/images/stories/Sportuitlaat/006/1.jpg

Илиенци :Tease: там ги има и по-хубави :new_Eyecrazy:

AnastasKOSTOV-REX
12-08-2011, 14:03
Такова гърне няма да ти влезе в бронята.Трябва да я режеш.
А иначе в Топ Спийд и Ефтини.незнам си кво е пълно с тея боклуци.
Моя съвет е да си сложиш качествен муфлер(Субару стил),По визможност с муфа.

Furious 155
12-08-2011, 14:34
има модели които влизат без намеса по бронята -
http://carphotos.cardomain.com/ride_images/1/3001/201/7500100006_large.jpg

AnastasKOSTOV-REX
12-08-2011, 15:51
http://eftini.com/avto-aksesoari-sportni-garneta-c-12_24.html

MUROMAN
13-08-2011, 20:16
Колеги оженихме нашия съфорумник и горд водач на 155 -Sabko.
Аз и Тедо му бяхме спътници ,кордон и част от колоната.
Жив и здрав Събко всичко ной-хубаво в Живота. :handshake::magic::cheers:

Tedo
13-08-2011, 20:26
Първата по рода си 155 сватба :D
и както винаги при събиране на 155ци имаше гаснене, бутане и отваряне на капаци :)) но всичко си беше в реда на нещата :)
Важното е младоженците да са живи, здрави и много щастливи
Да им е честито :clap: :cheers:

Alfa User
13-08-2011, 20:36
Ми да се надяваме, че няма да е последната :magic:
Па дано занапред няма "типични" ексцесии с колите ...
Да са ни живи и здрави младоженците! :cheers:

toki4a
13-08-2011, 21:58
бъдете много щастливи и от мен:cheers:

Sabko
15-08-2011, 00:17
Благодаря Ви за пожеланията и за подкрепата на Muroman и Tedo. Няма по хубаво усещане от това в двете съседни платна на околовръстния път да има по една красива 155-ца. Накараха ме да се чувствам наистина специален на този ден. Разбира се моята красавица, след като видя, че тръгваме за булката, реши да си покаже рогата, но накрая всичко мина добре.
Още веднъж Благогаря Ви!

TS
16-08-2011, 23:13
Хубави коли са,но ще се разделяме. Ако ми е текнал семеринг-а на коляновия вал ..... ще ми прелее чашата вече ......:brickwall: 2 месеца преди това се смени съединителя,маховика,семеринг на скоростите ....... аз съм си еба*не,че не го сменихме тогава.:jason2::jason2::cussing::cussing::no_no_no ::no_no_no::brickwall:

Alfa User
17-08-2011, 00:00
Е значи не ти е виновна колата, та чак да се разделяш с нея ... Повечето проблеми с тия коли идват от ненавременна или некомпетентна намеса за някакъв проблем !

Alexandrov70
17-08-2011, 00:06
ТС , колата ти е много добре изглеждаща ,ще ли да можеш да се разделиш с нея?

TS
17-08-2011, 06:47
Вече незнам. Пари не са жалени за колата,всичко е сменявано на време.

Alfa User
17-08-2011, 11:19
Семеринга ще смениш рано или късно, но дадеш ли колата - ще съжаляваш дълго след това ... Според мен ще направиш голяма грешка, още повече щом така си я гледал тази кола. Но ти си знаеш де, не сме ние хората, дето да ти казваме какво трябва да направиш - можем само съвет да дадем :cheers:

TS
17-08-2011, 22:43
Да,прав си. Кача ли се в колата и забравям за всичко. Днеска видях колега с една винено червена 55-ца с преместен номер от ляво (като на 56-ца) Красота! Много хубава стойка има тая кола и голема агресия излъчва.
Трудно ми е да се разделя с тая кола,мани набитите пари. Все едно една част ще се отиде от мен.........

MUROMAN
18-08-2011, 00:35
Да,прав си. Кача ли се в колата и забравям за всичко. Днеска видях колега с една винено червена 55-ца с преместен номер от ляво (като на 56-ца) Красота! Много хубава стойка има тая кола и голема агресия излъчва.
Трудно ми е да се разделя с тая кола,мани набитите пари. Все едно една част ще се отиде от мен.........

Всеки е бил пред тази дилема.
И лично поне много добре зная за какво говориш.
~Все едно една част ще се отиде от мен.......~
Точно така си е преживял съм идентичното чувство. :wow:
Не си дадох колата накрая и съм много щастлив от това си решение.

MaVrUt
19-08-2011, 20:14
Колеги и тук да питам, ако някой има здрав термостат от 2.5ТД да казва, че моя сдаде багажа!
за цена на лично да ми пише :)

Alfa User
23-08-2011, 16:25
Абе нещо замря нашия раздел ... Я да ви разбуня малко духовете с една скорошна простотийка, която сътворих - идеята ми беше да си направим някаква емблема. Може би малко се повлиях от рокерските символи и настроения, но пък може проекта да се коригира, ако се приеме или ако има някаква по-добра идея - вие сте на ход !

MUROMAN
23-08-2011, 16:46
Може би малко се повлиях от рокерските символи и настроения,:mrgreen: де да беше малко само.
На мен определено НЕ МИ Допада.

Alfa User
23-08-2011, 17:03
то не е и нужно бре - аз само си споделям, че инак темата заспива :)

MUROMAN
23-08-2011, 17:07
то не е и нужно бре - аз само си споделям, че инак темата заспива :)

Алекс скучаеш нещо напоследък.:balloon:

soldier81
23-08-2011, 18:09
Това е герба на един от клубовете на Алфа Ромео в Италия.

78369

Alexandrov70
23-08-2011, 18:15
Ако го изкопираме и разместим цветовете , така че да стане Бг знаме едва ли ще ни съдят за права)))

VFTI
23-08-2011, 22:33
МарАНчо докато се чудиш ми донеси хендфриийто и двете копчета:hvala::hvala::hump::hump::hump:

Това последното с промени би се получило много добре...Рокерското ми е прекалено рокерско:mrgreen:, а за да разбутам темата ще кажа, че от днес вече имам нова НЕпрекъсната хубава и дълбока драскотина от ключ от предна лява врата до края на калника....абе тотално е осрана, заедно с още 4 коли от блока...явно ей така за кеф...

Alfa User
23-08-2011, 23:08
Абе супер е това, ма няма грам буква, която да ни разграничи от другите секти ...
Аз казах и в предния пост, че малко съм се престарал с рокерското влияние и че нямам претенции за нещо велико...

Бобби
23-08-2011, 23:41
Абе нещо замря нашия раздел ... Я да ви разбуня малко духовете с една скорошна простотийка, която сътворих - идеята ми беше да си направим някаква емблема. Може би малко се повлиях от рокерските символи и настроения, но пък може проекта да се коригира, ако се приеме или ако има някаква по-добра идея - вие сте на ход !
Не е замрял...но кризата ни мори...по точно шибаната държава....:jumping:

MUROMAN
24-08-2011, 10:31
МарАНчо докато се чудиш ми донеси хендфриийто и двете копчета:hvala::hvala::hump::hump::hump:

Това последното с промени би се получило много добре...Рокерското ми е прекалено рокерско:mrgreen:, а за да разбутам темата ще кажа, че от днес вече имам нова НЕпрекъсната хубава и дълбока драскотина от ключ от предна лява врата до края на калника....абе тотално е осрана, заедно с още 4 коли от блока...явно ей така за кеф...

МАРИЯН

това и на лс можеше да ми го кажш.
Кола без драскотина не е кола в София.:disgust:

Кола без бойна рана*ужулено,подбито и драно* не е кола калена в жестоки рацерски битки. :)

Не е замрял...но кризата ни мори...по точно шибаната държава....:jumping:

Тогава ще морим кризата с алкохол и леки жени.
Боби намерих чарколяци от огледала,уговорката остава ли?:hump:

Furious 155
24-08-2011, 12:13
Кола без бойна рана*ужулено,подбито и драно* не е кола калена в жестоки рацерски битки. :)

То не са рацерски битки, ами ИДИОТСКО отношение към чуждата собственост!!! И моята е като немска каска вече и направо ми е зле...

MUROMAN
24-08-2011, 12:25
То не са рацерски битки, ами ИДИОТСКО отношение към чуждата собственост!!! И моята е като немска каска вече и направо ми е зле...

Всички са така,знаеш къде живеем.:go:

Tonimir
24-08-2011, 14:38
Алекс, пробва ли фикса за НФС , който ти казах за него тук: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=54244&page=6 (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=54244&page=6) ? :)

Alfa User
24-08-2011, 15:03
Чак сега го дел-нах и пробвах, че с тия промени тука два дена вече съм на друга вълна.
Благодаря, отговорих и там, за да знаят хората, че става номера :)

Бобби
24-08-2011, 19:34
И аз да кажа нещо...:hvala:...късно разбрах или изобщо неразбрах за какво иде на реч!
нО по въпроса за рибата...:shocked:...хайвера е по скъп, ако ме разбирате!
п.п.заключена тема

---------- Post added at 16:34 ---------- Previous post was at 16:30 ----------

МАРИЯН

това и на лс можеше да ми го кажш.
Кола без драскотина не е кола в София.:disgust:

Тогава ще морим кризата с алкохол и леки жени.
Боби намерих чарколяци от огледала,уговорката остава ли?:hump:
Нема пари за тия неща сега......нали знаеш, че безплатен обяд няма!......за огледалата ще се видими разберем.

Alfa User
24-08-2011, 20:43
Момчета ... да ви припомня една славна среща, на която всички пяхме заедно !!!

Manowar - Heart of Steel (http://www.youtube.com/watch?v=yU6HJcd0Ljg)

https://lh5.googleusercontent.com/-xKpLnueOaHc/TZBC6cYXFoI/AAAAAAAAJC4/XpzPl2-OaZc/s912/Image_161.JPG

Сектата е велика, без значение кой какво казва/пише/реве - вярвайте в себе си, и в своето сърце !!!

Those who laugh and crowd the path
And cut each other's throats
Will fall like melting snow
They'll watch us rise with fire in our eyes
They'll bow their heads
Their hearts will hang low
Then we'll laugh and they will kneel
And know this heart of steel was
Too hard to break
Too hard to hold

https://lh6.googleusercontent.com/-iDSsr5gSLqc/Tj1Ktybhf9I/AAAAAAAAK8I/fxtLFx1nGq0/s912/DSC_5649.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/-tS88YnvXI34/Sm3iXnNAsHI/AAAAAAAAFqc/g3vyf4PjDtw/s912/DSC_5878%252520%25255B1280x768%25255D.JPG

Просто няма кой да ни стигне !!!

И по този повод :
Manowar - Blood Brothers (http://www.youtube.com/watch?v=BM5vDvi4mXY)

Наздраве на всички - до следващата среща !!!

Бобби
24-08-2011, 22:14
Много патриотично......:hvala:
Да не би да идват избори....? :meeting:

Tedo
24-08-2011, 23:12
Понеже покрай махането на чат раздела изчезна оная тема кой кого е видял пиша тук - днес привечер при х-л Витоша се разминахме с Furious155 - незнам дали ме позна но присветна :)

Alfa User
25-08-2011, 00:12
Много патриотично......:hvala:

М'че аз съм си такъв бре ... бива па да не ме познавате вече ...

Да не би да идват избори....? :meeting:

Ооо, минаха те, минаха ... Аз вече организирам залагания за състав и performance на новата власт :jumping:

---------- Post added at 00:12 ---------- Previous post was at 00:08 ----------

Яяяя, ебаси облекчението ...
от няколко минути вече не съм зелен ..

digitalundgrd
25-08-2011, 00:15
5лв залагам за новата власт :)

Alfa User
25-08-2011, 00:29
Running Free (Live After Death) (http://www.youtube.com/watch?v=iIwwh3qjYRw)

5лв залагам за новата власт

Можеш да заложиш и друго - ако ти стиска :jumping:

П.П. Докладва ли ме вече ???

digitalundgrd
25-08-2011, 00:36
За сега ще остана на тоя залог ;)

Поздрави :

http://www.youtube.com/watch?v=e4BRq_qGGYs

Не, аз не съм такъв човек :)

Furious 155
25-08-2011, 00:38
Понеже покрай махането на чат раздела изчезна оная тема кой кого е видял пиша тук - днес привечер при х-л Витоша се разминахме с Furious155 - незнам дали ме позна но присветна :)
видях 55-ца и поздравих, незнаех че си точно ти!
А кой е полицая на дясната седалка? :)

Бобби
25-08-2011, 00:42
М'че аз съм си такъв бре ... бива па да не ме познавате вече ...

Ооо, минаха те, минаха ... Аз вече организирам залагания за състав и performance на новата власт :jumping:

---------- Post added at 00:12 ---------- Previous post was at 00:08 ----------

Яяяя, ебаси облекчението ...
от няколко минути вече не съм зелен ..
Благодаря за обращението...тръгнаха да ми падат зъбите...а ти ме наричаш момче...:)))
Ако не е зелено...ще е червено...то зеленото на алфа не върви....някак не и стой....
Незнам какво да те посъветвам......но като стар спамер.ще ти кажа....виж и Кадафи...и той си отива...не го мисли....макар, че още не са го открили:)))
п.п. надявам се да ми разбереш страното чуство за хумор!

thecleaner
25-08-2011, 00:43
Можеш да заложиш и друго - ако ти стиска :jumping:

За сега ще остана на тоя залог ;)

Поздрави :

http://www.youtube.com/watch?v=e4BRq_qGGYs

Опааа, доклад даден, доклад приет.

Да сме живи и здрави е най-важното, поздрав за всички минали, настоящи и бъдещи........................... Алфисти.

DJ
25-08-2011, 00:49
Момчета ... да ви припомня една славна среща, на която всички пяхме заедно !!!

Manowar - Heart of Steel (http://www.youtube.com/watch?v=yU6HJcd0Ljg)

https://lh5.googleusercontent.com/-xKpLnueOaHc/TZBC6cYXFoI/AAAAAAAAJC4/XpzPl2-OaZc/s912/Image_161.JPG

Сектата е велика, без значение кой какво казва/пише/реве - вярвайте в себе си, и в своето сърце !!!
ех че хубави спомени на последната снимка най-вдясно се е хванало малко и моета легенда :)
Those who laugh and crowd the path
And cut each other's throats
Will fall like melting snow
They'll watch us rise with fire in our eyes
They'll bow their heads
Their hearts will hang low
Then we'll laugh and they will kneel
And know this heart of steel was
Too hard to break
Too hard to hold

https://lh6.googleusercontent.com/-iDSsr5gSLqc/Tj1Ktybhf9I/AAAAAAAAK8I/fxtLFx1nGq0/s912/DSC_5649.JPG

https://lh4.googleusercontent.com/-tS88YnvXI34/Sm3iXnNAsHI/AAAAAAAAFqc/g3vyf4PjDtw/s912/DSC_5878%252520%25255B1280x768%25255D.JPG

Просто няма кой да ни стигне !!!

И по този повод :

Наздраве на всички - до следващата среща !!!

ех че хубави спомени на последната снимка най-вдясно се е хванало малко и моета легенда :)

Alfa User
25-08-2011, 01:35
Ти хич да не се ослушваш, ми да се връщаш в правата вяра !!!
хех

@ Бобби - няма как фен на Легендата да е стар - тука всички сме с борбен дух и колективно мислене - напук на всички останали :)

Другите нелепи коментари ще пропусна ... една муха, дето ми бръмчи наоколо, ме дразни повече честно казано.

Бобби
25-08-2011, 01:53
За всички с 155-тици....поздрав :go:
http://www.youtube.com/watch?v=C8LSQNdkXPY&feature=BFa&list=PLDCDD4116D4D66695&index=22

Бобби
25-08-2011, 01:55
.....това за мухата го бях чел някъде...:)))...да му се невиди и късата памет:)))

Alfa User
25-08-2011, 02:49
Както казахме преди малко - за всички фенове на 155 - едно послание :

You've Got Another Thing Coming (http://www.youtube.com/watch?v=2RRoCkncvYo)

Лека от мен :)

rubig
25-08-2011, 22:14
Ооо, минаха те, минаха ... Аз вече организирам залагания за състав и performance на новата власт

Алекс не със сърказъм защото мое новия Мод на 155 да ти е приятел

пп.Лично аз немам против никой от вас- бившите, защото много от вас са ми приятели ма последно време не се справяхте добре и за това си трябваше промяна (дали е правилна не знам-ще видим)

митака-пловдив
25-08-2011, 22:16
Мързела на страна,ама къде в Пловдив могат да ми изправят качествено джантите?!Днес излезнах да видя колко мога да вдигна след една интервенция,обаче след 180 почва да ми претриса волана,а на 200 направо имам чувството че ще стане някоя беля.

Alfa User
25-08-2011, 22:56
Мързела на страна,ама къде в Пловдив могат да ми изправят качествено джантите?!Днес излезнах да видя колко мога да вдигна след една интервенция,обаче след 180 почва да ми претриса волана,а на 200 направо имам чувството че ще стане някоя беля.

Тръгваш от SPS към McDonalds - малко след автобусната спирка на Изчислителния център има един център за гуми (боядисан е в цвят "праскова") - само там ходя вече - имат добри машини, и хич не взимат скъпо.
(15 кинта за 16" джанта например)

Пичове, да ви светна в една далавера обаче. Не знам дали не сте забелязали досега, но ника ми вече не е зелен, и не мога да се грижа за благоденствието ви докато спамите чужди теми !!!

Alfa User
25-08-2011, 23:06
А ти видя ли кой е новия мод на 155-раздела ???

Иначе за справянето в последно време - ми погледни с какво трябваше да се справя екипа първо :)

Поздрав за всички Легенди !!! Следващият път ще се разцепим и с това парче :

LET'S ROCK ! (http://www.youtube.com/watch?v=YUx8gRFnNWQ&NR=1)

rubig
25-08-2011, 23:44
Дали знам кой е а............:humpx:

MUROMAN
26-08-2011, 00:12

Голям Всезнайко си ти Румба ,няма как и да е иначе като имаш цял отбор глашатай и разлай кучета.:humpx:
И разбирачи . ;)

Васил Петров
26-08-2011, 00:33
Голям Всезнайко си ти Румба ,няма как и да е иначе като имаш цял отбор глашатай и разлай кучета.:humpx:
И разбирачи . ;)

Нещо завиждаш ми се струва? :humpx:

---------- Post added at 00:33 ---------- Previous post was at 00:32 ----------

незнам дали знаеш ма утре и аз ще разбера какво знаеш. :big_flowers:

Пичове, да ви светна в една далавера обаче. Не знам дали не сте забелязали досега, но ника ми вече не е зелен, и не мога да се грижа за благоденствието ви докато спамите чужди теми !!!

:big_whoops:

Не е важно дали имаш шапка на главата, важното е, че рано или късно тя пада. :kicking:

MUROMAN
26-08-2011, 01:08
Нещо завиждаш ми се струва? :humpx:

---------- Post added at 00:33 ---------- Previous post was at 00:32 ----------

незнам дали знаеш ма утре и аз ще разбера какво знаеш. :big_flowers:

Яко завиждам разкри ме.:big_flowers:

Alfa User
26-08-2011, 01:37
Некои направо си ум'рат от завис' ...
Я пийте по едно и се кротвайте че е никое време !

nicola 59
26-08-2011, 23:32
Некои направо си ум'рат от завис' ...
Я пийте по едно и се кротвайте че е никое време !

Колега не се коси важното е че по голямата част от шайката неграмотници вече ги няма и аз лично съм много доволен:humpx:

Alfa User
27-08-2011, 00:28
Колега не се коси важното е че по голямата част от шайката неграмотници вече ги няма и аз лично съм много доволен:humpx:

Не знам кого визираш, но за използвания от теб термин има какво още да видиш - дано не останеш много учуден само :)
Поздрави на Сектата !!!

П.П. Работя по нова емблема за Легендите - тоя път няма да има рокерски изцепки, обещавам. Комбинирам страст, родолюбие и превъзходство в едно !

toki4a
27-08-2011, 01:33
наздраве сектата ';))))))))

Alfa User
27-08-2011, 04:32
Някои неща са непреходни обаче, и могат да те забавляват дори и в 4 сутринта :sleep:

Васил Петров
27-08-2011, 12:09
Някои неща са непреходни обаче, и могат да те забавляват дори и в 4 сутринта :sleep:

Така е.

thecleaner
27-08-2011, 12:20
Честит ню мод :) Аз лично нема го ядосвам във форума обещавам.

digitalundgrd
27-08-2011, 12:21
Точно така - всички ще бъдем много послушни ;) Честито Ванка :) Дано не ти се налага често да раздаваш от БАНановата ракия хехехе

Pastora
27-08-2011, 16:48
А, Ванката мод, не е за честитене, но честито ! Младоженец и мод, и то в една година :))

Васил Петров
27-08-2011, 17:06
Честито на новият ни модератор :respect: :clap:

Alfa User
27-08-2011, 19:10
То верно не е за честитка, ма лека работа му пожелавам :)

KirilSol
27-08-2011, 19:17
случайно я видях в мобилето:

http://www.mobile.bg/x1300449093436822

ако не и е тук мястото, преместете я

митака-пловдив
27-08-2011, 19:32
случайно я видях в мобилето:

http://www.mobile.bg/x1300449093436822

ако не и е тук мястото, преместете я

Салона вече е в моята алфа :wub::wub::wub::wub::wub::wub::wub::wub:

VFTI
27-08-2011, 20:38
Днес ми се прецака релето на мигачите. Прецака все още е силно казано.

Когато дам на мигач няма проблеми. Цъка и си работи нормално. Когато обаче са спрени мигачите на всеки 5-10-15 секунди когато си реши започва да цъка бързо ей така... ЦЪка си по 1-3-5пъти един след друг. Абе когато реши и по колкото пъти си реши.

Ще търся да го сменям през седмицата ама имам чувството, че всеки монент ще се скапе и ще остана без мигачи. В тази връзка имах някакви смътни спомени, че на таблото на 155 имало едно реле, което се ползва за резервно и си стои там...Имаше ли нещо такова или се бъркам? Единственото "Странно" реле ми се стори едно червено, което беше без надписи...

toki4a
27-08-2011, 20:39
Точно така - всички ще бъдем много послушни ;) Честито Ванка :) Дано не ти се налага често да раздаваш от БАНановата ракия хехехе

що бре .... никак не е лоша .......почиваш си един такъв !!:drinking::yes::whistle:

Васил Петров
27-08-2011, 20:44
що бре .... никак не е лоша .......почиваш си един такъв !!:drinking::yes::whistle:

И ти си прав. :Tease:

toki4a
27-08-2011, 21:11
ма разбира се кога не съм бил !!!!!:idea:

Furious 155
27-08-2011, 21:12
Мерси на всички! Дано да няма проблеми в раздела! Естествено това зависи от всички нас!
Надявам се факта че всички тук сме алфисти и ни обединява марката, да е причина за нашето разбирателство и тук и наживо!
Поздрави и за Алекс, който ми остави добре подреден раздел.

Pastora
27-08-2011, 22:57
Има нещо такова, че като се сетя че последната среща беше през декември заглавието на темата трябва да се промени на "всяка първа неделя от последния месец на годината" :grandpa:
Май съм бил на последната среща още с 55-цата усещам :)

robygas
27-08-2011, 23:44

Аааа, ако искаш може и да ти го поразбъркаме:Tease:

Честито за "назначението" ти и от мен!

Alfa User
28-08-2011, 01:02

Ами постарах се ... надявам се да ти е поне малко по-лесно, отколкото на мен - все пак в тоя раздел мода е сам, и помощ няма от нийде.
Обаче ... за добро, надявам се - целия бивш мод-екип е на разположение в трудни моменти. Пука ни за хората и форума, и ще се радваме да сме полезни и занапред, макар и не със зелени никове !

И сега по темата за общите - Стягате ли се за Тракдея - имате една тема от мен за съвместно появяване в Калояново на този ден - нека отново покажем колко задружна е сектата !!!

nicola 59
28-08-2011, 01:03
[QUOTE=robygas;930981]Аааа, ако искаш може и да ти го поразбъркаме:Tease:

Поздравления колега :respect:

VFTI
28-08-2011, 11:40
Айде сега някой да каже и някоя дума за реленцето ми на мигачите, и кой ще ми подари едно :) Че ей сега в неделния ден почвам да ви звъня на всички и да ви будя :Tease::Tease:

rubig
28-08-2011, 12:31
Айде сега някой да каже и някоя дума за реленцето ми на мигачите, и кой ще ми подари едно :) Че ей сега в неделния ден почвам да ви звъня на всички и да ви будя :Tease::Tease:

Венцо, ако ми пратиш девойката да направи една фотосесия и на моята кола ще получиш 2 релета.ЧРД с закъснение-ще чакаме почерпка

пп.Май веднага намерих работа на бай Иван:bouncing_smiley:

nicola 59
28-08-2011, 15:23

Реле имам ма трее да почакаш около 6 или 7 дни

---------- Post added at 14:23 ---------- Previous post was at 14:15 ----------

Alexandrov70
28-08-2011, 20:03
Май съм бил на последната среща още с 55-цата усещам :)

И за следващата си намери пак 55 , ако ще и под наем да е:Tease:

Pastora
28-08-2011, 20:29
И за следващата си намери пак 55 , ако ще и под наем да е:Tease:
Хахах, много се изкушавам, защото има една Силвърстонка за смешни пари пусната :))

toki4a
28-08-2011, 20:31
Хахах, много се изкушавам, защото има една Силвърстонка за смешни пари пусната :))

ми танцувай де !! ко чакаш!!:Tease:

Dimicha
28-08-2011, 20:34

Реле имам някакво и аз,но не знам какво е.Някакво универсално се води май 12V с четири крачета,пластмасово.Ако не си намерил,мога да ти пратя,не е ползвано. ;)

Alexandrov70
28-08-2011, 22:52

Дай да я видим , че ако ти се откажеш да може някой от нас да се класира.

Pastora
28-08-2011, 22:58
Дай да я видим , че ако ти се откажеш да може някой от нас да се класира.
Е има я в обавите на форума, нямам идея читава ли е.

MUROMAN
29-08-2011, 00:07
Е има я в обавите на форума, нямам идея читава ли е.

2 има в момента.:upsidedwnsmiley:

Pastora
29-08-2011, 00:16
2 има в момента.:upsidedwnsmiley:
Приемам дарения, да дам ли сметка :)
Майтапа настрана, няма по-добро от 155 за мен, въпрос на финанси да хукна за моята.

митака-пловдив
29-08-2011, 12:02
Къде могат да ми скъсят кардана?При това положение темпровия ми идва с 12 санта по-дълъг.
Чувам че някъде в Стамболийски ги правели.Някой,нещо да знае?

toki4a
02-09-2011, 23:38
Къде могат да ми скъсят кардана?При това положение темпровия ми идва с 12 санта по-дълъг.
Чувам че някъде в Стамболийски ги правели.Някой,нещо да знае?

пробвай от жигула мое и да стане !!!!!!:horror:

митака-пловдив
03-09-2011, 08:23
пробвай от жигула мое и да стане !!!!!!:horror:

Нъцки...Само от Панда мяса,ама нейния пък е като клечка за зъби :)

Milcho
03-09-2011, 10:42
Само да ви кажа,че средното каре на кардана (кръстачката с чашките) е с размер ф27мм на чашките и ширина 74мм на кръстачката-това е стандартно каре за бус Форд Транзит(моето го сменях в сряда понеже не помръдваше на никъде кардана от ръжда в чашките,бяха като заварени една за друго ролките вътре).Така,че колеги,смятайте колко е голям и як този кардан(жигулските карета са доста по-малки).А колега,горещо ти препоръчвам да разглобиш твоето и да видиш в какво тежко състояние е,а ако имаш късмет и да е оцеляло поне да го смажеш,че като блокира като моето и стават яки вибрации в колата,а и ми замина и тампона на висящия лагер,а цената на нов е:horror: (има само оригинални на СКФ и то само в Ибей на цена от 350лв нагоре,как съм разбрал и колко съм търсил не ме питай).А като режеш кардана,трабва после задължително да се балансира добре,че освен вибрациите,почват да се разбиват всички тампони покрай него,а те не са малко и ги няма никъде,а освен тампоните и каретата не обичат вибрациите.А за самото рязане и баланс,за жалост не мога да ти дам идея къде да го направиш,но поне ако мога да ти помогна с нещата с които трябва да внимаваш,че може и доста да си патиш от един "прост" кардан(говоря ти от опит).Също преди да го слагаш си измий хубаво другите 2 карета(трябва да са като на полуоските) и си вземи една кутия графитна грес и ги натъпчи яко,а като почнеш да го монтираш,внимавай да не го провисиш само на едното каре,че се срязва маншона му и няма от къде да намериш нов(пак от тъжният ми опит).Успех с колата и ако има други проблеми питай,пък ще пробвам да помагам и аз.

Furious 155
03-09-2011, 22:54
Банда, трябват ми 3 броя запазени реленца за колата - тези под дебитомер-а. Бош с алуминиев корпус и завършват на номер 113 - ето:
http://store03.prostores.com/aircoolin/media/0f/a20791f12d2e36e0d11e4b_m.JPG
Някой за утре може ли да помогне?

Бобби
08-09-2011, 16:11
Какви са тези 186к.с. при наште баби......:Tease:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11314281979018298&f1=details

Furious 155
08-09-2011, 16:17
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11314281979018298&f1=details
като гледам в каква нива е спряна, може и 286 коня да е :)... я има 100 останали, я не...

toki4a
08-09-2011, 21:44

що бре мое и да е истина !!!!!!!
виж ко се е случило с огледалата от ускорението ..:horror::pimp:

и лака по тавана тук там е избегал !!! .. тцтцтц бърза бабичка ще да е !!;))

Бобби
09-09-2011, 09:25
като гледам в каква нива е спряна, може и 286 коня да е :)... я има 100 останали, я не...
Да, ама другите пасат...и като се върнат от паша...:new_Eyecrazy:...гледай кво става:)))

Dimicha
10-09-2011, 22:19
Вижте на какво попаднах:
http://thekneeslider.com/archives/2007/06/04/alfabeast-alfa-romeo-powered-custom-for-sale/
Е те такава изродщина рядко се вижда :D

Бобби
10-09-2011, 23:14
Вижте на какво попаднах:
http://thekneeslider.com/archives/2007/06/04/alfabeast-alfa-romeo-powered-custom-for-sale/
Е те такава изродщина рядко се вижда :D
...:lupe:..това съм го виждал и в друга тема на форума....но не виждам нищо лошо в творението!

gelle
11-09-2011, 22:54
Сребърни крила - Само ти

---------- Post added at 19:38 ---------- Previous post was at 19:34 ----------

само ти 155-2ка обаче поздрав за всички вас поклон големи сте и лека нощ

---------- Post added at 19:40 ---------- Previous post was at 19:38 ----------

Сребърни крила - Юлияна

---------- Post added at 19:54 ---------- Previous post was at 19:40 ----------

г-н Сираков прости ми това е специално за пазарджишката група и не само мноо се натоварих таа вечер извинете ме ,ако можете.

toki4a
11-09-2011, 23:28
Сребърни крила - Само ти

Сребърни крила - Юлияна

г-н Сираков прости ми това е специално за пазарджишката група и не само мноо се натоварих таа вечер извинете ме ,ако можете.
от мене си извинен ;))))))))):grin:

MogaTa
12-09-2011, 02:43
е това е офертата, незнам къде да го пусна и реших тук :)
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=146327494&pageNumber=2&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=8&negativeFeatures=EXPORT&tabNumber=2[COLOR="Silver"]

MUROMAN
12-09-2011, 09:58
Сребърни крила - Само ти

Сребърни крила - Юлияна

И аз те извинявам,определено не ти е било леко като чух песните. :kiss:

Furious 155
12-09-2011, 10:14
е това е офертата, незнам къде да го пусна и реших тук :)
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=146327494&pageNumber=2&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=8&negativeFeatures=EXPORT&tabNumber=2[COLOR="Silver"]
Нещо е разпилван двигателя - 3088cc и 207 коне V6 ще е гот за каране още от 2500 оборота :)

Бобби
12-09-2011, 17:10
Нещо е разпилван двигателя - 3088cc и 207 коне V6 ще е гот за каране още от 2500 оборота :)
...аз пък си преведох, че нешо не е в ред, след като е разпилван.....:pimp:

Furious 155
12-09-2011, 17:25
...аз пък си преведох, че нешо не е в ред, след като е разпилван.....:pimp:
мхмм - Motorschaden

Бобби
13-09-2011, 10:03
Колегата с черната перла(ше си премълча кой е)....да си оправи изпускателната генерация...:))))...за да не плаши гаргите по Цариградско.

Dimicha
13-09-2011, 13:10
Колегата с черната перла(ше си премълча кой е)....да си оправи изпускателната генерация...:))))...за да не плаши гаргите по Цариградско.

Чакай,че тука станаха много съвпадения с мойта кола-черна е,снимките в албума така съм ги кръстил-черната перла и яко ми дрънчи генерацията.Само дето не съм бил в София откак взех колата,разбирай февруари.Някой друг ще да е бил.Така е,увеличаваме се :D

Бобби
13-09-2011, 16:32
Чакай,че тука станаха много съвпадения с мойта кола-черна е,снимките в албума така съм ги кръстил-черната перла и яко ми дрънчи генерацията.Само дето не съм бил в София откак взех колата,разбирай февруари.Някой друг ще да е бил.Така е,увеличаваме се :D
Друг е......:))..ще се усети той!!...наричам е перла..защото мръсна не съм ч виждал тая легенда...много я лъска...с некви прпарати да не пада боята..:)))

MUROMAN
13-09-2011, 18:34
Друг е......:))..ще се усети той!!...наричам е перла..защото мръсна не съм ч виждал тая легенда...много я лъска...с некви прпарати да не пада боята..:)))

Ники /Flame/?:idea:

Васил Петров
13-09-2011, 19:57

99% е той.

Furious 155
13-09-2011, 20:55

99% е той.
точно той е - една вечер първо го чух, после чак го видях :bangin:

Бобби
14-09-2011, 10:54
А така съживете се малко...:bounce8:...
Гледам нещо раздела замира...:meeting:
Бира ли няма...:idea:?

MUROMAN
14-09-2011, 18:16
Скъсани Алфисти ,легендарни.
Няма пари ,няма бира и направо сърцето спира........ :)

Dimicha
14-09-2011, 21:27
една вечер първо го чух, после чак го видях :bangin:

Хахаха,много добра реплика-с това може да се конкурира само една част от темата за разхода на 155-ците-цитирам по спомен:
Алфист1:Разход 10л/100 км смесено
Алфист2:Не казваш масло колко ти гори обаче
Алфист3:Ами че той маслото имаше предвид :hmm:

Tedo
14-09-2011, 22:37
Aко не знаете как звучи 155ца 8в без генерация ето (http://www.youtube.com/watch?v=_KmV4BN8du0) видеото от днес, докато се забавлявахме с колата на Alexandrov70 :D :shoot:
by speedddddd (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=14111)

Alexandrov70
14-09-2011, 23:09
Много бързо ме изтипоса във форума ,бре Тедо )))

Да използвам случая да изкажа благодарности на всички ,които помагаха във ремонта - Спийд,Тедо ,Сашо и Захари

vaklinator
15-09-2011, 20:38
Добре, че синовиете ми ме даряват с обич и уажение.... останалото го има в магазина.............

toki4a
15-09-2011, 20:44
Добре, че синовиете ми ме даряват с обич и уажение.... останалото го има в магазина.............

да ти са живи и здрави !!!!

Furious 155
15-09-2011, 21:02
Aко не знаете как звучи 155ца 8в без генерация ето (http://www.youtube.com/watch?v=_KmV4BN8du0) видеото от днес, докато се забавлявахме с колата на Alexandrov70 :D :shoot:
by speedddddd (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=14111)
трябвало е нощно време да направиш клипче, да видиш колко са дълги струите горящи газове :jumping:

Tedo
15-09-2011, 21:17
трябвало е нощно време да направиш клипче, да видиш колко са дълги струите горящи газове :jumping:

Абе аз имах и идеи да махаме филтърната кутия за да е още по-злобна ама нищо, другия път :)

Alexandrov70
15-09-2011, 22:45
Абе аз имах и идеи да махаме филтърната кутия за да е още по-злобна ама нищо, другия път :-)

Ама ти май си намислил да ми правиш от колата опитно зайче???:bangin:

Alfa User
15-09-2011, 23:38
Милена отряза нейните изходящи колектори само 2 часа след като взехме белия лебед - имах нейде същото клипче на тъмно, но не мога да го издиря. Картинката иначе е брутална де - малко повече отколкото звука :D

Бобби
16-09-2011, 10:19
Мисля, че не е добре за мотора да се изрязва :jason2: без изпускателни колектори......;-)

Furious 155
16-09-2011, 12:52
Мисля, че не е добре за мотора да се изрязва :jason2: без изпускателни колектори......;-)
не е добре и за главата... но пък на тъмно е егати кефа :)

digitalundgrd
16-09-2011, 12:59
Тия изгорелите газове не могат ли да стопят нещо по колата, което е пред тях?

Furious 155
16-09-2011, 13:30
Тия изгорелите газове не могат ли да стопят нещо по колата, което е пред тях?могат бе, защо да не могат... важното е пламъци да има :devil:

Tonimir
16-09-2011, 18:53
Да ви се оплача колеги ...

Скоростната ми кутия почнаха да и се чуват лагерите :-/
Купих сега две тубички със добавки за ск. кутия, и ще се пробвам да карам така докато купя друга.

Притеснява ме само да не ме остави някъде на пътя ... макар, че си набира перфектно, сменя си перфектно скоростите, всичко както му е реда, само дет като загрее и почва да се чува едно виене (все едно "нещо опира") , когато е на скорост ... натисна ли съединителя спира звука. В началото си помислих, че е притискателния лагер , но няма как да е той, тъй като на спряло положение, не се чува нищо. Само в движение се чува. :-/

Както я гледам, ще трябва си купя нова кутия, и от двете да се сглоби една ... :boxed:

Дано само тази която е в момента да издържи още малко ... :please:

Gandi_MC
16-09-2011, 23:33
Колега имам скоростна кутия от алфа 155 1.8 8в!Кутията има проблем със синхронизаторите на 3-та и 5-та предавка,ако ти върши работа ми пиши едно лично да се разберем!

MUROMAN
17-09-2011, 09:41
Колега имам скоростна кутия от алфа 155 1.8 8в!Кутията има проблем със синхронизаторите на 3-та и 5-та предавка,ако ти върши работа ми пиши едно лично да се разберем!

Момчето е 2,0 16V мисля,че не са същите кутиите.

Колегата Pesho 155 премина едно стъпало на-горе.
Продаде сивата 155 и снощи видях ,че е взел сива 156.
Да си я кара със здраве.:devil:

Alfa User
17-09-2011, 10:49
Поне е запазил цвета ... :devil:

Furious 155
19-09-2011, 21:19
http://j-specimports.com.au/yahoo/1996-Alfa_Romeo-Alfa_155-Many_Modifications_Sportiva_V6!_Jtcc_Design!-j82932364.html
найс, А? :kicking:

Pastora
19-09-2011, 21:31
http://j-specimports.com.au/yahoo/1996-Alfa_Romeo-Alfa_155-Many_Modifications_Sportiva_V6!_Jtcc_Design!-j82932364.html (http://j-specimports.com.au/yahoo/1996-Alfa_Romeo-Alfa_155-Many_Modifications_Sportiva_V6%21_Jtcc_Design%21-j82932364.html)
найс, А? :kicking:
Готина е, но маската под бронята е като подарена. И все пак човека се е постарал, евала за труда !

Alfa User
19-09-2011, 22:07
Е то освен една добавка под бронята и една разпънка, какво постараване виждате ?!?
А, да - и пастирането де :)

Pastora
19-09-2011, 22:34
Е то освен една добавка под бронята и една разпънка, какво постараване виждате ?!?
А, да - и пастирането де :)
Гоуеми 'жанти и бели уреди. А, топка на лоста, 'дето не си отива с нищо друго в интериора :)

toki4a
19-09-2011, 22:38
да бре и гавра с модела!!, нищо ,че е на почти 72 хиляди километра !!

иначе каплата е добра !!!
!!!

Furious 155
19-09-2011, 22:50
А това?
http://www.eurosport.org.nz/forum/viewtopic.php?f=153&t=6064
3.8 литров в6 с дросели - зла гад... само вътре волана е от самолет май :disgust:

toki4a
19-09-2011, 22:53
ммммммммммммм немам думи !
тоз модел ги отбягвам !

MUROMAN
19-09-2011, 23:29
я вижте най-долу на тази страница какво има!!!
Нещото хич не е за отбягване.:big_bow_down:

Alexandrov70
20-09-2011, 12:24
То и със Софийска регистрация :-P

soldier81
20-09-2011, 19:28
Имам едно питане към знаещите:
Решил съм да слагам 15ски джанти,въпроса ми е дали ще ми трябват фланци за тях или може и така да паснат.
Джантите са Азев тайп А,гумите са 205/55/15.
Благодаря предварително!

toki4a
20-09-2011, 21:14
Имам едно питане към знаещите:
Решил съм да слагам 15ски джанти,въпроса ми е дали ще ми трябват фланци за тях или може и така да паснат.
Джантите са Азев тайп А,гумите са 205/55/15.
Благодаря предварително!

направо си ги монтиргАш :smoke:

Alexandrov70
20-09-2011, 21:32
Я и аз да изпляскам едно въпросче.
Къде в България или в кой сайт могат да се намерят 16 цолови джанти с централна гайка.Въпросът ми не е да си правя вятър на устата , сериозно питам!

Dimicha
01-10-2011, 11:22
Ееее,тая нощ имах ново приключение с Алфата.Значи,предисторията е,че вчера както си карах загубих мигачи,аварийки-цъках,щраках и съм забравил копчето на аварийките включено.Прибрах се на страх и оставих колата долу с идеята да се поровя в ръководството и днеска да оправям.През нощта обаче,явно се е появила феята кръстница или се е проявил SHIT синдромът (Self Healing Italian Technology-SHIT) щото изведнъж аварийките ми почват да работят. Полицаите,които били на патрул видяли,отишли и като ми видяли и счупената брава,решили че е правен опит да ми разбият колата.При което в 6 сутринта идват вкъщи,тропат мопат :D Майка ми ме буди вика-полицията те търси :D Няма такова събуждане :D Тая кола има свой живот,аз ви казвам-прави квото си иска :D

MUROMAN
01-10-2011, 11:29
Ееее,тая нощ имах ново приключение с Алфата.Значи,предисторията е,че вчера както си карах загубих мигачи,аварийки-цъках,щраках и съм забравил копчето на аварийките включено.Прибрах се на страх и оставих колата долу с идеята да се поровя в ръководството и днеска да оправям.През нощта обаче,явно се е появила феята кръстница или се е проявил SHIT синдромът (Self Healing Italian Technology-SHIT) щото изведнъж аварийките ми почват да работят. Полицаите,които били на патрул видяли,отишли и като ми видяли и счупената брава,решили че е правен опит да ми разбият колата.При което в 6 сутринта идват вкъщи,тропат мопат :D Майка ми ме буди вика-полицията те търси :D Няма такова събуждане :D Тая кола има свой живот,аз ви казвам-прави квото си иска :D

Тоци Бегалии е наминал да те види и да ти каже Добро Утро. :balloon:

Milcho
01-10-2011, 11:37
Честно казано не бях се смял скоро така след като прочетох последните две мнения:) .Ама споко,той и брат ми си има 3 релета за мигачи в колата и си ги върти постоянно.Коли със собствено мнение.

MUROMAN
01-10-2011, 12:09
Определено са си своенравни и имат собствена гледна точка. :)

Alexandrov70
01-10-2011, 20:37
При цялото ми уважение към хората носещи една кофа релета и бушончета ,смятам че е пропуск да нямаш в колата си и ключ за аварийни .Смахва се пущиняка ,при това доста често.
Аз лично съм от пропускарите и избягвам да включвам аварийните светлини ,че сетне може да няма и мигатели)))

Някой знае ли на мойта- 92 год. дали имам лампа на таблото за колана и ако има къде е шибаната букса за машинката- колкото и странно да изглежда на някого - искам да ми свети и да ми напомня за колана.
Благодаря предварително!

Tedo
01-10-2011, 20:49
Някой знае ли на мойта- 92 год. дали имам лампа на таблото за колана и ако има къде е шибаната букса за машинката- колкото и странно да изглежда на някого - искам да ми свети и да ми напомня за колана.
Благодаря предварително!

Това само на мен ми е странно :) То пак добре че на тия талиги е само светлинна индикация, като се кача в някоя по-нова и ми се надува главата от пищене
Буксата не е към машинката а към "закопчалката" или както там се казва и се намира под седалката

Alexandrov70
01-10-2011, 20:59
Това само на мен ми е странно :) То пак добре че на тия талиги е само светлинна индикация, като се кача в някоя по-нова и ми се надува главата от пищене
Буксата не е към машинката а към "закопчалката" или както там се казва и се намира под седалката
Ми ела я намери, пък аз ще ти вържа един зумер на твойта да ти проглушава ушите от пищене... ...така ще си мислиш че караш по-нова кола ;)
Наздраве:cheers:

Tedo
01-10-2011, 21:07
Ще я потърсим тогава
Има вариант и понеже твойта е по-постничка да не са ѝ монтирали тая "екстра" тогава може да направим бартер с мойта закопчалка ама трябва да си прекарваш окабеляване до таблото

Alexandrov70
01-10-2011, 21:13
Абе щом имам телове(кабели) за огледала , вероятно инсталацийката хич не е постна,но може и да си прав.
А днес преборих шибаняшката машинка за прозореца.Намерих начина по който се редят сачмите и оправих дясната.Казах ти че ще успея ,ако не се нервирам и засиля всичко през уиндола от шестия етаж))))

Бобби
02-10-2011, 00:38
При цялото ми уважение към хората носещи една кофа релета и бушончета ,смятам че е пропуск да нямаш в колата си и ключ за аварийни .Смахва се пущиняка ,при това доста често.
Аз лично съм от пропускарите и избягвам да включвам аварийните светлини ,че сетне може да няма и мигатели)))

Благодаря предварително!
Има...има...под седалката погледни на която обикноено седиш....
п.п. тя и моята е от първите..без никакъви екстри...но има една червена лампичка дет ме подсеща да се вържа....

---------- Post added at 21:38 ---------- Previous post was at 21:37 ----------

Ще я потърсим тогава
Има вариант и понеже твойта е по-постничка да не са ѝ монтирали тая "екстра" тогава може да направим бартер с мойта закопчалка ама трябва да си прекарваш окабеляване до таблото
Я бягай да празнуваш..:)):cheers:

Dimicha
02-10-2011, 11:34

Благодаря предварително!

А какво представлява въпросният ключ за аварийки,че аз не знам даже,че съществува?А иначе има лампа на таблото за колана,поне при мене-също '92 набор

Alexandrov70
02-10-2011, 12:36
ключа е копчето на волана заедно с карантията му)))при мен понякога като го натисна мигват веднъж и след това спират , но няма и мигачи и се почва едно включване,изключване докато се оправят нещата

Dimicha
02-10-2011, 18:39
ключа е копчето на волана заедно с карантията му)))при мен понякога като го натисна мигват веднъж и след това спират , но няма и мигачи и се почва едно включване,изключване докато се оправят нещата

Aaa,ясно ;) При мен също обикновено не зацепва от първия път това копче,но съм решил докато не сдаде напълно багажа,да не го оправям. А реленцето за аварийките онзиден го отварях...ми то не е точно реле-всъщност е платка със заварени на нея краченца.Няма вътре намотки и котва,както е при нормалните релета....така че не виждам какво може да му е станало,но проблемът съм убеден че е в него

Alfa User
03-10-2011, 18:55
Един поздрав за цялото секта легенди :

Надявам се да се съберем яка група за Феста, напук на трудните времена и разкола из форуми и сервизи !!!
Нека покажем отново защо ни наричат "сектата" !!!

MUROMAN
06-10-2011, 10:01
Днес нека Честитим Рождения Ден на Ники /FLAME/.
Да ни е жив и здрав,късмет,любов и да се сбъднат всичките му мечти.

Весел Прзник. :biggringift::magic::cheers:

Alfa User
06-10-2011, 10:52
Честито, да ни е жив и здрав !!! :cheers:

Furious 155
06-10-2011, 11:24
Днес нека Честитим Рождения Ден на Ники /FLAME/.
Да ни е жив и здрав,късмет,любов и да се сбъднат всичките му мечти.

Весел Прзник. :biggringift::magic::cheers:
ЧРД и от мен! Здраве и успехи, другото само трябва да го разпределяш ;).

Бобби
06-10-2011, 13:52
Жив, здрав, прав, корав и все така лъскав..:wein:

piticar
07-10-2011, 16:13
:band::birth1::birth1::birth1:

Васил Петров
07-10-2011, 21:18
Ееееееййййййй да си ми жив и здрави прав и к:kicking:рав. :)

toki4a
07-10-2011, 22:38
честит да и от мен, Ники!;) бъди здрав колега !

VFTI
07-10-2011, 23:24
Всичко, което си пожелаеш да се сбъдне,дори и да не е 155 4,2литра :go::go::th_up::th_up:

Flame
08-10-2011, 00:54
Мерси момчета,всичко да ви се връща!:cheers:
Нещо нямам много време напоследък от работа,надявам се да направим скоро някоя среща.

Tonimir
09-10-2011, 11:23
След като се нагледах вчера на феста на много стартове за Драг, реших да направя следния клип:
> http://www.youtube.com/watch?v=e4ZLPmq3YZw .

П.С: Малко качеството на клипа не е перфектна, но ефекта на асфалта се вижда :D

TS
09-10-2011, 13:30
Превъзбудил си се малко :))))) Шегувам се.

MUROMAN
09-10-2011, 13:34

Забранете му NFS-то на това момче. :bangin::-D

Васил Петров
09-10-2011, 22:45

То кво да не се превъзбуди.Без гуми останахме. :stumm:

TS
09-10-2011, 23:00
То кво да не се превъзбуди.Без гуми останахме. :stumm:

Явно е имало доста стартове,идея си нямам каква е настилката на пистата? На сапарева Баня съм изкъртил всичко възможно,гумите нямаха и 1 год :)))))

Васил Петров
09-10-2011, 23:03
Грапава но хлъзгава.Голямо греене на гуми падна.Но групада драгаджии се представи отлично.

TS
09-10-2011, 23:08
http://www.youtube.com/watch?v=xB1HGSAKXGE&NR=1

---------- Post added at 23:08 ---------- Previous post was at 23:05 ----------

Евалата,Васе и на всички участнци!.