View Full Version : 155 ОБЩИ ПРИКАЗКИ - "ДЪРА БЪРА"
Отзад на главата има три датчика.Големия е за налягането на маслото.Двата,малките са за температурата на антифриза .Единия е за стрелката,а другия е за аварийната лампа
Колеги някакви идеи каква е причината да спре да ми работи уреда за градус на водата.? Само и единствено той не работи.
Датчика го тествах не е от него, когато го извадя колата влиза в някакъв решим и подава газ. Пробвах да дам накъсо ,но стрелката не помръдва.
Бихте ли ми помогнали къде да търся или е работа за майстор..?
п.с. Предполагам може би да има някой бушон? или от таблото някакъв проблем, но другите уреди работят без проблем ( освет този за баровете на маслото)
Да не си откаал топлиният датчик който стой на термостата....?.....той няма нищо общо с тия уреди...Кендо ти подсказа къде да гледаш....
reloading
25-08-2013, 13:11
Колеги , споделете към коя каско агенция да се насоча. След снощи твърдо съм решен да си правя каско. Получих удар в задния калник....
Furious 155
25-08-2013, 14:42
И аз да се отчета днес - от доста време колата на спиране свири като влак отпред и от двете колела... за малко да набедя така добрите накладки на EBC.
Днес свалих двете предни колела и установих че и на двата предни апарата са блокирали долните водачи! Явно това че, те директно посрещат водата, праха и калта по време на движение, създава проблема, за разлика от горните водачи. Интересно че нямаше скъсани прахозащитни маншони, но явно постепенно влиза влага и водача изсъхва.
Последва, демонтаж, почистване с обезмасляващ спрей, смвазване добре с нова спирачна грес и сглобяване. Нещата се промениха към тишина, при спиране, но гадното е че преди около година пак правих тази процедура...
Явно годинките си казват думата, но пък имам скътани два броя 4 бутални апарата, който са предвидени за отпред. Надявам се скоро да имам възможност да ги монирам и да разкарам тия овехтели бендикс фабрични спирачки. :eat:
И аз да се отчета днес - от доста време колата на спиране свири като влак отпред и от двете колела... за малко да набедя така добрите накладки на EBC.
Днес свалих двете предни колела и установих че и на двата предни апарата са блокирали долните водачи! Явно това че, те директно посрещат водата, праха и калта по време на движение, създава проблема, за разлика от горните водачи. Интересно че нямаше скъсани прахозащитни маншони, но явно постепенно влиза влага и водача изсъхва.
Последва, демонтаж, почистване с обезмасляващ спрей, смвазване добре с нова спирачна грес и сглобяване. Нещата се промениха към тишина, при спиране, но гадното е че преди около година пак правих тази
процедура...
Явно годинките си казват думата, но пък имам скътани два броя 4 бутални апарата, който са предвидени за отпред. Надявам се скоро да имам възможност да ги монирам и да разкарам тия овехтели бендикс фабрични спирачки. :eat:
М...да...време да го направиш....при 155....само първите 10 години спирачките спират горе долу като хората....след това проблеми.....
vaklinator
25-08-2013, 18:29
Последва, демонтаж, почистване с обезмасляващ спрей, смвазване добре с нова спирачна грес и сглобяване. Нещата се промениха към тишина, при спиране, но гадното е че преди около година пак правих тази процедура...
Сетила се мара да се побара
Тия "раздвижвания" се правят всеки сезон и нямаш проблеми. :)
mimouzunov
25-08-2013, 21:32
Днес и ние с Trendi се позанимавахме с Алф...
Сега е момента да спомена ,че тоя човек е уникално отзивчив и помага по всякакъв начин!!!
Благодарение на него (но и на мен самия), реално за два дена се монтира духалката...
Ще има и снимки на това което измаисторихме днес :smile:
Премахна се 4-2-1 заводското чудо... И така... Вижда се от снимките какво сме правили
thecleaner
25-08-2013, 22:26
Днес и ние с Trendi се позанимавахме с Алф...
Сега е момента да спомена ,че тоя човек е уникално отзивчив и помага по всякакъв начин!!!
Благодарение на него (но и на мен самия), реално за два дена се монтира духалката...
Ще има и снимки на това което измаисторихме днес :smile:
Премахна се 4-2-1 заводското чудо... И така... Вижда се от снимките какво сме правили
Красота няма да ви търсиме няма я :), крайния резултат е важен и здравината.
mimouzunov
25-08-2013, 22:32
Красота няма да ви търсиме няма я :), крайния резултат е важен и здравината.
Красота си има и то в изобилие... Ако визираш заварките по колектора примерно, можеше и да ги поизпиля и наглася, можеше и да омотая всичко с термолента...
А... И я покажи нещо направено от теб лично или да не питам... няма :smile:
thecleaner
25-08-2013, 22:38
Красота си има и то в изобилие... Ако визираш заварките по колектора примерно, можеше и да ги поизпиля и наглася, можеше и да омотая всичко с термолента...
А... И я покажи нещо направено от теб лично или да не питам... няма :smile:
Милия, ако ти покажа моя колектор, ще получиш комплекс за малоценност. Продължавайте да спортувате, пък после на чертата.
mimouzunov
25-08-2013, 22:42
Милия, ако ти покажа моя колектор, ще получиш комплекс за малоценност. Продължавайте да спортувате, пък после на чертата.
Брех... Аз така лесно не се плаша... И викаш ти лично си го прави колектора... Хвана машините и сам си го прави!? Еи така както ние, да си гласиш трабички и тн!?
И повярваи ми... Ако имах за цел да си направя колектор невероятен, ми можех да си го направя ама за какво ми е!?!
(и да добавя... моя колектор ми излезна точно 21 български лева а прави същото като твоя)
thecleaner
25-08-2013, 22:58
Брех... Аз така лесно не се плаша... И викаш ти лично си го прави колектора... Хвана машините и сам си го прави!? Еи така както ние, да си гласиш трабички и тн!?
И повярваи ми... Ако имах за цел да си направя колектор невероятен, ми можех да си го направя ама за какво ми е!?!
(и да добавя... моя колектор ми излезна точно 21 български лева а прави същото като твоя)
Туи ми даунпайпа, за останалото, както се казва в една реклама ''не си готов". А колектора колко и каква работа върши, ще разберем както казах по-горе на чертата.
mimouzunov
25-08-2013, 23:02
Туи ми даунпайпа, за останалото, както се казва в една реклама ''не си готов". А колектора колко и каква работа върши, ще разберем както казах по-горе на чертата.
И викаш това сам си го заварява и тн...
digitalundgrd
25-08-2013, 23:04
с верния приятел всичко се постига :)
mimouzunov
25-08-2013, 23:09
с верния приятел всичко се постига :)
Абе то така с приятели и с пари и тн всеки знае...
(за даун паипа съм дал... хм... 0лв)
Чистача тогава какво ми се хвали с труда на някои друг!?
Има една приказка "с чужда пита помен прави"
Несъм се хванал да си слагам турбина за да гоня някакви коне, хванал съм се защото исках АЗ лично да си изработя всичко от до, дори и щуцерите за маслата и какво ли не съм си правил аз лично!!!
А колектора колко и каква работа върши, ще разберем както казах по-горе на чертата.
970 кг 136 коня турбо кола, срещу 1350 + кг 141 коня(с компресия 9 на 4-те цилиндъра) атмосферка с инхалатор на 0,4! Каква черта, какви 5 лв :rotfl:. Става въпрос за проект за 500 лв тотал, който работи. Колко ще изкара - времето ще покаже. При теб е ясно, че сумите са други и няма място за сравнение. Влезни в 500 лв с подобно дело направено самостоятелно и тогава пиши за красота и т.н.
thecleaner
25-08-2013, 23:20
970 кг 136 коня турбо кола, срещу 1350 + кг 141 коня(с компресия 9 на 4-те цилиндъра) атмосферка с инхалатор на 0,4! Каква черта, какви 5 лв :rotfl:. Става въпрос за проект за 500 лв тотал, който работи. Колко ще изкара - времето ще покаже. При теб е ясно, че сумите са други и няма място за сравнение. Влезни в 500 лв с подобно дело направено самостоятелно и тогава пиши за красота и т.н.
Грешно ме разбирате, аз съм ви фен бре, ясно е че толко си можете, ма без превъзбуда, искаше Мимо да му покажа нещо ей му, аз съм го правил колектора с помощта на "калеко Алеко".
Чистачев да вземеш да се изметеш ли от тая тема?!? Тук е на първо място Алфа ромео, на второ 155 както е и името на раздела и темата. За фиат пунто си има фиат форум...Аз твоите колектори искам да ги гледам на живо а не в на 155 раздела, така чеееее беги у рацинг раздела и не се ебавай в раздела на бабичките. То за това си е наша тема за да не ни пишат досадници.
Furious 155
26-08-2013, 00:10
Сега, да не ставам адвокат на тоя и оня, ама в на чистача тона, нямаше нищо нито засягащо, нито обидно, та няма основание за заяждане. Кой какво прави и как го прави си е негов избор и от това зависи и сумата, която отива за целта. Цена 0-ла няма. ;) Пет минути да си вложил, пак са на определена цена.
thecleaner
26-08-2013, 00:16
Чистачев да вземеш да се изметеш ли от тая тема?!? Тук е на първо място Алфа ромео, на второ 155 както е и името на раздела и темата. За фиат пунто си има фиат форум...Аз твоите колектори искам да ги гледам на живо а не в на 155 раздела, така чеееее беги у рацинг раздела и не се ебавай в раздела на бабичките. То за това си е наша тема за да не ни пишат досадници.
Аууу, ти пък си раздела Алфи на газ бре, да си чаткаш колко не върви, че твоята милата каляска не инхалатор, а и трябва маг Астор да я върне от отвъдното :rotfl: Пичовете поне се опитват поне да им тръгнат малко колите, което е похвално разбира се, а не да си чешат клавитурите във важни теми от рода на Honda Hr-v, и да се вайкат като стари баби, как преди.........
Е кво стана то, модераторите да се заяждат и да си мерят пишките с другите форумци. Много зряло, адмирации за колегите с DIY турбинирането, вкараните пари не са измерител на мерака! Но това вие го знаете, май някои други хора трябва да го научат
thecleaner
26-08-2013, 07:22
Е кво стана то, модераторите да се заяждат и да си мерят пишките с другите форумци. Много зряло, адмирации за колегите с DIY турбинирането, вкараните пари не са измерител на мерака! Но това вие го знаете, май някои други хора трябва да го научат
И в заключение, винаги ще изскочи някои от Чопърляне, ни в клин ни в ръкав, да се изкаже колко е засегнат от модераторският произвол и да размаха поучително пръст.:Topic-is-closed-bg:
Айде да не цапаме по темата :)
Чистача просто си обича да се закача приятелски. Лошо няма щом е в рамките на шегата ;)
Иначе за прогреса по 155цата , мога да кажа само едно голямо ЕВАЛА! колектора , изглежда чист като дизайн. Нищо, че е с "по-груби" заварки, стига вътре се направи гладък! много е важно това, тъй като нищо не трябва да пречи на струята.
Колкото за отвън, лично бих предложил да се увие хубаво в термолента, и като по-евтин варянт, бих предложил плат от пожарникари дрежи! Продават се на квадратен метър.
Единствения недостатък, че трябва с ножица да се направят лентите (по 10 санта на широчина). А от това стават и "мустачките" и самото увиване малко е заигравка. Но веднъж като го увиеш и го стегнеш хубаво няма мърдане! и трае доста време, не като повечето менте ленти, които на няма година и се разпада.
качил съм снимка от моя колектор как е увит, като държа да отбележа, че аз лично съм го увивал! :) Заигравката сигурно беше около 3-4 часа.
А цената на матеряла отиде около 60 лв. докато една оригинална (истинска) титанова лента, ролката почва от ПОНЕ 180 лв.
Ако се интересувате от този плат, пишете на ИЦИ, той би ви помогнал ;)
mimouzunov
26-08-2013, 08:02
Сега, да не ставам адвокат на тоя и оня, ама в на чистача тона, нямаше нищо нито засягащо, нито обидно, та няма основание за заяждане. Кой какво прави и как го прави си е негов избор и от това зависи и сумата, която отива за целта. Цена 0-ла няма. ;) Пет минути да си вложил, пак са на определена цена.
За някои четящ от страни може и така да е... Лично за мен обаче се почуствах поне малко засегнат и малко обиден... И не за друго а защото се омаловажава труда ни! И не на последно място се сравняват наши елементи с такива правени с пари от хора които това работят.
И не си прав (според мен), има цена 0-ла, тя се получава точно в тоя момент когато правиш всичко това в свободното си време не влагаш никакви средства и го наричаш хоби...
Ето и снимка преди лентата:
Ау....тая тема е над 600 сстраници....Как ще я закриваш?
Бегай от тука с тая дамска обувка -Фиат пунто.....попаднал си в грешна компания:))
Furious 155
26-08-2013, 09:16
Ау....тая тема е над 600 сстраници....Как ще я закриваш?
Бегай от тука с тая дамска обувка -Фиат пунто.....попаднал си в грешна компания:))Ауе ти само я миеш тая баба и не смееш от гаража да я изкараш... ще изгние така. ;)
Gena7a_Turb0
26-08-2013, 13:35
Пичове хайде по-спокойно това ми заприлича да не казвам на кои форум...
Пълна глупост е това !
Евала на колега mimouzunov, че има желание и с подръчни и минимални средства прави колата да върви по-добре и колкото и да е, я прави сам с помощта на TRENDi :) не са някакъв екип от специалисти и с това постоянно да се занимават! Важно е желанието, а и нали големи фенове на 155, сега като се прави нещо по дадена 155-ца нали трябва това да ни радва, а не да се говорят такива неща :)
Относно колегата thecleaner (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=1145) като гледам самия даунпайп как е направен се вижда и разбира, че е правен с пари и на машина (понеже не ги разбирам тези работи) която стават перфектните заварки от перфектни майстори.Браво всеки има желание за такова нещо, но..това ГОЛЯМО.. НО :(
А при колегата с 155-цата е с минимални средства от желание !
Сега не ме нападайте и мен..понеже това е единствения форум които има разбирателство и едно форумно приятелство :)
Поздрави от мен и успех на всички за напред :)
До колегата mimouzunov не се отказвай които, каквото да казва !!!
mimouzunov
26-08-2013, 17:44
До колегата mimouzunov не се отказвай които, каквото да казва !!!
Няма как да се откажа еи така... Днес продължих да творя, но разни дреболии.. Направих си нов фланец за дебитомера, от квадратен да стане кръгче отвора и като се замисля удрям на камък за момента!
Издирвам тънкостенна тръба с Ф53мм, но такава маи няма да успея да намеря и ще мина на Ф50! Намеря ли я се продължава напред..
Gena7a_Turb0
26-08-2013, 17:52
Е добре успех с търсенето, но да те питам сега свързана ли е турбината, защото както гледах на снимки сте я сложили, но свързана ли е към интеркулер или няма такъв за сега, да не е директно към мотора?..първи отзиви след :drive:.. :)
Сега видях снимката..
Дебитомера няма ли да е по-добре преди турбото ?
Идеята е че когато някои хора пишат "ЗАКАЧЛИВО" и на "майтап" то други хора, могат да се почувстват засегнати и да спрат да пишат и да радват останалите "простосмъртни с коли от отвъдното".
В момента точно така се е получило. Чистача нито познава мимоузунов, нито са приятели, а постоянно се "закача" с него. И самия Мимо си каза, че не му е приятно.
Не искам да ставам адвокат на никого, ама когато на Чистача не му идва на акъла че в един момент неговите закачки стават досадни и дразнят и околните зяпачи на темата(освен че обиждат хората които правят нещо и споделят искрено някакви емоции), е важно някой да му го рече.
Имам чувството, че не сме в автомобилен форум, а в детската градина. Едни деца показват какво са нарисували в час по рисуване, а други ги подиграват защото са си купили картина на Пикасо.
Та надявам се Чистача да си вземе бележка, пък ако иска да се закача с някого аз винаги съм насреща :spiteful::drive:
Ауе ти само я миеш тая баба и не смееш от гаража да я изкараш... ще изгние така. ;)
Ще и дойде времето......грам ръжда няма:))
Абе това са дребни проблеми, турбини това-онова...а аз си счупих пластмасата на огледалото...ОТНОВО. На третото чупене вече няма да я лепя, почвам да правя първата naked кола :D
thecleaner
26-08-2013, 19:01
Идеята е че когато някои хора пишат "ЗАКАЧЛИВО" и на "майтап" то други хора, могат да се почувстват засегнати и да спрат да пишат и да радват останалите "простосмъртни с коли от отвъдното".
В момента точно така се е получило. Чистача нито познава мимоузунов, нито са приятели, а постоянно се "закача" с него. И самия Мимо си каза, че не му е приятно.
Не искам да ставам адвокат на никого, ама когато на Чистача не му идва на акъла че в един момент неговите закачки стават досадни и дразнят и околните зяпачи на темата(освен че обиждат хората които правят нещо и споделят искрено някакви емоции), е важно някой да му го рече.
Имам чувството, че не сме в автомобилен форум, а в детската градина. Едни деца показват какво са нарисували в час по рисуване, а други ги подиграват защото са си купили картина на Пикасо.
Та надявам се Чистача да си вземе бележка, пък ако иска да се закача с някого аз винаги съм насреща :spiteful::drive:
Г-н сИвлиевски бег, аз с Мимо Узунов кога съм се познавал, виждал, събирал, ако щеш карал на Божурище, си карал на село триколката ;), а пък с Тренди малко сме били заедно в казармата даже, някъде преди 15тина години. Мимо ме кефи щото подскача като го подбъзиквам, но така само ще се стреми да изпипа колкото може повеже нещата по проекта си. Нали ерата на 155 не започва с закупуването на първата ти 55ца, която заедно с ТЕБ НАРЕЗАХМЕ в последствие(да не си помисли са некой, че и теб не познавам ДОБРЕ), а може би малко преди това.
Г-н Пикасо:zzz::zzz:... Виж ся аз какво прочетох.
За някои четящ от страни може и така да е... Лично за мен обаче се почуствах поне малко засегнат и малко обиден... И не за друго а защото се омаловажава труда ни
Та кой подскача малко ти си реши.
Една от най-големите ми грешки беше рязането на старата 155ца амин.:depressed:
П.П Сивлиевски бег ми ареса:flex: Ще почерпя...нали... :tooth:
mimouzunov
26-08-2013, 19:40
Е добре успех с търсенето, но да те питам сега свързана ли е турбината, защото както гледах на снимки сте я сложили, но свързана ли е към интеркулер или няма такъв за сега, да не е директно към мотора?..първи отзиви след :drive:.. :)
Сега видях снимката..
Дебитомера няма ли да е по-добре преди турбото ?
Да, дебитомера трябва да е след филтъра... Проблема е ,че много трябва да се измени цялата постановка за да се направи това! Нямам грам място около двигателя а и така ще работи. В момента духалката е монтирана зацепена е към маслото (вход изход), вързана е и към разни паипове и тн. От филтъра до турбото също е нагласено всичко! Остава ми две тръби да изнамеря и да монтирам на тях малко клапани и маркучета.
---------- Post added at 19:40 ---------- Previous post was at 19:33 ----------
Г-н Пикасо:zzz::zzz:... Виж ся аз какво прочетох.
Та кой подскача малко ти си реши.
Една от най-големите ми грешки беше рязането на старата 155ца амин.:depressed:
П.П Сивлиевски бег ми ареса:flex: Ще почерпя...нали... :tooth:
Знаем се с чистача, знаем... Но които и да ми го беше написал това така щях да реагирам! За момента всичко е точно няма сърдити и тн...
Като сложим и азотния оксид след това ще се сеща как ни е предизвиквал на разни черти и тн и как нее трябвало да скача на бабите след като почне да пада от тях :spiteful:
reloading
26-08-2013, 20:14
аз пък да ви се похваля оставих алфата за боя и ще е със нова до края на седмицата :)
mimouzunov
26-08-2013, 22:57
аз пък да ви се похваля оставих алфата за боя и ще е със нова до края на седмицата :)
Аз това пак немога да си го причиня.... Когато купих алф беше в мега запазено състояние! В момента е... Да кажем не много добре! Издраскана ужулена и тн! Да я боядисам и да гледам всеки ден нови деруги и кривини от всякакви кретени които си отварят вратите с крак... не...
В никакъв случаи да не ти стържат ламарините до метал!!! Махне ли се заводското покритие под боята ще ти изгние всичко за норматив!
Колега, само информативно-колко ще ти струва това удоволствие?
Колеги , споделете към коя каско агенция да се насоча. След снощи твърдо съм решен да си правя каско. Получих удар в задния калник....
Към никоя каско агенция, особено с такава стара кола. Единственото което може да ти се случи е - да ти вземат парите. Наложи ли ти се да ползваш застраховката - става страшно.
mimouzunov
27-08-2013, 17:39
Дее и тръба и чудо... Ф53 няма никъде...
Писна ми да ровя в интернет за да търся и се хванах аз...
От стара кутия компютърна си взех единия капак, срязах го и се почна :notify:
(остават ми 1-2 елемента е се почват настроики може би)
Gena7a_Turb0
27-08-2013, 18:18
Браво много добре, поредна част която излиза без цент :)
Но да те питам..синьото е blow off-а, а другото какво е..там на самата тръба ?
Тази вечер започвай с настройките..:devil:
reloading
27-08-2013, 19:30
Колега, само информативно-колко ще ти струва това удоволствие?
Ще боядисвам няколко детайла,
2те брони , 3 калника и една врата ,и някакви дреболии ако остане боя :)
Общо всичко ще влезе за около 300лв. като в тях имам труд. материали + лепене на броните защото има пукнато.
п.с. Хвърлете един поглед тук http://prodavalnik.com/145-6-qv-ti-junior-dekorativni-pragove-s-detelini-i29249191
за първи път виждам сини детелинки. Дали са оригинални или някакви китайци?
п.с.2 твърдо съм решил след като боядисам колата да и направя каско..
...
Но да те питам..синьото е blow off-а, а другото какво е..там на самата тръба ?...
Кихалка за колектор за ГУ - в случая - бустконтролер за ограничаване на надува.
mimouzunov
27-08-2013, 20:18
Браво много добре, поредна част която излиза без цент :)
Но да те питам..синьото е blow off-а, а другото какво е..там на самата тръба ?
Тази вечер започвай с настройките..:devil:
Ще одговоря с малко предистория...
Всичко което правя аз работи в момента на друга кола, там обаче имаше проблем в началото! Проблема беше, че турбината вдигаше прекалено голямо налягане. Уестгеит клапана или по-точно лостовата му система нее регулируема и нямаше как да се гласи нищо. Направихме го регулируемо управлението, но се оказа че дори и с отворен докраи уестгеит турбината пак си надува доста но просто го прави на по-високи обороти... Наложи се да се монтира въпросното сребристо клапанче! Това клапанче е реално "кихалка" за колектор! С двете си пружини заводски е идеален клапан които не позволява в колектора налягането да превишава 0.3бар/атм... С малко гласене на пружините се гласи и налягането. Шантава технология е това ама друг начин маи няма!
Едната кола (движещата се) е закована на 0.6-0.8 някъде а аз ще съм 0.5 таван защото и двигателя ми е с единия крак в оня свят :dunno:
thecleaner
27-08-2013, 21:11
Всичко което правя аз работи в момента на друга кола, там обаче имаше проблем в началото! Проблема беше, че турбината вдигаше прекалено голямо налягане. Уестгеит клапана или по-точно лостовата му система нее регулируема и нямаше как да се гласи нищо. Направихме го регулируемо управлението, но се оказа че дори и с отворен докраи уестгеит турбината пак си надува доста но просто го прави на по-високи обороти... Наложи се да се монтира въпросното сребристо клапанче! Това клапанче е реално "кихалка" за колектор! С двете си пружини заводски е идеален клапан които не позволява в колектора налягането да превишава 0.3бар/атм... С малко гласене на пружините се гласи и налягането. Шантава технология е това ама друг начин маи няма!
Едната кола (движещата се) е закована на 0.6-0.8 някъде а аз ще съм 0.5 таван защото и двигателя ми е с единия крак в оня свят :dunno:
На какви смеси мислиш да настроиш колата.
Gena7a_Turb0
27-08-2013, 21:24
Е щом работи значи е на добре работата !
Благодаря за разяснението и на двама ви :)
Така стана ясно на мен и на другите който имат интерес към това което се случва.
До колкото разбрах временно интеркулер няма май да има..но за напред предполагам ще се монтира такъв.
Успех с настройката на колата ! Да се похвалиш че е тръгнала и да качиш снимков материал колега !
Мотора би трябвало да държи на това налягане, нали го разредихте преди това..?
Така стана ясно на мен и на другите който имат интерес към това което се случва.
До колкото разбрах временно интеркулер няма май да има..но за напред предполагам ще се монтира такъв.
Успех с настройката на колата ! Да се похвалиш че е тръгнала и да качиш снимков материал колега !
Моята е разредена и ще има кулер(скоро)...
mimouzunov
27-08-2013, 21:40
Кулер няма да има засега... Очаквам след като заработи не след много време да се скапе мотора обаче!!!
А когато това стане... Мисля да инвестирам в части и да го позасиля но както си му е реда (да кажам 1.5 бара)
---------- Post added at 21:40 ---------- Previous post was at 21:30 ----------
На какви смеси мислиш да настроиш колата.
На правилните :devil:
vaklinator
27-08-2013, 22:09
Кулер няма да има засега... Очаквам след като заработи не след много време да се скапе мотора обаче!!!
А когато това стане... Мисля да инвестирам в части и да го позасиля но както си му е реда (да кажам 1.5 бара)
---------- Post added at 21:40 ---------- Previous post was at 21:30 ----------
На правилните :devil:
Браво на вас!!!
Някакви промени по изпускателната система предвиждате ли-просто питам от любопитство
mitaka_cs
27-08-2013, 22:12
Кихалка за колектор за ГУ - в случая - бустконтролер за ограничаване на надува.
Лесно ли му се натяга пружината? С шайби? Откъде мога да се снабдя с такъв, че ми стои един подобен на диаметър отвор на маркуча. Та вместо да го затапвам -да го направя кашлящ втори контролер освен "пръформанс" крана със съчмата и пружината.
mimouzunov
27-08-2013, 22:14
Браво на вас!!!
Някакви промени по изпускателната система предвиждате ли-просто питам от любопитство
За сега не.. Гърнетата са си здрави прави а и нямам никакво желание да ми бучи като някои драгстер!!!
На Тренди няма на къде да се пипа повече, всичко неръждавеика и само резонатор и краино гърне (и те неръждавеика) но лично за мен е малко шумно така...
И точно преди да изгася... Какво да видя!!!
Днеска Венци (VFTI) имал рожден ден!!! Пожелавам му много късмет във всичко, здраве пари жени и тн.. (и да го слуша бабата в неговия случаи лелята)!!!!
Лесно ли му се натяга пружината? С шайби? Откъде мога да се снабдя с такъв, че ми стои един подобен на диаметър отвор на маркуча. Та вместо да го затапвам -да го направя кашлящ втори контролер освен "пръформанс" крана със съчмата и пружината.
http://www.autogasbg.com/shop/products/150.html
Диаметрите са 18 или 24 мм на резбите и ~25 мм външен диаметър(аз ползвам него за захващане към т-снадка). Фабричните пружини са ултра меки и дори и 2 със шайби пак ще отварят на около 0,1 мах. Аз си играх с други по-твърди пружини, а също и в комбинация от 2 или повече. С маркуч и помпа с манометър и гледам със съответната пружина/ни на колко отваря. При мен ползвам пружина, с която отваря на ~0,5.
Gena7a_Turb0
28-08-2013, 11:16
mimouzunov тогава не сте разреждали мотора..? Ако е така тъкмо ще се разбере колко държи мотора на заводското сгъстяване (10:1) !
До TRENDi дай цяла снимка на мотора, изглежда много добре (може ли?)..имаш ли клип как ускорява сега, иначе с другия мотор съм ги гледал :) Т'ва е умно с газовата кихалка за колектори !
reloading
28-08-2013, 11:44
Колеги моля някой да сподели дали тези прагове са оригинални?
http://prodavalnik.com/145-6-qv-ti-j...lini-i29249191
за първи път виждам синя детелинка. Незнам дали си заслужават ако не са оригинални..
digitalundgrd
28-08-2013, 11:55
Хахаха :) Колега това става, когато зелената детелинка я пече слънцето 15+ години ;) Превръща се в синя.
reloading
28-08-2013, 12:19
хах сериозно? :) не изглежда зле ;)
digitalundgrd
28-08-2013, 12:25
Абсолютно сериозно. Даже едно време имаше тема, че някой хора си бяха помислили, че карат някакви специални издания на КуВе - синя детелина :)
reloading
28-08-2013, 12:37
значи и аз ще съм към тях ;) ще стой добре на тъмно синьото ми ;)
...
До TRENDi дай цяла снимка на мотора, изглежда много добре (може ли?)..имаш ли клип как ускорява сега, иначе с другия мотор съм ги гледал :) Т'ва е умно с газовата кихалка за колектори !
http://trendi.snimka.bg/tuning/tipo-2-0-ts-8v-turbo.768698.31376689.big
На сиромашко гориво - http://vbox7.com/play:5bd67c508d
П.С. На бензин е доста по-пъргава, но нямам гуми и върти доста...
digitalundgrd
28-08-2013, 13:03
:big_bow_down: Супер е, изглежда доста спретнато под капака :magic:
mitaka_cs
28-08-2013, 13:13
@TRENDi :th_up:
Gena7a_Turb0
28-08-2013, 13:56
Много добре изглежда..!!! Само върти гуми за т'ва няма такива :biggrin: Личи че има сила сега с турбото.
Предполагам с интеркулера ще е една идея по-добре.
Благодаря че се отзова :handshake:
Браво и успех за напред момчета, стават много приятни коли и получавам една такава сладост от това :blush:
:respect: Ето че ставало и с минимални средства, само желание да има!
mimouzunov
28-08-2013, 16:12
Много добре изглежда..!!! Само върти гуми за т'ва няма такива :biggrin: Личи че има сила сега с турбото.
Предполагам с интеркулера ще е една идея по-добре.
Благодаря че се отзова :handshake:
Браво и успех за напред момчета, стават много приятни коли и получавам една такава сладост от това :blush:
При мен за разлика от на Тренди всичко е прикрито!
Не се вижда кое къде е... и аз съм човека с минималните средства а не тои... Тои ръси зелено за творението си..
digitalundgrd
28-08-2013, 16:16
Мдам само на първо четене като видях колко т-скоби е наслагал, това са си едно поне 40лв за скобички ;)
При мен за разлика от на Тренди всичко е прикрито!
Не се вижда кое къде е... и аз съм човека с минималните средства а не тои... Тои ръси зелено за творението си..
Ако ти трябват турбо тръби и коленца (имам останали 4-5) ми пиши, подарявам ти ги. ;)
ето и снимка от колата от които ги имам: http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=88894&d=1329595318 (помните го, а? :D)
...
Мда, при мен средствата не са от минималните(с кулера ще са ~ х 3 на бюджетния проект).:whistle:
mimouzunov
28-08-2013, 19:28
Подкарах и аз машината....
Зле е :unsure:
Основния проблем е ,че за малко километри загря ненормално много!!! Обяснението ми за момента- бедна смес!!!
Ще се настроиваме утре и ще се види има ли разлика...
digitalundgrd
28-08-2013, 19:36
Аванса как е спрямо атмосферния, който е бил зададен от завода?
mimouzunov
28-08-2013, 21:09
Аванса как е спрямо атмосферния, който е бил зададен от завода?
Да... Има го и това... Преди малко и аз се замислих, че трябва да и върна аванса!!! С две думи трябва да и махна "спортния" чип и да и върна заводския (ама проблема е ,че незнам къде е)
Обогатих иначе и на двете горива, но нее както трябва...
Утре се продължава...
(усеща се ,че все едно има тапа някъде)
thecleaner
28-08-2013, 21:55
Да... Има го и това... Преди малко и аз се замислих, че трябва да и върна аванса!!! С две думи трябва да и махна "спортния" чип и да и върна заводския (ама проблема е ,че незнам къде е)
Обогатих иначе и на двете горива, но нее както трябва...
Утре се продължава...
(усеща се ,че все едно има тапа някъде)
Правилните смеси викаш :) Връти по крановете и се не бой, или ще доде или ще си иде. :magic::magic::magic:
mimouzunov
28-08-2013, 22:01
Правилните смеси викаш :) Връти по крановете и се не бой, или ще доде или ще си иде. :magic::magic::magic:
Ми така е... И да забия широколентовата сонда... нали пак тия кранове ще въртя!
Имам съмнения за един маркуч че е прегънат... утре се продължава
Имам още неща за довършване,но скоро,много скоро....... Ще има лошо припаднали :grandpa::horror: Старите ларви,ще станат на пепепуди :)))
mimouzunov
28-08-2013, 22:41
Имам още неща за довършване,но скоро,много скоро....... Ще има лошо припаднали :grandpa::horror: Старите ларви,ще станат на пепепуди :)))
Тука не само ,че трябва да се махне вентилатора на радиатора ами и целия радиатор трябва да се премества някак :magic:
thecleaner
28-08-2013, 22:57
Тука не само ,че трябва да се махне вентилатора на радиатора ами и целия радиатор трябва да се премества някак :magic:
Мое се слага на истинсла Алфа бе, 164ка :)
Ще има и лошо припаднали ''ризи''.........!
Инак евала за желанието и ентусиазма !
BillyBoy`
29-08-2013, 10:12
Ако ти трябват турбо тръби и коленца (имам останали 4-5) ми пиши, подарявам ти ги. ;)
ето и снимка от колата от които ги имам: http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=88894&d=1329595318 (помните го, а? :D)Преди това беше един от най-бързите Фиати.Оттдавна вече не е между живите.Типото на 1912.
mimouzunov
29-08-2013, 16:23
Днес бележим напредък!!!
Тапата от вчера мисля, че я премахнах!!!
На бензин сме криво ляво добре, остава да поработя по газовата след 4000об се спъва, но ще го оставя за утре за днес толкова...
А и все още нямам манометърче за налягането та за момента ще е така...
И малко в страни от темата... Колегата се оплака ,че фаровете му нещо светели лабаво...
Опирали/контактували са не много добре и еи го резултата!
Furious 155
29-08-2013, 17:01
И малко в страни от темата... Колегата се оплака ,че фаровете му нещо светели лабаво...
Опирали/контактували са не много добре и еи го резултата!я, тия къде стоят???
mimouzunov
29-08-2013, 17:13
я, тия къде стоят???
Стоят при двигателя, в дясно от двигателя :dunno: За Форд Мондео става въпрос :no: :tooth:
Furious 155
29-08-2013, 17:14
Стоят при двигателя, в дясно от двигателя :dunno: За Форд Мондео става въпрос :no: :tooth::tooth: ясно!
Някой ще ми даде ли актуален тел номер на Токича?
Някой ще ми даде ли актуален тел номер на Токича?
0884 650 778:ritter:
155-цата на mimouzunov вече официално съска :yes:.
А аз днес на ташак за 2-3 часа си монтирах интеркулера.
http://trendi.snimka.bg/tuning/tipo-2-0-ts-8v-turbo.768698.31387305.big
В събота ще бъде присъединен към останалите турбо пътища, че имам 2-3 липсващи парчета.
Иначе така се окопава със скапаните гуми на бензин :roll::
http://vbox7.com/play:c7ae34cd07
Пак на бензин из дефилето към Своге:
http://vbox7.com/play:31404e8c8d
mimouzunov
29-08-2013, 21:12
155-цата на mimouzunov вече официално съска :yes:.
А аз днес на ташак за 2-3 часа си монтирах интеркулера.
http://trendi.snimka.bg/tuning/tipo-2-0-ts-8v-turbo.768698.31387305.big
В събота ще бъде присъединен към останалите турбо пътища, че имам 2-3 липсващи парчета.
Иначе така се окопава със скапаните гуми на бензин :roll::
http://vbox7.com/play:c7ae34cd07
Пак на бензин из дефилето към Своге:
http://vbox7.com/play:31404e8c8d
Така съска ,че си къса маркучите :dunno:
Утре ще преправя наред всички и мисля ,че няма да има ядове повече (днес баш при Тренди един маркуч се извади ама така и несъм сигурен дали съм го стегнал въобще, скобата му е на такова хубаво местенце) ! Трябва да застопоря и едно резбово съедининие защото се развива от вибрациите и маи това е...
На газ не издържах да чакам до утре и я препипах, върви си криво ляво...
nonamecrew
30-08-2013, 01:25
Тук има спешна нужда от стилист :Topic-is-closed-bg: .. като за начало наредете железата ... точно на обратно :notify::bath:
reloading
30-08-2013, 20:51
Абе колеги колко от вас ще ходят на Италфеста? или още е рано за питане :)
п.с. интересно ми е дали ще има хора тая година :)
mimouzunov
30-08-2013, 21:59
Така... Днес след още малко пипане имаме напредък!
На газ върви за мен приятно, ускорява без разни придърпвания и ядове!
На бензин също работи адекватно но издиша като е на обороти. Главен виновник се оказва на този етап бензиновия регулатор! Тия дни се продължава с настроиването... :drive:
Абе колеги колко от вас ще ходят на Италфеста? или още е рано за питане :)
п.с. интересно ми е дали ще има хора тая година :)
аз лично ще го пропусна:no:
аз лично ще го пропусна:no:
То тебе, ако те няма с тубата в багажника......:innocent:
...за какво да ходя и аз:))
Мимоооо Треньоо има ли развитие :):):)
П.П Яя си кажете (като изключим темата на Алфа узера и двамата записани), на кои им минават мисли за италфеста, ама не са сигурни :)
reloading
05-09-2013, 20:42
Колеги някой случайно да има ляв преден мигач в добро здраве. че моя е счупен леко и ме дразни.
Мимоооо Треньоо има ли развитие :):):)
...
`Ми аз вързах кулера миналата събота, ама утре го махам и минава в продава. Стана доста лагава работата с тоя кулер ми се струва. Иначе съм доволен като цяло от Тъпото :go::coolio:.
А Мимо, какво сваля в неделя и какво ще слага в събота, ако иска да пише...
Колеги, някой има ли зарядно за акумулатор (за Търново става въпрос). Че не я бях палил 4 дни, отивам сутринта, още с отключването разбрах, че нещо не е наред-отключи се само шофьорската врата. Лампите не светят като дам на контакт, акумулаторът е съвсем паднал. Май тоя път няма да го спася:( Нещо й скимва от време на време и сваля акумулатора. А уж я гледаха за утечка точно като вземах този акумулатор :(
Колеги, някой има ли зарядно за акумулатор (за Търново става въпрос). Че не я бях палил 4 дни, отивам сутринта, още с отключването разбрах, че нещо не е наред-отключи се само шофьорската врата. Лампите не светят като дам на контакт, акумулаторът е съвсем паднал. Май тоя път няма да го спася:( Нещо й скимва от време на време и сваля акумулатора. А уж я гледаха за утечка точно като вземах този акумулатор :(
Ако можеш да дойдеш утре към 10 часа на паркинга на халите ще ти дам зарядно.А и сега да дойдеш,не ми е проблем.Тъкмо ще си го заредиш през ноща
Ако можеш да дойдеш утре към 10 часа на паркинга на халите ще ти дам зарядно
Баа, колега, златен си, утре ще дойде едно аверче да ми даде ток и ще дойда. Ако не ми даде ток, ще взема едно такси. Благодаря ти искрено! :)
lamborghini miura sv
06-09-2013, 23:57
Eвала на mimouzunow за ентусиазма! Видях колата, оказа се че сме съседи и стискам палци да стане и да наказва! Аз самият все още съм на фаза уча се да я държа в пътя, далеч съм от проекти, но ми е интересно да следя чуждите
nicola 59
07-09-2013, 16:17
`Ми аз вързах кулера миналата събота, ама утре го махам и минава в продава. Стана доста лагава работата с тоя кулер ми се струва.
Колега каква ще е цената,ако иде в продава.
Колега каква ще е цената,ако иде в продава.
Той от вчера е там ;-):
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=80791
nicola 59
09-09-2013, 17:43
Колеги нещо нищо ново, пишете как са легендите.
ivopetrov_1982
09-09-2013, 18:27
Колеги нещо нищо ново, пишете как са легендите.
е аз моята я продавам:-| след 5 годишна вярна служба е време да я сменя с нещо по ново!трудно ще се разделя с нея но това е живота!:bored:
nicola 59
09-09-2013, 18:31
е аз моята я продавам:-| след 5 годишна вярна служба е време да я сменя с нещо по ново!трудно ще се разделя с нея но това е живота!:bored:
Дръж си я ,и пак си купи друга:th_up:
ivopetrov_1982
09-09-2013, 18:49
Дръж си я ,и пак си купи друга:th_up:
жал ми е да я оставя във двора данък преглед гражданска ще и тече а няма да я карам много!по добре някой който харесва марката да си я кара:respect:
nicola 59
09-09-2013, 19:04
жал ми е да я оставя във двора данък преглед гражданска ще и тече а няма да я карам много!по добре някой който харесва марката да си я кара:respect:
Това е верно.
reloading
09-09-2013, 19:06
Сакън!:guillotine:
Мойта уж утре ще е готова след боята. :) ще кача снимки дая видите към края на седмицата, направих си и мн яка капачка за газта с емблемка от джанти (стана хм... неучаквано добре) и нея ще снимам.
Никола, няма ли някоя запазена дърта 2.0 8в из Италия:calc:
reloading
09-09-2013, 19:12
обзема те носталгия ли.. ;)
обзема те носталгия ли.. ;)
И то каква.... Няма такъв трактор като 2.0 8в.... не трябваше да го подарявам...поне веднъж седмично се сещам за 2.0 8в, въпреки че сегашната ме слуша адски много и не създава грижи :)
nicola 59
09-09-2013, 19:29
Трее се види ма повечето отидоха за скрап.
michalev89
09-09-2013, 19:50
Здравейте.
Имам алфа с метанова уредба, която бе разкачена в един сервиз, веднъж при ремонт, разкачиха всички кабели отпред и бутилката отзад и после понеже не бяха метанаджии не успяха да върнат всичко по местата.
За капак, аз се блъснах веднъж и една малка платка, на вид черна малка кутийка с надпис ланди ренцо се разби, като бе позиционирана до предния десен калник.
Днес я закарахме уж при метанаджии/газаджии във Варна, а те се опитаха да ми пробутат газов инжекцион, като мислят, че 1000 лв ей така може да ги извадиш.
Въпроса ми е, къде във Варна или около Варна може някой да ми разреши проблема и да си карам на метан?
nicola 59
09-09-2013, 20:12
Здравейте.
Имам алфа с метанова уредба, която бе разкачена в един сервиз, веднъж при ремонт, разкачиха всички кабели отпред и бутилката отзад и после понеже не бяха метанаджии не успяха да върнат всичко по местата.
За капак, аз се блъснах веднъж и една малка платка, на вид черна малка кутийка с надпис ланди ренцо се разби, като бе позиционирана до предния десен калник.
Днес я закарахме уж при метанаджии/газаджии във Варна, а те се опитаха да ми пробутат газов инжекцион, като мислят, че 1000 лв ей така може да ги извадиш.
Въпроса ми е, къде във Варна или около Варна може някой да ми разреши проблема и да си карам на метан?
Каква ти колата колега
mimouzunov
09-09-2013, 20:24
Така.... След над 20 години на пътя и 100000км от как е при мен реши да се счупи и мои си Алф :bored:
Учудващо, но за дефекта се оказа не друго (както мислеха някои) а годините... :idea2:
Духна гарнитура...
Още същия ден се и почна де.... Първото нещо което се случи беше да се отзове на момента добрия познаиник на раздела бат ви Тренди с "нещото" за да ме издърпа до вкъщи... От там последва светкавично разглабяне на двигателя!!!
Следва изненада... Гарнитурата ясно, че се разпада буквално, но по-важното е че ризите нямат никакъв ръб а буталата не мърдат в същите дори грам!! Главата също изглежда доста чиста...
Следва бърза оценка на щетите... И от следващия ден се почна с деиствия по събирането и...
Шлаиф на главата (0.09мм кривина :respect: ) гарнитура правена на ръка и малко по-дебела разбира се (метализирана от едната страна заради антифриза и за дебелина), ново масло и тн...
Гарнитурата е пробила на 1-ви и 2-ри цилиндър и то защото самия материал на гарнитурата се рони и разпада, при което металните рингове с които е метализирана около буталата са се приплескали, сцепили и от там сдала багажа...
От няколко дни съм пак в движение :th_up:
Благодарение пак на Тренди де... Цял ден вися с мен за да я разглобим и после зглобим.... :respect:
Някоя снимка ще приложа за онагледяване на....
reloading
09-09-2013, 20:51
браво за бързия ремонт ;) и честито, дано мина този път 200 000км ;)
Gena7a_Turb0
09-09-2013, 20:58
Още си помня моята гарнитура на 155-цата когато и правихме двигателя..Буквално беше се разпаднала!
Скоро щеше да меши антифриз-масло..
Проверявахме за ръбове и хлабини, всичко беше идеално по бутала и ризи :)
До mimouzunov харесва ми снимката в багажника ти, мечтая си за такава в моя :mrgreen:
Успех и безаварийно за напред, все пак не бяхте отваряли мотора..
Как се представя Алфичката до сега..като вървеж,разхода покачи ли се..турбото усеща ли се и кога тръгва самата турбина ?
Качи някой клип, предполагам не само на мен ще ми е интересно :)
Поздрави на всички :)
Да ви питам само кога и къде ще е Италфеста ?
mimouzunov
09-09-2013, 21:05
Още си помня моята гарнитура на 155-цата когато и правихме двигателя..Буквално беше се разпаднала!
Скоро щеше да меши антифриз-масло..
Проверявахме за ръбове и хлабини, всичко беше идеално по бутала и ризи :)
До mimouzunov харесва ми снимката в багажника ти, мечтая си за такава в моя :mrgreen:
Успех и безаварийно за напред, все пак не бяхте отваряли мотора..
Как се представя Алфичката до сега..като вървеж,разхода покачи ли се..турбото усеща ли се и кога тръгва самата турбина ?
Качи някой клип, предполагам не само на мен ще ми е интересно :)
Поздрави на всичко :)
Да ви питам само кога и къде ще е Италфеста ?
Още не е оптимизирана... Иначе се усеща да поема точно от 2500об/м (тогава е на 0.5)!!! Разхода за момента е висок, над 16 на всички горива... Лека полека ще се изчисти...
Оххх... олекна ми :) Ако знаеш от кога чакам да духне нещо твоята кола:hump::mrgreen::mrgreen: Не не за друго, ами защото знам че така колата ще стане ОЩЕ по-добра и ще се случи точно, това което се е случило- качествена ревизия с подготовка за по-голям надув:mrgreen::go::go::go::go:
Така.... След над 20 години на пътя и 100000км от как е при мен реши да се счупи и мои си Алф :bored:
Учудващо, но за дефекта се оказа не друго (както мислеха някои) а годините... :idea2:
Духна гарнитура...
Още същия ден се и почна де.... Първото нещо което се случи беше да се отзове на момента добрия познаиник на раздела бат ви Тренди с "нещото" за да ме издърпа до вкъщи... От там последва светкавично разглабяне на двигателя!!!
Следва изненада... Гарнитурата ясно, че се разпада буквално, но по-важното е че ризите нямат никакъв ръб а буталата не мърдат в същите дори грам!! Главата също изглежда доста чиста...
Следва бърза оценка на щетите... И от следващия ден се почна с деиствия по събирането и...
Шлаиф на главата (0.09мм кривина :respect: ) гарнитура правена на ръка и малко по-дебела разбира се (метализирана от едната страна заради антифриза и за дебелина), ново масло и тн...
Гарнитурата е пробила на 1-ви и 2-ри цилиндър и то защото самия материал на гарнитурата се рони и разпада, при което металните рингове с които е метализирана около буталата са се приплескали, сцепили и от там сдала багажа...
От няколко дни съм пак в движение :th_up:
Благодарение пак на Тренди де... Цял ден вися с мен за да я разглобим и после зглобим.... :respect:
Някоя снимка ще приложа за онагледяване на....
Ако ти трябват валове читави мисля за бабата свиркай, имаш ги подарък.
Furious 155
10-09-2013, 00:47
Ако ти трябват валове читави мисля за бабата свиркай, имаш ги подарък.
ЧШШШШ ако имаш такива валове, давай ги насам! :)
thecleaner
10-09-2013, 00:51
ЧШШШШ ако имаш такива валове, давай ги насам! :)
Тоа па, такива колци иам те замерам и са от 64ка, а те са по агресивни ;) маааааааааа, ко да ви отварям очите на 155цаджиите.
vaklinator
10-09-2013, 08:15
Никола, няма ли някоя запазена дърта 2.0 8в из Италия:calc:
Само аз имам :band:
digitalundgrd
10-09-2013, 08:55
Тоа па, такива колци иам те замерам и са от 64ка, а те са по агресивни ;) маааааааааа, ко да ви отварям очите на 155цаджиите.
Ами давай ги на бай Иван тия Годзила валуви, че тази година на Серес ми сподели, че 8те клапанье не му стигат за арно ускорение на правата :) :yes:
Колеги, може да ми се смеете, че не мога да се преборя отново с тоя глупав проблем, обаче поредният маркуч на бензиновата помпа ме предаде. Този го поръчах през интернет от сайта на фирма, занимаваща се с индустриални маркучи. Обясних им точно за какво ми трябва и точно какви са изискванията-устойчив на бензин, устойчив на налягане и да понася яко стягане на щуцерите. От фирмата ми казаха имаме и ми пратиха прозрачен шлаух, без оплетка, най-вероятно PVC, който след две седмици гледане с недоверие най-сетне се реших да сложа. Няколко седмици по късно това е резултатът:
https://lh5.googleusercontent.com/-LxZ7xOe5PVw/UjHwjp7heZI/AAAAAAAAABo/z6fspwMFM6s/s512/______0017.jpeg
https://lh3.googleusercontent.com/-YnES3LeT6cY/UjHwmgGTBiI/AAAAAAAAABw/PR5ih-weGgk/s512/______0018.jpeg
https://lh6.googleusercontent.com/-0oJwfFk7u10/UjHwpxuhEoI/AAAAAAAAAB4/AkmCLvYqoFE/s512/______0020.jpeg
https://lh5.googleusercontent.com/-Uxv1Jvu9z8E/UjHwu-4Y1xI/AAAAAAAAACA/pd89W9OMx6o/s512/______0019.jpeg
Сега почва търсенето пак :/
П.С. Като се спука, се движех със 100, колата угасна, голяма веселба
Димич,що не вземеш от черните плетени маркучи,те са бензино,нфто и т.н. устойчиви
Димич,що не вземеш от черните плетени маркучи,те са бензино,нфто и т.н. устойчиви
За ей такова ли ми говориш:
http://www.px-performance.de/shop/out/pictures/z1/002359_z1.jpg
Сега такова мисля да търся и да пробвам, но не знам дали всички маркучи, които са така плетени са наистина за гориво. Щото както се оказва, начинът по който един маркуч изглежда....
За ей такова ли ми говориш:
http://www.px-performance.de/shop/out/pictures/z1/002359_z1.jpg
Не,за този дето е с ''конците'' ако се сещаш,но е малко по-дебелостенен от прозрачния...инак е много качествен
Не,за този дето е с ''конците'' ако се сещаш,но е малко по-дебелостенен от прозрачния...инак е много качествен
Аа, онзи дето пак прозрачен, но с оплетка ли? Не знам откъде да си намеря такъв. Иначе обикновен маркуч за гориво черен, за там не става категорично.
Какъв е външния и вътрешен диаметър? Моя доставчик има бензинови маркучи на Gates и знам че са с високо качество. Цената също ще е много много разумна :)
Вътрешният е 8 мм. Външният не знам-колкото повече, толкова по-добре май. Gates имат специален за потапяне, но ми идва малко скъп. Иначе за качеството съм убеден, ползвам такива за бензиновата рейка-по-точно преди година сложих такъв и не се е дори променил на външен вид.
Вътрешният е 8 мм. Външният не знам-колкото повече, толкова по-добре май. Gates имат специален за потапяне, но ми идва малко скъп. Иначе за качеството съм убеден, ползвам такива за бензиновата рейка-по-точно преди година сложих такъв и не се е дори променил на външен вид.
Колко ти трябва(макар че минимума беше 1м. май ама не съм сигурен...) Ще дам всичко от себе си за цената :) Драсни ми едно твое телче на ЛС :)
[QUOTE=VFTI;1247600]Колко ти трябва(макар че минимума беше 1м. май ама не съм сигурен...) Ще дам всичко от себе си за цената :) Драсни ми едно твое телче на ЛС :)[/QUOT
Колега, благодаря ти за помощта. Пиша ти на лично
Бляхх...Звънях днес но нямат:idea2: Съжалявам :surrender:
Бляхх...Звънях днес но нямат:idea2: Съжалявам :surrender:
Няма проблем, благодаря ти за помощта. От фирмата, която ми прати последния маркуч, ми предложиха друг, който е точно за бензиноколонка, само че за вакуума, който обира парите от резервоара, докато се зарежда. Той върви вътре в дебелия маркуч, по който тече горивото. Само че съм ги сложил на стенд-бай, щото е 14 лв метъра тоя маркуч и с доставката... Па и не съм сигурен, че ще свърши работа, армиран бил, но работи под вакуум а не под налягане. Иначе се направиха на ударени-аз очаквах поне да ми пратят за тяхна сметка нов маркуч, след като веднъж са ме подвели, но не.
nicola 59
13-09-2013, 13:24
Няма проблем, благодаря ти за помощта. От фирмата, която ми прати последния маркуч, ми предложиха друг, който е точно за бензиноколонка, само че за вакуума, който обира парите от резервоара, докато се зарежда. Той върви вътре в дебелия маркуч, по който тече горивото. Само че съм ги сложил на стенд-бай, щото е 14 лв метъра тоя маркуч и с доставката... Па и не съм сигурен, че ще свърши работа, армиран бил, но работи под вакуум а не под налягане. Иначе се направиха на ударени-аз очаквах поне да ми пратят за тяхна сметка нов маркуч, след като веднъж са ме подвели, но не.
Колега ако съм разбрал правилно това е маркуча в кошницата,иди в някоя морга отрежи си един маркуч от бензинопровод за без пари само гледай да не е напукан,и пей сърце.Аз винаги така правя и до сега нямам грижи.
Колега ако съм разбрал правилно това е маркуча в кошницата,иди в някоя морга отрежи си един маркуч от бензинопровод за без пари само гледай да не е напукан,и пей сърце.Аз винаги така правя и до сега нямам грижи.
Ами искам да е нов, па и тоя дето ще си го отрежа няма да е за тая работа подходящ, освен ако не е точно от кошницата изваден.
nicola 59
13-09-2013, 16:18
Ами искам да е нов, па и тоя дето ще си го отрежа няма да е за тая работа подходящ, освен ако не е точно от кошницата изваден.
Абсолютно същия е па,и по добре орегинален и стар отколкото нов и боклук,аз на старата 155 го сменвах ма там при мотора с нов и за една година се напука до неузнаваемост, после си взех един на 20 години от моргата и кара 5 години и с него я закарах в моргата без да има никакво напукване.
nicola 59
13-09-2013, 17:56
Колеги даите мнение че мисля да го купя.http://www.ebay.it/itm/Chip-Tuning-Digital-Box-ALFA-ROMEO-155-156-159-BRERA-GT-GTV-Chiptuning-Benzin-/221188463219?lgeo=1&clk_rvr_id=520383961361&vectorid=229494
Да бе, ама повечето маркучи като се топнат в бензина и след месец са разложени на дъното на резервоара.
Този от бензиноколонката вероятно ще свърши работа, и аз бях внедрил някакъв такъв.
nicola 59
13-09-2013, 18:42
Колеги даите мнение че мисля да го купя.http://www.ebay.it/itm/Chip-Tuning-Digital-Box-ALFA-ROMEO-155-156-159-BRERA-GT-GTV-Chiptuning-Benzin-/221188463219?lgeo=1&clk_rvr_id=520383961361&vectorid=229494
Колеги малко помощ няма да е излишна.:brickwall:http://www.ebay.it/itm/CHIP-TUNING-ALFA-ROMEO-156-2-0-TS-150-155-HP-35-POWER-BOX-PETROL-LPG-/281140155403?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item417542540b
Ето го пак
mimouzunov
13-09-2013, 20:08
Колеги малко помощ няма да е излишна.:brickwall:http://www.ebay.it/itm/CHIP-TUNING-ALFA-ROMEO-156-2-0-TS-150-155-HP-35-POWER-BOX-PETROL-LPG-/281140155403?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item417542540b
Ето го пак
Сега аз немога да разбера шегуваш ли се или питаш полусериозно за тая кутия!?!
nicola 59
13-09-2013, 20:11
Сега аз немога да разбера шегуваш ли се или питаш полусериозно за тая кутия!?!
Не се бъзикам пише че тая кутия дава 15 коня и точно затова питам ,че мисля да я купя.
Не се бъзикам пише че тая кутия дава 15 коня и точно затова питам ,че мисля да я купя.
За бензинка това е пълен абсурд - със сток карантия в колата да се постигне с кутийката. Те хората дават хиляди левове за тия 15 коня атмосферни. Не си харчи парите, абсолютна измама е.
mimouzunov
13-09-2013, 20:27
Тая кутия само като я гледаш и веднага виждаш нещо нередно....
Хубава кутиика с хубав компортки жак... До тук всичко ок, обаче... От тоя ком излизат само два кабела! Тия два кабела като гледам и какви клеми са приготвени за тях значат, че просто се закачват към два кабела в колата...
С две думи само с тия две жици това нещо ще лъже някои температурен датчик примерно и от там ще обогатява леко....
Примерно http://cement1000.hit.bg/
nicola 59
13-09-2013, 20:32
За бензинка това е пълен абсурд - със сток карантия в колата да се постигне с кутийката. Те хората дават хиляди левове за тия 15 коня атмосферни. Не си харчи парите, абсолютна измама е.
Аз затова питам ,ма има и мапери във форума дето постигат тези коне даже и без кутиика,та си помислих щом Баи Х го може то кутииката на бай германец може да не е измама.Точно затова се и консултирам,понеже не искам да хвърлям пари на вятъра.
---------- Post added at 19:32 ---------- Previous post was at 19:31 ----------
Тая кутия само като я гледаш и веднага виждаш нещо нередно....
Хубава кутиика с хубав компортки жак... До тук всичко ок, обаче... От тоя ком излизат само два кабела! Тия два кабела като гледам и какви клеми са приготвени за тях значат, че просто се закачват към два кабела в колата...
С две думи само с тия две жици това нещо ще лъже някои температурен датчик примерно и от там ще обогатява леко....
Примерно http://cement1000.hit.bg/
Да има и схема слага се или на температурния датчик или на дебитомера.
mimouzunov
13-09-2013, 20:52
Аз затова питам ,ма има и мапери във форума дето постигат тези коне даже и без кутиика,та си помислих щом Баи Х го може то кутииката на бай германец може да не е измама.Точно затова се и консултирам,понеже не искам да хвърлям пари на вятъра.
---------- Post added at 19:32 ---------- Previous post was at 19:31 ----------
Да има и схема слага се или на температурния датчик или на дебитомера.
То баш си тунинга е именно без кутиика :!: Или се сменя чипчето на колата, или с кабел дирекно на дино стенда се наливат новите настроики и тн...
nicola 59
13-09-2013, 21:06
То баш си тунинга е именно без кутиика :!: Или се сменя чипчето на колата, или с кабел дирекно на дино стенда се наливат новите настроики и тн...
Точно затова се чудя много на последък понеже всичко май е само измама за бензинките без турбо,понеже бай мапер с кабела неможе да и налее нови бутала или по големи клапани или валове,неможе да увеличи входящия въздух,практически може само малко да я убогати ,ма не много понеже ще дави ,та си мисля при това полжение тя и кутииката толко трее да прави ,ясно е че няма да прави чудеса,ма никой няма да рови по компа ,ако не е добре махаш я и краи,а с маперските истории е живо чудо трее нов комп и ново имо и нови ключове та затова гледам към тия кутиики.
mimouzunov
13-09-2013, 21:53
Точно затова се чудя много на последък понеже всичко май е само измама за бензинките без турбо,понеже бай мапер с кабела неможе да и налее нови бутала или по големи клапани или валове,неможе да увеличи входящия въздух,практически може само малко да я убогати ,ма не много понеже ще дави ,та си мисля при това полжение тя и кутииката толко трее да прави ,ясно е че няма да прави чудеса,ма никой няма да рови по компа ,ако не е добре махаш я и краи,а с маперските истории е живо чудо трее нов комп и ново имо и нови ключове та затова гледам към тия кутиики.
Отиваш при колата и преди да си я запалил... Отваряш капака скубеш клемата на датчика които мери температурата на антифриза, замерваш колко ома/килоома е датчика и бодеш в клемата един резистор с горе долу такава стоиност... Ефекта щее същия като с кутията (нооо... доста по-евтин)....
nicola 59
13-09-2013, 21:57
Отиваш при колата и преди да си я запалил... Отваряш капака скубеш клемата на датчика които мери температурата на антифриза, замерваш колко ома/килоома е датчика и бодеш в клемата един резистор с горе долу такава стоиност... Ефекта щее същия като с кутията (нооо... доста по-евтин)....
А има ли начин да го разбера без да мера ,че нямам мултицет,от некой каталог на тия датчици или от нета.
Да се оплача.....прокапа ми вода от антената :( някакви идей за спиране на теча...
nicola 59
13-09-2013, 22:22
Да се оплача.....прокапа ми вода от антената :( някакви идей за спиране на теча...
Сваляне почистване и слагане,или сваляне и сменяване.
mimouzunov
13-09-2013, 22:38
А има ли начин да го разбера без да мера ,че нямам мултицет,от некой каталог на тия датчици или от нета.
Баи Иван (Фури) тои трябва да ги знае тия датчици на изуст кои колко ома е при всякаква температура...
(дано не ми се сърди ,че му викам така... шеговито го казвам разбира се :thumbup: )
nicola 59
13-09-2013, 22:53
Баи Иван (Фури) тои трябва да ги знае тия датчици на изуст кои колко ома е при всякаква температура...
(дано не ми се сърди ,че му викам така... шеговито го казвам разбира се :thumbup: )
То май как излиза той цялата 155 ца я знае на изуст.Да метне малко инфо насам тогава ,ма той сега сигурно се наслаждава на новото возило,и ни е забравил.
mimouzunov
13-09-2013, 22:58
То май как излиза той цялата 155 ца я знае на изуст.Да метне малко инфо насам тогава ,ма той сега сигурно се наслаждава на новото возило,и ни е забравил.
То даже може и един потенциометър да се върже и с него да си гласиш криво ляво колко да обогатява...
nicola 59
13-09-2013, 23:13
То даже може и един потенциометър да се върже и с него да си гласиш криво ляво колко да обогатява...
Точно това бях намислил ма трее се знае какво е съпротивлението на датчика та да се намери подходящия потенциометър,и ако има полза няма да седи постоянно а с прекъсвач,когато ти трее цикаш ключето ,като Чик Норис по филмите и излиташ,като не ти трее, ключето шунтира тази добавка и оставаш с нормален датчик.
---------- Post added at 22:13 ---------- Previous post was at 22:03 ----------
Определено трее се провери понеже тя колата като я лъжеш че е студена ,не само че обогатява , ма не си гледа и ланда сондата,та чрез тази измама не ,че ще излети ма може да почне да навървява повечко,само че задължително ще трее прекъсвач понеже сигурно ще удари 20 на сто.
Furious 155
14-09-2013, 01:38
Ето каквото имам по книгата за 155 с 8 клапана, за датчика на термостата:
https://lh3.googleusercontent.com/-QNlb1X2vIe4/UjOTvZO2iVI/AAAAAAAAFJs/KLArGAXYUxY/s640/155-8v%2520coolant%2520sensor.png
Е тоя шибан датчик, като сдаде багажа ми качи с 4л. разхода....беще забил на некви минусови температури през лятото....
pe6kata212
15-09-2013, 21:56
Пичове, някой да сподели впечатление след смяна на заден мост от 145-6, защото имам чувството, че колата започна да завива доста по добре, а четох тук там, че щяла да започне да не дозавива.
Реално в момента съм на почти 3см от предната следа, а знам, че това не е добре.
Според вас какъв е допуска в разминаването на предна и задна следа.
Просто съм много впечатлен от поведението на колата, направо стана друга.
radostin_ivanov
15-09-2013, 22:13
Точно това бях намислил ма трее се знае какво е съпротивлението на датчика та да се намери подходящия потенциометър,и ако има полза няма да седи постоянно а с прекъсвач,когато ти трее цикаш ключето ,като Чик Норис по филмите и излиташ,като не ти трее, ключето шунтира тази добавка и оставаш с нормален датчик.
---------- Post added at 22:13 ---------- Previous post was at 22:03 ----------
Определено трее се провери понеже тя колата като я лъжеш че е студена ,не само че обогатява , ма не си гледа и ланда сондата,та чрез тази измама не ,че ще излети ма може да почне да навървява повечко,само че задължително ще трее прекъсвач понеже сигурно ще удари 20 на сто.
Този номер съм го правил преди,направо откачах буксата му и слагах кабел между пиновете и,тихите ставаха 2500,ефект имаше но не е уау,играл съм си и доста с дебитомера,ламда сондата бях връзвал на късо и кво ли не още,спрях се когато ми гръмна гърнето един път от многото бензин,та моят съвет е в Бг има доста добри мапери които могат да ти помогнат.
nicola 59
16-09-2013, 00:02
Този номер съм го правил преди,направо откачах буксата му и слагах кабел между пиновете и,тихите ставаха 2500,ефект имаше но не е уау,играл съм си и доста с дебитомера,ламда сондата бях връзвал на късо и кво ли не още,спрях се когато ми гръмна гърнето един път от многото бензин,та моят съвет е в Бг има доста добри мапери които могат да ти помогнат.
Ма колега проблема е ,че аз не обичам маперите и искам да си гръмна мотора,гърнето ,ма сам.
mimouzunov
16-09-2013, 22:50
Ма колега проблема е ,че аз не обичам маперите и искам да си гръмна мотора,гърнето ,ма сам.
За целта... Свали главата, даи я за шлаиф да и вземат колкото се може повече, после я поразпили (портваи), смени си гърнетата с резонатор и краино гърне само, сложи от модерните филтри и тн. Това според мен ще има повече ефект от някакъв чип, а като цена няма да е нещо неземно...
radostin_ivanov
16-09-2013, 23:00
И след всичките процедури,пак си требе мапер,за да е завървен 1-ви левел.
mimouzunov
16-09-2013, 23:04
И след всичките процедури,пак си требе мапер,за да е завървен 1-ви левел.
И без мапер пак ще се усеща разлика...
thecleaner
16-09-2013, 23:06
И без мапер пак ще се усеща разлика...
Без смеси и аванс мое и към по зле да е ;) За целта поне сонда а най-добре дино, т.е. мапер си трее.
mimouzunov
16-09-2013, 23:16
Без смеси и аванс мое и към по зле да е ;) За целта поне сонда а най-добре дино, т.е. мапер си трее.
Помня преди 10 години когато си карах Сиерата...
Точно това направих и с нея... Сваляне на главата пилене шлаифане гърнета и всякакви такива.. Еми без да е ходила нито на дино нито мапер я е пипал си имаше осезаема разлика във вървежа и...
reloading
16-09-2013, 23:21
Моята също се отпуши след тази процедура. разликата е след 5000 оборота.. все едно нещо избухва вътре :) много приятно усещане.
Моята си навървяваше - сгъстена + мап, беше с хартиения филтър и пробито гърне за тюнинг...
Furious 155
17-09-2013, 09:39
Помня преди 10 години когато си карах Сиерата...
Точно това направих и с нея... Сваляне на главата пилене шлаифане гърнета и всякакви такива.. Еми без да е ходила нито на дино нито мапер я е пипал си имаше осезаема разлика във вървежа и...
Идеята на всички хардуерни примени е да ги накараш да работят в твой плюс. За да извлечеш повече от желязото си трябва и пренастройка на софтуера. Иначе сигурно има разлика, ама със софтуерна промяна ще е по-осезаема.
nicola 59
17-09-2013, 10:35
Идеята на всички хардуерни примени е да ги накараш да работят в твой плюс. За да извлечеш повече от желязото си трябва и пренастройка на софтуера. Иначе сигурно има разлика, ама със софтуерна промяна ще е по-осезаема.
Това е точно така ,ма разликата е че само хардуерна промяна ,ще даде много повече резултат,в сравнение със само софтуерна промяна
nicola 59
17-09-2013, 20:29
Колеги има ли някой да кара 155 на 17 джанти ,и ако има кой е максималния размер за гуми без да закача на джанти 7,5 х 17 ет 38
reloading
17-09-2013, 20:31
Колеги , от 1 седмица ми се случва странни работи със педала на съединителят.
самият педал като дам ряско газ пада , и трябва да го върна с крак иначе не се връща сам. Това го прави рядко , и то само ако я настъпя.
Дали е от помпата на съединителят? то има мисля горна и долна. Цената която ми казаха е от порядъка на 65-68лв. за горната помпичка?
Какво бихте ме посъветвали?
Дали си заслужава за втора употреба?
nicola 59
17-09-2013, 20:33
Колеги , от 1 седмица ми се случва странни работи със педала на съединителят.
самият педал като дам ряско газ пада , и трябва да го върна с крак иначе не се връща сам. Това го прави рядко , и то само ако я настъпя.
Дали е от помпата на съединителят? то има мисля горна и долна. Цената която ми казаха е от порядъка на 65-68лв. за горната помпичка?
Какво бихте ме посъветвали?
Дали си заслужава за втора употреба?
Долна помпа за коша.
reloading
17-09-2013, 20:42
Прочетох че има и някакви ремонтни комплекти , ама май по добре с нова.. значи е долна помпа...
Furious 155
17-09-2013, 20:45
Прочетох че има и някакви ремонтни комплекти , ама май по добре с нова.. значи е долна помпа...
Все пак вижте дали е помпата или работния цилиндър... обикновенно язви по стените на помпата, от влагата в спирачната течност предизвиква "изпускането" на този тип помпи.
Колеги,намира ли му се на някой? Здрава букса за температурния датчик,че мойта се счупи? Незнам дали ще мога да си намеря чисто нова ?.
Furious 155
17-09-2013, 23:45
Колеги,намира ли му се на някой? Здрава букса за температурния датчик,че мойта се счупи? Незнам дали ще мога да си намеря чисто нова ?.
Такава от стара ламбда сонда или инжектор не ти ли се намира? - май е същия размер.
Колеги има ли някой да кара 155 на 17 джанти ,и ако има кой е максималния размер за гуми без да закача на джанти 7,5 х 17 ет 38
отпред съм със 205-40-17 задни 215-40-17 тези дни ще махам джантите и само за проба ще сложа 215-ките отпред но съм сигурен че ще опират.
Такава от стара ламбда сонда или инжектор не ти ли се намира? - май е същия размер.
Ако не съм изхвърлил оригиналната ламбда ще ги резна. Но не съм сигурен дали я пазя :)
nicola 59
18-09-2013, 08:58
отпред съм със 205-40-17 задни 215-40-17 тези дни ще махам джантите и само за проба ще сложа 215-ките отпред но съм сигурен че ще опират.
с какви джанти си колега ЕТ колко J са и имаш ли фланци
с какви джанти си колега ЕТ колко J са и имаш ли фланци
Джантите са INTRA,фланците са си нейните-5мм а ЕТ и J колко са и представа си нямам
nicola 59
18-09-2013, 19:59
Джантите са INTRA,фланците са си нейните-5мм а ЕТ и J колко са и представа си нямам
Благодаря за инфото колега
lamborghini miura sv
18-09-2013, 22:58
днес се сблъсках с инж Тоци Бегали... Отивам към колата цъкам с централното и няма никой... нищо не светва, не се отключва, не пищи... Ни вопъл ни стон... Отключих с ключа, дадох на контакт-отново нищо... Той не беше в цветущо състояние акумолаторът, ама само от 1 ден стоене да падне така- не знам... А не съм забравил нищо включено, сигурен съм... Може да е нещо от алармата? Как мислите?
днес се сблъсках с инж Тоци Бегали... Отивам към колата цъкам с централното и няма никой... нищо не светва, не се отключва, не пищи... Ни вопъл ни стон... Отключих с ключа, дадох на контакт-отново нищо... Той не беше в цветущо състояние акумолаторът, ама само от 1 ден стоене да падне така- не знам... А не съм забравил нищо включено, сигурен съм... Може да е нещо от алармата? Как мислите?
Абсолютно същото ми се случи преди две седмици. Само че колата беше стояла 3 дни. Със стария акумулатор ми се е случвало няколко пъти. Явно има утечка, която се проявява избирателно, но аз също се съмнявам в алармата. Все пак на нашите коли всичките токове спират като им се извади ключа-единствено алармата, радиото и някой друг плафон остават. Лампичката над огледалото ми е светила повече от 24 часа, не можа да смъкна акумулатора....не знам
nicola 59
19-09-2013, 00:04
Абсолютно същото ми се случи преди две седмици. Само че колата беше стояла 3 дни. Със стария акумулатор ми се е случвало няколко пъти. Явно има утечка, която се проявява избирателно, но аз също се съмнявам в алармата. Все пак на нашите коли всичките токове спират като им се извади ключа-единствено алармата, радиото и някой друг плафон остават. Лампичката над огледалото ми е светила повече от 24 часа, не можа да смъкна акумулатора....не знам
Не я мисли колата ми аколуматора или акомулатора е за срап
Чакаи ,че се сетих преди много години имах същия проблем ,понеже на 155 се късат жиците кадето отиват за задния капак и дават на късо ,та едно от малкото неща кадето може да дръпне тока на 155 е крушката в багажника,понеже работи и не на контакт.Трее да я провериш ма при затворен капак ,което значи че трее гледаш ако имаш дупка за ски ,ако нямаш е малко по трудно.
Не я мисли колата ми аколуматора или акомулатора е за срап
Чакаи ,че се сетих преди много години имах същия проблем ,понеже на 155 се късат жиците кадето отиват за задния капак и дават на късо ,та едно от малкото неща кадето може да дръпне тока на 155 е крушката в багажника,понеже работи и не на контакт.Трее да я провериш ма при затворен капак ,което значи че трее гледаш ако имаш дупка за ски ,ако нямаш е малко по трудно.
Имам дупка за ски, но мисля, че ми е махната лампичката в багажника. За акумулатора-възможно е да е тръгнал, макар че няма две години и е в гаранция, просто имах преди време проблеми с алтернатора и един два пъти го смъкнах докрай. И все пак мисля, че си е добре, пали без грешка и държи 12.6 волта няколко дни след като го свалих от зарядното. Обаче живот и здраве, при първа възможност ще се оперирам от тъпата аларма. За всеки случай.
nicola 59
19-09-2013, 00:43
Имам дупка за ски, но мисля, че ми е махната лампичката в багажника. За акумулатора-възможно е да е тръгнал, макар че няма две години и е в гаранция, просто имах преди време проблеми с алтернатора и един два пъти го смъкнах докрай. И все пак мисля, че си е добре, пали без грешка и държи 12.6 волта няколко дни след като го свалих от зарядното. Обаче живот и здраве, при първа възможност ще се оперирам от тъпата аларма. За всеки случай.
Алармата също може,аз искам да си купя ма незнам от къде ,говорим през интернет,понеже тука тия кърпели Жабарите искат мноо пари.Ма не аларма искам само дистанционно за да я заключам,без да свири,без да мига,без нищо.
Furious 155
19-09-2013, 10:18
На мен за 9 дни радиото в колата ми беше стопило акумулатора. Мерих утечката и през него беше 130мА. По-вероятно да е от радиото в колата, след това чак виж алармата.
ivopetrov_1982
19-09-2013, 10:51
момчета ще ви помоля за съвет:busted_cop: предстой ми покупка на алфа 159 дизел ще бъде и се обръщам първо към вас!колата ще бъде поне 2008 година и се чудя колко кубика да е:help:1.9 или 2.4 колата ще бъде комби!приемам мнения и съвети:clap2:
nicola 59
19-09-2013, 10:58
момчета ще ви помоля за съвет:busted_cop: предстой ми покупка на алфа 159 дизел ще бъде и се обръщам първо към вас!колата ще бъде поне 2008 година и се чудя колко кубика да е:help:1.9 или 2.4 колата ще бъде комби!приемам мнения и съвети:clap2:
Леле колега тебе те обичам ,като брат,ма снощи по тоя повод усрахме една тема в Раздел 159,сега тука ли да продължаваме.
ivopetrov_1982
19-09-2013, 11:03
Леле колега тебе те обичам ,като брат,ма снощи по тоя повод усрахме една тема в Раздел 159,сега тука ли да продължаваме.
не ми се пише там защото ще почне едно писане и на края ще остана да се чудя още:razz: и не е нужно да осираме пейзажа!
nicola 59
19-09-2013, 11:06
не ми се пише там защото ще почне едно писане и на края ще остана да се чудя още:razz: и не е нужно да осираме пейзажа!
Прав си ма писане според мене и тук ще има засягаш болна тема . Скачай на педалите на един петтак 2.4 и си пипай фара,ма гледаи да е пълен с екстри,иначе 159 без екстри е голям кърпел.
ivopetrov_1982
19-09-2013, 11:16
Прав си ма писане според мене и тук ще има засягаш болна тема .
рано или късно всеки който харесва този модел алфа ще си я купи!аз съм свръх доволен от моята 155-ца за тези 5 години през който я карам и все още я карам де:rosso_spider: даже някой ако се интересува от нея можем да се разберем:innocent:
reloading
19-09-2013, 14:23
може да се разберем за седалките ;)
ivopetrov_1982
19-09-2013, 15:27
може да се разберем за седалките ;)
не се продава на части:-P
digitalundgrd
19-09-2013, 18:19
1,9 - 150 коня + чип е практичният и правилен избор ;)
2.4 - 200 коня - избора на сърцето, но си трябва и малко по-дебела пачка в джоба (разход на гориво, цени на части, данък МПС).
lamborghini miura sv
19-09-2013, 20:35
Мерси за помощта и съветите колеги :) Утре ще търся из Красна Поляна някъде да го заредя и да проверя пак дали има отечка някаква и тогава ще търся нов... Ако знаете, някакъв сервиз, гараж и т.н. където могат да ми го заредят ще съм благодарен :) Позрави и да ви радват легендите :)
reloading
19-09-2013, 20:43
не се продава на части:-P
тогава си я дръж и да не съм я видял повече в Карс.бг
Някой знае ли къде изкупуват катализатори В София??
reloading
20-09-2013, 14:41
на околовръсното между Цар Борис и улицата на Нов Български имаше на едно място.
ivopetrov_1982
20-09-2013, 19:46
тогава си я дръж и да не съм я видял повече в Карс.бг
няма начин!не мога да държа колата на улицата:grin: и да се скапва!
reloading
20-09-2013, 19:58
Кой те кара да я държиш ? карай я :)
п.с. началото на др месец ще съм на линия вече в София и ще излезем да се видим.
lamborghini miura sv
21-09-2013, 14:36
Заредих машината, била е наистина лампата в багажника... Сега всичко е ток и жица :) Подозирам че нещо ми е се е качил малко разхода, ама ми е трудно да го докажа и замеря... Щото единствено "пълно-пълно" е точен метод, "лампа-лампа" си е куцо може и само да си внушавам... Мисля нещо да сменя крушките на фаровете, че ми слабеят... Казват че osram night breaker е добър вариант, но нз къде са оригинални :)
Колеги, един бърз въпрос. Губи ми се антифриза....по-точно не се губи, щото го виждам как се излива по земята :D Спукан е маркучът, който излиза от термостата и отива към радиаторчето на парното. Питането ми е-термостатът затваря тоя маркуч като е студена колата, нали? Идеята ми е, ако не източвам цялата охладителна система, а само изчакам колата да изстине, да отвия тоя маркуч-ще тръгне ли да изтича целия антифриз от него и от термостата или ще мога с минимална загуба да се опитам да изрежа спуканото място и да го набия отново на термостата? :calc: Дано да съм обяснил правилно какво искам да направя
nicola 59
21-09-2013, 17:48
Колеги, един бърз въпрос. Губи ми се антифриза....по-точно не се губи, щото го виждам как се излива по земята :D Спукан е маркучът, който излиза от термостата и отива към радиаторчето на парното. Питането ми е-термостатът затваря тоя маркуч като е студена колата, нали? Идеята ми е, ако не източвам цялата охладителна система, а само изчакам колата да изстине, да отвия тоя маркуч-ще тръгне ли да изтича целия антифриз от него и от термостата или ще мога с минимална загуба да се опитам да изрежа спуканото място и да го набия отново на термостата? :calc: Дано да съм обяснил правилно какво искам да направя
Пак ще истече бая течност все едно си свалил темостата,горе долу всичката вода дето се намира по високо от този маркуч си излиза.
Пак ще истече бая течност все едно си свалил темостата,горе долу всичката вода дето се намира по високо от този маркуч си излиза.
Значи най-добре да си източа всичко. После пак ще налея същия антифриз, той е на по-малко от година. :calc: Ами какъв е най-добрия начин да го оправя тоя маркуч-другия, който връща антифриза ей така се спука като го вадих да сменям антифриза и го снадих с едно нипелче и по-широко парче маркуч, което влиза в тръбата, ама нещо не ми харесва. Те тия маркучи са страшно разширени в края, щото се набиват на тръби, които са много по-големи като диаметър.
nicola 59
21-09-2013, 20:47
Значи най-добре да си източа всичко. После пак ще налея същия антифриз, той е на по-малко от година. :calc: Ами какъв е най-добрия начин да го оправя тоя маркуч-другия, който връща антифриза ей така се спука като го вадих да сменям антифриза и го снадих с едно нипелче и по-широко парче маркуч, което влиза в тръбата, ама нещо не ми харесва. Те тия маркучи са страшно разширени в края, щото се набиват на тръби, които са много по-големи като диаметър.
Иди някъде кадето слагат газови системи ,понеже те зимат вода за испарителя от този кръг и имат чисто нови маркучи,тетки,и нипели,за дребни ще си подмениш маркучите.
Иди някъде кадето слагат газови системи ,понеже те зимат вода за испарителя от този кръг и имат чисто нови маркучи,тетки,и нипели,за дребни ще си подмениш маркучите.
Мерси, колега, ще го имам предвид
mimouzunov
21-09-2013, 23:03
Там няма да му помогнат... Или ако му помогнат ще е с 2 маркуча които трябва да съедини с нещо...
Маркуча на колата е Ф16 (вътрешно) а трябва да се набие на нещо което е поне Ф20! (ориентировъчни са размерите)
Там няма да му помогнат... Или ако му помогнат ще е с 2 маркуча които трябва да съедини с нещо...
Маркуча на колата е Ф16 (вътрешно) а трябва да се набие на нещо което е поне Ф20! (ориентировъчни са размерите)
Точно така е! Мисля да си взема един нипел-преходник 20/16, едно парче маркуч 20 и така. Щото другия маркуч го снадих с нипел 16, но понеже парчето маркуч, което взех за към оригиналната тръба беше 19 мм май, зор видях докато го стегна. С две скоби, то се измята, щото широко
nicola 59
22-09-2013, 00:57
Точно така е! Мисля да си взема един нипел-преходник 20/16, едно парче маркуч 20 и така. Щото другия маркуч го снадих с нипел 16, но понеже парчето маркуч, което взех за към оригиналната тръба беше 19 мм май, зор видях докато го стегна. С две скоби, то се измята, щото широко
При газаджиите колега ще намериш всичко което ти трее :???:
vaklinator
22-09-2013, 01:23
Колеги, някой има ли идея с какво мога да налепя теракот с опция да се демонтира? На мен за обикновен гипс ми идва на ум. Други идеи?
Scrapera
22-09-2013, 16:57
Пилота-алфаджия на червена 155ца с рег. номер СА8085КР ако чете това нека поясни на нас невежите какво спечели от изпреварването на таксито на ул. цар Симеон, където има паркирани коли от двете страни и се разминахме на сантиметър. Не си се качил на Е36 или Гоуф 3 за да правиш такива изпълнения (а на теб точно такава кола ти трябва). Караш Фиат Темпра, на която даже огледалата не се прибират като хората, седи мирен. Абсолютно педалско разминаване с огледалото на 166-цата. Само можеш да се радваш че не я закачи и не избяга. На такива като теб трябва да им вземат Алфите да не излагат марката. Верно, че е само емблема особено ако е 16В, ама пак е нещо.
reloading
22-09-2013, 19:51
не алфите а книжките ;)
Момчета, някой пробвал ли е да сменя предните спирачни апарати с други, примерно от 156 или 166
Става въпрос за системата с 284 мм дискове
thecleaner
23-09-2013, 23:30
Момчета, някой пробвал ли е да сменя предните спирачни апарати с други, примерно от 156 или 166
Немат нищо общо :)
vaklinator
24-09-2013, 07:52
Потърси си комплект шенкели и апарати или направо целия макферсон от 155 2.5 TD
ако търсиш шенкели и апарати аз мога да ти помогна.
А що се отнася до 2.5 тд то там задължително ти трябват и макферсоните,понеже там захвата на амортесьора към шенкела е около 35мм. а при нормалните амортесьори е 27мм.Моите са за нормални амортесьори.
Шенкели и амортисьори си имам, единия апарат ми задържа и затова исках да сменя направо и двата, ама явно ще трябва да взема от мареа тд или нещо от сорта
mimouzunov
24-09-2013, 21:14
Шенкели и амортисьори си имам, единия апарат ми задържа и затова исках да сменя направо и двата, ама явно ще трябва да взема от мареа тд или нещо от сорта
Сигурен ли си на 100% за апарата!?
И аз го имах това със задържането ама се оказа централата на абс-а....
Сигурен ли си на 100% за апарата!?
И аз го имах това със задържането ама се оказа централата на абс-а....
Може и оттам да е, аз я отварях веднъж да я чистя защото към задно ляво нямаше течност и след чистенето се оправи, но мойта е с 3 соленоида, а твойта май беше с 4?
mimouzunov
24-09-2013, 22:13
Може и оттам да е, аз я отварях веднъж да я чистя защото към задно ляво нямаше течност и след чистенето се оправи, но мойта е с 3 соленоида, а твойта май беше с 4?
3...
И спокоино пак може да е затлачена... Ако си сменял наклатки скоро...
Грешката която се прави при смяната на наклатки започва от момента в които се напънат цилиндърчетата да се прибират!!! Цялата тиня от апарата отива горе в централата и я затлачва пак! Аз като сменям вече (дискове наклатки) карам някои да натисне педала леко, а аз като напъна да прибирам буталцето развивам пробката за обезвъздушаване! По тоя начин тинята се излива навън...
reloading
24-09-2013, 22:33
Колеги днес смених долна помпа на съединителя , без резултат педала продължава да потъва при рязко подаване на газ. Предполагам че трябва и горната помпа да сменям... да му се невиди..
Провери си спирачните маркучи.Вътре се раэяждат.
lamborghini miura sv
25-09-2013, 00:26
Няколко видеопоздрава!
http://www.youtube.com/watch?v=HGZM6ao9TE0
http://www.youtube.com/watch?v=SMLtD0HGJ2E
http://www.youtube.com/watch?v=Y6-aeTLZvYY
mimouzunov
25-09-2013, 14:26
Колеги днес смених долна помпа на съединителя , без резултат педала продължава да потъва при рязко подаване на газ. Предполагам че трябва и горната помпа да сменям... да му се невиди..
Само една лека забележака да внеса :tooth: едното е помпа а другото работен цилиндър...
reloading
25-09-2013, 20:03
е къде се намира тоя работен цилиндър? не е ли на долната помпа?
Това е работния цилиндър.
reloading
25-09-2013, 22:32
тогава когато се смени защо остава проблема? или трябва и горната помпа..
п.с. забелязах че не спира да свети и светлината на ръчната.
тогава когато се смени защо остава проблема? или трябва и горната помпа..
п.с. забелязах че не спира да свети и светлината на ръчната.
Долей спирачна течност до ръба на казанчето преди да сменяш каквото и да било
nicola 59
26-09-2013, 00:01
Точно и обезвъздуши добре.
reloading
26-09-2013, 23:05
това не е ли много?
nicola 59
26-09-2013, 23:12
това не е ли много?
Не точно е понеже съединителя взима течност странично и доста над нивото.трее да е до ръба или няколко милиметра по надоло
reloading
26-09-2013, 23:20
Не точно е понеже съединителя взима течност странично и доста над нивото.трее да е до ръба или няколко милиметра по надоло
сега почвам да си мисля причините за загубата...
може би някой маркуч от спирачките е взел дал.. :)
nicola 59
26-09-2013, 23:29
Може колега понеже ако губи течност от спирачките ,тогава съединителя остава на сухо без течност и почва да прави номера.
reloading
27-09-2013, 20:57
Колеги кой ще ходи към Хасково? освен Алекс? :)
vaklinator
27-09-2013, 21:03
В "Хаскьой" няма да стъпя - забравил съм турския.
reloading
27-09-2013, 21:07
аз отивам за през деня :)
mimouzunov
27-09-2013, 21:27
Ако ти губи течност която не виждаш никъде... Спирачната ти помпа пълни сервото... Ако ти тече от маркуч одавна да си отишъл в дерето... :-D
колеги, един бърз въпрос. Утре ще се занимавам малко с охладителната система-с какво отваряте тия пусти пружинни скоби, с които са хваната маркучите? Искам да източа от долния маркуч на радиатора, но там май е с такава скоба и то от големите. ПРедния път като сменях антифриза, една малка скобичка ме мъчи половин час, а тия големите изобщо не посмях да ги пипам
reloading
27-09-2013, 22:56
Ако ти губи течност която не виждаш никъде... Спирачната ти помпа пълни сервото... Ако ти тече от маркуч одавна да си отишъл в дерето... :-D
ами не негуби.. днес кажи речи колкото долях толкова излезе след като мушнах тапичката..
колеги, един бърз въпрос. Утре ще се занимавам малко с охладителната система-с какво отваряте тия пусти пружинни скоби, с които са хваната маркучите? Искам да източа от долния маркуч на радиатора, но там май е с такава скоба и то от големите. ПРедния път като сменях антифриза, една малка скобичка ме мъчи половин час, а тия големите изобщо не посмях да ги пипам
Миналата седмица сменях радиатора и заради тези скоби го вадих заедно с тръбата.На място не успях да ги извадя.А,ти говориш за пружинните,моите си бяха оригиналните.С пружинни скоби съм на водната помпа и ползвам клещи гарги.Ако имаш нужда от помощ звънни.Събота и неделя съм свободен
Миналата седмица сменях радиатора и заради тези скоби го вадих заедно с тръбата.На място не успях да ги извадя.А,ти говориш за пружинните,моите си бяха оригиналните.С пружинни скоби съм на водната помпа и ползвам клещи гарги.Ако имаш нужда от помощ звънни.Събота и неделя съм свободен
Мерси, колега, май я оправих пущината, смених и двата маркуча от и към парното. Дано да не текне някъде, че сложих маркуч 20 мм, а маркуча се набива на термостата на един щуцер, който е около 18 мм, на оная джаджа към купето и те са там някъде, ама пък тръбата, която връща водата от радиатора към помпата е 21-2 мм и по-малък маркуч няма как да се сложи. Абе изобщо филм. Тия пружинните скоби не се наложи да ги отварям, имаше една скоба червячна долу ниско от оная тръба, дето минава под радиатора и отива към водната помпа от там източих почти всичкия антифриз почти без прашинка и срам не срам го прецедих и го налях обратно, щото беше съвсем чист, па е и нов. Обезвъздуших я, дано не се наложи да се долива много като изстине, че винаги дръпва по малко. И последната грижа е парното-дано да не пострада циркулацията от по-широките маркучи, дето му сложих.
reloading
01-10-2013, 00:08
Колеги, да Ви споделя как си барнах капачката за газ , много ме кефи и се надявам да Ви хареса ;)
https://lh6.googleusercontent.com/-p21-ibgBvlU/UknY7Dzl4DI/AAAAAAAABL0/IbGh1BinWS4/w1538-h865-no/20130915_151726.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-8D4ZpiKK3BM/UknY_MwjIjI/AAAAAAAABMQ/HXohqqKqXgk/w1538-h865-no/20130915_151745.jpg
Някой може ли да каже, дали датчика за температурата на двигателя може да показва вярно на уреда на таблото и същевременно да подава грешна информация към компа, в следствие на което да не заработва МПХ на студен двигател? И дали само той е определящ за това да заработи МПХ-а?
Furious 155
01-10-2013, 09:09
Някой може ли да каже, дали датчика за температурата на двигателя може да показва вярно на уреда на таблото и същевременно да подава грешна информация към компа, в следствие на което да не заработва МПХ на студен двигател? И дали само той е определящ за това да заработи МПХ-а?
Датчиците за температура са три. Единият е на термостата и той дава инфо за температурата на двигателя, втория датчик подава данни за уреда на таблото и трети датчик на главата отзад, задейства лампата за прегряване на таблото, ако е налично такова.
Благодаря за инфото , ще сменя този на термостата и ще видя дали ще има подобрение.
[QUOTE=reloading;1254837]Колеги, да Ви споделя как си барнах капачката за газ , много ме кефи и се надявам да Ви хареса ;)
Ейййй браво!Сега ако споделиш и технологията цена няма да имаш.
reloading
01-10-2013, 19:56
[QUOTE=reloading;1254837]Колеги, да Ви споделя как си барнах капачката за газ , много ме кефи и се надявам да Ви хареса ;)
Ейййй браво!Сега ако споделиш и технологията цена няма да имаш.
Технологията е доста попкава, капачка от джанти + обикновена газова капачка.
Шкури се диаметъра на капачката за да пасне в дупката на капачката на газта.
След това с поялник се премахва от капачката пластмаса така че да влезе капачката от джантите идеално , шкури се отгоре с едра шкура - до степен да се изравни.
Ушенцата са направени от друга пластмаса която е изрязана и шкурната в тази форма.
Изрязват се отвори в капачката от джанти за да се залепят ушетата.
След това се залепя с К+Д или друго лепило за да не мърда.
Китва се отгоре , зашкурва се всичко да стане глатко (може да видите че моята има рязка и не е станала перфектна)
след това шприц , водна шкура и се пръска с боя (при мен боята с която ми пръскаха колата).
Цената около 15-20лв.
p.s. даже си мисля да направя 4-5 за Продаване :D
Технологията е доста попкава, капачка от джанти + обикновена газова капачка.
Шкури се диаметъра на капачката за да пасне в дупката на капачката на газта.
След това с поялник се премахва от капачката пластмаса така че да влезе капачката от джантите идеално , шкури се отгоре с едра шкура - до степен да се изравни.
Ушенцата са направени от друга пластмаса която е http://clubalfaromeo.com/forum/images/icons/icon12.gifизрязана и шкурната в тази форма.
Изрязват се отвори в капачката от джанти за да се залепят ушетата.
След това се залепя с К+Д или друго лепило за да не мърда.
Китва се отгоре , зашкурва се всичко да стане глатко (може да видите че моята има рязка и не е станала перфектна)
след това шприц , водна шкура и се пръска с боя (при мен боята с която ми пръскаха колата).
Цената около 15-20лв.
p.s. даже си мисля да направя 4-5 за Продаване :D
Ще взема да се пробвам.Пък ако не стане,знам от къде да си поръчам
mimouzunov
04-10-2013, 00:44
Така... Вече минах най-накрая малко километри с "вентилатора" и добих впечатления от цялата система/кола!
След монтажа на има няма 50-100км пробег духна гарнитура на главата и неможах дори грубо да настроя каквото и да било. След закърпването и, и пускането и пак в движение за седмица минах към 1200км и ако не броя разни течове от всевъзможни места на всевъзможни флуиди :bored: е горе долу добре! Целта е при работа на газ да е възможно най-икономична а на бензин да си е.... вървяща!
В краина сметка мисля ,че повече няма какво да човъркам на тоя етап!
Донора беше фЯт Марея Weekend, но с Ланчиев двигател (5 цилиндров дизел)! От донора освен духалката даунпаипа и колектора се взеха и всички турбо маркучи защото се ползват на 100% (с леки преправяния разбира се) В заключение с ремонта на главата всичко като пари е под 600лв и огромно количество труд разбира се! Доволен съм!!!