View Full Version : 155 ОБЩИ ПРИКАЗКИ - "ДЪРА БЪРА"
Scrapera
23-11-2013, 15:51
Направи си регистрация там и в Пейпал, щото много изпускаш. Ще забравиш кво е тва, да седнеш да си правиш преходник вместо да дадеш 10 долара и да не се занимаваш. Освен ако не те влече де. Много яки работи съм си купувал от там. Примерно оригинално радио за 164 само там се намира, щото го има само в Америка.
nicola 59
23-11-2013, 15:58
Направи си регистрация там и в Пейпал, щото много изпускаш. Ще забравиш кво е тва, да седнеш да си правиш преходник вместо да дадеш 10 долара и да не се занимаваш. Освен ако не те влече де. Много яки работи съм си купувал от там. Примерно оригинално радио за 164 само там се намира, щото го има само в Америка.
Знам аз много се ядосвам,за разни неща кадето има там,ма нещо не успях да се регистрирам,защото съм българин ,а живея в италия и има нещо несъвместимос между данните ми ,понеже аз за 10 години никога не съм искал италиянски документи,и още нямам ,и неискам и да имам,аз съм си българин,ма като въвеждаш данните не ги приема.Понеже тела ми е италиянски ма егн. то е бг или аз съм неграмотен ,ма не успях да се регистрирам.
Искам да кажа на собственика/собственичката на червена 155 ца с номер CA 3789 MM:
Не се спира така на вход на паркинг ! Аз минах на няколко см а на паркинга има и доста по-големи коли от моята , някои от които 4х4 с ролбар и за тях няма да е проблем да те преместят.
Alfa User
24-11-2013, 09:02
Бърз въпрос с техническа насоченост ...
Чувам, че е възможно спирачните апарати (предни де) на нашите коли да бъдат заменени с такива от Фиат Браво GT. Ползата е откъм доста по-добро спиране, и съответно по-голяма надеждност на пътя. По размер апаратите от Браво са по-големи (съответно с по-големи накладки), но като захващане са аналогични с нашите.
Та въпроса - кое от горните твърдения е вярно/невярно, някой правил ли е подобна щуротия, и какво е нужно за цялата операция (освен апарати) ?
Знам че е възможно. Карал съм такава 155ца преди може би 2 години. Тогава останах с впечатлението, че не спира повече. Аз си мисля, че апаратите и накладките са окей, но най-големия проблем на 155 е сервото....
:gayfight: най-много обичам сервото в тая кола. При мен си е консуматив :)
Furious 155
24-11-2013, 11:31
:gayfight: най-много обичам сервото в тая кола. При мен си е консуматив :)
Да ти кажа, при мен не е, ама хич не съм доволен как работи тая система със серво на 8 клапановия... 16в сякаш създава много повече вакуум на празен ход.
---------- Post added at 11:31 ---------- Previous post was at 11:24 ----------
Бърз въпрос с техническа насоченост ...
Чувам, че е възможно спирачните апарати (предни де) на нашите коли да бъдат заменени с такива от Фиат Браво GT. Ползата е откъм доста по-добро спиране, и съответно по-голяма надеждност на пътя. По размер апаратите от Браво са по-големи (съответно с по-големи накладки), но като захващане са аналогични с нашите.
Та въпроса - кое от горните твърдения е вярно/невярно, някой правил ли е подобна щуротия, и какво е нужно за цялата операция (освен апарати) ?
Аз имам едни апарати от 145 1.6 - мисля че директно трябва да може да стават на шенкела на 155/8.
Scrapera
24-11-2013, 13:33
Като се кача в някое JTD на празен ход спирачките не дава да ги пипнеш, ама хич, за разлика примерно от Темпрата или 164. За да заковат когато работи мотора на празен ход трябва доста натиск, а на дизелака съвсем леко докосване. :lupe:
Furious 155
24-11-2013, 13:49
Като се кача в някое JTD на празен ход спирачките не дава да ги пипнеш, ама хич, за разлика примерно от Темпрата или 164. За да заковат когато работи мотора на празен ход трябва доста натиск, а на дизелака съвсем леко докосване. :lupe:Защото си има вакуум помпа дизела.
mimouzunov
24-11-2013, 15:51
Защото си има вакуум помпа дизела.
Сервото за да е ефективно трябва да е с голяма площ мембраната му вътре!!!
Вчера се заиграх с друго нещо скапало се при мен!
Протекла беше, въпреки напуканата перка (пластмасова) не превърта обаче същата към оста...
(иначе съм в движение с друга помпа благодарение на Тренди)
Scrapera
24-11-2013, 16:57
Добре де, мойта помпа има някакъв минимален луфт в оста, но засега не тече. Трябва ли да я сменям, или да чакам да протече?
Заебете ги тия водни помпи...като им дойде времето ги сменяйте.....
Но спирачките на 155...са проблем...не спират като хората....особено с течение на времето....два пъти съм се удрял челно....заради тях....слава богу без големи проблеми....
vaklinator
24-11-2013, 21:17
Но спирачките на 155...са проблем...не спират като хората....особено с течение на времето....два пъти съм се удрял челно....заради тях....слава богу без големи проблеми....
И аз:prescription: веднъж челно:drunk:
Производителя сега трябва да ги изтегли от улиците и да си ги оправи за негова сметка, ама не им стиска на жабарите оти са миндили
Scrapera
24-11-2013, 21:48
Я пробвайте със серво и помпа от Темпра. Такава без АБС влачи гумите много яко дори при висока скорост.
nicola 59
24-11-2013, 21:59
Този проблем при мене се реши от самосебеси,като смених колата,2.0 16 АБС просто спира уникално в сравнение с верижната.Дисковете са по големи и наклатките са като на Ланчия Каппа ,просто се родих.
Furious 155
24-11-2013, 23:06
Сервото за да е ефективно трябва да е с голяма площ мембраната му вътре!!!
Вчера се заиграх с друго нещо скапало се при мен!
Протекла беше, въпреки напуканата перка (пластмасова) не превърта обаче същата към оста...
(иначе съм в движение с друга помпа благодарение на Тренди)
И моята беше в същия вид, само че течеше на изцяло студен мотор, намясто, а в движение - не.
Все пак беше оригиналната...
тая вечер ще сънуваме кошмари :puke:
reloading
25-11-2013, 21:54
заради емблемата ли :Д
тая вечер ще сънуваме кошмари :puke:
Остава и да е Q4 и гаврата ще е пълна :lol:
Поне огледалата да бяха запазили...
Scrapera
25-11-2013, 22:00
Е, запазили са ги, как да не са? :twisted:
nicola 59
25-11-2013, 22:06
Остава и да е Q4 и гаврата ще е пълна :lol:
Поне огледалата да бяха запазили...
То това са и орегиналните огледала,понеже това е темпра комби с капак калници и муцуна на 155 ,ма вратите и всичко друго си е фиат
Хехехе,ся остава некоя Delta hpe да се яви със същата муцуна и те ви 3-врата 155-ца :)
То това са и орегиналните огледала,понеже това е темпра комби с капак калници и муцуна на 155 ,ма вратите и всичко друго си е фиат
На темпрата вратите не са ли с пластмасова дръжка и бутон?
Тия ми приличат на алфови
lamborghini miura sv
26-11-2013, 00:33
Koлеги, кое според вас е най-вероятно? Осмоглавата ламя да е почнала да харчи 30/100 (буквално, но като я спрях не светеше лампа), да имам някакъв малък теч на бензин( но не се усеща миризма никъде), или някой нещастник в Красна Поляна да ми е посегнал на кирливите 10 литра дето сипах оня ден на лукоил (да му приседнат дано)... А възможно ли е уреда да се е бъгясал и да си свети когато си иска?
Furious 155
26-11-2013, 11:24
Koлеги, кое според вас е най-вероятно? Осмоглавата ламя да е почнала да харчи 30/100 (буквално, но като я спрях не светеше лампа), да имам някакъв малък теч на бензин( но не се усеща миризма никъде), или някой нещастник в Красна Поляна да ми е посегнал на кирливите 10 литра дето сипах оня ден на лукоил (да му приседнат дано)... А възможно ли е уреда да се е бъгясал и да си свети когато си иска?
Направи ново засичане, най-добре. Иначе лампата не е критерии за разхода... при мен тази лампа свети и при над 15 литра бензин. :)
Alfa User
26-11-2013, 13:45
На нашите коли лампите отдавна си светят както си искат ... При мене дори самия нивомер си прави шеги и показва почти празен резервоар, а в следващия момент си показва правилно почти половината...
Друго въпросче, свързано със спирачките на 155 8v - възможно ли е да се прехвърлят 1:1 шенкели, дискове 284мм, и апарати с накладки от 145 QV, или ще трябва още някаква смяна на нещо?
thecleaner
26-11-2013, 15:42
На нашите коли лампите отдавна си светят както си искат ... При мене дори самия нивомер си прави шеги и показва почти празен резервоар, а в следващия момент си показва правилно почти половината...
Друго въпросче, свързано със спирачките на 155 8v - възможно ли е да се прехвърлят 1:1 шенкели, дискове 284мм, и апарати с накладки от 145 QV, или ще трябва още някаква смяна на нещо?
Трябва да смениш и накрайници външни, ако си с закривените
Хахах, хибридът от горните постове има и клипче в тубата:
http://www.youtube.com/watch?v=43VOMNi3nFk :D :D :D
reloading
26-11-2013, 23:11
Колеги да ви се похваля , днес бях при Пешката , и си взех черни пластмаси от интериора на неговата 155, на пролет мисля да правя пълна промяна вътрешно ;))
Ами посмажи я малко... при мен не се е затваряла като е под -10, примерно и то само първия път, след влизане в колата. Смазването помага.
Направих точно обратното,2-3 обилни измивания на механизма с обезмаслител и се затваря като нова.
Furious 155
27-11-2013, 16:10
Направих точно обратното,2-3 обилни измивания на механизма с обезмаслител и се затваря като нова.
Е значи стара смазка ти е бъркала работата...
Е значи стара смазка ти е бъркала работата...
И ако е била оригиналната смазка,една такава жълтеникава,дето в студеното време става на клей:wallbash:
mimouzunov
27-11-2013, 22:32
Даваите идеи за грънци/гърнета...
Идеята е двигателя да диша осезаемо по-добре като редом с това обаче искам да си я запазя тихичка!!!
Вариант за резонатор средно и краино гърне с Ф63 (или някъде там) дали ще е добре или да слагам резонатор и краино спортно и да свиквам с шумотевицата!?
Предпочитам тишината, идеи!?
(двигател 2.0 с духалка)
lamborghini miura sv
27-11-2013, 22:32
Бахти колата, честно... Харчи кофа бензин на километър и се разпада в ръцете ми... Може ли да направят дръжките на вратите от макарони?
Може ли да направят дръжките на вратите от макарони?
Може па,вчера ми се счупи предна лява :(
Дръжка имам, но е леко пукната, зареди това цената е 15 лева :)
да ме насочи някой от къде да си взема заден десен спирачен апарат?
1.8 93г. еднакви ли са с 2.0 и по-новите версии?
mimouzunov
28-11-2013, 18:21
да ме насочи някой от къде да си взема заден десен спирачен апарат?
1.8 93г. еднакви ли са с 2.0 и по-новите версии?
1.7=1.8=2.0 8v +146 16v
Може па,вчера ми се счупи предна лява :(
Moже...свалете корите и ги регулирайте към лоста на бравата където контактуват....с парче маркуч или като намотате изолирбан.....а не да ги драпате като краставо магаре ташаците си...особено когато са ви замръзнали уплатненията...аз съм ги направил с малкият пръст да се отварят......:coolio:...това им е слабо място.....иначе самата дръжка е от някаква сплав и не се гъне каато макарон.....не е толкова лефтерна...
---------- Post added at 22:45 ---------- Previous post was at 22:43 ----------
Дръжка имам, но е леко пукната, зареди това цената е 15 лева :)
Тая е пътник...вземи я погреби в някоя боклуджиска кофа....а не да се чудиш как пари да изкараш от нея...:coolio:
reloading
30-11-2013, 12:12
Колеги моля Ви за леко разсяснение. След като проблема със светкането на плафона и на този отзад при неравност се засили и сега доста често го прави , ще трябва да търся начин да го поправя че ме дразни вече :) .
Та проблема е , при неравност (ако е по-голяма) пресветка (ако е по-малка) се пуска да свети плафона над шофьора и този на задните седалки. Предполагам е някакъв ключ във вратите, който прави контакти и дава маса за да светне. Дайте ми малко насока ако обичате къде е този ключ да го разгловя предполагам там е проблема.
П.с. Ако някой е имал същия проблем моля да даде решение за него :)
п.с.2 Ех тези 155.... никога не те оставят да се насладиш на колата и все ти намират работа за иначе свободната събота...
Ключетата са си в бравите - на вратите и багажника. Възможно е и проблемът да идва от бутона, които ти е сложен на пр. капак /ако алармата ти е допълнително слагана/. Принципно/алармаджиите/ се закачат за плафоните за купето. Ако бутонът е много "чувствителен"/къс/ при по-големите неравности може да се получи това. Виж го на колко отворен капак се включва и ако се налага го удължи/например с дупка в него и рапидка за регулиране на височината/.
reloading
30-11-2013, 12:42
алармата ми е отиринална. Наистина имам някакъв проблем защото е доста чуствителна но не я ползвам за сега. Говориш за предния капак? къде пък е тоя бутон...
Колеги, имам един въпрос, свързан с чистачките. Знам че е дъвкано милион пъти, но не намирам точен отговор. Та, моите рамена са от тези, на които се слага чистачка тип "банан". Четох, че трябва да са 53/48 см съответно лява дясна. Ходих, гледах мойте, даже май са малко по-дълги. Да обаче нещо не ми харесва как ми чистят стъклото и по-точно-остава много голяма зона непочистена горе и вдясно. Съответно като пусна пръскалките, там отива течност, която после чистачките не могат да я махнат и ми се стича на вадички по почистената част. Къде е проблемът-рамената ми ли не са като хората или да търся начин да сложа по-дълги банани?
reloading
30-11-2013, 18:34
като сложиш по дълги банани особено дясна , ще ти изкача от страни. Според мен варианта е да насочиш пръскалките по надолу, и да ползваш банани 53/48. Предполагам всички 155 имат този проблем , с който трябва да се примириш.
п.с. Оправих си плафона аз... Проблема ми е бил в задния капак, че ония ден въртях онези гумените болтове дето надигат. Завъртях ги на вътре и за сега всичко е ОК.
Имам само, че още едно питане и аз. Алармата ми е Оригинална , и никъде по нея не намирам врътка за намаляване на чувствителността. Има ли такива който нямат? Защото от нищото се пуска.А ми е много готина екстра за централното :)
И друго което ме мъчи е, Има ли 155 с черен таван?
като сложиш по дълги банани особено дясна , ще ти изкача от страни. Според мен варианта е да насочиш пръскалките по надолу, и да ползваш банани 53/48. Предполагам всички 155 имат този проблем , с който трябва да се примириш.
Оправих работата с чистачките-взех 48/53 от Практикер някакви, хич не са лоши. Прав си за това с дясната чистачка, тя сега стърчи, па камо ли с по-дълъг банан. Мисълта ми беше да не би нещо да не са ми наред рамената-да са сменяни нещо с по-къси. Обаче друг дерт се появи-пак ми се е загубило известно количество антифриз :( Взе да ми писва вече от тия галимации с тоя антифриз. Ще сменя капачката, пак ще огледам, ама вече не знам кво да правя :(
reloading
30-11-2013, 21:18
да си споделя от къде ми се губеше антифриз. Първо мислех че е капачка смених я. Струва 6лв някъде след това продължи да изтича от някъде. Стана студено и се оказа радиатор на парното. Все пак погледни и там свалят се 2 кори до педала на газта и се отваря всичко за да може да видиш...
да си споделя от къде ми се губеше антифриз. Първо мислех че е капачка смених я. Струва 6лв някъде след това продължи да изтича от някъде. Стана студено и се оказа радиатор на парното. Все пак погледни и там свалят се 2 кори до педала на газта и се отваря всичко за да може да видиш...
Ще го погледна, благодаря ти, колега. Явно май си е истина, че трябва да се смени всичко в тая пуста охладителна система.
П.С. Мамка му и прасе. Значи, кранчето сълзи малко, като го натиснах да го попритегна хвърли вода доста даже. Струва ми се обаче, че от там губи много малко, щото без натиск не пуска вода. Намерих друг теч откъм маркучите, които сменях есента-маркучите от термостата към парното, на мястото, където влизат в купето. Там сложих старите скоби уж, че по-хубави. Да ама главите им се заоблиха и явно не съм успял да ги стегна хубаво и там е подгизнало. Освен това видях капки антифриз по десния рог на предния мост и си мисля, че това е основният теч. Като заключение, мога да кажа, че искам кола с въздушно охлаждане :D :D :D
П.С. 2 Имам един въпрос-ако си купя ново радиаторче, ще върви ли с него кранче?
thecleaner
01-12-2013, 11:16
Ние истински Алфи си имаме...
Комплекси някак си на мен неможе да ми образуваш щот цялата галимация беше да се сложи еи така да го има това там... С две думи нещо да се прави!!! Ако исках да имам наистина бърза кола... друго щях да правя (и щях пак аз лично да си го правя :-D )
Ясно, бързи 55си няма:( А на тоя дъжд ще има ли среща? Кажи за найстина бързата кола, каква трябва да е.
Radko,Nie da ne karame letni avtomobili ? XAXXA.
mimouzunov
01-12-2013, 12:32
Ясно, бързи 55си няма:( А на тоя дъжд ще има ли среща? Кажи за найстина бързата кола, каква трябва да е.
Пак да се повторя аз.. Несъм сложил духалката за да претендирам нещо за ускорение скорост и тн!!!
Ако исках да правя колата бърза първото което бих направил е да я олекотя... Няма как да стане това!
Колата се кара всеки ден и нее състезателна.
Ако изключим на Миро QV-то обаче мисля ,че средностатистическия 16 клапанов двигател в момента е по-невървящ от баба Алфа :-D стига ми това на мен :-D
Ако изключим на Миро QV-то обаче мисля ,че средностатистическия 16 клапанов двигател в момента е по-невървящ от баба Алфа :-D стига ми това на мен :-D
Moже да пробваме, моя е средностатистически даже е на газ :)
thecleaner
01-12-2013, 12:57
Radko,Nie da ne karame letni avtomobili ? XAXXA.
Ти ще идваш ли Мирославе?
Мимо,Миро я нареза бре, не можа да преживее факта да го лупа Пунто 1.4 8в. :) така че атмосверен ТС нема кой да те плащи.
reloading
01-12-2013, 18:31
При мен нямаше , аз си взех най -евтиния вариат все пак е радиатор.. и то на парно к'во да му объркат.
Ако ти се разправя, разкачи го тоя кран и между крана и парното има едно гумено пръстенче ,много е възможно да не уплътнява и от него да сълзи. (при моето парно дори тоя пръстен го нямаше и се наложи да си купя (от 40ст.) и заспа) Друго не виждам от какво да капе от там.
п.с. Все си мисля, че и моето радиаторче не беше заминало а проблема беше в този пръстен но вече го бях купил и не ми се разправяше да го връщам.. :)
п.с.2 Като отваряш крана сложи един лиген отдолу (ще изтече не повече от 1/2 л. най- много литър.) и него мести много много тоя кран, че отзад има една щангичка която зор се закача.
При мен нямаше , аз си взех най -евтиния вариат все пак е радиатор.. и то на парно к'во да му объркат.
Ако ти се разправя, разкачи го тоя кран и между крана и парното има едно гумено пръстенче ,много е възможно да не уплътнява и от него да сълзи. (при моето парно дори тоя пръстен го нямаше и се наложи да си купя (от 40ст.) и заспа) Друго не виждам от какво да капе от там.
п.с. Все си мисля, че и моето радиаторче не беше заминало а проблема беше в този пръстен но вече го бях купил и не ми се разправяше да го връщам.. :)
п.с.2 Като отваряш крана сложи един лиген отдолу (ще изтече не повече от 1/2 л. най- много литър.) и него мести много много тоя кран, че отзад има една щангичка която зор се закача.
Ае то и при мене точно от там бликна-между радиаторчето и крана, и то само като натиснах крана. Обаче като се наврях хубаво отдолу, ми се стори, че по оста на кранчето виждам капки антифриз и си мисля, че може и там да има проблем. Затова мисля да сменя само крана и да притегна ония скоби външните, пък радиаторчето няма да го сменям, че много лоши неща изчетох за тия радиаторчета, които се продават. Евентуално може да го сваля да го изчистя и да го прегледам.
thecleaner
01-12-2013, 22:48
Ако не е тайна на кой е 164-ката и тя ли беше паркирана до метростанция Сливница в петък около 13ч.?
Не, оная е същата като моята но не съм аз, и на жанти даже е подобна :)
mimouzunov
05-12-2013, 21:48
Дааам добра срещичка се получи, ама и си помръзнахме малко:new_Eyecrazy: :)
За бегачките. Благодарности на Трендьо и на Мимо за това че ми позволиха да ги покарам:go::go::go: Наистина колите им вървят многоооо приятно и са едни чудесно направени/надути евридейки. Аз самия се надявам да продължат да се заиграват, защото нещата им се получават добре:go::go::go::hump::hump:
Ааабе Венци бе....
Като прави тестдраива не си усетил максимума на машината.... Развил се е уестгеит клапана....
Е то не съм я и мачкал до край...Но винаги съм готов да направя тест драйв на 155 с турбо...Ако искаш утре да я тествам от Сф до Враца и обратно:spiteful::drive::drive::drive:
Ааабе Венци бе....
Като прави тестдраива не си усетил максимума на машината.... Развил се е уестгеит клапана....
Но пък винаги можем да направим една сверка с 155 2,5 V6... :drive:
digitalundgrd
06-12-2013, 08:23
Те това ще е интересно
mimouzunov
06-12-2013, 19:58
Те това ще е интересно
Криво ляво знам как върви 2.5 в6... Обаче в случая искам неискам залагам на мене си :flirt:
(имам драми в момента с газта и едно щракане от каре или и аз незнам от какво, оправя ли ги отиваме да се пробваме)
Сток 2.5 6так си прави кантар с 2.0 8в....айде и лек превес да има...
Мисля си, че ще има нужда от много валове и модове за да се гони с 2.0 на 1 бар....:beer:
Scrapera
06-12-2013, 22:18
А 2.0 прави ли си кантар с 1.7?
Криво ляво знам как върви 2.5 в6... Обаче в случая искам неискам залагам на мене си :flirt:
(имам драми в момента с газта и едно щракане от каре или и аз незнам от какво, оправя ли ги отиваме да се пробваме)
Когато си готов аз съм насреща... :thumbup:
За спорта пък аз залагам на себе си, но в интерес на истината искам просто една сверка.
Мисля си, че ще има нужда от много валове и модове за да се гони с 2.0 на 1 бар....:beer:
Венци, че има превес над 2.0 8в има, ама да ти кажа хич не е малък. Аз съм напълно сток и може да се пробва винаги.:-D
nicola 59
06-12-2013, 22:56
Залагам на 2.5 една бира.
Венци на 2.0 8 кл. 2.5 и спуква трътката,само 2.0 16к или ку4 са на един кантар с 2.5.Фали старо ,ма караи ново,верно е че трее кинти за обслужване,ма кеф цена няма.
Стока си е сток ,правеняка си е правеняк Венко ,да се гони ма на колко ,на 400 метра или на 400 километра.:beer:
А 2.0 прави ли си кантар с 1.7?
Не, легендарната двоика бие с една муцуна 1.7.
Когато си готов аз съм насреща... :thumbup:
За спорта пък аз залагам на себе си, но в интерес на истината искам просто една сверка.
Венци, че има превес над 2.0 8в има, ама да ти кажа хич не е малък. Аз съм напълно сток и може да се пробва винаги.:-D
Чакам с интерес битката.
Венци на 2.0 8 кл. 2.5 и спуква трътката,само 2.0 16к или ку4 са на един кантар с 2.5.Фали старо ,ма караи ново,верно е че трее кинти за обслужване,ма кеф цена няма.
Чакам с интерес битката.
За кучка съм почти сигурен, че ще ме пребие, но 2,0 16V сме горе-долу кантар до втора, после мача свършва.
Защо мислиш, че 2,5 е по- скъп за обслужване от 16V? За 2,5 всичко е по-евтино от 16 клапановите.
А ако ми намериш и маркуча, за който ти писах бирата, а и не само бира са от мен като си в България.
ПС: Ако ще ходиш за маркуча виж ако ти е удобно и кабелите дали са ок? :grin:
nicola 59
07-12-2013, 02:50
За кучка съм почти сигурен, че ще ме пребие, но 2,0 16V сме горе-долу кантар до втора, после мача свършва.
Защо мислиш, че 2,5 е по- скъп за обслужване от 16V? За 2,5 всичко е по-евтино от 16 клапановите.
А ако ми намериш и маркуча, за който ти писах бирата, а и не само бира са от мен като си в България.
ПС: Ако ще ходиш за маркуча виж ако ти е удобно и кабелите дали са ок? :grin:
Имах предвит че 16 клапановата има много по скъпо обслужване от 8 клапановата ,и мотора е по капризен,ма наистина върви повечко от 8 кл.
Има ли начин да се регулира движението на клапите на парното,че сега си духа където си иска
siniqtzmey
10-12-2013, 00:30
no replacement for displacement 2.5>2.0
reloading
10-12-2013, 11:08
Колеги бихте ли ми казали до колко градуса термостата не отваря към Радиатора. За да мога да проследя дали си затваря правилно, че съм му се подзрял.
Бихте ли ми казали и каква е нормалната температура която трябва да показва преди да прехвърли примерно газовият инжекцион и евентуално за колко време Ви прехвърлят вашите коли?
ivopetrov_1982
10-12-2013, 11:15
Бихте ли ми казали и каква е нормалната температура която трябва да показва преди да прехвърли примерно газовият инжекцион и евентуално за колко време Ви прехвърлят вашите коли?[/QUOT
температурата е такава каквато ти я направи майстора:roll: при мен прехвърляше на 40 градуса и при студено време и трябваше около 10 мин.
reloading
10-12-2013, 11:47
И моита е на 40 градуса. Но има осезаема разлика от миналата година. Прехвърля след 3-4 км по идентични маршрути.
Ето за какво говодя.
Тръгването е все сутрин при температура около 0градуса.
Миналата "зима" не беше студена и темп рядко бяха под 0 и прехвърляше ето тук
От люлин към околовръстен път
(около 2км) (4-5 мин средно)
ЦЪК (https://maps.google.bg/maps?saddr=%D0%9D%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1 %81%D1%82%D0%B5%D0%BD+%D0%BF%D1%8A%D1%82&daddr=%D0%9D%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%81%D 1%82%D0%B5%D0%BD+%D0%BF%D1%8A%D1%82&hl=bg&ie=UTF8&sll=42.716309,23.234947&sspn=0.014504,0.033023&geocode=FUfEiwIdh5ViAQ%3BFSTAiwIdHHJiAQ&t=h&mra=ls&z=17)
Тази година обаче нещата са доста по различни.При доскорошните темп. около 0 градуса. Прехвърлянето беше ето тук.
От люлин към околовръстен път
(около 5км. 8-10минути средно)
ЦЪК (https://maps.google.bg/maps?saddr=%D0%9D%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1 %81%D1%82%D0%B5%D0%BD+%D0%BF%D1%8A%D1%82&daddr=%D0%BF%D1%8A%D1%82+18&hl=bg&ie=UTF8&ll=42.696315,23.245697&spn=0.058035,0.132093&sll=42.690574,23.232179&sspn=0.01451,0.033023&geocode=FUfEiwIdh5ViAQ%3BFYRWiwId4YhiAQ&t=h&mra=dme&mrsp=1&sz=16&z=14)
разлика от повече 2 пъти. Със сигурност не е от газовата. Проверявана е много кратно. Термостата не ми е показвал на дълъг пък да пада под 87-88градуса. Не дига над 91-92. Дали все пак е от него? и не
затваря правилно?
п.с. Сега тествах при температура около 6-8градуса навън. До 7 минути на място не загря повече от 60 градуса.
no replacement for displacement 2.5>2.0
The replacment for the displacement is T-U-R-B-O....
ivangenchev
11-12-2013, 11:38
Колеги бихте ли ми казали до колко градуса термостата не отваря към Радиатора. За да мога да проследя дали си затваря правилно, че съм му се подзрял.
Бихте ли ми казали и каква е нормалната температура която трябва да показва преди да прехвърли примерно газовият инжекцион и евентуално за колко време Ви прехвърлят вашите коли?
Термостатът отваря между 85 и 89 оС. Провери като запалиш и като позгреемалко 50-60 оС дали ти стопля горния маркуч, който влиза в радиатора и самия радиатор.
Furious 155
11-12-2013, 11:54
Термостатът започва да отваря на 87 + - 2 градуса, според мануала и е напълно отворен на 101 градуса.
reloading
11-12-2013, 12:02
Термостатът започва да отваря на 87 + - 2 градуса, според мануала и е напълно отворен на 101 градуса.
тоест дори и след като прехвърли на газ трябва да е студен.
Furious 155
11-12-2013, 12:21
тоест дори и след като прехвърли на газ трябва да е студен. Кой да е студен? Ако говориш за големия маркуч към радиатора - да.
mimouzunov
11-12-2013, 15:23
тоест дори и след като прехвърли на газ трябва да е студен.
Ако имаш кабел и тн за газовата (ако е инжекцион)... Включваи се към нея и гледаи от там каква е температурата на антифриза!
reloading
11-12-2013, 17:37
Ако имаш кабел и тн за газовата (ако е инжекцион)... Включваи се към нея и гледаи от там каква е температурата на антифриза!
нем нямам кабел.. :)
Днес при -1градус, ми трябваха 6мин. работа на място за да обърне на газ(40градуса).
don_pepone
11-12-2013, 19:50
пичове, и мам лек проблем,който ме дразни Не леко :)
от скоро като мина през легнал полицай или някаква бабуна и отпред в ляво яко проскърцва странно и шумът прогресивно се засилва :(
Ходих на сервиз гледаха чудеха се,качаха я на подемник и прегледаха носачи,накрайници, биалетки и стабилизиращата щанга и всичко е здраво. от два дни обаче като натисна калника силно,да я разлашкам и се чува това скърцане (което в сервиза не се чуваше така) и вече клоня към тампон на амортисьора или измисления му пластмасов лагер..... леко се чудя дали не може да е и прахообиращия маншон на амортисжьора,но и двата са сменени миналата година като сменях и амортисьорите...
Някви идеи????
от скоро като мина през легнал полицай или някаква бабуна и отпред в ляво яко проскърцва странно и шумът прогресивно се засилва :(
Ходих на сервиз гледаха чудеха се,качаха я на подемник и прегледаха носачи,накрайници, биалетки и стабилизиращата щанга и всичко е здраво. от два дни обаче като натисна калника силно,да я разлашкам и се чува това скърцане (което в сервиза не се чуваше така) и вече клоня към тампон на амортисьора или измисления му пластмасов лагер..... леко се чудя дали не може да е и прахообиращия маншон на амортисжьора,но и двата са сменени миналата година като сменях и амортисьорите...
Някви идеи????
Без да съм някакъв капацитет но:
1-во Амортисьори ,биалетки и тампони стаб.щанга не се проверяват на подемник! (лично мое мнение)!
2-ро варианти много,''изсъхнал'' шарнир,тампон стаб.щанга,не е изключен и варианта...амортисьор!
reloading
11-12-2013, 20:58
Днес при -1градус, ми трябваха 6мин. работа на място за да обърне на газ(40градуса).
Определено явно имам някакъв проблем. След като при 6-7 градуса след 7 минута не иска да прехвърля..
mimouzunov
11-12-2013, 22:11
Определено явно имам някакъв проблем. След като при 6-7 градуса след 7 минута не иска да прехвърля..
К'ва е газовата!?
К'ва е газовата!?
Уредбата му е Симгаз. На Венци VFTI е същата. Само дето при Венци изпарителя е много по-далече и се предполага, че има загуби. И дрете са с едни и същи датчици и на еднаква температура.
don_pepone
11-12-2013, 22:44
Без да съм някакъв капацитет но:
1-во Амортисьори ,биалетки и тампони стаб.щанга не се проверяват на подемник! (лично мое мнение)!
2-ро варианти много,''изсъхнал'' шарнир,тампон стаб.щанга,не е изключен и варианта...амортисьор!
Не се изказах точно. Освен на подрмнила я гледаха и на стенда за предници понеже преди няколко дни ходих на реглаж. А амортисьорите са Боге гас за оригинално вграждане и са на около 15к км. А носачите аз съм ги сменял.... и по предницата няма луфтове.. само това тъпо скърцане което е като нещо гумено към метал или.... незнам как даго опиша
thecleaner
11-12-2013, 22:48
Не се изказах точно. Освен на подрмнила я гледаха и на стенда за предници понеже преди няколко дни ходих на реглаж. А амортисьорите са Боге гас за оригинално вграждане и са на около 15к км. А носачите аз съм ги сменял.... и по предницата няма луфтове.. само това тъпо скърцане което е като нещо гумено към метал или.... незнам как даго опиша
Тампоните на макферсона как са ?
Furious 155
11-12-2013, 22:52
Тампоните на макферсона как са ?
и аз залагам на това!
don_pepone
11-12-2013, 23:06
Ам баш левия е сменян ама преди 2 години и аз се съмнявамв него щото всичко др е ок а аз се побърквам като има нещо да трака скърца и тн
Някви идеи???? Намокри със спринцовка само прашника и ще разбереш от него ли е moже и ''бъмп стоп-а'' да е . На 159 от кофти прашници вътре се чува като свършил шарнир например:torch:
mimouzunov
12-12-2013, 09:04
Уредбата му е Симгаз. На Венци VFTI е същата. Само дето при Венци изпарителя е много по-далече и се предполага, че има загуби. И дрете са с едни и същи датчици и на еднаква температура.
Идеята ми е да се види дали датчика които е към газовата и следи температурата на антифриза работи коректно.
И при мен ново 'чудо'...понадух я да изкара саждите но вместо тях изкара антифриза през капачката :(
Ам баш левия е сменян ама преди 2 години и аз се съмнявамв него щото всичко др е ок а аз се побърквам като има нещо да трака скърца и тн
Моя опит показва...Смениш ли един път оригиналния после на всеки две години ги сменяш...Каквито и да вземеш... нови :brickwall::brickwall: И аз имам едно леко скърцане от време на време(легнал полицай), а колата е изцяло нова отдолу и гледана още 3 пъти от Рубиг... И залагам на чисто новите топ хай енд едишън макферсони на Пирели..., ама нямаше как да не ги сменя, защото бяха изгнили, а и е гадно нови аморт. пък изгнили тампони:shutup:
---------- Post added at 18:33 ---------- Previous post was at 18:32 ----------
Ще има още и още чудеса...Някои вече гонят 22години:drive:
don_pepone
12-12-2013, 21:03
След мокрият сняг тая сутрин,настана пълна и блаженна тишина!?!? /
Да питам,имам лек теч на антифриз от радиатора,възможно ли е от там да имам ядове с парното?
Да питам,имам лек теч на антифриз от радиатора,възможно ли е от там да имам ядове с парното?
Ако антифриза ти намалее то губиш парното. Старата 155ца като и изчезнеше парното, знаех че трябва да долея антифриз(радиатора и течеше).
Днес засякох. При 0 градуса под 2мин работа на място, обърна на газ след 2.3км. при каране 40-50км.(4та-5та) и един светофар чакане 1мин.
Около 10 мин. и трябват на мойта да обърне на газ на място ако я бръмча и стрелката на уреда с малко подминава 50гр.Обаче ако я подкарам веднага докато не стигне 70гр./чертата преди 90/не обръща.А и стрелката от там на горе не мърда.Утре смятам да се сборя с термостата
reloading
13-12-2013, 23:40
Ако антифриза ти намалее то губиш парното. Старата 155ца като и изчезнеше парното, знаех че трябва да долея антифриз(радиатора и течеше).
Днес засякох. При 0 градуса под 2мин работа на място, обърна на газ след 2.3км. при каране 40-50км.(4та-5та) и един светофар чакане 1мин.
за това говоря.И моята миналата година беше така но паднаха студовете дойдох си по София. И нещата се различават.
reloading
14-12-2013, 00:02
Около 10 мин. и трябват на мойта да обърне на газ на място ако я бръмча и стрелката на уреда с малко подминава 50гр.Обаче ако я подкарам веднага докато не стигне 70гр./чертата преди 90/не обръща.А и стрелката от там на горе не мърда.Утре смятам да се сборя с термостата
чакам да споделиш има ли резултат
dimitar 699
14-12-2013, 23:31
Колеги имам странен проблем с чистачките на моята 155-ца.Като ги пусна се качват в горно положение след което забиват за 1-2сек. и слизат на пресекулки.Този проблем обаче го няма като съм пуснал стъкломиячното тогава работят без проблем.
Колеги имам странен проблем с чистачките на моята 155-ца.Като ги пусна се качват в горно положение след което забиват за 1-2сек. и слизат на пресекулки.Този проблем обаче го няма като съм пуснал стъкломиячното тогава работят без проблем.
Свали пласмасата под тях и си притегни гайката на моторчето.....
dimitar 699
15-12-2013, 12:57
Благодаря ти много :)
reloading
15-12-2013, 18:17
Благодаря ти много :)
и аз трябва да го правя това. къде е тази гайка?
Нормално ли е при загрял мотор като отвъртиш капачката на разш. съд отдолу да излизат мехурчета...около 2-3сек се вижда как излизат?
и аз трябва да го правя това. къде е тази гайка?
Откачаш рамената на чистачките,махаш пластмасата и след това трябва да превъртиш щангите за да се покаже болта на моторчето защото е скрит под късото рамо. Вчера смених термостата и колата си заспа на 90градуса.Обаче пак обръща на газ бавно-около 70 гр.Обаче се появи и друг проблем.Като сменях термостата махнах акомулатора и после при паленето стана страшно.Първо запали и изгасна веднага,при второто завъртане с напомпване на педала на газта първо заглъхва после се изфорсирва и пука в ауспуха.Докато не отлепи температурата трябва да й помпя педала иначе гасне.Загрее ли няма проблеми.Пробвах да я намачкам по баира за Шереметя,не е това което беше преди.Набира,ама по-мудна е,обърнах я на газ и все едно някой я дръпна отзад.Знам,че ще й трябва време за да си направи нейните си настройки,и друг път ми е правила подобни номера,ама толкова зле не е била.
mimouzunov
16-12-2013, 08:54
Откачаш рамената на чистачките,махаш пластмасата и след това трябва да превъртиш щангите за да се покаже болта на моторчето защото е скрит под късото рамо. Вчера смених термостата и колата си заспа на 90градуса.Обаче пак обръща на газ бавно-около 70 гр.Обаче се появи и друг проблем.Като сменях термостата махнах акомулатора и после при паленето стана страшно.Първо запали и изгасна веднага,при второто завъртане с напомпване на педала на газта първо заглъхва после се изфорсирва и пука в ауспуха.Докато не отлепи температурата трябва да й помпя педала иначе гасне.Загрее ли няма проблеми.Пробвах да я намачкам по баира за Шереметя,не е това което беше преди.Набира,ама по-мудна е,обърнах я на газ и все едно някой я дръпна отзад.Знам,че ще й трябва време за да си направи нейните си настройки,и друг път ми е правила подобни номера,ама толкова зле не е била.
Ако е 8 клапанова с по-стария компютър.... Забрави за тея митове че трябва да мине време/километри за да се "настрои" и тн. По-скоро си провери дали е включена/контактува добре буксата на температурния датчик на термостата...
Ако е 8 клапанова с по-стария компютър.... Забрави за тея митове че трябва да мине време/километри за да се "настрои" и тн. По-скоро си провери дали е включена/контактува добре буксата на температурния датчик на термостата...
А има ли вероятност да е забил и да подава информация като за топъл двигател и от там да ми идват проблемите.
Тъкмо и аз това щях да кажа-да не е датчика на термостата. Мойта от известно време ми прави тоя номер със заглъхването и угасването при студен старт. Но си мисля по-скоро за моторчето за празния ход, че се е омазало нещо :sickness:
mimouzunov
16-12-2013, 12:28
А има ли вероятност да е забил и да подава информация като за топъл двигател и от там да ми идват проблемите.
Фури да се намесва пак и да изписва колко са стоиностите на тоя датчик в зависимост от температурата...
Обажда се днес колегата и вика:Хуквай към фирмата,дават премии.Хуквам.Влизам в колата,паля-1300 об.След около минута ги събори на 900.Няма пукане,няма глъхнене,няма никакви проблеми.Бръмчах я на обороти около 2мин.и тръгнах.След около 1 км.обърна на газ.На газ обаче не ми харесва как се държи.Има едно лашкане около2000 об. и тъпче като я намачкам.Имам чувството,че беднее.Утре профилактика.
mimouzunov
16-12-2013, 18:53
Обажда се днес колегата и вика:Хуквай към фирмата,дават премии.Хуквам.Влизам в колата,паля-1300 об.След около минута ги събори на 900.Няма пукане,няма глъхнене,няма никакви проблеми.Бръмчах я на обороти около 2мин.и тръгнах.След около 1 км.обърна на газ.На газ обаче не ми харесва как се държи.Има едно лашкане около2000 об. и тъпче като я намачкам.Имам чувството,че беднее.Утре профилактика.
Това с газта и лашкането го имам и аз но на малко по-ниски обороти... Незнам колко седмици вече неможе да го оправя! Редом с това разхода ми стремглаво върви нагоре а теч няма никъде!
Това с газта и лашкането го имам и аз но на малко по-ниски обороти... Незнам колко седмици вече неможе да го оправя! Редом с това разхода ми стремглаво върви нагоре а теч няма никъде!
И моя със сигурност е нагоре.Много бързо ми гаснат лампите.Утре ще я боря
Furious 155
17-12-2013, 10:29
Огледай въздуховодите на двигателя - на нещо такова прилича проблема - въздух неотчетен от афм-а.
mimouzunov
17-12-2013, 15:04
Огледай въздуховодите на двигателя - на нещо такова прилича проблема - въздух неотчетен от афм-а.
Въздуховодите за на 120% наред.. нали повечето са свалени от турбо кола и са проверени няколко пъти + тия гумени чудеса дето свързват двете половинки на колектора и тн....
На бензин е бетон, работата на газ се инати!
(сега за по-евтино си я карам на бензин :oops: )
Furious 155
17-12-2013, 19:43
Въздуховодите за на 120% наред.. нали повечето са свалени от турбо кола и са проверени няколко пъти + тия гумени чудеса дето свързват двете половинки на колектора и тн....
На бензин е бетон, работата на газ се инати!
(сега за по-евтино си я карам на бензин :oops: )
Аз за kendo казвам... при теб, е друга бирата, вероятно.
аа наздраве малко вееее
аз такива проблеми а дръпъм въздух неАМ:drunk:
Mirooo86
17-12-2013, 21:24
Здравейте СПЕШНО търся човек от София със собствен превоз,който може да прави компютърна диагностика на Alfa romeo Crosswagon q4 и обстоен преглед на колата.Плануваната дата за оглед на 3 автомобила в София е 19.12.2013г. срещу заплащане от моя страна.Благодаря предварително :):rosso_spider:
mimouzunov
17-12-2013, 22:06
Аз за kendo казвам... при теб, е друга бирата, вероятно.
При мен е проблем самата газова!
Здравейте СПЕШНО търся човек от София със собствен превоз,който може да прави компютърна диагностика на Alfa romeo Crosswagon q4 и обстоен преглед на колата.Плануваната дата за оглед на 3 автомобила в София е 19.12.2013г. срещу заплащане от моя страна.Благодаря предварително :):rosso_spider:
Влезни в раздела клубни сервизи......попитай майстораните имат телефони...и кой ти откликне...си ти....бих ти прпоръчал...ама ще наскочат некви разбирачи дето не ми се спори с тях.....дай на л.с.
---------- Post added at 23:14 ---------- Previous post was at 23:12 ----------
аа наздраве малко вееее
аз такива проблеми а дръпъм въздух неАМ:drunk:
:)))...тия пият кока кола....няма да те разберат:drunk:
Изместих газовия инжекцион от ГТВ-то на 155цата - резултатът:
ГТВ-то тръгна много добре на бензин - по рязко стана и по чуствителна е газта.
155цата се спъна на бензин, не върви като преди така.
Същия проблем имам и аз - с много малко газ на ниска предавка (2ра или 3та) между 1500 и 2500 оборота има едно придърпване. Хелп!
reloading
18-12-2013, 11:27
Изместих газовия инжекцион от ГТВ-то на 155цата - резултатът:
ГТВ-то тръгна много добре на бензин - по рязко стана и по чуствителна е газта.
155цата се спъна на бензин, не върви като преди така.
Същия проблем имам и аз - с много малко газ на ниска предавка (2ра или 3та) между 1500 и 2500 оборота има едно придърпване. Хелп!
а сутрин на бензин има ли проблеми? преди да загрее?
don_pepone
18-12-2013, 11:37
:grandpa: Alfa +gas =проблеми и компромиси.
Аз карах еднаседмица само на бензин и да ви кяжа след 3тия ден като се адаптира компа напълно, сутрин пали перфектно, няма колебание в обороти,няма глъхнене като и подам газ, и Вървежа няма нищо общо с това като караш на газ и превключиш за малко на бенз. В моментаа си я карам на бенз в града и само на дъдъг път върви на Газ?
Scrapera
18-12-2013, 12:10
Абсолютно вярно! Защо се спъват така на бензин не мога да разбера, ама е доста кофти това.
reloading
18-12-2013, 12:29
замервал съм си колата с хонда сивик 1.5 витек. (или еко тек) не я знам ква е 115к.с. На бензин я сцепвам от всякъде. На газ нещата са други... бие ме той.
Scrapera
18-12-2013, 12:51
Умира си колицата от газта, безспорно. С всички емулатори и чек*й като покарам 500км на газ после на бензин върви съвсем малко повече от колкото на газ. Ако карам само на бензин по-дълго време като се адаптира ускорението е доста по-добро, полудява след 5000об., нищо общо. Икономията-майка на мизерията. :frown:
mimouzunov
18-12-2013, 14:33
Когато двигателя работи на газ ако системата е настроена коректно и всичко е в норма то бензиновия компютър няма какво да променя по смесите (нямате проблеми никакви)!!!
Когато газовата система (газов инжекцион или класическа) е настроена калпаво и двигателя работи на газ, се налага бензиновия компютър също да се намесва като променя инжекторното време на бензиновите дюзи (защото бензиновия компютър незнае че имате газова)
Незнам за какви адаптации говорите ако имате в колите си "старите" компютри... Тая електроника си следи показанията на всичките датчици и спрямо тях си гласи смеси запалване и тн като това го прави постоянно докато работи двигателя а не 1 път в годината...
Scrapera
18-12-2013, 18:14
Заповядай да ти покажа с обикновената газ как работи колата на бензин, след примерно 700км на газ. В никакъв случай не може да вдигнеш повече от 20-30-км на равен път, най-много да изгори някое бутало от бедна смес. Нека и е стар компютъра, това е факт. На всичкото отгоре пука в колектора. Нищо не може да и помогне освен рестарт. Проблема го реших с ламбда сонда емулатор.
Проблемите като караш на газ са много......не съм специалист, но най елементарното е разлика в октана на горивото, анолпгично температурата на изгаряне....и от там най елементарните проблеми....трябва да използваш различни свещи с определено топлино число в зависимост на какво гориво караш....различни ламбди сонда и т.н.....няма такъв филм....сменяш осем свещи , като сменяш горивото, сонда,настройкии, да не говоря за топлини датчици т.н....баси....
---------- Post added at 18:22 ---------- Previous post was at 18:15 ----------[COLOR="Silver"]
---------- Post added at 18:28 ---------- Previous post was at 18:22 ----------
Днес в центъра на ул. Лавале в отсечката м/у ул. Позитано и бул. Стамболиски съзрях уникална 155-ца..толкова автентична и запазена все едно сега излиза от шоурума....а си мислех, че моята е що годе запазена...жалко, че нямах време да я разгледам....
Ако е на някой от форума Евала, ама нада ли....
Проблемите като караш на газ са много......не съм специалист, но най елементарното е разлика в октана на горивото, анолпгично температурата на изгаряне....и от там най елементарните проблеми....трябва да използваш различни свещи с определено топлино число в зависимост на какво гориво караш....различни ламбди сонда и т.н.....няма такъв филм....сменяш осем свещи , като сменяш горивото, сонда,настройкии, да не говоря за топлини датчици т.н....баси....
---------- Post added at 18:22 ---------- Previous post was at 18:15 ----------[COLOR="Silver"]
---------- Post added at 18:28 ---------- Previous post was at 18:22 ----------
Днес в центъра на ул. Лавале в отсечката м/у ул. Позитано и бул. Стамболиски съзрях уникална 155-ца..толкова автентична и запазена все едно сега излиза от шоурума....а си мислех, че моята е що годе запазена...жалко, че нямах време да я разгледам....
Ако е на някой от форума Евала, ама нада ли....
Що бе Деди, във форума ни няма ли запазени 155ци?
а сутрин на бензин има ли проблеми? преди да загрее?
Не, всичко друго е ОК.
Направи ми впечатление, че преди когато газовото беше на ГТВ-то когато го настъпвам пуска и бензин, а сега на 155цата независимо колко гас и давам си стои само на газчица.
Що бе Деди, във форума ни няма ли запазени 155ци?
Такава не бях виждал синко...всичко по нея.. от.... до заводско....жалко, че неможах да я снимам и огледам добре....
reloading
18-12-2013, 21:58
Сигурно е била моята :D
Сигурно е била моята :D
Сложи снимка за да съм сигурен....тази дет видях беше уникална.......
мойта си беше у нас начии си ...сънувал:grin:
Furious 155
18-12-2013, 22:59
Сложи снимка за да съм сигурен....тази дет видях беше уникална.......
Деде, намали пиенето през деня, че ти се привиждат чистак-бърсак 155-ци ;)
Майтапа настрана - следващия път задължително снимай!!!
Alfa User
19-12-2013, 22:41
Ми как да не сме неверници, като знаем как се поддържат 55-ците в скапаната БГ :(
А тва за снимането - сериозно - телефонче с хубава камерка, и си N:1 папарак :)
Абе я да задам отново един всеповтарящ се въпрос - на 155 с новото купе какво е нужно, за да се присадят предните дискове и апарати от 145 QV (284 с/у 257мм) ?
Изпадна ми изгодна оферта от готин колега от форума, и не се сдържах да взема комплекта, но сега стои на дневен ред проблема какво още трябва да сменя, или ще мина леко?
digitalundgrd
19-12-2013, 22:51
"Големите" шенкели от 146ти,145 куве или 155 2.0 16в. И май че по-малки джанти от 15ки няма да могат да влизат вече.
mimouzunov
19-12-2013, 22:51
И аз имам запитване!!!
Някои разполага ли с някакви данни за дебитомера на 8 клапановите!?
Моя вече се предаде и благодарение на Тренди имам един под ръка за тестове, но за съжаление и тои е разбъзикан леко!!!
Интересувам се какво напрежение трябва да подава на празен ход, на различни обороти и тн.
Абе всичко е добре дошло!
ivangenchev
20-12-2013, 11:08
Това казва аутодата-та само дето е за 164 понеже няма тази секция за 155. А до колкото помня при 2000 об. напрежението във въпросният пин трябва да е около 2 волта, но това е по спомен.
don_pepone
20-12-2013, 12:00
На празен ход ,при загрял мотор трябва да е към 0.9 в. , при 3000об , около 2.1в. а при пълна газ над 4в.(4.2-4.4)
Ако имаш фиат екускан си виж ламбда адаптацията,ако сместа е ок, адаптацията ще се върти втесни граници около 0 ;)
mimouzunov
20-12-2013, 21:46
Това казва аутодата-та само дето е за 164 понеже няма тази секция за 155. А до колкото помня при 2000 об. напрежението във въпросният пин трябва да е около 2 волта, но това е по спомен.
Това е прекалено груб ориенир, иначе да знам за номера с 164-ката в аутодатата (има и връзването на компютъра)
---------- Post added at 21:46 ---------- Previous post was at 21:44 ----------
На празен ход ,при загрял мотор трябва да е към 0.9 в. , при 3000об , около 2.1в. а при пълна газ над 4в.(4.2-4.4)
Ако имаш фиат екускан си виж ламбда адаптацията,ако сместа е ок, адаптацията ще се върти втесни граници около 0 ;)
С доста ровене се сдобих с инфо... А след като имах на разположение моя дебитомер и още един от Тренди се хванах днес и мисля че съм постигнал нещо... (ползвана литература http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=323621 http://audi-faq.ru/ing/digifant/rash/ )
Има и друго интересно... От снимките се вижда конструктивна разлика м-у двата уш еднакви дебитомера, единия има 2 а другия 3 "перца" които контактуват в резисторния слои... По съпротивление обаче са изключително близки двете плочки...
В момента и двата дебитомера са "презацепени" за да контактуват на здрава площ по резисторния слои...Пружината на единия беше умишлено разхлабена (някои е въртял) като и това се коригира сравнително лесно (благодарение на една електронна везна)!
Струва ми се,че моя кош пак духна гарнитурката...писна ми дедовия :(
mimouzunov
21-12-2013, 22:30
Струва ми се,че моя кош пак духна гарнитурката...писна ми дедовия :(
Е споко де... Аз за един месец два пъти отварях и сменях гарнитури!
Колеги, имам един въпрос. Тия дни ще сменям кранчето на парното, обаче ми се ще да сваля и радиаторчето да го огледам и евентуално да го промия. В пдф-ите като гледах, пише, че за да се извади радиаторчето, трябва да се свали цялата средна конзола, жабката и след това да се развият болтовете, държащи целия климатик, вкл и таблото с бушоните и целия климатик да се смъкне малко надолу. Тогава излизало радиаторчето. Въпросът ми е-може ли да излезе без да се прави всичко това. С една дума-сега както съм развил страничните пластмаси имам перфектна видимост към радиаторчето, ще може ли да излезе или ще опре някъде в педалите?
Е споко де... Аз за един месец два пъти отварях и сменях гарнитури!
Е при тебе поне се знае защо е духнала..при мен симптомите са
1.Веднага след запалване 'студена' излиза пара от разширителния съд
2.Парното е много слабо
3.Когато колата е работила и се отвърти капачката на казанчето излиза доста въздух под налягане а от долу се виждат и мехурчета но след 3-4сек изчезват
4.От маркучлето от дросела когато е на обороти почти не изкарва антифриз,със малко газ плюва нещо зорлем на пресекулки
.......и те тека
Е при тебе поне се знае защо е духнала..при мен симптомите са
1.Веднага след запалване 'студена' излиза пара от разширителния съд
2.Парното е много слабо
3.Когато колата е работила и се отвърти капачката на казанчето излиза доста въздух под налягане а от долу се виждат и мехурчета но след 3-4сек изчезват
4.От маркучлето от дросела когато е на обороти почти не изкарва антифриз,със малко газ плюва нещо зорлем на пресекулки
.......и те тека
Я виж водната помпа.....може там да е проблема!
reloading
23-12-2013, 19:22
Колеги, имам един въпрос. Тия дни ще сменям кранчето на парното, обаче ми се ще да сваля и радиаторчето да го огледам и евентуално да го промия. В пдф-ите като гледах, пише, че за да се извади радиаторчето, трябва да се свали цялата средна конзола, жабката и след това да се развият болтовете, държащи целия климатик, вкл и таблото с бушоните и целия климатик да се смъкне малко надолу. Тогава излизало радиаторчето. Въпросът ми е-може ли да излезе без да се прави всичко това. С една дума-сега както съм развил страничните пластмаси имам перфектна видимост към радиаторчето, ще може ли да излезе или ще опре някъде в педалите?
Не колега има малко по-лесен начин. парното и като цяло кранчето е от лявата страна.До педала на газта. Крие се под 2 кори. Сваляш ги и виждаш 2та мъркуча. От тука има лека тегавата работа. трябва широк съд в който да изтече около 1л. течност. преди това хубаво покрии навсякъде под педалите с найлони. Така след това откачаш горния мъркуч за да изтече антифриза. Долния където е крана се държи от една машинка която регулира крана. Отзад се държи с прожина. Хубаво е машината да я свалиш на нея отгоре имаш 6 болта 3 са за да я разглобиш на основни части и 3 за да падне цяла :) (това горазбрах след като я пръснах и загубих 1 час да я напасна) Развърти болтовете който са с обикновенна глава а не тези който са тип звезда. От там пада крана със другия мъркул. Радиатора се държи само на 2 болта + тоя машинка от горе в дясно. Радиатора се вади доста тегаво и пипкаво. При мен трябваше да сваля и бушоните за да излезе. Като цяло има много работи дето пречат. Надявам се да съм ти помогнал. Ако имаш още някакво питане може и на телефон да ме питаш, че сега по празниците не влизам много. 0879191075
п.с. Снимай как е разположена машинката за да не се чудиш после как беше. И то зад трябва да влязат хубаво едни лостчета.
Я виж водната помпа.....може там да е проблема!
Едва ли
Не колега има малко по-лесен начин. парното и като цяло кранчето е от лявата страна.До педала на газта. Крие се под 2 кори. Сваляш ги и виждаш 2та мъркуча. От тука има лека тегавата работа. трябва широк съд в който да изтече около 1л. течност. преди това хубаво покрии навсякъде под педалите с найлони. Така след това откачаш горния мъркуч за да изтече антифриза. Долния където е крана се държи от една машинка която регулира крана. Отзад се държи с прожина. Хубаво е машината да я свалиш на нея отгоре имаш 6 болта 3 са за да я разглобиш на основни части и 3 за да падне цяла :) (това горазбрах след като я пръснах и загубих 1 час да я напасна) Развърти болтовете който са с обикновенна глава а не тези който са тип звезда. От там пада крана със другия мъркул. Радиатора се държи само на 2 болта + тоя машинка от горе в дясно. Радиатора се вади доста тегаво и пипкаво. При мен трябваше да сваля и бушоните за да излезе. Като цяло има много работи дето пречат. Надявам се да съм ти помогнал. Ако имаш още някакво питане може и на телефон да ме питаш, че сега по празниците не влизам много. 0879191075
п.с. Снимай как е разположена машинката за да не се чудиш после как беше. И то зад трябва да влязат хубаво едни лостчета.
Благодаря ти за подробния отговор, колега. Кранчето успях да го сменя почти без перипетии, изненада ме уплътнението-новото се оказа с външен диаметър колкото вътрешния на старото. След малко двоумене и като се подсетих, че тия кранчета са само една марка за нашите коли и няма как да съм взел грешно, стигнах до извода, че трябва да се разпъне и в крайна сметка си влезе на мястото. Радиаторчето засега не съм го вадил, май ще чакам по-топли времена
Весело изкарване на празниците! Бъдете Живи и Здрави!.
don_pepone
24-12-2013, 10:59
HO HO HOOO MERRY CHRISTMAS :big_beer:
Аве да е*а... всички 155ци ли им хлопати скърцат пластмасите вътре? Направо вече досадно ми става...
ivopetrov_1982
24-12-2013, 12:24
Аве да е*а... всички 155ци ли им хлопати скърцат пластмасите вътре? Направо вече досадно ми става...
свиквай:bg:
Не на всички-на някои тракат освен това :D :D :D
radostin_ivanov
24-12-2013, 13:26
А решението е слагаш си музика и усилваш.
pe6kata212
24-12-2013, 17:05
Или си купуваш една торба щипки, силикон и едно рошаво тиксо, разглобяваш целият салон и оправяш всички контактни повърхности и изпочупени закрепващи елементи, и колата става тихичка от към тропания и скърцания.
Моята нямаше никакви шумове преди един Пасат 4 да си отвори еърбеците в нея....... мир на ръждата й
Предишната ми 155ца я взех нов внос. Първите 10хил км. нямаше ГРАМ скърцане....След това сложих спортните амортисьори и нещата рязко започнаха да се влошават..още 10хил. с леко поскърцване ииии после цял оркестър :)
Сегашната си скърца и тропа от самото начало :):gayfight::gayfight:
Баси....само мойта ли не скърца :shock:
reloading
24-12-2013, 18:17
и мойта ама след като я поолепих и е тихичка...
рошаво тиксо,
Какво е това рошаво тиксо?
pe6kata212
24-12-2013, 18:51
Какво е това рошаво тиксо?
Плетено текстилно бандажно тиксо, има го в по заредените магазини за авто части.
Плетено текстилно бандажно тиксо, има го в по заредените магазини за авто части.
аа ясно ;)
а моделите след 95та имат ли го този проблем?
п.с. Весела Коледа на всички 155 тифози :)
reloading
25-12-2013, 13:46
да те са еднакви :)
Весели празници
Alfa User
25-12-2013, 14:29
Весела Коледа, сектаааа!
Да сте живи и здрави, много късмет и щастие!!! :cheers:
firedragon
25-12-2013, 16:42
Весела Коледа!
весела коледа и от мен колеги.
dimitar 699
25-12-2013, 20:38
Весела Коледа! :)
Маниаци има ли разлика в крайните гърнета на 8v и 16v? Гледам в алфисти.нет има няколко варианта за раьличните версии. ..мисълта ми е дали на 8 клапановите ще стане някакво универсално защото на 16ките са некви извити на една страна...
ето ги двата варианта като пъврия го дават за 8кл втория за 16
Всичко става с преправяне....важно е диаметъра на входящата тръба да отговаря на този на генерацията или да е по голям....
някой затъмнявал ли е фаровете? мисля утре като слагам ксенона да взема да ги пръсна отвътре рефлектора, но само долу като на 156 гта както са... ама никъде в нета не видях по този начин затъмнени
reloading
28-12-2013, 19:19
http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=74047&page=3
виж тук как съм ги направил...
Всъщност ти си затъмнил само част от рефлектора. Аз вчера свалих мойте фарове, разглобих ги до последното винтче дето се вика с цел да ги изчистя и да им раздвижа механизмите за настройването. Изчистването има поразителен ефект-най-вече лупата на късите беше станала просто непрозрачна. Рефлекторът наистина е доста чувствителен и покритието му пада бързо. Аз го измих с малко меглио, което веднага изплакнах и после с дестилирана вода изплакнах. Ако обаче някой го е страх да не прецака рефлектора, може е да не го мие-само лупата да измие пак е файда. То с тия рефлектори е нито така нито иначе-ако ги измие човек само с вода може да станат на петна, щото все пак има прах по тях, който само от водата не може да падне, а само се разкалва. Тия петна не може да се търкат, щото пада покритието. Аз на едно място с хартия (тоалетна :D) тръкнах и станаха драскотинки. Истината е, че са си за рециклиране тези рефлектори.
Furious 155
30-12-2013, 23:09
някой затъмнявал ли е фаровете? мисля утре като слагам ксенона да взема да ги пръсна отвътре рефлектора, но само долу като на 156 гта както са... ама никъде в нета не видях по този начин затъмнени
Разбирам че търсите 155-цата на всеки да стане уникална, НО определно не съветвам никой да затъмнява фарове, стопове, мигачи и т.н.
vaklinator
31-12-2013, 09:31
Разбирам че търсите 155-цата на всеки да стане уникална, НО определно не съветвам никой да затъмнява фарове, стопове, мигачи и т.н.
Прав си :go:
reloading
31-12-2013, 17:56
При моите смея да твърдя че няма разлика от Оригинални и от сега. Разликата е дали ти харесва така или не. Моите ми харесват. Мигачите отпред съм ги разлепил и стъклото от пред не е пипано. Само от края където се лепи. От вътре съм махнал жълтата пластмаса за да светят в бяло и съм боядисал. Ефекта е ако се гледа от пред стой черно. иначе няма промяна в силата на светлината. стоповете не съм ги пипал. И не мисля :)
п.с. На пролет съм решил след като си взема втората кола. Да я правя с черни пластмаси от вътре и евентуално да сменя салона, което ще е най- трудната част.
Имам и 1 въпрос, който ми е интересно дали може да ми помогнете.
Когато почна да сменям пластмасите от вътре искам да сменя и мокета ( който е сив) със черен. Вариантите са 2, да си купя 2ра ръка или да го боядисам. Надежден ли е 2рия вариант с боята?
don_pepone
01-01-2014, 16:21
Пичове има ли някой от Габрово,който да е в час с дизеларките ,че да погледне една кола :)
Пичове има ли някой от Габрово,който да е в час с дизеларките ,че да погледне една кола :)
Питах една позната от Габрово, каза, че ще разпита, ама кога ще ми отговори, не знам. Дано да не е спешно. Преди няколко месеца ходихме в Габрово да вземаме двигател от една морга, ако намеря координатите на тоя пич от моргата, евентуално той може да те пренасочи към майстор. Самият той караше някаква дизелова Е класа наточена, тъй че предполагам че ги знае. Ще ти пиша при първа възможност.
Значи, това е моргата, в която ходихме:
http://www.avtomorga-e30.info/?page_id=2
За съжаление, не си спомням как се казва там момчето, с което говорихме. Ама си мисля, че там могат да ви насочат към майстор.
Та аз целите празници си бях на Севлиево. Сигурно 5пъти ходих до Габрово...Що не дрънна един тел. преди нова година и без това се разбих от лежане :D:D:D
Което ми напомня, че забравих да честитя новата година и коледата на всички колеги тук. Много сбъднати мечти желая на всички:)
don_pepone
01-01-2014, 21:07
Хххааа споко ,не ми е спешно. Така или иначе първо ще огледаме няколко из Варна,а тази е като резервен вариант,просто исках да я види някой,преди да съм навъртял 300км и да се окаже напразно :)
ivopetrov_1982
02-01-2014, 15:14
има ли някой от вас който се занимава със ксенони?решил съм да слагам ксенон но не знам към коя марка да се насоча:???: а и нищо не разбирам от тях де:busted_cop:
reloading
02-01-2014, 15:27
Иво, к'ъвто и да е ксенона 35W , гледай да не е над 6000к. горе долу около 50лв комплекта. Всичките са китайски :)
ivopetrov_1982
02-01-2014, 15:47
Иво, к'ъвто и да е ксенона 35W , гледай да не е над 6000к. горе долу около 50лв комплекта. Всичките са китайски :)
а какво е това 6000к? че нещо не вдевам:new_Eyecrazy:
а какво е това 6000к? че нещо не вдевам:new_Eyecrazy:
Ако не се лъжа Бяла Светлина със Син отенък.
Аз и габаритните крушки ги смених със Филипс Т10 6000К. Много силно светят.
endeavour
02-01-2014, 18:51
Ако искаш да виждаш, слагай 4300 келвина (топлобяла светлина с жълтеникав цвят) или максимум 5000 (бяла светлина) ... Оттам нагоре си е гъзария с тия синьо-виолетови лампи, но за сметка на видимостта. Ако умираш да си синкав или виолетов, слагай 55-ватов. Това си е лично мое мнение на база опит :-D
Наистина жълтата светлина е по-добра. Аз пък забелязах, че габаритите са стопили рефлекторите в зоната над самия габарит. Ще им се невиди и полицаите, дето ни карат да караме постоянно на фарове
don_pepone
02-01-2014, 20:45
Наистина жълтата светлина е по-добра. Аз пък забелязах, че габаритите са стопили рефлекторите в зоната над самия габарит. Ще им се невиди и полицаите, дето ни карат да караме постоянно на фарове
Слагай диодни габарити ;) и си реши проблема
А за колегата по-горе.. според мен няма голяма разлика в видимистта между 4500 и 5000 и 6000 калвина,просто въпрос на вкус. единственно при мъгла , по-топлата светлина щее по-добра иначе при нормална тъмнина, неби казал :) пак лично мнение
ivopetrov_1982
02-01-2014, 20:56
искам светлината да бяла и леко да синее:horror: а не да супер синьо и да изкарвам очите на хората:grandpa:
don_pepone
02-01-2014, 21:02
5500-6000 аз съм с 6к калвина и ми е ок
искам светлината да бяла и леко да синее:horror: а не да супер синьо и да изкарвам очите на хората:grandpa:
Значи 6к
digitalundgrd
02-01-2014, 23:44
Лично съм карал с 6000 и 5000 на един и същ автомобил. 6000к определено синее трябваше ми известно време да свикна с цвета на пътя с тези крушки. Докато ксенонови крушки 5000к правят пред теб пътя бял. С 5000 видимостта нощем/на мокро беше доста по-добра и не дразни очите.
Scrapera
03-01-2014, 00:44
5000к е перфектен, няма да сбъркате с него, но нагоре стават опасни, не би си сложил никога 6000 например. 4300к също е супер, на Алфа 166 фабрично е такъв.
Мен пък 6000 най ми харесва. едно такова студено бяло и успокояващо :)
Тая кола ме съсипа...само ядове,радиатора цъка като пръскалка у лозе :D
Има ли начин 155 да мине от 4х98 на 5х98 и ако да какъв е той? :)
AnastasKOSTOV-REX
03-01-2014, 22:08
Лесно е.
Отпред главини от ГТВ (лагерите са еднакви).
Отзад лагер главини от ГТВ.
thecleaner
04-01-2014, 01:15
Има ли начин 155 да мине от 4х98 на 5х98 и ако да какъв е той? :)
Заради това ли питаш :)
http://www.ebay.co.uk/itm/Alfa-Romeo-GTV-Drilled-Grooved-Discs-Calipers-/181294034975?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2a35f7701f
Linkestis
04-01-2014, 12:41
5000к е перфектен, няма да сбъркате с него, но нагоре стават опасни, не би си сложил никога 6000 например. 4300к също е супер, на Алфа 166 фабрично е такъв.
Абсолютно вярно.6000 келвина си е детска гъзарийка за в града.5000 келвина е добре но 4300 е перфектния избор за видимост и т.н.
Мен пък 6000 най ми харесва. едно такова студено бяло и успокояващо :)
Студено бяло и успокояващо?
Аз изхвърлих няколко комплекта 6000к + един заводски сложен уж, и не съм виждал да е бяла светлината!??!?!
Колеги, помагайте, трябват ми о-пръстенчетата за бързите връзки на маркучите от и към бензиновата помпа, дето са отгоре над резервоара, че мойте се изпокъсаха и пускат по малко бензин. Ако някой ги има да свирка, че намирането им по магазините е невъзможно май. Или ако знае някой от къде мога да си ги намеря, ще съм много благодарен :)
firedragon
04-01-2014, 17:57
По магазините за хидравлична техника имат всякакви размери маслоустойчиви о-пръстени. Ако не си изхвърлил старите премери ги и си вземи нови.
По магазините за хидравлична техника имат всякакви размери маслоустойчиви о-пръстени. Ако не си изхвърлил старите премери ги и си вземи нови.
абе аз размера им го знам горе-долу (нямам шублер, меря с един френски ключ, разграфен :blush: ). Размерът е 10x15 mm. Въпросът е дали ще са наистина устойчиви на бензина, щото съм си патил много от такива уж-устойчиви маркучи.
firedragon
04-01-2014, 18:19
абе аз размера им го знам горе-долу (нямам шублер, меря с един френски ключ, разграфен :blush: ). Размерът е 10x15 mm. Въпросът е дали ще са наистина устойчиви на бензина, щото съм си патил много от такива уж-устойчиви маркучи.
Преди няколко години и аз така бях го закъсал на 33-ката, само дето там бяха на дюзите о-пръстените. Взех си от магазин за хидравлична техника и нямаше проблем,нито се разпаднаха,нито станаха по-големи.
Аа, добре, това вече ме успокоява-питай патило, не питай старило, дето се вика. Благодаря ти, колега! :)
Обади се ако не намериш.Мисля,че имам
Обади се ако не намериш.Мисля,че имам
Мерси, колега, както винаги се отзоваваш. Ще потърся нови, ако не намеря, ще ти пиша. Обнадежден съм, сега гледам в сайта на AXм има o-пръстени за инжекторите и така като ги гледам май са същите. Че не са и скъпи.
don_pepone
04-01-2014, 23:01
Взимай твоите в ръка и намери голя ммагазин за лагери и семеринги ,там ще имат.
П.С. Аз като исках да си ревизирам масленият обтегач на ангренажа,че сълзеше, ми казаха едни цени за комплект (оргиналдъ) между 60 и 110 лв зависи от марката. А в тоя комплект има няколко гумички,един О-пръстен и един семеринг,които в такъв магазин ги взех за 5лв всичките и така вече 3 години някаде си карам ;)
Взимай твоите в ръка и намери голя ммагазин за лагери и семеринги ,там ще имат.
П.С. Аз като исках да си ревизирам масленият обтегач на ангренажа,че сълзеше, ми казаха едни цени за комплект (оргиналдъ) между 60 и 110 лв зависи от марката. А в тоя комплект има няколко гумички,един О-пръстен и един семеринг,които в такъв магазин ги взех за 5лв всичките и така вече 3 години някаде си карам ;)
Между другото днеска един познат ми каза същото-за магазин за лагери и даже ми каза къде имало, но не работи. Това също е вариант. Ее, значи ще се реши проблемът.
mimouzunov
05-01-2014, 00:09
Мерси, колега, както винаги се отзоваваш. Ще потърся нови, ако не намеря, ще ти пиша. Обнадежден съм, сега гледам в сайта на AXм има o-пръстени за инжекторите и така като ги гледам май са същите. Че не са и скъпи.
Скоро купувах О пръстени за дюзи... Тия дето ги взех са една идея по-малки на диаметър от оригиналните!!!
Не тече бензин, но се крепи на магия в момента положението!!! Бъди изключително прецизен и гледаи да са еднакви старите и новите!!!
Скоро купувах О пръстени за дюзи... Тия дето ги взех са една идея по-малки на диаметър от оригиналните!!!
Не тече бензин, но се крепи на магия в момента положението!!! Бъди изключително прецизен и гледаи да са еднакви старите и новите!!!
Благодаря за инфото, колега. А откъде ги купува, ако не е тайна?
reloading
06-01-2014, 11:12
Колеги, каретата чуват ли се на право като караш? Защото знам, че само в завой се чува. Имам някакъв шум от 2-3 дни (не съм я карал от тогава, че е в бокса за други р работи) Звукът е само когато е на скорост.
mimouzunov
06-01-2014, 15:42
Благодаря за инфото, колега. А откъде ги купува, ако не е тайна?
Евро 07.... ремонтен комплект за дюза 7-8лв за брои
radostin_ivanov
06-01-2014, 18:30
Колеги, каретата чуват ли се на право като караш? Защото знам, че само в завой се чува. Имам някакъв шум от 2-3 дни (не съм я карал от тогава, че е в бокса за други р работи) Звукът е само когато е на скорост.
Вътрешно каре се чува като караш на право.
reloading
06-01-2014, 19:53
Утре ще се разглоби майстора вика, че е външно. И все пак ще мина с малко първо помислих, че е от скоростите :)
nicola 59
08-01-2014, 00:11
Здравеите колеги ,малко инфо ,скъпо инфо ,но все пак е нещо.Значи понеже алфата ,преди няколко дни претърпя лека катастрофа,по точно лек удар,и в последствие се спука предната броня,и аз от своя страна трееше да обикола да си намеря броня.По време на тази обиколка,по моргите ,за броня се натъкнах на броня от 155 с пръскачки на фаровете.не я взех понеже е с пръскачи ,ма ако на някои колега му трее пръскачки ,знаем каде ги има.На бронята и поискаха 50 евро ,ма с пазарлък ще я даде за 30 евро,ако се пита само за пръскачките не се знае дали ще ги даде ,само тях или ще каже ,че дава цялата броня.Но може да се пита,тука става дума не за търговия ,а ако на някои колега му са нужни,понеже нямат намиране,да каже и аз тогава ще се правя на циганин,и ще се опитам да ги взема .
digitalundgrd
08-01-2014, 00:37
Утре ще се разглоби майстора вика, че е външно. И все пак ще мина с малко първо помислих, че е от скоростите :)
Вътрешно каре 99%. Колкото повече газ даваш, толкова повече чука нали? Ако закрепиш на равна газ почти изчезва? А по инерция няма никакви звуци?
Furious 155
08-01-2014, 01:04
Вътрешно каре 99%. Колкото повече газ даваш, толкова повече чука нали? Ако закрепиш на равна газ почти изчезва? А по инерция няма никакви звуци?
При мен вътрешни карета като съм сменял, винаги са тропали на каране с равномерна газ на 3-4-5-та предавка. Ако даваш газ, изчезва и ако отнемеш пак изчезва...
На бронята и поискаха 50 евро ,ма с пазарлък ще я даде за 30 евро,ако се пита само за пръскачките не се знае дали ще ги даде ,само тях или ще каже ,че дава цялата броня.Но може да се пита,тука става дума не за търговия ,а ако на някои колега му са нужни,понеже нямат намиране,да каже и аз тогава ще се правя на циганин,и ще се опитам да ги взема .
На мен ми трябва дясна пръскалка само че май не се свалят отделно, при мен са чупени и лепени
Може и цялата броня ако е същия цвят 492 син металик
nicola 59
08-01-2014, 01:39
На мен ми трябва дясна пръскалка само че май не се свалят отделно, при мен са чупени и лепени
Може и цялата броня ако е същия цвят 492 син металик
Утре съм при маистора да сменяваме бронята,ма другиден ще ида да питам,и ще ти кажа.
Друго нещо на което се натъкнах днес,е че в една морга видях и 2 алфи 155 1.8 16к ,които са били на полицията.То лошо няма ,че куките на времето са карали 155,ма интересното е че на тези коли ,въздушния филтър,не взима въздух ,както при мене с едно гумено коляно зад фара,и един дълъг пластмасов нахуиник над радиатора,а имат доста сложна система от извивки,и вземат въздух от под бронята.Та питам понеже тези коли са 96 или 97 година ,и са така,или е нещо специялно понеже са за куките.Че ако не е въпрос на година ,то трее да отида и да обърна повече внимание,понеже може да се окаже и нещо интересно.
ivopetrov_1982
08-01-2014, 08:37
Утре съм при маистора да сменяваме бронята,ма другиден ще ида да питам,и ще ти кажа.
Друго нещо на което се натъкнах днес,е че в една морга видях и 2 алфи 155 1.8 16к ,които са били на полицията.То лошо няма ,че куките на времето са карали 155,ма интересното е че на тези коли ,въздушния филтър,не взима въздух ,както при мене с едно гумено коляно зад фара,и един дълъг пластмасов нахуиник над радиатора,а имат доста сложна система от извивки,и вземат въздух от под бронята.Та питам понеже тези коли са 96 или 97 година ,и са така,или е нещо специялно понеже са за куките.Че ако не е въпрос на година ,то трее да отида и да обърна повече внимание,понеже може да се окаже и нещо интересно.
колега,от под бронята си смуче въздух:hmm: поне и моята така беше
Може би 16-клапановите смучат под бронята, а 8-клапановите с нахуйник. И аз не мога да схвана идеята на тоя нахуйник-според мене даже "благодарение" на него, колата смуче горещ въздух, щото това нещо се пада между радиатора и изходящия колектор. Аз мойто го махнах за експеримент и не знам дали си внушавам, ама сякаш колата диша по-добре.
На по-старите Алфи се вижда, че от кутията на въздушния филтър излизат два маркуча-единия смуче горещ въздух от над колекторите, а другия смуче студен въздух от през бронята някъде. Аз си го обяснявам, че в кутията на филтъра има някаква клапа-като запалиш смуче от колектора, за да загрее по-бързо, после обръща на студен въздух от през бронята. Ама това са теории само.
А за карабинерите някъде във форума пишеше, че карали без въздушен филтър :D
reloading
08-01-2014, 21:23
Колеги , случайно да знаете някой да продава рекаро салон за 155..?
don_pepone
08-01-2014, 21:52
Здравеите колеги ,малко инфо ,скъпо инфо ,но все пак е нещо.Значи понеже алфата ,преди няколко дни претърпя лека катастрофа,по точно лек удар,и в последствие се спука предната броня,и аз от своя страна трееше да обикола да си намеря броня.По време на тази обиколка,по моргите ,за броня се натъкнах на броня от 155 с пръскачки на фаровете.не я взех понеже е с пръскачи ,ма ако на някои колега му трее пръскачки ,знаем каде ги има.На бронята и поискаха 50 евро ,ма с пазарлък ще я даде за 30 евро,ако се пита само за пръскачките не се знае дали ще ги даде ,само тях или ще каже ,че дава цялата броня.Но може да се пита,тука става дума не за търговия ,а ако на някои колега му са нужни,понеже нямат намиране,да каже и аз тогава ще се правя на циганин,и ще се опитам да ги взема .
бацка ако уредиш 2 пръскачки ша черпя бира до напикаване :)
П.С свалят се само те отделно ,няма проблеми, проверявал съм ги моите,след като ми начупиха дюзичките по автомивките :(
nicola 59
08-01-2014, 22:02
колега,от под бронята си смуче въздух:hmm: поне и моята така беше
Твоята е 1.8 16к,на куките е същата,а моята е 2.0,и има нахуйник .
Може би 16-клапановите смучат под бронята, а 8-клапановите с нахуйник. И аз не мога да схвана идеята на тоя нахуйник-според мене даже "благодарение" на него, колата смуче горещ въздух, щото това нещо се пада между радиатора и изходящия колектор. Аз мойто го махнах за експеримент и не знам дали си внушавам, ама сякаш колата диша по-добре.
На по-старите Алфи се вижда, че от кутията на въздушния филтър излизат два маркуча-единия смуче горещ въздух от над колекторите, а другия смуче студен въздух от през бронята някъде. Аз си го обяснявам, че в кутията на филтъра има някаква клапа-като запалиш смуче от колектора, за да загрее по-бързо, после обръща на студен въздух от през бронята. Ама това са теории само.
А за карабинерите някъде във форума пишеше, че карали без въздушен филтър :D
Да колега ,ма моята кола е също 16к и е с нахуйник,та не е въпрос на клапани,значи.
Или по новите от моята ,значи взимат въздух под бронята,понеже моята е 95 година,или понеже е 2.0 ,за това е така.Сега трее се обадят и колегите с 2.0 16к,и ще разгадаем загатката.
don_pepone
08-01-2014, 22:32
Бях гледал на Dimicha как е напраено над радиатора.. ида си кажа не схванех къде е логиката предвид и това че в италия си е жега,как може да смуче и от там топло.
П.С. На шестака си има една тръба която излиза от кутията на фултъра по посока напред към фара и се извива надолу да смуче от решетката до халогена
Защо един 2.0 верижен може да бега в6 12в ? :whistle:
Защо един 2.0 верижен може да бега в6 12в ? :whistle:
....едва ли може да го бега ;)
....едва ли може да го бега ;)
Може....0-100... 120км. И това може да се дължи както на неумение на шофьора, защото разликата до 100км. не е толкова голяма, така и защото шестака не бил в топ кондиция :)
И тука и в алфа оунър са споменавали, че запазен 2.0 верижен може...
---------- Post added at 23:21 ---------- Previous post was at 23:17 ----------
Значи всичко опира до състоянието на мотора, като изключиме шофьора?
Хмм, може би опират нещата до скорости и точно напаснати предавателни числа. Ако е само до моторите, 2.5 е и по-мощен и с по-висок въртящ момент, който доколкото казват колегите е доста добре разпределен по отношение на оборотите. Не знам, ако са сток моторите и в добро състояние и двата, не вярвам да го бие. :calc: Иначе спарка има май по-висока относителна мощност на един литър работен обем. Ама Дон_Пепоне ще ни ореже тука с шестака и ще видите колко не върви
Ама 2.0-ката е с по-дълги скорости. :evilsmiley:
Ама 2.0-ката е с по-дълги скорости. :evilsmiley:
Еми може би точно там е проблемът-шестака има голям въртящ момент, който да не може да го използва ефективно, щото да му идват къси скоростите.
thecleaner
08-01-2014, 23:35
Еми може би точно там е проблемът-шестака има голям въртящ момент, който да не може да го използва ефективно, щото да му идват къси скоростите.
Ми аз не че разбирам много ама мисля, че по късите скорости са по-добре за ускорението, са вие ако кажете друго може и да сте прави.
Scrapera
08-01-2014, 23:54
Ако читава 2.0 8в бие читав шестак...
Проблема е в шофьора на шестака пичове. :devil:
Ми аз не че разбирам много ама мисля, че по късите скорости са по-добре за ускорението, са вие ако кажете друго може и да сте прави.
На 2.0, ако се сложат предавки като на в6, нещата сигурно ще загрубеят още повече.
Аз пък си мисля, че не винаги е така. Най-малкото-тука из форума съм чел, че хора, които са слагали кутия от 1.8 на 2.0 не получават по-добро ускорение, макар че кутията е по-къса. Един аматьорски хипотетичен пример-да предположим, че двигателят е достатъчно мощен да върти колелетата на директна предавка, т.е. един оборот на двигателя-един оборот на колелетата. Ако му сложиш редуцираща предавка, чрез която един оборот на колелетата се постига с два оборота на двигателя, ще ускори ли по-бързо. Ми няма да ускори, даже мисля, че ще ускори по-бавно, щото трябва да направи повече обороти за същото завъртане на колелата
Аз пък си мисля, че не винаги е така. Най-малкото-тука из форума съм чел, че хора, които са слагали кутия от 1.8 на 2.0 не получават по-добро ускорение, макар че кутията е по-къса. Един аматьорски хипотетичен пример-да предположим, че двигателят е достатъчно мощен да върти колелетата на директна предавка, т.е. един оборот на двигателя-един оборот на колелетата. Ако му сложиш редуцираща предавка, чрез която един оборот на колелетата се постига с два оборота на двигателя, ще ускори ли по-бързо. Ми няма да ускори, даже мисля, че ще ускори по-бавно, щото трябва да направи повече обороти за същото завъртане на колелата
Има логика, но не са чаак толкова големи разликите, а и е много възможно, тези, които са сложили скоростите от 1.8 да не са получили по-добро ускорение, заради буксуване, може би това е причината, в6 да не върви колкото 2.0-ка до 100..
Венци ви го каза...ама не четете :) до 100-120 може би ! След това филма свършва и то брутално особено в доускорения :pokey:
thecleaner
09-01-2014, 01:23
Ето интересно сравнение http://www.zeperfs.com/duel1-5.htm де юре зловещо еднакви коли по каталози, де факто аз досега 2,5 победил Qv не съм виждал, лошото е че читаво QV към момента не зная да има както и 2,5 освен може би на lan .
don_pepone
09-01-2014, 10:08
Интересно сеоформя пак спора...:prescription:
Единствен шанс за ку -ве има от място понеже е по леко и кат кажа шанс...до към 110 -20
Пискал съм се с 155-ца 2,0 16v и със 156-ца пак двойка....:shoot::Bolt: както е с фиат купе 2.0 20v (епа него го убих направо).
Както всички знаят за драг еважно съотношението килогр./ к.с. , защото моята кола тежи 1450кг празна +мен още 100.... , аз съм навит да се пробвамс ку ве, ама да минем през кантара даизравним килата и да го видя с едни двама човека въътре колко върви от място,а за скорост над 150 -160 няма какво да говорим камоли за магистрано каране ( то и не смеят да карат т.с. над 200 , че.... , както и да е -както е казано, където умалява 4 цилиндровия,там започва кефа с шестака)
thecleaner
09-01-2014, 10:28
Интересно сеоформя пак спора...:prescription:
Единствен шанс за ку -ве има от място понеже е по леко и кат кажа шанс...до към 110 -20
Пискал съм се с 155-ца 2,0 16v и със 156-ца пак двойка....:shoot::Bolt: както е с фиат купе 2.0 20v (епа него го убих направо).
Както всички знаят за драг еважно съотношението килогр./ к.с. , защото моята кола тежи 1450кг празна +мен още 100.... , аз съм навит да се пробвамс ку ве, ама да минем през кантара даизравним килата и да го видя с едни двама човека въътре колко върви от място,а за скорост над 150 -160 няма какво да говорим камоли за магистрано каране ( то и не смеят да карат т.с. над 200 , че.... , както и да е -както е казано, където умалява 4 цилиндровия,там започва кефа с шестака)
Това с килата иде малко нахално :) Инак за килата си Qv то е 9kg/ch a 55цата 8,8kg/ch пише си го.
don_pepone
09-01-2014, 13:21
Да ама 155 я водят 1370кг а не колкото е реално1450:cheers:, а защода е нахално,нали спорим кой мотор върви а не кой модел... при 200 кила разлика има значение.
Аз не веднъж съм казвал ,че съм готов да се пусна за сверка с всеки и също така си нося оригиналния чип в жабката за да е честно,стига и др кола да е стоковица се нареждаме от място до 400 m а после и до 200км/ч и става ясно
thecleaner
09-01-2014, 13:34
Да ама 155 я водят 1370кг а не колкото е реално1450:cheers:, а защода е нахално,нали спорим кой мотор върви а не кой модел... при 200 кола разлика има значение.
Аз не веднъж съм казваш че съю готов да се пусна за сверка с всеки и също така си нося оригиналния чип в жабката за да е честно,стига и др кола да е стоковица се нареждаме от място до 400 m а после и до 200км/ч и става ясно
В тоя вид замерки, се кара не да се изравняват кила и подобни, ти си с музики, газови бутилки с които колата нормално да е по-тежка ;) Реално и лесно е да закараш колата на най близкия драг, на Сливен да кажем, когато има драг и да се приключат чудениците върви или не върви твоята бегачка. Без да се сърдиш ма вървяща кола с газ не ми се връзва, освен това си толкова далече, че каквото и да кажеш за теб истина-за мен лъжа ;) Реално вярвам единствено на техника, време измервателна или диностенд. Дори да имаш желание да се пуснеш с QV едва ли ще се намери читаво да не кажа каквото и да е, защото я има 5-6 останали я не :)
don_pepone
09-01-2014, 14:36
Прав си за това, кой кво казал и какво е " истината е някъде там"
Аз не твърдя че моята е наай най, просто досега Т.спарк не ме е дърпал.
По-добре така: http://www.zeperfs.com/en/match1-5.htm, аз съм останал с впечатление, че 16в туин спарк върви до 3-та. Моя въпрос беше, колко върви 2.0 спрямо в6 при равни други условия, демек мотора колко засилва купето.
don_pepone
09-01-2014, 18:50
http://www.zeperfs.com/en/match5-749.htm :cheers:
Scrapera
09-01-2014, 21:38
Над 16 клапановия нямам наблюдения, ама 8 клапанов няма и да те дръпне. Просто гроздето (шестака) е кисело, щото е високо. :cheers:
nicola 59
09-01-2014, 23:02
По-добре така: http://www.zeperfs.com/en/match1-5.htm, аз съм останал с впечатление, че 16в туин спарк върви до 3-та. Моя въпрос беше, колко върви 2.0 спрямо в6 при равни други условия, демек мотора колко засилва купето.
Колега грешиш ,2.0 16к върви много ,ма след 3 та,то там е кефа на този мотор 170 на трета 200 на четвърта и 220 на 5 та ма за секунди,този мотор има само силен демараж.
Хайде и аз да се включа, понеже до скоро 155-цата беше 2.0 16V. Първото е, че скоростите на 2.0 изобщо не са по - дълги от на 2,5 12V. И при двата мотора на 140 km/h вървят с 4к оборота.
Второто е че 2.0 16V не може по никакъв начин да дръпне на 2,5. До втора може да го задържи и до толкова, нагоре мача свършва.
От днес пък съм вече със 6-степенна кутия от 156-ца 2,5 и за сега впечатленията ми са, че предавките са по - късички и колата стана още по - пъргава. За съжаление времето не позволява да я тествам както трябва.
П.П. Ако все пак има несъгласни за разликата между 2.0 и 2.5 съм готов да се пробваме.
П.П.2
Колега nicola 59, все още не съм намерил маркуч и ако ти изпадне ме имай в предвид.