Log in

View Full Version : 155 ОБЩИ ПРИКАЗКИ - "ДЪРА БЪРА"

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

Furious 155
24-03-2010, 19:16
Ми ще се оперираме, то е ясно ... само че нямам ток наблизо до колата - да запоя жиците дагие... Не ми се ще само да ги оплитам.
И още едно занимателно въпросче - на колко градуса приблизително трябва да отвори термостата? Щото взех от един колега уж нов Behr, и днес го тествах - двете снимки по-долу са на студено, и след продължителна баня с гореща вода. Питам, защото както се вижда, няма никаква разлика в положението на клапата. Но пък и водата от бойлера надали надхвърля 70 градуса ...
отваря на 87 +-2 градуса и на 102 е напълно отворен, сега направих справка в мануала.

155_8000rpm
24-03-2010, 19:42
Ми ще се оперираме, то е ясно ... само че нямам ток наблизо до колата - да запоя жиците дагие... Не ми се ще само да ги оплитам.
И още едно занимателно въпросче - на колко градуса приблизително трябва да отвори термостата? Щото взех от един колега уж нов Behr, и днес го тествах - двете снимки по-долу са на студено, и след продължителна баня с гореща вода. Питам, защото както се вижда, няма никаква разлика в положението на клапата. Но пък и водата от бойлера надали надхвърля 70 градуса ...

Наливаш в едно канче от бойлера пак и го слагаш на котлона да заври хубаво...топваш термостата вътре и ако отвори добре,ама въпроса е колко градуса е водата(тва с термометър става,ама не със стайния де),защото може да отваря късно евентуално...Ако имаш времето и нервите...

krasisashkov
24-03-2010, 20:34
Смяната на металните крачета става за 1 минута.Като погленеш букста от към крачетата има един протез около милиметир на два милиметра и в него вкарваш с същия правоъгален профил метален инстромент (аз съм си го направил от малка плоска пила изпилена на шмиргел) и натискаш .След като усетиш, че вече е на твърдо и е отворила ''зъба'' които задържа ''обувката'' да не потъва издръпваш кабела заедно с ''металната обувка'' .Монтажа е още по-прост:леко разтваряш зъбчето на вън ,което се е огънало при изваждането и набутваш кабека с обувката с буксата докато се чуе леко ''штракане'' и си готов .

Flame
24-03-2010, 20:43
Банда,има ли реле за отваряне на багажника от жабката,вечерта спря да ми отваря и нещо цъка при релетата,ма нз кое е точно.

krasisashkov
24-03-2010, 20:51
относно термостата,моя отказа и тогава разбрах една подробност, която едвали някои е знае, ако е нямал оригинален трмостат.Оригиналния е с един кръг от много дупки 2 мм на клапата която затваря към радиятора.Скожих нов купен от магазин в Вългария и ..... започнаха едни много интересни колебания в температурата на двигателя ряско се вдига до 105 градуса и ряско пада до 85 градуса .Купих си термостат от Ит с дупки и температурата на двигателя заспа на около 95...100 градуса и изчезнаха тез ряски колебания .А тез големи 25....30 градусови колебания е... ат маиката на мотора,водят до големи натоварвания в бутало-цилиндровата група и от тук интензивно износване на сигменти,бутала и цилиндрови втулки,затова кнструктора е направил тез дупки в капачката на термостата която затваря лъм радичтора и по тоз начин осигорчва минимално протичане на антифриз през радиатора при затворен термостат и подържа по плавна работна температура на агрегата.

---------- Post added at 20:51 ---------- Previous post was at 20:48 ----------

Не е от релето :):) прекъснал се е кабел в маркуча между капака и купето.От там тръгни да търсиш повредата и може 95 % да излезе там.

Flame
24-03-2010, 20:55
Намерих го релето-горе е под капака при волана.Ако се е прекъснал кабел,пак ли ще цъка релето?А гумичката на кабелите на капака се издърпва,нали?

krasisashkov
24-03-2010, 21:04
да,релето затваря,но като е прекъснал кабела неможе да задеиства машинката която е в капака и да издърпа лосчето на ключалката.Релето посредством бутона в жабката затваря директна верига между акумолатор и машинка .В тоз сноп имаш кабели за крушките за мъгла,за задния номер,за заден ход,за рид контакта (отвотен-затворен капак) и за машинката за отваряне на капака.С отверка леко оздръпваш маркуча от капака и купето и хващаш кабел по кабел от двете страни на маркуча и леко започваш да ги теглиш и които се скъса от изолацията е тоз или може да намериш и някои др скъсан :):):) на които да не си обърнал внимание :):)

Flame
24-03-2010, 21:14
Мерси колега,утре или в петъка ще ги гледам на светло.А някой да има отзиви за термостат Вернет-добри ли са.

VFTI
24-03-2010, 21:46
Мерси колега,утре или в петъка ще ги гледам на светло.А някой да има отзиви за термостат Вернет-добри ли са.

Последното проучване, което направих ме накараха да си взема термостат Behr...Избора си е твой :)

Flame
24-03-2010, 21:58
Колко струва той,питам щот видях един тука в форума на Вернет за 50 лв,да видим дали е оферта?Иначе знам че Behr са добри.Мимооо,ако четеш,утре ще ти идвам на гости до работата:Yoda:

VFTI
24-03-2010, 23:30
Колко струва той,питам щот видях един тука в форума на Вернет за 50 лв,да видим дали е оферта?Иначе знам че Behr са добри.Мимооо,ако четеш,утре ще ти идвам на гости до работата:Yoda:

60-70лв. беше Берта :) И с една отстъпка от 10% независимо от къде ще го вземеш и си идеален :)

Furious 155
25-03-2010, 00:06
60-70лв. беше Берта :) И с една отстъпка от 10% независимо от къде ще го вземеш и си идеален :)на 74лв мисля го купих ама преди 2 години от ТиН...

MUROMAN
25-03-2010, 00:21

Релето цъкаше и при мен долу от към бушоните.
Но обикновенно се къса жицата в гуменото ляво гуфре на багжника.Онзи ден на хубавото време я парвих тази интервенция същата, че и при мен спря да се отваря багажника.
Жицата при мен е една дебела светло синя.
Ако не можеш да се справиш сам свиркай ще помагам.:scherzkeks:
И знам ,че Behr e по-добрия избор.

Flame
25-03-2010, 00:25
А на теб релето окей ли ти е?Аз ся вечерта рових нещо там по жиците и нищо не видях,ма то на тва слънце-хах.Евентуално да ти звънна тия дни да мислим нещо.

Ass
25-03-2010, 09:22
Току що си продадох 155-цата и ми е голяма мъка! Нямаше как да плащам разходите по три коли и така.......
Сега разбирам, че първата Алфа е като първата любов - няма да я забравя!

MUROMAN
25-03-2010, 12:49
А на теб релето окей ли ти е?Аз ся вечерта рових нещо там по жиците и нищо не видях,ма то на тва слънце-хах.Евентуално да ти звънна тия дни да мислим нещо.

Екстра си е релето , от жиците си е казвам ти.
дранни тия дни да ги снадим.:flirt:

Furious 155
25-03-2010, 16:31
Екстра си е релето , от жиците си е казвам ти.
дранни тия дни да ги снадим.:flirt:при мен бяха прекъснати и двета кабела - син и черен и са по-дебели от другите около тях! Черния го терминирах и си хванах маса на корпуса на багажника! Синия го превързах където намерих че е прекъснат и пак в гумения маншон и си баца!:flirt:

toki4a
25-03-2010, 17:35
Току що си продадох 155-цата и ми е голяма мъка! Нямаше как да плащам разходите по три коли и така.......
Сега разбирам, че първата Алфа е като първата любов - няма да я забравя!

:smackbum:веднага да ходиш да си я откупваш ,ако притежателя и вече не ти иска 1000 отгоре:flirt:
как може да продадеш такава кола бре??

Flame
25-03-2010, 19:16
Днес го оправих,синия кабел се беше скъсал,черния на едно място и той беше почнал да се къса,и един малък жълт,увъртолих ги хубаво с изолирбанд и работата заспа.Мерси още веднъж за отговорите:cheers:.

Бобби
25-03-2010, 19:50
Днес го оправих,синия кабел се беше скъсал,черния на едно място и той беше почнал да се къса,и един малък жълт,увъртолих ги хубаво с изолирбанд и работата заспа.Мерси още веднъж за отговорите:cheers:.
След година две пак...:)..от личен опит го знам!
Ако не изплзваш често багажника ще изкара и по дълго:))

Flame
25-03-2010, 19:57
Е ако издържи толкова-екстра.Ако се прецака пак,цялата жица в хубавия изолирбанд и айдееее:waving:

MUROMAN
26-03-2010, 09:09
Е ако издържи толкова-екстра.Ако се прецака пак,цялата жица в хубавия изолирбанд и айдееее:waving:

И аз моя кабел го ших :-P миналата година и тази пак. :bg:

vaklinator
26-03-2010, 11:00
И аз моя кабел го ших :-P миналата година и тази пак. :bg:

Марянка това да не е болница, стига ши и кърпи
Айде да ходиме на пикник? :picnic:
при Венци

mitaka_111
26-03-2010, 11:22
Марянка това да не е болница, стига ши и кърпи
Айде да ходиме на пикник? :picnic:
при Венци
аз да доида ли ?:Tease::?::waving::dyrvo_v_kenefa:

MUROMAN
26-03-2010, 15:36
аз да доида ли ?:Tease::?::waving::dyrvo_v_kenefa:

Еми ела бе Пустиняк.
Кой Венци този от Ел.Пасо ли?
Кога ще е пикника ?:drinking:
Че аз утре мисля да ходя при Никора Николов да издирвам джам.:wow:

vegatta
26-03-2010, 16:43
Еми ела бе Пустиняк.
Кой Венци този от Ел.Пасо ли?
Кога ще е пикника ?:drinking:
Че аз утре мисля да ходя при Никора Николов да издирвам джам.:wow:

значи ще се видим там

ние най вероятно ще сме в кръчмата:drinking:

pesho ot vraca
26-03-2010, 16:47
Колеги знае ли някой как се сваля пласмасата пред предното стъкло, тази дето на всички 155-ци е на минимум 3 парчета. По скоро дали е необходимо сваляне на таблото.
Че имам желание да я оправя.

АLFA 155 1.8 TS 94г. 8V

MUROMAN
26-03-2010, 17:30
Не се сваля, единствено ,ако ти няма предния прозорец имаш шанс да се опиташ да я оправиш.

---------- Post added at 15:30 ---------- Previous post was at 15:29 ----------

значи ще се видим там

ние най вероятно ще сме в кръчмата:drinking:

Еми ,ако утре сте там дай да се видиме да пием по бира бре младежи.:bg:
Кажи по кое време, аз си мисля около обяд да съм там.

toki4a
27-03-2010, 08:57
Не се сваля, единствено ,ако ти няма предния прозорец имаш шанс да се опиташ да я оправиш.

---------- Post added at 15:30 ---------- Previous post was at 15:29 ----------

Еми ,ако утре сте там дай да се видиме да пием по бира бре младежи.:bg:
Кажи по кое време, аз си мисля около обяд да съм там.

ццццццццццццццц... пияници

DJ
27-03-2010, 13:36
Колеги да ви се оплача сутринта реших преди работа да сменя зимния комплект гуми с летния и още на първото повдигане крика ми се счупи.............добре че гумата си беше на мястото с леко разхлабени болтове на джантата.......
дали в продава някоя от 155-ците на части ще има крик.....

Furious 155
27-03-2010, 15:33
Колеги да ви се оплача сутринта реших преди работа да сменя зимния комплект гуми с летния и още на първото повдигане крика ми се счупи.............добре че гумата си беше на мястото с леко разхлабени болтове на джантата.......
дали в продава някоя от 155-ците на части ще има крик.....кофти случка, но с оригналния крик трябва да се внимава - втулките на оста са пластмасови и енергично вдигане на крик ги размеква и става лошо... иначе крик е вероятно да има някоя от разчастените! Успех!

MUROMAN
27-03-2010, 16:22
дали в продава някоя от 155-ците на части ще има крик.....

dani_ku4eto е твоя човек за крика.:lupe:

mitaka_111
28-03-2010, 10:12
:meeting:аз имам два в алфата,ако ти се идва до вторник в казанльк единият е твои,не знам троян-казанльк колко е,ти решаваш

DJ
28-03-2010, 10:52
:meeting:аз имам два в алфата,ако ти се идва до вторник в казанльк единият е твои,не знам троян-казанльк колко е,ти решаваш

Митак а по куриер да ми го пуснеш вариант ли е?

rumenti77
29-03-2010, 12:13
Гледайте кво става тука.http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/pininfarina-chestva-iubiley-s-2uettottanta.html

vaklinator
29-03-2010, 16:51

Кога ще ми дойдеш на гости бе гъз.???????:picnic:

toki4a
29-03-2010, 18:19
ноември хахахаха , като му измръзне газъ...:tooth:

rumenti77
29-03-2010, 22:05
Кога ще ми дойдеш на гости бе гъз.???????:picnic:
Е това ми хареса.:rotfl:

---------- Post added at 22:05 ---------- Previous post was at 21:56 ----------

Абе хора да ви питам нещо:има ли смисъл да си взимам термостат втора употреба или направо нов.

MUROMAN
29-03-2010, 22:20
Поздрав за 155 Бандата. :firstprize:

Alfa User
30-03-2010, 10:47
Я, някой май ще се хвали с ново стъкло ли ?
А 155- бандата да се стегне малко, и да се отнесе сериозно към темата за Втората Национална среща ...

vaklinator
30-03-2010, 13:14
Я, някой май ще се хвали с ново стъкло ли ?
А 155- бандата да се стегне малко, и да се отнесе сериозно към темата за Втората Национална среща ...

Веднага се стягаме, ама къде е темата?
:paddle:

Alfa User
30-03-2010, 15:17
Еййй ... ОЧИТЕ ЩЕ ВИ ИЗБОДЕ (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=46159) ...

toki4a
30-03-2010, 15:30
ПУСТИНЯЦИ:paddle:

:cheers:

don_pepone
30-03-2010, 18:09
извунете за вметката но имам еди въпрос:
някой знае ли как се измерва разстоянието между болтовете на джанти с 5 болта или по точно кое се мери

robygas
30-03-2010, 20:51
Като на тези с 4 болта...:big_whoops:

Alfa User
31-03-2010, 11:12
Намерих няколко полезни съвета за повечето незапознати със 155 от един сайт, но някои неща в тях ми направиха впечатление :

Tyre pressures:
- 14” Rims. Front 2.2 Bar, Rear 2.0 Bar At normal speeds. Front 2.5 Bar, Rear 2.5 Bar At high speeds
- 15” Rims. Front 2.5 Bar, Rear 2.3 Bar At normal speeds. Front 2.8 Bar, Rear 2.5 Bar at high speeds.

Service interval: 12,000 miles.

Engine Oil Capacities:
- 4.5 Litres 2.0l 16v TS, 6.7 Litres V6 engines. Both require 10w40 (eg Selenia Oil).

Gearbox Oil Capacity: 2.0 Litres, 75w90.

Cooling System: 7 Litres (3.65 Litres of anti freeze to protect to -35 Degrees C)

Power Steering: ATF Dextron II

Fuel Tank: 63 litres

Brake fluid: DOT 4

Plug gap: 0.6 mm
Timing marks are on the front pulley (timing is ECU controlled)

Steering geometry:
- Tracking, 0 Degrees +/- 20 minutes
- Camber, 0 Degree 20 minutes
- Camber, 0 Degree 55 Minutes +/-20 minutes from 1992

Anti freeze should be a 50/50 mix using a Ethylene-glycol based product (eg Paraflu) and should be changed every 2 years

Valve Clearances (where adjustable):
- 2.0l TS Inlet 0.4 mm, Exhaust 0.45 mm
- V6 12v Inlet 0.48-0.5 mm, Exhaust 0.23-0.25 mm

Fan Belt: should deflect 0.5 inch (13mm) when pressed with thumb except vehicles with poly v belt

Ако не разбирате всичко, мога да го преведа, но малко по-късно. Та въпроса ми е свързан с червените данни ...
Първо - направи ми впечатление разликата в налягането на гумите при различни диаметри, и при различни настройки за скорост. Какво мислите по този въпрос, и някой дали е правил опит да види дали има полза ? Аз лично до сега смятах (и все още смятам), че задните гуми не трябва да са с налягането на предните, особено при високи скорости и завои (най-вече), за да не бяга задницата... И друго - никъде не мярнах данни за 16" джанти ... аз карам пак на 2.2 и 2.0 атм...
И втория важен въпрос - за междуелектродното разстояние на свещите - тук е написано 0.6мм, а повечето производители дават препоръчително 0.8мм и така са направени свещите. Кое е вярното ? Според гадните ни горива вероятно ще е по-добре да е по-малко разстоянието (Денсото ми бяха настроени на 0.7 и бях много доволен) - какво ще кажете и по този въпрос ?

VFTI
31-03-2010, 11:26
Ами какво да кажа...всичко е така...

Аз като виден рейсър предните и задните си ги карам на 2.5... Много е важно какъв е размера гуми това е главното за избор на правилното налягане в тях. Аз лично съм с 195/50/15 а отзад с 205/50/15.... Тази разлика от 0.3 атм. се компенсира с по-широка гума отзад :):) Важното е всеки как си усеща колата и за какво я ползва...Аз моите си ги правя от опит за моята кола и размер....

Не забравяйте, че налягането не е винаги точно, защото с обикновен въздух се променя според температурата... Заради това е най-добре да са пълни с азот и точно налягане :)

Ето една полезна статия..--> http://www.avtogumi.com/bg/polezno/naliagane.php

Мммм това за свещите ми стана любопитно... Ще трябва да се провери по-обширно в и-нет да се види ефекта, а после и да се пробва :) Аз определено тука в рамките на 2-3 седмици ще трябва да сменям свещите...

Alfa User
31-03-2010, 12:07
Т.е. с две думи моите гуми - 205/45/16 - трябва да са на 2.5 Атм ... Лелеее, пак ще се ходи на зъболекар за паднали пломби :mrgreen:
Майтапа настрана - адски важно е да се спазва налягането на гумите, но при нашите пътища моите гуми с налягане 2.5 ще возят все едно съм в каруца ... 2.2 и 2.0 са средното положение май ...
А за свещите наистина не знам вече - накъдето и да погледне човек - все ментета на ментетата ...

VFTI
31-03-2010, 12:17
Ами има и друго...Ако гумите са ти по-напомпани вероятноста да изкривиш джанта е много по-малка!

Твоите мисля че е разумно да ги караш на 2.3 :) За 2.5 маалко не съм сигурен...все пак гумите ти са една идея по-ниски от моите :)

bass
31-03-2010, 15:59
В сервизното ръководство има таблица за налягането, даже май я имам в колата разпечатана - ще я извадя като се прибера.
Аз карам 205/50/15 на 2.6, което беше някъде по средата на посочените параметри за празна и максимално натоварена кола (като застраховка срещу невероятната ми способност да не пропускам дупка).
Критерият в мануала не е скорост, но вероятно има някаква зависимост.
По правило колкото по-ниска е гумата, толкова повече трябва да е напомпана, така че 16-ки на 2.5 ми се вижда съвсем скромно.

Допълнено:
Едната таблица е за преди фейслифта. Като гледам, 16-ките са си ОК на 2.5 (за отпред говоря - задните с 2-3 атмосфери надолу).

dimo
31-03-2010, 16:37
Не забравяйте, че налягането не е винаги точно, защото с обикновен въздух се променя според температурата... Заради това е най-добре да са пълни с азот и точно налягане :)
..
да се самоцитирам от една друга тема ето и линк към оригинала http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=37871&page=2

До някъде е вярно .НО НЕ СЪВСЕМ

Да видим какво казва физиката :
закон Гей-Люсак -коефициентът на обемно разширение на всички газове е еднакъв.
Закон на Авогадро:
Всички газове, поставени при еднакви условия имат еднаква концентрация .
Тоест това, че поведението на азота, затворен в автомобилната гума, е различно от това на въздуха е несъществено.
Тъй като в състава на атмосферния въздух влизат няколко основни газа,
които са разпределени в следните пропорции :
Азот 78,0842%
Кислород 20,9463%
Аргон 0,93422%
Въглероден диоксид 0,03811%
Водна пара около 1%
други 0,002%
разликата в температурните разширения при гуми напомпани само с азот и гуми напомпани с въздух е нищожна ....
Другите газове имат пренебрежимо малък обем можете да ги извадите от сметката .
Това което е сигурно обаче е че за помпене с азот се плаща,а с въздух си помпиш където ти е кеф .

та това за помпенето с азот исках да пиша и за даните за налягане в гумите от книжката на колата но днес съм паркирал ужасно далече ... може би по късно

MUROMAN
31-03-2010, 16:41
От сайта за гуми който колегаат по-нагоре е постнал.

ТАБЛИЦИТЕ ЗА НАТОВАРВАНЕ НА ГУМИТЕ. Най-близкият дистрибутор на гуми би трябвало да разполага с тази информация. Тези таблици съдържат не само правилното налягане за масово разпространените размери, но също така и за широките гуми.
Например: за HONDA CIVIC:
масов размер – 185/65R14; препоръчително налягане 1,9 атм.; размер "+1" е 195/55R15 с препоръчително налягане 2,2 атм. Размер "+2" е 205/45R16 с препоръчително налягане 2,4-2,5 атм. Забележете как налягането се увеличава с увеличаване размера на гумата, за да задоволи товарния капацитет на колата.

Летните 205/45/16 - ги карама на 2,5 /предни и задни/атмосфери. За тропаенто и хлопането няма да споменавам.Това за по-напомпаните гуми и кривенето на джантите също е вярно.
Зимните ми 185/65/14 - ги карам на 2,2 атмосфери.

Alfa User
01-04-2010, 01:59
Колеги, ето какво роди болния ми мозък в почти 2 през нощта - кажете има ли начин да ви се хареса идеята, и да се отличаваме от всички на пътя ?
Иде реч за един вид самостоятелна организация на 155-ците в БГ, и по-точно реклама за нашата съпричастност.
Вижте прикачения файл за идеята, и споделете. Харесва ли ви (ако не - защо), и къде да се сложи надписа - както е показан (на лента на предното стъкло) или на друго място ?

milenamr
01-04-2010, 02:08
Колеги, ето какво роди болния ми мозък в почти 2 през нощта - кажете има ли начин да ви се хареса идеята, и да се отличаваме от всички на пътя ?
Иде реч за един вид самостоятелна организация на 155-ците в БГ, и по-точно реклама за нашата съпричастност.
Вижте прикачения файл за идеята, и споделете. Харесва ли ви (ако не - защо), и къде да се сложи надписа - както е показан (на лента на предното стъкло) или на друго място ?

Ти верно не си добре :Suicide:
Иначе идеята ти е прекрасна, но кога успя да ги натвориш всичките тия неща за няма и няколко минути незнам:cussing:

155_8000rpm
01-04-2010, 19:23

Подкрепям идеята с две ръце...само се чудя къде трябва да е стикера,че на задното стъкло клубен,отпред ника от форума...абе страхотия ще стане,да не замясаме на голфаджии с тунинг уепенки:hump:.
А други думички може ли да кажеш с подобно значение...на мен,като че ли по ми допада Scuadra corse...

Alfa User
01-04-2010, 21:35
Хм, само две скромни мнения до тук ...
Иначе да, за стикера с ника пропуснах да кажа - мисля да ги подменим, защото тези от Първата национална среща са доста големи, и в същото време с тънък шрифт. Може да ги направим с по-хубав шрифт и по-малки, и да ги сложим под лентата, която ви предложих. Никовете пак мисля да са бели, и би трябвало да се получи нещо такова :

robygas
01-04-2010, 22:10
Може и да вземеш и да се заиграеш да докараш шрифта като оригиналния на Алфа....

Flame
01-04-2010, 22:45
Ми относно стикерите май засега съм пас-аз нямам дори стикер на форума,защото моя е голям и с бели букви и нещо не ми се връзва с черното и сребърното по колата.Аз по принцип се въздържам от лепенки,така че..Иначе идеята е добра,но може да се помисли и за някаква малка лепенка като емблемка примерно.

VFTI
01-04-2010, 23:56
Ауу това за скуадра, скудериа и т.н. е супер идея :):) И лепенката много ми хареасва...Само да се разберем всички да си ги сложим на едно и също място...примерно на предното стъкло вместо Ник нейма, че вярно са огромни тия никнеймове :):)

Подкрепям и искааааамммм :):) :beer: :beer:

155_8000rpm
02-04-2010, 00:00
Хм, само две скромни мнения до тук ...
Иначе да, за стикера с ника пропуснах да кажа - мисля да ги подменим, защото тези от Първата национална среща са доста големи, и в същото време с тънък шрифт. Може да ги направим с по-хубав шрифт и по-малки, и да ги сложим под лентата, която ви предложих. Никовете пак мисля да са бели, и би трябвало да се получи нещо такова :

И мен ме дразни леко ника,заради големината,а и моят е доста дълъг и става грозничко...
А идеята за цял стикер с малък ник отдолу ми допада...
И ще е хубаво да е с цветовете на трибагреника,оообаче на моята кола не виждам как ще й отива(имам впредвид цветово)...но всеки може да си направи поотделно какъвто иска цвят!

dimo
02-04-2010, 00:07
Аз пасувам не обичам коли със ''субтитри'' и лепенки по стъклата освен задължителните от закона и които лепя с огромно нежелание

Alfa User
02-04-2010, 00:39
@ Flame - точно за големите стикери с никовете писах малко по-горе - идеята е тези да са по-малки, но все ак забележими. А относно шрифта - да, заиграх се и с оригиналния шрифт на Алфа, но вервайте ми - изобщо не стои добре за всякакви цели освен за името на компанията.
За цветовете - всеки може да си вземе лента с цвета на колата от коя да е фирма за външна реклама, и така няма да има неудобни цветови комбинации. Лентата не би трябвало да излезе повече от 3-4лв. Самия надпис ще е сребрист (или бял) и червен - в зависимост от това какво ви харесва повече, а за изработката можем да договорим нещо общо - колегата vaklinator беше пуснал темичка за надписи от фолио, но някой я затри май ?!?

MUROMAN
02-04-2010, 12:45
Vaklinatora e човека за стикери и лепенки.:yes:

Alfa User
02-04-2010, 13:43
Епа да вземе да вкара някоя оферта за печат и изрязване на едро ... и да се задействаме.
Дай Боже до Втората национална среща да сме се отличили вече - което ме подсеща, че темата за тая среща нещо замря като че ли ... :innocent:

P.S. Последната версия на лентата :

vaklinator
02-04-2010, 18:23
Епа да вземе да вкара някоя оферта за печат и изрязване на едро ... и да се задействаме.
Дай Боже до Втората национална среща да сме се отличили вече - което ме подсеща, че темата за тая среща нещо замря като че ли ... :innocent:

P.S. Последната версия на лентата :

Вкарвам:prescription:
1. Печат с ламинат и изрязване -8лв на фолио 3М

2. Или вариант всичко изрязано от фолио/за мен е по удачен вариан, защото цветовете не избеляват с времето, пък и не става дебел слой, ако е отпред дебелия ръб ще скапва чистачките по-бързо:drive:/
11лева, че е пипкаво. пак с фолио 3М

ПП Алекс, ако ми пратиш файла, мога да направя на моята за да пусна снимка

Alfa_Eli
02-04-2010, 19:33
супер идея :) ..на мен може би по ми допада никнейма да е в средата ,не в единия край...и не съм сигурна за последния вариянт със знамената...те ще са дискретни стикери,но ми идват доста натрупани вече... :)

The_Game
02-04-2010, 20:16
На мен НЕ ми допада. Прекалено шарено е. Като коледна елха ще станем

robygas
02-04-2010, 20:19
Ми нали това е идеята...

The_Game
02-04-2010, 20:22
Ми нали това е идеята...

Да ама няма синьо :D :D

robygas
02-04-2010, 20:28
Не си разбрал баце. Прави се готовия шаблон и ако искаш си го правиш какъвто ти скимне. Не знам само ще има ли нек,во разделение. Примерно:

-Тая година носител на Златния стикер е Другаря....

Alfa User
02-04-2010, 22:05
Носители на златния стикер няма да има.
Като не ви харесва идеята - не я подкрепяте и точка. Затова е пусната тук, за да видим дали има желаещи.
Иначе :
Това със знамената не е окончателно, защото не сме уточнили все пак кой вариант на надписа да изберем.
Scuderia 155 di Bulgaria звучи що-годе добре, но пък "Scuderia" се асоциира повече с Ферари ...
Alfa 155 Squadra Corse di Bulgaria не е лошо - но пък става много дълго, и ще трябва да е с дребен шрифт. Така че предлагам да гласуваме кой да е варианта, и дали да има знаменца - щото това доста ще утежни лепенето и цената.
Да се запиша първо аз - гласувам за "Scuderia Alfa 155 di Bulgaria", като цвета на лентата е като цвета на колата. По този начин няма да има никаква шарения, защото лентата ще бъде един вид сенник. Вместо знамена, мисля да сложим стилизираната емблема на АР (без надписи, едноцветна).
Ми тва е. Вие сте на ход сега.

toki4a
02-04-2010, 22:17
аз лично бих сложил такава уепенка на убавицата не виждам нищо лошо в това все пак не е (((лепенка 500 коня )))
все паак това си е 155 ца;)
невиждам нищо лошо в това ,макар ,че на някои колеги няма да се хареса и аз не обичам лепенките ,но ......
все пак си е легенда;)
обичам тази кола:prescription:

---------- Post added at 19:17 ---------- Previous post was at 19:15 ----------

може да се махне според мене само България пп.. лично мнение!!!!!!!!!

Alfa User
02-04-2010, 22:43
Аа, БГ-то няма да се маха, щото като пускам снимки за нашите събития в международни сайтове (най-вече английския форум на 155-ците...) и трябва да им се набие в очите, че не са само те най-големите :)
Ей ви последния измислен от мене вариант с малко превю и как ще стоят никовете с този шрифт. Ако ви хареса - хареса, ако не - спирам да се занимавам, и ще си направя само аз и евентуално още двама-трима колеги.

robygas
02-04-2010, 23:07
Носители на златния стикер няма да има.
Като не ви харесва идеята - не я подкрепяте и точка. Затова е пусната тук, за да видим дали има желаещи.
Иначе :
Това със знамената не е окончателно, защото не сме уточнили все пак кой вариант на надписа да изберем.
Scuderia 155 di Bulgaria звучи що-годе добре, но пък "Scuderia" се асоциира повече с Ферари ...
Alfa 155 Squadra Corse di Bulgaria не е лошо - но пък става много дълго, и ще трябва да е с дребен шрифт. Така че предлагам да гласуваме кой да е варианта, и дали да има знаменца - щото това доста ще утежни лепенето и цената.
Да се запиша първо аз - гласувам за "Scuderia Alfa 155 di Bulgaria", като цвета на лентата е като цвета на колата. По този начин няма да има никаква шарения, защото лентата ще бъде един вид сенник. Вместо знамена, мисля да сложим стилизираната емблема на АР (без надписи, едноцветна).
Ми тва е. Вие сте на ход сега.

Е ееее не подскачай де. Нали за това сме в "Общи приказки".
Това със сенника по ми допада , както и по-чистия надпис. Единствено бих предложил да е в два нюанса /зелен и син/ спрямо цвета на стъклата и да е прозрачно фолио за лепене отвътре. За да е наистина сенник. С бял надпис.

The_Game
03-04-2010, 00:18
Емблемата ще е по-готина ако е само кръста със змията без кръга който ги огражда. Поне според мен.

Въпрос: Ако го няма това di няма ли да е по-добре примерно Scuderia 155 Bulgaria

Alfa User
03-04-2010, 00:27
@ robygas - идеята още от началото си е за лента тип "сенник" - вероятно не си ме разбрал добре. Дали ще се намери полупрозрачно фолио със желаните цветове - Ваклин да каже. Идеята за лепене отвътре е добра, но аз лично не се наемам с това упражнение, щото знам колко е кофти гимнастиката по него :)
На предните ми коли съм имал такива ленти от външната страна на стъклото, и мога да гарантирам, че нищо няма да мръдне ако фолиото е качествено.

@ The_Game - за емблемата не съм мислил какво да се махне още освен надписа, но ще пробвам както предлагаш. Иначе за това "di" - трябва да го има от граматическата гледна точка в италианския. Варианта да го няма е да се замести с тире.

Давайте да си избираме общо-изгоден вариант за надписа, и да заръчваме бройките на vaklinator-а. Ако не ви се занимава да ходите по фирми да ви правят лента-сенник, може да питаме пак него - направо да изработи цялата история със желания цвят, пък ние да си плащаме каквото трябва. Аз вече гласувах за вариант - вие сте на ход.

Flame
03-04-2010, 00:45
За di,мисля че може да се изпусне,но не помня дали словореда се променяше-сега буквално значи:Алфа 155 състезателен отбор от България.

milenamr
03-04-2010, 01:26
@

@ The_Game - зИначе за това "di" - трябва да го има от граматическата гледна точка в италианския. Варианта да го няма е да се замести с тире.

Точно така е, това "di" е съвсем в реда на нещата от гледна точка на италианския език, да бъде граматически правилно.
А ако се пропусне този момент, ще е твърде несериозно, все пак използва се цитат на италиански език и редно да е граматически издържан .
Но и варианта с тирето също става

rumenti77
03-04-2010, 16:27
Аа, БГ-то няма да се маха, щото като пускам снимки за нашите събития в международни сайтове (най-вече английския форум на 155-ците...) и трябва да им се набие в очите, че не са само те най-големите :)
Ей ви последния измислен от мене вариант с малко превю и как ще стоят никовете с този шрифт. Ако ви хареса - хареса, ако не - спирам да се занимавам, и ще си направя само аз и евентуално още двама-трима колеги.

Много добра идея.И аз искам таквоз нящо:gangstah:.А за Митака трябва да направиме 3-4 такива,че има още малко място по неговата кола.:rotfl:

VFTI
03-04-2010, 20:40
Подкрепям да е Скудерия ди 155....

Иначе не бих желал да си лепя лепенка тип "сенник".... Просто искам лепенка заместител на тази, която ми е никнейм в момента :) Малка, компктна и готина :go:

Смятам че ще е удачно да е черна, защото няма да изпъква прекалено, за да влиза в графа "селско" и хем пак ще се забелязва :)

Алекс извинявай ако нещо не съм разбрал :shutup::shutup:

Buxalkata
04-04-2010, 00:53
Христос Възкресе
много здраве и щастие пожелавам на вси4ки !

MUROMAN
04-04-2010, 12:53
Христос Възкресе , живи и здрави и повече щастие.:-)

Alfa_Eli
04-04-2010, 17:15
за надписа съм на 100% "за"...не съм сигурна дали съм разбрала за размера,по това което разбрах ще е около 20-25 см. дължина,но като чета за това тип сенник ,ми става малко неясно...и мисля че с емблемата само пред надписа ще е по-добре и ника да е по средата :)

dimo
04-04-2010, 18:30
Ето тук можете да видите какво мислят за лепенките част от колегите от форума :
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=10154

155_8000rpm
04-04-2010, 20:39
Този вариант ми харесва...и като се направи горната лента черна о отдолу ника с бели букви на прозрачен фон ще е супер...
Това цветово се отнася за моята кола разбира се...

Alfa User
04-04-2010, 21:20
Хростос Возкресе и от нас !
Извиняваме се за закъснението, но преди малко се прибрахме от път...

Колкото за лентата - да, сенник е - това ще рече че лентата се слага най-отгоре на челното стъкло, дълга е от единия до другия край, и е широка към 15 см.
Не карам никой да си слага - просто помислих, че ще ви е интересно и забавно да си имаме свое лого и някак да се отличаваме на пътя.
Стикера с ника ще е изрязан от бяло фолио, с височина на буквите не повече от 3см за малките и 4.5см за главните букви.
Ваклине, кажи как ще е най-лесно и изгодно да се направят лентите - може ли да стане всичко при теб (изрязване и лепене на надписа и емблемките, и изрязване на никовете) - пък ние ще си ги лепим кой както може :) Мда, и цена каква ще дадеш - да дадем пример с мен - искам лента от черен мат (ако има прозрачно ще е супер), а надписа да е светло-сив металик.

Ако все още не се сещате за какво говоря - ето една 55-ца от преди 5 години с подобна лента :

Furious 155
05-04-2010, 12:30
Идея по колко ома трябва да са тромбите на 155-цата, че моята ме изненада с накъсо откъм тях...

vaklinator
05-04-2010, 20:18
Хростос Возкресе и от нас !
Извиняваме се за закъснението, но преди малко се прибрахме от път...

Колкото за лентата - да, сенник е - това ще рече че лентата се слага най-отгоре на челното стъкло, дълга е от единия до другия край, и е широка към 15 см.
Не карам никой да си слага - просто помислих, че ще ви е интересно и забавно да си имаме свое лого и някак да се отличаваме на пътя.
Стикера с ника ще е изрязан от бяло фолио, с височина на буквите не повече от 3см за малките и 4.5см за главните букви.
Ваклине, кажи как ще е най-лесно и изгодно да се направят лентите - може ли да стане всичко при теб (изрязване и лепене на надписа и емблемките, и изрязване на никовете) - пък ние ще си ги лепим кой както може :) Мда, и цена каква ще дадеш - да дадем пример с мен - искам лента от черен мат (ако има прозрачно ще е супер), а надписа да е светло-сив металик.

Ако все още не се сещате за какво говоря - ето една 55-ца от преди 5 години с подобна лента :

Воистина вокресе!
Здравейте и от мен. За съжаление пускам компютъра и монитора изфъща внезапно:wallbash: изрових един подобен на буркан от мазето и сега тепърва ще се цъкля:small_cry: на него.
Все още не съм преговорил материала и чакам да видя някаква идея, за която да мога да ви кажа нещо, защото всичко до тук си е само приказки и индивидуални виждания, без да е уточнено нищо, ако ще е така ще трябва на всеки според желанията да се направи нещо, което не го възприемам като идентична и масова поръчка, а индивидуални, като в този вариант не може да се направи цена за бройка, за съжаление ние не сме като голфаджиите организирани и май за един стикер не можем да постигнем съгласие. Доколкото се отнася до самите стикери съм в състояние да направя всякакви, каквото ви роди главата. Идеята е за националната среща е да са все пак подобни един на друг, а не събрани от кол и въже, ако искате може да си ги направим само за събитието идентични /еднотипни/ и после на който не му харесват да си ги свали?!?!?!!?!?
Давам и универсално предложение:

vaklinator
05-04-2010, 20:30
43923

VFTI
05-04-2010, 21:46
Колеги моля ви...Нека да НЕ Е стикер тип сенник...аз лично не бих си сложил толкова голяма лепенка, въпреки че ще е уникална, а като гледам и много колеги не биха си сложили...

Та нека изберем вариант, който ще искат повече колеги иначе няма да има смисъл...

Според мен нещо в рамките на 20см е окей :) Това със скудериа и никнейма ако е 25см смятам че ще е супер )

vaklinator
05-04-2010, 22:05
Колеги моля ви...Нека да НЕ Е стикер тип сенник...аз лично не бих си сложил толкова голяма лепенка, въпреки че ще е уникална, а като гледам и много колеги не биха си сложили...

Та нека изберем вариант, който ще искат повече колеги иначе няма да има смисъл...

Според мен нещо в рамките на 20см е окей :) Това със скудериа и никнейма ако е 25см смятам че ще е супер )

Венци, то не е задължително всеки да си сложи нещо на колата, то това не е винетка или ГО. просто обсъждаме варианти, за да ни е готино на нас. Който не иска - здраве да е

VFTI
06-04-2010, 00:25
Ето "сервизна книжка" на нашата скъпа Алфистка Alfa_Eli :static::static:

:respect::respect::respect:

MUROMAN
06-04-2010, 09:25
Ххахахаха тове ме развесели рано сутринта.
Ейй голям ентусиаст е колежката. :razz:

vaklinator
06-04-2010, 09:42
Колеги някой може ли да помогне
Издирвам наготово векторно това:

MUROMAN
06-04-2010, 09:49
Колеги някой може ли да помогне
Издирвам наготово векторно това:

Това за мен е много грозно и векторно и не векторно.:smile:

vaklinator
06-04-2010, 09:54
Това за мен е много грозно и векторно и не векторно.:smile:

Имаш ли го? Румбата иска да си го прасне на капака-?

MUROMAN
06-04-2010, 09:58
Имаш ли го? Румбата иска да си го прасне на капака-?

Алекс предполагам ,че го има но не знам дали е векторно изображението.:smile:

rumenti77
06-04-2010, 14:01
Ааа не вече не го искам това,а едно друго което ще го видите всички когато стане готово.:butt:Леле:big_whoops: колко мнения имам(666)...:evil:

vaklinator
06-04-2010, 14:23
Ааа не вече не го искам това,а едно друго което ще го видите всички когато стане готово.:butt:Леле:big_whoops: колко мнения имам(666)...:evil:

Що смени аватара бе бяхме си добре тримцата?

---------- Post added at 11:23 ---------- Previous post was at 11:22 ----------

Я наздраве да го е*а:kissy:

rumenti77
06-04-2010, 14:56
Веднага си го връщам стария:drunk:

---------- Post added at 14:56 ---------- Previous post was at 14:41 ----------

Що смени аватара бе бяхме си добре тримцата?

---------- Post added at 11:23 ---------- Previous post was at 11:22 ----------

Я наздраве да го е*а:kissy:

Епа наздраве.Ама наздраве в 14.50ч. означава,че най-късно в 18.00ч.съм на лежанката:drinking::tequilla::scherzkeks::stretche r:

vaklinator
06-04-2010, 15:28
:butt:
Веднага си го връщам стария:drunk:

---------- Post added at 14:56 ---------- Previous post was at 14:41 ----------

Епа наздраве.Ама наздраве в 14.50ч. означава,че най-късно в 18.00ч.съм на лежанката:drinking::tequilla::scherzkeks::stretche r:

абе ние ли сме най-големите пияници в тоя форум бе?
ще взема да направя една анкета, ама не знам как става да го ***

rumenti77
06-04-2010, 15:37
Май сме ние.Ще помолиме Алекс за анкетата,че той е вътре в нещата.Ако продължавам така ще трябва да пусна тема:Търся човек от Х.Димитър и околията,който да ходи да ми взима детето от детската градина.:bouncing_smiley:Защото я съм се напил на куче.

Alfa User
06-04-2010, 17:18
Имах го някъде това векторно - това е гърба на тениската за Първата национална среща ... Ако го издиря, ще го кача нейде.

Alfa_Eli
06-04-2010, 20:22
Ето "сервизна книжка" на нашата скъпа Алфистка Alfa_Eli :static::static:

:respect::respect::respect:
ех колега :lol_sign:ама си много бърз :Bolt:поне весело направихме на колегите

robygas
06-04-2010, 22:02
ех колега :lol_sign:ама си много бърз :Bolt:

Венци, по- бавничко бе баце. Няма сега да се излагаме...

thecleaner
06-04-2010, 22:40
Венци, по- бавничко бе баце. Няма сега да се излагаме...

:roll2::roll2::roll2:

VFTI
06-04-2010, 23:10
Че бях бърз бях...2-3 пъти вдигнах над 120км и то близко до полицаите...ама тя и алфата на Ели върви стабилно :go: :go: :butt::butt:

За другото :blush: :blush::blush: Ели защити ме:lol_sign:

Furious 155
07-04-2010, 00:03
бързи, бавни, все тая... я кажете за тромбите де - какво е нормалното им съпротивление?

thecleaner
07-04-2010, 00:05
бързи, бавни, все тая... я кажете за тромбите де - какво е нормалното им съпротивление?

Иди при Италианеца има цяла купчина от тромби и си избери, щях да ти зема днеска ма са хиляди видове трябва сам да си харесаш.

Alfa_Eli
07-04-2010, 12:22
Че бях бърз бях...2-3 пъти вдигнах над 120км и то близко до полицаите...ама тя и алфата на Ели върви стабилно :go: :go: :butt::butt:

За другото :blush: :blush::blush: Ели защити ме:lol_sign:
защитавам те колега :) нямаш грешка :pimp:

Alfa User
07-04-2010, 16:06
Не се разбра само със рекламната ни лента какво ще правим - ще слагаме ли, или веки се спасява поединично по български ?

VFTI
07-04-2010, 18:51
Еми аз изразих мнение по-горе...Ако е сенник ще се спасявате сами, така ми се струва...Ако е някакво стикерче с надписите и никнейма, което да замества сегашните ни никнеймове съм на 100% навит, но не и нещо по-голямо..

Alfa_Eli
07-04-2010, 20:08
и аз съм на същото мнение ...иначе съм много за :)

robygas
07-04-2010, 21:40
Еми аз изразих мнение по-горе...Ако е сенник ще се спасявате сами, така ми се струва...Ако е някакво стикерче с надписите и никнейма, което да замества сегашните ни никнеймове съм на 100% навит, но не и нещо по-голямо..

и аз съм на същото мнение ...иначе съм много за :)
Не,ква закачка гледам аз между младите. Пък и наборчета....:choice:

VFTI
08-04-2010, 00:42
Пък и двамата с 155 и най-важното с 2.0:tongue2:

А Роби сигурно ще ти мина в петък да ти донеса благинките::) а ако нямаш работа може да измислим да направим нещо по моята принцеса:wow:

robygas
08-04-2010, 00:55
Немаш грижи.

Alfa_Eli
08-04-2010, 01:14
[QUOTE=VFTI;680963]Пък и двамата с 155 и най-важното с 2.0:tongue2:

истината е в ДВИГАТЕЛЯ :bouncing_smiley:

rumenti77
08-04-2010, 09:30
Не се разбра само със рекламната ни лента какво ще правим - ще слагаме ли, или веки се спасява поединично по български ?

Аз съм ЗА тип сенник.

Alfa User
08-04-2010, 11:35
Значи до тук ЗА сенник сме :
- Alfa User
- milenamr
- 155_8000rpm
- rumenti77
- 1239
- Furious 155
- vaklinator

Други желаещи ?

П.П. Променена е анкетата за Втората Национална среща на 155 - моля всички да гласуват отново, за да оформим някакво мнение къде, кога и какво ще правим !

MUROMAN
08-04-2010, 19:20
Аз нИ ща такъв сенник имам си .:coolio:

Бобби
08-04-2010, 20:34
Аз нИ ща такъв сенник имам си .:coolio:
..и аз така, но мисля да махам някой уепенки, че стана като стрелбище на лунапарк...:machinegunner:

MUROMAN
08-04-2010, 23:06
..и аз така, но мисля да махам някой уепенки, че стана като стрелбище на лунапарк...:machinegunner:

Бобка отдавна не беше писал, сега се чувствам по-добре.:cheers:
Алфа Модата си е голяма работа да знаеш, машина е .:coolio:

Furious 155
09-04-2010, 15:49
мирише ми на изгорели газове в купето, като сваля стъклото отпред или отзад - дайте идея какво да търся по генерацията, че не виждам видим проблем!!!:roll:

1239
09-04-2010, 16:44
Значи до тук ЗА сенник сме :
- Alfa User
- milenamr
- 155_8000rpm
- rumenti77

Други желаещи ?

и аз, и аз, и аз

Alfa User
09-04-2010, 16:57
и аз, и аз, и аз

Ха, до тук с едно-две изключения - само пловдивски сенници ще правим май ...

MUROMAN
09-04-2010, 19:41

То там е голямата жега майна.:tongue2:
Тука мърдаме по сянката.

Alfa User
09-04-2010, 20:58
На твоя няма ли да му лепнеш един надпис - след като вече имаш лента ?

vaklinator
09-04-2010, 21:17
И аз май ще лепна

155_8000rpm
09-04-2010, 21:18
Цитат:
Първоначално публикувано от 1239 http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/viewpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=681989#post681989)
и аз, и аз, и аз

То ако така стане трябва да e ".....squadra di plovdiv"....ако не се престрашат колегите от страната и чужбина:wow::bounce8:

MUROMAN
10-04-2010, 10:12
Цитат:
Първоначално публикувано от 1239 http://clubalfaromeo.com/forum/images/bassalpha/buttons/viewpost.gif (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=681989#post681989)
и аз, и аз, и аз

То ако така стане трябва да e ".....squadra di plovdiv"....ако не се престрашат колегите от страната и чужбина:wow::bounce8:

Хахахаха- .....squadra di plovdiv"..
Имаше едни такива с тениски Bravo клуб Пловдив ,дето им се смя цял свят. Не гледайте от тях , моля ви.:wow:

Alfa User
10-04-2010, 13:12
Е не, тва определено няма да се случи ... Или ще правим нещо като хората, или нищо.

hsr
11-04-2010, 10:40
Колеги, някой има ли наблюдения дали се вдига осезаемо разхода ако се кара на една бобина и ако да с колко горе-долу?
А също и колко ориентировъчно може да струва втора ръка в тая криза ?

mimouzunov
11-04-2010, 11:17
Колеги, някой има ли наблюдения дали се вдига осезаемо разхода ако се кара на една бобина и ако да с колко горе-долу?

Половин месец карах на една и честно казано не установих разлика в разхода...

155_8000rpm
11-04-2010, 11:48
Е не, тва определено няма да се случи ... Или ще правим нещо като хората, или нищо.

Вие па мноо на сериозно го зимате....се едно не ме познавате....

---------- Post added at 11:48 ---------- Previous post was at 11:46 ----------

Половин месец карах на една и честно казано не установих разлика в разхода...

За бобина не мога да кажа,но карах доста време с по два канала изгорели на комутаторите и след като ги смених около 2 литра бутнах:notify:

venko
11-04-2010, 11:50
Цената варира между 10 -15лв.

hsr
11-04-2010, 13:23
Цената варира между 10 -15лв.

Къде това ?:drool:

venko
11-04-2010, 15:12
Къде това ?:drool:
Говориме за 1 бройка,взех си ги от ludaka за 15 лева на парче.В раздел продава все ще намериш нещо...

hsr
11-04-2010, 16:34
Говориме за 1 бройка,взех си ги от ludaka за 15 лева на парче.В раздел продава все ще намериш нещо...

ОК, мерси за инфото ;)
Някой от четящите раздела ако предлага на подобна цена, моля да ми драсне едно ЛС :)

И още нещо да питам.
От тези които са на газ има ли някой с пластмасов колектор и имали ли са проблеми с него?

Buxalkata
11-04-2010, 18:26
Е сега е момента явно да се похваля,да благодаря и за вси4ко...колата ми е възстановена благодарение на Бат Веско на който много благодаря и на неговите колеги,също много тенкЮ и на Мариан ....еми ве4е си имам една 2-ка която смятам 4е върви доста добре разкарах стария тропащ брум4ащ и пушещ мотор и сега ве4е найстина се родих :) остана материял от стария мотор ако на някои нещо му трябва (1.6 16в )
2 дни не мога да се нарадвам още и със сигурност няма да ми мине мерака скоро :):kicking: и дано вси4ко да е ОК и да не дава ядове :priest: а само хубави мигове и омерена :boost::Bolt:

Furious 155
11-04-2010, 19:30
Е сега е момента явно да се похваля,да благодаря и за вси4ко...колата ми е възстановена благодарение на Бат Веско на който много благодаря и на неговите колеги,също много тенкЮ и на Мариан ....еми ве4е си имам една 2-ка която смятам 4е върви доста добре разкарах стария тропащ брум4ащ и пушещ мотор и сега ве4е найстина се родих :) остана материял от стария мотор ако на някои нещо му трябва (1.6 16в )
2 дни не мога да се нарадвам още и със сигурност няма да ми мине мерака скоро :):kicking: и дано вси4ко да е ОК и да не дава ядове :priest: а само хубави мигове и омерена :boost::Bolt:
ЕВАЛА! Радвам се че колата пак е на пътя, а и сега е доста конкурентна на другите с тия 155 коне! Успех и късмет с обновената 155-ца!

ivopetrov_1982
11-04-2010, 19:34
здравеите момчета

vaklinator
11-04-2010, 19:53
здравеите момчета

Здравей младеж!

Alfa User
11-04-2010, 21:26

Ай честита да ти е ! Много повече да си те кефи и много по-малко да те ядосва !
Надявам се ще я видим в пълния й блясък на Втората национална среща - което ме подсеща, че темата някак позависна ...

Buxalkata
11-04-2010, 21:34
със сигурност ще се видиме ;) и мерси за пожеланията

MUROMAN
11-04-2010, 21:47

Безавариини занапред пожелавам на Теди и аз.
Има доста да ме черпи. :devil:

toki4a
11-04-2010, 22:05
:ritter:иииииииии явашшшш с ракията
некой трея да черпи маи маи

---------- Post added at 19:05 ---------- Previous post was at 19:01 ----------

а бе вие пустиняци с пустеняци как моете да дойдете до Пазарджик и да не ми се обадите да се видим

Buxalkata
11-04-2010, 22:14

а бе вие пустиняци с пустеняци как моете да дойдете до Пазарджик и да не ми се обадите да се видим

no coment :wub:

MUROMAN
11-04-2010, 22:17

Ми аз даже те и видях отдалече,ксенона те издаде.
Ние бяхме спряли пред Ред Рок и минаха доста хора напът за сервиза на Веско,но никой не спря да пиеме по бира.:dunno:

VFTI
11-04-2010, 23:11
Бравоссс!! Честито Тедиии и само цялата газ, че иначе ще се развали:jason2::jason2:

The_Game
11-04-2010, 23:18
Ми аз даже те и видях отдалече,ксенона те издаде.
Ние бяхме спряли пред Ред Рок и минаха доста хора напът за сервиза на Веско,но никой не спря да пиеме по бира.:dunno:

ВИНОВЕН СИ !!!
Пък и в ПЗ е пълно с 155-ци. Зелената циганска нещо не я засичам вече :? То не че си стоя много в ПЗ ама преди я засичах по-често

face/off
12-04-2010, 23:21
Колеги,трябва ми скоростна кутия за колата от подписа-навсякаде удрам на греда някой ако може да помогне да свирка-става въпрос за колата от подписа.А м/у другото може ли да и сложа от 1.8 или 2.0 от същата година и 16V,ще има ли отрицателен ефект при ускорението на колата и дали ще паснат!

thecleaner
13-04-2010, 01:14
Колеги,трябва ми скоростна кутия за колата от подписа-навсякаде удрам на греда някой ако може да помогне да свирка-става въпрос за колата от подписа.А м/у другото може ли да и сложа от 1.8 или 2.0 от същата година и 16V,ще има ли отрицателен ефект при ускорението на колата и дали ще паснат!

Ето на присъединителни размери си 1към1 тоест да става. Малко ще ти стане по мудна колата но няма да е много осезаема разликата, се пак е 1,6 и никога не е била спортна и предполагам дори няма да усетиш. Ма тва не сме ли го коментирали 4562566 пъти :pokey: Ето ти малко материал да си четеш, ако те дърпа: http://62.163.47.186:7080/navi?COUNTRY=099&GRP_COD=212&SBMK=R&DRIVE=S&SGS_COD=0&MAKE=R&COMM_MODEL=155&CAT_COD=T3&MOD_COD=167&SGRP_COD=0&DRW_NUM=1&LANGUAGE=3&ALL_FIG=0&KEY=SG_REPORT&EPER_CAT=SP&GUI_LANG=3&ALL_LIST_PART=0&PRINT_MODE=0&PREVIOUS_KEY=PARTDRAWDATA&SB_CODE=-1&WINDOW_ID=0

ne0
13-04-2010, 11:39
Пускам Ви една муха защото времето лети. Та за трак дея ми се иска да направим една обща снимка на 155 -ците или нещо такова. Има възможност да се отделят на отделно място и т.н. Дайте идеи. 75-ците ще са 10-тина и ще ги отделим.. 155 са много и е хубаво да се направи нещо. А пък и вече има лога ала бала на 155 ще е интересно

vajvoda
13-04-2010, 11:45
Не съм чел цялата тем, огромна е. Вие сте запознати с ALFA ROMEO 155, кажете ми с какъв двигател спечелиха шампионата в DTM и кои колела са задвижващи, задните или четирите?

toki4a
13-04-2010, 12:25
Пускам Ви една муха защото времето лети. Та за трак дея ми се иска да направим една обща снимка на 155 -ците или нещо такова. Има възможност да се отделят на отделно място и т.н. Дайте идеи. 75-ците ще са 10-тина и ще ги отделим.. 155 са много и е хубаво да се направи нещо. А пък и вече има лога ала бала на 155 ще е интересно

ич не е лошо като идея:)

DJ
13-04-2010, 14:18

Супер идея, а ти ще докараш ли твоета легенда?

ПП: колеги трябва преди Трак Дея са се съберем и заедно да отидем като предния път 8)

toki4a
13-04-2010, 14:27

пиши на лично на Vegatta или тел.0894688443, миналата седмица му давах един номер на колега от Пз. той е с 1.6.16в и е дава на части:)

ne0
13-04-2010, 17:14
Супер идея, а ти ще докараш ли твоета легенда?

ПП: колеги трябва преди Трак Дея са се съберем и заедно да отидем като предния път 8)

ще се постарая, просто колата е в Бургас но ще го уредя.
Иначе класиките от София ще се чакат в 8 часа на Лукойла - 1 км, дотук има към 30 коли произведени преди 85 год.. за срещата и поход ма за там Венци е респонсибъл

п.с. проблема е че като я докарам ще трябва и да я карам... а аз бегачката не мога да и смогна финансово... но живот и здраве

VFTI
13-04-2010, 21:04
Срещата и фотосесията на 155 звучи супер:Tease:

А може и някой да се оборудва с тази за трак дея:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11271071096861372&f1=details

А може и тази...
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11268679603006016&f1=details

Furious 155
13-04-2010, 21:42

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11271071096861372&f1=details

А може и тази...
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11268679603006016&f1=details
синята има уникален цвят!!! изпадаха ми очите ...:drool::photo:

vaklinator
13-04-2010, 21:54

А може и тази...

Втората е непродаваема според мен.
Ако някой е приготвил 5ххх пари за кола, едва ли ще сети за 155 от 93-та година. Догодина ще е на 20 милата.

ne0
13-04-2010, 22:55
с помощта на спонсорите мероприятието ще е брандирано по повод 100 годишнината и ще има бая транспаранти... ще има общи снимки за подписи ;)

Furious 155
13-04-2010, 23:09
с помощта на спонсорите мероприятието ще е брандирано по повод 100 годишнината и ще има бая транспаранти... ще има общи снимки за подписи ;)
супер!:notworthy::punk:

koolio
13-04-2010, 23:35
:nono:
синята има уникален цвят!!! изпадаха ми очите ...:drool::photo:

Ама е каиш-мотор, така че ... да си я държат!

robygas
13-04-2010, 23:48
:nono:

Ама е каиш-мотор, така че ... да си я държат!

Че той мотора да не е неразделна част от колата?!?

Alfa User
14-04-2010, 00:31
Не съм чел цялата тем, огромна е. Вие сте запознати с ALFA ROMEO 155, кажете ми с какъв двигател спечелиха шампионата в DTM и кои колела са задвижващи, задните или четирите?

Няма Алфа 155 със задно задвижване ...
Във ДТМ 155 се представя забележително (38 победи във и извън ДТМ), като най-известния вариант на мотора й е 2.5 литров 6-цилиндров двигател със 490 к.с. (360 kW) при почти 12 000 об/мин, и максимална скорост от 318 км/ч при тегло 1060 кг. Задвижването е на 4-те колела, както със сигурност може да се види във множеството невероятни клипове във youtube (в случай че някой има съмнения).

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/14/Alfa_155_DTM.jpg/800px-Alfa_155_DTM.jpg

А по повод на тракдея - 15-ти Май е работен ден по дяволите - само мен ли ме притеснява този факт ?!?

xidra
14-04-2010, 10:05
ще престанеш ли да се оплакваш.... от работния ден... я се стегни или кажи на Милена да те стегне...

milenamr
14-04-2010, 10:23
ще престанеш ли да се оплакваш.... от работния ден... я се стегни или кажи на Милена да те стегне...

Кво да го стягам като и аз съм на работа :(
Та ако има начин, ще сме от следобедните посетители:sad:

VFTI
14-04-2010, 10:29
Ами до 15ти май има доста време...Достатъчно време човек:
- да се разболее и да си пусни болнични :tooth: (внимавайте че по новите разпоредни на ББ първия ден май ние ще си го плащаме)
- да си пусне отпуска
- да си направи дете(всъщност това няма да е от особенна полза, ама поне ще е приятно):Tease::Tease:

Ако догодина черната Q4ка на Злия падне на 2000лв. ще събера пари и ще я купя8)

DJ
14-04-2010, 10:29
Кво да го стягам като и аз съм на работа :(
Та ако има начин, ще сме от следобедните посетители:sad:

Нима ще отсъствате от групичката за снимката? :nono:

ne0
14-04-2010, 10:52
извинителна бележка или медицинско искате :):):)

toki4a
14-04-2010, 14:05
ако съм в Бг. тогава непременно ще дойда:beer:

Alfa User
14-04-2010, 18:15
@ xidra - Ами не навсякъде е лесно да се измъкне човек от работа ...
Пък с тия простотии около болничните напоследък май по-добрата идея е за отпуска - дори неплатен да е...
Ще направим всичко възможно да сме там - дано всичко е ок - мероприятието не е за изпускане.

dimo
15-04-2010, 00:35

ще взема да измия мойта и аз да дойда :)

milenamr
15-04-2010, 10:36
В най-лошия случай ще мога да дойда към 14ч без нещо, а ако са намалени часовете може и по-рано.
Надявам се да не сте се разотивали все още и да може да се видим и да си направим снимки :photo::static:

rumenti77
15-04-2010, 16:32
Хора днес ще се направа на куче защото синът ми има за пети път рожден ден.Айде да ми е живо и здраво синчето и всички ние да сме живи и здрави.:band::drums::headbang::drunk::meeting:
Черпа ви с тази песен.
http://www.vbox7.com/play:1ec0f34c&start=2

MUROMAN
15-04-2010, 19:12
Хора днес ще се направа на куче защото синът ми има за пети път рожден ден.Айде да ми е живо и здраво синчето и всички ние да сме живи и здрави.:band::drums::headbang::drunk::meeting:
Черпа ви с тази песен.
http://www.vbox7.com/play:1ec0f34c&start=2

Евала Румба , да ти е жив и здрав Марти.
Наздраве и поздрави на Катето.:drinking::tongue:

milenamr
15-04-2010, 19:36
:birth1:Честит рожден ден на синчето, да ти в живо, здраво, весело и щастливо.
И ти и цялото ти семейство със здраве и любов да си го гледате и да му се радвате :holiday::biggringift::cheers::band:

robygas
15-04-2010, 19:55
Да ти е жив и здрав момъка и Вие естествено, че да му се радвате, щото няма по-голям кеф от малките хора в къщи.
Весело изкарване тази вечер!!!:birth1::band:

Бобби
15-04-2010, 20:01
Живо и здраво да ти е момчето и ти с него да достигнеш поне до 105-му рожден ден:respect:

Furious 155
15-04-2010, 21:28
Черпа ви с тази песен.
http://www.vbox7.com/play:1ec0f34c&start=2Жив и здрав и много успехи на малкия! Весел празник вкъщи!!!

Alfa User
15-04-2010, 23:02
Еее, време беше и за една хубава новина днес !!!
Да ти е жив и здрав, и само положителни емоции да ти носи !
Па дай Боже и в сектата да се запише с най-арната 55-ца !!!
Наздраве !!!

vaklinator
16-04-2010, 08:07
Наздраве !
Да ти е жив и здрав. Съжалявям, че неможах да дойда.

rumenti77
16-04-2010, 08:52
Благодаря ви за пожеланята.Сега ми е малко тежко но с два алказалцера всичко се оправя.:crazy:

rumenti77
16-04-2010, 13:59
Гледайте какъв кеф.

MUROMAN
16-04-2010, 14:12
Гледайте какъв кеф.

Ееее само за тази малка усмивка си заслужава да си имаш хлапе.
Евала Румба , весел празник е било. :waving:

Alfa User
17-04-2010, 21:59
Някой да знае от къде мога да се снабдя със тръби или маркучи за монтаж на един конусен филтър, и с колко ще ме оскубят за тях ?
Става дума за две тръби и коляно 90 градуса преходно 70-76мм.
По сайтовете за тунинг гледах - цените са безбожни, като най-добрия вариант май излизат две алуминиеви тръби (70 и 76мм) с преходно силиконово коляно между тях ...

Flame
17-04-2010, 23:38
Виж тук,само нз как седи въпроса с доставката
http://topspeed.bg/catalog.php

Buxalkata
18-04-2010, 11:37
интересно :):spell:

Alfa User
18-04-2010, 17:48
Виж тук,само нз как седи въпроса с доставката
http://topspeed.bg/catalog.php

Точно такива цени гледам да избегна ... Други мнения или препоръки ?

MUROMAN
19-04-2010, 00:16
Имам питане колко каси бира/или само бири/ може да се съберат в багажника на 155? :-P
Мислете и върху варянтите с гавоза уретба отзад и с туба и усилвател.:metal:

Alfa User
19-04-2010, 00:24
По груби спомени и в зависимост от газовата бутилка - до към 4 каси може да ги събереш ...

Малко зарязахме идеята с рекламния ни сенник ... Ще го бъде ли или не ?

rumenti77
19-04-2010, 06:24
По груби спомени и в зависимост от газовата бутилка - до към 4 каси може да ги събереш ...

Малко зарязахме идеята с рекламния ни сенник ... Ще го бъде ли или не ?
Аз мисля да го бъде.

Alfa User
19-04-2010, 07:28
Еми тогава да оформя окончателно файла и да го давам на Ваклин - пък хората извън София ще си ги получаваме и лепим на тракдея.

toki4a
19-04-2010, 11:14
Имам питане колко каси бира/или само бири/ може да се съберат в багажника на 155? :-P
Мислете и върху варянтите с гавоза уретба отзад и с туба и усилвател.:metal:

5 каси бира и кам то още 4 стека шшшшумменско !!!!! питай мен бре:-P с 40 литрова бутилка;)
а за кебабчета и кифтета да ти казвам ли ?????:metal:

155_8000rpm
19-04-2010, 19:07
Еми тогава да оформя окончателно файла и да го давам на Ваклин - пък хората извън София ще си ги получаваме и лепим на тракдея.

А с различните цветове ко праим...?

Alfa User
19-04-2010, 21:21
Пускам тука списъка на желаещите, и всеки да си указва цвета, за да обобщим. Важното е Ваклин да избара надписа, а лентата е лесна :)

- Alfa User - черен мат със сребрист надпис
- milenamr - бял гланц със черен надпис
- 155_8000rpm
- rumenti77 - черен с бял надпис
- 1239
- Furious 155
- vaklinator
- toki4a - черен с бял надпис

1239
19-04-2010, 21:40
ами аз тези дни се позамислих - нали моето стъкло си е със оригинален сенник и май грозничко ще стане

rumenti77
20-04-2010, 08:41
И моя да е черен с бял надпис.

toki4a
20-04-2010, 11:14
колко стотинки беше този надпис бре ?????
я драснете некой ред
може и аз да се включа черен с бял надпис
стига фолиото да е качествено!!!!!:grandpa:

---------- Post added at 08:14 ---------- Previous post was at 08:13 ----------

Алекс и пусни ми нещу мостра да видя за какво иде реч!;)

toki4a
20-04-2010, 14:40
що стана бре каде се изгубихте сичкото кибик
пуснете какво решихте да е последно и нещо цена разбира се

Alfa User
20-04-2010, 19:52
Последния вариант е показания на файла по-долу, а за цената - Ваклин ще каже какво ще коства.
Пак да напомня, че всеки може да си избере цвета на лентата и надписа според цвета на колата или според каквото му е хрумнало на момента :)

robygas
20-04-2010, 21:55
Понеже гледам, че никой от младежите не се е сетил...
Ч.Р.Д. на младата ни колежка Alfa_Еli !!!
Да е жива и здрава, и много безавариини километри с колицата.
:band:
Наздраве! :cheers:

The_Game
20-04-2010, 22:55
:pfbbt:Да е жива и здрава и мн безавариини км :)

VFTI
21-04-2010, 01:00
Всичко най-най-най Ели :-P:-P:-P

rumenti77
21-04-2010, 08:45
:birth1:Жива и здрава:birth1:

MUROMAN
21-04-2010, 09:04
Всичко най-най-най Ели :-P:-P:-P

Жива и здрава , весело изкарваен на празника.:birth1:

Ми той Венци се сеща и се грижи по въпросите свързани с колежката. :devil:

vaklinator
21-04-2010, 10:59
Последния вариант е показания на файла по-долу, а за цената - Ваклин ще каже какво ще коства.
Пак да напомня, че всеки може да си избере цвета на лентата и надписа според цвета на колата или според каквото му е хрумнало на момента :)

Цената за сенника я публикувах някъде - ето я пак 12,00 лева.

vegatta
21-04-2010, 12:25
Ко стана с националта среща бре?
Има ли някъкъв резултат или...........

rumenti77
21-04-2010, 12:33

Така като гледам май не.

Buxalkata
21-04-2010, 15:26

да се надяваме 4е ще има развитие ....

MUROMAN
22-04-2010, 09:06
да се надяваме 4е ще има развитие ....

Развитие в Застой.:yes:

toki4a
22-04-2010, 09:50
Цената за сенника я публикувах някъде - ето я пак 12,00 лева.

пиши ме и мене бре:bash: черен с бял надпис:yes:

vaklinator
22-04-2010, 09:56
пиши ме и мене бре:bash: черен с бял надпис:yes:

Ти си написан, ама другите нищо не казват за проклетия цвят, АМАН - несериозници, айде драснете ,две думи са:dyrvo_v_kenefa:

1239
22-04-2010, 10:16
не, не - последо не искам

DJ
22-04-2010, 10:25
хубаво е поне за мене колегите които плюят че имало застой или че нямало дейност по повод националната сбирка да влезнат в създадената от Алекс тема и да напишат примерно дали ще посетят събитието, нали всички знаем че трябва да има приблизителна бройка с която да ходя да прося ако е възможно отстъпка. Така че моля ви пишете там.......

ПП: и датата май за средата на юни най-много хора има

vegatta
22-04-2010, 12:03
по принцип цялата ПЗ група ще е там говорим за поне 10-15 човека ( тва без жените)

DJ
22-04-2010, 13:28
по принцип цялата ПЗ група ще е там говорим за поне 10-15 човека ( тва без жените)

"тва без жените" означава, че няма да ги взимате или че не ги броите а иначе ще дойдат ;)

toki4a
22-04-2010, 14:16
"тва без жените" означава, че няма да ги взимате или че не ги броите а иначе ще дойдат ;)

:yes:нещу такова ,как така бре ами ако некой почине нали требва да го отвозват
хахаххаха:gruebel:

---------- Post added at 11:14 ---------- Previous post was at 11:13 ----------

малииииииииииииииии ако те чууе Станислава:bash:
голем бой шъъъ пада:yes:

---------- Post added at 11:16 ---------- Previous post was at 11:14 ----------

Ти си написан, ама другите нищо не казват за проклетия цвят, АМАН - несериозници, айде драснете ,две думи са:dyrvo_v_kenefa:

гледай да е нещуу мазничко ,чее:bash:;)

DJ
22-04-2010, 20:32
Колеги да ви се похваля вече какво си имам:
След големи мъки изправяне, шкурене, почистване.......лакиране.........най после почти 3 години след като взех 155-цата имам и джантите за който винаги съм мечтал:)Отред е с гуми 195/50/15 Мишлен Пилот, отзад с 205/50/15 Кумхо Есекта

ПП: Благодаря на за TRENDi :)

robygas
22-04-2010, 21:00
Евала...щом те кефят, винаги си заслужава.
Аз си мислех, че само аз ги ремонтирам по 1 месец!:roll2:

DJ
22-04-2010, 22:13
Евала...щом те кефят, винаги си заслужава.
Аз си мислех, че само аз ги ремонтирам по 1 месец!:roll2:

Абе тъпо ми е шкурих 2 седмици останах без ръце и накрая ги минах на дробометната машина :hi_temerature:
и тва отгоре е само 4 слоя лак :)

toki4a
23-04-2010, 09:12
моята като я взех беше с същите ,бяха като нови!дано са същите останали като ги взе някой колега от Пз.

TRENDi
23-04-2010, 16:32
:hmm: Тези ли джанти ти продадох? Хахах, шегувам се. Евала, уникално си ги направил :big_bow_down:. Да си ги търкаляш дълго и безпроблемно.

DJ
24-04-2010, 08:48
:hmm: Тези ли джанти ти продадох? Хахах, шегувам се. Евала, уникално си ги направил :big_bow_down:. Да си ги търкаляш дълго и безпроблемно.

Мерси дано винаги е безпроблемно, а ти вземи се стегни и на националната сбирка пак да седнем рамо до рамо :drunk:

toki4a
24-04-2010, 08:52
се си мисля ,че ще има бая отсъствия !!!!
дано да греша:prescription:

Alfa User
24-04-2010, 21:35
Бе дано не си прав ... ама колкото и да ми е кофти, май наистина така изглежда ... :(

Furious 155
25-04-2010, 12:37
някой борил ли е проблеми с клаксоните на 155? при мен изгоря бушона преди време и мислех че имам пробила тромба, но сега ги гледах и двете си свирят! До тях знам че стига постоянен І и се управляват от релето с маса. Обаче преди да ги сваля, бушона гореше за секунди, сега като ги няма, натискам ли клаксона, се чува работата на релето, но незнам ако ги върна по местат им, дали пак няма да изгори бушона... та някой имал ли е подобни болки?

Бобби
25-04-2010, 15:49
....май проблема е в релето..:calc:...виж да не е нагоряло, някое краче или там вътре...вчера правихме на съседа Пунтото и там си цъкаше релето...но като го проверихме се оказа, че е без едно краче, беше се стопило...
успех..

VFTI
27-04-2010, 17:54
Имам проблем с колата :) Не върви като хората:)

Днес откачах темп. датчик на термостата и при запалена кола няма грам промяна...няколко пъти го правихме това упражнение....Като показания дава 290ома...а като изстива стига до 400 ома....

КОлеги казаха че като го откачат и колите има вдигат по 1500об...моята си стои на 800об. и не мърда...

Furious 155
27-04-2010, 18:09

Днес откачах темп. датчик на термостата и при запалена кола няма грам промяна...няколко пъти го правихме това упражнение....Като показания дава 290ома...а като изстива стига до 400 ома....

КОлеги казаха че като го откачат и колите има вдигат по 1500об...моята си стои на 800об. и не мърда...
измери го утре сутринта преди да я запалиш. Поне 2 килоома трябва да е. Иначе давам при 20 градуса да е 2.5Кома съпротивлението!

VFTI
27-04-2010, 18:22
Абе то видитомо се променя като изситва двигателя, ама като бъде откачен грам няма промяна в работата на мотора...А няма как да го измеря сутринта защото няма с какво...

MUROMAN
27-04-2010, 20:04
Абе то видитомо се променя като изситва двигателя, ама като бъде откачен грам няма промяна в работата на мотора...А няма как да го измеря сутринта защото няма с какво...

Е как няма с какво с очкомера или мултицет.
На мен той също мисля,че ми е преебан,както и датчика за налягане на маслото както и ленива и полу -жива ламбда сонда.:no: Лоша работа.
Колеги споделете с какви свещи карате,знам,че е дъвкано 1000 ъпти ,но пак да си питам лаф да става?
Аз за сего още съм с Golden Loge ,но мисля,че е време да ги сменя и се колебая мужду Denso,NGK ,Beru?
:-)

thecleaner
27-04-2010, 20:08
На мен той също мисля,че ми е преебан,както и датчика за налягане на маслото както и ленива и полу -жива ламбда сонда.:no: Лоша работа.
Колеги споделете с какви свещи карате,знам,че е дъвкано 1000 ъпти ,но пак да си питам лаф да става?
Аз за сего още съм с Golden Loge ,но мисля,че е време да ги сменя и се колебая мужду Denso,NGK ,Beru?

Денсо Иридиум :)

Бобби
27-04-2010, 20:15
Като карате на газ....:coolio:, не става и сензор инжектора(ламбда сонда) да е пъргава.....Марянчо тя умира много бързо на газ;-)
Свещите са най малкият проблем...или работят или не!

toki4a
27-04-2010, 23:08

2 ,3 бош 2 денсо другите не знам :rotfl:хахах
върви та се къса!!

Alfa User
28-04-2010, 06:16
Мойта си е с обикновено Денсо, само на бенз - никви проблеми с тях. На Милена е с Беру, кара се яко на газ - пак са добре. Но в тая връзка пък да питам - с тия калпави горива и фалшиви свещи, по колко хиляди км ги карате (не врявам да ги държите докато откажат тотално...) ?

toki4a
28-04-2010, 07:11
Мойта си е с обикновено Денсо, само на бенз - никви проблеми с тях. На Милена е с Беру, кара се яко на газ - пак са добре. Но в тая връзка пък да питам - с тия калпави горива и фалшиви свещи, по колко хиляди км ги карате (не врявам да ги държите докато откажат тотално...) ?

що брее треея се използват максимално:beer:;)

vaklinator
28-04-2010, 15:01

Прави са колегите, и моята вдига оборотите и то-повече от 1500 направо са 2000

VFTI
28-04-2010, 21:24
Днес на всичкото отгоре и гръмна в колекторите на БЕНЗИН! Ще търся причината и си слагам плочката и забравям за каране на бензин...няма да стане просто...

robygas
28-04-2010, 21:36
Хубава версия... остава и някой да я гризне...

:brickwall:

vaklinator
28-04-2010, 21:36
Днес на всичкото отгоре и гръмна в колекторите на БЕНЗИН! Ще търся причината и си слагам плочката и забравям за каране на бензин...няма да стане просто...

Ще се сетиш най накрая:smile:

toki4a
30-04-2010, 08:22
айди някой да ми дойде малко така на гости в шопландия ,почнах работа в Бояна в един сервиз АУТО ПЕИНТ намира се по пътя за църквата:drunk:

DJ
30-04-2010, 08:57
Колеги здравейте,
моля ако все още има някой заинтересован от 2-ра национална среща да погледне темата за нея :drunk:

vaklinator
30-04-2010, 18:09
Моята е уредена със сенник.
Не помня в тази ли тема си приказваме за него
Останалите готови са: Милена, Алекс, Румен, Марян и Токича. Никой друг от желаещите не сподели какъв цвят иска. Все още има време и може да се напъне да ми пише едно Л.С.

vaklinator
30-04-2010, 18:13
айди някой да ми дойде малко така на гости в шопландия ,почнах работа в Бояна в един сервиз АУТО ПЕИНТ намира се по пътя за църквата:drunk:

Тамън си ми под ръка, дай по-точен адрес:jumping:

MUROMAN
30-04-2010, 19:41

Кога ще ми оправиш спойлерчето ?
Ракията и салата са от мен. :)

robygas
30-04-2010, 20:13
Тамън си ми под ръка, дай по-точен адрес:jumping:

В двора на бившето Фохар срещу Киноцентъра.

toki4a
30-04-2010, 21:42
В двора на бившето Фохар срещу Киноцентъра.

баш баш:tequilla:

---------- Post added at 18:42 ---------- Previous post was at 18:29 ----------

Кога ще ми оправиш спойлерчето ?
Ракията и салата са от мен. :)

а агнето каде ее бее :angry:

toki4a
30-04-2010, 22:08
Моята е уредена със сенник.
Не помня в тази ли тема си приказваме за него
Останалите готови са: Милена, Алекс, Румен, Марян и Токича. Никой друг от желаещите не сподели какъв цвят иска. Все още има време и може да се напъне да ми пише едно Л.С.

БРАВО МАЙКО ;) абе колко е широчината му бре