PDA

View Full Version : 155 ОБЩИ ПРИКАЗКИ - "ДЪРА БЪРА"

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 [44] 45 46 47 48 49 50 51 52 53

Alfa User
28-05-2014, 20:01
поправимо ли е това реле или трябван ново? :)

... по скоро прави контакт когато се намокри :)

Ръжда по контактните пластини?

Furious 155
28-05-2014, 21:40
Не е реле, а бушон. Незнам дали някъде се предлагат този модел. Аз лично си го ремонтирах с няколко медни влакна от многожиелн кабел - горе-долу да стига за 40А. ;)

reloading
28-05-2014, 21:46
подскажете ми какъв конус за филтър да си взема? не съм сигурен че ми се дават 200-300 лв за кн.

toki4a
28-05-2014, 23:37
kак какъф ве от 10 20 лЪва от Битако :D
прави чудеса агрегата реве кат мечка:wow:

_power_
28-05-2014, 23:59
купи си от хеед ауто внасят JR filtri 100тина лева е... баси само реклама им права..

Furious 155
29-05-2014, 08:12
за кола без MAF, спокойно можеш да заложиш на сух филтър, не е нужно да е к§н и да се чисти и пръска на всяко масло, че и по-често.

reloading
29-05-2014, 17:15
говориш за тея най обикновените конуси? Те не спъват ли колата?

А относно релето/бушона за духалката 100% там е проблема. днес в дъжда докато не духаше минах през една голяма локва и почна пак да духа ( Направи контакт) като спрях отворих капака и бушона беше мокър. Сега въпроса е как да го поправя :)

Колко ф е отвора на кутията? защото имам една излишна в нас и мисля да я срежа за да взема основата и да си направя преходник.
така? (http://nspauto.com/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D 1%86%D0%B8/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%82%D1%8A%D1%802013-04-04-15-57-15_-detail.html) или така? (http://nspauto.com/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D 1%86%D0%B8/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%82%D1%8A%D1%80-detail.html)

kendo
29-05-2014, 18:33
Ич не я спъва.Само гледай да изолираш филтъра да не смуче топъл въздух от от двигателя,че тогава направо умира.А да,и както каза Токича почва да реве като мечка у високите обороти.

reloading
29-05-2014, 18:36
и все пак по-голямо ли Ф да избера? :)

kendo
29-05-2014, 18:49
С такъв на 70мм.съм ,преходник и тръба на 50мм към дебитомера.

TS
29-05-2014, 20:01
http://bgcarshop.com/product_info.php?cPath=105&products_id=45881 Аз си поръчах такъв фланец от тези пичаги. Ляга перфектно.Не прави глупости,30лв,Струва. Имам и К&Н Аполо,където ми събира прах само.Струва майка си баща си. Аз карам с панелен спортен.

reloading
29-05-2014, 20:28
да де ама май ще трябва и някакво коляно и малка тръба..

TS
29-05-2014, 20:46
Да ще ти трябват. Може и T - скоби да си вземеш.

reloading
29-05-2014, 21:05
ще си набавя материалите др. седмица и ще видим какво ще спретна :)

Alfa User
30-05-2014, 08:30
Младежи, само да вметна, че тече записването за 5-та Национална среща на 155...
До тук се е записал само toki4a, а срока за потвърждение на резервацията в хотела е 15 Юни!
Трябва да си измислим и някакви примерни менюта, които да заявим за вечерта.

reloading
30-05-2014, 18:08
седмицата която идва ще ти кажа дали да ме броиш с 2 места със сигурност и да се запиша :)

Dimicha
30-05-2014, 23:03
Колеги, днеска в колата намерих изненада-в краката и на двете предни места наводение. Особено на шофьорското. Преди време беше се наводнило така пасажерското, но само беше подгизнал мокетът, а сега направо локви. Въпросът е дали са виновни уплътненията. Между другото и на двете врати съм им махнал найлоните отвътре-възможно ли е това да е причината?

kendo
31-05-2014, 00:22
Около предното стъкло търси теча.По спомен,мисля,че имаше и някакви отвори около щангите на чистачките и като се задръстят с мръсотия водата се излива в купето.Ма то и подводница да е при тоя дъжд и тя ще протече.Мойта ,учудващо остана суха,ама ме атакуваха охлюви.Седем парчета обрах по предния капак и бронята тая сутрин

Dimicha
31-05-2014, 09:54
Хахах, абе скоро гледах около предното стъкло уж всичко беше наред.., не знам. Аз понеже бях извън града, майка ми твърди, че там дето съм бил спрял колата е имало вода, която е стигнала до праговете, да може и отдолу да е преляла, не знам. А за охлювите-писнало им е да се движат бавно и са се качили на най-бързо движещия се обект-155цата :metal: Имаше навремето един виц-що охлювите не карат мотор? Ми, щото почват да им се ветреят очите :D

firedragon
31-05-2014, 21:06
Някой знае ли тест на ламбда сондата. Днес замервах моята и показа 0.12v на загрял мотор на празен ход. Според това, което четох в интернет трябва да показва 0.5v и при подаване на газ да стигне за момент до 0.9v после пак да се върне на 0.5v. При мен повече от 0.18 не стана, а отзад смарди на бензин и не се живее. Разхода не съм го засичал точно,но май отива към над 20. Както и да го смятам мисля,че сондата е аут. Въпроса ми е има ли и друг начин да се тества?

Dimicha
31-05-2014, 22:05
Някой знае ли тест на ламбда сондата. Днес замервах моята и показа 0.12v на загрял мотор на празен ход. Според това, което четох в интернет трябва да показва 0.5v и при подаване на газ да стигне за момент до 0.9v после пак да се върне на 0.5v. При мен повече от 0.18 не стана, а отзад смарди на бензин и не се живее. Разхода не съм го засичал точно,но май отива към над 20. Както и да го смятам мисля,че сондата е аут. Въпроса ми е има ли и друг начин да се тества?

Ами доколкото знам сондата трябва да си мени показанията межди 0 и 1 волт постоянно. Т.е. описва нещо като синусоида. По-бавните волтметри не могат да го засекат това нещо и забиват на някаква средна стойност и само като подадеш газ се вижда някакво движение. С една дума, май с обикновен мултицет не мое се премери това нещо. А тоя разход ми се вижда невероятен, да не тече отнякъде бензин :notify:

Furious 155
31-05-2014, 22:24
Откачаш сондата от куплунзите и караш така. Ако разхода се нормализира, се потвърждава инфото за забила сонда на бедна смес. Ако е забила на около 0.2волта, то еку-то буха бензин и затова гори повече и мирише на бензин.
При мен преди време, сондата беше забила на около 0.3 волта и разхода ми беше 20/100 в града.

TRENDi
01-06-2014, 09:59
Откачаш сондата от куплунзите и караш така. Ако разхода се нормализира, се потвърждава инфото за забила сонда на бедна смес. Ако е забила на около 0.2волта, то еку-то буха бензин и затова гори повече и мирише на бензин.
При мен преди време, сондата беше забила на около 0.3 волта и разхода ми беше 20/100 в града.

Това е. +1

БТВ Китайски мултицет от 6-7 лв хваща подскачането при работеща ЛС/поне моя го правеше преди да умре моята/.

reloading
01-06-2014, 15:15
Колеги да ви се похваля Филтъра много яко ръмжи над 4 000 оборота :)

На пук на 30те лева за Адаптора си направих от 1 кутия и няколко пластмасови тръби. За мен стана много читаво :) Притеснява ме само евентуално мокрене на филтъра..

p.s. Случайно някой да знае на кой е тази кола http://olx.bg/alfa-romeo-155-i39252231 ?

TS
01-06-2014, 16:54
Всеки сам преценява как да си харчи парите. Също така с какво и как да подържа колата си.:whistle: Предложих ти го като вариянт,защото ще изглежда в пъти по-добре ;)

reloading
01-06-2014, 17:16
други ден на Невски ще видиш мисля че стана що годе добре ;)

Scrapera
01-06-2014, 18:19

100% e мъртва, няма какво да тестваш повече. Потвръждавам, че китайски мултицет от 5лв. хваща промяната напрежението, когато сондата е изправна. Направо слагай нова, задължително Bosch или NGK.

VFTI
01-06-2014, 22:11
Изобщо не си прави труда да купуваш сонда. Разкачай я от кабелите и си карай така :)

Tedo
01-06-2014, 22:21
Изобщо не си прави труда да купуваш сонда. Разкачай я от кабелите и си карай така :)

Tъкмо това щях да напиша и аз
Не ми се вярва да успееш да я развиеш при положение, че едва ли е сваляна някога, а после се почва рязане, наваряване на резби и т.н. което може да се избегне при тази кола
Върви си добре и с нормален разход без сонда

Dimicha
02-06-2014, 00:06
Хмм, интересно, аз когато се опитвах да си меря сондата с моя евтин мултицет и показваше промяна само при даване на газ, тука ми обясняваше всеки как съм установил единствено, че не е напълно умряла, но дали дава верни стойности не мога да установя. Сега всички обаснявате, как с китайски мутицет от 5 лв може коректно да се установи. Къде е истината....

mimouzunov
02-06-2014, 09:18
Хмм, интересно, аз когато се опитвах да си меря сондата с моя евтин мултицет и показваше промяна само при даване на газ, тука ми обясняваше всеки как съм установил единствено, че не е напълно умряла, но дали дава верни стойности не мога да установя. Сега всички обаснявате, как с китайски мутицет от 5 лв може коректно да се установи. Къде е истината....

Истината е ,че с мултицет няма как да се хване на 100% дали сондата работи! Сигнала и нее като напрежение от батериика а е малко по-синусоидално/правоъгален и заради това е важно да се види формата му...

firedragon
02-06-2014, 09:25

Според мен няма логика да не хваща изменението,защото тя не мери импулси,ако повишаваш бавно оборотите на двигателя би трябвало да се види как обогатява сместа и в момента, в който се стабилизират на едно ниво да коригира всичко в граници.
Даже има описание как се настройва дебитомера според показанията на ламбдата.

П.п За сега съм я откачил и определено има малко подобрение,отзад обаче продължава да си мирише на бензин. Дебитомера го изчистих и нещата определено са доста по-добре,изчезна клатенето на оборотите,което имах. Само една диагностика искам да направя да видя как са бензиновите времена,че последния път бяха 4мс. :horror:

Alfa User
02-06-2014, 09:35
Аз пък искам да напомня на всички желаещи, че наближава крайния срок за записване за 5-тата Национална среща на 155!
В темата за записване са публикувани вече и примерните менюта, за които очаквам потвърждение от хотела в най-скоро време.
Не мога да си обясня само как в темата за проучване имаше толкова много ентусиасти и желаещи да присъстват, а сега никой не се записва?!?
Искрено се надявам да не ми се наложи да отказвам резервации и да измислям тъпи извинения пред колегите от Европа заради несъстоялата се среща... От 14 човека, заявили сигурно участие, са потвърдили само 3!!!
Не вярвам на извинения от рода на "много ми е рано, за да кажа", защото не става дума за едномесечна почивка в Алпите, а за един уикенд в България!

mimouzunov
02-06-2014, 13:52
Според мен няма логика да не хваща изменението,защото тя не мери импулси,ако повишаваш бавно оборотите на двигателя би трябвало да се види как обогатява сместа и в момента, в който се стабилизират на едно ниво да коригира всичко в граници.
Даже има описание как се настройва дебитомера според показанията на ламбдата.

П.п За сега съм я откачил и определено има малко подобрение,отзад обаче продължава да си мирише на бензин. Дебитомера го изчистих и нещата определено са доста по-добре,изчезна клатенето на оборотите,което имах. Само една диагностика искам да направя да видя как са бензиновите времена,че последния път бяха 4мс. :horror:

Чистене на дебитомер!? В какво се състои тая манипулация!? Сондата не мери нищо защото самата тя подава напрежение към електрониката на колата. Дори и стабилизирани обороти да има сондата пак не подава постоянно напрежение.
Това е все едно да си откачите тонколоната от стереосистемата и на кабела от усилвателя да включите мултицет в обхват за променливо напержение... Ще премерите някакво напрежение, но дали ще е пусната Сашка Васева U2 или 1KHz от сигналгенератор няма да разберете! За сондата е важно в какви граници се движи напрежението и, и също така каква е формата на напрежението/сигнала които излиза от нея.

Dimicha
02-06-2014, 18:03
Чистене на дебитомер!? В какво се състои тая манипулация!? Сондата не мери нищо защото самата тя подава напрежение към електрониката на колата. Дори и стабилизирани обороти да има сондата пак не подава постоянно напрежение.
Това е все едно да си откачите тонколоната от стереосистемата и на кабела от усилвателя да включите мултицет в обхват за променливо напержение... Ще премерите някакво напрежение, но дали ще е пусната Сашка Васева U2 или 1KHz от сигналгенератор няма да разберете! За сондата е важно в какви граници се движи напрежението и, и също така каква е формата на напрежението/сигнала които излиза от нея.

Анджък, подкрепям. А колегата дето каза за това чистене на дебиЛомер и на мен ми стана интересно в какво се изразява. Аз напоследък се точа на термодатчика на дебитомера да го почистя с малко корисилин или спирт. И се питам, ако тоя термодатчик е заминал, дали може да се сложи друг на подходящо място в смукателната история и да се върже към куплунга на дебитомера?

firedragon
02-06-2014, 21:29
Тъкмо за такова чистене става въпрос. На дебитомера с клапа няма какво да му се чисти освен датчика за температурата на въздуха. За всеки случей отворих моя да видя в какво състояние е пистата. Доста добре изглеждаше,нямаше някакви сериозни следи,само по лентичките отстрани,които предполагам го играят съпротивления имаше някакви леки следи от прах или нагар,всичко беше изчистено и дебитомера сглобен обратно. Отвътре също го изчистих понеже беше целия в масло,заради картерната вентилация,която по неясни все още за мен причини сипва яко масло във входящия колектор. След всички процедури колата работи много добре, има си мощност,няма го клатенето на оборотите,а след изключването на ламбда сондата и разхода вече е нормален,а газовете са почти в нормата.

Furious 155
03-06-2014, 00:22
Аз пък искам да напомня на всички желаещи, че наближава крайния срок за записване за 5-тата Национална среща на 155!
От 14 човека, заявили сигурно участие, са потвърдили само 3!!!
Не вярвам на извинения от рода на "много ми е рано, за да кажа", защото не става дума за едномесечна почивка в Алпите, а за един уикенд в България!
СЕКТААА, стига ги кътахте тия коли - докарайте ги да се видим!!! Записването тече! :spiteful:

Бобби
03-06-2014, 00:24
Аз залагам на топлиният датчик на термостата......само той дава толкова голямо отклонение на разхода....:lupe:

Furious 155
03-06-2014, 01:32
Аз залагам на топлиният датчик на термостата......само той дава толкова голямо отклонение на разхода....:lupe:
Бобка, колегата вече писа, че е от сондата, а и незнам на какво залагаш, като тия неща сме ги играли и ги знаем.
Датчика на термостата ако го откачиш, екуто отчита все едно е -30 градуса и оборотите под 1500 не слизат. ;)

firedragon
03-06-2014, 09:39
За датчика за температурата на ЕКУ-то имаше писано някъде из темите колко трябва да му е съпротивлението при студен и при загрял мотор. Моя си показва уж вярно-между 200-300 ома на загрял мотор и 2000-3000 при 20 градуса.

mimouzunov
03-06-2014, 11:47
Анджък, подкрепям. А колегата дето каза за това чистене на дебиЛомер и на мен ми стана интересно в какво се изразява. Аз напоследък се точа на термодатчика на дебитомера да го почистя с малко корисилин или спирт. И се питам, ако тоя термодатчик е заминал, дали може да се сложи друг на подходящо място в смукателната история и да се върже към куплунга на дебитомера?

Първо да кажа че много трябва да се внимава с въпросния термодатчик защото е крехък елемент!!!
Може да се премахне от дебитомера и да се сложи навсякъде, но трябва да се помисли изключително старателно къде да се сложи и как да се подсигури механическата му здравина!

Заиграх се преди няколко дена с бабата, че от раз нещо се влоши (оказа се изваден маркуч в последствие) и в цялата тая работа реших и аз да сваля, разглобя и почистя "моторчето" за празния ход. Разлика няма никаква преди/след но нали трябва да се прави нещо...

lamborghini miura sv
03-06-2014, 17:33
Oказа се че имам по 1 изпуснал амортисьор отпред и отзад...колеги дали имате някакви ориентировъчни цени за втора ръка и за труд?

reloading
03-06-2014, 20:47
Случайно някой да знае на кой е тази кола http://olx.bg/alfa-romeo-155-i39252231

Dimicha
03-06-2014, 22:19
Oказа се че имам по 1 изпуснал амортисьор отпред и отзад...колеги дали имате някакви ориентировъчни цени за втора ръка и за труд?

Това принципно значи, че трябва да ги смениш всичките. За втора ръка не мога да ти кажа, но VFTI май предлага Монро нови, аз отдавна им се точа, ама все няма кинтиии

VFTI
03-06-2014, 22:28
Пускам направо тук офертата, че и още един колега ме попита.

Преден Monroe
G16598 серия Original - 84лв. за брой

Заден Monroe
23430 серия Original - 50лв. за брой

Заден Monroe
E1030 серия Reflex - 57лв. за брой

Серията Рефлекс е хубавата серия, а Ориджинал е старата...За съжаление вече няма предни Рефлекс..или поне трябва да проведа 1-2 разговора, дали е възможно....

Alfa User
04-06-2014, 09:33
Ако има и предни Рефлекс, ще е супер... Ще чакаме инфо!

Бобби
04-06-2014, 12:16
Бобка, колегата вече писа, че е от сондата, а и незнам на какво залагаш, като тия неща сме ги играли и ги знаем.
Датчика на термостата ако го откачиш, екуто отчита все едно е -30 градуса и оборотите под 1500 не слизат. ;)
Добре де...в спора се ражда истината:grandpa:....
Аз доколкото разбрах с тия измервания само предполагате, че от нея се е дигнал драстино разхода......казвам своето предположение....това си е една виртуална диагностика:)))......а и никаде не съм казвал да откача датчика......просто той е най евтиният компонент който влияе на
разхода и от него да започне, ако си играе на проба грешка....
Споделям това което сам съм го играл при голям разход....а вие може още да си играете, щом не сте се найграли:)))
Нека колегата да каже .....какво стана с разхода като откачи сондата.....и след това пак ще спорим......а не само бля, бля
Айде Наздраве....

firedragon
04-06-2014, 12:54
По-горе го споментах,вече нещата са нормални,разхода си е нормален,работата на двигателя определено е много по-добра. Като цяло съм доволен от постигнатото, ще видим натам как ще е. За сега тестовия период е успешен.

Бобби
04-06-2014, 13:28
Колко сега ти харчи.....с откачена сонда?

firedragon
04-06-2014, 14:35
Не съм я засичал още,но е значително по-малко. Преди за 10 км градско ми изяде около половината от резервата. Сега имаше 15 литра в резервоара,минал съм 35 км и стрелката не е мръднала много. Определено има разлика в положителна посока.

reloading
04-06-2014, 19:27
Ей тея Алфи не те оставят да си живееш спокойно :)

Миналия ден като си дойдох от Троян. Спирам пред нас и неще да включва скорости.. Викам си айде помпата на съединителя здаде багажа вече.. Днес я завлякох до Румен и той ме зарадва освен помпата и съединителя е бегал :)

Понякога се питам като си избирах първата кола защо не си харесах някой голф ами 146ца :)))

Furious 155
04-06-2014, 20:32

Миналия ден като си дойдох от Троян. Спирам пред нас и неще да включва скорости.. Викам си айде помпата на съединителя здаде багажа вече.. Днес я завлякох до Румен и той ме зарадва освен помпата и съединителя е бегал :)

Понякога се питам като си избирах първата кола защо не си харесах някой голф ами 146ца :)))с голф-а е скучно първо и второ алфата изглежда много повече на кола ;)

reloading
04-06-2014, 20:39
май след тоя ремонт мога да и лепна стикер Вечно моя :)

Furious 155
04-06-2014, 20:40
май след тоя ремонт мога да и лепна стикер Вечно моя :)
ма с нов съединител. До края ще кара все с него ;) Абе гааааз бе!

reloading
04-06-2014, 20:47
Язък че не мога да си съскам със новия филтър.. :) Ще трябва да чакам до др седмица -.-

Dimicha
04-06-2014, 21:41

Понякога се питам като си избирах първата кола защо не си харесах някой голф ами 146ца :)))

Абе не се стягай, помпа 60-70 лв, цилиндърче 30, съединител 250 макс... за малко над 300 лв си подновил тая част за години напред. В общи линии, ако я сравниш със съвременните машини излиза май, че поддържаш мотопед, а караш кола. ;)

thecleaner
04-06-2014, 22:22
ма с нов съединител. До края ще кара все с него ;) Абе гааааз бе!

Газ, газ ма Радко бута в дъжда, ти си бега в офисо.:bigracer: :smackbum:

digitalundgrd
04-06-2014, 23:29
ахаххаха 155 модератора бега, а Радко го игра - "КучИ, влачи рейс..."

Furious 155
05-06-2014, 17:01
Газ, газ ма Радко бута в дъжда, ти си бега в офисо.:bigracer: :smackbum:
аре бе, на надоле лесно се бута.
И що ми говориш така, кога аз се навирах в твоя варел през джама, да видя колко ти е родила вагонката :) И все едно не я бутахме преди това! М? :hump:

reloading
05-06-2014, 19:06
поне братчеда с хондата за първи път ме дръпна! ;) Ще трябва да го накажа като стане алфата ;)

Scrapera
05-06-2014, 20:26
Може да се пробваме със 164 1.8 8в ако искаш. :go::go::go:

reloading
05-06-2014, 20:41
Нямаш никакви проблеми даже ще се радвам за да видя как върви спрямо др. със същия двигател :)

pace
05-06-2014, 21:14
Може да се пробваме със 164 1.8 8в ако искаш. :go::go::go:

Нямаш никакви проблеми даже ще се радвам за да видя как върви спрямо др. със същия двигател :)

Ше дойда с печицата да видите колко са ви спрели бенДзинките :duel:

mimouzunov
05-06-2014, 21:35

Дано не мине котка път ще ви видим колко вървите :naughty:

Понеделник живот и здраве си взимам един прогнил Голф 2 да си се возя а бабата... мисля да я правя малко по-силна от това в момента :afro:

don_pepone
05-06-2014, 22:50
Мимо бате,я кажи ся хваща ли те сън въобще :)
Тва с Охлюва сии баси крастата :naughty:

mimouzunov
05-06-2014, 23:03
Мимо бате,я кажи ся хваща ли те сън въобще :)
Тва с Охлюва сии баси крастата :naughty:

Ооо спя си безгрижно!
Насочвам се сега да подменям колектор и евентуално духалото... След това дюзи помпа и съединител...
Но лека полека, пък сега ще си имам и още една барака за натягане... :biker:

Furious 155
06-06-2014, 01:00
Ооо спя си безгрижно!
Насочвам се сега да подменям колектор и евентуално духалото... След това дюзи помпа и съединител...
Но лека полека, пък сега ще си имам и още една барака за натягане... :biker:
Алф нали сега е в движение? Докарай я някоя вечер на сбика на ОМВ, да видим как е в действие. :devil:
С какво друго си се сдобил, че ще го натягаш?

Scrapera
06-06-2014, 01:19
Трудно ще ни е да намерим бензинови мотори по 90 коня, като най-малкия възможен е 115к.с.,иначе става. :starwars:

Бобби
07-06-2014, 00:52
Трудно ще ни е да намерим бензинови мотори по 90 коня, като най-малкия възможен е 115к.с.,иначе става. :starwars:
115к.с. по книжка....но на мочето може да му върви нафталина:))...знаели се, кой ще диша сажди;-)

---------- Post added at 21:52 ---------- Previous post was at 21:50 ----------

ахаххаха 155 модератора бега, а Радко го игра - "КучИ, влачи рейс..."
155 модератор не бута Фиат...оти е излагация;-)

Alfa User
07-06-2014, 10:01
Момчета, още една седмица имаме за записване за Националната среща на 155 - нека бъдем по-сериозни! Всички знаят на какво сме способни, нека не ги разочароваме :)

Furious 155
07-06-2014, 14:25
Момчета, още една седмица имаме за записване за Националната среща на 155 - нека бъдем по-сериозни! Всички знаят на какво сме способни, нека не ги разочароваме :)Записвайте се, че за вечерята много пиене ще ни струпа само за 7 човека :drunk:

reloading
08-06-2014, 10:02
Колеги дайте малко акъл. Понеже искам да си сменям седалките от много време (не че им има нещо просто искам по рядък вид (дали рекаро или от Ку4) Напоследък гледам в Продавалник едни рекаро седалки от моя град. В добро състояние но само предни и със сменяни релси. Релсите ясно ще се оправят. Обаче ме притеснява задните седалки. Имате ли някакви наблюдения за задните седалки имат ли разлики в различните модели седалки освен кожата. Защото ако няма лесно ще се претапицират само задните и съм готов :) А такива седалки да не кажа трудно се намират. Вчера гледах в Ибей 450Евро за пълен комплект.... :)

don_pepone
08-06-2014, 10:51
Братле, всеизвестно е че пасват от 156-ца,така че си намери един черен салон МОМО от 156 или в идеалния случай TI и си се кефи наволя :)

Alfa User
08-06-2014, 10:55
Записвайте се, че за вечерята много пиене ще ни струпа само за 7 човека :drunk:

Ако продължаваме в тоя дух, имам само два избора :
- отменям резервации, уговорки и т.н. - съответно и срещата...
- ако все пак решим да има НЯКАКВА среща, която далеч няма да е Национална на 155, сменяме хотела - можем да се опитаме да ангажираме едно от семейните хотелчета наблизо - ще могат да поемат 10-12 човека, но няма да имаме глезотии, организирана вечеря и каквото там още си върви официално...

От вас зависи какво ще стане. Със до тук записаните хора пак ще си изкараме чудесно, но идеята беше по-различна някак.
Напомням само, че хотела иска потвърждение за бройката на групата и окончателните резервации до 15-16 Юни, което е след няколко дена само. На мен също ми се струва близък срока, но хората явно имат в предвид, че стаите им не стоят празни през сезона. Моля да го имате в предвид и вие.

reloading
08-06-2014, 11:16
Братле, всеизвестно е че пасват от 156-ца,така че си намери един черен салон МОМО от 156 или в идеалния случай TI и си се кефи наволя :)

далеч от такива идеи съм :) предпочитам да дам повече пари но да е от модела си частите... Определено не харесвам интервенции от един модел в друг :)

п.с. Алекс до няколко дни ще ти пиша със 100% дали ще дойда. Не исках да пиша докато не съм сигурен.

ivangenchev
08-06-2014, 11:37
И аз заедно с 2-3 колеги от Габрово се готвим да дойдем и до няколко ден ще потвърдя официално в темата за срещата.

TS
09-06-2014, 20:48
Много Обичам да праскам Пвц-Колектори :)

Furious 155
10-06-2014, 02:28
Много Обичам да праскам Пвц-Колектори :)
ти вземи се запиши за срещата, а колектора ще го смениш.
Свещи или кабели тоя път го разцепиха???

TS
10-06-2014, 06:59
ти вземи се запиши за срещата, а колектора ще го смениш.
Свещи или кабели тоя път го разцепиха???

Гърми само като откачам безинопровода. Снощи смених бенз. филтър,изчаках да качи и гръмна.

reloading
10-06-2014, 20:33
Колеги просто информативно:

Какви са възможностите на каляските от набор 155. Интересувам се от това какви било то бензинови или турбо бензин може да влязат в коша. 3.0 в6 от 166? 2.0 в6 турбо от 166? Правено ли е и какви са резултатите?

digitalundgrd
10-06-2014, 20:38
Може, има ги и двата варианта правени..По-добре 3.0 в6 вместо 2.0 в6 турбо (лично мнение)!

VFTI
10-06-2014, 21:21
Най-разумни варианти според мен са
2.0 16в турбо или 3.0 в6

А иначе може и 2.4 JTD леко пипнат за икономия и вървеж:evil:

TS
10-06-2014, 23:27
Ще ти излезне по-евтино да се вземеш едно купе турбо. Вярно,че ще е голям кеф в 55-цата с такъв мотор,но инвестицията е голяма.

Хиляди Благодарности на Митко ( Тренди). Добре,че е той,та ме уреди с маншони за колектора.
Впечатленията са ми,че Алуминиевия колектор много се нагрява. При пвц=то е друга боза. Бабичката върви.

mitaka_cs
11-06-2014, 00:02
Колеги просто информативно:

Какви са възможностите на каляските от набор 155. Интересувам се от това какви било то бензинови или турбо бензин може да влязат в коша. 3.0 в6 от 166? 2.0 в6 турбо от 166? Правено ли е и какви са резултатите?

Ще ти излезне по-евтино да се вземеш едно купе турбо. Вярно,че ще е голям кеф в 55-цата с такъв мотор,но инвестицията е голяма.

И както винаги, междинният вариант:
Купе турбо попребито:drool: и замеряш 1.8 - твоя си т.спарк с моднатите останки от купето според мен.
Те 4-5 неща ти трябват всъщност от купето, така че не избивай цяло, а събери от 5 убити.
И после ако те дразни, ще можеш да продадеш 155-цата цяла в повече от една области на България, вместо да се чудиш в пикап или памела да я превърнеш, за да те кефи още повече без да ти иде да я пречукаш от време на време ;)

reloading
12-06-2014, 20:42
Колеги тези седалки от 155 ли са ? :)

http://img36.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/49280367_2_800x600.jpg
http://img36.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/49280367_1_800x600.jpg

lan
12-06-2014, 21:37
Мисля че са от GTV....

Furious 155
12-06-2014, 22:28
Мисля че са от GTV.... и аз.

digitalundgrd
12-06-2014, 22:49
Ако имат палчетата от страни за падането на облегалката, значи са от ГТВ или Куве, ако ги няма значи са от нещо 4-ри врато ;)

reloading
13-06-2014, 21:32
нямат палчета от кола с 4 врати е . Но дали са оригинални рекаро седалки от 155? :)))

п.с. И да се похваля , благодарение на Румен отново съм на пътя с малкия ми осмак ;)

_power_
14-06-2014, 00:14
от гтв ама с претапицирани бордове :throw:... за това няма палчета ;)

italfen
14-06-2014, 09:16
от Gtv ph1

ZaRoo
14-06-2014, 10:34
GTV

Alfa User
14-06-2014, 23:50
Колеги, каква може да е причината при работа на климатроника в охлаждащата система да се създава много високо налягане?
Днес забелязах, че след каране с пуснат климатик, имам теч от радиатора, който нормално отсъства при каране без клима...
Колата не загрява при каране (в града и извън), антифриза е пресен, климатроника е обслужен преди няколко дена - подмяна на масла и фреон.
Някакви идеи?
Че ще се сменя радиатор е ясно, но искам да отстраня и причината за теча...

thecleaner
15-06-2014, 00:41
Колеги, каква може да е причината при работа на климатроника в охлаждащата система да се създава много високо налягане?
Днес забелязах, че след каране с пуснат климатик, имам теч от радиатора, който нормално отсъства при каране без клима...
Колата не загрява при каране (в града и извън), антифриза е пресен, климатроника е обслужен преди няколко дена - подмяна на масла и фреон.
Някакви идеи?

Съвпадение, дошло му е времето.

Furious 155
15-06-2014, 01:06
Някакви идеи?
Принципно климатичният радиатор е пред водния и топлината от него е охлаждащата за водния радиатор.
Възможно е ако имаш проблем с втора степен на перката, да стига над 100 градуса и това да провокира теча на радиатора. Това ми изниква в главата на мен.
При мен в града на клима никога не е качвала над 90-92 градуса по уреда в колата. Климата кара перката почти да не спира да върти и охлажда адекватно. Без клима в задръстване си ги прави 100-тината градуса, защото чака втората степен на перката да дойде от датчика, не от нуждата на климатика, да охлади и да спадне налягането.

Alfa User
15-06-2014, 02:00
Втората степен на радиатора се включва нормално, и ако пусна климата - почти веднага.
Колата както казах не загрява над нормалното, което именно много ме замисля. Повишеното налягане в системата го констатираха в сервиза, където правих профилактиката на климатроника, но не гарантирам че е меродавно. Затова и реших да споделя с вас, за да видя дали някой има друга идея.

Furious 155
15-06-2014, 11:00
Втората степен на радиатора се включва нормално, и ако пусна климата - почти веднага.
Колата както казах не загрява над нормалното, което именно много ме замисля. Повишеното налягане в системата го констатираха в сервиза, където правих профилактиката на климатроника, но не гарантирам че е меродавно. Затова и реших да споделя с вас, за да видя дали някой има друга идея.
повишеното налягане в коя система е?

Alfa User
15-06-2014, 12:14
В охладителната... За налягането в климатика си нямам идея.

А някой да може да сподели актуална цена за нов воден радиатор?

DJ
16-06-2014, 16:25
Здравейте, днес попаднах на следната обява, някой ако си търси 17-ки ;)
http://olx.bg/4br-leti-dzhanti-oz-i47000921
обявата не е моя и нямам общо с нея ;)

mimouzunov
16-06-2014, 18:11

~100лв ITN евро 07

Furious 155
16-06-2014, 23:14
Здравейте, днес попаднах на следната обява, някой ако си търси 17-ки ;)
http://olx.bg/4br-leti-dzhanti-oz-i47000921
обявата не е моя и нямам общо с нея ;)досущ като на Zagato
http://art16.photozou.jp/pub/12/141012/photo/23008181.jpg

DJ
16-06-2014, 23:17
досущ като на Zagato
http://art16.photozou.jp/pub/12/141012/photo/23008181.jpg
точно затова ги споделих тук, а и са 4х98 дори и гум и имат някакви. Успех който ги пожелае :)

don_pepone
17-06-2014, 06:18
Интересно как сама джантата на снимката изглежда като капак за шахта,но на колата седи савсем различно

Бобби
18-06-2014, 00:35
Колеги тези седалки от 155 ли са ? :)

http://img36.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/49280367_2_800x600.jpg
http://img36.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/49280367_1_800x600.jpg
Не са лоши седалките....но ако сложиш само предни без задни си е циганйка според мен......не са за твоята кола....

MUROMAN
18-06-2014, 12:36
В охладителната... За налягането в климатика си нямам идея.

http://www.autopower.bg/%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-alfa-romeo-155-167-sedan-1.8-t.s.-d45c46.html

http://store.emk-33.com/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D 0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8-avto-radiatori-vodni.html/alfa-romeo?CategoryID=308&page=1

Да се ориентираш.
Преди години, аз си купих AVA за 180 лв с отстъпка.

reloading
18-06-2014, 19:28
Не са лоши седалките....но ако сложиш само предни без задни си е циганйка според мен......не са за твоята кола....

Боби , като цяло каквито и седалки да сложа задните или ще се претапицират или ще се слага комплект. Понеже не мога да си намеря рекаро от 155ца цяло. Мисля че това е добър вариант. Така или иначе имам един агент в Ловеч дето ще се заеме с тапицерията :) но още се чудя за 200 лв. дали си заслужават парите....

ivopetrov_1982
18-06-2014, 20:47
точно затова ги споделих тук, а и са 4х98 дори и гум и имат някакви. Успех който ги пожелае :)

ти за джанти имаш много добро оче!:cheers::clap:

pace
20-06-2014, 12:52
Да споделя малко ядове,от известно време се появи теч на вода от плафона,по пътя на логиката от антената,взех нова но при първия дъжд мехчето на скоростите пак пълно с вода...оказа се че предния джам е за презалепване :(

reloading
20-06-2014, 19:25
то с тези дъждове..

Колеги к'во масло за бензиновите си ламички ползвате :)

Furious 155
21-06-2014, 00:34
Колеги к'во масло за бензиновите си ламички ползвате :)
Гледаме да сипваме хубаво масло. 10W-40 или 10W-60, взависимост колко жега искаш да може да понася маторя.

reloading
22-06-2014, 09:36
а марка ? :) чудех се за мотул 6100 ама много пари не ми се дават 85лв. за 6 литра...

Furious 155
22-06-2014, 12:35
а марка ? :) чудех се за мотул 6100 ама много пари не ми се дават 85лв. за 6 литра...
ако ще даваш 85лв, по-добре дай 90лв за Castrol EDGE FST 10W-60 5 литра. ;)

reloading
22-06-2014, 15:15
то за 1.8 8в май трябваше някъде към 4.5л? доколкото си спомням?

don_pepone
22-06-2014, 17:20
ако ще даваш 85лв, по-добре дай 90лв за Castrol EDGE FST 10W-60 5 литра. ;)

5-литрова туба на Кастрол аз не бих си купил.... произвежда се за европа само за големи вериги магазини като кауфланд примерно и качеството му е доста под съмнение. Двата официални дистрибутора за българия не го внасят на 5 литрови туби ;) а само на 4-литрови и по 1л

VFTI
22-06-2014, 20:47
Официалния вносител за България- Мотобул предлага
Castrol Edge 10w60 на цена клиент около 34-35лв. за ЛИТЪР.

Furious 155
22-06-2014, 22:56
5-литрова туба на Кастрол аз не бих си купил.... произвежда се за европа само за големи вериги магазини като кауфланд примерно и качеството му е доста под съмнение. Двата официални дистрибутора за българия не го внасят на 5 литрови туби ;) а само на 4-литрови и по 1л
Всеки знае него си. Аз от големите хранителни вериги не си купувам масло за колата и за гореописаното масло в 5л. разфасовка имам само суперлативи в моя мотор.

don_pepone
22-06-2014, 23:03
Дано и нямаш проблеми,просто казвам,че в българия има 2 официални вносителя на кастрол и двата не внасят 5 литрови туби....поради тази причина е доста подозрително откъде и как идва това масло. Разбирасе това че има 5л туби,не означава че на 100% са менте,просто са от непроверени източници. Добре е да се внимава с маслата,че както знаем,доста хора са "плакали"

digitalundgrd
23-06-2014, 00:28
На немския пазар предлагат САМО 5л и 1л туби.

Виж като цъкнеш тук различните видове визкозитет са дадени 5л туби. Това е официалния немски сайт : http://castroledge.de/produkte/motorenole

После цъкаш тук в интернационалния сайт и виждаш, че за всички останали страни се предлага маслото в разфасовки от 4 и 1л. : http://castroledge.com/uk/oil-range/10w-60

Аз лично бих избрал маслото, което се прави за немския пазар ;) А и е грехота да дадеш 35лв за 1л на българските търгаши, къде нямат срама (официалните бля бля вносители), вместо да си го купиш за 90лв 5литра (колкото е реалната стойност на маслото в белите държави).

За справка тук: http://www.ebay.de/itm/5-Liter-Castrol-EDGE-FST-TITANIUM-10W-60-Motorol-10W60-VOLLSYNTHESE-Motorenol-/180569359336?pt=Autopflege_Wartung&hash=item2a0ac5c3e8

Безценното мАсло струва точно 42 евракис ;)

П.с. Странно нещо е средностатистическия БГ юзер. Не обича да проучва по-задълбочено нещата :)

don_pepone
23-06-2014, 07:31
Хехх светлине аз не твърдя че няма кастрол (истински) в 5л туби,а твърдя че не се знае откъде идва. Питай 1912 що фърли вал на 159-ката от хубавия кастрол....дето не се знае откъде е

digitalundgrd
23-06-2014, 10:46
Ако 1912 я е купувал колата от нова и знае с какви масла е карана и на колко км е сменяно, бих се съгласил, но след като колата каца при него на ххх,000 км вече нещата стават спорни ;)

Не ги познавам тия момчета, които продават "евтиния" кастрол и съответно ме боли дали ще продават или не (не им правя реклама), но е смешно официалния вносител в БГ да продава двойно по-скъпо кастрола, от този който би си го купил ХАНС в Германия :) Или сигурно Мотобул за в БГ вкарват по-орГинален кастрол от този за немския пазар и за това го продават толкова скъпо....

п.с. Сега не карам с Кастрол 10в60, но пък преди това съм карал от "евтиния" Едж 10в60 --> 10 000км на Фиата и 2 смени на Алфата и нито една от колите ми не е имала проблем, а се карат на цЕлата газ ;)

lamborghini miura sv
23-06-2014, 11:54
aз сложих Тotal Quartz 7000 10w40 от 5л. туба... тепърва ще видя как е и дали го харчи... ако не съм доволен на 6 хил. ще го сменя пак с Agip...

don_pepone
23-06-2014, 22:10
Братле, в момента обърнахме нещата на цена... нямам претенции кой за колко пари го продава,а че не се знае кой откъде го доставя.
Факт е че мотобул и тия другите (забравих им името) го продават скъпо по принцип,това не го оспорвам. Но според мен е и факт че 90% от хората намират начин да позлват някаква отстъпка като пазарят части (аз примерно кастрола го купувам с 35% надолу от цената за краен клиент,което ми идва същото като от евтините сайтове,но с ясен произход)

digitalundgrd
24-06-2014, 08:23
Просто моята теза е, че :
1) 5л туби са си ок (стандартната разфасофка за немския пазар). 4л туби са за останалия "свят".
2) ниската цена на това в 5л туби, не трябва да притеснява народа и да си мисли, че е съмнително на фона на скъпото от официалните. Както видяхме реалната пазарна стойност на 5л 10в60 едж в Германия е около 85-90лв.
3) "евтиния" кастрол едж е ползван от мен и от други колеги, които познавам и впечатленията са ни само позитивни.
4) Максимата, че по-скъпото е по-качественото, в БГ не винаги е валидна ;)

В крайна сметка всеки си има глава на раменете и сам ще си прецени за себе си кое масло, от къде и за колко пара ще си вземе.

toki4a
24-06-2014, 20:54
теа па от три месеца саму за туби ми говорят тука :D

Бобби
27-06-2014, 01:01
теа па от три месеца саму за туби ми говорят тука :D
Нека си спорят...аз искам от твоята туба дет ми сипва на феста у Лесново ... оти знам, че е качествена щом се прибрах след това у нас:))

reloading
27-06-2014, 19:28
Колеги къде да си закарам колата да я погледне някой ел. майстор? :) Че почва да ме дразни тая кола.. не иска да почне да духа...

pace
27-06-2014, 21:23
.. не иска да почне да духа...

Ако започне да духа кажи на кой мастор си я карал да откарам и мойта,не знаех,че я има и тая екстра :D.....какво не духа?

lamborghini miura sv
28-06-2014, 17:09
Ако започне да духа кажи на кой мастор си я карал да откарам и мойта,не знаех,че я има и тая екстра :D.....какво не духа?

ще да е или перката на охлаждането или климатика... За първото, знам че се включва при 98 градуса е ако не е както трябва е или датчик на радиатора или самото моторче е заминало... Ако има някаква друга екстра по колата дето духа, значи много съм изпуснал :D

reloading
29-06-2014, 15:46
шибаното парно не ще да духа... нито студено нито топло на каквато и да е степен. пусна ли климатика се чува че работи компресора но неиска да задуха има някакъв странен проблем с подаването на ток до вентилатора според мен

nedko87
29-06-2014, 20:44
Аз имах такъв проблем с 146-цата и се оказа прекъсната писта в таблото с бушоните. Премери на контакт дали има + на буксата на мотора и другото премери дали има верига между - на мотора и купето.Ако няма връзка между - и купе значи ,че управлението е по - и може и при теб проблема да е в таблото.

Furious 155
30-06-2014, 01:08
шибаното парно не ще да духа... нито студено нито топло на каквато и да е степен. пусна ли климатика се чува че работи компресора но неиска да задуха има някакъв странен проблем с подаването на ток до вентилатора според мен

писах по-рано какво да се провери, когато липсва захранване към вентилатора в купето. Колата с климатик или климатроник е?

lamborghini miura sv
30-06-2014, 23:42
a докато сме на темата за маслото... какво да сложа в скоростите и дали му е дошло времето. гледам е на около 40 хил. км.
Днес в един магазин ми предложиха някакво белгийско за 16 лв литъра, може ли да истинско?

DJ
30-06-2014, 23:45
писах по-рано какво да се провери, когато липсва захранване към вентилатора в купето. Колата с климатик или климатроник е?

С климатроник е колата.

Dimicha
01-07-2014, 14:47
a докато сме на темата за маслото... какво да сложа в скоростите и дали му е дошло времето. гледам е на около 40 хил. км.
Днес в един магазин ми предложиха някакво белгийско за 16 лв литъра, може ли да истинско?

Ми аз в момента съм със смес от Tutela ZC75 Synth 75W80 и май Tutela Car Epyx 80W90 "каращисани" в съотношение 2:1, демек имам около 3 литра масло в скоростната си кутия. Първото го сложих, щото е пълна синтетика и май е най-доброто масло за скорости на Тутела, поне преди да ги купят Петронас. После обаче видях, че това масло е с вискозитет 75W80, а трябва да е 75W90, затова отидох и взех Car Epyx-а и уж да долея само, но тя го глътна почти цялото (щото я бях спрял на наклон :D ) И така, викам да й сложа повечко, че сълзят разни пробки, семеринги, та да има резерв :indian: Досега с тая комбинация, достижение на нано-химическите технологии карам около година, проблеми никакви. Първото масло е по-светло на цвят, осезаемо по-тънко и мирише на чесън, второто е тъмно, гъсто и мирише на....чесън. Подозирам, че беше старо, ама масло за скорости, кво да му е. Със сигурност е по-добре от 20-годишната чернилка, която източих...по-точно разлях под колата.

pace
02-07-2014, 11:01
Как мога да разбера дали компресора на климатика работи,в момента колата е без радиатора за клм. съответно няма нищо в системата?

mimouzunov
03-07-2014, 17:12
Как мога да разбера дали компресора на климатика работи,в момента колата е без радиатора за клм. съответно няма нищо в системата?

Няма как...
Може да се пробва само електросъединителя, докато е на колата компресора. Ако го свалиш може да се пробваш да го топнеш в една кофа и да го "надуеш" за да видиш как е осовото уплътнение.

pace
04-07-2014, 11:35
Как да го проверя електросъединителя,в момента нищо не цъка

mimouzunov
04-07-2014, 13:39
Как да го проверя електросъединителя,в момента нищо не цъка

Няма и как да цъкне защото налягането в климатичната система се следи от датчик, същия тоя елемент в момента не позволява да се запуска компресора!
В затворената климатична система циркулира освен фреон и определено количество масло, без същото компресора няма да изкара много.
Може за момент докато работи двигателя да се подаде + на електросъединителя, но това трябва да стане само за кратък момент!!!

pace
04-07-2014, 14:13
В затворената климатична система циркулира освен фреон и определено количество масло, без същото компресора няма да изкара много.

Е много добре,колата от както съм я взел 'вече 4-та година' е без радиаторче на климата и тръбичките си стоят ей така а компресора си го върти ремъка...значи може да е заминал вече?

firedragon
04-07-2014, 14:49
Не може,защото не е зацепен съединителя му. Точно това е неговата роля, да не върти компресора когато ти не искаш или няма необходимите условия.

pace
04-07-2014, 15:21
Ясно,значи да купувам радиатор и да стягам климата :)

Furious 155
04-07-2014, 15:22
Е много добре,колата от както съм я взел 'вече 4-та година' е без радиаторче на климата и тръбичките си стоят ей така а компресора си го върти ремъка...значи може да е заминал вече?
въртяла се е само шайбата на компресора, самия той едва ли се е въртял, без фреон и масло в системата...

pace
04-07-2014, 15:47
Може за момент докато работи двигателя да се подаде + на електросъединителя, но това трябва да стане само за кратък момент!!!

Да му подам + но двата кабела от компресора са кафяв и черен,а на буксата която идва от купето зелен и черен..кой требва да е +

digitalundgrd
04-07-2014, 15:49
Мани го тоя климатик бе :) Къде си виждал бегачка с климатик ;)

pace
04-07-2014, 15:54
Мани го тоя климатик бе :) Къде си виждал бегачка с климатик ;)

Мноо бега та викам малко да натоварим агрегатО :whip:

reloading
04-07-2014, 17:34
Колеги имам едно такова питане... баща ми има един MB Sprinter 313CDI... от година насам има някакъв проблем с турбото. Мине не мине време ги чупи. До момента е купил 2 и сега пак се е преебало..(днес ми каза) взима ги 2-ра ръка от познат който внася части за спринтери само (И всеки път турбото изглежда супер работи много добре двигателя до след 3-4 месеца)... Маслото се сменя и филтърите също.

Според вас от какви други проблеми може да преебава турбото така? Почвам да се чудя дали предишния собственик е слагал някакви чипове да върви повече и от там да мъчи турбото..

mimouzunov
04-07-2014, 22:10
Колеги имам едно такова питане... баща ми има един MB Sprinter 313CDI... от година насам има някакъв проблем с турбото. Мине не мине време ги чупи. До момента е купил 2 и сега пак се е преебало..(днес ми каза) взима ги 2-ра ръка от познат който внася части за спринтери само (И всеки път турбото изглежда супер работи много добре двигателя до след 3-4 месеца)... Маслото се сменя и филтърите също.

Според вас от какви други проблеми може да преебава турбото така? Почвам да се чудя дали предишния собственик е слагал някакви чипове да върви повече и от там да мъчи турбото..

Аз го "ядох" същото (не с турбина а с друго) взето втора ръка... Смених 3 и все небеше наред! Накрая ново и е бетон (за момента)
Ако не мине котка път ми трябват около 1-2 седмици да понатегна гоуфу (2-ка 1.3 в окаяно състояние но с лети джанти нов съединител и тн) и се прехвърлям на бабата за модифициране на колектор и евентуално човъркане на скоростите и съединител че нещо почва да му става нанагорно и си отива...

reloading
04-07-2014, 22:13
Накрая ще му кажа да вземе да го ограничат по някакъв начин да не напъва турбото..

Furious 155
05-07-2014, 00:40
Накрая ще му кажа да вземе да го ограничат по някакъв начин да не напъва турбото..

А дали няма проблеми по турбопътища и т.н?

TS
06-07-2014, 18:04
Бабата я натапках както си трябва. 20 кашона гранитогрес или 440кг багаж:go::hump::eat:

Furious 155
09-07-2014, 01:10
Има ли сериозно пострадали 155 от днешната бомбардировка в София?
При мен не остана здрав ламаринен детайл вече на 100%... че и маската отпред е спукана на едно място... поне стъклата и ветробраните са окей.

TS
09-07-2014, 10:24
:boxed: заеби......

lan
09-07-2014, 13:05
Има ли сериозно пострадали 155 от днешната бомбардировка в София?
При мен не остана здрав ламаринен детайл вече на 100%... че и маската отпред е спукана на едно място... поне стъклата и ветробраните са окей.
Същата история, заприлича на войнишко канче. Страх ме е да я измия за да видя щетите в "пълен блясък"...
Поне стъкла няма счупени.

VFTI
09-07-2014, 13:21
Като по чудо имам само 3 леки вдлъбнатини на тавана....А съм карал през цялата градушка, поне 10мин.

Многооо съжалявам за вашите 55ци:-|:boxed:

mimouzunov
09-07-2014, 15:02
Като по чудо имам само 3 леки вдлъбнатини на тавана....А съм карал през цялата градушка, поне 10мин.

Многооо съжалявам за вашите 55ци:-|:boxed:

Алф го спасих... с цената на лек удар по моята глава от градушката... Няма сериозни щети по мен а алф има около 5 удара средна работа! Доволен съм, защото на паркинга където беше тои на колегите колите станаха на канчета а някои от тях са и за прозорци (общо 9 коли са за прозорци)
Другата ми играчка гоуфу дето стягам сега обаче пострада... 3 прозореца + подбити втари които смених в неделя таван и тн... Тенекия, ни е да сме ок :tooth:

firedragon
09-07-2014, 19:18
И моята е тоталка,а каквато е червена се виждат от километър вдлъбнатините. Стъклата са здрави и отляво няма поражения.

P.S Някой да има здрав дебитомер за проба,за няколко дни,че имам известни съмнения за моя?

lan
09-07-2014, 21:04
Оказа се всъщност, че и предното стъкло е дало фира...
:boxed:

reloading
09-07-2014, 23:50
И моята е заминала :) да му мислят ОЗК ако не изплатят всичко. Нямам счупени стъкла ама няма и здрав детайл :)

kendo
10-07-2014, 12:41
P.S Някой да има здрав дебитомер за проба,за няколко дни,че имам известни съмнения за моя?

Би ли споделил какви са ти проблемите,че и мен ме мъчи същата дилема.Студена пука в колекторите,трудно пали,хода й е неравномерен-направо е ужас докато не позагрее.Дюзи чистих,бензин точих.100 октана й налях.Изчетох всички теми у форума с подобни проблеми стигам до заключението,че този проблем няма едно решение.Та сега и аз смятам да сменя дебитомера.

firedragon
10-07-2014, 12:46
Би ли споделил какви са ти проблемите,че и мен ме мъчи същата дилема.Студена пука в колекторите,трудно пали,хода й е неравномерен-направо е ужас докато не позагрее.Дюзи чистих,бензин точих.100 октана й налях.Изчетох всички теми у форума с подобни проблеми стигам до заключението,че този проблем няма едно решение.Та сега и аз смятам да сменя дебитомера.

При мен се усеща,че колата е доста мудна,много бавно се развърта мотора, има нещо като дупка в която колкото и газ да даваш няма реакция никаква,отзад си понамирисва на бензин,а са чистени дюзи и ламбдата е нова. Датчика на инжекциона го замервах и уж е добре,та остана само дебитомера май да не съм тествал.

mimouzunov
10-07-2014, 19:06
При мен се усеща,че колата е доста мудна,много бавно се развърта мотора, има нещо като дупка в която колкото и газ да даваш няма реакция никаква,отзад си понамирисва на бензин,а са чистени дюзи и ламбдата е нова. Датчика на инжекциона го замервах и уж е добре,та остана само дебитомера май да не съм тествал.

Какво представлява "датчика на инжекциона" !?

kendo
10-07-2014, 20:22

Мдаааа.Същата работа.В понеделник се надявам да ми пратят дебитомер,дано да е в него причината.
Мимо,колегата сигурно има в предвид датчика на термостата.

mimouzunov
10-07-2014, 21:02
Мдаааа.Същата работа.В понеделник се надявам да ми пратят дебитомер,дано да е в него причината.
Мимо,колегата сигурно има в предвид датчика на термостата.

Аз си мислех за тпс-а ама несъм сигурен...
Принципно дебитомера се "изяжда" наи много в "ниските" показания... Със читав уред може да се тества! Принципно дебитомера с клапата си е един потенциометър. Има си маса +5в и "изход"

firedragon
10-07-2014, 22:14
Какво представлява "датчика на инжекциона" !?

За температурата на инжекциона имах предвид,но в бързината съм допуснал грешка.

Dimicha
10-07-2014, 22:26
Аз си мислех за тпс-а ама несъм сигурен...
Принципно дебитомера се "изяжда" наи много в "ниските" показания... Със читав уред може да се тества! Принципно дебитомера с клапата си е един потенциометър. Има си маса +5в и "изход"

Аз съм се чудил, има ли начин да се препокрият с нещо пистите на тоя тип датчици. Те нали ся някакви графитни май, по които вървят медните перца. Стандартното решение е да се изкривят перцата, та да хващат здрав участък от пистата, но дали може да се препокрие пистата, за да се възстановят изтърканите участъци?

kendo
10-07-2014, 23:05
Аз съм се чудил, има ли начин да се препокрият с нещо пистите на тоя тип датчици. Те нали ся някакви графитни май, по които вървят медните перца. Стандартното решение е да се изкривят перцата, та да хващат здрав участък от пистата, но дали може да се препокрие пистата, за да се възстановят изтърканите участъци?
Не помня в кой форум го четох.Имаше някакъв майстор,дето рециклираше платките по някакъв начин.Мисля,че към 30ина кинта беше цената

mimouzunov
10-07-2014, 23:18
Не помня в кой форум го четох.Имаше някакъв майстор,дето рециклираше платките по някакъв начин.Мисля,че към 30ина кинта беше цената

Маи направо си продаваше платките с резисторния слои...
Ако е същото което съм чел и аз, понеже ми се пада колега (и не само) един вид му бях изнамерил кординатите и се бях свързал с него... Направил е внос от някъде...

Scrapera
10-07-2014, 23:55
firedragon, колата може да глъхне поради много причини. На едната 164ка го имах този проблем, слагах и дебитомера от другата, сменях и датчици, ламбда и т.н. и така и не се оправи, докато накрая установихме, че маркуча, който излиза от бензиновата помпа е пречупен при смяна на помпата от предишния собственик (голямо мазало беше направил). След като Румен оправи това, колата върви като чисто нова. Също може да погледнеш маркучите при горивния филтър. По принцип тези инжекциони не са нито капризни, нито сложни, повечето проблеми при тях идват от каране на газ с обикновена уредба, или некадърен ремонт. Мога да ти дам дебитомер за проба, пиши ми.

kendo
10-07-2014, 23:55
Маи направо си продаваше платките с резисторния слои...
Ако е същото което съм чел и аз, понеже ми се пада колега (и не само) един вид му бях изнамерил кординатите и се бях свързал с него... Направил е внос от някъде...

Открих го,но само за VAG моторите прави.И май е прекратил тази дейност.

Scrapera
11-07-2014, 00:05
Нормално, ВАГ на толкова години вече има нужда не от дебитомер, а от нов двигател.:jumping:

reloading
15-07-2014, 18:59
Далаверка със Спиидлайн 16ки за 155ца :)

http://olx.bg/dzhanti-alfa-romeo-145-146-16ki-4x98-s-gumi-stavat-i-za-fiat-i51205161

Alfa User
15-07-2014, 21:17
За тия пари джантите са си направо подарък!!! Освен ако не са тотално прецакани, разбира се!

Бобби
18-07-2014, 00:57
М...да преди години се подвизаваше в БМВ форума....Дани от Монтана.....правеше ги тези графитени писти...и то при ГНП на ТДС....доста по сложно е там....ползвал съм му услугите и бях доволен....ако някой се интересува може да му изровя тел.номер, ако е още актуален....или да потърси някой колега от гр.Монтана.....няма как да не го знаят.....

---------- Post added at 21:57 ---------- Previous post was at 21:56 ----------

Открих го,но само за VAG моторите прави.И май е прекратил тази дейност.
За този не съм чувал....

gelle
18-07-2014, 11:32
Далаверка със Спиидлайн 16ки за 155ца :)

http://olx.bg/dzhanti-alfa-romeo-145-146-16ki-4x98-s-gumi-stavat-i-za-fiat-i51205161

Не се подвеждайте от цената,тези джанти са за изправяне и боядисване,а гумите аз лично бих ги изхвърлил веднага.

Бобби
19-07-2014, 01:11
Не се подвеждайте от цената,тези джанти са за изправяне и боядисване,а гумите аз лично бих ги изхвърлил веднага.
Да не си ги гледал...?

Alfa User
20-07-2014, 09:46
Момчета, от няколко месеца имам едно странно метално тракане в мотора в диапазон на оборотите 2000-2300, при това само когато карам с леко подадена газ.
Преди известно време сменях изпускателен вал и регулирах клапани при известен тука майстор, и мислех, че всичко ще се оправи. Според него веригата била много натегната, и след ремонта колата беше супер.
НО...
Тракането си остана, и след консултация в сервиз и обстойно преслушване на мотора цилиндър по цилиндър, остана веригата като потенциален виновник.
Та питането е - дали е омекнал обтегача или е разтегната вече самата верига, и какви варианти имам за действие?
Колата е почти на 359 хил.км....

TRENDi
20-07-2014, 10:37
Верига се хваща относително лесно. Трудното е да се разбере коя от 2-те. Смяната на голямата е относително лесно и бързо, на малката е доволно драматично и трудоемко. Обтегача също е възможно да е за смяна. Това, ако е сигурно, че шума идва от ангренажа.
Ако е от към разпр. валове се насочи към водачи на клапаните/и евентуално износени стебла на последните, т.е. нови клапани/.

Alfa User
20-07-2014, 13:25
Определено е откъм веригата.
Някаква идея за цена на нов обтегач, и дали новите вериги стават за нещо или са боклук? (т.е. да търся втора ръка)

TRENDi
20-07-2014, 15:54
Обтегач нов аз не успях да си намеря и взех 2-ра ръка, който издаваше някакъв хрупащ звук и си върнах моя/от 1.7-цата още/, с който съм и в момента на 2-ковия мотор.
Голяма верига купувах за ~70 лв, но не знам, каква беше. Общо взето става.
Малка успях да си намеря 2-ра ръка чешка /~30 лв/ на малко км и общо взето ми реши шумовия проблем с веригите, защото се оказа, че е от нея, а не от голямата.

Alfa User
20-07-2014, 17:04
Meрси за инфото! :cheers:

lamborghini miura sv
20-07-2014, 22:43
банда, от около месец съм като болен... понеже съм шушляк съм задлъжнял се наложи да се разделя временно с Алфонсата и да я предоставя на един дивак дето ми се пада малко рода... тоя кара само с 200 и не знае дори къде е щеката за маслото и като му светне нещо на таблото какво значи... та няма изгледи да си я видя скоро и в добро здраве машината... по цял ден гледам разни обяви родния и чуждия нет и преглъщам на сухо... някой ден пак ще карам легенда и то от най-лачените....

Dimicha
21-07-2014, 12:12
банда, от около месец съм като болен... понеже съм шушляк съм задлъжнял се наложи да се разделя временно с Алфонсата и да я предоставя на един дивак дето ми се пада малко рода... тоя кара само с 200 и не знае дори къде е щеката за маслото и като му светне нещо на таблото какво значи... та няма изгледи да си я видя скоро и в добро здраве машината... по цял ден гледам разни обяви родния и чуждия нет и преглъщам на сухо... някой ден пак ще карам легенда и то от най-лачените....

Колега, не се отчайвай, много сме, дето сме у калтЪ. И на мене ми се въртят разни мисли напоследък за по-малка кола, ама и аз не знам вече....в колата ли е проблема, в заплатата ли...

vilo_155
21-07-2014, 21:54
Оооо за жалост наистина сме много,и аз като колегата се замислям за по-малка кола ама като се сетя колко пари съм налял в нея и се отказвам,направо не знам какво да правя:hi_temerature:

kendo
22-07-2014, 11:59
Най-после смених дебитомера.Е ми пак не ми харесва.Запали от раз и веднага се опита да събори оборотите,напомпих два-три пъти педала и задържа към 600-700 об.Добрата новина е,че сега като и ритна педала на газта изправя муцуната,преди беше пълен мъртвец.Като тръгна за работа ще я намачкам по пътя и ще си покаже има ли разлика и дали проблема й е в дебитомера.И за да е хаоса пълен ми изгасна панела на климатроника и часовника.А вентилатора на парното върти.150 нови бели косъма имам на главата-ей сега ги броих:angry1:

pace
22-07-2014, 13:00
150 нови бели косъма имам на главата-ей сега ги броих:angry1:

Добре си,аз започнах да си бройм черните...по-бързо става:mrgreen:

Furious 155
22-07-2014, 17:55
една Хубавица за вдъхновение: Scuderia H&S Corse

https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t31.0-8/10548846_908240332524478_8025789372785571344_o.jpg

VFTI
22-07-2014, 21:46
Бруталията.

Като изключа външния вид 155цата е вече втората ми такава, която не ми създава ама грам главоболия. Чукам на дърво. Тамън и врътнах 30 000км за точно 2г. Всеки божи ден пали и се кара като за последно. Климатроници вентилатори, ала бала...и в най-големите дъждове без ядове:plane::popesmiley: Бели косми нямам, ама то вече и косми нямам:mrgreen:

pace
24-07-2014, 13:23
Има ли как след шлайфане на главата да се разбере каква точно гарнитура да се сложи 1-2-3 резки?

mimouzunov
24-07-2014, 16:16
Има ли как след шлайфане на главата да се разбере каква точно гарнитура да се сложи 1-2-3 резки?

Това няква екстра за дизела ще да е...

pace
24-07-2014, 16:42
Това няква екстра за дизела ще да е...

Кое?

mimouzunov
24-07-2014, 16:52
Кое?

Гарнитура "1 2 3 резки" !?

pace
24-07-2014, 17:14
Гарнитура "1 2 3 резки" !?

За дебелината на гарнитурата иде реч.

reloading
24-07-2014, 19:15
Колеги помагайте. Трябва ми "пластмасовото чудо" до вентилатора във купето под жабката. (намира се в ляво) Търся такова от 155 с климатроник работещо :)

Furious 155
24-07-2014, 21:26
Колеги помагайте. Трябва ми "пластмасовото чудо" до вентилатора във купето под жабката. (намира се в ляво) Търся такова от 155 с климатроник работещо :)

те туй "чудо" ли търсиш?
http://www.aircontrol.nl/partsimg/320013.jpg

thecleaner
24-07-2014, 23:21
те туй "чудо" ли търсиш?
http://www.aircontrol.nl/partsimg/320013.jpg

Да.

Furious 155
25-07-2014, 15:00

А защо мислиш, че то е проблема? Тествано ли е с друго?
Огледал ли си, понякога студена спойка на куплунзите на платката може да е проблем?

Pastora
25-07-2014, 16:28
Може да си го оправиш в първия срещнат радио и тв сервиз за скромна сума или си вземи втора ръка. А лично си взех втора ръка преди за моята, излиза същите пари.

reloading
25-07-2014, 18:16
там е проблема. пробвахме го с на един колега неговото и си работи без проблем с моето работи само на 4-та степен. Не разбирам то ел .

digitalundgrd
25-07-2014, 21:01
И на моя фиат духалката е така от как го имам. Работи на принципа всичко или нищо. Принципно на мен не ми дреме, защото не го ползвам. Бях чел по форумите на братята англичани, че проблема е в някакви пистички, които се намират в самия корпус зад врътката за степените. Металните пъпчици не контактуват добре на първите степени. Огъваш леко металните пластинки една към друга и всичко е 6 ;)

http://i219.photobucket.com/albums/cc131/kelv27/Aircond Blower Switch/15D277D0-5D8F-414E-BA56-2FA8F517C9B8-3197-000007DCFCD3259F.jpg

mimouzunov
25-07-2014, 22:43
И на моя фиат духалката е така от как го имам. Работи на принципа всичко или нищо. Принципно на мен не ми дреме, защото не го ползвам. Бях чел по форумите на братята англичани, че проблема е в някакви пистички, които се намират в самия корпус зад врътката за степените. Металните пъпчици не контактуват добре на първите степени. Огъваш леко металните пластинки една към друга и всичко е 6 ;)

http://i219.photobucket.com/albums/cc131/kelv27/Aircond Blower Switch/15D277D0-5D8F-414E-BA56-2FA8F517C9B8-3197-000007DCFCD3259F.jpg

Наще баби са модерни бре :mrgreen: немаме врътки а копчета само :biggrin:

vaklinator
26-07-2014, 12:18
Наще баби са модерни бре :mrgreen: немаме врътки а копчета само :biggrin:

Модерни баби :smile::smile::smile::smile:
Я кажете как се сваля скоростна кутия с подробностите/ лагера ми се предаде нали е една пластмасова идиотия.../, че в една тема открих само общи насоки.

Dimicha
26-07-2014, 13:14
Я кажете как се сваля скоростна кутия с подробностите/ лагера ми се предаде нали е една пластмасова идиотия.../, че в една тема открих само общи насоки.

Качваш се в колата, палиш, чакаш да позагрее. Тръгваш и отиваш при някой майстор, на който имаш доверие, даваш му 70-80 лв и си свиркаш :P

firedragon
26-07-2014, 13:16
Де да ставаше със 70-80 лв....

Dimicha
26-07-2014, 15:40
Де да ставаше със 70-80 лв....

Ами на мене преди време за смяна на съединителя ми взеха 80 лв за труд. Така че, не мисля, че е толкова нереално :dunno:

vilo_155
26-07-2014, 16:43
Ами на мене преди време за смяна на съединителя ми взеха 80 лв за труд. Така че, не мисля, че е толкова нереално :dunno:

Цената си е напълно реална почти на всякъде е толкова,освен ако не отидеш в някои VIP сервиз.

thecleaner
26-07-2014, 17:19
В прованса е по-евтино знаете, тука трее да е пияния майстор, за да се хване под 100-120 лв.

Dimicha
26-07-2014, 19:17
В прованса е по-евтино знаете, тука трее да е пияния майстор, за да се хване под 100-120 лв.

Възможно е-днеска ходих да ми смени майсторът маслото, че ми тече пробката пък той има един 'убав силикон. И накрая вика 6 лв...ама ги закръглих на 10 де.

kendo
26-07-2014, 21:03
Възможно е-днеска ходих да ми смени майсторът маслото, че ми тече пробката пък той има един 'убав силикон. И накрая вика 6 лв...ама ги закръглих на 10 де.

И на този картер ли протече?

Dimicha
26-07-2014, 23:33
И на този картер ли протече?

Прокапа, чак да тече не...не знам, нещо предния път като сменях маслото може нещо да съм я подвел накриво и аз не знам. Днеска майстора я мазна с малко силикон и заспа. Макар че хич не му се щеше да я маже със силикон, че вика силикона можел да запуши цедката на маслената помпа. Искаше да я лепи с лепило и за в бъдеще да точим маслото през щеката, но аз настоях да е със силикон

pa4ito
28-07-2014, 23:25
пфффф що тогаз чак ве:Yoda:

Може и по-рано... Се инсталираме при теб с 2-3 туби водка... :D

И като стана дума - Алекс, кога ще е следващата сбирка? :)

Alfa User
28-07-2014, 23:40
Ми ако не ни мине котка път - мое да заформиме нещо околоколедно на Брацигово ... макар че няма да може да ползваме басейна сигурно по тва време :)

Кайо
29-07-2014, 00:07
Ми ако не ни мине котка път - мое да заформиме нещо околоколедно на Брацигово ... макар че няма да може да ползваме басейна сигурно по тва време :)

Ква Коледа бре?
Почитай прзниците,са Август е Богородица:-)

---------- Post added at 00:07 ---------- Previous post was at 00:06 ----------

Може и по-рано... Се инсталираме при теб с 2-3 туби водка... :D

И като стана дума - Алекс, кога ще е следващата сбирка? :)

+туба мастика и кофа айрян от мен.:choice:

pa4ito
29-07-2014, 00:09
Ква Коледа бре?
Почитай прзниците,са Август е Богородица:-)

---------- Post added at 00:07 ---------- Previous post was at 00:06 ----------

+туба мастика и кофа айрян от мен.:choice:

И аз викам по-раншко да е ... :)

1 туба щи стигне ли...?

Кайо
29-07-2014, 00:33
И аз викам по-раншко да е ... :)

1 туба щи стигне ли...?

Шъ е гУема.;)

RUNNING WILD
29-07-2014, 09:29
една такава туба от 100 литра ще стигне ли?а тва в краката ми са костилки от кайсия,и аз също нямам против да се качиме някъде за 2 дена с преспиване некъде по Родопите,сега е лято и трябва да се ходи,да има водица наблизо.

Lei-chery
29-07-2014, 10:04
Eeee банда.....виждам, че сте изкарали отлично! Завиждам ви и то НЕ благородно!
А аз отново бях болна...и още съм....:(:(:(

Кайо
29-07-2014, 19:43

Ти освен да боледуваш друго правиш ли?
Фани пиййййй.:choice:

toki4a
29-07-2014, 23:34
една такава туба от 100 литра ще стигне ли?а тва в краката ми са костилки от кайсия,и аз също нямам против да се качиме някъде за 2 дена с преспиване некъде по Родопите,сега е лято и трябва да се ходи,да има водица наблизо.

ooo кат вида те туяги и лошо ми стаааа :dance:

---------- Post added at 20:34 ---------- Previous post was at 20:33 ----------

мадааааааа
100 коньова ракия щъ тъ упрай:whistle:

Lei-chery
30-07-2014, 17:27
Ти освен да боледуваш друго правиш ли?
Фани пиййййй.:choice:

Пием бре....и пак ме лови гада проклет.
И понеже ти се смях за схванатото копитце..та сега целия гръб ми е схванат, че и за него хапчета пия.:(

---------- Post added at 17:27 ---------- Previous post was at 17:26 ----------

ooo кат вида те туяги и лошо ми стаааа :dance:

---------- Post added at 20:34 ---------- Previous post was at 20:33 ----------

мадааааааа
100 коньова ракия щъ тъ упрай:whistle:
По-скоро ще ме довърши! :)

kendo
30-07-2014, 21:36
Не знам вече тая кола мойта ли е или на жената.От както почна да прави проблеми смених дебитомер,де що датчик имаше по нея замерих.Дросел,стъпков мотор,дюзи чистих.Диагностика и на газовото правих-е няма оправия.Днес я дадох на жената да си свърши някаква работа и като ми я върна вика:"Що казваш,че не върви колата".Сядам,паля.Няма да прекъсва,не залюлява оборотите,върви като отървана както на газ така и на бензин.Абе старата кола си е.Май трябва по–често да й я давам.Разбират се двете явно,а пък мене май някаква ревност ме обзема.:evil:

vaklinator
30-07-2014, 21:52

Айде казвайте как се сваля тая скоростна кутия. Всезнайковци много, а практици никакви?

TRENDi
31-07-2014, 00:47
Айде казвайте как се сваля тая скоростна кутия. Всезнайковци много, а практици никакви?

Ами започваш отгоре. Махаш всичко около акумулатора/дебитомер, въздуховоди.../, самия акумулатор и стойката му, с бобините и комутаторите, които си разкачил. Откачаш работния цилиндър от вилката на скоростите и самата стойка с цилиндъра/не знам кой от 2-та вида е твоята/.
Откачаш щангите от към скоростите/3-те от лостовия механизъм за превключване/ - много е драматично, няма да се впускам в подробности и да ти разваля удоволствието.
От другата страна ще трябва да развиеш болтовете на стартера, т.е. най-вероятно ще се наложи да разкараш интейка с всичко прилежащо към него/ТПС, маншони, дросел.../.

Отдолу:
Източваш маслото от скоростите от скапаната пробка, която е на 10 мм от пр. ляв носач, но за сметка на това може и да е запекла яко. Освен това там не можеш да пъхнеш нормален шестограм/все пак е уникално близо до носача/. 12 май беше. Режеш си част от наличния шестограм с необходимата дължина и го захващаш с марково, а не китайско ключе и с лостова система от тръби или каквото имаш подходящо я побеждаваш/пробката/.
Откачаш лявата полуоска от вътрешното каре/6-те болта/, така че да остане фланчето на скоростите.
Откачаш и дясната пак на същият възел/6-те болта на вътрешното каре/ - за свалянето може и да не е необходимо, но за монтажа ще ти се наложи.
Развиваш всички болтове м/у двигателя и скоростите. Отдолу има и 1 планка, дето е хваната за 5 неща/тампона на пр. мост, картера, скоростите на 2 места, блока/. Трябва да я махнеш. Към скоростите се държи посредством 2 излишно дълги дебели шпилки, които ти препоръчвам да скъсиш до дължината за гайките преди монтажа. Още при демонтажа ще разбереш защо.
Отдолу може да имаш, а може и да нямаш предпазна ламаринка за маховика. Ако я имаш, ще я видиш като махнеш чепатата планка. Трябва да я махнеш/3 болтчета за ключ 10 на терсене места/. Ако не е отстранена в последствие ще има да се чудиш, защо не излиза кутията.
Подпираш двигателят под картера. Укрепваш кутията с въже отгоре и развиваш болта, който я държи към тампона на левия рог. Може да се наложи да разкараш и планката от кутията/най-вероятно ще ти пречи, но иначе е удобна дръжка/, която е за този тампон.

Започваш да дърпаш към пр. лява гума и виждаш, че няма да излезе, защото опира в носача, в рога и не става.
Укрепваш двигателя/вече е подпрян отдолу - с крик най-добре, за да може да регулираш височината/наклона, които ще задаваш за измъкване и после за вкарване на кутията/ и така, че да не се килва напред - към радиатора или назад - към купето.
Освобождаваш щанга-тампона отгоре до десния макферсон. Така вече може да въртиш двигател-скоростите накъдето си искаш за да изкараш кутията. Естествено, на тампона на двигателя, който е на десния рог му се разказва играта, ама за 10-15 лв може да си намериш 2-ра ръка, че новия е над 80. А и не се сменя много трудно.
Сваляш СК и може да я нариташ няколко пъти да и дойде акъла, за дето те е изтормозила.

Вариант е и тотално измъкване на полуоските целите, ама с гайките на карета знаеш, каква е играта, а отиваш и на откачане на шенкели и т.н.

Качването е по обратния ред, като за по безпроблемно и безопасно за десния семеринг на кутията, препоръчвам да свалиш дългия фланец/с лагера/.

Така съм го правил аз 4-5 пъти, като 2 от тях сам пред блока с 3 крика :death: и само смяната на задна емблема е близо като степен на изгърбване и гърч.

vaklinator
31-07-2014, 11:48
Ами започваш отгоре. Махаш всичко около акумулатора/дебитомер, въздуховоди.../, самия акумулатор и стойката му, с бобините и комутаторите, които си разкачил. Откачаш работния цилиндър от вилката на скоростите и самата стойка с цилиндъра/не знам кой от 2-та вида е твоята/.
Откачаш щангите от към скоростите/3-те от лостовия механизъм за превключване/ - много е драматично, няма да се впускам в подробности и да ти разваля удоволствието.
От другата страна ще трябва да развиеш болтовете на стартера, т.е. най-вероятно ще се наложи да разкараш интейка с всичко прилежащо към него/ТПС, маншони, дросел.../.

Отдолу:
Източваш маслото от скоростите от скапаната пробка, която е на 10 мм от пр. ляв носач, но за сметка на това може и да е запекла яко. Освен това там не можеш да пъхнеш нормален шестограм/все пак е уникално близо до носача/. 12 май беше. Режеш си част от наличния шестограм с необходимата дължина и го захващаш с марково, а не китайско ключе и с лостова система от тръби или каквото имаш подходящо я побеждаваш/пробката/.
Откачаш лявата полуоска от вътрешното каре/6-те болта/, така че да остане фланчето на скоростите.
Откачаш и дясната пак на същият възел/6-те болта на вътрешното каре/ - за свалянето може и да не е необходимо, но за монтажа ще ти се наложи.
Развиваш всички болтове м/у двигателя и скоростите. Отдолу има и 1 планка, дето е хваната за 5 неща/тампона на пр. мост, картера, скоростите на 2 места, блока/. Трябва да я махнеш. Към скоростите се държи посредством 2 излишно дълги дебели шпилки, които ти препоръчвам да скъсиш до дължината за гайките преди монтажа. Още при демонтажа ще разбереш защо.
Отдолу може да имаш, а може и да нямаш предпазна ламаринка за маховика. Ако я имаш, ще я видиш като махнеш чепатата планка. Трябва да я махнеш/3 болтчета за ключ 10 на терсене места/. Ако не е отстранена в последствие ще има да се чудиш, защо не излиза кутията.
Подпираш двигателят под картера. Укрепваш кутията с въже отгоре и развиваш болта, който я държи към тампона на левия рог. Може да се наложи да разкараш и планката от кутията/най-вероятно ще ти пречи, но иначе е удобна дръжка/, която е за този тампон.

Започваш да дърпаш към пр. лява гума и виждаш, че няма да излезе, защото опира в носача, в рога и не става.
Укрепваш двигателя/вече е подпрян отдолу - с крик най-добре, за да може да регулираш височината/наклона, които ще задаваш за измъкване и после за вкарване на кутията/ и така, че да не се килва напред - към радиатора или назад - към купето.
Освобождаваш щанга-тампона отгоре до десния макферсон. Така вече може да въртиш двигател-скоростите накъдето си искаш за да изкараш кутията. Естествено, на тампона на двигателя, който е на десния рог му се разказва играта, ама за 10-15 лв може да си намериш 2-ра ръка, че новия е над 80. А и не се сменя много трудно.
Сваляш СК и може да я нариташ няколко пъти да и дойде акъла, за дето те е изтормозила.

Вариант е и тотално измъкване на полуоските целите, ама с гайките на карета знаеш, каква е играта, а отиваш и на откачане на шенкели и т.н.

Качването е по обратния ред, като за по безпроблемно и безопасно за десния семеринг на кутията, препоръчвам да свалиш дългия фланец/с лагера/.

Така съм го правил аз 4-5 пъти, като 2 от тях сам пред блока с 3 крика :death: и само смяната на задна емблема е близо като степен на изгърбване и гърч.

Огромни благодарности :heavy_cry:
Звучи трагично положението
Май ще имам нужда от помощ.... дано най-сетне да спре да вали.

vaklinator
31-07-2014, 13:57
Съжелявам, че вече не карам мотокар:big_heat:
Веднага започвам да си търся работа като мотокарист, ако някой има предложение да свирка.

kendo
31-07-2014, 17:11
Може да махнеш и левия тампон,тоя дето държи кутията към купето.При мене се наложи да го махна щото кутията опира в него и в тръбите на климатика.А и внимавай при слагането със щангите на скоростния лост,моите се бяха заклещили по някакъв невъзможен начин и трябваше пак да вадя кутията.С един колега ни отне около три часа само слагането й.Както каза TRENDI,голям гърч е.

TRENDi
31-07-2014, 21:29
Огромни благодарности :heavy_cry:
Звучи трагично положението
Май ще имам нужда от помощ.... дано най-сетне да спре да вали.

Не ти препоръчвам да го правиш сам. След 2-рата ми такава самостоятелна изява бях 3 дни като ръждясал робокоп.

vaklinator
31-07-2014, 22:17
Много отчайващо положение.

toki4a
31-07-2014, 23:00

Отдолу:

:D..

---------- Post added at 20:00 ---------- Previous post was at 19:57 ----------

Я казувам
н..Наздрави!
:D

reloading
04-08-2014, 20:10
колеги търся повредени / неработещи / от климатик(климатроник) и долното с часовника модулче ще се ползват за интервенция на дисплей така че не е нужно да са в добро състояние или работещи

п.с. Възможно най-ниска цена

Alfa User
04-08-2014, 23:47
Аз пък търся верига и обтегач в отлично състояние за 2.0 8V...

kendo
05-08-2014, 19:42
колеги търся повредени / неработещи / от климатик(климатроник) и долното с часовника модулче ще се ползват за интервенция на дисплей така че не е нужно да са в добро състояние или работещи

п.с. Възможно най-ниска цена

Тук двата панела са за около 20 кинта.Ако те устройва:http://www.megaparts.bg/avtochasti.html?brand=46&models_alfa_romeo=427&p=12

Flame
05-08-2014, 20:11
Момчета някаква 155-ца да има за продаване,нещо интересно.

vaklinator
06-08-2014, 21:14
Момчета някаква 155-ца да има за продаване,нещо интересно.

То има, ама няма мераклии.

Flame
06-08-2014, 21:33
Давайте,купувам:oops:

toki4a
06-08-2014, 22:07
Давайте,купувам:oops:

мойта
ма немаш толкова пари :grin: , :cheers:

Flame
06-08-2014, 22:26
Аа скъпо не искам,искам нещо по евтиничко да се возя,че си продадох 166 цата случайно и сега нямам кола

toki4a
06-08-2014, 23:06
Аа скъпо не искам,искам нещо по евтиничко да се возя,че си продадох 166 цата случайно и сега нямам кола

шегувам се приятелю :D
малко поостанаха ,но пък вярвам ,че ще намериш ;)
Успех ;)

lamborghini miura sv
07-08-2014, 23:48

http://www.cars.bg/c694431
http://www.cars.bg/c748876
http://www.cars.bg/c808193
тези трите за начало... като червената има нужда някои циганийки да се разкарат още преди да завъртиш ключа :repuke:

mimouzunov
08-08-2014, 10:27
http://www.cars.bg/c694431
http://www.cars.bg/c748876
http://www.cars.bg/c808193
тези трите за начало... като червената има нужда някои циганийки да се разкарат още преди да завъртиш ключа :repuke:

На първата и липсва АБС-а които е упоменат... Третата нещо не ми харесва заради доста неща, остава втората!

Furious 155
08-08-2014, 12:50
На първата и липсва АБС-а които е упоменат... Третата нещо не ми харесва заради доста неща, остава втората!
аз лично не бих си купил купето преди фейса...

Dimicha
08-08-2014, 13:00
На първата и липсва АБС-а които е упоменат...

Ее тя па мойта като има АБС, все едно работи хъхъхъ :D

П.С. От известно време ме мъчи един въпрос. Струва ми се, че малко слабо ми духа вентилатора на климатика. Демек като е на климатик струята е студена, ама е слаба, съответно не хлади много много. Като пусна на Екон само духалки без компресор, пак ми са слаби. Трябва да е на макс перката, че да духа относително добре. Клапата за външен въздух е отворена докрай. Струва ми се, че проблемът е от управлението на самия вентилатор-натискам копчето до макс, натискам още няколко пъти и сякаш тръгва още да се усилва, ама се чува едно цък отдолу и го възспира

Alfa User
08-08-2014, 18:16
Колеги, дайте да намерим свястна верига и обтегач за нея... много трака вече... 2.0 8v е мотора.
Приемам предложенията Ви на лични съобщения.

Flame
08-08-2014, 19:42
Мен малко ми е все тая,стига да е ок колата,но 1,7 отпада.Тоя от Карнобат не си вдига телефона,16в май не ми се кара.Чакам сега едно приятелче да се видим,дали ще дава неговата:Bolt:.
А може и да минавам вече на друга марка,че май се навозих на алфа:surrender:

toki4a
08-08-2014, 21:54
[/COLOR]

грешка ;)

Scrapera
09-08-2014, 01:42
Оригинална нова верига-260лв
:smoke:

pace
09-08-2014, 11:06

[/COLOR]

грешка ;)

:haha: феиса по-лош ли е

wrc
09-08-2014, 15:54
Аз пък си взех е те тва,купето е фейс,мотора-не:D
Абе тая кола що е толкова куца,така ли са си,или на мен ми се падна такава:crazy:

Alfa User
09-08-2014, 17:10
Новия фейс със стария мотор е идеалната комбинация ... А за това че ти се струва куца - ми не я сравнявай със V6 по дяволите :roll2:
Лошото е, че няма нов фейс със стария 2.0 8v ... ако искаш да е така - правиш хирургическа намеса като мене, и се кефиш на макс :)

wrc
09-08-2014, 19:52
Ама не,аз не я сравнявам с V6 нито с JTD-то,лошото е,че имам един Ярис 1.3 и ми се струва,че до 100 са на кантар нещата:roll2:
Да питам броните преди и след фейса имат ли някакви разлики?

don_pepone
09-08-2014, 21:14
:roll2: е ти па ся.... няма ли кой да се включи да ти обади как 1.8 варви на кантар с 2.0,а 2.0 варви на кантар,че и една идея повече от V6 , а ти казваш че е куца :laughing1: