Log in

View Full Version : 155 ОБЩИ ПРИКАЗКИ - "ДЪРА БЪРА"

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

ivopetrov_1982
11-10-2012, 17:52
Болт 10мм с подходящата дължина.
гайка за болта от стругар поне 3 пъти по дълга от стандартната(20мм)
камък от гедоре(мисля 21-22 ще те излъжа) с размера на тампона-за избивач
Много голям камък в който да влиза тампона от другата страна на ухото като натягаш
здрави шайби от двата края.падат се на гъзовете на камъните или по просто казано на главата на болта и на гайката.
Нужно е да се покаже половинта,и след това с чираци или тръбен го доизваждаш.
Набиването на нови по същия начин.
ПС.с 16 клапановата салата е нали?Защото 8В-то е елементарно.16 е да!мерси за информацията!:handshake::cheers:

AnastasKOSTOV-REX
11-10-2012, 23:09
И на студен мотор.
Зачисти и полирай с 320 ухото.И вазелин(грес) при набиването.

ivopetrov_1982
12-10-2012, 08:47
И на студен мотор.
Зачисти и полирай с 320 ухото.И вазелин(грес) при набиването.добре колега:thumbup:

Dimicha
13-10-2012, 14:41
Колеги, влюбен съм http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11349354967764864&f1=details :)

TS
13-10-2012, 17:59
http://ucar.autos.yahoo.co.jp/model/alfaromeo/alfa155/?page=1

8-) Много запазени 55-ци продават тия дръпнати човеци :)
Вкл. и 155 Zagato.

Dimicha
13-10-2012, 19:20
иии, само ако пишеха на английски

Furious 155
13-10-2012, 20:40
http://ucar.autos.yahoo.co.jp/model/alfaromeo/alfa155/?page=1

8-) Много запазени 55-ци продават тия дръпнати човеци :)
Вкл. и 155 Zagato.

ЕЕЕЕЕИИИИИ :clapping: - вярно са в уникално състояние тия 55-ци. Ей това жълто пате ми влезе в главата... http://ucar.autos.yahoo.co.jp/model/alfaromeo/alfa155/CU0002656973/?page=1#mnc

TS
13-10-2012, 21:13
Мхмххх, тия 8клапановите баби не ги карат :) :lol_sign:

Furious 155
13-10-2012, 22:56
Мхмххх, тия 8клапановите баби не ги карат :) :lol_sign:има и такива обяви там, но има и Q4 преди фейса, абее добре са заредени откъм 155 ;)
Лично мен тая жълтичката много ме радва!
http://autos.c.yimg.jp/im_siggMzxOcyirClz2kvTxwCO89g---x640-y480-n1/autos/ucar/cars/890/795/U00000890795/U00000890795_003.jpg

Бобби
14-10-2012, 00:26
Ей прогледнахте...:)))...аз от кога съм сложил тоя аватар...

TS
14-10-2012, 10:42
Ей прогледнахте...:)))...аз от кога съм сложил тоя аватар...

:naughty:

http://autostyle-usa.com/ALFA155/sus/
Тия дали нямат избор и от към спортно окачване :)

reloading
14-10-2012, 21:27
кой точно машинки на вратите ми трябват за да ми проработи централното чрез ключа? :) малко тъп въпрос ама да съм на 100% сигурен какво да търся. (само на предните 2 врати )

Въпрос 2 който ме интересува и мисля че бихте ми помогнали. Дали има вариант задната емблема на 155 да стане и от др. примерно 146 или 156 ?

DJ
16-10-2012, 01:18
кой точно машинки на вратите ми трябват за да ми проработи централното чрез ключа? :) малко тъп въпрос ама да съм на 100% сигурен какво да търся. (само на предните 2 врати )

Въпрос 2 който ме интересува и мисля че бихте ми помогнали. Дали има вариант задната емблема на 155 да стане и от др. примерно 146 или 156 ?

Моета емблема отзад на 146-цата е от 155. По първа точка незнам нищо :)

don_pepone
16-10-2012, 18:03
А как се сменя само емблемата отзад,доколкото знам върви комплект с механизма :)

TRENDi
16-10-2012, 18:16
С комплекта специални пръсти за основен ремонт през аспуха и флексче с диск за метал като пак сваляш механизма :biggrin:.

reloading
16-10-2012, 19:11
Колеги , днес забелязах светкане на 3-тата лампичка под климатроника(от часовника на дясно). Свети само като запаля сутрин и то не веднага а примерно след 1 мин. и загася след 10 сек

Не знам дали ме разбирате за кое Ви говоря от долу под диода е изобразена батерийка със вентилаторче вътре... надявам се да не е нищо сериозно.

Tedo
16-10-2012, 19:51
Колеги , днес забелязах светкане на 3-тата лампичка под климатроника(от часовника на дясно). Свети само като запаля сутрин и то не веднага а примерно след 1 мин. и загася след 10 сек

Не знам дали ме разбирате за кое Ви говоря от долу под диода е изобразена батерийка със вентилаторче вътре... надявам се да не е нищо сериозно.

Това е за нивото на антифриза, пробвай да долееш

forza_italia
16-10-2012, 19:53
датчика за нивото на антифриза в казанчето ...и при мен свети понякога ,а антифриза си е достатъчно.

reloading
16-10-2012, 20:07
Още нещо което ме притеснява около моята Легенда.

предстои ми монтиране на слойлер долу на снимката. Интересува ме дупките от долу дали съвпадат с тези на спойлера (тоест тя дупката е една за слойлера).

http://www.clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=102058&d=1350050354

MUROMAN
17-10-2012, 18:04
С комплекта специални пръсти за основен ремонт през аспуха и флексче с диск за метал като пак сваляш механизма :biggrin:.

Олекотяване на конструкцията и става.:tooth:
Вече два пъти я правим тази магария. :th_up:

don_pepone
17-10-2012, 20:56
А бре секта :) чуде се аз нещо тия дни...
Моята спирачна помпа е с 4 изхода за тръбички и с диаметър 22.2мм ( по каталог това) ,а мисля да слагам 4 бутални апарати отпред и не мисе иска да имам празен ход на педала,както би могло да се получи след като се завиши нуждата от дебит на масло към цилиндърчетата (баси че сложно го казах) . Та гледам че повечето помпи с по-голямо бутало са с два изхода за тръбички ( примерно на 166-цата е 54мм и малко ) ...... че въпросът ми както вече сте се сетили е има ли помпи с 4 изхода и с по голямо бутало от 22мм или има ли как да се пригоди помпа с 2 изхода на моята кола :)

reloading
17-10-2012, 21:20
Момче ти не ги ли сложи вече тея спирачки ;)

Furious 155
17-10-2012, 22:35
Моята спирачна помпа е с 4 изхода за тръбички и с диаметър 22.2мм ( по каталог това) ,а мисля да слагам 4 бутални апарати отпред и не мисе иска да имам празен ход на педала,както би могло да се получи след като се завиши нуждата от дебит на масло към цилиндърчетата (баси че сложно го казах) . Та гледам че повечето помпи с по-голямо бутало са с два изхода за тръбички ( примерно на 166-цата е 54мм и малко ) ...... че въпросът ми както вече сте се сетили е има ли помпи с 4 изхода и с по голямо бутало от 22мм или има ли как да се пригоди помпа с 2 изхода на моята кола :)

Въпрос на вкус е това... някои дори слагат по-малки помпи, за да е по-лесно да прецизираш спирането на колата. По принцип мисля че няма да имаш проблем с малко по-големите апарати, или поне не толкова че да те дразни. Сложи ги първо и покарай, ако не ти харесва, мисля има варианти с по-големи по дебит помпи.

don_pepone
17-10-2012, 23:01
Момче ти не ги ли сложи вече тея спирачки ;)

Уви не съм :(
Не съм си в Добрич,а съм по командировки и едвам имам време да я покарам , камоли да правя някви такива схеми.... макар,че миналата седмица я дигнах на крика и свалих единият мой апарат да наложа новият за да видя как е,но нали съм си карък ще трябват планки. За малко да паснат Плъг анд плей ама на,междуболтовото е еднакво,но за да бъде диска ( по дебелина) центриран между челюстите на апарата ( новият апарат) дупките за захват не се застъпват а идват в една равнина :( ( не знам дали ме разбрахте,че така го обясних :tooth: ) и ще се наложи да се правят планки за да се разминат захватите

kendo
18-10-2012, 11:35
За FIAT DUCATO има помпи на 25,4 мм. с 4 изхода.Не съм сигурен само дали захващането към сервото е еднакво с това на ALFA.

Tonimir
18-10-2012, 11:45
Още нещо което ме притеснява около моята Легенда.

предстои ми монтиране на слойлер долу на снимката. Интересува ме дупките от долу дали съвпадат с тези на спойлера (тоест тя дупката е една за слойлера).

По спомен са 4 точки за стягане. Като на багажника са си с определени места. по спомен задните два, трябва да махнеш две гумени таби. а предните два (на острите места) вече като определиш двете задни, ще видиш къде заспиват и ще дупчиш там.

alfa racer GTA
18-10-2012, 12:18
иии, само ако пишеха на английски

Ами ето направо превода на български бре.Превода е МОЙ-гугъл :evil: ...: http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=ja&u=http://ucar.autos.yahoo.co.jp/model/alfaromeo/alfa155/&prev=/search%3Fq%3Dhttp://ucar.autos.yahoo.co.jp/model/alfaromeo/alfa155/%253Fpage%253D1%26hl%3Dbg%26rlz%3D1G1SVEC_BGBG477% 26prmd%3Dimvns&sa=X&ei=M8d_UKb2J8THswa1mIFY&ved=0CDcQ7gEwAA

И едно мерси да кажете поне :clapping:

don_pepone
18-10-2012, 18:00
За FIAT DUCATO има помпи на 25,4 мм. с 4 изхода.Не съм сигурен само дали захващането към сервото е еднакво с това на ALFA.
За сажаление,захвата на Фиатската помпа е на обратно ,ето и снимки на двете помпи,като тази с червените тапи е като моята ,а другата само с жълтите е фиатската. Ако си намеря с същият захват,но с бутало около 25 мм щее супер,макар че ще пробвам първо с моят аси помпа как ще спира и педала какъв ход ще има,но все пак си знаем спирачките на 155-ците че не са най-гениалното нещо измислено в тях :) така че една по-голяма помпа няма да е излишна :)

mordohy
18-10-2012, 21:11
С два или четири изхода- няма знчение. Слагаш по един тройник и си готов.
По-интересен е въпрос с диаметъра на помпата.
Да се върнем към чичко Паскал. Натиска е равен на произведението от площта по налягането.
Тоест, по-големият работен цилиндър, ще притиска повече при еднакво налягане.
Обръщам ти внимание, че при помпата, колкото по-голям е диаметъра на буталото, толкова по-малко е налягането при едно и също усилие върху педала.
Основният извод!
Ако твоята помпа е достатъчна като дебит, то с нея и ще спира по-добре.
Ако не стига дебит, чак тогава минавай на по-голям диаметър!
Тогава обаче цялото упражнение е порочен кръг!:kissy:

don_pepone
18-10-2012, 22:35
То е ясно че първо ще пробвам с моята. Мен ме притеснява точно дебита или казано иначе да не потъва много педала. А по каталог гледах,че тая моята помпа я слагат и на фиат купе турбо,което е с брембота 4 бутални,което ме навежда на мисълта,че би трябвало да нямам проблеми,но знае ли човек.
Иначе аз никога не съм бил очарован от спирачките на нашите легенди. Сменях дискове , накладки,раздвижвах цилиндъчета,почиствах и смазвах водачи и тн,но не ме кефи как спира нещо и много загряват предните спирачки,което ме кара да си мисля,че просто не са ги сметнали както трябва за тая тежка предница.

cais
19-10-2012, 14:59
Момчета така и така скучаете , да Ви питам нещо .
Възможно ли е липсата на катализатор или избушен такъв , да влияе на показанията на ламбда сондата ?
Или някой ако се сеща защо показанията на ламбда сондата са постоянни , като за бедна смес (обогатява ми сместа). пробвах различни сонди универсални , по каталожен номер BOSH и BERU (имам 4 бр.:bored:)- еднакво поведение просто лека разлика в показанието (предполагам от марката) . Никой в Пловдивските сервизи не може да ми каже защо.
Моля ако някой има идея да я сподели :BBQ:

mimouzunov
19-10-2012, 17:44
Така! :afro:
След като известно време си мислех какво да правя за Алф се стигна до заключението ,че трябва да се измисли нещо което да чете грешките на ецу-то (или просто да се види дали са наред датчиците и тн) ...
Поразрових и попаднах на схеми за Виса. Намерих и софтуер.
Първо падна в жертва една стара хоризонтална кутия от IBM която доста нарязах с флекса... Намерих и дъно с 2 кома... Направих набързо и платката за самата Виза... Купих и малък монитор на които направих наново стоика... Доста време отделих на това начинание ,но... заслужаваше си 8-)
(лицето на кутията е всъшност част от капак на UPS a капака е от усилвател руски и тн)

Вече работи и само на 12 волта цялата система (22.10.2012)!!!!

Furious 155
19-10-2012, 18:10
След като известно време си мислех какво да правя за Алф се стигна до заключението ,че трябва да се измисли нещо което да чете грешките на ецу-то (или просто да се види дали са наред датчиците и тн) ...
Първо падна в жертва една стара хоризонтална кутия от IBM която доста нарязах с флекса... Намерих и дъно с 2 кома... Направих набързо и платката за самата Виза... Купих и малък монитор на които направих наново стоика... Доста време отделих на това начинание ,но... заслужаваше си 8-)
(лицето на кутията е всъшност част от капак на UPS a капака е от усилвател руски и тн)
БРАВО! Много прилично е станало! Как се захранва всичко? 12V?

thecleaner
19-10-2012, 19:09

Луд си евала :respect:

mimouzunov
19-10-2012, 21:33
БРАВО! Много прилично е станало, а с какво се захранва всичко? 12V?

"Шашмата" както съм я кръстил аз постоянно се усъвършенства! За момента за да работи си иска 220в :bored:
Следващото нещо което остава е да я направя да работи само на 12в! Тук обаче виждам проблем... Притеснявам се, че напрежението прекалено много ще се разклати когато трябва да се запали колата която се тества :calc:

(днес го тествах на 155-ца 92" Опел Вектра 1.8 98" и Астра 1.6 98" като на всички проработи :clapping: )

Furious 155
19-10-2012, 21:35
"Шашмата" както съм я кръстил аз постоянно се усъвършенства! За момента за да работи си иска 220в :bored:
Следващото нещо което остава е да я направя да работи само на 12в! Тук обаче виждам проблем... Притеснявам се, че напрежението прекалено много ще се разклати когато трябва да се запали колата която се тества :calc:

(днес го тествах на 155-ца 92" Опел Вектра 1.8 98" и Астра 1.6 98" като на всички проработи :clapping: )Е палиш и тогава пускаш компютъра ;)

mimouzunov
19-10-2012, 22:21
Е палиш и тогава пускаш компютъра ;)

Това ще е като краен вариант...
В понеделник почвам да издирвам схема за инвертора...

Furious 155
19-10-2012, 22:30
Това ще е като краен вариант...
В понеделник почвам да издирвам схема за инвертора...Иначе може да сложиш аудио кондензатор 0.8 или 1.0 фарада и няма да гасне ;)

Dimicha
20-10-2012, 00:09
Колеги, с голямо притеснение искам да ви питам нещо за скоростите. Струва ми се, че се чува някакъв шум от скоростната ми кутия. Звукът прилича на нещо като тънко виене, не е толкова необичаен, досега съм чувал нещо подобно примерно като е по инерция колата и за да спре по-бързо, освен спирачката вкарам и на скорост и като пусна съединителя се чува един лек звук тип "ЮМЗ". Да обаче сега ми се струва, че го чувам и като ускорявам на ниска предавка. Та...да се плаша ли? Маслото е сменено лятото, налял съм точно 2 литра, но не потече от пробката, та не знам дали не е трябвало да налея още...

mimouzunov
20-10-2012, 08:42
Колеги, с голямо притеснение искам да ви питам нещо за скоростите. Струва ми се, че се чува някакъв шум от скоростната ми кутия. Звукът прилича на нещо като тънко виене, не е толкова необичаен, досега съм чувал нещо подобно примерно като е по инерция колата и за да спре по-бързо, освен спирачката вкарам и на скорост и като пусна съединителя се чува един лек звук тип "ЮМЗ". Да обаче сега ми се струва, че го чувам и като ускорявам на ниска предавка. Та...да се плаша ли? Маслото е сменено лятото, налял съм точно 2 литра, но не потече от пробката, та не знам дали не е трябвало да налея още...

Нищо неможе да направиш... Караш така и каквото стане!
При мен също си има някакви звуци и така от 5 години... Скоростите на хартия събират 2 литра а на практика 2.5 за да протече от пробката.

Dimicha
20-10-2012, 09:21
Нищо неможе да направиш... Караш така и каквото стане!
При мен също си има някакви звуци и така от 5 години... Скоростите на хартия събират 2 литра а на практика 2.5 за да протече от пробката.

Уфф, абе дано не се окаже, че тая Тутела, дето я сложих ми изиграва лоша шега...уж точно такова масло трябва да се слага, уж пълна синтетика и наистина след като я налях скоростите се включват много по-лесно и като цяло беше по-безшумна скоростната кутия.

mordohy
20-10-2012, 18:49
Момчета така и така скучаете , да Ви питам нещо .
Възможно ли е липсата на катализатор или избушен такъв , да влияе на показанията на ламбда сондата ?
Или някой ако се сеща защо показанията на ламбда сондата са постоянни , като за бедна смес (обогатява ми сместа). пробвах различни сонди универсални , по каталожен номер BOSH и BERU (имам 4 бр.:bored:)- еднакво поведение просто лека разлика в показанието (предполагам от марката) . Никой в Пловдивските сервизи не може да ми каже защо.
Моля ако някой има идея да я сподели :BBQ:

Виж си подгряването на сондата!:wow::wow:

cais
21-10-2012, 18:36
Проверил съм - работи В момента съм с сонда по каталожен номер с оригинална букса .от буксата до компа има връзка проверил съм .Слагаха ми в БОШ две други сонди пак не работят.Някой ми каза , че " катализатора го няма и за това газовете много бързо преминават и сондата не може да отчита реален показател" . Как Ви звучи такова обяснение ? :(

thecleaner
21-10-2012, 19:12
Проверил съм - работи В момента съм с сонда по каталожен номер с оригинална букса .от буксата до компа има връзка проверил съм .Слагаха ми в БОШ две други сонди пак не работят.Някой ми каза , че " катализатора го няма и за това газовете много бързо преминават и сондата не може да отчита реален показател" . Как Ви звучи такова обяснение ? :(

Тъпо :)

mimouzunov
21-10-2012, 20:27
Тъпо :)

На мен не ми звучи толкова тъпо обаче!
Защо на мястото на катализатова тогава се слага резонатор!?!

stelt
21-10-2012, 20:29
Вероятно заради шума.

Furious 155
21-10-2012, 20:52
Вероятно заради шума.
Точно!
Аз съм с тръба с диаметъра на оригиналната генерация, на мястото на катализатора и няма проблем от и със скоростта на газовете. Даже ми е по-арно така. :biker:

cais
21-10-2012, 20:56
Значи ме съветваш да сложа катализатор?
И това ще пробвам.
На някой да му се намира катализатор ? :)

mimouzunov
21-10-2012, 21:08
Вероятно заради шума.

http://vwbulgaria.com/forum/index.php?showtopic=798
http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=14482

Четете ги тея писания има инетересни неща писани....

don_pepone
21-10-2012, 23:15
Значи ме съветваш да сложа катализатор?
И това ще пробвам.
На някой да му се намира катализатор ? :)

колега имах такъв проблем с моята кола,когато изкормихме катализатора и се вихреха газовете,сондата се шашкаше. Сложих си едно резонансно гарне и всичко заспа ;)

thecleaner
22-10-2012, 01:29

Колата каква е 156 1,8 ? Коя година е?

cais
22-10-2012, 09:37
156. 1.8 -2000 година

---------- Post added at 09:37 ---------- Previous post was at 09:29 ----------

Попитах на едно място където продават гърнета и собственика (Има две алфи 155 ) ми каза - " ако държиш ще ти продам гърне , но по-добре си вземи катализатор или изчакай аз ще ти намеря читав оригинален " така , че започвам да си търся катализатор > Ако някой има да се обажда .
Това ми е втората Алфа и все повече се убеждавам , че тази марка си е с характер -иска си нейното .Вече 4 месеца от както я имам и съм дал около 2500 лева по нея , ще дам още :) и следващата ми кола пак Алфа ще бъде :)

thecleaner
22-10-2012, 09:47
156. 1.8 -2000 година

---------- Post added at 09:37 ---------- Previous post was at 09:29 ----------

Попитах на едно място където продават гърнета и собственика (Има две алфи 155 ) ми каза - " ако държиш ще ти продам гърне , но по-добре си вземи катализатор или изчакай аз ще ти намеря читав оригинален " така , че започвам да си търся катализатор > Ако някой има да се обажда .
Това ми е втората Алфа и все повече се убеждавам , че тази марка си е с характер -иска си нейното .Вече 4 месеца от както я имам и съм дал около 2500 лева по нея , ще дам още :) и следващата ми кола пак Алфа ще бъде :)

1.5.5еку (демек твоето) няма проблем да се кара с тръба на мястото на катализатора, а за неработеща ламбда сонда има и други причини освен грънците ;) Още едно питане, забила е в сервизен режим или въобще не отчита (излиза грешка за неработеща ламбда), т.е. какво разбираш под неработи?

cais
22-10-2012, 09:56
Дава един и същ показател Беру- 0.19 , Бош 0.21 , Бош универсален 0.21 , някаква универсална "Голд нещо си" 0.21 и не мърдат независимо от температура или гориво (газ- бензин ) . :(

mimouzunov
22-10-2012, 11:39
Модовете...
Поне кажете на питащия за сондата, че тук е "паркинга" на 155-ците!!!

thecleaner
22-10-2012, 12:24
Модовете...

Не бъди националист :) Чакай да видим дали пича може да го оправиме, без да са го накарали да смени половината кола.

cais
22-10-2012, 12:34
Не бъди националист :) Чакай да видим дали пича може да го оправиме, без да са го накарали да смени половината кола.

Благодаря , и се извинявам ако съм досадил :) , ама нали се е Алфа

mimouzunov
22-10-2012, 13:23
Благодаря , и се извинявам ако съм досадил :) , ама нали се е Алфа

Не си досадил ама има бая разлика м-у 155 и 156 и в тоя ред на мисли беше по-добре да попиташ във въпросния раздел (за 156) защото там предполагам ще има по-запознати с електрониката на конкретния автомобил!

radostin_ivanov
23-10-2012, 19:01
Здравейте колеги,спешно имам нужда от маркуча между дросела и дебитомера за 155 2.5 v6,ако някой знае къде мога да намеря,ще бъда безкрайно благодарен.

Васил Петров
23-10-2012, 20:15
Модовете...

и какво ??????????? не може да му се помогне ли

don_pepone
23-10-2012, 20:48
Здравейте колеги,спешно имам нужда от маркуча между дросела и дебитомера за 155 2.5 v6,ако някой знае къде мога да намеря,ще бъда безкрайно благодарен.

Колега аз бях питал за моята за този маркуч в Auto plus и ми казаха цена (с отстъпка около 20%) около 90лв . Лошото е че не се намира втора ръка.

mimouzunov
23-10-2012, 20:55

А за какво ги има тея раздели тогава 155, 156, 159 и тн!?
Ако си пита където трябва ще му одговорят по-подготвени хора (нали карат същите коли)!

Dimicha
23-10-2012, 22:26

https://www.centerlinealfa.com/164-landing

Колега, претърси подобни сайтове, за тоя мотор все още се правят май тези маркучи. Това, което ти дадох е за 164, сигурно не е точно същото, но диаметрите му са същите, изходите са същите, може да се пригоди някак. Аз за мойта 155-ца претърсих сума сайтове и няма, но е друг мотор. А ако не намериш такъв маркуч, за малко повече пари отгоре може да си накупиш силиконови маркучи и алуминиеви тръби или take-off конектори, които се завиват директно на маркуча и ще си решиш проблема веднъж завинаги :th_up:

radostin_ivanov
23-10-2012, 22:44
Цял ден търся по магазините и нъцки,намерих с доставка след един месец,ако не намера до няколко дена точно със силиконови преходници и алуминиева тръба ще го права.

Furious 155
23-10-2012, 22:48
силиконови преходници и алуминиева тръба ще го права.То май така ще е и по-трайно! ;)

mimouzunov
23-10-2012, 22:56
То май така ще е и по-трайно! ;)

Към "шашмата" от миналата страница добавям и нещо за по-новите автомОбили :crazy:
(тествах го и през телефона с Torque и ScanMaster и работи но на "нови" коли)

radostin_ivanov
23-10-2012, 23:02
:respect:Едва ме нави

Dimicha
23-10-2012, 23:47
Цял ден търся по магазините и нъцки,намерих с доставка след един месец,ако не намера до няколко дена точно със силиконови преходници и алуминиева тръба ще го права.

Аа, ако си намерил през AXM ще си чакаш и два месеца, аз така си бях поръчал и така и не дойде. А със силиконките е сигурна работа-от ибей са евтини даже. Даже ако имаш повече парички да си вземеш и читав въздушен филтър, можеш да преподредиш малко под капака-да изместиш дебитомера примерно, така че да не се налага да режеш много маркучите ;)

Alfa User
24-10-2012, 00:07
Модовете...

А за какво ги има тея раздели тогава 155, 156, 159 и тн!?
Ако си пита където трябва ще му одговорят по-подготвени хора (нали карат същите коли)!

Вай,вай ... добре че не съм мод вече ... :whistle:

Васил Петров
24-10-2012, 00:12
Колата каква е 156 1,8 ? Коя година е?

и аз се чуда

Furious 155
24-10-2012, 00:17
Шт! Дотук с подклаждането на кавга! Мод/адм. работа да не се споменава, знаете!

mimouzunov
25-10-2012, 14:18
http://fakti.bg/technozone/51287-nov-vid-rotoren-dvigatel

Furious 155
25-10-2012, 14:27
http://fakti.bg/technozone/51287-nov-vid-rotoren-dvigatel

http://www.liquidpiston.com/technologycycle/tid/7.html
An animation of the X2 will be coming soon.

reloading
02-11-2012, 13:41
Колеги има ли вариант на 155 да сложа джанти не с 4x98 ? примерно 4x100? и какво трябва да направя...

П.с. Да ви се оплача вчера някакъв негодник ми е оставил бяла боя по единия калник и е избягал... и сега е за пребоядисване....

Furious 155
02-11-2012, 14:28
Колеги има ли вариант на 155 да сложа джанти не с 4x98 ? примерно 4x100? и какво трябва да направя...
Можеш да монтираш 4х100мм с раздвижени болтове - справка тази тема, намерих на прима виста - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=29610
Иначе джантите гледаш да имат по-голям или равен на твоя централен отвор. Ако са по-големи си взимаш преходни втулки за централен отвор с външен размер този на джантата и вътрешен този на главината. Примерно 60.1 към 58.1мм. :)

reloading
02-11-2012, 18:41
http://avtochasti.cars.bg/f56518 , а това не би влязло ... :(

TS
02-11-2012, 19:31
:naughty:

VFTI
02-11-2012, 19:53
http://avtochasti.cars.bg/f56518 , а това не би влязло ... :(

Може да имаш късмет...тия джанти с пет лъча ги продавам....4х100 са ама си стояха на новата ми алфа като я закупих :)..без раздвижни болтове, без нищо...преди 6г. и старата ми пак я купих с 4х100 пак с обикновенни болтове и доста време я карах преди да разбера без грижи...тази също е карана така 5г....НО за мен си трябват раздвижни болтове за да си е както трябва...

http://www.clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=72738

reloading
02-11-2012, 21:51
Да ама тея са 4х114 :(

Furious 155
02-11-2012, 21:54
Да ама тея са 4х114 :(

забрави...
освен ако не направиш ГОЛЕМИ фланци. С 4 болта да се хващат фланците към главините и на сами фланци да имаш шпилки с размер 4х114мм и на тях да надяваш тия джанти :balloon:

п.п. и махни тая реклама от подписа ;)

toki4a
02-11-2012, 22:03
аз си карам седемнаЙЙските 4 на 100 и без раздвижни болтове ! няма грижи:grandpa:

radostin_ivanov
03-11-2012, 17:33
Да се похвала как реших проблема с скъсаната връзка,не толкова красиво както исках,но се надявам да е здраво.:big_whoops:

siniqtzmey
06-11-2012, 22:24
Я да си кажа болката тука. Вчера при каране на Алфата по нашата хубава магистрала започва да тресе при скорост над 140 . Това от криви джанти ли се получава:idea:.

Dimicha
06-11-2012, 22:40
При мен се получава от криви гуми и тресе дори при по-ниски скорости. Всъщност даже май при по-висока скорост по-малко се чувства. Като понапомпя гумите, спират да тресат или поне не се усеща

Furious 155
06-11-2012, 23:05
Я да си кажа болката тука. Вчера при каране на Алфата по нашата хубава магистрала започва да тресе при скорост над 140 . Това от криви джанти ли се получава:idea:.Ако след 160 изчезва - да.
По принцип след 110км/ч и до 140 ако тресе е от баланс уж.

don_pepone
06-11-2012, 23:06
Я да си кажа болката тука. Вчера при каране на Алфата по нашата хубава магистрала започва да тресе при скорост над 140 . Това от криви джанти ли се получава:idea:.

Ако сее получило изведнъж,можа само някой баланс да се е отлепил от високата скорост.

don_pepone
10-11-2012, 17:04
Пичове,имам голем проблем :)
Купих си втори комплект 16" джанти с идеята да си карам зимата с тях. Да ама се оказа голям филм да си намеря ниски зимни гуми.
Та въпросът ми е с какви размери 16-ки сте карали ( като максимална височина и ширина питам). Аз сега съм с 205/45/16-летни и всичко е 6+ ,ама зимни такива или не се намират или са баси цифрата. Отделно в гумаджийниците ми казват че за зимна гума 205 е тясно ако щее на 45 висока,стандарта бил около 225/45/16 ( което м се вижда абсурд да го вкарам в калника на 155-цата,еле отпред). Иначе ми паднаха на добра цена едни Бриджстонки 215/45/16 и се замислям за тях...
П.С. Новите ми джанти са оригиналните на Фиат Купе 16" ЕТ40

Tedo
10-11-2012, 17:12
Пробвай с 205-50-16 мисля че на Tonimir беше с такива

don_pepone
10-11-2012, 17:47
Да кажа само,че колата е с червени Ейбах пружини и е по-ниска от стандартното,но пък и сложих и нови амортисьори газови,които са за оригинално вграждане Боге :)
Ето това ми попадна на добра цена,а гумата е много добре,в смисал тази серия на Бриджстон е добра.
http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/101654243/

Alfa User
10-11-2012, 21:27
Още едно мнение за 205/50/16 - няма проблеми дори с по-тежички "младежи" отзад - стига да не ти е меко окачването.
205/45 изобщо не е тясна гума за зимата ...

don_pepone
10-11-2012, 22:02
А окачването е ОК
газовки отзад и червени пружини :)
А за 205 45 съм съгласен,ам не се намират :(

а като ги има са баси цифрата ( за зимни говоря)

Furious 155
11-11-2012, 01:04
Нещо интересно -
Ето как изглежда при мен иридиева свещ Денсо, на пробег малко над 60к км:
https://lh3.googleusercontent.com/-aiu8pgZCLdw/UJ7a-PLkrqI/AAAAAAAAEZI/vJiqxEo9k2U/s640/IMAG0342.jpg

digitalundgrd
11-11-2012, 10:50
Бай Иване намали химията:)

pace
11-11-2012, 11:29
Как да си направя проверка на VIN номера

thecleaner
11-11-2012, 11:31
Как да си направя проверка на VIN номера

http://eper.fiatforum.com/

pace
11-11-2012, 11:46
http://eper.fiatforum.com/
Мерси колега,а кога спират 155 от производство?

Dimicha
11-11-2012, 12:13
Колеги, имам много странен (поне за мен) проблем с токовете по колата. Онзиден се качвам, с мъка врътна и запали-викам ясно, акумулаторът е менте, от първия студ се е сдухал. Да обаче, малко след това както карам колата угасна, всякакви токове се изгубиха. Меря акумулатора-11,63 волта. Малко след това врътна и запали, светна като коледна елха всички лампи, даже след това запали след няколко часов престой без проблем. Вчера същата история се повтаря...Какво е това-ако е акумулатор само, би трябвало като запали веднъж да не гасне. Ако е генератор, то защо на първо място ми беше паднал акумулатора, та да пали трудно още в началото? Може ли да се дали фира и двете неща?

thecleaner
11-11-2012, 12:25
Колеги, имам много странен (поне за мен) проблем с токовете по колата. Онзиден се качвам, с мъка врътна и запали-викам ясно, акумулаторът е менте, от първия студ се е сдухал. Да обаче, малко след това както карам колата угасна, всякакви токове се изгубиха. Меря акумулатора-11,63 волта. Малко след това врътна и запали, светна като коледна елха всички лампи, даже след това запали след няколко часов престой без проблем. Вчера същата история се повтаря...Какво е това-ако е акумулатор само, би трябвало като запали веднъж да не гасне. Ако е генератор, то защо на първо място ми беше паднал акумулатора, та да пали трудно още в началото? Може ли да се дали фира и двете неща?

Прегледай си клеми, маси и разни силови жици, там е проблема някъде.

TS
11-11-2012, 16:44
...

Dimicha
11-11-2012, 16:48
Запали пущината. Отидох с мултицета, волтаж 11.89. Изчистих клемите и закрепих мултицета на тях Врътнах и запали, гледам показанията- 10 волта, не зарежда динамото. Освестих го с няколко подавания на газ по-рязко и взе да си зарежда с над 14 волта. Моят извод е, че поради някаква причина, при запалване алтернаторът не ще да зарежда, поради което аз тръгвам и карам изцяло на акумулатор и съответно след известно време той пада и колата гасне...Тоя феномен го забеляза още момчето от магазина за акумулатори, като искаше да ми тества алтернатора, съответно ме накара да подам газ, щото на ниски обороти не тръгвал да зарежда. Тогава момчето каза, че на друга 155-ца го бил виждал също. Странното е, че след като го "активизирам" с подаване на по-рязка газ на място, той не спира да зарежда после като я оставя на празен ход....не знам какво го командва тоя алтернатор-реленце ли някакво, какво, що

don_pepone
11-11-2012, 17:27
Като даваш газ го включва принудително. По принцип има едно тънко кабелче ,което подава + към динамото след запалване,за да му " каже " да зарежда,ако този + не стига до динамото,то тогава не зарежда,докато не подадеш повече газ и не го " принудиш" механически да почне.

Dimicha
11-11-2012, 17:46
Аа, виж къде бил ключа от бараката. А това кабелче от акумулатора до алтернатора ли отива?

mimouzunov
11-11-2012, 18:24
Аа, виж къде бил ключа от бараката. А това кабелче от акумулатора до алтернатора ли отива?

Пишете си някакви свободни съчинения... Няма такава тънка жичка дето да пуска + и тн! Тоест жичка има ,но тя отива в лампата на таблото. Когато се даде на контакт токът които протича през лампата в някои случаи служи за първоначално "стартиране" на алтернатора. Може да се сложи паралелно на лампата в таблото резистор за да се вдигне малко тока... В раздела на 33-те има тема по тоя въпрос...

don_pepone
11-11-2012, 20:01
Сега чак съчинения не са да ти кажа. За алфата не знамдали е така на 100% но на много коли е така,като на някой от тях минава през лампата както казваш,на други лампата е успоредна на това кабелче,а на други е савсем отделно.

Dimicha
11-11-2012, 20:59
Добре, значи така или иначе това кабелче има значение за алтернатора и е свързано с лампата. Значи ли това, че ако не ми светва лампата при даване на контакт, да очаквам, че алтернатора няма да тръгне да зарежда и трябва да го подсетя с едно изфорсирване?? :calc:

don_pepone
11-11-2012, 21:33
Ами колега,карах една служебна Темпра дизел и като и изгоря лампата за акумолатора и спря да зарежда динамото ( освен ако не я изфорсирам,както в твоят случай) ,но не знам дали и на алфата е така.

Dimicha
12-11-2012, 18:03
Днеска ми направи впечатление, че наистина не ми свети лампата на акумулатора при даване на контакт. Нямах време да я сменя, та да видя дали ще има промяна. При запалване след като е постояла малко, генераторът не се включва, иска да се изфорсира двигателя, че да тръгне, странното е, че при подаване на газ в движение не ще, само на място и иска сериозно форсиране...Но днес няма да се занимавам с колата, че не ми е ден-първо един щеше да ме отнесе, щото беше влязъл в мойта лента да изпреварва камион и то преди кръстовище...а после един олигофрен с репатрак ми одра задния калник при разминаване и не стига че му казах да заминава и нито съм се разправял нито пари съм му искал, ами като му казах, че е глупак ме овика. Но като тръгнах да слизам втори път от колата, замина бързо бързо :D

don_pepone
12-11-2012, 20:19
Да се похваля малко с "пълната промяна" на зимните ми джанти от фиат. "Леко" ги поосвежих.

Dimicha
12-11-2012, 20:49
Баа, добре са се получили-как направи "освежаването" ? ;)

don_pepone
12-11-2012, 20:55
2 спрея за по 5лв Акрил сив,1спрей лак безцветен, по 1 метър шкурка P100; P180;P400 и водна P1000 и P2000 и накря две ръце и една тъпа глава да търка с шкурката :)
3 ръце тънки боя и 3 Лак и воала за 20лв освежаване

Dimicha
12-11-2012, 22:21
Супер е-зимата, ако я зазимя колата, ще се хвана да го направя и аз това. Абе тея дни гледам един друг проблем-като е полу-загряла колата изведнъж почва да пуши много яко бял дим отзад. Мисля, че е масло, но не съм сигурен. По някое време изчезва и пак се появява. Тя че си гори масло, гори си, даже доста, но имам чувството, че сега има нещо необичайно и се съмнявам в масления сепаратор. С какво да го накисна това чудо? Не искам да махам системата за картерната вентилация, но май натам отиват нещата....чудя се ако махна сепаратора и боцна маркуча за картерната вентилация директно преди дросела дали ще почне да гори още повече масло??

don_pepone
13-11-2012, 00:03
Бял пушек, нее на масло а на антифриз ;)
А за сепаратора аз го свалих и накиснах с кореселин,после клатене докато е пълен,плакнене пак с кореселин , изцеждане и слагане.
П.С За мое очудване нямаше гадости вътре.

don_pepone
13-11-2012, 00:29
Имам въпрос пак за гумите. От доста места чух че 205/50/16 ще ми влезе без проблем,но съм със спортно окачване и колата е по-ниска от нормалното,а джантите са 16" ЕТ40. Надявамсе някой да знае със сигурност,че съм си избрал гуми и накрая да не стане да ги зема и да опира в подкалника.

Dimicha
13-11-2012, 02:00
Бял пушек, нее на масло а на антифриз ;)
Ейй, пепел ти на устата. Утре като се върна от работа, първата ми работа ще е да проверя казанчето...само дано не излезеш прав. Добре де, ако е избила гарнитура, тя не трябва ли да почне да попрегрява тая кола-а тя не ще 90 градуса да вдигне, с голям зор.

А за сепаратора аз го свалих и накиснах с кореселин,после клатене докато е пълен,плакнене пак с кореселин , изцеждане и слагане.
П.С За мое очудване нямаше гадости вътре.

Бе то и аз го киснах лятото с меглио, чудя се кога ли ще събера смелост да го срежа, да го изчистя вътре както си трябва и после да го занеса да ми го запоят...

pace
13-11-2012, 10:38
Момци,има ли начин да се 'съживи' оригиналната аларма на 55-цата,единственото което липсва е дистанционното

mimouzunov
13-11-2012, 10:56
Момци,има ли начин да се 'съживи' оригиналната аларма на 55-цата,единственото което липсва е дистанционното

Ъ... То има ли такова животно!?
Снимаи къде е пискалката...

pace
13-11-2012, 11:37
Ъ... То има ли такова животно!?
Снимаи къде е пискалката...
Е я

mimouzunov
13-11-2012, 13:36
Е я

Това някъде при централата на АБС-а ли се намира!?
До сега аз несъм виждал оригинална аларма :calc:
Когато купих Алф имаше аларма и според джамбазина е била уш оригинална, в последствие се оказа монтирана допълнително но как и да е!
Та от оная моя аларма ми остана дистанционното, силно се съмнявам ,че ще заработи при теб защото пискалото при мен (то в него си беше и цялата аларма +акумулатор) е доста различно на външен вид!
Довечера ще го снимам все пак!

pace
13-11-2012, 14:20
Аз нямам АБС,точно над казанчето за сп. течност е,а за това дали е оригиналната аларма си е очевадно но както и да е,тази ако не тръгне,което според мен е на 100% :) ако се сложи друга сигурно ще да е бая рязане на кабели

mimouzunov
13-11-2012, 15:50
Аз нямам АБС,точно над казанчето за сп. течност е,а за това дали е оригиналната аларма си е очевадно но както и да е,тази ако не тръгне,което според мен е на 100% :) ако се сложи друга сигурно ще да е бая рязане на кабели

Добре де, аз не се заяждам :BIGsmile: ама ако имаше АБС какво става!? Не трябва ли алармата да седи някъде където да не пречи на нищо по колата!? При мен има АБС и алармата е бяха ръгнали чак при радиатора...
М-у другото и на моята имаше лепенка като на твоята :hmm:
Ще метна дистанционното в колата и ако някои ден се засечем някак ще го пробваме дали деиства ама аз лично силно се съмнявам :calc:

Alfa User
14-11-2012, 23:01
Пичове, дайте реални отзиви за свестни газови амортисьори на цена за нормален потребител ?
Досега все залагах на оригиналните Боге, но ... искам пак да сваля малко колицата, и не искам маслени амортисьори вече, щото улиците на Майнатаун са меко казано ужасни ...
Благодаря предварително за мненията !!! :cheers:

digitalundgrd
14-11-2012, 23:11
Monroe Reflex

piticar
15-11-2012, 15:31
Bilstein Bil_000004 това е най доброто на цена от 118.00лв на брой

reloading
15-11-2012, 18:50
Това някъде при централата на АБС-а ли се намира!?
До сега аз несъм виждал оригинална аларма :calc:
Когато купих Алф имаше аларма и според джамбазина е била уш оригинална, в последствие се оказа монтирана допълнително но как и да е!
Та от оная моя аларма ми остана дистанционното, силно се съмнявам ,че ще заработи при теб защото пискалото при мен (то в него си беше и цялата аларма +акумулатор) е доста различно на външен вид!
Довечера ще го снимам все пак!
то и моята е с уж " оригинална" аларма... :)

mimouzunov
16-11-2012, 21:27
то и моята е с уж " оригинална" аларма... :)

Аз незнам модела 155 да има заводски аларма!!
Никъде несъм срещал такова чудо!
Ако някои има инфо да споделя!

Dimicha
16-11-2012, 22:29
Абе не знам за алармата, в упътването май съм виждал нещо за аларма, тъй че би трябвало да има заводска ;) Но да се похваля, че днеска изпреварих една X5-цa :D Направо му скрих шайбата, макар че ми газеше с едната гума другата лента,че да ми пречи да го изпреваря :D Ризницата rulleeezzzz :metal:

Alfa User
16-11-2012, 22:53
Моята кола е с фабрично централно и блокиране на запалването (имобилайзер), но не е аларма в пълния смисъл на думата - няма пищялки и т.н.

AnastasKOSTOV-REX
17-11-2012, 00:57
Ето това и само това е фабричната аларма на 155.
А модула се намира зад десния фар на една много посукана шарнирна планка.До казанчето на хиравликата.И влиза и излиза под гредата с много чалъм.
И въпреки всичко аларма и ръчна(на място) не използвам
ПРИНЦИПИ!

Абе не знам за алармата, в упътването май съм виждал нещо за аларма, тъй че би трябвало да има заводска ;-) Но да се похваля, че днеска изпреварих една X5-цa :grin: Направо му скрих шайбата, макар че ми газеше с едната гума другата лента,че да ми пречи да го изпреваря :grin: Ризницата rulleeezzzz :metal:
http://www.teenproblem.net/forum/ Пробвай тук.

Dimicha
17-11-2012, 01:25
http://www.teenproblem.net/forum/ Пробвай тук.

Мерси, колега, но не ме приемат там, щото вече не съм тийн. Между другото, радвам се, че не си забравил да се заяждаш с мене

mimouzunov
17-11-2012, 10:05
Моята кола е с фабрично централно и блокиране на запалването (имобилайзер), но не е аларма в пълния смисъл на думата - няма пищялки и т.н.

Така де!! И при мен е същото или поне беше!
Заводски излиза, че има дистанционно което управлява централното и евентуално е нещо като имобилаизер...
Пискало заводско няма! Може и да бъркам незнам!
Щракнах и моето...

VFTI
17-11-2012, 10:08
Аз пък мислех че като :2 възрастра имаш за 2 тийна:mrgreen: Старата ми бегачка особенно с модовете по окачването(които често ми липсват) многократно беше се доказала по магистралата срещу Х МЛ тигани и разни други високи и едносрични... The Legend 155... :go: :go:

П.П Охх а тази е и с по-къса рейка и така ми се иска да има червени пружини и нископрофилни гуми...

TS
17-11-2012, 10:38
Аз пък мислех че като :2 възрастра имаш за 2 тийна:mrgreen: Старата ми бегачка особенно с модовете по окачването(които често ми липсват) многократно беше се доказала по магистралата срещу Х МЛ тигани и разни други високи и едносрични... The Legend 155... :go: :go:

П.П Охх а тази е и с по-къса рейка и така ми се иска да има червени пружини и нископрофилни гуми...

:upsidedwnsmiley:

Dimicha
17-11-2012, 12:00

Абе то ако става въпрос, аз на акъл съм по-зле и от тийн, но :D А щом ти се искат червени пружини, слагай...я кажи май новото купе доста по-добре се държи на пътя, а? Че старото си е въртиопашка яка, лесно тръгва с вратите :D

VFTI
17-11-2012, 16:57
Ами впечатленията ми са, че наистина новото купе по-устойчиво. Над това твърдение мога да разсъждавам в 2 насоки.

1. То е по-устойчиво защото има по-широка следа, допълнителни греди във вратите(усилване) и една идея по тежко + по-къса рейка.
2. Старото бе по неустойчиво защото корозията му бе дошла в повече.

И все пак си мисля, че първото е по-вярно. Сега колата я карам в абсолютен сток вариант(изключвам жълтите "кофап" аморт.) + много високи гуми 195/60/15 и пак се държи чудесно и ме кара да правя простотии от време на време. А в момента е като бъги отпред. МНОГО ВИСОКА, което пък май също кефи:mrgreen::mrgreen: през легналите полицаии летя с поне 40-50км...
надявам се в близкото бъдеще да имам възможност тази 155 да започне да гради славата и емоциите които ми даваше бившата... тази е супер спокойна и тиха, особенно комфортна, до сега не познавах 155 от тази и страна, спрямо старата бруталия... ...бръмчене, ръмжене...пфффф... баси яката носталгия ме налегна в това мнение, само докато търсех снимка на старата...простете ми...

Dimicha
17-11-2012, 18:00
Да, наистина сигурно е по-скоро първото, даже в едно старо ревю бях чел, че това била основната причина да се направи втора генерация, която да е не само фейслифт. Та ми беше интересно да чуя от първа ръка. А иначе за шума е вярно, като в някой Спитфайър е вътре-реве, дрънчи, скърца, бучи :D Я кажи за тия Кофап-жълти, какво ще рече, спортни ли са? Като съотношение пари/качество как са?. Че около февруари очаквам едни постъпления и се замислям най-сетне да бутна и по окачването нещо. :?

VFTI
17-11-2012, 19:29
Тази сега е много безшумна, особено и с меките високи гуми и новата генерация не се чува изобщо. Както казах пълен антипод на старата, което понякога ми липсва.

Ами аз го казах на шега. Не са Кофап, а КОНИ...кофап ги сложих като пример защото за мен са тотални боклуци. За амортисьори мога да ти дам два съвета:
1. Нови жълто КОНИ
2. Некви евтини втора употреба...и пак... и пак после.
:)

Ест. мога да ти продам и нови Monroe на много добра цена...

Dimicha
17-11-2012, 19:56
Да, за Монрото чух добри отзиви, ще те потърся като се опарича, че сега е страшна смрад откъм пари...както винаги е било де :D Нашата мила държавица и мили началници...но да не се оплаквам

Alfa User
18-11-2012, 22:46
Щракнах и моето...
И моето е такова ... дистанционното де.

Ест. мога да ти продам и нови Monroe на много добра цена...

Ти ако искаш нископрофилни гуми - да правим една трампа - моите са 195/50/15 зимните - Firestone Winterhawk :th_up:

А я обади на лично една цена за предни и задни Monroe Reflex !

VFTI
19-11-2012, 19:54
Пускам една цена, която важи за всички собственици на 155 от форума, само и единствено :):):) Амортисьорите са нови и с 3г. гаранция.

Цените са за брой аморт. Вариантите са два, може да ги проучите в и-нет, кой модел какво. Да отбележа че задните аморт. по каталог се разделят на такива 92-95г. и такива за след 95г. като разликата в цената е 3-4лв. на брой. Реално незнам да има разлика, ама може нещо вътрешнопроизводствена...знам ли 2мм да са по-високи :):)

Преден Monroe Original GAS 16598 - 87lv.
Заден Monroe Original GAS 23430 - 52lv.

Преден Monroe Reflex E4480 - - 93lv.
Заден Monroe Reflex E5038 - - 55lv.

П.П Докато тази кола я карам всеки ден по 30км. не бих минал на размер под 60 височина :Д:Д:Д Някой ден...може би пак бих се върнал към старата слава...

Alfa User
19-11-2012, 22:10
Пускам една цена, която важи за всички собственици на 155 от форума, само и единствено :):):) Амортисьорите са нови и с 3г. гаранция.

:notworthy:
Eвала, ще се свържа с теб, но първо трябва да прегледам предницата пак :(

pace
20-11-2012, 17:39
Днес сложих и задните пружини на Simoni Racing

Tonimir
20-11-2012, 23:12
Венци, каква е разликата м/у:
-Преден Monroe Original GAS 16598
-Преден Monroe Reflex E4480

освен в цената де :) И като за 155 "супер", кое е по-подходящо?

Питам, че след 13к км, 155цата ми ще направи 200к км. а на тази цифра съм и намислил едно абсолютно ПЪЛНО обслужване на всичко под капака, както и обслужване на задния мост.

Та едно от нещата, които искам да и подменя са предните аморт.
В момента тя си е със стоковите си аморт. и пружини. А лично гоня повече комфорт, но с една идея твърдост. (Все пак да не ми се люлее на скорост над 140-150)

и м/у другото, сигурно пак ще ти искам и едни ТРВ носачи ;) Много съм доволен от тези които монтирах преди повече от 2 години вече.

don_pepone
20-11-2012, 23:55
Пусни и един 3.0 мотор отпред,да натежава и да не се клати на висока скорост ;) :) :P :tooth:

VFTI
21-11-2012, 18:07
Ами по принцип, първите са си прости газови амортисьори.Май са по-стари и като производствена линия. А рефлекса е уж наследника им, като се характеризира хем с подобрен комфорт, хем със стабилна возия.

Monroe Reflex е газов амортисьор, който увеличава стабилността на автомобила като поема и най-малките колебания на окачването. Тестовете доказват, че Monroe Reflex предотвратява поднасянето на автомобила, като го задържа в безопасна траектория и осигурява сигурност за водача и пасажерите.

Уникална клапанна система на буталото – Каква е тайната на Monroe Reflex? Нова и уникална система бутални клапани, известна като Двойно Дискова Технология. Тя представлява бутален клапан, състоящ се от две групи пластини, които притежават специална структура за реагиране при бавна скорост на движението на буталото. Двойно дисковата технология осигурява незабавно сцепление с пътя при ниска бутална скорост, когато възникват най-опасните ситуации при шофиране, например: смяна на лентата на движение или внезапна употреба на спирачки. Тези две групи пластини позволяват на количеството масло, преминаващо през тях, да варира в зависимост от пътната ситуация. Това води до бърза и сигурна реакция на амортисьорите Monroe Reflex.

forza_italia
22-11-2012, 20:09
Колеги някой знае ли дали алтернатор от бензинова 155 или 1.9 ТД става за моята 2.5 ТД или имат някакви разлики ?

Furious 155
24-11-2012, 14:42
А знаете ли дали предните седалки от GTV стават в 155?

Dimicha
24-11-2012, 15:59
Колеги, решил съм, че трябва да си сменя антифриза, щото съм доливал с разни неизвестни марки при разни интервенции по охладителата система. Та се наплаших, че ако съм налял някакви лайна и ще ми се разяде нещо по ДВГ-то...най-вече някой каза, че вместо етиленгликол слагали соли в евтините антифризи, а те разяждат алуминия. Кажете ми с какво да промия преди да налея новия антифриз? Има ли някаква химия, която да не е твърде агресивна и най-вече да не иска после много плакнене с вода, че нямам условия и възможности да бучна маркуча с водата в колата и да промивам-всичко правя на улицата общо взето. С две думи искам да направя следното-да източа стария антифриз, да налея вода с нещо за промивка, да източа и да налея новия антифриз.

И още един въпрос-понеже искам да прегледам радиаторчето на парното-за да се свали то, трябва ли да се разглобява цялото табло?

pace
24-11-2012, 16:45
Радиаторчето излиза лесно,до педала за газта е

MUROMAN
24-11-2012, 16:50
Колеги, решил съм, че трябва да си сменя антифриза, щото съм доливал с разни неизвестни марки при разни интервенции по охладителата система. Та се наплаших, че ако съм налял някакви лайна и ще ми се разяде нещо по ДВГ-то...най-вече някой каза, че вместо етиленгликол слагали соли в евтините антифризи, а те разяждат алуминия. Кажете ми с какво да промия преди да налея новия антифриз? Има ли някаква химия, която да не е твърде агресивна и най-вече да не иска после много плакнене с вода, че нямам условия и възможности да бучна маркуча с водата в колата и да промивам-всичко правя на улицата общо взето. С две думи искам да направя следното-да източа стария антифриз, да налея вода с нещо за промивка, да източа и да налея новия антифриз.

И още един въпрос-понеже искам да прегледам радиаторчето на парното-за да се свали то, трябва ли да се разглобява цялото табло?

Чувал съм ,че някой хора си промиват системата с вода и оцет. Оцета разяждал отлаганията по системата.

Не се сваля таплото за да достигнес до радиаторчето на парното. Образно казано ти се намира зад касетофона.
Разглобяват се няколко *пласт маси* кори и се изважда надолу /измъква се под волана/.
Интервенцията не е сложна , но е доста пипкава.:bored:
Самите радиаторчета са няколко модела.

AnastasKOSTOV-REX
24-11-2012, 17:32
Трябва да станат на 90% съм сигурен.
Но въпреки повдигнатите постаменти на 155,си мисля че няма да ти се вижда главата през страничния прозорец.Много са ниски.И на 155 са по дълбоки и по-добре държат.
Именно заради дълбочината на 155-цовите,още не съм се наканил да сложа червена кожа от 156 отпред и отзад.На една 2.5 156 таман намазана кожа се лъзгах като на пехливански бой от Видин до монтана.
Търси най-добре от 156 ГТА.
Аз такива търся...МНОГО!

toki4a
24-11-2012, 17:34

мн еее:grin:

Dimicha
24-11-2012, 18:13
Чувал съм ,че някой хора си промиват системата с вода и оцет. Оцета разяждал отлаганията по системата.

Не се сваля таплото за да достигнес до радиаторчето на парното. Образно казано ти се намира зад касетофона.
Разглобяват се няколко *пласт маси* кори и се изважда надолу /измъква се под волана/.
Интервенцията не е сложна , но е доста пипкава.:bored:
Самите радиаторчета са няколко модела.

Благодаря ти колега, май ще направя това с оцета, което ми казваш, но замислям и да сваля и двата радиатора да ди изчистя по-обстойно. А само да питам-дали оцетът реагира с антифриза, т.е. ако остане оцет в системата, при наливане на новия антифриз дали ще има проблем?

don_pepone
24-11-2012, 18:40
Но въпреки повдигнатите постаменти на 155,си мисля че няма да ти се вижда главата през страничния прозорец.Много са ниски.И на 155 са по дълбоки и по-добре държат.
Именно заради дълбочината на 155-цовите,още не съм се наканил да сложа червена кожа от 156 отпред и отзад.На една 2.5 156 таман намазана кожа се лъзгах като на пехливански бой от Видин до монтана.
Аз такива търся...МНОГО!

А от 156 стават ли директно и задните. Те верно са си почти еднакви двете коли де,ама все пак,че ме заинтригува с това. Аз като видя 156 с тъмно червения кожен салон и ми прималява :)

TS
24-11-2012, 18:56
мн еее:grin:

:gruebel: Спортни (легени) стават :P

AnastasKOSTOV-REX
24-11-2012, 20:16
Те верно са си почти еднакви двете коли де
Не само почти.

Furious 155
24-11-2012, 21:57
Аз такива търся...МНОГО!Абе вярно е че на гтв-то са по-ниски седалките, но определено имат бордове, които държат настрани, ествено когато не е кожената версия. ;)

---------- Post added at 21:57 ---------- Previous post was at 21:57 ----------

:gruebel: Спортни (легени) стават :P
Я дай инфо ти каква седалка сложи! :)

TS
25-11-2012, 14:58
Аз си купих,Две седалки,реплика на (Спарко Ево). 1бр- 1.10кг./

pace
25-11-2012, 21:58
Що ми се струва,че Алфовия шестак е по тромав от петакО на Фиат

mimouzunov
25-11-2012, 22:14

Тои тоя двигател е по-тромав от много други 6, 5, и 4 цилиндрови двигатели :shutup:
Ако е в много добро състояние и всичко около него работи адекватно (което на практика е трудно срещано) нее толкова лош а направо е от добрите!!!

don_pepone
25-11-2012, 23:38

Ами колега или така ти се струва или петаците които съм "наказал" са били в кофти състояние ;)

digitalundgrd
26-11-2012, 01:28
Не знам кой си наказал, но без да се обиждаш, точно 2.5 в6 12кл не мисля, че е нещо особено за импровизираните светофарни гонки в града или на 400м.

Силата му според мен е на магистралата, там където след 200км/ч 4 цилиндровия 2.0 туин спарк започва да се задъхва, лично съм виждал как 6-ка си върви до 238-240 по гпс (возих се в 155 2.5 в6 на Бат Вас по магистралата).

VFTI
26-11-2012, 18:11
Съединителя ми е фира....има още някой и др. хил. км. пробег, ама не ми се рискува да се прибирам извънградско едвам едвам...

На някой да му се намира читав оригинален???

Някой може ли да ми сподели с 1.7 8в при 140км. на какви обороти е и съответно колко бяха дълги предавките първа втора, трета...Чудя се дали да не си сложа ск. кутия от 1.7, защото моята алфа в момента е доста мъртва в ниските. Доста е силно казано, мисля, че след смяната на ламбда сондата вече си върви нормално в ниските, но спрямо старата е трагедия...а това ми е много досадно защото съм честичко тръгни, спри :cry::cry:

Готов съм да чуя мнения и коментари, пък може и предложения за ск. кутии....Записал съм час за др. седмица за смяна, така че нямам много време :)

don_pepone
26-11-2012, 18:33
Не знам кой си наказал, но без да се обиждаш, точно 2.5 в6 12кл не мисля, че е нещо особено за импровизираните светофарни гонки в града или на 400м.

Силата му според мен е на магистралата, там където след 200км/ч 4 цилиндровия 2.0 туин спарк започва да се задъхва, лично съм виждал как 6-ка си върви до 238-240 по гпс (возих се в 155 2.5 в6 на Бат Вас по магистралата).

Спор няма че нее най пъргавата кола за къси отсечки,просто тоя мотор 2.0 20V за мен нее нищо особено и даже язък му за 5-те цилиндъра и 20-то клапана ;)... но точно на 400м едно браво и един фиат купе с 5-таци иm сипах подобаващо (кефа бе от това че те си го искаха).Но като цяло 155-цата си е доста тежка колаи няма как да искам да отлита от място,но пък като тръгне не спира до края на оборотомера ;) За дълги пробези няма какво да говорим.

TS
26-11-2012, 19:12
Венци,ако са ми верни показателите (скоростомера и оборотомера) ... 3к оборота на 5-та предавка са 100км/h, 4к мисля,че бяха 120км/h.

Dimicha
27-11-2012, 00:13
Спор няма че нее най пъргавата кола за къси отсечки,просто тоя мотор 2.0 20V за мен нее нищо особено и даже язък му за 5-те цилиндъра и 20-то клапана ;)... но точно на 400м едно браво и един фиат купе с 5-таци иm сипах подобаващо (кефа бе от това че те си го искаха).Но като цяло 155-цата си е доста тежка колаи няма как да искам да отлита от място,но пък като тръгне не спира до края на оборотомера ;) За дълги пробези няма какво да говорим.

Бе и аз си мисля, че няма как алфовия шестак да е по-слаб от тия цитираните мотори. Все пак V6 Busso го водят един от най-добрите 6таци изобщо. Може би иска малко повече обороти, за да му дойде силата, все пак фиатските са многоклапанни и им идва силата на по-ниски обороти. Другото е, че може да му идват дълги скоростите на 155-цата. И да, наистина си е сравнително тежичка, трудно отлепя.

don_pepone
27-11-2012, 00:24
За дълги,скоростите не са дълги... 2-ра малко под 100; 3-та 145; 4-та 190 ;5-та-само там не съм удрял ограничителя :)
П.С. След чипа изключва на 6800об ,а не на 6500 както преди

Dimicha
27-11-2012, 00:35
Аха...ем не знам, но като цяло са си особени мотори, имат си някаква цака, за да се изцеди максимума от тях, поне за 8-клапановия в това съм се убедил. Трябва много добре да се използва тежестта и инерцията на колата, като същевременно не се изпускат оборотите, щото паднат ли оборотите, съчетано с тежкото купе, става мъка. Иска си доста работа със скоростите, така ми се струва

Furious 155
27-11-2012, 10:56
Аз мисля че нашата модификация - както сме аз и Венци с фейс купето и 8 клапановия мотор 1.8 е с най-късите предавки, поради разлика мисля само в диференциала.
При мен на 4000 на 5-та съм със 130км/ч, и по стрелка и по гпс. С 6400 на 5-та съм на малко след 200км/ч, а по гпс е на 200км/ч -там е прекъсвача.

mimouzunov
27-11-2012, 11:46
Аз мисля че нашата модификация - както сме аз и Венци с фейс купето и 8 клапановия мотор 1.8 е с най-късите предавки, поради разлика мисля само в диференциала.
При мен на 4000 на 5-та съм със 130км/ч, и по стрелка и по гпс. С 6400 на 5-та съм на малко след 200км/ч, а по гпс е на 200км/ч -там е прекъсвача.

Аз по спомени от ония дивите години на втора подминавах 100 :bionic:

digitalundgrd
27-11-2012, 13:06
На Венци му липсва въртящия момент на 2.0 8в от ниски, съчетано с олекотения му маховик :) 1.8 8в не съм карал, но пък 2.0 8в съм и този мотор има убийствени ниски (сравнено с 2.0 16в например). Хиената едно време за това ни клатеше 16волтовите, да правим летящ от 4-та на 2000 оборота :) Тааа в този ред на мисли, не мисля че като сложи кутия от 1.7 ще бъде по-щастлив ;)

mimouzunov
27-11-2012, 14:09
На Венци му липсва въртящия момент на 2.0 8в от ниски, съчетано с олекотения му маховик :) 1.8 8в не съм карал, но пък 2.0 8в съм и този мотор има убийствени ниски (сравнено с 2.0 16в например). Хиената едно време за това ни клатеше 16волтовите, да правим летящ от 4-та на 2000 оборота :) Тааа в този ред на мисли, не мисля че като сложи кутия от 1.7 ще бъде по-щастлив ;)

Да турне един 2.0 не кутия....

digitalundgrd
27-11-2012, 14:15
Абсолютно, аз това от кога му го говоря :) Всеки път като се видим и започва да разказва колко много му липсвало 2.0 :)

radostin_ivanov
27-11-2012, 14:20
Бе направо една 2-ка турбо:pl, като е гарга да е рошава.

pace
27-11-2012, 14:58
Бе направо една 2-ка турбо:pl, като е гарга да е рошава.
20 valve:smoke:

дадин
27-11-2012, 17:35
а аз като вече съм с 2.0 16 турбо да немислите че ми са много къси предавките.Напротив,вече смятам да свалям кутията и да я правим с по къси. Тези предавки с които е в момента са направо безкрайни и ако не я изцеда до края е умряла от всякъде. На 1ва 65км.ч.,на 2ра 115км.ч., на 3та 180км.ч..,4та 230 на 5500 оборота а до 7000 ще трябва да обръща километража.И аз си мислих че като и сложа този мотор няма да имам ядове но не е това което учакваш и сега пак ще има голямо човуркане :)

radostin_ivanov
27-11-2012, 17:52
Ти май си с кутия от дизел

дадин
27-11-2012, 17:58
вече и това ме съмнява ама стария сопственик казва че той нищо не е сменял.

don_pepone
27-11-2012, 18:00
Според мен няма какво да те съмнява то си е ясно на 4-та с 5500 на тая скорост ..... мале мале чистак дизлак :)

radostin_ivanov
27-11-2012, 18:42
Направо я изхвърляй,но така че да не видиш къде ще падне,егати и кутията егати и чудото.

digitalundgrd
27-11-2012, 19:19
При мен на купето са 1ва 70, 2ра 110, 3та 160, 4та 210 като се цеди до 6700-800.

toki4a
27-11-2012, 20:22
при мен 1 ва 25 / 2 ра32/ 3 та 40 / 4 та 55/ 5 та .. незнам не съм я надувал до толкова:dunno:

radostin_ivanov
27-11-2012, 20:41
:drive:Ма това без газ -нали

VFTI
27-11-2012, 21:07
Хм...тествах я на прекъсчвач...Ами наистина се указва че май най в момента съм с най-късата скоростна кутия...Малей... 2ра на малко преди 90км. удря прекъсвача:crybaby: и същото като на Сираков...Тоест май няма как да е по-къса:crybaby:

А двойката освен върт. момент в ниските имаше и къса скоростна кутия, маховика не съм го карал последните 20хил км. от живота й....Амин...

То се е видяло, че така ще се кара тоя мъртвец...просто стилът ми на каране е до 1500-2000об. и това каране над 2500об. адски ме изнервя....не е и за икономия, щото дори при по-високите обороти харчи по-малко...

siniqtzmey
28-11-2012, 00:01
Мойта е 1.7 и на 1-ва ограничител е 60 км, на 2-ра малко над 90 и 3-та 120 на 6к оборота, на магистралата е с 4к около 130. И също съм с 14 цола джанти обути с 65 гуми и километража малко лъже :evil:.

Flame
28-11-2012, 19:31
Не знам Венци-аз на около 3000 оборота на 5-та съм на 100 км/ч.Първа съм на 50км/ч,втора на 90 км/ч на около 6200-300 преди прекъсвач.Аз си мисля че спорт-а са със диференциал от 1.7 просто.

radostin_ivanov
28-11-2012, 20:36
Само на моя леген ли прекъсвача му е на 7100.

toki4a
28-11-2012, 20:42
Само на моя леген ли прекъсвача му е на 7100.

не:gruebel:

TS
28-11-2012, 20:59
Айде сега..... до 9200 ......... ахаххахахха ...... Тия стрелки много лъжат ;) :yes:

Furious 155
28-11-2012, 23:09
Айде сега..... до 9200 ......... ахаххахахха ...... Тия стрелки много лъжат ;) :yes:

Особенно ако са вадени по някаква причина :naughty:

reloading
01-12-2012, 16:30
Колеги здравейте , от къде мога да си намеря черно бели емблеми за 155 отпред и отзад?

MUROMAN
01-12-2012, 20:46
Момчета колко беше диаметъра на гумичките(маншоните) на металния колектор?

Dimicha
01-12-2012, 21:46
Май 48 мм вътрешен

toki4a
02-12-2012, 08:57
Момчета колко беше диаметъра на гумичките(маншоните) на металния колектор?

фи 110:smoke:

TS
02-12-2012, 10:37
фи 110:smoke:

:indian:

ivopetrov_1982
03-12-2012, 16:20
честит първи сняг

Alfa User
03-12-2012, 19:49
Ми честит да ви е - ние тука у Майнатаун докъм 3 следоябд се радвахме на яко слънце и кристалносиньо небе ... а сега вали дъжд ...
Ма ай наздраве де - по случая !!! :cheers:

reloading
03-12-2012, 22:25
сутринта като си оставих колата на Метрото якия пек, вечерта се прибирам 5 пръста сняг WTF!! :)

Dimicha
04-12-2012, 22:29
Ей, колеги, имам един лаишки въпрос-проблем ли е да се сложи G12 антифриз, червен на ризницата? От друга страна-да не би да е излишно, в смисъл, тя като е правена не е имало такъв....абе с две думи, какОв антЕфриз да й сложа, че искам да го сменя?

MUROMAN
05-12-2012, 11:26
Ей, колеги, имам един лаишки въпрос-проблем ли е да се сложи G12 антифриз, червен на ризницата? От друга страна-да не би да е излишно, в смисъл, тя като е правена не е имало такъв....абе с две думи, какОв антЕфриз да й сложа, че искам да го сменя?

СИН. :-)

Furious 155
05-12-2012, 13:06
СИН. :-)
Синият до колкото знам е лекинко агресивен към алуминиеви елементи и с годините прави язви в алуминия, а както знаем главата е алуминиева на ризницата.
Аз от години я карам с червен и няма проблеми.

Dimicha
05-12-2012, 15:07
Еми значи ще пробвам с червен, благодаря, колеги! :)

kendo
05-12-2012, 22:42
Вчера налях на мойта убавица SWAG.Концентратът е гъст като олио и няма нищо общо със синята чорба,която ни пробутват.

Васил Петров
06-12-2012, 00:56
Г12 си е Г12 и точка.

ivopetrov_1982
06-12-2012, 16:52
една интересна обява във мобиле!http://www.mobile.bg/photos/1/11354619996595744_1.pic:-|

MUROMAN
06-12-2012, 22:05
една интересна обява във мобиле!http://www.mobile.bg/photos/1/11354619996595744_1.pic:-|

колко пък да е интересна? :???::???:

Васил Петров
08-12-2012, 16:13
колко пък да е интересна? :???::???:

:prescription: Taka e. :go:

пс: "хромирано сърце" - е те тука ме утрепа. :)

Dimicha
08-12-2012, 19:17
Баа, днеска си проведох поредното упражнение за малоумни с колата. Упражнението се нарича смяна на антифриз и включва не малко пари, много нерви, псувни, студуване и т.н. Отидох на OMV на водоструйката да промия и ми се скъса маркучето, по което отива антифриз към радиаторчето на парното. Отрязах го до здраво, обаче нали се сещате след като е отрязан разширения край, как се намъква тва маркуче...точно никак-хайде търси снадка, хайде търси по-широк маркуч. Накрая отде се взеха едни хлапета да си мият колелетата, че направиха всичко кал около мене-аз уж за по-чисто отидох там, а кво стана- сега съм си внушил, че е влязла кал в охладителната система...ааабе, честно казано май вече ще си ходя на сервиз като бял човек :( :( :( :( На всичкото отгоре си загубих и капачката за разширителния съд. Много ме е яд така-понякога колкото и да се старае човек, все нещо се обърква :( :( :(

ivopetrov_1982
09-12-2012, 17:34
Баа, днеска си проведох поредното упражнение за малоумни с колата. Упражнението се нарича смяна на антифриз и включва не малко пари, много нерви, псувни, студуване и т.н. Отидох на OMV на водоструйката да промия и ми се скъса маркучето, по което отива антифриз към радиаторчето на парното. Отрязах го до здраво, обаче нали се сещате след като е отрязан разширения край, как се намъква тва маркуче...точно никак-хайде търси снадка, хайде търси по-широк маркуч. Накрая отде се взеха едни хлапета да си мият колелетата, че направиха всичко кал около мене-аз уж за по-чисто отидох там, а кво стана- сега съм си внушил, че е влязла кал в охладителната система...ааабе, честно казано май вече ще си ходя на сервиз като бял човек :( :( :( :( На всичкото отгоре си загубих и капачката за разширителния съд. Много ме е яд така-понякога колкото и да се старае човек, все нещо се обърква :( :( :(кофти колега!като тръгнеш да правиш нещо сам и си решил да не ходиш на сервиз все се случва най гадното!а на мен ми мръзнат дръжките и се наложи да разглобявам кората сега!:noooo:направо полудях и даже се намръзнах много добре!:hmm:тъпа работа са тея дръжки:-|

Alfa User
09-12-2012, 19:53
Абе момчета, видяхте ли календара за 2013 на КлубЪ ???
Не че искам нещо да кажа, ма сектата пак е отсвирена откъм присъствие ...
Работата май отива накъм правене на наш си календар, а ?

toki4a
09-12-2012, 19:55
Абе момчета, видяхте ли календара за 2013 на КлубЪ ???
Не че искам нещо да кажа, ма сектата пак е отсвирена откъм присъствие ...
Работата май отива накъм правене на наш си календар, а ?

подкрепа

Dimicha
09-12-2012, 20:26
кофти колега!като тръгнеш да правиш нещо сам и си решил да не ходиш на сервиз все се случва най гадното!а на мен ми мръзнат дръжките и се наложи да разглобявам кората сега!:noooo:направо полудях и даже се намръзнах много добре!:hmm:тъпа работа са тея дръжки:-|

Да, забелязах и аз, че нещо ме зорят дръжките, дясната трудно да отваря.

toki4a
09-12-2012, 20:32
да ви имам проблемите:pimp:

ivopetrov_1982
09-12-2012, 20:44
:tooth::bouncing_smiley:

Dimicha
09-12-2012, 20:44

Хахах, ем кво да направим, за мене поне си е проблем ;)

toki4a
09-12-2012, 20:59
аа вино немате ли уее

Dimicha
09-12-2012, 21:16
Има бре, вчера пих Мерло, много добро, но доста силно. А преди няколко седмици Мавруд...мааалиии що свинско и пастърма може да се изяде с това вино :roll:

rumenti77
10-12-2012, 08:53
Мога ли да сложа на мойта бабичка джанти 4 x 100 ?

ivopetrov_1982
10-12-2012, 09:15
имам някакъв спомен че венци беше писал някъде че е карал с джанти 4х100 без раздвижни болтове така че можеш да пробваш и пиши после!аз лично си ползвах раздвижни болтове и си ми беше спокойно!

MUROMAN
10-12-2012, 13:44
:prescription: Taka e. :go:

пс: "хромирано сърце" - е те тука ме утрепа. :)

Хром да има Васко. :devil:

pace
10-12-2012, 16:26
Карам си с извадена букса за кода от ключа:drive:

VFTI
10-12-2012, 19:16

И двете 155ци, които си купих бяха с джанти 4х100.... последните ги продадох едвам едвам....смотан голфаджийски размер. Та може и без раздвижни болтове, но аз лично не бих ги карал така...

TS
10-12-2012, 19:46
За 4x100,поне има голямо разнообразие от рамери,модели и т.н На определено сносни цени :) :devil: Аз също се замислям за този вариянт.

toki4a
10-12-2012, 19:54
За 4x100,поне има голямо разнообразие от рамери,модели и т.н На определено сносни цени :) :devil: Аз също се замислям за този вариянт.

недей да се замисляш;)

Dimicha
10-12-2012, 23:09
Колеги имам един аматьорски въпрос и ще ме овикате сигурно, но....онзиден като сменях антифриза, се наложи да тръгна набързо преди да съм напълнил цялата охладителна система. Та по груби сметки е имало към 5 литра, може и малко повече от общо 8 в системата. Имаше наляни около 4 литра концентрат+може би литър вода. Не можах да я допълня, щото ми дадоха зор от автомивката да се махам, казанчето ест беше пълно като тръгвах, но като стигнах не знам как е било, не помня, че валеше и направо я оставих за другия ден. Карал съм 5-6 минути от автомивката, на която бях, до вкъщи Разстоянието е може би километър, не повече. Колата загря към 60 градуса може би. Да очаквам ли някакви поражения? Водна помпа може ли да се отели ако е останала да върти на сухо в един момент? И ако се отели ще протече ли?

pace
11-12-2012, 09:31
Ядове никакви :)

mimouzunov
11-12-2012, 13:19
Питанка имам аз?!
Някои знае ли гума коята е с този граифер или подобен много близък (защото моите такива вече са... много зле)!? Много ми се ще да намеря гуми с такъв граифер за зимата... Тези от снимките (nokian hakkapeliitta 1) не се правят от 10 години за съжаление! До тук само един модел на Lassa са сходни до някъде, но все си мисля че трябва да има и друг "аналог"!

Sabko
11-12-2012, 13:25
Здравей! Гума с подобна шарка на грайфера е Nokian W +, но е без дупки за шипове.

Sabko
11-12-2012, 13:33
А, ето и снимка.

TS
11-12-2012, 15:43
Челното стъкло замина днес .... Беше оргиналдъ ....

Furious 155
11-12-2012, 16:58
Челното стъкло замина днес .... Беше оргиналдъ ....Това е и + и - ...
+ че новото няма да е настъргано с години от чистачки
- че при смяната винаги може след това новото да тече отнякъде...а и едни пари де...

mimouzunov
11-12-2012, 17:01
Челното стъкло замина днес .... Беше оргиналдъ ....

А как го постигна това!?!

---------- Post added at 17:01 ---------- Previous post was at 16:59 ----------

Това е и + и - ...
- че при смяната винаги може след това новото да тече отнякъде...а и едни пари де...

Сменял съм на Сиерата преди време предно стъкло... Е аз не виждам начин да протече от там!!!
Ако го монтира някои пиян със силикон за баня и стъклото нее за Алфа а за Нисан може и да протече иначе...

TS
11-12-2012, 17:48
А как го постигна това!?!

---------- Post added at 17:01 ---------- Previous post was at 16:59 ----------

Сменял съм на Сиерата преди време предно стъкло... Е аз не виждам начин да протече от там!!!
Ако го монтира някои пиян със силикон за баня и стъклото нее за Алфа а за Нисан може и да протече иначе...

Един снегорин го простреля... Горе в центъра .... :cussing:
Утре ще ходя в "Кобра" ,но за тези много отрицателни мнения чувам .... Аз съм с каско де .... Но утре мисля да седя от страни без да досаждам,много,много. Нямам Доверие така да си оставям колата на когото и да било ... Дано се получи от Първия път!. Без течове и допълнителни щети :bangin:

90лв е туркосто,100лв некфи европейски :) Ако се прецакала лайсната + 35 точки.

MUROMAN
11-12-2012, 17:51
Това е и + и - ...

За мен е (-) , няма по-добро от оригиналното.
Другото са турски (европейски) и китайски стъкълца.
Аз смених с оригинално от друга кола.
Да имаш впредвид ,че са бели ,зелени и сини стъклата.

ПП: Ако стигнеш до смяна с оригинално ,обади ми се да ти дам телефон на доверен човек за смяната. :razz:

mordohy
11-12-2012, 17:56
Един снегорин го простреля... Горе в центъра .... :cussing:
Утре ще ходя в "Кобра" ,но за тези много отрицателни мнения чувам .... Аз съм с каско де .... Но утре мисля да седя от страни без да досаждам,много,много. Нямам Доверие така да си оставям колата на когото и да било ... Дано се получи от Първия път!. Без течове и допълнителни щети :bangin:

90лв е туркосто,100лв некфи европейски :) Ако се прецакала лайсната + 35 точки.
Кобра ги уволних!
Цените са им като за келеши.
Напоследък се пускат китайски пластмасови "стъкла"
По сведения изобщо не се надраскват!
Така, че внимателно!

Furious 155
11-12-2012, 18:07
Дано се получи от Първия път!. Без течове и допълнителни щети :bangin:
Стискаме палци!

TS
11-12-2012, 18:08
Кобра ги уволних!
Цените са им като за келеши.
Напоследък се пускат китайски пластмасови "стъкла"
По сведения изобщо не се надраскват!
Така, че внимателно!

Съгласен съм .... уж с познат пък ще видим .... то нали знаеш ..... от приятели и познати :)

Мъри,ясно ми е,че от оргиналдъ по-хубаво няма. Просто ги помолих да проверят дали имат тунирано стъкло в зелено,защото не ми се правят циганйки. Оказа се,че има.

reloading
11-12-2012, 23:59
Колеги здравейте , от както се застуди и забелязах че дясната ми духалка не духа.. не тази която е на вратата а от пред. на 146 ми бяха по големи отворите и се виждаше вътре дали отваря тръбата за въздуха, но на тази не се вижда. Някакъв съвет?

Също така и къде е филтър купе? че нещо ми се запотяват стъклата , не много но не е сменян от както е при мен и чисто профилактично.

Другото което се сещам е че преди няколко седмици попитах за емблемите , тези който са черно/бели. Но никой не сподели :) надявам се някой сега да каже?..

Alfa User
12-12-2012, 07:07
Филтъра на купето се намира под пластмасовата кора на чистачките - пред шофьорското място. Заради остарелите и чупливи пластмаси ти препоръчвам да свалиш двете чистачки и цялата кора, за да не я спукаш. Самия филтър се намира в една "кутия", която може да има или да няма капак.
За черно-белите емблеми - или си купуваш от битака, или си поръчваш по-хубави на колегата phoenix от Варна. Аз си взех от него черни, и съм много доволен - eто как стои :

http://lh3.googleusercontent.com/-3igiM35r8kY/UBWZPh-cabI/AAAAAAAAOj8/Cice3Q6CI14/s1192/DSC_0363.JPG

bobolin4o
12-12-2012, 08:27
Колеги,да ви се оплача,прецакаха ми кормилната рейка.Отидох днес на майстор с цел да си сменя едно каре и да ми оправят един проблем-като потеглям с навит докрай волан нещо прищраква (колеги от форума ми казаха,че сигурно е лагер на главината).Майсторът вика-дай да я пробвам да видим кво щрака.Качи се той нави волана наляво,надясно,нищо не прищрака....с изключение на хидравличната рейката.И то мъжката-всичкото масло долу.Сега,явно не е той виновен,щото няма как да счупи здрава рейка ей така.Но като я пробва така беше натиснал волана в крайно дясно и ляво положение,че помпата чак се чу как изсвири.Мен още на курса са ме учили в крайно положение да не натискам волана,но него явно не са.И на всичкото отгоре,след като ми смениха карето,ме натириха така да си ходя-с протекла рейка и почти без възможност да завивам,без касова бележка или друг документ,задържаха ми старото каре (уточнявам,че то не беше счупено,смених го щото беше за кола без АБС).И всичкото това "добро" отношение,щото си носех новото каре,а не го купих от тях и щото отказах да им купя маншона,който се опитаха да ми пробутат,щото трябвало да ми сменят само скобите,но скоби без маншон не вървяли....Ебах тея скоби,дето за една скоба трябва да платя 22 лв и да ми сменят иначе новия маншон.

П.С. Това в сервиз "Фиат" Велико Търново-всички ми казаха да не ходя там,но просто човекът,при който трябваше да отида беше зает...
Първо се извинявам, че избутвам напред толкова стар пост, но просто не се сдържах...
Та на въпроса. По мое скромно, но професионално мнение, не се е родил още човекът, който да счупи кормилна рейка като само върти волана наляво-надясно, пък колкото и сила да прилага. Присвирването на хидравличната помпа в двете крайни положения на рейката е абсолютно нормално явление във всички марки и модели автомобили, оборудвани с този тип серво-усилвател на кормилното управление...
В крайна сметка явно ти е бил пукнат корпусът на рейката и се е предал тотално точно в тоя момент. Обаче със сигурност не одобрявам отношението на колегите към теб в гореспоменатия сервиз...

Dimicha
12-12-2012, 12:46
Първо се извинявам, че избутвам напред толкова стар пост, но просто не се сдържах...
Та на въпроса. По мое скромно, но професионално мнение, не се е родил още човекът, който да счупи кормилна рейка като само върти волана наляво-надясно, пък колкото и сила да прилага. Присвирването на хидравличната помпа в двете крайни положения на рейката е абсолютно нормално явление във всички марки и модели автомобили, оборудвани с този тип серво-усилвател на кормилното управление...
В крайна сметка явно ти е бил пукнат корпусът на рейката и се е предал тотално точно в тоя момент. Обаче със сигурност не одобрявам отношението на колегите към теб в гореспоменатия сервиз...

Ейй, отде го изкара тоя пост. Да, няма как те да са ми счупили рейката, тя е била тръгнала определено, но факт е, че там довършиха нещата :D Както и да е, стари работи :)

MUROMAN
12-12-2012, 15:19
Колеги здравейте , от както се застуди и забелязах че дясната ми духалка не духа.. не тази която е на вратата а от пред. на 146 ми бяха по големи отворите и се виждаше вътре дали отваря тръбата за въздуха, но на тази не се вижда. Някакъв съвет?

Също така и къде е филтър купе? че нещо ми се запотяват стъклата , не много но не е сменян от както е при мен и чисто профилактично.

Другото което се сещам е че преди няколко седмици попитах за емблемите , тези който са черно/бели. Но никой не сподели :) надявам се някой сега да каже?..

Алекс леко те е подвел. Филтъра на купето се намира под пластмасовата кора на чистачките - пред ПАСАЖЕРСКОТО място.

TS
12-12-2012, 15:51
Ето . Да добиеш Представа ;) Няма да е лошо от време,на време да се ползва и търсачката ? :)

MUROMAN
12-12-2012, 16:25
Ето . Да добиеш Представа ;) Няма да е лошо от време,на време да се ползва и търсачката ? :)

Супер , добра картинка.
Аз при смяна вече не махам чистачката.
Просто я вдигам нагоре. :th_up:

reloading
12-12-2012, 17:43

Мерси , хм няма да е зле да я ползвам да ;) Благодаря Ви!

Alfa User
12-12-2012, 20:39
Алекс леко те е подвел. Филтъра на купето се намира под пластмасовата кора на чистачките - пред ПАСАЖЕРСКОТО място.

Да уеее ... мислил съм за пътническото място, ама пръстите ми са по-бързи явно :spam:
Иначе наистина по-хубавите филтри си вървят с инструкция с картинки !

Dimicha
13-12-2012, 20:47
Колеги, тея дни ми се завъртя една мисъл в главата. Някъде съм мяркал твърдението, че изпускателните колектори на туинспарка на 75-цата или на 164-ката (не мога да се сетя точно) били по-добри, по-"разплетени" от на 155-цата. Някой сменял ли е и дали наистина има ефект?

don_pepone
15-12-2012, 01:16
Случайно някой да има наблюдения по тази кола,д ая е виждал или да познава собственика ... http://www.cars.bg/u711026

digitalundgrd
15-12-2012, 01:48
Дам, това е на Киро (zlia) - автокъща кончето.

AnastasKOSTOV-REX
15-12-2012, 01:52
Колеги, тея дни ми се завъртя една мисъл в главата. Някъде съм мяркал твърдението, че изпускателните колектори на туинспарка на 75-цата или на 164-ката (не мога да се сетя точно) били по-добри, по-"разплетени" от на 155-цата. Някой сменял ли е и дали наистина има ефект?
Ако изкараш 75-цовите през бронята може и да станат...!!!
Правилния въпрос е от коя модификация на 164 ТС са митичните колектори...???
От какъв материал са...???
И дали се намират...!!!
Сети ли се?

don_pepone
15-12-2012, 17:06
Дам, това е на Киро (zlia) - автокъща кончето.

жалко ,че ми е далече софето за да я видя колата.
На тоя киро дали може да се разчита че не е като повечето измекяри по автокъщите,в смисал да не колата да е натъпкана с разни добавки и като я гледаш да е котенце а като смениш маслото да е мърша :)