View Full Version : 155 ОБЩИ ПРИКАЗКИ - "ДЪРА БЪРА"
reloading
03-09-2015, 14:13
Колеги аз все още го умувам за тръбите, който са ми ръждясали по охл. система.
От къде да намеря такива тръби и най-вече да са в добро състояние, така че да има смисъл да ги сменя?
Има ли някъде където могат да ми направят такива тръби (от неръждавейка)?
Неръждавейка от Интерметал. Тази под колектора е за 22 мм по спомен - от поне година е неръждаема при мен (благодарение на Mimouzunov). Тази под радиатора още е тенекиена, ама и на нея ще дойде реда. Доста по дебела е - 38 мм някъде може и повече.
Сигурно има къде да ти ги заварят мега специалисти, ама повечето не познават парите и е много вероятно да ти обявят цена, като за "мега" колектор за Ферари. Търси познат или драсни на Мимо да се разберете.
Колеги, имам едно питане-имам едни ръжди, които още не съм оправил (на подкалниците) До края на тая година май няма да успея да ги оправя поради липса на време, пари и майстори. Ако взема едно такова:
http://praktiker-online.bg/product/101597/antikor-bitum-sprey-motip.html
и напръскам директно отгоре (ръждата е донякъде пасивирана с преобразувател), ще мога ли да консервирам нещата до догодина? За справка прилагам снимка на дупката от ръждата:
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=135382&d=1408049692
ще мога ли да консервирам нещата до догодина?
Не...
На мене па от две години ми се лющи лака и времено го маскирах с Уепенки....:Tease:
На мене па от две години ми се лющи лака и времено го маскирах с Уепенки....:Tease:
Мене ми е идвала тая идея, но както е модерно с ония многото и различни лепенки :thumbup:
Мене ми е идвала тая идея, но както е модерно с ония многото и различни лепенки :thumbup:
Иначе казано стреч фолио....но са глупави идей...след като го спретнах...си викам ебати и циганията сътворих....:)))...той дядо казваше...козата си сака пръч, колата боя.....за да са, Ок нещата, но това на по късен етеп..:pizza:
Иначе казано стреч фолио....но са глупави идей...след като го спретнах...си викам ебати и циганията сътворих....:)))...той дядо казваше...козата си сака пръч, колата боя.....за да са, Ок нещата, но това на по късен етеп..:pizza:
здраааасти
:coolio:
здраааасти
:coolio:
Ти ще опрайш нещата....:coolio:
Ти ще опрайш нещата....:coolio:
aa нйе уеееее :D
aa нйе уеееее :D
Нйе, ама, Да...:cheers:...аз на маса да те хвана тебе....ако не те натоваря с все компресора на вагон ресторанта....спортен бил той да еба 2.4 жтд...и у село Бързия те закарам... докато не ми я вапсаш...нема те пускам.....тия от Пазарджик...нека те търсят...а ти ще си толкова пиян, че немое дигнеш телефона...:))
Нйе, ама, Да...:cheers:...аз на маса да те хвана тебе....ако не те натоваря с все компресора на вагон ресторанта....спортен бил той да еба 2.4 жтд...и у село Бързия те закарам... докато не ми я вапсаш...нема те пускам.....тия от Пазарджик...нека те търсят...а ти ще си толкова пиян, че немое дигнеш телефона...:))
а директно го изключам :grin:
а директно го изключам :grin:
:)))))))))...Е....Не, нема такъв като тебе....:super:
Здравейте колеги,извинявам се че цапам тук но имам сериозен проблем и очаквам точни и конкретни отговори-колцата гръмна малко и скъса гумените съединения на смукателните колектори,който ги няма никъде-някой ако знае къде ги има моля за силен жокер-ще почерпя:jumping:
:jumping:Благодарско за реакцията,на Феста ЩЕ си изкупя греховете!!!
Колега, преди няколко години си ги купих от axm-auto. Ако наистина вече ги няма, сложи силиконов маркуч нарязан на съответни дължини ;)
PEPI-2ALFA
10-09-2015, 09:50
Ако наистина вече ги няма, сложи силиконов маркуч нарязан на съответни дължини ;)
Аз преди време си купих маркуч с тая цел, но продадох колата преди да ми се наложи да ги сменя. Само дето са различни размери при пластмасовите колектори и при алуминиевите.
reloading
10-09-2015, 10:32
Колеги , Дали има разлика в компресора на климатик и климатроник от 155 преди и след 95 говоря, че едната кола е с климатик другата с климатроник? (старите двигатели 8в)
другият въпрос е : Разлика в кормилните рейки на 155 преди и след 95г? (старите двигатели 8в)
Аз преди време си купих маркуч с тая цел, но продадох колата преди да ми се наложи да ги сменя. Само дето са различни размери при пластмасовите колектори и при алуминиевите.
Май има разлика наистина и май по-лошото е, че при пластмасовите колектори двата края на самото гумено съединение са с различен диаметър
Наздраве :smoke:
А бе напил си се....:ban:...оди си легай:)))
Alfa User
11-09-2015, 19:09
Просто невероятно!!! (https://www.facebook.com/greg.simpson.37454/media_set?set=a.544234422410286.1073741852.1000047 11980009&type=3)
И не говоря само за хубавите снимки, а за потресаващия дизайн преливащ от тях ... Дано някой ден успея да видя на живо това място, пълно с толкова история и красота!!!
П.П. Надявам се да виждате галерията ... ако не - кажете, за да постна снимките. Не е човешко просто да не бъдат споделени!!!
Просто невероятно!!! (https://www.facebook.com/greg.simpson.37454/media_set?set=a.544234422410286.1073741852.1000047 11980009&type=3)
И не говоря само за хубавите снимки, а за потресаващия дизайн преливащ от тях ... Дано някой ден успея да видя на живо това място, пълно с толкова история и красота!!!
П.П. Надявам се да виждате галерията ... ако не - кажете, за да постна снимките. Не е човешко просто да не бъдат споделени!!!
За съжаление това съдържание не е на разположение в момента
Alfa User
11-09-2015, 23:05
Очаквах го ... ето ги снимките : (има и още, но не мога да ги кача...)
Alfa User
13-09-2015, 14:57
Някой може ли да каже дали масленото охлаждане от 155 1.9td става и за 2.0 8v?
cobra_11
14-09-2015, 00:38
Би трябвало да става , ще погледна и ще пиша дали е еднакво .
Alfa User
14-09-2015, 11:09
Би трябвало да става , ще погледна и ще пиша дали е еднакво .
Много ще съм благодарен!
А аз да покажа как се готвим за Феста - нов комплект емблемки от един китайски сайт, само за 7.80лв - но ефекта е чудесен :)
mimouzunov
14-09-2015, 17:17
Натягаме бабата и ние за феста...
Отвора в духалото за геита беше Ф22мм разтъргах го до Ф28 и малко попрерязах актуатора му (или както се казва) та да може да регулирам налягането... Ефекта е много приятен и на тоя етап остава читав горивен регулатор и съединителя (тая година не се наканих да го сменя... )
Натягаме бабата и ние за феста...
Отвора в духалото за геита беше Ф22мм разтъргах го до Ф28 и малко попрерязах актуатора му (или както се казва) та да може да регулирам налягането... Ефекта е много приятен и на тоя етап остава читав горивен регулатор и съединителя (тая година не се наканих да го сменя... )
Ае се пуснеш тая година, а не да ми спите в колата и да пиете бира...:))
reloading
15-09-2015, 22:48
Колко ще сме тая година? :)
forza_italia
15-09-2015, 23:18
Колеги във фейсбук има вече група " Alfa Romeo 155 Купувам - Продавам " . Всеки от нас, който купува или продава 155-ца или търси и продава части за любимия модел може да се присъедини към групата и да си бъдем полезни един на друг. Мисля,че идеята не е лоша,предполагам така или иначе повечето често сме във фейса и можем да го използваме като място където да си купиш каквото ти трябва или пък да продадеш това което не ти е нужно.
https://www.facebook.com/groups/1475160536144755/
lamborghini miura sv
15-09-2015, 23:29
Очаквах го ... ето ги снимките : (има и още, но не мога да ги кача...)
Снимките са велики... Раят на земята...
Иначе днес мойта гад взе да издава хъркащ звук при палене... Щом запали моторът работи що годе нормално и няма притеснителни звуци и притрисане, т.е. би трябвало стартерът да е решил да си ходи?
Колко ще сме тая година? :)
доста!! :D
ама по сърце
---------- Post added at 22:14 ---------- Previous post was at 22:13 ----------
Много ще съм благодарен!
А аз да покажа как се готвим за Феста - нов комплект емблемки от един китайски сайт, само за 7.80лв - но ефекта е чудесен :)
искам двечки
mimouzunov
16-09-2015, 23:59
Ще има ли 3 155-ци поне от София на път за феста!? След някоя и друга година ще се окажат по-малко от 33-ките :shutup:
Някъде има ли писано и тн за свободни места за пътуването... Идеята е ако примерно при мен се напълни да се качат малко народ неиде другаде?!
Аз сигурно ще ходя,само да се организираме с момчетата.
reloading
17-09-2015, 15:13
Аз ще съм , ама от Троян...
Колеги някой случайно да е сменял климатик ? имам предложение за DESO 1200 8908 R 134a което нищо не ми говори има ли различни модели ? или всичките са едни и същи
Рециклиране на рейка за същата кола колко горе долу би ми струвало без свалянето...
Колата е 1.8 8в 95г. с климатроник.
Рециклирането на рейката ще е около 120-150лв.За климатика не мога да помогна,но мисля че на всички 155 компресора е еднакъв
Furious 155
17-09-2015, 21:14
За климатика не мога да помогна,но мисля че на всички 155 компресора е еднакъв
Не е еднакъв. На по-новите системата е с R134, а тези 91-92-93-та, повечето са с по-стара система R12.
reloading
17-09-2015, 21:29
Демек моят е? :) 1.8 8в 95 година?
Тоест тоя компресор има шанс да стане за моят автомобил.
Супер зарадвахте ме със цената за рейката.. тя не тече много ама се чуства по 100-150мл. на месец може би.. и има някакъв странен шум при мърдането на кормилото.
mimouzunov
17-09-2015, 21:39
На теория по-старите баби са с фреон R12, тои вече е отживелица общо взето защото нее озон френдли... По-новите са с R134a които уш е по.... Как да е, маслото което циркулира редом с фреона в системата неможе да се меша, (за R12 е едно за R134a е друго). Обаче... ако се промие системата, сложат се адаптери на винтилите за пълнене, може да се пълни с по-новия фреон! Компресора на по-вехтите баби е Sanden SD709 иначе... Същия има значение от каква модификация на 155 е свален, имат разлика в шаибите си. Това знам аз, къде от опит къде от хорски приказки...
Alfa User
17-09-2015, 21:45
На металната табелка на гредата над фаровете са всички данни за климатика ти - ако там е указан фреон R134 е едно, а ако е R12 - друго ... Коства ти само едно вдигане на капака :)
Ае кат се видим на Фесtа, ще го бъбрим повече !
P.S. Иначе Мимо е прав де - има разлика според модификацията... дано имаш късмет.
Нали е 95-та,те са с R134,поне мойте и двете бяха така,едва ли при теб има разлика като е същата модификация my95 sport.
mimouzunov
18-09-2015, 10:05
Нали е 95-та,те са с R134,поне мойте и двете бяха така,едва ли при теб има разлика като е същата модификация my95 sport.
Я направи една снимка на двата винтила за пълненето и ще видим заводски за какво е била :crazy:
При мен примерно предишния собственик е навил преходници от стария за новия фреон...
Furious 155
18-09-2015, 11:14
Тоест тоя компресор има шанс да стане за моят автомобил.
Твоята е като моята. Аз бях с R134 и май беше denso компресора... вече не помня, ама го дадох на един колега.
reloading
20-09-2015, 16:54
Колеги още малко помощ , тая бабичка е влязла в няква лоша серия... термостата замина на прибиране от италфеста...
утре ще го сменям. Днес ми се случи по-голяма мистерия. Както си карам и се изключи CD-то и климатроника , предполагам са на един бушон. разгледах ги ама нищо дайте акъл...?
Alfa User
20-09-2015, 22:18
Сичкото туй е само 'щот пред нея говореше, че ще я сменяш :D
Чула те е, и сега ти го връща...
reloading
20-09-2015, 22:23
Няма да се сменя ще си почива в гараж :) Лошото е че немогада намеря от к'во е...
mimouzunov
20-09-2015, 22:32
Няма да се сменя ще си почива в гараж :) Лошото е че немогада намеря от к'во е...
Таблото с бушоните... гледаш на левия ред четвъртия от горе надолу.. (клаксона работи ли!? )
Reloading, извън темата, но раздела нали е дъра бъра :) Видях те петък в Младост, колата изглежда много добре и аз не бих я сменил. Показала си е характера с тези проблеми, но не са нещо сериозно според мен. Безаварийно шофиране за в бъдеще ;)
Колеги, имам един въпрос. Днеска най-после успях да сменя амортисьорите на колата. Има ли смисъл старите да ги държа? Аз не мога да преценя дали има хляб в тях. Учудващо, изобщо не бяха се разпаднали, но не бяха и без изненада нещата. Предните - два различни, единият оригинален, другият от друга кола и осезаемо по-тънък, тъй че предполагам, че като комплект не могат да се ползват. Задните обаче, учудващо не бяха никак меки при натиск с ръка. Само че като ги натисна не се разпъват сами може би щото са маслени, а не газови. Ако на някой ще му свършат работа да свирка тия дни да ходя да ги взема, щото сега съм ги оставил при майстора и той най-вероятно ще ги предаде на вторични..
П.С. Благодарности още веднъж на VFTI за амортисьорчетата ;)
Колеги имам следния проблем.Откакто си купих силвърдевила (Алфа 156,1,6 ,метан,2000 г.) имам следния проблем.Колата не иска да върви.На бензин има малка разлика но ддз.Заведох да му се смени ламбда сондата август месец.:grin:Мислех,че проблема е там,но ми се струва,че проблема не беше изцяло заради сондичката.Някой да ме посъветва къде да погледна,заради тежестта на метановата уредба ли е,или нещо друго.И постоянно по проклетите баири губи тяга.Благодаря ви предварително. :grin:
Furious 155
22-09-2015, 00:43
Колеги имам следния проблем.Откакто си купих силвърдевила (Алфа 156,1,6 ,метан,2000 г.) имам следния проблем.Колата не иска да върви.На бензин има малка разлика но ддз.Заведох да му се смени ламбда сондата август месец.:grin:Мислех,че проблема е там,но ми се струва,че проблема не беше изцяло заради сондичката.Някой да ме посъветва къде да погледна,заради тежестта на метановата уредба ли е,или нещо друго.И постоянно по проклетите баири губи тяга.Благодаря ви предварително. :grin:
тяга от динозавърска пръдня не чакай...
Alfa User
22-09-2015, 08:02
... и си заведи силвърдевила в правилния раздел на форума :)
reloading
22-09-2015, 11:22
Reloading, извън темата, но раздела нали е дъра бъра :) Видях те петък в Младост, колата изглежда много добре и аз не бих я сменил. Показала си е характера с тези проблеми, но не са нещо сериозно според мен. Безаварийно шофиране за в бъдеще ;)
Никой нищо не е споменал за продажба :)
Колата ще си почива в Троянското гаражче, след 100к вярна служба за 3те години в който я имам.. Това че излизат дреболийки за правене си е нормално , даже се радвам защото си показва че още е жива ;)
Иначе оказа се бушон , интересното е какво го е накарало да изгори все още не мога да разбера.
Furious 155
24-09-2015, 20:02
Някой да предлага интересни 15 цолови джанти 4х98?
има алфови от тези с осемте дупки...
http://olx.bg/ad/dzhanti-borbet-7j-et35-4x98-15-ID5jpLI.html#64e9dd6dcb
Имах едно пунто спортинг с такива джанти, леки са и си подминаваше километража с тях :)
Furious 155
28-09-2015, 20:53
http://olx.bg/ad/dzhanti-borbet-7j-et35-4x98-15-ID5jpLI.html#64e9dd6dcb
Имах едно пунто спортинг с такива джанти, леки са и си подминаваше километража с тях :)
Тези отдавна ги гледам и с продавача се разбрахме, но видях един ден 155 с тези джанти и нещо не ми хареса как стоят...
Хубави джанти за алфа 155 са Azev Type A, но трудно се намират.
---------- Post added at 23:54 ---------- Previous post was at 23:45 ----------
http://olx.bg/ad/dzhanti-s-gumi-16-4x98-za-fiat-alfa-romeo-lanchiya-fiat-alfa-romeo-ID5u3WG.html#2abc7eaf11
Тези са 16ки, но на приемлива цена и мисля, че ще стоят добре на 155-ца :rosso_racers:
Че на твоите кво им е.....с 14-ки по бързо ще се набираш, ама май ти беха от порше апаратите и незнам дали ще станат:))
reloading
29-09-2015, 10:34
http://www.jwspares.com/uploads/copertina81.jpg
Тези съм чел че са много леки... не ми харесват като модел, но пък може да свърши работа :)
Furious 155
29-09-2015, 11:41
http://www.jwspares.com/uploads/copertina81.jpg
Тези съм чел че са много леки... не ми харесват като модел, но пък може да свърши работа :)
Тези са по-леки ;) https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTt962En2pwJzNt5ONOmRQvvOXuaSGB4 wbsrw-1SgQMThbVfIC-Ng
injekciona
29-09-2015, 12:00
Тези са по-леки ;) https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTt962En2pwJzNt5ONOmRQvvOXuaSGB4 wbsrw-1SgQMThbVfIC-Ng
Ама тези, които си показал са 16-ки и са 9.15кг. 15-ките от атмосферно купе ако не ме лъже паметта бяха 9кг, а 16-ките от 16VT(същия модел са 10.2-3кг). За 15-ка 9кг не ми се вижда хич лека джанта...
Furious 155
29-09-2015, 14:07
Ама тези, които си показал са 16-ки и са 9.15кг. 15-ките от атмосферно купе ако не ме лъже паметта бяха 9кг, а 16-ките от 16VT(същия модел са 10.2-3кг). За 15-ка 9кг не ми се вижда хич лека джанта...
Именно, затова написах ПО-леки. И да за 15 цола 9 кг е доста. Оригиналните на 155 от този тип (http://img09.olx.bg/images_prodavalnikcom/79991010_1_585x461_aluminievi-dzhanti-15-tsola-za-fiat-lanchiya-i-alfa-romeo-gr-septemvri.jpg) са 8.5кг.
Няма спешност, ще си се оглеждам за нещо интересно. :)
А някой знае ли колко тежат Спийдлайна 16ка петолъчка, които са оригинално на спорт пакета?
injekciona
29-09-2015, 21:14
А някой знае ли колко тежат Спийдлайна 16ка петолъчка, които са оригинално на спорт пакета?
9.6кг според eper.
Днес ъпгрейднах предните спирачки с апарати АТЕ от 145ца, от старите апарати оставих само накладките, защото се бяха раздрънкали. Ако на някой му трябват накладки да се обажда, давам ги подарък като нови са. Марка Wagner.
reloading
01-10-2015, 13:07
Здравейте, колеги дайте ми малко акъл. Търся да си купя 2ра кола Комби с газ под 100к.с. с ел. стъкла и климатик ... и до 2 000 лв.(като колкото по-евтино толкова по-добре)
Вариантите който до момента съм стигна са, Пасат 92-93 комби 1.8 моно цена ~~1500лв.
сега се разрових и гледам една Ланчия все пак е италианка ето я http://www.cars.bg/c1334632
Идеята ми е да замести 155цата за да мога спокойно да си я оставя в гараж и да не я карам толкова много :)
Бих се радвал ако имате предложения или имате познати който продават подобен автомобил... Не съм претенциозен ..
Здравейте, колеги дайте ми малко акъл. Търся да си купя 2ра кола Комби с газ под 100к.с. с ел. стъкла и климатик ... и до 2 000 лв.(като колкото по-евтино толкова по-добре)
Вариантите който до момента съм стигна са, Пасат 92-93 комби 1.8 моно цена ~~1500лв.
сега се разрових и гледам една Ланчия все пак е италианка ето я http://www.cars.bg/c1334632
Идеята ми е да замести 155цата за да мога спокойно да си я оставя в гараж и да не я карам толкова много :)
Бих се радвал ако имате предложения или имате познати който продават подобен автомобил... Не съм претенциозен ..
А защо не мареа?
Аз имам една, ако те интересува 1,6 е с газ, '97г.
reloading
02-10-2015, 09:10
Малко са ми грозни :) (даже не малко)
земи си тогава мултипла уе:metal:
Нещо здраво и евтино -> http://www.cars.bg/c1325991
reloading
03-10-2015, 12:30
Клима и ел. стъкла задължително :) ама ланчииката изглежда много свежа , мисля до 10 дена ако не са я купили да ходя да я взимам...
Ланчата изглежда запазена отвътре, като забележки мога да отбележа изгоряла боя на пред ия капак и калник, другото което забелязах е нова пластмасова тръба на въздуховода вероятно е гърмяла газовата.
Scrapera
03-10-2015, 19:39
http://www.cars.bg/c854927
Тази много ми харесва. Много рядко се вижда алкантара в добро състояние, а тази е супер, най-вероятно километрите са реални. Цената също е добра, ако колата е хубава не само на снимките, а и на живо. Успех!
Колеги, имам един въпрос. На едно приятелче Фиат Бравата нещо прекъсва и работела като на три цилиндъра. Как да си провери бобината дали е наред?
Вземи си като мене един Фиат Улисе и си барай....
Гори около 10 на 100 газ, ама при моето каране. Може да падне и на 8/100, но при мене....
Иначе е с евтини консумативи и много приятен за каране, огромен обем и учудващо здрав.
Има го като Ланча Зета, Ситроен Евазион и Пежо 806. Търси го като Фиат, защото е най-здраво направен и то с мотор 2.0 8 В. Моторът е на Пежо и е изключително дуракоустойчив и лесен за ремонт и поддръжка.
reloading
03-10-2015, 21:52
http://www.cars.bg/c854927
Тази много ми харесва. Много рядко се вижда алкантара в добро състояние, а тази е супер, най-вероятно километрите са реални. Цената също е добра, ако колата е хубава не само на снимките, а и на живо. Успех!
Доста добре изглежда... ще в огледам и нея...
Тва е само че ще трябва да се слага газова и отива на 2 000 което е над бюджета ми...
Другото което ме притесни е , че колата е със 1.8 16в двигателя ако съдя по алфовите по-добре не :)
reloading
05-10-2015, 15:35
Колеги някой наясно ли е каква е разликата между Dedra 1.8 113к.с. и 131к.с. съответно кой е по-сполучливия двигател?
Колеги някой наясно ли е каква е разликата между Dedra 1.8 113к.с. и 131к.с. съответно кой е по-сполучливия двигател?
Това е един и същ(разликата е в еку), чудесен фиат мотор! Не е ТС. Така че който и да вземеш няма да имаш грижи.
thecleaner
05-10-2015, 20:17
Това е един и същ(разликата е в еку), чудесен фиат мотор! Не е ТС. Така че който и да вземеш няма да имаш грижи.
131 коня Венциславе, си е ТС отсекъде само че с по-една свещ ;) Разбирай Вис, Вариатор и т.н. сичко си има.
131 коня Венциславе, си е ТС отсекъде само че с по-една свещ ;) Разбирай Вис, Вариатор и т.н. сичко си има.
ама нема 2 свящи :dunno::lsabre:
и двойно назъбен , и двойно назъбен чадо
А що всички го хвалят у фиат? Екута, дебиломери и т.н. еднакви ли са?
injekciona
05-10-2015, 22:36
Чак пък всички :jason2:
cobra_11
05-10-2015, 22:48
По сполу4ливия е този на който , на еку-то пише Хита4и . А Бош , мош пише ли нищо не става :holiday2:
reloading
06-10-2015, 16:09
Тоест 113 к.с. е по-добрият вариант. Към него съм се насочил и аз даже чакам заплата и мисля да отнасям една :) която е регистрирана като 90 к.с. Но по двигателя съдя че е този 113 к.с.
По добре си вземи още една легенда за тия пари....Ланчата е много по капризна от нея....
---------- Post added at 21:32 ---------- Previous post was at 21:30 ----------
Тоест 113 к.с. е по-добрият вариант. Към него съм се насочил и аз даже чакам заплата и мисля да отнасям една :) която е регистрирана като 90 к.с. Но по двигателя съдя че е този 113 к.с.
А бе тя преди е регистрирана 90 коня, ама въпроса е на теб как, ще я регистрират..:))
reloading
07-10-2015, 08:01
По добре си вземи още една легенда за тия пари....Ланчата е много по капризна от нея....
---------- Post added at 21:32 ---------- Previous post was at 21:30 ----------
А бе тя преди е регистрирана 90 коня, ама въпроса е на теб как, ще я регистрират..:))
ами мисля че 90, тъпото е че няма 155 комби за това прибягвам към извращения
[QUOTE=Бобби;1444230]Ланчата е много по капризна от нея....[COLOR="Silver"]
И кое и е по капризното???
reloading
07-10-2015, 09:52
Онзи автомобил отпада продаден е :)
http://www.cars.bg/c1359861
Това ще е.. Днес или утре ще ходя да го гледам...
Онзи автомобил отпада продаден е :)
http://www.cars.bg/c1359861
Това ще е.. Днес или утре ще ходя да го гледам...
Жалко за онази...Беше многоо добра поне по снимки. Тази също е окей, отнасяй я :)
Колеги преди няколко дни смених предните спирачни апарати с такива от 145ца. Взех накладки от една автоморга почти нови за новите апарати. Монтира ги един майстор от квартала и каза, че всичко трябва да е ок. Но вижте каква след остават на дисковете, не ми се вижда нормално, от какво може да е?
ivangenchev
07-10-2015, 20:00
Колеги преди няколко дни смених предните спирачни апарати с такива от 145ца. Взех накладки от една автоморга почти нови за новите апарати. Монтира ги един майстор от квартала и каза, че всичко трябва да е ок. Но вижте каква след остават на дисковете, не ми се вижда нормално, от какво може да е?
На предишните дискове накладките са се износвали различно и неравномерно и сега тази следа е там където няма контакт между накладки и диск. Като се поутъркат би трябвало да се оправи.
[QUOTE=Бобби;1444230]Ланчата е много по капризна от нея....[COLOR="Silver"]
И кое и е по капризното???
....най вече електрониката.....
---------- Post added at 17:44 ---------- Previous post was at 17:41 ----------
Покарай още малко и снимай пак...трябваше да сложиш нови накладки......но и тия стават....ако всичко е ОК при спиране..
---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:44 ----------
Жалко за онази...Беше многоо добра поне по снимки. Тази също е окей, отнасяй я :)
А бе Венци, карал ли си Ланча......за една заплата кола....си е жив проблем.....
---------- Post added at 17:49 ---------- Previous post was at 17:47 ----------
На предишните дискове накладките са се износвали различно и неравномерно и сега тази следа е там където няма контакт между накладки и диск. Като се поутъркат би трябвало да се оправи.
М...да...диска ще светне....щом търка в краищата, а не в средата.....това е добре.....ще има равномерно износване след време...
---------- Post added at 17:52 ---------- Previous post was at 17:49 ----------
ами мисля че 90, тъпото е че няма 155 комби за това прибягвам към извращения
На тия коли комбито...не е кой знае колко по голям товарен обем....а и не носят много на товар...
Благодаря за отговорите, ще направя снимки след седмица пак, дано се изгладят.
digitalundgrd
07-10-2015, 23:04
Ще се оправят, само спирай по-леко за 150-200км, за да не ги прегрееш локално дисковете, защото накладките не контактуват в момента на 100% с повърхността на диска.
Добре, ще пробвам така с каране да си легнат сами по диска.
lulin racing
08-10-2015, 10:19
Абе кво става в тоя раздел?! Има ли живи баби все още?:dance:
Furious 155
08-10-2015, 11:44
Всичко е относително. :super: Повечето се движат.
reloading
08-10-2015, 11:47
Фъркат фъркат! :)
твойта 55-ца често я виждам в Перник :)
forza_italia
08-10-2015, 19:45
Фъркат фъркат! :)
Фъркат викаш...твойта може и да фърка,мойта от април месец лежи пред блока :cheers:
mimouzunov
08-10-2015, 20:36
Някои няма ли изостанал чекпанел... Трябва ми часовника... Не ми се ще да слагам някакви кръпки и тъпотии, искам си оригинал...
Furious 155
08-10-2015, 20:56
Някои няма ли изостанал чекпанел... Трябва ми часовника... Не ми се ще да слагам някакви кръпки и тъпотии, искам си оригинал...
Питай тук (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=90639)
:big_whoops:....ебати как се клати.....А бе малък...време е да те прайм тираджия......поне да си имам заместник....А и си си се оженил....без да подскажеш.....требва от други да научавам....
Евала ти прайм...:notworthy:
reloading
10-10-2015, 18:58
Колеги днес ходих да гледам ланчията http://m.cars.bg/c1359861
Колата работи много хубаво, скоростите са супер и като цяло е без забележка технически. Обаче е доста мърлява и има липсващи пластмаси и общо взето трябва да се освежи, тавана е пропаднал. Газовата работи добре и има нов акумулатор. Технически няма какво да се прави.. но ще ми трябва такава на части за доста работи :)) отзад не ми се коментира как изглеждаше багажника....
Имам едно питане , лесно ли се сменя тапицерията на таван? идеята е да взема от друга
nikkysix
11-10-2015, 04:27
Имам едно питане , лесно ли се сменя тапицерията на таван? идеята е да взема от друга[/QUOTE]
http://lancia-bg.com/forum/viewtopic.php?f=23&t=12299
По тези инструкции претапицирах тавана на Делтата ми.
Не е написано, че трябва добре да изчистиш кората след като свалиш старата тапицерия. Иначе не е кой знае каква философия да си го направиш сам. Цялата процедура ми отне: 1 час разглобяване; 1/2ч. чистене;1/2ч. лепене; 24ч. съхне лепилото; 1ч. сглобяване. Като пари:20 лв. плат и 20 лв лепило. Тях купих от http://infocall.bg/auto-tekstil-10876/obekti/ofis-113.html
Там ми дадоха съвет колко плат да купя и как да го лепя.
reloading
11-10-2015, 09:11
Май трябва да си направя регистрация и там :)))
По-добре вземи от друга кола таван. Веднъж правих опит да си ремонтирам тавана по такива описания от форум обиколих цяла София за специален плат за таван и гръцко лепило пак за тавани където се лепят. Следвах стъпките, изчистих тавана от плат и дунапрен, намазах лепилото залепих новия плат и след няколко часа като стегна това лепило тавана стана като кану, сгъна се и се втвърди. Така че или ходи да ти го прави някой, който се е занимавал или си вземи друг таван.
lamborghini miura sv
11-10-2015, 18:48
Има, има! По мойта само това дето го няма не се е чупило, и докато се науча да карам като хората я поохлузих тук-там, но е на пътя и се кара редовно!
lulin racing
11-10-2015, 22:42
:big_whoops:....ебати как се клати.....А бе малък...време е да те прайм тираджия......поне да си имам заместник....А и си си се оженил....без да подскажеш.....требва от други да научавам....
Евала ти прайм...:notworthy:
Боби здрасти.... Малко си закъснял от 4години съм с тира италия гърция румъния.... Да ожених се и даже си имам щерка на 2 годинки.... Живи и здрави ще се видиме скоро с бабите
---------- Post added at 22:42 ---------- Previous post was at 22:41 ----------
Всичко е относително. :super: Повечето се движат.
Щом има още в движение сме в играта :clap2:
reloading
13-10-2015, 00:04
Боби здрасти.... Малко си закъснял от 4години съм с тира италия гърция румъния.... Да ожених се и даже си имам щерка на 2 годинки.... Живи и здрави ще се видиме скоро с бабите
Вчера бях в Един сервиз срещу твоя(или този в който работиш ти) 155цата беше там.. говоря за дружба, сервиза го знам под името Carefine.. :)
Жива и здрава да е малката и много да те радва.....
Наздраве по тоя случай....:drunk:
и аз съм с вас:waving::grin::baby::drinking:
и аз съм с вас:waving::grin::baby::drinking:
Е...на къде без теб....:drinking:
lulin racing
16-10-2015, 08:27
Вчера бях в Един сервиз срещу твоя(или този в който работиш ти) 155цата беше там.. говоря за дружба, сервиза го знам под името Carefine.. :)
Неработя в сервиз приятелю. Колата ми я работят там
---------- Post added at 08:27 ---------- Previous post was at 08:25 ----------
Жива и здрава да е малката и много да те радва.....
Наздраве по тоя случай....:drunk:
Благодаря Боби
Alfa User
20-10-2015, 21:33
Някой да е сменял скоро регулатора за налягане на бензина на 8v мотор - има ли друг вариант освен оригиналния на Bosch, който е на безумни цени в магазините???
Моя пуска бензина с 1.5-1.9 бара, и колата не знае къде се намира... иначе помпата си качва налягане 3 бара постоянно.
Идеи?
Благодаря предварително на всички отзовали се!!!
Здравейте колеги, имам следното питане:
Някой потдържа ли връзка с колегата bass, понеже колата му от повече месец стои пред един сервиз тук в Троян, да знам че колегата е родом от тук, но каква е причината тази хубавица да стои пред сервиза. До колкото знам той си има 159 SW и дали евентуално не си продава 155-цата?
ПП: точно тази кола ме накара да се влюбя в модела!!!
аз до скоро бях с регулируем и беше ок
Здравейте колеги, имам следното питане:
Някой потдържа ли връзка с колегата bass, понеже колата му от повече месец стои пред един сервиз тук в Троян, да знам че колегата е родом от тук, но каква е причината тази хубавица да стои пред сервиза. До колкото знам той си има 159 SW и дали евентуално не си продава 155-цата?
ПП: точно тази кола ме накара да се влюбя в модела!!!
:-)
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1439765&postcount=5336
Тая колица да знае някой в какво състояние е и дали се продава???
Деба и късмета...тапа протече.Новата като размер като старата ли трябва да е или 1-2мм по-широка?
cobra_11
29-10-2015, 21:03
Де късмет де , на моя пущляк текна водната помпа .... а цената бая ме стресира да му се не види :)
firedragon
29-10-2015, 23:15
Моята помпа протече преди 2 месеца и я смених,беше към 50 лв.
а бе пушиняци от къде да намеря устройството на парното ,че са се откачили некви клапи и вятър нема :D
начиииииии треее да я търсим сам;-):jason2:
мерси все пак:D
Виж пдф-те има ги качени в раздела
endeavour
31-10-2015, 06:44
а бе пушиняци от къде да намеря устройството на парното ,че са се откачили некви клапи и вятър нема :D
Виж пост 11386 от тая тема.
firedragon
31-10-2015, 09:48
Ей го на http://www.tvc.se/AR/Workshop_Manual/Heating%20&%20Ventilation%20Complete.pdf
Ей го на http://www.tvc.se/AR/Workshop_Manual/Heating%20&%20Ventilation%20Complete.pdf
благодарскоооо мноу клапи мну нещо уе :D
благодарскоооо мноу клапи мну нещо уе :D
Щом нЕмаш ветрища,виж да не ти се е отчупила клапата за вънка-вътре,мойта като се отчупи и беше паднала върху турбинката и ветрове...чеп :)
днес ще пусна една котка у парното а види за коо ста въпрос :D
котката излезна всичко е наред:drinking:
endeavour
04-11-2015, 08:27
:metal::metal::metal:
injekciona
04-11-2015, 13:36
Доста интересни джанти (http://www.ebay.co.uk/itm/3-piece-custom-wheels-4x98-4x100-18inch-bbs-rotiform-alfa-mini-cooper-vauxhall-/331688565301?hash=item4d3a2dda35:g:QmwAAOSw37tV-IcZ) за легенда :big_love:
Здравейте колеги,търся стойката или ламаринката която държи работния цилиндър на скоростната кутия за 155,тъй като моята кутия ме предаде си намерих от2000 но без стойка за работния цилиндър,някой ако може да помогне-благодарско!
котката излезна всичко е наред:drinking:
Задуваа ли ветрища...
Задуваа ли ветрища...
оказа се клапата която е непосредственно след електромотора ;)
сега са едни ..ветровееееееееее
нимоа си сабера косите по тавана :D
digitalundgrd
06-11-2015, 09:23
Вържи ги на плитка :)
Забелязах че някой 155ци 1.8 8в имат маслен сепаратор на отдушника на картерните газове отстрани на всмукателния колекотр а други маркуча на газовете е без такъв. Каква е причината да няма някой модели? Или по-точно всички ли имат заводско? Моята няма и за това се чуда дали да не сложа.
pe6kata212
06-11-2015, 10:28
На някой масления сепаратор се намира отстрани на смукателния колектор, а на някой се намира отдолу до регулатора за налягане на бензина.
Разгледай отдолу да не би да имаш и да не си го видял.
Благодаря за отговора, не съм поглеждал отдолу, но вероятно ще е там :) той почиства ли се има ли смисъл да го свалям?
Furious 155
06-11-2015, 14:08
Благодаря за отговора, не съм поглеждал отдолу, но вероятно ще е там :) той почиства ли се има ли смисъл да го свалям?
Никога не съм чистил тая гад - при теб какъв е проблема, че го търсиш?
Почиствах скоро всмукателния колектор и гофрирания маркуч преди него. Бяха омаслени и сега си мисля, че може да има и в сепаратора масло а имам свободно време :)
Furious 155
06-11-2015, 14:33
Почиствах скоро всмукателния колектор и гофрирания маркуч преди него. Бяха омаслени и сега си мисля, че може да има и в сепаратора масло а имам свободно време :)
Е то е нормално - сепаратора улавя маслените пари, които не стигат до всмукателя, охлаждат се и се втечняват и пак в картера, а тези изпарените и неуловените се изгарят от мотора - нормално е да е мазно там.
Значи да си търся работа другаде :) моторчето за празен ход разбрах, че се чисти а понякога на студено време пали и загасва ако не и подам газ. Дали е от него?
Значи да си търся работа другаде :) моторчето за празен ход разбрах, че се чисти а понякога на студено време пали и загасва ако не и подам газ. Дали е от него?
щи дам един пакет семки
ти друга раута немаш ли си :drinking:
---------- Post added at 21:03 ---------- Previous post was at 21:00 ----------
Вържи ги на плитка :)
:wow:,, бешеееее :D
наздраве:waving:
Хахаах :) ще помогне един пакет семки за утоляване глада за ремонт пред блока.
Хахаах :) ще помогне един пакет семки за утоляване глада за ремонт пред блока.
кат за начало си смени датчика който е на термостата
ама тва е само началото :D
кат за начало си смени датчика който е на термостата
ама тва е само началото :D
Тоя датчик се сменя, когато разхода се покачи с няколко литра отгоре....:drunk:...а човека се занимава с некво омасляване и, че по някой път му гасне след като запали.....до колкото разбрах....:prescription:...освен семки му требва и бира или нещо по твърдо....оти застудя пред блока..:))
A?????
A?????
Б....?...:))...тая кола е кара един набор....ама снимката е от отдавна.....а и не съм е срещал скоро из София....преди често го засичах в кв. Павлово и Бъкстон.....
firedragon
08-11-2015, 20:13
Снимката е от преди месец-два. Колата седи там поне от година,а може и повече.
Снимката е от преди месец-два. Колата седи там поне от година,а може и повече.
Е...къде там..?..:flirt:...може да говорим за различни коли с еднакъв цвят...за рег. номера... не ме питайте.....не съм ченге...и не ги помня...:smartass:
Ми щом трее ше идеме на място да разузнаваме :)
Е...къде там..?..:flirt:...може да говорим за различни коли с еднакъв цвят...за рег. номера... не ме питайте.....не съм ченге...и не ги помня...:smartass:
не помниш от си дрътт:flirt:
:D
явно бъркаш колата, тази е 2.0 8в '94г. последно я караше един младеж и доколкото знам живее там, не съм чул да я продава
Дали не продава нЕкой джантЕ от тия с 8-те дупки оригиналните алфови дето са...?
Колеги, помагайтееее... Имам ужасно скърцане на предницата при всякакъв вид неравности, легнали полицаи и каквото се сетите. Биалети, носачи, тампони макферсън са сменени и са о.к лагерите са гресирани и са в чудно здраве. Като натисна калника също скърца зверски. Помислих си че е от шоковите тампони.... резнах ги на половина и скърцането спря точно за 2 дена. Забелязах, че don_pepone е имал идентичен проблем, но не е писал дали и как го е оправил. Всичко е проверено по окачването няколко пъти и е здраво :?
thecleaner
10-11-2015, 00:44
Колеги, помагайтееее... Имам ужасно скърцане на предницата при всякакъв вид неравности, легнали полицаи и каквото се сетите. Биалети, носачи, тампони макферсън са сменени и са о.к лагерите са гресирани и са в чудно здраве. Като натисна калника също скърца зверски. Помислих си че е от шоковите тампони.... резнах ги на половина и скърцането спря точно за 2 дена. Забелязах, че don_pepone е имал идентичен проблем, но не е писал дали и как го е оправил. Всичко е проверено по окачването няколко пъти и е здраво :?
Втулка на носач или шарнир, чекирай ;)
Сега се сещам, че няколко дена след смяната на носачите почна скърцането....Ще послушам thecleaner :)
Сега се сещам, че няколко дена след смяната на носачите почна скърцането....Ще послушам thecleaner :)
Разхлаби болтовете на носача!
Подложи от долу един дръвник( да не се счита за комплимент) на главината и отпусни крика така, че да се натегне макферсона или каквото е там до работно положение. Чак тогава затягай болтовете.
Пояснение:
Тампоните поемат някакво усукване, но не цялото. Ако монтираш носача в най-долно положение, то после тампоните се натягат, а даже и късат.
Това е придружено с ужасно скърцане първо в ушите, а после и в кесията!
mimouzunov
11-11-2015, 20:33
Разхлаби болтовете на носача!
Подложи от долу един дръвник( да не се счита за комплимент) на главината и отпусни крика така, че да се натегне макферсона или каквото е там до работно положение. Чак тогава затягай болтовете.
Пояснение:
Тампоните поемат някакво усукване, но не цялото. Ако монтираш носача в най-долно положение, то после тампоните се натягат, а даже и късат.
Това е придружено с ужасно скърцане първо в ушите, а после и в кесията!
Аиде приказки от 1001нощ сега... Тампоните ще са под напрежение само докато колата не си стъпи на гумите! Това не са тампони на заден мост на голф та да има значение в какво положение са затегнати! Тампоните са набити в носача както си седят на колата общо взето, ако си ги набива сам човек тогава може да ги "натегне" и да се изпокъсат в процес на карането на колата...
Колеги, шарнирите са перфектни, също така и шенкелите не са разбити.... Сменихме други прашници http://www.dbk-dimitrov.com/image/cache/data/Buferi/KB-1743%20bufer%20preden%20amortisior%20Fiat%20Seat-500x500.jpg
Като на снимката и всичко спря... Много странно наистина, при положение че скърцането беше зверски дразнещо ... Дано не се прояви отново скоро :)
П.П Впечатление ми направи, че доста трудно се набиха, докато старите бяха се охлабили доста...
http://veliko-tarnovo.net/novini/kaso-saedinenie-zapali-kola-po-patya-za-sheremetya.html Кой колега пламна?
След пет години, пак подкарах баба ....кефа е голям, не ми се слиза....:drive:....докарах я в София...и си къса кайшката...:))
Alfa User
19-11-2015, 18:51
Ба* ма*а му ... за малко да забравя, че сте живи бре!!!
и по тоя повод да припомня :
Имаше време, когато ...
- видеото беше просто SD
- телевизорите бяха с отношение 4:3
- музиката беше ИСТИНСКА !!!
Наздраве на всички, които помнят това време ! ! !
Alannah Myles - Black Velvet (http://www.youtube.com/watch?v=tT4d1LQy4es)
Липсвате ми, ей !!!
Вече все по-трудно намирам време да сядам пред компа...а камо ли за срещи.....
Ба* ма*а му ... за малко да забравя, че сте живи бре!!!
и по тоя повод да припомня :
Имаше време, когато ...
- видеото беше просто SD
- телевизорите бяха с отношение 4:3
- музиката беше ИСТИНСКА !!!
Наздраве на всички, които помнят това време ! ! !
Alannah Myles - Black Velvet (http://www.youtube.com/watch?v=tT4d1LQy4es)
Липсвате ми, ей !!!
Аз помня и по назад във времето...:))....:cheers:
---------- Post added at 22:50 ---------- Previous post was at 22:47 ----------
Вече все по-трудно намирам време да сядам пред компа...а камо ли за срещи.....
Омъжила си се....А..?:)))
Бах маа му...тапи да се сменят си е наказия....тия талянци що не слагат 'обогатител' на тия дизеле дейба...
Бах маа му...тапи да се сменят си е наказия....тия талянци що не слагат 'обогатител' на тия дизеле дейба...
тъпчи клинове уее:headbang:
Някой да ми подскаже къде да се заровим, за да ми светнат врътките на парното......
отваряш пепелника от долу има 2 3 винтчета дет държат чека после издърпваш всички врътки и там има некое и друго винтче издърпваш конзолата и ет ти ги крушките :D
ама тва го прави без да си пил :screwy:
отваряш пепелника от долу има 2 3 винтчета дет държат чека после издърпваш всички врътки и там има некое и друго винтче издърпваш конзолата и ет ти ги крушките :D
ама тва го прави без да си пил :screwy:
...:thumbup:
Момци,затапих си ЕГР-а,нещо друго откача ли се..букси,вакуми...?
thecleaner
25-11-2015, 19:40
Момци,затапих си ЕГР-а,нещо друго откача ли се..букси,вакуми...?
Спри го софтуерно :biggringift:
Спри го софтуерно :biggringift:
ааа там не пипам,че електрониката е от най-ново поколение.....
Furious 155
02-12-2015, 11:06
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12310637_457606044424911_2683401077292574265_n.jpg ?oh=df181c797463ce2714d1002045a363f6&oe=56F36147
:big_money:
the_crazy_driver
02-12-2015, 18:32
Да си кажа и аз от 166 на 155 минах преди два дена. Смятам че случайни хора не карата 155-ци :D
Alfa User
03-12-2015, 00:40
Ами добре дошъл в СЕКТАТА - наистина не са случайни феновете тук :)
---------- Post added at 00:40 ---------- Previous post was at 00:38 ----------
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/12310637_457606044424911_2683401077292574265_n.jpg ?oh=df181c797463ce2714d1002045a363f6&oe=56F36147
Иване, ужасен си ... не всички можем да имаме червени ...
такива .... хубави ... ааааааааааа
endeavour
03-12-2015, 07:05
Абе хубава, ама ... Щом са я снимали отдясно, сигурно левите дръжки ги няма :bangin:
Ехх,усещам,че за мен приказката Алфа Ромео скоро ще свърши :/
lamborghini miura sv
04-12-2015, 23:26
aз протекох нещо отдоле... масълце, ама не мога да разбера откъдде е... ако е гарнитурка на картера филм ли е смяната? дали е възможно от масления филтър да покапва?
aз протекох нещо отдоле... масълце, ама не мога да разбера откъдде е... ако е гарнитурка на картера филм ли е смяната? дали е възможно от масления филтър да покапва?
По-добре да е от него/масления филтър/, но едва ли. Бил прокапал само, ако е разхлабен.
Картера е на силикон - г-ра няма. Според мен е доста игриво сваляне, почистване, качване.
Виж си пробката - да не са я предобрили при последната смяна на масло. Ако не е цепнато, а само посъсипана резбата - слагай "телефон" и карай.
Най-добре легни отдолу и виж, къде е най-прясната следа от масло, за да се ориентираш, от къде може да е.
Ако е пробката.. при мен имаше драма с дифтунга ли е.. нещо такова... смених я и драма няма.
Незнам на ГТВ и на 155 дали са сходни... но ако са, ще посъветвам всички при смяна на масло да подменят и въпросната шайбичка :prescription:
vaklinator
05-12-2015, 20:06
Здравейте всички!!!
След повече от 16 месеца в пенсия, се наложи пак бабата да се върне на работа - не и достига трудов стаж=
Врътнах - запали :big_love: зора и е че съм затрил дясната лайсна под фара. Ако някой иска нека помогне=
БЛАГОДАРЯ=
Здравейте всички!!!
След повече от 16 месеца в пенсия, се наложи пак бабата да се върне на работа - не и достига трудов стаж=
Врътнах - запали :big_love: зора и е че съм затрил дясната лайсна под фара. Ако някой иска нека помогне=
БЛАГОДАРЯ=
Имам една лайсна от ламинат, намери червн спрей да я пръснеш и ще я нагодим с две самонарезки ! :biggrin1:
Здравейте всички!!!
БЛАГОДАРЯ=
Браво бе, това е 155.....другата неделя ще ходим да точим вино....и май имах неква такава лайсна у гаража...ама незнам, лева или десна беше...ако е найдем ще ти я донесем...
---------- Post added at 14:47 ---------- Previous post was at 14:46 ----------
Имам една лайсна от ламинат, намери червн спрей да я пръснеш и ще я нагодим с две самонарезки ! :biggrin1:
Ей, малкия...нема се ебаваш с дъртите, че като те фанем ще ти скъсаме задника...:)))
Alfa User
06-12-2015, 16:50
Абе тия хора нормални ли са??? Да качват такива клипове??? За малко да умра ... от кеф... Да не говорим за стотината душевни оргазма около 8С, 4С, 75 Turbo и другите около тях :D
Добре, че немаше и неколко 155 - Q4, GTA, V6 ... че сега немаше да моем да пишем ...
Аре енджой ит, както се казва на чист български :
Alfa Romeo 8C / 4C / GTA / Montreal / Giulietta / Zagato (https://www.youtube.com/watch?v=6Pi3WgeDE_w)
lamborghini miura sv
06-12-2015, 19:37
Капачка за маслото е... не приляга плътни и тече... липсва и някакво парче пластмаса от вътрешната страна, което ме притеснява да не е в мотора и да направи поразия... Иначе капачки нови намират ли се и дали на 8 и 16 клапановите скрапове са еднакви?
https://www.youtube.com/watch?v=FWyEx6UtXpg иначе едно клипче с яка машина на другия край на света
Браво бе, това е 155.....другата неделя ще ходим да точим вино....и май имах неква такава лайсна у гаража...ама незнам, лева или десна беше...ако е найдем ще ти я донесем...
---------- Post added at 14:47 ---------- Previous post was at 14:46 ----------
Ей, малкия...нема се ебаваш с дъртите, че като те фанем ще ти скъсаме задника...:)))
Дедо Бобби - начточи една 2-ка вино да дегостираме и направим трампа с моето вино. :super:
Дедо Бобби - начточи една 2-ка вино да дегостираме и направим трампа с моето вино. :super:
Немаш грижи....:super:
pe6kata212
08-12-2015, 06:48
Здравейте всички!!!
БЛАГОДАРЯ=
Ако не успеете да намерите с колегата пиши.
А бе някой от сектата ли купи кучката от Кюстендил....?
:mf_Flush:
На мен още никой не ми се е обадил за авточасти...не знам...:surrender::surrender::surrender:
На мен още никой не ми се е обадил за авточасти...не знам...:surrender::surrender::surrender:
:D не е възможно
vaklinator
16-12-2015, 23:38
Че за какво са им части?
....не се чупят...
Дали някой я е купил :)
digitalundgrd
17-12-2015, 18:38
E пише, че е продадена в обявата :)
nikkysix
18-12-2015, 20:13
[QUOTE=lamborghini miura sv;1454028]Капачка за маслото е... не приляга плътни и тече... липсва и някакво парче пластмаса от вътрешната страна, което ме притеснява да не е в мотора и да направи поразия... Иначе капачки нови намират ли се и дали на 8 и 16 клапановите скрапове са еднакви?
имам капачка от 2,0 8V. ако ти се разхожда до "Младост" идваш и я взимаш
Имаме ли агент в този кв. да разпита за тая 55-ца дали се продава....или да докачам е34-ка :D
Капачка за маслото е... не приляга плътни и тече... липсва и някакво парче пластмаса от вътрешната страна, което ме притеснява да не е в мотора и да направи поразия... Иначе капачки нови намират ли се и дали на 8 и 16 клапановите скрапове са еднакви?
https://www.youtube.com/watch?v=FWyEx6UtXpg иначе едно клипче с яка машина на другия край на света
Търсиш метална капачка от Лада...За 3лв. На първата 155ца такава ползах 4г....предполагам още се използва..
lamborghini miura sv
23-12-2015, 06:25
Търсиш метална капачка от Лада...За 3лв. На първата 155ца такава ползах 4г....предполагам още се използва..
Ами намерих една метална в едно магазинче, май не е от Лада, ама пасна без проблеми
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ ЛЕГЕНДИ...:band:
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ ЛЕГЕНДИ...:band:
:clap2: веселиииииииииии :th_up:
Alfa User
24-12-2015, 09:23
Весели празници, приятели - и до нови срещи! :cheers:
Furious 155
24-12-2015, 16:36
Весели празници!!!
Весели празници...и една снимка от днес :)
mimouzunov
25-12-2015, 00:14
Весели празници...и една снимка от днес :)
Екстра е, тъкмо е разработена! Сега може да и включваш 5-та и да вдигаш повече от 70км/ч
don_pepone
25-12-2015, 14:50
Весела коледа банда, живи и здрави да сте и вие и легендите ви :)
Екстра е, тъкмо е разработена! Сега може да и включваш 5-та и да вдигаш повече от 70км/ч
чшш ооо.....70 ама на втора :D
lamborghini miura sv
27-12-2015, 21:00
Весела Коледа, банда! Живи и здрави и да слушат машините, доколкото е възможно...
Весели празници, легенди :)
айдее бронята и решетката -аут....деба и бездомните песове
Предния път май бордюр беше.Сега псе.И ти си един късметлия
Предния път май бордюр беше.Сега псе.И ти си един късметлия
С тоя късмет съм като без късмет,дано си остане в 2015
тиииии сугурен ли си ,че е било куче уе :D
ще я оправиш ;)
Весели празници !
digitalundgrd
29-12-2015, 14:14
тиииии сугурен ли си ,че е било куче уе :D
ще я оправиш ;)
Весели празници !
Да уе - кангалче :bouncing_smiley:
http://m.sibir.bg/uploads_bg/img/0052981/img_52981_1321009_l.jpg
Брони и калници бол. Ние да сме живи и здрави.
Става ли ЕКУ от 155 2.0 16в на 145/6 със същия мотор първа фаза?
thecleaner
29-12-2015, 19:52
Става ли ЕКУ от 155 2.0 16в на 145/6 със същия мотор първа фаза?
2.10.3 и 2.10.4 са екутата, слагани и на двете коли ако се не лъжа, виж кое е твоето и си търси същото без значение 55/45/46
2.10.3 и 2.10.4 са екутата, слагани и на двете коли ако се не лъжа, виж кое е твоето и си търси същото без значение 55/45/46
2.10.3 е моето, въпроса ми беше точно за 155, защото съм забелявал, че 155 върви повече от 145/6 и ми бяха казали, че са със различни горивни карти.
thecleaner
29-12-2015, 21:34
2.10.3 е моето, въпроса ми беше точно за 155, защото съм забелявал, че 155 върви повече от 145/6 и ми бяха казали, че са със различни горивни карти.
С цел вървеж ако искаш да сменяш не са аби. Прави ми впечатление от няколко дни, че зорлем искаш да влезнеш в някакви филми. Как беше лафа атмосверния тунинг е безмислен важното е да го разбереш възможно най-евтино :)
На мен пък ми е правило впечатление че QV върви повече от сичко атмосферно слагано на 55, даже и v6 така.
С цел вървеж ако искаш да сменяш не са аби. Прави ми впечатление от няколко дни, че зорлем искаш да влезнеш в някакви филми. Как беше лафа атмосверния тунинг е безмислен важното е да го разбереш възможно най-евтино :)
На мен пък ми е правило впечатление че QV върви повече от сичко атмосферно слагано на 55, даже и v6 така.
Нямам намерение да влизам във филм, просто гледам да правя, колкото се може по-смислени подобрения, не с цел вървеж на смърт, а по-скоро приятна ежедневна употреба и оптимизиране на потенциала, който има мотора при употреба в нормални условия разбирай ниски до средни обороти, но общо взето като гледам или който разбира не казва как да стане или няма как да стане, за това скоро един по-къс диференциал със съпъстващи промени по предавателните числа и толкоз. Освен това, няма голям бюджет, всички интервенции са обмисляни на дълго и на широко, за това се допитвам и до форума.
digitalundgrd
29-12-2015, 22:21
Сложи си лек маховик + най-късия диф от алфа 147 1.6 120коня 4.07(ако се не лъжа). Разликата в ниски и средни ще е осезаема.
thecleaner
29-12-2015, 22:27
Нямам намерение да влизам във филм, просто гледам да правя, колкото се може по-смислени подобрения, не с цел вървеж на смърт, а по-скоро приятна ежедневна употреба и оптимизиране на потенциала, който има мотора при употреба в нормални условия разбирай ниски до средни обороти, но общо взето като гледам или който разбира не казва как да стане или няма как да стане, за това скоро един по-къс диференциал със съпъстващи промени по предавателните числа и толкоз. Освен това, няма голям бюджет, всички интервенции са обмисляни на дълго и на широко, за това се допитвам и до форума.
Колата да тръгне ти треат генерация, колектор и валове, настроика и си ти. Другото е бош лаф. Валове има Пече, колектор при некой де разбира и генерация. 1.5-2к. и си с приятно вървяща атмосферка. Перфектна електроника и мотор още имащ живот са задължителни. Маховика да се резне също има файда и дотука с евтиния тунинг. Секви спортни филтри и илиенски тЮнинг шано тъпотии са в сферата на мУнинга. Успех.
Колата да тръгне ти треат генерация, колектор и валове, настроика и си ти. Другото е бош лаф. Валове има Пече, колектор при некой де разбира и генерация. 1.5-2к. и си с приятно вървяща атмосферка. Перфектна електроника и мотор още имащ живот са задължителни. Маховика да се резне също има файда и дотука с евтиния тунинг. Секви спортни филтри и илиенски тЮнинг шано тъпотии са в сферата на мУнинга. Успех.
Тия неща са ясни, по-елементарни промени и оптимизация на наличните части целя общо взето, знам че с евтиния няма да стане и не се опитвам, илиянските части не ги мисля даже.
Момци,само при мен ли ел. джамовете се движат с некакви зверски мъки или просто нещо е недомислено :/
Момци,само при мен ли ел. джамовете се движат с некакви зверски мъки или просто нещо е недомислено :/
При мен задните ама на 146.
Шофьорския ми е добре,ама левия е скръб.Натисна ме у вратата един англичанин и май огъна леко рамката.Мисля си,че това е причината.
Alfa User
31-12-2015, 15:57
Моя десния също се движи с мъка, за разлика от шофьорския ... предполагам някакво почистване и подмяна на смазката биха подобрили нещата, но не ми се занимава в тоя студ...
Ъъъ ... и весело посрещане на Новата - дано е по-щастлива и спокойна, и ни донесе повече приятни моменти и усмивки! Наздраве!!! :cheers:
Моя десния също се движи с мъка, за разлика от шофьорския ... предполагам някакво почистване и подмяна на смазката биха подобрили нещата, но не ми се занимава в тоя студ...
Ъъъ ... и весело посрещане на Новата - дано е по-щастлива и спокойна, и ни донесе повече приятни моменти и усмивки! Наздраве!!! :cheers:
Виж дали не е от копчето. И при мене е така, ама като натисна дясното копче, тръгва нормално.
П.П. Весело посрещане и успешна нова година! :)
Кое моторче е за клапата топло-студено
Кое моторче е за клапата топло-студено
Ае, за много години...сега е студено....през юли ще стане топло....не се занимавай с глупости...ти на пияно си разглобил колата да го еба....:no:...това което е вързано с кранчето...
Наздраве на всички...:drunk:
Ае, за много години...сега е студено....през юли ще стане топло....не се занимавай с глупости...ти на пияно си разглобил колата да го еба....:no:...това което е вързано с кранчето...
Наздраве на всички...:drunk:
Да уе...глупости са щото на тебе ти дуе врело от парното нали :D...а това не е моето парно....тия дни ше се нацепим и ше го изкъртим...писна ми дедовия:jason2:
Да уе...глупости са щото на тебе ти дуе врело от парното нали :D...а това не е моето парно....тия дни ше се нацепим и ше го изкъртим...писна ми дедовия:jason2:ь
Не така бе бате......до някъде си прав...детето ми беше оставило 155-та за празниците....нема грижи...палим...и дакото излезнем от квартала.....жега....ама се дължи на термостата....никога не съм имал грижи с тия клапи.....ебем ли ги как бачкат....ама като се качим на 156-та...печка да еба....и ташаците сумати време на стафидки......ебати дизела...трудно грее....
Дал съм 100лв за термостат,радиаторчето смених,махнах тръбичките и сложих маркучи към и от радиаторчето и...чеп,на един познат една от многото коли е 190 2,0 дизел...вътре няма въздух..ври,давам ти го него като пример щото е 10г по дърто а има 10 пъти по силно парно...изнервям се
Има нещо недосмислено в тия коли :D Моята е по същия начин. Шоферската върви перфектно ама пасажерската върви много измъчено иии малко по-добре с дясното копче, но проблема не е в копчетата - чистени са. Другия недостатък в тия коли е (поне при тия с климатроника, не знам на другите дали е така), че не можеш да пуснеш да духа на няколко места едновременно .... Дайте съвети да го излъжем тва :D
Има нещо недосмислено в тия коли :D Моята е по същия начин. Шоферската върви перфектно ама пасажерската върви много измъчено иии малко по-добре с дясното копче, но проблема не е в копчетата - чистени са. Другия недостатък в тия коли е (поне при тия с климатроника, не знам на другите дали е така), че не можеш да пуснеш да духа на няколко места едновременно .... Дайте съвети да го излъжем тва :D
Ае то и да може да се пусне да духа на няколко места, струва ми се, че просто няма да има сила да обдуха качествено. Просто е слаба струята, не знам защо така. От степените/резистора ли е нещо, не знам. Фучи ручи под жабката вентилатора, а през духалките едваам. Мисля някой път да му дам директно 12 волта на вентилатора, да видя дали ще духне по-силно.
А стъклата просто са си бавни според мене. Някъде в ръководството бях чел за нормалното време за вдигане, не ми се стори много бързо. Така или иначе това не е болка за умиране
mimouzunov
04-01-2016, 17:28
Ае то и да може да се пусне да духа на няколко места, струва ми се, че просто няма да има сила да обдуха качествено. Просто е слаба струята, не знам защо така. От степените/резистора ли е нещо, не знам. Фучи ручи под жабката вентилатора, а през духалките едваам. Мисля някой път да му дам директно 12 волта на вентилатора, да видя дали ще духне по-силно.
А стъклата просто са си бавни според мене. Някъде в ръководството бях чел за нормалното време за вдигане, не ми се стори много бързо. Така или иначе това не е болка за умиране
Няма нищо недомислено! Струята на въздуха от духалките е с нормална сила също така и температурата му!Едно време при мен и 4-те прозореца се смъкваха/качваха с една и съща скорост, сега вече има разлики леки...
Добре, пичове... Ако го оставя на АВТО режим дали ще духа от няколко места едновременно ? След малко ще я тествам :)
Няма нищо недомислено! Струята на въздуха от духалките е с нормална сила също така и температурата му!Едно време при мен и 4-те прозореца се смъкваха/качваха с една и съща скорост, сега вече има разлики леки...
Ами то може да не е недомислено специално за духалките, може при мен да е проблемът, но няма как да знам :drinking: Но ми се струва, че не е само при мене, щото много колеги се оплакват от потене на стъклата, което има според мене има връзка и с духалките-ако са по-силни и да се потят, ще ги одухва по-бързо
Това с потенето не е до духалки...
Еми, колеги, на авто режим при мен цяла вечер стоя в краката лампичката, НО духаше и на джама отпред ;) Подразни ме, че духа само в краката де ама пак поне е на няколко места... Не откривам топлата вода със сигурност :D А потенето не е до духалки да.... при мен много странно се запотяват само задните прозорци
Furious 155
05-01-2016, 09:40
Потенето е проблем на 155 модела. Тънки стъкла и тънки ламарини, няма как да не кондензира, поради температурна разлика от двете страни. Дори сам в колата, пак кондензира по стъклата отвътре. Важното да е сравнително нов въздушния филтър и да се вкарва свеж въздух отвън. Така пак ефекта е по-слабо наблюдаван.